Informationsteknologiløsninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsteknologiløsninger"

Transkript

1 Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe identitet. Trivsel. Kompetenceudvikling. Relations-udvikling. Målsætning og fokus-bearbejdning. Kommunikation Motivation Motivation opstår hos den enkelte medarbejder : - Når de værdier firmaet står for, matcher med sine egne personlige værdier, og man er med til at løfte disse værdier. - Når den enkelte oplever, at have ansvar og blive lyttet til. - Når man oplever, at ens arbejdsindsats bliver anerkendt og værdsat. - Når man oplever, at være med i beslutningsprocesser der vedrører egne arbejdsprocesser og eget nærmiljø. - Når man har flow og positiv tilgang til sit privatliv og arbejdsliv. Om centret Center for trivsel og Motivation er en konsulentvirksomhed med speciale indenfor kommunikation og trivsel på arbejdspladser, institutioner organisationer mv. Vi ønsker på alle måder, at få de bedste ressourcer ud af hver enkelt menneske. Vi ønsker, at synliggøre de holdninger, overbevisninger og begrænsninger der hindrer en optimal brug af egne ressourcer. Vi vil igennem begejstring, entusiasme og en dynamisk positiv tilgang til situationen, oplyse, inspirere og give værktøjer til en bedre trivsel og større motivation for den enkelte, for kollegaerne, for samarbejdsparterne, for... Trivsel Trivsel på arbejdspladsen opstår ved, at have et sundt og positivt psykisk og fysisk arbejdsmiljø. Selvfølgelig skal den enkelte medarbejder føle sig motiveret og engageret og også gerne udtrykke begejstring og entusiasme..

2 Informationsteknologiløsninger Positivt arbejdsmiljø. Effekt ved positiv trivsel og motivation Medarbejderen oplever begejstring, entusiasme livsglæde og overskud. Ovenstående breder sig som ringe i vandet. Mindre stress og sygdom. Større overblik både i social henseende som i det jobrelateret. Mindre fejlmargen og derved større og bedre resultater. En langt mere positivt, dynamisk og innovativ arbejdskultur. Fælles målsætning Center for Trivsel og Motivation er meget opmærksom på de positive synergier, som opstår ved et optimalt sammenfald mellem medarbejderens og virksomhedens målsætninger. En fælles forståelse og anerkendelse af egne og virksomhedens mål skaber de positive energier, som understøtter fokus på fundamentet for en fælles succes, hvor medarbejder og virksomhed udvikles sammen.. Som ringe i vandet Det er summen af medarbejdernes ressourcer, som driver virksomheden fremad og skaber de ønskede resultater. Vi skaber en øget bevidsthed om egne kompetencer, styrker og adfærd. En øget bevidsthed og egen forståelse, vil medføre øget engagement og højere arbejdstilfredshed. At den enkelte eller grupper i organisationen oplever højere tilfredshed, vil skabe en effekt som ringe i vandet. Denne positive effekt, skaber øget fremdrift og forbedrer resultaterne for virksomheden. Effektiv kommunikation Effektiv kommunikation kræver bevidsthed om verbal og nonverbal kommunikation, og ikke mindst den måde modtageren opfanger kommunikationen på. Vi vil alle gerne høres, forstås og opfattes i den samme sammenhæng, som vi afsender vores budskaber.

3 Der findes ingen problemer, Kun løsninger der ikke er fundet endnu For os er det en selvfølge at: Vi møder mennesker hvor de er. Vi skaber rammer ud fra potentiale og situation. Vi arbejder med at finde ind til sagens kerne og arbejde indefra og ud. Vi motiverer, engagerer og optimerer. Vi danner os et overblik, før vi dykker ned i detaljen. Vi ser forskellighed som en gevinst. Facilitering er at hjælpe til, at gøre det bedre. Kort sagt, at hjælpe til, at få det bedste ud af det mål der er blevet sat. Facilitering handler således om kunsten i, at hjælpe med at skabe helt optimale resultater mod i forvejen fastsatte mål, på en mere effektiv, berigende, involverende, engageret og resultatorienteret måde, hvor alle oplever medbestemmelse, ejerskab og mening. Med andre ord, på en mere værdiskabende måde der skaber begejstring og engagement. Facilitering handler altså både om at skabe en velfungerende gruppe hvor tillid, mening, arbejdsglæde og engagement, lever side om side med fælles fokus på værdi, ansvar og en effektiv målrettethed. Formålet er, at understøtte processen og arbejde med at frembringe de samlede ressourcer, viden, styrker, potentialer og kreativitet med henblik på, at skabe exceptionelle resultater for alle interessenter. Det at facilitere er, at skabe værdi for alle der er involveret i processen, at få alle med begejstring og entusiasme til at gå ind i processer og sammen skabe de højst muligt værdiskabende mål. Derved at øge den samlede trivsel og motivation på arbejdspladsen. Center for Trivsel og Motivation's tilgang til ovenstående er en metapsykologisk tilgang, med fokus på positiv- og kognitiv psykologi. Vi har fokus på den positive og anerkendende tilgang til at arbejde med individer og grupper. Vi bruger en bred vifte af grafiske og visuelle værktøjer der understøtter proces, opmærksomhed og indsigt.

4 Bryd grænserne,se mulighederne Service, parathed og indsigt. Vi er fleksible og omstillingsparate. Vi er fleksible i forhold til tid og sted. Vi er hurtig til akut udrykning. Vi yder service hvor der er brug for den. Vi finder den optimale løsning, ud fra situation og baggrund. Vi møder alle involveret i øjenhøjde. Vi tager alles behov og meninger alvorligt. Vi skaber dialog og indsigt, kommer med forslag til løsnings modeller til gavn for alle implicerede parter hvor det er muligt. Supervision Ordet supervision betyder overblik. Dvs. at se sig selv og sit arbejde oppe fra eller ude fra, at danne sig et syn af sig selv, uden personligt at interagere med situationen. Supervision styrker viden, retning og overblik og skaber overensstemmelse mellem tanke, ord og handling. Supervision hjælper til, at mål og værdigrundlag afspejler sig i gruppens fælles og individuelle arbejdsliv. Når supervision virker, bliver den individuelle viden til fælles viden, det fælles mål bliver det individuelle mål, den enkeltes læring og udvikling bliver delt af gruppen. Supervision er en bindende aftale mellem kolleger til, at reflektere over situationer i hverdagen, for at skabe større trivsel på arbejdspladsen, for den enkelte medarbejder og for hans/hendes omgivelser generelt. Supervision kan være med til at opkvalificere daglig praksis, fordi man bliver bevidst om, hvorfor man gør det, man gør, siger det, man siger, og føler det man føler. Supervision kan udvikle, videreudvikle og vedligeholde de faglige kvalifikationer og modvirke udbrændthed, stress, frustration mm. Den individuelle supervision, har til formål, at øge tilfredsheden og motivationen for den enkelte medarbejder på arbejdspladsen, Her vil det være muligt, at kigge mere specifikt på målsætninger, behov og forventninger sat i forhold til ageren i konkrete situationer.

5 Coaching er et udviklingsværktøj Der skaber indsigt og udsigt Vi skaber grundlag for at i kan nå endnu højere. Vi er lyttende. Vi løfter op i fugle perspektiv. Vi vender tingene på hovedet. Vi spørger for at skabe et refleksivt rum. Vi finder de redskaber der kan skabe det bedste resultat. Coaching. Er at skabe et reflektivt rum vedrørende mål, ideer, værdier, normer, idealer, holdninger og overbevisninger. Coaching skal i trygge og tillidsfulde rammer udfordre jer til, at tænke i løsninger i stedet for problemet. Refleksionen skal så få jer til, at have lyst til at skabe en bindende handleplan hen imod løsninger. Sammen vil vi afdække her og nu situation, jeres prioriteringer, behov, ønsker og ressourcer. Vi giver nye "syn" på situationen. Vi skaber bevægelse via "kontraktlige" aftaler. Vi bidrager til indsigt og udsigt. Gruppe coaching er til, at styrke grupper på arbejdspladsens ressourcer. Her er en ide til hvad coaching kan bruge til : Udviklings og personalesamtaler Stress håndtering Ressourcetilførelse Nytænkning og nyskabning Handlestrategier og målsætninger Karriereplanlægning Kompetence udvikling Projektarbejde Konflikt løsning

6 Alle knuder kan løses,, nogle er bare svære end andre Når noget er gået galt. Vi skaber overblik og afdækker terrænet. Vi får alt det væsentlige op til overfladen. Vi hjælper med dialogen. Vi viser vejen. Vi styrer skuden sikkert i havn. Vi afdækker følelsernes grundlag. Vi finder ind til behov og forventninger. Vi finder ind til uoverensstemmelsens essens. Vi skaber et resultat styret af realisme, ærlighed og ansvar. Konflikthåndtering Konflikt opstår når forskellige meninger, behov, ønsker og værdier støder sammen. Jo stærkere behovene er, jo flere følelser putter vi ind i, jo stærkere følelser, jo mindre kan vi se os ud af konflikten. Sammen afdækker vi meninger, behov, ønsker og værdier. Vi giver følelserne et sprog og finder ind til sagens kerne. Vi flytter os fra problemet til, at ville se løsninger. Mægling Når konflikten er løbet af sporet er der brug for mægling. Der er brug for, at der er nogle der ser på situationen med friske øjne. Der er brug for, at kommer et overordnet overblik over problemstillingen. Ved mange konflikter der er eskaleret, er konfliktens grundlag blevet overtaget af selvretfærdighed, skadefrohed, ærekrænkelse, hævngerrighed og negative tanker og forventninger til den anden part. hvilket har ført konflikten ud af proportion og en løsning er nærmest umulig. Mægling er, at få et møde i stand med mægler som trediepart, hvor vi langsomt får vendt skuden igen.

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse

Opdateret Lederskab. Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse ISSN 1901- Nr. 9 2008 Tema: MUS kom dybere i samtalen Redskab og spørgeteknik til bedre udbytte af MUS Vi har tidligere peget på Medarbejder- Udviklings-Samtaler (MUS) som et dynamisk og kreativt redskab

Læs mere

Confex kursuskatalog 2011

Confex kursuskatalog 2011 Mød os på www.confex.dk Tid til ledelse og personlig udvikling? Confex kursuskatalog 2011 KURSUS 2011 Her bliver du præsenteret for et udsnit af de kurser, konferencer og uddannelser, Confex kan tilbyde

Læs mere

Den gode samtale i vanskelige situationer

Den gode samtale i vanskelige situationer Værktøjskasse om Den gode samtale i vanskelige situationer Et værktøj for ledere med personaleansvar Forord Branchearbejdsmiljørådet for service- og tjenesteydelser har sammen med branchernes parter i

Læs mere

FOREDRAG KATALOG. www.ps4.dk E-mail: info@ps4.dk Telefon: 70 27 85 85

FOREDRAG KATALOG. www.ps4.dk E-mail: info@ps4.dk Telefon: 70 27 85 85 FOREDRAG KATALOG www.ps4.dk E-mail: info@ps4.dk Telefon: 70 27 85 85 HVIS DIT LIV VAR EN FILM, VILLE DU SÅ HAVE HOVEDROLLEN? Tag mod til dig, og luk din indre eventyrer ud Foredraget bidrager med stærkt

Læs mere

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske:

Modellen er bygget hierarkisk op omkring fem niveauer, der bevæger sig fra det grundlæggende og teoretiske imod det konkrete og praktiske: Sportspsykologiens professionsmodel - Bagom Team Danmarks sportspsykologiske ydelser Det sportspsykologiske fagfelt i Danmark har været præget af en mangfoldighed af tilgange og har fungeret som en redskabsdisciplin.

Læs mere

MUS-GUIDEN. Læs op på MUS her:

MUS-GUIDEN. Læs op på MUS her: MUS-GUIDEN Vi har her samlet artikler og værktøjer om medarbejderudviklingssamtaler og gruppe- og teamudviklingssamtaler til dig, der vil læse op inden du skal holde samtaler med dine medarbejdere. Materialet

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ

BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ BRANCHEVEJLEDNING TIL KONTORARBEJDSPLADSER OPSKRIFTER PÅ ARBEJDSGLÆDE GOD TRIVSEL - EN FÆLLES OPGAVE FOR ET GODT ARBEJDSMILJØ _ 00 GOD TRIVSEL FORORD FORORD Med baggrund i den danske arbejdsmiljølovgivning,

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

Social kapital. - en værktøjskasse. Hospitalsenheden Vest

Social kapital. - en værktøjskasse. Hospitalsenheden Vest Social kapital - en værktøjskasse Hospitalsenheden Vest Staben, HR December 2012 Indholdsfortegnelse 1 Social kapital...3 1.1 Hvorfor arbejde med social kapital?...3 1.2 Social kapital Hvad består det

Læs mere

Personalepolitik Del 2. - Værktøjer til udarbejdelse af sognets personalepolitik

Personalepolitik Del 2. - Værktøjer til udarbejdelse af sognets personalepolitik Personalepolitik Del 2 - Værktøjer til udarbejdelse af sognets personalepolitik Indholdsfortegnelse Forord... 1 1 Menighedsrådets kompetence... 2 2 Kerneopgave, værdier mv.... 2 2.1 Kerneopgave... 2 2.2

Læs mere

udvikling af menneskelige ressourcer

udvikling af menneskelige ressourcer Coaching - og hvordan man anvender coaching i hverdagens ledelse. Konsulent, cand. mag. Dorte Cohr Lützen, Lützen Management. Coaching er et modeord inden for ledelse for tiden, mange ledere har lært at

Læs mere

Perspektiver på ledelse

Perspektiver på ledelse L Y N G B Y - TA A R B Æ K K O M M U N E Perspektiver på ledelse Ledelsesgrundlag for Lyngby-Taarbæk Kommune God ledelse gør forskellen Ledelse er et fag, og som alle andre fag skal ledelse, læres, udvikles

Læs mere

Inspiration til udvælgelse af ledertalentet. et tillidsfuldt prik

Inspiration til udvælgelse af ledertalentet. et tillidsfuldt prik Inspiration til udvælgelse af ledertalentet et tillidsfuldt prik Indholdsfortegnelse Velkommen... 3 1. Hvorfor ledertalentudvikling hos jer?... 4 2. Hvordan ser jeg dem med lederpotentiale?... 5 3. Hvordan

Læs mere

Udarbejdet af Helle Egholm Research-rapport Marts 2008

Udarbejdet af Helle Egholm Research-rapport Marts 2008 Research-rapport Hvordan kan coaching bruges, som udviklingsværktøj til forandring og læring hos ledelse/medarbejdere i døgninstitutioner (o.l. offentlige institutioner) Udarbejdet af Helle Egholm Marts

Læs mere

KODEKS FOR GOD MELLEMLEDELSE. kodeks for god mellemledelse

KODEKS FOR GOD MELLEMLEDELSE. kodeks for god mellemledelse KODEKS FOR GOD MELLEMLEDELSE kodeks for god mellemledelse 2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Kodeksets brug... 4 2. Anbefalinger... 6 3. Mellemlederens udfordringer...12 4. at lede mennekser... 2 1 3

Læs mere

Erfaringer med omstillinger og forandringer. - Erfaringer fra 40 interviews med medarbejdere, ledere og videnspersoner

Erfaringer med omstillinger og forandringer. - Erfaringer fra 40 interviews med medarbejdere, ledere og videnspersoner Erfaringer med omstillinger og forandringer - Erfaringer fra 40 interviews med medarbejdere, ledere og videnspersoner Resumé Den første del af rapporten peger på nogle mere generelle opmærksomhedspunkter

Læs mere

Tillidsbaseret Lean. Hvordan du med udgangspunkt i tillid på én gang kan skabe effektivitet, kundetilfredshed og motiverede medarbejdere

Tillidsbaseret Lean. Hvordan du med udgangspunkt i tillid på én gang kan skabe effektivitet, kundetilfredshed og motiverede medarbejdere Tillidsbaseret Lean Hvordan du med udgangspunkt i tillid på én gang kan skabe effektivitet, kundetilfredshed og motiverede medarbejdere 2014 Lean Akademiet & Living Lean - Danmark Hvordan du med udgangspunkt

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Anerkendende Kommunikation i personaleledelse Af Jane Meldgaard, konsulent, konfliktmægler og coach. www.qcom.dk

Anerkendende Kommunikation i personaleledelse Af Jane Meldgaard, konsulent, konfliktmægler og coach. www.qcom.dk Anerkendende Kommunikation i personaleledelse Af Jane Meldgaard, konsulent, konfliktmægler og coach. www.qcom.dk I disse år vinder det anerkendende princip for alvor indpas i alt, hvad der har med personaleudvikling,

Læs mere

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver

FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Leder/arbejdsgiver FORANDRING FORANDRINGER FOREKOMMER ALLE STEDER Helle og Trine er til personalemøde, hvor deres chef

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

AT ARBEJDE MED FORANDRINGER. Manual

AT ARBEJDE MED FORANDRINGER. Manual AT ARBEJDE MED FORANDRINGER Manual Denne manual kan hjælpe jer til at arbejde med forandringer. Den giver jer nogle bud på, hvordan forandringer og omstruktureringer skabes i respekt for trivslen på arbejdspladsen.

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009

KARRIERE VIDEN UDVIKLING FREMTID. Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD. Kursusprogram 2009 KARRIERE 2009 VIDEN UDVIKLING FREMTID Personlig KompetenceUdvikling ENERGI TIL OVERSKUD Kursusprogram 2009 Personlig KompetenceUdvikling kurser, der giver overskud i hverdagen! På Forsikringsakademiet

Læs mere

TRIVSEL & BUNDLINJE EN FÆLLES VINDERSAG

TRIVSEL & BUNDLINJE EN FÆLLES VINDERSAG TRIVSEL & BUNDLINJE EN FÆLLES VINDERSAG Samarbejdsrådet for Finanssektoren Maj 2015 INDHOLD En fælles vindersag 5 God trivsel kan ses på bundlinjen 6 Hvad definerer den gode trivsel? 8 Fælles opgave forskellige

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering

Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering Af: Cand. psych., Mikkel Ejsing, Resonans A/S Introduktion Konflikter er en del af hverdagen på vores arbejdspladser og i vores privatliv.

Læs mere

MANNAZ UPDATE. Produktivitet og motivation. Det starter med dit lederskab. LEDERUDVIKLING www.mannaz.com/da

MANNAZ UPDATE. Produktivitet og motivation. Det starter med dit lederskab. LEDERUDVIKLING www.mannaz.com/da MANNAZ UPDATE Produktivitet og motivation. Det starter med dit lederskab. LEDERUDVIKLING www.mannaz.com/da Motivation og produktivitet. Kender du rækkefølgen? Vidensmedarbejderen anno 2014 sætter sine

Læs mere