Omra der til lokalisering af større husdyrbrug over 500 DE Holbæk Kommune 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Omra der til lokalisering af større husdyrbrug over 500 DE Holbæk Kommune 2013"

Transkript

1 Omra der til lokalisering af større husdyrbrug over 500 DE Holbæk Kommune 2013

2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Fremgangsmåde... 4 Landskabskarakteranalysen områders robusthed over for store bygninger mm Beskrivelse af områder for store husdyrproduktioner... 6 Områderne ved Lammefjorden og Kr. Eskilstrup:... 7 Området ved Torslunde syd:... 7 Områderne som danner baggrund... 8 Baggrunden for bufferzone ved svinebrug...10 Baggrunden for bufferzone ved kvægbrug...12 Lugteffekt af flere husdyrbrug...13

3 Indledning I følge planlovens 11a, stk. 1, nr. 11 skal kommuneplanen indeholde retningslinjer for beliggenheden af arealer til lokalisering af driftsbygninger og driftsanlæg på større husdyrbrug (over 500 DE). (Lov nr. 937 af 24. september 2009 Lov om planlægning). Det er et mål, at udpegningen sikrer investeringssikkerhed for landbruget samtidig med, at hensynet til omgivelserne og miljøet varetages. Det er vigtigt at understrege, at husdyrgodkendelsesloven regler skal overholdes, selvom en landmand ønsker, at udvide eller etablere et stort husdyrbrug i et udpeget område. Ligesom det er vigtigt for omgivelserne at erkende, at der kan etableres et stort husdyrbrug i et område, der ikke er udpeget. Der er tale om områder, hvor store husdyrbrug kan placeres og ikke om områder, hvor husdyrbrug skal placeres. Erhvervet er reguleret gennem landbrugs- og miljølovgivningen. Udpegningen er ikke nødvendigvis tæt koblet sammen med jordens dyrkningskvalitet. Der er ikke et arealkrav til husdyrbrug, det vil sige, at der er mulighed for at drive en husdyrproduktion jordløst. Jordløse landbrug skal som en overordnet hovedregel bygges i tilknytning til eksisterende byggeri. En særlig udfordring er vægtningen i mellem byudvikling i forhold til jordbrugserhvervets interesser. Med hensyn til husdyrproduktion er det især lugt der kan være en udfordring. Husdyrgodkendelsesloven udstikker rammer for meget lugt byzone, sommerhusområder, samlede bebyggelser, og enkelt beboelser skal kunne tåle. I loven er der taget højde for kumulation af lugt. Med hensyn til lugt fra husdyrproduktioner er der forskel i, hvilken type produktion, der er tale om. Beregningerne er lavet ud fra, at lugtemissionen ikke beregnes som et gennemsnit i løbet af året, men ud fra perioder med spidsbelastning (worst case). For at sikre at bygninger og landskab spiller sammen på den bedst tænkelige måde, skal udpegningerne være i robuste områder. Der tages derfor udgangspunkt i landskabskarakteranalysen, hvor det er beskrevet og analyseret, hvilke delområder af kommunen, der er robuste overfor større bygninger og anlæg i det åbne land. Udgangspunktet for områderne til større husdyrbrug udgøres af arealerne i landzone (det åbne land). Udpegningen sker via en bortscreening af områder i landzone, der i forvejen ikke er jordbrugsmæssige aktiviteter på. Udpegningen af områderne til større husdyrbrug behøver ikke at ligge inden for de særligt værdifulde landbrugsområder. I denne gennemgang er der ikke taget højde for mulige begrænsninger i nabokommunerne, som kan influere på udpegningen i Holbæk Kommune.

4 Fremgangsmåde Kommunegrænsen tegnet. I denne bearbejdning består kommunen af to polygoner. Sjællandsdelen og Orø. De små øer og holme er ikke medtaget på kortet. Udgangspunktet for udpegningen er at bortscreene: Byzone og sommerhusområder med m buffer - kvæg Byzone og sommerhusområder med m buffer - svin Landsbyer Skove og fredskov Søer Sø- og åbeskyttelseslinjer Potentielle vådområder og nye potentielle vådområder Råstofområder Fredede områder Natura 2000 områder og Natura 2000 områder med m buffer 7- områder i og 7- områder med m buffer (husdyrgodkendelsesloven) Kystnærhedszone A Øvrige kommuneplanrammer, indeholder blandt andet by- og sommerhusområder og andre aktivitetsområder som goldbaner. Følgende er ikke bortscreenet: Vindmølleområder og Naturpark Åmosen bliver bortscreenet som Natura 2000-område Den røde zone i som er vurderet ud fra landskabskarakteranalysen er ligeledes bortscreenet. Ved en kategorisk gennemgang af landskabskarakteranalysen er det for hvert område vurderet, om landskabskarakteren giver mulighed for større byggerier i det åbne land. Der er valgt tre kategorier mulig, måske og ikke mulig (grøn, gul og rød). De udpegede områder er endvidere udarbejdet ved en visuel gennemgang af grundkort, hvor det er vurderet om afstanden til samlede bebyggelser eller landsbyer overholder lugtgenekriterierne som beskrevet længere nede i teksten. Endvidere er der taget hensyn til fx områder, der er udpeget til kulturmiljøer.

5 Landskabskarakteranalysen områders robusthed over for store bygninger mm. Resultatet af karaktergivningen for områderens robusthed over for store bygninger.

6 Beskrivelse af områder for store husdyrproduktioner

7 Områderne ved Lammefjorden og Kr. Eskilstrup: Områderne ved Lammefjorden og Kr. Eskilstrup er særligt egnet til placering af driftsbygninger for store husdyrbrug i forbindelse med udvidelse eller nyetablering af større produktionsanlæg. Det gælder både for svine- og kvægproduktion. Områderne med rødt gælder for svineproduktion, mens områderne med både rødt og blåt gælder for større kvægproduktioner. I områderne skal anden anvendelse, der kan være i konflikt med intensiv husdyrproduktion så vidt muligt undgås. Området ved Torslunde syd: Området ved Torslunde syd er særligt egnet til placering af driftsbygninger for store husdyrbrug, f.eks. i forbindelse med udvidelse eller nyetablering af større produktionsanlæg med kvægproduktion. I området skal anden anvendelse, der kan være i konflikt med intensiv husdyrproduktion så vidt muligt undgås.

8 Områderne som danner baggrund De tilbageværende områder som områderne til store kvægbrug udpeget i.

9 De tilbageværende områder som områderne til store svinebrug udpeget i.

10 Baggrunden for bufferzone ved svinebrug Slagtesvin er den dyretype, der lugter mest, derfor er den brugt her som eksempel ved bergeningen af lugt fra svineproduktioner. Det er stipladserne, der danner grundlag for lugtgeneberegningerne. Lugt skal vurderes ud fra maximal lugtbelastning, hvilket vil sige maksimal belægning i staldene. I bergeningerne i de tre nedenstående cases er der benyttet et gulvsystem med delvist faste gulve. Dette system er det normale gulvsystem, samtidig med at stalde med det gulvsystem har den laveste lugtemission. Eksempel 1: slagtesvin svarer til ca. 500 DE i vægtklassen 33 til 102 kg. Ved gennemgang af 4 hold pr. år svarer det stipladser. Ved holddrift fremfor alt ind alt ud giver det en kontinuerlig gennemsnitsvægt på 337,5 ton dyr på stald. Det svarer til en faktisk lugtemission på LE/s. Dette er beregnet uden brug af lugtreducerende teknologi. Eksempel 2: slagtesvin svarer til ca DE i vægtklassen 33 til 102 kg. Ved gennemgang af 4 hold pr. år svarer det stipladser. Ved holddrift fremfor alt ind alt ud giver det en kontinuerlig gennemsnitsvægt på 675 ton dyr på stald. Det svarer til en faktisk lugtemission på LE/s. Dette er beregnet uden brug af lugtreducerende teknologi. Eksempel 3: slagtesvin svarer til ca DE i vægtklassen 33 til 102 kg. Ved gennemgang af 4 hold pr. år svarer det stipladser. Ved holddrift fremfor alt ind alt ud giver det en kontinuerlig gennemsnitsvægt på 1012,5 ton dyr på stald. Det svarer til en faktisk lugtemission på LE/s. Dette er beregnet uden brug af lugtreducerende teknologi.

11 Lugtgeneberegninger for slagteproduktioner: Max. OU E/ m 3 Eksempel DE slagtesvin Eksempel DE slagtesvin Eksempel DE slagtesvin Enkelt bolig (Ny lugtvejledning) 660 (Ny lugtvejledning) 916 (Ny lugtvejledning) Samlet bebyggelse i landzone (Ny lugtvejledning) (Ny lugtvejledning) (Ny lugtvejledning) Eksisterende eller fremtidig byzone eller sommerhusområder Konsekvensradius (1,6 *(Q) 0,6 ) Q = lugtemissionen [LE/s] (Ny lugtvejledning) (Ny lugtvejledning) (Ny lugtvejledning) (FMK) (FMK) (FMK)

12 Baggrunden for bufferzone ved kvægbrug Kvæg lugter ikke så meget som svin. Eksempel 1: En malkekvægsbesætning på 500 DE giver en faktisk lugtemission på LE/s. Eksempel 2: En malkekvægsbesætning på DE giver en faktisk lugtemission på LE/s. Eksempel 3: En malkekvægsbesætning på DE giver en faktisk lugtemission på LE/s. Lugtgeneberegninger for en malkvægsbesætning: Max. OU E/ m 3 Eksempel DE malkekvæg Eksempel DE malkekvæg Eksempel DE malkekvæg Enkelt bolig (FMK) 138 (Ny lugtvejledning) 292 (Ny lugtvejledning) Samlet bebyggelse i landzone (FMK) 502 (Ny lugtvejledning) 746 (Ny lugtvejledning) Eksisterende eller fremtidig byzone eller sommerhusområder Konsekvensradius (1,6 *(Q) 0,6 ) Q = lugtemissionen [LE/s] (FMK) 702 (Ny lugtvejledning) 994 (Ny lugtvejledning) (FMK) 594 (FMK) 757 (FMK)

13 Lugteffekt af flere husdyrbrug I forbindelse med en miljøgodkendelse af husdyrbrug skal påvirkningen fra andre husdyrbrug inddrages, hvis ansøgers eget staldanlæg er beliggende tættere end 100 meter fra en enkeltbolig eller tættere end 300 meter fra byzone/sommerhusområde og samlet bebyggelse i landzone. Denne regel om kumulation vil med al sandsynlig ikke komme i brug på grund af den ansøgte produktionsstørrelse. Det vil være umuligt at etablere eller udvide en svine- eller kvægproduktion til over 500 DE indenfor de to kumulationszoner på 100 og 300 meter. Ved udpegningen af områderne til af store husdyrbrug skal der tages hensyn til de omboende. Derfor er der ud fra de to ovenstående afsnit fastsat bufferzoner omkring byer, sommerhusområder og samlet bebyggelse. Bufferzoner til brug for bortscreening: Max. Kvæg Svin OU E/ m 3 Samlet bebyggelse i landzone Eksisterende eller fremtidig byzone eller sommerhusområder Det skal bemærkes, at der er mange enkelt boliger i det åbne land, som har landbrugspligt. I henhold til husdyrgodkendelsesloven er der ikke nogen geneafstand til den type ejendomme. Ved udpegningen af områderne til store husdyrbrug, skal der tages højde for, at der ligger flere store byggerier på et relativt lille område. Derfor er udgangspunktet for de valgte bufferzoner, at det er en husdyrproduktion på de DE, der er udgangspunktet. Det vil altid være den konkrete vurdering, der afgør om en husdyrproduktion kan udvides eller etableres. Der kan også være valgt en lugtreducerende teknologi. Der findes i øjeblikket ikke nogen sikre teknologier, og kommunen kan ikke på forhånd stille krav om bestemte teknologiske løsninger.

Særligt værdifulde landbrugsomra der Holbæk Kommune 2013

Særligt værdifulde landbrugsomra der Holbæk Kommune 2013 Særligt værdifulde landbrugsomra der Holbæk Kommune 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Fremgangsmåde... 4 Beskrivelse af området... 5 Forskel i ny og gammel udpegning...

Læs mere

Noter vedr. store husdyrbrug

Noter vedr. store husdyrbrug Noter vedr. store husdyrbrug https://hjoerring.dk/media/10733/punkt_1_bilag_9.pdf (Kommuneplan 2016 for Hjørring Kommune) Side 34 Side 49-51 Landbrug Afsnittet er en sammenskrivning af mål og strategi

Læs mere

Kommuneplanlægning for landbrugsbygninger - juridisk set. Helle Tegner Anker KU/Science

Kommuneplanlægning for landbrugsbygninger - juridisk set. Helle Tegner Anker KU/Science Kommuneplanlægning for landbrugsbygninger - juridisk set Helle Tegner Anker KU/Science Oversigt Retningslinjer for landbrugsbygninger Positivområder for store husdyrbrug Hvad, hvordan og hvorfor? Kommuneplan

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Lundgård, Hjermvej 98, 7560 Hjerm den 25. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved skift i dyretype på husdyrbruget

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Nygård, Vilhelmsborgvej

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af fulde stalde efter 30 på

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af fulde stalde efter 30 på Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af fulde stalde efter 30 på Mellemvej 17 7790 Thyholm 7. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved udvidelse af dyreholdet i eksisterende stalde

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 Møllevej 2, Jegindø

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: DTO afgørelse, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold på ejendommene Snøde Udflyttervej 2, 5953 Tranekær.

Afgørelse om ændring af dyrehold på ejendommene Snøde Udflyttervej 2, 5953 Tranekær. Michael Hansen Snøde Udflyttervej 2 5953 Tranekær Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 08-11-2016 J. nr.

Læs mere

By og Landskab har den 24. januar 2013 modtaget din anmeldelse om skift af dyretype.

By og Landskab har den 24. januar 2013 modtaget din anmeldelse om skift af dyretype. Preben Hansen Dato: 19. april 2013 Bjergskovvej 24 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/5799 Sagsb.: Henriette Fries Dir.tlf.: 7236 8066 E-mail: hfrie@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Afgørelse vedr. anmeldelse af skift

Læs mere

Københavns Universitet. Landbruget og landskabet i kommuneplanen Kristensen, Lone Søderkvist; Jacobsen, Mads H.; Eide, Trine. Published in: Byplan

Københavns Universitet. Landbruget og landskabet i kommuneplanen Kristensen, Lone Søderkvist; Jacobsen, Mads H.; Eide, Trine. Published in: Byplan university of copenhagen Københavns Universitet Landbruget og landskabet i kommuneplanen Kristensen, Lone Søderkvist; Jacobsen, Mads H.; Eide, Trine Published in: Byplan Publication date: 2012 Document

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: DTO afgørelse, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse

Læs mere

Jordbrugsanalyse Holbæk Kommune 2013

Jordbrugsanalyse Holbæk Kommune 2013 Jordbrugsanalyse Holbæk Kommune 2013 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Ejendomsforhold... 4 Lokalisering af landbrug i Holbæk Kommune... 7 Kvæg...19 Svin...20 Mink...21 Jordbundsforhold...22

Læs mere

Anmeldelse af ændret dyrehold efter 29 på ejendommen Hanerupvej 17, 4420 Regstrup

Anmeldelse af ændret dyrehold efter 29 på ejendommen Hanerupvej 17, 4420 Regstrup Henrik Larsen Mørkøv Kirkeby 10 4440 Mørkøv VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 11. december 2017 Sagsb.: Henrik Rasmussen Sagsnr.: 17/29078 Dir.tlf.: 72 36 41 20 E-mail: heras@holb.dk Anmeldelse af ændret dyrehold

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.:

Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø. CVR.nr.: Anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde, Branebjerg 21, 5471 Søndersø CVR.nr.: 19724174 Februar 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE. 4 BAGGRUND...

Læs mere

Foreløbig udpegning af potentielle områder til placering af større fælles biogasanlæg i Svendborg Kommune.

Foreløbig udpegning af potentielle områder til placering af større fælles biogasanlæg i Svendborg Kommune. Bilag 3 Foreløbig udpegning af potentielle områder til placering af større fælles biogasanlæg i Svendborg Kommune. Det bliver Svendborg Kommunens opgave at udpege områder, hvor der kan etableres større

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 på Nørgård, Rødebrovej 6, Linde, 7600 Struer den 31. august 2017 TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8 Afgørelse

Læs mere

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Jesper Løje Holtevej 1 4880 Nysted CVR-nr. 35614273 Sendt på E-mail: is-loje@hotmail.com 19. JUNI 2017 TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER I DYRETYPE UDEN TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 29 Grudsgård Ibstedvej

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Kaj Andersen Sentvedvej 20A 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere

Lugtproblematik - Metoder og modeller. Ved Merete Lyngbye, Dansk Svineproduktion

Lugtproblematik - Metoder og modeller. Ved Merete Lyngbye, Dansk Svineproduktion Lugtproblematik - Metoder og modeller Ved Merete Lyngbye, Dansk Svineproduktion Selve problematikken Der er en forræder iblandt os Ivan går på toilettet! Hvor langt væk lugter lorten? Forskelligere metoder

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Bjørnbækvej 78, 9320 Hjallerup #split# GÅRDEJER POUL NØRGAARD NIELSEN Bjørnbækvej 78 9320 Hjallerup Sendt til virksomhedens digitale postkasse via CVR.nr.: 15633174 Kopi sendt til LandboNord, att. Allan K. Olesen Plan og Miljø Dato:

Læs mere

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Kilsgårdvej 4, 7700 Thisted 22. juni 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 31 i Bekendtgørelse

Læs mere

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup

#split# Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Ålborgvej 440, 9382 Tylstrup #split# Michael og Henrik Basso Sørensen Langbrokrovej 60 9310 Vodskov Kopi sendt til LandboNord, att. Anna Birgitte Thing Plan og Miljø Dato: 24-04-2014 Sags. nr.: 09.17.44-G01-2-14 Sagsbeh.: Martin Engsig

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme Morten Dyrehauge Christiansen Tingvejen 443 7200 Grindsted Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme Billund Kommune har den 16. juni 2015

Læs mere

BEREGNING AF KONCENTRATIONEN

BEREGNING AF KONCENTRATIONEN BEREGNING AF KONCENTRATIONEN AF LUGT I OMGIVELSERNE SVINEPRODUKTION JENS HOLMEGAARD Egerupvej 14, 5610 Assens Juni 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Baggrund... 4 Samlet resultat af lugtberegning...

Læs mere

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr Bjerggården I/S Bjergvej 8 Illebølle 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 03-03-2016 J. nr.

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper - Odensevej 50, 5540 Ullerslev.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til skift mellem dyretyper - Odensevej 50, 5540 Ullerslev. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Til sagens parter Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Elisabeth Oxenbøll Sørensen Tlf. 6333 6835

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift i dyretype efter 19d Strandbjerggård

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på husdyrbruget beliggende Nebelvej 32, 6623 Vorbasse. Billund Kommunes vurdering

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på husdyrbruget beliggende Nebelvej 32, 6623 Vorbasse. Billund Kommunes vurdering HENDRIK GERRIT NEULEMAN Nebelvej 32 6623 Vorbasse Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på husdyrbruget beliggende Nebelvej 32, 6623 Vorbasse Billund Kommune har den 31. marts 2017 modtaget

Læs mere

Særligt værdifulde landbrugsområder. Indledning. I følge planloven skal kommunerne udpege og sikre særligt værdifulde landbrugsområder (SVL).

Særligt værdifulde landbrugsområder. Indledning. I følge planloven skal kommunerne udpege og sikre særligt værdifulde landbrugsområder (SVL). Særligt værdifulde landbrugsområder Indledning I følge planloven skal kommunerne udpege og sikre særligt værdifulde landbrugsområder (SVL). Trekantområdets kommuner har i fællesskab udarbejdet kommuneplan

Læs mere

Afstande mellem husdyrproduktion og nabohuse - vejledning og fortolkning

Afstande mellem husdyrproduktion og nabohuse - vejledning og fortolkning Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Udkærsvej 15, DK-8200 Århus N. Tlf. 87 40 50 00 Fax: 87 40 50 10 Byggeri, teknik, miljø. Artikel nr.: 0022 Dato: 09-05-2007 Forfatter: Arne Grønkjær Hansen Afstande

Læs mere

Bilag Udpegning af områder til store husdyrbrug Metode og udpegningsgrundlag Kaare Hjorth Udpegning af områder til store husdyrbrug

Bilag Udpegning af områder til store husdyrbrug Metode og udpegningsgrundlag Kaare Hjorth Udpegning af områder til store husdyrbrug Udpegning af områder til store husdyrbrug Udpegningen tager udgangspunkt i Herning Kommuneplan 2013-2014, særligt kapitlet om jordbrug. Nuværende retningslinjer fastlægger at husdyrbrug at: 2. Anlæg til

Læs mere

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Ammekvæg Agerholmvej 4, 7700 Thisted 13. december 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 31 i

Læs mere

Anmeldelse af skift i dyretype efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 31. Ashøjvej 10, 7760 Hurup 4.

Anmeldelse af skift i dyretype efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 31. Ashøjvej 10, 7760 Hurup 4. Anmeldelse af skift i dyretype efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 31 Ashøjvej 10, 7760 Hurup 4. marts 2016 Anmeldelse efter 17 stk. 3 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af

Læs mere

Skift i dyretype. Efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse. Kvægbrug Vorupørvej 253, 7700 Thisted 23. marts 2016

Skift i dyretype. Efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse. Kvægbrug Vorupørvej 253, 7700 Thisted 23. marts 2016 Skift i dyretype Efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Kvægbrug Vorupørvej 253, 7700 Thisted 23. marts 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 31 i Bekendtgørelse om

Læs mere

Afgørelse. efter 12 i lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug (lovbekendtgørelse nr af 4. december 2009).

Afgørelse. efter 12 i lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug (lovbekendtgørelse nr af 4. december 2009). MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 27. maj 2010 J.nr. MKN-130-00147 Afgørelse efter 12 i lov om miljøgodkendelse mv.

Læs mere

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER UDEN FOR- UDGÅENDE MILJØGODKENDELSE

TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER UDEN FOR- UDGÅENDE MILJØGODKENDELSE DPL Vålse Vesterskovvej 28a 4840 Nørre Alslev CVR nr. 20365404 7. MATRS 2017 TILLADELSE TIL AT GENNEMFØRE ÆNDRINGER UDEN FOR- UDGÅENDE MILJØGODKENDELSE Guldborgsund Kommune har den 2. marts 2017 modtaget

Læs mere

"Grøn vækst planlægning" i Kommuneplan 2013 status for jordbrugs- og biogasplanlægningen 6. JUNI 2013 "GRØN VÆKST PLANLÆGNING" I KOMMUNEPLAN 13

Grøn vækst planlægning i Kommuneplan 2013 status for jordbrugs- og biogasplanlægningen 6. JUNI 2013 GRØN VÆKST PLANLÆGNING I KOMMUNEPLAN 13 "Grøn vækst planlægning" i Kommuneplan 2013 status for jordbrugs- og biogasplanlægningen 1 6. JUNI 2013 Følgende fremgår af "Aftale om Grøn Vækst", 16. juni 2009, og "Aftale om Grøn Vækst 2.0", 9. april

Læs mere

By og Landskab har den 1. november 2013 modtaget din anmeldelse om emissionsorienteret produktionstilpasning og skift i dyretype.

By og Landskab har den 1. november 2013 modtaget din anmeldelse om emissionsorienteret produktionstilpasning og skift i dyretype. Jesper Nygård Knudsen Dato: 06-01-2014 Nybyvej 17 4390 Vipperød Sagsnr.: 13/57433 Sagsb.: Henriette Fries Dir.tlf.: 7236 8066 E-mail: hfrie@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Afgørelse til udvidelse af dyrehold

Læs mere

Afgørelse om anmeldelse - udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde på Brændholtvej 40

Afgørelse om anmeldelse - udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde på Brændholtvej 40 Peter Helmer og Søren Helmer Dato: 01-05-2013 Ringstedvej 260 4350 Ugerløse Sagsnr.: 12/113918 Sagsb.: Anne Duus Hausmann Dir.tlf.: 7236 4138 E-mail: anndh@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Afgørelse om anmeldelse

Læs mere

Opstilling af husstandsmøller. i Ringkøbing-Skjern Kommune

Opstilling af husstandsmøller. i Ringkøbing-Skjern Kommune Opstilling af husstandsmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune 1. Bevaringsværdige landskaber Natur- og Miljøklagenævnet: Natur- og Miljøklagenævnets praksis for hustandsvindmøller indenfor Bevaringsværdige

Læs mere

Planlægningen og landbruget. Det åbne land, biogas og landbrugsbygninger

Planlægningen og landbruget. Det åbne land, biogas og landbrugsbygninger Planlægningen og landbruget Det åbne land, biogas og landbrugsbygninger Det åbne land Kommunerne varetager mange interesser i det åbne land Lovgrundlaget er Lov om Planlægning, specifikt beskrevet i 11a

Læs mere

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv.

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Fynsk Naturråd 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Dagsorden 15:00 Velkomst 15:15 Godkendelse af referat 15:30 Oplæg om fælleskommunalt forarbejde 16:15 Diskussion af kriterier for udpegning

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: 19c afgørelse om udvidelse pga velfærd, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: DTO afgørelse, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift

Læs mere

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Villerupvej 11, 7755 Bedsted 4. august 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 31 i Bekendtgørelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om miljøgodkendelse af en minkfarm på en ejendom beliggende i Assens Kommune

AFGØRELSE i sag om miljøgodkendelse af en minkfarm på en ejendom beliggende i Assens Kommune 5. april 2017 Sagsnr. NMK-131-00250 KlageID: 101602 LOUPE-NMKN AFGØRELSE i sag om miljøgodkendelse af en minkfarm på en ejendom beliggende i Assens Kommune Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse

Læs mere

Bilag 3. Korrigeret. geneafstand (meter), nudrift. Genekriterie overholdt. Ingen Enkelt bolig

Bilag 3. Korrigeret. geneafstand (meter), nudrift. Genekriterie overholdt. Ingen Enkelt bolig Bilag B I L A G 1. Kort over stalde og interne transportvejet 2. Ventilationsafkast 3. Lugt 4. Afløbsforhold 5. Overfladevandsafløb fra stalde 6. Kort over gylletransportveje 7. BAT 8. Naturpunkter 9.

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013 2025 er udarbejdet med henblik på: At foretage teknisk tilpasning af kortgrundlagene for retningslinjerne skovrejsning

Læs mere

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.:

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.: Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens

Læs mere

Indledning Landbrugsareal Størrelse af landbrugsbedrifter Fordeling af landbrugsarealer på bedriftsstørrelser...

Indledning Landbrugsareal Størrelse af landbrugsbedrifter Fordeling af landbrugsarealer på bedriftsstørrelser... Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Landbrugsareal... 1 Størrelse af landbrugsbedrifter... 1 Fordeling af landbrugsarealer på bedriftsstørrelser... 1 Størrelse af landbrugsbedrifter i sogne 2010-2016...

Læs mere

AFGØRELSE om etablering af silo på ejendommen Korsvej 3, 5953 Tranekær

AFGØRELSE om etablering af silo på ejendommen Korsvej 3, 5953 Tranekær Rubenlund Agro A/S Ulrik Bremholm Korsvej 3 Helletofte 5953 Tranekær Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk

Læs mere

Afgørelse om silo. 30. april 2019

Afgørelse om silo. 30. april 2019 Lars Poulsen Høve Bygade 3 4550 Asnæs 30. april 2019 _ Afgørelse om silo Etablering af fodersilo - Anmeldeordningen for husdyrbrug Høve Bygade 3, 4550 Asnæs (CVRnr. 35937536). Odsherred kommune modtog

Læs mere

Fremtidens kommuneplan for det åbne land.

Fremtidens kommuneplan for det åbne land. Fremtidens kommuneplan for det åbne land. Jammerbugt Kommune Kommuneplanlægning Kommuneplanlægningen skal til at spille en mere central rolle i administrationen af det åbne land herunder retningslinjer

Læs mere

Godkendelse af svinebrug under ny miljøregulering. Miljørådgiver Ulla Refshammer Pallesen, LandboSyd Chefforsker Michael Holm, SEGES

Godkendelse af svinebrug under ny miljøregulering. Miljørådgiver Ulla Refshammer Pallesen, LandboSyd Chefforsker Michael Holm, SEGES Godkendelse af svinebrug under ny miljøregulering Miljørådgiver Ulla Refshammer Pallesen, LandboSyd Chefforsker Michael Holm, SEGES I den nye regulering beregnes emissioner på basis af staldtype og produktionsareal,

Læs mere

så der ikke længere er krav om sammenhæng mellem husdyr hold og jordtilliggende. Samtidig opstår en bred vifte af specialbrug,

så der ikke længere er krav om sammenhæng mellem husdyr hold og jordtilliggende. Samtidig opstår en bred vifte af specialbrug, Mål landbruget skal sikres mulighed for en bæredygtig udvikling under hensyntagen til naturen, miljøet og omkringboende. Hvorfor skal vi planlægge for landbruget? Den kommunale planlægning skal være med

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på 2240 m² på ejendommen Stejlhøjvej 7, Gl Nørager, 9610 Nørager.

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af et nyt maskinhus på 2240 m² på ejendommen Stejlhøjvej 7, Gl Nørager, 9610 Nørager. Center Natur og Miljø Stejlhøj - v/jens-henrik Carøe Klitgaard Stejlhøjvej 7, Gl Nørager 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.17.24-P19-9-14

Læs mere

J. nr. 17/3143 Ref: liem CVR nr.:

J. nr. 17/3143 Ref: liem CVR nr.: Frede Christian Kvindebjerg Hansen Illebøllevej 5 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 16-08-2017

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug

Bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug Bekendtgørelse om godkendelse og tilladelse m.v. af husdyrbrug Nr. 916 af 23. juni 2017 Miljø- og Fødevareministeriet (Miljøstyrelsen) Kapitel 6 Forskellige driftsbygninger, anlæg m.v. 10. Etablering,

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 03-05-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-4-16 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Bemærk at denne afgørelse ikke omfatter eventuelle yderligere nødvendige tilladelser.

Bemærk at denne afgørelse ikke omfatter eventuelle yderligere nødvendige tilladelser. LANDMAND FLEMMING WISSING CHRISTENSEN Kærvej 51 9500 Hobro Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.44-P19-2-16

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde efter 32 på

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde efter 32 på POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde

Læs mere

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015)

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (artiklen senest ændret november

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold på ejendommene Kædebyvej 28, 5932 Humble.

Afgørelse om ændring af dyrehold på ejendommene Kædebyvej 28, 5932 Humble. Bjarne Larsen Kædebyvej 28 5932 Humble Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 17-02-2016 J. nr. 16/1084 Ref:

Læs mere

UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING

UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING Niels Skaaning Ll. Slemmingevej 37 4990 Sakskøbing CVR nr. 6575 0716 10. MAJ 2017 UDVIDELSE AF DYREHOLD I EKSISTERENDE STALDE PÅ LL. SLEMMINGEVEJ 37, 4990 SAKSKØBING Guldborgsund Kommune har den 8. maj

Læs mere

Hvad betyder kommuneplanerne juridisk set

Hvad betyder kommuneplanerne juridisk set Hvad betyder kommuneplanerne juridisk set Helle Tegner Anker KU-Science/IFRO Plantekongres 2014 15. Januar 2014 Oversigt Kommuneplanernes indhold Visse begrænsninger! Kommuneplanernes retsvirkning Ej direkte

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på V. Thorupvej 16, 9330 Dronninglund

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på V. Thorupvej 16, 9330 Dronninglund #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 07-09-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-6-15 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Kommuneplanlægning for nye store husdyrbrug (over 500 DE)

Kommuneplanlægning for nye store husdyrbrug (over 500 DE) Kommuneplanlægning for nye store husdyrbrug (over 500 DE) Grundlag for arbejdet vedrørende landbruget i kommunenplan 2013 Debatmøde torsdag d. 7. marts kl. 17.00 Nye store husdyrbrug Grøn Vækst-planen

Læs mere

Notat. Højrupvej 45, 5750 Ringe. Miljøgodkendelse, afvejning af lugtgener. Udarbejdet af: Tove Kjærsgaard. Dato: 11. marts Sagsid.

Notat. Højrupvej 45, 5750 Ringe. Miljøgodkendelse, afvejning af lugtgener. Udarbejdet af: Tove Kjærsgaard. Dato: 11. marts Sagsid. Notat Højrupvej 45, 5750 Ringe. Miljøgodkendelse, afvejning af lugtgener. Udarbejdet af: Tove Kjærsgaard Dato: 11. marts 2009 Sagsid.: 09.17.18-P19-5-08 Version nr.: 1 Miljøgodkendelse af husdyrproduktion,

Læs mere

OML-lugtberegning for den ønskede svineproduktion.

OML-lugtberegning for den ønskede svineproduktion. Faxe Kommune MILJØRÅDGIVNINGEN Fulbyvej 15 DK 4180 Sorø Tel +45 5786 5000 Sorø d. 24. juni 2014 CVR 31 12 39 92 info@gefion.nu www.gefion.nu OML-lugtberegning for den ønskede svineproduktion. Hermed fremsendes

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af emissionsbaseret produktionstilpasning efter

Læs mere

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Lars Remme Larsen Stradevej 1 7550 Sørvad Afgørelsesdato:

Læs mere

6. maj Frode Lehmann Stensigmose Broager

6. maj Frode Lehmann Stensigmose Broager 6. maj 2014 Frode Lehmann Stensigmose 4 6310 Broager Afgørelse om anmeldelse af ændring af staldanlæg pga. dyrevelfærd samt anmeldelse af udvidelse af ensilageplads på ejendommen Stensigmose 4, 6310 Broager

Læs mere

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Ryttergårdsvej 5, 5892 Gudbjerg Sydfyn, CVR. Nr

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Ryttergårdsvej 5, 5892 Gudbjerg Sydfyn, CVR. Nr Klaus Nielsen Kværndrupvej Vænge 11 5772 Kværndrup mail@hoejagergaardagro.dk Byg, Natur og Miljø Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Jette.raal.stockholm@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 32 på ejendommen Hobrovej 10, 9550 Mariager

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 32 på ejendommen Hobrovej 10, 9550 Mariager BGAGRO I/S Fjelstedvej 4 9550 Mariager Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.46-P19-3-14 Ref.: Charlotte

Læs mere

MILJØGODKENDELSER KONSEKVENSER AF NYE REGLER VEDRØRENDE TOTALBELASTNING

MILJØGODKENDELSER KONSEKVENSER AF NYE REGLER VEDRØRENDE TOTALBELASTNING MILJØGODKENDELSER KONSEKVENSER AF NYE REGLER VEDRØRENDE TOTALBELASTNING Det Europæiske fællesskab og Ministeriet for FødevareErhverv, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet Projekt

Læs mere

Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbrug ejendommen Siø 12, 5900 Rudkøbing CVR nr

Afgørelse om skift af dyretype på husdyrbrug ejendommen Siø 12, 5900 Rudkøbing CVR nr Jørgen Pedersen Siø 12 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 03-07-2017 J. nr. 17/5233 Ref:

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 19d Gundestrupbakken 33, 8990 Fårup

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 1 19d Gundestrupbakken 33, 8990 Fårup I/S Peter og Ejgil Andersen Østerkæret 25 8990 Fårup Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.42-P19-2-12

Læs mere

25. marts Jens Chrestian Jensen Svennesmølle Sydals

25. marts Jens Chrestian Jensen Svennesmølle Sydals 25. marts 2013 Jens Chrestian Jensen Svennesmølle 36 6470 Sydals Afgørelse om anmeldelse af skift i dyretype, Svennesmølle 36, 6470 Sydals Sønderborg Kommune har d. 20. marts 2013 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Vi skal med denne afgørelse vurdere, om ændringen kræver godkendelse efter husdyrgodkendelseslovens 11 1.

Vi skal med denne afgørelse vurdere, om ændringen kræver godkendelse efter husdyrgodkendelseslovens 11 1. Bent Juul Sørensen Dunkærgyde 13 5970 Ærøskøbing Byg, Natur og Miljø Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Jette.raal.stockholm@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke-godkendelsespligt

Læs mere

Afgørelse om udvidelse af dyreholdet i eksisterende stalde (fulde stalde) på ejendommen Siø 12, 5900 Rudkøbing CVR nr

Afgørelse om udvidelse af dyreholdet i eksisterende stalde (fulde stalde) på ejendommen Siø 12, 5900 Rudkøbing CVR nr Jørgen Pedersen Siø 12 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 26-06-2017 J. nr. 17/5199 Ref:

Læs mere

Munkbro I/S Munkbrovej Holstebro. 31 afgørelse om skift i dyretype

Munkbro I/S Munkbrovej Holstebro. 31 afgørelse om skift i dyretype Munkbro I/S Munkbrovej 8 7500 Holstebro Dato: 28-08-2015 Sagsnr.: 09.17.44-P19-13-15 Henv. til: Christian Skaaning Laursen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 77 92 Afdeling tlf.: 96 11 75 57 naturogmiljo@holstebro.dk

Læs mere

Sådan skal jordbrugsanalyserne bruges. v. agronom Thorben E. Jørgensen Odense Kommune

Sådan skal jordbrugsanalyserne bruges. v. agronom Thorben E. Jørgensen Odense Kommune Sådan skal jordbrugsanalyserne bruges v. agronom Thorben E. Jørgensen Odense Kommune Disposition 1. De formelle krav til jordbrugsanalyser 2. Odense hvad har vi gang i? 3. Smagsprøver på Odenses egen jordbrugsanalyse

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde

Læs mere

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten. Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Et vindue er åbent - men kun i 2012 - for at få opjusteret den tilladte

Læs mere

Lars Nielsen Dato: Ringstedvej Holbæk Sagsnr.: 12/ Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype

Lars Nielsen Dato: Ringstedvej Holbæk Sagsnr.: 12/ Afgørelse vedr. anmeldelse af skift i dyretype Lars Nielsen Dato: 15-02-2013 Ringstedvej 160 4300 Holbæk Sagsnr.: 12/101063 Sagsb.: Anne Duus Hausmann Dir.tlf.: 7236 4138 E-mail: anndh@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Afgørelse vedr. anmeldelse af skift

Læs mere

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Sdr. Vornæsvej 31, 5700 Svendborg, CVR nr

Svendborg Kommune har modtaget en anmeldelse om ændring af husdyrproduktionen på ejendommen Sdr. Vornæsvej 31, 5700 Svendborg, CVR nr Frank Madsen Sdr. Vornæsvej 31 5700 Svendborg noregaard@taasingemail.dk Byg, Natur og Miljø Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Jette.raal.stockholm@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse

Læs mere

Antal dyr Dyreenheder (DE) Slagtesvin ( kg) ,8. Der er i vedlagte BILAG 1 og 2 udarbejdet en redegørelse, der begrunder vores afgørelse.

Antal dyr Dyreenheder (DE) Slagtesvin ( kg) ,8. Der er i vedlagte BILAG 1 og 2 udarbejdet en redegørelse, der begrunder vores afgørelse. Martin K. Stougaard Knudsbøllevej 29 5700 Svendborg Rubenlund Agro A/S v. Ulrik Bremholm Sønderskovvej 2 5953 Tranekær Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge

Læs mere

CVR nr. 15226331 CHR nr. 25179 Tlf. nr. 24857356

CVR nr. 15226331 CHR nr. 25179 Tlf. nr. 24857356 Hans Skovgaard Horsbjergvej 1, 8653 Them hans@butik-skovgaard.dk 20. april 2015 EJD-2015-02199 Afgørelse om skift mellem dyretyper på Løgagervej 4, 8600 Silkeborg CVR nr. 15226331 CHR nr. 25179 Tlf. nr.

Læs mere

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (senest ændret d. 18. november 2013)

Læs mere

Henrik Halmø Terkelsen Bøllemosevej Gudbjerg. Afgørelse om etablering af en halmlade

Henrik Halmø Terkelsen Bøllemosevej Gudbjerg. Afgørelse om etablering af en halmlade Henrik Halmø Terkelsen Bøllemosevej 21 5892 Gudbjerg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Afgørelse om etablering af en halmlade Svendborg

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev #split# Torben Carton-Sørensen Torupvej 27 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 25-08-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-5-15 Sagsbeh.: Martin Engsig Lokaltlf.: +4599455205 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

Teknik og Miljø Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej 19, 6862 Tistrup 20.

Teknik og Miljø  Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej 19, 6862 Tistrup 20. Niels Thing Snorupvej 14 6862 Tistrup Teknik og Miljø Erhvervscenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79946800 Afgørelse på anmeldelse af skift mellem dyretyper i eksisterende stalde på ejendommen Krarupvej

Læs mere

De juridiske rammer for lokalisering af landbrugsbyggeri

De juridiske rammer for lokalisering af landbrugsbyggeri De juridiske rammer for lokalisering af landbrugsbyggeri Knud Erik Jensen,, Plan & Miljø, Landboret Koldkærgård Konferencecenter 27. august 2009 Økonomi og Jura Udtalelse juli 2009 Halvdelen af al byggeri

Læs mere

Anmeldelse om opførelse af ensilageplads Stormarken 47, 5471 Søndersø

Anmeldelse om opførelse af ensilageplads Stormarken 47, 5471 Søndersø Anmeldelse om opførelse af ensilageplads Stormarken 47, 5471 Søndersø Forfatter: Nordfyns Kommune Meddelt den 25. juni 2015 Dokument nr. 480-2015-244286 Sags nr. 480-2015-87719 Afgørelse vedr. etablering

Læs mere

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper. Anne Hvid Nielsen Riisvej Vildbjerg

31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper. Anne Hvid Nielsen Riisvej Vildbjerg Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 31 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig skift i dyretyper Anne Hvid Nielsen Riisvej 1 7480 Vildbjerg Afgørelsesdato:

Læs mere

Bilag 3 LUGT BEREGNING

Bilag 3 LUGT BEREGNING BILAG 93 Bilag 1 94 95 Bilag 2 Bilag 3 LUGT BEREGNING For ejendommen Kanalvej 10 er udpeget følgende områder hvortil geneafstande for lugt beregnes: Nabobeboelse (Kanalvej 8) Samlet bebyggelse/rekreativt

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til udvidelse af antal husdyr i eksisterende stald på Sentvedvej 20B, 5853 Ørbæk, cvr-nr. Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Kaj Andersen Sentvedvej 20A 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere