Stikprøvekontrol af 100 sager vedrørende ukrainske landbrugspraktikanter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stikprøvekontrol af 100 sager vedrørende ukrainske landbrugspraktikanter"

Transkript

1 Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Bilag 230 Offentligt Au pair- og Praktikantkontoret Center for Job og Visit Dato: 8. april 2008 Stikprøvekontrol af 100 sager vedrørende ukrainske landbrugspraktikanter Sammenfatning Udlændingeservice har siden juni 2007 gennemført en stikprøvekontrol (vilkårskontrol) af 100 sager vedrørende opholdstilladelse som praktikant til ukrainske statsborgere (førstegangstilladelser). Kontrollen har indtil videre vist, at der i 6 ud af 100 kontrolsager er fremlagt uægte uddannelsespapirer fra ansøgerne. Udlændingeservice ser med stor alvor på dette og ønsker at sende et klart signal om, at det ikke kan betale sig at forsøge at afgive urigtige oplysninger eller anvende uægte dokumenter. Det sker bl.a. ved følgende tiltag: De 6 sager, hvor der er konstateret misbrug, er overgivet til politiet, så det kan blive undersøgt, om der er grundlag for at rejse sigtelse efter udlændingeloven eller straffeloven. Ambassaden i Kiev fortsætter med at foretage specifik ægthedsvurdering af hver 25. ansøgning, der indgives. Det skal klart kommunikeres ad relevante kanaler i Ukraine, at der løbende foretages stikprøvekontrol af dokumenternes ægthed. Det stilles som betingelse for opholdstilladelse, at oversatte uddannelsespapirer er stemplet af den pågældende uddannelsesinstitution, så det klart fremgår, at ansøgeren faktisk har studeret på institutionen. Udlændingeservice fortsætter med at opbygge og vedligeholde sin beholdning af farvekopier af originale uddannelsespapirer, således at Udlændingeservice i vid udstrækning selv kan foretage en umiddelbar ægthedsvurdering af fremlagte dokumenter. Ambassaden i Kiev vil foretage specifik ægthedsvurdering af 33 af de 100 kontrolsager, som Udlændingeservice ved sin egen kontrol ikke umiddelbart har fundet uægte, men som omvendt heller ikke umiddelbart med sikkerhed har kunnet verificeres som ægte. Dette notat indeholder en nærmere beskrivelse af: 1. Baggrunden for den gennemførte stikprøvekontrol, 2. Selve stikprøvekontrollen af de 100 sager i Udlændingeservice, 3. Efterfølgende kontrol via Udenrigsministeriet/ambassaden i Kiev, 4. Resultat og opfølgning på stikprøvekontrollen af de 100 sager i Udlændingeservice/Udenrigsministeriet. 5. Den fremadrettede kontrol. Udlændingeservice Telefon: Ekspedition: Ryesgade 53 Telefontid: Alle hverdage: København Ø Telefax: Torsdag tillige: E-post: us@us.dk Information på internettet:

2 1. Baggrunden for den gennemførte stikprøvekontrol Side 2 af 6 Udlændingeservice offentliggjorde den 26. april 2007 sin fact-finding rapport om Praktik i de ukrainske landbrugsuddannelser. I 2006 blev meddelt førstegangsopholdstilladelser til praktikanter fra Ukraine. I 1. kvartal 2007 blev meddelt 402 førstegangsopholdstilladelser til ukrainske praktikanter. I forlængelse af rapporten besluttede Udlændingeservice at gennemføre en stikprøvekontrol af 100 sager vedrørende opholdstilladelse som praktikant til ukrainske statsborgere (førstegangsopholdstilladelser). 2. Stikprøvekontrol af 100 sager i Udlændingeservice De 100 sager vedrørende opholdstilladelse som praktikant til ukrainske statsborgere (førstegangsopholdstilladelser) er udvalgt tilfældigt, men repræsentativt i forhold til et alderskriterium. 25 sager er udvalgt blandt sager, hvor der er meddelt opholdstilladelse i kvartal 2006 (ældre sager), og 75 sager er udvalgt blandt sager, hvor opholdstilladelsen er meddelt i 4. kvartal kvartal 2007 (nyere sager). Ved kontrollen er der foretaget en vurdering af ægtheden af de fremlagte uddannelsesdokumenter ud fra de oplysninger, der findes bl.a. i Udlændingeservices fact-finding rapport om Praktik i de ukrainske landbrugsuddannelser, som blev offentliggjort den 26. april 2007, og på baggrund af en sammenligning af dokumenterne på tværs af sagerne. Sammenligningen bygger endvidere på den almindelige erfaring fra sagsbehandlingen med hensyn til dokumenternes udseende. Ved kontrollen blev der i: 1/3 (34) af sagerne fundet at være overensstemmelse mellem de fremlagte dokumenter og oplysninger/kopier af originale dokumenter i fact-finding rapporten, 1/3 (33) af sagerne ikke fundet grundlag for at antage, at dokumenterne er uægte, da det ikke har været muligt at sammenligne med originale dokumenter, fordi uddannelsesinstitutionen ikke er omfattet af fact-finding rapporten, 1/3 (33) af sagerne fundet tvivl om ægtheden af fremlagte uddannelsespapirer. 3. Efterfølgende kontrol via Udenrigsministeriet/ambassaden i Kiev I de 33 sager, hvor der var tvivl om ægtheden af fremlagte uddannelsespapirer, ønskede Udlændingeservice at tilvejebringe et bedre oplysningsniveau. Disse sager dækkede over såvel sager, hvor der var en vis tvivl om ægthed, som sager, hvor der var begrundet tvivl om ægthed.

3 Side 3 af 6 Ved brev af 24. oktober 2007 anmodede Udlændingeservice derfor Udenrigsministeriet/ambassaden i Kiev om hurtigst muligt at verificere uddannelsespapirerne. Ved e-post af 13. december 2007 modtog Udlændingeservice Udenrigsministeriets/ambassadens endelige tilbagemelding på ægthedsvurderingen. Heraf fremgår, at uddannelsesinstitutionerne har verificeret og dermed ægthedsbekræftet uddannelsesdokumenterne i 27 af de 33 sager. De detaljerede svar fra uddannelsesinstitutionerne har ambassaden i Kiev sendt til Udlændingeservice den 13. december Heraf fremgår, at uddannelsesinstitutionerne i 6 tilfælde ikke har kunnet ægthedsbekræfte dokumenterne. Ansøgerne har i 4 tilfælde ukorrekt angivet at have studeret på National Agricultural University, 1 har studeret på National Agricultural University men har ikke studeret ved det angivne fakultet på uddannelsesinstitutionen, og 1 har ukorrekt angivet at have studeret på State University of Agriculture and Ecology. I de sager, hvor Udlændingeservice fandt grundlag for verificering af uddannelsespapirerne, og hvor det efterfølgende har vist sig, at uddannelsespapirerne var ægte, skyldes afvigelserne primært, at stempel, logo eller uddannelsespapirer/bekræftelsesbreve er ændret af uddannelsesinstitutionerne, eller at en stedfortræder har underskrevet uddannelsespapirerne i den underskriftsberettigedes fravær. Således har Maslivka P. Kh. Garkavyy State Agrarian College ved brev af 2. november 2007 til ambassaden i Kiev oplyst, at uddannelsesinstitutionens logo er ændret i overensstemmelse med nationale retningslinier (the order of ministry of Agro-Industrial Complex No. 57 dated ). Endvidere har Talianky State Agrarian College f.eks. oplyst, at uddannelsesinstitutionen fik nyt stempel i 2006, fordi uddannelsesinstitutionen skiftede navn. Stempel kan, for uddannelsespapirer udstedt før 2006, således være ægte på trods af, at de afviger fra bilagene i fact-finding rapporten, og underskrift kan afvige fra bilagene i rapporten, fordi eksempelvis fakultetets dekaner underskriver dokumenterne ved direktørens fravær. 4. Resultat og opfølgning på stikprøvekontrol af 100 sager i Udlændingeservice/Udenrigsministeriet 4.1. Sager, hvor der er konstateret uægte uddannelsespapirer Udlændingeservice har på baggrund af sin egen og den efterfølgende undersøgelse via Udenrigsministeriet/ambassaden i Kiev fundet, at der er konstateret uægte uddannelsespapirer i 6 af de 100 kontrolsager.

4 Side 4 af 6 De sager, hvori der er konstateret uægte uddannelsespapirer, er sendt til politiet med henblik på nærmere efterforskning og eventuel sigtelse for overtrædelse af straffeloven og udlændingeloven. Politiet anmodes ved samme lejlighed om at foretage partshøring til brug for udlændingesagen med henblik på eventuel inddragelse af opholdstilladelsen og udvisning. Politiet anmodes endvidere om at undersøge praktikværtens rolle i sagen Sager, hvor dokumenterne ikke antages at være uægte Fact-finding rapporten har medtaget eksempler på uddannelsespapirer fra de 10 største uddannelsessteder i Ukraine. Ved undersøgelsen vedrørte ca. 33 procent af sagerne imidlertid studerende/bachelorer fra andre uddannelsesinstitutioner, som ikke var omfattet af factfinding rapporten, hvorfor Udlændingeservice ikke ved egen kontrol fandt grundlag for at antage, at dokumenterne er uægte, blandt andet fordi det ikke har været muligt at sammenligne med originale dokumenter. Selvom der således ikke umiddelbart er grundlag for at antage, at der er uægte dokumenter i denne gruppe, vil Udlændingeservice anmode ambassaden om at foretage en ægthedsvurdering også i disse sager. Herved sikres, at der foretages en fuldendt kontrol af alle 100 sager, der var omfattet af stikprøvekontrollen, og at der indhentes yderligere viden om de ukrainske uddannelsespapirer Praktikværterne Der er ikke i de kontrollerede 100 sager fundet indikationer af, at praktikværterne har været vidende om ansøgeres anvendelse af uægte uddannelsespapirer. Hvorvidt der bør ske opfølgning i forhold til praktikværterne i de sager, hvor der er konstateret uægte uddannelsespapirer, vil afhænge af politiets nærmere efterforskning i de konkrete sager. 5. Den fremadrettede kontrol En kvalificeret kontrol forudsætter en konstant opdateret viden om de enkelte uddannelsessteder og fakulteter, herunder deres individuelle uddannelsespapirer/bekræftelsesbreve, logoer og underskriftsberettigede. En stor viden om ukrainske praktikanters uddannelsespapirer er tilvejebragt på baggrund af fact-finding rapporten af 26. april 2007 om Praktik i de ukrainske landbrugsuddannelser. I fact-finding rapporten er der således som eksempel medtaget en række uddannelsespapirer. Erfaringerne har dog vist, at det har været nødvendigt gennem Udenrigsministeriet/ambassaden i Kiev at supplere oplysningerne i fact-finding rapporten gennem fornyet kontakt til uddannelsesinstitutionerne med henblik på at kontrollere uddannelsespapirernes ægthed. Det har bl.a. vist sig, at uddannelsespapirernes ud-

5 Side 5 af 6 seende varierer afhængigt af, om de udstedes til færdiguddannede (diplomer) eller til studerende (bekræftelsesbreve på, at pågældende er studerende ved uddannelsesinstitutionen). Visse uddannelsesinstitutioner er endvidere meget store med f.eks studerende fordelt på forskellige fakulteter, hvorfor der kan være forskel på de enkelte fakulteters individuelle uddannelsespapirer/bekræftelsesbreve, logoer og underskriftsberettigede dekaner. Udlændingeservice har således i ca. en tredjedel af sagerne fundet, at der var tvivl om ægthed af uddannelsespapirerne, fordi uddannelsespapirer/bekræftelsesbreve, logo eller underskrift ikke var i overensstemmelse med fact-finding rapporten. I flere sager har underskriften på uddannelsespapirerne afveget fra underskriften for den direktør/dekan, som ifølge fact-finding rapporten er underskriftsberettiget, hvor det efterfølgende har vist sig, at dette ikke har været i strid med uddannelsesinstitutionernes retningslinier for, hvem der er underskriftsberettiget ved særligt direktørens/dekanens fravær. Udlændingeservice har endvidere fundet det vanskeligt at vurdere ægtheden af oversættelser sammenholdt med de originale uddannelsespapirer, idet uddannelsesinstitutionerne ikke bekræfter oversættelsernes indhold og rigtighed. Eksempelvis har State University of Agriculture and Ecology (The State Agroecological University) ved brev af 30. november 2007 oplyst, at universitetet ikke påtager sig ansvaret for oversættelser. Når studenterne oversætter dokumenter, får de ikke universitetets efterfølgende bekræftelse. Universitetet anbefaler derfor, at Udlændingeservice/Den danske ambassade kræver, at oversættelser af uddannelsespapirer efterfølgende påstemples af universitetet som garanti for, at de pågældende enten har studeret eller er studerende på universitetet. Efter aftale mellem Udlændingeservice og Udenrigsministeriet har ambassaden i Kiev fra den 10. oktober 2007 foretaget en fremadrettet/forudgående ægthedsvurdering i hver 25. sag, hvor en ukrainsk landbrugspraktikant, har søgt om opholdstilladelse i Danmark. Sagsbehandlingen foregår parallelt, således at ansøgningen videresendes til Udlændingeservice med henblik på videre sagsbehandling samtidigt med, at uddannelsespapirerne ægthedsvurderes via ambassaden, så sagsbehandlingen ikke forlænges mere end højst nødvendigt. Der træffes dog først afgørelse i sagen, når Udenrigsministeriets/ambassadens svar vedr. ægthedsvurdering foreligger i sagen. Udenrigsministeriet har den 9. januar 2008 oplyst, at den forudgående kontrol har vist, at der til dato er udtaget 18 ansøgninger til kontrol via ambassaden. Konklu-

6 sion er, at uddannelsesinstitutionerne har bekræftet dokumenternes ægthed i 9 tilfælde og afkræftet dem i 3 tilfælde. I 6 tilfælde har ambassaden endnu ikke modtaget en be- eller afkræftelse fra uddannelsesinstitutionen. Side 6 af 6 En fremadrettet kontrol sikrer, at sammenligningsgrundlaget er opdateret og tidssvarende. Det sikres endvidere, at studerende/kandidater bliver opmærksomme på, at uddannelsespapirer ægthedsvurderes. Dette forventes at have en præventiv effekt til at modgå anvendelsen af uægte uddannelsespapirer. Oversigt over de iværksætte initiativer: 1. En farvekopi af ægte uddannelsespapirer, logo og underskrifter for de institutioner, som var omfattet af fact-finding rapporten, indgår som en del af sagsbehandlingen i Udlændingeservice ved tvivl om uddannelsespapirers ægthed. 2. En farvekopi af originale uddannelsespapirer fra andre store uddannelsesinstitutioner, hvor uddannelsespapirer som led i den fremadrettede kontrol er ægthedsvurderet, indsamles og indgår som en del af sagsbehandlingen i kontoret ved tvivl om uddannelsespapirers ægthed. 3. Ambassaden i Kiev foretager specifik ægthedsvurdering af de 33 sager, som Udlændingeservice ikke ved egen kontrol umiddelbart fandt uægte, men som omvendt heller ikke med sikkerhed umiddelbart kunne verificeres som ægte. 4. Udenrigsministeriet fortsætter den i efteråret 2007 aftalte ordning med udtagelse af hver 25. ansøgning fra ukrainske praktikanter til ægthedsvurdering via ambassaden i Kiev. 5. Det indarbejdes som en betingelse for meddelelse af opholdstilladelse til ukrainske landbrugspraktikanter, at oversættelser af uddannelsespapirer efterfølgende påstemples af uddannelsesinstitutionerne som garanti for, at de pågældende enten har studeret eller er studerende på institutionen. 6. Udlændingeservice fortsætter det tætte samarbejde med Udenrigsministeriet og ambassaden i Kiev om kontrolopgaven, og ambassadens løbende tilbagemeldinger efter gennemførte kontroller analyseres løbende og operationaliseres i forhold til sagsbehandlingen. 7. Udlændingeservice informerer sammen med Udenrigsministeriet om de iværksatte tiltag af hensyn til den præventive effekt.

Udfyldelse af spørgeskema, barn i udland

Udfyldelse af spørgeskema, barn i udland Erhvervs- og Familiesammenføringsafdelingen Dato: Kontor: Fællesjournalen Telefonservicecenter: Man-fre kl. 9.00-15.00 E-post: us@us.dk Udfyldelse af spørgeskema, barn i udland Du har søgt om at få lov

Læs mere

Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold

Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold 10-5. Forvaltningsret 115.1. Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold En mand fik visum til Danmark og rejste ind i landet. I forbindelse med visumsagen stillede hans herboende

Læs mere

6/2007. Praktik i de ukrainske landbrugsuddannelser. Rapport fra fact finding mission til Kiev. 5.-9. februar 2007

6/2007. Praktik i de ukrainske landbrugsuddannelser. Rapport fra fact finding mission til Kiev. 5.-9. februar 2007 6/2007 DK Praktik i de ukrainske landbrugsuddannelser Rapport fra fact finding mission til Kiev 5.-9. februar 2007 København, april 2007 Udlændingeservice Ryesgade 53 2100 København Ø Telefon: 35 36 66

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Ansøgningspakke G GL/BF1_da_050716 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke bortfalder,

Læs mere

Ansøgningsskema VS2_da_230615

Ansøgningsskema VS2_da_230615 VS2 Ansøgningsskema VS2_da_230615 Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Udl.nr./Person ID Ansøgning om forlængelse af visum eller ophold i Danmark Hvad kan dette

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Ansøgningspakke FO/BF1_da_210316 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke bortfalder,

Læs mere

I forlængelse af to forudgående undersøgelser af behandlingen af og sagsbehandlingstiderne

I forlængelse af to forudgående undersøgelser af behandlingen af og sagsbehandlingstiderne 2017-32 Behandlingen af sager om bevis for og bevarelse af dansk indfødsret I forlængelse af to forudgående undersøgelser af behandlingen af og sagsbehandlingstiderne i sager om bevis for og bevarelse

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er under 18 år

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er under 18 år Ansøgningsskema AS2_da_310516 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er under 18 år Hvad kan I bruge dette skema til? I kan bruge dette skema til at søge

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er over 18 år. Sådan gør du

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er over 18 år. Sådan gør du Ansøgningsskema AS1_da_170615 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er over 18 år Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette skema til at søge

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

Ansøgningsskema BF3_da_ Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (børn, som ikke ansøger samtidig med voksne)

Ansøgningsskema BF3_da_ Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (børn, som ikke ansøger samtidig med voksne) Ansøgningsskema BF3_da_310516 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (børn, som ikke ansøger samtidig med voksne) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema bruges til at søge

Læs mere

2. Information om værtsfirmaets kontaktperson dig, der inviterer UDFYLDES MED BLOKBOGSTAVER

2. Information om værtsfirmaets kontaktperson dig, der inviterer UDFYLDES MED BLOKBOGSTAVER Invitation - forretningsvisum Invitation til ansøgning om forretningsvisum VU1_da_150415_v1.1 1. Information om værtsfirmaet Firmanavn Hjemmeside Firmaadresse i Danmark Telefax Branche CVR-Nr. 2. Information

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder på Færøerne

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder på Færøerne Ansøgningsskema Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder på Færøerne Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om forlængelse

Læs mere

Flygtningenævnet stadfæster derfor Udlændingestyrelsens afgørelse.

Flygtningenævnet stadfæster derfor Udlændingestyrelsens afgørelse. Flygtningenævnet stadfæstede i januar 1999 Udlændingestyrelsens afgørelse vedrørende en mandlig statsborger fra Iran. Indrejst i 1998. Flygtningenævnets præmisser Flygtningenævnet finder ikke at kunne

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet Ansøgningsskema SG4_da_141014 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet grundlag end familiesammenføring, studie, erhverv eller

Læs mere

Opholdstilladelse som familiesammenført

Opholdstilladelse som familiesammenført Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 57 Offentligt Pas- og Forlængelseskontoret Center for Asyl og Familiesammenføring Dato: 20. januar 2009 Sagsbehandler:

Læs mere

FO/FA3. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

FO/FA3. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA3_da_110814 Ansøgning

Læs mere

UDFYLDES MED BLOKBOGSTAVER

UDFYLDES MED BLOKBOGSTAVER Invitation Invitation til brug for ansøgning om visum VU2_da_150415_v1.1 1. Information om værten - dig, der inviterer UDFYLDES MED BLOKBOGSTAVER Fornavn Efternavn Bopælsadresse i Danmark Nationalitet

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Uddannelsesudvalget (2. samling) UDU alm. del - Bilag 228 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Tale ved samråd med Folketingets Uddannelsesudvalg UDU alm. Del. Spørgsmål Å, AA og AB. Spørgsmålene

Læs mere

Invitation til ansøgning om visum til kulturelt arrangement, undervisning, kursus, sportsarrangement el.lign.

Invitation til ansøgning om visum til kulturelt arrangement, undervisning, kursus, sportsarrangement el.lign. Visuminvitation VU3_da_200117 Invitation til ansøgning om visum til kulturelt arrangement, undervisning, kursus, sportsarrangement el.lign. 1. Oplysninger om værten (foreningen/organisationen/institutionen)

Læs mere

Ansøgning om tidsubegrænset ophold efter EU-retten

Ansøgning om tidsubegrænset ophold efter EU-retten Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr. / Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA OD2/D_da_010414

Læs mere

Ansøgningsskema FO2_da_031016

Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse på Færøerne,

Læs mere

Manglende offentliggørelse af praksisændring

Manglende offentliggørelse af praksisændring Manglende offentliggørelse af praksisændring Af en avisartikel fremgik at Udlændingeservice ikke havde offentliggjort sin praksisændring i sager om familiesammenføring. Ændringen betød at pensionister

Læs mere

Ansøgning om tidsbegrænset humanitær opholdstilladelse i Danmark

Ansøgning om tidsbegrænset humanitær opholdstilladelse i Danmark Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA Ansøgning om tidsbegrænset humanitær

Læs mere

FO/FA4. Ansøgning om tidsbegrænset forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn på Færøerne under 18 år

FO/FA4. Ansøgning om tidsbegrænset forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn på Færøerne under 18 år Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) /Person ID Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA4_da_100616

Læs mere

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark.

Vælg skema FA10, når din ægtefælle eller samlever søger om at komme til Danmark. 25. november 2015 Familiesammenføring til syriske flygtninge i Danmark - sådan bidrager du til en hurtigere sagsbehandling I denne vejledning har vi samlet en række gode råd og forklaringer på, hvorledes

Læs mere

Ansøgning om anerkendelse af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer

Ansøgning om anerkendelse af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer Ansøgning om anerkendelse af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer som psykolog Hjælp til at udfylde blanketten: Se vejledningen på side 6. Husk at skrive tydeligt og brug latinske bogstaver (ABCD

Læs mere

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Ansøgningsskema GL2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse i Grønland,

Læs mere

Retningslinier for praktikanter på de danske repræsentationer i udlandet

Retningslinier for praktikanter på de danske repræsentationer i udlandet PER j.nr. 3.Q.3750.c. Retningslinier for praktikanter på de danske repræsentationer i udlandet Indholdsfortegnelse: I. Praktikanter... 1 1. Hvad er en praktikant, og hvem kan komme i praktik... 1 Hvad

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A209/05

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A209/05 RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A209/05 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 15/04 om visumadministrationen

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt.

Ansøgning om, at opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. Ansøgningsskema Ansøgning om, at opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. medfølgende børn) Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet. perioden.

Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet. perioden. Ansøgningsskema BF1/US_da_150217 Ansøgning om dispensation fra bortfald af opholdstilladelse på asyl- og familiesammenføringsområdet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema, hvis du har

Læs mere

VU1 online Værtsfirmaet virksomheden i Danmark

VU1 online Værtsfirmaet virksomheden i Danmark Side 1/5 Værtsfirmaet virksomheden i Danmark Firmanavn CVR-nummer Firmaadresse i Danmark Branche Firma telefonnummer Firma e-mail Firma hjemmeside Kontaktpersonen for værtsfirmaet Navn Kontaktadresse,

Læs mere

Tillæg A Tillæg til ansøgning om tilladelse til at udbyde væddemål og onlinekasino.

Tillæg A Tillæg til ansøgning om tilladelse til at udbyde væddemål og onlinekasino. 1/8 Tillæg A Tillæg til ansøgning om tilladelse til at udbyde væddemål og onlinekasino. Personlig erklæring (se vejledningen til erklæringen) Den personlige erklæring skal indsendes til Spillemyndigheden,

Læs mere

Tilbagekaldelse af opholds- og arbejdstilladelse

Tilbagekaldelse af opholds- og arbejdstilladelse Tilbagekaldelse af opholds- og arbejdstilladelse Tilsynet med udlændinges inddragelse af en opholds- og arbejdstilladelse i medfør af 36, stk. 1, nr. 2, i udlændingebekendtgørelsen gav anledning til, at

Læs mere

Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 340 Offentligt

Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 340 Offentligt Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 340 Offentligt O PF ØLGNING SRAPPORT NR. 2 1/7 Den 19. september 2006 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 24. oktober 2005 af Udlændingestyrelsen

Læs mere

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Rejsedokument for flygtninge (konventionspas). Fremmedpas.

Læs mere

FO/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr.

FO/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA6_da_080218

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. Stk I 2 a indsættes som stk. 4-9:

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. Stk I 2 a indsættes som stk. 4-9: Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 3 I det følgende gengives de relevante dele af de relevante gældende bestemmelser i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 6. september 2005 RN A507/05

RIGSREVISIONEN København, den 6. september 2005 RN A507/05 RIGSREVISIONEN København, den 6. september 2005 RN A507/05 Faktuelt notat til statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en undersøgelse af Udlændingestyrelsens administration af studie- og erhvervsopholdstilladelser

Læs mere

Nyhedsbrev til kommunerne Nr. 4 september 2015

Nyhedsbrev til kommunerne Nr. 4 september 2015 Nyhedsbrev til kommunerne Nr. 4 september 2015 Indhold Pas og andre personlige dokumenter s. 2 Underskrift på ansøgningsskemaer den herboende reference skal være myndig s. 2 Opholdskort til visiterede

Læs mere

FO/FA7. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

FO/FA7. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA7_da_110814

Læs mere

Ansøgning om anerkendelse af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer

Ansøgning om anerkendelse af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer Ansøgning om anerkendelse af udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer som psykolog Hjælp til at udfylde blanketten: Se vejledningen på side 6. Husk at skrive tydeligt og brug latinske bogstaver (ABCD

Læs mere

FO/SG3. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID

FO/SG3. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/SG3_da_200616

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/05 om Udlændingestyrelsens tildeling af studie- og

Læs mere

Inddragelse af opholdstilladelse efter flere års ophold

Inddragelse af opholdstilladelse efter flere års ophold Inddragelse af opholdstilladelse efter flere års ophold Henstillet til justitsministeriet at tage spørgsmålet om inddragelse af en udlændings EF-opholdstilladelse op til fornyet overvejelse, således at

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 19. maj 2008 til en borger

Statsforvaltningens brev af 19. maj 2008 til en borger Statsforvaltningens brev af 19. maj 2008 til en borger 19-05- 2008 De har den 16. april 2008 rejst en række spørgsmål i punkt 1-4 til statsforvaltningen vedrørende omstændighederne i forbindelse med regionsrådsformandens

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat. København, den 30. november 2010 J.nr. 2010-02-0138 MRY/MRY 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat B på vegne Advokatrådet (herefter kaldet klager) klaget over advokat C,

Læs mere

GL/SG3. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID

GL/SG3. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA GL/SG3_da_150814 Ansøgning

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 17/2010

Rigsadvokaten Informerer Nr. 17/2010 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 1. december 2010 JOURNAL NR. RA-2010-131-0003 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER RIGSADVOKATEN

Læs mere

Behandling af oplysninger i forbindelse med din ansøgning

Behandling af oplysninger i forbindelse med din ansøgning Behandling af oplysninger i forbindelse med din ansøgning Du har indgivet en ansøgning om visum til Danmark. Derfor har du fået udleveret dette brev. I brevet kan du læse om indsamling og behandling af

Læs mere

GL/FA5. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID

GL/FA5. Forbeholdt myndighederne Modtaget af (stempel og navn) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA GL/FA5_da_150814 Ansøgning

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke GL/BF2_da_140814 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

Udlændingestyrelsen har i forlængelse heraf besluttet, at du er omfattet af integrationsindsatsen

Udlændingestyrelsen har i forlængelse heraf besluttet, at du er omfattet af integrationsindsatsen [Modtagers navn og adresse] Opholdstilladelse Du har den [dato] fået opholdstilladelse i Danmark og skal bo i [navn] Kommune. Udlændingestyrelsen har i forlængelse heraf besluttet, at du er omfattet af

Læs mere

Notat om au pair-ordningen

Notat om au pair-ordningen Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 253 Offentligt N O T A T Notat om au pair-ordningen 24. november 2008 J.nr. 2008-0001383 1. Om au pair-ordningen i Danmark 1.1. Om au

Læs mere

1. Ny e-mail-adresse til henvendelser vedr. UIS s. 2. 2. Kommunernes forsørgelsespligt s. 2. 3. Familiesammenføring og offentlig forsørgelse s.

1. Ny e-mail-adresse til henvendelser vedr. UIS s. 2. 2. Kommunernes forsørgelsespligt s. 2. 3. Familiesammenføring og offentlig forsørgelse s. Nyhedsbrev til politiet til kommunerne og KL Særnummer 9. maj 2012 Nr. 2 juni 2013 Indhold: 1. Ny e-mail-adresse til henvendelser vedr. UIS s. 2 2. Kommunernes forsørgelsespligt s. 2 3. Familiesammenføring

Læs mere

SG3. Ansøgningsskema. På nyidanmark.dk kan du læse mere om, hvornår det er muligt at indgive en ansøgning i Danmark.

SG3. Ansøgningsskema. På nyidanmark.dk kan du læse mere om, hvornår det er muligt at indgive en ansøgning i Danmark. Ansøgningsskema SG3_da_141014 Ansøgning om opholdstilladelse i Danmark på baggrund af tidligere dansk statsborgerskab, dansk afstamning eller tilhørsforhold til det danske mindretal i Sydslesvig Hvad kan

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 365 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 365 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 365 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 25. februar 2009 Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2009-150-1011

Læs mere

SG4 online Dato og underskrift

SG4 online Dato og underskrift SG4 online Dato og underskrift Dato Underskrift **Digitalt underskrevet** SBID Baggrund for ansøgning Opholdstilladelse på baggrund af ganske særlige grunde Familiesammenføringsområdet Asylområdet Opholdstilladelse

Læs mere

Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen.

Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen. I rapporten bad jeg Udlændingestyrelsen om nærmere underretning mv.

Læs mere

Forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført

Forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 57 Offentligt Forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenført Reglerne, der er beskrevet nedenfor, gælder for

Læs mere

Tillæg A Tillæg til ansøgning om tilladelse til at udbyde væddemål og onlinekasino.

Tillæg A Tillæg til ansøgning om tilladelse til at udbyde væddemål og onlinekasino. 1/9 Tillæg A Tillæg til ansøgning om tilladelse til at udbyde væddemål og onlinekasino. Personlig erklæring (se vejledningen) Angiv i hvilken anledning, du udfylder erklæringen: enkeltperson (enkeltmandsfirma)

Læs mere

SG4 online Dato og underskrift

SG4 online Dato og underskrift SG4 online Dato og underskrift Dato Underskrift **Digitalt underskrevet** SBID Baggrund for ansøgning Opholdstilladelse på baggrund af ganske særlige grunde Familiesammenføringsområdet Asylområdet Opholdstilladelse

Læs mere

IN1_da_140415 Ansøgning om tilladelse til at flytte i egenfinansieret bolig (udlændingelovens 42 k)

IN1_da_140415 Ansøgning om tilladelse til at flytte i egenfinansieret bolig (udlændingelovens 42 k) Ansøgningsskema IN1_da_140415 Ansøgning om tilladelse til at flytte i egenfinansieret bolig (udlændingelovens 42 k) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge om tilladelse til

Læs mere

Flygtningenævnets behandling af 2 sager vedrørende iranske asylsøgere

Flygtningenævnets behandling af 2 sager vedrørende iranske asylsøgere Flygtningenævnets behandling af 2 sager vedrørende iranske asylsøgere Udtalt over for flygtningenævnet, at jeg ikke kunne anse det for tilfredsstillende, at to sager indbragt for nævnet med henblik på

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3)

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Ansøgningsskema Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge om tilladelse til at bo

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2010-0019. Ankenævnets AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0019 Klageren: Indklagede: xx på vegne yy DSB S-tog A/S Klagen vedrører: 17 kontrolafgifter á 750 kr. Ankenævnets sammensætning: Nævnsformand,

Læs mere

Styrelsen for International Rekruttering og Integration kontrolresultater for 2016

Styrelsen for International Rekruttering og Integration kontrolresultater for 2016 Styrelsen for International Rekruttering og Integration kontrolresultater for 2016 Juli 2017 1.0 Styrelsen Sammenfatning for International Rekruttering og Integration kontrolresultater for 2016 Njalsgade

Læs mere

BEK nr 1463 af 15/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2017

BEK nr 1463 af 15/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2017 BEK nr 1463 af 15/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2013-959-0069 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Retningslinjer for Politiets Efterretningstjenestes behandling af personoplysninger mv.

Retningslinjer for Politiets Efterretningstjenestes behandling af personoplysninger mv. Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Bilag 159 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 7. december 2009 Kontor: Politikontoret Dok.: JKL40398 Retningslinjer for Politiets Efterretningstjenestes behandling

Læs mere

BF2_da_011115 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. medfølgende børn)

BF2_da_011115 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. medfølgende børn) Ansøgningsskema BF2_da_011115 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet (voksne samt evt. medfølgende børn) Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge

Læs mere

Afslag på aktindsigt i ambassadeindberetning

Afslag på aktindsigt i ambassadeindberetning Afslag på aktindsigt i ambassadeindberetning Henstillet til justitsministeriet at undergive en sag, hvori der var meddelt afslag på aktindsigt i en ambassadeindberetning, en fornyet behandling med henblik

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2006 Frederiksholms Kanal 16 Den 18. september 2006 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2005-609-0051

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2006 Frederiksholms Kanal 16 Den 18. september 2006 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2005-609-0051 RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2006 Frederiksholms Kanal 16 Den 18. september 2006 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2005-609-0051 Sagsbehandlingstiden i straffesager. Klager fra sigtede over lang sagsbehandlingstid

Læs mere

BF3b. Det er vigtigt, at barnet ansøger så hurtigt som muligt, dvs. lige så snart, han/hun er i stand til at vende tilbage til Danmark.

BF3b. Det er vigtigt, at barnet ansøger så hurtigt som muligt, dvs. lige så snart, han/hun er i stand til at vende tilbage til Danmark. Spørgeskema BF3b_da_141014 Spørgeskema til forælder/slægtning i Danmark til brug for behandling af ansøgning om, at et barns opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges

Læs mere

Ansøgningsskema IN3_da_020117

Ansøgningsskema IN3_da_020117 Ansøgningsskema IN3_da_020117 Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos venner eller familie (udlændingelovens 42 l, stk. 1) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge

Læs mere

FO/SG4. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

FO/SG4. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer)/person ID Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/SG4_da_280616

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen hos Institut for Menneskerettigheder Februar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Uregelmæssigheder i projektforvaltningen

Læs mere

Der bliver arbejdet målbevidst med de studerendes faglighed, deltagelse i undervisningen og involvering i skolens aktiviteter.

Der bliver arbejdet målbevidst med de studerendes faglighed, deltagelse i undervisningen og involvering i skolens aktiviteter. Opdateret: Juni 2008 Internationale studerende på Roskilde Handelsskole le Formål Hovedformålet med optaget af de internationale studerende er at give de studerende en engelsksproget uddannelse på samme

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 371 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 371 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 371 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K

Læs mere

Hørsholm Kommune habilitet for partiet Venstres medlemmer af kommunalbestyrelsen

Hørsholm Kommune habilitet for partiet Venstres medlemmer af kommunalbestyrelsen Hørsholm Kommune habilitet for partiet Venstres medlemmer af kommunalbestyrelsen Resume: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at vi ikke vil rejse en tilsynssag, fordi vi efter de foreliggende oplysninger

Læs mere

Udl.nr. / Person ID Dato modtaget Modtaget af (stempel og navn) Sb-id / case order ID*

Udl.nr. / Person ID Dato modtaget Modtaget af (stempel og navn) Sb-id / case order ID* Ansøgningsskema Forbeholdt myndighederne Udl.nr. / Person ID Dato modtaget Modtaget af (stempel og navn) Sb-id / case order ID* *) Sb-id oprettes af myndigheden i forbindelse med optagelse af biometri

Læs mere

Ansøgningsskema FO/FA8_da_161015 Ansøgning om opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som skal arbejde på Færøerne

Ansøgningsskema FO/FA8_da_161015 Ansøgning om opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som skal arbejde på Færøerne Ansøgningsskema FO/FA8_da_161015 Ansøgning om opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som skal arbejde på Færøerne Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge

Læs mere

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn)

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) Forbeholdt myndighederne HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) FO/SG2_da_130616 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne på

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år Ansøgningsskema Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år Obligatorisk digital selvbetjening En ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte

Læs mere

Vejledning indgivelse af ansøgning efter sportsaftalen

Vejledning indgivelse af ansøgning efter sportsaftalen Sportsaftalen Vejledning indgivelse af ansøgning efter sportsaftalen Sportsaftalen er en særlig aftale mellem Færøernes Landsstyre og det daværende Integrationsministerium. Aftalen er senest revideret

Læs mere

GL/SG4. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

GL/SG4. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA GL/SG4_da_150814 Ansøgning

Læs mere

Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Person ID / Udl.nr. Ansøgning om forlænget gyldighed af pas til udlænding i Danmark

Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Person ID / Udl.nr. Ansøgning om forlænget gyldighed af pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Person ID / Udl.nr. PA2_da_250518 Ansøgning om forlænget gyldighed af pas til udlænding i Danmark Hvad kan

Læs mere

Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev

Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev Råstofselskabet Ole Askehave Skovbakke 37 9240 Nibe Natur J.nr. BLS-7323-00012 13 Ref. jhg Den 9. juli 2009 Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB

Læs mere

Retningslinjer for administration af tomme boliger

Retningslinjer for administration af tomme boliger Retningslinjer for administration af tomme boliger Indledning Glostrup Kommune er forpligtet til at sikre, at ledige boliger i kommunen ikke gennem længere tid står tomme. Forholdet er reguleret i Boligreguleringslovens

Læs mere

LOKK, Fredericia. Gitte Rydal Udlændingestyrelsen 8. Juni 2012

LOKK, Fredericia. Gitte Rydal Udlændingestyrelsen 8. Juni 2012 LOKK, Fredericia Gitte Rydal Udlændingestyrelsen 8. Juni 2012 Oversigt Udlændingelovens regler om ægtefællesammenføring Processuelt ophold Meddelelse af opholdstilladelse (Udl. 9) Forlængelse (Udl. 11)

Læs mere

2017 Udgivet den 23. maj maj Nr VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

2017 Udgivet den 23. maj maj Nr VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Lovtidende A 2017 Udgivet den 23. maj 2017 22. maj 2017. Nr. 496. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ændring af lov om psykologer m.v. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning,

Læs mere

GE1_da_010714 Ansøgning om genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn

GE1_da_010714 Ansøgning om genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn Ansøgningsskema GE1_da_010714 Ansøgning om genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at anmode om genoptagelse af en sag

Læs mere

Lov om ændring af lov om psykologer m.v.

Lov om ændring af lov om psykologer m.v. LOV nr 190 af 27/02/2017 Udskriftsdato: 14. august 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-1465 Senere ændringer til forskriften LBK nr 924 af 17/06/2017

Læs mere

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn)

HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) FÆRFÆR/S G3 Forbeholdt myndighederne HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE AF DETTE SKEMA Udl.nr./Person ID Modtaget dato Modtaget af (stempel og navn) GL/SG2_da_150814 Ansøgning om opholdstilladelse i

Læs mere

Retsudvalget (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 182 Offentligt

Retsudvalget (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 182 Offentligt Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 182 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 20. oktober 2015

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse - afvisning - SKM LSR

Omkostningsgodtgørelse - afvisning - SKM LSR - 1 Omkostningsgodtgørelse - afvisning - SKM2016.378.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten afviste ved en kendelse af 4/5 2016 at imødekomme en ansøgning om omkostningsgodtgørelse,

Læs mere

Spørgsmål om svigagtig opnåelse af opholdstilladelse samt manglende begrundelse

Spørgsmål om svigagtig opnåelse af opholdstilladelse samt manglende begrundelse Spørgsmål om svigagtig opnåelse af opholdstilladelse samt manglende begrundelse Udtalt over for Justitsministeriet, at der i en sag om meddelelse af opholds- og arbejdstilladelse ikke havde været grundlag

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2004 Udvalget for Andragender 2009 7.03.2008 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Andragende 82/2003 af Petros-Constantinos Evangelatos, græsk statsborger, om anerkendelse af kvalifikationer i

Læs mere

GL/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr.

GL/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA GL/FA6_da_150814 Ansøgning

Læs mere

MARIAGERFJORD KOMMUNE UDLÆNDINGELOVEN. B: Beslutningskompetence. Godkendt: Fagenhed: Arbejdsmarked Emne: Detailkompetenceplan

MARIAGERFJORD KOMMUNE UDLÆNDINGELOVEN. B: Beslutningskompetence. Godkendt: Fagenhed: Arbejdsmarked Emne: Detailkompetenceplan 14. november 2012/ ssekretariatet Kapitel 1 Udlændinges indrejse og ophold 9, stk. 22. Er en opholdstilladelse betinget af, at den herboende person (garanten) har påtaget sig at forsørge ansøgeren, og

Læs mere