SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE"

Transkript

1 SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TORSDAG DEN 22. JUNI 2006, KL PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN

2 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 115 Fraværende: Ole Taustup Hansen, Bent Erik Hansen, Torben Skovhus og Holger Pedersen. I stedet for Holger Pedersen, der er syg, mødte Arne Erlund. Til behandling forelå: 110. Økonomiske status for de 3 nuværende kommuner Godkendelsessager fra de 3 nuværende kommuner Budget 2007 for Økonomiudvalget Budgetbehandlingen Ansøgning fra Højstrup vedrørende genopretning af afdeling 16, 35 og 66 i Søndersø Nedlæggelse af Det Fælles Nordfynske Integrationskontor Sammenlægning af aktiveringsindsatsen i Bogense, Otterup og Søndersø Kommuner pr. 1. juli Fordeling af flygtningekvote for Indfasning af ikke-arbejdsmarkedsparate målgrupper Danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl Den specialiserede revalideringsindsats Redegørelse om behovet for regionale og andre kommuners tilbud på det sociale område Organisering af botilbudene i handicapområdet Forslag til organisation - decentrale enheder under Teknik- og Miljøforvaltningen Valg til Beboerklagenævnet Drøftelse af renovationsordning i NyBogense Kommune Høring vedrørende Budget 2007 for Trafikselskabet for Fyn Forslag til Budget 2007 for Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn (UUO) Betalingsfrister, rente- og gebyrpolitik Evaluering af budgetseminaret den 13. juni Fællesindkøb - Samarbejdsaftale Folkeafstemning om kommunenavn Orientering fra Formanden LUKKET PUNKT: Orientering fra Formanden Udtrædelse af Sammenlægningsudvalget...137

3 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Økonomiske status for de 3 nuværende kommuner Sagsnr I Bekendtgørelse om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne i fremgår, at Sammenlægningsudvalget skal orienteres om økonomien i de kommuner, der indgår i den nye kommune. Hvor en kommune den 1. januar 2007 indgår i 2 eller flere kommuner, skal sammenlægningsudvalgene for disse kommuner orienteres. Senest den 20. i hver måned skal kommunerne endvidere oplyse sammenlægningsudvalgene om følgende for den seneste måned: 1. Oversigt over den likvide beholdning i henhold til saldi ultimo måneden og gennemsnitlige saldi over de seneste 12 måneder på funktionerne og 9.50 i det kommunale budget- og regnskabssystem. 2. Oversigt over kontrakter, som er indgået siden seneste oversendelse af oplysninger, og som indebærer udgiftsmæssige bindinger efter 1. januar Opgørelse over akkumuleret bevægelse på regnskab sammenholdt med budgettet for 2006 korrigeret for godkendte tillægsbevillinger. Opgørelsen skal være opdelt på drift, anlæg og finansielle poster og specificeret på udgifter og indtægter. Driftsudgifterne skal endvidere være specificeret på hovedkonti samt på arterne løn og øvrig drift jf. det kommunale budget- og regnskabssystem. Økonomiske oplysninger udarbejdet den 13. juni Til efterretning Godkendelsessager fra de 3 nuværende kommuner Sagsnr På baggrund af Indenrigs- og Sundhedsministeriets skrivelse af 29. marts 2006 om Sammenlægningsudvalgets mulighed for at regulere væsentlige økonomiske dispositioner i kommunalbestyrelserne i 2006 traf Sammenlægningsudvalget i sit møde den 6. april 2006 beslutning om, at Sammenlægningsudvalget ikke skal godkende tillægsbevillinger på drift og anlæg i 2006 i de nuværende kommuner på under 0,1 mio. kr.

4 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 117 Bogense Kommune fremsender 1 sag til godkendelse: Tillægsbevilling på kr. i forbindelse med etablering af børnehaven Strandtuen. Otterup Kommune fremsender 1 sag til godkendelse: Ændring af investeringsplanen således at renovering af SFO Skovtroldene tilføres 1,2 mio. kr. Beløbet finansieres ved, at renovering af børnehaven Kløvermarken og Løkkemarkskolen etape 2 ikke iværksættes. Søndersø Kommune fremsender 1 sag til godkendelse: Forslag til lokalplan nr. 117 og kommuneplantillæg nr. 2 for et boligområde i Morud udvidelse af Frugthaven Budget 2007 for Økonomiudvalget Sagsnr J.nr Sammenlægningsudvalget har i sit møde den 6. april 2006 godkendt tidsplan og generelle budgetforudsætninger for udarbejdelse af budget I den anledning skal Økonomiudvalget drøfte harmoniseringer og grundlæggende budgetteringsprincipper inden for eget område. Den 13. juni 2006 afholdes et budgetseminar med gennemgang af budgetstatus på alle områder med udgangspunkt i ad hoc-udvalgenes foreløbige drøftelser af harmonisering af serviceniveauer. Generelle budgetforudsætninger for budget 2007 Tidsplan for budget 2007 Materiale udleveret på Budgetseminaret den 25. april 2006 bedes medbragt til mødet.

5 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 118 Økonomichef Gitte Clemmensen deltager i behandlingen af dette punkt. Det indstilles, at der indarbejdes puljer i budget 2007 jf. Økonomichefens notat model B i Barselsudligningsordningen. Økonomiudvalgets indstilling godkendt Budgetbehandlingen 2007 Sagsnr J.nr Midlertidigt Tværgående Hovedsamarbejdsudvalg (MTHSU) behandlede på mødet den 8. juni 2006 ønsket fra medarbejdersiden om at blive inddraget i drøftelsen af budgettets konsekvenser for arbejds- og personaleforhold jf. MED-aftalens 7. Beslutning i Midlertidigt Tværgående Hovedsamarbejdsudvalg den 8. juni 2006: Medarbejdersiden ønsker at blive repræsenteret med 2 medlemmer i Sammenlægningsudvalgets temadag om budgetlægning 2007 den 24. august Formanden lovede at forelægge ønsket for Sammenlægningsudvalget. Borgmesteren foreslog, at der afholdes møde mellem Økonomiudvalget og MTHSU den 31. august 2006, kl for en drøftelse af budgetforslaget. Borgmesterens forslag blev godkendt. Det indstilles, at tilbuddet fra b-siden ikke imødekommes, idet der er tale om et rent politisk møde/temadag. Økonomiudvalget godkender, at der afholdes fællesmøde med MTHSU som foreslået af Formanden.

6 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Ansøgning fra Højstrup vedrørende genopretning af afdeling 16, 35 og 66 i Søndersø Sagsnr J.nr Social- og Kulturforvaltningen i Søndersø Kommune blev i april 2006 kontaktet af Boligforeningen Højstrup, da de ønsker at søge Landsbyggefonden om midler til byfornyelse i deres afdeling 16, 35 og 66, Søndersøparken, 5471 Søndersø. Byfornyelsesprojektet skal bestå af en organisatorisk, fysisk og social genopretning. Der er forslag om ansættelse af en boligsocial medarbejder forbedring af friarealer ombygning af fælleshus. Der søges om i alt kr. 6 mio. hos Landsbyggefonden. Der er i forvejen igangsat renovering af badeværelser, udskiftning af døre og vinduer samt ny varmecentral. En del beboere har kontakt til Social- og Kulturforvaltningen, og det er derfor vigtigt, at kommunen støtter den sociale del af projektet. Projektet vil ikke medføre merudgifter for kommunen. Skrivelse til Boligforeningen Højstrup Notat vedrørende genopretningsprojekt Søndersøparken Følgeskrivelse til Landsbyggefonden Søndersøparken - generel samarbejdsaftale Søndersøparken genopretningsprojektet Søndersøparken foreløbig helhedsplan. Indstilling: Søndersø Kommunes Socialudvalg indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at projektet knyttes op omkring Sundhedsafdelingen i NyBogense Kommune. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 15. juni 2006:

7 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Nedlæggelse af Det Fælles Nordfynske Integrationskontor Sagsnr J.nr I integrationsloven, som trådte i kraft 1. januar 1999, fik kommunerne pålagt opgaven at sørge for fordeling, boligplacering, introduktion og aktivering af flygtninge, herunder danskundervisning. Kommunerne blev ligeledes opfordret af regeringen til at indgå fælles kommunale samarbejder. Bogense, Søndersø og Otterup Kommuner indgik med virkning fra 1. marts 2002 en samarbejdsaftale, hvor myndighedsopgaven blev henlagt til Bogense Kommune under socialchefen. Integrationskontoret blev etableret i lejede lokaler i UpN, Adelgade 119, Bogense. Driftsudgifter er fordelt efter flygtningedage de tre kommuner imellem. Da det nu er besluttet, at Arbejdsmarkedsområdet og Socialområdet skal placeres på Søndersø Rådhus, anbefales det, efter et fælles møde med forvaltningschefen på området, at de tilbageværende fire medarbejdere overflyttes til Søndersø Rådhus så snart som muligt. I takt med at flygtningetallet er faldet, er personaleressourcerne reduceret. Ligeledes arbejder medarbejderne i dag med kontanthjælpsmodtagere. Da både flygtninge og kontanthjælpsmodtagere fordeles i henholdsvis arbejdsmarkedsområdet og det sociale område, ses flytningen på nuværende tidspunkt at være aktuelt. Der er en opsigelse på lejekontrakten på fire måneder. Huslejen udgør kr eks. moms pr. måned, hertil kommer andel af fælles omkostninger. Personalemæssige konsekvenser: Medarbejderne flyttes fysisk. Økonomiske oplysninger: En besparelse på huslejen og øvrige driftsomkostninger i forbindelse med lokalerne. Indstilling: Det indstilles, - at lejekontrakten opsiges snarest muligt - at medarbejderne flyttes, så snart der er indrettet arbejdspladser i Søndersø. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den 8. juni 2006: Indstilles godkendt. Lejemålet i UpN er opsagt med 4 måneders varsel.

8 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Sammenlægning af aktiveringsindsatsen i Bogense, Otterup og Søndersø Kommuner pr. 1. juli 2006 Sagsnr J.nr På et fælles møde den 11. maj 2006 for arbejdsmarkedsafdelingerne i Bogense, Otterup og Søndersø Kommuner, er det blevet besluttet at indstille - på baggrund af nye krav til en effektiv aktiveringsindsats og ændring af refusionssatsen fra 50% til 35% for ikke aktiverede kontanthjælpsmodtagere og 65% for aktiverede kontanthjælpsmodtagere fra 1. juli 2006 at samle aktiveringsindsatsen på Aktiveringscentret i Søndersø snarest muligt. Samtidig oprettes på Geværfabrikken i Otterup et særligt projekt for misbrugere samt andre marginaliserede kontanthjælpsmodtagere (kategori 4 og 5). Ændringen foreslås gennemført inden for de eksisterende ressourcer. Referat af møde den 11. maj 2006 Notat af 15. maj 2006 Personalemæssige konsekvenser: Ingen ud over eventuel flytning af personale fra Den gamle Geværfabrik til Aktiveringscentret i Søndersø samt ansættelse i vakante stillinger. Indstilling: Forslaget indstilles godkendt. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den 8. juni 2006: 117. Fordeling af flygtningekvote for 2007 Sagsnr J.nr Kommunekontaktrådet for Region Syddanmark har opgaven at søge en aftale mellem kommunerne i regionen om fordeling af flygtninge.

9 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 122 Udlændingestyrelsen har i brev af 11. maj 2006 fastsat kvoten for Region Syddanmark til 247 for Kommunekontaktrådet har ud fra følgende 3 parametre indbyggertal i kommunen pr. 1. januar 2006 antal flygtninge og indvandrere i kommunen pr. 1. januar 2006 stedfundne familiesammenføringer i 2005 fastsat kvoten for NyBogense Kommune til 14. Der er for grupper af kommuner mulighed for at ændre de foreslåede kommunekvoter, hvis det ud fra lokale forhold findes hensigtsmæssigt. Brev fra Kommunekontaktrådet for Region Syddanmark med bilag Forslag til aftale Konsekvenser for øvrige områder: Kan ikke vurderes før de konkrete flygtninge henvises. Økonomiske konsekvenser: Kan ikke vurderes. Indstilling: Det indstilles, at aftaleudkastet godkendes. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den 8. juni 2006: Indstilles godkendt Indfasning af ikke-arbejdsmarkedsparate målgrupper Sagsnr Der skal i løbet af 2006 indgås aftaler mellem den enkelte kommune og staten omkring de enkelte jobcentre. Der er tale om et aftalegrundlag, som dækker opstarten af jobcentret for såvel den statslige som den kommunale organisation, arbejdstilrettelæggelse o.l. Der arbejdes p.t. på indholdet af denne etableringsaftale. Det drejer sig om et arbejde, som har fundet sted over nogen tid. Det forventes, at aftalen er klar i løbet af august måned Som et led i denne etableringsaftale, skal der tages stilling til, hvorvidt ledige, som har andre problemer end ledighed, skal sagsbehandles i jobcentret eller en særskilt del af kommunens forvaltning (socialforvaltningen).

10 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 123 Der er lavet denne undtagelsesbestemmelse for at undgå, at jobcentret skal sande til i ikke-arbejdsmarkedsparate ledige. Det vil dog være uhensigtsmæssigt med denne indfasning af matchgrupperne 4 og 5. Organisationen er pr. den 1. januar 2007 tilrettelagt således, at den del af personalet, som skal forestå indsatsen for denne gruppe i relation til tilbudsviften, er ansat i jobcentret. I jobcentret vil arbejdet sandsynligvis blive tilrettelagt således, at der vil blive oprettet 2 teams et team for de målgrupper, som har andre problemer end ledighed (matchgrupperne 4 og 5) og et team for de målgrupper, som er til rådighed for arbejdsmarkedet (matchgrupperne 1, 2 og 3). Herved bliver sikret, at der foregår en differentieret indsats i forhold til begge målgrupper. Indstilling: Det indstilles, at der laves aftale med den statslige beskæftigelseschef om, at alle målgrupper placeres i Jobcentret med virkning fra den 1. januar Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den 8. juni 2006: Indstilles godkendt Danskuddannelse for voksne udlændinge m.fl. Sagsnr J.nr Bogense, Otterup og Søndersø Kommuner har indgået samarbejdsaftale med Odense Kommune om overdragelse af ansvar vedrørende gennemførelse af danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. Aftalen er indgået for perioden 1. august 2005 til 31. juli 2007, hvor den ophører uden yderligere varsel, idet den dog kan forlænges ved forhandling senest den 1. december Der er dog taget forbehold over for genforhandling af prisdannelsen i sidste halvår af aftalen på grund af den nye kommunestruktur og oprettelsen af jobcentrene pr. 1. januar 2007.

11 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 124 Der skal således tages stilling til, hvorvidt aftalen skal forlænges ligesom det skal vurderes om prisdannelsen skal genforhandles for 1. halvår Indstilling: Det indstilles, at aftalen fortsætter uændret indtil 30. juni 2007, og at der optages forhandling med Odense Kommune om forlængelse af aftalen på uændrede vilkår, idet det vurderes, at Ny Bogense Kommune ikke har et tilstrækkeligt stort antal voksne udlændinge til at forestå danskundervisningen i eget regi. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den 8. juni 2006: 120. Den specialiserede revalideringsindsats Sagsnr Beskæftigelsesregion Syddanmark anmoder i brev af 6. marts 2006 Sammenlægningsudvalget om at sende en redegørelse til Beskæftigelsesregionen om kommunens behov og forventede brug af de revalideringstilbud, som amtskommunerne hidtil har drevet. Redegørelsen skal være Beskæftigelsesregionen i hænde senest den 1. september I forvaltningsnotat af 28. maj 2006 opgøres det forventede fremtidige behov på baggrund af de seneste 3 års forbrug til 14 personer med en gennemsnitlig indskrivningsperiode på 3 måneder, svarende til 3,5 årspersoner. Der er således tale om et meget begrænset behov, der ikke vurderes at danne grundlag for at etablere en egentlig specialiseret revalideringsenhed i NyBogense Kommune.

12 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 125 I forbindelse med overtagelse af Otterupgården samt etablering af nye og specialisering af bestående aktiveringstilbud, vurderes det at størstedelen af de tidligere henviste til amtslige tilbud, vil kunne afklares og revalideres gennem de kommunale tilbud. I de enkelte særlige komplekse tilfælde, hvor en person ikke kan afklares gennem de kommunale tilbud, vil den specialiserede ydelse kunne købes i andre kommuner (Odense), der tidligere har givet tilsagn om at stille enkelte pladser til rådighed. Notat af 28. maj 2006 Anmodning om redegørelse fra Beskæftigelsesregion Syddanmark Økonomiske konsekvenser: Kan ikke vurderes. Indstilling: Det indstilles, at forvaltningens vurdering af sagen godkendes. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den 8. juni 2006: 121. Redegørelse om behovet for regionale og andre kommuners tilbud på det sociale område Sagsnr J.nr Kommunerne er forpligtiget til at udarbejde en årlig redegørelse om forventet brug af pladser i regionen. Redegørelserne skal danne grundlag for en rammeaftale med regionen. Mellem de fynske kommuner er der truffet aftale om, at Odense og Svendborg Kommuner skal drive følgende opgaver på entreprenørbasis: Specialtandplejen Alkohol Behandlings Center Fyns Amts Behandlingscenter Præventionsklinikken.

13 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 126 Notat vedrørende entreprenøraftaler mellem de fynske kommuner på sundhedsområdet. Indmelding af antal brugere/pladser på sundhedsområdet til de fynske entreprenørkommuner. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 15. juni 2006: Redegørelsen indstilles godkendt Organisering af botilbudene i handicapområdet Sagsnr J.nr En arbejdsgruppe med repræsentation fra Bogense, Otterup og Søndersø Kommuner har udarbejdet forslag til organisering af botilbudene på handicapområdet. Der sker ingen ændringer på Nordfyns Psykiatricenter, da de tre kommuner allerede på nuværende tidspunkt samarbejder omkring disse botilbud. Notat vedrørende organisering af botilbudene. Administrationens indstilling: Botilbudene for de psykisk udviklingshæmmede organiseres således, at selve botilbudene får 1 leder og bostøtten ( 73) - støtte til handicappede i eget hjem koordineres af 1 medarbejder i botilbudene. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 15. juni 2006: Forvaltningens indstilling til organisering af botilbudene på handicapområdet indstilles godkendt.

14 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Forslag til organisation - decentrale enheder under Teknik- og Miljøforvaltningen Sagsnr J.nr Sammenlægningsudvalget har den 6. april 2006 vedtaget administrationsopbygningen for teknik- og miljøområdet i NyBogense Kommune. Direktionen anbefaler med udgangspunkt i den vedtagne administrationsopbygning, at der på det decentrale niveau opbygges en organisation, der sikrer en enstrenget ledelse. I dag har eksempelvis Vejafdelingerne hver deres selvstændige ledelse. Det anbefales, at der på de enkelte driftsområder harmoniseres således, at der på vejområdet ansættes 2 ledere - og på henholdsvis grønne områder, rensningsanlæg og genbrugspladser 1 leder pr. område. Notat fra den tekniske chef Administrationens indstilling: Det indstilles, at organisationen opbygges med ledere som ovenfor anført. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 20. april 2006: Det indstilles, at indstillingen følges. Beslutning i Økonomiudvalget den 24. maj 2006: Udvalgenes indstillinger indstilles godkendt, og at princippet om enstrenget ledelse dermed godkendes. Beslutning i Sammenlægningsudvalget den 1. juni 2006: Økonomiudvalgets indstilling godkendt, idet spørgsmålet om ledelse på vejområdet og grønne områder tilbagesendes til yderligere drøftelse i Teknik- og Miljøudvalget. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 6. juni 2006: Behandles på et ekstraordinært møde tirsdag den 13. juni Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 13. juni 2006: Det indstilles, at der etableres en enstrenget ledelse, hvor der lægges overordnede ledelsesopgaver i administrationen og der oprettes to stillinger som henholdsvis vejformand og formand for grønne områder til ledelse af markpersonalet. Teknik- og Miljøudvalgets indstilling af 13. juni 2006 indstilles godkendt. Økonomiudvalgets indstilling af 15. juni 2006 godkendt.

15 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Valg til Beboerklagenævnet Sagsnr J.nr Den 30. juni 2006 udløber valgperioden for Beboerklagenævnet for Bogense, Søndersø og Otterup Kommuner. Kommunalbestyrelsen skal i den forbindelse til Statsamtet foretage indstilling til beskikkelse af formand og suppleant for denne for den næste 4 års periode samt vælge de øvrige medlemmer af nævnet samt suppleanter for disse. Nævnsmedlemmerne samt suppleanterne for disse ønsker genvalg. Det særlig socialt kyndige medlem og dennes suppleant ønsker ikke genvalg, idet begge går på pension inden valgperiodens udløb. Den nuværende Samarbejdsaftale om oprettelse og drift af et Beboerklagenævn dækkende Bogense, Søndersø og Otterup Kommune ophører med udgangen af 2006, hvorefter nævnet fortsætter som Beboerklagenævn i NyBogense Kommune. Økonomiske oplysninger: Formanden aflønnes med et fast vederlag sammen med Huslejenævnet på kr pr. måned, som indbefatter 15 timers arbejde pr. måned. Merarbejde herudover aflønnes med kr. 300 pr. time. Nævnsmedlemmerne aflønnes med en dobbeltdiæt pr. møde. Indstilling: Det foreslås at valgperioden bliver indtil 31. december 2009, således at valgperioden følger kommunalbestyrelsens valgperiode. Der indstilles følgende medlemmer: Som medlemmer indstilles: Kim Johansen, Bogense, som udlejerrepræsentant. Ulla Hansen, Odense, som lejerrepræsentant. Som suppleanter indstilles: Connie Bjerck-Amundsen, Søndersø, som udlejerrepræsentant. Poul Dahl, Odense, som lejerrepræsentant. Som særlig social sagkyndig: Bjarne Rasmussen, Søndersø Kommune. Bent Hjortebjerg, Otterup Kommune, som suppleant. Desuden foreslås det at indstille til Statsamtet Fyn: Dommerfuldmægtig Lars Iversen, Retten i Odense, som formand. Dommerfuldmægtig Karin Bøgh Pedersen, Vestre Landsret, som suppleant for formanden.

16 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 129 Beslutning i Bogense Byråd den 17. maj 2006: Kim Johansen deltog ikke i behandlingen af dette punkt på grund af inhabilitet. Beslutning i Otterup Kommunalbestyrelse den 18. maj 2006: Beslutning i Søndersø Kommunalbestyrelse den 6. juni 2006: Kim Johansen forlod mødet på grund af inhabilitet Drøftelse af renovationsordning i NyBogense Kommune Sagsnr J.nr Teknik- og Miljøudvalget gennemgik i møde den 20. april 2006 de tre nuværende kommuners renovationsordninger, og fik udleveret en rapport, udarbejdet af arbejdsgruppen. I rapporten belyser arbejdsgruppen renovationsområdet, og beskriver de forskellige måder at håndtere affald på, og hvorledes renovationsområdet fremover kan håndteres på en hensigtsmæssig måde. Arbejdsgruppens rapport vedrørende affaldsområdet Overordnet oversigt over ordninger i de 3 kommuner Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget: Der udarbejdes forslag til ny renovationsordning med udgangspunkt i Arbejdsgruppens indstilling. Administrationen vil på mødet redegøre for status på udarbejdelsen af forslag. Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 6. juni 2006: Behandles på et ekstraordinært møde tirsdag den 13. juni 2006.

17 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 130 Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 13. juni 2006: Det indstilles, at nuværende kontrakter med renovatører forsøges forlænget til den 1. september Administrationen udarbejder to forslag til ny renovationsordning baseret på en vægtbaseret løsning og en volumenbaseret løsning. Begge løsninger i plastspande. Der udarbejdes ligeledes forslag til drift af genbrugspladser. Teknik- og Miljøudvalgets indstilling af 13. juni 2006 indstilles godkendt. Formanden indstiller, at muligheden for en fritvalgsløsning, hvori der indgår en kombineret løsning af både spande og sække undersøges nærmere. For Teknik og Miljøudvalgets indstilling af 13. juni 2006 stemte 3 (Eva Laut Andersen, Carl Martin Christensen og Mogens Christensen). Imod stemte 14 (Jørgen Simonsen, Tessa Gjødesen, Arne Kruse, Morten Andersen, Steen Brydegaard, Dorte Schmidt Brown, Christian Sommerlund, Kurt Christensen, Pia Longet, Jørgen Meier Sørensen, Ingmar Madsen, Børge Nielsen, Arne Erlund og Anders Fog-Petersen). 5 stemte hverken for eller imod (Erik Hansen, Kim Johansen, Gert Rasmussen, Bo Jakobsen og Bent Dyssemark). Forslaget ikke godkendt. For Teknik- og Miljøudvalgets indstilling af 13. juni 2006 samt en undersøgelse af en sækkeordning stemte 6 (Erik Hansen, Arne Kruse, Gert Rasmussen, Jørgen Simonsen, Kim Johansen og Mogens Christensen). 12 stemte imod (Bent Dyssemark, Tessa Gjødesen, Morten Andersen, Steen Brydegaard, Dorte Schmidt Brown, Christian Sommerlund, Kurt Christensen, Jørgen Meier Sørensen, Ingmar Madsen, Børge Nielsen, Anders Fog-Petersen). 4 stemte hverken for eller imod (Pia Longet, Bo Jakobsen, Carl Martin Christensen og Eva Laut Andersen). Forslaget ikke godkendt. For Teknik- og Miljøudvalgets indstilling af 13. juni plus fritvalgsmodel, hvori indgår en kombineret løsning af både spande og sække stemte 14 (Bent Dyssemark, Tessa Gjødesen, Morten Andersen, Steen Brydegaard, Dorte Schmidt Brown, Christian Sommerlund, Kurt Christensen, Pia Longet, Jørgen Meier Sørensen, Ingmar Madsen, Børge Nielsen, Bo Jakobsen, Arne Erlund og Anders Fog-Petersen). Imod stemte 5 (Arne Kruse, Erik Hansen, Gert Rasmussen, Kim Johansen og Mogens Christensen). 3 stemte hverken for eller imod (Jørgen Simonsen, Carl Martin Christensen og Eva Laut Andersen). Forslaget godkendt.

18 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Høring vedrørende Budget 2007 for Trafikselskabet for Fyn Sagsnr J.nr Forberedelsesudvalget for Region Syddanmark godkendte i møde den 11. maj 2006 at sende den forberedende bestyrelses forslag til budget 2007 for det kommende trafikselskab for Fyn i høring blandt de kommende kommuner på Fyn. Region Syddanmark har i 2006 ansvaret for at forberede etableringen af de kommende trafikselskaber, herunder at tilvejebringe grundlaget for trafikselskabets budget for Budgetforslaget er baseret på en række forudsætninger, herunder især: - fordelingsprincipper, der sikrer en afbalanceret udgiftsfordeling mellem de 10 kommuner og Region Syddanmark, samt at administrationsomkostningerne fordeles ud fra parternes køreplantimer - taksterne reguleres med 3%, hvilket følger pris- og lønudviklingen - der er i budgettet for handicapkørsel indarbejdet en takstregulering på 6% - finansiering af nyt fælles takstsystem for trafikselskabet på kr. 9,5 mio. indgår som en administrativ omkostning, der fordeles ud fra parternes køreplantimer Høringsbrev Budgetforslag Beslutning i Teknik- og Miljøudvalget den 6. juni 2006: Det indstilles, at budgetforslaget godkendes, idet det henstilles, at finansieringen af nyt takstsystem finansieres over 5 år, og at selskabet pålægges en reduktion på 4% - lig med øvrige kommunale udgiftsområder Forslag til Budget 2007 for Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn (UUO) Sagsnr J.nr Centerleder John Wilhelmsen fremsender budgetoverslag for 2007 for Ungdommens Uddannelsesvejledning for Odense og Omegn til godkendelse. Budgetoverslaget er samtidig sendt til Odense Kommune, Årslev Kommune og Sammenlægningsudvalgene for Assens, Kerteminde og Nyborg.

19 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 132 Budgetforslag for 2007 Regnskab 2005 Økonomiske oplysninger: Økonomisk Afdeling indarbejder udgiften i Budget Administrationens indstilling: Det anbefales, at budgetoverslaget indstilles godkendt. Beslutning i Familieudvalget den 6. juni 2006: Indstilles godkendt. Indstilles godkendt Betalingsfrister, rente- og gebyrpolitik Sagsnr J.nr I forbindelse med kommunesammenlægningen skal betalingsfristerne for kommunens ind- og udbetalinger harmoniseres fra 1. januar Endvidere skal der vedtages fælles regler for opkrævning af renter og rykkergebyrer for kommunens tilgodehavender ved for sen betaling. Med udgangspunkt i en fremtidig optimal likviditetsstyring anbefaler økonomiafdelingen følgende grundprincipper: Udbetalinger sker senest muligt Indbetalinger sker tidligst muligt Borgernes betalinger fordeles så vidt muligt jævnt over året Renter og gebyrer følger lovens maksimums grænser

20 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 133 I 2007 skal der tages særligt hensyn til betalingsfrister for ejendomsskat idet KMD som følge af omfanget af konvertering af ejendomsdata fraråder en betalingsfrist før 1. marts Betalingsfrister for ind- og udbetalinger Rente- og gebyrpolitik fra 1. januar 2007 Økonomiske oplysninger: Der må påregnes færre renteindtægter i 2007 som følge af forskydning af indbetalingstidspunkt for i særdeleshed ejendomsskat. Mindreindtægt på ca Det indstilles, at politik for renter og gebyrer godkendes. Det indstilles ligeledes, at notat om betalingsfrister godkendes, således at dagpleje og daginstitutioner opkræves fordelt på 11 måneder Evaluering af budgetseminaret den 13. juni 2006 Sagsnr J.nr Drøftelse og evaluering af budgetseminaret den 13. juni Til efterretning.

21 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Fællesindkøb - Samarbejdsaftale Sagsnr Otterup og Søndersø Kommuner er medlem af Fællesindkøbet i hhv. Nyborg og Aarslev. Bogense Kommune er ikke medlem af et fællesindkøb. Med baggrund i de 2 fællesindkøb ønskes et fælles indkøbskontor etableret med henblik på at varetage indkøbsfunktionen i de 4 nye fynske kommuner: Assens, Bogense, Faaborg-Midtfyn og Nyborg. Styregruppen i Fællesindkøbet Fyn fremsender i den forbindelse Beslutningsoplæg. Det fremgår heraf, at de 4 kommuner tilsammen har ca indbyggere og mere end 400 decentrale afdelinger og institutioner og et forventet årligt indkøbsbudget på mere end 1,5 mia. kr. Referat fra styreguppemødet den 23. maj 2006 Beslutningsoplæg Fællesindkøb Fyn Forslag til Samarbejdsaftale om Fællesindkøb. Notat af fra Økonomichefen. Økonomiske oplysninger: Der henvises til notat fra Økonomichefen. Samarbejdsaftalen indstilles godkendt Folkeafstemning om kommunenavn Sagsnr J.nr Sammenlægningsudvalget besluttede på mødet den 6. april 2006 at afholde folkeafstemning den 14. juni 2006, og afstemningsresultatet blev som følger:

22 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: 135 For navnet Nordfyns Kommune stemte 8676 For navnet Bogense Kommune stemte 6714 Antal blanke stemmer 49 Antal ugyldige stemmer 15 Stemmeprocenten var 69,8. Valgbestyrelsen godkendte valget på et møde den 14. juni Fintælling vedrørende folkeafstemning. Indstilling: Formanden indstiller, at det på baggrund af resultatet af folkeafstemningen indstilles til Indenrigs- og Sundhedsministeren, at navnet på den nye kommune ved sammenlægningen pr. 1. januar 2007 bliver Nordfyns Kommune. C-gruppen fremsatte forslag om, at kommunen fortsat skal hedde Bogense Kommune. For forslaget stemte 4 (Kim Johansen, Arne Kruse, Eva Laut Andersen og Carl Martin Christensen). Imod forslaget stemte 13 (Bent Dyssemark, Mogens Christensen, Jørgen Simonsen, Morten Andersen, Steen Brydegaard, Dorte Schmidt Brown, Christian Sommerlund, Kurt Christensen, Pia Longet, Jørgen Meier Sørensen, Ingmar Madsen, Arne Erlund og Anders Fog-Petersen). Hverken for eller imod stemte 5 (Erik Hansen, Gert Rasmussen, Børge Nielsen, Tessa Gjødesen og Bo Jakobsen). C-gruppens forslag er hermed ikke godkendt. Herefter stemtes der om Formandens indstilling. For Formandens indstilling stemte 18 (Bent Dyssemark, Erik Hansen, Mogens Christensen, Jørgen Simonsen, Tessa Gjødesen, Morten Andersen, Steen Brydegaard, Dorte Schmidt Brown, Christian Sommerlund, Gert Rasmussen, Kurt Christensen, Pia Longet, Jørgen Meier Sørensen, Ingmar Madsen, Børge Nielsen, Bo Jakobsen, Anders Fog-Petersen og Arne Erlund). Imod Formandens indstilling stemte 2 (Arne Kruse, Kim Johansen). Hverken for eller imod Formandens forslag stemte 2 (Eva Laut Andersen og Carl Martin Christensen). Formandens indstilling er hermed godkendt. C-gruppen ønskede at få medsendt bilag til Indenrigsministeren. 3 medlemmer havde meldt afbud til mødet.

23 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Orientering fra Formanden Sagsnr J.nr o Borgmesterforum på Fyn fremsender referat fra mødet den 31. maj 2006 i Assens. o Danmarks Naturfredningsforening fremsender invitation til fælles bustur for Sammenlægningsudvalget og LK-medlemmer i Danmarks Naturfredningsforening. Turen er planlagt som en rundtur i den nye kommune til udvalget naturområder. o KKR Syddanmark fremsender nyhedsbrev nr. 2, juni o Skatteministeriet har offentliggjort skatteankenævnenes og vurderingsankenævnenes sammensætning. Samtlige nævn kan ses på: o Beskæftigelsesministeriet meddeler ved skrivelse af 29. maj 2006, at Formanden for Sammenlægningsudvalget er udpeget til medlem af Det Regionale Beskæftigelsesråd for perioden 1. juni 2006 til 30. maj Til efterretning LUKKET PUNKT: Orientering fra Formanden Sagsnr

24 Sammenlægningsudvalget 22. juni 2006 Side: Udtrædelse af Sammenlægningsudvalget Sagsnr J.nr Holger Pedersen, Nordfynslisten fremsender ved skrivelse af 21. juni 2006 anmodning om at udtræde af Sammenlægningsudvalget hurtigst muligt af helbredsmæssige årsager. Det fremgår af den kommunale valglov 103, stk. 1 at et medlem efter anmodning skal fritages for sit medlemskab, såfremt medlemmet på grund af sin helbredstilstand, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende har rimelig grund til at ønske sig fritaget for medlemskabet. Der fremgår endvidere af stk. 2, at afgørelse om, hvorvidt en anmodning efter stk. 1 skal imødekomems, træffes af kommunalbestyrelsen. Når et medlem i valgperiodens løb udtræder, indtræder vedkommende stedfortræder efter reglerne i 91 i det pågældende medlems sted, jf. 104 i samme lov. Valgt som 1. stedfortræder er Arne Erlund. Skrivelse fra Holger Pedersen. Uddrag af Den kommunale valglov. Godkendt at Holger Pedersen udtræder af Sammenlægningsudvalget og at Arne Erlund indtræder i Sammenlægningsudvalget. Arne Erlund indtræder samtidig i de udvalgsposter, som Holger Pedersen er udtrådt af.

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL. 19.00 Sammenlægningsudvalget 25. januar 2006 Side: 20 Fraværende: Til behandling forelå: Til behandling forelå: 21. Valg af medlem

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 1 TORSDAG DEN 7. DECEMBER 2006, KL. 20.30 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 7. december 2006 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 10 TORSDAG DEN 10. AUGUST 2006, KL. 19.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 10. august 2006 Side: 142 Fraværende: Tessa

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 11 TORSDAG DEN 7. SEPTEMBER 2006, KL. 16.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 7. september 2006 Side: 157 Fraværende:

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 ONSDAG DEN 27. JUNI 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 27. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Klaus

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007, KL. 19.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 18. januar 2007 Side: 27 Fraværende: Arne Kruse,

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 TORSDAG DEN 1. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Økonomiudvalget 1. november 2007 Side: 2 Fraværende: Mogens Christensen.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 7. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 7. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen, Torben

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 ONSDAG DEN 22. AUGUST 2007, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 22. august 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 39 ONSDAG DEN 10. JUNI 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen. Torben

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TORSDAG DEN 4. MAJ 2006, KL. 19.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 4. maj 2006 Side: 82 Fraværende: Erik Hansen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 25. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 25. april 2007 Side: 25 Fraværende: Ingen.

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 TORSDAG DEN 14. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 14. februar 2008 Side: 2 Fraværende: Børge Nielsen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 TORSDAG DEN 15. FEBRUAR 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. februar 2007 Side: 15 Fraværende:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 16-august-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 6. APRIL 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 6. april 2006 Side: 59 Fraværende: Til behandling

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 14. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 14. januar 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 38 TIRSDAG DEN 12. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 12. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Benno Frandsen deltog ikke

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 23. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 23. januar 2008 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Irene Kristensen indkaldes kl. 13.05 til punkt 42 Susanne Strunk indkaldes kl. 13.20 til punkt 43 Pkt. Tekst

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 FynBus Repræsentantskab Referat Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 Deltagere:, bestyrelsesformand Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense Fraværende Niels Bebe,

Læs mere

DAGSORDEN FYNBUS REPRÆSENTANTSKAB. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.:

DAGSORDEN FYNBUS REPRÆSENTANTSKAB. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.: DAGSORDEN FYNBUS REPRÆSENTANTSKAB Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 16.00 18.00 Sags nr.: 201801-18107 Deltagere: Morten Andersen, Nordfyn Anders W. Berthelsen, Odense

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 ONSDAG DEN 26. MARTS 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 4 Familieudvalget 26. marts 2008 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen Til

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TIRSDAG DEN 20. OKTOBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 20. oktober 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005 Norddjurs Kommune 28. december 2005 Notat fra Fokusgruppe Økonomi Regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne og samspil mellem sammenlægningsudvalg og kommunalbestyrelserne i 2006.

Læs mere

REFERAT ØKONOMIUDVALGET

REFERAT ØKONOMIUDVALGET REFERAT ØKONOMIUDVALGET den 26.10.2009 i Borgmesterens Mødeværelse SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Direktionens opfølgning på mål for 2009... 4 3 Godkendelse af Beskæftigelsesplan 2010...

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Dagsorden for Beskæftigelsesudvalgets møde den 10. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars

Dagsorden for Beskæftigelsesudvalgets møde den 10. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars Dagsorden for Beskæftigelsesudvalgets møde den 10. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale SDP Jobcenteret V. Boulevard 7 9600 Aars Indholdsfortegnelse 090. Orientering fra formanden 171 091. Orientering fra administrationen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 9. Budgettjek 2008 - behandling i fagudvalg 1 10. Ny chance for alle -

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 2. APRIL 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Teknik- og Miljøudvalget 2. april 2009 Side: 2 Fraværende: Til

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 1. JUNI 2006, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 1. juni 2006 Side: 95 Fraværende: Erik Hansen,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TIRSDAG DEN 3. MARTS 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 3. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Jan Erik

Læs mere

Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune. Årsberetning 2006

Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune. Årsberetning 2006 Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune Årsberetning 2006 Økonomiafdelingen, den 24. april 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. LEDELSENS FORORD... 3 2. REVISISIONSPÅTEGNING... 4 3. SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Referat. Dato: Mandag den 20. september 2010. Mødetidspunkt: 07:00. Hvidovrevej 278

Kommunalbestyrelsen. Referat. Dato: Mandag den 20. september 2010. Mødetidspunkt: 07:00. Hvidovrevej 278 Referat Dato: Mandag den 20. september 2010 Mødetidspunkt: 07:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: KB-Salen Hvidovrevej 278 Milton Graff Pedersen, Helle Adelborg, Finn Gerdes, Niels Ulsing, Katrine Høybye

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TIRSDAG DEN 24. MARTS 2009, KL. 13.00 PÅ CSV ODENSE - DØCKERSLUNDSVEJ 186, ODENSE Handicaprådet 24. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 20-08-2008 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5

Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 20-08-2008 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5 Referat Integrationsrådet's møde Onsdag den 20-08-2008 Kl. 19:00 Udvalgsværelse 5 Deltagere: Kim Nguyen, Enis Mallopolci, Fadil Bucan, Kobra Karimi, Ahmet Corap, Greily Mikkelsen, Bente Kjær, Curt Sørensen,

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

REFERAT fra møde i SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 07-03-2006 kl. 19.00 i byrådssalen, Thisted Rådhus

REFERAT fra møde i SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 07-03-2006 kl. 19.00 i byrådssalen, Thisted Rådhus THISTED KOMMUNE REFERAT fra møde i kl. 19.00 i byrådssalen, Thisted Rådhus Medlemmer: Arne Hyldahl, Arne Kaspersen, Viggo Iversen, Arnold Larsen, Bjarne Holm, Ejner Frøkjær, Elsebeth Nielsen, Erik Hove

Læs mere

REFERAT FYNBUS BESTYRELSE. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.:

REFERAT FYNBUS BESTYRELSE. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.: REFERAT FYNBUS BESTYRELSE Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 16.00 18.00 Sags nr.: 201801-18107 Deltagere: Morten Andersen, Nordfyn Poul Andersen, Region Syddanmark Bo Libergren,

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10

Økonomiudvalget. Referat. Dato: Torsdag den 26. september Mødetid: 17:00-17:10 Referat Dato: Torsdag den Mødetid: 17:00-17:10 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Michael Blem

Læs mere

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Referat Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Mødet afholdt hos Renovest I/S Stengårdsvej 33 9670 Løgstør Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 TORSDAG DEN 26. JUNI 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. juni 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd

Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Journal nr. 20130318 Ref. bbhj Dato 16. april 2013 Mødedato: Mandag den 18. marts 2013 Mødested: Storsalen, Søndersø Rådhus Starttidspunkt: Kl. 15.00 Sluttidspunkt:

Læs mere

Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat

Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 22-april-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 21.30 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 18-04-2002 Afbud

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 EKSTRAORDINÆRT MØDE MANDAG DEN 30. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 30. april 2007 Side: 49 Fraværende:

Læs mere

FynBus repræsentantskab. Referat. Torsdag, den 14. april 2011 kl Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus repræsentantskab. Referat. Torsdag, den 14. april 2011 kl Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus repræsentantskab Referat Torsdag, den 14. april 2011 kl. 18.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-33822 Dato: 27-11-2017 Kommunens sagsnr. 15/34881 Ankestyrelsen Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommunes fastsættelse af vederlag til stedfortrædere

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser SLU Økonomiudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Søllerød Rådhus, mødelokale 3 Mødedato: Mandag den 13. marts 2006 Mødetidspunkt: Kl. 08.00-9.30 Bemærkninger: Medlemmer: Erik Fabrin

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 31. august Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 31. august Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 31. august 2009 Tid 15:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (A) - Formand Per Nilsson (V)

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 TORSDAG DEN 12. MARTS 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 12. marts 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TIRSDAG DEN 29. MAJ 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Familieudvalget 29. maj 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå: 42.

Læs mere

BEREDSKABSKOMMISSION FOR NORDFYNS KOMMUNE

BEREDSKABSKOMMISSION FOR NORDFYNS KOMMUNE BEREDSKABSKOMMISSION FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 1 TORSDAG DEN 24. MAJ 2007, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Beredskabskommission 24. maj 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Politiinspektør

Læs mere

Trafikselskabet Fynbus Vedtægter 20. december 2006

Trafikselskabet Fynbus Vedtægter 20. december 2006 Præambel Region Syddanmark etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Ny Assens Kommune, Faaborg-Midtfyns Kommune, Kerteminde Kommune, Langelands Kommune, Ny Middelfart Kommune,

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 24. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 24. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 45 TIRSDAG DEN 1. DECEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 2 Fraværende: Anders Fog-Petersen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 41 TORSDAG DEN 30. APRIL 2009, KL. 0.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, MØDELOKALE 1 Økonomiudvalget 30. april 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet, Mogens Christensen.

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Referat Sted Start 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Lars Olsen, Kjeld Kjeldsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere deltog suppleant

Læs mere