DIT INDRE LANDKORT. JivaU kortlægger dig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIT INDRE LANDKORT. JivaU kortlægger dig"

Transkript

1

2 DIT INDRE LANDKORT JivaU kortlægger dig JivaU er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person rummer, og derfor er den et meget kraftfuldt redskab for dig - både som privatperson og i dit øvrige liv. Din JivaU rapport er en helhedsorienteret beskrivelse af alle de dele af dig, som vi identificerer din samlede personlighed gennem, inklusive de kompetencer der bringer dig i vækst og de eventuelle begrænsende træk, der forhindrer dig i at udleve dit fulde potentiale. JivaU beskriver først og fremmest din essens. Det er den grundlæggende, dybere væren, som dit allerinderste væsen og indre identitet består af. Din essens bestemmer "meningen med livet" for dig. Det er udfra din essens du oplever det glædesfyldte behov for at gøre en positiv forskel i verden, og det er når du udlever din essens, du opbygger et stærkt selvværd. Fra din essens henter du kraft og styrke til at være lige netop dig med dine behov og dine mål - og sådan lader du op til livets mange gøremål. Når du udnytter de kvaliteter, din essens bidrager med, opnår du et liv i balance og harmoni med den du er. Du får også en grundlæggende beskrivelse af din personlighedstype. Personligheden er mere knyttet til din gøren de handlinger, du foretager for at manifestere din essens. Personligheden rummer nøglen til succes og duelighed i verden, og det er via din personlighed du udvikler selvtillid. Din personlighedstype indeholder nogle særlige kvaliteter, som er nøglen til din succesfulde træden i karakter i verden. Der eksisterer en unik væren-gøren-balance, som rummer nøglen til den sunde udviklingsvej, hvor du er i balance med dit behov for at manifestere dig i verden (gøren/personlighed), og samtidig sikrer, at det sker i overensstemmelse med den, du dybest set er (din væren/essens). Vi vil gennemgå denne balance som optakt til beskrivelsen af dine specifikke typer, så du allerede - når du læser om dine typer - kan reflektere over din værengøren-balance. JivaU afdækker også dine fem toptalenter - dine helt specialiserede kernekompetencer. Med indsigterne fra JivaU rapporten vil du kunne udnytte disse toptalenter endnu bedre i både dit arbejds- og privatliv.

3 Toptalenterne skal sammenholdes med dine tre topbegrænsere; de uudviklede kompetenceområder, der, så længe de ligger i dvale, begrænser udfoldelsen af dit samlede potentiale. Mellem dine toptalenter og dine topbegrænsere findes en talentdynamik fuld af muligheder. Med JivaU kan du udnytte den dynamik og få endnu mere ud af alt det, du er god til. Du vil også løbende finde overbliksdiagrammer og sammenlignende illustrationer, der bl.a. giver dig værdifulde informationer om din introverte-ekstroverte balance, og hvad den betyder for din gøren og væren, i forhold til din egen trivsel, i forhold til andre mennesker og dit job og øvrige aktiviteter. Den komplette JivaU rapport perspektiverer også samspillet mellem alle forskellige facetter vi kortlægger, så du kan se helheden og dermed udnytte dit fulde potentiale. Husk endelig at hente din JivaU manual også (undermenu under kontakt). Det er en letforståelig mini e-bog om psykologien og principperne bag JivaU og en oversigt, du kan vende tilbage til, hvis der er noget, du synes er forvirrende eller du gerne vil kende baggrunden for. Hav den ved hånden, når du læser din rapport, så høster du det fulde udbytte af din JivaU rapport. Rigtig god fornøjelse og nyd rejsen! JivaU Teamet

4 Profiloverblik Her er din JivaU identitetsprofil i en ultrakort opsummering. Din identitetsprofil vil danne afsæt for en helt ny forståelse af dig selv, dine muligheder og hvor du er på vej hen. Derfor er det i første omgang fordelagtigt med en mindre detaljeret oversigt, hvor du får helhedsindtrykket med og bliver bekendt med dine grundlæggende typer, talenter, begrænsere og balancer. Din kerneidentitet Det første vi vil beskrive er din essens og din personlighed, som samlet set udgør din kerneidentitet. Din essens er dit allerinderste væsen og din forbindelse til dyb, meningsfyldt lykke. Din personlighedstype er forbundet med din evne til at skabe et succesfuldt materielt liv, herunder økonomi, relationer og status. Din ESSENSTYPE er GENIET Det er i din essens, din dybeste væren, at du kan finde temaet i din inderste identitet, det tema, du kan udfolde til et meningsfuldt liv. Din essenstype er Geniet, som på rejsen gennem livet beskæftiger sig med perspektiver, inspiration og kulturfornyende ideer - de mest naturlige tilstande for dig at udvikle. Din rejse er forbundet med det at være en sand tænker og en inspirerende kraft, som bringer helt nye ideer ind i samfunds- og kulturlivet. På den måde er du med til at udvikle forståelsen af det at være menneske, og hvordan vi skal leve sammen. Du er også en født kommunikator og netværker, der opfindsomt finder nye veje til at udvikle fælles samspil, udveksling og kommunikation. Du udvikler de teorier, som viser livets store sammenhænge; det underliggende netværk af forbindelser, som udgør vores økonomi, kultur- og samfundsliv. Du vil blive testet på din evne til at udvikle en konstant fleksibilitet og forandringsparathed i forhold til din tænkning, så den altid er på højde med tidens behov. Dermed bliver du en trendsætter, som kan forme tidens værdier inden for dit område. Geniets rejse er essensen af dit inderste væsen og din dybeste mening, men din essens skal afbalanceres med din personlighed. Det er den, du manifesterer dine missioner med, og den handler det næste afsnit om. Din PERSONLIGHEDSTYPE er UDFORSKEREN Den arketype, der er knyttet til netop din personlighed, er Udforskeren. Det er med Udforskerens energi og analytiske personlighedstype, du skaber dig succesrige levevilkår, herunder god økonomi, tryghed, anerkendelse og status.

5 Udforskeren kendetegnes ved en skarp analytisk sans, og evnen til at udforske et givent emne på den mest specialiserede og dybtgående måde. Du har en udpræget sans for objektivt arbejde med data, og du borer gerne i dybden for at indhente særlig eksakt information. Din detaljeorienterede tilgang skiller dig ud som særligt vidende inden for dit felt. Dit underliggende motiv er at afdække objektivt gyldige sandheder, der kan omsættes praktisk som gældende viden. Troværdighed og soberhed er helt afgørende for dig, og du satser på det holdbare og indiskutable. Du lægger også vægt på at kunne udrede, hvad der helt konkret er tilfældet i konkrete situationer. Ingen gisninger, rygter eller emotionelle vurderinger har afgørende plads hos dig. Du er en stærk fortaler for sund fornuft og uangribelige metoder til opnåelse af rå data. Karrieremæssigt findes du hvor specialistopgaver er i centrum, det være sig tekniske, forskningsmæssige eller andre nicher, hvor ny viden skal indhøstes. Det kunne fx også vedrøre opfindelser, databanker og retsmedicinsk forskning.

6 Dine fem toptalenter Din JivaU identitetsprofil identificerer også dine fem toptalenter: Fem specialiserede kompetencer, du har udviklet til et højt niveau og som hver især rangerer under en af energityperne; den dynamiske, sensitive, mentale, osv. Du kan se på oversigten, hvordan dine forskellige toptalenter vægter i forhold til hinanden. TOPTALENT: AFSLØRING KREATIV Afsløring tilhører de kreative talenter. Du har en evne til at forestille dig, hvad der ligger bag forskellige typer af menneskelig adfærd. Det giver dig en evne til at forstå konflikter og dramaer, menneskers samspil og hvordan man skaber harmoniske relationer. TOPTALENT: MOD DYNAMISK Mod tilhører de dynamiske talenter. Du er i stand til at udvise et naturligt mod, som betyder at du uden nævneværdig frygt kan se stærkt udfordrende ting og situationer i øjnene. Du er selvsikker og har en stærk psyke, når risikofyldte opgaver skal mødes med samlet fokus. TOPTALENT: DYBDEBORING ANALYTISK Dybdeboring tilhører de analytiske talenter. Du har en særlig evne til at opnå en eksakt og dybtgående viden om et givent emne. Det skyldes din evne til at samle dine mentale ressourcer i en logisk og intensiv udforskning, som fører til grundig, faktuel viden. TOPTALENT: SENSITIVITET SENSITIV Sensitivitet tilhører de sensitive talenter. Du har en naturlig sans for at være sensitiv over for andres sindstilstande, og dit varme og accepterende væsen gør, at andre sætter pris på din nærværende indstilling. Når du hviler i din naturlige tilstand, kan du vække hjertets nænsomhed. TOPTALENT: SAMARBEJDE SENSITIV Samarbejde tilhører de sensitive talenter. Du har en udpræget god situationsfornemmelse og har let ved at relatere til andre mennesker på en påskønnende måde. Du er åben og tålmodig og forstår at skabe venligt samspil, med sans for de menneskelige kvaliteter.

7 Dine tre topbegrænsere Over for dine toptalenter findes dine topbegrænsere: De tre uudviklede talenter, der står i vejen for, at du kan høste det fulde udbytte af din samlede talentmasse. Ligesom talenterne udgår de fra energityperne, og kan derfor kategoriseres som enten dynamiske, sensitive, mentale, kreative, analytiske, dedikerede eller praktiske. TOPBEGRÆNSER: GRUBLEN MENTAL Grublen tilhører de mentale begrænsere. Du har let ved at fortabe dig helt i indre spekulationer og verdensfjerne tanker, og det gør dig både distræt og overteoretisk. Din tænkning overkompliceres, og du mister følingen med den konkrete hverdag. TOPBEGRÆNSER: NÅDESLØSHED ANALYTISK Nådesløshed tilhører de analytiske begrænsere. Du har et ekstremt stærkt fokus på retfærdighed, som har den slagside, at du ind imellem bliver skånselsløst barsk og utilgivende. Din hårdhed skader ikke alene andre, men ender også med at blive en ukærlig kraft rettet mod dig selv. TOPBEGRÆNSER: USELVSTÆNDIGHED SENSITIV Uselvstændighed tilhører de sensitive begrænsere. Du finder det lettest at mene hvad andre mener, især for at undgå konflikter. Det kan gøre det svært for dig at afklare, hvad du egentlig selv mener, da du har vanskeligt ved at skelne og prioritere. Dine primære balancer Det vil ikke være alle dine psykologiske funktioner der er lige udviklede, og det unikke samspil, der eksisterer mellem dine syv funktioner, vil kunne aflæses som en lang række særdeles interessante balancer mellem de forskellige typer af kvaliteter og adfærd hver funktion udfolder. Vi giver dig her et kort indblik i de primære balancer. De psykologiske funktioner Balancen mellem dine psykologiske funktioner er meget vigtig, fordi den fortæller noget om

8 styrkeforholdet mellem de forskellige funktioner, og dermed hvordan vilje, følelse, tanke, fantasi, logik, passion og handling er udviklet i din personlighed, og hvordan deres indbyrdes balancer er. Hver funktion åbner for en lang række talenter og kompetencer, men funktionerne tilfører også din grundlæggende karakter bestemte psykologiske kvaliteter alt efter hvor udviklede de er hver især. Fantasi er en af dine topscorere, hvilket vil give dig indlevelsesevne, spontanitet og evne til at relatere til mange forskellige mennesker. Følelse er en af dine topscorere, hvilket vil give dig empati, sensitivitet og social forståelse. Logik er en af dine topscorere, hvilket vil give dig analytisk skarphed, skelneevne og praktisk sans. Du har dog også 2 svage funktioner: Passion er en af dine svage funktioner, hvilket vil give dig problemer med at være begejstret, dedikeret og tro mod dine idealer. Tænkning er en af dine svage funktioner, hvilket vil give dig problemer med at opbygge viden, vide hvad du mener, og formidle det til dine omgivelser. Din essenstypebalance Det er som nævnt Geniet og den Mentale essenstype som er din topscorer, men den Dedikerete og den Kreative essenstype ligger næst efter på listen. De vil kunne bidrage med vigtige kvaliteter i forhold til at udvikle din primære essenstype. Den dedikerede essenstype vil åbne dig for den store kærlighed, der altid vil tjene som en ledestjerne midt i hverdagslivets udfordringer. Den vil give dig tro, håb og kærlighed til de idealer, du stræber mod. Den kreative essenstype vil åbne dig for de spontane muligheder der opstår, når du er i levende kontakt med nuet og tør kaste dig ud i livet uden forhåndsgarantier, og når du stoler på, at den højere mening vil dig det godt. Din personlighedstypebalance Det er som nævnt den Analytiske personlighedstype og arketypen Udforskeren, der er din topscorer, men personlighedstyperne Analytisk (Specialisten) og Dedikeret (Fortaleren) ligger næst på listen. De vil kunne bidrage med vigtige kvaliteter i forhold til at udvikle din primære personlighedstype.

9 Den analytiske personlighedstype og arketypen specialisten giver dig en evne til at håndtere praktiske ting på et højt specialiseret niveau, gennem en trang til at få det, som du brænder for, til at virke i praksis. Den dedikerede personlighedstype og arketypen fortaleren vil give dig evnen til at brænde igennem med dine budskaber, gennem en opløftende tro og begejstring for det, som du ønsker at fremme. Din elementbalance Det er elementet Vand og Ild som står stærkest i din elementbalance, mens Æter står svagest. Vandelementet viser, at du har en god følelsesmæssig kompetence, så du altid kan mærke hvor du og dine omgivelser er henne følelsesmæssigt. Ildelementet viser dig, at du har stor energi og gennemslagskraft til at sætte dig må,l og nå dem gennem målrettet handling.. Det svage æterelement kan begrænse din evne til at vide, hvad meningen er med det du gør og oplever, og begrænse din tro på at livet vil understøtte dine mål. Du kan dog få elementet i spil via andre sammenhænge, f.eks. via samarbejdspartnere eller andre relationer. Din introvert-ekstroverte balance Din JivaU identitetsprofil kendetegnes især ved ekstroverte typer og talenter. Du er udadvendt i din kommunikation og aktivitet, og det er vigtigt for dig at være i levende udveksling med dine omgivelser. Det er i dét møde, at du henter energi og fornyelse. Det vil udfordre dig, hvis du bliver for isoleret eller tilbagetrukket i dit virke, så med mindre du ønsker at styrke denne evne, må du prioritere dine ekstroverte kompetencer. Din handle-føle balance Ethvert menneske har en handle- og føleside. Balancen mellem disse sider fortæller noget om henholdsvis vores handlekraft og indfølingsevne. Det handlende element giver dig evnen til at nå dine mål. Det følende element fortæller dig, hvad der er værdifuldt at opnå. Du har en overvægt af handlende typer og talenter, hvilket vil styrke dit behov for at være agerende, reflekterende og manifesterende. Du vil få energi af at være i aktivitet og se resultater, men vil også have behov for at blive udfordret, så du kan teste din styrke og erobre

10 nye mål. Du skal være opmærksom på, at det du forfølger er det rigtige, for kontakten til dine dybere værdier er måske ikke så stærk, som den kunne være. Det feminine element kunne styrke denne kontakt og forbindelsen til dine omgivelser. Din balance mellem fornyende og manifesterende intelligenser I din JivaU identitetsprofil skelner vi mellem de fornyende og de manifesterende intelligenser. De fornyende er optaget af fremtiden, og det, der er ved at bryde frem, mens de manifesterende er optaget af at rodfæste her og nu og bevare det, der allerede er skabt. Hos dig har de typer og talenter, der knytter sig til manifesterende intelligenser, overvægt. Det betyder, du har en god evne til at skabe konkrete forandringer i verden og tage vare på den ved at forskønne den, forbedre den eller bringe det bedste frem i den. Du kan også være god til at bevare og vedligeholde det du påskønner, så det blomstrer og udvikler sig organisk. Du vil formentlig ikke trives så godt i miljøer, hvor alt laves om eller er meget ukonkret og luftigt. Vær dog opmærksom på, at forhold ind imellem kræver, at man laver alting om og grundlæggende fornyr sig.

11 Detaljeret Profil Her kommer præsentationen af din JivaU profil i dens fulde version. Her vil du finde uddybende beskrivelser af hvert punkt fra den korte profiloversigt, og du vil lære mere om sammenhængene mellem de forskellige elementer i din JivaU profil. Du vil også finde enkle øvelser, du kan anvende til at komme i gang med din videre udvikling på baggrund af indsigterne her. God fornøjelse! Dit indre hus Allerførst får du et unikt overblik over nogle af de primære elementer i din JivaU profil. Vi har samlet det i diagrammet dit indre hus, som består af din essenstype, din personlighedstype, dine fem toptalenter og tre topbegrænsere. Lad os starte med beskrive de forskellige lag i huset. JivaU opererer med 63 unikke talenter, som relaterer til de fem niveauer i mennesket: krop, følelsesliv, tankeliv, personlighed og essens. De første fire niveauer kan yderligere differentieres i en introvert og en ekstrovert side, og det resulterer i ialt ni talentniveauer; de første ni etager af huset. Talentniveauerne udgør fundamentet i dit hus. Det er ved hjælp af dine talenter, du skaber dig en selvstændig livsform. Din essenstype På 12. etage kan du aflæse din essenstype, navngivet efter den arketype, der kendetegner din livsvej, når du er helt tro mod dit indre jeg. Det kan være Helten, Oplyseren eller en af de andre fem hvad din essenstype er, kan du aflæse på felternes farve: En grå ramme betyder, at dette er din essenstype. Du har i vid udstrækning adgang til alle syv essenstyper, men én af de syv vil være den primære identitetsgiver for dig. Over navnet på essenstyperne vil du se de energityper, der kommer til udtryk på både essensniveau, personlighedsniveau og talentniveau. Det er en adfærds-"stil", kan man sige en måde hvorpå de forskellige psykologiske funktioner kommer til udtryk i alle facetter af vores identitet. Din personlighedstype

12 Under essenstypen ser du de 14 personlighedstyper opdelt i introverte (etage 11) og ekstroverte (etage 10) arketyper, der symboliserer hvordan man manifesterer sig i verden og skaber succesrige levevilkår. Personlighedstypen kendetegnes desuden af den tilknyttede energitype. Manageren er således en introvert dynamisk personlighedstype og Strategen en ekstrovert mental type. Hver personlighedstype har forbindelse til de talenter, der ligger i samme kolonne på de underliggende etager. Der er et fælles tema. Der er dog ingen garanti for at de relaterede talenter er udviklede, og slet ikke alle sammen. Dine toptalenter På de nederste ni etager af dit indre hus kan du se dine toptalenter (markeret i blåt) og dine topbegrænsere (i orange) de uudviklede talenter, der holder dig tilbage i forhold til dit fulde potentiale. Derudover kan du se det procentvise styrkeforhold mellem alle talenter. Formentlig er der et stærkt sammenfald mellem din personlighedstype og udviklingen af de underliggende talenter. Det vil du kunne se, når du aflæser din personlighedstype i dit indre hus (markeret i gult) og lægger mærke til dine toptalenters udviklingsprocent nedefter. I det følgende afsnit vil vi gå i dybden med din essens- og personlighedstype, og i den forbindelse komme ind på balancen mellem din væren (essens) og gøren (personlighed).

13 Din Identitetsprofil Dynamisk Sensitiv Mental Kreativ Analytisk Dedikeret Praktisk 12 Helten 7 % Oplyseren 4 % Geniet 46 % Kunstneren 21 % Opdageren 19 % Visionæren 24 % Skaberen 4 % 11 Manageren 4 % Vejlederen 11 % Tænkeren 0 % Æstetikeren 0 % Udforskeren 26 % Idealisten 4 % Ordensskaberen 7 % 10 Pioneren 10 % Hjælperen 0 % Strategen 7 % Forvandleren 20 % Specialisten 10 % Fortaleren 22 % Organisatoren 4 % Din Talent- og Potentialeprofil Dynamisk Sensitiv Mental Kreativ Analytisk Dedikeret Praktisk 9 Lederskab 37 % Empati 50 % Innovation 50 % Harmoni 46 % Viden 58 % Commitment 46 % Formgivning 58 % 8 Autoritet 44 % Indsigtsfuldhed 33 % Grublen 78 % Skønhedssansning 50 % Objektivitet 66 % Dedikation 44 % Systematik 66 % 7 Gennemslagskraft 55 % Medfølelse 38 % Formidling 50 % Fredsskabelse 55 % Analysering 44 % Engagement 50 % Dirigering 55 % 6 Principfasthed 72 % Uselvstændighed 61 % Iderigdom 39 % Balancering 55 % Dybdeboring 78 % Idealisering 11 % Koordination 67 % 5 Målrettethed 55 % Samarbejde 77 % Netværksaktivitet 28 % Kommunikation 49 % Skelnen 50 % Promovering 44 % Organisering 39 % 4 Klippefasthed 61 % Sensitivitet 78 % Iagttagelse 66 % Indlevelse 39 % Ubundet 27 % Hengivenhed 61 % Elegance 39 % 3 Mod 83 % Omsorgsfuldhed 44 % Alsidighed 39 % Afsløring 94 % Nådesløshed 78 % Passion 33 % Facilitering 16 % 2 Styrke 27 % Sanselighed 66 % Planlægning 28 % Graciøsitet 44 % Disciplin 50 % Optimering 50 % Ordenssans 66 % 1 Handlekraft 27 % Opbyggelse 61 % Økonomisering 67 % Spontanitet 77 % Praktikalitet 44 % Energifuldhed 33 % Manifestering 49 %

14 Væren-gøren-balancen Diagrammet viser forholdet mellem energitypen bag din essens og din personlighed. Din essens er Mental og din personlighed er Analytisk - og det er når samspillet mellem disse to er godt, du kan skabe et succesfyldt ydre liv i harmoni med den, du er. Din essenstype er adgangen til din inderste væren; oplevelsen af dyb samhørighed med verden, og et indre sted af kreativitet, kærlighed og kraft. Når du er i kontakt med dette sted i dig selv, er du i overskud og balance du er hjemme i dig selv. Det er et sted, hvor du lader op og forbinder dig og bliver klar over hvem du er, og hvilken rolle du spiller i den større helhed. Denne mere hvilende og modtagelige side står i levende kontrast til din personlighedstype, der udfolder din gøren. Det er herfra du lægger planer, formulerer mål og sætter dig igennem i verden. Din personlighedstype viser den generelle måde hvormed du skaber en selvstændig livsform. Ideelt set burde der eksistere en god balance i mellem de to poler, fordi handlingen giver levende feedback til oplevelsen af dig selv og hvad du formår, mens den indre refleksion i værensfeltet giver dig klarhed over hvem du er, og hvorfor du gør det, du gør. I bedste fald er din gøren et sandt udtryk for den du er og dermed din væren eller væsen. I virkelighedens verden er personligheden dog ofte alt for dominerende, så vi mister os selv i alle de aktiviteter, vi er spundet ind i. Når vi er overvejende identificeret med personligheden, bliver vi drevet af mangelbehov - et hul der skal fyldes. Mangel på tryghed, anerkendelse,

15 relationer, selvtillid og status. Vi bliver drevet af en præstationsorienteret livsstil, hvor vi gør alt, hvad vi kan, for at slukke tørsten. Der er dog en stor gruppe af mennesker, som i dag oplever, at de har slukket tørsten gennem et godt karriereliv og sundt familieliv, men at de stadig mangler noget. De træder ind i en eksistentiel krise, hvor de begynder at stille sig de helt store spørgsmål. Hvad er meningen med mit liv? Hvem er jeg? Hvor vil jeg hen? Det er i det øjeblik den vertikale værensakse begynder at kalde. Den dybere identitet vågner, og nogle nye valg skal træffes. Der findes dog også den mindre gruppe af mennesker, set i forholdet til majoriteten af befolkningen, som helt har sluppet eller måske direkte sprunget den helstøbte udvikling af personligheden over. De er blevet søgende mennesker, som er optaget af filosofi, spiritualitet og livsmening, men uden at have nogen særlig funktion i verden. De er måske opfyldt af store idealer, som de ikke kan omsætte til praksis, fordi de mangler den duelighed og gennemslagskraft, som personligheden tilbyder. De har en lige så stor ubalance som den førstnævnte gruppe, bare i en anden retning. Pointen er, at en helhedsorienteret udvikling forudsætter et godt samarbejde mellem vores essens og personlighed mellem væren og gøren, livsmening og gennemslagskraft.

16

17 Din essenstype Nedenstående diagram viser styrkeforholdet mellem de syv essenstyper. Indsigt i din essens' natur kan fungere som en udviklingsvej for dit inderste væsen; din essentielle væren - måden du skaber mening i dit liv på. Din essenstype er med andre ord afgørende for, du oplever det glædesfyldte behov for at gøre en positiv forskel i verden og opnår et liv i balance og harmoni med den, du grundlæggende er. Du er Geniet Den Mentale Essenstype. JivaU viser, at din essens kan karakteriseres med Geniet. Det er via Geniets rejse i livet du vil opleve meningsfuldhed og kan give dit glædesfyldte bidrag til verden. Geniet er en Mental essenstype, og i det følgende vil vi gennemgå hvad dét indebærer, og hvad du kan bruge denne information til i dit virke, dit liv som helhed og i din videre udvikling.

18 MENTAL Essenstype GENIET Din essens kendetegnes ved Geniets arketypiske træk og rejse. Geniet er en mental energitype, der stammer fra en helt grundlæggende dominant psykologisk funktion i dig; tanken. 1. Energitype: Mental Den mentale kvalitet er knyttet til, hvordan du generelt set kommer i samklang med din inderste væren og den større mening og det livsformål, som du er en del af. Geniets mentale styring er en integreret del af din indre identitet og de dybere værdier, som står bag dit ønske om at gøre en forskel i verden. Og den er relevant for de bevidsthedskvaliteter, der som en sol skal skinne igennem alle andre kvaliteter og talenter. Du skal i særlig grad udvikle et harmonisk samspil mellem denne adfærdskvalitet og den tilsvarende kvalitet i personligheden; et forhold hvori essensen er lederen og personligheden tjeneren. 1. Motivator: Intelligens Du er naturligt motiveret af intelligens, kilden til innovation og nye erkendelser, og som åbner for ny klarhed og erkendelse. Du investerer dit sind i fordybelse og refleksion, nye forbindelser og horisonter. Intelligensen er det lys, der skaber indre udsyn og ydre fornyelser. Det inspirerer og tænder dig helt enkelt at fokusere på intelligensens muligheder. Det vil være en stor værdi for dig, når du kan forbinde intelligensen med de øvrige motivatorer: Power, hjerte, harmoni, knowhow, vision og resultat. 3. Arketype: Geniet

19 Din essens kendetegnes ved arketypen Geniet den mentale karakter, der forklarer din store trang til at forstå livet i al sin kompleksitet. Det er i Geniets rejse du vil finde mening og motivation til at udvikle dig til den bedste udgave af dig selv. Som Geniet har du en ukuelig trang til at tænke i helt nye baner, som bryder med al vanetænkning og sætter helt nye standarder for morgendagens liv. Du tænker og får nye ideer gennem din originale, mentale kreativitet og bevægelighed. Du er med andre ord skabt til at bringe fornyende og klare forståelser, der kan omsættes med den største etik til det fælles gode. Dét er Geniets rejse og derfor også din essens' vej. Og du er i godt selskab, for på denne vej finder vi mange af historiens store filosoffer, geniale nytænkere og grænsebrydende kulturfornyere. Uanset hvilket felt du vælger at kaste dit engagement ind i, så er det din natur at være tænker, og at nå frem til større klarhed og forståelse gennem dybe refleksioner. Du har naturligt anlæg for at tænke i store perspektiver, der forbinder eksisterende teorier med nye sammenhængende vidensfelter, og som kan bringe nye løsninger på menneskelige udfordringer frem. Det kan også være, at du kaster din kreativitet ind i at skabe et helt nyt sprog på dit område, for du er også optaget af at skabe nye sammenhænge og forbindelser mellem mennesker. Her er sproget et af de vigtigste forståelsesbærende elementer, som når det fornyes, gør det muligt at forene ideer, der førhen var adskilte. Din essens kendetegnes også af en udpræget strategisk sans. Du føler dig sikkert helt på hjemmebane, når det drejer sig om at udtænke planer til det fælles bedste. Du har let ved at beskæftige dig med komplekse forestillinger, og udtænke scenarier over muligheder. Du ved også, at mange sind er langt mere kreative end et enkelt, og derfor skaber du en stor del af din succes gennem din evne til at netværke, for herigennem opstår nye kontakter og samarbejdsmuligheder. 4. Integrationscirklen Integrationscirklen giver dig et overblik over, hvordan de psykologiske funktioner spiller sammen og kan hjælpe dig med at afrunde og komplementere din essens. Den grundlæggende psykologiske funktion, tanken, som din essens primært udfolder sig gennem, vil dog altid dominere. Den psykologiske funktion, der står længst væk i diagrammet, er din primære udvikler. Modstykket rummer nemlig de kvaliteter, du har sværest ved at komme i kontakt med. De to funktioner, der står til højre og venstre for din type og funktion, kalder vi hjælpere, fordi de kan rumme yderligere muligheder og perspektiver, der vil bringe dig nærmere en balance, hvor din essens får plads og fungerer optimalt i dit liv. Integrationscirkel for Geniet

20 Sådan læser du modellen: Pilelogoet for din essensstype ser du placeret ud for den psykologiske funktion, som giver din type sine kvaliteter. Overfor ser du den modstående energitype og psykologiske funktion, som du må integrere for at få det fulde udbytte af din type. Hjælperne er placeret på hver sin side af den modstående essenstype. 5. Udvikler Din udvikler er Visionæren, der er baseret på den psykologiske funktion passion. Visionæren i dig vil hjælpe med at udvikle dit helhjertede engagement i de ting, som betyder noget for dig. Det er din natur at være lidt hævet over begivenhederne, med en tendens til ville forholde sig ubundet til livet, fordi det giver flere manøvremuligheder. Men skal du virkelig brænde igennem, så skal du turde sige ja til din indre ild. Når du lader dit engagement skinne helt igennem, så både du selv og andre kan mærke, hvad du brænder for, så får dine ideer nemmere den tiltrækning, der vil motivere andre til at bakke op omkring dem. Det vil være en berigelse at du står ved dine idealer, og at du har klare etiske standpunkter, som du bestræber dig på kommer til udtryk gennem dine refleksioner og mentale processer. Det vil Visionæren kunne hjælpe dig med. 6. Hjælpere Dine to hjælpere, Helten og Oplyseren (vilje og følelse), kan yderligere støtte afrundingen og modningen af din dynamiske essens. Helten i dig vil hjælpe dig med at tage autentisk lederskab i dit liv, og til at integrere dette lederskab med din rolle som tænker og netværker. Du vil få øget din evne til at stå stærkt i

21 din egen kraft, og til at have et klart formål med din tænkning. Du vil blive langt bedre til at skære igennem og træffe beslutninger, ligesom din almene gennemslagskraft vil blive forstærket. Helten tillader dig at slippe tendensen til overforsigtighed og tøven i forbindelse med at melde klart ud og træffe beslutninger. Du vil med større frihed og mere ubesværet kraft kunne tage skridt mod nye begyndelser og større muligheder for livsudfoldelse både for dig selv, og i relation til andre. Oplyseren i dig vil hjælpe dig til en større ro og fredfyldt væren, der kan bringe dig ind i en dybere tilstand af klarhed og vågenhed. Kontakten med dit hjerte og din varme venlighed vil vokse og forbinde sig med dit skabende tankesind. Du vil kunne komme i kontakt med en mildhed og en stille sødme, som er helende, og som på en ny måde åbner dig for helhed og meningsfuldhed. Det vil bringe nye kvaliteter til din tænkning og åbne din intuition. I din bevidsthed vil du i højere og højere grad blive interesseret i at lade dine indsigter løfte dig fra viden til visdom. 7. Din essens i relationer Din iboende mentale kraft vil altid give dig et særligt præg i samarbejdet med andre. Din essens vil altid være den godgørende, smukke og autentiske kvalitet, der søger at skabe værdifulde menneskelige relationer overalt hvor du færdes. Den rummer hjertets naturlige etik, som vejleder din gøren og færden, og som opløfter dine omgivelser til det optimale samspil. Og når den er velintegreret med din udvikler og dine hjælpere, vil den i gruppesammenhænge komme tydeligt og positivt til udtryk. Din naturlige nysgerrighed, udforskende opfindsomhed, og din hang til forståelse og store perspektiver, vil være forbundet med en større evne til at være nærværende i nuet, og til at have situationsfornemmelse, når du er sammen med andre. Din sans for overblik og indsigt, mental kreativitet og ideer vil opnå en større forankring og realitetssans, så du vitterligt arbejder med det, der faktisk er muligt, og ikke kun i overvejende grad fortaber dig i vilde teorier. Du vil også i højere grad finde det relevant at inddrage konkrete afprøvninger, hvis et givent emne skal testes, og du vil værdsætte sådanne resultater mere, da de tester om tankerne nu også er holdbare. Du vil have lettere ved at skære igennem, tage retning, træffe beslutninger, gå i front, handle og holde kursen, når du er sammen med andre, og da du finder det meget mere naturligt at vise din glød og dit helhjertede engagement, så vil andre opleve dig som attraktivt selskab. Det vil alt sammen være forstærket af din legende natur og din sans for humor, som er blevet mere livsnær. Det forstærkes af den kendsgerning, at du har lettere ved at udtrykke dine personlige følelser, og at du lader andre mærke, at du holder af deres selskab.

22

23 Din personlighed Nedenstående diagram viser styrkeforholdet mellem de 14 personlighedstyper, og hvilken personlighedstype, der er dominerende hos dig. Din personlighedstype er bestemmende for hvilke kvaliteter, du tager i brug for at skabe succesrige levevilkår, herunder god økonomi, tryghed, anerkendelse og status. Du er Udforskeren En Introvert, Analytisk Personlighedstype. JivaU viser, at din personlighed kan karakteriseres med arketypen Udforskeren. Udforskeren er en Introvert, Analytisk personlighedstype, og i det følgende vil vi gennemgå hvad dét indebærer, og hvad du kan bruge denne information til i dit virke, dit liv som helhed og i din videre udvikling.

24 ANALYTISK Personlighed UDFORSKEREN Introvert Din personlighed har arketypen Udforskerens kendetegn. Udforskeren er en introvert, analytisk personlighedstype. Det introverte udtryk lægger sig til selve personligheden, mens den analytiske energitype er udtryk for logikken som psykologisk grundfunktion. Udforskerens kendetegn og introverte, analytiske kvaliteter viser, hvordan du træder i karakter i verden for at skabe succes i dit liv; økonomisk og med hensyn til anerkendelse og selvtillid. 1. Energitype: Introvert analytisk Da din personlighed omhandler din gøren i verden, kan man sige, du som introvert, analytisk type hovedsagligt handler med logikken, når du udlever Udforskerens rejse, og det tema, der kendetegner din gøren er konkret viden. Det er ved hjælp af din analytiske grundpersonlighed, du har skabt din egen selvstændige livsform og et sundt, handlekraftigt ego. Analysen er kilden til de grundlæggende kvaliteter, som især vil kendetegne din handleform og ydre identitet det som andre mennesker vil genkende, når de omgås dig i din hverdag. Din indre identitet, som handler om dine dybere værdier og ønsket om at gøre en forskel i verden, er beskrevet under Essens. 2. Motivator: Knowhow Du er naturligt motiveret af knowhow, som handler om at udforske, finde frem til fakta og skabe konkrete løsninger på praktiske problemer. Sund fornuft og rene data, der rationelt kan

25 forbedre ting og skabe konkrete metoder eller produkter det er din hjemmebane. Du tænder på logisk præcision. Det vil være en stor værdi for dig, når du kan forbinde knowhow med de øvrige motivatorer: Power, hjerte, intelligens, harmoni, vision og resultat. 3. Arketype: Udforskeren Arketypen Udforskeren, den introverte forsker, er symbolkarakteren for dine grundlæggende personlighedskvaliteter og måden hvorpå du træder i karakter. Du sætter en stor ære i at have en meget detaljeorienteret tilgang til de vidensområder, som du dyrker. Du har virkelig styr på dine fakta, og det giver dig en stor tilfredsstillelse at kunne gøre en mærkbar forskel ved at bruge din viden. Du er særligt god til at holde dig til kendsgerningerne og være objektiv. Det er vigtigt for dig at bevare troværdigheden på dette felt, og din stolthed inden for dit specialområde er knyttet til denne upartiskhed, og til dit princip om kun at konkludere på faktuelle data. Det giver dig styrke at være den forskende, der opdager ny viden, og at du er i stand til at filtrere i de mange data for at finde frem til og gennemskue, hvad der er fakta i den aktuelle sag. Denne tilgang gør også, at du virkelig ved hvad du taler om, når dine specialområder kommer på banen. Verden har brug for sund fornuft og fakta, soberhed og uangribelige metoder til opdagelse af viden. Din præcise, analytiske tilgang, og din måde at grave dig ned i detaljernes verden, er dybt fascinerende for dig, ikke mindst fordi der er tale om uigendrivelige kendsgerninger og ikke kun løse spekulationer, fantasier, håb eller drømme. 4. Suppleant: Specialisten Den analytiske energitype har også en ekstrovert arketype, Specialisten. Og ved at udvikle denne type i dig, som netop nu domineres af Udforskerens introverte adfærd, vil din ydre identitet blive mere helstøbt og du kan optimere dine resultater. Specialisten går helt konkret til værks og har hænderne nede i sagerne. Med Specialistens egenskaber får du fokus på det praktiske, og på, det er vigtigt at være duelig og kunne håndtere tingene sanseligt og afprøvende. Specialisten i dig forstår at skille ting ad, analysere dem ned til deres mindste komponenter, og om nødvendigt at samle dem igen, så de fungerer. Her spiller fejlfinding og evnen til at reparere, konstruere og diagnosticere en vigtig rolle. Specialisten vil give dig en supplerende udadvendt og jordnær forankring, og en afprøvelig, praktisk kunnen, der er nyttig i hverdagen. Specialistens opdagelser kan ske inden for alle vidensområder og det omfatter også udvikling af helt nye metoder inden for pædagogik, psykologi, kemi, eller for den sags skyld rumfart. 5. Ubalancer

26 Den analytiske energitype vil, uanset hvor balanceret den er i sig selv, have en tendens til at overbetone logikkens perspektiv i sin væren og gøren, fordi dét er den psykologiske funktion, der ligger til grund for typen. Derfor er det væsentligt at være opmærksom på de ubalancer, logikperspektivet kan skabe, da de kan ende med at stå i vejen for din succes som udforsker. Du kan have en gennemtrængende tendens til at blive overanalyserende og derfor udvikle en ensidighed, der har rødder i din tro på, alt kan splittes ad til separate komponenter. En sådan mental fiksering vil også trække dig langt bort fra en sund kontakt med dine følelser, fornemmelser, instinkter, fantasi og intuition. Du kan udvikle en markant mistroiskhed og skepsis overfor ting, der ikke er bevist, eller ikke kan måles. En sådan kritisk sans kan blive giftig og gøre det modsatte for dig, end du troede, fordi du bliver offer for din egen skepsis. Du kan også udvikle en bedrevidende indstilling, der er snæversynet og kortsigtet, og som også med stor sandsynlighed vil kunne gøre dig socialt isoleret og akavet. Måske mister du i processen den sunde humoristiske sans og bliver mentalt nærsynet og nøjeregnende. 6. Integrationscirklen Integrationscirklen er et redskab, du kan anvende til at afrunde og komplementere din grundpersonlighed. Den giver dig et overblik over, hvordan de psykologiske funktioner hænger sammen, og hvordan du kan tage dem i brug i din udvikling. Den grundlæggende psykologiske funktion bag din personlighed, logikken, vil altid dominere hos dig som analytisk energitype. Og den funktion, der står længst væk i diagrammet, er din primære udvikler. Modstykket rummer nemlig de kvaliteter, du har sværest ved at komme i kontakt med. De to funktioner, der står til højre og venstre for din type og funktion, kalder vi hjælpere, fordi de kan rumme yderligere muligheder og perspektiver, der vil bringe dig nærmere en fuldt afrundet og velfungerende personlighed. Integrationscirkel for analytisk energitype

27 Sådan læser du modellen: Pilelogoet for din personlighedstype ser du placeret ud for den psykologiske funktion, som giver din type sine kvaliteter. Overfor ser du den modstående energitype og psykologiske funktion, som du må integrere for at få det fulde udbytte af din type. Hjælperne er placeret på hver sin side af den modstående personlighedstype. 7. Udvikler Din udvikler er den sensitive energitype, der er baseret på den psykologiske funktion følelse. Kvaliteterne i den sensitive energitype kan åbne dine øjne for vigtigheden af at inddrage andre erkendelsesredskaber end det analytiske intellekt. Du vil med de sensitive kvaliteter kunne udvikle følsomhed og empatisk nærvær, som vil give dig helt nye indsigter. Dine opdagelser skal jo anvendes i forbindelse med mennesker, og det er de sensitive egenskaber, der kan hjælpe dig med de nødvendige indsigter. Du vil blive mere fokuseret på din følelsesmæssige og sociale intelligens, og på at relatere til andre med større tilstedeværelse og menneskelig interesse. Den sensitive energitype vil gøre dig mere modtagelig for intuitive indtryk, og mere bevidst om din forbundethed med andre, ikke kun fagligt, men dybfølt og fra hjertet. Du vil også kunne udforske forbindelsen mellem viden og visdom, ligesom du vil kunne finde en langt større fred og evne til at lade væren og indre åbenhed få plads i dit liv. 8. Hjælpere Dine to hjælpere, den kreative og dedikerede energitype (fantasi og passion), kan yde væsentlige bidrag til en videre modning og afrunding af din analytiske energitype. Den kreative energitype kan tilføre en lethed og en ubesværet tilgang til tingene, som kan løsne op på din metodiske stivhed. Den kreative hjælper vil minde dig om at være nærværende og

28 fantasifuldt kreativ i nuet, og om at være spontan og improviserende, hvis situationen fordrer det. Og så vil den give dig let adgang til humor, og løsne op for din meget faglige og måske lidt farveløse facon. Den dedikerede energitype vil fremelske din evne til dybtfølt engagement, hvor du er personligt involveret. Når du er dedikeret, involverer du dig følelsesmæssigt og vedstår, at en sag betyder noget for dig - og du vil give dig selv for at lykkes. Her kan du udvikle den mere forsigtige og faglige indstilling, som din analytiske natur er domineret af, og som kan have gavn af en helhjertet og personlig ansvarlighed. 9. Din personlighed i relationer Din personligheds analytiske energitype vil altid give dig et særligt præg, når du skal samarbejde med andre. Det er i den forbindelse vigtigt at kende din personligheds styrkesider og begrænsninger. Det er højst sandsynligt, du har udviklet talenter, der ligger uden for din energitypes domæne det kan nuancere billedet betydeligt. 10. Lederskab Som leder og kollega udviser du en ganske særlig upartiskhed og pålidelighed, en fairness og retfærdighedssans, som gør dig respekteret og troværdig. Du har en evne til at samle viden og opbygge lagre af uvurderlige erfaringer, en evne til at observere og formidle objektive facts, som kan være afgørende for arbejdets succes. Du har en professionel og stilfærdig tilgang til opgaver, og involverer helst ikke dig selv, men lader facts tælle. Du har sans for at dokumentere informationer, og en udpræget detaljesans, der rigtigt anvendt kan forbedre ineffektive procedurer. Logisk vurdering, grundighed og præcision er blandt dine særlige forcer. Du bevarer en kølig ro i pressede situationer og søger altid efter den mest rationelle løsning. Du arbejder godt alene og din logiske tænkning og objektivitet gør det muligt at manøvrere under svære forhold. Som analytisk orienteret introvert kollega vil du kunne drage fordel af at skele til de ekstroverte kvaliteter og udvikle og trække på dem for at styrke dit lederskab og samarbejde. 11. Udforskeren - introvert Udforskeren laver dybtgående undersøgelser af udfordrende problemer og agerer med omtanke og grundig omhyggelighed omkring detaljer. Udforskeren tilfører den nødvendige, specialiserede ekspertise. 12. Specialisten - ekstrovert

29 Specialisten fungerer optimalt med rationelle strukturer og kan foretage indgående analyser, som viser problemers og udfordringers årsager. Resultatet er rationelle løsninger der fremvises med stor præcision. 13. Teamtalenter ~ særlige styrker Detaljesans, Grundighed, Præcision, Objektivitet 14. Skyklapper ~ udviklingsområder Kan have svært ved følelsesmæssige forhold og social aktivitet Kan have vanskeligt ved at registrere andres ønsker og behov Kan være udfordret ved at skulle vise personligt engagement Kan være hæmmet i forhold til at tackle personlige konflikter Kan have svært ved at udvise spontanitet, improvisation og lethed Kan have svært ved værdsættelse af personlige relationer Kan mangle engagement for det etiske og for at inddrage menneskelige følgevirkninger af ny viden

30

31 Dine fem toptalenter Vi er nu kommet til gennemgangen af dine fem topscorere blandt talenterne. Dine talenter er vigtige specialiserede kompetencer, som du allerede er i fuld gang med at udfolde i dit liv. Vi håber dog at du ved at få fokus på dem, kan udvikle dem endnu mere til glæde og gavn for dig selv og dine omgivelser. Din talentbalance Ovenstående diagram viser styrkeforholdet mellem dine 10 talenter som indgår i JivaU profilen. Disse er specialiserede kompetencer, som giver dig mulighed for at tilbyde værdifulde talenter i dit arbejds- og privatliv. Dine 5 topscorere er Afsløring, Mod, Dybdeboring, Sensitivitet, Samarbejde, hvilket giver din talentprofil en særlig unik sammensætning, som du kan videreudvikle og supplere med andre talenter.

32 Talentet afsløring er din topscorer 1.Topscorer Talentet afsløring er en af dine topscorere i din JivaU identitetsprofil 2. Dit talent og dets arketype Dit talent hører til den kreative energitype når det udfolder sig på det emotionelle niveau. Det vedrører derfor udviklingen af din fantasi på det følelsesmæssige område. Her vil det være en styrke, som vil hjælpe dig med at udvikle din følelsesmæssige intelligens, og på den måde sikre dig en unik emotionel kompetence i alle de sociale og karrieremæssige sammenhænge du indgår i. Den arketype, der står bag dit talent, er Forløseren, hvilket giver dig en evne til at forstå årsagerne til konflikter. Du formår mentalt at trænge ind i de psykologiske modsætninger, som eksisterer på et dybt plan i alle mennesker og forstår deres respektive funktioner. Du er derfor i stand til at kommunikere med mennesker, der er i krise, så de oplever, at de er blevet mødt. Det kan du fordi du har en stor interesse og empati for det der er mørkt og dunkelt i verden. Det betyder ikke, at du er naiv. Du kender godt de farer, der er forbundet med de mørkeste egoistiske drifter, men de skræmmer dig ikke. Det er en stor styrke du og dilemmaer for at forstå deres årsag. Din interesse i modpoler kan skabe frugtbare indsigter, der kan omsættes i godt samarbejde på alle livets områder. Du kan såvel spille rollen som den gode og onde, hvis det er det, der skal til for at løse konflikten. Du går nemlig ikke af vejen for et godt slagsmål, når bare du ved, at det fører til større samarbejde og fred i det lange perspektiv. Dit talent er ikke alene et stort potentiale for samspil mellem mennesker, men desuden et stort aktiv i troværdighed, fordi du kan kalde en spade for en spade. Du har denne blanding af venlighed og positivitet iblandet noget kantet og

33 har, og som omsættes i dit samspil med mennesker, hvor du engageret kaster dig ind i konflikter konfronterende, som kan få ting til at glide, der ellers ville gå i hårknude. 3.Talentdynamik Talentdynamikken viser hvordan dit talent kan udvikles i sit fulde potentiale, når det indgår i en unik dynamik med et andet talent. Den viser også dit talent i sin ubalance, når det optræder i sin umodne form og hvilke egenskaber hos andre, der især kan trigge denne ubalance. Talentets ubalance kan fremkomme når talentet ikke er fuldt udviklet, i situationer hvor du selv bliver presset og overfor bestemte typer af adfærd, som virker provokerende på dette talent (trigger). Talentdynamik for Afsløring & Mod Talent Afsløring Balanceaksen moden til umoden Begrænser Konfliktsøgning Udviklingssaksen Triggeraksen \ Provokationsaksen Udvikler Mod Balanceaksen Moden til umoden Trigger Dumdristighed 4. Begrænser Dit talents begrænser viser sig som en tendens til at være konfliktsøgende, fordi din kontakt med livets dunklere sider gør dig mistænksom. Denne mistænksomhed kan få dig til at se skygger alle steder eller tillægge andre skjulte motiver, hvilket får dig til at betvivle menneskers hensigter og adfærd. Du kan være en særdeles negativ indflydelse i dit miljø, når dit talent slår over i sin ubalance, fordi du formår at ødelægge de værdifulde relationer, som oftest er baseret på tillid. Du kan her være den direkte årsag til at der udfolder sig dramaer, fordi din mistænksomhed er en gift, som bringer det værste op i folk, hvilket kun bestyrker dig i at der må være noget om snakken. Du kan blive fanget i denne uheldige dynamik, at dine ubegrundede mistanker og indirekte eller direkte angreb faktisk kan

34 fremkalde det, som du frygtede i dine forestillinger. 5. Trigger Det, der kan trigge din begrænser, vil ofte være en dumdristig adfærd, som ikke har tid til at gå i dybden med tingene, men tvinger beslutninger og handlinger igennem på en forhastet måde. Det vil kunne vække din mistanke om, at der er et eller andet galt. Der må stikke noget under, som ikke tåler dagens lys. Denne mistanke vil ofte få dig til at gå i konflikt med den dumdristige og i værste fald rette alvorlige beskyldninger mod adfærden, før den er undersøgt til bunds. Dette er eksplosivt stof for en dumdristig adfærd, der måske bare vil have handlet tingene igennem af hensyn til et resultatorienteret behov. 6. Udvikler Din udvikler er talentet mod. Det er både modet til at stå fast i dig selv, og det er modet til at agere ærligt udadtil, når det er nødvendigt. Med en evne til levende og mangfoldig kommunikation har du en stor psykologisk bevægelighed, som er en klar force, men kun så længe du er forankret i din egen kraft og har styrken til at stå ved, hvad du selv mener. Den grænse fortæller hvor langt du er villig til at gå eller ikke gå i en given situation. Modet kommer fra en indre konsolidering, som behøves, hvis evnen til kommunikation skal være dybt forankret. Du må turde være dig selv. 7. Jobkompetencer Dine jobkompetencer vil i høj grad kunne gøre sig gældende inden for alle områder, der kræver sans for psykologisk forståelse og konfliktløsning. Da du har et særligt talent for at arbejde i krisesituationer, konflikter og med farefulde opgaver, så vil aktiviteter, der rummer mulighed for psykologisk afdækning, håndtering af liv og død og konfliktmægling være oplagte områder. Deltagelse i redningskorps, militæraktioner eller andre farefulde professioner vil være oplagte professioner. Du vil også have talent for at medvirke i kunstneriske produktioner, hvor livets konflikter skal dramatiseres gennem skuespil, musik eller andre kunstneriske udtryksformer. Det er dybest set den samme tænkning, der er brug for uanset om man tænker underholdning eller realsituation. Det kan også være som bidragsyder til underholdning og idræt, som sætter tingene på spil og viser livets yderpoler. 8. Relationer Du vil opnå de bedste relationer, når din meget stærke afslørende evne bliver afbalanceret af andre, der har de talenter, som du bør tilegne dig. Gode relationer er, når den optimale blanding af talenter i en gruppe formår at skabe et givende samspil eller resultater, som

35 ingen enkeltpræstation kan matche. Du skaber derfor lettere god udveksling med andre eller toppræstationer, når du integrerer dine udvikler- og hjælpertalenter (peaktalenter), fordi de er med til at gøre din afslørende evne endnu mere effektiv i de fællesskaber du indgår i. Dine peaktalenter er mod (udvikler), skelnen (hjælper) og passion (hjælper) (se diagram nedenfor). Du kan integrere disse talenter i samarbejde med venner og kollegaer, der har talenterne, og gennem din egen indsats for at tilegne dig dem. Evnen til målrettethed gør dig i stand til at være i kontakt med de formål, den mening og de værdier, som den givne sammenhæng du indgår i indeholder. Evnen til at være skelnende vil sikre, at du er skarp i opfattelsen af det du afdækker og sanser, så du bliver helt præcis i dine fortolkninger af menneskers adfærd. Evnen til passion hjælper dig med at holde gløden levende og ægte, og rettet mod dine mest sande værdier. Dermed bevarer du energien selv gennem de mørke tilstande, som du afdækker. Formår du at udvikle disse talenter ved især at påskønne deres værdi i dig selv og andre, så kan du løfte dit eget toptalent til nye højder. 9. Integrationscirklen Integrationscirklen giver dig et overblik over, hvordan dit talent får et optimalt samspil med andre talenter og udvikler sine begrænsere til talenter. Dette samspil er baseret på kendskab til, hvordan de syv psykologiske funktioner indbyrdes relaterer til hinanden. (se afsnittet om funktionerne i manualen) Integrationscirkel for afsløring

36 Sådan læser du modellen: Pilelogoet for den energitype som dit talent hører til ser du placeret ud for den psykologiske funktion, som giver dit talent sine kvaliteter. Du ser også her hvilken begrænser dit talent viser i sin ubalance. Overfor ser du den modstående energitype og psykologiske funktion, som du må integrere for at få det fulde udbytte af din talent. Hjælperne er placeret på hver sin side af det modstående talent. 10. Her er hvad du kan gøre for at integrere din talent Den følgende praksis er et eksempel på, hvad du aktivt kan gøre for yderligere at udvikle og integrere dit toptalent. Husk: i skyggen af ethvert talent gemmer sig en begrænser, som aktiveres, hvis man bare ensidigt dyrker sit talent. Man mister balancen, hvis man kun fokuserer på sine særlige evner. Du bliver ikke bedre ved at overdrive det, du gør i forvejen. Du bliver bedre ved at gøre noget andet. Vejen til højere muligheder går gennem dybere integrationer. Derfor dette konkrete forslag. Videregående, skræddersyede strategier med en kompetent coach vil være næste naturlige skridt, men du kan begynde her. (Se yderligere info om praksis i manualen.) Integration af afsløring (Forløseren) Med afsløring som toptalent kan du helt klart forbedre din rolle som forløseren ved at skænke særlig opmærksomhed på de stærkeste integratorer, som er talenter fra den dynamiske (1), analytiske (5) og dedikerede (6) energitype. Herfra kommer ofte den bedste hjælp. Opgaven her synes at være, at du bliver endnu skarpere på at være upartisk og uemotionel, når du står midt i disharmoniske og stressede situationer. Du kommer let til at glide over i rollen som den provokerende, agiterende konfliktskaber, når du hvirvler rundt i

37 de psykologiske vande. EN MULIG UDFORDRING At du har modet og beslutsomheden til at bevare den indre ro og upartiskhed, og ikke tirrer og opflammer følelser, men udstråler fred, idet du med skarphed afdækker en krise. Kort sagt: At du er den urokkelige ro midt i en konflikthåndtering.

38 Talentet mod er din topscorer 1.Topscorer Talentet mod er en af dine topscorere i din JivaU identitetsprofil 2. Dit talent og dets arketype Dit talent hører til den dynamiske energitype og dens udtryk på det emotionelle niveau. Det vedrører derfor udviklingen af din vilje og kraft på især det følelsesmæssige område. Her vil den være en styrke, som vil hjælpe dig med at udvikle din følelsesmæssige intelligens, og på den måde sikre dig en unik emotionel kompetence i alle de sociale og karrieremæssige sammenhænge, du indgår i. Den arketype, der står bag dit talent, er Risikotageren, der udtrykker frygtløshed og vilje til at gøre, hvad der er nødvendigt, lige meget hvad der måtte stå i vejen. Den modige tør konfrontere de ting, som må ses i øjnene, og udfordrer gerne relationerne, så alle står tydeligt frem. Som modig har du en direkte og ligefrem tilgang til både ord og handling. For mange følsomme typer virker det skræmmende at være direkte, men du ved, at det giver klare og tydelige relationer. Når det gøres venligt og ærligt, så bevirker det, at man ved hvor man har hinanden og det giver tryghed. Det er ofte en stor hindring i sociale relationer og teamwork, når de vigtige ting ikke bliver sagt. Med dette talent har du muligheden for at gå i front, og hvis det behøves indtager du gerne den udfordrende og krævende rolle. Du kan forholde dig til styrker og svagheder, og derfra kan du manøvrere. Når du virkelig er i balance, så udstråler du storsindethed og kraft. Din modige indstilling er helt afgørende, når vigtige beslutninger skal træffes og integriteten skal være intakt. Dit talent vil være en vigtig brik i det naturlige lederskab for din styrke betyder, at intet bliver fejet ind under gulvtæppet. Det kan undertiden opfattes som heltemod eller ganske enkelt som ægte lederskab, men for dig er det nok blot en helt naturlig del af din identitet. 3.Talentdynamik

39 Talentdynamikken viser hvordan dit talent kan udvikles i sit fulde potentiale, når det indgår i en unik dynamik med et andet talent. Den viser også dit talent i sin ubalance, når det optræder i sin umodne form og hvilke egenskaber hos andre, der især kan trigge denne ubalance. Talentets ubalance kan fremkomme når talentet ikke er fuldt udviklet, i situationer hvor du selv bliver presset og overfor bestemte typer af adfærd, som virker provokerende på dette talent (trigger). Talentdynamik for Mod & Afsløring Talent Mod Balanceaksen moden til umoden Begrænser Dumdristighed Udviklingssaksen Triggeraksen \ Provokationsaksen Udvikler Afsløring Balanceaksen Moden til umoden Trigger Konfliktsøgning 4. Begrænser I situationer hvor du er presset eller påvirket af overmod, så er det oplagt hvad dit talents ubalance kan være, nemlig den arketypiske overmodige, eller det at være direkte dumdristig. Hvad betyder det? Det viser, at der kan være en manglende realitetssans til stede, og at modet let kan miste balancen, hvis der går for meget personligt ejerskab i de modige handlinger. Så får vi den overmodige adfærd, der sætter liv og lemmer på spil enten i konkret eller overført betydning og som dybest set er hensynsløs og mangler sans for helhedsbilledet. Det er ofte et klassisk tegn på et opblæst ego, som ikke respekterer grænser. Lederskab kræver det mod, som ikke har mistet balancen og tabt sansen for proportioner. Hvis du vil frempresse et hurtigt og ekstremt resultat ved at gamble med en masse faktorer, så er du måske nok en happy-go-lucky, der ikke tager tungt på tingene, men det er langt fra sikkert at du har heldet med dig. Handlinger initieret af et øjebliks dumdristighed, kan få fatale følger for dig selv og dine omgivelser. Det er vigtigt at du lære at skelne mellem det mod der udspringer af et naturligt behov for at udvikle din verden og det overmod, som blot handler om ego-opblæsthed. Det er derfor udbytterigt at lære forskellen at kende mellem mod og dumdristighed.

40 5. Trigger En af de faktorer, der i særlig grad kan trigge din begrænser vil ofte være en konfliktsøgende adfærd. Når du møder andre mennesker, der er ivrigt optaget af at grave og rode rundt i mulige motiver og bevæggrunde til handlinger, undladelser, eller udtalelser, så kan det forstærke dit behov for at skære igennem og tage konfrontationen. Du har behov for at tage chancer for at opnå store og mærkbare resultater og en adfærd, der mistænkeliggør, betvivler og problematiserer, kan du se som en forhindring, der må elimineres. Det får dig let til at gøre dumdristige ting, fordi du vil sprænge rammerne, der ødelægger din handlefrihed. Resultatet kan blive langt værre end du troede, og konsekvenserne kan fastholde dig i den samme ufrihed, som du oplever at den konfliktsøgende adfærd har. 6. Udvikler Din udvikler er talentet afsløring. Når du åbner dig for evnen til at forstå de psykologiske sammenhænge, og ved at det er mennesker og ikke maskiner, som skal samarbejde med dine planer, så opnår du langt større gennemslagskraft. Du vil ved at afdække de mange forskellige synspunkter, kunne lære at værdsætte dem, og endda kunne foreslå veje, der kan forene dem. Du kan ved at opfordre til en åben direkte debat bringe alle de konfliktende holdninger i konstruktiv kontakt med hinanden. På den måde vil dit mod blive opblødt med en sans for mange nuancer, og du vil lære at holde fokus på det centrale, mens du giver plads for at mangfoldighed kan se dagens lys. Ud af de mange forskellige vinkler kan der komme særdeles værdifulde input, som kan styrke din vej til målet, og som kan sikre større indsigt bag dine handlinger. De planer, der er lagt med ærligt og dedikeret samtykke er langt mere effektive og langtidsholdbare. Helt enkelt, så vil du blive opfattet som langt bedre til at manøvrere og nå dine mål, hvis du kan sammenholde din sans for formål og retning med sansen for at afdække og inddrage de skjulte kontraster og forskellige talenter. 7. Jobkompetencer Dine jobkompetencer vil ikke mindst kunne gøre sig gældende inden for områder, der netop fordrer lederskab, mod og handlekraft. Du vil befinde dig godt i funktioner, hvor der er brug for at kunne gennemføre processer med styrke, autoritet og gennemslagskraft. Det kunne eksempelvis være inden for brandkorpset, flyvevåben, marinen eller militæret. Det kunne være job indenfor politiet, eller det kunne være som bodyguard, vagt eller dørvogter. Det kan også naturligt være lederstillinger eller jobs, hvor det handler om at gå i front med nye, dristige beslutninger. Det kan være at du har det godt med at være selvstændig, og måske involverer dit arbejde særligt krævende opgaver, hvor du både skal mobilisere dig psykologisk og fysisk. Det afhænger alt sammen af hvilke særlige interesser og kompetencer du har specialiseret dig i, og hvad du brænder for.

41 8. Relationer Du vil opnå de bedste realtioner, når dit meget stærke mod bliver afbalanceret af andre, der har de talenter, som du bør tilegne dig. Gode relationer er, når den optimale blanding af talenter i en gruppe formår at skabe et givende samspil eller resultater, som ingen enkeltpræstation kan matche. Du skaber derfor lettere god udveksling med andre eller toppræstationer, når du integrerer dine udvikler- og hjælpertalenter (peaktalenter), fordi de er med til at gøre dit mod endnu mere effektivt i de fællesskaber du indgår i. Dine peaktalenter er Afsløring (udvikler), omsorgsfuldhed (hjælper) og alsidighed (hjælper) (se diagram nedenfor). Du kan integrere disse talenter i samarbejde med venner eller kollegaer, der har talenterne, og gennem din egen indsats for at tilegne dig dem. Den afslørende evne vil hjælpe dig med at være på forkant med de mange skjulte faktorer, som situationer kan rumme, og som vil kunne afspore eller ødelægge et godt udfald af de behøvede beslutninger og handlinger. Omsorgsfuldheden vil skabe en støttende og opmuntrende atmosfære, som skaber et stærkt, motiverende drive og giver dine venner eller kolleger lyst til at udveksle og dele ideer. Som ven, leder eller kollega vil du udvikle en stærk og dybt troværdig natur ved at lade de indfølende, mangfoldige og bløde værdier støtte din handlekraft og dit mod. Evnen til alsidighed gør, at du får bragt et stort spektrum af ressourcer, kontakter og facetter i spil, hvilket øger din spændvidde og giver dig kompetencemæssig bredde. I stedet for at brase fremad, rekognoscerer du bredt og favner dit fællesskab eller team, idet du viser vej fremad og initierer visionære handlinger. Formår du at udvikle disse talenter ved især at påskønne deres værdi i dig selv og andre, så kan du løfte dit eget toptalent til nye højder. 9. Integrationscirklen Integrationscirklen giver dig et overblik over, hvordan dit talent får et optimalt samspil med andre talenter og udvikler sine begrænsere til talenter. Dette samspil er baseret på kendskab til, hvordan de syv psykologiske funktioner indbyrdes relaterer til hinanden. (se afsnittet om funktionerne i manualen) Integrationscirkel for mod

42 Sådan læser du modellen: Pilelogoet for den energitype som dit talent hører til ser du placeret ud for den psykologiske funktion, som giver dit talent sine kvaliteter. Du ser også her hvilken begrænser dit talent viser i sin ubalance. Overfor ser du den modstående energitype og psykologiske funktion, som du må integrere for at få det fulde udbytte af din talent. Hjælperne er placeret på hver sin side af det modstående talent. 10. Her er hvad du kan gøre for at integrere din talent Den følgende praksis er et eksempel på, hvad du aktivt kan gøre for yderligere at udvikle og integrere dit toptalent. Husk: i skyggen af ethvert talent gemmer sig en begrænser, som aktiveres, hvis man bare ensidigt dyrker sit talent. Man mister balancen, hvis man kun fokuserer på sine særlige evner. Du bliver ikke bedre ved at overdrive det, som du gør i forvejen. Du bliver bedre ved at gøre noget andet. Vejen til højere muligheder går gennem dybere integrationer. Derfor dette konkrete forslag. Videregående, skræddersyede strategier med en kompetent coach vil være næste naturlige skridt, men du kan begynde her. (Se yderligere info om praksis i manualen.) Integration af mod (Risikotageren) Med mod som toptalent kan du helt klart forbedre din rolle som den modige ved at skænke særlig opmærksomhed på de stærkeste integratorer, som er talenter fra den kreative (4), sensitive (2) og mentale (3) energitype. Herfra kommer ofte den bedste hjælp. Opgaven her er, at du undersøger, om du har modet til at afstå fra altid at handle. Det ikke at handle, er i høj grad en handling i sin selv. Det er ikke altid du skal i kampuniform. Nogen gange skal du bare holde hestene tilbage. Kan du det? Styrer du dit mod, eller løber det undertiden af med

43 dig? Hvem er bossen? Nogen gange skal man have modet til bare at være og skabe tillid og tryghed for andre. Andre gange skal man afsøge landskabet bedre, inden man handler, så man ikke lader sin utålmodighed få det sidste ord. Spørg dig selv: Skelner jeg mellem mod og rastløshed? Mestrer jeg kunsten at holde igen? Det er ikke altid så nemt, som det kan se ud til. EN MULIG UDFORDRING Afstå fra en handling, der frister dig. Hvad sker der med energien? Hvad lærer det dig? Hvad afslører det om dig? Hvad kan du optimere gennem læringen?

44 Talentet dybdeboring er din topscorer 1.Topscorer Talentet dybdeboring er en af dine topscorere i din JivaU identitetsprofil 2. Dit talent og dets arketype Dit talent hører til den analytiske energitype og dets udtryk på det mentale niveau. Det vedrører derfor udviklingen af din logik og analyse på især det mentale område. Her vil den være en styrke for din gennemslagskraft som vidensformidler, og vil hjælpe dig med at udvikle din intelligens. På den måde sikrer den dig en unik kompetence i alle de sociale og karrieremæssige sammenhænge, du indgår i. Den arketype, der står bag dit talent, er Diagnostikeren, der gennem flid og seriøsitet opnår dyb og holdbar viden om et givet emne eller område. Du har let ved at gå detaljeret til værks og bore i dybden med minutiøs grundighed. Det er fordi du søger dyb og eksakt forståelse, og fordi du samler dit fokus som et laserlys. Fordybelse betyder meget for dig, da det fører til en indgående viden, som du er interesseret i at erhverve dig. På den måde vil man kunne sige at du er hårdtarbejdende, og at du med vedholdende ihærdighed graver efter fakta. Du indsamler data med omhu og præcision, så intet glemmes. Derved bliver du eksperten, der fuldt og helt besidder kompetence indenfor det givne emneområde. Den gennemgribende tilgang til viden betyder at der er stor troværdighed omkring det du laver, og at din ekspertise er dybt forankret og gennemgribende. Du lægger vægt på at viden bør være eksakt og afprøvelig. Du er på den måde en omhyggelig, samvittighedsfuld og gennemtrængende forsker, der er dybsindig og intens i din forankring. Med akkuratesse og stringens når du i mål med dine undersøgelser, og du vil være en gave for enhver gruppe eller organisation, der behøver en specialist man kan stole på og bruge som konsulent og researcher. 3.Talentdynamik

45 Talentdynamikken viser hvordan dit talent kan udvikles i sit fulde potentiale, når det indgår i en unik dynamik med et andet talent. Den viser også dit talent i sin ubalance, når det optræder i sin umodne form og hvilke egenskaber hos andre, der især kan trigge denne ubalance. Talentets ubalance kan fremkomme når talentet ikke er fuldt udviklet, i situationer hvor du selv bliver presset og overfor bestemte typer af adfærd, som virker provokerende på dette talent (trigger). Talentdynamik for Dybdeboring & Inklusivitet Talent Dybdeboring Balanceaksen moden til umoden Begrænser Ensidighed Udviklingssaksen Triggeraksen \ Provokationsaksen Udvikler Inklusivitet Balanceaksen Moden til umoden Trigger Uselvstændighed 4. Begrænser Dit talents begrænser er den ensidige indstilling. Når du graver dig ned i et emne eller område, og glemmer at se til siderne, så kan du udvikle mentale skyklapper, som gør dig blind for alt det andet, der er omkring dig. Du bliver alt for overfokuseret på dit eget hjørne af verden, og på denne måde kommer du faktisk ud af takt med de faktiske forhold. Paradokset er, at du graver dig dybt ned, og tror at det giver dig al viden, hvor du i stedet fortaber dig i detaljer, og bliver for stift fokuseret på forhold, der i et større perspektiv kan vise sig at være bagateller. Du udvikler på denne måde stivnede og fastlåste tankemønstre og bliver for bundet til dine konklusioner. Man kunne også sige at du glemmer den større verdens fakta, fordi du har begravet dig selv i din lille verdens kendsgerninger. 5. Trigger Det, der kan trigge din begrænser, vil ofte være en uselvstændig indstilling, som helt synes at mangle fodfæste. Med din dybdeborende mentalitet ligger du meget langt fra en nærmest

46 holdningsløs tilgang til tingene. En meget subjektivt farvet tænkning, baseret på følelser og intuition kan med stor sandsynlighed også få dig op i det røde felt. Det aktiverer i den grad din insisteren på, at fakta må på bordet, og at der er brug for dybtgående og eksakte kendsgerninger. Du finder det vigtigt, at man kan indtage en position og gå ud fra denne, i stedet for at lade alt være muligt og relativt. Derfor kan du komme til at flytte dig helt over i den ensidige, modsatte position, når du møder holdningsløs uselvstændighed. 6. Udvikler Din udvikler er talentet inklusivitet, som vil give dig en mere favnende og universel tilgang til både specifik viden og livet som sådan. Det er måske ikke altid det nemmeste for dig at åbne op for en så indbefattende tilgang, men det vil være særdeles sundt for din egen dybtgravende indstilling, fordi den derved undgår at blive ensporet, unuanceret og alt for specialiseret. En inkluderende indstilling vil også give dig sociale muligheder og åbne for nye samarbejdsmuligheder, da du kan lære at værdsætte andres bidrag, uden at du behøver at give køb på dine egne forcer. Kombinationen af dybden og bredden giver til enhver tid den største kompetence og det bedste udgangspunkt for enestående performance. 7. Jobkompetencer Dine jobkompetencer vil i høj grad kunne gøre sig gældende inden for alle områder, der rummer en dybtgående og nøje afprøvet tilgang til tingene. Du er forsker og researcher, og du kan tilføre nøje afprøvet viden i de sammenhænge, hvor du er specialist. Det kunne være arkæologi eller retsmedicinsk forskning, teknisk nyudvikling eller specialkompetencer indenfor IT. Du kunne også arbejde med medicinsk forskning, som ingeniør, kemiker eller fysiker. Mulighederne er virkelig mange. I en virksomhed vil du naturligt være specialisten, der har omfattende viden indenfor et afgrænset område, og som man konsulterer for at få uundværlig viden. Du vil naturligt være den man tilkalder for at få sikker viden indenfor et afgrænset område, og din research vil kunne gøre en stor forskel. 8. Relationer Du vil opnå de bedste relationer, når din meget stærke dybdeboring evne bliver afbalanceret af andre, der har de talenter, som du bør tilegne dig. Gode relationer er, når den optimale blanding af talenter i en gruppe formår at skabe et givende samspil eller resultater, som ingen enkeltpræstation kan matche. Du skaber derfor lettere god udveksling med andre eller toppræstationer, når du integrerer dine udvikler- og hjælpertalenter (peaktalenter), fordi de er med til at gøre din dybdeboring endnu mere effektiv i de fællesskaber du indgår i. Dine peaktalenter er inklusivitet (udvikler), balancering (hjælper) og idealisering (hjælper) (se diagram nedenfor). Du kan integrere disse talenter i samarbejde med venner og kollegaer, der har talenterne, og gennem din egen indsats for at tilegne dig dem. Inklusivitet betyder, at du

47 har let ved at se værdien af mange tilgange, og at du kan rumme andre og deres foretrukne styrker hvilket vil give en særdeles vigtig samlende kraft til dit fællesskab eller dit team og kolleger. Balancering betyder at du er i stand til at frembringe research og teorier, der er afbalancerede, og som derfor styrker et godt miljø eller arbejdsklima. Idealisering vil hjælpe dig med at holde fokus på, at du har hjertet med i det du gør, og at du tør stå ved de ting du tror på, og har som bærende værdier, uanset om de er beviselige eller konkret dokumenterbare. Uden fakta kommer du ingen vegne, men uden idealer når du aldrig rigtig i mål. Formår du at udvikle disse talenter ved især at påskønne deres værdi i dig selv og andre, så kan du løfte dit eget toptalent til nye højder. 9. Integrationscirklen Integrationscirklen giver dig et overblik over, hvordan dit talent får et optimalt samspil med andre talenter og udvikler sine begrænsere til talenter. Dette samspil er baseret på kendskab til, hvordan de syv psykologiske funktioner indbyrdes relaterer til hinanden. (se afsnittet om funktionerne i manualen) Integrationscirkel for dybdeboring Sådan læser du modellen: Pilelogoet for den energitype som dit talent hører til ser du placeret ud for den psykologiske funktion, som giver dit talent sine kvaliteter. Du ser også her hvilken begrænser dit talent viser i sin ubalance. Overfor ser du den modstående energitype og psykologiske funktion, som du må integrere for at få det fulde udbytte af din talent. Hjælperne er placeret på hver sin side af det modstående talent. 10. Her er hvad du kan gøre for at integrere din talent

48 Den følgende praksis er et eksempel på, hvad du aktivt kan gøre for yderligere at udvikle og integrere dit toptalent. Husk: i skyggen af ethvert talent gemmer sig en begrænser, som aktiveres, hvis man bare ensidigt dyrker sit talent. Man mister balancen, hvis man kun fokuserer på sine særlige evner. Du bliver ikke bedre ved at overdrive det, du gør i forvejen. Du bliver bedre ved at gøre noget andet. Vejen til højere muligheder går gennem dybere integrationer. Derfor dette konkrete forslag. Videregående, skræddersyede strategier med en kompetent coach vil være næste naturlige skridt, men du kan begynde her. (Se yderligere info om praksis i manualen.) Integration af dybdeboring (Diagnostikeren) Med dybdeboring som toptalent kan du helt klart forbedre din rolle som diagnostikeren ved at skænke særlig opmærksomhed på de stærkeste integratorer, som er talenter fra den sensitive (2), kreative (4) og dedikerede (6) energitype. Herfra kommer ofte den bedste hjælp. Opgaven her kan være, at du får en mere legende og ubesværet tilgang til det, der optager dig, og at du inddrager andet end bare de vanlige, empiriske data. Du er det fødte talent som dataindsamler og som den granskende specialist. Herved fortaber du dig også ind imellem og kan udvikle tunnelsyn og mentale skyklapper. EN MULIG UDFORDRING At du i en konkret opgave ser dig til siderne, og undersøger andre ting, end lige det, der står i lærebøgerne, for måske at få øje på helt nye og uventede kilder til viden og forståelse.

49 Talentet sensitivitet er din topscorer 1.Topscorer Talentet sensitivitet er en af dine topscorere i din JivaU identitetsprofil 2. Dit talent og dets arketype Dit talent hører til den sensitive energitype og dets udtryk på det emotionelle niveau. Det vedrører derfor udviklingen af dine følelser og sensitivitet på det følelsesmæssige område. Her vil den være en styrke, som vil hjælpe dig med at udvikle din følelsesmæssige intelligens, og på den måde sikre dig en unik emotionel kompetence i alle de sociale og karrieremæssige sammenhænge, du indgår i. Den arketype, der står bag dit sensitive talent, er Beskytteren, der opfanger alle de subtile stemninger der foregår mellem mennesker. Det gør dig til et imødekommende menneske, der registrerer hvad der sker i mennesker og situationer. Du er en naturlig beskytter fordi du fornemmer når andre har det skidt eller er særligt sensitive. Du har en evne til at være forbundet med andre og til at vække følelsen af samhørighed, hvor den ellers har svære kår. Det gør du gennem din evne til at sanse og fornemme, hvad der foregår i dem, hvorefter du kan åbne kontakten op gennem din varme, venlige og accepterende natur. Din lethed ved at registrere en situations atmosfære hænger sammen med, at din indlevelsesevne er særdeles udviklet. Dit talent hører til den sensitive energitype, og som introvert bliver du meget modtagelig for alle de sensitive tilstande, der opstår mellem mennesker. Men du er også udpræget nærværende og skaber let relationer til andre mennesker, hvilket er en social og følelsesmæssig intelligens, som kan være en stor styrke i dit liv, hvis den benyttes med balance. Denne balance forudsætter at du har sindsro, og at du kan hvile i din naturlige væren. Herfra udstrømmer en varme, som er magnetisk og tiltrækker andre mennesker. Når du hviler godt i dig selv, så kan andre få stor glæde af din nænsomhed og dit påskønnende væsen, der kalder det bedste frem i dem. Herved bidrager du til at skabe forbundethed og fællesskab, og vækker det hjertelige i

50 mennesker. 3.Talentdynamik Talentdynamikken viser hvordan dit talent kan udvikles i sit fulde potentiale, når det indgår i en unik dynamik med et andet talent. Den viser også dit talent i sin ubalance, når det optræder i sin umodne form og hvilke egenskaber hos andre, der især kan trigge denne ubalance. Talentets ubalance kan fremkomme når talentet ikke er fuldt udviklet, i situationer hvor du selv bliver presset og overfor bestemte typer af adfærd, som virker provokerende på dette talent (trigger). Talentdynamik for Sensitivitet & Ubundethed Talent Sensitivitet Balanceaksen moden til umoden Begrænser Overfølsomhed Udviklingssaksen Triggeraksen \ Provokationsaksen Udvikler Ubundethed Balanceaksen Moden til umoden Trigger Ufølsomhed 4. Begrænser Dit talents begrænser er den overfølsomme tilstand, som hænger sammen med at din store sensitivitet bringer dig ud af din indre balance. Dine fint sansende antenner kan få dig til at identificere dig for stærkt med omgivelserne, hvilket kan skabe ukritisk modtagelighed for alt muligt omkring dig. Du risikerer at blive en dørmåtte, der lader andre invadere og udnytte dig, fordi du ikke kan sige fra. Sensitivitet forudsætter klare grænser, så du ved hvor dit ansvar går og hvor det stopper. Din mulige overfølsomhed er et svagt punkt for dig, som du med fordel kan se på med stor klarhed, så det ikke bliver din akilleshæl. 5. Trigger

51 Det, der kan trigge din begrænser, vil ofte være en ufølsom holdning, som udvises af andre. Det ligger så langt fra din egen mentalitet og adfærd. Du har utroligt svært ved ufølsomhed, kulde, hårdhed og afvisning. Når du møder det, kan det fremprovokere din frygt bevidst eller ubevidst og få dig helt over i det overfølsomme hjørne. Du kan reagere ved at du beskytter dig selv ved at fjerne dig så langt som muligt fra den hårde ufølsomhed. Hvis ikke du kan sætte dine grænser eller rumme, at andre ikke har samme behov for kontakt som dig, så kan det faktisk isolere dig. Du kommer på flugt og bliver sat i en afmægtig situation, hvor du oplever dig som offer for andres hårdhed. Det er i den situation du må udvikle din evne til at sætte grænser og øge din ubundethed. 6. Udvikler Din udvikler er talentet ubundethed, som virkelig kan hjælpe dig kolossalt med at modne og afrunde din sensitive kapacitet. Den ubundne indstilling er ikke kulde, men derimod en position, hvor du ikke deponerer din identitet i andre eller i tilstande, men hviler dybt i dig selv, mens du bevarer følsomheden. I virkeligheden kan du ikke være sensitiv i balance uden at være ubundet. Den ubundne tilstand er centreret og hviler i sig selv som orkanens rolige centrum, mens alle aktiviteterne foregår rundt omkring. Du må udvikle denne ubundne tilstand som stormens stille øje, så du bevarer din integritet og dit overskud i forhold til andre og til situationer. Et godt centrum består altid af et solidt selvværd. 7. Jobkompetencer Jobmæssigt lægger dit talent tydeligt op til opgaver, hvor du arbejder med mennesker og med at skabe gode relationer. Det er oplagt at nævne jobs i sundhedssektoren som sygeplejer, handicaphjælper, psykolog eller terapeut. Det er også nærliggende at pege på mulige jobs i forbindelse med coaching, HR, servicejobs, pædagog, arbejde med ældre og børn, social- og sundhedsassistent, stewardesse, sekretærarbejde, arbejde på hospice og mange forskellige arbejdsopgaver, der har menneskelig kontakt i centrum. I virksomheder vil du naturligt være et samlende og forbindende mellemled, som styrker teamånden og skaber tryghed og sammenhængskraft i opgaverne. 8. Relationer Du vil opnå de bedste relationer, når din meget stærke sensitivitet bliver afbalanceret af andre, der har de talenter, som du bør tilegne dig. Gode relationer er, når den optimale blanding af talenter i en gruppe formår at skabe et givende samspil eller resultater, som ingen enkeltpræstation kan matche. Du skaber derfor lettere god udveksling med andre eller toppræstationer, når du integrerer dine udvikler- og hjælpertalenter (peaktalenter), fordi de er med til at gøre din sensitivitet endnu mere effektiv i de fællesskaber du indgår i. Dine peaktalenter er ubundethed (udvikler), klippefasthed (hjælper) og iagttagelse (hjælper) (se

52 diagram nedenfor). Du kan integrere disse talenter i samarbejde med venner og kollegaer, der har talenterne, og gennem din egen indsats for at tilegne dig dem. Den ubundne indstilling vil sikre, at du udvikler en ro og indre klarhed i det du gør, og at du ikke identificerer dig for stærkt med det du oplever, og ender med at føle dig som offer. Klippefasthed vil som indre styrke give dig en urokkelighed, som andre vil mærke, og som vil gøre at du tydeligere mærker deres respekt for din integritet og en tiltro til dig som troværdig og myndig supporter. Den iagttagende indstilling vil hjælpe dig med ikke at blive for ensidigt opslugt af følelser og stemninger, men at du i processerne ser klart og lærer af det der foregår i og omkring dig på en intelligent måde. Formår du at udvikle disse talenter ved især at påskønne deres værdi i dig selv og andre, så kan du løfte dit eget toptalent til nye højder. 9. Integrationscirklen Integrationscirklen giver dig et overblik over, hvordan dit talent får et optimalt samspil med andre talenter og udvikler sine begrænsere til talenter. Dette samspil er baseret på kendskab til, hvordan de syv psykologiske funktioner indbyrdes relaterer til hinanden. (se afsnittet om funktionerne i manualen) Integrationscirkel for sensitivitet Sådan læser du modellen: Pilelogoet for den energitype som dit talent hører til ser du placeret ud for den psykologiske funktion, som giver dit talent sine kvaliteter. Du ser også her hvilken begrænser dit talent viser i sin ubalance. Overfor ser du den modstående energitype og psykologiske funktion, som du må integrere for at få det fulde udbytte af din talent. Hjælperne er placeret på hver sin side af det modstående talent.

53 10. Her er hvad du kan gøre for at integrere din talent Den følgende praksis er et eksempel på, hvad du aktivt kan gøre for yderligere at udvikle og integrere dit toptalent. Husk: i skyggen af ethvert talent gemmer sig en begrænser, som aktiveres, hvis man bare ensidigt dyrker sit talent. Man mister balancen, hvis man kun fokuserer på sine særlige evner. Du bliver ikke bedre ved at overdrive det, du gør i forvejen. Du bliver bedre ved at gøre noget andet. Vejen til højere muligheder går gennem dybere integrationer. Derfor dette konkrete forslag. Videregående, skræddersyede strategier med en kompetent coach vil være næste naturlige skridt, men du kan begynde her. (Se yderligere info om praksis i manualen.) Integration af sensitivitet (Beskytteren) Med sensitivitet som toptalent kan du helt klart forbedre din rolle som den sensitive ved at skænke særlig opmærksomhed på de stærkeste integratorer, som er talenter fra den analytiske (5), dynamiske (1) og mentale (3) energitype. Herfra kommer ofte den bedste hjælp. Opgaven her er at du undersøger, om du forener din sensitivitet med evnen til at være den frie, ubundne observatør, der hviler i sin egen kraft. Med stor følsomhed er det meget let at tabe sin egen energi og blive viklet ind i andre menneskers personlige forhold. Det er let at blive subjektiv og farvet, så man blander sine egne temaer ind i andres situationer, og derved roder ting sammen og skaber mere uklarhed. Vær skarp og hudløst ærlig på dette punkt, og øv dig i at træde et skridt tilbage for at mærke hvor du selv er, når du er midt i følsomme situationer. EN MULIG UDFORDRING Besøg et sted, som du ikke finder særligt behageligt, og gør det til din særlige opgave at hvile i dig selv, uden at involvere dig og blive tappet for energi.

54 Talentet samarbejde er din topscorer 1.Topscorer Talentet samarbejde er en af dine topscorere i din JivaU identitetsprofil 2. Dit talent og dets arketype Dit talent hører til den sensitive energitype og dens udtryk på det mentale niveau. Det vedrører derfor udviklingen af din sensitivitet på især det mentale område. Her vil den være en styrke for din gennemslagskraft som vidensformidler, og vil hjælpe dig med at udvikle din intelligens. På den måde sikrer den dig en unik kompetence i alle de sociale og karrieremæssige sammenhænge, du indgår i. Den arketype, der står bag dit talent, er Holdspilleren, hvilket betyder at du har et unikt talent for at understøtte samarbejdsprocesser og hjælpe med at facilitere deres positive udfald. Du har en åben og tålmodig natur, der især kommer til udtryk i dit samspil med andre. Det betyder, at du er god til at påskønne andre menneskers kvaliteter og har sans for det, som andre rummer. Med en sådan indstilling har du også en naturlig situationsforståelse, som gør at du er oplagt at samarbejde med. Du er en tillidsskabende natur, og da du har en god taktfølelse, så kan du give et stærkt bidrag til et godt miljø, der styrker stærke relationer til andre mennesker og til dine kolleger. Din forståelse for menneskelige kvaliteter gør, at du baner vejen for samhørighed i vigtige situationer. Din evne til at kommunikere venligt og empatisk åbner mange samspilsmuligheder. Din tilgang til andre er med andre ord tillidsskabende, og hvor der er tillid, kommer der en åbenhed til at kommunikere og dele, også om mange af de ting, som oftest forties eller fortrænges. Ved at bidrage med at skabe et miljø, hvor der er tryghed og værdsættelse, så hjælper du med at motivere andre til at give af deres bedste kvaliteter og kompetencer. Det er et virkeligt stort bidrag til arbejdsmiljøet og det psykiske klima, både på hjemmebanen og i jobsituationer. Som den naturlige supporter du er, skaber du sammenhængskraft og samhørighed.

55 3.Talentdynamik Talentdynamikken viser hvordan dit talent kan udvikles i sit fulde potentiale, når det indgår i en unik dynamik med et andet talent. Den viser også dit talent i sin ubalance, når det optræder i sin umodne form og hvilke egenskaber hos andre, der især kan trigge denne ubalance. Talentets ubalance kan fremkomme når talentet ikke er fuldt udviklet, i situationer hvor du selv bliver presset og overfor bestemte typer af adfærd, som virker provokerende på dette talent (trigger). Talentdynamik for Samarbejde & Skelnen Talent Samarbejde Balanceaksen moden til umoden Begrænser Konfliktskyhed Udviklingssaksen Triggeraksen \ Provokationsaksen Udvikler Skelnen Balanceaksen Moden til umoden Trigger Sønderlemmelse 4. Begrænser Dit talents begrænser er den konfliktsky indstilling, som kommer af, at du er mest tilbøjelig til at fokusere på de lyse sider og de behagelige situationer, der styrker sammenhold og tryghed. Det kan betyde at du lader konfliktskyheden vokse, da du har svært ved uenighed, hårde konfrontationer og kantede udmeldinger. Din sensitivitet og særlige følsomhed overfor det psykiske miljø kan med andre ord gøre dig til den svage part. Når du viger bort fra disharmoni og uenighed, så kommer du til at gøre det modsatte af samarbejde. Og hvad værre er, så ender du måske utilsigtet med at gå bag ryggen på andre, fordi du ikke har lyst til at sige tingene direkte. 5. Trigger

56 Det, der kan trigge din begrænser, vil ofte være en sønderlemmende mentalitet, som synes at rumme alt det der gør dig utryg og dårligt til mode. Når du mærker en holdning, der splitter ad, analyserer i småstykker, og konstant fremhæver forskelle og uenigheder, så virker det meget ubehageligt på dig. Det kan få dig til at gå fra det samarbejdende talent over i dets umodne modpol den konfliktsky indstilling. Det er et stort minus, både for dig selv og for andre, for du ender med at lade frygt eller ubehag styre dig på en måde, hvor du mister myndigheden og det naturlige lederskab. 6. Udvikler Din udvikler er talentet skelnen, som kan give dig en ny styrke til at modne din samarbejdende evne. Dømmekraft eller skelneevne gør, at du kan manøvrere i de farvande, hvor alt ikke er harmoni og samklang, men hvor det er vigtigt at anerkende forskelle og uenigheder. Herved kan du opdage, at samarbejde ikke altid betyder enighed i alt, og du behøver ikke flygte over i den konfliktvigende indstilling. Evnen til at skelne giver dig adgang til mange nuancer, mens du samtidig kan holde fokus på det, der forener og samler trods forskelle og uenigheder. Den skelnende egenskab styrker din sans for sammenhold på trods af forskelle, og du lærer at stå stærkere midt i et felt af divergerende opfattelser. 7. Jobkompetencer Jobmæssigt lægger dit talent tydeligt op til opgaver, hvor mange forskellige ressourcer, menneskelige talenter og arbejdsprocesser skal koordineres og føre til sammenhængskraft. Det indbefatter naturligt arbejdssituationer, hvor psykisk arbejdsmiljø er i fokus, hvor HR-kompetencer, coaching og psykologisk indsigt er med i front. Det vil også være jobs, hvor kommunikation er helt afgørende, og hvor mange tråde skal samles til beslutninger. De mest oplagte arbejdssituationer handler om mennesker og menneskelige relationer, og i virksomheder vil du naturligt være et samlende element, der minder om de bærende værdier og om det egentlige formål bag samarbejdet. 8. Relationer Du vil opnå de bedste relationer, når din meget stærke samarbejdsevne bliver afbalanceret af andre, der har de talenter, som du bør tilegne dig. Gode relationer er, når den optimale blanding af talenter i en gruppe formår at skabe et givende samspil ellerresultater, som ingen enkeltpræstation kan matche. Du skaber derfor lettere god udveksling med andre eller toppræstationer, når du integrerer dine udvikler- og hjælpertalenter (peaktalenter), fordi de er med til at gøre din samarbejdsevne endnu mere effektiv i de fællesskaber du indgår i. Dine peaktalenter er skelnen (udvikler), målrettethed (hjælper) og netværksaktivitet (hjælper) (se diagram nedenfor). Du kan integrere disse talenter i samarbejde med venner og kollegaer, der har talenterne, og gennem din egen indsats for at tilegne dig dem. Den skelnende mentalitet

57 vil sikre, at du har en detaljeret forståelse for de relevante elementer i samarbejdet, når tråde skal samles og effektueres med dem. En samarbejdende ven eller medarbejder må vide, hvilke divergerende vinkler, synspunkter og ressourcer, som behøves undervejs. Målrettethed vil give dig retning og holde formålet i fokus sammen med dine relationer eller medarbejdere og jeres opgaver, så du er helt bevidst om, hvor I er på vej hen, og ikke fortaber dig i processer og forskelligheder. Netværksaktivitet vil gøre, at du er i forbindelse med mange ressourcer og kilder, idet du med de andre sikrer at så mange kompetencer som muligt bliver anvendt. Formår du at udvikle disse talenter ved især at påskønne deres værdi i dig selv og andre, så kan du løfte dit eget toptalent til nye højder. 9. Integrationscirklen Integrationscirklen giver dig et overblik over, hvordan dit talent får et optimalt samspil med andre talenter og udvikler sine begrænsere til talenter. Dette samspil er baseret på kendskab til, hvordan de syv psykologiske funktioner indbyrdes relaterer til hinanden. (se afsnittet om funktionerne i manualen) Integrationscirkel for samarbejde Sådan læser du modellen: Pilelogoet for den energitype som dit talent hører til ser du placeret ud for den psykologiske funktion, som giver dit talent sine kvaliteter. Du ser også her hvilken begrænser dit talent viser i sin ubalance. Overfor ser du den modstående energitype og psykologiske funktion, som du må integrere for at få det fulde udbytte af din talent. Hjælperne er placeret på hver sin side af det modstående talent. 10. Her er hvad du kan gøre for at integrere din talent

58 Den følgende praksis er et eksempel på, hvad du aktivt kan gøre for yderligere at udvikle og integrere dit toptalent. Husk: i skyggen af ethvert talent gemmer sig en begrænser, som aktiveres, hvis man bare ensidigt dyrker sit talent. Man mister balancen, hvis man kun fokuserer på sine særlige evner. Du bliver ikke bedre ved at overdrive det, du gør i forvejen. Du bliver bedre ved at gøre noget andet. Vejen til højere muligheder går gennem dybere integrationer. Derfor dette konkrete forslag. Videregående, skræddersyede strategier med en kompetent coach vil være næste naturlige skridt, men du kan begynde her. (Se yderligere info om praksis i manualen.) Integration af samarbejde (Holdspilleren) Med samarbejde som toptalent kan du helt klart forbedre din rolle som den samarbejdende ved at skænke særlig opmærksomhed på de stærkeste integratorer, som er talenter fra den analytiske (5), dynamiske (1) og mentale (3) energitype. Herfra kommer ofte den bedste hjælp. Opgaven er at sikre, at du er meget bevidst om formål og kurs, når du er i samspil med andre. Hvis du bliver for optaget af relationerne i sig selv, så opnår I ikke resultater, selvom processerne er meningsfulde, eller i mister simpelthen fokus på det væsentlige, der forener jer. Derfor er en bevidsthed om, hvad I er sammen om, eller i arbejdsmæssig henseende en skarphed på retning, deadlines, delresultater og endemål særligt vigtig. Kig godt på de situationer, hvor du relaterer og samarbejder med andre, og spørg dig selv, om I bruger jeres tid meningsfuldt og i overensstemmelse med jeres behov. I arbejdssammenhæng gælder det om, at I når de nødvendige delmål, samler op undervejs og når i mål i tide. EN MULIG UDFORDRING Afprøv i en konkret situation, i hvilken grad du kan komme hurtigere i mål med et resultat, uden at mindske samarbejdet med andre. Det er en øvelse i at være mere målfokuseret i din kommunikation, end du er vant til, men uden at det sker på bekostning af dine relationer.

59

DIT INDRE LANDKORT. JivaU en kortlægning af dig

DIT INDRE LANDKORT. JivaU en kortlægning af dig DIT INDRE LANDKORT JivaU en kortlægning af dig JivaU er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person rummer, og derfor

Læs mere

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint en kortlægning af dig

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint en kortlægning af dig DIT INDRE LANDKORT Identity Blueprint en kortlægning af dig Identity Blueprint er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter,

Læs mere

DIT INDRE LANDKORT. JivaU en kortlægning af dig

DIT INDRE LANDKORT. JivaU en kortlægning af dig DIT INDRE LANDKORT JivaU en kortlægning af dig JivaU er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person rummer, og derfor

Læs mere

Der findes mange profiler og tests på markedet allerede, så hvorfor komme med endnu en? Svaret er enkelt: Der er ingen sammenligning!

Der findes mange profiler og tests på markedet allerede, så hvorfor komme med endnu en? Svaret er enkelt: Der er ingen sammenligning! IDENTITY BLUEPRINT - Discover your true potential Der findes mange profiler og tests på markedet allerede, så hvorfor komme med endnu en? Svaret er enkelt: Der er ingen sammenligning! IDEN - Disco Med

Læs mere

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig DIT INDRE LANDKORT Identity Blueprint kortlægger dig Identity Blueprint er et af markedets mest dybdegående og nuancerede identitetsprofiler. Profilen kortlægger meget præcist alle de facetter, din person

Læs mere

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig

DIT INDRE LANDKORT. Identity Blueprint kortlægger dig DIT INDRE LANDKORT Identity Blueprint kortlægger dig Identity Blueprint er et af markedets mest dybdeg ende og nuancerede identitetspro ler. Pro len kortlægger meget præcist alle de facetter, din person

Læs mere

IDENTITY BLUEPRINT - Discover your true potential

IDENTITY BLUEPRINT - Discover your true potential IDENTITY BLUEPRINT - Discover your true potential Manual IDENTITY BLUEPRINT IDENTITY BLUEPRINT MANUAL Velkommen til din Identity Blueprint Manual! Du har valgt at downloade denne manual, enten fordi du

Læs mere

VEJLEDNINGEN til Energipsykologien

VEJLEDNINGEN til Energipsykologien VEJLEDNINGEN til Energipsykologien - Få overblik over identitetsprofilen Vejledning til Energipsykologien Velkommen til psykologien bag identitetsprofilen! Du har valgt at downloade denne vejledning, enten

Læs mere

RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner

RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED Et grundlæggende princip for dig er, at alle fortjener en chance. Du trives bedst i rummelige miljøer og grupper, hvor etik

Læs mere

Innovationskompetence

Innovationskompetence Innovationskompetence Innovation i skolen Når vi arbejder med innovation i grundskolen handler det om at tilrette en pædagogisk praksis, der kvalificerer eleverne til at skabe og omsætte nye idéer, handle

Læs mere

Hvad er styrker? Styrkekort. Styrkekortenes udformning. Arbejdet med styrkekortene

Hvad er styrker? Styrkekort. Styrkekortenes udformning. Arbejdet med styrkekortene www.gnist.com Hvad er styrker? Uanset hvor vi står i livet, har vi brug for styrke. Styrke til at træffe gode valg, styrke til at stå fast eller styrke til at nå et mål. Styrkekortene er et redskab til

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013.

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Indhold Forord.... 3 Lovgrundlag... 3 Dagtilbudsloven... 3 Børn- og ungepolitikker... 3 Udviklingsplan.... 4 Pædagogiske principper

Læs mere

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet Jeg bruger personlighedstype-systemet Enneagrammet 2 som kilde til selvindsigt. Da jeg først hørte om dette personlighedstypesystem, tænkte jeg, at det ikke interesserede mig. Allerede på universitetet

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND

TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND SÆT DIT TALENT I SPIL SÅ FALDER BRIKKERNE NEMMERE PÅ PLADS IRIS ENGELUND TALENT BESKRIVELSER SÆT DIT TALENT I SPIL V. IRIS ENGELUND T A L E N T B E S K R I V E L S E HVORDAN OPFØRER TALENTET SIG? 1. Strategisk Du har strategisk overblik, kan forudse forhindringer og finder

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

MotivationsAnalyse for

MotivationsAnalyse for www.motivationanalyzer.com MotivationsAnalyse for XXXX Gennemført Jun 7, 2016 1 Tillykke! Du sidder nu med resultatet af din netop gennemførte Motivationsanalyse. Det er din egen private test, og der er

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

Fælles læreplaner for BVI-netværket

Fælles læreplaner for BVI-netværket Fælles læreplaner for BVI-netværket Lærings tema Den alsidige personlige udvikling/sociale kompetencer Børn træder ind i livet med det formål at skulle danne sig selv, sit selv og sin identitet. Dette

Læs mere

OVERSIGT OVER DE 24 STYRKER

OVERSIGT OVER DE 24 STYRKER 24 STYRKER OVERSIGT OVER DE 24 STYRKER Her finder du en oversigt over de 24 styrker, der er kernen i styrkebaseret udvikling. Du kan tage VIAs test på min hjemmeside www.daisylovendahl. dk, men du kan

Læs mere

Vi arbejder med de menneskelige aspekter, der ligger under overfladen. og skaber udvikling. PMI Personal Management International

Vi arbejder med de menneskelige aspekter, der ligger under overfladen. og skaber udvikling. PMI Personal Management International Vi arbejder med de menneskelige aspekter, der ligger under overfladen og skaber udvikling Personligt Lederskab Organisationer Personer Kick-off Workshops Teambuilding Krisehjælp Coaching PMI Personal Management

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv

Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv There is no passion to be found playing small - in settling for a life that is less than the one you are capable of living. - Nelson Mandela Introduktion

Læs mere

ADFÆRDSPROFILEN. AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation

ADFÆRDSPROFILEN. AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation ADFÆRDSPROFILEN AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation www.studentervaeksthus.au.dk DAGENS PROGRAM Velkommen Dine egne ord & succeshistorier Teorien bag Adfærdsprofilen De 4 præferencer

Læs mere

DE 24 PERSONLIGE STYRKER

DE 24 PERSONLIGE STYRKER DE 24 PERSONLIGE STYRKER 1/8 1. Nysgerrighed Man er åben for omverdenen og mentalt og emotionelt fleksibel i forbindelse med emner eller informationer, der ikke umiddelbart passer ind i de første hypoteser

Læs mere

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014)

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014) Performance : 4,10 (4,12) Importance : 4,25 (4,28) Respondenter : 91 (93) Organisation 3,87 (3,94) 5.0 Økonomi 4,06 (4,10) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,34 (4,18) 3.0 Interessenter 3,94 (3,97) Afdeling/enhed 4,39

Læs mere

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION

Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION VISION Skolen'på'Nyelandsvej& MISSION Vores mission er, at hvert eneste barn udvikler livsduelighed i samtid og fremtid at de kan skabe sig et meningsfuldt liv i egne øjne og i omverdenens, som barn og som voksen

Læs mere

TALENT BESKRIVELSER. SÆT DIT TALENT I SPIL v. Iris Engelund

TALENT BESKRIVELSER. SÆT DIT TALENT I SPIL v. Iris Engelund TALENT BESKRIVELSER v. Iris Engelund WWW.FREDDYMEYER.DK +45 61 43 63 43 iris@freddymeyer.dk INDHOLD OVERSIGT OVER TALENTERNE Alle 34 talentbeskrivelser TALENTINDIKATOR Med indikatoren kan du registrere

Læs mere

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden Overordnede Mål og indhold i SFO i Mariagerfjord Kommune Skolefagenheden Indhold Forord... Side 3 Værdigrundlag... Side 5 Formål... Side 6 Fritidspædagogik... Side 6 Børn er forskellige... Side 8 Læreprocesser...

Læs mere

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB Modul 1 Effektiv kommunikation og personlig gennemslagskraft På modul 1 får deltagerne mulighed for at professionalisere deres formidlingsevner

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner

Pædagogiske Læreplaner Pædagogiske Læreplaner Målene i læreplanen skal udarbejdes med udgangspunkt i det rammer, vilkår og ressourcer institutionen har. Det vil sige med udgangspunkt i dagtilbuddets fysiske rammer, børne- og

Læs mere

Temadag for Sund By Netværkets koordinatorer. Nyborg Strand, 27. oktober 2011

Temadag for Sund By Netværkets koordinatorer. Nyborg Strand, 27. oktober 2011 Temadag for Sund By Netværkets koordinatorer Nyborg Strand, 27. oktober 2011 Program Torsdag d. 27. oktober 10.00 Velkommen og introduktion til dagens program Mikkel Lau og Tine Curtis fra Implement hjælper

Læs mere

Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv

Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv Mentorforløb til et kærligt og meningsfuldt liv There is no passion to be found playing small - in settling for a life that is less than the one you are capable of living. - Nelson Mandela Introduktion

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

Den Pædagogiske Læreplan i Hjørring Kommune

Den Pædagogiske Læreplan i Hjørring Kommune Den Pædagogiske Læreplan i Hjørring Kommune Forord: Dette materiale er sammen med Strategi for Pædagogisk Praksis grundlaget for det pædagogiske arbejde i Hjørring kommunes dagtilbud. Det omfatter formål,

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

Skovbørnehaven ved Vallekilde-Hørve Friskoles Læreplan og. Børnemiljøvurdering. August 2014

Skovbørnehaven ved Vallekilde-Hørve Friskoles Læreplan og. Børnemiljøvurdering. August 2014 Skovbørnehaven ved Vallekilde-Hørve Friskoles Læreplan og Børnemiljøvurdering. August 2014 Ifølge dagtilbudsloven, afsnit 2, kapitel 2, 8, skal der i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan

Læs mere

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi 1 Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi Frederiksbjerg Dagtilbud er en del af Børn og Unge i Aarhus Kommune, og dagtilbuddets kerneopgave, vision og strategi er i harmoni med magistratens

Læs mere

Værdi/leveregel: faglighed

Værdi/leveregel: faglighed Værdi/leveregel: faglighed Være professionel Have fagkundskaber Anvende pædagogiske teorier i praksis Kunne begrunde sine valg Være opdateret på ny viden Være ansvarlig for eget arbejde Kunne adskille

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne Opfindsom GENNEMSYN Opfindsom Du elsker at finde nye veje og måder at gøre ting på. Du får mange idéer og motiveres af udfordringer, hvor du skal tænke alternativt. Du interesserer dig for nytænkning og

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

De pædagogiske læreplaner og praksis

De pædagogiske læreplaner og praksis De pædagogiske læreplaner og praksis Medarbejderne har på en personaledag lavet fælles mål for læreplanerne, og på den måde har dagtilbuddet et fælles afsæt, alle medarbejderne arbejder ud fra. Der er

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Personprofil og styrker

Personprofil og styrker Personprofil og styrker Et redskab til at forstå dine styrker gennem din personprofil Indhold Dette værktøj er udviklet med henblik på at skabe sammenhæng mellem de 24 karakterstyrker udviklet af The VIA

Læs mere

Citater fra: Af Jes Dietrich

Citater fra: Af Jes Dietrich Citater fra: Hjertet og Solar Plexus Erindringens Tale Balancepunktet Af Jes Dietrich Dit liv er en stor proces af valg med det formål at udvikle dig selv og elske dig selv mere. Den dag du ikke behøver

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Samarbejdsprofilen. udslag på seks personfaktorer, der viser relevante sider af fokuspersonens samarbejdsadfærd.

Samarbejdsprofilen. udslag på seks personfaktorer, der viser relevante sider af fokuspersonens samarbejdsadfærd. en PeopleTools samarbejdsprofilen Samarbejdsprofilen er et profilværktøj, der understøtter en gruppe i at opnå fælles resultater samt øger synergien ved at være et hold. Formålet med Samarbejdsprofilen

Læs mere

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er:

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er: regelsæt for Gedsted Skole & Børnehus VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING Vores værdier er: Dét forstår vi ved værdien: Læring Fællesskab Læring er tilegnelse af viden og kundskaber gennem processer, som

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Kompetencemålene beskriver hvilke kompetencer børnene skal tilegne sig i deres tid i dagtilbuddene inden de skal begynde i skolen.

Kompetencemålene beskriver hvilke kompetencer børnene skal tilegne sig i deres tid i dagtilbuddene inden de skal begynde i skolen. Fælles kommunale læreplansmål For at leve op til dagtilbudslovens krav og som støtte til det pædagogiske personales daglige arbejde sammen med børnene i Ruderdal kommune er udarbejdet kompetencemål indenfor

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig.

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig. Test til de fire tænkestile Jeg har rubriceret spørgsmålene ved hjælp af Robert Dilts og Gregory Bateson s logiske niveauer. Spørgsmålene retter sig derfor mod: Hvilke omgivelser og rammer tænkestilen

Læs mere

Kreativiteten findes i nuet

Kreativiteten findes i nuet Kreativiteten findes i nuet Af Marianne Nygaard, Cand.mag. i kommunikation og psykologi Kreativitet kan læres, og kreativitet gror og blomstrer i de rette omgivelser og under den rette ledelse. Hvad er

Læs mere

Eksekvering få planerne ført ud i livet

Eksekvering få planerne ført ud i livet Eksekvering få planerne ført ud i livet Plastindustriens netværksdag 10. November 2009 Gitte Mandrup Ledelse & HR rykker sammen Ledelse Ledelseskraft Organisationsudvikling Eksekvering Fremdrift Ledelseslyst

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Mål for Pædagogiske Læreplaner i Børnehusene i Vissenbjerg

Mål for Pædagogiske Læreplaner i Børnehusene i Vissenbjerg Som der står beskrevet i Dagtilbudsloven, skal alle dagtilbud udarbejde en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i aldersgruppen 0-2 år og fra 3 år til barnets skolestart. Den pædagogiske læreplan skal

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

MBTI 4 dimensioner. Hvad foretrækker du at rette din opmærksomhed mod? Ekstrovert Introvert. Hvordan får du information og finder ud af ting?

MBTI 4 dimensioner. Hvad foretrækker du at rette din opmærksomhed mod? Ekstrovert Introvert. Hvordan får du information og finder ud af ting? MBTI 4 dimensioner Hvad foretrækker du at rette din opmærksomhed mod? Ekstrovert Introvert Hvordan får du information og finder ud af ting? Sansning Intuition Hvordan træffer du afgørelser eller beslutter

Læs mere

Overordnet målsætning for vores. Fritidshjem, Fritids -og ungdomsklubber

Overordnet målsætning for vores. Fritidshjem, Fritids -og ungdomsklubber Overordnet målsætning for vores Fritidshjem, Fritids -og ungdomsklubber Under hensyntagen til Sydslesvigs danske Ungdomsforeningers formålsparagraf, fritidshjemmenes og klubbernes opgaver udarbejdet i

Læs mere

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt Kolb s Læringsstil Denne selvtest kan bruges til at belyse, hvordan du lærer bedst. Nedenfor finder du 12 rækker med 4 forskellige udsagn i hver række. Du skal rangordne udsagnene i hver række, sådan som

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet

Erogi Manifestet. Erogi Manifestet Erogi Manifestet Erogi Manifestet Vi oplever erogi som livskraft Vi har modet til at sige ja Vi er tro overfor os selv Vi elsker, når vi dyrker sex Vi er tilgængelige Vi gør os umage Vi har hemmeligheder

Læs mere

Velkommen til foredrag om Enneagrammet på Klinikkens personaledag den 29. maj Flemming Christensen THINK ABOUT IT

Velkommen til foredrag om Enneagrammet på Klinikkens personaledag den 29. maj Flemming Christensen THINK ABOUT IT Velkommen til foredrag om Enneagrammet på Klinikkens personaledag den 29. maj 2013 Flemming Christensen THINK ABOUT IT 2 Typer og profiler 3 Effektivitet Læring Panik Komfort Exit Pres 4 Niveauerne for

Læs mere

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra TRANSFORMATION UBEVIDSTE HANDLEMØNSTRE Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra vores barndom. De hjælper os til at overleve og få vores behov opfyldt.

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud.

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Dagtilbudsloven kræver, at der for dagtilbud skal udarbejdes en samlet pædagogisk læreplan, der giver rum for leg, læring samt relevante aktiviteter og metoder. Loven

Læs mere

Den ideelle talentudvikler

Den ideelle talentudvikler Den ideelle talentudvikler Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan bør talentudvikleren

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 1 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 1 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 1 af 6; 08:30 15:30 De første spæde skridt Introduktion 2 Titel på præsentation DAGENS PROGRAM 08:30

Læs mere

Den styrkede pædagogiske læreplan og digital dannelse i dagtilbud Læringsfestival Britta Carl

Den styrkede pædagogiske læreplan og digital dannelse i dagtilbud Læringsfestival Britta Carl Den styrkede pædagogiske læreplan og digital dannelse i dagtilbud Læringsfestival 13.3. 2019 Britta Carl Hvad skal vi tale om? 1. Hvad er det nye i den styrkede pædagogiske læreplan? Introduktion til den

Læs mere

Faglig Referenceramme for pædagogikken på Granbohus

Faglig Referenceramme for pædagogikken på Granbohus Granbohus, august 2018 Når vi på Granbohus taler om aflastningspædagogik, så tager det sit afsæt i en fælles faglig referenceramme. Faglighed skal i dette perspektiv ses som midlet hvormed målet - Granbohus

Læs mere

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE 010-2015 FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE LEJRE MUSIKSKOLES MISSION: At give den enkelte elev instrumentale og/eller vokale færdigheder, udvikle et universelt sprog, til personlig musikalsk udfoldelse, individuelt

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Fælles indsatsområder Dagtilbuddet Christiansbjerg

Fælles indsatsområder Dagtilbuddet Christiansbjerg Dagtilbuddet Christiansbjerg Indholdsfortegnelse Fælles indsatsområder... 2 Samskabelse forældre som ressource:... 2 Kommunikation:... 4 Kreativitet:... 4 Sprog:... 5 1 Fælles indsatsområder I dagtilbuddet

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv

Alterne.dk - dit naturlige liv Bamse - RIP Tilføjet af Michelle Faith torsdag 03. februar 2011 Sidst opdateret torsdag 03. februar 2011 Jeg har kigget på vores folkekære Bamse, som desværre forlod os d. 1 Januar 2011.Mine tanker går

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag Horsens Kommune

Fælles Pædagogisk Grundlag Horsens Kommune Fælles Pædagogisk Grundlag Horsens Kommune Pædagogik i dagtilbud Pædagogik er en dannende samfundsindføring, der tager afsæt i barndom. Pædagogikken bygger på et demokratisk dannelsesideal. Pædagogik er

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Den fælles politik

Læs mere

Du tænker på fællesskabet

Du tænker på fællesskabet Du tænker på fællesskabet Kildehenvisning: Uddannelsesguiden.dk Lederevner Du tager ofte styringen i en gruppe og får alle deltagere inddraget. Andre lytter til dig og er tit med på dine idéer. De 24 styrker

Læs mere

Børn & Kultur. Skolebakken , 6705 Esbjerg Ø. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO og Klub ved Cosmosskolen.

Børn & Kultur. Skolebakken , 6705 Esbjerg Ø. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO og Klub ved Cosmosskolen. Skolebakken 166-168, 6705 Esbjerg Ø Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO og Klub ved Cosmosskolen. Ved Cosmosskolen medvirker de etablerede fritidstilbud til udmøntning af Esbjerg kommunes sammenhængende

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

ALBERG & THYGESEN COACHUDDANNELSEN. K a l u n d b o r g K o m m u n e

ALBERG & THYGESEN COACHUDDANNELSEN. K a l u n d b o r g K o m m u n e ALBERG & THYGESEN COACHUDDANNELSEN K a l u n d b o r g K o m m u n e 2 0 1 5 Undervisningen TEORI + COACHING I PRAKSIS REFLEKSION EGEN TILSTAND KONSTRUKTIV FEEDBACK Definitionen Coaching er en udforskende

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

HUB FOR DESIGN & LEG

HUB FOR DESIGN & LEG RESPEKT FOR LEGEN I SIG SELV HUB FOR DESIGN & LEG ÅBENHED OVER FOR DET NYE OG UAFPRØVEDE LEGEUDVIKLING MED HØJ FAGLIGHED FRIHED OG FLEKSIBILITET MOTIVATION OG ENGAGEMENT 10 INDSIGTER OM DEN DANSKE TILGANG

Læs mere

Personlig rapport Test Testesen

Personlig rapport Test Testesen Personlig rapport Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 9-feb-2017 Side 2 2017 Willis Towers Watson. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Videbegær Du elsker at lære nyt, ikke fordi du skal, men fordi du har lyst. Du kan

Læs mere

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG.

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG. Børnehuset Vandloppens værdigrundlag: I Børnehuset Vandloppen har alle medarbejdere gennem en længerevarende proces arbejdet med at finde frem til de grundlæggende værdier/holdninger, som danner basis

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere