Valgfagskatalog hhx 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgfagskatalog hhx 2017"

Transkript

1 Valgfagskatalog hhx 2017

2 Skab dig selv! - valgfagskombinationer 2017 På hhx skal du have valgfag og har dermed mulighed for delvis at skabe din egen uddannelse alt efter dine interesser og fremtidsplaner. Valget er dit du bestemmer! Du kan her se de valgfag og kombinationsmuligheder, der tilbydes på netop din studieretning og efterfølgende kan du orientere dig i valgfagene på de følgende sider i kataloget. Innovation eller Interkulturel Marketing? - så har du følgende muligheder! A B C D E F Matematik B og Matematik A Matematik B og Tysk A Matematik B og 1 C-fag Tysk A og 1 C-fag Idræt B 2 C-fag Global Business? - så har du følgende muligheder! A Matematik B & Tysk B * B Tysk B* C Tysk B* og Tysk A D Matematik B og Matematik A E Matematik B og 1 C-fag F Idræt B G 2 C-fag *med start i aug Økonomi? - så har du følgende muligheder! A B C Matematik A og 1 C-fag Matematik B og Idræt B Matematik B og 2 C-fag

3 D Idræt B og 1 C-fag Meget mere end tal og formler med matematik på B-niveau vil du også beskæftige dig med, hvordan matematik kan anvendes til at forstå og behandle problemstillinger indenfor andre fag som fx økonomi. Undervisningen har ikke kun fokus på teori, men også på hvordan du kan bruge det, du lærer, til at løse mere praktiskorienterede problemstillinger. For at kunne det, skal du beskæftige dig med en række metoder og får her forståelsen for fællestræk, logik og fornuft. Du vil undervejs også anvende IT-værktøjer til løsning af givne problemer. I dit arbejde med faget, vil du møde en række centrale emner som: Ligninger Funktionsbegreber Differentialregning Procentregning Beskrivende statistik Lineær programmering Sandsynlighedsregning Du vil komme til at arbejde både mundtlig og skriftlig med faget og der skal løbende udarbejdes skriftlige produkter af større eller mindre omfang, afhængigt af den valgte arbejdsform. Udover emnerne arbejder du med supplerende stof, som skal udbygge din viden og lære dig at perspektivere. Du vil med matematik B forbedre din matematiske tankegang og dit metodekendskab, så disse kan anvendes i samspil med andre fag. DU BØR VÆRE SÆRLIG OPMÆRKSOM PÅ at det på mange videregående uddannelser er et krav, at man har matematik på mindst B-niveau. Du bør kun fravælge matematik, hvis du har svært ved faget, eller hvis du er helt sikker på, at der på de videregående uddannelser, som du er interesseret i, IKKE kræves matematik B. Du kan ikke vælge matematik A, hvis du ikke vælger matematik B. Spørg evt. din matematiklærer til råds. Tjek matematikkravene på de uddannelser, der interesserer dig:

4 Matematik er et universelt sprog og hvorfor så ikke lære at beherske det på højeste niveau? Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du gerne må være glad for tal og måske endda synes, at det er ret sejt med en lommeregner af en vis størrelse og funktionalitet, når du vælger matematik på A-niveau. Matematik på dette niveau er ikke for dem, der har svært ved faget! Faget bygger på og arbejder med abstraktion, logisk tænkning og ræsonnementer og omhandler også en række metoder til modellering og problembehandling. Du vil komme til at opleve, at matematik kan anvendes til løsning af mange praktiskorienterede problemstillinger. Du vil undervejs også anvende IT-værktøjer til løsning af givne problemer. I dit arbejde med faget, vil du møde en række centrale emner som: Funktioner i to variable bl.a. følsomhedsanalyse og kvadratisk optimering Regnearternes hierarki Funktionsbegreberne udvides yderligere i forhold til B-niveau Differentialregning nu med fx ligning for tangent/vendetangent Integralregning Procentregning Indekstal Rentes og annuitetsregning Simpel lineær regressionsanalyse Simple differentialligninger af 1. orden Du vil komme til at arbejde både mundtlig og skriftlig med faget og der skal løbende udarbejdes skriftlige produkter af større omfang, afhængigt af den valgte arbejdsform. Hertil kommer supplerende stof som vil bidrage til, at du erkender, at matematisk tankegang og metode kan anvendes i samspil med andre fag.

5 Der, die, das, wer, wie, was tysk på B-niveau arbejder videre med den viden, du har med dig fra tyskundervisningen i folkeskolen. Du oparbejder og udvikler dine færdigheder i tysk, så du bliver bedre til at udtrykke dig i både tale og skrift. Du vil i denne forbindelse opdage, at Danmarks største handelspartner Tyskland, rummer mange spændende virksomheder, en interessant moderne kultur og en dramatisk nyere historie der også har stor indflydelse på netop din omverden og din fremtid! Tysk er modersmål for ca. 100 millioner europæere og tales udover Tyskland og Østrig også i en del af Schweiz, Luxembourg og Liechtenstein så med gode tyskkundskaber kan du kommunikere med handelspartnere uden at skulle benytte et tredje sprog. Tysk er også et kulturfag og her er bl.a. fokus på alt fra ungdomskultur til forretningskultur hvor tiltaleformen, påklædningen og punktligheden spiller en stor rolle. For at opnå viden og færdigheder inden for dette og meget mere beskæftiger du dig i tysk med følgende stof: Lettere nyere tysksprogede tekster med fokus på politik og samfund Nyhedsudsendelser om kulturelle og erhvervsmæssige forhold Lettere tekst- og casemateriale om tyske virksomheder Virksomhedskommunikation med vægt på begreber og ordkombinationer Skønlitteratur Ligheder og forskelle mellem tysk og dansk kultur Regler og normer for tysk sprogbrug og sprogkultur Strategier for god kommunikation og sprogindlæring Alle de centrale tekster i din undervisning vil være på autentisk tysk, så du derigennem styrker dine færdigheder i tysk som sproget skrives og tales i tysksprogede lande. Du kommer ligeledes til at arbejde med supplerende stof der skal udvide din horisont og kunne perspektiveres til undervisningens øvrige stof. Dette betyder også, at der i faget indgår sammenspil med andre fag.

6 Sehr geehrte Damen und Herren Audi og Mercedes er seje tyske bilmærker, men ved du også at Adidas, Hugo Boss og Siemens er tyske virksomheder? Eller at Berlin er Europas nye metropol en verdensby - hvor alt fra det klassiske til det flippede trives? Det og meget andet hører til tyskundervisningen på A-niveau, der bygger videre på de færdigheder, du har med fra tyskundervisningen i folkeskolen. Undervisningen på A-niveau er tysk på højeste faglige gymnasiale niveau og du lærer her at udtrykke dig nuanceret, varieret og sammenhængende på et verdenssprog. I løbet af undervisningen udvikler du gode færdigheder i at kommunikere på verdens tredje meste lærte fremmedsprog. Der arbejdes med tekster, film, musik og elektroniske medier der tilsammen giver dig et godt indblik i den tyske kultur herunder også virksomhedskultur. Men det alene, gør dig ikke til Tysklandsekspert, så du får også et godt indblik i moderne tysk historie og naturligvis samfundsmæssige forhold herunder politik og økonomi. Du vil i faget arbejde med stof inden for følgende områder: Tysksprogede tekster med fokus på den politiske, økonomiske og samfundsmæssige udvikling i Tyskland efter Kulturelle, samfunds- og erhvervsmæssige forhold Tekst og casemateriale om tyske virksomheder Intern og ekstern virksomhedskommunikation Nyere skønlitteratur i form af romaner eller længere tekster Kulturforskelle Danmark/Tyskland Regler og normer for tysk sprogbrug Strategier for god kommunikation og sprogindlæring Alle de centrale tekster i din undervisning vil være på autentisk tysk, så du derigennem styrker dine færdigheder i tysk som sproget skrives og tales i tysksprogede lande. Du kommer ligeledes til at arbejde med supplerende stof, der skal udvide din horisont og kunne perspektiveres til undervisningens øvrige stof. Dette betyder også, at der i faget indgår sammenspil med andre fag.

7 Danish Design står der på nogle af verdens dyreste og mest eftertragtede designprodukter og i design C kommer du både til at stifte bekendtskab med en række af disse og samtidig arbejde med egne designs. Og der er ingen grund til at holde sig tilbage, for netop Danmark er kendt for alt fra design af fantastiske møbler til futuristiske tv-apparater. Når talen falder på dansk design, taler man også om superbrands og varemærker som B&O, Bodum og Georg Jensen. Vidste du, at NASA er så begejstret for dansk designede støvsugere, at de udelukkende støvsuger deres rumfærger med støvsugere fra Danmark? I faget design arbejder du med produktdesign, kommunikationsdesign og design af fysiske omgivelser. Og du vil få indblik i hvorledes form, funktion og kommunikation indgår i et samspil. Du vil arbejde procesorienteret og løse designmæssige problemstillinger, der indgår i historiske og samfundsmæssige sammenhænge. Med udgangspunkt i teori og praksis indgår også designanalyse af en række professionelle designs. Dette styrker dig i forståelsen af de processer som succesfulde designs bygger på. Du vil i design C arbejde med følgende emner: Designprocessens elementer Designhistorie fra modernismen til i dag 2D- og 3D skitsering Modelbygning Desktoppublishing Undersøgelser af faglitteratur eller hjemmesider Metoder til undersøgelse af interessenter Produktanalyse Samt elementer som fx rum, konstruktion, miljø, økonomi og etik Du vil ligeledes skulle supplere ovenstående med en række designeksempler, som du selv vælger. Der er gode muligheder for et godt samspil med dine øvrige fag. Har du lyst til at være kreativ med papir, blyant og farver så er design noget for dig!

8 Aktier, cashflow og likviditet det handler kort sagt om masser af penge i finansiering på C-niveau. Uanset om du har planer om at blive iværksætter, læse økonomi eller varetage en stilling i en virksomhed, så vil du på et tidspunkt beskæftige dig med finansielle dispositioner. I faget får du indblik i virksomheders finansielle beslutninger og adfærd i forhold til udviklingen i omverdenen. Du lærer bl.a. at bruge finansielle teorier i en virkelighedsnær og international sammenhæng og får viden om virksomheders kapitalfremskaffelse og kapitalanvendelse. Du arbejder også med finansielle institutioner og de forskellige aktører på finansmarkederne og kaster et blik på f.eks. bankvæsen og kreditselskaber. Du vil få indblik i handel med penge og værdipapirer som aktier og obligationer samt spekulative transaktioner. Produktion, udvikling og nytænkning kræver finansiering for overhovedet at kunne komme i gang og har en virksomhed ikke penge nok selv, kommer finansiering også til at handle om gæld en side af finansiering som man ikke må glemme. I faget beskæftiger du dig med følgende områder: Finansielle institutioner og virksomheder Finansielle markeder Finansielle investeringer Virksomhedens balancestruktur Finansiering med egenkapital Finansiering med fremmedkapital Du vil ligeledes skulle beskæftige dig med aktuelt finansielt stof og vil f.eks. læse avisartikler og skulle orientere dig om verdens økonomiske situation via tv-udsendelser og på internettet. Desuden vil du med henblik på at uddybe din viden omkring kapitalfremskaffelse og kapitalanvendelse perspektivere ovenstående til det i undervisningen gennemgåede stof. Interesserer du dig for den finansielle verden, så gå i krig med de store pengestrømme.

9 Et superbrand skal også sælges og i markedskommunikation på C-niveau lærer du, hvordan man gør det vha. sociologi, forbrugeradfærd, målgruppevalg, kommunikation og markedsføringsstrategi samt kampagneplanlægning. I markedskommunikation lærer du, hvordan en virksomhed planlægger sin kommunikation med omverden og på den måde skaber afsætning. Det handler i bund og grund om, hvordan et produkt eller en service bliver solgt. Dit liv påvirkes dagligt af virksomheder der via massemedierne forsøger at tale til dig ved hjælp af markedskommunikation, så du fx køber det ene varemærke i stedet for det andet. Virksomhedernes vigtigste redskab er i denne forbindelse promotion som bruges til at trænge igennem den støjmur, som omgiver dig. Men hvordan trænger de igennem den massive mur af støj og kan du gøre dem kunsten efter? Du lærer i markedskommunikation, hvordan man lægger en kommunikationsstrategi og hvordan den kan omsættes til praksis og så udvikler du i faget en god forståelse for kreative strategier og får et indblik i, hvordan man som virksomhed måler effekten af sin kommunikation med potentielle kunder. Du arbejder i markedskommunikation med følgende områder: Integreret markedskommunikation Kommunikationsstrategier Parametre Kommunikationsplatforme Kommunikationsmål Kreativ strategi Reklamemidler Medier og medieplan Effektmåling Du skal ligeledes beskæftige dig med aktuelt stof som fx de nyeste reklamekampagner i faget. Dette skal uddybe og perspektivere din viden i forhold til indhold og udformning af moderne markedskommunikation. Så lad os sammen gennemtrænge støjmuren og få gang i salget!

10 Har du en leder i maven?... eller er du interesseret i at få viden om, hvordan organisationer er struktureret og fungerer? Så er organisation på C-niveau med sikkerhed noget for dig! De fleste organisationer er komplekse og svære at overskue, men der er hjælp at få i en række værktøjer, teorier og modeller til at gennemskue, hvordan de er skruet sammen og hvordan de virker. Og når du nu er i gang, hvorfor så ikke kigge på, hvad der evt. kan få dem til at virke og udvikle sig endnu bedre? Netop dette få du viden om i organisation, hvor du skal arbejde med de teoretiske sider af organisationsopbygning og design. Du vil få konkrete værktøjer til at analysere en organisation med fx udgangspunkt i de ansattes behov eller hvad der skal til for at motivere og udvikle. Ligeledes er der fokus på trivsel i organisationer og hvordan man via processer kan iværksætte og styre denne, så der opstår et godt arbejdsmiljø. I mange organisationer arbejder man i teams, men ved du hvad et effektivt team er og ikke mindst, hvordan man leder et sådant? I organisation lærer du også, hvorfor det kan være godt at være organiseret i teams og hvordan teamledelse kan praktiseres. Du vil også få kendskab til ledelse og medarbejdere og hvorledes man agerer under forskellige forhold. I faget organisation arbejder du med følgende områder: Organisationsteoretiske skoler Design af organisationer Teamorganisering og teamledelse Projektorganisering og projektledelse Kompetenceudvikling Trivsel Motivation Ledelse Du skal ligeledes arbejde med aktuelt organisatorisk stof, der vil hjælpe dig med at uddybe og perspektivere ovenstående.

11 Obama taler som en mester... men han har også lært retorik og vidste du, at den tale han holdte, da han blev præsident var skrevet af en ung mand på blot 27 år? At være god til at tale og skrive handler ikke om alder det handler om at lære, hvordan man argumenterer og hvordan man gør det godt! Retorik er ikke kunsten at overtale nogen til noget, men derimod at overbevise andre om, at de skal lytte til dit budskab og netop det lærer du i retorik på C-niveau. Du vil i resten af din skoletid, under dit evt. studium og i din fremtidige karriere skulle fremlægge, debattere og analysere - hvorfor ikke allerede nu lære at fremlægge en sag overbevisende, elegant og med stor professionalitet? I undervisningen kommer du til at lytte til en række af verdens bedste taler og lære de største retorikere at kende. I samarbejde med resten af valgholdet skal du lære at finde de argumenter og den appel i talerne som gør dem overbevisende og ikke mindst får dem til at virke efter hensigten de kan sælge budskabet og det kan du også! Vi skal i fællesskab lære af mestrene Du vil komme til at holde taler, som du selv har skrevet, finpudset og indøvet og derudover skrive debatindlæg om selvvalgte emner, som du brænder for. I undervisningen arbejdes der med konstruktiv feedback så du vil blive dygtig til at give og modtage kritik i et forum, hvor det gøres med et smil. I faget arbejder du med følgende emner: Kommunikationsmodellen Argumentation Appelformer Faser i god retorik Planlægning og arbejdsprocesser Konstruktiv feedback Med retorik bliver du også meget bedre til at gennemskue og forholde dig til andres argumenter - herunder også politikere og mediernes.

12 Idræt B Idræt B Idræt B består af lige dele teori og praktik, og undervisningen planlægges, så teori og praksis hænger sammen. I den teoretiske del af faget får man grundlæggende viden om kroppens funktion og bliver undervist i idrætsteori og træningslære dvs. hvad der sker i kroppen under forskellige former for idræt. Der vælges derudover nogle af følgende emner: idræt, kultur, samfund og idrætshistorie osv. Den praktiske del består af 4-5 idrætter, som læreren og holdet vælger i fællesskab. Både boldspil, bevægelse til musik og klassiske idrætter som atletik skal være repræsenteret. Desuden arbejder man i grupper med at lave opvarmnings- og grundtræningsprogrammer. Der er eksamen i både teori og praktik, og man får en karakter for den samlede præstation.

Valgfagskatalog hhx 2018

Valgfagskatalog hhx 2018 Valgfagskatalog hhx 2018 Skab dig selv! - valgfagskombinationer 2018 På hhx skal du have valgfag og har dermed mulighed for delvis at skabe din egen uddannelse alt efter dine interesser og fremtidsplaner.

Læs mere

Skab dig selv! - valgfagskombinationer 2015

Skab dig selv! - valgfagskombinationer 2015 2015 Skab dig selv! - valgfagskombinationer 2015 På hhx skal du have valgfag og har dermed mulighed for delvis at skabe din egen uddannelse alt efter dine interesser og fremtidsplaner. Valget er dit du

Læs mere

Skab dig selv! - valgfagskombinationer 2015

Skab dig selv! - valgfagskombinationer 2015 Skab dig selv! - valgfagskombinationer 2015 På hhx skal du have valgfag og har dermed mulighed for delvis at skabe din egen uddannelse alt efter dine interesser og fremtidsplaner. Valget er dit du bestemmer!

Læs mere

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge.

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge. Markedskommunikation C 1. Fagets rolle Markedskommunikation omfatter viden inden for sociologi, forbrugeradfærd, målgruppevalg, kommunikation samt markedsføringsstrategi og -planlægning. Faget beskæftiger

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

EØ: 1. Virksomheden Virksomhedstyper Virksomhedens interessenter Placering i omverdenen Virksomhedens ejerforhold Virksomhedens idé og mål

EØ: 1. Virksomheden Virksomhedstyper Virksomhedens interessenter Placering i omverdenen Virksomhedens ejerforhold Virksomhedens idé og mål Virksomhed Titel Elever Præsentation af forløbet Omfang Planlægning (Elevernes forudsætninger inden forløbet starter) XL-BYG Tømmergaarden Gjern Forretningsforståelse GF 2 - voksen Eleverne skal med deres

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2012 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Markedskommunikation

Læs mere

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget

Læs mere

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog,

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog, Tysk fortsættersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Matematik A hhx, juni 2010

Matematik A hhx, juni 2010 Bilag 20 Matematik A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Faget matematik har sin oprindelse i videnskabsfaget matematik, og faget har i hhx berøringsflader med både samfundsvidenskabelige

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2014 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Skolens store idrætsdag

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 46 Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige, betinger

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2010 maj 2011 Institution Herningsholm Erhvervsskole, Handelsgymnasiet i Ikast Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse

HHX & HTX. meningsfuld uddannelse HHX & HTX meningsfuld uddannelse studieretning på hhx (internationalt orienteret) international sprog [fremmedsprog a, afsætningsøkonomi a og kulturforståelse b] sprog og økonomi - et sikkert valg har

Læs mere

Organisation C. 1. Fagets rolle

Organisation C. 1. Fagets rolle Organisation C 1. Fagets rolle Organisation omfatter viden om organisatoriske strukturer og processer, herunder ledelse i organisationer. Faget giver viden om ledelsens og de ansattes muligheder for at

Læs mere

Finansiering C Valgfag Vejledning / Råd og vink Kontor for gymnasiale uddannelser 2014

Finansiering C Valgfag Vejledning / Råd og vink Kontor for gymnasiale uddannelser 2014 Finansiering C Valgfag Vejledning / Råd og vink Kontor for gymnasiale uddannelser 2014 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2015 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Der blev gået og løbet

Læs mere

Studieplan for HHA , studieretningsforløbet

Studieplan for HHA , studieretningsforløbet Studieplan for HHA 2009-2012, studieretningsforløbet Linie: Økonomisk orienteret linie Studieretning: Virksomhedsøkonomi, niveau A Matematik, niveau A Finansiering C eller Statistik C På linien arbejdes

Læs mere

HHX fyr op under ambitionerne

HHX fyr op under ambitionerne IBC Handelsgymnasiet 2016 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. IBC Handelsgymnasiet Man bliver forberedt til den

Læs mere

Afsætning A hhx, august 2017

Afsætning A hhx, august 2017 Bilag 22 Afsætning A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Afsætning er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden, kundskaber og kompetencer inden for økonomi, sociologi og psykologi.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2012 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Markedskommunikation

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING. VALGFAGSKATALOG Årgang 2014 2017. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING. VALGFAGSKATALOG Årgang 2014 2017. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VALGFAGSKATALOG Årgang 2014 2017 eucnord.dk Afsætning A Afsætning A beskæftiger sig med mange af de samme områder/emner som afsætning B, hvor forskellen dog er, at der arbejdes

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj juni 2010/2011 Institution Tradium, Hobro afdeling, Kirketoften 7, 9500 Hobro tlf. 98 52 14 55 Uddannelse

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Afsætning A hhx, juni 2010

Afsætning A hhx, juni 2010 Bilag 7 Afsætning A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Afsætning er et samfundsvidenskabeligt fag. Faget giver viden om strategi, købsadfærd, markedsanalyse, markedskommunikation og afsætningsledelse.

Læs mere

2 hhx who is the boss? you are

2 hhx who is the boss? you are 2 hhx who is the boss? you are Klar til et liv med udfordringer Du har afsluttet 9. eller 10. klasse med et godt resultat, og du ønsker en 3-årig gymnasial uddannelse og derefter at uddanne dig videre.

Læs mere

International økonomi A hhx, august 2017

International økonomi A hhx, august 2017 Bilag 37 International økonomi A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler viden, kundskaber og færdigheder om den samfundsøkonomiske

Læs mere

Finansiering B Hhx Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010

Finansiering B Hhx Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010 Finansiering B Hhx Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2010 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene

Læs mere

Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C

Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C Studieplan Marketing studieretningen Grenaa Handelsskole H2C Indledning Studieplanen for Marketing studieretningen skal være medvirkende til, at der er sammenhæng og kontinuitet i undervisningen samt sikre,

Læs mere

Bilag 58. Virksomhedsøkonomi A

Bilag 58. Virksomhedsøkonomi A Bilag 58 Virksomhedsøkonomi A 1 Fagets rolle Virksomhedsøkonomi omfatter viden inden for strategi, internt og eksternt regnskab, investering og logistik. Faget giver viden om virksomhedens muligheder for

Læs mere

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle Tysk begyndersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Spansk A hhx, juni 2013

Spansk A hhx, juni 2013 Bilag 25 Spansk A hhx, juni 2013 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale

Læs mere

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX en gymnasial uddannelse med mange muligheder Vi glæder os til at byde dig velkommen hos os på HHX i Skanderborg. Vi er en del af et større

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016/17 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau HHx Matematik B Lærer(e)

Læs mere

5. Bio A, Idræt B, Mat B

5. Bio A, Idræt B, Mat B Studieretningsbeskrivelse for 5. Bio A, Idræt B, Mat B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Fag- og indholdsplan 9. kl.:

Fag- og indholdsplan 9. kl.: Fag- og indholdsplan 9. kl.: Indholdsområder: Tal og algebra: Tal - regneregler og formler Størrelser måling, beregning og sammenligning. Matematiske udtryk Algebra - teoretiske sammenhænge absolut og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Det Blå Gymnasium, Tønder Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Tysk fortsætter

Læs mere

Organisation C Valgfag Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2014

Organisation C Valgfag Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2014 Organisation C Valgfag Vejledning / Råd og vink Afdelingen for gymnasiale uddannelser 2014 Alle bestemmelser, der er bindende for undervisningen og prøverne i de gymnasiale uddannelser, findes i uddannelseslovene

Læs mere

Valgfagskatalog Årgang Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Valgfagskatalog Årgang Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Valgfagskatalog Årgang 2016-2019 Tættere på virkeligheden eucnord.dk Filosofi C Filosofi handler om at undre sig. I filosofi C arbejder vi med at forsøge at besvare de store spørgsmål: Hvordan skal vi

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del III: Fordybelsesspor Ikrafttrædelse: 15. august 2019 1. Fordybelsesspor... 2 1.1 Strategisk markedsføring og

Læs mere

Studieplan for HHA 2013-2016, studieretningsforløbet

Studieplan for HHA 2013-2016, studieretningsforløbet Studieplan for HHA 2013-2016, studieretningsforløbet Linie: Global økonomi Studieretning: Virksomhedsøkonomi, niveau A Matematik, niveau A Innovation C På linjen arbejdes der især med virksomhedens økonomiske

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15 eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2013 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Markedskommunikation

Læs mere

Fag Januar-februar Marts april Maj - juni Faglige mål American business Skrive essay. Skrive essay. Grammatik Læse værk Cultural understanding

Fag Januar-februar Marts april Maj - juni Faglige mål American business Skrive essay. Skrive essay. Grammatik Læse værk Cultural understanding Studieplaner for 2G forår 2019 Fag Januar-februar Marts april Maj - juni Faglige mål Engelsk American business Skrive essay Cultural understanding anvende viden om det Skrive essay Grammatik Læse værk

Læs mere

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 Bilag 49 Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Virksomhedsøkonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden og kundskaber om virksomhedens økonomiske forhold

Læs mere

Marketing og kommunikation

Marketing og kommunikation IBC Handelsgymnasiet IBC Handelsgymnasiet Marketing og kommunikation Studieplan Ønsker du at være en del af den internationale verden, hvor man arbejder med kommunikation, reklame og markedsføring, vil

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2012 Institution Tradium Handelsgymnasiet, Rådmands Boulevard Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk Fagplan for Tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Eksamen: Mundtlig prøve på grundlag af en præsentationsopgave stillet af eksaminator

Eksamen: Mundtlig prøve på grundlag af en præsentationsopgave stillet af eksaminator Valgfag 2017/18 Indholdsfortegnelse Design C... 3 Filosofi C... 4 Finansiering C... 5 Finansiering B... 6 Idræt C... 7 Innovation C... 8 Innovation B... 9 Kulturforståelse C... 10 Kulturforståelse B...

Læs mere

Termin Maj/Juni 2018 Institution Tønder Handelsskole - Det blå gymnasium HHX Tønder

Termin Maj/Juni 2018 Institution Tønder Handelsskole - Det blå gymnasium HHX Tønder Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/Juni 2018 Institution Tønder Handelsskole - Det blå gymnasium HHX Tønder Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 7.ABC Lærer: Henrik Stillits. Fagområde/ emne

Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 7.ABC Lærer: Henrik Stillits. Fagområde/ emne Fagårsplan 10/11 Fag: Matematik Klasse: 7.ABC Lærer: Henrik Stillits. Fagområde/ emne Matematiske færdigheder Grundlæggende færdigheder - plus, minus, gange, division (hele tal, decimaltal og brøker) Identificer

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 13 Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Afsluttende: Maj-juni 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Favrskov Gymnasium Stx Matematik

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 13/14 Institution Vejle HF og VUC/Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf2 Matematik

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August - juni 12/13 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Markedskommunikation

Læs mere

Læreplan Identitet og medborgerskab

Læreplan Identitet og medborgerskab Læreplan Identitet og medborgerskab 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Identitet og medborgerskab er et dannelsesfag. Faget giver eleverne kompetencer til selvstændigt, at kunne medvirke som aktive medborgere

Læs mere

Matematik B - hf-enkeltfag, april 2011

Matematik B - hf-enkeltfag, april 2011 Matematik B - hf-enkeltfag, april 2011 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Matematik bygger på abstraktion og logisk tænkning og omfatter en lang række metoder til modellering og problembehandling. Matematik

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Sundhed, krop og stil

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Sundhed, krop og stil Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Sundhed, krop og stil November 2014 Indledning Faget Sundhed, krop og stil som valgfag, er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse. Eleverne

Læs mere

Studieplan for klasse 3J forår Aktiviteter Januar Februar Marts April Maj Faglige mål. Investering i Aktier Beta-værdi CAPM

Studieplan for klasse 3J forår Aktiviteter Januar Februar Marts April Maj Faglige mål. Investering i Aktier Beta-værdi CAPM Studieretningsfag Finansiering B Projekt: Realkredit obligationer Værdiansættelse Projekt: Børsintroduktion investeringsforening er Projekt: Investering i Aktier Beta-værdi CAPM Træning af mundtlige eksamensopgaver

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011 maj 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold ZBC Ringsted Hhx Matematik C Stig

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 3. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading og

Læs mere

Merit og valgfag. Hvis du ikke har søgt eller fået tildelt merit i grundfaget naturfag, skal du kun have 1 valgfag.

Merit og valgfag. Hvis du ikke har søgt eller fået tildelt merit i grundfaget naturfag, skal du kun have 1 valgfag. Merit og valgfag For at bestå grundforløbet og for at kunne starte på hovedforløbet efterfølgende, er det et krav, at du blandt andet har bestået/består følgende grundfag: Naturfag E Du skal derfor modtage

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2020 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og

Læs mere

Undervisningsplan 3-4. klasse Matematik

Undervisningsplan 3-4. klasse Matematik Undervisningsplan 3-4. klasse Matematik Formålet for faget matematik Guldminen 2019/2020 Eleverne skal i faget matematik udvikle matematiske kompetencer og opnå færdigheder og viden, således at de kan

Læs mere

Matematik. Læseplan og formål:

Matematik. Læseplan og formål: Matematik Læseplan og formål: Formålet med undervisningen i matematik er, at eleverne bliver i stand til at forstå og anvende matematik i sammenhænge, der vedrører dagligliv, samfundsliv og naturforhold.

Læs mere

Go ON! årgang. Introduktion af linjer 2018

Go ON! årgang. Introduktion af linjer 2018 6. 9. årgang Introduktion af linjer 2018 Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum. -Albert Einstein Fra 2013 til

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden En lille pause på skolens store idrætsdag.

Læs mere

Matematika rsplan for 8. kl

Matematika rsplan for 8. kl Matematika rsplan for 8. kl 2015-2016 Årsplanen tager udgangspunkt i fællesmål (færdigheds- og vidensmål) efter 9. klassetrin. Desuden tilrettelægges undervisningen efter læseplanen for matematik. Formålet

Læs mere

12 Engelsk C. Kurset svarer til det gymnasiale niveau C

12 Engelsk C. Kurset svarer til det gymnasiale niveau C 12 Engelsk C Kurset svarer til det gymnasiale niveau C 9.1.1 Identitet og formål 9.1.1.1 Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med engelsk sprog, engelsksprogede

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018-19 Institution Gymnasiet HHX Ringkøbing, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern Uddannelse Fag

Læs mere

4. Bio A, Mat B, Psykologi C

4. Bio A, Mat B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 4. Bio A, Mat B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærere e-mailadresse Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni

Læs mere

Selam Friskole Fagplan for Matematik

Selam Friskole Fagplan for Matematik Selam Friskole Fagplan for Matematik Formål Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler matematiske kompetencer og opnår viden og kunnen således, at de bliver i stand til at begå sig hensigtsmæssigt

Læs mere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Sydjylland? 1 af 7 vejledningscentre under Uddannelsesministeriet Specialiseret i vejledning inden for

Læs mere

Virksomhedens marketingmix. Virksomheden s marketingmix

Virksomhedens marketingmix. Virksomheden s marketingmix Aktiviteter Januar Februar Marts April Maj Faglige mål Studieretning sfag Afsætning A segmentering Young Enterprise regional konkurrence differentiering og positionering Young Enterprise marketingmix Virksomheden

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til

Handelsgymnasiet HHX. Varde Handelsskole og Handelsgymnasium. Klar til livet. Velkommen til Handelsgymnasiet HHX Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Klar til livet Velkommen til Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Handelsgymnasiet HHX Velkommen på handelsgymnasiet HHX Tættere på virkeligheden

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August - maj 10/11 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Markedskommunikation

Læs mere

Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema

Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Indhold: 2: Forord 3: Samfundsfag B Psykologi C 4: Matematik B Fysik C 5: Musik B Mediefag C 6: Billedkunst B Design C 7: Spansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 Juni 2015 Institution VID Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation/it

Læs mere

Tillæg til LUP FOR. Grundforløb 1 EUX

Tillæg til LUP FOR. Grundforløb 1 EUX Tillæg til LUP FOR Grundforløb 1 EUX Gældende for hold startet efter 1. august 2018 EUX Velfærd Grundforløbets 1. del Dette er et tillæg til de lokale undervisningsplaner. Her beskrives EUX Velfærd GF1

Læs mere

Årsplan 2012/2013. 9. årgang: Matematik. Lyreskovskolen. FORMÅL OG FAGLIGHEDSPLANER - Fælles Mål II 2009

Årsplan 2012/2013. 9. årgang: Matematik. Lyreskovskolen. FORMÅL OG FAGLIGHEDSPLANER - Fælles Mål II 2009 Årsplan 2012/2013 9. årgang: Matematik FORMÅL OG FAGLIGHEDSPLANER - Fælles Mål II 2009 Formålet med undervisningen i matematik er, at eleverne udvikler matematiske r og opnår viden og kunnen således, at

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

Idræt B valgfag, juni 2010

Idræt B valgfag, juni 2010 Bilag 15 Idræt B valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Det centrale i faget idræt er den fysiske aktivitet, som understøttes af viden fra de natur- og sundhedsvidenskabelige samt de

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2017 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Organisation C Jane

Læs mere

IBC Handelsgymnasiet. Handelsgymnasiet HHX HHX. Fredericia Middelfart. Fredericia Middelfart. Økonomi og matematik. Studieplan

IBC Handelsgymnasiet. Handelsgymnasiet HHX HHX. Fredericia Middelfart. Fredericia Middelfart. Økonomi og matematik. Studieplan IBC Handelsgymnasiet IBC Handelsgymnasiet Økonomi og matematik Studieplan Elsker du tal? Kunne du tænke dig at blive bedre til matematik? Blive bedre til at tænke logisk og analytisk? Og lyder økonomi

Læs mere

Undervisningsplan/undervisningsbeskrivelse

Undervisningsplan/undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan/undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 maj 2014 Institution Handelsskolen Silkeborg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2011/2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Design C Anders Baunbæk

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

Endelig skal eleverne kunne agere inden for idrætters forskellige etiske spilleregler og samarbejdsformer.

Endelig skal eleverne kunne agere inden for idrætters forskellige etiske spilleregler og samarbejdsformer. Idræt B 1. Fagets rolle Faget idræt tager udgangspunkt i den fysiske aktivitet og inddrager viden fra de natur- og sundhedsvidenskabelige samt de humanistiske og samfundsvidenskabelige fagområder. Faget

Læs mere

Titel 5 Finansiering med egenkapital /fremmedekapital /valg af finansieringskilder

Titel 5 Finansiering med egenkapital /fremmedekapital /valg af finansieringskilder Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/Juni for året 2014 og 2015 Institution Tønder Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Kinesisk A valgfag, juni 2010

Kinesisk A valgfag, juni 2010 Bilag 23 Kinesisk A valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kinesisk er et færdigheds-, videns- og kulturfag. Dets genstandsområde er det kinesiske standardsprog (putonghua), som det tales

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni

Læs mere