Få Brevkassens svar på hvorfor Nicki er så høj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få Brevkassens svar på hvorfor Nicki er så høj"

Transkript

1 Å rgang 36, 3. udgave - oktober 2014 Få Brevkassens svar på hvorfor Nicki er så høj Mød damesidens to nye håb Anmeldelse af spisesteder i Viby - en dramatisk oplevelse! Læs et portræt af æresmedlemmet Judith Se de hemmelige snapchats fra Fanø Cup

2 Glemmer du, så husker vi Kan du huske den første gang, du satte din bestøvlede fod på JAI s grønsvær? Selvfølgelig kan du det. Måske er det ikke særlig lang tid siden. Måske er det netop lang tid siden, og du undrer dig over, at tiden er fløjet afsted. Tiden er faktisk fløjet så meget afsted, at JAI s kvindeafdeling dette efterår kan fejre 40 års jubilæum. Denne udgave af Tåhyleren er derfor dedikeret til klubbens kvinder, og du kan glæde dig til at læse en guide til, hvordan du tackler det første møde med JAI s dameafdeling; Løst og Fast med Lund, der har været i audiens hos æresmedlemmet Judith (der både startede kvindeafdelingen OG Tåhyleren); Da Ruderdame var frøken feat. kvindesidens to nyeste talenter og meget meget mere. Tidens tand har også sat sit præg på Tåhyleren på en anden måde. Det betyder, at to af Tåhylerens reportere nu rapporterer fra henholdsvis København og Amsterdam. Derfor har vi valgt forsigtigt at indlemme et nyt rødhåret individ, fra det gamle Nordjyllands amt, for at holde balancen i Tåhyleren ved lige. Så tag godt imod Mathias Korup, som til daglig slår sine folder på H2. Mathias er blandt andet kendetegnet ved sin sindige nordjyske accent og sit indgående kendskab til Jomfru Ane Gade i Ålleren. Af samme årsag kunne man måske fristes til at tro, at Mathias også tager stoffer, men det er altså bare allergi! Fagligt bringer Mathias viden med sig fra Medievidenskab, som vi glæder os til at se anvendt i Tåhylerens hæderkronede magasin fremover.

3

4 Da Ruderdame var frøken I den specielle anledning af kvindesidens 40 års jubilæum er den sædvanlige Ruderkonge skiftet ud med Ruderdame og selvfølgelig er denne artikel derfor også dedikeret til et par JAI kvinder. Vi har valgt at tage en snak med to af klubbens nye håb på kvindesiden, udpeget af trænerene selv. Navn: Katja Norsker Abrahamsen Hold: D3 Alder: 22 Beskæftigelse: Læser på lærerseminariet Tidligere fodboldklubber: KBI Du er ifølge trænerne et af dette års nye kvindehåb. Har du noget at sige til det? Den synes jeg er ret åbenlys. Eftersom jeg i første kamp efter 3 minutter ofrer mig på den elegante måde jeg gør, så kan jeg da ikke se andet end, at det skulle være mig. Du er jo lige nu ude med en skade. Hvordan går det med den og hvornår regner du med at være tilbage på banen igen? Det går bedre. Jeg kan efterhånden selv tage tøj på og det hele. Om det er fodboldtøj eller almindelig tøj, det er vel ét fedt. Men min mor siger, at jeg skal vente til efter jul.

5 Som kvindehåb i klubben ligger der jo lidt et vist ansvar på dine skuldre. Hvad vil du gøre for at leve op til dette ansvar? For det første måske en sæson uden skader. Det, tror jeg, ville pynte godt. Og så tror jeg, at jeg vil prøve at score nogle mål på vores ellers så fantastiske syvmandshold. Hvordan er det at være kvinde i en klub som JAI? Jamen, det er jeg fan af. Især med fællesbadene med d3. Dem vil jeg gerne reklamere for. Det er en stor fordel ved at være kvinde i JAI. Har du et par gode råd til andre JAI-kvinder der ude, som gerne vil være et af fremtidens kvindehåb? Altså trænerne kan jo åbenbart godt lide små lyshårede piger. Det ved jeg ikke. Det er der jo ikke så meget at gøre ved. Men ellers så kan man altid pådrage sig en skade. Det giver så meget opmærksomhed. I virkeligheden er det jo bare et mediestunt, jeg har haft gang i her. Det er jo kun for at få opmærksomhed.

6 Navn: Louise Juul Pedersen Hold: D1/D2 Alder: 22 Beskæftigelse: Molekylærmedicin Tidligere fodboldklubber: IFS, TFIK, FC Ikast, FC Hammerkast, Meribula grasshoppers Du er ifølge trænerne et af dette års nye kvindehåb. Har du noget at sige til det? Ja, jeg er faktisk skuffet over at være et nyt kvindehåb efter to år i klubben. Det er skuffende at blive kaldt ny så. Som kvindehåb i klubben ligger der jo lidt et vist ansvar på dine skuldre. Hvad vil du gøre for at leve op til dette ansvar? Jeg vil prøve ikke ikke at blive skadet for ikke at blive kaldt nyt kvindehåb igen om et år. Hvordan er det at være kvinde i en klub som JAI? Det er rigtig dejligt. Masser af søde kvinder at spille med og masser af rare mænd, der giver øl i baren.

7 Nu har du jo lidt ekstra indsigt i hvordan tingene er på herresiden i JAI, da du er sammen med Martin. Synes du der er nogle fordele ved kvindesiden fremfor herresiden, og hvilke? Altså så sent som i tirsdags: der var der kvindetræning, og der var nogle kyllinger til herrespillere, RAV, som ikke trænede. Deres træning blev aflyst på grund af regn. Det sker ikke på kvindesiden. Der er folk ikke nogle kyllinger. De møder op til træning, selvom det stormer og regner. Har du et par gode råd til andre JAI-kvinder der ude, som gerne vil være et af fremtidens kvindehåb? Til de nye spillere, så er det jo oplagt at finde ud af, hvem man kan drible på banen. Til de gamle spillere: bliv skadet og start igen.

8

9 Den første gang Du møder kvindesiden Tåhyleren har i de seneste år set det som vores mission at klæde medlemmerne i JAI på, så man ubesværet kan navigere i de mange traditioner, ritualer og arrangementer. Det har vi naturligvis i sinde at blive ved med, og denne gang rettes lyskeglen mod den måske vigtigste del af JAI: Kvindesiden. Forleden spurgte en udenlandsk herrespiller fra H1 forvirret; Do they really belong to us, mens han pegede på en række damespillere på anlægget i Viby. Yes, they are also part of JAI, svarede jeg mens smilet tiltog hos herrespilleren (hvis spørgsmål nok ikke skulle tages HELT bogstaveligt). Og ja, det er nemlig unikt at være en del af en fodboldklub, hvor kvindesiden er mindst lige så synlig og bidragende til klubfællesskabet som herrerne. Bag enhver stærk mand, står en kvinde, og bag enhver stærk fodboldklub står en stærk kvindeside. Det er imidlertid ikke en selvfølge, at man som herrespiller mestrer det første møde med kvindesiden, og derfor følger i dette nummer Tåhylerens huskeregler til at få succes med kvinderne : #1: Anerkend kvinders fodboldfaglighed og interesse for fodbold! Undgå derfor for Guds skyld følgende spørgsmål: - Nå, men I spiller vel bare sådan lidt for sjov? - Hvaaa, spiller I egentlig med de samme regler? - Nå men I er her vel bare for at kigge på mændene? - Er det ikke bare SEJT, at kvinder også spiller fodbold? #2: Mød op til festerne! Medmindre du VIRKELIGT kan imponere kvinderne på banen er festerne det mest oplagte sted at møde kvinderne (se dog #3). #3: Husk på, at kvindespillerne taler sammen! Om ret meget. Og ofte om alt. Hvis du har udset dig en enkelt kvindespiller som din udkårne (Prinsesse-taktikken) dur det altså ikke

10 at føjte omkring med andre kvinder i JAI. Hvis du derimod går efter så mange kvinder som muligt (Snow-ball-effekten) vil det dog typisk være en fordel at være om sig. En italiensk fyr lærte mig engang, at tilbød man en rose til 10 kvinder ville mindst én af dem være interesseret byt selv rose ud med tequila-shot til efterårsfest. #4: Bliv dametræner! Her kan du sikre dig et trygt forum at møder kvinderne i. Er du nervøst anlagt kan du evt bruge trænerrollen til at eksperimentere med rigtige samtaler med kvinderne. #5 Brug de kvindelige spillere som motivation til kampe! Jeg taler nok ikke kun på egne vegne, når jeg vurderer mit niveau på banen som min. 30 % højere, når der er kvinder til stede fra klubben #6: Husk desuden, at D1 i lige så høj grad ser sig selv som klubbens flagskib som H1. Og Diamanterne for den sags skyld. Og at D3 selv har VALGT at spille 7-mands det er IKKE fordi, de er dårligere til at spille fodbold. #7: Husk først og fremmest på, at JAI uden kvinder ville være det samme som salt og citron uden tequila! Husk på, at der ingen grund er til ikke at tage kvindefodbold lige så seriøst som herrefodbold!

11 Snapchats fra Fanø

12

13

14

15

16 Løst og fast med Lund 40, fræk og fyrig Jeg er soon to become fysioterapeut, kaffedrikker, elitebilist, midlertidigt invalid, en anelse for maje ind imellem og så meget andet Jeg er Lund! Kvindeafdelingens 40 års jubilæum skal selvfølgelig også markeres i min artikel og derfor vil temaet i denne omgang af Løst og fast med Lund være en kæmpe stor HYLDEST. En hyldest til vores ualmindeligt skønne kvinder i JAI og må jeg lige nævne, at vi i jubilæumsåret har en kvindelig formand (klapsalver). Nævner man JAI s kvinder, må man i den grad også nævne Judith Jensen: stifter af kvindeafdelingen og medstifter af Tåhyleren, samt nyeste æresmedlem i JAI. Hun kæmpede for 40 år siden en brav kamp for kvindefodbolden, og for det skal hun have et stort TAK! Vi har derfor valgt at lave et såkaldt hyldestinterview med Judith, hvor hun fortæller om sin lange vej til sejren. Hvordan var det at starte en kvindeafdeling op dengang? En svær én. Jeg ville egentlig spille indendørs og gik ned for at melde mig til AUS s vintertræning/turnering, men jeg blev grinet ud - det var kun for mænd, hed det sig. Gud, hvor blev jeg tosset, da jeg havde spillet indendørs fodbold i mange år (sågar mod Dirch Passer og Stjerneholdet). Jeg bad Bo, som han hed, om at gå tilbage til sit bagland og høre ad. Det lovede han, og jeg skulle så komme igen den følgende uge. Desværre var der mere haha, og nej, DÉT var helt umuligt. Jeg spurgte så, hvad de ville sige, hvis jeg kunne stille et helt kvindehold? Tilbage og tilbage igen ugen efter. Nej, det kunne stadig ikke lade sig gøre, men de ville da godt prøve at melde os til udendørs, hvis jeg kunne stille et helt hold. (HAHAHA - kors, hvor blev jeg bare sur, og sagde OK, så gør jeg det, selvom jeg ikke anede hvordan). Det var i slutningen af november, og holdet skulle meldes til i februar, tror jeg, det var. Jeg gik så ned i Akademisk Boghandel, som det hed dengang, og købte for egne penge et par tuscher og noget karton og lavede nogle plakater, hvor jeg skrev, at folk kunne henvende sig til mig enten på studiet eller privat på bestemte tidspunkter. Det var jo

17 før, vi havde mobiler - endsige fastnettelefoner. Der skete aldrig en skid. Folk gik til eksamen i december og januar, og de, der ikke gjorde, var taget hjem for at spare penge. (dengang fik vi heller ikke SU automatisk - jeg fik fx ikke før de sidste 2 år af mit studie - det var bankfinansierede lån til 19% i renter fra det øjeblik, vi hævede en krone - og vi kunne kun få 8000 kroner om året, så der blev arbejdet i sommerferien, da studiejobs heller ikke var blevet et issue endnu). Nå, jeg fik snakket med en gruppe fra engelsk (mit eget studium) og fik skrabet fire sammen. Så blev jeg indkaldt til et bestyrelsesmøde (selveste formanden kom hjem til mig og inviterede mig), for de ville gerne høre, hvordan det gik, og om jeg havde en træner. Jeg bildte dem ind, at jeg havde 8 piger, og at vi havde nogle måske er, så det skulle nok gå, men at træneren måtte de sørge for, når de havde lovet at melde os til. De blev lidt knotne, og smilet stivnede lidt hos nogle af dem, men formanden, der selv læste engelsk, støttede mig faktisk lidt. Senere fik jeg besøg af ham igen, da havde jeg fundet endnu én, hvor han fortalte, at han nu havde en træner. Ham mødtes jeg så med, og han havde en kæreste, som vi også fik overtalt til at være med. Hun læste jura. Det var Eva Simonsen, som senere var idekvinden til Tåhyleren, og det lykkedes hende at finde endnu tre, der fandt et par stykker hver især. Så da vi havde premierekamp i april 1974 var vi faktisk lige nøjagtig 12.

18 Materiale havde vi ikke noget af. Vi fik et par bolde og et par kegler, samt 13 gule overtrækstrøjer som vi spillede med den første tid - det var vores kampdragt. Senere investerede vi selv i grønne trøjer og strømper, og først efter et år og hård kamp i Bestyrelsen, som jeg var blevet valgt ind i ved Generalforsamlingen i april, fik vi kamptrøjer ligesom herrernes 1. hold. Men du godeste, hvor blev herrernes 2. og 3. hold sure, for de havde heller ingen trøjer. 2. holdet fik senere, men 3. holdet fik ikke, så længe jeg var der. Hvilke udfordringer havde I, hvis nogen? Jeg havde masser af udfordringer bare med at få lov at komme i gang, og da jeg endelig fik afdelingen op at stå, måtte jeg tåle lidt grin og latterliggørelse i Bestyrelsen og ingen troede på projektet, så det blev aldrig taget til referat. Det fandt jeg først ud af senere, hvor jeg vikarierede for sekretæren, der skulle til udlandet i en periode. Vi havde også problemer med os selv. På et tidspunkt var fremmødet til træning så ringe, at vi faktisk foreslog at nedlægge os selv. Heldigvis kunne det dog kun gøres på en generalforsamling, og så gik herrerne i panik ja, de kom ret hurtigt til at elske os, og alle vore gode ideer til aktiviteter og fester. Så det blev ved snakken, heldigvis. Hvor ville jeg også have været ked af det efter den hårde kamp. Var ASA ærkefjenderne allerede dengang? Og besejrede I dem også der? Nej, dem har vi aldrig spillet imod. Jeg tror ikke, de havde kvindefodbold dengang. I det hele taget var der jo ikke så mange klubber, der havde kvindefodbold, så vi kørte langt (for egne penge) rundt i det midtjyske. Arvefjende nr. 1 var absolut Hjortshøj-Egås kornfede 2. hold. De var nogle brutale bønder, der alle kæmpede for at komme op på deres førstehold, og vi er mange, der er blevet nedlagt af dem: jeg selv inklusive. Jeg måtte på skadestuen efter en hjemmekamp på Vejlby-Risskov Centret med en udslået fortand - og så lige før Idrætsmønstringen i Oslo! Af andre ærkerivaler kan jeg nævne AIA og Viby, der det første år lammetævede os, da ikke mange af os kunne spille fodbold. Jeg var selv en habil indendørsspiller, men det er jo slet ikke det samme som udendørs - og dengang da slet ikke!

19 Hvordan fik du ideen til Tåhyleren? Ideen var faktisk ikke min (for en gangs skyld), men Eva Simonsens. Vi sad efter en kamp og nød en øl i en af kaffestuerne, og hun sagde, at for at komme tættere på hinanden (vi trænede på Katrinebjergskolen, men spillede kampene på VRI-centret, hvor herrerne også spillede og trænede) og ikke blot ses tilfældigt, kunne man da lave et klubblad. Dorthe og jeg var straks med på ideen, som vi fremlagde på generalforsamlingen. Som ventet brokkede herrerne sig - med undtagelse af én, Gert Mandrup, der syntes, det var en fin idé, og således blev man enige om, at vi fire da godt kunne gøre forsøget ("haha" - selvfølgelig troede de heller ikke på det). Men, men: I maj udkom første nummer med en fin tegnet fodboldstøvle på forsiden, Hylet, der var lederen, og fint indrammet i et fodboldmål, og så ellers kampreferater, navnene på bestyrelsesmedlemmerne, referat af Kielturen (kun for herrer endnu), lidt fra den sociale side, referat fra generalforsamlingen, kampstillinger og små tegninger. I skal huske, at det var før PC ens tid, så vi sad og skrev ind på vores skrivemaskiner. Mange studerende havde ikke engang en skrivemaskine, så indlæg blev leveret til os i håndskrift, og så sad redaktionen ellers og skrev ind. Efterfølgende skulle vi ned på det hedengangne Huset (nu VoxHall) og trykke det selv. Det var i sig selv en udfordring at få 16 sider til at vende rigtigt (de første numre var dog kun på 8 sider), og undgå tryksværte ud over det hele. Og det tog en helvedes tid. Så vi fandt hurtigt ud af at lade det gå på skift mellem os, to og to, som vi nu kunne. Da første nummer var klar, drog vi ud og solgte det for 1 kr. Det var til at dække trykkeudgifterne. Selve trykningen var gratis, men man skulle betale for papiret. Det gik som varmt brød, og allerede i februar 1975 måtte de sure kapitulere og sande, at Tåhyleren var kommet for at blive, og fra dette nummer blev trykningen finansieret af Bestyrelsen, således vi kunne uddele det gratis. Navnet skyldes Palle Bugge Vegger - andetholdets KU, der var med os ude til en kamp som hjælpetræner, da vores rigtige træner var forhindret. Han havde set Eva levere et par tåhylere i kampen, og da vi efterfølgende sad og diskuterede et navn til bladet, sagde han, at Tåhyleren da måtte være oplagt, og således blev det.

20 Er det dig, der har opfundet I øvrigt har vi hørt? Nej, det er ikke mig alene. Det kan jeg ikke tage hele æren for. Den oprindelige redaktion, der jo sad med referater af alt (Hylet, bestyrelsesmøder, fester, turneringer - også indendørs om vinteren), og som, efterhånden som de to afdelinger begyndte at komme hinanden ved, havde stof til flere "referater", som vi dog ikke syntes, vi kunne skrive, morede sig gevaldigt over, hvad der var sket siden sidst. Og da nogle af os også var med til at starte "Initiativfraktion", der havde til opgave at fremme sociale initiativer i klubben på tværs af afdelingerne, der stadig var adskilte til træning (vi lavede fx sommerhusture, cykelture, mm.), var det slet ikke så lidt. Nøjagtig hvem af os, der kom med ideen, står hen i glemslen - tror bare vi fik den udviklet i fællesskab, som så meget andet med Tåhyleren, men det blev den faste bagside fra og med februar 1975, og det morer mig da, at I stadig har den. Har du nogensinde fået Årets JAI er? / Kan du huske, om der nogensinde er en kvinde, der har modtaget prisen? I vores tid fandtes kun 4 "priser": Æresmedlem (i al den tid jeg var i klubben var der kun to), Årets JAI er, Gammelmandsstokken, som jeg kan forstå stadig eksisterer og De Gyldne Støvler vi fandt vist aldrig ud af hvis, der var blevet forgyldt der var klubbens højeste udnævnelse, og som jeg fik i september 1975 for lang fortjenstfuld indsats for kvindefodboldens fremme", som den daværende sekretær, Jens Vestergård, sagde i sin tale til mig. Således fortællingen om, hvordan kvindesiden i JAI blev grundlagt. Tilbage er vist kun at give Judith et stående bifald for hendes indsats for klubben både på det sportslige og det sociale plan, samt en undren over, at Årets JAI er tilsyneladende aldrig er blevet givet til en kvinde.

21 Månedens look-a-like Birgitte Hjort Sørensen èller Marie Kau?

22

23 Brevkassen I denne udgave af Brevkassen går Tåhyleren videre med et par af de spørgsmål, der havnede i vores brevkasse til forårsfesten. Vi har blandt andet fået følgende meget vedkommende spørgsmål: Hvorfor er Nicki så høj? Bevarer han altid overblikket?. Da det er svært at leve uden svaret på dette spørgsmål, har Tåhyleren taget kontakt til Nicki, som for øjeblikket benytter sit store overblik til at skue ud over New Zealands smukke vidder og spurgt ham, hvad han selv mener. Han har givet følgende svar: Ja, det er et spørgsmål, som jeg tit stiller mig selv. Hvorfor er jeg egentligt så høj? Er der en dybere mening med det? Og svaret, som jeg er kommet frem til igennem megen selvransagelse og ubesvarede bønner, er, at det simpelthen må være naturens måde at kompensere for mit ellers ualmindelig dårlige overblik. For mens jeg voksede op, og da jeg f.eks. blot var en 10-årig purk på 185 cm, ænsede jeg aldrig, hvad der foregik omkring mig. Ja, verden var hård for lille Nicki dengang. Det var først, da jeg kom over de 195 cm som Rørstrømske hilsner /Brevkassen 12-årig, at verden begyndte at give mening. Jeg kunne nu pludselig se hele verden uden at skulle stirre ind i folks hoveder. Mit blik lå ganske enkelt over folk, og dermed blev mit overblik skabt. Og siden da har jeg aldrig tabt overblikket en eneste gang. Dette overblik lukrerer jeg naturligvis også meget af på fodboldbanen, hvor man ofte ser mig lægge den ene sukkerbold efter den anden. True story... Hvis ikke man bliver berørt at denne historie, så er man lavet af sten.

24 Tåhylerens brevkasse har også modtaget et spørgsmål rettet til klubbens nye tequilameister. Det lyder som følger: Hvad har Thor tænkt sig at tilføje/bidrage med som Tequilameister?. Det er selvfølgelig vigtigt at få på plads her op til Efterårsfesten, og brevkassen har derfor givet spørgsmålet videre til den unge tequilameister. Hans svar lyder kort og selvsikkert: Da jeg har været både H1, diamant og RAV-spiller kombineret med, at jeg også er dametræner, kan det være med til at samle klubben. Derudover, så bidrager jeg også med at holde gennemsnitsalderen nede ;) Og det skulle gerne være med til, at endnu flere JAI'ere får øjnene op for tequilaen. Vi håber dette er svar nok og ser frem til skåle med vores nye, unge og bredt favnende Tequilameister, Thor. Skål fra Brevkassen!

25 Hvis JAI var et Haikudigt Bend it like Bendix lyder meget bedre end Bend it like Beckham. Fyrre års fodbold med kvinder i JAI. Tillykke til os! Citat fra H1: Er de der kvinder vores?! Hvilken ejendom! København er godt, men Aarhus er allerbedst. Savn til JAI. En æra er slut. Havde du set det komme? Farvel Mads Trine. Fodbold og kvinder Stramme lår og god røv Det kan vi lide. Mads op ad Sarah Så det helt op i hende Stilhed, tøsefnis Haiku fra Holland: Nøgne damer og haschich JAI away

26 Vinderene af Oddset-konkurrencen

27 Viby en fredag aften Husker I Ellekær med tyveri og scooter-bøller? Vi troede, at denne form for criminal hood var fortid, og at fodbold i Viby ville blive nye mere idylliske tider. Nuvel, vi har ikke oplevet ballade i klubhuset endnu, men en fredag aften i området ved Viby Torv viste sig at blive overraskende dramatisk. Egentlig skulle denne artikel bare omhandle en anmeldelse af spisesteder i Viby samt Dick Turpin, som vi lovede i den forrige udgave af Tåhyleren. Dette løfte indfrier vi selvfølgelig, men for at give et 1-1- indtryk af Viby må alle aftenens oplevelser flettes elegant ind. Fire JAI ere rige på livsglæde og sultne efter en underholdende 10 km ølstafet på Institut for Idræt drog en fredag aften til Viby for at finde vådt og tørt. Planen var som sagt først at afprøve et udvalg af Vibys spisesteder, så vores læsere trygt kan begive sig ud for at få stillet sulten efter en hård kamp på Estadio JAI. For anmeldelsens skyld delte de sig i tre kundekøer: Mickey s Med lidt øl i maven lokkede Mickey s frituremad. Den snottede betjening af en pige, som forhåbentligt var ny i job, fik dog humøret til at dale allerede tidligt i processen. Hun forstod ikke en bestilling med ketchup OG remoulade, og indkrævede 20 kr. pr. styk som ekstra tilbehør (= pomfritter, coleslaw, sovs eller kartoffelmos ifølge Mickey s eget prisskilt) i stedet for de 3 kr., som dyppelse reelt var skiltet til. Vi forlod Mickey s med et chokerende indtryk af, at

28 danskerne kun behøver én slags dyppelse, og at Mickey s derudover kræver 2 kr. for en pose til at transportere maden i. Den kulinariske oplevelse er ikke værd at uddybe; menuen var kylling i friture og ufærdige pomfritter - vi giver dem 1 ud af 6 stjerner. (Vi bestilte for resten også en sandwich til 25 kr., Hvilket den ikke engang var værd ) Sandwichen Med høje forventninger efter rygter om Sandwichens normalt ualmindeligt delikate sandwiches blev der hos dem bestilt en pastasalat med tun til 35 kr. Pastasalaten var ikke noget at råbe det højeste hurra for, køen var lang, og man måtte selv række efter en plastikgaffel. Dog var det medfølgende brød godt - og der er studierabat, og det er jo værd at tage med! Sandwichen er et udemærket sted for den sportskvinde/mand, der ønsker et lidt sundere fastfood måltid, men det sniger sig kun op på 3 ud af 6 stjerner. Sindbad Grill og Pizza Helt obligatorisk skulle vi jo også se, hvad Viby har at byde på inden for pizza. Sindbad viste sig at være et meget velbesøgt sted. Alt lige fra studerende til børnefamilier til den enlige ældre mand kom her. Udvalget af retter var bestemt også bredt og bød på alt inden for burger, pizza og kebab. Vi bestilte en pizza med kebab og peperoni til 69 kr. og blev bestemt ikke skuffede! Den blev helt klart turens kulinariske oplevelse. Der var ikke

29 sparet på hverken fyld eller ost, hvilket gjorde den tynde sprøde bund helt tilpas snasket - lige hvad den sultne anmelder ønskede sådan efter et par øl i solen. På trods af, at vi måtte vente 20 min på pizzaen, trækker den venlige betjening op, og vi lander på 5 ud af 6 stjerner. Det indkøbte fastfood indtog de 4 JAI ere i de nydelige omgivelser ved Viby Torvs vandfald, som er et springvand. Et ganske hyggeligt torv (toilet forfindes i Viby Centeret), men også stedet for aftenens første drama. Her havde vi selskab af en formentlig hjemløs mand, rig på alkohol i blodet, som skulle vise sig at kræve en del opmærksomhed. Efter ikke blot ét, men hele to hovedspring ned på den bare asfalt, måtte der lægges tryk på et flækket øjenbryn og ringes til en ambulance. Det slog os dog ikke ud, og heltegerningerne måtte fejres på Dick Turpin.

30 Dick Turpin Det lille værtshus er et rummeligt sted med rutineret betjening og en obligatorisk grønlænder ved spillemaskinerne. Priserne er rimelige, og der kan være udsigt til actionpræget underholdning, hvis man er til den slags. Udenfor vinduet udspillede der sig et drama, da to biler (måske) stødte sammen, og mindst en af førerne ville slås. Slagene blev dog uddelt til den andens bil, og vi besluttede at fokusere på vores ølkort i stedet for at blive uheldigt indblandede som stirrende vidner. Musikken på Dick Turpin må man lære at leve med - der bliver nemlig sat en cd på, og denne kører på repeat, indtil Dick-mutter får den skiftet. Er man til Kim Larsen og Elvis, kan man roligt glæde sig! ( det er vi på Tåhyleren! Så vi havde lidt af skylden for, at Kim Larsen cd'en blev hørt mere end én gang den aften. For Dick-mutter kan godt charmeres til at tage imod ønsker.) Her var godt nok ikke mange mennesker sådan en tidlig fredag aften, men til en rolig stund med en kold øl og gode holdkammerater er Dick Turpin helt klart et besøg værd, og vi giver det 4 funklende bodegastjerner.

31 Klokken 22 sluttede aftenen i Viby for de 4 nu trætte JAI'ere. Alle klogere på nogle af livets barske realiteter og med større indblik i det hektiske liv omkring Viby Torv. Det er bestemt ikke et indtryk af kedelig forstandsidyl, der præger vores billede af Viby, men et livligt og barskt miljø med en smule langt mellem de gode mad-oplevelser. Dog med masser af hjælpsomme og spændende mennesker.

32 I øvrigt har vi hørt at Pernille formand har været på analrundfart i København. at Eva fra D3 opførte solodans i LJ s telt til Fanøcup. at Anja og Lasse Bech har leget helte i Viby. at til trods for, at han ligner en sød 1. G er uden skæg, så er Korup ikke længere H2 s (hvis ikke klubbens) yngste mand. at Bülow overvejer klubskifte, eftersom H2 s nye trænerteam ikke indfrier hans forventninger om en startposition i angrebet. at Calle formåede IKKE at indkassere et gult kort mod Hasle. Måske er der nye tider på vej. at der kun sker noget sjovt, når Christina Nissen er fuld. at Søgaard og Pernille formand lidt for ofte mødes for at diskutere taktik og andre fodboldrelaterede emner. De er i hvert fald IKKE kærester!! at Lasse Bech har masser af farpotentiale. at Tue Petersens yndlingssang er Saturday Night med Whingfield. at når Nynne klapper på sit venstre bryst, kommer bolden til forreste stolpe. at Bülow gerne vil have en hårtørrer i klubhuset. at der ikke er nogen babysovs til Jannie fra D1....at bestyrelsen har sendt Bendix på tænkepause i USA efter D2s nedrykning.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle.

Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. Fodbold blev måske op-fundet i det gamle Æ-gyp-ten. Her har man fun-det bolde af læ-der, træ og pa-py-rus. De bolde er mere end 2000 år gamle. I Kina har man også spillet fod-bold for flere 1000 år siden,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling:

Brøndbyernes IF-beretning 2013. Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Brøndbyernes IF-beretning 2013 Følgende klubfolk er afgået ved døden siden sidste generalforsamling: Jørn Sørensen Bente Fryland John Pedersen Arne Nielsen Rudolf Larsen Æret være deres minde.. Året 2013

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013

U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 U 18 Afdelingen. Nyhedsbrev November 2013 Dato: 31/10 2013 Turen til Spanien. Årets tur til Spanien, blev endnu engang en SUPER tur, hvor det sociale var i højsædet. Efter en relativ tidlig ankomst til

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe!

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe! Du danske sommer Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig Snart kolde farver i sky og vand Snart nøgne piger ved hver en strand Hold kæft. Hold kæft deroppe! Mer, mer, I skal holde

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Jo, de var der for fodbolden og intet andet!! og så alligevel

Jo, de var der for fodbolden og intet andet!! og så alligevel For mange specielt unge mennesker er USA drømmenes land. Mange af de kulturpåvirkninger vi udsættes for kommer jo derovre fra. Så da muligheden dukkede op for en flok piger i Langeskov IF, nemlig at kunne

Læs mere

Byens Avis og dens ansatte

Byens Avis og dens ansatte Byens Avis og dens ansatte Vores avis hedder byens avis. Vi er 13 ansatte, og vi hedder Janus, Matilde Degania, Christina, Hanne, Zenia, Asger, Mads, Joachim, Frederik, Patrick, Frida og Lena. Dens ansatte

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She

På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She Portræt 25 På besøg hos studenterambassadøren Jingyu She Som studerende kan du kontakte studenterambassadøren, hvis du er kommet i klemme i administrative sager om fx snyd eller dispensation. Tina er uddannet

Læs mere

SPONSORKONCEPT 2015/2016

SPONSORKONCEPT 2015/2016 SPONSORKONCEPT 2015/2016 At skabe et lokalt samlingspunkt for erhvervslivet med udgangspunkt i herreelitefodbold. Rishøj Boldklub vil brande Køge by og Køge kommune nationalt gennem sportslige resultater.

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide D u kan virkelig godt lide pindsvin, ikke? sagde Dalia. Jo, sagde jeg og børstede videre Vilhelmina elsker at få børstet de bløde hår på maven, og de halvstore unger havde også fået smag for det, så der

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Sociale relationer blandt børn

Sociale relationer blandt børn Sociale relationer blandt børn FOLA d. september 2010 Pernille Hviid Institut for Psykologi Københavns Universitet Børnestemmer Rasmus: Jeg er næsten lige så meget sammen med Christian, som jeg er med

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste:

Årets gang 2007. 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årets gang 2007 Årgang 98, Miniput Yngste: Årgang 98 har haft en meget flot sæson, hvor hovedmålet var at lære at spille den rigtige fodbold a la AB, og helst i den bedste

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE

NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE NR. 32 NYHEDSBREV April 2008 SÆRUDGAVE FARVEL - - og TAK I mange år havde Esbjerg Atletikforening et godt klubblad, hvor Esbjerg Motion måtte benytte de bagerste sider. Men sidst i 90-erne gik bladet ind,

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Evaluering af introugen 2014

Evaluering af introugen 2014 Evaluering af introugen 2014 Evaluering Mad på introturen Aktiviteter på introturen Jyttetid Modtagelse 9,0 8,0 7,0 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Præsentation af

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.:

Afdelingsformand Allan Mortensen afgav bestyrelsens beretning og fremhævede bl.a.: Referat fra Stautrup Tennisklub's ordinære generalforsamling lørdag den 23. juni 2012 kl. 11.00 Formanden bød velkommen til de 25 fremmødte medlemmer. Dagsorden 1. Valg af dirigent: Freddy Jacobi blev

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS APRIL 2012 KOLLEGIE NYT Thomas M., Rasmus, Søren, Sabrina og Camilla sammen med Mikkel Hansen kåret som verdens bedste håndboldspiller. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Fodbolden. indvandrere

Fodbolden. indvandrere Fodbolden indvandrere Fodbolden indvandrere 4 Formand for Den Østlige Forening i Aalborg Øst, Salah Touska (tv) og fodboldtræner, kampfordeler og alt muligt andet i fodboldklubben, Mohamed Agha. Ildsjæl

Læs mere

Taastrup FC s Generalforsamling 24. februar 2015. Beretning 2014

Taastrup FC s Generalforsamling 24. februar 2015. Beretning 2014 Taastrup FC s Generalforsamling 24. februar 2015 Beretning 2014 Medlemstallet i Taastrup FC for 2014 har været lidt faldende. På pigesiden har vi oplevet en lidt større nedgang i medlemstallet en drengesiden

Læs mere

Solgte billet og billetpris gennem årene: ( ) ( )

Solgte billet og billetpris gennem årene: ( ) ( ) Solgte billet og billetpris gennem årene: ( ) ( ) Solgte billet og billetpris gennem årene: 1 Billet 1.1 Kenneth skal på Roskilde Festival Sommeren 2010. En fuld festivalbillet koster 1675 kr. Kenneth

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold

Velkommen til. Næstved IF - Fodbold Velkommen til Næstved IF - Fodbold VELKOMMEN TIL NÆSTVED IF - FODBOLD På vegne af Næstved IF - Fodbold (NIF - Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen til NIF Fodbold. Samtidig udtrykker jeg min

Læs mere

Gratis skaffer 49 kroner

Gratis skaffer 49 kroner Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen VITELLO Gratis skaffer 49 kroner Gyldendal Leg og Lær VITELLO skaffer 49 kroner Jeg hedder Jeg er år Jeg bor Jeg har fødselsdag den Min livret er Min mor hedder Min

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 23.02.2010

Referat af generalforsamlingen den 23.02.2010 Referat af generalforsamlingen den 23.02.2010 Dagsorden iflg. vedtægterne: Bjarne Nielsen blev valgt til aftenens dirigent. Erik Johnsen aflagde som formand bestyrelsens beretning. (se følgende sider)

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter:

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter: Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 Til stede fra bestyrelsen: Linnea Christensen (afgående formand), Susanne Skarby (kasserer), Peter Rask, Anne Erben. Afbud fra

Læs mere

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges.

Datid. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. Datid rejser www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Sune går i skole i morges. Sune gik i skole i morges. John læser på DTU, da han var yngre.

Læs mere

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Temauge Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby Kend din by Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Introduktion Vi har i uge 43 her på Kildeskolen beskæftiget os med vores

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 1. Valg af dirigent. Freddy Christensen blev valgt til dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forgangne år. Formand Kenn P. Korsager

Læs mere

Træningslejr Lignano 2010 Italien

Træningslejr Lignano 2010 Italien Træningslejr Lignano 2010 Italien Fællesfoto foran springvandet i Lignano, hvor vi boede. Udrejse: Afgang fra SSB lørdag d. 13/2 kl. 08.50 med luksus-bus (som nogle uger inden var blevet brugt under Klima

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 26.11.2013 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning v/næstformand Per Nørgaard Torben? blev valgt

Læs mere

Generalforsamling CC 95 Herfølge

Generalforsamling CC 95 Herfølge Generalforsamling CC 95 Herfølge Dato: Mandag 26/1 2015 KL 19:30 i Herfølge Hallerne Tilstede: 50 deltagende medlemmer inkl. bestyrelse 1. Valg af dirigent Leo Støchkel (revisor) blev valgt 2. Valg af

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Beretning 2010 FFD 2009.

Beretning 2010 FFD 2009. Beretning 2010 Den 74. tyvende beretning blev så min opgave at fremlægge efter mit første år som formand for en klub jeg kun kan være glad for at være medlem af. Det har været et fantastisk år selv om

Læs mere

Frederiksværk Fodbold Klub (FFK) blev stiftet i november 2004 som en fusion mellem Frederiksværk Boldklub og Brederød Idrætsforening.

Frederiksværk Fodbold Klub (FFK) blev stiftet i november 2004 som en fusion mellem Frederiksværk Boldklub og Brederød Idrætsforening. Præsentation Frederiksværk Fodbold Klub (FFK) blev stiftet i november som en fusion mellem Frederiksværk Boldklub og Brederød Idrætsforening. Selvom FFK er en forholdsvis ny klub, der bygger på fornyelse,

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

om at være pårørende Af: Mai-Britt Gammelgaard, København

om at være pårørende Af: Mai-Britt Gammelgaard, København StilladsInformation nr. 80 - august 2006 om at være pårørende Af: Mai-Britt Gammelgaard, København Det lyder, som om det drejer sig om en sygdom men mine tanker går i helt andre retninger - nemlig at være

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Susanne Lunaus 25 års jubilæum

Susanne Lunaus 25 års jubilæum Susanne Lunaus 25 års jubilæum flotte kager, frisk frugt og skøn kølig hyldebærsaft. Den 1. september 2014 skinnede solen fra en næsten skyfri himmel efter at weekenden havde budt på voldsomt skybrud i

Læs mere

Fair Play Kids Nu også på nettet www.tdc.dk/fairplay. Fair Play Kids Nu også på nettet. www.tdc.dk/fairplay

Fair Play Kids Nu også på nettet www.tdc.dk/fairplay. Fair Play Kids Nu også på nettet. www.tdc.dk/fairplay Fair Play Kids Nu også på nettet Fair Play Kids Nu også på nettet www.tdc.dk/fairplay www.tdc.dk/fairplay Følg Frederik og Pernille og deres oplevelser en dag til et fodboldstævne, hvor de møder fodboldspillet

Læs mere

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller I 1992, da jeg var 5 år gammel, startede jeg til fodbold. Jeg havde spillet lidt i haven

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen.

Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Referat af trænermøde d. 4/3 kl. 19.00 i Hallen. Vi startede med en kort præsentation, og det var godt at se, at alle årgange undtagen en enkelt var repræsenterede. Der var også en del nye ansigter i blandt.

Læs mere

Velkommen til dette spiller, forældre og trænermøde.

Velkommen til dette spiller, forældre og trænermøde. Velkommen til dette spiller, forældre og trænermøde. Lige lidt praktisk. Jeg vil først bruge små 20 minutter på et indlæg. Derefter er der kaffe/te sodavand og et stykke brødtorte, hvor I kan sidde og

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

6. juli garden har spurgt om lån af klubhuset, det er ok hvis det ikke bliver den 10. eller 17. november

6. juli garden har spurgt om lån af klubhuset, det er ok hvis det ikke bliver den 10. eller 17. november Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 30. august 2012 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere