E.ON Varme A/S over Energitilsynet af 18. januar 2006 opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse for [...] udtræden af Slagslunde Kraftvarmeværk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "E.ON Varme A/S over Energitilsynet af 18. januar 2006 opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse for [...] udtræden af Slagslunde Kraftvarmeværk"

Transkript

1 (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form E.ON Varme A/S over Energitilsynet af 18. januar 2006 opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse for [...] udtræden af Slagslunde Kraftvarmeværk Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Energitilsynets afgørelse af 18. januar 2006 stadfæstes. Ved brev af 30. januar 2006 har E.ON. Varme A/S 1 (herefter benævnt klager) klaget over Energitilsynets afgørelse af 18. januar Ved afgørelsen fastslog Energitilsynet, at det ikke var urimeligt, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 4, at [...] skal betale hvad, der svarer til de faktiske udgifter ved hans udtræden fra Slagslunde Varmeværk 2. Energitilsynet fastslog imidlertid også, at det ikke forekommer urimeligt, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 4, at [...] kan udtræde uden at betale sin forholdsmæssige andel af NESA Varmes anlægsudgifter med fradrag af foretagne afskrivninger (udtrædelsesgodtgørelse). E.ON Varme A/S klager over Energitilsynets afgørelse om, at [...] kan udtræde fra Slagslunde Kraftvarmeværk uden at betale en godtgørelse herfor. 1 Tidligere NESA Varme A/S. 2 Slagslunde Kraftvarmeværk er i dag ejet og drevet af E.ON Produktion Danmark A/S (tidligere NESA Produktion A/S). E.ON Produktion leverer varme fra Salgslunde Kraftvarmeværk til E.ON Varme Danmark A/S (tidligere NESA Varme A/S), som ejer og driver fjernvarmenettet i Slagslunde.

2 Energiklagenævnet har ved afgørelse af 31. marts 2006 afslået klagers anmodning om, at klagen af 30. januar 2006 tillægges opsættende virkning. [...] har ved sagens behandling i både Energitilsynet og Energiklagenævnet været repræsenteret af sin bror, [...]. Sagens problemstilling Sagen drejer sig, hvorvidt [...] kan udtræde fra Slagslunde Kraftvarmeværk uden at betale sin forholdsmæssige andel af de nedskrevne investeringer. Sagen er en ud af tre lignende sager om betingelserne for udtræden af Slagslunde Kraftvarmeværk, som er blevet behandlet og afgjort samtidig af Energiklagenævnet. De to øvrige sager angår [...] og [...], jf. Energiklagenævnets j.nr og Afgørelserne er offentliggjort på Energiklagenævnets hjemmeside Side 2 af 22 Ved brev af 1. marts 2006 har advokat Klavs V. Gravesen på vegne af klager uddybet klagen af 30. januar Klagers uddybning af klagen vedrører alle tre sager om udtrædelse fra Slagslunde Kraftvarmeværk. Den påklagede afgørelse Fra Energitilsynets afgørelse af 18. januar 2006 citeres: [...] Ved skrivelse af 26. september 2005 har De til Energitilsynet på vegne Deres bror [...] fremsendt en klage over NESA's Varmes betingelser for udtrædelse af Slagslunde Varmeværk. Deres bror påtænker at udmelde 117 m2. De mener, at den ledigblevne kapacitet ved Deres brors udtrædelse fra Slagslunde Kraftvarme kan overflyttes til nye forbrugere, og at Deres brors udtrædelsesgodtgørelse skal reduceres i overensstemmelse hermed. De har ved skrivelser af 26. og 29. oktober samt 6. og 7. december 2005 fremsendt yderligere bemærkninger i sagen, og De har i Deres skrivelser stillet et antal spørgsmål til Energitilsynet. NESA Varme har i skrivelse af 15. juli 2005 redegjort for, at Deres brors forholdsmæssige andel af fjernvarmeværkets restgæld udgjorde ca kr. eksklusive moms. Hertil skulle Deres bror betale et beløb til dækning af udgifter ved afbrydelse af stikledningen ved hoved/fordelingsledning, nedtagning og andet tilhørende NESA Varme.

3 NESA Varme har endvidere i skrivelse af 15. juli 2005 henvist til, at de 45 nye boliger, der vil blive opført i Slagslunde inden for et år, forventes at aftage den allerede ledige kapacitet i værket, der endnu ikke er blevet aftaget, fordi der ikke har været den forventede tilslutning af nye forbrugere efter etablering af værket. Værkets følsomhed nødvendiggør derfor, at der ikke sker en nedgang i det eksisterende varmegrundlag. Energitilsynet skal på den baggrund udtale følgende: Energitilsynet administrerer prisbestemmelserne i varmeforsyningsloven og kan i medfør af lovens 21, stk. 4 give pålæg om ændring af tariffer, omkostningsfordeling eller andre betingelser, såfremt Energitilsynet finder, at et forhold er urimeligt eller i strid med lovens 20, 20 a eller 20 b eller regler udstedt i medfør af loven, såfremt forhold ikke gennem forhandling har kunnet bringes til ophør. Side 3 af 22 I den konkrete sag gør Energitilsynet gældende, at Deres bror på det tidspunkt, hvor De indbragte klagen for Energitilsynet, var kunde hos NESA Varme, der er et distributionsselskab, og ikke hos NESA Produktion, der sælger varmt vand til NESA Varme. NESA Varmes månedlige betaling for varmelevering fra NESA Produktion er bestemt i bilag til rammeaftale mellem de to parter indgået den 14. april 2005 og anmeldt til Energitilsynet samme måned. I henhold til varmeforsyningslovens 23 g, l. punktum, skal driften af et anlæg til fremføring af opvarmet vand eller damp udøves i et selvstændigt selskab, såfremt anlægget ikke ejes af en eller flere kommuner, af de forbrugere, hvis ejendomme er tilsluttet det pågældende anlæg, eller af kommuner og forbrugere i forening. NESA Varme er en selvstændig juridisk enhed i overensstemmelse med ovennævnte lovbestemmelse. Spørgsmålet om størrelsen af udtrædelsesgodtgørelsen skal derfor i alle tilfælde relateres til de økonomiske forhold, der gælder for Deres brors direkte modpart i sagen, dvs. NESA Varme. NESA Varme A/S' leveringsbetingelser for salg af varme i Slagslunde, der er anmeldt til Energitilsynet i 1993 indeholder ingen bestemmelser om betingelser for udtræden af varmeværk. Det gør derimod NESA Varme A/S' generelle bestemmelser for fjernvarmelevering, der er anmeldt til Energitilsynet i marts 2005, og er-

4 statter de tidligere anmeldte leveringsbetingelser for salg af varme i Slagslunde. Stenløse kommune har ikke vedtaget tilslutnings- og/eller forblivelsespligt til fjernvarme for Deres brors adresse. Det skal derfor vurderes, om Deres bror kan udtræde i medfør af NESA's almindelige leveringsbestemmelser pkt. 8.2 med 18 måneders skriftlig varsel til et regnskabsårs udløb. Af pkt. 8.2 i leveringsbetingelserne for fjernvarmelevering fremgår: Udtrædelsesbestemmelser På udtrædelsestidspunktet har kunden pligt til at betale: a) Bidrag i henhold til årsopgørelse b) Skyldige bidrag c) Et beløb til dækning af udgifter ved afbrydelse af stikledning ved hoved-/fordelingsledning, nedtagning af måler og andet tilhørende NESA d) NESA's omkostninger ved eventuel fjernelse af de til Kraftvarmeværket tilhørende ledninger på ejendommen, i det omfang sådanne ledninger alene vedrører forbrugerens varmeforsyning. Side 4 af 22 Hvis det ikke er muligt at overdrage den ledigblevne kapacitet til nye andelshavere, kan endvidere opkræves: a. Andel af anlæg og renoveringsudgifter, der er specificeret i Kraftvarmeværkets regnskab - tidligere end 2-års dagen for udtrædelsestidspunktet, og hvorpå Kraftvarmeværket foretager afskrivninger. Beløbet beregnes som ejerens andel af selskabets samlede anlægsudgifter på opsigelsestidspunktet med fradrag af de afskrivninger, der har været indregnet i priserne. b. Andelen af Kraftvarmeværkets ovennævnte anlægsudgifter med fradrag af foretagne afskrivninger beregnes på grundlag af den udtrædende andelshavers andel af selskabets samlede registrerede tilslutningsværdi (afgiftspligtigt areal, rumfang, hedeflade etc.) i regnskabet inden opsigelsen." Bestemmelserne er udfærdiget i overensstemmelse med den vejledning, som Danske Fjernvarmeværkers Forening har udarbejdet, og hvis indhold er tiltrådt af Energitilsynet (tidligere Gas- og Varmeprisudvalget).

5 Af Slagslunde Kraftvarmes foreløbige regnskab for perioden 1. maj april 2005 fremgår, at der i denne periode har været 199 kunder og et samlet tilsluttet areal på m2. Arealet af Deres brors ejendom (117 m2 i henhold til BBR) udgør ca. 0,4 % af det samlede tilsluttede areal i denne periode. I perioden 1. maj april 2006 er budgetteret med et antal kunder på 238 og et tilsluttet areal på m2, svarende til en budgetteret forøgelse i det tilsluttede areal på ca. 36 %. Endvidere fremgår af en oversigt over anlægssummen for Slagslunde Kraftvarme pr. 31. december 2004, at den samlede anlægssum er fordelt med ,14 kr. til NESA Varme og ,65 kr. til NESA Produktion, i alt ,79 kr. Da den relevante anlægssum pr. 31. december 2004, jf. ovenfor, svarer til anlægsummen for NESA Varme giver dette en gennemsnitlig anlægssum på kr./199 forbrugere= kr./forbruger. Den gennemsnitlige anlægssum vil desuden, alt andet lige, være faldende, hvis antallet af tilsluttede forbrugere øges. Side 5 af 22 Af driftsregnskabet (resultat før renter og afskrivninger) for 2003 for Slagslunde Kraftvarmeværk fremgår, at værket havde et salg på GJ med samlede udgifter på kr. svarende til 228 kr./gj. Ifølge det foreløbige regnskab for 1. maj aprd 2005 havde værket i denne periode et salg på GJ med samlede udgifter på kr. svarende til 224 kr./gj. Der er i perioden l. maj april 2006 budgetteret med samlede omkostninger på kr. og et budgetteret varmesalg på GJ svarende til 213 kr./gj. På baggrund af tidligere trufne afgørelser kan Energitilsynet herefter fomulere følgende generelle synspunkter: Et grundlæggende synspunkt er, at en forbruger, der ønsker at ophøre med at aftage varme fra værket, "rydder op efter sig" og betaler sin forholdsmæssige andel af varmeværkets gæld på udtrædelsestidspunktet. Betalingen må som udgangspunkt dække den udtrædendes forholdsmæssige andel af værkets gæld på udtrædelsestidspunktet, således at der ikke påføres de forbrugere, der fortsat aftager varme fra værket, en økonomisk byrde.

6 På den anden side vil det- i medfør af varmeforsyningsloven- være urimeligt, om der i tilfælde af, at en forbruger udtræder, opkræves en egentlig udtrædelsesgodtgørelse, hvis der løbende gennem tilslutning af nye forbrugere - der således overtager den udtrædendes forpligtelser til at medvirke til afvikling af værkets gæld - finder en udbygning af værket sted, og værket tillige må antages at være økonomisk veldrevet." Det, der skal vurderes, i forbindelse med, at en forbruger udtræder, er, om forbrugerens ophør med betalingen af fast afgift som bidrag til afvikling af værkets anlægsgæld belaster de tilbageværende forbrugere i økonomisk henseende. Hvis der finder en "rolig" udbygning af værket sted, og forbrugerskaren over tiden lidt efter lidt øges, er der ingen økonomisk risiko for de tilbageværende forbrugere, selv om der i mindre omfang finder udmeldelser sted, men såfremt tilgangen af nye forbrugere mindskes eller standser, og antallet af udmeldelser overstiger tilgangen, eller der er en begrundet formodning for, at antallet af udmeldelser vil overstige tilgangen, vil det i lovens forstand ikke være urimeligt at opkræve en udtrædelsesgodtgørelse. Side 6 af 22 Ud fra Energitilsynets kendskab til varmeforsyningsvirksomheder her i landet, ligger NESA Varme i den laveste ende hvad angår gæld pr. kunde. Energitilsynet kan ikke herudfra slutte, at værket er veldrevet, men på det foreliggende grundlag er der efter Energitilsynets opfattelse ikke noget, der tyder på, at et bortfald af udtrædelsesgodtgørelse vil medføre nogen væsentlig forøget økonomiske belastning af de tilsluttede forbrugere. På den anden side må antallet af forbrugere tilsluttet Slagslunde Kraftvarmeværk anses for at være så relativt lavt, at Slagslunde Kraftvarmeværk ikke kan "bære" et for højt antal udmeldelser, idet dette på et tidspunkt vil medføre en urimelig økonomisk belastning af de tilbageværende forbrugere. Energitilsynet må i hver enkelt sag om udtræden af Slagslunde Kraftvarmeværk derfor vurdere, om det "kritiske" antal forbrugere er nået, og om det er rimeligt at opkræve en større udtrædelsesgodtgørelse hos disse forbrugere.

7 Energitilsynet finder det ikke urimeligt, if. varmeforsyningslovens 21, stk. 4, at Deres bror ved udtræden fra Slagslunde Varmeværk skal betale svarende til de faktiske udgifter ved Deres udtræden, jf. ovennævnte pkt. a-d. Men i den konkrete sag forekommer det ikke urimeligt, jf. varmeforsyningslovens 21, stk. 4, og med henvisning til den konstaterede forøgelse i antallet af tilsluttede forbrugere til Slagslunde Kraftvarmeværk, til den konstaterede forøgelse i det samlede tilsluttede areal, til den konstaterede stigning i varmesalget, til de konstaterede faldende driftsomkostninger pr. solgt GJ, og til at arealet af Deres brors ejendom (117 m2) kun udgjorde ca. 0,4 % af det samlede tilsluttede areal i perioden l. maj april 2005, at lade Deres bror udtræde uden at betale hans forholdsmæssige andel af NESA Varmes anlægsudgifter med fradrag af foretagne afskrivninger. Side 7 af 22 Da Energitilsynet således ikke finder, at Deres bror skal betale en forholdsmæssig andel af NESA Varmes anlægsudgifter med fradrag af foretagne afskrivninger, finder Energitilsynet ingen anledning til at vurdere NESA Varmes opgørelse af de samlede anlægsudgifter med foretagne afskrivninger. Til Deres første spørgsmål i Deres henvendelse af 29. oktober 2005 kan Energitilsynet oplyse, at varmeprisen på 304,68 kr./gj pr. l. maj 2005 er anmeldt til Energitilsynet, men at Energitilsynet ikke i medfør af bestemmelserne i varmeforsyningsloven skal godkende de anmeldte varmepriser. Til Deres andet spørgsmål kan Energitilsynet oplyse, at Energitilsynet ikke er bekendt med størrelsen af købesummen for EON's overtagelse af Slagslunde Kraftvarmeværk. Dette skal sammenholdes med, at det af varmeforsyningslovens 20, stk. 7 fremgår, at det vederlag, som betales ved hel eller delvis overdragelse af anlæg, hverken direkte eller indirekte må føre til, at priserne for ydelser bliver højere, end de kunne være blevet, såfremt overdragelsen ikke havde fundet sted. Energitilsynet agter herefter ikke at foretage yderligere i sagen. [...] Energitilsynets afgørelse af 18. januar 2006 er påklaget ved brev af 30. januar Energitilsynet har ved afgørelser af henholdsvis 4. januar 2006 og 10.

8 januar 2006 truffet afgørelse i 2 lignende sager vedrørende [...] og [...] udtræden af Slagslunde Kraftvarmeværk. Ved brev af 1. marts 2006 har advokat Klavs V. Gravesen på vegne af klager gjort gældende, at klager er berettiget til at kræve udtrædelsesgodtgørelse fra forbrugere, som ønsker at opsige deres leveringsaftaler. Fra brevet citeres: [...] Det er E.ON Varmes vurdering, at E.ON Varme er berettiget til at kræve udtrædelsesgodtgørelse fra forbrugerne, som ønsker at opsige deres leveringsaftaler med E.ON Varme, da dette er sagligt begrundet i de tilbageblevne forbrugeres interesser. E.ON Varme lægger i den forbindelse blandt andet vægt på, at E.ON Varme ikke er enig i Energitilsynets vurdering af økonomien i Slagslunde Kraftvarmeværk og det tilsluttede fjernvarmenet Endvidere lægger E.ON Varme vægt på, Side 8 af 22 at prisen er fastsat efter hvile-i-sig selv-princippet, jf. varmeforsyningslovens 20 at der ikke har været tilstrækkeligt mange tilslutninger til fjernvarmenettet i Slagslunde til, at værkets og nettets kapacitet er fuldt ud udnyttet, at det vil medføre en urimelig økonomisk belastning af de tilbageblevne forbrugere, hvis E.ON Varme ikke kan pålægge de forbrugere, som har opsagt leveringsaftalerne med E.ON Varme, at betale af udtrædelsesgodtgørelse, at E.ON Varme har en forventning om yderligere udmeldelser fra forbrugere, som er tilsluttet nettet i Slagslunde, at der er en reel risiko for, at E.ON Varme vil blive nødt til at forskelsbehandle forbrugerne på et usagligt grundlag, hvis E.ON Varme ikke kan opkræve udtrædelsesgodtgørelse hos de forbrugere, som har udmeldt sig, da det senere kan blive nødvendigt for E.ON Varme at opkræve udtrædelsesgodtgørelse fra forbrugere i Slagslunde, som måtte opsige deres aftaler med E.ON Varme om levering af fjernvarme, if. også Energitilsynets afgørelser, at der sker et fald i energiforbruget hos de tilsluttede forbrugere, og

9 at de nye boliger, som forventes at blive tilsluttet fjernvarmenettet i Slagslunde i de kommende år, forventes at have et relativt lavt forbrug af varme, hvorfor tilslutningen af disse boliger ikke vil medføre fuld udnyttelse af kapaciteten i produktionsanlægget (Slagslunde Kraftvarmeværk) eller fjernvarmenettet (fremføringsanlægget). Sagens baggrund De oprindelige aftaler om levering af varme fra Slagslunde Kraftvarmeværk er indgået mellem forbrugerne og Nesa A/S i perioden fra november 1995 til værkets idriftsættelse i Varmeproduktionen og fjernvarmenettet blev dengang drevet i samme selskab. Man forventede, at fjernvarmenettet skulle overdrages til et af forbrugerne stiftet andelsselskab. Til orientering vedlægger vi vedtægter for Slagslunde Fjernvarmelaug A.m.b.a. af 22. april Side 9 af 22 Slagslunde Kraftvarmeværk er i dag ejet og drevet af E.ON Produktion Danmark A/S (tidligere Nesa Produktion A/S). E.ON Produktion leverer varme fra Salgslunde Kraftvarmeværk til E.ON Varme Danmark A/S (tidligere Nesa Varme A/S), som ejer og driver fjernvarmenettet (fremføringsanlægget) i Slagslunde. Slagslunde Kraftvarmeværk leverer udelukkende varme til forbrugerne, som er tilsluttet fjernvarmenettet i Slagslunde. Der er i dag tilsluttet 222 forbrugere til fjernvarmenettet. Varme leveres fra E.ON Produktion til E.ON Varme i henhold til en kontrakt, som er indgået i overensstemmelse med varmeforsyningslovens prisbestemmelser (hvile-i-sig-selv-princippet). Varmepriserne fastsættes over for forbrugerne på grundlag af varmeforsyningslovens 20, ligeledes efter et hvile-i-sig-selv-princip. Derfor er det nødvendigt at vurdere økonomien i værket og fjernvarmenettet samlet. I de oprindelige aftaler om tilslutning til fjernvarmenettet og levering af fjernvarme aftaltes en bindingsperiode for forbrugerne og varmeleverandøren frem til l. januar 2016 (ca. 20 år fra tilslutningstidspunktet). Endvidere var det forudsat i aftalerne, at Stenløse Kommune ville pålægge forbrugerne i forsyningsområdet tilslutnings- og forblivelsespligt, jf. de dagældende almindelige betingelser for levering af fjernvarme fra Slagslunde Kraftvarmeværk. En sådan pligt blev imidlertid ikke vedtaget af kommunen,

10 og grundlaget for tilslutningen til fjernvarmenettet er derfor den oprindelige aftale. I overensstemmelse med Højesterets og Energiklagenævnets praksis accepterer E.ON Varme imidlertid, at en kunde kan opsige sin aftale om levering af fjernvarme fra E.ON Varme inden udløbet af bindingsperioden, når opsigelse sker med et rimeligt varsel. Udtrædelse er dog betinget af, at kunden betaler omkostningerne, som er forbundet med afbrydelse af kundens tilslutning til nettet, samt en udtrædelsesgodtgørelse, som dækker kundens andel af restgælden i fjernvarmenettet og værket. I overensstemmelse hermed anmeldte Nesa nye generelle leveringsbetingelser til Energitilsynet. [...] Værkets (og nettets) økonomi [...] Side 10 af 22 I forhold til leveringsaftaler med private forsyningsvirksomheder, som ikke ejes af forbrugerne, må det lægges til grund, at de økonomiske vurderinger, som skal foretages i forbindelse med vurderingen af, om der kan kræves udtrædelsesgodtgørelse, må omfatte en vurdering af såvel økonomien i værket, som producere varme, og økonomien i nettet, som leverer varme fra værket til forbrugerne - i alt fald hvis værket leverer varme til nettet på grundlag af hvile-i-sig-selv-princippet. Som nævnt indledningsvis er der tæt sammenhæng mellem priserne for levering af fjernvarme fra produktionsvirksomheden til netvirksomheden og fra netvirksomheden til forbrugerne. Økonomien i værket og i fjernvarmenettet må derfor vurderes samlet. Energiklagenævnet har i sin praksis fastslået, at det er en betingelse for at opkræve udtrædelsesgodtgørelse fra forbrugere, der opsiger deres leveringsaftale med netvirksomheden i utide, at værket ikke kan anses for at være økonomisk veldrevet.. Vurderingen af om værket og nettet er økonomisk veldrevet beror først og fremmest på en vurdering af størrelsen af gælden i værket og fjernvarmenettet samt en vurdering af varmeprisen for forbrugerne i forhold til landsgennemsnittet. [...] Det er vores vurdering, at det som udgangspunkt må lægges til grund, at det altid vil være en belastning for de tilbageblevne tilsluttede forbrugere, hvis en forbruger opsiger en aftale om leve-

11 ring af fjernvarmeforsyning. Alt andet lige vil udmeldelser altid indebærer, at de tilsluttede forbrugere individuelt bliver pålagt en større del af omkostningerne ved leveringen af fjernvarme, end hvis opsigelsen ikke havde fundet sted. Dette gælder såvel omkostningerne til afskrivning på fjernvarmenettet som de indirekte omkostninger til afskrivning på produktionsanlægget, som indregnes i varmepriserne i medfør af varmeforsyningslovens prisbestemmelser sammen med blandt andet udgifter til brændsel, driftsomkostninger mv. [...] Alene i det tilfælde, hvor kapaciteten i værket må anses for at være fuldt ud udnyttet, kan det være reelt at tale om, at nye, tilsluttede forbrugere kan anses for at have overtaget den ledigblevne kapacitet i opsigelsesperioden. Side 11 af 22 I denne sag har det derfor ingen betydning, om der tilsluttes flere forbrugere til værket i tidsrummet efter en opsigelse. Da Slagslunde Kraftvarmeværks kapacitet ikke er fuldt udnyttet, og da der er kapacitet i forsyningsledningerne til at tilslutte yderligere forbrugere, må forbrugerne have en berettiget forventning om, at det aktuelle antal tilsluttede forbrugere, er det minimale antal forbrugere, som skal dele udgifterne til driften af værket. Det er således en forudsætning, at flere tilsluttede forbrugere medfører lavere priser. Dette er i overensstemmelse med varmeforsyningslovens forudsætninger. Det er ligeledes baggrunden for, at der er indsat en række styringsmekanismer i loven, som kommunalbestyrelserne skal anvende til at sikre størst mulig tilslutning til kollektiv varmeforsyning, if. vejledning til tilslutningsbekendtgørelsen, vedr. 1. Disse styringsmekanismer omfatter blandt andet tilslutningspligt/forblivelsespligt, forbud mod visse opvarmningssystemer og påbud til kollektive varmeforsyningsanlæg. [...] Kommunalbestyrelserne har pligt til at bruge styringsmekanismerne for at søge at fremme tilslutningen til det kollektive varmeanlæg mest muligt. Dette underbygger, at forbrugerne må have en forventning om, at antallet af forbrugere, som er tilsluttet det kollektive varmeforsyningsanlæg, forøges løbende med henblik på at opnå fuld udnyttelse af anlægget.

12 I forhold til forbrugerne, som er tilsluttet fjernvarmenettet i Slagslunde, bekræftes denne formodning af, at antallet af forbrugere, som er tilsluttet værket, er relativt lavt. Som oplyst over for Energitilsynet, er der i dag ikke tilsluttet det antal forbrugere til fjernvarmenettet, som var forudsat skulle være tilsluttet i Tilsvarende var der på tidspunkterne for henholdsvis [...], [...] og [...] opsigelser af deres aftale med E.ON Varme (i 2005) færre forbrugere tilsluttet fjernvarmenettet, end selskabet og dermed forbrugerne havde forventet på baggrund af projektet for etablering af fjernvarmeforsyning i Slagslunde. Som det fremgår af vores brev af 8. september 2005 til [...], er der pt. kun udnyttet ca % af kapaciteten på Slagslunde Kraftvarmeværk. Der er endvidere ledig kapacitet i fjernvarmenettet. Det er derfor vanskeligt at tale om, at eventuelt nye tilsluttede forbrugere overtager den kapacitet, som bliver ledig efter udmeldelsen af [...] m.fl. Der var ledig kapacitet i forvejen. Alt andet lige vil såvel produktionsanlægget som forsyningsanlægget opnå en væsentlig bedre udnyttelse og dermed økonomi (for forbrugerne) ved tilslutning af nye forbrugere. [...] Side 12 af 22 Ved brev af 27. april 2006 har Energitilsynet fremsendt bemærkninger til klagen. Fra brevet citeres: [...] I klagen fra E.ON Varme Danmark er opregnet et antal forhold, der tilsammen, efter E.ON Varme Danmarks opfattelse, indikerer, at Slagslunde Kraftvarmeværk er berettiget til at opkræve udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med forbrugernes udtræden af varmeværket. Efter Energitilsynets opfattelse er ovennævnte sager så ens, at tilsynet i det følgende ikke ser nogen anledning til at kommentere på de enkelte sager. De nedenstående bemærkninger er derfor generelle bemærkninger til de 3 sager under ét. 1) E. ON Varme Danmark bemærker, at der ikke har været tilstrækkeligt mange tilslutninger til fjernvarmenettet i Slagslunde til, at værkets og nettets kapacitet er fuldt udnyttet. I samme retning trækker et forventet fald i energiforbruget hos allerede tilsluttede

13 forbrugere og et relativt lav forbrug hos forbrugere, der nytilsluttes. Energitilsynet har i sine afgørelser lagt til grund, at der rent faktisk har været tale om en stigning i størrelsen af det tilsluttede areal og antallet af tilsluttede forbrugere, hvilket er en grundlæggende forudsætning for, at forbrugere kan udtræde uden at betale udtrædelsesgodtgørelse. Det må samtidig ikke komme nuværende forbrugerne til skade, at E.ON i udgangspunktet har overvurderet antallet af tilsluttede forbrugere og størrelsen af varmesalget, hvilket har ledt til uudnyttet kapacitet i fjernvarmenettet, og eventuelt en gældsætning af værket, der ikke står i et realistisk forhold til det faktiske varmebehov i forsyningsområdet. Side 13 af 22 2) E.ON Varme Danmark anfører, at økonomiske vurderinger af, om der kan kræves udtrædelsesgodtgørelse, må omfatte en vurdering af såvel økonomien i værket, der producerer varme, dvs. E:ON Produktion Danmark og økonomien i nettet, som leverer varmen fra værket til forbrugere, dvs. E.ON Varme Danmark Dette er, efter Energitilsynets vurdering, ikke i overensstemmelse med varmeforsyningslovens 23 g. 1. punktum. E.ON Varme Danmark er en selvstændig juridisk enhed i overensstemmelse med førnævnte lovbestemmelse. Spørgsmålet om størrelse af udtrædelsesgodtgørelse skal derfor i alle tilfælde relateres til de økonomiske forhold, der gør sig gældende for klagers direkte modpart i sagen, dvs. E. ON Varme Danmark. 3) E.ON Varme Danmark har en forventning om yderligere udmeldelser fra forbrugere, der er tilsluttet nettet i Slagslunde, hvis forbrugerne ikke bliver pålagt at betale deres andel af gælden i værket og forsyningsnettet i forbindelse med udtrædelse af nettet. E.ON Varme Danmark henviser til, at nye tariffer for værket må forventes at indeholde stigning i såvel de faste som i de variable betalinger. Hertil skal Energitilsynet anføre, at E.ON Varme Danmark ikke har modtaget andre ansøgninger om udtrædelse udover de tre sager som Energitilsynet har truffet afgørelse i. Endvidere er de nye

14 boliger, der etableres i Slagslunde ved [...], underlagt tilslutningspligt til Slagslunde Kraftvarmeværk. Energitilsynets afgørelser indebærer desuden ikke, at forbrugerne "gratis" kan udtræde af Slagslunde Kraftvarmeværk. Forbrugerne skal betale et beløb på ca kr. til dækning af udgifter ved afbrydelse af stikledning ved hoved/fordelingsledning samt nedtagning af andet tilhørende E.ON Varme Danmark jf. E.ON's almindelige leveringsbestemmelser. Endvidere er der forbrugerens udgifter til etablering af anden opvarmningsform. I forening med den almindelige usikkerhed om fremtidige energipriser, jf. i øvrigt varmeforsyningslovens 20, stk. 1 om indregning i prisen af naturlige omkostninger, leder disse forhold, efter Energitilsynets vurdering, til, at kun et begrænset antal af de forbrugere, der har mulighed for at udtræde af Slagslunde Kraftvarmeværk, vil benytte sig af denne mulighed. [...] Side 14 af 22 Klager har ved brev af 17. maj 2006 fremsendt bemærkninger til Energitilsynets udtalelse af 27. april 2006, hvorfra citeres: [...] Ad pkt. 1 Kan nye forbrugere antages at have overtaget den ledige kapacitet? Hertil bemærkes, at så længe værket er under ombygning, og der er ledig kapacitet i såvel produktionsanlægget som fremføringsanlægget, er det ikke naturligt at tale om, at nogen overtager en ledigbleven kapacitet. Der er allerede ledig kapacitet. Hertil skal så lægges de reelle økonomiske forhold, nemlig at det har en økonomisk negativ påvirkning på forbrugerkollektivet, når udmeldinger accepteres i den konkrete situation, uden der betales udtrædelsesgodtgørelse. [...] Ad. pkt. 2 vurdering af økonomien i produktionsværket og fremføringsanlægget. Energitilsynets anfører, at det ikke er i overensstemmelse med varmeforsyningslovens 23 g, 1. pkt., at tage hensyn til økonomien i produktionsværket. Hertil bemærkes, at 23 g, 1. pkt., har til formål at sikre forbruger indflydelse i den virksomhed, der ejer fremføringsanlæg, og at

15 beskytte de forbrugerskabte værdier i fremføringsanlægget. Bestemmelsen er efter min vurdering helt uden betydning for den administrative praksis, der har udviklet sig vedr. betaling af udtrædelsesgodtgørelse. I vurderingen af, om der skal betales udtrædelsesgodtgørelse i en situation, hvor udgangspunktet er uopsigeligheden, bør indgå de reelle økonomiske forhold. Da produktionsværket leverer til fremføringsanlægget på hvile-i-sig-selv vilkår, har kapacitetsudnyttelsen i produktionsanlægget utvivlsomt økonomisk betydning for de tilsluttede forbrugere. Det er sagligt og korrekt at lade dette kriterium indgå i vurderingen at, om der skal betales udtrædelsesgodtgørelse; en vurdering, der jo i sidste ende beror på en afvejning af hensynet til forbrugerkollektivet over for den enkelte forbruger, der ønsker at udmelde sig. [...] Side 15 af 22 Ved brev af 4. juli 2007 har Energitilsynet fremsendt bemærkninger til klagers brev af 17. maj Fra brevet citeres: [...] Klagers advokat anfører i brevet af 17. maj 2006, at det ikke er naturligt at tale om "ledigbleven kapacitet", så længe værket er under udbygning, og så længe der er ledig kapacitet i såvel fremføringsanlægget som i produktionsværket. Klager finder derfor, at udtrædelsesgodtgørelse kan opkræves under disse forhold, uanset at andre forbrugere overtager den kapacitet, der bliver ledig ved de tre forbrugeres udtræden. Synspunktet indebærer, at udtrædelsesgodtgørelse kun vil kunne opkræves i de - formentlig overordentlig sjældne - tilfælde hvor udnyttelsen af fremførings- og produktionsanlæg er 100 %, eller med andre ord at anlæggene ikke vil kunne forsyne endnu én ejendom. Dette synspunkt har ikke ligget til grund for disse tre afgørelser, og har heller ikke ligget til grund for tidligere afgørelser fra Energitilsynet eller fra Energiklagenævnet. En 100 % udnyttelse af fremførings- og produktionsanlæg vil indebære en meget ringe forsyningssikkerhed, idet nedbrud på enkelte anlæg da ikke vil kunne erstattes af ledig kapacitet.

16 Det bemærkes, at en praksis hvorefter også produktionsvirksomheders kapacitet også skal tages i betragtning, vil fordre en legal definition af begreberne grundlast, spidslast, og reservelast, for på objektivt grundlag at kunne fastslå den aktuelle udnyttelse. I tilfælde hvor et fremføringsanlæg forsynes af flere produktionsanlæg, vil en praksis som ønsket af klager reelt indebære, at udtrædelsesgodtgørelse altid vil kunne opkræves. Klager advokerer således for en helt grundlæggende ændring af Energitilsynets mangeårige praksis - en praksis, som er stadfæstet af Energiklagenævnet. [...] Klager har ved brev af 25. juli 2006 fremsendt bemærkninger til Energitilsynets brev af 4. juli 2006, hvorfra citeres: Side 16 af 22 [...] Det er ikke E.ONs synspunkt, at der kan opkræves udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med forbrugeres udtræden af varmeleveringsaftaler, indtil anlægget er 100 % udnyttet. Det er imidlertid E.ONs opfattelse, at det ikke er naturligt at tale om, at kapaciteten i værk og net overtages af nye forbrugere, såfremt kapaciteten i net og værk ikke er tæt på at være 90 udnyttet, som - netop af hensyn til blandt andet forsyningssikkerheden - normalt anses for at være fuld udnyttelse. I en situation som i Slagslunde, hvor E.ON har udbygget det eksisterende fjernvarmenet for at kunne forsyne de nye forbrugere, underbygges ovenstående synspunkt yderligere. De nye forbrugere modtager ikke varme via det hidtidige net. De kan derfor ikke anses for at overtage den kapacitet, som bliver ledig i det hidtidige net, når de eksisterende forbrugere opsiger deres leveringsaftaler med E.ON. Derimod har E.ON haft en række anlægsudgifter til etablering af net til forsyning af disse nye forbrugere, idet man har haft en forventning om, at denne udbygning ville kunne øge udnyttelsen af værket i Slagslunde. [...] Ved brev af 8. august 2006 har [...] på vegne af [...] fremsendt bemærkninger til klagen, hvorfra citeres: [...]

17 Energitilsynets supplerende synspunkter i breve af henholdsvis 27. april og 4. juli 2006 kan fuldt ud tiltrædes - ikke mindst tilsynets afsluttende bemærkninger om, at klager advokerer for en helt grundlæggende ændring af Energitilsynets mangeårige praksis, som er stadfæstet af Energiklagenævnet. Hvad denne praksis angår, bør den efter min mening helt principielle retningsgivende afgørelse fra Energiklagenævet af 11. februar 2005 ( J.nr Eksp. nr ) fremdrages, idet den blandt andet berører spørgsmålet om betydningen af et fjernvarmeværks udnyttelsesgrad sammenholdt med retten til udtræden. På side 7 i afgørelsen - næstsidste afsnit - tilkendegiver nævnet, "at det burde fremgå af vedtægterne, hvis varmeplanens vilkår om en forsyningsprocent på 90 % skulle være afgørende for forholdet mellem varmeværket og andelshaverne og retten til at udtræde ". Side 17 af 22 I nærværende sag er forbrugeren [...] i overensstemmelse med indholdet af de vejledende vedtægter for Danske Fjernvarmeværkers Forening (DFF) stillet i udsigt af modparten, at pligten til betaling af udtrædelsesgodtgørelse ikke indtræder, hvis det er muligt at overdrage den ledigblevne kapacitet til nye forbrugere. Der henvises herved til vedlagte kopi af brev af 15. juli 2005 fra Nesa A/S til [...]. Nesa A/S ses ikke i brevet at have betinget sig indskrænkninger i henseende til, hvilke nye typer af forbrugere af Slagslunde Kraftvarmeværk, der ikke vil kunne komme på tale i relation til overtagelse af ledig kapacitet. Det findes således ikke rimeligt, at modparten nu ensidigt søger at opstille begrænsninger, som ikke allerede fremgår af de DFF's vejledende vedtægter, idet jeg har forstået, at fundamentale dele af disse vedtægter ved Nesas anmeldelse til Energitilsynet for længst er blevet en integreret del af vilkårene i det nugældende kontraktgrundlag for forbrugerne. Vilkårene bør efter aftaleretlige regler ikke ensidigt kunne ændres af den ene part. Modpartens anbringende i brev af 25. juli 2006 gående ud på, at kapaciteten i værk og net skal være tæt på 90 % udnyttelse, før det er naturligt at tale om nye forbrugere, bør på ovenstående baggrund ikke tillægges nogen betydning for afgørelsen af om der skal udredes udmeldelsesgodtgørelse eller ej. Afslutningsvis gøres det for [...] gældende, at Slagslunde Kraftvarmeværk utvivlsomt for tiden er inde i en rolig og økonomisk set stabil udviklingsperiode, hvorfor tre udmeldelser - som i øvrigt de eneste siden værkets idriftsættelse i med en til vished

18 grænsende sandsynlighed ikke kan antages at ville bringe øvrige tilsluttede forbrugere i økonomiske vanskeligheder. Faktum i sagen er objektivt set, at der i opsigelsesperioden allerede er sket faktisk tilslutning af nye forbrugere, der efter praksis på området må anses at have overtaget de tre udtrædendes forpligtelser til afvikling af restgælden i kraftvarmeværket. Et værk som uden tvivl er overordentligt professionelt veldrevet. [...] Retsgrundlaget 21 i varmeforsyningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 347 af 17. maj 2005 med senere ændringer, er sålydende: 21. Tariffer, omkostningsfordeling og andre betingelser for de af 20 og 20 b omfattede ydelser skal med angivelse af grundlaget herfor anmeldes til et af transport- og energiministeren nedsat tilsyn (Energitilsynet) efter regler fastsat af tilsynet. Stk. 2. Transport- og energiministeren kan bestemme, at visse sager ikke skal anmeldes. Stk. 3. Tariffer, omkostningsfordeling og andre betingelser, der ikke er anmeldt som foreskrevet efter stk. 1, er ugyldige. Stk. 4. Finder Energitilsynet, at tariffer, omkostningsfordeling eller andre betingelser er urimelige eller i strid med bestemmelserne i 20, 20 a eller 20 b eller regler udstedt i henhold til loven, giver tilsynet, såfremt forholdet ikke gennem forhandling kan bringes til ophør, pålæg om ændring af tariffer, omkostningsfordeling eller betingelser. Stk. 5. Såfremt tariffer, omkostningsfordeling eller andre betingelser må antages at ville medføre en i samfundsmæssig henseende uøkonomisk anvendelse af energi, kan tilsynet efter forhandling som nævnt i stk. 4 give pålæg om ændring af tariffer, omkostningsfordeling eller betingelser. Stk. 6. Bestemmelserne i stk. 1-5 finder tilsvarende anvendelse for vedtægtsbestemmelser i virksomheder, der ejer kollektive varmeforsyningsanlæg. Side 18 af 22 Varmeforsyningslovens 21, stk. 4, er en retlig standard og skal således udfyldes og gives indhold gennem retsanvendelsen. Betingelserne for opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse er endvidere blevet behandlet i litteraturen og fra Varmeforsyningsloven med kommentarer" af Klavs V. Gravesen, Christine Ravnholt Hartmann og Kamma Eilschou Holm Jonassen, l. udg. 2004, side 162ff citeres: [...]

19 Betingelser ved udtræden Med hensyn til udtrædelsesgodtgørelse det vil sige betaling for afbrydelse af forsyningsforholdet har Energitilsynet praksis været den, at udgangspunktet er, at et varmeværk er berettiget til at opkræve udtrædelsesgodtgørelse hos en forbruger, der ønsker at udtræde, uanset om det er hjemlet i en tidligere indgået kontrakt eller leveringsbestemmelser. Baggrunden herfor er, at varmeværket må kunne kræve, at forbrugeren rydder op efter sig økonomisk, for at de øvrige forbrugere ikke skal betale forrentning og afskrivning af den del af anlægsinvesteringerne, der vedrører den udtrådte forbruger. Hvis den ledige kapacitet derimod kan udnyttes af en anden forbruger, og værket i øvrigt er økonomisk velfunderet, kan kun de faktiske afbrydelsesomkostninger opkræves. Sammenfattende har det på denne baggrund være Energitilsynets praksis at anse det for urimeligt at opkræve udtrædelsesgodtgørelse, såfremt der finder en løbende udbygning af værket/tilslutning af nye forbrugere sted (der således er med til at overtage den udtrædendes forpligtelser), og værket må anses for at være økonomisk veldrevet. [...] Side 19 af 22 Energiklagenævnets praksis Energiklagenævnet har truffet afgørelse i flere sager om udtrædelsesgodtgørelse og har derved medvirket til at udfylde den retlige standard for, hvornår opkrævning af en udtrædelsesgodtgørelse er urimelig i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 4. I afgørelse af 2. februar 2001 (Energiklagenævnets j.nr ) fastslog nævnet, at der er en betingelse for at kunne opkræve udtrædelsesgodtgørelse, at bestemmelserne herom i selskabets vedtægter er anmeldt til Energitilsynet i medfør af 21, stk. 1 og 8, i dagældende varmeforsyningslov, inden kravet om godtgørelse fremsættes overfor den forbruger, der ønsker at udtræde fra varmeværket. Det er Energiklagenævnets og Energitilsynets praksis, at vurderingen af, om opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse er urimelig i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 4, - og dermed om der sker en belastning af de tilbageværende forbrugere forudsætter, at der tages stilling til, om den ledigblevne kapacitet er overdraget til nye forbrugere, samt til værkets økonomi. Ved vurderingen af om den ledigblevne kapacitet er overdraget til nye forbrugere må de udmeldte forbrugeres ejendommes afregningspligtige areal for værkets fa-

20 ste afgift - som er udtryk for den kapacitet værket skal stille til rådighed sammenlignes med det afregningspligtige areal for de nye forbrugere. I afgørelse af 5. april 2002 (Hirtshals Fjernvarme, j.nr ), fandt Energiklagenævnet - uanset at Hirtshals Fjernvarmeforsyning efter de foreliggende økonomiske oplysninger måtte anses for veldrevet - ikke anledning til at kritisere Energitilsynets vurdering af, at det ikke var urimeligt, at klagerne skulle udrede en udtrædelsesgodtgørelse. Nævnet lagde herved vægt på, at værket forventede en stigning i antallet af udmeldelser samt en nedgang i antallet af tilmeldinger til fjernvarmeværket. Energiklagenævnet har senest ved afgørelse af 20. august 2007 (j.nr ) behandlet spørgsmålet om udtrædelsesgodtgørelse. Afgørelserne er offentliggjort på Energiklagenævnets hjemmeside Side 20 af 22 Energiklagenævnets bemærkninger Energiklagenævnet lægger til grund, at klagers generelle bestemmelser for fjernvarmelevering er anmeldt til Energitilsynet. Sagen drejer sig om, hvorvidt [...] kan udtræde fra Slagslunde Kraftvarmeværk uden at betale sin forholdsmæssige andel af de nedskrevne investeringer (udtrædelsesgodtgørelse). Energitilsynet har ved afgørelsen af 18. januar 2006 fastslået, at [...] ved udtrædelse fra Slagslunde Kraftvarmeværk kun skal betale, hvad der svarer til de faktiske udgifter herved. Klager gør heroverfor gældende, at [...] tillige skal betale udtrædelsesgodtgørelse. Energitilsynets grundlæggende synspunkt om udtrædelsesgodtgørelse er ved flere afgørelser tiltrådt af nævnet, såfremt en sådan mulighed bl.a. fremgår af værkets vedtægter, og disse er anmeldt til Energitilsynet, inden kravet om godtgørelse fremsættes. En forbruger, der ønsker at ophøre med at aftage varme fra værket, skal betale sin forholdsmæssige andel af varmeværkets gæld på udtrædelsestidspunktet, således at der ikke påføres de forbrugere, der fortsat aftager varme fra værket, en økonomisk byrde. Det vil dog være urimeligt, at der opkræves en egentlig udtrædelsesgodtgørelse, hvis der løbende gennem tilslutning af nye forbrugere, der overtager den udtrædendes forpligtelser til afvikling af gæld, sker en udbygning af værket, og at værket samtidig anses som økonomisk veldrevet. Vurderingen af, om en forbruger ved udtræden fra varmeværket kan opkræves en udtrædelsesgodtgørelse, skal, jf. punkt 8.2 i klagers leveringsbetingelser for fjernvarmelevering, foretages på udtrædelsestidspunktet. For hver enkelt forbruger, der ønsker at udtræde, skal der foretages en konkret vurdering af, om forbrugeren kan opkræves en udtrædelsesgodtgørelse. Udfaldet af vur-

21 deringen har således sammenhæng med tidspunktet for forbrugerens udtræden. Spørgsmålet om, hvorvidt der vil ske en forskelsbehandling af forbrugere, der senere ønsker at udmelde sig, har efter Energiklagenævnets praksis ikke betydning for vurderingen af den enkelte sag. Der er, som anført, tale om en konkret vurdering fra sag til sag, hvilket indebærer, at der tages hensyn til den hidtidige udvikling, hvorfor det heller ikke er muligt generelt at fastslå hvor mange forbrugere, der skal udtræde, før der kan opkræves udtrædelsesgodtgørelse. Det fremgår desuden af klagers leveringsbetingelser, at udtrædelsesgodtgørelse kan opkræves, hvis ikke det er muligt at overdrage den ledigblevne kapacitet til nye forbrugere. Energiklagenævnet finder således, at det burde fremgå af leveringsbetingelserne, hvis det er afgørende for denne vurdering, at kapaciteten er 90 % udnyttet. Side 21 af 22 Herefter og på baggrund af det af Energitilsynet anførte, stadfæstes Energitilsynets afgørelse med den tilføjelse, at klageren efter NESA skrivelse af 15. juli 2005 kunne havde udmeldt sig indenfor en rimelig frist, der passende kan fastsættes til og med udgangen af august måned 2005, uden betaling af udtrædelsesgodtgørelse. Energiklagenævnets afgørelse Energitilsynets afgørelse af 18. januar 2006 stadfæstes. Sagen har været behandlet på Energiklagenævnets møde den 20. august 2007 og har efterfølgende været i skriftlig votering. Afgørelsen er truffet i henhold til 26, stk. 1, i lov om varmeforsyning (lovbekendtgørelse nr. 347 af 17. maj 2005 med senere ændringer). Afgørelsen kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Søgsmål ved domstolene til prøvelse af afgørelser truffet af Energiklagenævnet efter lov om varmeforsyning eller regler, der er udstedt efter denne lov, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes fristen dog altid fra bekendtgørelsen, jf. 26, stk. 4, i lov om varmeforsyning. Afgørelsen offentliggøres på Energiklagenævnets hjemmeside

22 P. N. V. Poul K. Egan Nævnsformand / Signe Sara Hildebrandt Fuldmægtig Side 22 af 22

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse

Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hirtshals Fjernvarme over Energitilsynet af 7. juni 2004 Udtrædelsesgodtgørelse fra Hirtshals Fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Klagen har været forelagt Energtilsynet og [...], v/ advokat Poul Gudberg, Advokatgruppen

Klagen har været forelagt Energtilsynet og [...], v/ advokat Poul Gudberg, Advokatgruppen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hou Kraftvarmeværk a.m.b.a. over Energitilsynet af 14. oktober 2003 opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

AFGØRELSE (varmeforsyning)

AFGØRELSE (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 4. maj 2001 J.nr. 97-2311-0020 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Læsø Kommune, Fjernvarmeforsyningen

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hou Kraftvarmeværk a.m.b.a. over Energitilsynet af 17. januar 2006 udtrædelsesgodtgørelse fra [...] Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0003 JDA. AFGØRELSE (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0003 JDA. AFGØRELSE (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0003 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0048 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0048 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 9800 Hjørring Lønstrup Varmeforsyning A.m.b.A. Strandvejen 89, 2 Lønstrup 9800 Hjørring CVR-nr. 1990 8070 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 16. september 2003 flyttegebyr Formand, professor cand. jur. Christen Boye Jacobsen Fhv. Overingeniør, cand.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 19. februar 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 19. februar 2015. Til: Sammensluttede Danske Energiforbrugere v/ [XXX] Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Randers Kommune Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frede Gundberg, Roskilde over Energitilsynet af 15. marts 2005 Regler for dispensation i forbindelse med opkrævning af afkølingstarif i Roskilde Kommunes varmeforsyning. (Genoptagelse

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a.

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. (Varmeforsyning) 128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand. polyt. H.

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a.

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. (Varmeforsyning) Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. Nævnsformand, cand. jur. Jørgen Nørgaard Professor,

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Klage over Energitilsynets udmelding af prislofter af 28. september 2006

Klage over Energitilsynets udmelding af prislofter af 28. september 2006 Varmetransmissionsselskabet I/S c/o Struer Forsyning Jyllandsgade 1 Postboks 96 7600 Struer Holstebro-Struer Klage over Energitilsynets udmelding af prislofter af 28. september 2006 Energiklagenævnet har

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A.

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A....[Klager] fremsendte

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Fremsendes pr. e-mail: [XXX] og pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiserer form [...] af 3. maj 2005 over Energitilsynet af 11. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse af [...] i forbindelse med udtræden af Fur

Læs mere

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: Energiselskab: Præstbro Kraftvarmeværk A.m.b.a. CVR 1807 3498 Fjembhedevej 25 Præstbro 9330 Dronninglund v/ Frederikshavn Forsyning CVR 2559

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016. Til: Hans Sørensen repræsenteret ved advokat Jacob Georg Naur Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Rebild Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hvalsø Kommunes afgørelse af 17. august 2006 om afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning for ejendommen [...].

Læs mere

Afgørelse klage over pålæg af forblivelsespligt og afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse klage over pålæg af forblivelsespligt og afslag på dispensation fra forblivelsespligt Til: [XXX) Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Næstved Kommune [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Silkeborg Varme A/S Silkeborg Kommune Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

Regitze Buchwaldt Martin Salamon. Carl Helmers. Klager: C VR 5776 2918. Durupvej 22 Glyngøre 7870 Rosle v. Klageemne:

Regitze Buchwaldt Martin Salamon. Carl Helmers. Klager: C VR 5776 2918. Durupvej 22 Glyngøre 7870 Rosle v. Klageemne: T 5BANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: PH 7870 Roslev Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: Glyngøre Fjernvarme A.m.b.a. C VR 5776 2918 Durupvej 22 Glyngøre 7870 Rosle

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: 1. juli juni Påklaget beløb: kr.

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: 1. juli juni Påklaget beløb: kr. 2 4/1920-0301-0047 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 1. juli 2004-30. juni 2007. Påklaget beløb: 2.880 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: Telefonisk 29. september 2006.

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse om pålæg af tilslutningspligt

Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse om pålæg af tilslutningspligt [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes

Læs mere

Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Elforsyning) Vaarst Fjellerad Kraftvarmeværk A.m.b.a. over Energitilsynet af 16. maj 2007 betingelserne for Aalborg Kommunes Fjernvarmeforsynings overtagelse af Vaarst Fjellerad Kraftvarmeværk A.m.b.a.

Læs mere

Toldboden Viborg. Tlf

Toldboden Viborg. Tlf Til: Aftagerforeningen Østerlund Varme A/S Dansk Gas Distribution A/S Sønderborg Forsyning A/S Sønderborg Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 28. januar 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse for ejendomme [...]

[...] over Energitilsynet af 28. januar 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse for ejendomme [...] (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 28. januar 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse for ejendomme [...] Næstformand, professor, dr.polit., Chr.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Klage over Nykøbing-Rørvig Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 11. december 2006 om afslag på ansøgning på dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Nykøbing-Rørvig Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 11. december 2006 om afslag på ansøgning på dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Nykøbing-Rørvig Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 11. december 2006 om afslag på ansøgning på dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet

Læs mere

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk XXX Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Stubbekøbing Fjernvarmeselskab AmbA af 8. oktober 2004 over Stubbekøbing Kommunes afgørelse af 8. september 2004 forlængelse af tilslutningsfristen

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Ved brev af 20. december 2002 klagede [...] på vegne

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 24. juni 2014.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 24. juni 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Grundejerforeningen Vejlesøparken

Læs mere

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Afgørelse - klage over Rebild Kommunes afgørelse af 19. december 2011 om afslag vedrørende dispensation fra forblivelsespligt for ejendommen

Afgørelse - klage over Rebild Kommunes afgørelse af 19. december 2011 om afslag vedrørende dispensation fra forblivelsespligt for ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet ophæver Randers Kommunes afgørelse af 11. maj 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet ophæver Randers Kommunes afgørelse af 11. maj 2015. Til: [XXX] Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Randers Kommune (j.nr. XXX) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Slagslunde Fjernvarmelaug over Energitilsynet

Læs mere

Som andelshaver kan optages enhver juridisk eller fysisk person, såfremt denne er:

Som andelshaver kan optages enhver juridisk eller fysisk person, såfremt denne er: 1 Selskabets navn er Østervdi Varmeværk, Østervrå og selskabets hjemsted er Østervrå, Sæby Kommune. Østervrå Varmeværk er et andelsselskab med begrænset ansvar (A.m.b.a.) 2 Varmeværkets formål er al etablere

Læs mere

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk over Furesø Kommune af 26. september 2008

Læs mere

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.a. over Billund Kommune af 27. januar 2010 Godkendelse af ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.a. over Billund Kommune af 27. januar 2010 Godkendelse af ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt (Varmeforsyning) Offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Hejnsvig

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe

Læs mere

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v.

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Den Kristlige Fagbevægelse Engboulevarden 30 8900 Randers Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Ved brev af 24. september 2002 har Den Kristelige Fagbevægelse til

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt.

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt. [XXX] Fremsendes pr. alm. post og pr. e-mail til [XXX] samt [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen 30. juni 2011 Sag 4/0920-8901-0690 /SB Deres ref. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Helsingør Kraftvarmeværk

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax E.ON Varme Danmark ApS Att.: Thomas Andersen Thrane Nørrelundvej 10 2730 Herlev Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 15. juli 2015 ophæves, og sagen hjemvises til fornyet behandling.

Energitilsynets afgørelse af 15. juli 2015 ophæves, og sagen hjemvises til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S

Læs mere

Afgørelse Klage over daværende Dragsholm Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 12. august 2003 om tilslutnings- og forblivelsespligt

Afgørelse Klage over daværende Dragsholm Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 12. august 2003 om tilslutnings- og forblivelsespligt Til: [XXX] Odsherred Varme A/S Odsherred Kommune (tidligere Dragsholm Kommune) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017

Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017 Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017 Forklaring til foreslåede vedtægtsændringer Bestyrelsen i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. har stillet forslag om ændring af vedtægterne. Ændringerne

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg UDKAST Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1, og 34, stk. 2, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...]

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] Formand, cand.jur.

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Klage over Hanstholm Kommunes afgørelse af 28. juni 2006 om tilslutning til Ræhr Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Hanstholm Kommunes afgørelse af 28. juni 2006 om tilslutning til Ræhr Fjernvarme a.m.b.a. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hanstholm Kommunes afgørelse af 28. juni 2006 om tilslutning til Ræhr Fjernvarme a.m.b.a. Hanstholm Kommune har ved brev af 8. november 2006 fremsendt

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016. Til: XXX Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Afgørelse klage over krav fra Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. om betaling af udtrædelsesgodtgørelse

Afgørelse klage over krav fra Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. om betaling af udtrædelsesgodtgørelse [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0087 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab,

Læs mere

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a.

Afgørelse Klage over Guldborgsund Kommunes pålæg af forblivelsespligt til Sakskøbing Fjernvarmeselskab a.m.b.a. [XX] Afgørelsen offentliggøre i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral)

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral) (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER

Læs mere

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage.

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage. BILAG 2 KLAGE OVER SORØ FJERNVARME A/S VARMEPRISER 2. maj 2018 Varme J. nr. 18/08422 MDCL RETSGRUNDLAG 1) Energitilsynets kompetence 2) Princippet om nødvendige omkostninger 3) Forrentning af indskudskapital

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a.

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. (Varmeforsyning) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Favrskov Kommunes afgørelse af 8. juli 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Favrskov Kommunes afgørelse af 8. juli 2015. Til: [XXX] Favrskov Kommune Hinnerup Fjernvarme Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr.

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form.

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A.

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A. [XXX] Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Gauerslund Fjernvarme Industrivej 2 C 7080 Børkop. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Gauerslund Fjernvarme Industrivej 2 C 7080 Børkop. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Gauerslund Fjernvarme Industrivej 2 C 7080 Børkop Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over dispensation for tilslutningspligt til fjernvarme Børkop Kommune fremsendte den 1. juli 2002 en

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på fritagelse fra forblivelsespligt til Hvalpsund Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Afgørelse Klage over afslag på fritagelse fra forblivelsespligt til Hvalpsund Kraftvarmeværk a.m.b.a. [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere