K E N D E L S E. i sag nr. 59/04. afsagt den ******************************

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "K E N D E L S E. i sag nr. 59/04. afsagt den ******************************"

Transkript

1 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 59/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: London, PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: kr. Klagerne blev indkvarteret på et andet og mindre centralt beliggende hotel end aftalt med ekstra transportudgifter og diverse gener til følge. En passende erstatning for en ødelagt ferie samt udgifter til taxa og mobiltelefon. SAGEN INDBRAGT: 5. marts 2004.

2 2 SAGSFREMSTILLING: Klagerne bestilte den 25. september 2003 en rejse for 4 personer til London for perioden fra fredag den 28. november til søndag den 30. november 2003 med indkvartering i to dobbeltværelser på Hotel Central House med morgenmad. Ved ankomsten til Hotel Central House fik klagerne oplyst, at de på grund af oversvømmelser på hotellet i stedet skulle bo på Hotel Holiday Inn Express. Klagerne gør gældende, at Hotel Holiday Inn Express i forhold til det aftalte hotel lå langt fra det centrale London, og at hotelændringen foruden udgifter til taxi og mobiltelefon medførte forsinket ankomst til teaterforestilling samt ekstra transporttid generelt. Klagerne gør desuden gældende, at der ikke var dobbeltsenge på hotelværelserne. Om beliggenheden af det af aftalen omfattede hotel, Hotel Central House, er det i bureauets brev af 25. september 2003 til klagerne anført: LOCATION The hotel is ideally located in a quiet residential street in the area of Westminster, within easy distance of Buckingham Palace, Trafalgar Square, the Houses of Parliament, Westminster Abbey and the Tate Gallery. Klagerne har i af 2. december 2003 til bureauet nærmere begrundet klagen således: Vi havde glædet os til at opleve London i stedet har vi haft en tur fuld af ventetid/ærgrelser/frustrationer/stress og udgifter til mobiltelefon. Vi har brugt oceaner af tid på transport. Kort sagt en tur fuld af problemer, som vi her vil uddybe. Ankomst til Hotel Central Park kl Høj sol 13 grader lige til en bytur!! Vi fik besked på, at der var problemer med vandet, at vi var nødt til at flytte til et nærliggende hotel (Baker Street). Ventetid på taxa 30 min. Efter ca. 1½ time ankom vi til Holiday Inn Express (i enden af zone 3) altså laaangt væk fra bymidten. Vi kontakter rejsebureauet i Danmark, der lover at undersøge sagen, tiden går, vi rykker igen for svar og får til vores overraskelse fat i en tlf.svarer. Der bliver ikke fundet en løsning på vores problemer. Vi giver op nu vi skal nå i teatret. På Holiday Inn er der INGEN værelser med dobbeltseng. Klokken er nu 17.40, skynder os til værelset, klæder om og når ikke at få aftensmad inden vi kører i taxa (kl ). Kl må vi stige ud af taxaen pga. trafikprop og løber i små sko, forsøger at finde teatret. Vi ankommer 15 min. inde i forestillingen!!! Hjemturen er en gyser, kører igen 1½ time.. Lørdag brugte vi igen MEGET tid på transport, har derfor ikke mulighed for at se det vi gerne ville, eller nå hjem og få bad inden fodboldkampen!!

3 3 Søndag er det UMULIGT at nå centrum inden vi skal være ude af hotellet, endnu en dag med ventetid og tidsspilde. Klagerne kræver en passende erstatning for en ødelagt ferie + udgifter til taxi + mobiltlf. Det indklagede bureau har i af 23. december 2003 til klagerne tilbudt klagerne kr. som kompensation for ændring af hotel og diverse udgifter. Klagerne har afvist bureauets tilbud, da klagerne ikke mener, at beløbet er stort nok. Klagerne har over for Ankenævnet oplyst, at de i alt kørte i taxa for 75 GBP, og har i den forbindelse henvist til, at London Underground lukker kl Klagerne har endvidere oplyst, at de talte i mobiltelefon med bl.a. bureauet for ca. 372 kr. i forbindelse med hotelændringen. Den indklagede arrangør har i brev af 18. marts 2004 til Ankenævnet bl.a. gjort gældende: Hvad angår den konkrete reservation på Central House, skete der det uheldige, at hotellet fik oversvømmelse samme dag, som kunden skulle ankomme, og en del af værelserne derfor var ubeboelige. Hotellet havde på egen hånd reserveret erstatningsværelser på et andet hotel, og ved ankomsten blev kunderne anvist den nye indkvartering og hotellet betalte for en taxi fra Central House til Holiday Inn Express. Jeg skal dybt beklage, at vi ikke var i stand til at indkvartere kunderne på det oprindeligt reserverede hotel. Det er hamrende irriterende ved ankomsten til sit feriested at få at vide, at man ikke kan komme til at bo på hotellet, og at skulle bruge tid på at skifte hotel. Og selv om hotellet var af samme standard, var beliggenheden det bestemt ikke. Med det sagt, er der dog grund til at kommentere et par punkter i klagen. Når kunderne siger, at de blev indkvarteret i udkanten af Wembley, er det korrekt, det er nemlig på indersiden af Wembley, dvs. ind mod centrum. Når kunderne skriver, at hotellet ligger i enden af zone 3, er det ligeledes korrekt North Acton, den tube station som hotellet ligger umiddelbart ved siden af, ligger på grænsen mellem zone 2 og zone 3. Hvad angår bemærkningen på klageskemaets punkt 10: Fik ikke værelser med dobbeltseng, kan jeg blot konstatere, at det hverken er blevet bestilt eller lovet, og at det på europæiske turistklassehoteller er normen, at der på dobbeltværelser er to senge. Alt i alt synes jeg stadig, at vores tilbud på kr. er fair. Hvis man fratrækker de 75 GBP, som kunden oplyser er blevet brugt ekstraordinært til taxi, er det en erstatning på godt 25 % af rejsens pris.

4 4 Ankenævnets bemærkninger. Af rejsebeviset fremgår, at klagerne har bestilt to dobbeltværelser med bad og toilet. Det fremgår ikke, om værelserne er indrettet med dobbelt- eller enkeltsenge, og da klagerne ikke har godtgjort, at de ved bestillingen af rejsen skulle være blevet lovet dobbeltsenge, og da dobbeltsenge ikke kan betragtes som standard på dobbeltværelser, finder Ankenævnet ikke, at dette forhold kan karakteriseres som en mangel ved rejsen. Ankenævnet kan således ikke give klagerne medhold for så vidt angår dette forhold. Det fremgår af rejsebeviset, at klagerne har købt indkvartering på Hotel Central House. Af sagens oplysninger fremgår det endvidere, at Hotel Central House er beliggende centralt i London. Det lægges ved sagens afgørelse til grund, at klagerne på grund af oversvømmelse ved ankomst til hotellet blev anvist indkvartering på et andet hotel beliggende mindre centralt i London. Det lægges endvidere til grund, at beliggenheden medførte uhensigtsmæssig lang transporttid og ekstraomkostninger for klagerne, når de skulle til centrum af byen. På denne baggrund finder Ankenævnet, at rejsen har været behæftet med sådanne mangler, at klagerne er berettiget til et nedslag i rejsens pris, hvilket også er erkendt af bureauet og arrangøren. Nedslaget fastsættes efter en samlet vurdering skønsmæssigt til kr. Klageren findes endvidere at være berettiget til refusion af de ekstraudgifter til transport og telefonopkald, som manglen medførte, skønsmæssigt fastsat til kr. Ifølge 28 i pakkerejseloven hæfter salgsbureauet og arrangøren solidarisk for det beløb, der tilkendes klageren. Ankenævnet har herved ikke taget stilling til, hvilket af de to selskaber der hæfter endeligt for klagerens krav. Den 1. januar 2004 trådte den nye lov om Forbrugerklager i kraft, og som tidligere meddelt i Rejse- Ankenævnets brev, der blev udsendt i januar 2004, kan Ankenævnet pålægge et bureau/en arrangør et særskilt sagsomkostningsbeløb, såfremt klageren får medhold i klagen. I brevet blev det oplyst, at sagsomkostningsbeløbet for en tabt sag i kategori 1 for medlemsbureauer udgjorde kr. Beløbet er efterfølgende af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsearrangører i Danmark, der sammen med Forbrugerrådet er de stiftende organisationer bag Rejse-Ankenævnet, fastsat til kr.

5 5 Da Forbrugerstyrelsen på indbringelsestidspunktet ikke havde godkendt Ankenævnets nye vedtægter, skal Ankenævnet henstille, at bureauet/arrangøren ad frivillighedens vej til finansiering af Ankenævnets drift, en for begge og begge for en inden 14 dage betaler kr. til Ankenævnet. Som følge heraf b e s t e m m e s : Bureauet og arrangøren skal en for begge og begge for en inden 14 dage fra dato betale kr. til klagerne. Endvidere skal Rejse-Ankenævnet henstille, at bureauet og arrangøren ligeledes in solidum inden samme frist betaler et sagsomkostningsbeløb på kr. til Ankenævnet, jf. bemærkningerne herom ovenfor. Klagegebyret på 275 kr. tilbagebetales af Ankenævnet.

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0298 afsagt den 27. juni 2014 ****************************** KLAGER HS (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR Spar Tours ApS Lauritzen Rejser v/niels Lauritzen

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 204/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 204/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 204/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Mauritius. 18.03. -28.03.2004. Faktisk afrejse fra Kastrup 19.03.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV:

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 220/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Frankrig (Normandiet- Bretagne). 03.06. 10.06.2004.

K E N D E L S E. i sag nr. 220/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Frankrig (Normandiet- Bretagne). 03.06. 10.06.2004. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 220/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Frankrig (Normandiet- Bretagne). 03.06. 10.06.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 9.940 kr. Utilfredsstillende

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0259 afsagt den 6. juni 2014 ****************************** KLAGER PS (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 348/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Sunny Beach, Bulgarien. 2.9.-9.9.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 4.400 kr. kr. (inkl. flytillæg)

Læs mere

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 260/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Ægypten, Hurghada. 10.06.- 17.06.2004.

REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E. i sag nr. 260/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Ægypten, Hurghada. 10.06.- 17.06.2004. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 260/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Ægypten, Hurghada. 10.06.- 17.06.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: I alt 8.390 kr. Manglende bagage

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 33/06. afsagt den 14. december 2006 ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 33/06. afsagt den 14. december 2006 ****************************** REJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 33/06 afsagt den 14. december 2006 ****************************** REJSEMÅL Safari, Sydafrika og Mozambique. 8.7.-24.7.2005. Sydafrika 9.7.- 16.7.2005 og Mozambique

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2010/0105 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Alicante, Spanien. 14.12.-21.12.2009 PRIS I alt 9.400 kr. KLAGEN ANGÅR Utilfredsstillende

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2011/0104 afsagt den 26. september 2012 ****************************** KLAGER KKM (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Kuoni Scandinavia Danmark, filial af

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0041 afsagt den 18. december 2013 ****************************** KLAGER MA (2 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR Spies A/S Spies A/S REJSEMÅL Maspalomas,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0289 afsagt den 27. juni 2014 ****************************** KLAGER MI (4 voksne /2 børn) v/advokat TJ SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0150 afsagt den 5. marts 2015 ****************************** KLAGER PL (4 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Bravo Tours A/S Bravo Tours A/S REJSEMÅL

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0027 afsagt den 16. juni 2015 ****************************** KLAGER ES (3 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Trier Ski A/S Trier Ski A/S REJSEMÅL Skirejse.

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 13/06. afsagt den 14. august 2006 ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 13/06. afsagt den 14. august 2006 ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 13/06 afsagt den 14. august 2006 ****************************** REJSEMÅL Antalya, Tyrkiet. 7. 21.9.2005 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 3404 kr. Ødelagt bagage på hjemrejsen.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2015/0026 afsagt den 1. juli 2015 ****************************** KLAGER MEV (1 person) v/ IAW SALGSBUREAU ARRANGØR GIBA Travel ApS GIBA Travel ApS REJSEMÅL

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2012/0033 afsagt den 28. januar 2013 ****************************** KLAGER AE (2 voksne/3 børn) v/dj SALGSBUREAU ARRANGØR Peacock Travel A/S Peacock Travel

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0185 KLAGER afsagt den 16. juni 2015 ****************************** FENC (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR EF Education A/S (EF Education First) EF

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0096 afsagt den 11. november 2014 ****************************** KLAGER TL (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Take Offer ApS Take Offer ApS REJSEMÅL

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 12949 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 10 14 31 52 ES Motor ApS Vallensbækvej 6 2605 Brøndby Klagen vedrører: Reparation af bil Modtagne dokumenter: 1. Forbrugerens

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2010/0070 afsagt den 28. september 2010 ****************************** KLAGER LS (1 person) 7870 Roslev SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0015 afsagt den 21. november 2013 ****************************** KLAGER PPN (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV SAGEN

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2011/0138 afsagt den 9. oktober 2012 ****************************** KLAGER MVS (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR Kingfish Dive & Travel ApS Kingfish Dive &

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 235/2007 afsagt den 23. juni 2008 ****************************** KLAGER P T (3 pers.) 2630 Tåstrup SALGSBUREAU ARRANGØR Stjernegaard Rejser A/S Stjernegaard

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0208 afsagt den 17. april 2015 ****************************** KLAGER RKS (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV Penguin

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0234 afsagt den 19. maj 2014 ****************************** KLAGER HKA (2 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR Spies A/S Spies A/S REJSEMÅL Hurghada,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2011/0096 afsagt den 26. september 2012 ****************************** KLAGER HJ (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Strobel Travel ApS Strobel Travel ApS

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0018 afsagt den 12. november 2013 ****************************** KLAGER LHKC (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR Top Tours ApS Top Tours ApS REJSEMÅL

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2010/0318 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Alcudia, Mallorca. 18.9.-25.9.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 6.986 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0094 afsagt den 5. marts 2015 ****************************** KLAGER EHJ (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV Fyns Dykkercenter

Læs mere