Mølleparkens historie

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mølleparkens historie"

Transkript

1 Historien om Mølleparken begynder den 6. maj 1861, da bryggeriejer P.Petersen indbetalte et beløb på 60 rigsdaler til Sønderborg Bys Sparekasse. Beløbet var samlet sammen af ham selv, børnene og nogle venner i den hensigt at oprette en fond, som ved hjælp af evt. andre tilskud og renter og renters rente i løbet af 100 år skulle tjene til oprettelsen af et hjem for gamle mænd, i lighed med den selvejende institution Sct. Jørgens Hospital - et alderdomshjem for kvinder.. I 1879 indbetalte enkefru Petersen på kontoen et beløb på 1400 rigsdaler til Magistraten og udtalte samtidig ønsket om, at kommunen til sin tid ville gå i gang med opførelsen af alderdomshjemmet. Senere blev der i årenes løb fra såvel private som institutioners side, blandt andet af det årlige overskud ved afholdelsen af den i Sønderborg så populære ringriderfest, indbetalt bidrag til fonden. Ved krigens udbrud i 1914 var den vokset til mark. Fremhæves skal også Skyttelaugets begravelseskasse, som siden genforeningen i 1920 indsatte en årlig rente på hjemmets driftskonto på 556 kr. Sønderborg Skyttelaug oprettede i 1815 en begravelseskasse for sine medlemmer. Den 26. august 1918 blev kassen ophævet og dens formue på ca mark blev overdraget til kommunen på betingelse af, at kommunen forpligtede sig til at yde den fastsatte begravelseshjælp til de resterende medlemmer (der var 6). Den resterende del af formuen, skulle anvendes til det projekterede hjem for gamle mænd, eller hvis ikke det var muligt, til andre lignende almennyttige formål. Endelig skal nævnes en dengang meget anset borger i byen, nemlig købmand Georg Hansen, født og afgået ved døden Et halvt år før sin død, oprettede han et testamente og bestemte heri, at der af hans formue skulle udbetales kr. til det herværende alderdomshjem. Beløbet skulle udbetales til kommunen, når hans broder, urmager og rentier Cornelius Hansen, der var hans universalarving, var afgået ved døden. Broderen døde i 1942, og beløbet på kr., minus i arveafgift gik ind på alderdomshjemmets konto til nedbringelse af gælden, da hjemmet, der ikke eksisterede endnu ved testamentets oprettelse, nu var opført og taget i brug. Byggeriet starter. I 1925 fremsatte Den Socialdemokratiske byrådsgruppe over for byrådet forslag om iværksættelse af forarbejdet til opførelsen af alderdomshjemmet, da trangen til et sådant hjem var stor. Byrådet vedtog i princippet at lade et sådant hjem opføre, og det blev overladt tidtagning Udvalget for Alderdomsforsørgelse at arbejde videre med sagen og fremkomme med forslag til bygningens opførelse og beliggenhed. I 1930 var man så langt fremme med planerne, at bygningens opførelse kunne begynde. Man havde fundet en smukt beliggende grund ved Mølledammen med megen udenomsplads, og i løbet af godt 1 års tid stod hjemmet færdigt og kunne tages i brug den 15. april 1931.

2 Der var plads til 37 personer, heraf 2 på sygeafdelingen som senere blev udvidet til 4 pladser. Det kneb meget med at få hjemmet belagt i starten, idet kun 7 personer blev optaget ved ibrugtagningen. Snart fulgte flere dog efter og ved regnskabsårets udgang den 31.marts 1932 var der optaget i alt 26 personer. Udgifterne til hjemmets opførelse inkl. grunden og havestykket udgjorde ca kr. Ombygninger og moderniseringer: 1952 På grund af byens vækst og stærk tilgang af pensionister meldte sig hurtigt spørgsmålet om udvidelse af hjemmet, hvilke skete i 1952, da man byggede en sydfløj. Hjemmet ændrede herved fuldstændig udseende og karakter. Kapaciteten blev godt og vel fordoblet, idet der nu var plads til 86 personer, heraf 11 på sygeafdelingen. Denne udvidelse kostede ca kr. Alle pladser blev hurtigt belagt, og behovet for en ny udvidelse kom allerede i løbet af 4 år Dette behov resulterede i en lav tilbygning (anneks) i havens sydlige udkant (den senere afd. B, hvor Nybo er i dag). Herved blev der tilvejebragt yderligere 21 værelser til pensionærer, 4 værelser til personale samt en tjenestebolig for en sygeplejerske med tilhørende ekstrarum til badeværelse, toiletter, tekøkkener, skyllerum, opholdsstuer m.m. Hjemmets kapacitet blev herved 106 pladser. Udvidelsen i 1956 kostede ca kr. Ved denne udvidelse i 1956 blev sygeafdelingens kapacitet ikke forøget. Helbredstilstanden af de pensionister, der blev optaget i hjemmet, blev stadig mere og mere dårlig, hvorved hjemmet mistede sit præg af alderdomshjem og snarere blev til et sygehjem. Det resulterede bl.a. i, at man måtte tage opholdsstuer i brug til permanente sygestuer, og det blev nødvendigt at tage stilling til en udvidelse af sygeafdelingen for at skaffe flere sengepladser og tilbagegive opholdsstuerne til deres oprindelige formål I sommeren 1962 havde man 11 sengepladser på sygeafdelingen fordelt med 2 stuer med 4 senge, 1 stue med 2 senge og 1 enestue, hvilket slet ikke kunne tilfredsstille efterspørgslen. Det Sociale Udvalg ansøgte derfor Byrådet om midler til en udvidelse af sygeafdelingen. Udvidelsen måtte ske på bekostning af sengepladser på den almindelige afdeling.

3 Byrådet vedtog, at der i budgettet for 1961/62 blev afsat et beløb på kr. til formålet. Senere blev der stillet yderligere et beløb på kr. til rådighed af dispositionsfonden til modernisering af hjemmets gamle afdeling, således at værelsernes standard for hele hjemmet blev mere ensartet. Der skulle installeres håndvaske og opsættes faste skabe på værelserne samt lægges ny gulvbelægning. Efter ombygningen i 1962, hvor der var 106 pladser inkl. 11 sygestuer, var der ansat 25 medarbejdere udover bestyrerinden: 3 sygeplejersker 1 kokkepige 1 vaskeriassistent 1 nattevagt 19 sygehjælpere, stue-, køkken-, og vaskeripiger Fremtidsønsker i 1962: 1. Iværksættelse af en terapeutvirksomhed for herigennem at kunne sysselsætte de gamle, der måtte ønske det. Lokalet hertil vil kunne indrettes i cykelrummet i kælderen. 2. Møblering af en opholdsstue 3. Anlæg af en asfalteret vej gennem haven til hovedindgangen og rampen, da den voksende trafik med lejebiler, ambulancer og ligvogne ikke kan færdes ad den grusbelagte kørevej. 4. Opsætning af faste skabe i pensionærernes værelser, der ved moderniseringen blev udskudt til fordel for bl.a. ligkapellet. 5. Anskaffelse af en opvaskemaskine 6. Anskaffelse af en el-tørretumbler For at få hjemmet op på samme stade som de 2 nye plejehjem i byen (Ulkebøl og Tandsbjerg), begyndte man i 1974 en omfattende modernisering, der gennemførtes i 3 tempi. Først byggede man den nye fløj mod Mølledammen (afd. A), som bestod af 28 stuer med eget bad og toilet. Samtidig blev hjemmets nordlige fløj moderniseret. Dette arbejde var færdigt i 1975, og det var derefter muligt at flytte nogle beboere og tømme husets forskellige afsnit.

4 Husets gamle anneks (afd. B) stod efter endt modernisering færdigt i august 1976, hvorefter man kunne gå i gang med selve hovedbygningen, der stod klar i Hjemmet fremtrådte nu, som et moderne plejehjem med alle de faciliteter indbygget, som et gammelt hus gav muligheder for. Efter omfattende modernisering var der nu 74 pladser : Afd. A med 28 pladser Afd. B med 23 pladser Afd. C med 23 pladser (beliggende på 1. og 2. sal i hovedbygningen) Sygeafdelingen blev nedlagt og beboerne blev boende på deres stue, uanset hvor syge de blev og hvor meget hjælp de havde brug for. I hovedbygningen blev der indrettet ny spisestue, frisørsalon og fysioterapi. I forbindelse med terapien blev der oprettet et daghjem med plads til 10 daglige brugere I forbindelse med denne ombygning ændrede hjemmet status fra alderdomshjem til plejehjem og navnet blev efter afstemning blandt beboere og personale ændret fra de Gamles hjem til Mølleparkens Plejehjem. I løbet af 70erne starter køkkenet med at levere varm mad til brugere i eget hjem. Bestyrere siden 1931: Frk. Ella Sørensen Frk. S. Carlsen Valdemar Clausen og hustru Christa 1995 I de 2 gamle afdelinger (Afd. C og Afd. B) var stuerne små og der var ikke eget bad og toilet, hvilket efterhånden blev nødvendigt. Dels p.gr.a. de plejemæssige behov beboerne efterhånden havde, dels fordi også ældre medborgere krævede det. Afd. B blev jævnet med jorden og genopbygget, og i 1995 blev Nybo taget i brug. Nybo blev bygget i 2 etager med plads til 16 boliger i hver enhed. 4 af boligerne er 2 rums og beregnet til ægtepar. De øvrige er store 1- rums boliger med bad og toilet. Det var ikke tilladt at bygge plejehjem mere, så Nybo blev bygget efter ældreboligloven, hvilket betød at beboerne skulle betale indskud og husleje som alle andre, der bor til leje. Plejehjemmet var nu blevet til et Plejecenter. I hovedbygningen blev spisestuen renoveret og Afd. C blev nedlagt og ombygget, så den i dag indeholder 5 aflastningsstuer og Sønderborg kommunes træningsfunktion.

5 Integrationen betyder at flere vælger at blive boende i eget hjem, og plejetyngden i plejecenteret er stigende. Mange af beboerne har brug for hjælp af 2 personer til at komme på toilet og i bad. Sidst i 90 erne får kommunen påbud fra arbejdstilsynet om at badeværelserne i afd. A er for små Kommunen laver derfor en plan for ombygning af afd. A samt Ulkebøl og Tandsbjerg plejehjem. I efteråret 2001 flyttede beboere og personale fra afd. A ind i det nybyggede Dybbøl Plejecenter, renoveringen af afd. A begyndte og i september 2002 stod en ny Afd. A klar til indflytning. Afdelingen består nu af 2 boenheder med hver 12 lejligheder. 4 er 1 rums, de øvrige 20 er 2 rums med store badeværelser, tekøkken, indbyggede skabe og terrasse. I hovedbygningen blev administration og sygeplejekontor i stueetagen samt mødelokaler og omklædning på 2. sal renoveret. Haven blev anlagt med gangarealer, frugttræer, pavillon, høns, kaniner og helsegynge. Efter 1992, hvor hjemmepleje og plejehjem integrerede, hørte hjemmet ind under Områdecenter Mølleparken. Områdeledere siden da: Susanne Piper Gunhild Hansen Lisbeth Nissen Integration af hjemmepleje og plejehjem. Op gennem 1980 erne blev der i Sønderborg bygget mange ældreboliger, og flere borgere ønskede at blive boende i eget hjem, selvom de havde brug for omfattende pleje. For at sikre alle borgere lige muligheder for pleje og omsorg, uanset hvor de boede, integrerede Sønderborg Kommune i 1992 hjemmepleje og plejehjem, og Mølleparkens plejehjem kom til at høre under Områdecenter Mølleparken og husede administration og sygepleje for såvel plejecenter som den del af hjemmeplejen, der hørte under Områdecenter Mølleparken. Formålet med integrationen var bl.a: At borgerne kunne få samme hjælp uanset om de boede i eget hjem eller på institution. At give borgeren mulighed for at foretage et reelt boligvalg. Dvs. de kunne blive i eget hjem, ligeså længe de selv ønskede det.

6 Som konsekvens af dette gik man bort fra den fast tilknyttede plejehjemslæge til at beboerne nu bibeholder deres egen læge, når de flytter på plejehjem. Ligeledes får beboeren nu på lige fod med andre pensionister deres pension udbetalt og skal som andre betale for husleje, kost, vask og Lign. Plejecenter Mølleparken i I dag har plejehjemmet ændret status til et plejecenter bestående af 56 plejeboliger. De 4 boliger er indrettet så der er plads til ægtepar. Boligerne er delt i 4 boenheder - Møllebo og Lykkebo ud mod Mølledammen, Nybo og Solsikken ud mod Møllevang. Alle boliger har et lille køkken og der er store rummelige badeværelser. Fællesrummene danner rammen om fællesskab både i forbindelse med måltiderne og i forbindelse med diverse aktiviteter. I boenhederne forsøges at leve et liv, så tæt på det liv den enkelte er vant til. Maden kommer fra storkøkken og vores ønske er, at vi kan få lov til selv at producere den kolde mad. Plejecenteret har endvidere et daghjem med plads til 10 brugere dagligt. Dagcenteret udbyder aktiviteter til såvel hjemmets beboere som til øvrige pensionister i området omkring Mølleparken. I spisestuen spiser dagligt ca. 25 middagsgæster og de har stor glæde af det samvær de har der. Der er ansat ca. 80 medarbejdere svarende til ca. 68 fuldtidsstillinger. Plejecenteret huser endvidere administration og ledelse af den del af hjemmeplejen som hører under Hjemmeplejen Distrikt Alssund samt sygeplejersker.

Plejecenter Mølleparken

Plejecenter Mølleparken Rubrik Plejecenter Mølleparken Historien om Mølleparken 1931-2016 Historien om Mølleparken Historien om Mølleparken begynder den 6. maj 1861, da bryggeriejer P.Petersen indbetalte et beløb på 60 rigsdaler

Læs mere

Rammekontraktbilag E Fakta beskrivelse

Rammekontraktbilag E Fakta beskrivelse Rammekontraktbilag E Fakta beskrivelse 1 1 Indledning I nærværende rammekontraktbilag beskrive de to plejecentre. 2 Solgården plejecentre 2.1 Adresse Adresse: Aggersundvej 31, 9690 Fjerritslev 2.2 Beskrivelse

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Ældre- og plejeboliger i Fredensborg Kommune

Ældre- og plejeboliger i Fredensborg Kommune Ældre- og plejeboliger i Fredensborg Kommune Ældre- og plejeboliger Ældre og handicappede borgere kan visiteres igennem visitationen til følgende boligtyper ældrebolig og plejebolig. Ældrebolig tilbydes

Læs mere

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund Frydenslund Grønnegade 10 - Silkeborg 1 Frydenslund Nyt og spændende bo- og aktivitetstilbud åbner i efteråret 2013 Nu får du, som er borger med varig funktionsnedsættelse, mulighed for at bo i en top-moderne

Læs mere

Velkommen til. Plejehjemmet Uttrupgaard. Lerumbakken 1, 9400 Nørresundby

Velkommen til. Plejehjemmet Uttrupgaard. Lerumbakken 1, 9400 Nørresundby Velkommen til Plejehjemmet Uttrupgaard Lerumbakken 1, 9400 Nørresundby Velkommen til Uttrupgaard Jeg og personalet på Uttrupgaard Plejehjem vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, du og dine pårørende

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Lions Parken. Lions Parken 6 9400 Nørresundby

Velkommen til Plejehjemmet Lions Parken. Lions Parken 6 9400 Nørresundby Velkommen til Plejehjemmet Lions Parken Lions Parken 6 9400 Nørresundby Velkommen til Lions Parken Jeg og personalet på Plejehjemmet Lions Parken vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, at du og dine pårørende

Læs mere

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller.

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. NOTAT Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. I 2012 besluttede Kommunalbestyrelsen, at hovedbygningen på Leos Plejecenter skal ombygges til korttidscenter. Ombygningen er i fuld gang, og i

Læs mere

Udbygningsplaner for. Plejeboligområdet

Udbygningsplaner for. Plejeboligområdet Udbygningsplaner for Plejeboligområdet Hvad er behovet? Hvad er vedtaget? & Hvad er foreslået? Hvad med økonomien? Centerchef Erik Petersen Hvad er behovet for plejeboliger Den ældste del af befolkningen

Læs mere

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-xx. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-xx. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-xx Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret Udvalg: SSU/Center for Sundhed & Pleje Område: Flere områder Funktion:

Læs mere

Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk

Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT Bilag 4 Sølund Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15.

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2006 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling til projektering 1. Resume Århus Kommune Bygningsafdelingen

Læs mere

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 11 Sindslidende Nybrogård Nybrovej 333 2800 Lyngby kan institution 1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

Læs mere

Fuglsangsø Centret. Plejeboliger Penthouselejligheder ældreboliger Aktivitetscenter. www.herning.dk

Fuglsangsø Centret. Plejeboliger Penthouselejligheder ældreboliger Aktivitetscenter. www.herning.dk Fuglsangsø Centret Plejeboliger Penthouselejligheder ældreboliger Aktivitetscenter www.herning.dk Velkommen til plejeboligerne Fuglsangsø Centret er et center beliggende med en pragtfuld udsigt over Fuglsangsø.

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Skovbrynet. Roden 8-18 9260 Gistrup

Velkommen til Plejehjemmet Skovbrynet. Roden 8-18 9260 Gistrup Velkommen til Plejehjemmet Skovbrynet Roden 8-18 9260 Gistrup Velkommen til Skovbrynet Jeg og personalet på Skovbrynet vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, at du og dine pårørende vil befinde jer godt

Læs mere

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-04. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-04. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-04 Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret Udvalg: SSU/Center for Sundhed & Pleje Område: Flere områder Funktion:

Læs mere

Medio 2012 åbner det nybyggede plejecenter i Ørestad Syd med 114 nye moderne og rummelige 2-rumsboliger med tilhørende fælles- og servicearealer.

Medio 2012 åbner det nybyggede plejecenter i Ørestad Syd med 114 nye moderne og rummelige 2-rumsboliger med tilhørende fælles- og servicearealer. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 11-08-2011 Bilag 2 Hørgården Midlertidig etapevis lukning af den selvejende institution Plejecentret Hørgården med henblik på ombygning

Læs mere

Udbudsbeskrivelse for Nyt Korttidscenter, Leos Plejecenter Bargumsvej 2 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder

Udbudsbeskrivelse for Nyt Korttidscenter, Leos Plejecenter Bargumsvej 2 6270 Tønder. Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Udbudsbeskrivelse for Nyt Korttidscenter, Leos Plejecenter Bargumsvej 2 6270 Tønder - Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Oktober 2012 Team Ejendomme Tønder Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ MARSTAL ÆLDRECENTER

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ MARSTAL ÆLDRECENTER ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ MARSTAL ÆLDRECENTER Indhold Velkommen... 2 Marstal Ældrecenter... 3 Aktiviteter... 3 Beboerbladet... 3 Bruger- og pårørenderåd... 3 Fodterapeut, frisør, tandpleje

Læs mere

Mariehjemmenes historie

Mariehjemmenes historie 42 Mariehjemmenes historie Redigerede uddrag fra www.mariehjem.dk Mariehjemmene er historien om en stærk og socialt indigneret kvinde, der med den kapital, som hendes pensionsopsparing tillod, ønskede

Læs mere

aarhus arkitekterne a/s - 22. december 2011 1 KØGE SYGEHUS Køge Sygehus frem mod 2020 KØGE SYGEHUS

aarhus arkitekterne a/s - 22. december 2011 1 KØGE SYGEHUS Køge Sygehus frem mod 2020 KØGE SYGEHUS aarhus arkitekterne a/s - 22. december 2011 1 KØGE SYGEHUS Køge Sygehus frem mod 2020 KØGE SYGEHUS Region Sjælland - Køge Sygehus Køge Sygehus frem mod 2020 - Samling af Regionens ØNH-aktiviteter Der må

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger

Læs mere

Restejendomme på Augustenborg

Restejendomme på Augustenborg Restejendomme på Augustenborg Skitseforslag til: Hotel Vandrehjem Kontor Bolig JUNI 2018 Side 2 Side 3 Indholdsfortegnelse Oversigtskort.... 5 Lokalplan 2.1-6 Augustenborg Slot... 6 Ny situationsplan....

Læs mere

Velkommen. Beboere og personale ønsker dig og dine pårørende hjertelig velkommen på De Gamles Hjem. Vi håber du kommer til at befinde dig godt her.

Velkommen. Beboere og personale ønsker dig og dine pårørende hjertelig velkommen på De Gamles Hjem. Vi håber du kommer til at befinde dig godt her. Velkommen Beboere og personale ønsker dig og dine pårørende hjertelig velkommen på De Gamles Hjem. Vi håber du kommer til at befinde dig godt her. De Gamles Hjem er indrettet til 25 beboere med hver deres

Læs mere

VELKOMMEN TIL SØBO PLEJECENTER... 3 FAKTA OM SØBO PLEJECENTER... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 4 PERSONALE... 4 KONTAKTPERSON...

VELKOMMEN TIL SØBO PLEJECENTER... 3 FAKTA OM SØBO PLEJECENTER... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 4 PERSONALE... 4 KONTAKTPERSON... SØBO VELKOMMEN INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL SØBO PLEJECENTER... 3 FAKTA OM SØBO PLEJECENTER... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 4 PERSONALE... 4 KONTAKTPERSON... 4 LEJLIGHEDERNE... 5 STØRRELSE...

Læs mere

Køkken og Rengøring. Eleverne får en til to lejligheder de skal holde rene. ALLE er velkomne til at bidrage så Amaliehaven holdes i en pæn stand.

Køkken og Rengøring. Eleverne får en til to lejligheder de skal holde rene. ALLE er velkomne til at bidrage så Amaliehaven holdes i en pæn stand. Amaliehaven 2013 Et byggeri til ca. 150 mill. Kroner Et byggeri der har været længe undervejs. Et nødvendigt byggeri, da pladsforholdene i CAG ikke svarer til de arbejdsmiljøkrav der gælder i dag. CAG

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Værd at vide. Flytning fra plejehjemmet til annekset. Lions Park Søllerød

Værd at vide. Flytning fra plejehjemmet til annekset. Lions Park Søllerød Værd at vide Flytning fra plejehjemmet til annekset Lions Park Søllerød 1 Kære beboer Lions Park Søllerød opfører et nyt moderne Plejecenter med 72 plejeboliger. Det nuværende plejehjem vil blive renoveret,

Læs mere

Velkommen til. Lundbyescentret. Lundbyesgade Aalborg

Velkommen til. Lundbyescentret. Lundbyesgade Aalborg Velkommen til Lundbyescentret Lundbyesgade 33 9000 Aalborg Velkommen til Lundbyescentret Medarbejderne på Lundbyescentret vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, at du og dine pårørende vil befinde jer

Læs mere

Boliger. For ældre og handicappede

Boliger. For ældre og handicappede Boliger For ældre og handicappede Gentofte Kommune Pleje & Sundhed Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund E-mail: plejeogsundhed@gentofte.dk Se også: www.gentofte.dk tlf. 39 98 05 83 20 GENTOFTE KOMMUNE

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

Institutionsprofil for Længen

Institutionsprofil for Længen Institutionsprofil for Længen September 2005 Indholdsfortegnelse 0. Indledning...2 1. Beskrivelse af Boenheden Længen...4 2. Kapacitet og belægning...6 3. Personale og økonomi...6 4. Venteliste...7 0.

Læs mere

VELKOMMEN PÅ ÆLDRECENTER FYNSGADE

VELKOMMEN PÅ ÆLDRECENTER FYNSGADE VELKOMMEN PÅ ÆLDRECENTER FYNSGADE 2 VELKOMMEN TIL ÆLDRECENTER FYNSGADE Kære nye beboer! Hjerteligt velkommen til vores ældrecenter! Vi håber, at du bliver glad for at bo her og at du, med den rette hjælp

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ DE GAMLES HJEM I RISE

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ DE GAMLES HJEM I RISE ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ DE GAMLES HJEM I RISE Indhold Velkommen... 2 De Gamles Hjem... 3 Aktiviteter... 3 Beboerbladet... 3 Bruger- og pårørenderåd... 3 Fodterapeut, frisør, tandpleje

Læs mere

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. marts 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering og ombygning af 62 beskyttede boliger til 62 moderne ældreboliger

Læs mere

bygherrerådgivning udvalgte referencer

bygherrerådgivning udvalgte referencer bygherrerådgivning udvalgte referencer Hovedbilbliotek og kulturhus Ledøje-Smørrum 1996-1998 Nyt hovedbibliotek med medborger facilitetter. Arkitektgruppen varetog bygherrerådgivningen med blandt andet

Læs mere

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved Region Sjælland Region Sjælland Skitseforslag 1:100 Eksist. tegninger Depot for havemøbler mm Cykler mm Depot for havemøbler mm Ny indgang Reng. Entré Depot Bad 1 Værelse 1 Bad 1 Værelse 1 Kontor Hall

Læs mere

Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende

Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende Bilag 1: Arbejdstilsynets uddrag af vejledningen: Indretning af ældreboliger for fysik plejekrævende m.fl. Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende At-cirkulæreskrivelse nr. 3-1997

Læs mere

Center for Social og Sundhed. Plejeboligkatalog

Center for Social og Sundhed. Plejeboligkatalog Center for Social og Sundhed Plejeboligkatalog 2 Dette katalog beskriver hvilke plejeboliger Furesø Kommune kan visitere til, når det af helbredsmæssige årsager ikke længere er muligt at klare sig i nuværende

Læs mere

Plejehjemmet Bøgemarkscentret

Plejehjemmet Bøgemarkscentret Plejehjemmet Bøgemarkscentret Bøgemarksvej 3 9230 Svenstrup J Velkommen til Bøgemarkscentret Bøgemarkscentret er et specialplejehjem for yngre senhjerneskadede og misbrugere mellem 18 og 60 år. Centret

Læs mere

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Ældreboligplan oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Definitioner En ældrebolig er en bolig, der er indrettet hensigtsmæssigt til ældre, voksne handicappede og personer med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Thomasminde. Østerbro 8-10 9000 Aalborg

Velkommen til Plejehjemmet Thomasminde. Østerbro 8-10 9000 Aalborg Velkommen til Plejehjemmet Thomasminde Østerbro 8-10 9000 Aalborg Velkommen til Thomasminde Plejehjemmet Thomasminde blev officielt indviet den 13. august 2004. Thomasminde, Østerbro 8 10, er en bygning

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 12. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 66 64 Jour. nr.: 82.06.00P00 2002/00531

Læs mere

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Bilag 3 Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Der er fra Miljø og Teknik lavet en vurdering af hvert enkelt plejecenters bygningsmæssige tilstand, muligheder

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ GILLEBALLEHUS

ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ GILLEBALLEHUS ÆRØ KOMMUNE VELKOMMEN TIL NYE BEBOERE PÅ GILLEBALLEHUS Indhold Velkommen... 2 Gilleballehus... 3 Aktiviteter... 3 Beboerbladet... 3 Bruger- og pårørenderåd... 3 Fodterapeut, frisør, tandpleje m.m.... 4

Læs mere

Domea Rødekro. afdeling 38-19

Domea Rødekro. afdeling 38-19 C r b im n e k r a P ia 102 attraktive og klimavenlige familieboliger med egen altan opføres i Aabenraa med unik placering tæt på havn og bymidte Domea Rødekro l afdeling 38-19 Cimbria Parken - dit nye

Læs mere

Plejeboliger Januar 2019

Plejeboliger Januar 2019 Januar 2019 HVIS DU ØNSKER AT SØGE EN PLEJEBOLIG/PLEJEHJEMSPLADS, SKAL DU KONTAKTE: VISITATIONEN Ældre og Hjælpemidler Telefon: 99 45 44 20 Telefontid: Mandag Fredag kl. 8 9 samt Mandag Torsdag kl. 10

Læs mere

Velkommen til Brogårdshøj!

Velkommen til Brogårdshøj! Velkommen til Brogårdshøj! Denne velkomst er tænkt som en hjælp til Dem og Deres pårørende. Velkomsten indeholder en række oplysninger i forbindelse med indflytning og ophold i Brogårdshøj. Har De spørgsmål,

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Uttrupgaard. Lerumbakken 1 9400 Nørresundby

Velkommen til Plejehjemmet Uttrupgaard. Lerumbakken 1 9400 Nørresundby Velkommen til Plejehjemmet Uttrupgaard Lerumbakken 1 9400 Nørresundby Velkommen til Uttrupgaard Jeg og personalet på Uttrupgaard Plejehjem vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, at du og dine pårørende

Læs mere

Johannesgården Præsentation

Johannesgården Præsentation Johannesgården Præsentation Johannesgården Johannesgården blev opført i 1968 som en selvejende institution af Den Danske Frimurer Orden i samarbejde med Københavns Kommune. I 38 år dannede Johannesgården

Læs mere

Velkommen til Multihuset Aagaarden. Dag Hammerskjöldsgade 3 9000 Aalborg

Velkommen til Multihuset Aagaarden. Dag Hammerskjöldsgade 3 9000 Aalborg Velkommen til Multihuset Aagaarden Dag Hammerskjöldsgade 3 9000 Aalborg Velkommen til Aagaarden Aagaarden blev officielt indviet den 1. april 1979. Aagaarden er et multihus bestående af plejehjemsboliger,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. december 23 via Magistraten Tlf. nr.: 8949 3534 Jour. nr.: 82.6.17M1/2/6511

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 22. oktober 2003 via Magistraten Tlf. nr.:8940 6662 Jour. nr.: 82.06.00P00 2002/00211

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og Punkt 9. Vivabolig, afd. 15, Store Tingbakke, 9310 Vodskov 217 almene boliger renoveringsog driftsstøttesag med kapitaltilførsel ansøgning om støtte inden renovering (skema B) 2015-011733 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Brugerundersøgelse om hjemmehjælp. til beboere i eget hjem og i plejebolig / plejehjem. US-nr 7119

Brugerundersøgelse om hjemmehjælp. til beboere i eget hjem og i plejebolig / plejehjem. US-nr 7119 Brugerundersøgelse om hjemmehjælp til beboere i eget hjem og i plejebolig / plejehjem US-nr 7119 maj juli 2007 1 Hvad er Deres alder? år 2 Hvad er Deres køn? Mand 1 Kvinde 2 3 Modtager De enten praktisk

Læs mere

ODENSE FRIPLEJEHJEM. Dispositionsforslag. Odense. Tornbjerg

ODENSE FRIPLEJEHJEM. Dispositionsforslag. Odense. Tornbjerg ODENSE FRIPLEJEHJEM Dispositionsforslag Odense Tornbjerg Dato 1.3.2017 Odense kongrescenter Parcelhuskvarter Tornbjerg kirke Tornbjerggård botilbud Kollegie Tornbjerg Gymnasium Tornbjerg Plejecenter Svovlhatten

Læs mere

MØLLEHAVEN VELKOMMEN 26-03-2015 1

MØLLEHAVEN VELKOMMEN 26-03-2015 1 MØLLEHAVEN VELKOMMEN 26-03-2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL MØLLEHAVEN... 3 BELIGGENHED... 3 FAKTA OM MØLLEHAVEN... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 4 KONTAKTPERSON... 4 HUSENES TELEFONNUMRE...

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Otiumgården. Otiumvej 7 9000 Aalborg

Velkommen til Plejehjemmet Otiumgården. Otiumvej 7 9000 Aalborg Velkommen til Plejehjemmet Otiumgården Otiumvej 7 9000 Aalborg Velkommen til Otiumgården Otiumgården har 43 boliger fordelt på to huse, hvoraf det ene, Otiumvej 7A, er en boenhed for demente. Der er desuden

Læs mere

Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk modelplejecenter

Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk modelplejecenter KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT Bilag 4 Sølund Midlertidig etapevis lukning af det kommunale Plejecenter Sølund med henblik på ombygning og modernisering til velfærdsteknologisk

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om boligindretning - trappelift

Ankestyrelsens principafgørelse om boligindretning - trappelift KEN nr 9206 af 03/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 9. september 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2143-54416 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Absalonsgaard. Absalonsgade 9 9000 Aalborg

Velkommen til Plejehjemmet Absalonsgaard. Absalonsgade 9 9000 Aalborg Velkommen til Plejehjemmet Absalonsgaard Absalonsgade 9 9000 Aalborg Velkommen til Absalonsgaard Absalonsgaard har 29 boliger fordelt på tre boenheder. Stueetagen er røgfri boenhed. Boligerne ligger i

Læs mere

En af Egebo s nyere afdelinger. Egebo gamle hovedbygning. AFDELINGSPROFIL 2006 EGEBO PLEJECENTER VESTERLØKKE 10 6091 BJERT

En af Egebo s nyere afdelinger. Egebo gamle hovedbygning. AFDELINGSPROFIL 2006 EGEBO PLEJECENTER VESTERLØKKE 10 6091 BJERT En af Egebo s nyere afdelinger. Egebo gamle hovedbygning. AFDELINGSPROFIL 2006 EGEBO PLEJECENTER VESTERLØKKE 10 6091 BJERT Beskrivelse af Plejecentret Egebo. Egebo plejecenter ligger i Sdr. Bjert 6 km

Læs mere

VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6

VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6 VESTERBO VELKOMMEN INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6 STØRRELSE... 6 BOLIGSELSKAB/HUSLEJE...

Læs mere

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Godkendt på seniorrådsmødet 10. oktober 2017

Ældreboligplan. oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Godkendt på seniorrådsmødet 10. oktober 2017 Ældreboligplan oplæg fra Seniorrådet i Skanderborg Godkendt på seniorrådsmødet 10. oktober 2017 Definitioner En ældrebolig er en bolig, der er indrettet hensigtsmæssigt til ældre, voksne handicappede og

Læs mere

Københavns Amts løsningsmodeller Amtet er kommet med to løsningsmuligheder for anvendelse af Taxhuset.

Københavns Amts løsningsmodeller Amtet er kommet med to løsningsmuligheder for anvendelse af Taxhuset. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Pensions- og handicapafdelingen Bilag 1 - Notat vedr. anvendelse af Taxhuset Dato: 18.10.2006 Af: Elinor Kyhnauv NOTAT Baggrund Gladsaxe Kommune overtager

Læs mere

Plejecenter Præstevænget

Plejecenter Præstevænget Plejecentre Velkommen til Plejecenter Præstevænget Indhold Introduktion Side 3 Information før indflytning Side 5 Indflytning Side 5 Forplejning Side 6 Tøjvask Side 6 Rengøring Side 6 Servicepakken Side

Læs mere

Ud - og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune

Ud - og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune Den 21. september 2010/mk Ud - og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune 2010-2022 Indledning...1 Udfordringer på Ældreområdet 2010-2021...1 Den demografiske udvikling i Rudersdal Kommune... 1 Renovering

Læs mere

PLEJECENTER BIRKEHØJ - UDVIDELSE DISPOSITIONSFORSLAG

PLEJECENTER BIRKEHØJ - UDVIDELSE DISPOSITIONSFORSLAG INDHOLD Baggrund Eksisterende forhold................................................................. 2 Udvidelse........................................................................... 3 Tegningsmateriale

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Hassinghave. Kirkevej 50 9310 Vodskov

Velkommen til Plejehjemmet Hassinghave. Kirkevej 50 9310 Vodskov Velkommen til Plejehjemmet Hassinghave Kirkevej 50 9310 Vodskov Velkommen til Hassinghave Jeg og personalet på Hassinghave Plejehjem vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, at du og dine pårørende vil

Læs mere

Praktikpladser på plejeområdet Faxe Kommune

Praktikpladser på plejeområdet Faxe Kommune Praktikpladser på plejeområdet Faxe Kommune Generel beskrivelse af Faxe Kommunes ældrepleje Vi tilstræber at udføre personlig pleje og praktisk bistand der er af høj kvalitet, og som er under en kontinuerlig

Læs mere

UNGDOMSBO NYT STENGÅRDSVEJ NYE ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER: TAG PULSEN PÅ PRISEN

UNGDOMSBO NYT STENGÅRDSVEJ NYE ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER: TAG PULSEN PÅ PRISEN UNGDOMSBO NYT STENGÅRDSVEJ NYE ATTRAKTIVE LEJLIGHEDER: TAG PULSEN PÅ PRISEN ALLE FORTJENER ET GODT HJEM Stengårdsvej er et godt sted at bo. Siden opførelsen i 70 erne har vi hos Ungdomsbo været stolte

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Tandsbjerg Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Tandsbjerg Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2011 Tilsynsrapport Tandsbjerg Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere

Randers Kommune. Helsted Børnehus. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009

Randers Kommune. Helsted Børnehus. Udviklingsplan for daginstitutionerne. November 2009 Randers Kommune Udviklingsplan for daginstitutionerne Helsted Børnehus November 2009 Udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune Denne udviklingsplan for daginstitutionerne i Randers Kommune

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Elmely. Lindholmsvej 24 9400 Nørresundby

Velkommen til Plejehjemmet Elmely. Lindholmsvej 24 9400 Nørresundby Velkommen til Plejehjemmet Elmely Lindholmsvej 24 9400 Nørresundby Velkommen til Elmely Jeg og medarbejderne på Elmely Plejehjem vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, at du og dine pårørende vil befinde

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede arbejder i skema A er opgjort

Læs mere

Værd at vide. Flytning fra Plejehjemmet til Plejecentret Lions Park Søllerød

Værd at vide. Flytning fra Plejehjemmet til Plejecentret Lions Park Søllerød Værd at vide Flytning fra Plejehjemmet til Plejecentret Lions Park Søllerød 1 2 Kære beboer Lions Park Søllerød opfører et nyt moderne Plejecenter med 72 plejeboliger. De første 30 boliger er klar til

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Fra uniformer til mennesker

Fra uniformer til mennesker Fra uniformer til mennesker Interview med Mie Juul, tidl. forstander på Dorthe Mariehjemmet I Mie Juuls tid som forstander på Dorthe Marehjemmet blev opdelingen mellem beboere og medarbejdere mere utydelig.

Læs mere

Plejeboliger April 2015

Plejeboliger April 2015 Plejeboliger April 2015 HVIS DU ØNSKER AT SØGE OM EN PLEJEBOLIG/PLEJEHJEMSPLADS, SKAL DU RETTE HENVENDELSE TIL: Visitationen Telefon: 99 45 44 20 Telefontid: Mandag Fredag kl. 8-9 (visitator) samt Mandag

Læs mere

VELKOMMEN PÅ SKOVGAARDEN

VELKOMMEN PÅ SKOVGAARDEN VELKOMMEN PÅ SKOVGAARDEN 2 VELKOMMEN TIL ÆLDRECENTER SKOVGAARDEN Kære nye beboer! Hjerteligt velkommen til vores ældrecenter! Vi håber, at du bliver glad for at bo her og at du, med den rette hjælp fra

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter Vejlby. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter Vejlby. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 26. juli 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til modernisering af 20 beskyttede boliger ved Lokalcenter

Læs mere

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste BILAG 5 Dato: 27. april 2007, PLA Sagsnr.: 2007-895 Dok.nr.: 2007-86698 Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste Socialudvalget har til budgetforslag 2008 udarbejdet i alt 47 ønskeforslag.

Læs mere

Velkommen til Plejehjemmet Hellashøj. Hellasvej 104 9270 Klarup

Velkommen til Plejehjemmet Hellashøj. Hellasvej 104 9270 Klarup Velkommen til Plejehjemmet Hellashøj Hellasvej 104 9270 Klarup Velkommen til Hellashøj Jeg og personalet på Hellashøj vil gerne byde dig velkommen. Vi håber, at du og dine pårørende vil befinde jer godt

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET. for mødet den 18.08.2011, kl. 14:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET. for mødet den 18.08.2011, kl. 14:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET REFERAT for mødet den 18.08.2011, kl. 14:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102 3. Udmøntning af Moderniseringsplan 2012 (2011-108844) 1 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET 3. Udmøntning

Læs mere

Overlægeboligen ved Vintersbølle Sanatorium.

Overlægeboligen ved Vintersbølle Sanatorium. Overlægeboligen ved Vintersbølle Sanatorium. Region: Sjælland Kommune: Vordingborg Kommune Adresse: Vintersbølle Strandvej 7, 4760 Vordingborg Matr.nr.: 5f Nyråd, Vordingborg Jorder Arkitekt: Kay Fisker

Læs mere

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen.

Læs mere

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012 Beboerinformation - Riddersborgparken Afdelingsmødet den 6. september 2012 Riddersborgparken taber 3,2 millioner kroner om året For mange boliger på Lolland, men der er venteliste til Riddersborgpar- kens

Læs mere

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger

Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomistaben NOTAT 26-09-2011 Bilag 7. De Københavnske Ældreråds bud på krav til fremtidens plejeboliger Indledning de lovgivningsmæssige rammer Alle plejeboliger i Danmark opføres

Læs mere

VELKOMMEN PÅ BÅLHØJCENTRET

VELKOMMEN PÅ BÅLHØJCENTRET VELKOMMEN PÅ BÅLHØJCENTRET 2 VELKOMMEN TIL BÅLHØJCENTRET Kære nye beboer! Hjerteligt velkommen til vores ældrecenter! Vi håber, at du bliver glad for at bo her og at du, med den rette hjælp fra medarbejderne,

Læs mere

Råderetskatalog afd. 10

Råderetskatalog afd. 10 1 Råderetskatalog afd. 10 Vedtaget på afdelingsmødet den 27. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Teglhaven 40, 4654 Faxe Ladeplads

Teglhaven 40, 4654 Faxe Ladeplads Teglhaven 40, 4654 Faxe Ladeplads 1 Indledning Som ny beboer på Hylleholtcenteret ønskes du hjertelig velkommen af leder og personale. Vi håber på en god og konstruktiv dialog med dig og din familie. Hylleholtcenteret

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING. Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej Jyderup Telefon

BESTYRELSENS BERETNING. Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej Jyderup Telefon Vestsjællands Almene Boligselskab Elmevej 4 4450 Jyderup Telefon 5925 8000 E-mail vab@vab.dk www.vab.dk åbningstider: Mandag torsdag 09.00-14.00 Torsdag også 16.00-18.00 Fredag 09.00-12.00 BESTYRELSENS

Læs mere

Om og tilbygning

Om og tilbygning Om og tilbygning 2017-2019 Efter grundige undersøgelser, drøftelser og overvejelser er det blevet besluttet: Gråsten plejecenter om- og tilbygges fra de nuværende 37 boliger til at vi fremover får 48 boliger.

Læs mere

%,/$*6+ )7( 7,/ c56 3/$1 )25 3/(-(%2/,*(5

%,/$*6+ )7( 7,/ c56 3/$1 )25 3/(-(%2/,*(5 PLEJEBOLIG- KATALOG INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Metode og forudsætninger... 3 Distrikt Nord... 7 Eskilstrup Centret... 7 Nørre Alslev Centret... 9 Skovvej 26... 9 Skerrisvej 24... 11 Skerrisvej

Læs mere

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum GOSBNEGE 4, 6 & 8 Eksklusive lejligheder i Horsens centrum Boligselskabet omea Horsens fdeling 60.09 Boligselskabet Godsbanegade 4, 6 og omea 8 i Horsens Horsens Boligselskabet fdeling 60.09 omea opfører

Læs mere

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II.

Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede. Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag og driftsudgifterne for Tryghedsplan II. Bilag vedr. handicappede Dato: 24-05-2007 Sagsnr.: 2006-2915 Dok.nr.: 2006-25231 Tryghedsplan II Byggeprojektplan for den indstillede model for handicappede Dette notat beskriver målgrupper, anlægsforslag

Læs mere

PLEJECENTRE ET GODT STED AT VÆRE PERSONALE TIL SUNDHEDSSEKTOREN OG PRIVATE BORGERE

PLEJECENTRE ET GODT STED AT VÆRE PERSONALE TIL SUNDHEDSSEKTOREN OG PRIVATE BORGERE BROCH-KALUNDBORG190X277 14/11/12 12:0513 Side 1 PERSONALE TIL SUNDHEDSSEKTOREN OG PRIVATE BORGERE GULDBORGSUND KOMMUNE 4800 Nykøbing F Telefon 54 73 21 90 www.guldborgsund.dk kommunen@guldborgsund.dk Sygeplejersker

Læs mere