Indhold. Side 1 af 12. Google Earth

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold. Side 1 af 12. Google Earth"

Transkript

1 Side 1 af 12 Indhold Installation af programmet...2 Brug af Google Earth...3 Præsentationsdelen eller 3D-vinduet...4 Navigationskontrollerne...5 Søgninger (Search)...6 Fly To...6 Find Businesses...6 Directions...7 Places...7 Layers...8 Et par små øvelser...9 Ny øvelse...9 Sidste øvelse...10 Allersidste øvelse...11 Afslutning...12 Du har en globus med hele Verden i din computer, hvis du installerer Google Earth. Med dette program kan du finde og se din egen gade, dit eget hus, ja du kan stort set finde alt på Jordens overflade, som kan fotograferes fra en satellit. Desuden er der tilknyttet en database med en uoverskueligt mængde af oplysninger/data. Programmet arbejder meget tæt sammen med søgemaskinen Google, som de fleste af os bruger, når vi søger på internettet. Har du nogen side været i Australien? Hvis nej, så kan du komme der nu. Her under er et fotografi af den berømte sten i nærheden af Alice Springs inde midt i landet. Den hedder Ayers Rock.

2 Side 2 af 12 Den har jeg fotograferet i solnedgang, et imponerende skue. Men hvordan ser den ud ude fra rummet? Er den lang og smal, som man kan få fornemmelsen af ved at se på mit fotografi. Hvis man går en tur omkring stenen, skal man gå ca. 10 km. Hvis man har et brændende ønske om at vide det, så er der 2 muligheder. Enten tager man en tur helt om på den anden side af Jorden, lejer et fly og flyver i 4 5 km s højde over stenen og har husket at tage sit kamera med. Eller man henter programmet Google Earth hjem fra Internettet og lader det afsløre stenens form. Programmet er gratis, så hvis man ikke har for mange penge og samtidig ikke er tryg ved at flyve, så vil jeg foreslå den sidste mulighed. Jeg afslører her stenes form. Den er altså ikke kun lang, den er også bred, og så er det kun en lille del af kolossen, man kan se. Installation af programmet Programmet skal hentes på internettet. Det kan man utallige steder. Herunder finder du et link, hvor programmet kan hentes. Når du aktiverer denne knap, er du godt på vej. Klik så her.

3 Hvis du ser dette, så klik blot på teksten i det gule felt. Side 3 af 12 Og vælg Hent fil Klik så på Kør, og Kør og Næste et par gange. Resten klarer programmet selv. Brug af Google Earth Når programmet er installeret har du sikkert fået et ikon på skrivebordet, således Dette dobbeltklikker du på. Har du ikke dette ikon, må du via den grønne Start-knap klikke på Alle programmer, hvor du finder

4 Side 4 af 12 Skærmen er principielt opdelt i 3 områder Søgedelen Præsentationsdelen Manøvredelen Disse gennemgås i det følgende hver for sig. Præsentationsdelen eller 3D-vinduet Vi starter med Præsentationsdelen. Som standard vises et satellitbillede af USA og omegn. Du oplever, at musen får form som en hånd hånden, og du kan flytte landområdet.. Når du holder venstre musetast nede, så knyttes Prøv nu at flytte globusen, så du kan se Danmark. Flyt musen, så hånden peger på Fyn. Når du dobbeltklikker med musen, så flyver du nedad, og kortet forstørres. Hvis din mus har skrollehjul, kan det bruges til at forstørre eller formindske afstanden til Jorden. Hvis du holder højre musetast nede, får du samme virkning. Se også muligheder under Navigationskontrollerne.

5 Side 5 af 12 Prøv nu at finde Odense Havn, gå ned i ca. 200 meters højde, hvor du kan se bådene i havnen. Prøv derefter at flytte kortet, så du kan se Thriges Plads. Her ser du, at der er et grønt område der, hvor der i dag er en stor parkeringsplads. Det fortæller, at satellitbilledet ikke er fra i går, det er mindst ½ år gammelt. Der ses også flere bygninger på havnen, som i dag er jævnet med jorden. Øvelsen her er blot tænkt som en øvelse i at navigere rundt på kloden. Prøv at panorere ind over Sahara, hvor du også kan se Nilen. Her er der store områder, der er aldeles øde. Man har derfor ikke brugt særlig mange midler til at fotografere mange detaljer. Detaljeringsgraden vises ved hjælp af forskellige farvede rektangler. Nederst på skærmen finder du nogle vigtige oplysninger. Pointer. Helt til venstre kan du hele tiden følge musens placering i længde-bredde systemet. Altså de nøjagtige koordinater for det, du peger på. Streaming fortæller, hvor meget af kortet der er hentet hjem fra nettet. Ved 100 % kan det ikke blive tydeligere. Eye alt viser, hvor højt du flyver. Navigationskontrollerne Øverst i højre hjørne finder du navigationskontrollerne. I midten finder du noget, der minder om et kompas. N står naturligvis for Nord. Som standard vender opad på skærmen mod Nord. Ønskes dette ændret, så gribes fat i cirklen og med musen kan Nord drejes i en anden retning. Med de 4 piltaster kan man flytte kortet i de 4 verdenshjørner. Med den ottetakkede stjerne i midten kan kortet flyttes i selvvalgt retning. Du kan også flytte kortet med piltasterne på tastaturet. Med den lodrette skyder til højre for kompasset kan man trinvis zoome ind og ud på kortet. Hvis du dobbeltklikker på plusset, dykker du så tæt på, som du kan komme. Det modsatte sker ved et dobbeltklik på minuset. Med den vandrette skyder kan du få kortet til at hælde på skrå. Også her vil et dobbeltklik på enderne af skyderen flytte kortet til ydregrænserne.

6 Søgninger (Search) Fly To Google Earth Side 6 af 12 I søgefeltet gives der mulighed for at opsøge et bestemt sted på Jordkloden. Lad os antage, at du i øjeblikket beskuer Odense Havn og pludselig får lyst til at finde ud af, hvor Rundetårn lige befinder sig. I søgefelter skriver du: Rundetårn, Denmark, hvorefter du klikker på forstørrelsesglasset. Nyd så din gratis flyvetur over Fyn og Sjælland. Du lander blødt og behageligt på toppen af Rundetårn. Du er nok lidt for tæt på; men så flytter du dig blot lidt ud i rummet. Du har måske planer om at holde ferie på Samsø til sommer. Det kunne måske så være rart lige at orientere dig om lokale forhold, sådan set lidt fra oven. Skriv derfor: Samsø, Denmark i søgefeltet. Vi slutter af med at besøge Queenstown i New Zealand. Det skriver du blot i søgefelter adskilt med komma. Og vupti, du befinder dig på den anden side af Jorden i den by, hvor man opfandt elastikspringet. Det er et meget smukt område. De steder, du besøger, bliver gemt under søgefelterne. Du kan lave en flyvetur fra sted til sted Marker de steder, du vil besøge på din tur, og klik på Play Tour knappen, og så går det ellers derudad. Find Businesses Find kommercielle steder. Dette eksempel finder Legoland i Billund. Prøv selv f. eks. Tivoli i Cobenhagen, Louvre i Paris, Diesneyland i Paris og Diesneyland i USA.

7 Directions Google Earth Side 7 af 12 Under fanebladet Directions, kan du få lagt en ruteplan mellem to steder. I stedet for Samsø beslutter du dig for at tage til USA i ferien. Du har tænkt dig at leje en bil, og vil på forhånd se lidt på mulighederne for at køre fra Niagara Falls til Chicago. Du skriver de to stednavne her, og klikker igen på forstørrelsesglasset. NB! Da systemet er udviklet i USA, behøver man ikke at angive landets navn her. Prøv selv at lave en ruteplan mellem Odense og Hamborg. Vær opmærksom på, at det engelske ord for Hamborg er Hamburg, så du kommer ikke langt med den danske betegnelse. Places Kan du se dybden i dette billede? Det er et lille udsnit af Grand Canyon. Under Places er der indlagt en række steder, som man kan besøge ved at dobbeltklikke på de blå links. Billedet fra Grand Canyon er fundet ved at dobbeltklikke her.

8 Side 8 af 12 Hvis du klikker på og så den lille sorte pil vendes, så får du mere plads til at se valgmulighederne. Du kan åbne dem igen ved blot at klikke på de grå felter. Du kan læne dig tilbage og få en storslået sightseeingtur over de valgte steder. Du fravælger steder ved at fjerne flueben. Klik så på afspilningsknapper, som beskrevet tidligere. Vil du studere et sted lidt nærmere, så kan du stoppe turen her og gå på opdagelse. Layers Det sidste af paneler i venstre side af skærmen hedder Layers (lag) Der findes en stor database, som man kan trække på, for at få en lang stribe af oplysninger lagt ind på det område, man kikker på. Det kan være veje, grænser, transportmuligheder samt meget mere. Denne vejledning kan ikke komme ind på alle mulighederne, men lader det være op til dig at eksperimentere med mulighederne. Her i eksemplet er valgt Now Enabled under Wiew. Der vises altså kun de layers, der er valgt, de der har fået flueben. Vælger du så kan du se alle tilgængelige valg.

9 Side 9 af 12 Sæt flueben i de små firkanter, som du ønsker skal med. Er der et lille kryds, betyder det, at der flere valg under den viste kategori. Under Transportation kan du f. eks. vælge/fravælge lufthavne, jernbaner, tankstationer m. m. Et par små øvelser. Start med at fjerne alle flyeben i Layers. Under Places vælger du Grand Canyon. Gå lidt tættere på bjergene. Tænd så Terrain. Nu vil du se bjergene og slugten i 3D. Prøv nu at eksperimentere med denne Så du ser det mere eller mindre i en skrå vinkel. Nu kan man rigtig fornemme det storslåede landskab. Sæt derefter flueben i. Landskabet blive så plettet af blå klistermærker. Fortæller, at der er billeder fra området, som kan kaldes frem. Kan give informationer af særlig interesse. Giver mulighed for at foretage opslag i Verdens største leksikon (Engelsksproget.) Du skal blot klikke på klistermærket. Ny øvelse Skriv Chicago i Search Fly To. Zoom ind på bykernen.

10 Side 10 af 12 Sæt så et flueben her. Du kan nu se byens mest karakteristiske bygninger indtegnet på kortet i 3D. Find en spændende bygning. Vip kortet lidt. Med kompasset kan nu få set bygningen hele vejen rundt. Sluk igen for 3D Buildings. Lad os antage, at du er et sted i Chicago og lige får lyst til en kop kaffe. Du er ikke så god til engelsk, så du tør ikke spørge en tilfældig person. I en nærliggende Net-cafe kan du starte dette program. Her vælger du at sætte et flueben her. Kortet fyldes med kopper. Når du klikker på en kop, får du adressen og telefonnummeret på stedet Har du brug for et sted at sove, så finder du det her. Sidste øvelse Der har på det sidste været megen snak i medierne om, at lufthavnen i Beldringe er for kort til chartertrafik. Men hvor lang er den egentlig? I Fly To kan du skrive: Beldringe, Denmark, eller du kan indtage luftrummet over Fyn og tænde dette lag/layer, så har du lettere ved at finde lufthavnen. Nu skal du måle, hvor lang startbanen er. Øverst på skærmen finder du dette knappanel.. Det er målestokken, du skal tænde. Så markerer du start og slut på banen, og kan læse resultatet i den lille rude. Den er mindre end 2 km, så det er altså begrænset, hvor store fly, der kan starte og lande her.

11 Side 11 af 12 Du kunne også have målt længden på en anden måde. Under View på menulinien kan du sætte flueben ved Scale Legend Så fremkommer et afstandsmål, der er afpasset højden over Jorden Hvis du nu drejer startbanen, så den bliver næsten vandret og tilpasser zoomet, så den ca. passer til afstandsmålet, så får du et yderligere bevis for, at banen er under 2 km. Dette afstandsmål kan være nyttig i mange sammenhænge, så det anbefales at det altid er fremme. Allersidste øvelse Det blev alligevel Samsø der blev mål for ferien. Du skal bo på en campingplads næsten så langt mod nord, man kan komme. Du kører fra Nordby ad Issehoved og drejer ind ad Campingvej. Vejnavne kan du få vist, hvis du tænder for. Du får anvist en plads tæt på hovedbygningen. Kan vi blive enige om, at der ca. 300 m til vandet? Lige i nærheden finder du Samsø Labyrinten! Kan du finde den? Du kan handle inde i Nordby. Kan man gå derind? Brug Path. Får du det også til godt en km?

12 Side 12 af 12 Afslutning Ovenstående er kun et lille udpluk af de muligheder, dette fantastiske program tilbyder. Gå blot i gang med at eksperimentere, du kan ikke gøre noget, som ødelægger noget. Det er udviklet i USA. Databasens oplysninger om steder, benzinstationer og meget mere er da også mest koncentreret her. Men at der f. eks. findes oplysninger om, at Samsø Labyrinten er den næst største trælabyrint i Verden, det er da imponerende i kk? Til slut et par små tips. F11 tasten på tastaturet fjerner panelerne til venstre på skærmen, så hele skærmen udnyttes. Et nyt tryk på F11 fremkalder panelerne igen. Holder du Ctrl-tasten nede og trykker på M, så får de et vægkort af hele Jorden, der viser, hvor du er lige nu. Flere steder specielt i USA er der indlagt små videoer og links, der via Google leder dig frem til et hav af oplysninger. Prøv at have dette lag tændt. Du kan sætte tegnestifter på udvalgte steder.. Programmet husker de steder, næste gang du starter det. Ønsker du at fjerne valgte steder, skal du klikke med højre musetast så får du mulighed for at slette. Du kan læse meget mere om programmet på denne hjemmeside: 2. januar 2008 Karl Johan Jørgensen

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold

Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Billeder og tegninger i Word 2007 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...4 Beskære billedet...4 Størrelse...5 Streger/ramme...6 Billedeffekter...6 Skygge...7

Læs mere

Tekstbokse er et meget fint værktøj til at få placeret tekster et vilkårligt sted i et dokument. Det vil det følgende give nogle eksempler på.

Tekstbokse er et meget fint værktøj til at få placeret tekster et vilkårligt sted i et dokument. Det vil det følgende give nogle eksempler på. Indhold Lav en tekstboks...2 Indskrivning af tekst...2 Tekstboksens størrelse...3 Sammenkædning af tekstbokse...4 Billeder og tekster...4 Rækkefølge...6 Fjerne en tekstboks...6 Rammer og udfyldning...6

Læs mere

Publisher 2003 Indhold

Publisher 2003 Indhold Publisher 2003 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Skærmsiden...2 Opgaverude...3 Værktøjer...4 Overskrift...5 Billeder...5 Flytning...6 Ændring af størrelse...6 Formatere billedet...7 Indskrivning af

Læs mere

Wordart Side 1 af 16

Wordart Side 1 af 16 Side 1 af 16 Side 2 af 16 WordArt er et system, hvor man kan lave mange spændende tekster. Billederne på side 1 er lavet med dette system. I det følgende vil du få mulighed for at lære dette system nærmere

Læs mere

Introduktion til EXCEL med øvelser

Introduktion til EXCEL med øvelser Side 1 af 10 Introduktion til EXCEL med øvelser Du kender en almindelig regnemaskine, som kan være til stort hjælp, når man skal beregne resultater med store tal. Et regneark er en anden form for regnemaskine,

Læs mere

Outlook Express. Outlook Express

Outlook Express. Outlook Express Side 1 af 16 Outlook Express Indhold Outlook Express...1 Indhold...1 Introduktion...2 Titellinie...2 Menulinje...3 Værktøjslinie...3 Opret med :...3 Send/mod...3 Adresser...3 Søg...3 Mapper...3 Kontaktpersoner...3

Læs mere

så dagens lys i 1998. Hurtigt overtog den positionen

så dagens lys i 1998. Hurtigt overtog den positionen GOOGLE-SKOLEN Det kan du lære i skolen Lær Googles tilbehør at kende. Glem alt om søgning på nettet du får gratis e-mail, tekstbehandling, kalender, billedbehandling med mere. I dette nummer: Lær at bruge

Læs mere

Introduktion til Calc Open Office med øvelser

Introduktion til Calc Open Office med øvelser Side 1 af 8 Introduktion til Calc Open Office med øvelser Introduktion til Calc Open Office... 2 Indtastning i celler... 2 Formler... 3 Decimaler... 4 Skrifttype... 5 Skrifteffekter... 6 Justering... 6

Læs mere

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje.

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Windows Fil Struktur I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Hvad er et drev Et drev, er en afgrænsning af fil strukturen. Når du går ind på et drev vil du stå i roden

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii Side 1 af 11 Få din egen mailadresse Start Internettet. Skriv denne adresse i Adressefeltet: www.jubii.dk og tyk på Enterknappen. Du har nu forbindelse med søgemaskinen: Jubii Klik på punktet: E-mail Oprettelse

Læs mere

Word- 4: Indsættelse af grafik (fra Internet?)

Word- 4: Indsættelse af grafik (fra Internet?) Word- 4: Indsættelse af grafik (fra Internet?) Ofte vil man gerne peppe sine dokumenter op med noget grafik eller vise noget vigtigt og meget relavant i forbindelse med teksten. Det er ikke svært med Word!

Læs mere

HJEMMESIDEKURSUS. Knap med stort A bruges til tekstbox. Knap med bjergtop bruges til billede

HJEMMESIDEKURSUS. Knap med stort A bruges til tekstbox. Knap med bjergtop bruges til billede HJEMMESIDEKURSUS 1. Hjemmesideopbygning i MS Publisher - Side 1 2. Hjemmesiden lægges ind på nettet - Side 9 3. Generelt om Internettet - Side 11 4. Den færdige hjemmeside - Side 14 1 Hjemmesideprogram

Læs mere

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus.

PC Kursus I. P. Schmidt. Grundkursus. PC Kursus I. P. Schmidt Grundkursus. Start. Det er ikke svært. Det er sjovt! Kabale. Vi skal til at lægge kabale. Nogle vil nok undre sig over, at vi skal til at spille spil! Grunden til dette er, at det

Læs mere

Manual. Tabulex Hjemmeside. Manual. Side 1 af 39

Manual. Tabulex Hjemmeside. Manual. Side 1 af 39 Tabulex Hjemmeside Manual Side 1 af 39 Indholdsfortegnelse 0. Begreber... 3 1. Sådan logger du ind... 5 2. Opret sider og kolonner... 6 2.1 Opsætning... 6 2.2 Opret side og rediger egenskaber... 8 2.3

Læs mere

Skrivevejen Brugervejledning til computerprogram

Skrivevejen Brugervejledning til computerprogram Skrivevejen Brugervejledning til computerprogram Indhold Computerprogrammet 2 Registrering af klasse og lærer 3 Registrering af elever 4 Min side 5 Programmer i menuen Bogstaver 6 Bjørnen 7 Fang fisk 7

Læs mere

Billedbehandling med PhotoFiltre

Billedbehandling med PhotoFiltre Billedbehandling med PhotoFiltre Programmer: PhotoFiltre 6.2.5 Microsoft Word 2003 Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik og edb layout - Almen Voksenuddannelse September 2007

Læs mere

ipad for let øvede, modul 5 Facebook

ipad for let øvede, modul 5 Facebook 17112014AS ipad for let øvede modul 5 Indledning Dette kursus er meget omfattende, selv om det kun dækker en mindre del af mulighederne i. Hvis du ikke har kendskab til, kan du med fordel bruge 2 kursusgange

Læs mere

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com PowerPoint 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller

Læs mere

http://www.knowware.dk

http://www.knowware.dk Acrobat Reader: tips... F5/F6 åbner/lukker Bogmærker I Menu AVis sindstiller du, hvordan filen vises på skærmen CTRL+0 = Hele siden CTRL+1 = Originalstørrelse CTRL+2 = Vinduesbredde I samme menu kan du

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

DESIGN-PARTNER VEJLEDNING. af Vivian Høxbro. og Jubbe Netterstrøm

DESIGN-PARTNER VEJLEDNING. af Vivian Høxbro. og Jubbe Netterstrøm DESIGN-PARTNER VEJLEDNING af Vivian Høxbro og Jubbe Netterstrøm FORORD 29. april 2014 Design-Partner er udviklet med specielt henblik på den professionelle strikdesigner. Ved hjælp af Design-Partner er

Læs mere

Grundlæggende kursus i webdesign

Grundlæggende kursus i webdesign Webdesign med Frontpage 2003 Undervisning i webdesign Søren "Noah" Nielsen Sept. 2006 Indholdsfortegnelse Webdesign med Microsoft Frontpage...3 Hvad er en hjemmeside?...4 Hvad består websiden af?...5 Opret

Læs mere

Byd velkommen kursus i dukapc.

Byd velkommen kursus i dukapc. 1 Byd velkommen kursus i dukapc. Præsenter dig (jer) selv og din baggrund for at undervise. Skriv dit Navn og e-mail adresse op på tavlen Fortæl om kursusstedet Toiletforhold Tidsplan Pauser Kaffe Rygning

Læs mere

Sådan kommer du i gang Vejledning til Nyt Arealinformation

Sådan kommer du i gang Vejledning til Nyt Arealinformation Sådan kommer du i gang Vejledning til Nyt Arealinformation Med denne vejledning vil Danmarks Miljøportal give dig en lille introduktion til de mest brugte funktioner i Danmarks Arealinformation. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

OnLibri.dk. Word 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Word 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Word 2007 Torben Lage Frandsen 2008 OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med nogen midler grafisk, elektronisk,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Dato Oktober 2014 BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGERVEJLEDNING RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 06 Dato 2014-10-01 Udarbejdet af JNN

Læs mere