Sådan beskyttes naboer mod gener fra minkfarme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan beskyttes naboer mod gener fra minkfarme"

Transkript

1 Side 1 af 7 Søg... Sådan beskyttes naboer mod gener fra minkfarme DR Kontant har til aften sendt et program om generamte naboer til minkfarme, hvoraf der kom forskellige påstande om bl.a. afstandskrav til minkfarme. Miljøstyrelsen fortæller her, hvordan man sætter regler for at minimere nabogener. I øjeblikket udføres nye målinger af lugt fra minkfarme og undersøgelser af flueproblemer. Resultaterne foreligger i løbet af 2015, og herefter vil Miljøstyrelsen bruge dem til at forberede en opdatering af reglerne for minkfarme. I mellemtiden gælder midlertidige regler. Både tidligere og nuværende regler og undersøgelser kritiseres i DR Kontants udsendelse den 26. marts 2015, og Miljøstyrelsen svarer nedenfor på den kritik, som fremføres i udsendelsen. Minkfarme har fået særbehandling i lovgivningen Historisk set har afstandskrav til naboer til minkfarme været fastlagt i pelsdyrbekendtgørelsen, og her har naboer til minkfarme været betydeligt bedre beskyttet af afstandskrav i forhold til naboer til fjerkræ-, kvæg-, og svinebrug. I 2007 kom husdyrgodkendelsesloven, og her blev der fastsat supplerende og skærpede krav om, hvor meget det må lugte hos naboen og i nærliggende byer, hvis et husdyrbrug skal miljøgodkendes. Siden 2007 har disse krav betydet skærpede afstandskrav til fjerkræ-, kvæg-, og svinebrug i takt med at disse udvider og dermed skal have en godkendelse. Fordi man ikke havde den nødvendige viden om lugt fra mink og dermed ikke kunne beregne lugten hos naboerne, blev praksis ved miljøgodkendelsen af minkfarme, at det var tilstrækkeligt, at de eksisterende afstandskrav i pelsdyrbekendtgørelsen blev overholdt. Nye afstandskrav: Særbehandlingen skal ophøre

2 Side 2 af 7 I 2013 gjorde en gruppe naboer til minkfarme daværende miljøminister Ida Auken opmærksom på, at de oplevede gener i form af lugt og fluer fra minkfarme. Ida Auken bad Miljøstyrelsen om at undersøge faglige løsninger i dialog med parterne: De generamte naboer samt pelsdyrbranchen, flueeksperter, kommuner og ministerier. Der har efterfølgende været dialog om, hvordan man kunne afhjælpe naboernes problemer, samtidigt med at det var muligt at drive minkfarme i Danmark. Herefter satte Miljøstyrelsen efter ønske fra ministeren gang i en proces, der skulle skaffe de nødvendige lugtmålinger og dermed et vidensgrundlag, så afstandskravene til mink kunne opdateres, så minkfarme i forhold til lugtgener kunne og skulle leve op til de samme krav som andre husdyrbrug. Lugtmålinger fra pilotprojekt bruges midlertidigt Da der var et stærkt ønske fra naboerne om at få strammet afstandskravene øjeblikkeligt, selvom der ikke forelå det nødvendige faglige grundlag, blev det besluttet at bruge resultaterne fra et pilotprojekt om lugtmålinger på minkfarme. Minimumskravene for afstand til minkfarme i pelsdyrebekendtgørelsen gælder fortsat, men med målingerne fra pilotprojektet kan man i nogle tilfælde stille større afstandskrav. Dette blev indført som praksis i februar 2014, mens der arbejdes på at indhente et solidt grundlag for at opdatere afstandskravene mere permanent. Antal årstæver Nuværende faste afstandskrav i meter (bemærk fra hjørne ) Beregninger ud fra foreløbige testresultater i meter (gennemsnitsafstand til haller) Nabo Byzone Nabo Byzone o.lign.

3 Side 3 af (100 fra 94 (200 fra (100 fra 168 (200 fra (100 fra hjørne er ofte mere Tabel 1: Minimumskravene er de nuværende afstandskrav til venstre, mens kravene efter lugtmålingerne i pilotprojektet står til højre. Hvis kravene til højre er højest, bruges de. Tabellen viser, at stramningerne baseret på lugtmålingerne fra pilotprojektet især vil ramme store minkfarme, mens minimumskravene typisk vil gælde for mindre farme. Kritik af pilotlugtmålinger Naboer til minkfarme har kritiseret, de ovennævnte pilotmålinger på en række punkter:

4 Side 4 af 7 Det er meget få målinger at basere regulering på Det er rigtigt, at målingerne ikke udgør et komplet vidensgrundlag. Miljøstyrelsen har imidlertid vurderet, at målingerne er den bedste viden om lugt fra minkfarme, der er tilgængelig, og den kan i nogle tilfælde bruges til at stille strengere krav til minkfarme til glæde for naboerne. Derfor har Miljøstyrelsen valgt at bruge den viden, målingerne giver, mens der indhentes et bedre datagrundlag. Minimumskravene i pelsdyrbekendtgørelsen gælder stadig, og de nye lugtmålinger fra pilotprojektet får kun betydning, hvor de kan føre til strammere afstandskrav. Målingerne er foretaget i oktober og ikke om sommeren, hvor lugten er værst Lugtgener er generelt set værst om sommeren, men om sommeren er minkene små og producerer også mindre gylle. Der er størst dyretæthed om efteråret. Men man ved ikke med sikkerhed, hvornår på året en minkfarm lugter mest. Det er man i færd med at undersøge, og Miljøstyrelsen forventer, at man i løbet af 2015 vil have data, der dækker et helt år inkl. sommerperioden. Målingerne er betalt af pelsbranchen Det er normal praksis i Danmark, at erhvervsorganisationer finansierer undersøgelser af erhvervets påvirkning af miljøet. Erhvervslivet må derimod ikke påvirke undersøgelserne, der skal udføres af en uafhængig tredjepart. I dette tilfælde er lugtmålingerne foretaget af virksomheden Agrotech. Den er et af ni Teknologiske Serviceinstitutter, som er godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet, og det betyder blandt andet, at de skal have et højt fagligt niveau og være uafhængige af politiske og økonomiske interesser. Miljøstyrelsen ser derfor ingen grund til at tro, at der skulle være problemer i dette tilfælde. Målingerne er udført på en mønsterfarm, der ikke repræsenterer gennemsnittet Pilotprojektet blev iværksat for at finde ud af, om det overhovedet er muligt at måle på lugt fra minkfarme. Det var ikke intentionen at bruge målingerne til at regulere efter, og derfor var der intet behov for at gå efter en repræsentativ minkfarm. Man har valgt at bruge målingerne alligevel, fordi de er den bedste tilgængelige viden og kan bruges til i nogle tilfælde at stramme afstandskravene, indtil man har et bedre vidensgrundlag.

5 Side 5 af 7 Nye målinger skal give det nødvendige grundlag Da pilotprojektet viste, at det er muligt at måle på lugt fra minkfarme, er Agrotech blevet sat til at udføre lugtmålinger over et helt år efter en internationalt anerkendt metode. På den måde får man et solidt grundlag for at opdatere afstandskravene til minkfarme. Undersøgelserne blev sat i gang i juli 2014 og løber til og med juli Der måles på fire forskellige minkfarme syv gange i løbet af året, med tre målinger per farm per gang. Lugtmålingerne tager udgangspunkt i den såkaldte VERA-protokol. Det står for verifikation af miljøteknologier målrettet landbruget, og metoden bruges også i Holland og Tyskland. Trods brug af VERA-protokollen har naboer til minkfarme kritiseret også de nye målinger: De fire målefarme er ikke repræsentative Man kan ikke vide, om de fire farme er helt repræsentative uden at have målt på samtlige minkfarme i Danmark. For at få nøjagtige og brugbare resultater er det nødvendigt at måle på minkfarme, der har en stabil drift og overholder de nuværende miljøregler. Derfor kan man for eksempel ikke i undersøgelsen bruge farme, der gentagne gange har fået indskærpelser i forhold til miljøreglerne. Der måles fra midten af farmen, selvom afstandskravet er fra det nærmeste hjørne på stalden Hvis man målte fra det nærmeste hjørne, ville man få et helt usandsynligt worst case scenarie, hvor samtlige mink i en stald befinder sig i netop det punkt, der er tættest på naboen. Ved at måle i midten måler man på de mest sandsynlige betingelser, og metoden er standard for alle typer husdyrbrug. Hvad så med fluegener? En del naboer til minkfarme oplever også gener fra fluer. Skrappere afstandskrav til minkfarme vil alt andet lige også give færre fluegener. Men det kan ikke nødvendigvis gøre det alene. Der mangler viden om, hvor fluerne udklækkes, som er nødvendig for at kunne bekæmpe dem effektivt. Derfor har Miljøstyrelsen i forlængelse af, at problemet blev bragt på bane i 2013, taget initiativ til en undersøgelse, hvor flueeksperter fra bl.a. Aarhus Universitet over et år besøger konkrete minkfarme for at undersøge flueproblemer.

6 Side 6 af 7 Resultaterne af undersøgelsen forventes klar i efteråret De skal bruges sammen med de nye lugtmålinger til at opdatere reglerne for mink. Miljøstyrelsen vil vurdere, hvilke tiltag der er nødvendige. Det kunne for eksempel være nye krav i forhold til renholdelse og gyllehåndtering på minkfarme samt nye muligheder for kommunerne i forhold til at stille krav til minkfarme om at håndtere fluer i forbindelse med tilsyn. Det skal dog understreges, at det i mange år har fremgået af pelsdyrbekendtgørelsen, at der overalt på pelsdyrfarme skal foretages effektiv fluebekæmpelse i overensstemmelse med de af Statens Skadedyrslaboratorium fastsatte retningslinjer. Kritik af faldende huspriser Naboer til minkfarme er bekymrede for, at prisen på deres ejendom kan falde, for eksempel i forbindelse med udvidelsen af en minkfarm. Dette er et privatretligt anliggende, som Miljøstyrelsen ikke har nogen aktier i. Naboer kan sagsøge minkfarme, hvis de mener, at de er berettiget til erstatning. Praksis fra svinefarme viser dog, at det kun er muligt at få erstatning i ekstreme tilfælde, da man som bosat på landet må forvente, at der kan forekomme lugt fra husdyrbrug. Kommuner skal give tilladelse, hvis minkfarme overholder loven I forbindelse med DR Kontants udsendelse kritiseres det, at kommuner ikke har mulighed for at sige nej til for eksempel udvidelser af minkfarme. Her gælder de grundlæggende betingelser i et retssamfund: Loven skal være lige for alle og beskytter naboerne med de afstandskrav mv., der er fastsat, men beskytter også virksomheder ved at sikre, at det er muligt at drive virksomhed, hvis man ellers overholder loven. Kommuner kan som udgangspunkt derfor ikke bare sige nej til minkfarme, hvis de er inden for lovens rammer. Dog kan der være særlige omstændigheder i nogle minksager, hvor kommunerne kan udøve konkrete skøn. I de enkelte sager vil det afhænge af, hvilke forhold der inden for husdyrlovens rammer kan begrunde en evt. yderligere skærpelse i miljøbeskyttelsesniveauet. Kommunerne skal desuden føre tilsyn og stille krav til minkfarme om fluebekæmpelse, affaldshåndtering mv. Kommunerne kan give påbud og om nødvendigt politianmelde minkfarme eller i sidste ende varsle forbud mod fortsat drift, hvis der er grelle forhold, der ikke er i orden. Miljøkrav skal så vidt muligt baseres på et klart fagligt grundlag

7 Side 7 af 7 Foreningen for Generamte Naboer til minkfarme har foreslået deres egne krav til farmene med markante skærpelser, bl.a. at der skal være min. 500 meter til nærmeste nabo til minkfarme op til dyr. Miljøstyrelsen har siden 2007 arbejdet på at sikre, at landbruget forbedrer deres dokumentation i forhold til deres miljøpåvirkninger. Erhvervet har derfor gennemført en lang række tests efter nye klare retningslinjer, så det bedre kan sikres, at miljøkrav efterleves. Efter principperne i husdyrlovgivningen kan naboers skøn ikke godtages som fagligt grundlag i forhold afstandskrav. I stedet er det sigtet, at erhvervet skal efterleve nye og skærpede principper for dokumentation i forhold til de fastsatte miljøkrav. Miljøstyrelsen arbejder for at skaffe det nødvendige faglige vidensgrundlag, så afstandskravene til mink kan opdateres, og minkfarme kan og skal leve op til de samme krav i forhold til lugtgener som andre husdyrbrug. Del med Kontakt Miljøstyrelsen Strandgade København K Tlf.: mst@mst.dk CVR: EAN:

Spørgsmål B Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage for at fjerne de massive gener, som naboer til minkfarme udsættes for?

Spørgsmål B Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun vil tage for at fjerne de massive gener, som naboer til minkfarme udsættes for? Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 22 Offentligt J.nr. 001-09779 Miljøministerens besvarelse af samrådsspørgsmål nr. B stillet af Folketingets Miljøudvalg efter ønske fra Per Clausen (EL). Spørgsmål

Læs mere

Temadrøftelse landbrug NMK-udvalget 20. feb. 2018

Temadrøftelse landbrug NMK-udvalget 20. feb. 2018 Temadrøftelse landbrug NMK-udvalget 20. feb. 2018 Dilemmaer i sagsbehandlingen OPLEVEDE GENER vs. RETSKRAVET I forbindelse med behandling af sager vil der ofte være modstriden interesser, hvis husdyrbruget

Læs mere

Virksomheder og landbrug

Virksomheder og landbrug Teknik og Miljø Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsrapport 2014 Året der gik 2014 Miljøtilsyn og godkendelser Denne tilsynsberetning beskriver Slagelse Kommunes indsats inden for miljøgodkendelse og

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget på Birkemosevej 20, 7200 Grindsted.

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget på Birkemosevej 20, 7200 Grindsted. Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse af husdyrbruget på Birkemosevej 20, 7200 Grindsted. Billund Kommune modtog den 31. maj 2018 en ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse

Læs mere

Virksomheder og landbrug

Virksomheder og landbrug Teknik og Miljø Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsrapport 2013 Året der gik 2013 Miljøtilsyn og godkendelser Denne tilsynsberetning beskriver Slagelse Kommunes indsats inden for arbejdsområderne miljøgodkendelse

Læs mere

Clausholm Gods v/kim Alexander Berner Clausholmvej Hadsten. Afgørelse om ikke miljøgodkendelsespligt

Clausholm Gods v/kim Alexander Berner Clausholmvej Hadsten. Afgørelse om ikke miljøgodkendelsespligt Side 1/5 Clausholm Gods v/kim Alexander Berner Clausholmvej 308 8370 Hadsten Dato: 18-06-2015 Sagsnr.: 09.17.60-K08-53-15 Henv. til: Pia Pedersen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7815 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

NOTAT. December 2018

NOTAT. December 2018 NOTAT December 2018 Sammenfattende redegørelse af strategisk miljøvurdering for dele af bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug inklusive forslag til ændringer Miljø- og Fødevareministeriet

Læs mere

Vurdering af bemærkninger. til udkast til miljøgodkendelse for minkfarm på. Skovridervej 2+7, 6715 Esbjerg N

Vurdering af bemærkninger. til udkast til miljøgodkendelse for minkfarm på. Skovridervej 2+7, 6715 Esbjerg N af bemærkninger til udkast til miljøgodkendelse for minkfarm på Skovridervej 2+7, 6715 Esbjerg N Indhold Indledning... 3 Resumé... 3 Kort over området... 4 Uddrag og vurderinger... 4 Lugt og fluer... 4

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Bjørn Ø. Nielsen Vældegaard Sulkendrupvej 19 5800 Nyborg Dato: 03-07-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/1094. Vurdering af anmeldelse

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Gilbjergvej 21, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Gilbjergvej 21, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Gilbjergvej 21, 7250 Hejnsvig Dato: 29-06 2018 Billund Kommune modtog den 8. juni 2018 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Dispensation fra afstandskrav

Dispensation fra afstandskrav TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Dispensation fra afstandskrav I henhold til 4 og 6 stk. 4 i bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v. Egå Møllevej

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Middelfart Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 3 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

AFGØRELSE i sag om miljøgodkendelse af en minkfarm på en ejendom beliggende i Assens Kommune

AFGØRELSE i sag om miljøgodkendelse af en minkfarm på en ejendom beliggende i Assens Kommune 5. april 2017 Sagsnr. NMK-131-00250 KlageID: 101602 LOUPE-NMKN AFGØRELSE i sag om miljøgodkendelse af en minkfarm på en ejendom beliggende i Assens Kommune Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse

Læs mere

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme Miljøtilsynsberetning 2010 Landbrug og Pelsdyrfarme Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Kommunenavn Skive Indledning Skive Kommune skal hvert år indberette og offentliggøre oplysninger

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.:

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.: Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd CVR.nr.: 29750807 12. april 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF STALDE PGA. DYREVELFÆRD... 4 BAGGRUND... 4 AFGØRELSE... 4 ØVRIGE BESTEMMELSER...

Læs mere

Afgørelse om lovliggørelse af 2-rækket minkhal opført på ejendommen beliggende Søvangvej 25, 7200 Grindsted. Billund Kommunes vurdering

Afgørelse om lovliggørelse af 2-rækket minkhal opført på ejendommen beliggende Søvangvej 25, 7200 Grindsted. Billund Kommunes vurdering Afgørelse om lovliggørelse af 2-rækket minkhal opført på ejendommen beliggende Søvangvej 25, 7200 Grindsted Billund Kommune har den 18. maj 2015 modtaget anmeldelse om lovliggørelse af 216 m 2 2-rækkers

Læs mere

Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej Randers NØ / P Dispensation for afstandskrav til skel og krav om beplantning

Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej Randers NØ / P Dispensation for afstandskrav til skel og krav om beplantning Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej 59 8930 Randers NØ Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Tilsynsberetning 2009

Tilsynsberetning 2009 Tilsynsberetning landbrug og pelsdyrfarme Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2010 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...3 1. Ressourcer i...4 1.1 Godkendelser af husdyr/landbrug.. 4 1.2 Tilsyn og opfølgende

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Guldborgsund Indledning (evt.) Alle ansøgninger indkommet via Husdyrgodkendelse.dk er nu i behandling. Sagspuklen er således afviklet endeligt

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Høring af udkast til ændring af anmeldeordning efter 32 i bekendtgørelse nr af 8. december 2014 om tilladelse og godkendelse m.v.

Høring af udkast til ændring af anmeldeordning efter 32 i bekendtgørelse nr af 8. december 2014 om tilladelse og godkendelse m.v. Erhverv J.nr. MST-1240-00608 Ref. CAHEL Den 20. februar 2015 Høring af udkast til ændring af anmeldeordning efter 32 i bekendtgørelse nr. 1283 af 8. december 2014 om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/7

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/7 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/7 Halsnæs Kommunenavn Indledning (evt.) Her følger beretningen fra Halsnæs Kommune om miljøtilsyn og miljøgodkendelser med videre i. Aftalen mellem KL og Miljøministeren

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

Henning Gammelgård Sørensen Viborgvej 42 Strandby. 9640 Farsø. Miljøtilladelse til dyrevelfærdsbyggeri på Viborgvej 42, 9640 Farsø

Henning Gammelgård Sørensen Viborgvej 42 Strandby. 9640 Farsø. Miljøtilladelse til dyrevelfærdsbyggeri på Viborgvej 42, 9640 Farsø Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Henning Gammelgård Sørensen Viborgvej 42 Strandby 9640 Farsø Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Miljøtilladelse

Læs mere

Tale til åbent samråd AP, AQ, AR, AV og AW i Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ondsag den 16. marts Det talte ord gælder

Tale til åbent samråd AP, AQ, AR, AV og AW i Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Ondsag den 16. marts Det talte ord gælder Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 FLF alm. del, endeligt svar på spørgsmål 268 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Tale til åbent samråd AP, AQ, AR, AV og AW i Folketingets

Læs mere

Miljøstyrelsens Teknologiliste Kriterier og baggrund for teknologier på listen

Miljøstyrelsens Teknologiliste Kriterier og baggrund for teknologier på listen Miljøstyrelsens Teknologiliste Kriterier og baggrund for teknologier på listen Erik Christiansen, Miljøstyrelsen Tlf. 22 34 96 46- e-mail. ernch@mst.dk INDSÆT FOOTER: >VIS >SIDEHOVED & SIDEFOD >APPLICÉR

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.: 19852709

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.: 19852709 Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd CVR.nr.: 19852709 Januar 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF STALDE PGA. DYREVELFÆRD... 4 BAGGRUND... 4 AFGØRELSE... 4 ØVRIGE BESTEMMELSER...

Læs mere

Det er knap to måned siden, jeg gav udvalget en udførlig redegørelse for de. principper, der gælder for miljøkravene til IØ Fondens engagementer.

Det er knap to måned siden, jeg gav udvalget en udførlig redegørelse for de. principper, der gælder for miljøkravene til IØ Fondens engagementer. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Svar på Spørgsmål 98 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET TALEPUNKTER Til: Udenrigsministeren J.nr.: 73.D.204.i CC: Bilag: Fra: Emne: Erhvervsinstrumenter

Læs mere

Pelsdyrfarme - svar på udvalgte

Pelsdyrfarme - svar på udvalgte Side 1 af 5 Pelsdyrfarme - svar på udvalgte spørgsmål Landbrug For pelsdyrfarme gælder særlige bestemmelser, der fastsætter regler for placering og godkendelse samt for indretning og drift af farmens stalde

Læs mere

Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Web udgave NATUR OG MILJØ

Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Web udgave NATUR OG MILJØ Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune NATUR OG MILJØ INDHOLDSFORTEGNELSE SÅDAN INDRETTER DU DIT HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD...3 FORSKRIFT VEDRØRENDE INDRETNING

Læs mere

Omra der til lokalisering af større husdyrbrug over 500 DE Holbæk Kommune 2013

Omra der til lokalisering af større husdyrbrug over 500 DE Holbæk Kommune 2013 Omra der til lokalisering af større husdyrbrug over 500 DE Holbæk Kommune 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Fremgangsmåde... 4 Landskabskarakteranalysen områders robusthed

Læs mere

Udkast Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Billede: #

Udkast Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Billede: # Udkast 27-05-2015 Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune Billede: #7488042 1 Sådan indretter du dit hønse- og andet fuglehold I de senere år er det igen

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om administrationen af CO 2. -kvoteregisteret. Juni 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om administrationen af CO 2. -kvoteregisteret. Juni 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om administrationen af CO 2 -kvoteregisteret Juni 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Kopi er sendt til rigsrevisor Den: 28. februar 2007 J.nr.: 4337

Kopi er sendt til rigsrevisor Den: 28. februar 2007 J.nr.: 4337 Statsrevisoratet Christiansborg DK-1240 København K MINISTEREN Kopi er sendt til rigsrevisor Den: 28. februar 2007 J.nr.: 4337 Rigsrevisionens beretning til statsrevisorerne om fødevarekontrollen (beretning

Læs mere

STENBOGÅRD ApS Volderslevvej Odense S Att. Lars Vestermark. Afgørelse i anmeldesag: udvidelse af dyreholdet kræver miljøgodkendelse

STENBOGÅRD ApS Volderslevvej Odense S Att. Lars Vestermark. Afgørelse i anmeldesag: udvidelse af dyreholdet kræver miljøgodkendelse STENBOGÅRD ApS Volderslevvej 147 5260 Odense S Att. Lars Vestermark By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Landbrug og Grundvand Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense

Læs mere

Afgørelse. efter 12 i lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug (lovbekendtgørelse nr af 4. december 2009).

Afgørelse. efter 12 i lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug (lovbekendtgørelse nr af 4. december 2009). MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 27. maj 2010 J.nr. MKN-130-00147 Afgørelse efter 12 i lov om miljøgodkendelse mv.

Læs mere

Parter jf. liste. Høring i forbindelse med ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Ennebøllevej 15, 5953 Tranekær.

Parter jf. liste. Høring i forbindelse med ansøgning om tillæg til miljøgodkendelse på Ennebøllevej 15, 5953 Tranekær. Parter jf. liste Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svedborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring i forbindelse med ansøgning om tillæg

Læs mere

Lugtafgørelse fra 30. juni 2017 Vilkår

Lugtafgørelse fra 30. juni 2017 Vilkår Cases Lugtafgørelse fra 30. juni 2017 Vilkår 15. November 2018 Baggrundshistorik 2006: Miljøgodkendelse fra 1986, revurderes i 2006, der gives påbud efter 41 pga. lugtgener til naboer påklaget stadfæstet

Læs mere

UKF (DENMARK) A/S Viborgvej Holstebro. Afgørelse om ikke-godkendelsespligt i forbindelse med udskiftning af

UKF (DENMARK) A/S Viborgvej Holstebro. Afgørelse om ikke-godkendelsespligt i forbindelse med udskiftning af UKF (DENMARK) A/S Viborgvej 265 7500 Holstebro Afgørelse om ikke-godkendelsespligt i forbindelse med udskiftning af minkhaller på minkfarmen på Omme Landevej 37, 7200 Grindsted Billund Kommune har den

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar)

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Viborg Kommunens bemærkninger

Læs mere

Bilag 1 Statistik over klagesager i Natur & Miljø

Bilag 1 Statistik over klagesager i Natur & Miljø Bilag 1 Statistik over klagesager i Natur & Miljø Figuren nedenfor viser antallet af klager og tidsforbruget til behandling af klagerne i Natur & Miljø for perioden 214-218. Klager vedr. Bridgewalking

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Tingvejen 304, 7200 Grindsted Dato: 23. november 2017 Billund Kommune modtog den 29. august 2017 en ansøgning

Læs mere

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Lille Vedbølvej 6, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Lille Vedbølvej 6, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav Hendrik Jan van der Veen Lille Vedbølvej 6 6500 Vojens Dato: 17. september 2014 Sagsident: 14/23171 Sagsbehandler: aljo Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A 1.sal 6100 Haderslev

Læs mere

Accept af anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarm beliggende. Billund Kommunes vurdering

Accept af anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarm beliggende. Billund Kommunes vurdering I/S Bundgaard v/birgitte A. B. Andersen & Karsten B. Sørensen Filskovvej 11 7200 Grindsted Accept af anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarm beliggende Filskovvej 11, 7200 Grindsted Dato: 26-09-2016

Læs mere

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til ændringsforslag til L 121 om modernisering af planloven.

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til ændringsforslag til L 121 om modernisering af planloven. Dato 27. april 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø erst@erst.dk Landbrug & Fødevarers bemærkninger til ændringsforslag til L 121 om modernisering af planloven. Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Kampagnetilsynskatalog for Struer Kommune for 2017

Kampagnetilsynskatalog for Struer Kommune for 2017 Kampagnetilsynskatalog for Struer Kommune for 2017 Beskrivelse af krav til at udføre tilsynskampagner Kommunerne skal udføre 2 årlige tilsynskampagner med industrivirksomheder og/eller husdyrbrug som målgrupper.

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 Statsrevisorerne 2008-09 Beretning nr. 11 Rigsrevisors fortsatte notat nr. 3 af 19. november 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 December 2012

Læs mere

Indsigelsesnotat til foroffentlighedsfase. Planlægning for boliger ved Solsbæk Strand

Indsigelsesnotat til foroffentlighedsfase. Planlægning for boliger ved Solsbæk Strand Indsigelsesnotat til foroffentlighedsfase Planlægning for boliger ved Solsbæk Strand Udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, april 2015, Sag nr. 13/17912, dok. nr. 15/75064 1. Borger, Sadelmagervej 54,

Læs mere

Finn Rasmussen Kobberholmvej Østervrå. Miljøtilsyn med minkfarm, i henhold til miljøbeskyttelsesloven

Finn Rasmussen Kobberholmvej Østervrå. Miljøtilsyn med minkfarm, i henhold til miljøbeskyttelsesloven Finn Rasmussen Kobberholmvej 16 9750 Østervrå Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 tf@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Miljøtilsyn med minkfarm,

Læs mere

Mail 1: Fra: Pernille Rølle DR Fakta Sendt: 6. marts 2015 15:40 Til: 'sja@kopenhagenfur.com' Emne: Optagelser. Hej Sander Tak for snakken.

Mail 1: Fra: Pernille Rølle DR Fakta Sendt: 6. marts 2015 15:40 Til: 'sja@kopenhagenfur.com' Emne: Optagelser. Hej Sander Tak for snakken. Mail 1: Fra: Pernille Rølle DR Fakta Sendt: 6. marts 2015 15:40 Til: 'sja@kopenhagenfur.com' Emne: Optagelser Hej Sander Tak for snakken. Vi vil gerne filme på en minkfarm og lave stockshots af pelsene

Læs mere

Dispensation til hestehold i sommerhusområde

Dispensation til hestehold i sommerhusområde Plan, Byg og Miljø 25. februar 2019 Dispensation til hestehold i sommerhusområde Dispensation til etablering af et ikke-erhvervsmæssigt hestehold på ejendommen Højgårdsvej 69, 4400 Kalundborg Afgørelse

Læs mere

TILSYN HUSDYRBRUG OG MILJØ

TILSYN HUSDYRBRUG OG MILJØ TILSYN HUSDYRBRUG OG MILJØ MILJØTILSYN PÅ HUSDYRBRUG Formålet med et miljøtilsyn er at sikre, at husdyrbruget overholder miljølovgivningen, vilkår i miljøgodkendelser og tilladelser samt andre regler.

Læs mere

Introduktion. Du er her: Forside / Introduktion

Introduktion. Du er her: Forside / Introduktion Du er her: Forside / Introduktion Introduktion De mest forurenende virksomheder skal have en miljøgodkendelse. Nedenfor kan du i tekst og billeder få et overblik over den del af lovgivningen, som miljøgodkendelser

Læs mere

Tillæg til miljøtilladelse

Tillæg til miljøtilladelse Tillæg til miljøtilladelse Opførsel af møddingsplads Lille Jullerupvej 26, 5471 Søndersø Forfatter: Nordfyns Kommune Meddelt den 11. juli 2017 Dokument nr. 480-2017-124497 Sags nr. 480-2017-12257 Indhold

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Af Minkfarmen Bredkærvej 54, Vrå Ændring til udvidelse i etaper Husdyrgodkendelsesloven 12 Dato for gyldighed: Dag måned 2016 Journalnummer 09.17.17-P19-1-17 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 1: Oversigtskort for husdyrbrugets anlæg

Bilag 1: Oversigtskort for husdyrbrugets anlæg Bilag 1: Oversigtskort for husdyrbrugets anlæg Bilag 2: Oversigt over husdyrhold i de enkelte staldafsnit Erstatter bilag 6 i 11-godkendelsen (2010) Bilag 3: Udspredningsarealer fra husdyrgodkendelse.dk

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A103/06

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A103/06 RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A103/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/05 om AF s inddragelse af andre

Læs mere

Miljøtilsyn. Information til virksomheder i Solrød Kommune

Miljøtilsyn. Information til virksomheder i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Miljøtilsyn Information til virksomheder i Solrød Kommune Solrød Kommune fører miljøtilsyn med alle virksomheder i kommunen. Denne folder indeholder information om, hvorfor

Læs mere

Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune Sønderborg Kommune post@sonderborg.dk hzyr@sonderborg.dk Ribe vand J.nr. NST-463-00554 Ref. Jedbe/jarei Den 10. maj 2012 Udpegning af nitratfølsomme indvindingsområder (NFI) og indsatsområder mht. nitrat

Læs mere

Dispensation fra afstandskrav til naboskel

Dispensation fra afstandskrav til naboskel TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Dispensation fra afstandskrav til naboskel I henhold til 6 stk. 4 i bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v. Hæstvej

Læs mere

Støj fra Landbrug. Anvendelse af Støjberegningsværktøj Lene Lind, Svendborg Kommune

Støj fra Landbrug. Anvendelse af Støjberegningsværktøj Lene Lind, Svendborg Kommune Støj fra Landbrug Anvendelse af Støjberegningsværktøj Lene Lind, Svendborg Kommune Indhold Lovgivning hvilke oplysninger kan kræves af ansøger? Støjberegningsværktøj praktisk anvendelse Vurdering af resultater,

Læs mere

Ny husdyrregulering Teknisk gennemgang Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg 12. januar 2017

Ny husdyrregulering Teknisk gennemgang Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg 12. januar 2017 Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 L 114 Bilag 3 Offentligt Ny husdyrregulering Teknisk gennemgang Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg 12. januar 2017 Indhold Formål og baggrund Ny generel husdyrarealregulering

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Næstved Kommunens bemærkninger

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Odsherred Indledning (evt.) Odsherred kommune har i 2012 meddelt 2 stk. 16 miljøgodkendelser efter husdyrloven. Derudover er der afgjort

Læs mere

J.nr. MST-12411-00197 Ref. mehch Den 2. maj 2014. Høring af ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen (Ændrede omregningsfaktorer m.v.

J.nr. MST-12411-00197 Ref. mehch Den 2. maj 2014. Høring af ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen (Ændrede omregningsfaktorer m.v. J.nr. MST-12411-00197 Ref. mehch Den 2. maj 2014 Høring af ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen (Ændrede omregningsfaktorer m.v.)./. Miljøstyrelsen sender herved udkast til ændringsbekendtgørelse af

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarm beliggende Mosegårdsvej 3B, 7200 Grindsted. Billund Kommunes vurdering

Endelig afgørelse vedr. anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarm beliggende Mosegårdsvej 3B, 7200 Grindsted. Billund Kommunes vurdering Endelig afgørelse vedr. anmeldelse af velfærdsudvidelse på minkfarm beliggende Mosegårdsvej 3B, 7200 Grindsted Dato: 30-09-2015 Billund Kommune har den 21. august 2015, via Elna Mortensen, Kopenhagen Fur,

Læs mere

I forbindelse med tilsynet blev der registreret en række oplysninger, som fremgår af vedlagte tilsynsrapport.

I forbindelse med tilsynet blev der registreret en række oplysninger, som fremgår af vedlagte tilsynsrapport. 1 - Tilsynsbrev Hører til journalnummer: 09.20.01-K08-8-15 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK NIELS VIGGO BJERRE Gl Landevej 14 7790

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Aarhus Indledning (evt.) Hermed foreligger tilsynsberetningen for Aarhus Kommunes miljøindsats på landbrugsområdet i 2010. Det drejer sig

Læs mere

Notat. Højrupvej 45, 5750 Ringe. Miljøgodkendelse, afvejning af lugtgener. Udarbejdet af: Tove Kjærsgaard. Dato: 11. marts Sagsid.

Notat. Højrupvej 45, 5750 Ringe. Miljøgodkendelse, afvejning af lugtgener. Udarbejdet af: Tove Kjærsgaard. Dato: 11. marts Sagsid. Notat Højrupvej 45, 5750 Ringe. Miljøgodkendelse, afvejning af lugtgener. Udarbejdet af: Tove Kjærsgaard Dato: 11. marts 2009 Sagsid.: 09.17.18-P19-5-08 Version nr.: 1 Miljøgodkendelse af husdyrproduktion,

Læs mere

Dispensation til hundekennel

Dispensation til hundekennel Ulla Zinn Hvidberg og Jan Zinn Bertelsen Gammelmosevej 171 A 2800 Lyngby 6. juli 2016 Sags id: 16/11847 Dispensation til hundekennel Midlertidig tilladelse til et hundehold med 5 eller flere voksne hunde

Læs mere

ENVINA-møde d. 15. november OML beregning i konkret sag

ENVINA-møde d. 15. november OML beregning i konkret sag ENVINA-møde d. 15. november 2018 OML beregning i konkret sag Indhold Introduktion til konkret ansøgning om godkendelse Vurdering af OML-beregning Markant afvigende ventilationsforhold Vilkår Afgørelse

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Randers Indledning (evt.) Kommunen har i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 99 af 11. januar 2011 udarbejdet opgørelse om miljøtilsyn

Læs mere

Tidsbegrænset dispensation til hestepension i byzone. I henhold til 9 i lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug

Tidsbegrænset dispensation til hestepension i byzone. I henhold til 9 i lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug CENTER FOR MILJØ OG ENERGI Teknik og Miljø Aarhus Kommune Tidsbegrænset dispensation til hestepension i byzone I henhold til 9 i lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug Preben Dahl Jørgensen Koltvej

Læs mere

En enkelt borger er kommet med konkrete forslag til brugstiden i sommerperioden fra 1. maj til 1. september:

En enkelt borger er kommet med konkrete forslag til brugstiden i sommerperioden fra 1. maj til 1. september: Notat Den 7. december 2016 Journal nr. 163-2015-51535 Dokument nr. 163-2016-152559 Til Sagen Fra Lone Randi Bruhn Samlet notat om bemærkninger til varsel af påbud Der er kommet 7 breve fra 16 borgere med

Læs mere

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Ryttergårdsvej 5, 5892 Gudbjerg Sydfyn, CVR. Nr

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Ryttergårdsvej 5, 5892 Gudbjerg Sydfyn, CVR. Nr Klaus Nielsen Kværndrupvej Vænge 11 5772 Kværndrup mail@hoejagergaardagro.dk Byg, Natur og Miljø Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Jette.raal.stockholm@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Arbejdsformidlingens (AF) administration af løntilskudsordningen BESKÆFTIGELSESMINISTERIET Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Orienteringen af Folketinget

Læs mere

Uddybende omkring placering af biogasanlæg Ifølge aftale med Miljøudvalget

Uddybende omkring placering af biogasanlæg Ifølge aftale med Miljøudvalget Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 352 Offentligt Uddybende omkring placering af biogasanlæg Ifølge aftale med Miljøudvalget Vi vil gerne fastslå, at vi på ingen måde er modstandere af biogas. Vi

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med der og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Nyborg Kommunens bemærkninger

Læs mere

Bilag 1. Lokalisering

Bilag 1. Lokalisering Bilag 1. Lokalisering 1 Bilag 2. Situationsplan 2 Bilag 3. Natur inden for 1000 m af ejendommen 3 Bilag 4. Indkomne høringssvar (anonymiserede) Partshøring vedr. miljøgodkendelse af husdyrbruget på Mølgårdvej

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: DTO afgørelse, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift

Læs mere

Bundgård Svineproduktion V/Jonas Flye Thomsen Djeldvej Vinderup. Vedr. etablering af 70 m 2 klimacontainer på Djeldvej 27, 7830 Vinderup

Bundgård Svineproduktion V/Jonas Flye Thomsen Djeldvej Vinderup. Vedr. etablering af 70 m 2 klimacontainer på Djeldvej 27, 7830 Vinderup Bundgård Svineproduktion V/Jonas Flye Thomsen Djeldvej 27 7830 Vinderup Dato: 02-02-2016 Sagsnr.: 09.17.17-P19-28-15 Henv. til: Allan E. Clausen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 20 Afdeling tlf.:

Læs mere

Nye pesticidfund Miljøstyrelsens vinkel

Nye pesticidfund Miljøstyrelsens vinkel Nye pesticidfund Miljøstyrelsens vinkel ATV Jord og Grundvand 20. juni 2018 Gentofte Steen Marcher Pesticider og Biocider Disposition Baggrund Godkendelsesordningen for pesticider Skærpelse af krav til

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 3-4. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med er og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4), Del 1/3 Kommunenavn Egedal Kommunens bemærkninger

Læs mere

Herning Kommune Uforstående over for, at krav til aftrækssystemer i 11, stk. 2, kun omfatter anlæg op til 30 kw og ikke op til 120 kw.

Herning Kommune Uforstående over for, at krav til aftrækssystemer i 11, stk. 2, kun omfatter anlæg op til 30 kw og ikke op til 120 kw. NOTAT Miljøteknologi J.nr. / MST-5230-00221 Ref. lahal, brk, chste Den 29. juni 2015 Høringsnotat om ændringsbekendtgørelse til bekendtgørelse om regulering af luftforurening fra fyringsanlæg til fast

Læs mere

Vi skal med denne afgørelse vurdere, om ændringen kræver godkendelse efter husdyrgodkendelseslovens 11 1.

Vi skal med denne afgørelse vurdere, om ændringen kræver godkendelse efter husdyrgodkendelseslovens 11 1. Bent Juul Sørensen Dunkærgyde 13 5970 Ærøskøbing Byg, Natur og Miljø Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Jette.raal.stockholm@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke-godkendelsespligt

Læs mere

Jura. J.nr. M DBH. Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005

Jura. J.nr. M DBH. Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005 Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 294 Offentligt N O T A T MILJØSTYRELSEN Jura J.nr. M 1034-0389 DBH Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005 Håndhævelsespakken

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 for Fredericia Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Geografisk område og væsentligste miljøproblemer... 4 3. Gennemførelse af et miljøtilsyn... 4 4. Planlægning

Læs mere

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten. Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Et vindue er åbent - men kun i 2012 - for at få opjusteret den tilladte

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse. Ringevej 12, 5450 Otterup. Kvægproduktion

Tillæg til Miljøgodkendelse. Ringevej 12, 5450 Otterup. Kvægproduktion Tillæg til Miljøgodkendelse Af Ringevej 12, 5450 Otterup Kvægproduktion Ejer: Kurt Landtved Kontaktperson: Kurt Landtved Tlf. : 6486117 / 40344474 Email : landtved@adslhome.dk Cvr-nummer : 29523142 CHR-nummer

Læs mere

Vejledning: Fjerkræ- og fuglehold i Haderslev Kommune

Vejledning: Fjerkræ- og fuglehold i Haderslev Kommune Vejledning: Fjerkræ- og fuglehold i Haderslev Kommune Alle fotos i vejledningen er fra områder i Haderslev Kommune og med accept fra ejerne. Haderslev Kommune Teknik og Miljø 6100 Haderslev 74 34 21 45

Læs mere

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport DAKA ved Assentoft. Randers Kommune. Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Havndal SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Lokalplan 639 Tillæg 3 til Kommuneplan 2017 med tilhørende miljørapport

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af emissionsbaseret produktionstilpasning efter

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved at erstatte en gyllelagune med en gyllebeholder på Kjærgårdsmøllevej 7

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved at erstatte en gyllelagune med en gyllebeholder på Kjærgårdsmøllevej 7 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO 10-11-2017 Poul Nygaard Kjærgårdsmøllevej 7 Resen 7600 Struer JOURNALNUMMER 09.17.00-P19-2-17

Læs mere

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE VINDMØLLEBEKYMRINGEN Naboer er bekymrede for deres livskvalitet.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/11848 Flishåndtering på Assens Havn...1. 3. Eventuelt...3

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/11848 Flishåndtering på Assens Havn...1. 3. Eventuelt...3 Referat Miljø- og Teknikudvalget Tid Tirsdag den 19. august 2014 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 4, Mødet starter kl. 16.00 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/11848

Læs mere

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Sdr. Vornæsvej 31, 5700 Svendborg, CVR nr

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Sdr. Vornæsvej 31, 5700 Svendborg, CVR nr Frank Madsen Sdr. Vornæsvej 31 5700 Svendborg noregaard@taasingemail.dk Byg, Natur og Miljø Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Jette.raal.stockholm@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse

Læs mere

Vurdering af bemærkninger. til udkast til miljøgodkendelse for minkfarm på. Krogsgårdsvej 30, 6731 Tjæreborg

Vurdering af bemærkninger. til udkast til miljøgodkendelse for minkfarm på. Krogsgårdsvej 30, 6731 Tjæreborg af bemærkninger til udkast til miljøgodkendelse for minkfarm på Krogsgårdsvej 30, 6731 Tjæreborg Indhold Indledning... 3 Resumé... 4 Kort over området... 5 Indsigelsen fra borgergruppen... 5 Ansøgers vandel...

Læs mere