Empowerment-kursus for medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Empowerment-kursus for medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen"

Transkript

1 Empowerment-kursus for medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen Flere kan mere.

2 2 Indhold Hvad er Empowerment i en beskæftigelsesindsats?... 3 De 7 principper for empowerment i en beskæftigelsesrettet indsats... 3 Intro til empowerment-kursus for medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen... 4 Fra viden til gøren... 4 Mål og udbytte... 4 Indholdet i et 3 dages empowerment-kursus for medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen... 5 Program for empowerment-kurset Kursets form... 9 Inspiration til andre temaer, der kan tilføjes empowerment-kurset... 9 Kursets undervisere Litteratur og viden Det praktiske Få et tilbud på empowerment-kurset Kontaktinfo:... 13

3 3 Hvad er Empowerment i en beskæftigelsesindsats? Begrebet empowerment defineres forskelligt - både hos teoretikere og praktikere. Her er essensen af vores forståelse af, hvad empowerment betyder; At man som professionel beskæftigelsesmedarbejder, på alle måder, og i alle møder, støtter og styrker borgeren i at producere magt til at handle i eget liv. Naturligvis med den tilføjelse Som er muligt indenfor de lovgivningsmæssige rammer. Med det afsæt har vi defineret 7 principper for empowerment i beskæftigelsesindsatsen. De 7 principper bygger på praksiserfaring, på litteratur om empowerment (se litteraturliste) og læner sig også op af Ph.d. og lektor i socialt arbejde, Maja Lundemark Andersens materialer om empowerment i beskæftigelsesindsatsen. De 7 principper for empowerment i en beskæftigelsesrettet indsats 1. Den professionelle ser borgeren som eksperten i sit eget liv og som den, der ved, hvad der kan fungere. 2. Den professionelle har ejerskab til egen faglig praksis, deler viden og arbejder helhedsorienteret i samarbejdet med andre fagområder. 3. Den professionelles perspektiv på borgeren er helhedsorienteret. Man ser både det enkelte menneske og omgivelserne. 4. Den professionelle støtter og styrker borgerens magt til at handle og gøre. 5. Den professionelle opgiver ikke dem, der har opgivet, men bygger videre på håbet. 6. Den professionelle ser ikke borgeren som problemet, men ser problemet som problemet og borgeren som ejer af problemstillingen. 7. Den professionelle er bevidste om, at der er en magtulighed mellem borger og den professionelle. Magtuligheden kan ikke ophæves, men man skaber en jævnbyrdighed, fordi man arbejder i et partnerskab med borgeren og sammen skaber løsninger.

4 4 Intro til empowerment-kursus for medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen Empowerment-kurset er designet som et tre dages kompetenceudviklingsforløb for deltagere. Det er tænkt som et forslag og en inspiration til, hvordan et forløb kunne se ud. Og hvordan man kan skabe et fælles afsæt til at arbejde med en empowerment tilgang på tværs af faggrupper. Der er andre temaer, som kunne bringes ind, ligesom man kunne vælge at gå endnu mere i dybden med nogle af de temaer, der indgår i vores forslag til et empowerment-kursus for medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen. Fra viden til gøren Empowerment-kurset for medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen er et lærings- og kompetenceudviklingsforløb med fokus på at kvalificere medarbejderne til i endnu højere grad - at arbejde med empowerment i praksis. Kurset er bygget op omkring relevant viden og med forbindelse til den virkelighed, som er i beskæftigelsesindsatsen. Da viden ikke automatisk bliver til gøren, vil der på kurset lægges vægt på, at deltagerne ikke blot får præsenteret viden. Deltagerne kommer til at arbejde med konkrete praksisredskaber og modeller, der gør den viden om empowerment de præsenteres for, anvendelsesbaseret. Med andre ord, vil kursets deltagere både få en fælles viden (fælles referenceramme) og lære, hvordan de kan omsætte den fælles viden til praksis, således at der sker en reel læring og kompetenceudvikling i og af praksis. Mål og udbytte Det er målet med kurset, at deltagerne opnår følgende udbytte: Viden om og indsigt i, hvad empowerment er i en beskæftigelsesindsats. Kan identificere klient- og offerrollen og frigøre fra rollen. Indsigt i de psykologiske mekanismer og strukturer, der ligger i empowerment. Bevidsthed om dobbeltrollen - dels som myndighedsperson, der har magt og ansvar og dels som en ligeværdig samtalepartner, der støtter borgerens magt til at handle. Strategier til at ændre en konfliktfyldt kommunikation til en motiverende kommunikation Bevidsthed om, at empowerment ikke kun er noget man ved hvad er, men også noget man gør Konkrete færdigheder i at arbejde med empowerment i en faglig praksis.

5 5 Indholdet i et 3 dages empowerment-kursus for medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen Der er i dette forslag lagt vægt på de centrale elementer i en beskæftigelsesrettet indsats med empowerment. Der kan tilføjes yderligere tematikker og ændres i de udvalgte temaer alt efter ønsker og behov. Nedenstående skema har afsæt i de 3 kursusdage, som er nærmere beskrevet i programmet. Temaer i undervisningen Empowerment begrebet i beskæftigelsesindsatsen Klient og offerrollen undertrykkelse af motivation, ressourcer og potentiale. De psykologiske mekanismer i empowerment Dobbeltrollen ansvar og magt At gøre empowerment Sprog og samtaleteknikker Konkrete læringsmål Kende og forstå begrebets betydning i beskæftigelsesindsatsens kontekst. Kunne identificere tegn på rollen. Viden om og indsigt i de undertrykkende psykologiske mekanismer, der ligger i klient og offerrollen. Forståelse for og indsigt i de psykologiske mekanismer og strukturer, der ligger i empowerment. Bevidsthed om og forståelse for den dobbelthed, der ligger i den professionelle rolle. Magt og ansvar versus at afgive magt og ansvar. Kende og forstå forskellen mellem at vide og gøre empowerment. Viden om og øvelse i at bruge både det verbale og nonverbale sprog til at skabe empowerment.

6 6 Program for empowerment-kurset. Programmet for kursusforløbet er, som tidligere nævnt, tænkt som et forslag, der tilpasses jeres ønsker og behov. Programmet er designet, så der er en sammenhæng og et naturligt flow i læringsforløbet. Programmet indeholder 3 kursusdage. Hvis der ønskes flere dages kursus, designer vi meget gerne et kursusforløb ud fra jeres behov og ønsker. Der er to undervisere på gennem hele forløbet. Info om underviserne finder i afsnittet; Kursets undervisere. DAG 1 Undervisere: Lene Værge og Susanne B. Storm Formiddag Velkomst Præsentation af kursusforløbet, kursets læringsmål og dagens program. Oplæg: Empowerment som begreb i en beskæftigelsesrettet indsats. Empowerment er ikke en begrænset metode, men en tilgang, hvor undertrykte frigøres og menneskelige ressourcer og potentiale forløses. Det kan kun ske, hvis det enkelte menneske oplever at have magten til at handle og gøre. Empowerment handler - i sin psykologiske struktur - om frigørelse. I et interaktivt oplæg, hvor deltagerne involveres foldes begrebet ud. Efter oplægget kommer deltagernes erfaringer og refleksioner for alvor i spil. I grupper sætter vi fokus på empowerment og sammen definerer vi en fælles forståelse af begrebet. Frokostpause Eftermiddag Klient og offerrollen Empowerment tilgangen er særdeles virkningsfuld til at frisætte mennesker fra klient og offerrollen. Og klient offerrollen er, af naturlige årsager, velkendte roller som man møder i beskæftigelsesindsatsen. Desværre er rollerne også (selv)undertrykkende og blokerer den enkeltes muligheder for at udfolde egne ressourcer og potentiale. Med afsæt i arketypiske klient og offerroller arbejder vi med at identificere rollernes forskellige kendetegn. Vi kigger nærmere på de psykologiske mekanismer og strukturer, som skaber og fastholder mennesker i rollen. Opsamling. Fra viden til gøren. Vi opsummerer dagens vigtigste læringspunkter og hvert team aftaler, hvad og hvordan de vil arbejde videre med det lærte. En kort appetitvækker til dag 2 Det kan du forvente og glæde dig til. Tak for i dag!

7 7 DAG 2 Undervisere: Lene Værge og Susanne B. Storm Formiddag Velkomst og præsentation af dagens program. Kort oplæg: Du har magten! Magt er et centralt begreb i empowerment begrebet. Og med din professionelle rolle, dine kompetencer og dit kommunikative overskud har du en overlegenhed og en magt i mødet med borgeren. Spørgsmålet er altså ikke om du har magt, men hvad og hvordan du bruger den. Du kan cementere din magt gennem sproget eller du kan afgive magt og ansvar. Men hvordan? Halvdelen af kursusdeltagerne deltager om formiddagen i workshop 1 og den anden halvdel deltager i workshop 2. Workshop 1 Dobbeltrollen I workshop 1 får deltagerne først et kort oplæg om dobbeltrollen og de dilemmaer, som dobbeltrollen har indbygget. Efter oplægget arbejder vi med konkrete cases og finder handlestrategier til, hvordan man kan afgive magt og ansvar på en måde, der styrker borgerens magt til at handle. Workshop 2 Sprog og samtaleteknikker I workshop 2 får deltagerne et kort oplæg om sprog og magt i hverdagens praksis. Efter oplægget arbejdes der med afsæt i cases. Vi træner og øver os. Frokostpause Eftermiddag Vi fortsætter, hvor vi slap i formiddags. Deltagerne skifter workshop. Deltagerne, der i formiddags deltog i workshop 1, deltager nu i workshop 2. Og deltagerne fra workshop 2 deltager i workshop 1. Opsamling. Fra viden til gøren. Vi opsummerer dagens vigtigste læringspunkter og hvert team aftaler hvad og hvordan de vil arbejde videre med det lærte. En kort appetitvækker til dag 3 Det kan du forvente og glæde dig til. Tak for i dag!

8 8 DAG 3 Undervisere: Lene Værge og Susanne B. Storm Formiddag Velkomst og præsentation af dagens program. Oplæg: Kommunikation er noget du gør hele tiden. Hvordan afmonterer man konfliktfuld kommunikation og veksler den til motiverende kommunikation? Og hvordan bruger du egentlig dit nonverbale sprog, der udgør mindst 70% af din samlede kommunikation? I dette oplæg sætter vi fokus på kommunikation og lægger op til dagens to workshops. Halvdelen af kursusdeltagerne deltager om formiddagen i workshop 1 og den anden halvdel deltager i workshop 2. Workshop 1 Det nonverbale sprog I denne workshop arbejder vi med det nonverbale sprog. Om at kommunikere magt, ejerskab, tillid og motivation - med kroppen og stemmen. Vi lærer og øver os i at kommunikere tillidsfuldt, inkluderende og inviterende. Workshop 2 Fra konfliktfuld til motiverende kommunikation Det handler om overblik, om at bryde et mønster og hjælpe den anden med at flytte perspektivet, når man skal veksle konfliktfuld kommunikation til motiverende kommunikation. Vi arbejder med konkrete praksisredskaber, der giver overblik og overskud til at invitere til kommunikation med positiv energi og motivation. Frokostpause Eftermiddag Vi fortsætter, hvor vi slap i formiddags. Deltagerne, der i formiddags deltog i workshop 1, deltager nu i workshop 2. Og deltagerne fra workshop 2 deltager i workshop 1. Opsamling. Fra viden til gøren. Vi opsummerer dagens vigtigste læringspunkter og hvert team aftaler hvad og hvordan de vil arbejde videre med det lærte. Evaluering Tak for i dag!

9 9 Kursets form På kurset vil deltagerne få præsenteret viden, der relaterer til praksis og der vil gennem hele forløbet blive brugt eksempler fra praksis. Der veksles mellem kortere oplæg, øvelser og træning. Kurset involverer og aktiverer deltagerne fra start til slut. Fra viden til gøren er et fast punkt på hver kursusdag, der giver deltagerne plads til, at de sætter en kurs for, hvordan de vil arbejde videre med det lærte. Derfor er kurset heller ikke slut, når det er slut. Læringen fortsætter i praksis. Inspiration til andre temaer, der kan tilføjes empowerment-kurset Som tidligere nævnt kan empowerment-kurset udvikles og designes efter jeres ønsker og behov. Der er mulighed for at lægge flere dage til kompetenceudviklingsforløbet, så det strækker sig over længere tid og der bliver arbejdet med flere lærings-temaer. Herunder lidt inspiration til, hvilke temaer, der eksempelvis kan tilføjes empowerment-kurset. En lærende empowerment-praksis. Hvordan man skaber en lærende empowerment-praksis og gør feedback naturligt i hverdagen Det helhedsorienterede perspektiv og samarbejde, der rummer det tværfaglige. Hvordan man skaber og understøtter en helhedstænkning, som bryder med silotænkning og faggrænser. Ejerskab til egen faglig praksis. Hvordan man som medarbejder griber fat om ejerskabet til egen faglig praksis og forholder sig empowering til egen praksis. Empowering ledelse. Hvordan man som leder understøtter medarbejdernes empowerment praksis ved at gøre og facilitere empowering ledelse. (Kun for ledere og chefer) Turbo på kreativiteten med empowerment. Hvordan empowerment kan frigøre kreative løsninger og tilbyde muligheder, fordi man tænker sammen.

10 10 Kursets undervisere Kursets undervisere er begge kompetente og erfarne undervisere, der kender og forstår praksis. Lene Værge Kursusleder og gennemgående underviser Kender og forstår praksis Kan koble og omsætte viden til praksis Altid engageret og løsningsorienteret NØGLEKOMPETENCER Menneskelig motivation og forandring hvordan man skaber motivation og igangsætter motiverende forandringsprocesser hos unge og voksne i praksis. Altid med en empowerment tilgang. Indenfor beskæftigelsesindsatsen, uddannelsesområdet og det voksenpædagogiske praksisfelt. Undervisning primært efteruddannelse af medarbejdere og mellemledere indenfor uddannelsesområdet og beskæftigelsesindsatsen. Udvikling og design af metoder, kurser, redskaber, modeller og materialer til praksis med fokus på praksisbehov, forbedring af praksis og udvikling af en lærende praksis. Kort om Lene Værge er udviklingskonsulent, indehaver af JobEdu og strategisk partner i Motivation Factor. Lene er specialiseret i den menneskelige motivation og forandring. Hun underviser på åbne og interne kurser. Hun har 20 års erfaring i at arbejde med mennesker, der er sårbare og har mere end 10 års ledererfaring. Hun har mange års erfaring fra beskæftigelsesindsatsen, det sociale og voksenpædagogiske praksisfelt. Lene er kendt som en engageret underviser, der kender og forstår praksis. Siden 1997 har hun løbende uddannet sig indenfor; motivation, narrativ pædagogik og coaching. Hendes fokus og gøren kredser altid om, at frigøre mennesker og forløse deres ressourcer og potentiale. Lenes faglige dna er empowerment tilgangen. Desuden løser hun forskellige skribentopgaver. UDPLUK AF UDGIVELSER 4 råd til at motiverer du gennem formål. Artikel. Lederweb Udarbejdelse af Job og virksomhedskonsulentens håndbog i skriftlighed. E-bog. Cabi I samarbejde med Cabi og med Cabi som udgiver Gør dine elever motiverede! Hvordan dine elever gør sig til en god uddannelse og bliver dygtigere. Metodehæfte. Trykt og e-bog. JobEdu Praksis 2014 Guides om jobsøgning til Berlingske Tidende

11 11 Susanne B. Storm Underviser på kurset Kender og forstår virkeligheden. Forbinder viden til gøren. Altid engageret og løsningsorienteret. NØGLEKOMPETENCER Det nonverbale sprog med fokus på det nonverbale sprogs betydning. Hvad kroppens sprog siger og hvordan stemmens tone afslører os. Fra konfliktløsning til samarbejde Blandt elever, studerende og kollegiale teams faciliteres forløb og processer, der veksler konflikter til frugtbart samarbejde. Undervisning - primært efteruddannelse, men også undervisning af studerende på professionshøjskoler. Kort om Susanne B. Storm er uddannet skuespiller og Cand. Pæd. Psyk. Hun har 30 års solid erfaring i at undervise og formidle. Susannes erfaring strækker sig fra undervisning på skoler, for særligt sårbare unge, til undervisning af ressourcestærke unge og efteruddannelse af fagligt stærke og professionelle voksne. Susanne er en anerkendt underviser og formidler, der altid bringer sig selv, hendes viden, erfaring og indsigt i spil. Hun er kendt som en sprudlende og engageret underviser, der trænger igennem med sine budskaber. I alt hvad Susanne gør, går hun efter at skabe læring, udvikling og progression.

12 12 Litteratur og viden Nedenstående liste er et udpluk af den litteratur og viden, som kurset bygger på og har afsæt i. Andersen, M.L., Brok, P. og Mathiasen, H. Empowerment på dansk. (2000) Dafolo. Andersen J. med flere. Redigeret. Empowerment i storbyens rum. (2003) Hans Reitzels forlag. Bauman, Zygmunt. Flydende modernitet. (2006) Hans Reitzels forlag. Bauman, Zygmunt. Fagre flydende verden. (2015) Hans Reitzels forlag. Bundgaard, Helle og Roy, Jefferson. The Motivated Brain. (2014) Motivation Factor Aps. Deci, Edward og Ryan, Richard. Handbook of self-determination research. (2002) University of Rochester Press. Foucault, Michel. Sikkerhed, territorium, befolkning. (2008) Hans Reitzels forlag. Freire, Paulo. De undertryktes pædagogik. (1988) Christian Ejlers forlag. Olsen, Lars. Med flere. Det danske klassesamfund. (2012) Gyldendal

13 13 Det praktiske Kursusforløbet kan planlægges som dag, 2+1 dag eller som 3 sammenhængende dage, alt efter, hvad der passer bedst. Hvis man ønsker det kan man eventuelt tilføje flere dage til forløbet. (Se afsnittet; inspiration til andre temaer) Vi kommer ud til Jer og afholder kurset. Inden selve opstart af forløbet har vi afholdt et møde hos Jer, så alt klapper som det skal. Få et tilbud på empowerment-kurset Kontakt Lene Værge for at få et tilbud på et empowerment-kursus. I kan enten ringe eller sende en mail. Vi kommer gerne med et skriftligt tilbud, som I kan tage stilling til. Hvis I har spørgsmål til empowerment-kurset, er I naturligvis altid velkommen til at kontakte os Kontaktinfo: Leder af JobEdu; Lene Værge T: E: lene@jobedu.dk E: info@jobedu.dk W: CVR:

Fra tilskuer til aktør

Fra tilskuer til aktør Book det interne kursus Fra tilskuer til aktør Kommunikation og Empowerment To dages kursus, der sætter fokus på jeres vigtigste redskab! De giver omstændighederne og omverden skylden for det meste. Måske

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

Bliv MasterMentor by nordic empowerment

Bliv MasterMentor by nordic empowerment Bliv Praksisuddannelsen for dig, der vil frisætte menneskelige ressourcer og potentiale, skabe motivation og drive. www.nordicempowerment.dk uddannelsen er for dig: Der finder mening i at inspirere andre

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

Få et internt mentorkursus hjem i Jeres organisation. Praksisværktøjer. der forandrer de sårbare liv

Få et internt mentorkursus hjem i Jeres organisation. Praksisværktøjer. der forandrer de sårbare liv Få et internt mentorkursus hjem i Jeres organisation Praksisværktøjer der forandrer de sårbare liv Vi ser ikke verden som dén er vi ser verden som vi er Jens Arentzen Internt mentorkursus for Jer, der

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! Eksklusive bonusser til dig! JobEdu

Læs mere

Motiverende Kommunikation

Motiverende Kommunikation Motiverende Kommunikation med det sårbare menneske 23. og 24. april 2014 København Samtalen kører ned af et spor, som ender i en blindgyde med problemer, begrænsninger eller negative oplevelser. Langsomt,

Læs mere

Fortællinger og praksisværktøjer

Fortællinger og praksisværktøjer fordi forandring og forvandling handler om at se, hvad et andet menneske kan blive og ikke kun, hvad det er lige nu Et mentorkursus for dig, der vil skabe inklusion Fortællinger og praksisværktøjer - der

Læs mere

Motivation Factor Job & Education

Motivation Factor Job & Education Styrk trivslen og motivationen - hos jeres målgruppe og jer selv! Motivation Factor Job & Education Sommerrabat på kurser, der afholdes internt i juni, august eller september 2015 3 dages internt kursus

Læs mere

Inkluderende og motiverende kommunikation

Inkluderende og motiverende kommunikation Inkluderende og motiverende kommunikation Hvilke aftryk ønsker du din kommunikation skal efterlade? 19. og 20. november 2014 København Samtalen kører ned af et spor, som ender i en blindgyde med problemer,

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 26.+27.+28. april 2016 Intensivt certificering-kursus Max. 10 deltagere Motivation Factor Job & Education er for dig, der Målgruppe Arbejder med ledige,

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 19. 20. 21. maj 2015 Intensivt certificering-kursus / Max. 10 deltagere [Målgruppe] Motivation Factor Job & Education er for dig, der Arbejder med

Læs mere

Motivation Factor Job & Education den 23. 24. 25. september 2014

Motivation Factor Job & Education den 23. 24. 25. september 2014 Motivation Factor Job & Education den 23. 24. 25. september 2014 Bliv uddannet i Motivation Factor Job & Education og få viden og metoder, der hjælper mennesker til at komme i mål med et job eller en uddannelse

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 23.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen udfordres folkeskolen

Læs mere

Motivation Factor Education SPECIAL

Motivation Factor Education SPECIAL JobEdu udbyder i samarbejde med Nordic Coaching Motivation Factor Education SPECIAL den 26. 27 og 28. november 2013 Bliv uddannet i Motivation Factor Education SPECIAL og få viden og metoder, der hjælper

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

Motivation Factor JobEdu

Motivation Factor JobEdu Kursus i Jobcoaching med Motivation Factor metoden Motivation Factor JobEdu Med Motivation Factor JobEdu arbejder vi fra nutiden mod fremtiden. Vi ser muligheder frem for begrænsninger. Vi fastsætter mål

Læs mere

Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle

Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle Coaching kursus med Michael Frost specielt for frivillige ildsjæle Kurset er datofastsat således: Endelig tilmelding: Senest 30. juni 2014 til Martin Brolin på email: martin.b.brolin@hotmail.com. Modul

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

KOMPETENCEHUSET HECKMANN ØNSKER, AT ALLE LÆRER MEST MULIGT

KOMPETENCEHUSET HECKMANN ØNSKER, AT ALLE LÆRER MEST MULIGT KOMPETENCEHUSET HECKMANN ØNSKER, AT ALLE LÆRER MEST MULIGT VI TILBYDER RÅDGIVNING, KURSER OG STØRRE KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB MED FOKUS PÅ LÆRING OG LEDELSE Vi brænder for læring og kan omsætte den

Læs mere

Mindful Self- Compassion

Mindful Self- Compassion Mindful Self- Compassion Et evidensbaseret træningsprogram til professionelle omsorgsgivere Professionel træning i mindful selv-medfølelse gør dig bedre til at navigere i en kompleks hverdag, ved at mindske

Læs mere

Børne- og læringssyn i Allerød Kommune

Børne- og læringssyn i Allerød Kommune Børne- og læringssyn i Allerød Kommune April 2017 1 ALLERØD KOMMUNES FÆLLES BØRNE- OG LÆRINGSSYN I Allerød Kommune arbejder vi ud fra et fælles børne- og læringssyn på hele 0-18 årsområdet. Vi ønsker med

Læs mere

Ph.d., lektor Maja Lundemark Andersen AAU

Ph.d., lektor Maja Lundemark Andersen AAU Ph.d., lektor Maja Lundemark Andersen AAU Maja Lundemark Andersen Socialrådgiver, Supervisor, Cand.scient.soc, Ph.d. i socialt arbejde. Ansat som lektor på Kandidatuddannelsen i socialt arbejde AAU. Har

Læs mere

Gør ventetiden aktiv. 6 ugers selvvalgt kursus for ledige uge 17-26 2012 et samarbejde mellem BUPL A kassen, SL og University College Sjælland

Gør ventetiden aktiv. 6 ugers selvvalgt kursus for ledige uge 17-26 2012 et samarbejde mellem BUPL A kassen, SL og University College Sjælland Gør ventetiden aktiv 6 ugers selvvalgt kursus for ledige uge 17-26 2012 et samarbejde mellem BUPL A kassen, SL og University College Sjælland 1 6 ugers selvvalgt kompetenceudvikling der virker UCSJ udbyder

Læs mere

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Dette informationsmateriale beskriver baggrunden for tværsektorielt kompetenceudvikling i geriatri, kursets

Læs mere

Gratis coaching kursus for frivillige ildsjæle og personale i undervisningssektoren

Gratis coaching kursus for frivillige ildsjæle og personale i undervisningssektoren Gratis coaching kursus for frivillige ildsjæle og personale i undervisningssektoren Kurset er datofastsat således: Endelig tilmelding: 1. juli 2013 til Martin Brolin på email: martin.b.brolin@hotmail.com.

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed)

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Slides kan findes på: Praktik.via.dk

Læs mere

Personlig formidling med krop og stemme

Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Stå frem med gennemslagskraft, sikkerhed og overskud Styrk din præsentationsteknik med større gennemslagskraft Sæt fokus

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

Fælles børne- og læringssyn i Allerød Kommune

Fælles børne- og læringssyn i Allerød Kommune Fælles børne- og læringssyn i Allerød Kommune Juni 2017 1 I Allerød Kommune arbejder vi ud fra et fælles børne- og læringssyn på hele 0-18 årsområdet. Vi ønsker med vores børne- og læringssyn at sætte

Læs mere

Energi, motivation og menneskeligt overskud

Energi, motivation og menneskeligt overskud Temadag for dig, der vil motivere andre til at lykkes Energi, motivation og menneskeligt overskud Fra tanke til handling 14. juni 2016 i Den Gamle By Fordi vi elsker at bidrage til, at mennesker lykkes

Læs mere

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt Bliv en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, og få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem jobcentret! Rådgivning Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne

Læs mere

Workshop 2.1 Kvalitetssikring af seksualundervisningen - Kompetenceudvikling af fagpersoner

Workshop 2.1 Kvalitetssikring af seksualundervisningen - Kompetenceudvikling af fagpersoner Workshop 2.1 Kvalitetssikring af seksualundervisningen - Kompetenceudvikling af fagpersoner Lone Smidt, ls@sexogsamfund.dk Projektleder, National afdeling, Sex & Samfund Formål og baggrund for workshoppen

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL

Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL Baggrunden for denne standard er krav til undervisningens kvalitet. Kravene er defineret i bekendtgørelse om akkreditering og godkendelse

Læs mere

MIZZ UNDERSTOOD. Niels Simon August Nicolaj. Side 1 af 6

MIZZ UNDERSTOOD. Niels Simon August Nicolaj. Side 1 af 6 MIZZ UNDERSTOOD DANS MOD MOBNING Niels Simon August Nicolaj WORKSHOP BESKRIVELSE Side 1 af 6 Indhold HVORFOR FÅ BESØG AF MIZZ UNDERSTOOD DRENGENE?... 3 BYGGER PÅ EGNE ERFARINGER... 3 VORES SYN PÅ MOBNING...

Læs mere

Standard for den gode praktik

Standard for den gode praktik Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen Baggrunden for denne standard er krav til undervisningens kvalitet. Kravene er defineret i bekendtgørelse nr. 339 af 06/04 2016 om akkreditering

Læs mere

Den lige vej til uddannelse

Den lige vej til uddannelse SOCIALPSYKIATRIENS PÆDAGOGISKE DIPLOMUDDANNELSE I PSYKOLOGI ET SAMARBEJDE MELLEM UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND OG KOMMUNER PÅ SJÆLLAND OG LOLLAND FALSTER Den lige vej til uddannelse 1/8 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig?

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Indledning Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Denne bog giver dig indsigt i, hvordan du kan skifte mellem alle rollerne og samtidig bevare

Læs mere

Hvordan får vi alle med i lokale fællesskaber?

Hvordan får vi alle med i lokale fællesskaber? Hvordan får vi alle med i lokale fællesskaber? Hvorfor er det vigtigt at få alle med? Fordi: Inkluderende frivillige fællesskaber i civilsamfundet kan understøtte, at udsatte borgere i højere grad får

Læs mere

Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri

Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri En beskrivelse af Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri Dette materiale indeholder en beskrivelse af: 1. Baggrunden for at afholde kurset 2. Målgruppen for kurset 3. Kursets indhold og opbygning

Læs mere

Mentor og mentorordninger

Mentor og mentorordninger Mentor og mentorordninger Et kursus- og studieforløb for medarbejdere på danske høj- og efterskoler Manchet På dette kursus betragter vi og drøfter, hvad et mentorskab er og hvordan en mentorrelation kan

Læs mere

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling VPC-ERHVERV VPC-Erhverv 2017-2018 1 Konsulent Metoder og værktøjer til udvikling Hvis du deltager i denne uddannelse får du psykologisk viden og indsigt på

Læs mere

Coaching i organisationer. v/sapiens Consulting i samarbejde med Ledelsesakademiet Akademi fag, 10 ECTS point

Coaching i organisationer. v/sapiens Consulting i samarbejde med Ledelsesakademiet Akademi fag, 10 ECTS point Coaching i organisationer v/sapiens Consulting i samarbejde med Ledelsesakademiet Akademi fag, 10 ECTS point Side 2 af 5 Coaching og samarbejde i organisationer ruster dig til læring og kompetenceudvikling

Læs mere

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Hvilket mindset har socialrådgivere i denne kontekst? Hvilke præmisser baserer socialrådgiveren sin praksis på? I Dansk Socialrådgiverforening har vi afgrænset

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester

SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester Februar, 2010/Lone Krogh SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester Spørgsmålene i skemaet har til formål at inspirere dig til at reflektere over dine ressourcer og de eventuelt større udfordringer, du ser

Læs mere

Enneagrammet. På kurset arbejder du med: Bedre kommunikation og stærkere relationer. Lær om de 9 Enneagramtyper, og find din personprofil

Enneagrammet. På kurset arbejder du med: Bedre kommunikation og stærkere relationer. Lær om de 9 Enneagramtyper, og find din personprofil Enneagrammet Enneagrammet Øget selvindsigt, bedre relationer og forbedret samarbejde Bedre kommunikation og stærkere relationer Med Enneagrammet kan du opnå større indsigt i dine egne og andres måder at

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Lær at lave effektive og inspirerende præsentationer Effektiv formidling gennem PowerPointpræsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold:

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold: Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Når udfordringen i læreruddannelsen er at udvikle en mere ambitiøs studiekultur (jf. Evaluering af Læreruddannelsen, dec. 2018) anbefaler arbejdsgruppen,

Læs mere

DET ER NU DU SKAL TILMELDE DIG Uddannelse for pårørende, der vil lave forløb for pårørende UDDANNELSESPROGRAM

DET ER NU DU SKAL TILMELDE DIG Uddannelse for pårørende, der vil lave forløb for pårørende UDDANNELSESPROGRAM DET ER NU DU SKAL TILMELDE DIG Uddannelse for pårørende, der vil lave forløb for pårørende UDDANNELSESPROGRAM Bliv frivillig underviser og tovholder for Recovery-cafe-kurserne for pårørende med peer-støtte

Læs mere

Flere flygtninge og indvandrere ind i arbejdsstyrken

Flere flygtninge og indvandrere ind i arbejdsstyrken HJ03_3 Flere flygtninge og indvandrere ind i arbejdsstyrken Tag udfordringen op Der hersker stadig for stor forskel på flygtninge og indvandreres deltagelse på arbejdsmarkedet i forhold til danskeres -

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen

Workshop vedrørende praktikplanen Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på Udførerområderne Slides kan findes på: Praktik.via.dk Socialrådgiveruddannelsen Aarhus

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Målrettet kompetenceudvikling. diplomniveau

Målrettet kompetenceudvikling. diplomniveau Målrettet kompetenceudvikling på akademi- og diplomniveau Kompetenceudvikling ved brug af moduler på hhv. Kommunomuddannelsen, som foregår på akademiniveau og Den Offentlige Lederuddannelse, som foregår

Læs mere

PRAKSISFORSKNING I PRAKSIS. Lars Uggerhøj, Maja Lundemark Andersen og Lene Ingemann Brandt

PRAKSISFORSKNING I PRAKSIS. Lars Uggerhøj, Maja Lundemark Andersen og Lene Ingemann Brandt PRAKSISFORSKNING I PRAKSIS Lars Uggerhøj, Maja Lundemark Andersen og Lene Ingemann Brandt HVAD ER PRAKSISFORSKNING? Forskningen som højere grad bygge på behov og forståelser i praksis og ikke ensidigt

Læs mere

Performance Coaching. Den effektive vej til ekstraordinære resultater ÅBEN COACHINGUDDANNELSE

Performance Coaching. Den effektive vej til ekstraordinære resultater ÅBEN COACHINGUDDANNELSE ÅBEN COACHINGUDDANNELSE Udbydes i samarbejde med ErhvervsAkademi Sjælland ved Roskilde Handelsskole, under lov om åben uddannelse. Det er derfor muligt at søge Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) Performance

Læs mere

Assertiv kommunikation

Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Få dine budskaber ud med respekt for dig selv og andre Mere energi og større gennemslagskraft i kommunikationen Går dit budskab ikke altid igennem? Og bliver

Læs mere

Konflikthåndtering fra kaos til kontrol

Konflikthåndtering fra kaos til kontrol Konflikthåndtering fra kaos til kontrol Konflikthåndtering fra kaos til kontrol Få værktøjerne til effektivt at forebygge og løse konflikter med konceptet Have A Nice Conflict Få værktøjer til effektiv

Læs mere

Certificering (overbygning på Professionel coaching)

Certificering (overbygning på Professionel coaching) Certificering (overbygning på Professionel coaching) Bliv certificeret som systemisk coach på EMCC-akkrediteret coachuddannelse Skab resultater gennem refleksiv coachingpraksis Oplever du at have nået

Læs mere

Pædagogisk didaktisk grundlag for TECHCOLLEGE

Pædagogisk didaktisk grundlag for TECHCOLLEGE Pædagogisk didaktisk grundlag for TECHCOLLEGE Pædagogisk og didaktisk grundlag er fundamentet for det skole-og studiemiljø som TECHCOLLEGE vil kendes på - en fælles pædagogisk kultur. Grundlaget afspejler

Læs mere

Fælles indsatsområder Dagtilbuddet Christiansbjerg

Fælles indsatsområder Dagtilbuddet Christiansbjerg Dagtilbuddet Christiansbjerg Indholdsfortegnelse Fælles indsatsområder... 2 Samskabelse forældre som ressource:... 2 Kommunikation:... 4 Kreativitet:... 4 Sprog:... 5 1 Fælles indsatsområder I dagtilbuddet

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af mastermodul: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af mastermodul: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af mastermodul: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

Motivation Factor Job & Education den 7. 8. 9. oktober 2013

Motivation Factor Job & Education den 7. 8. 9. oktober 2013 Motivation Factor Job & Education den 7. 8. 9. oktober 2013 Bliv uddannet i Motivation Factor Job & Education og få viden og metoder, der hjælper mennesker til at komme i mål med et job eller en uddannelse

Læs mere

Lederkurser og lederarrangementer på PUC 2008/09

Lederkurser og lederarrangementer på PUC 2008/09 Kursuskatalog Lederkurser og lederarrangementer på PUC 2008/09 PUC Pædagogisk Udviklingscenter, Køge Oversigt Titel Datoer Pris Kurser Coaching af lærer- og pædagogteam v/susanne Ploug Søresen Den 18.9,

Læs mere

Lederudviklingsforløb. Tøystrup Gods - Kursus & Konference, Ringe 17. - 19. august 2010

Lederudviklingsforløb. Tøystrup Gods - Kursus & Konference, Ringe 17. - 19. august 2010 Lederudviklingsforløb Tøystrup Gods - Kursus & Konference, Ringe 17. - 19. august 2010 Lederudviklingsforløb Tøystrup Gods - Kursus & Konference tirsdag d. 17. til torsdag d. 19. august 2010 Lederudviklingsforløb

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Effektiv formidling gennem PowerPoint-præsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles at være vidne til en kedsommelig og ustruktureret PowerPointpræsentation med dårlige

Læs mere

Læringsarkitekt og underviser

Læringsarkitekt og underviser Læringsarkitekt og underviser Undervisning målrettet organisation og deltagere På dette kursus får du indsigt og træning i at skabe meningsfulde læringsforløb med effekt, der er forankret i din organisations

Læs mere

og Susanne M). Da dette er et forslag, er der selvfølgelig muligheder for ændringer.

og Susanne M). Da dette er et forslag, er der selvfølgelig muligheder for ændringer. Pædagogik Forslag fra den tværgående gruppe, der har arbejdet med faget pædagogik (AnneMarie, Margit og Susanne M). Da dette er et forslag, er der selvfølgelig muligheder for ændringer. Faget pædagogik

Læs mere

Anvendelse af ny viden i de fem kommuner

Anvendelse af ny viden i de fem kommuner Anvendelse af ny viden i de fem kommuner Af Peter Sørensen Lektor, mag.art og ph.d.-studerende University College Lillebælt & Aalborg Universitet Der er generelt gode forudsætninger for at bringe ny viden

Læs mere

Bilag 6 - Opsamling på evaluering af indsatsområde - Personlige og sociale kompetencer

Bilag 6 - Opsamling på evaluering af indsatsområde - Personlige og sociale kompetencer I hvilken oplever I at mål er nået og effekter er opnået hos jer? I mindre I nogen I høj I meget høj Ikke sat kryds MÅL: For børn 3 11 9 90 % af børnene er i trivsel og er socialt robuste børn, der er

Læs mere

4F modellen. Redskaber og inspiration til teamsamarbejde VERSION

4F modellen. Redskaber og inspiration til teamsamarbejde VERSION 4F modellen Redskaber og inspiration til teamsamarbejde VERSION 01.2015 Hensigten med publikationen Indhold Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes tilgang til professionelle læringsfællesskaber

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

Beskrivelse af god undervisning for den teoretiske del af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser ved University College Lillebælt.

Beskrivelse af god undervisning for den teoretiske del af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser ved University College Lillebælt. 25. august 2008 Beskrivelse af god undervisning for den teoretiske del af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser ved University College Lillebælt. Dette dokument beskriver hvad der forstås ved

Læs mere

MennesKerettIGheDer som DIMensIon

MennesKerettIGheDer som DIMensIon MennesKerettIGheDer som DIMensIon I lærerprofessionen På dette kursus vil vi sætte fokus på menneskerettigheder som både indhold og form i læreruddannelsen. Kurset vil udfolde tematikker omkring menneskerettigheder

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT Bestående af Tydelig læring i kombination med Digital forankring

Læs mere

Sundhedsprofessionelle klædt på til udvikling af sundhedsfremmende og forebyggende indsatser

Sundhedsprofessionelle klædt på til udvikling af sundhedsfremmende og forebyggende indsatser Sundhedsprofessionelle klædt på til udvikling af sundhedsfremmende og forebyggende indsatser Det tværfaglige kursus Den motiverende samtale blev en øjenåbner for 20 medarbejdere i Sundhedsafdelingen i

Læs mere

Formål med forløbet. Struktur

Formål med forløbet. Struktur Formål med forløbet Projektet Trivsel og Bevægelse i Skolen skal øge børns motivation for og glæde ved bevægelse for på den måde at styrke deres fysiske selvopfattelse og generelle trivsel. Rigtig mange

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Linjefagsstrategi 2014 2020 Hovedfokus i forbindelse med Vordingborg Kommunes kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 ligger i, at

Læs mere

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter TM 15002 - Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter Stå stærkt som projektleder i samarbejdet med projektdeltagere og interessenter og giv dit projekt de bedste betingelser Formål: Målgruppe: Beskrivelse:

Læs mere

Certificering BDI-ide

Certificering BDI-ide Certificering BDI-ide Certificering til varetagelse af praktikfaget og praktikmoduler i LU13 Evalueringer af praktikken samt brugerundersøgelser viser, at der er stor kvalitetsmæssig variation i vejledning

Læs mere

Systemisk projektlederuddannelse

Systemisk projektlederuddannelse Systemisk projektlederuddannelse En kombination af klassiske og nye projektstyringsfærdigheder og relationelle forståelser Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver?

Læs mere

RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE

RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE RELATIONEL KOORDINERING SAMMEN GØR VI JER ENDNU BEDRE # VI OPLEVER, AT MANGE OFFENTLIGE ORGANISATIONER ER UNDER VOLDSOMT PRES. LAD OS HJÆLPE JER! 2 KOORDINERING AF KOMPLEKSE OG TVÆRGÅENDE ARBEJDSPROCESSER

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Menneskerettigheder som dimension i lærerprofessionen

Menneskerettigheder som dimension i lærerprofessionen Menneskerettigheder som dimension i lærerprofessionen På dette kursus vil vi sætte fokus på menneskerettigheder som både indhold og form i læreruddannelsen. Kurset vil udfolde tematikker omkring menneskerettigheder

Læs mere

Modul A uge 1 Inklusion som pædagogisk udfordring i daginstitutionen læringsmiljø

Modul A uge 1 Inklusion som pædagogisk udfordring i daginstitutionen læringsmiljø Modul A uge 1 Inklusion som pædagogisk udfordring i daginstitutionen læringsmiljø 9-11.45 Intro præsentation, didaktik og læringsmiljø - teambuilding Fra politisk vision til pædagogisk udfordring. Normalitetsforestillin

Læs mere

Finder potentialet frem i alle. Mentorforløb. LAB 31b tilbud

Finder potentialet frem i alle. Mentorforløb. LAB 31b tilbud Finder potentialet frem i alle Mentorforløb LAB 31b tilbud Velkommen til KeepGoing KeepGoing er dannet på baggrund af mange års erfaring inden for coaching af borgere mod arbejdsmarkedet, coaching i øget

Læs mere