1) Hospitalserhvervede infektioner/hygiejne: Innovative løsninger, der kan bidrage til at nedbringe antallet af hospitalserhvervede infektioner.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1) Hospitalserhvervede infektioner/hygiejne: Innovative løsninger, der kan bidrage til at nedbringe antallet af hospitalserhvervede infektioner."

Transkript

1 Sygehuspartnerskabet Regionerne bygger de næste år en række nye sygehuse. Der er afsat over 40 mia. kr. til byggerierne. Målet er bedre og mere sammenhængende patientforløb, øget patientsikkerhed, effektivisering og højere kvalitet. Pengene til byggerierne kommer fra Kvalitetsfonden og fra regionerne. Investeringerne kan åbne for nye forretningsmuligheder for dansk erhvervsliv. I forbindelse med de nye sygehuse vil der blive efterspurgt nye produkter og løsninger, der bl.a. kan bidrage til en bedre opgavevaretagelse og en mere effektiv drift. For at hjælpe danske virksomheder med at kunne byde ind med nye løsninger, etablerede Fornyelsesfonden (i dag Markedsmodningsfonden) og regionerne i 2011 et Partnerskab for Sundheds- og Sygehusinnovation (Sygehuspartnerskabet). Sygehuspartnerskabet skal fremme udvikling og markedsmodning af nye danske sygehusløsninger, der er innovative, sundheds- eller effektiviseringsfremmende, efterspurgt i alle regioner og rummer et globalt markedspotentiale. Partnerskabet råder over 100 mio. kr. i , hvor Fornyelsesfonden og regionerne hver bidrager med 50 mio. kr. Partnerskabet ledes af en styregruppe med repræsentanter fra de fem regioner og fonden. Partnerskabet støtter henholdsvis innovationsprojekter og markedsmodningsprojekter. Frem til i dag er partnerskabets midler blevet udmøntet gennem tematiserede ansøgningsrunder, hvor virksomheder i samarbejde med bl.a. sygehuse har kunnet søge om støtte til innovations- og markedsmodningsprojekter inden for følgende tre fokusområder: 1) Hospitalserhvervede infektioner/hygiejne: Innovative løsninger, der kan bidrage til at nedbringe antallet af hospitalserhvervede infektioner. 2) : Teknologier, koncepter og services, der understøtter omkostningseffektiv logistikstyring på hospitalerne og/eller forbedrer sporbarheden på sygehusene. 3) Udlæggelse og selvhjulpenhed: Der ydes støtte til produkter, services og koncepter, der understøtter behandling, pleje og genoptræning i eget hjem og/eller understøtter selvhjulpenhed både på og uden for hospitalet. Sygehuspartnerskabet har støttet 14 udviklingsprojekter. Disse præsenteres på de følgende sider.

2 1. Den intelligente forsendelseskasse Transportforhold er vigtige, når blodprøver fra lægen skal sendes til sygehusenes biokemiske laboratorier. Hvert år udtages ca. 21 mio. blodprøver til analyse. De sendes på forskellige måder alt efter praktiske hensyn, traditioner og økonomi. Det optimale er, at en blodprøve undersøges hurtigst muligt - maksimalt 5-6 timer og har en bestemt konstant temperatur under transporten. Men ikke alle laboratorier kan overholde dette. Resultatet er længere svartider, øget risiko for fejldiagnosticering og en uhensigtsmæssig udnyttelse af personaleressourcer. Den Intelligente Forsendelseskasse skal afhjælpe disse udfordringer. Kassen skal kunne overvåge temperaturen under transport samt automatisere modtagelse, udpakning og sortering af prøver på laboratorierne. Sporbarhed af prøven fra udtagning til analyse på laboratoriet og overvågning af temperatur under transporten sikrer bedre resultat af analyserne og mindre risiko for fejldiagnosticering af patienten. Det giver en hurtigere analyse af prøven og afkorter tiden frem til, at en eventuel behandling kan starte. Intelligent Systems A/S Aalborg Sygehus Odense Universitetshospital LT Automation A/S Balluff ApS Farusa Emballage A/S Syddansk Universitet 7,2 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 7,2 mio. kr. 2. Robosort - intelligent sortering af blodprøver Antallet af blodprøvetagninger i Danmark er vokset voldsomt de seneste år. Det giver et øget ressourceforbrug samt udfordringer for produktsikkerheden. Mange manuelle arbejdsgange resulterer i fejl, øget smitterisiko samt arbejdsulykker. Hvis kvalitetsmål skal holdes og fejldiagnostisering undgås, behøver de sårbare prøver ensartede forhold når de håndteres. Projektets mål er at udvikle en intelligent sorteringsrobot (prototype), der bygger på koncepter og produkter fra industrielle løsninger. Løsningen skal automatisere de arbejdsopgaver, der ligger mellem ankomst af prøven i laboratoriet og analyse af prøven. Det skal forøge sikkerheden i håndteringen af prøver og svarresultater. Dernæst afkorte gennemløbstiden, så en mærkbar effektivisering opnås. Løsningen har indbygget sporing af prøver for at udelukke fejlkilder og repræsenterer en stor mulighed for procesoptimering, effektivisering og øget kvalitet gennem kortere svartider og færre fejl. Gibotech A/S Odense Universitetshospital Aalborg Sygehus Hillerød Hospital Syddansk Sundhedsinnovation Syddansk Universitet 17,2 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 9,7 mio. kr.

3 3. Udvikling af sengetransporter med indbygget sporingssystem Transport af patienter i tunge hospitalssenge mellem sengeafdelinger og operationsstue, røntgenafdeling osv. er en af de arbejdsopgaver, som giver nedslidning og mange skader. Den fysiske belastning er særlig stor, når sengene transporteres op og ned af ramper ved niveauforskelle, når der parkeres sideværts på gangen, eller når sengen flyttes sideværts for at komme ind og ud af elevatorer. Disse transportopgaver særligt igangsætning og sidelæns kørsel giver en asymmetrisk belastning af kroppen. Det skal en ny sengestopper være med til dæmme op for. Målet med projektet er at minimere generne samt reducere portørernes risiko for nedslidning af kroppen. Det er samtidig en mulighed for reduktion i portørernes sygefravær, færre udgifter til vikarer mv. Den kommende sengetransporter indeholder derudover et indbygget sporingssystem, som kan indsamle data om sengenes præcise fysiske placering, serviceeftersyn, rengøring mv. Borringia A/S Bornholms Hospital Odense Universitetshospital - 9,2 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 4,1 mio. kr. 4. Identifikation, kommunikation og overvågning af vitaltegn med patientarmbånd I dag anvendes meget tid på at lokalisere indlagte patienter. Det giver ofte ventetid for bl.a. laboranter, fysioterapeuter og læger. Samtidig opleves også forværring af patienters tilstand og dødsfald, fordi akut forværring sker, når patienter er uden for opsyn. De kommende hospitaler skal fremover håndtere og behandle et stigende antal patienter. For at patienterne kan behandles bedst muligt i fremtiden skal de være på det rette sted til den rette tid. Hvilket stiller store krav til logistikken. Målet med projektet er at udvikle et elektronisk patientarmbånd til hospitalsindlagte patienter med patient-lokalisation og -identifikation, mulighed for personale-til-patient kommunikation via korte beskeder og mulighed for integration af trådløs måling af vitaltegn. Eksempelvis hjerte/lunge monitorering. Målet med patientarmbåndet er at øge patientsikkerheden og samtidig frigøre personalemæssige ressourcer. Carecord Aps Hvidovre Hospital Forskerparken Symbion 8,7 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 4,7 mio. kr.

4 5. Healthcare Asset Tracing: Intelligent sporing af varer og medicinske effekter på hospitaler Hospitalerne bruger betydelige ressourcer på logistik. Svind af varer og medicin samt overbestilling er ligeledes områder, der lægger beslag på mange ressourcer. Sporing baseret på RFID-tags (Radio Frequency Identification) kan være med til at begrænse ressourceforbruget. RFID-tags minder om de chips, vi allerede i dag kender fra nøglekort og mange andre ting i dagligdagen. Munin Spot Technology ApS har udviklet en webbaseret logistikløsning baseret på RFID-teknologi, der kan optimere flowet og sporbarheden af fysiske varer og medicinske effekter i og omkring hospitaler. Ved at bruge denne løsning kan hospitalernes betydelige omkostninger til logistik reduceres og patientsikkerheden forbedres. Løsningen skal dog behovstilpasses forskellige procedurer og brugergrupper. På Herlev Hospital sættes 2000 tags på transportvogne, trykaflastningsmadrasser og medicinkasser. På Aalborg Sygehus gælder det 1000 tags til kørestole, blod- og medicinkasser. Brugergrupperne involverer portører, sygeplejersker og farmakologer, der alle anvender RFID-teknologi til sporing af varerne. På begge hospitaler monteres i alt 80 taglæsere, der kan registrere og monitorere strømmen af hjælpemidler, varer og medicin. Munin Spot Technplogy Aps Herlev Hospital Aalborg Sygehus Informi GIS A/S, Alectia, Insero Business Services, Center for Sundhedsinnovation, Region Hovedstadens Apotek, Region Hovedstaden, Regionslageret 6,9 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 3,8 mio. kr. Markedsmodning 6. Intelligent hospitalslogistik Logistikken på hospitaler i dag er præget af en stor grad af manuel håndtering, hvor flytning af tunge kasser og containere fra transportvogne ofte udgør en arbejdsmiljørisiko for personalet. Samtidig anvendes der mange dyrebare kvadratmeter depotplads decentralt. Projektet skal udvikle et fuldautomatisk internt transport- og logistik-system, der kan reducere behovet for depotplads og understøtte den samlede logistikopgave på hospitaler. Systemet skal kunne håndtere elementer, som transporteres eller lagres i en kasse med dimensionerne 60 x 40 x 31 cm. og vejer op til 30 kg. Det er fx instrumenter og engangsartikler, prøver, medicin, beklædning og linned, mad, post og journaler. NNE Pharmaplan A/S Hvidovre Hospital, Odense Universitetshospital, Nyt Aalborg Universitetshospital, Sygehus Himmerland og Sygehus Thy-Mors Intelligent Systems A/S, LogiSystems ApS, Copenhagen Living Lab ApS, Qubiqa A/S, Schoeller-Plast-Entreprise A/S, Xcelgo A/S, Alectia A/S, Kjærulff Design, Syddansk Sundhedsinnovation, Welfare Tech, Grønbech samt Dalsgaard Media 23,1 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 12,8 mio. kr.

5 7. Markedsmodning og test af autoclaverbar sterilvogn I forbindelse med ukomplicerede operationer anvendes der typisk 3-4 instrumentpakker med sterile kirurgiske instrumenter. Ved komplicerede operationer anvendes der op til 30 instrumentpakker. Efter brug genbehandles instrumenterne (dvs. rengøres, desinficeres og steriliseres) på centrale/decentrale sterilcentraler. Det indebærer transport til og fra sygehuset. Efter sterilisering skal instrumentpakkerne emballeres og lægges på lager på enten sygehuset eller sterilcentralen. Det er en proces, der involverer mange tunge løft og kræver tid og plads til emballering, udpakning og affaldshåndtering. Disse mange led i håndteringen udgør tilmed en infektionsrisiko for patienterne. En løsning består derfor i at udvikle en transportvogn til kirurgiske instrumenter, der på én gang kan steriliseres med alle nødvendige instrumenter til en operation, og dernæst transportere sig selv eller ved hjælp af en såkaldt AGV (automated guided vehicle). Alu-Technologies A/S Aarhus Universitetshospital (sterilcentral), Regionshospitalet Viborg (sterilcentral) og Glostrup Sygehus Fonden AluCluster Hilsberg Consult Teccluster 7,4 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 4,2 mio. kr. Markedsmodning. 8. Tag, Track & Trace: sikker sporing af kirurgiske instrumenter Der er et stort potentiale for effektivisering af vareflow og logistik på hospitalsområdet. Nogen varetyper er dog vanskeligere end andre, fx kirurgiske instrumenter. Her har det hidtil været vanskeligt at bruge den RFID-teknologi, som i dag er til rådighed på en lang række andre områder. RFID-tags har været for store til at fastgøre og sidder derfor i vejen ved operationer. Samtidig har limen haft svært ved at modstå den kemiske, varmemæssige påvirkning ved genbehandling i sterilcentraler. Projektet skal derfor udvikle løsninger, som imødekommer disse udfordringer, bl.a. gennem afprøvning af en helt ny type af tags, der i størrelse, teknik og funktion langt overgår dem, der findes på området idag. Dertil kommer afprøvningen af en lim, der er godkendt til medicinsk brug. Dernæst udvikling af IT-platform med de rette workflows, som passer til den daglige brug på kirurgiske afdelinger og sterilcentraler. Caretag Aps Rigshospitalet, Gentofte Hospital (sterilcentral), Aarhus Universitetshospital (sterilcentral), Aalborg Universitetshospital (sterilcentral), Herlev Hospital (sterilcentral), Karolinska Universitetssjukhuset (Solna) og Skånes Universitetssjukhus Dana Lim A/S, Stille AB, GS1, Medicoindustrien, Welfare Tech, Sundhedsinnovation Sjælland, Syddansk Sundhedsinnovation, Koncern Byggestyring (Region Hovedstaden) 4,5 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 2,6 mio. kr.

6 9. Lifeline Hvert år fødes ca børn for tidligt. Og op mod småbørn indlægges på grund af luftvejsproblemer. Præmaturt fødte og børn med astmatisk bronkitis er de sygdomssituationer, der medfører flest indlæggelsesdage på danske børneafdelinger. De mange indlæggelsesdage berører også forældrene. Som naturligvis ønsker at blive inddraget i observation og behandling af deres børn. Gennem udvikling af personlige patient-devices er det muligt at skabe den livlinje, som kan sikre hurtig hjemsendelse med mulighed for overvågning og telemedicinsk kontakt til børneafdelingens callcenter, dag og nat. Netop dette er fokus i projektet Lifeline. Målet er at udvikle en løsning til smartphones, hvor overvågningsmuligheder fra et intensivafsnit er bygget ind i smartphone. Projektet skal forbedre muligheden for hjemmebehandling af for tidligt fødte børn og børn med astmatisk bronkitis. Efter udskrivelse skal børneafdelingen fortsat kunne følge med i børnenes almene tilstand og på den måde støtte forældrene i at vurdere om barnet er i en kritisk tilstand, eller er ved at komme det. Samtidigt kan det reducere mængden af indlæggelsesdage. Viewcare A/S Viborg Sygehus, Næstved Sygehus Sundhedsinnovation Sjælland Præmatures Vilkår Aalborg Universitet 8,5 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 4,6 mio. kr. Udlæggelse og selvhjulpethed 10. Markedsmodning af sensorteknologi til optimal behandling af venøse bensår Omkring 3-5 pct. af alle danskere over 65 år får venøse bensår (kronisk væskende sår opstået som følge af dårligt blodomløb). Patienterne behandles i et samspil mellem sygehusenes sårambulatorier og den kommunale hjemmepleje. Helingstiden er oftest lang og plejekrævende. Et stabilt subbandagetryk omkring såret er her altafgørende. Men ofte har sårambulatorierne ikke tilstrækkelige ressourcer til at tilse patienter med den ønskede hyppighed. Samtidig går information ofte tabt i kommunikationen mellem ambulatoriet og hjemmeplejen, hvilket er med til at forlænge patientforløbene. Teknisk er det i dag muligt at følge helingsprocessen på afstand. Projektet skal markedsmodne en sensor, der løbende monitorerer trykket fra bandagen. Data overføres til en smartphone eller lignende enhed i patientens hjem. Herefter har hjemmeplejen og ambulatoriet adgang til data. Dette åbner for en bedre behandling og større selvhjulpenhed, da både patient, pårørende og behandlere løbende kan kontrollere, om kompressionstrykket er korrekt. Det kan samtidigt mindske den utryghed mange sårpatienter føler i dag, og mindske behandlerleddets tidsforbrug på kontrol. Danish Care Technology A/S Roskilde Sygehus, Odense Universitetshospital Bispebjerg Hospital og Holbæk Sygehus Slagelse Kommune, Ringsted Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Københavns Kommune, TT Meditrade ApS, Mediteam Consulting ApS og Danfoss PolyPower A/S 7,4 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 4,2 mio. kr. Udlæggelse og selvhjulpethed Rojekttype Markedsmodning

7 11. Håndfrit bad Badeværelser er en ofte udbredt kilde til hospitalserhvervede infektioner. Et håndfrit baderum kan være med til at bryde smittevejene omkring toiletbesøg. Projektet skal udvikle et baderum til sygehuse med total håndfri betjening, således at smitterisikoen minimeres. Projektet tager afsæt i avanceret kunstig intelligens, der afhængigt af brugerens adfærd forstår, hvad brugeren er i gang med, ønsker at gøre og understøtter vedkommendes adfærd. Baderummene vil blive lavet med modulært og fleksibelt design, så de vil kunne passe ind i de forskellige dimensioner, layout og dørplaceringer mm., som allerede er besluttet for flere af de kommende sygehuse. Løsningen vil også kunne anvendes i eksisterende sygehuse, da installationsvæggen kan monteres uden på eksisterende vægge. Ideal Standard Scandinavia Aps Odense Universitetshospital Sygehus Sønderjylland (Aabenraa) Regionshospitalet Horsens Hygiene Development ApS, Region Hovedstaden, Region Sjælland, FlexHospital/OMT, Idéklinikken (Region Nordjylland), Sundhedsinnovation Sjælland, Syddansk Sundhedsinnovation 14,1 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 7,9 mio. kr. Hospitalserhvervede infektioner/hygiejne 12. Sikker desinfektion af intravenøse katetre via UVC lys teknologi Intravenøse katetre er essentielle redskaber i moderne medicin. De bruges i stort omfang inden for fx kemoterapi, parenteral ernæring og hæmodialyse. Meget ofte ledsages de af utilsigtet mikrobiologisk forurening, som indebærer en øget risiko for livstruende CLABSI-infektioner (Central Line-Associated Blood Stream Infection). CLABSI medfører oftest forlængede hospitalsindlæggelser og høj dødelighed. Der findes i dag løsninger til at desinficere intravenøse katetre under brug. Men de baserer sig på kemiske eller antibiologiske tilgange. Det betyder, at de enten ikke er effektive over for alle mikroorganismer, har bivirkninger eller risikerer at medføre antibiotika-resistens. U-Viro ApS har udviklet en prototype på et effektivt kemikaliefrit, UVC-baseret, håndholdt apparat, der benytter UV-lys til at desinficere relevante dele af katetret under brug. Desinfektionen sker ved at sende stærkt bakteriedræbende UVC-lys ned i kateteråbningen. Gennem projektet skal løsningen testes og bringes tættere på markedet. U-Vivo Aps Aarhus Universitetshospital Roskilde Sygehus DTU Fotonik Syddansk Sundhedsinnovation Sundhedsinnovation Sjælland 7,5 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 4,2 mio. kr. Hospitalserhvervede infektioner/hygiejne Markedsmodning

8 13. clean BED: samlet produktkoncept for rengøringsvenlige hospitalssenge K. R. Hospitalsudstyr A/S ønsker i samarbejde med en række virksomheder og hospitaler at udvikle et samlet produktkoncept for rengøringsvenlige hospitalssenge. Sengene skal leve op til fremtidens behov for bedre hygiejne og effektiv rengøring på hospitalerne. Et andet væsentligt formål med projektet er, at samle dokumentation for at nye konstruktions-, overflade- og materialeløsninger på hospitalssengen kan skabe hygiejniske og driftsrelaterede forbedringer på danske hospitaler. K. R. Hospitalsudstyr A/S Hvidovre Hospital Regionshospitalet Randers ZIBO A/S LINAK A/S Sanitized AG KEN Hygiene Systems 7,7 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 3,8 mio. kr. Hospitalserhvervede infektioner/hygiejne 14. Modulært sengebord med aftagelige enheder til maskinvask Sengeborde på hospitaler udgør en smitterisiko for patienter. De nuværende sengeborde er forældede, når det gælder adgang til effektiv rengøring. Der er derfor et stort potentiale i nyudvikling af sengeborde til hospitaler. Hygiejneeksperter vurderer, at smitte erhvervet på sengestuen kan reduceres markant, hvis smittevejen gennem sengebordet brydes. Projektets mål er derfor at udvikle et modulært sengebord med aftagelige overfladeenheder, som kan maskinvaskes imellem hver patient. Derigennem kan smittevejen via sengebordet brydes mellem hver patient. Lolle & Nielsen Hvidovre Hospital Bispebjerg Hospital Aalborg Sygehus Smith & Storm Alu Technologies 4,3 mio. kr. - fra Sygehuspartnerskabet: 2,5 mio. kr. Hospitalserhvervede infektioner/hygiejne

Status på Partnerskaber for sundheds og sygehusinnovation

Status på Partnerskaber for sundheds og sygehusinnovation Område: Regional Udvikling Afdeling: Vækstforum og Erhvervsudvikling Journal nr.: 13/1523 Dato: 24. maj 2013 Udarbejdet af: Susanne Søndergaard E mail: Susanne.Soendergaard@rsyd.dk Telefon: 76631982 Status

Læs mere

Oversigt over tværregionale projekter og initiativer, hvor sygehusbyggerier er involveret (sag 13/1314)

Oversigt over tværregionale projekter og initiativer, hvor sygehusbyggerier er involveret (sag 13/1314) Oversigt over tværregionale projekter og initiativer, hvor sygehusbyggerier er involveret (sag 13/1314) Bemærk: Alle fem regioner deltager i projektet eller initiativet med mindre andet er anført. 1. Pejlemærker

Læs mere

Sygehuspartnerskabet. Opsamling af resultater og cases

Sygehuspartnerskabet. Opsamling af resultater og cases Sygehuspartnerskabet Opsamling af resultater og cases Indholdsfortegnelse Forord... 3 Kapitel 1: Om Sygehuspartnerskabet... 4 1.1 Baggrund og formål... 4 1.2 Virkemidler og fokusområder... 4 1.3 Økonomi

Læs mere

Videndeling om sygehusbyggeri

Videndeling om sygehusbyggeri 1 / VIDENDELING OM SYGEHUSBYGGERI / DANSKE REGIONER 2013 Videndeling om sygehusbyggeri I regi af Regeringens Kvalitetsfond vil regionerne de kommende 10-15 år investere for 41.4 milliarder kroner i nybyggeri,

Læs mere

LINAK Erfaringer med Offentlige Private Projekter: clean BED samt Intelligente sengekoncepter. www.linak.com

LINAK Erfaringer med Offentlige Private Projekter: clean BED samt Intelligente sengekoncepter. www.linak.com www.linak.com Agenda: Foredragsholder LINAK clean BED projektet Andre Offentlige Private Projekter: Den intelligente plejeseng - 50 senge testet i Sønderborg kommune. Vejesystem integreret i hospitals

Læs mere

Health Care Asset Tracking

Health Care Asset Tracking Health Care Asset Tracking RFID sporing af varer på hospitaler de første erfaringer 1 Hvem er vi? Rasmus Nørregaard Andersen Direktør Munin Spot Technology. Projektejer på HAT Rikke Bastholm Clausen Innovationskonsulent

Læs mere

Design og innovation på Sygehus Lillebælt

Design og innovation på Sygehus Lillebælt Design og innovation på Sygehus Lillebælt Innovationsudvalget den 22. august 2013 Dorthe Crüger, lægelige direktør Helle Adolfsen, sygeplejefaglig direktør Niels Nørgaard Pedersen, adm. sygehusdirektør

Læs mere

Orienteringsmøde om PCP-udbud i regi af Sygehuspartnerskabet. Dansk Design Center den 18. juni 2014

Orienteringsmøde om PCP-udbud i regi af Sygehuspartnerskabet. Dansk Design Center den 18. juni 2014 Orienteringsmøde om PCP-udbud i regi af Sygehuspartnerskabet Dansk Design Center den 18. juni 2014 Dagsorden Velkomst Præsentation af Sygehuspartnerskabet og de to udbud Gennemgang af PCP processen Overordnet

Læs mere

Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden. Projektleder Gitte Antonisen

Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden. Projektleder Gitte Antonisen Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden Projektleder Gitte Antonisen Indhold Baggrund for beslutning Forløb og status Faglige bekymringer Udfordringer Muligheder for; innovation, kvalitative

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database BILAG 1: Alle mortalitetsmål Dansk Intensiv Database Årsrapport 2015/2016 Omfatter patientforløb med indlæggelsesdato 1. juli 2015 30. juni 2016 ENDELIG VERSION TIL REGIONAL HØRING 16. november 2016 1

Læs mere

IHL Business Case. Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse. Kick off) Støttet af:

IHL Business Case. Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse. Kick off) Støttet af: Støttet af: IHL Business Case Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse Kick off) April 2015, Annika Lindberg (Syddansk Sundhedsinnovation), Ole Klinkby (Intelligent

Læs mere

fremtidens effektive hospital lagerautomater

fremtidens effektive hospital lagerautomater fremtidens effektive hospital lagerautomater Kommunikation, 21. juni 2011 sygehusene hvem er vi? sygehus lillebælt ét af fire sygehuse i region syddanmark 2 sygehus lillebælt i tal Årlig omsætning, ca.

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database BILAG 1: Opgørelse af indikator 1-3 for patienter indlagt mere end 24 timer på intensivafdeling blandt patienter med udskrivelsestidspunkt registreret Dansk Intensiv Database Årsrapport 2014/2015 Omfatter

Læs mere

Sammenhængende indsats i sundhedsvæsenet synlige resultater 2015 for Frederikshavn Kommune

Sammenhængende indsats i sundhedsvæsenet synlige resultater 2015 for Frederikshavn Kommune Skive Viborg Langeland Vordingborg Haderslev Hørsholm Struer Frederiksberg Syddjurs Lolland Notat med overblik over Sammenhængende indsats i sundhedsvæsenet synlige resultater 1 for Frederikshavn Kommune

Læs mere

Pædiatri - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau

Pædiatri - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau LUP 2013 - Indlagte Pædiatri - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau Indlagte patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp at læse tabellerne i læsevejledningen på:

Læs mere

Julius Casecart system en ny må at arbejde på gir effektiv logistikstyring og stor patientsikkerhed.

Julius Casecart system en ny må at arbejde på gir effektiv logistikstyring og stor patientsikkerhed. Julius Casecart system en ny må at arbejde på gir effektiv logistikstyring og stor patientsikkerhed. Baggrund Når patienter skal have foretaget et operativt indgreb foregår dette med sterile instrumenter

Læs mere

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau LUP 2013 - Indlagte Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau Indlagte patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Tabel 1 Genindlæggelser af, 2004 Region Nordjylland 5.966 76 1,3 Sygehus Thy - Mors 701 8 1,1 Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Udvikling i sygefravær i regionerne

Udvikling i sygefravær i regionerne Udvikling i sygefravær i regionerne 2012-2013 1 BILAG Bilag 1: Benchmarking af sygefravær i regionerne - baseret på data fra 2012 Bilag 2: 2012 Benchmarkrapport om sygefravær bilag 1-9 Bilag 3: Benchmarking

Læs mere

Opfølgning på effektivisering

Opfølgning på effektivisering Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering Det Nye Rigshospital 21-11-2013 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange. Ansøgning om endeligt

Læs mere

Offentlig Privat Innovation og fremme af velfærdsteknologiske løsninger FOPS 1. marts 2011

Offentlig Privat Innovation og fremme af velfærdsteknologiske løsninger FOPS 1. marts 2011 Offentlig Privat Innovation og fremme af velfærdsteknologiske løsninger FOPS 1. marts 2011 Fælles sterilcentral i Region Hovedstaden Karsten Nielsen, NNE Pharmaplan A/S Indhold NNE Pharmaplan kort intro

Læs mere

TENDENSER I TEKNOLOGIUDVIKLINGEN

TENDENSER I TEKNOLOGIUDVIKLINGEN TENDENSER I TEKNOLOGIUDVIKLINGEN SELF-CARE & SELV-MONITORERING Patient empowerment Borgerne ønsker mere kontrol over deres eget liv og helbred Borgeren tager mere ansvar for egen sundhed Patienter og pårørende

Læs mere

National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering

National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Formål med initiativet National udbredelse af telemedicinsk sårvurdering var ét ud af fem initiativer i den nationale handleplan for udbredelse af telemedicin

Læs mere

Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden

Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden Rigshospitalet Infektionshygiejnisk Enhed, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling Centralisering af sterilcentraler i Region Hovedstaden Herlev Hospital Lisbeth Kyndi Bergen Hygiejnesygeplejerske, MPH Rigshospitalet,

Læs mere

Overordnet bilagstabel

Overordnet bilagstabel LUP Fødende 2015 - Partnere Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau Svarfordeling for alle spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen på: www.patientoplevelser.dk/lupf15/vejledning

Læs mere

Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet

Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet December Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet Faktaarket er udarbejdet på baggrund af rapporten Løbende offentliggørelse af produktivitet i sygehussektoren, XI delrapport udviklingen fra ti. Rapporten

Læs mere

Sygehusinvesteringer. Ved chefkonsulent Hanne Agerbak, Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Sygehusinvesteringer. Ved chefkonsulent Hanne Agerbak, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Sygehusinvesteringer Ved chefkonsulent Hanne Agerbak, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Historik I Kommunalreformen 2007 5 regioner og flere muskler til Sundhedsstyrelsen Arbejdet med specialeplanen i

Læs mere

Bilag 2: Sygehusspecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte på sygehusene

Bilag 2: Sygehusspecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte på sygehusene Bilag 2: Sygehusspecifikke nøgletal Sygefravær blandt ansatte på sygehusene Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationenkan

Læs mere

SERVICELOGISTIK MED ASCOM JOB AGENT ASCOM JOB AGENT VEJEN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK

SERVICELOGISTIK MED ASCOM JOB AGENT ASCOM JOB AGENT VEJEN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK SERVICELOGISTIK MED ASCOM JOB AGENT ASCOM JOB AGENT VEJEN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK UNDGÅ FLASKEHALSE OG ØG EFFEKTIVITETEN MED 25% Servicelogistikken på et hospital er bindeleddet mellem de forskellige

Læs mere

Dansk Intensiv Database Årsrapport 2011

Dansk Intensiv Database Årsrapport 2011 BILAG 2: Opgørelse af indikator 1-5 for patienter indlagt mere end 24 timer på intensivafdeling blandt patienter med udskrivelsestidspunkt registreret Dansk Intensiv Database Årsrapport 2011 1 januar 2011

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database Dansk Intensiv Database Årsrapport 2012 Omfatter patientforløb med indlæggelsesdato 1. januar 2012 31. december 2012 Indhold Dødelighed og SMR alle patientkategorier samlet... 3 Indikator 4a: Standardiseret

Læs mere

6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand. Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems

6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand. Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems 6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems Hvordan bestemmes effektiviseringsgevinster i komplekse projekter

Læs mere

Forum for Sygehus Teknik og Arkitektur Årskonference oktober 2018

Forum for Sygehus Teknik og Arkitektur Årskonference oktober 2018 Forum for Sygehus Teknik og Arkitektur Årskonference 22.-24. oktober 2018 Fælles foredrag 80-20 procent v/ markedsdirektør Michael Jensen, NIRAS 2018.10.24 Agenda 1. Intro -Nu er vi nået til den svære

Læs mere

Dansk Intensiv Database

Dansk Intensiv Database Bilag 5: Kalenderår BILAG 5: Opgørelse af indikator 1-4 på hele kalenderår Dansk Intensiv Database Årsrapport 2013/2014 Dette bilag omfatter patientforløb med indlæggelsesdato 1. januar 2013 31. december

Læs mere

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til?

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? 31,25% 5 50,00% 8 18,75% 3 1 / 23 Q2 Hvem stiles posten som udgangspunkt til vedrørende

Læs mere

Inddragelse af brugerne i udvikling af IHL v/ Copenhagen Living Lab. IHL Workshop 3 // 26. November 2013

Inddragelse af brugerne i udvikling af IHL v/ Copenhagen Living Lab. IHL Workshop 3 // 26. November 2013 Inddragelse af brugerne i udvikling af IHL v/ Copenhagen Living Lab IHL Workshop 3 // 26. November 2013 Indhold 1. Sundheds- og serviceproduktion i relation til IHL Nye services for brugerne, der understøtter

Læs mere

Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet

Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet December Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet Faktaarket er udarbejdet på baggrund af rapporten Løbende offentliggørelse af produktivitet i sygehussektoren, XII delrapport udviklingen fra til. Rapporten

Læs mere

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau LUP Fødende 2015 - Kvinder Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau Svarfordeling for alle spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen på: www.patientoplevelser.dk/lupf15/vejledning

Læs mere

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau LUP Fødende 2014 - Partnere Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og fødestedsniveau Svarfordeling for alle spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen på: www.patientoplevelser.dk/lupf14/vejledning

Læs mere

Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen

Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen 20.12.2016 Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen 1. OM SUNDHEDSPLATFORMEN... 2 2. SUNDHEDSPLATFORMEN FOR PATIENTER... 4 3. SUNDHEDSPLATFORMEN FOR PERSONALET... 5 1. OM SUNDHEDSPLATFORMEN Hvem kan bruge

Læs mere

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau

Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau LUP 2011 - Ambulante Overordnet bilagstabel - resultat på lands-, regions- og sygehusniveau Ambulante patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen

Læs mere

Vi forbinder idé, partnere og finansiering

Vi forbinder idé, partnere og finansiering biopro UdVikling af fremtidens bioteknologiske produktion CASE overvågning af strømforbrug CASE gvoir mobilt kæmpebassin CASE lynhurtig test til at spore bakterier i drikkevand CASE lifeline mobilløsning,

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

Sydvestjysk Sygehus Handleplan til nedbringelse af sygehuserhvervede infektioner

Sydvestjysk Sygehus Handleplan til nedbringelse af sygehuserhvervede infektioner Sydvestjysk Sygehus Handleplan til nedbringelse af sygehuserhvervede infektioner SVS Handleplan til nedbringelse af sygehuserhvervede infektioner Bidrage til det at nå det regionale mål om nedbringelse

Læs mere

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt

Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Svar på Spørgsmål 876 Offentligt SGHNAVN_uaar_p50 DRG SGH SGHNAVN 0312 1501 Gentofte Hospital 0312 2000 Hospitalerne i Nordsjælland 0312 3000 Sygehus Vestsjælland

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Cases fra LUP. Journalistisk indsamlingsmetode

Cases fra LUP. Journalistisk indsamlingsmetode Cases fra LUP Cases fra LUP Stor andel svar på eller over gennemsnittet - og/eller: Markant positiv udvikling i svarfordeling siden sidste LUP Forskellige temaer, hospitaler og specialer Journalistisk

Læs mere

Robotter på DNU? Christian Klit Johansen 5. maj 2010 ROBOCLUSTER

Robotter på DNU? Christian Klit Johansen 5. maj 2010 ROBOCLUSTER Robotter på DNU? Christian Klit Johansen 5. maj 2010 ROBOCLUSTER Nationalt innovationsnetværk for vækst og innovation gennem udvikling og udnyttelse af robotteknologi Nationalt innovationsnetværk Samler

Læs mere

Udviklingen i. Anmeldelser, afgørelser og erstatninger

Udviklingen i. Anmeldelser, afgørelser og erstatninger Udviklingen i Anmeldelser, afgørelser og erstatninger Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Anmeldelser...3 Anmeldelser fordelt på skadevoldertype; hele landet...3 Anmeldelser fordelt på skadevoldertype...3

Læs mere

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på

Detaljeret redegørelse for resultater og baggrunde for tildeling af aktuelt antal stjerner på Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for kvalitet og forskning Journal nr.: Dato: 6. december 2010 Udarbejdet af: Mads Christian Haugaard E mail: Mads.Christian.Haugaard@regionsyddanmark.dk Telefon:

Læs mere

Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet

Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet Ny måling af produktivitet i sygehusvæsenet Produktivitetsstigning på pct. på offentlige sygehuse Produktiviteten er fra 2012-2013 steget med pct. Siden 2003 er produktiviteten i gennemsnit steget med

Læs mere

Onkologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau

Onkologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau LUP 2013 - Indlagte Onkologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau Indlagte patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp til at læse tabellerne i læsevejledningen

Læs mere

Bloddonorer, aids og leverbetændelse. Vigtig meddelelse til alle bloddonorer om virussmitte med blod

Bloddonorer, aids og leverbetændelse. Vigtig meddelelse til alle bloddonorer om virussmitte med blod Bloddonorer, aids og leverbetændelse 2014 Vigtig meddelelse til alle bloddonorer om virussmitte med blod læs dette før du giver blod (se erklæring til underskrift) Du må ikke give blod, hvis du inden for

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren. til Regionsrådets møde den 7. Region Midtjylland Orientering om landsdækkende produktivitetsmåling på sygehussektoren Bilag til Regionsrådets møde den 7. februar 2007 Punkt nr. 0 # $% & ' # # ( % % % ' ( ' % $ ) * + $,--./ /( &0 2

Læs mere

Oversigt over hospitalsindberetninger Nedenstående 6 diagrammer viser fordelingen af bivirkningsindberetninger i hele Danmark og pr. region.

Oversigt over hospitalsindberetninger Nedenstående 6 diagrammer viser fordelingen af bivirkningsindberetninger i hele Danmark og pr. region. Lægemiddelstyrelsen FOS. februar 1 HGJ Oversigt over hospitalsindberetninger 9 Lægemiddelstyrelsen har i 9 modtaget 699 bivirkningsindberetninger fra hospitalerne. Lægemiddelstyrelsens bivirkningsdatabase

Læs mere

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 Region Hovedstaden HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 KORT FORTALT DE VÆSENTLIGSTE TEMAER OG ÆNDRINGER FREM MOD 2020 APRIL 2013 HOSPITALERNE 2020 REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 2020 PC Sct. Hans PC Nordsjælland

Læs mere

H E N V I S N I N G S F O R L Ø B

H E N V I S N I N G S F O R L Ø B H E N V I S N I N G S F O R L Ø B Telemedicinsk sårvurdering Anbefaling Hver region og samarbejdskommuner skal aftale, hvorledes henvisning og visitation for sår (specielt diabetiske og venøse sår) i forbindelse

Læs mere

Bilag 1: Forløbsdiagrammer, enheder

Bilag 1: Forløbsdiagrammer, enheder Bilag 1: Forløbsdiagrammer, enheder Forløbsdiagrammerne viser afdelingernes indikatorværdier pr. måned for 21, 211, 212 og 213. Værdierne er her vist som antal pr. patienter. Den stiplede vandrette linje

Læs mere

Afrapportering til Danske Regioner. Pejlemærke 9, Sporbarhed December 2013

Afrapportering til Danske Regioner. Pejlemærke 9, Sporbarhed December 2013 Afrapportering til Danske Regioner Pejlemærke 9, Sporbarhed December 2013 1.1: Projektidentifikation Pejlemærke Projekt titel Dato + version Godkendelse Sporbarhed Sporbarhed af apparatur, udstyr, patienter

Læs mere

Handleplan til nedbringelse af sygehuserhvervede infektioner

Handleplan til nedbringelse af sygehuserhvervede infektioner Afdeling: Kvalitet og Forskning Journal nr.: 16/34204 Dato: 24. maj 2017 Handleplan til nedbringelse af sygehuserhvervede infektioner I forlængelse af et stigende fokus på infektionshygiejne og antibiotikaresistens

Læs mere

Robotters gang på sygehuse

Robotters gang på sygehuse Robotters gang på sygehuse Valgte løsninger på det fremtidige Sjællands Universitetshospital Gulshan Din, Logistik Projektleder 12. september 2018 Forudsætninger og baggrund for valg Logistikkoncept baseret

Læs mere

SUNDHEDS PLATFORMEN FAKTA: SUNDHEDSPLATFORMEN

SUNDHEDS PLATFORMEN FAKTA: SUNDHEDSPLATFORMEN FAKTA: SUNDHEDS Et sammenhængende system Sundhedsplatformen samler alle de funktioner, personalet bruger mest fx ved medicinering, dokumentation, stuegang, operationsbooking og bestilling af laboratorieprøver.

Læs mere

Den Intelligente Forsendelseskasse

Den Intelligente Forsendelseskasse Klinisk Biokemisk Afdeling Aalborg Universitetshospital Den Intelligente Forsendelseskasse Løsning til overvågning og automatisk håndtering og sortering af blodprøver fra praksis til laboratorium Copyright

Læs mere

Regionernes pejlemærker for sygehuslogistik

Regionernes pejlemærker for sygehuslogistik Regionernes pejlemærker for sygehuslogistik Transportteknologier Ole Teglgaard, chefkonsulent, DNV-Gødstrup Formand for Pejlemærke om transportteknologier Anbefaling om IHL Pejlemærke-rapport, s. 22: IHL-projektet

Læs mere

Offentlig-privat samarbejde muligheder og perspektiver

Offentlig-privat samarbejde muligheder og perspektiver Offentlig-privat samarbejde muligheder og perspektiver Center for Sundhedsinnovation, onsdag den 1. februar 2012 Healthcare Innovation Lab og Fremtidens Ambulatorium Koncern projektdirektør Kasper Jacoby

Læs mere

Sammenhængen mellem teknologistandarder og effektiviseringspotentialer

Sammenhængen mellem teknologistandarder og effektiviseringspotentialer Sammenhængen mellem teknologistandarder og effektiviseringspotentialer Netværksdage Nyborg Strand 28.-29. august 2013 Chefkonsulent Karina Skog Nielsen, NHH Behovet for nye standarder for at kunne løfte

Læs mere

Notat om Region Sjællands koncept "Patienten som partner" og arbejde for at undgå overnattende patienter på gangene

Notat om Region Sjællands koncept Patienten som partner og arbejde for at undgå overnattende patienter på gangene Dato: 7. november 2016 Brevid: 3089673 Notat om Region Sjællands koncept "Patienten som partner" og arbejde for at undgå overnattende patienter på gangene Et medlem af Regionsrådet har stillet 12 spørgsmål

Læs mere

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift FSTAs årskonference 14. oktober 2016 26. oktober 2016 1 Sundhedsplatformen kort fortalt Alle hospitaler øst for Storebælt indfører Sundhedsplatformen

Læs mere

Indfrielse af effektiviseringsgevinster Oplæg ved Netværksdage september 2015

Indfrielse af effektiviseringsgevinster Oplæg ved Netværksdage september 2015 Indfrielse af effektiviseringsgevinster Oplæg ved Netværksdage 1.-2. september 2015 Sessionens mål Dele viden om arbejdet med at indfri effektiviseringsgevinster på baggrund af oplæg om de to modeller

Læs mere

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Indledende forklaring Baggrund Regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening tog i juni 2012 initiativet til et fælles projekt ( National

Læs mere

Dekontamineringsdagene 2015

Dekontamineringsdagene 2015 Dekontamineringsdagene 2015 Gert Jørgensen, Produktspecialist» Dansktalende SteriLean ApS / LJ Medical A/S SteriLean & I Track Kvalitets og dokumentations (sporings) system 5 Lokationer på hospitaler i

Læs mere

A N A LYSE. Sygehusenes udskrivningspraksis

A N A LYSE. Sygehusenes udskrivningspraksis A N A LYSE Sygehusenes udskrivningspraksis Formålet med analysen er at undersøge variationen i sygehusenes udskrivningspraksis. Og om denne har betydning for, hvorvidt patienterne genindlægges. Analysens

Læs mere

Tid Program: 9/5. 09:15 09:35 Det største, der sker i Aarhus Universitetshospitals historie. Introduktion til ny adfærd ved Hospitalsledelsen

Tid Program: 9/5. 09:15 09:35 Det største, der sker i Aarhus Universitetshospitals historie. Introduktion til ny adfærd ved Hospitalsledelsen Tid Program: 9/5 09:15 09:35 Det største, der sker i Aarhus Universitetshospitals historie Introduktion til ny adfærd ved Hospitalsledelsen 09:35 10:00 Intro til huset: Finde vej, herunder frivillige og

Læs mere

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Indledende forklaring Baggrund Regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) tog i juni 2012 initiativet til et fælles projekt ( National

Læs mere

Projektstatistik i Pleje.net

Projektstatistik i Pleje.net Projektstatistik i Pleje.net Indledende forklaring Projekt for national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Regeringen, Danske Regioner og rnes Landsforening tog i juni 2012 initiativet til et fælles

Læs mere

Projektstatistik i Pleje.net

Projektstatistik i Pleje.net Projektstatistik i Pleje.net Indledende forklaring Projekt for national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Regeringen, Danske Regioner og rnes Landsforening tog i juni 2012 initiativet til et fælles

Læs mere

Antibiotikaforbrug på offentlige sygehuse i Danmark LKT Antibiotika

Antibiotikaforbrug på offentlige sygehuse i Danmark LKT Antibiotika Antibiotikaforbrug på offentlige sygehuse i Danmark LKT Antibiotika 18--2 Indhold Indledning 2 Indikatordefinitioner.......................................... 2 Dataanalyse og -præsentation.....................................

Læs mere

Hvad er vigtigt for dig? - dag den 6. juni

Hvad er vigtigt for dig? - dag den 6. juni Juni 2019 Center for Analyse, HR og Kvalitet Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, - dag den 6. juni - Inspirationspjece 2 Den 6. juni eller i dagene omkring denne dato stiller danske sundhedsprofessionelle

Læs mere

Antibiotikaforbrug på offentlige sygehuse i Danmark LKT Antibiotika

Antibiotikaforbrug på offentlige sygehuse i Danmark LKT Antibiotika Antibiotikaforbrug på offentlige sygehuse i Danmark LKT Antibiotika 19-3-13 Indhold Indledning 2 Indikatordefinitioner.......................................... 2 Dataanalyse og -præsentation.....................................

Læs mere

Faktaark til pressen HSMR og Operation Life

Faktaark til pressen HSMR og Operation Life N O T A T 21-09-2007 Faktaark - presse 24. september 2007 Faktaark til pressen HSMR og Operation Life HSMR viser antallet af dødsfald på et sygehus eller i en region som procent af det gennemsnitlige antal

Læs mere

Sundhedsinnovation på USK og afledte synergier

Sundhedsinnovation på USK og afledte synergier Sundhedsinnovation på USK og afledte synergier De store drivkræfter Patient Videnskab Klinisk Oplevet Faglighed Teknologi Organisatorisk Input Innovation Output Kvalitet Bibelske triumfer De døde lever

Læs mere

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Indledende forklaring Baggrund Regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) tog i juni 2012 initiativet til et fælles projekt ( National

Læs mere

Spørgeskema. Håndtering af patienter som får foretaget primær hoftealloplastik

Spørgeskema. Håndtering af patienter som får foretaget primær hoftealloplastik Spørgeskema Håndtering af patienter som får foretaget primær hoftealloplastik 1. september 2005 Spørgeskemaet udfyldes af speciallæge og sygeplejerske med det faglige ansvar for hoftealloplastik patienterne

Læs mere

Årskonference, Carsten Sørensen, 4. oktober 2019 (10-15 minutter)

Årskonference, Carsten Sørensen, 4. oktober 2019 (10-15 minutter) Årskonference, Carsten Sørensen, 4. oktober 2019 (10-15 minutter) Emne: Den teknologiske udvikling på sygehusene de næste 10 år herunder aktører i forhold til innovation og nye løsninger. Allerførst -

Læs mere

Navn på kontaktperson

Navn på kontaktperson 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Pejlemærke 3. Sterilgodsproduktion Projekt titel Sterilgodsproduktion Dato + version 23-08-2011 Godkendelse 1.2: Projektansvarlige Projektledende region eller

Læs mere

»10 bud på effektivitetsforbedringer. Michael Jensen Forretningsdirektør, Hospitaler

»10 bud på effektivitetsforbedringer. Michael Jensen Forretningsdirektør, Hospitaler »10 bud på effektivitetsforbedringer Michael Jensen Forretningsdirektør, Hospitaler »Hvordan får vi produktive og effektive hospitaler? Medicin 15% Lønninger 57% Varekøb mv 10% Serviceenheder 18% Kilde:

Læs mere

Varens vej. Transportvogne Afrapportering på brugerundersøgelse, HAT fase 1

Varens vej. Transportvogne Afrapportering på brugerundersøgelse, HAT fase 1 Varens vej Transportvogne Afrapportering på brugerundersøgelse, HAT fase 1 organisering af projekt healthcare ASSET TRAckING Projektpartnere På det operationelle niveau er HAT et samarbejde mellem en række

Læs mere

FSD FSSD Temadag 26. januar 2017

FSD FSSD Temadag 26. januar 2017 FSD FSSD Temadag 26. januar 2017»Automatisering af sterilcentraler - Er din næste kollega en robot? Mette Helmig, Specialist i hygiejne og genbehandling Gert Heldgaard Pedersen, Senior Advisor, Logistics

Læs mere

Horsens på Forkant med Sundhed

Horsens på Forkant med Sundhed Horsens på Forkant med Sundhed Mandag den 2. september 2013 begyndte projektet Horsens på Forkant med Sundhed med at tilbyde relevante borgere i Horsens Kommune deltagelse i projektet Horsens på Forkant

Læs mere

Projektstatistik i Pleje.net

Projektstatistik i Pleje.net Projektstatistik i Pleje.net Indledende forklaring Projekt for national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Regeringen, Danske Regioner og rnes Landsforening tog i juni 2012 initiativet til et fælles

Læs mere

Forbrug af kommunale og regionale sundheds- og omsorgstilbud, Frederiksberg Kommune

Forbrug af kommunale og regionale sundheds- og omsorgstilbud, Frederiksberg Kommune Forbrug af kommunale og regionale sundheds- og omsorgstilbud, Kommune 2.500 Figur 1: Udvikling i udgifter til kommunal medfinansiering pr. indbygger 2007-2011 2.000 1.500 1.000 FK RH 500 - * I 2010 var

Læs mere

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Indledende forklaring Baggrund Regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening tog i juni 2012 initiativet til et fælles projekt ( National

Læs mere

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse

Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Telemedicinsk sårvurdering monitorering af udbredelse Indledende forklaring Baggrund Regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL) tog i juni 2012 initiativet til et fælles projekt ( National

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Mulige investeringer i det nære sundhedsvæsen De udfordringer, vi som kommune står overfor, når det kommer til udviklingen af det nære sundhedsvæsen, kan overordnet inddeles i tre grupper: 1) Udviklingen

Læs mere

Hospitalslogistik VEJEN TIL EN BEDRE SERVICE OG STØRRE EFFEKTIVITET

Hospitalslogistik VEJEN TIL EN BEDRE SERVICE OG STØRRE EFFEKTIVITET Hospitalslogistik VEJEN TIL EN BEDRE SERVICE OG STØRRE EFFEKTIVITET Hospitalslogistik Ekstern logistik.wmv Fokus på logistik Udfordringer - mål Overordnede tiltag Forudsætninger hvad skal være på plads

Læs mere

Antibiotikaforbrug på offentlige sygehuse i Danmark LKT Antibiotika 1. juni 2018

Antibiotikaforbrug på offentlige sygehuse i Danmark LKT Antibiotika 1. juni 2018 Antibiotikaforbrug på offentlige sygehuse i Danmark LKT Antibiotika 1. juni 18 Indhold Indledning 2 Indikatordefinitioner.......................................... 2 Dataanalyse og -præsentation.....................................

Læs mere

Medicinsk Endokrinologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau

Medicinsk Endokrinologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau LUP 2013 - Indlagte Medicinsk Endokrinologi - specialeresultat på lands-, regions- og afdelingsniveau Indlagte patienter Svarfordeling for nationale spørgsmål Du kan få hjælp at læse tabellerne i læsevejledningen

Læs mere

Logistikken i forbindelse med ny servicebygning og sterilcentral på Herlev Hospital

Logistikken i forbindelse med ny servicebygning og sterilcentral på Herlev Hospital Logistikken i forbindelse med ny servicebygning og sterilcentral på Herlev Hospital Arne Rask Nybyg, Herlev Hospital Agenda Introduktion til HH servicebygning Logistik - forudsætninger Arbejdsprocesser

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 64.190 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 4. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 26. januar 2012 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere