Innovation og mennesker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Innovation og mennesker"

Transkript

1 1 Innovation og mennesker Det kan Cremans rådgivning gøre for innovation I en innovationsproces er der som regel masser af idéer og penge til at begynde med. Hos Creman er det vores erfaring, at det er styringen der er problemet, når det hele ikke går som planlagt, og processen løber løbsk. I mere end 25 år har vi fra Creman arbejdet med teknologiske virksomheder. Vi har oplevet, at de ansvarlige for innovation, nemt kommer i klemme. Presset er stort for, at virksomheden skal opnå hurtigt udbytte, og ofte kan det være en kamp at få lov til at arbejde med langsigtede strategier og overlevelse. Alle prøver at finde den lette vej til det hurtige win, naturligt nok. Men hos Creman har vi, blandt andet i vores tid med Novo Nordisk og LEGO, erfaret, at det virkelige win opnås ved at satse på mennesker. Hvis du lærer mennesker at håndtere processerne langt bedre, optimerer du innovationsprocessen, i en sådan grad, at succesraten bliver langt overlegen andre virksomheder. Læs om de 5 væsentligste faresignaler i forhold til innovation på næste side. Innovation er et spørgsmål om samarbejde mellem mennesker fra opfinder til ledelsesplan

2 2 5 udfordringer der får innovation til at køre af sporet De største problemer ved styringen af en innovationsprocess, mener vi i Creman, kan føres tilbage til manglende: 1. Forståelse for menneskers forskellighed 2. Forståelse for din egen og andres motivation 3. Effektiv kommunikation 4. Team samarbejde 5. Gensidig respekt Hos Creman håndterer vi de fem udfordringer ved at arbejde med de sociale kompetencer, uden det dog har karakter af terapi. Det resulterer i minimum fem ting, du får ud af Cremans rådgivning. Hvis du kun tager en test uden den nødvendige ekspertise omkring dig, kan du risikere bare at slæbe rundt på noget, der minder om en tatovering du aldrig kan slippe af med. Det er ikke meningen med en persontypetest. Hvis man lærer noget om sin egen og andres persontype, kan man også lære at reagere mere hensigtsmæssigt i mange situationer. Creman følger dig helt til dørs, så du kan bruge din viden til at skabe de forandringer, du ønsker dig.

3 3 5 ting du som minimum får ud af Cremans rådgivning Større sikkerhed omkring egen performance og kommunikationsevne Større indsigt i hvordan du motiverer dig selv og andre til at nå dine mål og dermed forbedre team samarbejdet Større indsigt i, hvad der bremser dig, og hvad du kan gøre ved det Overblik over personlige styrker og svagheder og andres Bedre samarbejde og højere kreativitet JBTA persontype analyser er et velprøvet første skridt til bedre performance Meyer Briggs er det mest udbredte testsystem af persontyper for virksomheder i USA. I Danmark/Norden er systemet forbedre til JBTA (Jung Baseret Type Analyse), hvor Meyer-Briggs er tilpasset til nordisk kultur af Brøgger Erhvervspsykologer. Systemet er meget udbredt i videnstunge miljøer, fx Novo Nordisk, Haldor Topsøe, og anvendes på forsvarets officerskoler, men også i mediehuse som f.eks. TV2. JBTA arbejder med 16 persontyper, og du vil få en indsigt i, at netop din måde at håndtere tilværelsen på, kan provokere nogle af de andre persontyper. Du kan komme til at fornærme/såre nogen og du vil for eksempel lære, hvordan de persontyper derefter deler sig i to grupper... Hvis du kun tager en test uden den nødvendige ekspertise omkring dig, kan du risikere bare at slæbe rundt på noget der minder om en tatovering du aldrig kan slippe af med. Det er ikke meningen med en persontypetest. Hvis man lærer noget om sin egen og andres persontype, kan man også lære at reagere mere hensigtsmæssigt i mange situationer. Creman følger dig helt til dørs, så du kan bruge din viden til at skabe de forandringer du ønsker dig.

4 4 Opfinder & iværksætterkompetence Den ene gruppe tager til kursus genmæle og skælder ud. Sådan får du faktisk nærmest en chance for at forklare/ undskylde. Men den anden gruppe, som er de farligste, putter sig og i værste fald taler de dårligt om dig. Med JBTA lærer du at genkende dem, der har tendens til at putte sig, og hvordan du i stedet skal bære dig ad for at åbne for deres ressourcer. Med større forståelse for persontypers forskellighed sker der det, at alle lærer at lytte og forstå hinanden bedre. Og når det sker, kommer man også længere fagligt. Det giver alt i alt adgang til et højere niveauer af hver enkeltes ressourcer, som man før ikke kunne åbne op for. Resultatet er, at man i stedet skaber loyale og enormt glade medarbejdere og hele den tekniske innovationsprocess får en ny og langt højere kvalitet, endda på kortere tid. Sådan foregår det Selve JBTA analysen foregår online, og herefter skal der som minimum en to timers opfølgende personlig samtale til, for at udrede analysen og få dybde i resultatet. Samtalen foregår udenfor dit sædvanlige arbejdsområde, så der er fred og ro til at gå i dybden med analysen. JBTA persontypeanalyse fremmer en høj grad af indsigt, uden det har karakter af terapi. Det er begyndelsen på en ny forståelse. Ved du hvordan du bliver motiveret? Er du klar over om du nogle gange har barrierer i forhold til præstation? Synes du nogle gange du bliver misforstået? En JBTA analyse er et godt redskab til at finde ud af hvorfor.

5 5 Forståelse for menneskers forskellighed Når du lærer om egen persontype, lærer du også, at andre menneskers persontype kan være meget forskellige. Jo mere du ved om din egen type, jo bedre bliver du til at genkende andres persontyper og agere optimalt. I Creman har vi erfaring for, at inddrage menneskelige egenskaber, er særlig afgørende i teknologiske innovationsprocesser. Særligt i innovation er der mange lag af faglighed, der komplicerer kommunikationsprocesserne. Vi har gennem alt for mange år set, hvordan faglighed uden god forståelse støjer alt for meget i forhold til den egentlig innovationsudvikling. Når du forstår, at du tænker anderledes end dine kolleger, får du også indsigt i, hvordan den forskellighed bliver bragt i spil på varierende tidspunkter. Nogle er uhyre effektive, men kan måske ikke løse problemer, hvor der ikke umiddelbart synes en løsning. Andre tænker måske altid ud af boksen, men måske også i situationer, hvor der er en vej, der er mere effektiv og ligetil. Når man begynder at forstå hinandens forskelligheder er det nemmere at se, hvornår forskellige styrker skal i spil. Det er også her det bliver vigtigt at kende mere til vores motivation. Nogen gange undrer du dig over, hvad andre kan finde på af mærkelige idéer, når en opgave skal løses, som f.eks. at komme over muren. Når du kan gennemskue deres persontyper, bliver det meget lettere for dig både at bygge videre på andres idéer og få din egen idé hørt.

6 6 Opfinder & iværksætterkompetence kursus Motivation Du finder hurtigt ud af, at hvis du skal motivere andre mennesker, så er det en rigtig god hjælp at kende til deres persontype. Her må man forstå at personlighedstests generelt har deres begrænsninger og det at arbejde med de dybere lag af motivation er mere kompliceret. Cremans konsulenter er uddannet med en kandidatgrad i psykologi. Du bestemmer selv, hvor meget vi skal beskæftige os med din motivationsstruktur eller præstationsbarrierer - eller måske noget helt tredje. Det vigtige er her, at bare ved at kradse en smule i de her områder, er det muligt at opnå en større indsigt, der påvirker vores empatiske evner positivt. Har du en god kommunikation? Den typiske kommunikationsfælde består i, at man ikke kommunikerer direkte med en person, men med en forestilling om personen, som man laver i sit eget hoved. En forestilling, som sjældent passer med personens opfattelse af sig selv. Personen føler sig hægtet af og hører ikke længere efter, hvad du siger. Det er her Creman oplever, at der nu er født små problemer i innovationsprocessen, som bare vokser jo længere man kommer i udviklingsfasen. Hvis du i stedet kender din egen persontype, og er begyndt at have forståelse for andres persontyper, vil et næste skridt være at forholde sig til, hvordan man så kommunikerer godt sammen ud fra den forskellighed. Når persontyperne er afdækket, benytter Creman sig af systemisk kommunikationsteori med vægt på Appreciative Inquiry, som på dansk kaldes anerkendende kommunikation. Vi begynder at skærpe nysgerrigheden. Ser du den rigtige person eller noget andet? Det er nemt både at komme til at tale til andre så de føler sig forkerte eller misforstået.

7 7 Ved at skærpe vores nysgerrighed om den andens anderledeshed kan vi undgå dårlige vaner som at gå i forsvar eller ikke at høre efter. I fællesskab lokaliserer vi, hvor ens egne kommunikationsfælder kan være. Hos Creman tager vi udgangspunkt i vores praktiske og teoretiske erfaring i teknologisk innovation. Og erfaringen viser, at vi på den måde kan komme mere ind til kernen, end hvad der normalt er muligt. Teamsamarbejde handler om forståelse for mennesketyper Den succesfulde teamleder / instruktør / konsulent ved, hvordan man sammensætter et effektivt team ud fra det konkrete behov og de enkelte menneskers persontyper. Den succesfulde teamleder kender sin persontype, de andres persontyper og har viden og erfaring om motivation og kommunikation af den enkelte person både i og udenfor en samarbejdssituation. Creman har alt for ofte set, at man sammensætter et innovations hold, ud fra de faglige kompetencer. Men et godt teamsamarbejde er baseret på indsigt i, hvordan man agerer forskelligt som persontyper. Etablerer man god forståelse for motivation og menneskers forskellighed udover fagligheden, er der ved at blive dannet en vigtig kommunikationsbro i teamet. Den bro er med til at sikre en rigtig god innovationsprocess, selvom vi stadig står med udfordringen om, hvem der skal styre bilen. En innovationsprocess bliver optimeret hvis man bliver bedre til at klarlægge kompetencer og persontyper og bruge de forskellige evner hos folk rigtigt.

8 8 Opfinder & iværksætterkompetence kursus Innovation er startskuddet til udfordringer som skal styres Innovationsprocessen indebærer et større antal delprocesser med hver deres teamleder. Vi ved i Creman at folk ofte er så dygtige, at de ikke rigtig tør overlade rattet til andre. Det er vores erfaring, at det skyldes, at hver part personligt ikke er gode nok til at lytte til hinanden og dermed opnå indsigt i hinandens fagligheder. Man kan sige, måske af frygt for at ens eget område ellers vil fejle, vil man gerne overtage styringen. Især dygtige folk kan føle det svært at overlade rattet til andre. Det støjer i innovationsprocesser men det kan løses! Når alle vil styre fortrænger følelserne fornuften. Det ødelægger innovationsprocessen. Tit ender selve processen med at løbe af sporet og den slags afholder mange virksomheder fra at kaste sig ud i innovationsprojekter. Også selvom alle virksomheder ved, at nøglen til fremtidens overlevelse ligger i nytænkning. Der bliver også igangsat mange innovationsprojekter, støttet med offentlige midler. Men her har vi i Creman set, at der til trods for at der måske er mere tid og mindre pres, så kuldsejler alt for mange projekter på grund af personstridigheder og agendaer, der kommer for langt fra hinanden. Det kan vi gøre noget ved.

9 9 Opfinder & iværksætterkompetence kursus Persontypeforståelse og kommunikation giver fagligheden et løft Ved at se nærmere på både kommunikation, persontyper og innovationsprocessen samtidig, kan man få en helt anden og positiv proces, hvor man opbygger et nyt sprog sammen. Det sprog danner en kommunikationsbro som gør det nemmere at få faglighederne til at mødes, når man bygger innovationsprojekter. Der er penge i at arbejde med persontyper Udover Cremans erfaring hos de store succesfulde virksomheder, er der også forskning i USA, der dokumenter, at du ved at arbejde med persontyper, kan påvirke din bundlinie positivt. Et eksempel er et kendt konsulentfirma, der hedder WinOvation, som arbejder med et Rainmaker Indeks. Her viser mere end 10 års forskning, at der er en overraskende gevinst ved at relatere persontyper til innovation, og at særlige persontyper, i de rigtige roller, kan have en omfattende indflydelse på en virksomheds indtjening. Creman stiller skarpt på et noget mere komplekst billede af den tekniske og menneskelige sammensætning. Fordi vi ved, det virker. Det hele brænder sammen når alle vil bestemme og ingen hører hinanden. Det er der dog heldigvis løsninger for. Kontakt Creman for mere information. Kort sagt. En lille investering i at styre processen bedre, kan redde millioner af kroner af kaos længere nede ad vejen. Se mere på Creman.dk, for mere baggrund og hvilke produkter vi kan levere.

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Nyhedsbrev fra Den Motiverende Samtale Sommer 2008 Tema: Motivation og Kommunikation

Nyhedsbrev fra Den Motiverende Samtale Sommer 2008 Tema: Motivation og Kommunikation Læs i dette temanummer om motivation som noget, der opstår i relationen mellem klient og rådgiver. Du kan også læse om efterårets spændende kurser i og vores SundhedsCoach Uddannelse. At kommunikere motiverende

Læs mere

Turen går til MENTORLAND 1. del 12 dele. Turen går til MENTORLAND

Turen går til MENTORLAND 1. del 12 dele. Turen går til MENTORLAND Turen går til MENTORLAND 1. del 12 dele Af Lars Holmboe og Lars Møller Turen går til MENTORLAND - GUIDEBOG FOR MENTORER OG FOR DEM, DER FÅR EN MENTOR 2 Af Lars Holmboe og Lars Møller Turen går til MENTORLAND

Læs mere

6.1 Hvis coaching er svaret hvad var så spørgsmålet?

6.1 Hvis coaching er svaret hvad var så spørgsmålet? Visionær Ledelse Forlaget Andersen 6.1 Hvis coaching er svaret hvad var så spørgsmålet? Af Dorthe Bastian, Colea Consult doba@colea.dk Indhold Denne dokumentation har følgende indhold: 1. Indledning Hvad

Læs mere

Hvad er hypnose? Hypnose er en tilstand. Du kan ikke sammenligne denne tilstand med hverken det at sove eller det at være vågen. Populært kan hypnose beskrives som tilstanden mellem vågen og søvn. Det

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

- Et brugerdrevent innovationsprojekt

- Et brugerdrevent innovationsprojekt - Et brugerdrevent innovationsprojekt Viden om demens i hjemmet Hands-on erfaringer er bedre end 100 PowerPointslides Vi vil gerne være med! En øjenåbner for demens koordinatoren Deltagere og partnere

Læs mere

DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM

DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM DET DIDAKTISKE GRUNDLAG FOR UNDERVISNING MED DEN KREATIVE PLATFORM Indhold 2 Indledning 3 De Styrende principper for Den Kreative Platform 5 Princip 1: Horisontal Tænkning 14 Princip 2: Ingen Bedømmelse

Læs mere

TAG HÅND OM KONFLIKTER FØR DE ESKALERER

TAG HÅND OM KONFLIKTER FØR DE ESKALERER Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Medarbejder KONFLIKTER MELLEM KOLLEGER TAG HÅND OM KONFLIKTER FØR DE ESKALERER Andreas og Thomas, der er kolleger kommer

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

VIGTIGT OMKRING OPHAVSRET

VIGTIGT OMKRING OPHAVSRET 1 Velkommen til dette minikursus i Coaching. Kurset består af 18 små lektioner. Lektionerne er letlæste, og nemme at gå til. Du vil ret hurtigt kunne gennemgå kurset og begynde at bruge dine ny færdigheder.

Læs mere

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret TIPSKATALOG Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret 1 Indholdsfortegnelse Introduktion s. 3 Del I: Metoder til kompetenceudvikling på jobbet s. 4 Kursus eller læring på jobbet s. 4 På egen

Læs mere

Tipskatalog. Forsvarsakademiet Institut for Ledelse & Organisation

Tipskatalog. Forsvarsakademiet Institut for Ledelse & Organisation Tipskatalog Introduktion... 1 Del I: Metoder til kompetence-udvikling på jobbet... 1 Kursus eller læring på jobbet?... 2 På egen hånd... 2 I samarbejdet mellem medarbejder og leder... 3 Sammen med en kollega...

Læs mere

HR-STRATEGI TRIVSELSMÅLINGER. Metoder. Forslag til metoder

HR-STRATEGI TRIVSELSMÅLINGER. Metoder. Forslag til metoder Metoder Forslag til metoder Refleksion over værdierne i politikken for attraktiv arbejdsplads 10 livgivende faktorer Japansk konsensusmetode Associations-metode AI (Appreciative Inquiry) - byg fremtiden

Læs mere

Vækst gennem viden 8.6. 1. Forord: Videnssamfundets præmisser for vækst og forretningsudvikling

Vækst gennem viden 8.6. 1. Forord: Videnssamfundets præmisser for vækst og forretningsudvikling Vækst gennem viden Vækst gennem viden af partner Ole Steen Andersen, osa@implement.dk, Implement og dekan, ph.d. Søren Barlebo Rasmussen, sbr.spfak@cbs.dk, CBS Handelshøjskolen i København Denne artikel

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2007 4. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2007 4. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2007 4. årgang Kære læser! Så er ferien slut for de fleste og vi skal til at tage fat igen. Vi lægger ud lige på og hårdt med en artikel om de forhold, man som virksomhed skal

Læs mere

Kursus i teknologi samarbejde

Kursus i teknologi samarbejde 1 Kursus i teknologi samarbejde Hvorfor er sådan et en god idé Cremans kurser i teknologisamarbejde fokuserer på samarbejdet mellem erhvervslivet og et teknisk universitet. Det er et velkendt problem,

Læs mere

fremtiden starter her... Gode råd om... Forandrings- ledelse

fremtiden starter her... Gode råd om... Forandrings- ledelse fremtiden starter her... Gode råd om... Forandrings- ledelse INDHOLD Hvad er forandring? 3 Hvad er forandringsparathed? 3 Forandringsprocessens 8 trin 5 Trin 1: Skab følelsen af forandringens nødvendighed

Læs mere

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER Helle og Trine er til personalemøde, hvor deres chef

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

2015 Winholistic Academy Katalog

2015 Winholistic Academy Katalog 2015 Winholistic Academy Katalog Af: Peter Winther Winholistic ApS 09-03-2015 Indholdsfortegnelse KOMMUNIKATIONSUDDANNELSER... 4 Præsentationsteknik varighed 2 dage.... 4 Kommunikationsoptimering varighed

Læs mere

Personalets oplevelser af projekt Styrket Borgerkontakt

Personalets oplevelser af projekt Styrket Borgerkontakt Personalets oplevelser af projekt Styrket Borgerkontakt August 2012 Enheden for Brugerundersøgelser Personalets oplevelser af projekt Styrket Borgerkontakt Man ved, at de er lidt utilfredse, og når man

Læs mere

jens Moberg HjæLp til din udvikling som LedeR L&R Business

jens Moberg HjæLp til din udvikling som LedeR L&R Business jens Moberg HjæLp til din udvikling som LedeR L&R Business 1 1. Indledning: ABSTRACT Titel: Personlig vækst hjælp til din udvikling som leder. Forfatter: Jens Moberg. L&R Business 2011. Jens Mobergs nye

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Gads Forlag Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Forandringsledelse

Gads Forlag Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Forandringsledelse Forandringsledelse af VS (januar 2014) Hvad er forandringsledelse? Forandringsledelse er den ledelse, der foregår hele vejen gennem en forandringsproces på arbejdspladsen. Som en del af et lederteam kan

Læs mere

EFFEKTER AF DEN OFFENTLIGE LEDERUDDANNELSE I PRAKSIS ØSTJYSK LEDELSESAKADEMI

EFFEKTER AF DEN OFFENTLIGE LEDERUDDANNELSE I PRAKSIS ØSTJYSK LEDELSESAKADEMI EFFEKTER AF DEN OFFENTLIGE LEDERUDDANNELSE I PRAKSIS ØSTJYSK LEDELSESAKADEMI 1 Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Hovedkonklusioner... 3 DEL 1... 4 3 Effekterne af DOL i praksis... 4 3.1 Lederen

Læs mere

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING Af Ivan Christensen, Anne Sørensen & Christoffer Zeuthen Socialt Udviklingscenter SUS 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 KORT OM SOCIAL COACHING, FUNDAMENTET

Læs mere

TRIVSEL & BUNDLINJE EN FÆLLES VINDERSAG

TRIVSEL & BUNDLINJE EN FÆLLES VINDERSAG TRIVSEL & BUNDLINJE EN FÆLLES VINDERSAG Samarbejdsrådet for Finanssektoren Maj 2015 INDHOLD En fælles vindersag 5 God trivsel kan ses på bundlinjen 6 Hvad definerer den gode trivsel? 8 Fælles opgave forskellige

Læs mere