Få tips til, hvordan du undgår trøjetjansen Og meget andet...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få tips til, hvordan du undgår trøjetjansen Og meget andet..."

Transkript

1 Årgang 36, 2. udgave - Juni 2014 Se de flotte billeder fra housewarming Hvilket politisk parti er dit hold? Da Ruderkonge var Knægt Hvordan scorer man? Få tips til, hvordan du undgår trøjetjansen Og meget andet...

2 Som legesyge sommerfugle Kære læser. Hvor er du heldig. Sommeren står for døren, og du sidder nu med den nyeste udgave af Tåhyleren helt jomfruelig for dine øjne. Du skal derfor tage et øjeblik og nyde denne særlige følelse, som kun fremkommer i sekundet inden man klikker play på det seneste afsnit af Game of Thrones, slår øjnene op og tænker i dag starter NorthSide Festival eller ja, dette øjeblik, hvor du sidder med en ulæst Tåhyler og ikke helt ved, hvad der skal ske, men ved, at det bliver fremragende. Der er sket meget i klubben siden sidste udgave af Tåhyleren. RAV og D2 er rykket op (STORT tillykke!), D1 og H2 er rykket ned (kom igen!), vi har haft forårsfest, og sidst men ikke mindst har JAI efter mange års søgen endelig fundet et rigtig hjem i Viby med køleskab til øl og en kaffemaskine (tak til Jenny). I denne udgave af Tåhyleren kan du derfor nyde skønne billeder fra housewarming (der er sikkert også et af netop dig), brevkassens svar på forårsfestglade (og lidt rådvilde) medlemmers dilemmaer, en guide til, hvordan du undgår trøjetjansen og meget, meget mere. God fornøjelse og rigtig god sommer. Redaktionen

3

4 Os - det er bare os Når man er meget forelsket, sker der af og til det, at man helt forglemmer sig selv. Det var netop, hvad der skete for Tåhylerudvalget i sidste nummer af Tåhyleren. Vi var så fascinerede af alle de kærlighedshistorier, der udspiller sig i alle afkroge af klubben, at vi helt glemte at præsentere os selv. Derfor følger der her en kort præsentation af medlemmerne i Tåhyleren. Lad os starte med Tåhylerens yngste og smukkeste medlem; Christina Skov Nissen, som har trådt sine barnesko i Andst i Region Syddanmark. Hun er redaktionens unge padawan og hele Tåhylerens lillesøster. Hun er lynhurtig på en fodboldbane, men frygtelig langsom til at drikke øl. Og så er hun brevkassens psykolog, så kom bare an med dine problemer. Et andet nyt og dejligt medlem er den gode Tine Lund Jepsen, som også er fra Region Syddanmark. Lund er redaktionens hyggeonkel, som har taget os alle med storm med sine lumre jokes og skarpe betragtninger. For selvom man er fodboldinvalid, kan man sagtens markere sig uden for banen. Derfor er Lund også den eneste, der allerede har fået sin egen klumme i bladet, nemlig Løst og fast med Lund.

5 Vi har også fået fornøjelsen af den altid festglade, hjulbenede og prisvindende Irene på Tåhylerholdet. Med sin fornemme uddannelse som nanoscientist forstår Irene at gå helt ned i mindste detalje med tingene, hvilket gør hende til redaktionens Einstein. Desuden er hun kendt som en af D1 s giftige angribere, der end ikke kan bremses af en blodtud, hvilket hun får med jævne mellemrum. Tåhylerens ældste medlem er den nordjyske charmør Jacob. Ud over sin visdom besidder Jacob en masse ambitiøse ideer og geniale formuleringer, som engang i mellem serveres med kage til. Med fodaftryk i bl.a. bestyrelsen og på klubbens førstehold har han gennem mange år etableret kontakter på tværs af holdene, hvilket tjener Tåhyleren godt. Jacob never kisses and tells, og så har han en helt speciel evne til altid at ende i et udvalg kun med piger. Tåhylerens stab er også begavet med Majbrit. Den flotte nordjyske pige fra landet kan særligt kendes ved hendes røde hår, bidende sarkasme og skarpe blik for detaljer. Særligt de to sidstnævnte gør Majbrit til en underholdende skribent, der med sin antropologiske baggrund gør selv lange features til sjove indslag. Majbrit har om nogen bidraget til JAI i de senere år, hvor hun har siddet i bestyrelsen og er JAI s seneste tequilameister. Endelig kan man finde hende, som en ihærdig terrier, på D1 s højreside.

6 Endnu et garvet medlem er Tenna, som, inden hun drog til Aarhus, havde sin gang i det sydsjællandske Næverly Hills aka. Næstved. Hun er med hendes mange år i klubben en vigtig person på banen, men uden tvivl også udenfor banen, hvor hun gør en stor indsats for, at alle skal føle sig hjemme i klubben. Dette får hende til, på trods af et utal af upassende og skarpe jokes, at være meget vellidt. Hun er kort sagt redaktionens humoristiske mormor. Tåhyleren bliver også beriget af Jannie. Den skønne horsensianer kaster til daglig glans over D1, hvor hun med sin sublime teknik og blik for spillet er en vigtig brik i angrebsspillet. Opvæksten i Horsens gør Jannie til tidligere scooter-ejer og en fast bestanddel af Den Gule Fare. Hvis du ikke kan finde hende på Horsens stadion, så gå efter lyden af Mads Langer, og ellers finder du hende måske i gang med et fejesving i selskab med Burhan G (og Irene). Med sin smittende latter, sjove kommentarer og opsøgende natur er Jannie et uundværligt redaktionsmedlem.

7 Hvilket parti er dit hold? Efter Henrik Qvortrups fyring har Tåhyleren truffet det kontroversielle valg at hyre ham til at give os det politiske overblik i JAI. Ifølge ham fordeler holdene sig som følger på det politiske spektrum. Tåhyleren fralægger sig naturligvis ethvert ansvar.

8 Tåhylerens guide til Viby (På jagt efter vådt og tørt) Gennem tiden har Tåhyleren haft stolte traditioner for at guide vores med-jai ere til en lettere hverdag. Efter vi er flyttet ind i vores dejlige klubhus med lækre baner i Viby, kan det være svært pludselig at skulle overskue de mange tilbud, denne bydel kommer med. Vi vil derfor i dette blad, og i de kommende, bringe overblik over og anmeldelser af de mest nødvendige kulturelle tilbud i Viby. Og hvorfor ikke starte med de tilbud, der ligger JAI ere mest på sinde - nemlig steder, hvor der kan købes kolde øl! Vi kom hurtigt frem til 3 muligheder: Værtshuset Dick Turpin, Bowl n Fun og vores eget klubhus. Vi ved, at klubhuset altid er et besøg værd, og derfor drog vi ud i det Viby ske aftenliv en ganske almindelig tirsdag aften efter træning for at opsøge de to andre beværtninger og finde ud af, hvad de har at byde på. Vi vurderede de steder, vi besøgte, på en skala fra 1-6 stjerner. Dick Turpin: De udsendte havde virkelig sat forventningerne i vejret inden besøget på denne beværtning. Under hele den forudgående træning var der blevet set frem til kolde fadøl og forhåbentlig VM-bold. Sådan skulle det desværre ikke gå For Dick Turpin lukker kl. 21 i hverdagene. Vi nåede dog at observere, at der er masser af plads, så man snildt kan tage hele sit hold med, og så koster 10 øl 190 kr. Dick Turpin ** I denne omgang kan vi kun give to stjerner, da de lukker når vores træning slutter. Det trækker dog lidt op, at det så så hyggeligt ud. Vi vender stærkt tilbage i et andet nummer!

9 Bowl n fun: Stadig fulde af forhåbning om, at denne tirsdag aften skulle byde på kolde fad og bold, satte vi kurs mod Bowl n fun. På deres hjemmeside står der, at de lukker kl. 22, men det kan vist diskuteres. Da vi ankom var banerne mørklagte, men i baren sad dog 5-6 middelaldrene mænd i nydeligt sponsoreret bowlingtøj med en flot bartender bag disken. Høfligt adspurgt om vi kunne bestille 3 fadøl, blev svaret dog blankt nej Endnu en gang måtte vi forlade en beværtning tørstige og nu også en smule fortvivlede. Er det slet ikke muligt at få en kold øl efter træning en almindelig tirsdag!? Den eneste grund, vi kan se, til at besøge Bowl n fun, er muligheden for at støde ind i nogle søde drenge, der kommer ud af Viby IF s klubhus. Bowl n Fun * Dette sted lader til kun at være for bowlinghold én stjerne fra os. Lettere frustrerede gik vi ud i det Viby ske aftenliv - nu både tørstige og sultne. Derfor gik overvejelserne på, om vi skulle ændre formålet med denne artikel til at anmelde spisesteder i stedet for beværtninger. Endnu en gang skulle Viby dog vise sig fra den ikke alt for samarbejdsvillige side Shawarma, pizza og taco steder er der nok af. Igen måtte vi dog erkende, at vi var taget alt for sent afsted til denne byvandring. Alle steder var ved at lukke, her hvor klokken

10 nærmede sig I vores søgen på åbne spisesteder fulgte vi efter nogle lokale drenge - og de ledte os til intet mindre end McDonalds! McDonalds: Her fandt vi årsagen til de tomme Viby ske gader - en alenlang kø af sultne medborgere (og måske et hint til alle de andre spisesteder om at holde længere åben). Vi traf en hurtig beslutning og valgte at inkludere en McD - anmeldelse, så vi ikke gik helt tomhændede hjem. Efter en del ventetid blev vi mødt af en ekstraordinær god service ved disken og fik en hurtig og venlig betjening. Klart et plus i bogen! Burgerne var varme, friske og som de ellers skal være. Det eneste minus var, at osten ikke var helt smeltet. Det blev også kommenteret, at de havde sparet lidt for meget på dressingen. Hotwings ene var udemærkede, sprøde og stærke - dog skal man lige være ekstra opmærksom på, om de giver én den rigtige dip. Derudover fik vi også testet chili cheese tops og en milkshake, som også levede fuldt ud op til McD standard. Alt i alt et rigtig godt måltid. Men McD er jo ikke bare et spisested, det er en oplevelse. Så værd at pointere er, at de både har en terrasse, legeland, drive-in og toiletter. McDonalds sørger også for, at du aldrig behøver at cykle sulten hjem fra Viby. De har nemlig åben fra i hverdagen og døgnåbent i weekenden. McDonald s Viby **** Vi fik mad og hyggede os. Det trækker dog ned, at de ikke servede øl eller viste fodbold, og at vi fik en forkert dip til hotwings. Servicen var dog helt i top og ud over det sædvanlige!

11 Da Ruder Konge var knægt For at anerkende Aab s flotte sæson, har vi i dette nummer af Tåhyleren valgt at snakke med to af JAI s egne spillere, som tidligere har haft sin gang i den Nordjyske by, Aalborg. Navn: Anne Simone Nielsen Hold: D1 Alder: 27 Beskæftigelse: Erhvervsjurist Tidligere fodboldklubber: Bangsbo Freja, Vejgaard Boldklub Vi har hørt, at du er fra det sagnomspundne Nordjylland. Hvor er du mere specifikt fra? Jeg har boet lidt rundt omkring i Nordjylland. Jeg er født i Aalborg, hvorefter vi flyttede til Skagen, herefter til Jerup og så til Frederikshavn, hvor jeg har boet det meste af tiden. Til sidst flyttede jeg så til Aalborg igen for at læse. Boede du på en gård ligesom de fleste andre nordjyder? Nej, for jeg boede inde i Frederikshavn, som jo er en fiskerby. Det kunne man dog ikke mærke, selvom man joker lidt med det. Der bliver fx kastet fisk ind på banen, når der spilles ishockey.

12 Under min research fandt jeg ud af, at nordjyder spiser flere hovedpinepiller end folk fra andre stedet i landet, hvilket fik mig til at tænkte. Er det, fordi I drikker mere, jer fra Nordjylland? Jamen nu har vi jo Jomfru Ane Gade, og den gør, at mange folk drikker en del. Så det må nok være derfor. Kender du andre myter eller sandheder omkring Nordjylland og nordjyder? Det, der nok mest er, er, at jeg ofte hører, at vi nordjyder snakker anderledes, med dialekt, og at vi snakker langsomt. De andre piger fra holdet siger i hvert fald en gang i mellem, at jeg siger et eller andet på en underlig måde. Og ellers er en sandhed nok bare, at vi er klart de bedste til at spille fodbold. Vi har jo både vundet pokalen og mesterskabet. Hvad er du mest til Aarhus eller Nordjylland? Altså jeg er ret glad for at bo i en større by, men jeg skal ikke udelukke, at jeg tager tilbage til Aalborg for at komme tættere på min familie.

13 Navn: Mathias Riis Korup Hold: H2 Alder: 21 Beskæftigelse: Studerer medievidenskab på første år Tidligere fodboldklubber: Aab, Oure, Støvring, Øster Hornum Vi har hørt, at du er fra det sagnomspundne Nordjylland. Hvor er du mere specifikt fra? Jeg boede de første to år i Aalborg, men så har jeg flyttet lidt rundt. Derfor også de mange forskellige fodboldklubber. Men der, hvor jeg har boet længst, er i Guldbæk, som er en lille flække. Senere flyttede vi så til byen, fordi mig og min søster var trætte af at bo på landet. Boede du på en gård ligesom de fleste andre nordjyder? Jeg har boet på et nedlagt landbrug, men der var ingen dyr. Det var fordi, mine forældre havde en passion for at ordne haven. Men det var en faldefærdig gård, så det hele faldt sammen, så snart man fik lavet det, så det blev de hurtigt trætte af. Under min research fandt jeg ud af, at nordjyder er dem, som spiser flest hovedpinepiller i Danmark, hvilket fik mig til at tænkte. Er det fordi, I drikker mere? Det er egentlig, fordi der lugter så meget på grund af alle gårdene. Så folk bliver simpelthen nødt til at tage hovedpinepillerne for at klare stanken. Og de, som ikke gør dette, drikker i stedet for at klare det. Men så vågner de i stedet op til både stanken og tømmermændene, og så tager de blot den dobbelte portion hovedpinepiller.

14 Kender du andre myter eller sandheder omkring Nordjylland og nordjyder? En sandhed er nok, at vi har de vildeste studenteruger pga. Jomfru Ane Gade. Gaden betyder dog også, at der er mange slåskampe på grund af sociale tabere, som kommer derind bare for at slås. En anden sandhed må være, at vi har Danmarks bedste strande, hvor der er masser af letpåklædte damer og gode fester, som varer til den tidlige morgen. Hvad er du mest til Aarhus eller Nordjylland? Det kommer an på formålet. Hvis man har fået en dårlig karakter og har lyst til at slås, er Nordjylland ret godt, og alle man kender går i byen samme sted, så man ser dem oftere. Men man får nu de bedste byture i Aarhus, og der er en hel anden mentalitet med en masse studerende og søde mennesker. Har du noget, du føler, der til slut skal siges om din nordjyske hjemstavn? Nordjyder er bare bedre til fodbold!

15 Den første gang... (Du skal vaske tøj) Tåhyleren har igennem det seneste år påtaget sig det vigtige hverv at viderebringe JAI s stolte traditioner og ikke mindst hjælpe nye som gamle medlemmer med at navigere i dem. Denne gang ser vi på en velkendt følelse: Du kigger på holdkortet og bemærker en lille parentes efter dit navn. Muligvis er du blot lykkelig for at være på holdkortet, men den glæde forstummer hurtigt, når du læser de fire bogstaver, der tilsammen siger: vask. Men bare rolig - her er nogle gode undskyldninger og råd til, hvordan tjansen kan håndteres. Hvad kan du sige: 1. Jeg har allerede vasket [indsæt fiktivt tal > 0] gange i den her sæson! 2. Jeg har ikke adgang til en vaskemaskine men jeg tager gerne frugt med! (Denne væsentligt mere attraktive tjans kan klares med fx 5 bananer, der skæres i meget tynde skiver. 3. Jeg kan desværre ikke spille næste gang, så det er bedre, at en anden tager tøjet. (Ja, man kan blive nødt til at sidde over en kamp for at undgå tjansen) 4. Min vaskemaskine kan ikke vaske under 90 grader. (Dette har faktisk tilsyneladende været tilfældet med H5 s trøjer, som de har arvet fra D1)

16 Skulle uheldet være ude, og du alligevel får vasketjansen, kan du overveje følgende gode råd: 1. Farver i fodboldtøj smitter ikke af. Smid ALT i vaskemaskinen på samme tid. 2. Fodboldtøj stinker per definition nøjes med at hæng det til tørre. 3. Få dig et lift hjem fra kampen og glem tasken i liftets bil. 4. Ingen forventer, at tøjet er hverken strøget eller lagt sammen smid ALT ned i tasken, efter du har pillet nummer 10 væk til dig selv. 5. Undlad at vaske tøjet (og mød op til kampen i en taxa 3 minutter før kampstart med en promille på 2. Jesper Stilling lykkedes med dette i en H1-kamp mod Aarhus Fremad i 2010, og ingen spurgte for alvor til tøjet). Hermed bør du være klædt på til at håndtere vasketjansen!

17 Løst og fast med Lund Tinder den moderne Klodshans Jeg er ¾ fysioterapeut, kaffedrikker, elitebilist, midlertidigt invalid, en anelse for maje ind imellem og så meget andet Jeg er Lund! Denne gang er temaet for artiklen på opfordring fra D1, hvilket jeg har valgt ikke at sætte spørgsmålstegn ved. Man har gjort, hvad man kunne: været med til alle sociale arrangementer, deltaget i alle kampdage, forhørt sig ved sine holdkammerater om potentielle muligheder osv. osv. Men hvad gør man så, når man når til det punkt, hvor man har opgivet håbet om at finde kærligheden i JAI? For nogen er det et stort skridt at tage, men når alt andet glipper, må man se realiteten i øjnene og begynde at kigge uden for JAI s grænser. Jeg vil forsøge at give disse sjæle et lille skub i den rigtige retning. Før gik man ud i den virkelige verden og mødte folk face to face, helt tilfældigt eller gennem venner. Denne gammeldags måde at møde hinanden på synes efterhånden at blive overhalet indenom af den sprudlende teknologi, herunder de sociale medier. Indrøm det bare: I har alle været der mange af jer er der helt sikkert endnu og de, der allerede har fundet kærligheden, kigger nysgerrigt med ved vennerne og veninderne. Og så er der den brøkdel af jer, der stadig har en mobiltelefon med trykknapper tja, I må slå lyttelapperne rigtig godt ud.

18 Lad mig først og fremmest forklare jer lidt om, hvad denne flirte-/dating-/knalde-app, Tinder, går ud på: via din Facebook-profil indsamler Tinder dine grundlæggende informationer og en række billeder. Når de potentielle kandidater dukker op på skærmen, får du bl.a. oplyst afstanden mellem disse og dig, antal fælles venner og fælles interesser. Herefter er det muligt for dig anonymt at synes godt om personen eller ej ved at swipe enten til højre eller venstre. Hvis begge synes godt om hinanden, resulterer det i et match, og Tinder åbner en chat for jer. Her får du altså en enestående chance for at vurdere folk allerede inden, du har mødt dem og lært dem at kende. Nogle vil sige, at det er overfladisk mange af dem benytter sig alligevel af app en andre vil sige, at det er en genial måde at møde nye mennesker på og samtidig sorterer dem fra, hvor du føler dig way out of their league. Med andre ord er det den moderne udgave af eventyret om Klodshans, ganske simpelt: Dur ikke væk - metoden. Kan du alligevel ikke helt slippe håbet om at finde kærligheden i JAI, er mit bedste råd til dig: sæt dig i klubhuset, tænd for Tinder og indstil afstanden til 20 meter. Jeg vil fatte mig i korthed og lade jer udforske og eksperimentere på egen hånd. Med på vejen får I dog et par enkelte råd: Forsøg at bevare roen, når I først kommer i gang med swiperen tommelfingeren kan overtage kontrollen. Undgå at tage billeder af dig selv og din nøgne, eventuelt veltrænede overkrop i spejlet. Og HVIS du alligevel ikke kan dy dig, så slå lige blitzen fra. Don t drink and Tinder.

19 Kommer du alligevel i den situation, hvor Tinder og alkohol bliver blandet, kan I lige så godt gøre en leg ud af det for hele selskabet. Det er dermed også et tydeligt bevis på, at dating sagtens kan være en holdaktivitet: Drik, hvis du får et match. Hvis I har fælles venner/interesser, skal du drikke i det antal sekunder. Hvis du støder på en person, du kender, skal alle i selskabet drikke. Tinder kan være stærkt vanedannende husk, at der stadig er en verden uden for din computertelefon.

20 Hvis JAI var et Haikudigt Hvem er go?: D2! Oprykning til serie 1. Tillykke og skål. Ny Happy Slapping? Ingen forstod konceptet. RAV var på Northside. Undskyld H1/RAV. hvis I os er rykket op i mellemtiden. Beskyttet titel? Tenna er fodboldspiller. Og sådan er det! Stor begivenhed. JAI er nu flyttet. Pølser på grillen. En lummer mandag. På fisketur med Tue. Ulovligheder! Eneste måde, ASA overhaler os: omstrukturering.

21

22 Månedens look-a-like Frank Hvam eller Jacob Jensen?

23 Brevkassen I denne udgave af Tåhylerens brevkasse har vi valgt at svare på spørgsmål stillet i vores opstillede brevkasse til forårsfesten. Vi har her på redaktionen fået enkelte bemærkninger om, at vores artikler er for lange, så derfor har vi valgt at svare klart og enkelt på en række af de stillede spørgsmål. Andre spørgsmål har dog krævet en længere og mere uddybende respons, så for at tilfredstille alle, kommer der både korte og lange svar. -Hvorfor er H2 så dårlige? Er det Gomez? -Skal man være gammel for at forstå Tennas humor? -Er Tenna en klud? (Disse spørgsmål er stillet som individuelle spørgsmål, men de er samlet, da de har samme svar) Kære spørgsmålsstillere Nej. Venligst Brevkassen

24 Kære Brevkasse. Fik I rystet røv til Backstreet Boys? Vh den danseglade JAI er Kære danseglade JAI er Ja. Venligst Brevkassen Hej Brevkasse! Jeg er forelsket i Maibritt og græder hver nat fordi hun forlader JAI!! Hvad skal jeg gøre for at beholde min eneste kærlighed i klubben? Den fortvivlede Glenn Kære den fortvivlede Glenn Lær som det første, at stave din eneste kærligheds navn. Venligst Brevkassen

25 Kære Brevkasse, Jeg er simpelthen så meget i tvivl. Jeg har et godt øje til min træner, men det er svært at afsløre. Hvad gør jeg? //Anonym D2 Kære Anonyme D2, Ah ja, kærlighed. Det er et af Tåhylerens foretrukne emner. Især når det potentielt kan føre lidt skandale med sig, som i dette tilfælde. Først og fremmest skal du have afdækket, om han også har et godt øje til dig. Hvordan finder jeg ud af det?, spørger du måske. Der er en række parametre, du kan måle på. Først skal du være ærlig over for dig selv: Er du dårlig til at spille fodbold? Hvis svaret er ja, og du stadig optræder hyppigt i start 11-eren, så er dine chancer gunstige. Hvis du er pis god (tjek evt. med én eller to holdkammerater før du drager denne konklusion) og oftest bliver udtaget til bænken, skal du nok indse, at løbet på forhånd er kørt. Derudover kan du måle på, i hvor høj grad han griner af dine jokes også dem, der ikke er sjove; om du oftest bliver skånet for frugt- og vasketjans; om han ofte får klemt sig ind i kampråbs-cirklen ved siden af dig; om du generelt føler, at han søger dit selskab til fester og kommenterer ekstra meget på dine forum- og facebook posts. Kan du svare ja til et par eller flere af ovenstående er der håb! Før vi svarer på, hvad du skal gøre, vil vi også gerne fortælle dig, hvad du IKKE skal gøre. For nej, det er ikke normalt at kaste- og sparketeknik bliver øvet i en tandem-session, hvor han holder om dine hofter. Så lad være med at foreslå det. Ej heller er det normalt at bede din træner om at hjælpe dig med at strække ud. I det hele taget skal du undgå at være åbenlys i ikke-alkoholpåvirket situation. Sørg i stedet for, at

26 både du og han har en tilpas høj promille til, at du til enhver tid kan lade som, at intet er hændt dagen der på. Eftersom begge D2-trænere skal med på Fanø, er det eneste rigtige i dit tilfælde faktisk at tage med til Fanø Cup. Her vil der være rig mulighed for ved et tilfælde at ramme hans telt i en brandert eller endnu bedre: Genindfør is-terningelegen, der i en årrække bragte håbefulde unge kvinder i kysseposition med Andreas Bertelsen aka. JAI s flotteste fyr, også selvom man ikke turde tale med ham uden for legen. Reglerne er simple: Man tager en isterning og så sender man den ellers i cirkulation blandt de tilstedeværende, og så håber man på at ramme ens udkårne så ofte som muligt. Og at isterningen blot smelter og udvikles til et regulært kys. Selv tak. Venligst Brevkassen Hej Tåhyler, Jeg hedder Jesper. Jeg kan vildt godt lide hende den lyshårede D1-spiller. Jeg har forsøgt at vise min overkrop frem, men indtil videre uden resultat. Hvad skal jeg gøre? Kære Jesper, Mange tak for dit spørgsmål. Vi er glade for, at du stiller dette spørgsmål, da du begår en række klassiske fejl, som mange før dig har begået og mange i fremtiden vil begå, hvis ikke Tåhyleren tager fat om roden på denne misforståelse og én gang for alle får ryddet den af vejen. Først og fremmest: BEHOLD TRØJEN PÅ. For guds skyld, tag ikke den trøje af. Det sender signaler, du end ikke drømmer om. Mest af alt afslører du, at du ikke er meget andet end en neandertaler, der ikke evner at kommunikere med ord, men prøver på at sælge dine gener gennem nonverbal udstilling. Det er ca år siden denne fremgangsmåde var populær hos kvinder.

27 Dernæst, så er det meget symptomatisk, at du refererer til kvinden som hende den lyshårede D1-spiller. Der er en række lyshårede kvinder på D1. De har alle hver især et navn. Vil du gøre indtryk på en pige, så er det en god idé at starte med lære hendes navn, så hun ikke får indtryk af, at hun blot er en i rækken af mange lyshårede piger. Ved en hurtig rundspørge blandt D1, foretaget af Tåhyleren, bliver det desuden klart, at ingen kan huske, at de er blevet gjort kur til af dig. Dit store problem er altså i bund og grund, at du ikke gør indtryk. Så svaret på dit spørgsmål hvad skal jeg gøre lyder: behold din trøje på og øv dig i udtrykke dig med ord. Hvis ikke du har oplevet noget spændende de sidste par måneder, eller år, som kan fascinere andre mennesker, så må du opdigte noget. Eller måske begynde at leve et mere spændende liv. Som Mads Bager fra H1 siger: Hellere lyve end være kedelig. Venligst Brevkassen

28

29

30 Diverse udråb, statements og spørgsmål (Fundet i Tåhylerens brevkasse til forårsfesten) Eva er sammen med Søren Riis Eva Laigaard er kærester med Søren Riis!!!! WTF Louise Juul elsker at hygeeeee + mandesved 31. dynasti Tenna er gravid Verdens bedste Bendtner var her! Bülow slår piger lige i hovedet Hvorfor er Mads aldrig nøgen? Bülow har en stor pande. Han spilder meget. Tror ikke det er med vilje Sønder vi savner dig! Hvornår ser vi dig igen? Vi savner dine mål. KH H1 Tenna tager kun Basse for hans krop Hvem er Charlie George? Basse elsker Jarl Nanna som diktator Jarl elsker RAV Nanna for president.

31 I øvrigt har vi hørt... - At Bendix bare gerne vil have en kæreste. - At Anja føler lindring ved pølse. - At Hvide Brian tror, at kapers er fattigmandskaviar. - At Amanda har ledt efter negerdværge på nettet i en længere periode. - At Mads Trine var til Kalø Økofestival med sin kæreste, mens vi andre var på Northside. - At Mette Nilsson gik 13 km hjem fra byen på bare tæer og måtte misse efterfølgende kamp og træning. - At formanden HOPPEde i med begge ben til forårsfesten. - At D1-spillerne får vasket undertøj hos trænerne. - At Jarl er blevet husejer. - At det kun kræver en pakke tyggegummi, at være børnelokker i Afrika i følge Louise Holm. - At Bülow valgte fest med D2 og D3 over survivaltur med H2.

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme, svede i saunaen og sludre over kaffen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Om du er klar til date-med-succes afhænger af om du har gjort dit hjemmearbejde! Nu ønsker Suzette ikke at optræde som din

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Skal bleen af så lad den blive på

Skal bleen af så lad den blive på Skal bleen af så lad den blive på Det er en stor ting, når bleen skal af. Det kræver, at barnet er parat, og at du som forældre støtter og roser dit barn. Men hvornår ved du, at dit barn er parat, og hvordan

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013

(...) Et manuskript af. Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel. 7. Gennemskrivning, august 2013 (...) Et manuskript af Hold 5, Gribskov skole André, Jasmina, Ottilia, Sissel 7. Gennemskrivning, august 2013 SC 1. INT. KØKKEN - DAG Alt foregår i et overklasse hus, så køkkenet er pænt og stilfuld. August

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 1. INT. KLASSEVÆRELSE. DAG Kameraet kører rundt i klassen. Ved vinduet sidder et par piger og hvisker. Længere inde i klassen sidder et par af de

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Stykket mellem den første og den anden samtale

Stykket mellem den første og den anden samtale Stykket mellem den første og den anden samtale (Thomas har også forladt lokalet, nok for at gå på toilettet. Deres evaluering af ham starter først lidt inde, Thomas er ikke kommet tilbage endnu) [00:31:24.11]

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere