Præmiering 2015 DEN NYE FØDEVAREBYGNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Præmiering 2015 DEN NYE FØDEVAREBYGNING"

Transkript

1 Der blev uddelt smukke ord og plaketter på Frederiksberg Rådhus torsdag den 8. oktober, da præmieringen af byens smukkeste nye bygninger løb af stabelen. Der blev uddelt smukke ord og plaketter på Frederiksberg Rådhus torsdag den 8. oktober, da præmieringen af byens smukkeste nye bygninger løb af stabelen. Komitéen bedømte denne gang bygninger, der er opført siden august Årets to præmieringer gik til KU LIFEs nye fødevarebygning, der er tegnet af Wiberg Arkitekter, og den nye multihal på Falkonergårdens Gymnasium, tegnet af Falko Arkitekter ApS. Den nye Fødevarebygning er CO2 neutral og er selvforsynende med energi, og det var en del af begrundelsen for præmieringen, idet bygningen demonstrerer, at smukt gennemført byggeri og et bevidst energidesign kan gå hånd i hånd og skabe en overbevisende og oplevelsesrig helhed. Præmieringen af Falkonergårdens multihal blev udløst af bygningens velgennemtænkte detaljer og referencer til Falkonergårdens arkitektur. I hallen har arkitekterne skabt et rum, der er dejligt at være og bevæge sig i, og som giver lyst til at komme tilbage og opleve bygningen igen og igen. Der blev også uddelt rosende omtale til renoveringen af Frederiksberg Sogns Børnehus på Frederiksberg Bredegade 11 og tilbygningen til en villa på Moltkesvej 12. Traditionen med at hædre smukke bygninger stammer helt tilbage fra 1902, hvor Frederiksberg Kommune som den første kommune i landet på denne måde skabte anerkendelse af smuk arkitektur. Siden da er mange andre kommuner fulgt efter. Dommerkomitéen bestod af: Arkitekt Lone Busk, Arkitekt Michael Christiansen, Arkitekt Ebbe Wæhrens, Borgmester Jørgen Glenthøj, Kommunalbestyrelsesmedlem Thyge Enevoldsen, Kommunalbestyrelsesmedlem Karsten Lauridsen og By- og Miljødirektør Ulrik Winge.

2 DEN NYE FØDEVAREBYGNING Adresse. Rolighedsvej 26 Type: Bygherre: Arkitekt: Institution Bygningsstyrelsen Wiberg Arkitekter / Witraz Den nye fødevarebygning på Rolighedsvej rummer forskningskontorer og mødefaciliteter til institut for Human Ernæring, Institut for Fødevarevidenskab og Levnedsmiddelcentret, som er en del af det samlede campusanlæg for KU Science på Frederiksberg. Den nye bygning er usædvanlig smuk og enkel i sit arkitektoniske udgangspunkt. Den let kileformede bygning er tilpasset grunden og har fået en flot tyngde med sine kvadratiske vinduesudskæringer i de gule teglstensfacader. Vinduerne ligger let tilbagetrukket, så tyngden understreges, og i udskæringerne i facaden er der udfyldningsfelter i tombak. Kobber-legeringen går igen i de faste skodder, som afskærmer 1. salen, hvor indkig til prøvetagningsrum har skullet minimeres. I stueetagen åbner bygningen sig op og skaber en arkade langs Den Grønne Sti, mens bygningen mod Rolighedsvej træder fri af husrækken, ved at gavlen markerer sig og giver huset en

3 helt særlig betydning i byrummet, placeret på hjørnet af Den Grønne Sti, men uden at det virker anmassende. I det indre er bygningen organiseret omkring et smukt kileformet atrium, som strækker sig op gennem alle etager. En spindeltrappe i højstyrkebeton tilbyder en flot spiralvandring op gennem det høje rum, rundt og op mod det cirkulære ovenlys, som sender et smukt silende lys ned gennem det høje rum. Selvom dette atrium er relativt smalt, skaber det en overbevisende iscenesættelse af den tværfaglige synergi i huset. Materialerne veksler mellem rå betonoverflader og udfyldningspartier i træ. Alle kontorer har åbne glasvægge, som understøtter samhørigheden og transparensen på tværs af etagerne. Overalt er detaljeringen overbevisende og flot gennemført med smukke materialer med masser af stoflighed og karakter. Forskere og medarbejdere har fået mulighed for at regulere indkigget til deres private arbejdsrum via en række metalskærme i forskellige farver, som udgør husets kunstneriske udsmykning skabt af Michael Mørck. Den nye Fødevarebygning er CO2 neutral og er selvforsynende med energi, bl.a. baseret på naturlig ventilation og varmegenvinding. Den er et usædvanligt flot eksempel på statsligt byggeri, der viser vejen og demonstrerer, at smukt gennemført byggeri og et bevidst energidesign kan gå hånd i hånd og skabe en overbevisende og oplevelsesrig helhed.

4 MULTIHAL Adresse: Sønderjyllands Allé 25 Bygherre: Arkitekt: Falkonergårdens Gymnasium Falko Arkitekter ApS Falkonergårdens Gymnasium er et af de mest populære gymnasier i hovedstadsregionen. Det er den skole i Danmark med flest Team Danmark elever. Bygningsanlæggets høje arkitektoniske og kulturhistoriske værdi er en betydelig faktor for skolens popularitet. Den nye multihal, med plads til skolens 1000 elever og en 14 x 26 meter boldbane placeret mellem de to oprindelige gymnastiksale, er resultatet af en åben arkitektkonkurrence, og med vinderprojektet har bygherren virkelig fået høj arkitektonisk kvalitet. Multihallen fortolker Thomas Havnings enestående arkitektur på en overlegen og raffineret måde og indføjer sig Falkonergårdens hovedgreb på en selvfølgelig facon. Multihallen kan beskrives som en stor høj hat, der er placeret for enden af skolegården mellem de gamle murede bygninger. Dens bløde og varme yderside af ru og høvlede trælister, får bygningen til at synes mindre, end den i virkeligheden er. Hatten er løftet lidt, så man kan gå ind under skyggen i skikkelse af halvtag og foyer. Det bløde og varme udtryk går igen i den indre beklædning, hvor alt er udført i lyst træ. Lyddæmpningens perforering er udnyttet til at skabe et

5 mønster på væggene, og når solen skinner, opstår der trekantede spotlys fra ovenlysene, der rammer væggene og igen her ganske subtilt viser familieskabet til Havnings trekantede mønstermurværk i skolegården. Niveauforskellen og glasvæggen mellem skolegården og hallen gør, at man opnår en intimitet i hallen, samtidig med at hallen og skolegårdens rum flyder sammen. På samme måde kobler de to eksisterende gymnastiksale sig på multisalen, adskilt med niveauforskellen, men visuelt forbundet gennem glasdørene. Nyt og gammel, ude og inde er forbundet men dog adskilt. Den nye multihal er en arkitektonisk oplevelse på alle niveauer. Først og fremmest er det et dejligt rum at være i og bevæge sig i. Og når man begynder at studere bygnings enkelte dele, opdager man alle de velgennemtænkte detaljer og referencer til Falkonergårdens arkitektur, der gør, at man får lyst til at komme tilbage og opleve bygningen igen og igen.

6 FREDERIKSBERG SOGNS BØRNEHUS Adresse: Frederiksberg Bredegade 11 Type: Bygherre: Arkitekt: Institution Frederiksberg Kommune BBP Arkitekter A/S Frederiksberg Sogns Børnehus er flyttet ind i en renoveret bygning på Frederiksberg Bredegade, hvor BBP arkitekter har skabt en særdeles sympatisk og atmosfærefyldt børneinstitution. Ved disponering, indretning, farve- og materialevalg har arkitekterne taget afsæt i bygningens historie og storhedstid som statsministerbolig for Peter Bang i 1850 erne. En fortælling om at komme til te hos statsministeren har således været et ledemotiv til at genskabe en eventyrlig guldalderstemning i bygningen, til stor daglig glæde og inspiration for både børn og medarbejdere. Børnehusets fire etager bindes sammen af det oprindelige trapperum hvor også den centrale fællesgarderobe er indpasset. Med stuer en suite, varme farver og vægpaneler er der skabt en tryg og hjemlig atmosfære overalt i børnehuset. Gruppe- og fællesrum er lyse, rummelige og veldisponerede og der er mange gode, gennemtænkte løsninger på placering og indretning af fast inventar.

7 Det er på fornem vis lykkedes at skjule og integrere de nødvendige installationer og faciliteter, en moderne børneinstitution kræver. Al ventilation er gemt i bygningens midterskillevæg, så de store loftshøjder er bevaret. Der er udført akustikpuds på alle lofter og akustikdæmpning på væggene er udformet som tapetrammer, der kan bruges som opslagstavler. En helt særlig stemning opleves i den tidligere havestue, der er indrettet til atelier og summer af aktivitet under den store lysekrone. Fra havestuen er der udgang til legepladsen, der er udformet og indrettet som en romantisk have med smukt bearbejdede belægninger og små fine huse til opbevaring af have- og legeredskaber. Børnehuset fremstår således både ude og inde arkitektonisk helstøbt og overbevisende veldisponeret med stor indlevelse i børnenes og personalets hverdag.

8 MOLTKESVEJ 12 Adresse: Troels-Lunds Vej 25 Type: Bygherre: Arkitekt: Tilbygning til enfamiliehus Familien Dalhoff W Andersen og Sigurdsson Arkitekter Enfamiliehuset på Moltkesvej 12 er tegnet af arkitekt Anton Borg i 1966 og blev præmieret af Frederiksberg Kommune i Den oprindelige bygning er et A-formet hus med stort tagudhæng over husets opholdsterrasse og altan på første sal. Den nye tilbygning på 17 m 2 er en udvidelse af husets køkkenalrum, der står i åben forbindelse med opholdsafdelingen. Projektet på Moltkes vej 12 fremhæves som et forbillede på, hvordan en tilbygning på fineste vis arkitektonisk kan tilpasses en eksisterende villa og dermed bidrage positivt til et af Frederiksbergs attraktive boligområder.

9 Tilbygningen respekterer og viderefører den eksisterende bygnings geometri med et forskudt, dobbelthøjt bygningsvolumen, der er præcist indpasset under det eksisterende tag. Tilbygningen fremstår enkel og markant med facader og vinduesrammer holdt helt i hvidt. Den oprindelige bygnings facadeudtryk med brunt og grønmalet træværk er transformeret til et hvidt facadeparti med sortsværtede træsøjler, bjælker og tagkanter, og enfamiliehuset fremstår i dag helstøbt i et karakterfuldt og nutidigt formsprog. Indvendigt skaber det høje lyse rum en både funktionel og flot sammenhæng mellem husets opholdszoner og etager. Resultatet af en dedikeret bygherre og dygtigt arkitektarbejde er et særdeles vellykket eksempel på, hvordan en tilbygning både kan tilpasses og tilføre en eksisterende villa et arkitektonisk løft.

Præmieret: Retten på Frederiksberg, Howitzvej 32, af 3XN for Bygningsstyrelsen

Præmieret: Retten på Frederiksberg, Howitzvej 32, af 3XN for Bygningsstyrelsen 2013 Præmieret: Retten på Frederiksberg, Howitzvej 32, af 3XN for Bygningsstyrelsen Retten på Frederiksberg er placeret i tæt samspil med Arkitekt Hack Kampmanns fine Retsbygning fra 1921. Den nye bygning

Læs mere

Præmiering 2011 GRØNDALSVEJ 27

Præmiering 2011 GRØNDALSVEJ 27 Der var smukke ord til smukke bygninger, da Frederiksberg Kommune mandag den 19. december uddelte hæder til nogle af kommunens mange smukke bygningsværker. Komitéen bedømte denne gang bygninger, der er

Læs mere

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS.

at præmiere CBS s uddannelsesinstitution Kilen, tegnet af Arkitekterne Lundgaard & Tranberg og opført for CBS. Den 16. august 2007 bedømte komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg Kommune de bygninger m.v., som er taget i brug efter 20. januar 2006. Efter en besigtigelse af bygningerne

Læs mere

Med i konkurrencen om at blive præmieret og få anerkendelse var alle nye bygninger, der er taget i brug efter 1. november 2011.

Med i konkurrencen om at blive præmieret og få anerkendelse var alle nye bygninger, der er taget i brug efter 1. november 2011. Traditionen tro var der præmiering af gode og smukke bygninger i Frederiksberg Kommune på Arkitekturens Dag den 1. oktober 2013. Komitéen for præmiering af gode og smukke bygninger opført i Frederiksberg

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

Bygningspræmiering 2017

Bygningspræmiering 2017 Bygningspræmiering 2017 Nominering Foto: Claus Helveg Slagelse Kommune Plan og Udvikling September 2017 Nominering Indledning Slagelse Kommune har siden 1988 uddelt en bygnings- og arkitekturpris til byggeri

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

ALLERØD GREEN CITIES EFTERÅRSKONFERENCE

ALLERØD GREEN CITIES EFTERÅRSKONFERENCE ALLERØD GREEN CITIES EFTERÅRSKONFERENCE Christensen & Co En ung dansk virksomhed Christensen & Co (CCO) er en ung dansk arkitektvirksomhed, der arbejder i hele Skandinavien. Ejer og direktør Michael Christensen

Læs mere

CERESVEJ 19. enfamiliehus

CERESVEJ 19. enfamiliehus CERESVEJ 19 enfamiliehus Den eksisterende villa har ingen hoveddør ud til vej, men en nedkørsel til carport og høje mørke kældervinduer. Vinduerne er 70 er lavformats ruder og teglen er industriel i sit

Læs mere

Den 2. oktober afsløres det, hvem der modtager Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2017 og hvem der tildeles hædrende omtale

Den 2. oktober afsløres det, hvem der modtager Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2017 og hvem der tildeles hædrende omtale Hjørring Kommune Obs! Hjørring Kommunes Præmieringskomité ønsker selv at afsløre, hvem der modtager Arkitekturpris 2017 og hædrende omtale, hvorfor nedenstående oplysninger vedrørende de præmierede ikke

Læs mere

Ombygning og helhedsrenovering / Kirkebjerg Skole

Ombygning og helhedsrenovering / Kirkebjerg Skole Ombygning og helhedsrenovering / 2016 Kirkebjerg Skole En bevaringsværdig aulaskole Kirkebjerg Skole er opført i 1943 som et anlæg bestående af en markant hovedbygning med klasselokaler og en aula i tre

Læs mere

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter sæby OVERSIGT,,,,, en central beliggenhed, der henvender sig til

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K = citybeliggenhed og attraktive faciliteter 1304 København K 1 Turbinehuset tilbyder moderne faciliteter i det centrale København Turbinehuset er et nyopført og bæredygtigt kontorhus med gennemtænkt arkitektur

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte Stilblade Temaer Enfamiliehuse Garager og carporte Stilblade-temaer Som supplement til stilbladene for enfamiliehuse er der i dette hæfte lavet stilblade for tværgående temaer, der er relevante for enfamiliehuse

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

RØRBÆK OG MØLLER ARKITEKTER APS

RØRBÆK OG MØLLER ARKITEKTER APS Proces Bygning i 3 etager Bygning i 3 etager Bygning i 4 etager Undervisning Torv Trapper, elevator etc. Diagram: Balance mellem byggeprogram, antal etager og byggegrundens geometri Nord Situationsplan

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

BYENS HUS. NOTAT Ejendomme og Energi. Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag. Fra: CEIS Peter Sommerfeld 17.

BYENS HUS. NOTAT Ejendomme og Energi. Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag. Fra: CEIS Peter Sommerfeld 17. BYENS HUS Bedømmelsesudvalgets anbefalinger til dispositionsforslag NOTAT Ejendomme og Energi Bedømmelsesudvalg Thomas Lykke Pedersen Ulla Hardy-Hansen Per Frost Henriksen Lars Simonsen Tinne Borch Jacobsen

Læs mere

Butik 350 m 2. OLAV de LINDE. - til leje... Totalrenoveret butik i den gamle chokoladefabrik. Elvirasminde, Klosterport 4 8000 Århus C

Butik 350 m 2. OLAV de LINDE. - til leje... Totalrenoveret butik i den gamle chokoladefabrik. Elvirasminde, Klosterport 4 8000 Århus C - til leje... Butik 350 m 2 Elvirasminde, Klosterport 4 8000 Århus C Totalrenoveret butik i den gamle chokoladefabrik Central beliggenhed i den ældre del af Århus midtby Ejendommen totalrenoveres med nye

Læs mere

Viborg Postkontor. Sct. Mathias Gade 19, 8800 Viborg

Viborg Postkontor. Sct. Mathias Gade 19, 8800 Viborg Viborg Postkontor Sct. Mathias Gade 19, 8800 Viborg INDHOLDSFORTEGNELSE Bygherre Kristian Krygers kommentarer til renoveringen...1 Kgl. Bygningsinspektør Niels Viums kommentarer...3 Facade 1. prioritet...4

Læs mere

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS TOTALRÅDGIVER ØSTERGAARD ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - ARKITEKT NØRKÆR+POULSEN ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - INGENIØR RAMBØLL A/S UNDERRÅDGIVER - LANDSKAB RAMBØLL BYUDVIKLING OG LANDSKAB STØVRING BIBLIOTEK

Læs mere

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER COPENHAGEN PROPERTY 6 2 O N. 885/203 C O P E N H A G E N K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER // KØBENHAVN V COPENHAGEN PROPERTY OPKØBT : NOVEMBER 202 AREAL : 2663 KVM RENOVERET

Læs mere

39 Ejerlejligheder i København NV

39 Ejerlejligheder i København NV 39 Ejerlejligheder i København NV Nord, vest, hjemme bedst men 3D-visualiseringer. Der tages forbehold for ændringer og fejl, samt farveangivelser af materialer. Forbeholdet er også gældende for medvirkende

Læs mere

unika hus til tiden Fra boligdrøm til drømmebolig funkis gårdhave nordic

unika hus til tiden Fra boligdrøm til drømmebolig funkis gårdhave nordic unika funkis gårdhave nordic Fra boligdrøm til drømmebolig FBA A/ S hus til tiden 3 Vi har alle forskellige ønsker, drømme og behov. Sæt ord på jeres ideer og lad FBA HUSE hjælpe med at få ønskerne opfyldt.

Læs mere

Infills når byerne trænger til en fyldning

Infills når byerne trænger til en fyldning Infills når byerne trænger til en fyldning Huller i byen I Man kan sammenligne en række bygninger med et tandsæt. Når et hus bliver sygt, bliver det trukket ud af rækken, og et nyt hus opføres et såkaldt

Læs mere

Ginnerup Arkitekter vender tilbage til Ceres

Ginnerup Arkitekter vender tilbage til Ceres Ginnerup Arkitekter vender tilbage til Ceres Tegnestuens medarbejdere har besøgt Sundhedscenteret Ceres, for at gense renoveringen og indretningen af den historiske bygning, da den blev omdannet fra bryggeri

Læs mere

Kunstsilo Kristiansand - Plads til kultur

Kunstsilo Kristiansand - Plads til kultur Kunstsilo Kristiansand - Kunstsiloen er Kristiansands nye varemærke. Den er transformeret og iscenesat i samhørighed med en ny bydel omkring et kulturtorv. Siloen har stor betydning for forståelsen af

Læs mere

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER?

VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? ? VIL DU SE DIT DRØMMEHUS, FØR DU BYGGER? HVAM ARKITEKTER & INGENIØRER Tegnestue med 30 års erfaring Ungt team af arkitekter, ingeniører og konstruktører samlet under ét tag Arbejder med den nyeste teknologi

Læs mere

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne.

De store vinduer er placeret mod nord, og de små mod syd for at lukke et smukt og roligt arbejdslys ind, der ikke overopheder klasselokalerne. Udbygning af Falkonergårdens Gymnasium Ens Men Forskellige Vores forslag til Falkonergårdens Gymnasiums nye udvidelse består af en ombygning af østfløjen til seks nye klasselokaler med tilhørende grupperum,

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

Menighedshus ved Ansgar kirke. Bilag til forenklet startredegørelse.

Menighedshus ved Ansgar kirke. Bilag til forenklet startredegørelse. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til By- og Landskabsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Ulla Kristensen Sagsnr./Dok.nr. 2018-035720 / 2018-035720-4 Byens Fysik, BLF By-

Læs mere

Præmieret 2008 Adresse Englandsgade 2-12 Bygherre Fyns almennyttige Boligselskab Arkitekt Frede Nielsens Tegnestue Ingeniør Henry Jensen A/S

Præmieret 2008 Adresse Englandsgade 2-12 Bygherre Fyns almennyttige Boligselskab Arkitekt Frede Nielsens Tegnestue Ingeniør Henry Jensen A/S GODT BYGGERI ODENSE 2008 BÆREDYGTIGHED Byggeriet i byen kommer os alle ved, fordi det påvirker byens rum og dermed er med til at sætte rammerne for hverdagens liv. Godt byggeri har et socialt ansvar -

Læs mere

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 Skyen POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 2 Skitseforslag byggefelt 1C// Aalborg Godsbaneareal // 21.12.212 // POLYFORM Arkitekter

Læs mere

Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune. Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune

Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune. Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune Bestemmelser for præmiering af god arkitektur i Jammerbugt Kommune Arkitekturprisen i Jammerbugt Kommune Udgivet af Jammerbugt Kommune Udgivelsesdato: 1. maj 2009

Læs mere

Den aktuelle bygning, som er opført for direktørboligen for Codan-fabrikken, er udpeget som arkitektonisk og kulturhistorisk værdifuld.

Den aktuelle bygning, som er opført for direktørboligen for Codan-fabrikken, er udpeget som arkitektonisk og kulturhistorisk værdifuld. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Vurdering af om der bør gives dispensation fra lokalplan 2-46 Plan har modtaget en ansøgning om udbygning af Villa Søvang, Galoche Allé 1, således at den oprindelige

Læs mere

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24

SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24 SVANEKE RÅDHUS Ting- og Arresthus 1858 Storegade 24 Svaneke Rådhus - oktober 2007. Rådhusets historie og bevaringsværdi NIELS-HOLGER LARSEN 2008/2016 1 Indledning Denne redegørelse er en redigeret udgave

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Københavns nye eventyrlige plads

Københavns nye eventyrlige plads Københavns nye eventyrlige plads Plads til store armbevægelser Kvæsthusprojektet strækker sig over 500 meter fra Nyhavn til spidsen af Kvæsthusmolen. Her kommer Københavns nye eventyrlige plads. Med over

Læs mere

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 EMNER HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER KANTZONEN FOYER KUNSTNERISK UDSMYKNING HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER BUEN GAVLEN SKIVEN BUEN PROGRAM SAMMENHÆNG MED BAGVED- LIGGENDE HAL-

Læs mere

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom Om og nybygning af eks. etageejendom EKSISTERENDE FORHOLD - PLACERING ADRESSE Åboulevarden 52 1960 Frederiksberg C Matr. nr. 18 b af Frederiksberg BYGHERRE Ejer: 53 ApS H.C. Ørstedsvej 27 Lejl. 27 1879

Læs mere

Skovbyparken Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt

Skovbyparken Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt Skovby, Galten Skovbyparken Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt EJERBOLIGER - Skovby, Galten Perspektiv af bebyggelsen Bygherre: SennenBolig A/S www.sennen.dk Tlf.:

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

Stephen Willacy, Stadsarkitekt:

Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Stephen Willacy, Stadsarkitekt: Aarhus står over for en ganske overvældende udvikling, hvor byens fysiske rammer udvides, og bykernen fortættes. Det er helt unikt, og der ligger et stort arbejde i at sikre

Læs mere

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS rh arkitekter REV. 2012.01.10 VISION På baggrund af de strukturændringer som Region Sjællands sygehusplan 2010 medfører, etablerer Region Sjælland og Kalundborg Kommune et sundheds-

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

Damgårdstoften 59-97 20 Lavenergi boliger i Mårslet

Damgårdstoften 59-97 20 Lavenergi boliger i Mårslet Damgårdstoften 59-97 20 Lavenergi boliger i Mårslet 20 NYE LAVENERGI-BOLIGER I MÅRSLET En ny energirigtig boligafdeling er ved at skyde i vejret i form af 20 rækkehuse på Damgårdstoften i Mårslet. Projektet

Læs mere

Frederiksberg Kommune Den 16. september 2015 Bygge, Plan og miljø Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg J. nr

Frederiksberg Kommune Den 16. september 2015 Bygge, Plan og miljø Frederiksberg Rådhus Smallegade Frederiksberg J. nr Frederiksberg Kommune Den 16. september 2015 Bygge, Plan og miljø Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg J. nr. 02.00.00-P19-112-14 Vedrørende nabohøring Frederiksvej 1A På vegne af beboerne

Læs mere

med andre, er man på 1. sal, kan man være privat.

med andre, er man på 1. sal, kan man være privat. 02 Generelt Velkommen til et nyt og innovativt boligprojekt, hvor begreberne tid, rum og sjæl er gennemgående. Vi opholder os alle meget i vores bolig, derfor er der i City grund projektet lagt stor vægt

Læs mere

Elvirasminde, Klostergade 34, 2. tv. 8000 Århus C. Kontor i den gamle chokoladefabrik

Elvirasminde, Klostergade 34, 2. tv. 8000 Århus C. Kontor i den gamle chokoladefabrik - til leje... Kontor 110 m 2 Elvirasminde, Klostergade 34, 2. tv. 8000 Århus C Kontor i den gamle chokoladefabrik Velbeliggende kreativ designklynge i den ældre del af Århus midtby Charmerende kontorlokaler

Læs mere

Præmiering 2009 FLINTHOLM HAVE

Præmiering 2009 FLINTHOLM HAVE Torsdag den 1. oktober på Arkitekturens Dag - blev plaketter og diplomer overrakt til bygherrer og arkitekter for de fire byggerier på Frederiksberg, som dommerkomitéen har valgt at præmiere eller tildele

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Bygningspræmiering 2014. September 2014

Bygningspræmiering 2014. September 2014 Bygningspræmiering 2014 September 2014 Bygningspræmiering 2014 Udarbejdet september 2014 af Thisted Kommune, Planafdelingen. 2 Indhold Forord Program Kandidater: Stuehus, Thisted... 8 Sundhedshuset, Hurup

Læs mere

Bilag til pressemeddelelse Århus Kommune præmierer to butiksfacader og fire ejendomme for god kvalitet.

Bilag til pressemeddelelse Århus Kommune præmierer to butiksfacader og fire ejendomme for god kvalitet. Bilag til pressemeddelelse Århus Kommune præmierer to butiksfacader og fire ejendomme for god kvalitet. Motivering for præmiering af de enkelte ejendomme beskrives kort i det følgende: Butiksfacader: Skovvejen

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager - til leje... Kontordomicil 794 m 2 Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn Inspirerende kontorlejemål i flere etager Særdeles præsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Kontorlejemål

Læs mere

Side: 1 af 5 Dato: Rathsacksvej 8 Sag nr.: 259

Side: 1 af 5 Dato: Rathsacksvej 8 Sag nr.: 259 Side: 1 af 5 Emne Respons ved bemærkninger til nabohøring vedr. Rathsacksvej 8 Dato 03.10.2018 uge 40 Sted Frederiksberg C Udarbejdet af Ene Cordt Andersen Andersen & Sigurdsson Arkitekter ECA Fordeling

Læs mere

Elvirasminde, Klosterport 4 M, 2. tv. 8000 Århus C. Kontor til kreative virksomheder i Aarhus C

Elvirasminde, Klosterport 4 M, 2. tv. 8000 Århus C. Kontor til kreative virksomheder i Aarhus C - til leje... Kontor 301 m 2 Elvirasminde, Klosterport 4 M, 2. tv. 8000 Århus C Kontor til kreative virksomheder i Aarhus C Inspirerende lokaler tidligere benyttet til designtegnestue i Aarhus midtby Charmerende

Læs mere

Københavns nye eventyrlige plads. Dansk

Københavns nye eventyrlige plads. Dansk Københavns nye eventyrlige plads Dansk Plads til store armbevægelser Kvæsthusprojektet strækker sig over 500 meter fra Nyhavn til spidsen af Kvæsthusmolen. Her kommer Københavns nye eventyrlige plads.

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej side 0 forside Arkitektur og bygningsbeskrivelse Byggeriet fremstår som en række bygninger, der tilsammen danner en vinkelbygning på hjørnet af Provstevej

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk

ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa. Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088. www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S Rådhusgade 6 6200 Aabenraa Tel.: 7462 0369 Fax : 7362 0088 www.zeni.dk ZENI arkitekter A/S (tidligere Aaskov & Østergård A/S) ZENI arkitekter udfører arkitekt- og totalrådgivningsopgaver

Læs mere

Til Tårnby Kommune, Teknisk Forvaltning Att.: Hanne Møller Jensen

Til Tårnby Kommune, Teknisk Forvaltning Att.: Hanne Møller Jensen Til Tårnby Kommune, Teknisk Forvaltning Att.: Hanne Møller Jensen I fortsættelse af CPHs ansøgning af 18. maj 2015 og Tårnby Kommunes afgørelse af 29. oktober 2015 skal CPH hermed anmode om yderligere

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Green Lighthouse. Byens Netværk Tekst og foto: Christina Bennetzen

Green Lighthouse. Byens Netværk Tekst og foto: Christina Bennetzen Green Lighthouse Byens Netværk 27.10.09 Tekst og foto: Christina Bennetzen Green Lighthouse er Københavns Universitets nye klimavenlige hus, som skal fungere som mødested for de studerende ved det Naturvidenskabelige

Læs mere

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST

Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling UDKAST Arkitekturstrategi for Kolding Kommune 2017 Eksempelsamling Karakter og identitet SDU Campus Kolding Foto: Jens Linde Karakteristisk facade Selvstændigt arkitektonisk udtryk Med sin trekantede grundplan

Læs mere

Søgaardsskolen Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling.

Søgaardsskolen Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling. Søgaardsskolen Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling. Gentofte, januar 2006, skitseforslag under udvikling K o l l i s i o n, Mejlgade 48C, 8000 Århus C, tlf: 86202500, www.kollision.dk

Læs mere

Virup Skovvej 51A-63 og 97-187 65 lavenergiboliger i Hjortshøj

Virup Skovvej 51A-63 og 97-187 65 lavenergiboliger i Hjortshøj Virup Skovvej 51A-63 og 97-187 65 lavenergiboliger i Hjortshøj 1 FLOTTE LAVENERGIBOLIGER I HJORTSHØJ Boligkontoret Århus opfører 65 nye og energirigtige boliger i et skønt naturområde, som samtidig ligger

Læs mere

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag

Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor. Idéforslag Udbygning af kirkecenter og nyt provstikontor Idéforslag I det følgende gennemgås et forslag til udvidelse af kirkecenteret med et provstikontor. Forslaget tager udgangspunkt i de krav og ønsker der er

Læs mere

Notat: Retningslinjer FAB boligbebyggelse, Plum-området

Notat: Retningslinjer FAB boligbebyggelse, Plum-området Notat: Retningslinjer FAB boligbebyggelse, Plum-området Til: Lars Møller Kopi til: Ann-Mett Sepstrup, Peter Rask Fra: Tamara Winkel Henriksen 03. juni 2016 Dette notat skitserer nogle retningslinjer som

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia Frederikshuset, Kanalbyen

Boligselskabet Futura Fredericia Frederikshuset, Kanalbyen 13.02.2017 Boligselet Futura Fredericia, Kanalbyen 41 almene boliger med attraktiv beliggenhed i forbindelse med kanalen i Oldenborggade Boligselet Futura Fredericia BEBYGGELSEN Futuras41 almene familieboliger

Læs mere

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG BELIGGENHED ET MODERNE CENTRUM I EN HISTORISK BY Havneholmen ligger lige ud til vandet på Aarhus Ø. aarhusianere. En kort gåtur fra

Læs mere

New Yorker-kontor 134 m²

New Yorker-kontor 134 m² - til leje... New Yorker-kontor 134 m² Pakhusgården 12 5000 Odense C Atmosfærefyldte lokaler med bynær beliggenhed Perfekte omgivelser i eftertragtet erhvervspark Totalt nyindrettet i New Yorker-stil Smukke

Læs mere

Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn. Velegenet til fx. domicil på fuld etage

Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn. Velegenet til fx. domicil på fuld etage - til leje... Kontordomicil 799 m 2 Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn Velegenet til fx. domicil på fuld etage Særdeles præsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Gennemrenoveret

Læs mere

Fasanvangen. Lækre rækkehuse i Ishøj

Fasanvangen. Lækre rækkehuse i Ishøj Fasanvangen Lækre rækkehuse i Ishøj Afdeling 957-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam 1 18 moderne, energivenlige rækkehuse med egen have og sydvendt altan Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012

Læs mere

En rundtur i Lyset på godt og ondt

En rundtur i Lyset på godt og ondt En rundtur i Lyset på godt og ondt Inden for de seneste 5-7 år er der sket en kolossal udvikling i Lyset. Der er blevet solgt rigtig mange huse, og det har blandt andet betydet at nye ejere er gået i gang

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. SAG: Esbjerg Realskole Nye boliger DATO:

PROJEKTBESKRIVELSE. SAG: Esbjerg Realskole Nye boliger DATO: PROJEKTBESKRIVELSE SG: 16.116 VEDR.: Esbjerg Realskole Nye boliger DTO: 31-05-2017 BGGRUND Esbjerg Realskole flytter sine aktiviteter, og derfor er de nuværende bygninger blevet solgt. Den fremtidige anvendelse

Læs mere

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR SAG NR. 06.125 HERNING, D. 27.05.2009 DISPOSITIONSFORSLAG Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade INDHOLDSFORTEGNELSE 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Indholdsfortegnelse Arkitektonisk Beskrivelse Situationsplan

Læs mere

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 Niels Brocks internationale gymnasium INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 INDHOLD Indretningskonceptet skal understøtte Niels Brocks internationale gymnasiums image, værdier og mål - og være identitetsskabende

Læs mere

Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt

Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt Stenbjergvej, Aalborg Flotte og funktionelle ejerboliger Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt Billeder fra næsten tilsvarende bolig. Bygherre: SennenBolig A/S www.sennen.dk Tlf.: 79 38 13 10 Billederne

Læs mere

Krystallinske Refleksioner

Krystallinske Refleksioner Krystallinske Refleksioner Viera Collaro Forslag til integreret kunst, Syddansk Universitet, Odense, 2012 Krystallinske Refleksioner Skitseforslag til integreret kunst, marts 2012 Syddansk Universitet,

Læs mere

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse FLADSTRANDSPARKEN - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse Fladstrandsparken De 84 miljø- og energirigtige familieboliger er opført i en arkitektur, der i sin stilrene enkelthed spiller flot sammen med

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: MIDTBYEN, HOLBÆK Historie Da Sortebrødrene kom til Holbæk i slutningen af 1200-tallet, blev de henvist til at opføre deres kloster (Sct. Lucius)

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Frederiks Plads. Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg

Frederiks Plads. Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg Frederiks Plads Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg 20130902 DAGSORDEN OMRAADETS POTENTIALE PROJEKT VISION BEVARINGS OVERVEJELSER KULTURHISTORISKE RELATIONER AARHUS C IDAG Området har med sin

Læs mere

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Baggrund Bindslevs Plads var tidligere byens markedsplads, hvor der foregik livlig handel. I dag arbejder områdets

Læs mere

Kolt Skov Kildeagervej, Hasselager Aarhus

Kolt Skov Kildeagervej, Hasselager Aarhus Kolt Skov Kildeagervej, Hasselager Aarhus Vi opfylder dine boligdrømme Flyt til nyt Billeder fra et af SennenBolig s seneste projekter. Bygherre: SennenBolig A/S www.sennen.dk Tlf.: 79 38 13 10 Billederne

Læs mere

MIDTFYNS FRITIDSCENTER

MIDTFYNS FRITIDSCENTER forebyggelse og genoptræningscenter Den nye grønne kile. 16. JANUAR 2015 forebyggelse og genoptræningscenter VISION Med det nye Center for Forebyggelse og Genoptræning orienterer Midtfyns Fritidscenter

Læs mere

Karréen: Udsigt til det gode liv

Karréen: Udsigt til det gode liv Karréen: Udsigt til det gode liv Oplev verden fra toppen Karréen i Kongensgade bliver en oase af eksklusiv komfort, hjemlighed og liv. Oplev storbypuls, afslappet idyl og kompromisløs kvalitet i hjertet

Læs mere

ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014

ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014 ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014 BESKRIVELSE Den nye bebyggelse opføres meget centralt i Solrød Strand, på en grund der indtil nu har været brugt til en børneinstitution.

Læs mere

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Behov Nyt børnehus og skoleudvidelse Børnehuset Fakta Skoleudvidelsen Fakta Etablering af nyt børnehus ved Spurvelundskolen:

Læs mere

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning Rønne gamle elværk på hjørnet af Landemærket og Lille Madsegade, set fra nord, dec.2005 Navn Rønne Elektricitetsværk og Badeanstalt, Rønne Gamle Elværk. Adresse / matrikelnr.

Læs mere

dispositionsforslag. arkitektur proces. Søparken. 25 nye almene boliger i Ansager

dispositionsforslag. arkitektur proces. Søparken. 25 nye almene boliger i Ansager 22.05.2019 - dispositionsforslag Søparken 25 nye almene boliger i Ansager arkitektur proces Nyt boligområde i det østlige Ansager På kanten mellem land og by I tæt samarbejde med Alfabo og Ansager Byudvikling

Læs mere

Kører du op ad Viborgvej, startede Hasle Sogn, hvor Præstehaven ligger.

Kører du op ad Viborgvej, startede Hasle Sogn, hvor Præstehaven ligger. Boformerne i Hasle I Hasle findes blandede boligformer, der minder os om en konstant udvikling gennem de sidste snart 100 år. Ikke alt er lige gennemtænkt og kønt, så vi ønsker at Aarhus Kommune vil bestræbe

Læs mere

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel Frederiksberg Kommune København d. 31.07.2017 Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel grge01@frederiksberg.dk Byggeandragende På vegne af ejer I/S Havnstrup anmodes hermed om byggetilladelse til etablering

Læs mere