Få Brevkassens svar på hvorfor Nicki er så høj

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få Brevkassens svar på hvorfor Nicki er så høj"

Transkript

1 Å rgang 36, 3. udgave - oktober 2014 Få Brevkassens svar på hvorfor Nicki er så høj Mød damesidens to nye håb Anmeldelse af spisesteder i Viby - en dramatisk oplevelse! Læs et portræt af æresmedlemmet Judith Se de hemmelige snapchats fra Fanø Cup

2 Glemmer du, så husker vi Kan du huske den første gang, du satte din bestøvlede fod på JAI s grønsvær? Selvfølgelig kan du det. Måske er det ikke særlig lang tid siden. Måske er det netop lang tid siden, og du undrer dig over, at tiden er fløjet afsted. Tiden er faktisk fløjet så meget afsted, at JAI s kvindeafdeling dette efterår kan fejre 40 års jubilæum. Denne udgave af Tåhyleren er derfor dedikeret til klubbens kvinder, og du kan glæde dig til at læse en guide til, hvordan du tackler det første møde med JAI s dameafdeling; Løst og Fast med Lund, der har været i audiens hos æresmedlemmet Judith (der både startede kvindeafdelingen OG Tåhyleren); Da Ruderdame var frøken feat. kvindesidens to nyeste talenter og meget meget mere. Tidens tand har også sat sit præg på Tåhyleren på en anden måde. Det betyder, at to af Tåhylerens reportere nu rapporterer fra henholdsvis København og Amsterdam. Derfor har vi valgt forsigtigt at indlemme et nyt rødhåret individ, fra det gamle Nordjyllands amt, for at holde balancen i Tåhyleren ved lige. Så tag godt imod Mathias Korup, som til daglig slår sine folder på H2. Mathias er blandt andet kendetegnet ved sin sindige nordjyske accent og sit indgående kendskab til Jomfru Ane Gade i Ålleren. Af samme årsag kunne man måske fristes til at tro, at Mathias også tager stoffer, men det er altså bare allergi! Fagligt bringer Mathias viden med sig fra Medievidenskab, som vi glæder os til at se anvendt i Tåhylerens hæderkronede magasin fremover.

3

4 Da Ruderdame var frøken I den specielle anledning af kvindesidens 40 års jubilæum er den sædvanlige Ruderkonge skiftet ud med Ruderdame og selvfølgelig er denne artikel derfor også dedikeret til et par JAI kvinder. Vi har valgt at tage en snak med to af klubbens nye håb på kvindesiden, udpeget af trænerene selv. Navn: Katja Norsker Abrahamsen Hold: D3 Alder: 22 Beskæftigelse: Læser på lærerseminariet Tidligere fodboldklubber: KBI Du er ifølge trænerne et af dette års nye kvindehåb. Har du noget at sige til det? Den synes jeg er ret åbenlys. Eftersom jeg i første kamp efter 3 minutter ofrer mig på den elegante måde jeg gør, så kan jeg da ikke se andet end, at det skulle være mig. Du er jo lige nu ude med en skade. Hvordan går det med den og hvornår regner du med at være tilbage på banen igen? Det går bedre. Jeg kan efterhånden selv tage tøj på og det hele. Om det er fodboldtøj eller almindelig tøj, det er vel ét fedt. Men min mor siger, at jeg skal vente til efter jul.

5 Som kvindehåb i klubben ligger der jo lidt et vist ansvar på dine skuldre. Hvad vil du gøre for at leve op til dette ansvar? For det første måske en sæson uden skader. Det, tror jeg, ville pynte godt. Og så tror jeg, at jeg vil prøve at score nogle mål på vores ellers så fantastiske syvmandshold. Hvordan er det at være kvinde i en klub som JAI? Jamen, det er jeg fan af. Især med fællesbadene med d3. Dem vil jeg gerne reklamere for. Det er en stor fordel ved at være kvinde i JAI. Har du et par gode råd til andre JAI-kvinder der ude, som gerne vil være et af fremtidens kvindehåb? Altså trænerne kan jo åbenbart godt lide små lyshårede piger. Det ved jeg ikke. Det er der jo ikke så meget at gøre ved. Men ellers så kan man altid pådrage sig en skade. Det giver så meget opmærksomhed. I virkeligheden er det jo bare et mediestunt, jeg har haft gang i her. Det er jo kun for at få opmærksomhed.

6 Navn: Louise Juul Pedersen Hold: D1/D2 Alder: 22 Beskæftigelse: Molekylærmedicin Tidligere fodboldklubber: IFS, TFIK, FC Ikast, FC Hammerkast, Meribula grasshoppers Du er ifølge trænerne et af dette års nye kvindehåb. Har du noget at sige til det? Ja, jeg er faktisk skuffet over at være et nyt kvindehåb efter to år i klubben. Det er skuffende at blive kaldt ny så. Som kvindehåb i klubben ligger der jo lidt et vist ansvar på dine skuldre. Hvad vil du gøre for at leve op til dette ansvar? Jeg vil prøve ikke ikke at blive skadet for ikke at blive kaldt nyt kvindehåb igen om et år. Hvordan er det at være kvinde i en klub som JAI? Det er rigtig dejligt. Masser af søde kvinder at spille med og masser af rare mænd, der giver øl i baren.

7 Nu har du jo lidt ekstra indsigt i hvordan tingene er på herresiden i JAI, da du er sammen med Martin. Synes du der er nogle fordele ved kvindesiden fremfor herresiden, og hvilke? Altså så sent som i tirsdags: der var der kvindetræning, og der var nogle kyllinger til herrespillere, RAV, som ikke trænede. Deres træning blev aflyst på grund af regn. Det sker ikke på kvindesiden. Der er folk ikke nogle kyllinger. De møder op til træning, selvom det stormer og regner. Har du et par gode råd til andre JAI-kvinder der ude, som gerne vil være et af fremtidens kvindehåb? Til de nye spillere, så er det jo oplagt at finde ud af, hvem man kan drible på banen. Til de gamle spillere: bliv skadet og start igen.

8

9 Den første gang Du møder kvindesiden Tåhyleren har i de seneste år set det som vores mission at klæde medlemmerne i JAI på, så man ubesværet kan navigere i de mange traditioner, ritualer og arrangementer. Det har vi naturligvis i sinde at blive ved med, og denne gang rettes lyskeglen mod den måske vigtigste del af JAI: Kvindesiden. Forleden spurgte en udenlandsk herrespiller fra H1 forvirret; Do they really belong to us, mens han pegede på en række damespillere på anlægget i Viby. Yes, they are also part of JAI, svarede jeg mens smilet tiltog hos herrespilleren (hvis spørgsmål nok ikke skulle tages HELT bogstaveligt). Og ja, det er nemlig unikt at være en del af en fodboldklub, hvor kvindesiden er mindst lige så synlig og bidragende til klubfællesskabet som herrerne. Bag enhver stærk mand, står en kvinde, og bag enhver stærk fodboldklub står en stærk kvindeside. Det er imidlertid ikke en selvfølge, at man som herrespiller mestrer det første møde med kvindesiden, og derfor følger i dette nummer Tåhylerens huskeregler til at få succes med kvinderne : #1: Anerkend kvinders fodboldfaglighed og interesse for fodbold! Undgå derfor for Guds skyld følgende spørgsmål: - Nå, men I spiller vel bare sådan lidt for sjov? - Hvaaa, spiller I egentlig med de samme regler? - Nå men I er her vel bare for at kigge på mændene? - Er det ikke bare SEJT, at kvinder også spiller fodbold? #2: Mød op til festerne! Medmindre du VIRKELIGT kan imponere kvinderne på banen er festerne det mest oplagte sted at møde kvinderne (se dog #3). #3: Husk på, at kvindespillerne taler sammen! Om ret meget. Og ofte om alt. Hvis du har udset dig en enkelt kvindespiller som din udkårne (Prinsesse-taktikken) dur det altså ikke

10 at føjte omkring med andre kvinder i JAI. Hvis du derimod går efter så mange kvinder som muligt (Snow-ball-effekten) vil det dog typisk være en fordel at være om sig. En italiensk fyr lærte mig engang, at tilbød man en rose til 10 kvinder ville mindst én af dem være interesseret byt selv rose ud med tequila-shot til efterårsfest. #4: Bliv dametræner! Her kan du sikre dig et trygt forum at møder kvinderne i. Er du nervøst anlagt kan du evt bruge trænerrollen til at eksperimentere med rigtige samtaler med kvinderne. #5 Brug de kvindelige spillere som motivation til kampe! Jeg taler nok ikke kun på egne vegne, når jeg vurderer mit niveau på banen som min. 30 % højere, når der er kvinder til stede fra klubben #6: Husk desuden, at D1 i lige så høj grad ser sig selv som klubbens flagskib som H1. Og Diamanterne for den sags skyld. Og at D3 selv har VALGT at spille 7-mands det er IKKE fordi, de er dårligere til at spille fodbold. #7: Husk først og fremmest på, at JAI uden kvinder ville være det samme som salt og citron uden tequila! Husk på, at der ingen grund er til ikke at tage kvindefodbold lige så seriøst som herrefodbold!

11 Snapchats fra Fanø

12

13

14

15

16 Løst og fast med Lund 40, fræk og fyrig Jeg er soon to become fysioterapeut, kaffedrikker, elitebilist, midlertidigt invalid, en anelse for maje ind imellem og så meget andet Jeg er Lund! Kvindeafdelingens 40 års jubilæum skal selvfølgelig også markeres i min artikel og derfor vil temaet i denne omgang af Løst og fast med Lund være en kæmpe stor HYLDEST. En hyldest til vores ualmindeligt skønne kvinder i JAI og må jeg lige nævne, at vi i jubilæumsåret har en kvindelig formand (klapsalver). Nævner man JAI s kvinder, må man i den grad også nævne Judith Jensen: stifter af kvindeafdelingen og medstifter af Tåhyleren, samt nyeste æresmedlem i JAI. Hun kæmpede for 40 år siden en brav kamp for kvindefodbolden, og for det skal hun have et stort TAK! Vi har derfor valgt at lave et såkaldt hyldestinterview med Judith, hvor hun fortæller om sin lange vej til sejren. Hvordan var det at starte en kvindeafdeling op dengang? En svær én. Jeg ville egentlig spille indendørs og gik ned for at melde mig til AUS s vintertræning/turnering, men jeg blev grinet ud - det var kun for mænd, hed det sig. Gud, hvor blev jeg tosset, da jeg havde spillet indendørs fodbold i mange år (sågar mod Dirch Passer og Stjerneholdet). Jeg bad Bo, som han hed, om at gå tilbage til sit bagland og høre ad. Det lovede han, og jeg skulle så komme igen den følgende uge. Desværre var der mere haha, og nej, DÉT var helt umuligt. Jeg spurgte så, hvad de ville sige, hvis jeg kunne stille et helt kvindehold? Tilbage og tilbage igen ugen efter. Nej, det kunne stadig ikke lade sig gøre, men de ville da godt prøve at melde os til udendørs, hvis jeg kunne stille et helt hold. (HAHAHA - kors, hvor blev jeg bare sur, og sagde OK, så gør jeg det, selvom jeg ikke anede hvordan). Det var i slutningen af november, og holdet skulle meldes til i februar, tror jeg, det var. Jeg gik så ned i Akademisk Boghandel, som det hed dengang, og købte for egne penge et par tuscher og noget karton og lavede nogle plakater, hvor jeg skrev, at folk kunne henvende sig til mig enten på studiet eller privat på bestemte tidspunkter. Det var jo

17 før, vi havde mobiler - endsige fastnettelefoner. Der skete aldrig en skid. Folk gik til eksamen i december og januar, og de, der ikke gjorde, var taget hjem for at spare penge. (dengang fik vi heller ikke SU automatisk - jeg fik fx ikke før de sidste 2 år af mit studie - det var bankfinansierede lån til 19% i renter fra det øjeblik, vi hævede en krone - og vi kunne kun få 8000 kroner om året, så der blev arbejdet i sommerferien, da studiejobs heller ikke var blevet et issue endnu). Nå, jeg fik snakket med en gruppe fra engelsk (mit eget studium) og fik skrabet fire sammen. Så blev jeg indkaldt til et bestyrelsesmøde (selveste formanden kom hjem til mig og inviterede mig), for de ville gerne høre, hvordan det gik, og om jeg havde en træner. Jeg bildte dem ind, at jeg havde 8 piger, og at vi havde nogle måske er, så det skulle nok gå, men at træneren måtte de sørge for, når de havde lovet at melde os til. De blev lidt knotne, og smilet stivnede lidt hos nogle af dem, men formanden, der selv læste engelsk, støttede mig faktisk lidt. Senere fik jeg besøg af ham igen, da havde jeg fundet endnu én, hvor han fortalte, at han nu havde en træner. Ham mødtes jeg så med, og han havde en kæreste, som vi også fik overtalt til at være med. Hun læste jura. Det var Eva Simonsen, som senere var idekvinden til Tåhyleren, og det lykkedes hende at finde endnu tre, der fandt et par stykker hver især. Så da vi havde premierekamp i april 1974 var vi faktisk lige nøjagtig 12.

18 Materiale havde vi ikke noget af. Vi fik et par bolde og et par kegler, samt 13 gule overtrækstrøjer som vi spillede med den første tid - det var vores kampdragt. Senere investerede vi selv i grønne trøjer og strømper, og først efter et år og hård kamp i Bestyrelsen, som jeg var blevet valgt ind i ved Generalforsamlingen i april, fik vi kamptrøjer ligesom herrernes 1. hold. Men du godeste, hvor blev herrernes 2. og 3. hold sure, for de havde heller ingen trøjer. 2. holdet fik senere, men 3. holdet fik ikke, så længe jeg var der. Hvilke udfordringer havde I, hvis nogen? Jeg havde masser af udfordringer bare med at få lov at komme i gang, og da jeg endelig fik afdelingen op at stå, måtte jeg tåle lidt grin og latterliggørelse i Bestyrelsen og ingen troede på projektet, så det blev aldrig taget til referat. Det fandt jeg først ud af senere, hvor jeg vikarierede for sekretæren, der skulle til udlandet i en periode. Vi havde også problemer med os selv. På et tidspunkt var fremmødet til træning så ringe, at vi faktisk foreslog at nedlægge os selv. Heldigvis kunne det dog kun gøres på en generalforsamling, og så gik herrerne i panik ja, de kom ret hurtigt til at elske os, og alle vore gode ideer til aktiviteter og fester. Så det blev ved snakken, heldigvis. Hvor ville jeg også have været ked af det efter den hårde kamp. Var ASA ærkefjenderne allerede dengang? Og besejrede I dem også der? Nej, dem har vi aldrig spillet imod. Jeg tror ikke, de havde kvindefodbold dengang. I det hele taget var der jo ikke så mange klubber, der havde kvindefodbold, så vi kørte langt (for egne penge) rundt i det midtjyske. Arvefjende nr. 1 var absolut Hjortshøj-Egås kornfede 2. hold. De var nogle brutale bønder, der alle kæmpede for at komme op på deres førstehold, og vi er mange, der er blevet nedlagt af dem: jeg selv inklusive. Jeg måtte på skadestuen efter en hjemmekamp på Vejlby-Risskov Centret med en udslået fortand - og så lige før Idrætsmønstringen i Oslo! Af andre ærkerivaler kan jeg nævne AIA og Viby, der det første år lammetævede os, da ikke mange af os kunne spille fodbold. Jeg var selv en habil indendørsspiller, men det er jo slet ikke det samme som udendørs - og dengang da slet ikke!

19 Hvordan fik du ideen til Tåhyleren? Ideen var faktisk ikke min (for en gangs skyld), men Eva Simonsens. Vi sad efter en kamp og nød en øl i en af kaffestuerne, og hun sagde, at for at komme tættere på hinanden (vi trænede på Katrinebjergskolen, men spillede kampene på VRI-centret, hvor herrerne også spillede og trænede) og ikke blot ses tilfældigt, kunne man da lave et klubblad. Dorthe og jeg var straks med på ideen, som vi fremlagde på generalforsamlingen. Som ventet brokkede herrerne sig - med undtagelse af én, Gert Mandrup, der syntes, det var en fin idé, og således blev man enige om, at vi fire da godt kunne gøre forsøget ("haha" - selvfølgelig troede de heller ikke på det). Men, men: I maj udkom første nummer med en fin tegnet fodboldstøvle på forsiden, Hylet, der var lederen, og fint indrammet i et fodboldmål, og så ellers kampreferater, navnene på bestyrelsesmedlemmerne, referat af Kielturen (kun for herrer endnu), lidt fra den sociale side, referat fra generalforsamlingen, kampstillinger og små tegninger. I skal huske, at det var før PC ens tid, så vi sad og skrev ind på vores skrivemaskiner. Mange studerende havde ikke engang en skrivemaskine, så indlæg blev leveret til os i håndskrift, og så sad redaktionen ellers og skrev ind. Efterfølgende skulle vi ned på det hedengangne Huset (nu VoxHall) og trykke det selv. Det var i sig selv en udfordring at få 16 sider til at vende rigtigt (de første numre var dog kun på 8 sider), og undgå tryksværte ud over det hele. Og det tog en helvedes tid. Så vi fandt hurtigt ud af at lade det gå på skift mellem os, to og to, som vi nu kunne. Da første nummer var klar, drog vi ud og solgte det for 1 kr. Det var til at dække trykkeudgifterne. Selve trykningen var gratis, men man skulle betale for papiret. Det gik som varmt brød, og allerede i februar 1975 måtte de sure kapitulere og sande, at Tåhyleren var kommet for at blive, og fra dette nummer blev trykningen finansieret af Bestyrelsen, således vi kunne uddele det gratis. Navnet skyldes Palle Bugge Vegger - andetholdets KU, der var med os ude til en kamp som hjælpetræner, da vores rigtige træner var forhindret. Han havde set Eva levere et par tåhylere i kampen, og da vi efterfølgende sad og diskuterede et navn til bladet, sagde han, at Tåhyleren da måtte være oplagt, og således blev det.

20 Er det dig, der har opfundet I øvrigt har vi hørt? Nej, det er ikke mig alene. Det kan jeg ikke tage hele æren for. Den oprindelige redaktion, der jo sad med referater af alt (Hylet, bestyrelsesmøder, fester, turneringer - også indendørs om vinteren), og som, efterhånden som de to afdelinger begyndte at komme hinanden ved, havde stof til flere "referater", som vi dog ikke syntes, vi kunne skrive, morede sig gevaldigt over, hvad der var sket siden sidst. Og da nogle af os også var med til at starte "Initiativfraktion", der havde til opgave at fremme sociale initiativer i klubben på tværs af afdelingerne, der stadig var adskilte til træning (vi lavede fx sommerhusture, cykelture, mm.), var det slet ikke så lidt. Nøjagtig hvem af os, der kom med ideen, står hen i glemslen - tror bare vi fik den udviklet i fællesskab, som så meget andet med Tåhyleren, men det blev den faste bagside fra og med februar 1975, og det morer mig da, at I stadig har den. Har du nogensinde fået Årets JAI er? / Kan du huske, om der nogensinde er en kvinde, der har modtaget prisen? I vores tid fandtes kun 4 "priser": Æresmedlem (i al den tid jeg var i klubben var der kun to), Årets JAI er, Gammelmandsstokken, som jeg kan forstå stadig eksisterer og De Gyldne Støvler vi fandt vist aldrig ud af hvis, der var blevet forgyldt der var klubbens højeste udnævnelse, og som jeg fik i september 1975 for lang fortjenstfuld indsats for kvindefodboldens fremme", som den daværende sekretær, Jens Vestergård, sagde i sin tale til mig. Således fortællingen om, hvordan kvindesiden i JAI blev grundlagt. Tilbage er vist kun at give Judith et stående bifald for hendes indsats for klubben både på det sportslige og det sociale plan, samt en undren over, at Årets JAI er tilsyneladende aldrig er blevet givet til en kvinde.

21 Månedens look-a-like Birgitte Hjort Sørensen èller Marie Kau?

22

23 Brevkassen I denne udgave af Brevkassen går Tåhyleren videre med et par af de spørgsmål, der havnede i vores brevkasse til forårsfesten. Vi har blandt andet fået følgende meget vedkommende spørgsmål: Hvorfor er Nicki så høj? Bevarer han altid overblikket?. Da det er svært at leve uden svaret på dette spørgsmål, har Tåhyleren taget kontakt til Nicki, som for øjeblikket benytter sit store overblik til at skue ud over New Zealands smukke vidder og spurgt ham, hvad han selv mener. Han har givet følgende svar: Ja, det er et spørgsmål, som jeg tit stiller mig selv. Hvorfor er jeg egentligt så høj? Er der en dybere mening med det? Og svaret, som jeg er kommet frem til igennem megen selvransagelse og ubesvarede bønner, er, at det simpelthen må være naturens måde at kompensere for mit ellers ualmindelig dårlige overblik. For mens jeg voksede op, og da jeg f.eks. blot var en 10-årig purk på 185 cm, ænsede jeg aldrig, hvad der foregik omkring mig. Ja, verden var hård for lille Nicki dengang. Det var først, da jeg kom over de 195 cm som Rørstrømske hilsner /Brevkassen 12-årig, at verden begyndte at give mening. Jeg kunne nu pludselig se hele verden uden at skulle stirre ind i folks hoveder. Mit blik lå ganske enkelt over folk, og dermed blev mit overblik skabt. Og siden da har jeg aldrig tabt overblikket en eneste gang. Dette overblik lukrerer jeg naturligvis også meget af på fodboldbanen, hvor man ofte ser mig lægge den ene sukkerbold efter den anden. True story... Hvis ikke man bliver berørt at denne historie, så er man lavet af sten.

24 Tåhylerens brevkasse har også modtaget et spørgsmål rettet til klubbens nye tequilameister. Det lyder som følger: Hvad har Thor tænkt sig at tilføje/bidrage med som Tequilameister?. Det er selvfølgelig vigtigt at få på plads her op til Efterårsfesten, og brevkassen har derfor givet spørgsmålet videre til den unge tequilameister. Hans svar lyder kort og selvsikkert: Da jeg har været både H1, diamant og RAV-spiller kombineret med, at jeg også er dametræner, kan det være med til at samle klubben. Derudover, så bidrager jeg også med at holde gennemsnitsalderen nede ;) Og det skulle gerne være med til, at endnu flere JAI'ere får øjnene op for tequilaen. Vi håber dette er svar nok og ser frem til skåle med vores nye, unge og bredt favnende Tequilameister, Thor. Skål fra Brevkassen!

25 Hvis JAI var et Haikudigt Bend it like Bendix lyder meget bedre end Bend it like Beckham. Fyrre års fodbold med kvinder i JAI. Tillykke til os! Citat fra H1: Er de der kvinder vores?! Hvilken ejendom! København er godt, men Aarhus er allerbedst. Savn til JAI. En æra er slut. Havde du set det komme? Farvel Mads Trine. Fodbold og kvinder Stramme lår og god røv Det kan vi lide. Mads op ad Sarah Så det helt op i hende Stilhed, tøsefnis Haiku fra Holland: Nøgne damer og haschich JAI away

26 Vinderene af Oddset-konkurrencen

27 Viby en fredag aften Husker I Ellekær med tyveri og scooter-bøller? Vi troede, at denne form for criminal hood var fortid, og at fodbold i Viby ville blive nye mere idylliske tider. Nuvel, vi har ikke oplevet ballade i klubhuset endnu, men en fredag aften i området ved Viby Torv viste sig at blive overraskende dramatisk. Egentlig skulle denne artikel bare omhandle en anmeldelse af spisesteder i Viby samt Dick Turpin, som vi lovede i den forrige udgave af Tåhyleren. Dette løfte indfrier vi selvfølgelig, men for at give et 1-1- indtryk af Viby må alle aftenens oplevelser flettes elegant ind. Fire JAI ere rige på livsglæde og sultne efter en underholdende 10 km ølstafet på Institut for Idræt drog en fredag aften til Viby for at finde vådt og tørt. Planen var som sagt først at afprøve et udvalg af Vibys spisesteder, så vores læsere trygt kan begive sig ud for at få stillet sulten efter en hård kamp på Estadio JAI. For anmeldelsens skyld delte de sig i tre kundekøer: Mickey s Med lidt øl i maven lokkede Mickey s frituremad. Den snottede betjening af en pige, som forhåbentligt var ny i job, fik dog humøret til at dale allerede tidligt i processen. Hun forstod ikke en bestilling med ketchup OG remoulade, og indkrævede 20 kr. pr. styk som ekstra tilbehør (= pomfritter, coleslaw, sovs eller kartoffelmos ifølge Mickey s eget prisskilt) i stedet for de 3 kr., som dyppelse reelt var skiltet til. Vi forlod Mickey s med et chokerende indtryk af, at

28 danskerne kun behøver én slags dyppelse, og at Mickey s derudover kræver 2 kr. for en pose til at transportere maden i. Den kulinariske oplevelse er ikke værd at uddybe; menuen var kylling i friture og ufærdige pomfritter - vi giver dem 1 ud af 6 stjerner. (Vi bestilte for resten også en sandwich til 25 kr., Hvilket den ikke engang var værd ) Sandwichen Med høje forventninger efter rygter om Sandwichens normalt ualmindeligt delikate sandwiches blev der hos dem bestilt en pastasalat med tun til 35 kr. Pastasalaten var ikke noget at råbe det højeste hurra for, køen var lang, og man måtte selv række efter en plastikgaffel. Dog var det medfølgende brød godt - og der er studierabat, og det er jo værd at tage med! Sandwichen er et udemærket sted for den sportskvinde/mand, der ønsker et lidt sundere fastfood måltid, men det sniger sig kun op på 3 ud af 6 stjerner. Sindbad Grill og Pizza Helt obligatorisk skulle vi jo også se, hvad Viby har at byde på inden for pizza. Sindbad viste sig at være et meget velbesøgt sted. Alt lige fra studerende til børnefamilier til den enlige ældre mand kom her. Udvalget af retter var bestemt også bredt og bød på alt inden for burger, pizza og kebab. Vi bestilte en pizza med kebab og peperoni til 69 kr. og blev bestemt ikke skuffede! Den blev helt klart turens kulinariske oplevelse. Der var ikke

29 sparet på hverken fyld eller ost, hvilket gjorde den tynde sprøde bund helt tilpas snasket - lige hvad den sultne anmelder ønskede sådan efter et par øl i solen. På trods af, at vi måtte vente 20 min på pizzaen, trækker den venlige betjening op, og vi lander på 5 ud af 6 stjerner. Det indkøbte fastfood indtog de 4 JAI ere i de nydelige omgivelser ved Viby Torvs vandfald, som er et springvand. Et ganske hyggeligt torv (toilet forfindes i Viby Centeret), men også stedet for aftenens første drama. Her havde vi selskab af en formentlig hjemløs mand, rig på alkohol i blodet, som skulle vise sig at kræve en del opmærksomhed. Efter ikke blot ét, men hele to hovedspring ned på den bare asfalt, måtte der lægges tryk på et flækket øjenbryn og ringes til en ambulance. Det slog os dog ikke ud, og heltegerningerne måtte fejres på Dick Turpin.

30 Dick Turpin Det lille værtshus er et rummeligt sted med rutineret betjening og en obligatorisk grønlænder ved spillemaskinerne. Priserne er rimelige, og der kan være udsigt til actionpræget underholdning, hvis man er til den slags. Udenfor vinduet udspillede der sig et drama, da to biler (måske) stødte sammen, og mindst en af førerne ville slås. Slagene blev dog uddelt til den andens bil, og vi besluttede at fokusere på vores ølkort i stedet for at blive uheldigt indblandede som stirrende vidner. Musikken på Dick Turpin må man lære at leve med - der bliver nemlig sat en cd på, og denne kører på repeat, indtil Dick-mutter får den skiftet. Er man til Kim Larsen og Elvis, kan man roligt glæde sig! ( det er vi på Tåhyleren! Så vi havde lidt af skylden for, at Kim Larsen cd'en blev hørt mere end én gang den aften. For Dick-mutter kan godt charmeres til at tage imod ønsker.) Her var godt nok ikke mange mennesker sådan en tidlig fredag aften, men til en rolig stund med en kold øl og gode holdkammerater er Dick Turpin helt klart et besøg værd, og vi giver det 4 funklende bodegastjerner.

31 Klokken 22 sluttede aftenen i Viby for de 4 nu trætte JAI'ere. Alle klogere på nogle af livets barske realiteter og med større indblik i det hektiske liv omkring Viby Torv. Det er bestemt ikke et indtryk af kedelig forstandsidyl, der præger vores billede af Viby, men et livligt og barskt miljø med en smule langt mellem de gode mad-oplevelser. Dog med masser af hjælpsomme og spændende mennesker.

32 I øvrigt har vi hørt at Pernille formand har været på analrundfart i København. at Eva fra D3 opførte solodans i LJ s telt til Fanøcup. at Anja og Lasse Bech har leget helte i Viby. at til trods for, at han ligner en sød 1. G er uden skæg, så er Korup ikke længere H2 s (hvis ikke klubbens) yngste mand. at Bülow overvejer klubskifte, eftersom H2 s nye trænerteam ikke indfrier hans forventninger om en startposition i angrebet. at Calle formåede IKKE at indkassere et gult kort mod Hasle. Måske er der nye tider på vej. at der kun sker noget sjovt, når Christina Nissen er fuld. at Søgaard og Pernille formand lidt for ofte mødes for at diskutere taktik og andre fodboldrelaterede emner. De er i hvert fald IKKE kærester!! at Lasse Bech har masser af farpotentiale. at Tue Petersens yndlingssang er Saturday Night med Whingfield. at når Nynne klapper på sit venstre bryst, kommer bolden til forreste stolpe. at Bülow gerne vil have en hårtørrer i klubhuset. at der ikke er nogen babysovs til Jannie fra D1....at bestyrelsen har sendt Bendix på tænkepause i USA efter D2s nedrykning.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Også hvis man tager et kig på antallet af tilmeldt hold, vidner det om fremgang:

Også hvis man tager et kig på antallet af tilmeldt hold, vidner det om fremgang: Formandens beretning 2009 Det er efterhånden 9. gang jeg står foran forsamlingen som formand, og aflægger min beretning for det forløbne år, og stort set hver gang har jeg startet beretningen med "det

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt 6. december Den store 8-værelses lejlighed lå lige ved Strøget. Meget centralt og meget støjende i weekender, hvor fulde mennesker bar deres brandert hjem. De 230 kvadratmeter lå øverst i bygningen på

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL SEP VESTER AABY KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 3.APRIL 2016 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag, 441,2 Nu sad de der så igen. Det var det samme sted. Men det var så også det

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

25-års jubilarer i københavn - 2010 Af: StilladsInformation

25-års jubilarer i københavn - 2010 Af: StilladsInformation 25-års jubilarer i københavn - 2010 Af: StilladsInformation Torsdag den 11. november blev der igen holdt jubilæumsreception for 25-års jubilarer i Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920 i København. Jubilarerne

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Bestyrelsesmøde

Bestyrelsesmøde Bestyrelsesmøde 03.02.2011 Tilstedeværende: Deltagere: Anders Thomsen Kasper Brill Lars Britz Jacob Andersen Rene Andersen Daniel Jürgensen Johnni Pedersen Afbud: Lasse Løber Martin Andersen Dagsorden:

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Du, Mis, har du nogensinde følt dig ensom og håbet på, at der et eller andet sted i verden var en ven, som syntes, at du var god nok, som du var? spurgte

Læs mere

Læs og lær om. Christian Eriksen

Læs og lær om. Christian Eriksen Læs og lær om Christian Eriksen Fakta om Christian Eriksen Christian Danneman Eriksen blev født i Middelfart 14. februar 1992. 1992 var for øvrigt det år, hvor det danske fodboldlandshold blev Europamestre,

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme, svede i saunaen og sludre over kaffen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af

Læs mere

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 1 SCENE 1 SORT 1 Sort skærm. Jonas?!!! (Skriger) 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 Amalie står ude på gangen og snakker med Caroline og Louise. Hun stopper med at følge med i samtalen da Jonas kommer

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

Ham skal du kende. Lionel Messi

Ham skal du kende. Lionel Messi Ham skal du kende Lionel Messi Lionel Messi var 11 år, da en læge sagde til hans forældre, at deres søn ikke ville vokse. Han havde ikke det hor-mon i kroppen, der får os til at vokse. Derfor ville han

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

bbb Børnebiksen, Januar Godt nytår! Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen

bbb Børnebiksen, Januar Godt nytår! Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen bbb Børnebiksen, Januar 2013. Godt nytår! Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Rigtig godt nytår til alle og velkommen tilbage efter en forhåbentlig

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere