Få tips til, hvordan du undgår trøjetjansen Og meget andet...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få tips til, hvordan du undgår trøjetjansen Og meget andet..."

Transkript

1 Årgang 36, 2. udgave - Juni 2014 Se de flotte billeder fra housewarming Hvilket politisk parti er dit hold? Da Ruderkonge var Knægt Hvordan scorer man? Få tips til, hvordan du undgår trøjetjansen Og meget andet...

2 Som legesyge sommerfugle Kære læser. Hvor er du heldig. Sommeren står for døren, og du sidder nu med den nyeste udgave af Tåhyleren helt jomfruelig for dine øjne. Du skal derfor tage et øjeblik og nyde denne særlige følelse, som kun fremkommer i sekundet inden man klikker play på det seneste afsnit af Game of Thrones, slår øjnene op og tænker i dag starter NorthSide Festival eller ja, dette øjeblik, hvor du sidder med en ulæst Tåhyler og ikke helt ved, hvad der skal ske, men ved, at det bliver fremragende. Der er sket meget i klubben siden sidste udgave af Tåhyleren. RAV og D2 er rykket op (STORT tillykke!), D1 og H2 er rykket ned (kom igen!), vi har haft forårsfest, og sidst men ikke mindst har JAI efter mange års søgen endelig fundet et rigtig hjem i Viby med køleskab til øl og en kaffemaskine (tak til Jenny). I denne udgave af Tåhyleren kan du derfor nyde skønne billeder fra housewarming (der er sikkert også et af netop dig), brevkassens svar på forårsfestglade (og lidt rådvilde) medlemmers dilemmaer, en guide til, hvordan du undgår trøjetjansen og meget, meget mere. God fornøjelse og rigtig god sommer. Redaktionen

3

4 Os - det er bare os Når man er meget forelsket, sker der af og til det, at man helt forglemmer sig selv. Det var netop, hvad der skete for Tåhylerudvalget i sidste nummer af Tåhyleren. Vi var så fascinerede af alle de kærlighedshistorier, der udspiller sig i alle afkroge af klubben, at vi helt glemte at præsentere os selv. Derfor følger der her en kort præsentation af medlemmerne i Tåhyleren. Lad os starte med Tåhylerens yngste og smukkeste medlem; Christina Skov Nissen, som har trådt sine barnesko i Andst i Region Syddanmark. Hun er redaktionens unge padawan og hele Tåhylerens lillesøster. Hun er lynhurtig på en fodboldbane, men frygtelig langsom til at drikke øl. Og så er hun brevkassens psykolog, så kom bare an med dine problemer. Et andet nyt og dejligt medlem er den gode Tine Lund Jepsen, som også er fra Region Syddanmark. Lund er redaktionens hyggeonkel, som har taget os alle med storm med sine lumre jokes og skarpe betragtninger. For selvom man er fodboldinvalid, kan man sagtens markere sig uden for banen. Derfor er Lund også den eneste, der allerede har fået sin egen klumme i bladet, nemlig Løst og fast med Lund.

5 Vi har også fået fornøjelsen af den altid festglade, hjulbenede og prisvindende Irene på Tåhylerholdet. Med sin fornemme uddannelse som nanoscientist forstår Irene at gå helt ned i mindste detalje med tingene, hvilket gør hende til redaktionens Einstein. Desuden er hun kendt som en af D1 s giftige angribere, der end ikke kan bremses af en blodtud, hvilket hun får med jævne mellemrum. Tåhylerens ældste medlem er den nordjyske charmør Jacob. Ud over sin visdom besidder Jacob en masse ambitiøse ideer og geniale formuleringer, som engang i mellem serveres med kage til. Med fodaftryk i bl.a. bestyrelsen og på klubbens førstehold har han gennem mange år etableret kontakter på tværs af holdene, hvilket tjener Tåhyleren godt. Jacob never kisses and tells, og så har han en helt speciel evne til altid at ende i et udvalg kun med piger. Tåhylerens stab er også begavet med Majbrit. Den flotte nordjyske pige fra landet kan særligt kendes ved hendes røde hår, bidende sarkasme og skarpe blik for detaljer. Særligt de to sidstnævnte gør Majbrit til en underholdende skribent, der med sin antropologiske baggrund gør selv lange features til sjove indslag. Majbrit har om nogen bidraget til JAI i de senere år, hvor hun har siddet i bestyrelsen og er JAI s seneste tequilameister. Endelig kan man finde hende, som en ihærdig terrier, på D1 s højreside.

6 Endnu et garvet medlem er Tenna, som, inden hun drog til Aarhus, havde sin gang i det sydsjællandske Næverly Hills aka. Næstved. Hun er med hendes mange år i klubben en vigtig person på banen, men uden tvivl også udenfor banen, hvor hun gør en stor indsats for, at alle skal føle sig hjemme i klubben. Dette får hende til, på trods af et utal af upassende og skarpe jokes, at være meget vellidt. Hun er kort sagt redaktionens humoristiske mormor. Tåhyleren bliver også beriget af Jannie. Den skønne horsensianer kaster til daglig glans over D1, hvor hun med sin sublime teknik og blik for spillet er en vigtig brik i angrebsspillet. Opvæksten i Horsens gør Jannie til tidligere scooter-ejer og en fast bestanddel af Den Gule Fare. Hvis du ikke kan finde hende på Horsens stadion, så gå efter lyden af Mads Langer, og ellers finder du hende måske i gang med et fejesving i selskab med Burhan G (og Irene). Med sin smittende latter, sjove kommentarer og opsøgende natur er Jannie et uundværligt redaktionsmedlem.

7 Hvilket parti er dit hold? Efter Henrik Qvortrups fyring har Tåhyleren truffet det kontroversielle valg at hyre ham til at give os det politiske overblik i JAI. Ifølge ham fordeler holdene sig som følger på det politiske spektrum. Tåhyleren fralægger sig naturligvis ethvert ansvar.

8 Tåhylerens guide til Viby (På jagt efter vådt og tørt) Gennem tiden har Tåhyleren haft stolte traditioner for at guide vores med-jai ere til en lettere hverdag. Efter vi er flyttet ind i vores dejlige klubhus med lækre baner i Viby, kan det være svært pludselig at skulle overskue de mange tilbud, denne bydel kommer med. Vi vil derfor i dette blad, og i de kommende, bringe overblik over og anmeldelser af de mest nødvendige kulturelle tilbud i Viby. Og hvorfor ikke starte med de tilbud, der ligger JAI ere mest på sinde - nemlig steder, hvor der kan købes kolde øl! Vi kom hurtigt frem til 3 muligheder: Værtshuset Dick Turpin, Bowl n Fun og vores eget klubhus. Vi ved, at klubhuset altid er et besøg værd, og derfor drog vi ud i det Viby ske aftenliv en ganske almindelig tirsdag aften efter træning for at opsøge de to andre beværtninger og finde ud af, hvad de har at byde på. Vi vurderede de steder, vi besøgte, på en skala fra 1-6 stjerner. Dick Turpin: De udsendte havde virkelig sat forventningerne i vejret inden besøget på denne beværtning. Under hele den forudgående træning var der blevet set frem til kolde fadøl og forhåbentlig VM-bold. Sådan skulle det desværre ikke gå For Dick Turpin lukker kl. 21 i hverdagene. Vi nåede dog at observere, at der er masser af plads, så man snildt kan tage hele sit hold med, og så koster 10 øl 190 kr. Dick Turpin ** I denne omgang kan vi kun give to stjerner, da de lukker når vores træning slutter. Det trækker dog lidt op, at det så så hyggeligt ud. Vi vender stærkt tilbage i et andet nummer!

9 Bowl n fun: Stadig fulde af forhåbning om, at denne tirsdag aften skulle byde på kolde fad og bold, satte vi kurs mod Bowl n fun. På deres hjemmeside står der, at de lukker kl. 22, men det kan vist diskuteres. Da vi ankom var banerne mørklagte, men i baren sad dog 5-6 middelaldrene mænd i nydeligt sponsoreret bowlingtøj med en flot bartender bag disken. Høfligt adspurgt om vi kunne bestille 3 fadøl, blev svaret dog blankt nej Endnu en gang måtte vi forlade en beværtning tørstige og nu også en smule fortvivlede. Er det slet ikke muligt at få en kold øl efter træning en almindelig tirsdag!? Den eneste grund, vi kan se, til at besøge Bowl n fun, er muligheden for at støde ind i nogle søde drenge, der kommer ud af Viby IF s klubhus. Bowl n Fun * Dette sted lader til kun at være for bowlinghold én stjerne fra os. Lettere frustrerede gik vi ud i det Viby ske aftenliv - nu både tørstige og sultne. Derfor gik overvejelserne på, om vi skulle ændre formålet med denne artikel til at anmelde spisesteder i stedet for beværtninger. Endnu en gang skulle Viby dog vise sig fra den ikke alt for samarbejdsvillige side Shawarma, pizza og taco steder er der nok af. Igen måtte vi dog erkende, at vi var taget alt for sent afsted til denne byvandring. Alle steder var ved at lukke, her hvor klokken

10 nærmede sig I vores søgen på åbne spisesteder fulgte vi efter nogle lokale drenge - og de ledte os til intet mindre end McDonalds! McDonalds: Her fandt vi årsagen til de tomme Viby ske gader - en alenlang kø af sultne medborgere (og måske et hint til alle de andre spisesteder om at holde længere åben). Vi traf en hurtig beslutning og valgte at inkludere en McD - anmeldelse, så vi ikke gik helt tomhændede hjem. Efter en del ventetid blev vi mødt af en ekstraordinær god service ved disken og fik en hurtig og venlig betjening. Klart et plus i bogen! Burgerne var varme, friske og som de ellers skal være. Det eneste minus var, at osten ikke var helt smeltet. Det blev også kommenteret, at de havde sparet lidt for meget på dressingen. Hotwings ene var udemærkede, sprøde og stærke - dog skal man lige være ekstra opmærksom på, om de giver én den rigtige dip. Derudover fik vi også testet chili cheese tops og en milkshake, som også levede fuldt ud op til McD standard. Alt i alt et rigtig godt måltid. Men McD er jo ikke bare et spisested, det er en oplevelse. Så værd at pointere er, at de både har en terrasse, legeland, drive-in og toiletter. McDonalds sørger også for, at du aldrig behøver at cykle sulten hjem fra Viby. De har nemlig åben fra i hverdagen og døgnåbent i weekenden. McDonald s Viby **** Vi fik mad og hyggede os. Det trækker dog ned, at de ikke servede øl eller viste fodbold, og at vi fik en forkert dip til hotwings. Servicen var dog helt i top og ud over det sædvanlige!

11 Da Ruder Konge var knægt For at anerkende Aab s flotte sæson, har vi i dette nummer af Tåhyleren valgt at snakke med to af JAI s egne spillere, som tidligere har haft sin gang i den Nordjyske by, Aalborg. Navn: Anne Simone Nielsen Hold: D1 Alder: 27 Beskæftigelse: Erhvervsjurist Tidligere fodboldklubber: Bangsbo Freja, Vejgaard Boldklub Vi har hørt, at du er fra det sagnomspundne Nordjylland. Hvor er du mere specifikt fra? Jeg har boet lidt rundt omkring i Nordjylland. Jeg er født i Aalborg, hvorefter vi flyttede til Skagen, herefter til Jerup og så til Frederikshavn, hvor jeg har boet det meste af tiden. Til sidst flyttede jeg så til Aalborg igen for at læse. Boede du på en gård ligesom de fleste andre nordjyder? Nej, for jeg boede inde i Frederikshavn, som jo er en fiskerby. Det kunne man dog ikke mærke, selvom man joker lidt med det. Der bliver fx kastet fisk ind på banen, når der spilles ishockey.

12 Under min research fandt jeg ud af, at nordjyder spiser flere hovedpinepiller end folk fra andre stedet i landet, hvilket fik mig til at tænkte. Er det, fordi I drikker mere, jer fra Nordjylland? Jamen nu har vi jo Jomfru Ane Gade, og den gør, at mange folk drikker en del. Så det må nok være derfor. Kender du andre myter eller sandheder omkring Nordjylland og nordjyder? Det, der nok mest er, er, at jeg ofte hører, at vi nordjyder snakker anderledes, med dialekt, og at vi snakker langsomt. De andre piger fra holdet siger i hvert fald en gang i mellem, at jeg siger et eller andet på en underlig måde. Og ellers er en sandhed nok bare, at vi er klart de bedste til at spille fodbold. Vi har jo både vundet pokalen og mesterskabet. Hvad er du mest til Aarhus eller Nordjylland? Altså jeg er ret glad for at bo i en større by, men jeg skal ikke udelukke, at jeg tager tilbage til Aalborg for at komme tættere på min familie.

13 Navn: Mathias Riis Korup Hold: H2 Alder: 21 Beskæftigelse: Studerer medievidenskab på første år Tidligere fodboldklubber: Aab, Oure, Støvring, Øster Hornum Vi har hørt, at du er fra det sagnomspundne Nordjylland. Hvor er du mere specifikt fra? Jeg boede de første to år i Aalborg, men så har jeg flyttet lidt rundt. Derfor også de mange forskellige fodboldklubber. Men der, hvor jeg har boet længst, er i Guldbæk, som er en lille flække. Senere flyttede vi så til byen, fordi mig og min søster var trætte af at bo på landet. Boede du på en gård ligesom de fleste andre nordjyder? Jeg har boet på et nedlagt landbrug, men der var ingen dyr. Det var fordi, mine forældre havde en passion for at ordne haven. Men det var en faldefærdig gård, så det hele faldt sammen, så snart man fik lavet det, så det blev de hurtigt trætte af. Under min research fandt jeg ud af, at nordjyder er dem, som spiser flest hovedpinepiller i Danmark, hvilket fik mig til at tænkte. Er det fordi, I drikker mere? Det er egentlig, fordi der lugter så meget på grund af alle gårdene. Så folk bliver simpelthen nødt til at tage hovedpinepillerne for at klare stanken. Og de, som ikke gør dette, drikker i stedet for at klare det. Men så vågner de i stedet op til både stanken og tømmermændene, og så tager de blot den dobbelte portion hovedpinepiller.

14 Kender du andre myter eller sandheder omkring Nordjylland og nordjyder? En sandhed er nok, at vi har de vildeste studenteruger pga. Jomfru Ane Gade. Gaden betyder dog også, at der er mange slåskampe på grund af sociale tabere, som kommer derind bare for at slås. En anden sandhed må være, at vi har Danmarks bedste strande, hvor der er masser af letpåklædte damer og gode fester, som varer til den tidlige morgen. Hvad er du mest til Aarhus eller Nordjylland? Det kommer an på formålet. Hvis man har fået en dårlig karakter og har lyst til at slås, er Nordjylland ret godt, og alle man kender går i byen samme sted, så man ser dem oftere. Men man får nu de bedste byture i Aarhus, og der er en hel anden mentalitet med en masse studerende og søde mennesker. Har du noget, du føler, der til slut skal siges om din nordjyske hjemstavn? Nordjyder er bare bedre til fodbold!

15 Den første gang... (Du skal vaske tøj) Tåhyleren har igennem det seneste år påtaget sig det vigtige hverv at viderebringe JAI s stolte traditioner og ikke mindst hjælpe nye som gamle medlemmer med at navigere i dem. Denne gang ser vi på en velkendt følelse: Du kigger på holdkortet og bemærker en lille parentes efter dit navn. Muligvis er du blot lykkelig for at være på holdkortet, men den glæde forstummer hurtigt, når du læser de fire bogstaver, der tilsammen siger: vask. Men bare rolig - her er nogle gode undskyldninger og råd til, hvordan tjansen kan håndteres. Hvad kan du sige: 1. Jeg har allerede vasket [indsæt fiktivt tal > 0] gange i den her sæson! 2. Jeg har ikke adgang til en vaskemaskine men jeg tager gerne frugt med! (Denne væsentligt mere attraktive tjans kan klares med fx 5 bananer, der skæres i meget tynde skiver. 3. Jeg kan desværre ikke spille næste gang, så det er bedre, at en anden tager tøjet. (Ja, man kan blive nødt til at sidde over en kamp for at undgå tjansen) 4. Min vaskemaskine kan ikke vaske under 90 grader. (Dette har faktisk tilsyneladende været tilfældet med H5 s trøjer, som de har arvet fra D1)

16 Skulle uheldet være ude, og du alligevel får vasketjansen, kan du overveje følgende gode råd: 1. Farver i fodboldtøj smitter ikke af. Smid ALT i vaskemaskinen på samme tid. 2. Fodboldtøj stinker per definition nøjes med at hæng det til tørre. 3. Få dig et lift hjem fra kampen og glem tasken i liftets bil. 4. Ingen forventer, at tøjet er hverken strøget eller lagt sammen smid ALT ned i tasken, efter du har pillet nummer 10 væk til dig selv. 5. Undlad at vaske tøjet (og mød op til kampen i en taxa 3 minutter før kampstart med en promille på 2. Jesper Stilling lykkedes med dette i en H1-kamp mod Aarhus Fremad i 2010, og ingen spurgte for alvor til tøjet). Hermed bør du være klædt på til at håndtere vasketjansen!

17 Løst og fast med Lund Tinder den moderne Klodshans Jeg er ¾ fysioterapeut, kaffedrikker, elitebilist, midlertidigt invalid, en anelse for maje ind imellem og så meget andet Jeg er Lund! Denne gang er temaet for artiklen på opfordring fra D1, hvilket jeg har valgt ikke at sætte spørgsmålstegn ved. Man har gjort, hvad man kunne: været med til alle sociale arrangementer, deltaget i alle kampdage, forhørt sig ved sine holdkammerater om potentielle muligheder osv. osv. Men hvad gør man så, når man når til det punkt, hvor man har opgivet håbet om at finde kærligheden i JAI? For nogen er det et stort skridt at tage, men når alt andet glipper, må man se realiteten i øjnene og begynde at kigge uden for JAI s grænser. Jeg vil forsøge at give disse sjæle et lille skub i den rigtige retning. Før gik man ud i den virkelige verden og mødte folk face to face, helt tilfældigt eller gennem venner. Denne gammeldags måde at møde hinanden på synes efterhånden at blive overhalet indenom af den sprudlende teknologi, herunder de sociale medier. Indrøm det bare: I har alle været der mange af jer er der helt sikkert endnu og de, der allerede har fundet kærligheden, kigger nysgerrigt med ved vennerne og veninderne. Og så er der den brøkdel af jer, der stadig har en mobiltelefon med trykknapper tja, I må slå lyttelapperne rigtig godt ud.

18 Lad mig først og fremmest forklare jer lidt om, hvad denne flirte-/dating-/knalde-app, Tinder, går ud på: via din Facebook-profil indsamler Tinder dine grundlæggende informationer og en række billeder. Når de potentielle kandidater dukker op på skærmen, får du bl.a. oplyst afstanden mellem disse og dig, antal fælles venner og fælles interesser. Herefter er det muligt for dig anonymt at synes godt om personen eller ej ved at swipe enten til højre eller venstre. Hvis begge synes godt om hinanden, resulterer det i et match, og Tinder åbner en chat for jer. Her får du altså en enestående chance for at vurdere folk allerede inden, du har mødt dem og lært dem at kende. Nogle vil sige, at det er overfladisk mange af dem benytter sig alligevel af app en andre vil sige, at det er en genial måde at møde nye mennesker på og samtidig sorterer dem fra, hvor du føler dig way out of their league. Med andre ord er det den moderne udgave af eventyret om Klodshans, ganske simpelt: Dur ikke væk - metoden. Kan du alligevel ikke helt slippe håbet om at finde kærligheden i JAI, er mit bedste råd til dig: sæt dig i klubhuset, tænd for Tinder og indstil afstanden til 20 meter. Jeg vil fatte mig i korthed og lade jer udforske og eksperimentere på egen hånd. Med på vejen får I dog et par enkelte råd: Forsøg at bevare roen, når I først kommer i gang med swiperen tommelfingeren kan overtage kontrollen. Undgå at tage billeder af dig selv og din nøgne, eventuelt veltrænede overkrop i spejlet. Og HVIS du alligevel ikke kan dy dig, så slå lige blitzen fra. Don t drink and Tinder.

19 Kommer du alligevel i den situation, hvor Tinder og alkohol bliver blandet, kan I lige så godt gøre en leg ud af det for hele selskabet. Det er dermed også et tydeligt bevis på, at dating sagtens kan være en holdaktivitet: Drik, hvis du får et match. Hvis I har fælles venner/interesser, skal du drikke i det antal sekunder. Hvis du støder på en person, du kender, skal alle i selskabet drikke. Tinder kan være stærkt vanedannende husk, at der stadig er en verden uden for din computertelefon.

20 Hvis JAI var et Haikudigt Hvem er go?: D2! Oprykning til serie 1. Tillykke og skål. Ny Happy Slapping? Ingen forstod konceptet. RAV var på Northside. Undskyld H1/RAV. hvis I os er rykket op i mellemtiden. Beskyttet titel? Tenna er fodboldspiller. Og sådan er det! Stor begivenhed. JAI er nu flyttet. Pølser på grillen. En lummer mandag. På fisketur med Tue. Ulovligheder! Eneste måde, ASA overhaler os: omstrukturering.

21

22 Månedens look-a-like Frank Hvam eller Jacob Jensen?

23 Brevkassen I denne udgave af Tåhylerens brevkasse har vi valgt at svare på spørgsmål stillet i vores opstillede brevkasse til forårsfesten. Vi har her på redaktionen fået enkelte bemærkninger om, at vores artikler er for lange, så derfor har vi valgt at svare klart og enkelt på en række af de stillede spørgsmål. Andre spørgsmål har dog krævet en længere og mere uddybende respons, så for at tilfredstille alle, kommer der både korte og lange svar. -Hvorfor er H2 så dårlige? Er det Gomez? -Skal man være gammel for at forstå Tennas humor? -Er Tenna en klud? (Disse spørgsmål er stillet som individuelle spørgsmål, men de er samlet, da de har samme svar) Kære spørgsmålsstillere Nej. Venligst Brevkassen

24 Kære Brevkasse. Fik I rystet røv til Backstreet Boys? Vh den danseglade JAI er Kære danseglade JAI er Ja. Venligst Brevkassen Hej Brevkasse! Jeg er forelsket i Maibritt og græder hver nat fordi hun forlader JAI!! Hvad skal jeg gøre for at beholde min eneste kærlighed i klubben? Den fortvivlede Glenn Kære den fortvivlede Glenn Lær som det første, at stave din eneste kærligheds navn. Venligst Brevkassen

25 Kære Brevkasse, Jeg er simpelthen så meget i tvivl. Jeg har et godt øje til min træner, men det er svært at afsløre. Hvad gør jeg? //Anonym D2 Kære Anonyme D2, Ah ja, kærlighed. Det er et af Tåhylerens foretrukne emner. Især når det potentielt kan føre lidt skandale med sig, som i dette tilfælde. Først og fremmest skal du have afdækket, om han også har et godt øje til dig. Hvordan finder jeg ud af det?, spørger du måske. Der er en række parametre, du kan måle på. Først skal du være ærlig over for dig selv: Er du dårlig til at spille fodbold? Hvis svaret er ja, og du stadig optræder hyppigt i start 11-eren, så er dine chancer gunstige. Hvis du er pis god (tjek evt. med én eller to holdkammerater før du drager denne konklusion) og oftest bliver udtaget til bænken, skal du nok indse, at løbet på forhånd er kørt. Derudover kan du måle på, i hvor høj grad han griner af dine jokes også dem, der ikke er sjove; om du oftest bliver skånet for frugt- og vasketjans; om han ofte får klemt sig ind i kampråbs-cirklen ved siden af dig; om du generelt føler, at han søger dit selskab til fester og kommenterer ekstra meget på dine forum- og facebook posts. Kan du svare ja til et par eller flere af ovenstående er der håb! Før vi svarer på, hvad du skal gøre, vil vi også gerne fortælle dig, hvad du IKKE skal gøre. For nej, det er ikke normalt at kaste- og sparketeknik bliver øvet i en tandem-session, hvor han holder om dine hofter. Så lad være med at foreslå det. Ej heller er det normalt at bede din træner om at hjælpe dig med at strække ud. I det hele taget skal du undgå at være åbenlys i ikke-alkoholpåvirket situation. Sørg i stedet for, at

26 både du og han har en tilpas høj promille til, at du til enhver tid kan lade som, at intet er hændt dagen der på. Eftersom begge D2-trænere skal med på Fanø, er det eneste rigtige i dit tilfælde faktisk at tage med til Fanø Cup. Her vil der være rig mulighed for ved et tilfælde at ramme hans telt i en brandert eller endnu bedre: Genindfør is-terningelegen, der i en årrække bragte håbefulde unge kvinder i kysseposition med Andreas Bertelsen aka. JAI s flotteste fyr, også selvom man ikke turde tale med ham uden for legen. Reglerne er simple: Man tager en isterning og så sender man den ellers i cirkulation blandt de tilstedeværende, og så håber man på at ramme ens udkårne så ofte som muligt. Og at isterningen blot smelter og udvikles til et regulært kys. Selv tak. Venligst Brevkassen Hej Tåhyler, Jeg hedder Jesper. Jeg kan vildt godt lide hende den lyshårede D1-spiller. Jeg har forsøgt at vise min overkrop frem, men indtil videre uden resultat. Hvad skal jeg gøre? Kære Jesper, Mange tak for dit spørgsmål. Vi er glade for, at du stiller dette spørgsmål, da du begår en række klassiske fejl, som mange før dig har begået og mange i fremtiden vil begå, hvis ikke Tåhyleren tager fat om roden på denne misforståelse og én gang for alle får ryddet den af vejen. Først og fremmest: BEHOLD TRØJEN PÅ. For guds skyld, tag ikke den trøje af. Det sender signaler, du end ikke drømmer om. Mest af alt afslører du, at du ikke er meget andet end en neandertaler, der ikke evner at kommunikere med ord, men prøver på at sælge dine gener gennem nonverbal udstilling. Det er ca år siden denne fremgangsmåde var populær hos kvinder.

27 Dernæst, så er det meget symptomatisk, at du refererer til kvinden som hende den lyshårede D1-spiller. Der er en række lyshårede kvinder på D1. De har alle hver især et navn. Vil du gøre indtryk på en pige, så er det en god idé at starte med lære hendes navn, så hun ikke får indtryk af, at hun blot er en i rækken af mange lyshårede piger. Ved en hurtig rundspørge blandt D1, foretaget af Tåhyleren, bliver det desuden klart, at ingen kan huske, at de er blevet gjort kur til af dig. Dit store problem er altså i bund og grund, at du ikke gør indtryk. Så svaret på dit spørgsmål hvad skal jeg gøre lyder: behold din trøje på og øv dig i udtrykke dig med ord. Hvis ikke du har oplevet noget spændende de sidste par måneder, eller år, som kan fascinere andre mennesker, så må du opdigte noget. Eller måske begynde at leve et mere spændende liv. Som Mads Bager fra H1 siger: Hellere lyve end være kedelig. Venligst Brevkassen

28

29

30 Diverse udråb, statements og spørgsmål (Fundet i Tåhylerens brevkasse til forårsfesten) Eva er sammen med Søren Riis Eva Laigaard er kærester med Søren Riis!!!! WTF Louise Juul elsker at hygeeeee + mandesved 31. dynasti Tenna er gravid Verdens bedste Bendtner var her! Bülow slår piger lige i hovedet Hvorfor er Mads aldrig nøgen? Bülow har en stor pande. Han spilder meget. Tror ikke det er med vilje Sønder vi savner dig! Hvornår ser vi dig igen? Vi savner dine mål. KH H1 Tenna tager kun Basse for hans krop Hvem er Charlie George? Basse elsker Jarl Nanna som diktator Jarl elsker RAV Nanna for president.

31 I øvrigt har vi hørt... - At Bendix bare gerne vil have en kæreste. - At Anja føler lindring ved pølse. - At Hvide Brian tror, at kapers er fattigmandskaviar. - At Amanda har ledt efter negerdværge på nettet i en længere periode. - At Mads Trine var til Kalø Økofestival med sin kæreste, mens vi andre var på Northside. - At Mette Nilsson gik 13 km hjem fra byen på bare tæer og måtte misse efterfølgende kamp og træning. - At formanden HOPPEde i med begge ben til forårsfesten. - At D1-spillerne får vasket undertøj hos trænerne. - At Jarl er blevet husejer. - At det kun kræver en pakke tyggegummi, at være børnelokker i Afrika i følge Louise Holm. - At Bülow valgte fest med D2 og D3 over survivaltur med H2.

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Med kurs mod kærligheden

Med kurs mod kærligheden Med kurs mod kærligheden Dating-junglen: Henrik Gehrt opgav de krævende danske kvinder og søgte i stedet en østeuropæisk. Hans nye kæreste er fra Ukraine, og alt virker bedre og nemmere Af Rikke Struck

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer Nyhedsbrev Til alle fritidsklubmedlemmer Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Der sker altid noget i klubben. Så er sommeren over os og vi skal

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør

Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefdirektør Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr. 2013-008563 Louise Nygaard Andersen Fuldmægtig, cand.jur. lna@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Du logger på fra forsiden. Når du har indtastet brugernavn og password, vil der i højre side fremkomme en menu med punkterne: Redigér denne

Læs mere

Min Guide til Trisomi X

Min Guide til Trisomi X Min Guide til Trisomi X En Guide for Triple-X piger og deres forældre Skrevet af Kathleen Erskine Kathleen.e.erskine@gmail.com Kathleen Erskine var, da hun skrev hæftet, kandidatstuderende på Joan H. Marks

Læs mere

VI ER RØDE VI ER HVIDE

VI ER RØDE VI ER HVIDE VI ER RØDE VI ER HVIDE DANMARK SKAL MED TIL EM I FODBOLD 2016 På det nye landshold glimter fremtidens stjerner. Med 24 hold i slutrunden og en gunstig pulje i kvalifikationen har Danmark alle muligheder

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Scor i Sommerferien Score i sommerferien hvorfor? Hvorfor har jeg valgt at skrive en e-bog om at score i sommerferien? Fordi jeg igen og igen hører fra fyre at de tager til Lloret de Mar, Bulgarien,

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe.

Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Messehåndbogen Gode tips & ideér til en succesfuld messe. Ofte ses der desværre flere kedelige tendenser når firmaet drager på messetur. Det kan være, at I simpelthen har så mange produkter at vise frem,

Læs mere

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen.

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen. Vadgårdskole Dato 23/1 Vadnyt er det nye blad her på skolen. Bladet indeholder sladder, De nye mål, madkassen ved kantinen osv... Årgang 1, Nummer 1 Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Dansk-Kinesisk Parlør

Dansk-Kinesisk Parlør . Dansk-Kinesisk Parlør Shaola J. G. Zhou Dansk-Kinesisk Parlør Samfundslitteratur Shaola J.G. Zhou Dansk-Kinesisk Parlør 1. udgave 2001 Samfundslitteratur, 2001 Omslag: Torben Lundsted Sats: Forfatteren

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Elevatortalen kort og godt

Elevatortalen kort og godt Kapitel 13 Elevatortalen kort og godt Tænk, hvis du møder direktøren for den virksomhed, som du drømmer om at være ansat i. Hvis I for eksempel mødes i en elevator, og du har fra stuen til 3. sal til at

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

fsa DANSK SKRIFTLIG FREMSTILLING Folkeskolens Afgangsprøve

fsa DANSK SKRIFTLIG FREMSTILLING Folkeskolens Afgangsprøve fsa Folkeskolens Afgangsprøve DANSK SKRIFTLIG FREMSTILLING 3½ time Maj 2013 Du skal vælge en af nedenstående opgaver: 1 Universet 2 Hvis jeg nu bestemte alt 3 Hænder 4 Danske unge er ude på et sidespor

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

dit selvværd Guide Sådan styrker du Guide: Guide: 5 veje til et bedre selvværd Vil du læse mere? sider

dit selvværd Guide Sådan styrker du Guide: Guide: 5 veje til et bedre selvværd Vil du læse mere? sider Foto: Iris Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Guide: Sådan styrker du dit selvværd Guide: 5 veje til et bedre selvværd Vil du læse mere? Styrk dit selvværd INDHOLD I DETTE

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Love Birds. Handling. 1. Blind date

Love Birds. Handling. 1. Blind date Titel: Love Birds Instruktør: Trylle Vilstrup Produktionsår: 2000 Filmens længde: 9 min. 38 sek. Målgruppe: Udskoling Alderscensur: Tilladt for alle Timetal for undervisningsforløb: 3 4 lektioner Love

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne

Opgave 1: Find forholdsordene i sætningerne Forholdsord fortæller os, hvor noget er i forhold til en anden ting. Fx: Bogen lå på bordet Haven var foran huset Forholdsord kan være: I, under, over, ved siden af, foran, ved, bagved, fra, på, igennem

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1:

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Beskrivelse: Intern konflikt i patruljen. Simple og klare udsagn som skal placeres på konflikttrappen. Slutter med påvirkning af konflikten udefra hvor TL er et

Læs mere

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind!

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind! En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. Den fortæller, det er noget personligt. Den fortæller, at man får for lidt i lommepenge. Citat;

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Formands beretning SAR 27/2-14

Formands beretning SAR 27/2-14 Formands beretning SAR 27/2-14 Da det er min første formands beretning, vil jeg starte med at undskylde hvis der er noget jeg har glemt, overset eller fejl disponeret. Igen i går er der sket mange ting

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

ENLIG ELLER SAMLEVENDE? ENLIG ELLER SAMLEVENDE? Vejledning til enlige forsørgere, der modtager børnetilskud eller økonomisk fripladstilskud HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ENLIG SOM MOD- TAGER AF BØRNETILSKUD ELLER ØKONOMISK FRIPLADSTILSKUD?

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Personas. Emma 10 år + Signe 10 år + Cecilie 10 år. Hvornår: 1 gang om ugen og opvisninger. Hvad: Gymnastik.

Personas. Emma 10 år + Signe 10 år + Cecilie 10 år. Hvornår: 1 gang om ugen og opvisninger. Hvad: Gymnastik. Emma 10 år + Signe 10 år + Cecilie 10 år Hvornår: 1 gang om ugen og opvisninger. Hvad: Gymnastik. Spise/drikke behov: Sidde med veninderne og hygge og deler maden. Opholder sig: I salen omkring tasker

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året

Pige. Kærlighed. Årstid: Hele året Pige Kærlighed Målgruppe: Seniorspejdere Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Kærlighed - niveau 4 - trin for trin En stor del af en piges hverdag og tanker handler om kærlighed. Det kan

Læs mere

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 Dato: 31/10 2013 Turen til Spanien. Årets tur til Spanien, blev endnu engang en SUPER tur, hvor det sociale var i højsædet. Efter en relativ tidlig ankomst til

Læs mere

Egeskovs webapp "Tilsæt Eventyr!" Egeskov slot - Tilsæt eventyr! Klientpæresentation - 2014

Egeskovs webapp Tilsæt Eventyr! Egeskov slot - Tilsæt eventyr! Klientpæresentation - 2014 Egeskovs webapp "Tilsæt Eventyr!" Egeskov slot - Tilsæt eventyr! Klientpæresentation - 2014 Intro I denne klientpræsentation vil vi beskrive vores tanker omkring skabelsen af et multimedieprodukt. Vi vil

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

10/START MED HISTORIEN præmateriale 1 lærer

10/START MED HISTORIEN præmateriale 1 lærer præmateriale 1 lærer Kære lærer Her er nogle aktiviteter, der kan sætte fokus manuskriptskrivning, så eleverne gennem deres forberedelse får mere ud af kurset på Station Next. Nedenstående aktiviteter

Læs mere

Viden om børn og unge der vokser op i familier med alkoholproblemer

Viden om børn og unge der vokser op i familier med alkoholproblemer Viden om børn og unge der vokser op i familier med alkoholproblemer Oplæg Nyborg Strand November 2012 Talkshoppens program: Dynamikken i alkoholfamilien Prægninger og belastninger for barnet/den unge Recovery

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Start samtalen med pigerne idag! Start samtalen en kort introduktion Denne bog er skrevet med ét formål. Formålet er at give dig de redskaber der skal til, for at møde mennesker. Hverken mere eller mindre.

Læs mere

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET

BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET BØRNEINDBLIK 1/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 1/2014 1. ÅRGANG 28. JANUAR 2014 ANALYSE: VOKSNE TALER FOR LIDT MED BØRN OM SVÆRE EMNER KYS, KÆRLIGHED OG KØNSHÅR 13-ÅRIGE VIL TALE OM DET En ny undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 8. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen

Læs mere

BRUG BOLDEN, MOR. (og far) INSPIRATIONSKURSUS FOR MØDRE og fædre. -fra leg til landshold

BRUG BOLDEN, MOR. (og far) INSPIRATIONSKURSUS FOR MØDRE og fædre. -fra leg til landshold BRUG BOLDEN, MOR (og far) INSPIRATIONSKURSUS FOR MØDRE og fædre -fra leg til landshold BRUG BOLDEN, MOR (og far)! Formål At vise hvorledes forældre - specielt mødre - kan involveres i døtrenes træning.

Læs mere

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF

Dagens kamp: 09/09-2006. Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Dagens kamp: 09/09-2006 Christiansbjerg IF vs. Hornslet IF Århus CHRISTIANSBJERG I.F. BYDER VORE MODSTANDERE OG TILSKUERE VELKOMMEN TIL DAGENS HJEMMEKAMP Christiansbjerg IF PIPI Døgnkiosk VIDEOUDLEJNING

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere