HUSSTØVMIDE ALLERGI. jepsenimport. Information og gode råd om forebyggelse ved husstøvmideallergi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HUSSTØVMIDE ALLERGI. jepsenimport. Information og gode råd om forebyggelse ved husstøvmideallergi"

Transkript

1 HUSSTØVMIDE ALLERGI jepsenimport Information og gode råd om forebyggelse ved husstøvmideallergi

2 Husstøvmideallergi Husstøvmideallergi er - næstefter pollenallergi - den mest udbredte type allergi i Danmark. Da miderne er i omgivelserne hele året rundt, er husstøvmideallergi en såkaldt helårsallergi. Både forekomsten af husstøvmider, og antallet af personer med husstøvmideallergi er stigende. Husstøvmider findes i de fleste af vores boliger, overvejende i sengemiljøet. Da vi typisk opholder os i sengen 1/3 af døgnet, er det her den primære påvirkning finder sted. Vær også opmærksom på sovemiljøet for babyer og de mindste børn. Allergi overfor husstøvmider kan give symptomer som høfeber, astma, nældefeber og forværring af atopisk eksem (børneeksem). Eksempelvis er husstøvmideallergi den væsentligste årsag til allergisk astma specielt hos børn. Almindelige dagligdags gener som kløe i næse og øjne, nyseture, tæt og løbende næse, vand i øjnene og hoste, kan let forveksles med almindelig snue eller forkølelse. Symptomerne forekommer typisk hele året - ofte med forværring efterår og vinter. Biologi Husstøvmider er små mikroskopiske spindeldyr. Det er afføringspartiklerne og dele af døde husstøvmider, som ved indånding forårsager de allergiske symptomer. Disse allergenpartikler er meget små, helt ned til 0,001 mm. Der kan være flere millioner allergenpartikler i sengen. Bortset fra, at den udløser allergi hos nogle, er husstøvmiden ellers helt harmløs.

3 Livsbetingelser og fugt Forekomsten af husstøvmider er afhængig af luftfugtigheden, og ikke utilstrækkelig rengøring. Trods navnet findes husstøvmider normalt ikke i synligt støv på gulvet, og er ikke som sådan forbundet med dårlig hygiejne. Husstøvmider behøver fugt, mørke og varme for at trives og formere sig. Føden består af skæl og hår fra mennesker og dyr. Da husstøvmiden optager vand direkte gennem huden er den afhængig af luftens fugtighed, og trives bedst i et fugtigt indeklima. Miderne har svære eksistensvilkår hvis den relative luftfugtighed holdes under 45%. Husstøvmider skyr lyset og tørrer ud på plane flader. De dør først efter et par uger ved nul grader og efter nogle døgn ved -18 C. Miderne dør også ved rensning eller vask ved mindst 55ºC, men det sikrer ikke nødvendigvis, at alle allergenpartikler er fjernet. Flest i sengen Husstøvmiderne findes frem for alt i senge, polstrede møbler og tæpper. Koncentrationen er især stor i sengemiljøet, hvor eksistensvilkårene er optimale med hensyn til føde, fugtighed, mørke og temperatur. Kroppen afgiver føde, fugt og varme, så betingelserne for formering er derfor ideelle for husstøvmider. I de fleste boliger må man forvente, at der er husstøvmider i madrasser, puder og dyner, samt i eventuelle top- og rullemadrasser. Der kan være hundredtusindvis af mider i en gennemsnitlig seng.

4 Ifølge ny dansk forskning er forekomsten ekstra udtalt i sommerhuse, som ofte er rene væksthuse for husstøvmider. Er man i tvivl, og ønsker at undersøge, om der forekommer husstøvmider i boligen, kan en støvprøve tages fra madrassen. Spørg eventuelt lægen hvordan man bærer sig ad, og hvortil prøven sendes. Hvordan kan generne forebygges For at minimere væksten af husstøvmider i boligen, bør man undgå et fugtigt indeklima. Luftfugtigheden kan bl.a. sænkes ved forbedret udluftning og ventilation, ved udbedring af fugtskader og ved at ændre de daglige boligvaner. Samtidig bør personer med gener og symptomer forårsaget af husstøvmideallergi, undgå al kontakt med allergenpartikler fra husstøvmider i sengemiljøet. Det vigtigste er, at madrasser, puder og dyner forsynes med særlige allergibetræk med dokumenteret effekt, eller vaskes mindst hver tredje måned ved 60ºC. Herudover bør soveværelset i det store hele være fri for allergenpartikler. Videnskabelige undersøgelser har vist, at når man effektivt har reduceret allergenmængden i sengemiljøet, så formindskes generne betydeligt, ligesom et evt. medicinforbrug ofte vil kunne nedsættes. De vigtigste retningslinier for forebyggelse ved husstøvmideallergi er vist på de følgende sider. Anbefalingerne er baseret på de seneste vejledninger fra bl.a. WHO/WAO og Sundhedsstyrelsen. Læs mere på

5 Vigtigste forebyggelse sengemiljøet Forsyn altid madrassen med et husstøvmidetæt allergibetræk med dokumenteret effekt. Allergibetrækket skal helst omslutte madrassen helt, og lukkes med lynlås. Betræk leveres til de fleste typer madrasser og senge. Forsyn hovedpude og dyne med et husstøvmidetæt allergibetræk med dokumenteret effekt, eller vask dem mindst hver tredje måned ved 60ºC. Vask det almindelige sengetøj cirka en gang om ugen ved 60ºC. Eventuelle rullemadrasser vaskes cirka hver måned, også ved 60ºC. Sengetæpper, puder, tøjdyr og andet som ikke er forsynet med betræk, vaskes jævnligt ved 60ºC. Luft sengetøjet jævnligt, og undlad at rede sengen om morgenen. Derved udluftes kropsfugten bedre. Madrasser bør ikke placeres direkte på gulvet. Vær opmærksom på, at de fleste allergivenlige madrasser, puder og dyner i bedste fald kun begrænser antallet af mider, og derfor stadig skal vaskes jævnligt eller forsynes med allergibetræk.

6 jepsenimport Læs mere på Andre gode råd Sørg for almindelig fornuftig rengøring. Soveværelset skal være let at rengøre, uden støvsamlende møblering. Anvend en fugtig klud ved rengøring. Undgå væg til væg tæpper, polstrede møbler og potteplanter i soveværelset. Eventuelle mindre tæpper og gardiner bør være vaskbare. Begræns indretning med kasser og andet under sengen, så der er mulighed for god ventilation. Intensiv støvsugning mindsker allergenmængden, men påvirker kun i ringe grad antallet af levende husstøvmider. Brug støvsuger med allergentæt HEPA filter. Vær også opmærksom på allergiforebyggelse når overnatning finder sted uden for hjemmet, f.eks. hos familie og venner, i sommerhuse, hytter, på hoteller osv. Vigtigste forebyggelse luftfugtighed Husstøvmider er afhængige af tilstrækkelig fugt for at kunne formere sig. Man bør derfor undgå et fugtigt indeklima i boligen. Normalt bør den relative luftfugtighed i boligen højst være 45%. Dette er lettest at opnå i de koldeste vintermåneder. Mål evt. luftfugtigheden med et hygrometer. Vær opmærksom på indendørs fugtforøgelse. En person tilfører alene luften i boligen 2,5 liter vand i døgnet. Samtidig opstår fugt f.eks. i forbindelse med badning, madlavning, tøjvask og tørring m.v. Luften i boligen bør derfor udskiftes løbende. Det anbefales, at foretage 2-3 daglige udluftninger af 5-10 minutter med gennemtræk. Derimod bør vinduer ikke stå på klem i løbet af dagen eller om natten. Sørg for god ventilation. Aftræk bør være åbne og ventilatorer rengøres regelmæssigt. Fugtskader skal udbedres hurtigst muligt. Boligen, og især soveværelset, bør være opvarmet til stuetemperatur, da dette nedsætter luftfugtigheden.

7 Forebyggelse der betaler sig Alle med behov for forebyggende behandling, bør så vidt muligt følge de anbefalede retningslinier, og undgå kontakt med husstøvmiderne til dagligt. Den forebyggende indsats betaler sig, da man relativt let kommer de fleste symptomer til livs. De fleste vil hurtigt opleve færre gener, og mange kan efterhånden nedsætte et eventuelt medicinforbrug. Forebyggelse mod husstøvmider i sengemiljøet, er en god investering. Udover at forbygge gener og sygdom, vil de fleste opleve forøget trivsel og livskvalitet, f.eks. med bedre nattesøvn og færre sygedage. Derudover medfører nedsatte udgifter til medicin og behandling, at investeringen i forebyggelse relativt hurtigt tjenes hjem. Dokumenteret effekt Adskillige publicerede undersøgelser har påvist effekten ved at reducere allegenmængden i sengen. Eksempelvis har en dansk undersøgelse vist, at de fleste børn med allergisk astma og husstøvmideallergi, kan nedsætte deres medicinforbrug til det halve, udelukkende ved at benytte husstøvmidetætte allergibetræk til sengen fra ALLERGY CONTROL. For at opnå den ønskede effekt, skal allergibetrækkene være i høj kvalitet, med dokumentation for produktegenskaber og klinisk effekt. Betræk fra ALLERGY CONTROL er udviklet i tæt samarbejde med ledende allergologer, og sikrer en optimal beskyttelse mod husstøvmider i sengemiljøet. ACb allergibetræk er et EU-registreret medicinsk hjælpemiddel.

8 ALLERGY CONTROL introducerede de første fugtventilerende husstøvmidetætte betræk til senge for mere end 20 år siden, og er forsat førende med hensyn til effektivitet, komfort og kvalitet. Mere end danskere benytter i dag et allergibetræk fra ALLERGY CONTROL. Betrækkene leveres i bløde, lækre materialer, som alle er testet for sovekomfort og kvalitet. Den naturlige kropsfugt passerer let igennem betrækket, så brugeren kan sove ugeneret og komfortabelt. Forskellige betræk Betræk findes til de fleste typer madrasser, samt hovedpuder og dyner. Alle betræk har de samme beskyttende egenskaber. Madrasbetræk leveres i et lækkert slidstærkt materiale af bomuld og polyester i høj kvalitet, hvorimod pude- og dynebetræk leveres i et tyndere, blødere materiale af lækker strækpolyester. Pude- og dynebetræk kan eventuelt også leveres i et nyt tætvævet mikrofiber materiale. Allergibetrækket omslutter madras,pude og dyne, og lukkes med en diskret lynlås som ikke mærkes ved brug. Betræk til boksmadras fungerer som et stræklagen med elastikkant, så betrækket holdes stramt. Det sædvanlige sengetøj bruges som før, dog ovenpå/udenpå allergibetrækkene, som skal vaskes 1-2 gange om året på 60 C. Betrækkets beskyttende egenskaber bevares uforandret trods gentagen vask.

9 Rejsesæt Allergibesvær forekommer også når overnatning finder sted udenfor hjemmet. Vil man undgå de værste gener, kan man bestille et letvægts rejsesæt, som vejer under 500 gram og er let at medbringe. Sættet består af pudebetræk og et stort allergilagen. Køb af allergibetræk Allergibetræk lagerføres i mere end 30 standardmål, og kan normalt leveres indenfor 1-2 dage. Bestilling foretages direkte hos Jepsen Import, enten pr. telefon eller via hjemmesiden. De bestilte varer sendes normalt med pakkepost. Alternativt kan varen afhentes efter aftale. Et madrasbetræk koster fra kr. 900,- mens et helt sæt med betræk til madras, hovedpude og dyne kan købes fra kr ,-. Den aktuelle prisliste, og eventuelle tilbud, kan ses på hjemmesiden. Priserne er inkl. moms, men ekskl. forsendelse. Der er 5 års reklamationsret på materiale- og fabrikationsfejl. Tilskud til køb Har lægen konstateret behandlingskrævende husstøvmideallergi, vil man i mange tilfælde kunne få et madrasbetræk betalt af kommunen. Der bevilges efter enten 28 til børn, eller 97 til både børn og voksne. Der er erfaringsmæssigt nogen forskel på rutiner og praksis i de enkelte kommuner, ligesom processen godt kan strække sig over flere måneder. Kontakt Kontakt gerne vores rådgivning/ekspedition direkte for information om allergibetræk og forebyggelse af husstøvmideallergi på

10 Allergibetræk til madrasser, puder og dyner En stor del af befolkningen, både børn og voksne, lider af husstøvmideallergi, som er den vigtigste årsag til indendørs allergi i Danmark. Husstøvmider findes i de fleste af vores boliger, overvejende i sengemiljøet. Forekomsten af husstøvmideallergi er stigende. Allergi overfor husstøvmider kan give symptomer som høfeber, astma, nældefeber og forværring af atopisk eksem (børneeksem). Almindelige gener er f.eks. kløe i næse og øjne, nyseture, tæt og løbende næse, vand i øjnene og hoste. Symptomerne forekommer normalt hele året. Den bedste forebyggelse er, så vidt muligt, at undgå kontakten med husstøvmiderne - især i sengemiljøet. Det er vigtigt at forebygge og behandle allergi. Eksempelvis er husstøvmideallergi den væsentligste årsag til allergisk astma - specielt hos børn. For yderligere information om husstøvmideallergi: Kontakt vores rådgivning/ekspedition direkte på Jepsen Import Tune Erhvervspark Tune Parkvej Roskilde Astma-allergi siden 1989 jepsenimport

Bestil et sundt indeklima én gang for alle

Bestil et sundt indeklima én gang for alle Bestil et sundt indeklima én gang for alle Lad os installere et sundt og behageligt indeklima i dit hus Og så skal du aldrig tænke mere over det Nu kan du komme alle indeklimaproblemer til livs én gang

Læs mere

Brug for en ny medarbejder her og nu?

Brug for en ny medarbejder her og nu? København Brug for en ny medarbejder her og nu? Få hjælp til rekruttering - spar tid og penge Jobcenter København leverer dine kommende medarbejdere - hurtigt og gratis. Vi kalder det Kvikservice. Ring

Læs mere

Andelsboligforeningernes bidragssatser

Andelsboligforeningernes bidragssatser Andelsboligforeningernes bidragssatser ABF 213 Andelsboligforeningernes bidragssatser Realkreditlån til andelsboligforeninger betragtes som erhvervsudlån. Der findes ingen officielle prislister, og det

Læs mere

Wednesday, April 17, 13

Wednesday, April 17, 13 Agenda 1. Om Airbnb 2. Airbnb i Danmark 3. Lokale fordele 4. Potentielt samarbejde Airbnb / Januar, 2013 / Aja Guldhammer Henderson 2 Om Airbnb Airbnb / Januar, 2013 / Aja Guldhammer Henderson 3 Airbnb

Læs mere

Mine muligheder som lejer Hvad kan jeg bruge Grundejernes Investeringsfond til?

Mine muligheder som lejer Hvad kan jeg bruge Grundejernes Investeringsfond til? Mine muligheder som lejer Hvad kan jeg bruge Grundejernes Investeringsfond til? Værktøjer til at skabe sundere boliger Det er vigtigt, at vores boliger er sunde og funktionelle. Som lejer kan du også være

Læs mere

In-therm Klimavæg. Termisk strålevarme og køling

In-therm Klimavæg. Termisk strålevarme og køling In-therm Klimavæg Termisk strålevarme og køling In-therm Klimavæg til renoveringsopgaver Dansk Miljøentreprise har udviklet en klimavæg med ilagte varmeslanger, som i renoveringsregi kan bruges til efterisolering

Læs mere

UNDGÅ PROBLEMER MED MUG/SKIMMEL I VORE BOLIGER. Varde Bolig Administration

UNDGÅ PROBLEMER MED MUG/SKIMMEL I VORE BOLIGER. Varde Bolig Administration UNDGÅ PROBLEMER MED MUG/SKIMMEL I VORE BOLIGER Varde Bolig Administration Forsidebilledet er fra en pjece, som er udarbejdet af By og Byg, LBF og BL. Side 1 Forord: Fra sent efterår til tidlig forår (fyringssæson)

Læs mere

VEJLEDNING TIL FORTOLKNING AF REGLER FOR MARKEDSPLADSLISTEN

VEJLEDNING TIL FORTOLKNING AF REGLER FOR MARKEDSPLADSLISTEN VEJLEDNING TIL FORTOLKNING AF REGLER FOR MARKEDSPLADSLISTEN En sidevisning kan kun tælle ét sted på samme liste. Hvis en sektion er erklæret til at høre under en leverandør vil disse sidevisninger KUN

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ERNÆRINGSASSISTENT VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Ernæringsassistent giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene:

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene: Familien Danmark Tema: Familieliv Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Hvor er Michael Svarer professor? Hvad viser Michaels Svarers forskning? Hvornår finder vi typisk vores partner? Hvor mange

Læs mere

Det gode INDEKLIMA. hos dig der er overfølsom

Det gode INDEKLIMA. hos dig der er overfølsom Det gode INDEKLIMA hos dig der er overfølsom 2 Enkel indretning med glatte overflader gør hjemmet rengøringsvenligt. FORORD Et sundt indeklima har stor betydning for dit helbred og velbefindende. Denne

Læs mere

3F Holstebro. 3F Holstebro, Tujavej 20, 7500 Holstebro, tlf. 70 300 870, www.3f.dk/holstebro

3F Holstebro. 3F Holstebro, Tujavej 20, 7500 Holstebro, tlf. 70 300 870, www.3f.dk/holstebro 3F Holstebro 1 3F Holstebro, Tujavej 20, 7500 Holstebro, tlf. 70 300 870, www.3f.dk/holstebro 2 3F Holstebro, Tujavej 20, 7500 Holstebro, tlf. 70 300 870, www.3f.dk/holstebro 3 3F Holstebro, Tujavej 20,

Læs mere

TILGÆNGELIGHED SUBSTRATEGI

TILGÆNGELIGHED SUBSTRATEGI TILGÆNGELIGHED SUBSTRATEGI INTRO TILGÆNGELIGHED SKABER LIGE MULIGHEDER MISSION ˮ Institut for Menneskerettigheder skal fremme personer med handicaps muligheder for at anvende vores tilbud, produkter og

Læs mere

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug

Et vigtigt valg! Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start. FONDEN TAGKÆRGAARD Et behandlingstilbud til unge i misbrug Velkommen til Fonden Tagkærgaard Vi tror på en ny start Et vigtigt valg! I dagligdagen kan det være svært. Sådan er det! Der venter en hård kamp men det hjælper! Jeg vil klart sige; GØR DET! Lige når man

Læs mere

SÅDAN FINDER OG BRUGER DU BYGGEHÅNDBOGEN

SÅDAN FINDER OG BRUGER DU BYGGEHÅNDBOGEN STIFTERNES BYGGE- OG PLANGRUPPE SÅDAN FINDER OG BRUGER DU BYGGEHÅNDBOGEN Her kan menighedsrådet få råd og vejledning i forbindelse med planlægning og gennemførelse af bygge- og planlægningsopgaver i sognet.

Læs mere

BØGEparken - bo billigt til leje nær skov og fjord

BØGEparken - bo billigt til leje nær skov og fjord BØGEparken - bo billigt til leje nær skov og fjord Brejning lystbådehavn Vejle fjord Kellers park Bo i Bøgeparken nær skov og fjord Hvorfor låne millioner for at bo ved skov og fjord, når du kan leje til

Læs mere

REG X CLUSTER FACILITATOR TRAINING

REG X CLUSTER FACILITATOR TRAINING REG X CLUSTER FACILITATOR TRAINING MODUL 6: BRAND YOU! 4 5 OKTOBER 2011 PROGRAM 1 BRAND YOU!: REG X træning, 4. 5. oktober 2011, Marselis Hotel, Aarhus Baggrund: På Brand YOU! modulet fokuserer vi på DIN

Læs mere

Området: Boligerne på Hvilhøjvej, er beliggende i et attraktivt område ikke langt fra Hobro centrum.

Området: Boligerne på Hvilhøjvej, er beliggende i et attraktivt område ikke langt fra Hobro centrum. Området: Boligerne på Hvilhøjvej, er beliggende i et attraktivt område ikke langt fra Hobro centrum. Kun 2 ½ km. fra området findes der både skole, børnehave og idrætsfaciliteter. Bebyggelsen grænser op

Læs mere

Et bedre liv, hvor du bor

Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Man skal bo godt for at have det godt. Men hvad er det egentligt at bo godt? Det ved kun du og din familie. Til gengæld ved vi noget om boliglån. Sammen

Læs mere

Vejledning i online tilmelding til aktivitetscentre/huse i Herning Kommune

Vejledning i online tilmelding til aktivitetscentre/huse i Herning Kommune Vejledning i online tilmelding til aktivitetscentre/huse i Herning Kommune Du kan købe medlemskab og lokalt medlemskab via Herning Kommunes hjemmeside til de fleste aktivitetscentre og aktivitetshuse.

Læs mere

Klinteløkken 15E 3770 Allinge

Klinteløkken 15E 3770 Allinge Klinteløkken 15E 3770 Allinge EN PÆN FERIELEJLIGHED - MED HAVUDSIGT OG OG SKØN NATUR Sag: 37100390 edc.dk BornholmerBo Ejendomsmæglere & valuarer MDE Tornegade 1-3 - 3700 Rønne Tlf. 56955683-371@edc.dk

Læs mere

Kirkens Korshær i Aarhus NÆRVÆR VARME OMSORG

Kirkens Korshær i Aarhus NÆRVÆR VARME OMSORG TRE EGE, Kirkens Korshær, er et midlertidigt botilbud for hjemløse. Tre Ege har en række pladser på Forsorg og Natherberg i Brabrand samt pladser på forskellige adresser i byen. De er alle et tilbud til

Læs mere

AB RYESGADE/HEDEMANNSGADE

AB RYESGADE/HEDEMANNSGADE AB RYESGADE/HEDEMANNSGADE INFORMATIONSMØDE OM I BYGNINGER MANDAG DEN 16. JANUAR 2012 JANUAR 2012 FORMÅL Formålet med dette informationsmøde er: at I får mere information om forekomsten af svampe i bygninger

Læs mere

Værd at vide om hudpriktest

Værd at vide om hudpriktest 3 Hvad er allergi? Allergi er den hurtigst voksende folkesygdom. Omkring 20 % af befolkningen i Danmark lider af allergisk høfeber. De mest almindelige symptomer på høfeber er gener fra øjne og luftveje

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE - RESULTATOVERSIGT AUGUST 2015 Undersøgelsen Holbæk Kommune skal være en stærk medspiller for vores borgere og virksomheder. Byrådet har derfor et

Læs mere

Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger

Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger 12. maj 2015 - Gastekniske Dage 2015 Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger Set fra produktleverandøren Vaillant A/S, Anders Zeeberg Hybrid - hvad er det? Hybrid stammer oprindeligt fra latin

Læs mere

Har du set min nye nøgle? An ASSA ABLOY Group brand

Har du set min nye nøgle? An ASSA ABLOY Group brand Har du set min nye nøgle? An ASSA ABLOY Group brand Du læste rigtigt fremover kan din finger være nøglen til hjemmet Hvis du skifter din lås til en Yale Doorman behøver du ikke længere en nøgle, men kan

Læs mere

Alt i alt ser dansk økonomi stadig ud til at opleve en meget svag fremgang i resten af 2014. Og udviklingen tegner til at fortsætte ind i 2015.

Alt i alt ser dansk økonomi stadig ud til at opleve en meget svag fremgang i resten af 2014. Og udviklingen tegner til at fortsætte ind i 2015. Notat Danske Fysioterapeuter Velkommen til Økonomisk Nyhedsbrev Dato: 28. oktober 2014 Dette nyhedsbrev er til dig, der driver fysioterapeutisk virksomhed. Her kan du blive klogere på, hvordan dansk økonomi

Læs mere

PRIVATE HUSSTANDE. www.energisol.dk ENERGISOL SOLCELLEANLÆG OG RÅDGIVNING I TOPKVALITET. det er ren energi

PRIVATE HUSSTANDE. www.energisol.dk ENERGISOL SOLCELLEANLÆG OG RÅDGIVNING I TOPKVALITET. det er ren energi PRIVATE HUSSTANDE www.energisol.dk ENERGISOL SOLCELLEANLÆG OG RÅDGIVNING I TOPKVALITET det er ren energi Monokrystallinsk anlæg installeret af EnergiSOL. Installeret effekt 7.020 Wp. SOLCELLEANLÆG ER STADIG

Læs mere

Emails i PhD Planneren (rekruttering)

Emails i PhD Planneren (rekruttering) Emails i PhD Planneren (rekruttering) Indhold Emailskabeloner og makroer... 2 Masse-emails... 2 Statusopdatering OG afsendelse af email... 2 Hvorfra og hvordan sender man emails?... 3 Kontaktpersoner...

Læs mere