Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Arne Boelt Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Budget, regnskab og likviditet Valg af statsgaranti eller selvbudgettering for behandling af budget for 6 4 Privatinstitutionerne ønsker fritagelse for driftsgaranti 13 5 Høring om forslag vedrørende sammenlægning af Tårs Skole og Vrå 16 Skole 6 Integrationsrådets dialogmøde med borgmester og repræsentanter for 22 relevante fagudvalg d. 2. november Tilladelse til konvertering af lån, Hirtshals Boligforening, afd Eventuelt 26

2 Side Ø Budget, regnskab og likviditet 2016 Sagsfremstilling Direktionen orienterer om aktuelle forhold vedr. budget, regnskab og likviditet med henblik på efterfølgende drøftelse. Likviditetsudvikling: Graf over udviklingen i den faktiske gennemsnitlige likviditet pr. 31. august 2016 er vedlagt til Økonomiudvalgets orientering. Bilag 1. Faktisk gennemsnitlig likviditet - pr. 31. august Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen. Arne Boelt deltog ikke i mødet.

3 Side S Valg af statsgaranti eller selvbudgettering for 2017 Resumé I forbindelse med budgetvedtagelsen for 2017 den 12. oktober 2016 skal Byrådet vælge, om skal selvbudgettere eller vælge statsgarantien. Økonomisk Forvaltning anbefaler valg af statsgaranti for 2017, idet selvbudgettering for 2017 vurderes til at ville medføre et økonomisk tab af en størrelsesorden på mio. kr. jf. det til sagen udarbejdede bilag. Sagsfremstilling Kommunerne har ved budgetlægningen mulighed for at vælge mellem: At basere budgettet på kommunens eget skøn over udskrivningsgrundlag, folketal og grundværdier, når tilskuds- og udligningsbeløb bliver beregnet på de gjorte forudsætninger. At basere budgettet på statsgaranterede udskrivningsgrundlag mv. og de hertil knyttede statsgaranterede tilskuds- og udligningsbeløb. For de kommuner som vælger garantiordningen, vil de garanterede tilskuds- og udligningsbeløb ikke efterfølgende blive reguleret, selv om de gjorte forudsætninger ikke bliver realiseret. For de kommuner der vælger selvbudgettering, skal der i forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober måned 2016 foretages en beregning af kommunens foreløbige tilskuds- og udligningsbeløb for 2017 ud fra de gjorte forudsætninger om: 1) udskrivningsgrundlag 2) afgiftspligtige grundværdier 3) folketallet. I 2019 opgøres efterregulering af de foreløbige tilskuds- og udligningsbeløb for de selvbudgetterende kommuner. Efterreguleringen opgøres som forskellen mellem de foreløbige tilskuds- og udligningsbeløb, som er afregnet med kommunen i tilskudsåret, og de endeligt opgjorte beløb, opgjort ud fra det faktiske beskatningsgrundlag for 2017, som opgjort pr. maj 2019 samt de faktiske opgjorte grundværdier og folketal for Efterreguleringen for tilskudsåret 2017 afregnes i de første tre måneder af 2020.

4 For er der fastsat tre parametre, som Byrådet i givet fald selv skal skønne over, såfremt selvbudgettering vælges for 2017 for. Side 4. De statsgaranterede tal for er: 9.734,911 mio. kr. i udskrivningsgrundlag ,755 mio. kr. i grundværdier i folketal pr. 1. januar Det er frit for den enkelte kommune, hvilken metode kommunen vælger for det enkelte år. Beslutning om at vælge at selvbudgettere eller at vælge statsgarantien skal ske i forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober måned og har dermed bindende virkning for budgetåret. Økonomisk Forvaltning har i vedlagt notat nærmere analyseret de forhold, der kunne tilsige henholdsvis valg af statsgaranti eller selvbudgettering for Konklusionen i notatet er jf. det udarbejde resume først i notatet, at Hjørring Kommune for 2017 bør vælge statsgarantien, idet der ellers med den nuværende viden er Økonomisk Forvaltnings vurdering, at selvbudgettering for 2017 vil medføre et økonomisk tab af en størrelsesorden på mio. kr. i relation til, hvis statsgarantien for 2017 bliver valgt af Hjørring Byråd. Lovgrundlag LBK nr. 769 af 9. juni 2015 om Kommunernes Styrelse. Økonomi Valg af enten statsgaranti eller selvbudgettering kan have stor økonomisk betydning for. Til illustration kan nævnes, at Hjørring Byråd valgte for 2014 statsgarantien. Såfremt Byrådet i stedet havde valgt at budgettere for 2014 med de i statsgarantien forudsatte tal for udskrivningsgrundlag mv., skulle jf. en opgørelse af maj 2016 i de første tre måneder af 2017 netto have tilbagebetalt 76,3 mio. kr. i for meget modtaget indkomstskat og udligning for Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

5 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 5. Bilag 1. Notat vedrørende valg af statsgaranti eller selvbudgettering for Budget Notat fra Økonomisk Forvaltning af 16. september Direktionen indstiller, at der for 2017 vælges statsgarantien, så budgettet for 2017 bliver baseret på et statsgaranteret udskrivningsgrundlag mv. og hertil knyttede statsgaranterede tilskuds- og udligningsbeløb Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen. Denne indarbejdes i indstillingen til Byrådet vedrørende budget Arne Boelt deltog ikke i mødet.

6 Side S behandling af budget for Resumé Økonomiudvalget skal på møde den udarbejde indstilling vedrørende ændringsforslag mv. til Byrådets 2. behandling af budget Sagsfremstilling Byrådet vedtog på møde den 21. september 2016 at oversende budgetmateriale til 2. behandling den 12. oktober Der er ved udløbet af tidsfristen for fremsættelse af ændringsforslag til budget den 30. september 2016 kl. 10 indkommet ændringsforslag fra de politiske grupper. Ændringsforslag fra de politiske grupper: a) Budgetaftale 2017 af 21. september 2016 mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Lokallisten, SF, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance vedrørende en række driftsændringer for samt forslag til investeringsoversigt for årene mv. I de til sagen vedlagte bilag 1-5 fremgår det i budgetforliget for aftalte. b) Enhedslisten har den 29. september 2016 fremsat ændringsforslag til budget med forslag til øget finansiering via skatteforhøjelser fra 2017 som foreslås disponeret til øgede driftsudgifter. Enhedslistens ændringsforslag er sat i relation til det behandlede budgetforslag til Byrådets 1. behandling af budget den 21. september Økonomisk Forvaltning har udarbejdet teknisk notat vedrørende provenu for de af Enhedslisten foreslåede skatteændringer. Materiale om Enhedslistens ændringsforslag og det af administrationen udarbejdede tekniske bilag vedrørende de af Enhedslisten foreslåede skatteændringer er vedlagt som bilag 6.

7 Administrative tekniske ændringsforslag: Administrationen oplyser, at de af administrationen foreslåede tekniske ændringsforslag ekskl. pkt. VII vedr. forskerskat og pkt. VIII vedrørende forslag til teknisk tilpasning af budgetgrundlaget er indarbejdet i budgetforlig jf. bilag 2. Side 7. I) Opdatering af KL budgetmodel overslagsårene KL har i september måned 2016 opdateret skønnene for overslagsårene i forhold til det tidligere i juli 2016 udmeldte pga. opdaterede befolkningsskøn mv. For medfører de opdaterede skøn ændringer i forhold til det nu foreliggende budgetmateriale for på: 2,8 mio. kr. netto i mindreindtægt i ,0 mio. kr. netto i mindreindtægt i ,3 mio. kr. netto i mindreindtægt i Der henvises i øvrigt til et af Økonomisk Forvaltning udarbejdet notat af september 2016 om ændringsforslag til indtægtsgrundlag i overslagsårene jf. bilag 7. II) Opdateret prognosemodel for beskæftigelsestilskud KL har i deres prognosemodel for beskæftigelsestilskud udarbejdet en opdatering den 20. september For kan der ifølge KL s skøn forventes en efterregulering på 10,7 mio. kr., som hovedsageligt skyldes, at ledighedsskønnet for 2016 er blevet forhøjet med ca personer. For 2017 er midtvejsreguleringen af beskæftigelsestilskuddet for skønnet til 3,2 mio. kr. Administrationen foreslår, at ovennævnte yderligere indtægt fra henholdsvis efterregulering og midtvejsregulering af beskæftigelsestilskuddet på i alt 13,9 mio. kr. indarbejdes i budget Administrationen oplyser, at datagrundlaget løbende ændrer sig, og det naturligvis har betydning for beskæftigelsestilskuddets størrelse. III) Lundergaard deponering Byrådet besluttede på møde den 31. august 2016, at der i forbindelse med budgetlægningen for bliver budgetteret med den deponering, som leje af en renoveret og ombygget institution Lundergaard giver anledning til.

8 Deponeringen er for nuværende skønnet til 16,0 mio. kr., og deponeringen skal senest foretages inden udgangen af april måned 2019, når institutionen påregnes at blive taget i brug i løbet af 2018 efter renovering og ombygningen. Side 8. Administrationen foreslår, at deponeringen indregnes i 2017 og foretages umiddelbart efter kontraktindgåelse med boligselskab om det påtænkte byggeri. Der henvises i øvrigt til et af Økonomisk Forvaltning udarbejdet notat af 21. september 2016 om Lundergaard deponering jf. bilag 8. IV) Deponering Rådhuset Byrådet vedtog på møde den 25. maj 2016, at der til brug for ydelseskontoret og borgerservice skulle leases et yderligere areal i stuen på rådhuset. I henhold til lånebekendtgørelsen skal der pga. den indgåede leasingaftale deponeres 15,0 mio. kr. Denne deponering er pt. indregnet i Administrationen foreslår, at deponeringen fremrykkes til V) Nedjustering af bufferpulje til flygtninge Pga. af den nuværende flygtningesituation og forventningerne til den fremtidige flygtningesituation foreslår administrationen, at bufferpuljen til flygtninge under Økonomiudvalget årligt for reduceres med 4,945 mio. kr. VI) Reduktion i bloktilskud pga. forventet skattestigning for kommunerne under et Efter ansøgning har Social- og Indenrigsministeriet meddelt tilladelse til, at fire kommuner kan hæve deres skattesatser for et årligt provenu svarende til 200 mio. kr. fra Såfremt kommunerne under et hæver skattesatserne, vil der i medfør af gældende lov ske modgående regulering af bloktilskuddet svarende til overskridelsen. Administrationen vurderer for nuværende, at bør budgettere med en årlig reduktion i bloktilskuddet for på 0,5 mio. kr. pga. af forventede skattestigninger i VII) Forskerskat har fra Skat modtaget opgørelse på 0,195 mio. kr. vedrørende forskerskat til afregning i Forskerskat bliver afregnet særskilt til kommunerne, således at staten får 2/3 af skatteprovenuet, og kommunerne får 1/3 af skatteprovenuet. Provenuet fra forskerskat bliver afregnet til kommunerne i tre månedlige rater 1/1-1/3 i året efter opgørelsesåret. Det er beregningsmæssigt for overslagsårene forudsat, at årligt vil modtage 0,195 mio. kr. i forskerskat.

9 VIII) Forslag til teknisk tilpasning af budgetgrundlaget Økonomisk Forvaltning har udarbejdet notat, hvor der er en række forslag til korrektioner for pga. tidligere beslutninger i Byrådet og opdaterede skøn mv. Side 9. De foreslåede korrektioner vil i givet fald ikke påvirke den økonomiske balance for , idet de foreslåede nettomerudgifter modsvares af tilsvarende nettomerindtægter. Der henvises til et af Økonomisk Forvaltning udarbejdet notat af 29. september 2016 vedrørende teknisk tilpasning af budgetgrundlaget jf. bilag 9. Opsummering vedr. ændringsforslag: Økonomisk Forvaltning har til Byrådets orientering udarbejdet Budgetopgørelse 4, hvor de økonomiske konsekvenser er indarbejdet, såfremt de i budgetforliget og de af administrationen stillede tekniske ændringsforslag realiseres jf. bilag 10. Økonomisk Forvaltning udarbejder til Byrådets møde den 26. oktober 2016 en endelige Budgetopgørelse 5 for det af Byrådet på møde den 12. oktober 2016 vedtagne budget I budgetopgørelse 5 vil eventuelle nødvendige tekniske småændringer i forbindelse med udmøntning af det i budgettet for vedtagne på de enkelte fagområder være medtaget. To vigtige budgetforudsætninger for overslagsårene : 1) I Økonomiaftalen for 2017 er der aftalt 3,5 mia. kr. til styrket finansiering i kommunerne. s andel er 61,5 mio. kr. Der er mellem staten og KL ingen aftale om, at kommunerne for får tilført midler til styrket finansiering. Det er forudsat, at for overslagsårene årligt får 61,5 mio. kr. som kommunens forholdsmæssige andel af et årligt statsligt tilskud på i alt 3,5 mia. kr. for til styrket finansiering i kommunerne. 2) Det er forudsat, at modtager yderligere 10,0 mio. kr. i 2018, 15,0 mio. kr. i 2019 og 20,0 mio. kr. i 2020 pga. forventet merudligning pga. udligningsreformen. Kirkelig ligning: De budgetterede indtægter og udgifter for 2017 er tilnærmet lig hinanden, idet der af Hjørring Provsti er budgetteret med, at indtægterne er 0,055 mio. kr. større

10 end udgifterne, såfremt der holdes uændret udskrivningsprocent for kirkeskat i for 2017 på 1,19 pct. Side 10. Økonomisk Forvaltning oplyser, at der ultimo 2017 intet mellemværende vil være mellem og kirkerne, såfremt det for 2016 budgetterede realiseres. Lovgrundlag LBK nr. 769 af 9. juni 2015 vedrørende Kommunernes Styrelse. Økonomi Til Byrådets 1. behandling af budget var der under Økonomiudvalget en pulje vedrørende PL-reguleringer, idet PL skønnene var blevet nedjusteret jf. udmeldinger fra KL af henholdsvis marts 2016 og juni Endvidere var der forventning om, at PL skønnene ville blive yderligere nedjusteret i den af Finansministeriet udarbejde Økonomisk Redegørelse af august KL har i september 2016 udmeldt, at PL skønnene alligevel ikke bliver yderligere nedjusteret i forhold til det i juni 2016 udmeldte. Økonomisk Forvaltning har efter aftale med fagforvaltningerne udmøntet PL puljen under Økonomiudvalget til de enkelte fagområder, således at fagudvalgenes budgetmateriale kan blive udarbejdet i det rette pris- og lønniveau. Det er aftalt, at fagudvalgenes budgetmateriale skal være udarbejdet i rette PL niveau senest medio oktober Udmøntningen af omhandlede PL pulje har ingen aktivitetsmæssige konsekvenser. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Medarbejdersiden i kommunens Hovedudvalg har i udtalelse af 22. september 2016 udarbejdet en udtalelse til budget Af udtalelsen fra medarbejdersiden i Hovedudvalget fremgår bl.a., at medarbejdersiden finder det vigtigt, at når budgettet for er vedtaget, at der så hurtigst muligt bliver meldt ud til ledere og medarbejdere, så der bliver skabt overblik og størst mulig vished til at få beskrevet de personalemæssige og arbejdsmiljømæssige konsekvenser af budget Der henvises i øvrigt til den af medarbejdersiden i Hovedudvalget udarbejdede udtalelse til budget jf. bilag 11.

11 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 11. Bilag 1. Budgetaftale 2017 af 21. september mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Lokallisten, SF, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. 2. Budgetforlig virkning af ændringsforslag. 3. Oversigt over driftsmæssige ændringer budgetforlig. 4. Driftsmæssige ændringer, detaljeret budgetforlig. 5. Investeringsoversigt for årene budgetforlig. 6. Enhedslistens ændringsforslag til Budget inkl. teknisk bilag. Materiale af 29. september Notat vedr. ændringer i indtægtsgrundlag pga. ændrede befolkningsforudsætninger mv. Notat fra Økonomisk Forvaltning af 21. september Lundergaard deponering. Notat fra Økonomisk Forvaltning af 21. september Forslag til teknisk tilpasning af budgetgrundlaget. Notat fra Økonomisk Forvaltning af 29. september Budgetopgørelse 4 for såfremt de i budgetforliget og de af administrationen stillede ændringsforslag realiseres. Opgørelse af 29. september Udtalelse til budget fra medarbejdersiden i Hovedudvalget. Notat af 22. september Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget på baggrund af de indkomne ændringsforslag udarbejder indstilling til Byrådets 2. behandling af budgettet for den 12. oktober 2016 at Byrådet for 2017 for vælger statsgarantien, så budgettet bliver baseret på et statsgaranteret udskrivningsgrundlag mv. og hertil knyttede statsgaranterede tilskuds- og udligningsbeløb Beslutning Økonomiudvalget indstiller at de af administrationen udarbejdede ændringsforslag godkendes og indarbejdes i Budget 2017 og overslagsårene at administrationen bemyndiges til at udarbejde eventuelle yderligere tekniske ændringsforslag til forelæggelse for Byrådet

12 at Byrådet for 2017 for vælger statsgarantien, så budgettet bliver baseret på et statsgaranteret udskrivningsgrundlag mv. og hertil knyttede statsgaranterede tilskuds- og udligningsbeløb at Byrådet i øvrigt tager stilling til de indkomne ændringsforslag Side 12. Arne Boelt deltog ikke i mødet.

13 Side K Privatinstitutionerne ønsker fritagelse for driftsgaranti Resumé Fra privatinstitutionerne Naturbørnehaven Krabbely, Vittrup Gl. Mejeri, Børnehaven Myretuen og Hjørring Ny Steiner er der modtaget henvendelse vedr. fritagelse for driftsgaranti. Hjørring Byråd bedes drøfte og beslutte, hvorvidt det nuværende krav om at en driftsgarantistilling svarende til 3 måneders drift skal nedsættes eller fastholdes. Sagsfremstilling Fra privatinstitutionerne Naturbørnehaven Krabbely, Vittrup Gl. Mejeri, Børnehaven Myretuen og Hjørring Ny Steiner er der modtaget henvendelse vedr. fritagelse for driftsgaranti. I henhold til Dagtilbudslovens 20, stk. 2 kan en kommune stille krav om, at en privat leverandør af dagtilbud skal stille en driftsgaranti på op til 3 måneders drift for at blive godkendt af kommunen. Formålet med driftsgarantien er at sikre, at institutionen kan yde den fornødne forsyningssikkerhed, idet kommunen er forpligtet til at sørge for anden pasningsmulighed til de berørte børn, såfremt institutionen ophører ved konkurs eller anden vis. Hjørring Byråd besluttede 26. januar 2011, at alle privatinstitutioner i kommunen skal stille en driftsgaranti svarende til 3 måneders drift. Driftsgarantien reguleres, således at den til enhver tid svarer til institutionens godkendte børnetal. Driftsgarantien stilles af privatinstitutionens bank, som en garanti til kommunen. Privatinstitutionen betaler gebyrer svarende til garantiens størrelse, det er derfor ikke uvæsentligt for den enkelte institution hvor stor en garanti, der skal stilles. Privatinstitutionerne argumenterer for, hvorfor privatinstitutionerne burde fritages for driftsgarantien eller alternativt få den nedsat til 1 måneds drift. Det bemærkes blandt andet, at der på landsplan de sidste 10 år kun ganske få gange har været brug for driftsgarantien, og aldrig det fulde beløb. Dette har blandt andet fået Københavns Kommune til at ændre kravet om driftsgaranti fra 3 måneder til 1 måned.

14 Børne og Undervisningsforvaltningen vurderer dog, at der ikke er grundlag for at regulere driftsgarantien. har forsyningsforpligtigelsen og dermed forpligtigelsen til at sørge for anden pasning til de berørte børn, såfremt en privatinstitution ophører. Side 14. Driftsgarantien ses derfor som en nødvendig sikkerhed for. Tidsplan: BSU 26/ Økonomiudvalget 5/ Byrådet 12/ Lovgrundlag I henhold til Dagtilbudslovens 20, stk. 2 kan en kommune stille krav om, at en privat leverandør af dagtilbud skal stille en driftsgaranti på op til 3 måneders drift for at blive godkendt af kommunen. Økonomi Driftsgarantien stilles som en økonomisk sikkerhed for. Eksempel på en driftsgaranti svarende til 3 måneders drift ved 32 børnehavebørn og 16 vuggestuebørn. pr. barn pr. år For de ønskede børn pr. år Driftstilskud svarende til 3 måneders drift Driftstilskud år Driftstilskud - 0-2år 10md I alt Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

15 Side 15. Direktionen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd indstiller at driftsgarantien fastholdes, så den svarer til 3 måneders drift Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 26. september 2016: Dan Andersen (T), Jette Kirkeby (S), Tim Jensen (S) og Kasper Maarup Andersen (C) godkendte indstillingen. Bjarne Mølgaard (V) tog forbehold for indstillingen. Svenning Christensen (V) ønskede, at institutionerne fremadrettet alene skal stille driftsgaranti svarende til 1 måneds drift. Udvalget oversender sagen til endelig stillingtagen i Økonomiudvalg og Byråd. Mai-Britt Beith Jensen (S) deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Beslutning Henvendelsen fra institutionerne vedlægges som bilag til Byrådets behandling. Et flertal i Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Vibeke Haaning, Henrik Jørgensen og Birthe Andersen kan ikke tilslutte sig dette, men indstiller, at institutionerne fremadrettet alene skal stille driftsgaranti svarende til 1 måneds drift. Arne Boelt deltog ikke i mødet.

16 Side K Høring om forslag vedrørende sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole Resumé Høringsmateriale om sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole pr. 1. august 2017 fremsendes til politisk godkendelse, hvorefter Byrådet sender materialet i offentlig høring og høring i skolebestyrelser. Sagsfremstilling 1. Høringsmateriale om sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget besluttede på mødet mandag den 15. august 2016, at Byrådet skal sende forslag om nedlæggelse af Tårs Skole og Vrå Skole og efterfølgende oprettelse af én ny skole pr. 1. august 2017 i offentlig høring og i høring i skolebestyrelser. Udvalget besluttede desuden, at forslaget skal tage udgangspunkt i følgende principper for den nye skole: Det nye skoledistrikt udgør én skole med tre undervisningssteder (Vrå Undervisningssted, Løkken Undervisningssted og Tårs Undervisningssted) Skolen har klasse på Vrå Undervisningssted, klasse på Løkken Undervisningssted og klasse på Tårs Undervisningssted. Skolen har SFO'er ved Vrå Undervisningssted, Løkken Undervisningssted og Tårs Undervisningssted. Skolen har ét budget. Skolen har én skoleledelse. Skolen har én personalestab. Skolen har én skolebestyrelse. Høringsmateriale består af følgende materiale: Høringsbrev vedrørende forslag om sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole (Bilag 1). Kort over skoledistrikter for skoleåret (Bilag 2). Kort over skoledistrikter for ved oprettelse af ny skole pr. 1. august 2017 (Bilag 3).

17 I høringsbrevet beskrives de enkelte principper for oprettelse af én ny skole pr. 1. august 2017 (principperne er oplistet ovenfor i sagsfremstillingen) og konsekvenserne af en sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole. Konsekvenserne vedrører skolekørsel, betydningen af, at skolen får 3 undervisningssteder (både for fremtidige og nuværende elever), navngivning af den nye skole, Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i 2015 og bilag hertil samt formelle rammer om høringsperiode, materiale og frister. Side Formelle rammer om høringsperiode, materiale og frister Forslag vedrørende sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole er formelt set et forslag, som indebærer nedlæggelse af to skoler (Tårs Skole og Vrå Skole) og efterfølgende oprettelse af én ny skole pr. 1. august Derfor skal forslaget i høring indenfor rammerne af skolelukningsbekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 700 af 23. juni 2014). Sagen vil blive kørt efter den tidsplan, som Børne-, Skoleog Uddannelsesudvalget godkendte på udvalgsmødet mandag den 15. august 2016 (bilag 4). Tidsplanen indebærer bl.a., at høringsperioden går fra fredag den 14. oktober 2016 til fredag den 9. december Høringsmateriale vil blive offentliggjort på s hjemmeside. Derudover vil Børne- og Undervisningsforvaltningen sammen med Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget afholde informationsmøde for de berørte skolebestyrelser for Tårs Skole og Vrå Skole den 31. oktober 2016, kl på Hjørring Rådhus. Når høringsfristen er udløbet, så vil de indkomne høringssvar blive behandlet, hvorefter Byrådet træffer endelig beslutning onsdag den 15. februar Valg til skolebestyrelsen for ny skole pr. 1. august 2017 Hvis der oprettes én ny skole pr. 1. august 2017, vil der skulle afholdes nyvalg til skolebestyrelsen for den nye skole, idet der er tale om en skole, som oprettes i valgperioden (jf. 2, stk. 1 i Bekendtgørelse nr. 28 af 14. februar 2014). Valget vil skulle afholdes snarest muligt efter, at skoleplaceringen for de børn, der skal indskrives ved skolen, er endeligt fastlagt. Dermed forventes valget afholdt i perioden april juni 2017, hvorefter den nye skolebestyrelse tiltræder pr. 1. august Den nye skolebestyrelse skal fungere indtil næste ordinære skolebestyrelsesvalg i Valg til skolebestyrelsen for den nye skole pr. 1. august 2017 vil kunne gennemføres, uden forudgående ændring af Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Dog skal der ske en opdatering af såvel styrelses-

18 vedtægten som bilaget hertil, såfremt Byrådet beslutter at oprette den nye skole. Denne revidering vil blive i gangsat efter Byrådets endelige beslutning. Side 18. Børne- og Undervisningsforvaltningen vil udarbejde nærmere information omkring de praktiske forhold, herunder en tidsplan, i forbindelse med afviklingen af valget, som vil blive meddelt forældre mv. i løbet af marts 2017, såfremt det bliver besluttet at oprette den nye skole. 4. Skoleindskrivning Normalt finder skoleindskrivningen sted hvert år i begyndelsen af februar, men idet der først træffes endelig beslutning om strukturen for Vrå Skole og Tårs Skole den 15. februar 2017, fremgår det af høringsmaterialet, at skoleindskrivning rykkes, og således først finder sted herefter. Dette begrundet i at sikre, at skoleindskrivningen sker korrekt i forhold til eventuelle tilpasninger af skoledistrikter. Børne- og Undervisningsforvaltningen vil udarbejde nærmere information, herunder en tidsplan, for indskrivning til 0. klasse for skoleåret , som vil blive fremsendt til forældre mv., såfremt det bliver besluttet at oprette den nye skole. 5. Tidsplan BSU 26/ Økonomiudvalget 5/ Byrådet 12/ Lovgrundlag Folkeskolelovens 40, stk. 2, nr. 2 og nr. 3. Bekendtgørelse nr. 700 af 23. juni 2014 om proceduren ved nedlæggelse af en folkeskole. Økonomi Budget Ved en sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole pr. 1. august 2017 vil budgetterne for de to skoler blive lagt sammen. Dvs. ét budget for skolen med tre undervisningssteder og ét budget for SFO en med tre afdelinger. Ved sammenlægningen er der ikke tale om at reducere i budget eller ledelse, men om at skabe en skole med en mere robust økonomi, samtidig med at man bevarer en fleksibel organisation og et smidigt ledelsessystem.

19 Budgetfordeling før og efter sammenlægning: Budget 2016 Nettobudget Antal ansatte Tårs Skole Vrå Skole Vrå SFO Tårs SFO Budget ny skole/sfo Ny samlet skole Ny samlet SFO Side 19. Udgifter til skolekørsel i skoleårene og Ved en sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole pr. 1. august 2017 vil de to skolers nuværende skoledistrikter blive lagt sammen til ét distrikt. Skoledistriktsændringen får betydning for, hvilke elever der er kørselsberettigede jf. høringsbrev. Beregning af merudgift til skolekørsel ud fra elevdata fra skoleåret : Baseret på oplysninger fra Nordjyllands trafikselskab, vurderes prisen på ekstra bus- og taxakørsel med 9 kørselsberettigede elever og udgift til NT-skolekort i alt at beløbe sig til kr. pr. skoleår. Skolestarternes ønsker om undervisningssted for skoleåret kendes ikke pt., men den skønnede merudgift til skolekørsel med 2 ekstra stoppesteder til skolestartere beløber sig til følgende: Baseret på oplysninger fra Nordjyllands trafikselskab, vurderes prisen på opsamling af 9 kørselsberettigede elever, udvidelse af busruter med 2 ekstra stoppesteder for ca. 5-8 elever og udgift til NT-skolekort i alt at beløbe sig til kr. pr. skoleår. De anslåede merudgifter forbundet med skolekørsel i skoleårene og er baseret på den nuværende situation. Fremadrettet vil skoledistriktslederen kunne tage højde for problematikken i forbindelse med tildeling af undervisningssted til børn inden for skoledistriktet, som skal indskrives i 0. klasse, hvorved merudgiften vil kunne begrænses. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ved nedlæggelse af Tårs Skole og Vrå Skole er alle stillinger i princippet nedlagt, men ved efterfølgende oprettelse af én ny skole pr. 1. august 2017, overgår medarbejderne og lederne til ansættelse ved den ny skole. Nedlæggelse af Tårs Skole og Vrå Skole og oprettelse af én ny skole giver ikke i sig selv anledning til

20 personalemæssige tilpasninger, idet ændringen som udgangspunkt ikke betyder, at der bliver færre stillinger. Ændringen har alene konsekvenser i forhold til de ansættelsesretlige forhold. Ansættelsesmyndigheden er, og personalet vil få ansættelse ved den ny skole med tjeneste ved det enkelte undervisningssted/sfo. Som udgangspunkt vil den ansatte have tjeneste på et undervisningssted, men der vil også være mulighed for at have flere/skiftende arbejdssteder. Side 20. Høringsmaterialet vil blive fremsendt til information og drøftelse i Sektor-MED undervisning. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen sundhedsmæssige konsekvenser. Bilag 1. Høringsbrev vedr. forslag om sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole. 2. Kort over skoledistrikter for skoleåret Kort over skoledistrikter for skoleåret ved oprettelse af ny skole pr. 1. august Tidsplan for sag om sammenlægning af Tårs Skole og Vrå Skole. Direktionen indstiller, at Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd indstiller, at høringsmateriale (bilag 1-3) godkendes og sendes i offentlig høring og høring i skolebestyrelser efter tidsplanen, som Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkendte på sit møde mandag den 15. august 2016 (bilag 4) Historik Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget , 26. september 2016: Kasper Maarup Andersen (C), Dan Andersen (T), Jette Kirkeby (S), og Tim Jensen (S) godkendte indstillingen. Svenning Christensen (V) og Bjarne Mølgaard (V) ønskede ikke at sende sagen i høring og godkendte derfor ikke indstillingen.

21 Udvalget videresender indstillingen til endelig beslutning i Økonomiudvalg og Byråd. Side 21. Mai-Britt Beith Jensen (S) deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Beslutning Et flertal i Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Henrik Jørgensen, Birthe Andersen og Vibeke Haaning ønskede ikke at sende sagen i høring og godkendte derfor ikke indstillingen. Arne Boelt deltog ikke i mødet.

22 Side P Integrationsrådets dialogmøde med borgmester og repræsentanter for relevante fagudvalg d. 2. november 2016 Resumé Det årlige dialogmøde mellem Borgmester, repræsentanter for relevante politiske udvalg og Integrationsrådet afholdes planmæssigt onsdag den 2. november Sagsfremstilling Det årlige dialogmøde afvikles onsdag den 2. november 2016 i tidsrummet 17:00-19:00. Dialogmødet afholdes i kantinen på Hjørring Rådhus. Dialogmødet ledes af borgmester og formand for Integrationsråd i fællesskab. Udvalget bedes udpege to repræsentanter for udvalget, der kan deltage i mødet. Det anbefales, at embedsværket deltager efter en konkret vurdering. ARB-sekretariatet står for indkaldelse og udsendelse af dagsorden til dialogmødet. Forslag til dagsordenspunkter fra udvalget, samt udvalgets repræsentanter til mødet, bedes sendt til sekretær for Integrationsrådet, Rikke Ishøy på Roi@hjoerring.dk senest d. 3. oktober Integrationsrådet drøfter de indkomne forslag på Rådets møde d. 5. oktober ARB-sekretariatet udsender herefter dagsordenen til dialogmødet. Integrationsrådet har foreslået nedenstående temaer til dialogmødet: Afvikling af Borgmesterdag i 2017 (se bilag for uddybning). Situationen i skoler og daginstitutioner i relation til det stigende antal af tosprogede børn. Praktikforløb: Hvordan skabes et godt samarbejde med virksomhederne med henblik på at skaffe flere praktikforløb til flygtninge. Muligheden for modersmålundervisning på frivillig basis varetaget af frivillige undervisere. Sagen behandles parallelt i nedennævnte udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget (26. september 2016). Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget (26. september 2016).

23 Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget (27. september 2016). Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (27. september 2016). Økonomiudvalget (28. september 2016). Side 23. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Udviklingen på flygtningeområdet. 2. Borgmesterdagen. Direktionen indstiller, at udvalget fra sin midte vælger to repræsentanter til dialogmøde med borgmester, repræsentanter fra øvrige udvalg og Integrationsrådet d. 2. november 2016 at udvalget drøfter mulige dagsordenspunkter til dialogmødet og fremsender disse til sekretær for Integrationsrådet Rikke Ishøy på senest d. 3. oktober 2016 Beslutning Økonomiudvalget udpegede Arne Boelt og Jørgen Bing som repræsentanter til mødet. Arne Boelt deltog ikke i mødet.

24 Side Ø Tilladelse til konvertering af lån, Hirtshals Boligforening, afd. 1. Resumé Hirtshals Boligforening, afd. 1, anmoder om godkendelse til konvertering af lån på godt 5,800 mio. kr. Økonomiudvalget skal tage stilling til, om udvalget kan godkende konverteringen. Sagsfremstilling Bolig Hjørring har på vegne af Hirtshals Boligforening, afd. 1. fremsendt ansøgning om godkendelse af konvertering af et lån hos Realkredit Danmark. ÅOP for det nye lån er beregnet til 1,7 % Der er ved beregningerne anvendt en obligationskurs på 98,3. Eventuelle udsving vil betyde ændringer i beregningen. Lånet vedrører ejendommen Fyrrevænget 1-48, Hirtshals. Der er, for såvel det nye som det gamle låns vedkommende, tale om kontantlån. Med henblik på ikke at pådrage sig et rådgiveransvar, bør kommunen ikke forholde sig til, hvilket lån boligselskabet vælger. Lovgrundlag Lov om almene boliger, 29. Bekendtgørelse om konvertering af realkreditlån i støttet byggeri, 10.

25 Økonomi Værdien af s lånegaranti udgjorde pr. 31. december ,888 mio. kr. Denne forudsættes fortsat på uændrede vilkår. Side 25. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag Ingen. Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget godkender konverteringen, herunder at kommunens lånegaranti fortsætter uændret Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen. Arne Boelt deltog ikke i mødet.

26 Side A Eventuelt Beslutning Intet. Arne Boelt deltog ikke i mødet.

27 Side 27. Underskrifter Arne Boelt Helmuth Zickert Peter Duetoft Dan Andersen Henrik Jørgensen Birthe Andersen Daniel Rugholm Vibeke Haaning Jørgen Bing

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den Hjørring Kommune Til Skolebestyrelser Hjørring den 08-09-2016 Sagsnr.: 17.01.04-K04-1-16 Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat onsdag den 2. oktober 2013 Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2014-2017...2 02-10-2013 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Onsdag den 1. oktober 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Onsdag den 1. oktober 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Onsdag den 1. oktober 2014 kl. 15.10 i F 6 Mødet slut kl. 17.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Tirsdag den 4. oktober 2016 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 13:30 Medlemmer: Fraværende: Jan Petersen (A) Torben Jensen (L) Benny Hammer

Læs mere

Tolv overordnede vilkår eller forudsætninger for budgetlægningen for for Hjørring Kommune

Tolv overordnede vilkår eller forudsætninger for budgetlægningen for for Hjørring Kommune Tolv overordnede vilkår eller forudsætninger for budgetlægningen for 2018-2021 for Hjørring Kommune 1) Statsgaranti I det foreliggende budgetmateriale er der foreløbigt valgt det statsgaranterede udskrivningsgrundlag

Læs mere

Økonomiudvalget DAGSORDEN

Økonomiudvalget DAGSORDEN DAGSORDEN Sted: Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 30. oktober 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 19:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem)

Læs mere

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion.

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion. Hjørring Kommune 16. september 2016 Valg af statsgaranti eller selvbudgettering for Budget 2017 Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen den 07-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kommunalbestyrelsen Dagsorden Mandag den 7. oktober 2013 kl. 17:00 afholder Kommunalbestyrelsen møde i Mødesalen/Rådhus. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for Side 1 af 6 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1.sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 4. oktober 2005, kl. 14:00 Åben sag: 347. Aktiv gældspleje Åben sag: 348. Kirkeskat 2006 Åben sag: 349.

Læs mere

Frederikshavn Kommune Budget 2015 2018

Frederikshavn Kommune Budget 2015 2018 Frederikshavn Kommune Budget 2015 2018 Skat og generelle tilskud selvbudgettering eller statsgaranti Center for Økonomi og Personale, september 2014 Sag nr. 13/25192 # 166255-14 Indhold Sammenfatning...

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune

169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Side 1 af 5 169. Budgetforslag 2016-2019 for Odsherred Kommune Sag 306-2015-819 Dok. 306-2015-214761 Initialer: CLH Åbent Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Vedtage budget for 2016

Læs mere

Bilag 3. Notat. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune. Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering for Drøftelse ved 2.

Bilag 3. Notat. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune. Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering for Drøftelse ved 2. Bilag 3 Notat Side 1 af 7 Til Til Byrådet Drøftelse ved 2. Fællesmøde Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering for 2016 Byrådet skal ved vedtagelsen af budgettet træffe et valg mellem selvbudgettering

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 09-09-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Mandag den 9. september 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter

BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter Til: Økonomiudvalget Fra: Budget- og Analyseafdelingen BILAG 2 - Budgettering af skatteindtægter Indledning I dette notat vil der blive gjort rede for budgettering af Furesø Kommunes skatteindtægter. 19.

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Dagsorden åben Mødedato 08. oktober 2014 Mødetidspunkt 18.00 Mødelokale Rådssalen Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen den 08. oktober

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget 05102017 Side 1 ØU 2. behandling af budget 20182021 Sagsnr.: 17/18 Resumé: 1. behandlede 7. september 2017 budgetforslag 20182021 og godkendte, at budgetforslaget oversendes til s 2. behandling med de

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning

Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2013 Dato: 16. august 2013 Tlf. dir.: 44776316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2013-1275 Dok.nr: 2013-117504 Skatter, generelle tilskud og kommunal

Læs mere

Indtægtsprognose

Indtægtsprognose Indtægtsprognose 2014 1. Prognose for indtægter 2014 Økonomistaben har foretaget en beregning af indtægterne fra skatter og generelle tilskud for 2014 på baggrund af Indenrigs- og Sundhedsministeriets

Læs mere

KL har på baggrund heraf udsendt nye skøn for den forventede vækst i udskrivningsgrundlaget og bloktilskudspuljen mv. for årene 2014-2019.

KL har på baggrund heraf udsendt nye skøn for den forventede vækst i udskrivningsgrundlaget og bloktilskudspuljen mv. for årene 2014-2019. ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 11.august 2015 Økonomibilag nr. 5 2015 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 25.20.00-S55-2-14 Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 01-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 01-10-2018 17:00 1 (Åben) Fastsættelse af kirkeskatteprocent

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 01-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Tirsdag den 1. oktober 2013 kl. 16:00 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE

Byrådet ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetforslag 2017-2020 for Odsherred Kommune Sag 306-2016-1470 Dok. 306-2016-248824 Initialer: CLH Åbent Kompetence Byrådet via Økonomiudvalget Beslutningstema Vedtage budget for 2017 med overslagsårene

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Fællesforvaltning Økonomi. Byrådet

Fællesforvaltning Økonomi. Byrådet Byrådet Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. september 2017 Sagsbehandler Frank Nybo Jensen Telefon direkte 76 16 24 93 E-mail fnj@esbjergkommune.dk Valg af statsgaranti eller selvbudgettering i 2018 Kommunerne

Læs mere

NOTAT. Indtægtsskøn budget

NOTAT. Indtægtsskøn budget NOTAT Indtægtsskøn budget 2016-2019 Skatter, tilskud og udligning Kommunens indtægtsside bestående af skatter, tilskud og udligning budgetteres i et af Kommunernes Landsforening udviklet prognoseprogram.

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Rikke Zwisler Grøndahl (A)

Økonomiudvalget REFERAT. Rikke Zwisler Grøndahl (A) REFERAT Sted: Mødelokale 1 og 2 Dato: Onsdag den 26. september 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler

Læs mere

Forslag til kommunens årsbudget 2019 og budgetoverslag behandling

Forslag til kommunens årsbudget 2019 og budgetoverslag behandling Punkt 2. Forslag til kommunens årsbudget 2019 og budgetoverslag 2020-2022 - 1. behandling 2018-038069 Magistraten fremsender forslag til Aalborg Kommunes årsbudget 2019 og budgetoverslag 2020-2022 til

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Dagsorden. Mødedato: 9. oktober 2014. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 19:00. Fraværende:

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Dagsorden. Mødedato: 9. oktober 2014. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 19:00. Fraværende: Mødedo: 9. oktober 2014 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: 9. oktober 2014 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Principbeslutning

Læs mere

Referat af møde i Økonomiudvalget

Referat af møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 03-10-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:25 Tilstede: Hans Toft, Pia Nyring, Michael

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2018-2021 Hjørring Kommune Side 1. Borgmesterkontoret Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen

Læs mere

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion.

Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion. Hjørring Kommune september 2017 Valg af statsgaranti eller selvbudgettering for Budget 2018 Resume: Da det for de fleste er teknisk meget svært stof, er det valgt at udarbejde resume med konklusion. Økonomisk

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetoplæg 2012-2015 for Odsherred Kommune Sag 306-2010-42702 Dok. 306-2011-210278 Initialer: CLH Åbent Sagens opståen Byrådet skal senest den 15. oktober 2011 have vedtaget et budget for 2012 med

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 07-09-2010. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 07-09-2010. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 08:30 Fraværende: Ingen REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2011 finansiering 638 2. Orientering 642 3. Lukket -

Læs mere

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :!" # $$ $ %& '() *%&%&

Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende :! # $$ $ %& '() *%&%& Side 1 af 32 Mødested : Mødetidspunkt : Fraværende : # $$ $ %& '() *%&%& + '$ $$*&! "!#,%&#-.%/,%+..*&0 $" 1,%2* $*3 ',45! $ 43$.,6!0! 86,%91$6,%) $*$ 0$0)$- "3.0 #$,%-) $*$ 0$0)$& "3.0 #$,%%$.4.0,&:3

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Dagsorden torsdag den 8. oktober 2015 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. Lukket - ØU - Anlægsbevilling til gulvbelægning Hvalsø Rådhus...2 3. KB

Læs mere

Kapitel 1. Generelle rammer

Kapitel 1. Generelle rammer Side 2 Kapitel 1 Generelle rammer 1. Byrådets rammeudmelding for budgetproces 2019-2022 (godkendt i Byråd 21. marts) 2. Tidsplan for budget 2019 (godkendt i Byråd 21. marts) 3. Byrådets overordnede forudsætninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

N O T A T. Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag. Bloktilskuddet i tilskudsmodellen

N O T A T. Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag. Bloktilskuddet i tilskudsmodellen N O T A T Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag Tilskudsmodellen er blevet opdateret med KL s nye skøn for væksten i udskrivningsgrundlaget fra 2007 til 2012. Endvidere er der foretaget mindre

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Dagsorden åben Mødedato 10. oktober 2012 Mødetidspunkt 18.00 Mødelokale Rådssalen Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen den 10. oktober

Læs mere

Økonomibilag nr. 5 2014. Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning. Indledning

Økonomibilag nr. 5 2014. Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning. Indledning ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 16. august 2014 Økonomibilag nr. 5 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 25.20.00-S55-1-14 Skatter, generelle tilskud og kommunal udligning

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:40 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

Forslag til kommunens årsbudget 2018 og budgetoverslag behandling

Forslag til kommunens årsbudget 2018 og budgetoverslag behandling Punkt 2. Forslag til kommunens årsbudget 2018 og budgetoverslag 2019-2021 - 1. behandling 2017-043702 Magistraten fremsender forslag til Aalborg Kommunes årsbudget 2018 og budgetoverslag 2019-2021 til

Læs mere

Valg af statsgaranti eller selvbudgettering Budget 2017

Valg af statsgaranti eller selvbudgettering Budget 2017 Valg af statsgaranti eller selvbudgettering Budget 2017 Byrådet skal træffe et valg mellem selvbudgettering og statsgaranti i forhold til budgettering af indkomstskat, tilskud og udligning for 2017. Valget

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Det er frit, hvilken metode der vælges det enkelte år, men beslutningen har bindende virkning for budgetåret.

Det er frit, hvilken metode der vælges det enkelte år, men beslutningen har bindende virkning for budgetåret. NOTAT Dato: 14. september 2017 Budget 2018 budgettering af skatter, tilskud og udligning Indledning Byrådet skal i forbindelse med vedtagelsen af budgettet vælge om kommunen selvbudgetterer det skattegrundlag

Læs mere

Hermed fremsendes budgetforslaget for til 1. behandling i Økonomiudvalget.

Hermed fremsendes budgetforslaget for til 1. behandling i Økonomiudvalget. 29082018 16:30 Side 1 ØU Budget, 1. behandling Sagsnr.: 18/26 Resumé: Hermed fremsendes budgetforslaget for 2022 til 1. behandling i. s forslag til budget 2022 skal behandles to gange i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Frederikshavn Kommune Budget

Frederikshavn Kommune Budget Frederikshavn Kommune Budget 2016 2019 Skat og generelle tilskud selvbudgettering eller statsgaranti Center for Økonomi og Personale, september 2015 Sag nr. 14/21235 # 149390-15 Indhold Sammenfatning...

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Torsdag den 11. oktober Mødetid: 18:00-19:30

Byrådet. Referat. Dato: Torsdag den 11. oktober Mødetid: 18:00-19:30 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 18:00-19:30 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsorden /13296 Den kirkelige ligning / behandling af budget Orientering... Referat Byrådet Tid Onsdag den 17. september 2014 - kl. 17:00 Sted Byrådssalen Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/13296 Den kirkelige ligning 2015...1 3. 14/8880

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

B2011 BF2012 BO2013 BO2014 BO2015

B2011 BF2012 BO2013 BO2014 BO2015 Bilag 5 Skatteskøn Ændringsforslag vedrørende skatteindtægter baseret på majkørslen, statsgaranti og Finansministeriets økonomiske redegørelse fra maj 2011 10. august 2011 Sagsbeh: JJJ Sags nr.: 2011-9626/2

Læs mere

INDTÆGTSSIDEN BUDGET 2009

INDTÆGTSSIDEN BUDGET 2009 Indtægtssiden Udskrivningsgrundlaget Nedenstående oversigt viser skøn over udviklingen i udskrivningsgrundlag 2007 til 2012. Udskrivningsgrundlaget for personskat er basis for den væsentligste indtægt

Læs mere

Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Torsdag den 2. oktober 2014 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 9:45 Medlemmer: Jan Petersen (A) Torben Jensen (L) Benny Hammer (C) Hans Erik

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00.

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00. Mødedo: 8. oktober 2015 Mødelokale: Multisalen, Tønder Sport og Fritidscenter Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: 8. oktober 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Kirkelig

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. oktober 2012 kl i Borgmesterens kontor

Økonomiudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. oktober 2012 kl i Borgmesterens kontor Økonomiudvalget Referat fra møde Onsdag den 3. oktober 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill

Læs mere

Notat. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune. Valg mellem selvbudgettering og statsgaranti for Bilag 7

Notat. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune. Valg mellem selvbudgettering og statsgaranti for Bilag 7 Notat Side 1 af 7 Til Til Kopi til 1. Fællesmøde mellem Magistraten og Økonomiudvalget Drøftelse Byrådet Valg mellem selvbudgettering og statsgaranti for 2018 Byrådet skal ved vedtagelsen af budgettet

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

NOTAT: Skat og tilskud/udligning til 1. behandlingen af budget 2014-2017 16. august 2013

NOTAT: Skat og tilskud/udligning til 1. behandlingen af budget 2014-2017 16. august 2013 Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 241649 Brevid. 1719007 Ref. THP/TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Skat og tilskud/udligning til 1. behandlingen af budget 2014-2017

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2015-18 tet for 2015-18 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Til beregning af forskellen mellem indtægter ved henholdsvis selvbudgettering og statsgaranti anvendes KL s skatte- og tilskudsmodel.

Til beregning af forskellen mellem indtægter ved henholdsvis selvbudgettering og statsgaranti anvendes KL s skatte- og tilskudsmodel. Notat Side 1 af 8 Til 1. Fællesmøde mellem Magistraten og Økonomiudvalget Til Drøftelse Kopi til Byrådet Valg mellem selvbudgettering og statsgaranti for 2017 BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Byrådet

Læs mere

7. Budgettering af udskrivningsgrundlag, tilskud og udligning

7. Budgettering af udskrivningsgrundlag, tilskud og udligning 7. Budgettering af udskrivningsgrundlag, tilskud og udligning Skatteprocenter I budgetforslaget for 2015 2018 er der budgetteret med ændrede skatteprocenter i forhold til budget 2014, idet: Grundskyldspromillen

Læs mere

Aftale om Budget 2015

Aftale om Budget 2015 Aftale om Budget 2015 Indgået den 30. september 2014 mellem følgende partier i Vejen Byråd: Venstre, Danmarks Liberale Parti Socialdemokratiet Det Konservative Folkeparti Dansk Folkeparti SF Socialistisk

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget.

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. Da de specifikke finansieringsforslag kan virke meget tekniske har vi for overskuelighedens skyld, sammenfattet

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Bilag 4. Notat. Valget mellem statsgaranti og selvbudgettering for Fællesmøde mellem Magistraten og Økonomiudvalget.

Bilag 4. Notat. Valget mellem statsgaranti og selvbudgettering for Fællesmøde mellem Magistraten og Økonomiudvalget. Bilag 4 Notat Til: Kopi: til: 1. Fællesmøde mellem Magistraten og Økonomiudvalget Byrådets medlemmer Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Den 11. september 2014 Valget mellem statsgaranti og selvbudgettering

Læs mere

Den kommunale indkomstskat - personskatterne opkræves med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 725 af 26. juni 2006.

Den kommunale indkomstskat - personskatterne opkræves med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 725 af 26. juni 2006. 1.000 k r. Bu dget B udge toversla g lø be nde priser 2013 2014 2015 2016 Udgi ft 9.94 8 9.01 4 9.2 48 9.4 88 Indtæ gt 2.282.22 6 2. 313.40 2 2.3 84.0 06 2.4 49.0 31 Refusion Nett o -2.272.27 8-2. 304.38

Læs mere