Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet"

Transkript

1 Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den kl ca i Mødelokale 1, Helle Hallen Mødedeltagere: Jens Nielsen, Varde By - Jens Peter Christensen, Øster Varde Henry Koch, HHST - Anne Marie Slaikjær, Blåvandshuk Finn Ladegaard, Helle Vest Carl Holst, Ølgod Karin Nielsen, Skovlund-Ansager Walther Bech Sørensen, Varde Opland og Jan Lillebæk, Blaabjerg. Dagsorden Referat 1. Cykelfestival i hele Varde Kommune Vi vil den august 2015 fejre at vi har været årets cykelkommune med en Cykelfestival i hele Varde Kommune. I den forbindelse har vi tænkt på nogle emner til festivalen, men vi vil meget gerne bede FUR om hjælp til at finde på cykelaktiviteter som kan afholdes lokalt i udviklingsrådenes områder i kommunen, som kan være med til at understøtte cykelfestivalen. Pia Koch Hauge, Staben Plan, Kultur og Teknik giver en orientering om punktet og deltager i drøftelsen. Pia Koch Hauge gav en orientering om cykelfestivalen i Varde Kommune. Indbydelse til konkurrencen om årets cykelkommunes flotteste blikfangscykel blev omdelt og medsendes ligeledes referatet til brug for udviklingsrådenes videreformidling. Skolerne deltager om torsdagen i cykelfestivalen. Varde Kommune har haft møde med Handelsstandsforeningen, og man vil gerne have det til at "summe" i hele kommunen. Udviklingsrådene opfordres til at kontakte PIa Koch Hauge direkte. Der medsendes det omtalte idékatalog til udviklingsrådenes orientering. TV2 på tur kommer til Varde Kommune i år, i samme periode som der er Tour de France. Udviklingsrådene holdes løbende orienteret og får tilsendt datoerne for arrangementet.

2 2. Info tavler ved indfaldsveje Plan og Teknik udvalget har drøftet det principielle omkring hvorvidt vi skal have digitale informationstavler i Varde Kommune, og det sagde de ja til. Vi er, sammen med ProVarde, i gang med at få tilladelser til opstilling af 2 informationstavler som forsøg, ved to indfaldsveje til Varde by ved krydset Esbjergvej/Ribevej og ved rundkørslen ved Billum (vejen ud til Blåvand, Vejers). Begge portaler får de samme visninger. Samtidigt er vi i gang med at beskrive krav til udformning, trafiksikkerhed og selve visningerne. Der blev på Plan og Teknik udvalgets møde givet anbefaling om, at det er de samme visninger i alle byer, samtidig med at hver by kan have sin egen del. Pia Koch Hauge gav en orientering om de kommende retningslinjer for opsætning af informationstavler i Varde Kommune. Man kan ikke have kommercielle oplysninger på informationstavlerne såsom reklamer for tilbud på fx overnatning. Der er trafiksikkerhedsmæssige udfordringer ved opsætning af informationstavler, så de ikke distraherer for meget i trafikken. Kommunikationen vil være web-baseret. Retningslinjerne skal politisk behandles og udviklingsrådene får en tilbagemelding når det er sket. Pia Koch Hauge deltager i punktet og giver en orientering om emnet.

3 3. Kommunikationsprojektet Drøftelse af FUR og de ni udviklingsråds medvirken til oprettelse af en kommunikationsgruppe og en ny Selvejende Institution, der skal drive en fælles database og CMS til kommunikation og nyhedsformidling. Kommunikationsgruppen skal være et forum for erfaringsudveksling og samarbejde om fremtidens lokale kommunikation og nyhedsformidling. Målet er at holde alle lokalsamfund på forkant med onlinetilstedeværelsen på lokale hjemmesider, sociale medier og fremtidige medier. Kommunikationsgruppen skal udgøre en del af repræsentantskabet i den nye Selvejende Institution og vælge en bestyrelse og ledelse til den daglige drift. Den nye SI skal drive en fælles database og CMS, som skal indeholde den lim bestående af lokale nyheder og information, der i fremtiden vil binde alle borgere og lokalsamfund sammen i Varde Kommune. Projektet som helhed vil være med til at opfylde og profilere FUR og de ni udviklingsråds formålsparagraf om at sikre borgerinddragelse, samarbejde og nærdemokrati. Claus Vestland og Karsten Madsen deltager i drøftelsen af punktet og giver yderligere orientering. Claus Vestland og Karsten Madsen præsenterede forslaget til Kommunikationsprojektet, der er et samarbejde om kommunikation og nyhedsformidling i hele Varde Kommune. Det er tanken, at det skal være en lettelse for udviklingsrådene og en bedre løsning, end det vi har set indtil dato. Der er tale om en samlet medieløsning, hvor vi kan hjælpe hinanden undervejs. Oplægget blev drøftet. Man kan beholde sin egen hjemmeside adresse. Udviklingsrådene er omdrejningspunkt for det her. Der var god opbakning til forslaget, men der er behov for endelig stillingtagen i de enkelte udviklingsråd. FUR går nu hjem i de enkelte UR og drøfter forslaget, hvorefter tilbagemelding sendes til Hanne, der samler og videresender til projektgruppen. Tilbagemelding ønskes senest torsdag den 12. marts. Der planlægges informationsmøde om projektet, hvor alle interesserede kan deltage i et Webmaster-møde. Datoen udmeldes til FUR så snart aftalerne er på plads. Invitation eftersendes. Driftssikkerheden sættes i højsædet../. Bilag: Oplæg til projekt for kommunikation og nyhedsformidling i Varde Kommune 4. Forårsmødet med Byrådet er aftalt til torsdag den 11. juni. Til drøftelse i FUR: Form, indhold og sted for mødets afvikling. Også ved dette års forårsmøde ønsker udviklingsrådene en tæt dialog med byrådsmedlemmerne og forvaltningen. Dialogen er i højsædet frem for mange oplæg. Der er dog allerede indkommet ønske fra

4 Planafdelingen, om at bidrage med et oplæg om Planstrategien. Borgmester Erik Buhl giver også en status på Rigets tilstand og kommunaldirektør Mogens Petersen vil præsentere den nye kalender Kommunens Årshjul. Omkring den praktiske gennemførelse: Da det tidligere har vist sig, at lydniveauet i en stor sal med mange mennesker, gør det vanskeligt at høre ved bordene, foreslår FUR denne gang, at forårsmødet afholdes på en skole, hvor der er mulighed for at hvert udviklingsråd får sit eget lokale til brug for drøftelserne ved bordet. Selve mødet foregår naturligvis i en større sal/aula. Næsbjerg Skole foreslås som mødested 11. juni, og Finn Ladegaard undersøger muligheden og vender tilbage. Vi i naturen ønskes som et gennemgående tema ved bordene. Derudover opfordres hvert UR til at vælge et par emner, som de gerne vil drøfte ved bordene. Disse emner sendes til Hanne på forhånd, så de kan indgå i den endelige dagsorden. Frist: senest 4. maj. Hanne fordeler deltagerne fra Varde Kommune og det tilstræbes at køre med 2 runder. Endelig dagsorden udsendes ultimo maj og kan drøftes på næstes FUR møde 27. maj.

5 5. Trafikgruppen Punktet genoptaget fra FUR mødet Der blev det aftalt, at gruppens arbejde tages op og defineres på FUR mødet i februar, herunder drøftelse og afklaring af kommissorium. Der er samtidig fremsendt forslag om, at gruppen ændrer navn til Infrastrukturgruppen under FUR. Til drøftelse. En infrastrukturgruppe bør referere til FUR. Kommissoriet skal være bredere funderet. Det foreslås at hvert udviklingsråd har en til to medlemmer af infrastrukturgruppen. Meget gerne repræsentanter der har en interesse i trafik og infrastruktur. Planen er at se på hele infrastrukturen og gruppen nedsættes med en begrænset virkeperiode fx 2 år. Der fastsættes mål og tidsramme for gruppens arbejde. Varde Kommune kontaktes vedrørende deltagelse fra en embedsmand i gruppen, der kan være med til at kvalificere gruppens arbejde om de rent tekniske spørgsmål. Udviklingsrådene orienteres derefter, men kan med fordel drøfte udpegninger i de enkelte områder allerede nu. Send gerne navnene på medlemmer til Hanne pr. mail.

6 6. Kommunens Årshjul. På efterårsmødet var der et ønske fra nogle deltagere om at få udarbejdet en årskalender over mødeaktiviteter i Varde Kommune. Dette emne forsøger vi at være klar til at præsentere for jer ved forårsmødet 11. juni. For at vi kan gøre kalenderen så borgervenlig som overhovedet muligt, ønskes en drøftelse af hvad kalenderen skal indeholde. Forslag kunne være - Budgetprocessen - Lokalplaner, som vi ved, er på vej til behandling - Planstrategi og kommuneplan - Mødedatoer for borgermøder - andet? FUR opfordres til på forhånd at overveje forslag til årshjulet. Forskellige politikker - der kommer i høring - bør indgå i kalenderen. Byrådsmøder og udvalgsmøder kan også være hensigtsmæssige at få med. Dagsordener og referater fra de enkelte udvalg fx de mere langsigtede ting af tilbagevendende karakter. En anden ting, der også er interesse for er, hvornår skal udviklingsrådene høres? Fx i sagen omkring Kontor og Erhverv i Helle Hallen samt overnatningsmuligheder blev Udviklingsrådet Øster Varde ikke hørt. Det undrer man sig over. Det samme gør sig gældende for sagen omkring Vindmøller. Udviklingsrådene blev heller ikke hørt i den forbindelse. FUR ønsker at det vil fremgå af årshjulet, hvornår og hvordan udviklingsrådene skal høres. I henhold til de tidligere vedtagne opgaver for udviklingsrådene står der, at udviklingsrådene udgør netværket for et formelt samarbejde med Varde Kommune og har officiel status som høringsberettigede. FUR spørger ligeledes ind til kriterier og ansøgningsfrister for Udviklingspuljen. Det ville være fint, om de kunne få oplyst hvad der kan søges til, hvornår ansøgningerne skal være hos Varde Kommune, hvem skal have dem og hvor meget kan man søge. Hanne følger op på det og vender tilbage med svar til FUR.

7 7. Naturen i min kommune - fotokonkurrence Jens Nielsen fra UR Varde By præsenterer idéen. Ideen er opstået som følge af at Varde Kommune har valgt NATUR som den bærende vision Det Fælles Udviklingsråd har brug for nogle fælles projekter for at skabe og manifestere sammenhold. Hele kommunen kan byde på natur ikke blot strandområderne. Visionen: At brande den nye vision overfor omverdenen på borger niveau for at øge folks bevidsthed og kendskab til Varde Kommune især de der bor udenfor kommunen. Ideen: Når vi (borgerne) sender mails hist og pist og især ud af kommunen, så vedhæfter man et eller flere billeder relateret til naturen i Varde Kommune. Det er billig markedsføring i borger øjenhøjde. Ofte er det den slags information, der virker mere troværdig end fx strømlinede brochurer. Næstformand i UR Varde By præsenterede forslaget om en fotokonkurrence i Varde Kommune. Varde Kommune har samtidig valgt bureauet Design Fordi til at markedsføre kommunens satsning på naturen i forhold til borgere, turister og erhvervsliv. Det er vigtigt at fotokonkurrencen skal stå som et udviklingsråds projekt, og der skal være autenticitet i billederne. Det må ikke blive et kommercielt projekt. Forslag om at konkurrencen kunne køre fx fire gange om året: Foråret, sommer, efteråret og vinter, der vil give forskellige billeder fra lokalsamfundene, var der bred opbakning til. Jens, Lars og Hanne afholder et møde med Lars Design Fordi angående mulighederne for en fælles fotokonkurrence forankret i UR. Hanne aftaler mødedato. FUR orienteres herefter. Midlet: Udviklingsråd Varde By inviterer de øvrige Udviklingsråd til at udskrive en fotokonkurrence, der kort og godt hedder Naturen i min kommune. Det kan også relatere til andre temaer og henvender sig til alle borgere børn som voksne, unge som ældre. Indledningsvis afvikles en lokal runde, hvor fotos sendes til de lokale Udviklingsråd, der udstiller dem lokalt og udvælger de bedste. De 3 bedste fotos belønner Udviklingsrådet med et beløb taget af de borgerinddragende aktiviteter. De bedste fx 10 fotos fra hvert UR samles derefter til en finaleudstilling, hvor et professionelt panel udpeger de 3 bedste fotos, der belønnes

8 med kr. udloddet af UR Varde By + tilsvarende suppleret op af kommunen. Udstillingen kan derefter vandre rundt i kommunen på skoler, biblioteker eller endda på externe udstillinger/messer. Betingelsen for at deltage er at de deltagende borgere giver tilladelse til fri afbenyttelse af fotos til vedhæftelse i mails, markedsføring ol. Fotos skal kunne downloades på kommunens og udviklingsrådenes hjemmeside. Forslaget harmonerer fint med Varde Kommunes vision 2030: Vi i naturen, og vil samtidig involvere borgerne i udrulning af visionen. Til drøftelse.

9 8. Pixi udgaven af Udviklingsråd din direkte vej til indflydelse. Pixi udgaven om udviklingsrådenes formål og opgaver har efterhånden nogle år på bagen. Der er behov for en modernisering og ajourføring af tekst og organiserings modellen nu hvor Udvalget for Økonomi og Erhverv bliver resortudvalg for udviklingsrådene. Det foreslås hermed, at der nedsættes en lille kreativ arbejdsgruppe der får til formål at udforme en ny tekst, der kan afløse folderen, og i stedet beskrive udviklingsrådene anno Det er tanken, at folderen skal præsenteres på den nye portal og på Varde Kommunes hjemmeside m.m. Der var enighed om, at det var tiden til en ajourføring af Pixi udgaven om udviklingsrådenes opgaver og formål. Rikke Svarre fra Ølgod UR deltager i projektgruppen sammen med Walther Bech Sørensen og Lars Bo samt Hanne. Hanne indkalder til første møde. Det er målet at blive klar til en præsentation af en ny Pixi udgave til forårsmødet 11. juni. Da ideen er Lars Bos fra Øster Varde, er han første medlem af arbejdsgruppen. Det indstilles at FUR på mødet vælger 2 repræsentanter mere til ovennævnte opgave. 9. Forslag om eventuel oprettelse af emnegrupper under FUR Lars Bo, Øster Varde foreslår, at der på lige fod med Infrastrukturgruppen, oprettes andre grupper under FUR, der refererer direkte til deres relevante forvaltningsafdeling i den kommunale administration. Det kan være grupper såsom Lokal pleje og ældreomsorg, Erjhvervspleje/Erhvervsudvikling, Børn og Fritid, Turisme i hele kommunen eller lignende. Til drøftelse i FUR: Skal der arbejdes videre med forslaget? Lars Bo, Øster Varde deltog i punktets drøftelse. Motivet for at foreslå flere emnegrupper under FUR er, at involveringen i et klart defineret emne inden for de kommunale udviklingsopgaver (fx Trafikgruppens arbejde med cykelstier) ikke tærede på engagementet i udviklingsrådsarbejdet, men tværtimod forøgede det også på alle andre felter. Derfor kan et medlems engagement i en emnegruppe medvirke til, at han/hun sidenhen aktivt udtrykker ønsket om at blive helt og fuldt medlem af udviklingsrådet. Tanken er, at der oprettes en emnegruppe, når medlemmer af FUR og/eller UR ene oplever et behov for at få endevendt et emneområde.

10 Forslag om en undergruppe under FUR vedr. Vision 2030: Hvordan kan FUR undersøge Visionen og medvirke til udrulningen af den i de enkelte områder. FUR vil gerne have tilsendt supplerende materiale til brug for arbejdet i en eventuel gruppe i regi af FUR. FUR stiller spørgsmål ved, om det er udviklingsrådene der skal komme med ideerne eller om det er Varde Kommune. Kommunaldirektør Mogens Pedersen foreslog endvidere, at udviklingsrådene nedsatte en arbejdsgruppe der kunne hjælpe med fordelingen af flygtningene, så vi fik en bredere geografisk fordeling. Udviklingsrådene var ikke afvisende overfor denne eventuelle nye opgave, og modtager gerne en henvendelse derom. Der var enighed om, at invitere et par repræsentanter fra forvaltningen Arbejdsmarked og Integration til næste FUR møde.

11 10. SMS til borgere og frivillige foreninger i Varde Kommune Vi har fået en henvendelse fra Jan Hoberg Nielsen angående en fælles SMS platform til rådighed for de foreninger som ønsker at benytte den. Flere og flere foreninger er begyndt at anvende SMS løsninger, da det gier et godt image for afsenderen, når man er proaktiv i forbindelse med nyheder, arrangementer eller blot generelle nyheder. Specielt rundt omkring i de små lokalsamfund, er det vigtigt, at man inddrager borgerne, og holder et godt aktivitetsniveau, og det hjælper en SMS løsning i høj grad med til, ifølge Jan Nielsen. Rigtig mange foreninger er interesseret i at benytte løsningen, men da de har begrænsede midler spørger Jan Nielsen om Varde Kommune kan have en interesse i at stille en fælles SMS platform til rådighed for de foreninger som ønsker at benytte den. Omkostningerne vil være ca kr. pr. mdr. til et fælles abonnement. Og så betaler foreningerne selv for trafikken (de SMS som de sender ud), men de har så ikke nogen udgifter til abonnement og vedligeholdelse. Det er FUR's opfattelse, at SMS løsningen er dækket ind under Kommunikationsprojektet. Derfor er der ikke interesse for en anden SMS platform. Til drøftelse i FUR: Hvordan er jeres vurdering af forslaget?

12 11. Korte orienteringspunkter: a) Ruten Varde-Alslev-Esbjerg Status: Sydtrafik har indkaldt Varde og Esbjerg Kommune til et møde sidst i februar for en drøftelse af muligheder og behov. Udviklingsrådene orienteres efter mødet. b) Generalforsamlinger i udviklingsrådene: Hanne modtager gerne datoer for afholdelse af generalforsamlinger rundt omkring. Helle Vest har generalforsamling 3. marts. c) HUSK indsend regnskab for 2014, når I har det klart, så driftstilskuddet for 2015 kan blive overført til udviklingsrådenes nem-konto. d) Puljen til Grønne Ildsjæle er åbent for ansøgninger. Der er udsendt mail til FUR 10. februar om Miljøministeriets pulje. e) LAG Varde afholder ordinær generalforsamling torsdag den 16. april kl f) LAG Fanø-Varde afholder ordinær generalforsamling tirsdag den 28. april kl på Fanø. g) Ansøgningsfrister for ansøgninger til LAG Fanø-Varde udmeldes efter bestyrelsesmødet 26. februar. Det forventes at der bliver 3 ansøgningsrunder i a) Borgere fra Alslev vil gerne have deltaget i mødet mellem Sydtrafik og Esbjerg samt Varde Kommune. Hanne orienterer Mette Christensen derom. b) Generalforsamling/årsmøder afholdes således: 26. marts i Ølgod marts i HHST marts i Varde By - Øster Varde 29. april februar Sogneforeningen i Billum og UR Varde Opland. c) Indsendes til Hanne efter afholdelse af generalforsamlingerne i UR. d) Taget til efterretning. e) Taget til orientering. f) Dagsorden i h.t. vedtægter. Der annonceres i ugeaviserne om generalforsamlingen samt stedet for afholdelse. g) Der forventes en ansøgningsfrist før sommerferien og en efter sommerferien. I lighed med tidligere, afholdes der workshop for nye ansøgere umiddelbart før ansøgningsfristerne. h) Referat fra møde i styregruppe udviklingsplaner 18. februar blev rundsendt til FURs orientering. i) DR2 Temalørdag fra Varde Kommune? UR har fået mail fra vores journalist Steffen Kjær med opfordring til at sende tips ind til h) Taget til orientering. i) FUR tog godt imod opfordringen og sender tips direkte til Steffen Kjær på stkj@varde.dk

13 ham med emner, der kan gøre sig på en tvskærm lørdag aften. j) Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyhøjskolen har inviteret til Landsbytopmøde mandag den 9. marts kl på Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved. Det er gratis at deltage, og interesserede skal tilmelde sig direkte til j) Flere udtrykte ønske om at deltage i Landsbytopmødet og vi ønsker god fornøjelse. k) Taget til orientering. k) Samarbejdet med Lokalrådet, der skaber en direkte dialog mellem lokalpolitiet og Varde Kommune. FUR opfordres til løbende, at indsende input til drøftelse i Lokalråds møderne. Relevante input kunne fx være indbrud, hærværk, større arrangementer eller lignende. Input sendes direkte til udviklingskonsulent Bo Villumsen på bovi@varde.dk

14 12. Eventuelt Netværkspulje under Nationalpark Vadehavet. Projekter skal være relateret til Nationalparken. Anne Marie sender informationer når der er åbent for ansøgninger. Idé udveksling om hvordan man får folk til at komme til generalforsamlinger. Folder om oplevelsesloop i Varde By blev omdelt. 13. Næste møde: Foreslås afholdt i uge 22 for en drøftelse af forårsmødet med Byrådet. Onsdag den 27. maj kl Blåvandshuk Idrætscenter foreslås. Til mødet inviteres teamleder Tove Wolf, Team Plan for en orientering om Planstrategien. Repræsentant fra forvaltningen Arbejdsmarked og Integration inviteres for en drøftelse af samarbejdet med FUR og fordeling af flygtninge. Og endelig inviteres Lars fra Design Fordi for en drøftelse af Vi i naturen og FURs involvering samt den foreslåede fotokonkurrence. Sags nr Dok.nr haje

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 8.10.2014 kl. 17.00 ca. 21.00 på Lunde Kro, Skolegade 8, Lunde, 6830 Nr. Nebel Mødedeltagere: Jan Lillebæk, Blaabjerg Peter Nielsen, Blåvandshuk Finn

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 12.06.2014 kl. 17.00 20.45 på Ansager Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Direktør for Plan, Kultur og Teknik Bent Peter Larsen deltog i mødet fra kl.

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 15.09.2015 kl. 17.00 ca. 21.00 på Hotel Hjedding, Ølgod Bemærk: Der er aftalt rundtur til Skulpturudstillingen. Mødetid kl. 16.00. Mødested: Kulturhuset,

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 27.5.2015 kl. 17.00 ca. 21.00 i Mødelokale, Blåvandshuk Idrætscenter Mødedeltagere: Anne Marie Slaikjær, UR Blåvandshuk Inga Andersen og Carl Holst,

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Tirsdag den 23.2.2016 kl. 17.00 ca. 21.00 på Restaurant Stausø, Klintingvej 204, Stausø, 6854 Henne Mødedeltagere: Ole Diget Jensen, Blåvandshuk UR Benny Eskildsen,

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 10.12.2015 kl. 17.00 ca. 21.00 på Billum Kro, Vesterhavsvej 25, 6852 Billum Bemærk: Første del af mødet er fælles møde med RUBANs bestyrelse. I dette

Læs mere

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Mandag den 11.12.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Ansager Musik Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde

Referat fra Bestyrelsesmøde Referat fra Bestyrelsesmøde Tid: Den 20-10-2015 Sted.: Christian Kl.: 19.00 Status.: Referat Til møderne er indkaldt (Funktion). 05-05-2015 16-6-2015 Gert 12-08-2015 Kim 20-10-2015 Christian 22-01-2015

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 23.11.2016 kl. 17.00 21.00 på Hotel Arnbjerg, Arnbjerg Allé 2, 6800 Varde Mødedeltagere: Bjarne Buhl, Blaabjerg Ole Diget Jensen, Blåvandshuk Gert Lindberg,

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 20. marts 2013 kl. 17.00 ca. 21.00 i Mødelokale 2, Fritidscentret, Lerpøtvej 55, Varde. Mødedeltagere: Ole Diget Jensen deltager i stedet for Anne Marie

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene Mælkefestival Ølgod BY Night Land og BY Branding af Ølgod -TV Syd og medier Arbejdet med udviklingsplaner Struktur eks. Helle Øst og Helle Vest Udviklingsplaner Iværksætterhus Kulturhus Hallen Byskovcenter

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Bjarne Tarp valgt 3. Aflæggelse af beretning om udviklingsrådets virke i det forløbne

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 14. september 2011, kl. 19.00 Sted: Årre, Årre Kro Deltagere: Fraværende: Troels Sandager, Lene Conradsen, Jesper Christiansen, Hans Peter Nielsen Birthe Skovbjerg Ingrid Sand Jens

Læs mere

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse.

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse. WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 2 ØVRIGE TEMAER Uddannelse og uddannelse og Varde Kommune bør tilbyde kursus for nye Bord 1 bestyrelsesmedlemmer Synlighed kommunikation Fundraising Præciseres mere

Læs mere

Binder bånd imellem Land & By

Binder bånd imellem Land & By Binder bånd imellem Land & By Forårsmøde med Byråd Projekt Udvikling Konsolidering Daglig drift Rubans tilstand Forårsmøde med Byråd Hjemmesider i drift Forårsmøde med Byråd 20 kørende Ruban hjemmesider!

Læs mere

Torsdag den kl ca på Bryghuset, Tværgade 7, Ølgod (spisning ca. kl )

Torsdag den kl ca på Bryghuset, Tværgade 7, Ølgod (spisning ca. kl ) Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 21.08.2014 kl. 17.00 ca. 21.00 på Bryghuset, Tværgade 7, Ølgod (spisning ca. kl. 18.30) Bemærk for de interesserede er der rundvisning til Ølgods skulpturer

Læs mere

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER Udviklingsrådenes Byrådets Byrådets Koordinering synlighed ( Erfa. gruppe for Sogneforeninger Udvikler lokalsamfundet sogneråd på lokalplan I forhold til

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 22.2.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Blåvandshuk Idrætscenter, Strandvejen 2, 6840 Oksbøl Mødedeltagere: Kommunaldirektør Mogens Pedersen (deltog i punkt 1-2);

Læs mere

Åbent Referat. til. Integrationsrådet

Åbent Referat. til. Integrationsrådet Åbent Referat til Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 22. oktober 2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Deltagere: Kantinen, BCV (lille del) Abder Razak Jenayah, Saida Guled, Lone H. Pedersen, Keld

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg Dato: 11-02-2014 Kontaktperson: Simon Christen Simonsen E-mail: scs@vejenkom.dk NOTAT Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg 17 stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg

Læs mere

Nærdemokrati - politik for borger- og brugerinddragelse

Nærdemokrati - politik for borger- og brugerinddragelse Nærdemokrati - politik for borger- og brugerinddragelse Strategi og Ledelse Forord Byrådet besluttede i februar 2007 en vision for vores kommune: Fredensborg Kommune tilfredse borgere. Skal Fredensborg

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 3. marts 2016 kl. 17.00 ca. 20.00 på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, Nordby, Fanø (Færge fra Esbjerg kl. 16.30) Afbud fra: Torben Haahr Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Dagsorden (Formandsmøde) Udviklingsrådsmøde. Dato: 24. februar 2015 kl. 19.00 Sted: Fåborghus Referent: Claus Vestland Jeppesen Mødedeltagere (udsendt til): Anders Schmidt, Peter

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl. 20.00 I Helle-Hallen Inden generalforsamlingen fra kl 19-20 var der foredrag og debat med Landdistrikskonsulent Carsten Blomberg

Læs mere

Dagsorden til møde i Det Fælles Udviklingsråd

Dagsorden til møde i Det Fælles Udviklingsråd Dagsorden til møde i Det Fælles Udviklingsråd Torsdag den 24.05.2018 kl. 17.00 ca. 21.00 på Nymindegab Kro, Vesterhavsvej 327, 6830 Nørre Nebel Mødedeltagere: Anne Marie Slaikjær, Blåvandshuk Bjarne Buhl,

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Tirsdag den 2.5.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Hodde Kro, Vejlevej 4, Hodde, 6862 Tistrup. Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg Karin

Læs mere

Samrådets repræsentant i Folkeoplysningsudvalget

Samrådets repræsentant i Folkeoplysningsudvalget Kulturelt Samråd i Høje-Taastrup Kommune Referat fra mødet den 28. januar 2014 i Hedehuset Ruth Trier Stine Vad Johansen Jørgen Kristensen Benny Pedersen Anette Dahl Nielsen Otto Vinter Tine Brings Brock

Læs mere

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 Mødereferat Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010 Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 l For referat: Stefan Kragh Deltagere: Jørn Mortensen, Anne Marie Jensen, Jane Kiss, Stefan Kragh. Afbud:

Læs mere

Igangsættelse af Udviklingsplan for Ho samt planer om hotel-lejligheder, hytter & autocamperpladser i Ho

Igangsættelse af Udviklingsplan for Ho samt planer om hotel-lejligheder, hytter & autocamperpladser i Ho Igangsættelse af Udviklingsplan for Ho samt planer om hotel-lejligheder, hytter & autocamperpladser i Ho Januar 2018: Blåvandshuk Golfcenter indsender ansøgning til Varde kommune ang. byggeplaner for Skallingvej

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

Ungdomsskolebestyrelsen

Ungdomsskolebestyrelsen Ungdomsskolebestyrelsen Dagsorden møde nr. 1 Perioden 2018-2021 Mødedato: 13. marts 2018 Mødetidspunkt: Kl. 18.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.00 Mødelokale: C.F. Tietgensvej 7C Der serveres mad under mødet.

Læs mere

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Program forårsmøde 2017 Velkomst v/ borgmester Erik Buhl - Vi begynder med en sang Dagsorden for mødet Rigets tilstand v/ borgmester Erik Buhl Hovedtema:

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 13.-09.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Marskgården, Marskvej 20B, 4700 Næstved Dato Onsdag den 13. september 2017 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 Deltagere Bjerking, Tove Scheel,

Læs mere

Ref erat Nær de mo krat iud valg et's mø de Ons dag den 25-03- 200 9 Kl. 17: 30 Ste nstr up Sko le

Ref erat Nær de mo krat iud valg et's mø de Ons dag den 25-03- 200 9 Kl. 17: 30 Ste nstr up Sko le Ref erat Nær de mo krat iud valg et's mø de Ons dag den 25-03- 200 9 Kl. 17: 30 Ste nstr up Sko le Delt ager e: Lise - Lott e Tilst ed, Ulla Lars en, J ens Mun k, K aren Stra ndh ave, Bru no Han sen, Arn

Læs mere

Lokaludvalget 17. stk. 4

Lokaludvalget 17. stk. 4 Lokaludvalget 17. stk. 4 Byrådet besluttede 27. marts 2018 nedsættelse af et 17,4 udvalg for indeværende valgperiode 2018-2021. Udvalget skal styrke udviklingen i lokalområderne og skabe dialog og brobygning

Læs mere

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen.

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen. Dagsorden Dato: 26-05-2016 18:00:00 Udvalg: Integrationsrådet Sted: Mødelokale 4, Bakkedraget 1, 8362 Hørning 1 Godkendelse af dagsorden - Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev

Læs mere

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg Nordenskov den 28. oktober 2012 Referat af : Regeringsmøde nr. 3 i Fællesvirke Sted: Nordenskov Skole NUIF lokalet Dato: 22. oktober 2012, kl.19.00 21.30 Deltagere: Tonni Lander, Leif Arnbjerg, Kim Andersen

Læs mere

Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 7/ kl Sted: Hos Gert Lindberg, Møllebakken 19, Næsbjerg

Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 7/ kl Sted: Hos Gert Lindberg, Møllebakken 19, Næsbjerg Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 7/6-2012 kl. 19.00 Sted: Hos Gert Lindberg, Møllebakken 19, Næsbjerg Til møderne er indkaldt:(funktion). 03-04-2012 07-06-2012 Formand Peder Foldager På valg 20124 Næstformand

Læs mere

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Referat Mødedato 13. september 2010 kl. 19.00 Mødelokale Kontoret, Skolegade 1, 2. sal Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Åbne sager 9 Lukkede sager Mødet hævet 21.30 Indholdsfortegnelse

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup DAGSORDEN Bestyrelsesmøde Dato: 10. oktober 2017 Tidspunkt: Kl. 17.00 20.00 Sted: Administrationsbygningen, Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 17.8.2016 kl. 17.00 21.00 på Nymindegab Kro, Vesterhavsvej, Nymindegab. Mødedeltagere: Anne-Lis Brodersen, HHST Carl Holst, Ølgod Karin Nielsen, Skovlund-Ansager

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Dato: Mandag den 23. januar 2017 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian Stougaard

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 270 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: : Mødelokale 1.05, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Elsebeth Søe-Pedersen, Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv

Åbent Referat. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv Åbent Referat til Udvalget for Økonomi og Erhverv Mødedato: Onsdag den 11. november 2015 Mødetidspunkt: 17:00-17:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Hotel Arnbjerg, Varde. Erik Buhl Nielsen,

Læs mere

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Dato: 9. juni Tidspunkt: Kl Terndrup Rådhus Sted: Skørpingvej Terndrup

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Dato: 9. juni Tidspunkt: Kl Terndrup Rådhus Sted: Skørpingvej Terndrup REFERAT Bestyrelsesmøde Dato: 9. juni 2016 Tidspunkt: Kl. 17.00 19.00 Terndrup Rådhus Sted: Skørpingvej 7 9575 Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5 Lejre Kommunes Billedkunstråd 11. maj 2017 MØDEFORUM: Lejre Kommunes Billedkunstråd TID OG STED: Torsdag den 11. maj kl. 10-15. Mødet blev holdt i Maries hus på Tadre Mølle. DELTAGERE: Kunstner Vibeke

Læs mere

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Tirsdag den 06.02.2018 kl. 17.00 ca. 21.00 på Agerbæk Hotel, Storegade 2, 6753 Agerbæk Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg Claus

Læs mere

Referat fra møde i Det fælles udviklingsråd

Referat fra møde i Det fælles udviklingsråd Referat fra møde i Det fælles udviklingsråd Torsdag den 15.11.2018 kl. 17.00 ca. 21.00 på Varde Garten, Kræmmerpassagen, 6800 Varde Mødet indledtes kl. 16.30 med en rundvisning i Varde Garten Mødedeltagere:

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 1/3-2012 kl. 17.00-18.30 Sted: Peder Foldager, Grønmosevej 13, 6823 Ansager Til møderne er indkaldt:(funktion). Formand Peder Foldager På valg 2012 Næstformand

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Referat Udviklingsrådets Årsmøde Dato: 29. marts 2012, kl. 19.00 Sted: Helle Hallen Dagsorden ifg. Vedtægter: Beslutning: 1. Valg af dirigent og referent 2. Aflæggelse af årsberetning

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Dato 9. marts 2015 Dok.nr. 16375/15 Sagsnr. 14/13483 Ref. 37164 Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Tilstede: Bent Peter Larsen, Pia Koch

Læs mere

FORUM VOJENS Bestyrelsesmøde 19. november 2015 Start kl. 19:00 Slut kl. 21:15

FORUM VOJENS Bestyrelsesmøde 19. november 2015 Start kl. 19:00 Slut kl. 21:15 FORUM VOJENS Bestyrelsesmøde 19. november 2015 Start kl. 19:00 Slut kl. 21:15 Referat Mødeleder: Deltagere: Peter Lambæk Nielsen Peter Lambæk Nielsen Teis Melcher Karl Posselt Ditte O Neill Anders Sørensen

Læs mere

Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune.

Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune. Vedtægter for den selvejende institution ProVarde 1 Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune. 2 Formål Institutionens formål er at fremme

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fomars

Referat af bestyrelsesmøde i Fomars Bestyrelsen Fomars Billund den 4. december 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Fomars Tid: Den 27. november 2015 kl. 11 13. Sted: Hotel Legoland konferencecentret, U2 Deltagere: Hele bestyrelsen deltog.

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Bestyrelsen Den 16.04.07 Journal nr.: Bestyrelsen, 2. møde Sagsbehandler: DL Direkte nr.: 9627 2917 Referat fra møde i bestyrelsen for Social

Læs mere

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden:

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden: Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: mandag 20/8 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret Skakkesholm

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 10.-05.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 10. maj 2017 Tidsrum 10.00 ca. 12.30 Deltagere Connie Jensen, Bjerking,

Læs mere

Referat Kultur- og Fritidsudvalget

Referat Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 10-01-2018 16:00 Mødeafholdelse: mødelokale 027 NB Tilstede: Anders Broholm (V) - formand Asger Mortensen (V) Bjarke Dyhr Lynnerup

Læs mere

Årsberetning 2010. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28

Årsberetning 2010. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28 Årsberetning 2010. Før vi blev en forening: Der var været 4 forestillinger i 2010, før vi blev en forening. Vi var et forretningsudvalg, der bestod af Halla, Henrik, Gitte, Nicki, Mads og Mark. Jimmy deltog,

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Onsdag 10. december Regionshuset Niels Bohrs Vej Aalborg Ø

Sekretariatsledelsen. Onsdag 10. december Regionshuset Niels Bohrs Vej Aalborg Ø Sekretariatsledelsen Onsdag 10. december 2014 16.00 18.00 Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opsamling på bestyrelsesmøde og direktionsmøde 3. Aktuelle

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 10. december 2018, kl. 19.00 i blok F på skolen i Vejby. Bemærk at mødet kun varer ca. 1 time, hvorefter der er julefrokost. Både mødet og julefrokosten

Læs mere

Nødebo Kro Nødebovej Fredensborg

Nødebo Kro Nødebovej Fredensborg BESTYRELSESMØDE, tirsdag 12. maj 2015 Til stede: Kirsten Aunstrup, Bruno Bjerre, Tilde Gylling, Lisa Kragh, Lisbeth Larsen, Jens Lassen, Merete Rosenberg, Camilla Svanebjerg, Søren P. Østergaard Afbud:

Læs mere

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Side 1 af 5 Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Vi vil gerne invitere jer til det årets første naturparkrådsmøde. Vi mødes ved Varde Rådhus, Bytoften 2, 6800 Varde i den lille kantine kl.

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing

Referat fra møde i Frivilligrådet d. 22. april 2015 kl på Rødkløvervej 4, Ringkøbing Returadresse Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Kirsten Nørgaard Direkte telefon 9974 1429 E-post kirsten.norgaard@rksk.dk Dato 16.. april 2015 Sagsnummer

Læs mere

Indkaldelse til Bestyrelsesmøde

Indkaldelse til Bestyrelsesmøde Indkaldelse til Bestyrelsesmøde Tid: Den 27-6-2017 Sted.: Bjarne Tarp Bredmosevej 18, Øse 6800 Varde Kl.: 19.00 Status.: Indkaldelse Til møderne er indkaldt (Funktion). Formand Finn Ladegaard På valg 2019

Læs mere

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Landsbyudvalget udpegning af formand og valg af næstformand 3 002. Mødekalender for 2010 5 003.

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Fraværende: Ingen, alle mødt. Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 29.

Fraværende: Ingen, alle mødt. Pkt. 1: Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Pkt. 2: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 29. Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø Varde Onsdag den 2. december 2015 kl. 17.00 20.00 på Hjerting Badehotel, Strandvejen 1, Hjerting, 6710 Esbjerg V Fraværende: Ingen, alle mødt. Dagsorden: Pkt. 1:

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014.

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. 24-11-2014 Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. Selandia Park 8, Demonstrationsstuen, 4100 Ringsted. Referent: Merete Frank Christensen Velkomst/Marianne Frederiksen. FOA har opfordret skolen til at

Læs mere

Samarbejdsaftale. Ledelsessekretariatet. Den 24. oktober Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene. 1. Baggrund

Samarbejdsaftale. Ledelsessekretariatet. Den 24. oktober Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene. 1. Baggrund Samarbejdsaftale Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 24. oktober 2011 Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene 1. Baggrund Denne beskrivelse af samarbejdet mellem Aarhus Kommune

Læs mere

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Referat 30. oktober 2012 Dato: 30. oktober Tid: Kl. 13 14.00 Sted: KL-huset, lokale S-08 Afbud: Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Punkter: 0. Meddelelser... 2 1. Kredsenes fremtidige

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde Ormslev borger forening 6. Marts hos Susanne

Referat Bestyrelsesmøde Ormslev borger forening 6. Marts hos Susanne Referat Bestyrelsesmøde Ormslev borger forening 6. Marts hos Susanne Deltagere: Susanne Muusmann, Ouafa Rian., Christian Thomsen, Marianne Jensen, Louise Lund Afbud fra Maia Mikkelsen Dagsorden: 1) Godkendelse

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012

Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Dok.nr. 1111627 Sagsnr. 985046 Dagsorden for Naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet tirsdag den 27. Marts 2012 Sted: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, 6840 Blåvand Tid: 27. marts 2012 kl. 14.00 16.00

Læs mere

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek Referat Demokrati og Politisk Udvikling Mødedato 9. november 2009 kl. 17.00 Mødelokale Skælskør Bibliotek Fraværende Flemming Erichsen. Ole Quist deltog ikke i behandlingen af punkt 1 og 2. Henrik Brodersen

Læs mere

VEDTÆGTER HILLERØDS RIDDERE

VEDTÆGTER HILLERØDS RIDDERE VEDTÆGTER HILLERØDS RIDDERE Oprettelsen af Hillerøds Riddere sker med baggrund i den centrale rolle, som læring, kreativitet og engagement indtager i udviklingen af social stabilitet, personlig udvikling

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere