Metoder Forløbets læringsmetoder består af: Forelæsninger, workshops, manualer, instruktioner og selvlæring.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Metoder Forløbets læringsmetoder består af: Forelæsninger, workshops, manualer, instruktioner og selvlæring."

Transkript

1 Journalisthøjskolen Undervisningsplan Efterår 2010 Medierum 3 7. semester Samlet varighed: 11 uger (19,5 ECTS) Online-intro Varighed: 2 uger De studerende skal erhverve sig et grundlæggende kendskab til onlinejournalistikkens basale redskaber og metoder samt til flermedialitet i nyhedsformidling. Forløbet er desuden tilrettelagt sådan, at den studerende kan tilegne sig viden, redskaber og metoder, som understøtter semestrets videre arbejde med projekter og researchsite. Metoder Forløbets læringsmetoder består af: Forelæsninger, workshops, manualer, instruktioner og selvlæring. Indhold Forelæsningerne omfatter blandt andet: Introduktion til at skrive til nettet, introduktion til aktuelle temaer inden for onlinejournalistikken og introduktion til sociale medier i en medieprofessionel sammenhæng. Der er desuden i forløbet fokus på flermediel nyhedsformidling. Forløbet introducerer til følgende onlineredskaber: Arbejdet med WordPress som webformidlingsplatform. Introduktion til optagelse, redigering, optimering og online-publicering af fotos, lyd og video. Nysgerrighed overfor nye og anderledes journalistiske arbejdsmetoder. Evne til at arbejde selvstændigt og ansvarligt. Efter forløbet skal de studerende Kunne formidle på nettet på et niveau, der hæver sig over amatørens - i WordPress eller lignende seriøse webformidlingsredskaber. Kunne skrive bevidst til nettet og anvende nettets særlige formidlingsstyrker (f.eks. links). Kunne optage, redigere, optimere og publicere digitale fotos. Kunne optage, redigere, optimere og publicere digital lyd. Kunne optage, redigere, optimere og publicere digital video. Kunne bruge tekst, billeder, lyd og video hver for sig og i hensigtsmæssigt samspil som onlinejournalistiske redskaber.

2 Have kendskab bredt til sociale medier og specifikt til blogs i en journalistfaglig sammenhæng. Have kendskab til udfordringer og muligheder i flermediel nyhedsformidling. Workshop: Fælles Fælles for alle workshops er et to ugers forløb, der skal kvalificere journalistens idéudvikling og vinkelvalg gennem en forbedret research. Det skal ske ved med inspiration fra videnskabelige metoder at give de studerende teoretisk baggrund for og metoder til at afdække et emne/en sag. Det indebærer også, at den studerende klædes på til og trænes i at analysere og reflektere over den journalistik, han/hun selv udfører og ser andre udføre. Temaer i undervisningen: Kildegrundlag og kildetyper: Hvordan kan journalisten få afdækket et emneområde? Kildernes videnskabelige udgangspunkt/vidensformer: Hvordan kan journalisten i sin research bruge en viden om vidensformer både ved kildeudvælgelsen og ved spørgsmål til ekspertkilderne? Læsning af journalistiske tekster: Hvordan får journalisten afdækket de vigtigste diskurser inden for et bestemt område? Argumentanalyse: Hvordan kan journalisten begrunde sin påstand? Metoder Forelæsninger, gruppearbejde, selvstændigt arbejde, selvlæsning, feedback. Efter forløbet skal de studerende Med udgangsspunkt i viden om vidensformer og kildegrundlag kunne beskrive forskellige indgange og konsekvenserne af dem - til et emne. Kunne lave en diskurs -analyse af et tekstmateriale og diskutere relevansen af resultaterne for journalistisk praksis. Kunne vurdere og redegøre for kvaliteten af andres og egne argumenter. Kunne redegøre for hvordan et emne hidtil er blevet dækket og på et solidt vidensgrundlag pege på nye tilgange til det emne. Med anvendelse af forløbets litteratur og undervisning at kunne reflektere over egen og andres journalistiske praksis. Litteratur Diverse materialesamlinger i alt omkring 300 sider. Workshop: Skribent Give de studerende indsigt i og erfaring med avanceret journalistisk fortælleteknik i artikelform med særlig vægt på fortællende journalistik (narrative journalism) og den personligt prægede artikel - f.eks. essay eller feature. De studerende skal arbejde med formidling af komplekse problemstillinger og have øget deres bevidsthed og faglige kunnen om et levende, personligt, kreativt sprog.

3 Indhold - Indføring i fortællende journalistik og træning i at arbejde med fortællende journalistik via en større selvstændig opgave. - Indføring i feature-journalistik og træning i samme via en selvstændig opgave. - Diskussion af etik og journalistens rolle i fortællende journalistik og feature. - Analyse og diskussion af eksemplariske journalistiske tekster. Metoder Vekslen mellem klasseundervisning (med oplæg, gæster fra branchen) og større, selvstændige journalistiske opgaver, selvlæsning og feedback. Der lægges vægt på personlige egenskaber som mod, lyst til at eksperimentere, engagement, arbejdsdisciplin, evne til at ideudvikle, få overblik, prioritere og samarbejde. Efter forløbet skal de studerende - Kende grundbegreber i fortællende journalistik og selv professionelt arbejde med fortællende journalistiske artikler. - Kunne arbejde bevidst og kvalificeret med komplekse problemstillinger og med fortælleteknik og sprog i lange artikel-formater. - Kunne beskrive og reflektere over den journalistiske fortællers positionering og rolle i feature-journalistik. Obligatorisk litteratur Virkelighedens fortællere af Ole Sønnichsen og Mark Kramer, Ajour 2002 Fascinerende fortælling af Mikkel Hvid, Ajour 2002 Roy Peter Clark: Skriveredskaber Materialesamlinger Supplerende litteratur Reportasjen af Jo Bech-Karlsen, Universitetsforlaget Oslo 2002 Telling True Stories redigeret af Mark Cramer og Wendy Call, Plume 2007 Åpen eller skjult af Jo Bech-Karlsen, Universitetsforlaget 2007 De levende billeders dramaturgi (1 & 2) af Peter Harms Larsen, DR-Multimedie 2004 Workshop: Kommunikation Set fra den professionelle kommunikatørs perspektiv indgår journalistik og journalistiske kompetencer som én del af løsningen af en større palet af kommunikationsfaglige opgaver, som private såvel som offentlige virksomheder og organisationer typisk står med. Denne workshop har derfor til formål at supplere din journalistiske værktøjskasse med nogle af den professionelle kommunikatørs andre og mest anvendte metoder og redskaber, så du i højere grad bliver i stand til at udfylde den rolle, som journalister på lige fod med andre formidlere i stigende grad skal konkurrere om. En rolle, der groft sagt udvider journalistens klassiske producentrolle (håndværkeren) til at omfatte yderligere to roller, nemlig strategens og rådgiverens.

4 Fokus er derfor på de vigtigste og mest udbredte kommunikationsdiscipliner, teorier og opgaver, som en professionel kommunikationstilling kræver et minimum af erfaring med. Nogle overskrifter for workshoppens program er branding, krisekommunikation, medier og målgrupper, PR, storytelling og forandringskommunikation. Retorik og organisationsteori hører også med i kommunikatørens bagage, og er derfor også en del af pakken. Indhold Workshoppen er bygget op med skiftevis 2-3 dages undervisning inkl. øvelser og mindre praksisarbejde og 2-3 dages selvstændig gruppearbejde, hvor der fx skal udarbejdes brandingoplæg, krisekommunikationsplaner og interne kommunikationskampagner. Indimellem ligger nogle få virksomhedsbesøg og en håndfuld læsedage. Undervisningen inddrager i vid udstrækning cases fra både store og mindre virksomheder, organisationer, kommuner, politiske partier og personer. Metode Metoden er baseret på teoretiske oplæg, fælles analyser og diverse øvelser af både skriftlig og mundtlig karakter. Du vil skulle forberede dig mere via teori og litteratur, end du er vant til på journalistuddannelsen, og du skal være indstillet på at engagere dig i de akademiske analyser og diskussioner. Det selvstændige gruppearbejde giver dig mulighed for at prøve teorierne og de kommunikationsmæssige udfordringer af i praksis, og giver dig samtidig en masse øvelse ift. den afsluttende semesteropgave. Udpræget analytisk sans Organisationsforståelse Løsnings- og helhedsorientering Struktureret og processuelt overblik Sproglig kreativitet og argumentatorisk gennemslagkraft Efter forløbet skal de studerende kunne: Identificere kommunikationsmæssige udfordringer ved givne problemstillinger Foretage relevante analyser og udarbejde overordnede strategier ift. til udvalgte målgrupper og medier Danne sig et overblik over en aktørs mange forskellige hensyn og interessenter Vise forståelse for kulturelle og organisatoriske forhold og tænke dem ind i de kommunikationsmæssige løsninger Kunne planlægge og til dels udføre et bredt spektrum af kommunikationsopgaver Om semesterprojektet Semesterprojektet skal afspejle den treenighed af roller, som den professionelle kommunikatør typisk skal varetage. Med udgangspunkt i en konkret kommunikationsudfordring for en selvvalgt case skal opgaven rumme en mængde

5 analyser, som leder frem til et bud på en kommunikationsstrategi som svar på udfordringen. Opgavens anden del indeholder diverse kommunikationsprodukter, som udspringer af strategien, og hvor opgaveløseren bevæger sig fra den strategiske, rådgivende funktion over i den produktive og håndværksmæssige. Kommunikationsprodukterne kan være alt fra pressemeddelelser, web-tekst, manus til viral markedsføring, artikler, blogindlæg, brochuretekster m.m. Den tredje og mindste del af opgaven er en arbejdsrapport, hvori bl.a. indgår en analytisk redegørelse for produkterne (valg af budskab, vinkel, målgruppe, retorik m.m.). Litteratur Grundbogen Strategisk kommunikation af Mie Femø Nielsen samt diverse materialesamlinger. Underviser Trine Vendelboe Juul + gæstelærere Workshop: Onlinejournalistik Undervisningen sigter på at sætte den studerende i stand til at bygge et fungerende website samt at anvende dette i en konkret journalistisk sammenhæng. Den studerende skal kunne træffe fagligt hensigtsmæssige valg i både planlægning, udformning og eksekvering af et journalistisk onlineprodukt. Endvidere skal den studerende kunne inddrage fagligt relevante aspekter af begreberne dialog og interaktion i sit arbejde med onlinejournalistikken. Åbenhed, nysgerrighed og evnen til at arbejde selvstændigt og ansvarligt. Lyst til at deltage aktivt i udforskende fællesdiskussioner. Metoder Forelæsninger, manual-gennemgange, workshops med support, fælles evaluering, plenumdiskussioner og vejledning. Efter forløbet skal de studerende: Webteknik: Kunne opsætte et funktionsdygtigt website ved hjælp af WordPress (eller et lignende avanceret, fleksibelt og dialogforberedt webpubliserings-redskab). Kunne publicere fotos, video, lyd og andre multimedielle elementer på en hensigtsmæssig facon på sit website. Kunne tilrettelægge website og webindhold til maksimal synlighed for eksempel ved hjælp af søgemaskineoptimering og rss-teknik samt ved at give brugerne mulighed for at udveksle indholdet via gængse delingsmetoder. Webformidling: Den studerende skal kunne formidle sikkert og brugervenligt til web i tekst og i brug af links, samt med brug af elementer som foto, lyd og video efter

6 behov. (Kendskab hertil forudsættes fra det grundlæggende introduktionsforløb til onlinejournalistik tidligere på 7. semester). Den studerende skal på en hensigtsmæssig og brugervenlig facon kunne tilrettelægge informationer, struktur og menuer på et website. Dialog og interaktion: Have viden om onlinefænomener som artikel-kommentarer, blogs, wikimedier og onlinetjenester som er baserede på deling og dialog mellem brugere. Den studerende skal have kendskab til disse fænomeners samspil med journalistikken og inddrage nogle af disse dialogredskaber i sin egen opgaveløsning. Obligatorisk litteratur Steve Krug: Don t make me think, Second Edition, New Riders Clay Shirky: Here comes everybody, Penguin Books, Supplerende litteratur Lisa Sabin-Wilson: WordPress for Dummies, 2nd Edition, Wiley Publishing Workshop Tv tilrettelægger De studerende har ved udgangen af semestret kendskab til tilrettelæggelse af længere journalistiske TV programmer, både teknisk og indholdsmæssigt. De studerende har færdigheder i fortælleteknik ud fra et bevidst lyd- og billedsprog, og har kendskab til mediets særlige udtryksmuligheder og tekniske produktionsform. De studerende har kendskab til idéudvikling og den redaktionelle proces i forbindelse med længerevarende journalistiske Tv-programmer. Metode Indlæringen foregår gennem teoretiske oplæg i tv-sprog, journalistiske og fortælletekniske discipliner, eksempler, selvstændige produktioner og evalueringer. Semestret tager udgangspunkt i dramaturgi. Alle opgaver i semestret løses med refleksioner over den anvendte fortælleteknik og overvejelser om alternativer. Efter forløbet skal de studerende: Kende og beherske de dramaturgiske virkemidler. Kunne arbejdde med bevidst styring af ydtryk på billed-, lyd- og redigerings-siden Kende målgruppetænkning og være bevidst om egne værdiers indflydelse Kende de forskellige fakta genrer indenfor tv Kende til systematisk konceptudvikling efter NABC metoden Kende værktøjer til at opnå troværdighed i formidlingen på tv. Kunne tilrettelægge længere journalistiske tv-programmer. Kende forskellige dokumentar former og dele af dokumentarflmens historie. Være bevidste om balancen mellem form, stil og indhold.

7 Forholde sig kritisk til egne og andres produkter. Litteratur De levende billeders dramaturgi 1 + 2, Peter Harms Larsen Alene med et kamera Kristian Frederiksen Udleverede arbejdspapirer: En SUM analyse af Gøgereden v/ Henrik Laier, En SUM analyse af Er du mors lille dreng? v/ Thomas Pallesen, Dokumentarens rolle og tilrettelæggerens synspunkt redigeret af Henrik Laier. Workshop: Radio Undervisningen skal give de studerende indsigt i og erfaring med: at forberede, tilrettelægge og gennemføre en interessant formidling af interviewpersoners handlinger, oplevelser, følelser og holdninger. at tilrettelægge længere journalistiske radioprogrammer om komplekse problemstilinger mediets særlige udtryksmuligheder og tekniske produktionsform Metode Workshoppen vil køre som en vekselvirkning mellem hold-undervisning, selvstudium, coaching, selvstændige produktioner og evalueringer. Der lægges vægt på personlige egenskaber som mod, stringens, vedholdenhed, lyst til at eksperimentere, engagement og høj arbejdsdiciplin. Efter forløbet skal de studerende kende de enkelte elementer i interviewprocessen og bevidst kunne bruge disse elementer som styringsredskaber kunne tilrettelægge og afvikle korte og lange direkte og redigerede interviews kunne arbejde bevidst og kvalificeret med komplekse problemstillinger i længere journalistiske programmer til en vis grad beherske dramaturgiske virkemidler kunne skabe lyduniverser med brug af f.eks. reallyd, musik og flersporsredigering være bevidste om egen stemme analysere egne og andres produkter Bruge analyse af målgrupper, argumentanalyse, diskursanalyse og andre teoretiske redskaber i praksis på de journalistiske opgaver. Litteratur Thorkild Ellerbæk: Radiobogen (for studerende uden radioerfaring) Anders Kinch-Jensen: Forankring fryder (uddrag) Kurt Strand: Interview for journalister, 2004, DR Multimedie De levende billeders dramaturgi, bind 2 (uddrag) Desuden en lang række eksempler på interviews, dokumentar og features.

8 Prøveform Medierum 3 bedømmes ved 7. semesterprojektet. Det er en forudsætning for indstilling til semesterprojektet, at forløbets opgaver er rettidigt afleveret og godkendt. Den studerende skal have været aktiv og opfyldt kravene om møde- og deltagelsespligt. ECTS: 17,5 Semesterprojekt Medierum 3 afsluttes med et semesterprojekt, som munder ud i et journalistisk produkt og en refleksionsrapport. Prøveform Projektet bedømmes internt efter 7-trins-skalaen. Om betingelsen for at deltage i semesterprojektet, se prøveform under Medierum 3. ECTS: 7,5

Metoder Vekslen mellem klasseundervisning (med oplæg, gæster fra branchen) og større, selvstændige journalistiske opgaver, selvlæsning og feedback.

Metoder Vekslen mellem klasseundervisning (med oplæg, gæster fra branchen) og større, selvstændige journalistiske opgaver, selvlæsning og feedback. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Journalistuddannelsen Undervisningsplan Efterår 2012 Medierum 3 7. semester Varighed: 17,5 ECTS Workshop: Skribent Give de studerende indsigt i og erfaring med avanceret

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 Juni 2015 Institution VID Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation/it

Læs mere

studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/ Journalistisk formidling Om kurset Uddannelse Hjemmeside Kursustype Den Humanistiske Bacheloruddannelse Http://www.ruc.dk/om-universitetet/organisation/regelsamling/uddannelse/ studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

Læs mere

studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/ Journalistisk formidling Om kurset Fag Hjemmeside Kursustype Den Humanistiske Bacheloruddannelse Http://www.ruc.dk/om-universitetet/organisation/regelsamling/uddannelse/ studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

Læs mere

Varighed: 8 uger (13,5 ECTS) (I efteråret 2011 inkluderet i fælles forløb med forløbet ProblemUdredende Journalistik (PUJ))

Varighed: 8 uger (13,5 ECTS) (I efteråret 2011 inkluderet i fælles forløb med forløbet ProblemUdredende Journalistik (PUJ)) Journalisthøjskolen Undervisningsplan Efterår 2011 2. semester Indsamling og Analyse Varighed: 8 uger (13,5 ECTS) (I efteråret 2011 inkluderet i fælles forløb med forløbet ProblemUdredende Journalistik

Læs mere

- Indsamlingsdelen omfatter: Kildeidentifikation, kildekritik, kildesøgning, grundlæggende spørgeteknik og kildekontakt.

- Indsamlingsdelen omfatter: Kildeidentifikation, kildekritik, kildesøgning, grundlæggende spørgeteknik og kildekontakt. Journalisthøjskolen Undervisningsplan Efteråret 2010 Indsamling og formidling, 1. semester. Varighed: 8 uger (10,5 ECTS). Indsamling og Formidling 1 fra uge 38-41 (mandag 20. september til fredag 15. oktober)

Læs mere

spørgsmål omkring tilmelding skriv til både fagmodulkursus 3 og fagmodulkursus 4 udbydes i begge perioder.

spørgsmål omkring tilmelding skriv til både fagmodulkursus 3 og fagmodulkursus 4 udbydes i begge perioder. Fagmodulkursus 4: Workshop i faglig planlagt kommunikation (Digitale medier m/ ) Om kurset Uddannelse Aktivitetstype Undervisningssprog Tilmelding Fagmodul i Kommunikation fagmodulkursus Dansk Tilmelding

Læs mere

Progressionskursus - Faglig formidling - bachelorstuderende i Kommunikation (6. semester)

Progressionskursus - Faglig formidling - bachelorstuderende i Kommunikation (6. semester) Progressionskursus - Faglig formidling - bachelorstuderende i Kommunikation (6. semester) Om kurset vær opmærksom på at en del af de bachelorstuderende i kommunikation skal have progressionskurset i faglig

Læs mere

Bilagsoversigt til Kriterium 3: Uddannelsens faglige profil og niveau

Bilagsoversigt til Kriterium 3: Uddannelsens faglige profil og niveau Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Bilagsoversigt til Kriterium 3: Uddannelsens faglige profil og niveau Bilag: 3a: Informations- og kommunikationsteknologi i humanistisk informatik

Læs mere

Mediefag B. 1. Fagets rolle

Mediefag B. 1. Fagets rolle Mediefag B 1. Fagets rolle Mediefagets genstandsfelt er levende billeder i en æstetisk, kommunikativ og kulturel sammenhæng. Faget forener en teoretisk-analytisk og en praktisk-produktionsmæssig tilgang

Læs mere

Journalisthøjskolen Undervisningsplan Forår 2010. 2. semester Indsamling og Analyse Varighed: 8 uger (13,5 ECTS)

Journalisthøjskolen Undervisningsplan Forår 2010. 2. semester Indsamling og Analyse Varighed: 8 uger (13,5 ECTS) Journalisthøjskolen Undervisningsplan Forår 2010 2. semester Indsamling og Analyse Varighed: 8 uger (13,5 ECTS) Formål: Den studerende skal kende, forstå og arbejde med de metoder og principper, der knytter

Læs mere

Eleverne skal på et fagligt grundlag kunne indgå kompetent i sociale sammenhænge og være aktive, kreative og reflekterende brugere af film og tv.

Eleverne skal på et fagligt grundlag kunne indgå kompetent i sociale sammenhænge og være aktive, kreative og reflekterende brugere af film og tv. Mediefag C 1. Fagets rolle Mediefagets genstandsfelt er levende billeder i en æstetisk, kulturel og kommunikativ sammenhæng. Faget forener en teoretisk-analytisk og en praktisk-produktionsmæssig tilgang

Læs mere

Fagmodul i Journalistik

Fagmodul i Journalistik ROSKILDE UNIVERSITET Studienævnet for Kommunikationsfagene Fagmodul i Journalistik DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 1. september 213 med ændringer af 1. februar 2016 2012-1166 Ændringerne af 1. februar 2016

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau (e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2013 Grenå Tekniske Skole

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 2. år

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 2. år Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 2. år Termin August 2009 juni 2010 Institution Uddannelsescentret Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Kommunikation/It A Astrid Schack Olldag Hold 208

Læs mere

Rettelsesblad til Master-studieordning 2010 i International Virksomhedskommunikation Masteruddannelsen:

Rettelsesblad til Master-studieordning 2010 i International Virksomhedskommunikation Masteruddannelsen: Rettelsesblad til Master-studieordning 2010 i International Virksomhedskommunikation Masteruddannelsen: Ændringer er markeret med understregning. 10. Modul 1: Organisationskultur ( Organizational culture)

Læs mere

Cross media i et socialt medieperspektiv Ugeplan, uge 40 til 44, for 7. semester TVM0913, vers 02

Cross media i et socialt medieperspektiv Ugeplan, uge 40 til 44, for 7. semester TVM0913, vers 02 uge 40 1/10 2/10 3/10 4/10 5/10 Cross media i et socialt medieperspektiv Ugeplan, uge 40 til 44, for 7. semester TVM0913, vers 02 aktivitet Cross media Introduktion til forløbet Mål: cross media koncept,

Læs mere

De korte formater. Foredrag ved Steffen Moestrup, Ekstern lektor, AU Producer, Beatnik Film

De korte formater. Foredrag ved Steffen Moestrup, Ekstern lektor, AU Producer, Beatnik Film De korte formater Foredrag ved Steffen Moestrup, Ekstern lektor, AU Producer, Beatnik Film Om manden Steffen Moestrup Uddannet journalist, Danmarks Journalisthøjskole cand. mag. i medievidenskab, AU Ekstern

Læs mere

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Efter- og Videreuddannelse 2012/2013 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation Mange mennesker opfatter kommunikation som en

Læs mere

XXXXXXX XXXXXX XX. Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere XXXXX XXXXXX. Vejledning for praktiksteder

XXXXXXX XXXXXX XX. Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere XXXXX XXXXXX. Vejledning for praktiksteder XXXXXXX XXXXX XXXXX XXXXXX XX XXXXXMEDIEHØJSKOLENXXXXXXXX Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere Vejledning for praktiksteder XXXXXX Kære praktiksted Som leder af professionsbacheloruddannelsen

Læs mere

Kurset bedømmes ved porteføljeeksamen, der udarbejdes under kurset i grupper af 2-4 studerende.

Kurset bedømmes ved porteføljeeksamen, der udarbejdes under kurset i grupper af 2-4 studerende. 3. sem: Socialpsykologisk forskning i praksis Om kurset obs på samlæsning mellem 2. kand: kvalitative metoder - avanceret (gammel studieordning) og 3. sem: socialpsykologisk forskning i praksis (ny studieordning)

Læs mere

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning På kant med EU Østarbejderne kommer - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

Valgfag for PBA11 - efterår 2015

Valgfag for PBA11 - efterår 2015 Valgfag for PBA11 - efterår 2015 Professionsbachelor i Erhvervssprog og It-baseret markedskommunikation 68200101, 5 ECTS Language and Globalization Sprog og globalisering Hold: IVK31/IVK32, onsdag, kl.

Læs mere

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge.

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge. Markedskommunikation C 1. Fagets rolle Markedskommunikation omfatter viden inden for sociologi, forbrugeradfærd, målgruppevalg, kommunikation samt markedsføringsstrategi og -planlægning. Faget beskæftiger

Læs mere

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Forår 2018 Beskrivelse af fagene: Forandringsledelse Innovationsstrategi og forretningsmodeludvikling Strategisk kommunikation Corporate Governance

Læs mere

Kvalifikationsprofil for Bacheloruddannelsen i Erhvervssprog og International Erhvervskommunikation KVALIFIKATIONSPROFIL

Kvalifikationsprofil for Bacheloruddannelsen i Erhvervssprog og International Erhvervskommunikation KVALIFIKATIONSPROFIL Side 1 af 6 KVALIFIKATIONSPROFIL Bacheloruddannelsen i Erhvervssprog og International Erhvervskommunikation med et fremmedsprog som hovedfag og kommunikation som bifag Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2.

Læs mere

ÅRSPLAN FOR SAMFUNDSFAG I 8. KLASSE - 2013/2014 -KENNETH HOLM

ÅRSPLAN FOR SAMFUNDSFAG I 8. KLASSE - 2013/2014 -KENNETH HOLM Uge 33 12-16 Hvad er samfundsfag? Dette forløb er et introduktionsforløb til samfundsfag. Eleverne skal stifte bekendtskab med, hvad samfundsfags indhold og metoder er. I samfundsfag skal eleverne blandt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug 2014 - Juni 2016 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kom/IT C Torsten B.

Læs mere

Kvalifikationsprofil for Bacheloruddannelsen i Erhvervssprog og International Erhvervskommunikation

Kvalifikationsprofil for Bacheloruddannelsen i Erhvervssprog og International Erhvervskommunikation Side 1 af 6 KVALIFIKATIONSPROFIL Bacheloruddannelsen i Erhvervssprog og International Erhvervskommunikation med to fremmedsprog som hhv. hovedfag og bifag Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Erhvervsprofil

Læs mere

Afsætning A hhx, august 2017

Afsætning A hhx, august 2017 Bilag 22 Afsætning A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Afsætning er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden, kundskaber og kompetencer inden for økonomi, sociologi og psykologi.

Læs mere

7 tilbud til din ledergruppe. Kurser, workshops og processer tilpasset jeres behov

7 tilbud til din ledergruppe. Kurser, workshops og processer tilpasset jeres behov 7 tilbud til din ledergruppe Kurser, workshops og processer tilpasset jeres behov Indhold 1. Netværksledelse i samskabelse...3 2. Handlekraftig implementering af jeres strategi...3 3. Styrk relationerne...4

Læs mere

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium Skive Tekniske Skole

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 3. år

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 3. år Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 3. år Termin August 2011 juni 2012 Institution Uddannelsescentret Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Kommunikation/It A Astrid Schack Olldag Hold 209

Læs mere

Master i. journalistik

Master i. journalistik J o u r n a l i s t i k f o r k o m m u n i k a t i o n s f o l k Master i journalistik 2 Journalistik for kommunikationsfolk Arbejder du med kommunikation eller formidling? Savner du at kende de journalistiske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: august 2011 - juni

Læs mere

Engelsk mundtlig kommunikation

Engelsk mundtlig kommunikation DET HUMANISTISKE FAKULTET 30-11-2018 17:51 FAGBESKRIVELSE Engelsk mundtlig kommunikation Indholdsfortegnelse Fagnummer Fagtitel Ansvarligt studienævn Udbudssteder Niveau Udbudsterminer Overordnet målbeskrivelse

Læs mere

Journalistisk Håndværk 2 Læseplan

Journalistisk Håndværk 2 Læseplan SDU Samfundsvidenskab Master i Journalistik 2. semester, FS15 December 2014 Journalistisk Håndværk 2 Læseplan Underviser: Eksten lektor, journalist Charlotte Aagaard Formål: Formålet med faget er at sætte

Læs mere

Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær

Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær LARS KJÆR 1 Indhold Om valgfaget Nyheder for Unge...3 Fælles Mål... 4 Webredaktion... 4 Sociale medier... 4 Søgemaskineoptimering (SEO)...4 Multimodalitet

Læs mere

Fagmodul i Kommunikation

Fagmodul i Kommunikation ROSKILDE UNIVERSITET Fagmodul i Kommunikation DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 1. september 2015 2012-68 Bestemmelserne i denne fagmodulbeskrivelse udstedes i henhold til studieordningerne for Den Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Workshop om skriftlighed

Workshop om skriftlighed Workshop om skriftlighed Hvordan arbejder vi i danskfaget progressivt og integreret med skriftlighed i litterære, sproglige og mediemæssige perspektiver? I workshoppen får du konkrete bud på det skriftlige

Læs mere

JOURNALISTIK. Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

JOURNALISTIK. Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet JOURNALISTIK Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet  Stærkere journalister Der stilles store krav til journalister i den digitale tidsalder. Stadig mere professionelle kilder forsøger med

Læs mere

STUDIEPLAN Dansk. Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG

STUDIEPLAN Dansk. Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG STUDIEPLAN Dansk Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, 2019-20 Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG Navn: Journalistik Omfang: STEINER HF-PENSUM Formål: I forløbet arbejder vi med journalistik

Læs mere

STUDIEORDNING for Fagmodul i Journalistik

STUDIEORDNING for Fagmodul i Journalistik STUDIEORDNING for Fagmodul i Journalistik 35 ECTS Version: 5 Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 Bestemmelserne i denne fagmodulbeskrivelse udstedes i henhold til reglerne i den bachelorstudieordning

Læs mere

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer?

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? Bacheloruddannelsen i Kommunikation og digitale medier med BA specialisering i Interaktive digitale medier - Aalborg 16 respondenter 44 spørgeskemamodtagere Svarprocent: 36% Forventer du at afslutte uddannelsen/har

Læs mere

Undervisningen i dansk på Lødderup Friskole. 6. oktober 2009 Der undervises i dansk på alle klassetrin (1. - 9. klasse).

Undervisningen i dansk på Lødderup Friskole. 6. oktober 2009 Der undervises i dansk på alle klassetrin (1. - 9. klasse). Undervisningen i dansk på Lødderup Friskole. 6. oktober 2009 Der undervises i dansk på alle klassetrin (1. - 9. klasse). De centrale kundskabs- og færdighedsområder er: Det talte sprog (lytte og tale)

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del III: Fordybelsesspor Ikrafttrædelse: 1. december 2018 1. Fordybelsesspor... 2 1.1 Strategisk markedsføring og

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter Fag:dansk Hold:14 Lærer:th r 33-34 Undervisningsmål 9/10 klasse Lytte aktivt og forholde sig analytisk og vurderende til andres mundtlige fremstilling. Forholde sig selvstændigt, analytisk og reflekteret

Læs mere

Rettelsesblad til. Studieordning for kandidatuddannelsen i Designledelse, ver. 02. Gælder for studerende indskrevet pr. 1.

Rettelsesblad til. Studieordning for kandidatuddannelsen i Designledelse, ver. 02. Gælder for studerende indskrevet pr. 1. Rettelsesblad til Studieordning for kandidatuddannelsen i Designledelse, ver. 02 Gælder for studerende indskrevet pr. 1. september 2016 For studerende indskrevet 2016 ændres studieordning fra 1. september

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2017/2018 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Kommunikation & it C Jane Larsen

Læs mere

De overordnede bestemmelser for uddannelsen fremgår af Studieordning for Bacheloruddannelsen i Arabisk og Kommunikation (www.asb.dk/studinfo).

De overordnede bestemmelser for uddannelsen fremgår af Studieordning for Bacheloruddannelsen i Arabisk og Kommunikation (www.asb.dk/studinfo). STUDIEORDNING Revideret 14. maj 2009 STUDIEORDNING PR. 1. FEBRUAR 2008 FOR KOMMUNIKATIONSDELEN AF BACHERLORUDDANNELSEN I ARABISK OG KOMMUNIKATION VED HANDELSHØJSKOLEN, AARHUS UNIVERSITET OG DET TEOLOGISKE

Læs mere

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL Skemaerne viser udvalgte kompetencemål, som helt eller delvis kan opfyldes gennem Gråzoner-forløbet. Der er ved hvert færdighedsmål udvalgt de mest relevante dele

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer

Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Pædagogikum Kurser for vejledere og kursusledere og årsvikarer Syddansk Universitet Institut for filosofi, Pædagogik og Religionsstudier 2011 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer

Læs mere

Modulansvarlig Elsebeth Korsgaard Sorensen (Dept. of Learning and Philosophy, Aalborg University)

Modulansvarlig Elsebeth Korsgaard Sorensen (Dept. of Learning and Philosophy, Aalborg University) Semesterbeskrivelse OID 4. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj - Juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTx Kommunikation/It

Læs mere

HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE SEKTOR

HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE SEKTOR Enkeltmodul på Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration, tilrettelagt for erfarne FTR/TR i den offentlige sektor - med særligt fokus på sundhedsområdet HRM / PERSONALEPOLITIK I DEN OFFENTLIGE

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug 2015 - Juni 2017 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kom/IT A Torsten B.

Læs mere

FILMLINJEN.DK OG MEDIEFAG SUPPLEMENT TIL LÆRERVEJLEDNING

FILMLINJEN.DK OG MEDIEFAG SUPPLEMENT TIL LÆRERVEJLEDNING FILMLINJEN.DK OG MEDIEFAG SUPPLEMENT TIL LÆRERVEJLEDNING Udgivet af Station Next 1. udg., dec. 2010 Indhold Indledning...3 Mediefag B stx, juni 2010...4 1. Identitet og formål...4 2. Faglige mål og fagligt

Læs mere

Fagbilag Omsorg og Sundhed

Fagbilag Omsorg og Sundhed Fagbilag Omsorg og Sundhed 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Det faglige tema omfatter elementer fra beskæftigelsesområder, der relaterer til omsorg, sundhed og pædagogik. Der arbejdes med omsorgs-

Læs mere

Skabelon for læreplan

Skabelon for læreplan Kompetencer Færdigheder Viden Skabelon for læreplan 1. Identitet og formål 1.1 Identitet 1.2 Formål 2. Faglige mål og fagligt indhold 2.1 Faglige mål Undervisningen på introducerende niveau tilrettelægges

Læs mere

Bliv diplomjournalist

Bliv diplomjournalist Bliv diplomjournalist - tag en hel uddannelse eller et enkelt modul XXXJOURNALISTIKXXXXDIGITALXK XXXANALYSEXXXWEBXXXXMOBILXXXXIDEUDVIKLINGXX KOMMUNIKATIONXXXXUDDANNELSEXXX GLOBALXXXJOURNALISTIKXXXXXXXXCORPORATEXCOMMUNICATIONXXXXXXXWEBX

Læs mere

FAGMODULBESKRIVELSE for Journalistik

FAGMODULBESKRIVELSE for Journalistik 0 FAGMODULBESKRIVELSE for Journalistik ROSKILDE UNIVERSITET Indhold Fagmodulet i Journalistik... 1 Formål... 1 Kompetenceprofil Faglige og erhvervsrelaterede kompetencer... 1 Indhold og overordnet opbygning...

Læs mere

Instagram til virksomheder

Instagram til virksomheder Instagram til virksomheder Instagram har 1 mia. brugere og hvis jeres virksomhed ikke er aktiv på mediet, er det på tide at I bliver det. På kurset opretter vi en Instagram profil til jer, hvis I ikke

Læs mere

Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester

Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer?

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? Bacheloruddannelsen i Kommunikation og digitale medier med BA specialisering i Informationsvidenskab - København 4 respondenter 13 spørgeskemamodtagere Svarprocent: 31% Forventer du at afslutte uddannelsen/har

Læs mere

JOURNALISTIK. Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

JOURNALISTIK. Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet JOURNALISTIK Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet  Stærkere journalister Der stilles store krav til journalister i den digitale tidsalder. Stadig mere professionelle kilder forsøger med

Læs mere

Medietræning - MBK A/S

Medietræning - MBK A/S Vil du lære at håndtere journalister og medier? Vil du have et trygt fundament før mødet med pressen? Vil du lære mediernes spilleregler? Vil du fremstå professionelt i medierne? Kurset i Medietræning

Læs mere

Semesterbeskrivelse cand. it uddannelsen i it-ledelse 3. semester.

Semesterbeskrivelse cand. it uddannelsen i it-ledelse 3. semester. Semesterbeskrivelse cand. it uddannelsen i it-ledelse 3. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del III: Fordybelsesspor Ikrafttrædelse: 24. januar 2018 1. Fordybelsesspor... 2 1.1. Strategisk markedsføring og

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del III: Fordybelsesspor Ikrafttrædelse: 15. august 2019 1. Fordybelsesspor... 2 1.1 Strategisk markedsføring og

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur, formål og mål for

Læs mere

Journalistisk håndværk I Læseplan

Journalistisk håndværk I Læseplan SDU Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Master i Journalistik, 1.semester Juni 2014 Journalistisk håndværk I Læseplan Underviser(e): Journalistisk lektor Charlotte Aagaard samt gæsteundervisere Faget Journalistisk

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i Idræt

Studieordning for bacheloruddannelsen i Idræt Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Studienævnet for Sundhed, Teknologi og Idræt Studieordning for bacheloruddannelsen i Idræt Aalborg Universitet 2013 Dispensation januar 2015 Uddannelsen udbydes i Aalborg

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

KORRESPONDENTSKOLEN: LÆRINGSFASEN, EFTERÅR 2018

KORRESPONDENTSKOLEN: LÆRINGSFASEN, EFTERÅR 2018 KORRESPONDENTSKOLEN: LÆRINGSFASEN, EFTERÅR 2018 VERSION 6. 21.8.2018 Modul Kategori Viden (info + materiale) Færdigheder (info + øvelser) Kompetencer (produkter/opgaver + feedback) 1 Masterclass 1 Torsdag

Læs mere

SKRIVEKURSER FOR VIRKSOMHEDER

SKRIVEKURSER FOR VIRKSOMHEDER SKRIVEKURSER FOR VIRKSOMHEDER Skrivekurser: Skriver du for en virksomhed eller som akademiker, forsker, ph.d.- stipendiat, underviser, konsulent, journalist eller tekstforfatter? Få et praktisk skrivekursus,

Læs mere

Formålet med kurset i strategisk kommunikation er at gøre de studerende i stand til:

Formålet med kurset i strategisk kommunikation er at gøre de studerende i stand til: KI&K2: Strategisk kommunikation, (2. kursusperiode: 8.10.-9.11.) Om kurset Fag Undervisningssprog Kommunikation (kombination) Se kursusgange Dansk Kursus starter 09-10-2012 Kursus slutter 10-11-2012 Evaluering

Læs mere

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. August 2015. Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. August 2015. Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College Modul 5 Tværprofessionel virksomhed August 2015 Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro Side 1 af 6 Modulets tema Den monofaglige

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Aarhus Universitet Fagmodulets navn Ledelse og coaching Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen i ledelse Uddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet

Læs mere

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer?

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? Bacheloruddannelsen i Kommunikation og digitale medier med BA specialisering i Kommunikation - Aalborg 15 respondenter 56 spørgeskemamodtagere Svarprocent: 27 % Forventer du at afslutte uddannelsen/har

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2009 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen, 2500 Valby Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation September 2011

uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation September 2011 uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 2011326 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation September 2011 , februar 2011 Udgivet af Efter- og Videreuddannelse Fredrik

Læs mere

Studieordning for akademisk diplomuddannelse - første år ved Institut for Læring

Studieordning for akademisk diplomuddannelse - første år ved Institut for Læring Studieordning for akademisk diplomuddannelse - første år ved Institut for Læring Ilisimatusarfik Grønlands Universitet University of Greenland!1 Indholdsfortegnelse 1. Præambel 3 2. Varighed og titel 4

Læs mere

Rettelsesblad til BA studieordning 2007 revideret 2009 Et Fremmedsprog og Medier

Rettelsesblad til BA studieordning 2007 revideret 2009 Et Fremmedsprog og Medier Rettelsesblad til BA studieordning 2007 revideret 2009 Et Fremmedsprog og Medier Godkendt i studienævn for International Virksomhedskommunikation den 25. marts 2010. Godkendt af dekanen for det Humanistiske

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 14 HTX

Læs mere

Læreplan Identitet og medborgerskab

Læreplan Identitet og medborgerskab Læreplan Identitet og medborgerskab 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Identitet og medborgerskab er et dannelsesfag. Faget giver eleverne kompetencer til selvstændigt, at kunne medvirke som aktive medborgere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016-2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners Tekniske Gymnasium HTX Kommunikation/IT

Læs mere

Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget håndarbejde på Sdr. Vium Friskole Kreativitet og herunder håndarbejde anses på Sdr. Vium Friskole for et vigtigt fag. Der undervises i håndarbejde i modulforløb fra 3. - 8.

Læs mere

Side 1 af 9. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin 2012-2013.

Side 1 af 9. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin 2012-2013. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2012-2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Københavns Tekniske Skole, Sukkertoppen htx Kommunikation/ITA

Læs mere

F17 SVK: Sommerskole: Magt, medier og politisk kommunikation (specialiseringskursus)

F17 SVK: Sommerskole: Magt, medier og politisk kommunikation (specialiseringskursus) F17 SVK: Sommerskole: Magt, medier og politisk kommunikation (specialiseringskursus) Om kurset kurset udbydes også til studerende på gamle studieordninger. skriv til ise-studieadministration@ruc.dk. Uddannelse

Læs mere

Situationsbestemt kommunikation

Situationsbestemt kommunikation Gør tanke til handling VIA University College Situationsbestemt kommunikation Workshop v. uddannelsesansvarlig Linda Nebel & underviser Stine Leegaard Jepsen 1 Situationsbestemt kommunikation Begrebet

Læs mere

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.

Modul 12. Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS. Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8. Modul 12 Selvstændig professionsudøvelse 15 ECTS Fysioterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt Gældende fra 1.8.2012 Modulbeskrivelse modul 12, justeret 29.5.13 Side 1 Modulets tema. Modulet

Læs mere

Rettelsesblad til PBA-studieordning 2011 i erhvervssprog og it-baseret markedskommunikation Slagelse: Gælder for studerende indskrevet i 2014.

Rettelsesblad til PBA-studieordning 2011 i erhvervssprog og it-baseret markedskommunikation Slagelse: Gælder for studerende indskrevet i 2014. Rettelsesblad til PBA-studieordning 2011 i erhvervssprog og it-baseret markedskommunikation Slagelse: Gælder for studerende indskrevet i 2014. Ændringerne er understreget og markeret med rødt. Eksamensbestemmelserne

Læs mere

Læreplan Naturfag. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019

Læreplan Naturfag. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019 Læreplan Naturfag 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Naturfag indeholder elementer fra fysik, kemi, biologi, naturgeografi og matematik. Der arbejdes både teoretisk og praktisk med teknologi, sundhed,

Læs mere

Opgaveformulering 1. års-projekt Journalistuddannelsen

Opgaveformulering 1. års-projekt Journalistuddannelsen Revideret 23.febr 10/sos Opgaveformulering 1. års-projekt Journalistuddannelsen Opgaven består alt i alt af to eller flere artikler om samme emne to-fem fotos (du selv har taget) med billedtekster (du

Læs mere

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen 1. semester Oplysninger om semesteret Skole for Sociologi og Socialt Arbejde Studienævn for Socialrådgiveruddannelsen Studieordning Professionsbacheloruddannelsen

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog

Diplomuddannelsen i ledelse. Dele af litteraturen kan være på engelsk eller de nordiske sprog AU HERNING BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Aarhus Universitet Fagmodulets navn Ledelse og coaching Udbydende udd.retning samt kursuskode Diplomuddannelsen i ledelse Uddannelsen er en 2-årig erhvervsrettet

Læs mere

Semesterbeskrivelse. 3. semester, bacheloruddannelsen i Politik og administration E18

Semesterbeskrivelse. 3. semester, bacheloruddannelsen i Politik og administration E18 , bacheloruddannelsen i Politik og administration E18 Oplysninger om semesteret Skole: Studienævn: Studieordning: Bacheloruddannelsen i Politik og administration 2017 Semesterets organisering og forløb

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Redigeret 9/2-18 Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab Professionelt lederskab - Det

Diplomuddannelsen i ledelse (DIL) Redigeret 9/2-18 Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab Professionelt lederskab - Det Indhold Lederkommunikation - Det Personlige Lederskab 1... 2 Professionelt lederskab - Det Personlige Lederskab 2... 6 Den professionelle relation Ledelse og medarbejdere 1... 9 Læring og kompetenceudvikling

Læs mere

Læseplan for valgfaget medier

Læseplan for valgfaget medier Læseplan for valgfaget medier Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Medieproduktion 4 Medieanalyse 6 Indledning Faget medier som valgfag er etårigt og kan vælges i 7./8./9. klasse.

Læs mere