Uddelte midler Opslag 2015/3 og 2015/4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddelte midler Opslag 2015/3 og 2015/4"

Transkript

1 Uddelte midler Opslag 2015/3 og 2015/4 17 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 2. december 2015 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2015/3 og 2015/4. Rådet havde modtaget i alt 27 ansøgninger, hvorved der blev søgt om tilskud for i alt godt 35. mio. kr. Rådet for Offerfonden har givet helt eller delvist tilsagn om tilskud til 17 projekter, heraf 3 forskningsprojekter og 14 andre projekter. Der er blevet uddelt midler for godt 17. mio. kr. Følgende projekter har fået tilskud (oplistet i alfabetisk rækkefølge med titel, tilskudsbeløb og tilskudsmodtager): 14 projekter (ikke forskning) - Opslag 2015/3 Biografreklame for Offerrådgivning Tilskud fra Offerfonden: kr. Offerrådgivningen i Danmark Projektet består af biografreklame, der skal vises i landets biografer i tre gange tre uger. Reklamen får et klart budskab om de tilbud til ofre, pårørende og vidner, der findes i offerrådgivningen. I forlængelse af biografreklamen vil der blive indrykket lokale annoncer med de lokale kontaktoplysninger. Projektet har til formål at skabe større synlighed og genkendelighed af offerrådgivning samt skabe fortrolighed med offerrådgivning. Samtidig skal den hjælpe til at gøre potentielle brugere bevidste om, at det er muligt at komme videre efter en voldsom ulykke eller et traumatiserende overgreb. Efter ulykken Tilskud fra Offerfonden: kr. Sydøstjyllands Offerrådgivning Projektet sætter fokus på ofre, vidner og pårørende ved trafikulykker. Disse personer skal støttes og rådgives allerede på f. eks. skadestuen eller ulykkesstedet. Der vil blive skabt et samarbejde mellem skadestuen og politi og offerrådgivningen, således at der etableres en kommunikationsproces, som gør det let at tilkalde offerrådgivningen. I den forbindelse udvikles en app.

2 Målet er, at offerrådgivningen bliver kendt for at hjælpe mennesker, der kommer i krise, også i forbindelse med trafikulykker, videre i livet efter ulykken. Desuden skal de være en naturlig støtte for politi, skadestuer og læger i forbindelse med trafikulykker. På lang sigt skal offerrådgivninger i hele landet kunne drage nytte af projektet. Etablering af frivilligteam til indsats for ofre for prostitutionsrelateret kriminalitet Tilskud fra Offerfonden: kr. KFUK s Sociale Arbejde Projektet skal styrke indsatsen i Reden Aalborg for at hjælpe voksne med prostitutionserfaring og dertilhørende skadesvirkninger. Der skal ske opkvalificering og supervisering af frivillige medarbejdere, både til frivillige socialfaglige rådgivningstilbud og etablering af nye selvhjælpsgrupper, og til omsorgspersoner til åben cafe samt sundhedsfaglige personer til sundhedsrådgivningen. Derudover skal der etableres mindst én selvhjælpsgruppe. Reden Aalborg er et nyetableret tilbud, men bygger på KFUK s Sociale Arbejde s erfaring med arbejde med kvinder i prostitution igennem de sidste 30 år. Redens målgruppe kan være ofre for menneskehandel, tvunget prostitution, seksuelle overgreb, voldtægt, chikane, forfølgelse og stalking. Gruppesamtaler med unge voldsofre Tilskud fra Offerfonden: kr. Bryd Tavsheden om børnevold og kærestevold Igangsættelse af projekt med unge, der er ofre for vold. Projektet omfatter gruppesamtaler med 8 unge, der mødes en gang ugentligt i tre timer over en periode på to måneder. Ved efterfølgende gruppeforløb kan der være unge, der fortsætter samt nye deltagere. Der forventes iværksat forløb fire gange i projektperioden. På kort sigt forventes de unge at opnå psykisk lettelse ved at få bearbejdet deres oplevelser. På lang sigt forventes de unge at indgå i voldsfrie relationer og ikke selv blive voldsudøvere. Det forventes således, at de negative følgevirkninger ved at have været offer for vold bliver mindsket, og at de unge kan indgå i et almindeligt ungdomsliv med skolegang, uddannelse og stabil tilknytning til arbejdsmarkedet. Kursus: Rådgivning til kriseramte børn og deres forældre Tilskud fra Offerfonden: kr. Offerrådgivningen i Danmark Børn kan være direkte ofre for kriminalitet og ulykker, herunder trafikulykker. De kan også være vidner eller pårørende til ofre for kriminalitet og ulykker. Deres behov for hjælp er mindst lige så stort som voksnes. Det er derfor vigtigt, at offerrådgivere også kan tale med børn og/eller med deres forældre om børns

3 krisereaktioner. Der afholdes to heldagskurser, et i Jylland og et i København. Kurserne forventes varetaget af Børns Vilkår. Formålet er at efteruddanne offerrådgivere i hele Danmark til den særlige udfordring, det er at tale med børn i krise samt lære forældre at hjælpe deres barn/børn videre og forstå børns reaktioner. Målet er, at hver lokal offerrådgivning vil kunne få mindst én offerrådgiver, der har denne specialistviden og kan vejlede sine kolleger. Netværksforum Tilskud fra Offerfonden: kr. OfferForum S/I Projektet består af månedlige møder (samtalefora), hvor ofre for forbrydelser og pårørende indbydes til at deltage i samtalegrupper faciliteret af en traumepsykolog, en socialrådgiver og en jurist. Deltagerne får også mulighed for at møde andre, der står eller har stået i en lignende situation. Formålet er at skabe et tiltag, der kan hjælpe personer, der er berørte af forbrydelser, videre i livet. Det skal udmøntes ved at skabe uformelle netværk på tværs af ofre og pårørende igennem det formelle forum for samtale om det at være blevet udsat for vold eller lign. Når ulykken er sket Tilskud fra Offerfonden: kr. PTU Livet efter ulykken Hvert år sker der mere end trafikulykker med personskade. Projektet skal hjælpe ulykkesramte med at skabe sig et overblik over deres muligheder, således at de får den rigtige hjælp og kommer hurtigst muligt videre efter ulykken. Dette skal ske via Ulykkeslinjen, hvor trafikulykkesramte kan henvende sig og få hjælp til at få et overblik over egen situation og de muligheder, de har efter ulykken. PTU fik i september 2014 tilsagn om delvist tilskud til det første år af et tre-årigt forsøgsprojekt med en koordineret vejledningsindsats over for trafikskadede personer. Der gives nu delvist tilskud til de to sidste år af projektet.

4 Opgradering af INTRA-net Tilskud fra Offerfonden: kr. Offerådgivningen i Danmark Projektet skal skabe brugerforbedringer af offerrådgivningens INTRA-net, sådan at offerrådgiverne i deres arbejde for at hjælpe ofre får et effektivt arbejdsredskab og til stadighed kan blive opdateret om faglige nyheder. INTRA-nettet vil derved også i højere grad kunne anvendes til erfaringsudveksling og gensidig orientering. Dette skal ske ved, at der oprettes redigerbare brugerflader, fleksible til- og afmeldinger, herunder i forbindelse med vagtlister samt differentierede brugergrupper. Der vil også indgå programmering, sådan at brugeroplevelsen og anvendeligheden forbedres betydeligt. Presse- og medietræning Tilskud fra Offerfonden: kr. Offerrådgivningen i Danmark Projektet går ud på at tilbyde de frivillige i offerrådgivningen kursus i presse- og medietræning. Formålet er, ved at gøre frivilliges pressekontakter mere sikre i forbindelse med optræden i medier og udsendelse af pressemeddelelser, at synliggøre den hjælp, ofre for kriminalitet og ulykker, samt vidner og pårørende kan få. Seminar: Faglig udvikling af rådgivning og styrket samarbejde med offentlige institutioner Tilskud fra Offerfonden: kr. Røde Kors Hovedstaden Der afholdes et seminar for frivillige rådgivere, hvor emnerne er kriseteoretisk opdatering, social og juridisk vejledning af ofre, erfaringsudveksling og best practice blandt rådgivere og styrkelse af samarbejdet med offentlige instanser. Der vil blive inviteret to eksterne oplægsholdere ligesom der vil være en gennemgående underviser. Formålet er at give de frivillige rådgivere et kompetenceløft og på lang sigt, at rådgiverne forsat vil være i stand til at kunne hjælpe ofrene til bedst muligt at håndtere deres situation efter rådgivningsforløbet.

5 Supervision og uddannelse til frivillige terapeuter, der arbejder med ofre for seksuelle overgreb Tilskud fra Offerfonden: kr. Kvisten Viborg Kvisten Viborg har pt. 33 frivillige terapeuter i 10 byer. Der er venteliste for at komme til for ofrene. Hidtil har supervisionen af disse været foretaget i én gruppe. Med projektet vil der kunne tilbydes supervision i to grupper to steder i det store geografiske område, sådan at supervisionsgrupperne bliver mindre, ligesom de frivilliges tid og transportomkostninger reduceres. Ved at sprede supervisionen geografisk forventes det, at flere terapeuter får gavn af supervisionen, der alt andet lige kan tage dobbelt så mange cases op i supervisionen. Herudover skal der afholdes kursus for terapeuterne i traumer, personlighedsstrukturer m.v. Det forventes, at der kan tilknyttes mindst seks nye, frivillige terapeuter, inden projektet afsluttes. Desuden forventes terapeuterne at få et fagligt løft. Tidlig intervention mod stalking Tilskud fra Offerfonden: kr. Dansk Anti Stalking Forening (DASF) Der er tale om et oplysnings- og forebyggelsesprojekt, der skal sikre tidlig intervention i stalkingforløb, så følgevirkningerne for udsatte og deres familier minimeres. Gennem konference, landsdækkende kampagnetur, håndbog samt såvel viral kampagne (Facebook, Twitter og Instagram) som outdoorkampagne vil projektet øge vidensniveauet blandt fagfolk og befolkningen i almindelighed. Formålet er at stoppe og/eller minimere stalking og konsekvenserne for de udsatte. Der skal ske en hurtigere identifikation af stalking, og anerkendelse som et alvorligt problem med massive psykologiske, sociale, økonomiske og samfundsmæssige konsekvenser. Udsatte skal sikres korrekt rådgivning tidligt i forløbet, ligesom de udsatte skal sikres flere handlemuligheder. Uddannelse: Kollegastøtte RITS i forsvaret Tilskud fra Offerfonden: kr. Røde Kors Hovedstaden RITS (Rekonstruktion og Interaktion af Traumatisk Stress) anvendes flere steder i norden til psykologisk stress- og krisebearbejdning. Gennem dette projekt skal der ske uddannelse af en frivillig i RITS. Denne person vil efterfølgende kunne bringe metoden i praktisk brug blandt de 39 øvrige frivillige rådgivere. Den pågældende vil lære en metode til kollegastøtte, der hurtigt og præcist afdækker enkeltelementerne i en voldsom oplevelse.

6 Vold i parforhold Tilskud fra Offerfonden: kr. Joansøstrene Midlerne skal anvendes til et kursus for personalet hos Joansøstrene, der er en 100 % frivillig drevet forening, der giver anonym rådgivning, og som oplever, at flere henvender sig om vold i parforhold/kærestevold. Emnet for kurset er håndtering af klienter, som har været udsat for vold i parforholdet. Dette skal ske gennem et kursus i problematikker og håndtering af disse. Projektet skal forbedre foreningens håndtering af klienter, der har været udsat for vold. 3 forskningsprojekter - Opslag 2015/4 Kortlægning af farlighedskriterier og farlighedsvurderingens betydning for voldsofre Tilskud fra Offerfonden: kr. Retsmedicinsk Institut ved Københavns Universitet I dag bygger farlighedsvurderingen af ofrenes skader på en stort set usystematisk og erfaringsmæssig dokumentation. Projektet vil undersøge og indføre nye objektive og standardiserede metoder til at vurdere ofrets skader. Med moderne undersøgelsesteknikker vil projektet løfte kvaliteten af farlighedsvurderingen af ofrenes skader og dermed vægten af den retsmedicinske ekspertudtalelse. Det kan få stor betydning for ofrenes retssikkerhed og psykiske rehabilitering i fremtiden. Formålet er en validering og evidensbasering af den retsmedicinske dokumentation og farlighedsvurdering af læsioner ved personfarlig vold. Projektet søger at få klarlagt den empiriske baggrund for farlighedsvurdering, om traume-scoringssystemer kan anvendes i vurderingen, hvor ofte billeddiagnostik indgår i vurderingen, og om billeddiagnostik kan bidrage med yderligere oplysninger. Der ønskes udviklet en reproducerbar metode til vurderingen af farlighed for at højne retssikkerheden for voldsofre. Systematisk urinanalyse til undersøgelse for koagulationsaktivering efter svære traumer voldsofre Tilskud fra Offerfonden: kr. Traumatologisk Forskningsenhed, Akutafdelingen, Aarhus Universitetshospital

7 Den 3. hyppigste dødsårsag hos kvæstede, der overlever den 1. dag, er komplikationer med blødning og blodpropper. Projektet ønsker at udvikle et redskab, som kan identificere ofre, der er i risiko for at udvikle komplikationer, og som dermed kan redde liv og førlighed hos ofre. Projektet, der gennemføres som et tre-årigt PhD-studium, vil teste anvendeligheden af og sikkerheden ved et nyt diagnostisk princip til identifikation af livs- og førlighedstruende komplikationer med blodpropper og ukontrolleret blødning blandt hårdt kvæstede ofre. Vold på arbejdspladsen sundhedsmæssige og arbejdsrelaterede konsekvenser Tilskud fra Offerfonden: kr. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland Projektet vil søge at belyse langtidskonsekvenserne af vold på arbejdspladsen. Projektet baseres på et solidt datamateriale fra en spørgeskemaundersøgelse, hvortil er koblet relevante registeroplysninger. Første del af projektet vil belyse, hvorvidt vold på arbejdspladsen over tid forværrer offerets sundhedstilstand, mens anden del vil belyse, hvorvidt vold på arbejdspladsen over tid øger risikoen for en svag arbejdsmarkedstilknytning. Projektets formål er at skabe en øget indsigt i de sundhedsmæssige og arbejdsrelaterede konsekvenser af vold på arbejdspladsen i et 10-årigt perspektiv. Projektet kan bidrage til at fremme samfundets forståelse for det enkelte voldoffers situation, og dermed influere på muligheder for støtte og kompensation.

Uddelte midler Opslag 2016/3

Uddelte midler Opslag 2016/3 11 projekter har fået tilskud Uddelte midler Opslag 2016/3 Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 29. november 2016 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2016/3. Rådet havde modtaget i alt 20 ansøgninger,

Læs mere

Rådet for Offerfondens årsberetning 2015

Rådet for Offerfondens årsberetning 2015 Rådet for Offerfondens årsberetning 2015 Årsberetning 2015 fra Rådet for Offerfonden Juni 2016 Kun i elektronisk form ISBN nr. 978-87-998314-1-8 EAN nr. 9788799831418 Internetadresse: www.offerfonden.dk

Læs mere

Tilbud til voldsudsatte mænd over 18 år

Tilbud til voldsudsatte mænd over 18 år Tilbud til voldsudsatte mænd over 18 år Tilbud For hvem? Type Brugerbetaling Form Hvor? Kontakt Lev Uden Vold s Nationale hotline Anonym telefonrådgivning https://levudenvold.dk/hjaelp -og-radgivning/nationalhotline/

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2016/2

Uddelte midler Opslag 2016/2 Uddelte midler Opslag 2016/2 12 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 20. september 2016 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2016/2. Rådet havde modtaget i alt 22

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2016/1

Uddelte midler Opslag 2016/1 Uddelte midler Opslag 2016/1 20 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 18. maj 2016 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2016/1. Rådet havde modtaget i alt 49 ansøgninger,

Læs mere

Høringssvar i anledning af lovforslag om oprettelse af en dansk offerfond RESUME

Høringssvar i anledning af lovforslag om oprettelse af en dansk offerfond RESUME Retsudvalget 2012-13 L 165 Bilag 3 Offentligt Høringssvar i anledning af lovforslag om oprettelse af en dansk offerfond RESUME 1) De afsatte midler vil betyde et stort løft til området ofre for forbrydelser

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2015/1

Uddelte midler Opslag 2015/1 26. juni 2015 Uddelte midler Opslag 2015/1 13 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 28. maj 2015 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2015/1. Rådet havde modtaget 22

Læs mere

Tilbud til voldsudsatte kvinder over 18 år

Tilbud til voldsudsatte kvinder over 18 år Tilbud til voldsudsatte kvinder over 18 år Tilbud For hvem? Type Brugerbetaling LOKK (Landsorganisation af Kvindekrisecentre) http://www.lokk.dk/ Kvinder udsat for vold af fysisk og psykisk karakter. Form

Læs mere

BRYD TAVSHEDEN OM SENFØLGER EFTER SEKSUELLE OVERGREB

BRYD TAVSHEDEN OM SENFØLGER EFTER SEKSUELLE OVERGREB BRYD TAVSHEDEN OM SENFØLGER EFTER SEKSUELLE OVERGREB Kontakt CSM Østs anonyme rådgivning på telefon eller chat Hvad er CSM Øst? Hvordan foregår rådgivningen? Hvem taler du med? VOKSNE MED SENFØLGER EFTER

Læs mere

Børn og unge Voksne udsat for overgreb i barndommen Særligt til mænd Fagfolk Pårørende... 7

Børn og unge Voksne udsat for overgreb i barndommen Særligt til mænd Fagfolk Pårørende... 7 Oplysninger om steder, hvor du kan få yderligere hjælp og rådgivning Indhold Børn og unge... 1 Voksne udsat for overgreb i barndommen... 2 Særligt til mænd... 4 Fagfolk... 4 Pårørende... 7 Rådgivning ved

Læs mere

Tryghed og trivsel for børn og voksne Faguddannelser og supervision

Tryghed og trivsel for børn og voksne Faguddannelser og supervision Tryghed og trivsel for børn og voksne Faguddannelser og supervision Til dig, der arbejder med par, forældre, børn og familier Center for Familieudvikling Tryghed og trivsel for børn og voksne Center for

Læs mere

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD STOP VOLD I FAMILIER Vold i nære relationer har store konsekvenser for de udsatte og for samfundet som helhed. Dialog mod Vold er et landsdækkende

Læs mere

Den Frivillig Gældsrådgivning Skive

Den Frivillig Gældsrådgivning Skive Den Frivillig Gældsrådgivning Skive Indledning Dette notat beskriver et forslag til etablering af en frivillig gældsrådgivning i Skive. Formål, indhold og organisering er kort beskrevet, ligesom der er

Læs mere

Strategi, handlingsplan og kampagner mod vold. Departementet for Familie og Justitsvæsen

Strategi, handlingsplan og kampagner mod vold. Departementet for Familie og Justitsvæsen Strategi, handlingsplan og kampagner mod vold Departementet for Familie og Justitsvæsen Strategi og handlingsplan mod vold 2014-2017 Mål: Voldsproblematikken skal tænkes ind i alle indsatser, der er rettet

Læs mere

- et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende. Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk

- et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende. Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk - et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk Hvem er vi? Foreningen Smertetærskel er en frivillig social forening. Vores forening består af en

Læs mere

Erfaringer fra projekt. Kattunneq

Erfaringer fra projekt. Kattunneq Erfaringer fra projekt Kattunneq opkvalificering af grønlandske krisecentre i 2014-2019 Kattunneq Når kvinder og børn flytter på krisecenter, har de behov for mere end et sikkert, midlertidigt sted at

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

FORSVARETS PSYKOLOGISKE STØTTEFORANSTALTNINGER 9. marts 2007

FORSVARETS PSYKOLOGISKE STØTTEFORANSTALTNINGER 9. marts 2007 NOTAT FORSVARETS PSYKOLOGISKE STØTTEFORANSTALTNINGER 9. marts 2007 Resume Dette notat beskriver den aktuelle status for de udviklede støtteforanstaltninger, der er rettet mod medarbejdere og pårørende

Læs mere

KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER

KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER Tilværelsen byder på mange forskellige oplevelser både gode og dårlige og alle mennesker oplever tidspunkter i livet, der er forbundet med vanskeligheder og

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 553 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget SUU Alm.del Bilag 553 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del Bilag 553 Offentligt Tirsdag den 24. maj 2016 kl. 15: Foretræde for Sundhedsudvalget Tak for den store støtte I har givet til Sex & Samfunds arbejde. Tak

Læs mere

Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 43 Offentligt

Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 43 Offentligt Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb 2018-2022 Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del Bilag 43 Offentligt Naalakkersuisut nye strategi mod seksuelle overgreb Killiliisa har

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der er udsat for forfølgelse, chikane eller stalking

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der er udsat for forfølgelse, chikane eller stalking RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der er udsat for forfølgelse, chikane eller stalking Indhold Denne pjece indeholder råd og vejledning til dig, som er udsat for forfølgelse, chikane eller stalking*. Det kan

Læs mere

EN LANDSDÆKKENDE INDSATS. Anette Hammershøi, specialkonsulent Socialstyrelsen aham@socialstyrelsen.dk Tlf: +45 51 37 83 11

EN LANDSDÆKKENDE INDSATS. Anette Hammershøi, specialkonsulent Socialstyrelsen aham@socialstyrelsen.dk Tlf: +45 51 37 83 11 BØRNEHUSE I DANMARK EN LANDSDÆKKENDE INDSATS Anette Hammershøi, specialkonsulent Socialstyrelsen aham@socialstyrelsen.dk Tlf: +45 51 37 83 11 PRÆSENTATION Den danske børnehusmodel Baggrund, lovgivning

Læs mere

Behandlingsmuligheder

Behandlingsmuligheder Behandlingsmuligheder Privatpraktiserende behandlere Privatpraktiserende psykologer og psykoterapeuter Ubegrænset behandlingstid; fuld egenbetaling; ingen henvisning. Sygesikringsordningen Max. 12 konsultationer;

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 BØRN, UNGE & SORG Program Præsentation Børn, Unge & Sorg Projekt Unfair De frivillige fortæller deres historie Evaluering og implementering af Unfair Diskussion MÅLGRUPPEN

Læs mere

FAGPERSONER KAN GØRE EN FORSKEL

FAGPERSONER KAN GØRE EN FORSKEL FAGPERSONER KAN GØRE EN FORSKEL for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen Få indsigt i hvordan seksuelle overgreb kan sætte sine spor i voksenlivet Få gode råd til hvordan fagpersoner

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 Der er mange ting, der gør det enormt svært at gå i gymnasiet, når man mister en forælder. Det var rigtig svært for mig at se mine karakterer dale, netop fordi jeg var

Læs mere

Randers Krisecenter Aftalemål Januar 2019

Randers Krisecenter Aftalemål Januar 2019 Randers Krisecenter Aftalemål 2019-20 Januar 2019 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

NORDDJURS KOMMUNES SOCIALPOLITIK

NORDDJURS KOMMUNES SOCIALPOLITIK SOCIALPOLITIK NORDDJURS KOMMUNES SOCIALPOLITIK I Norddjurs Kommune er der en gruppe borgere med svære sammensatte problemstillinger i forhold til helbred, økonomi, bolig, beskæftigelse, familie og netværk

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der er udsat for forfølgelse eller chikane

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der er udsat for forfølgelse eller chikane RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der er udsat for forfølgelse eller chikane 1 Indhold Denne pjece indeholder råd og vejledning til dig, som er udsat for forfølgelse eller chikane. Det kan f.eks. bestå i, at

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2017/1 og 2017/2

Uddelte midler Opslag 2017/1 og 2017/2 Uddelte midler Opslag 2017/1 og 2017/2 31 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøder den 30. og 31. oktober 2017 taget stilling til ansøgningerne på årets opslag 2017/1 og 2017/2.

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden International

Frivilligpolitik for Reden International Frivilligpolitik for Reden International Reden International er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs Sociale Arbejde en række

Læs mere

Frivilligpolitik Dansk Anti-Stalking Forening

Frivilligpolitik Dansk Anti-Stalking Forening Frivilligpolitik Dansk Anti-Stalking Forening Dansk Anti-Stalking Forening Dansk Anti-Stalking Forening (DASF) er en frivillig social forening med en bestyrelse som øverste beslutningstager. DASF blev

Læs mere

KRISE- OG TRAUMEINFORMERET STØTTE TIL BØRN & UNGE PÅ HOSPITALET

KRISE- OG TRAUMEINFORMERET STØTTE TIL BØRN & UNGE PÅ HOSPITALET KRISE- OG TRAUMEINFORMERET STØTTE TIL BØRN & UNGE PÅ HOSPITALET ET UDVIKLINGS- OG FORSKNINGSSPROJEKT UNDER TVÆRFAGLIGT VIDENSCENTER FOR PATIENTSTØTTE 2014-2017 BAGGRUND OG FORMÅL Dette projekt er et forsknings-

Læs mere

Offentligt. Offentligt TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tale samråd psykologhjælp til vidner

Offentligt. Offentligt TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tale samråd psykologhjælp til vidner Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 438 Offentligt Sundhedsudvalget SUU alm. del - Bilag 591 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Folketingets Retsudvalg Anledning: Samrådsspørgsmål

Læs mere

Rådet for Offerfondens årsberetning 2017

Rådet for Offerfondens årsberetning 2017 Rådet for Offerfondens årsberetning 2017 Årsberetning 2017 fra Rådet for Offerfonden Juni 2018 Kun i elektronisk form ISBN nr.978-87-998314-3-2 EAN nr. 9788799831432 Internetadresse: www.offerfonden.dk

Læs mere

Overordnede mål. Borgerne oplever sammenhæng og kvalitet i mødet med sundhedsvæsenet. Borgeren som partner. Mere sundhed til flere.

Overordnede mål. Borgerne oplever sammenhæng og kvalitet i mødet med sundhedsvæsenet. Borgeren som partner. Mere sundhed til flere. undhedsaftalen -2018: fordelt på mål Overordnede mål Flere gode og sunde leveår til borgerne i Region jælland Borgerne oplever sammenhæng og kvalitet i mødet med et sundhed for de samme penge Igangsætte

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en bedre og mere effektiv indsats over for stalkingofre

Forslag til folketingsbeslutning om en bedre og mere effektiv indsats over for stalkingofre 2015/1 BSF 4 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 7. oktober 2015 af Lisbeth Bech Poulsen (SF), Jonas Dahl (SF) og Trine Torp (SF) Forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Råd og vejledning. Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel

Råd og vejledning. Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel Råd og vejledning Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel Indhold Denne vejledning er til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel. For at du kan vejlede ofrene bedst muligt, får du denne

Læs mere

Behandling af børn, unge og deres familier

Behandling af børn, unge og deres familier Behandling af børn, unge og deres familier Navlestrengen er ligesom en sikkerhedssele, så barnet ikke falder ud af moderen. Nu er der kommet et ozonhul i himmelen. Så er Guds gulv ikke længere helt tæt,

Læs mere

Status på førtidspension Status på bunkebekæmpelse af sager fra kredsretterne i Grønland Status på hjælp til børn og unge Handicapcenter Martha Lund

Status på førtidspension Status på bunkebekæmpelse af sager fra kredsretterne i Grønland Status på hjælp til børn og unge Handicapcenter Martha Lund Status på førtidspension Status på bunkebekæmpelse af sager fra kredsretterne i Grønland Status på hjælp til børn og unge Handicapcenter Martha Lund Olsen Marts 2014 Status førtidspensionsreformen Marts

Læs mere

MOD PÅ LIVET 2013-16. Egmont Fondens strategi for støtte til børn og unge, der rammes af sygdom og død i den nærmeste familie

MOD PÅ LIVET 2013-16. Egmont Fondens strategi for støtte til børn og unge, der rammes af sygdom og død i den nærmeste familie MOD PÅ LIVET Egmont Fondens strategi for støtte til børn og unge, der rammes af sygdom og død i den nærmeste familie 2013-16 Tegning af 9-årig dreng i terapi hos Løvehjerte Egmont Fondens rådgivning til

Læs mere

Dansk Stalking Center 2015 Ansvarhavende Redaktør: Lise Linn Larsen Tekster: Dansk Stalking Center Fotografi: Steen Gyldendal

Dansk Stalking Center 2015 Ansvarhavende Redaktør: Lise Linn Larsen Tekster: Dansk Stalking Center Fotografi: Steen Gyldendal Udsat for stalking? Dansk Stalking Center 2015 Ansvarhavende Redaktør: Lise Linn Larsen Tekster: Dansk Stalking Center Fotografi: Steen Gyldendal Dansk Stalking Center er en del af Dansk Anti-Stalking

Læs mere

Er der tale om stalking?

Er der tale om stalking? Er der tale om stalking? Dansk Stalking Center 2016 Ansvarhavende Redaktør: Lise Linn Larsen Tekster: Dansk Stalking Center Koncept og layout: elcorazon.dk Fotografi: Steen Gyldendal Din viden gør en forskel

Læs mere

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på side 3, så driver KFUKs

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Socialudvalgsdrøftelse om alkohol, frivillige og socialt udsatte

Socialudvalgsdrøftelse om alkohol, frivillige og socialt udsatte Socialudvalgsdrøftelse om alkohol, frivillige og socialt udsatte Alkohol Alkoholbehandlingen Alkoholbehandlingen tilbyder medicinsk behandling, herunder abstinensbehandling, motiverende samtaler, kortlægning,

Læs mere

Voldspolitik for Agerskov Børnehus.

Voldspolitik for Agerskov Børnehus. Voldspolitik for Agerskov Børnehus. Vold er for os. Fysisk overlast i form af overgreb, slag, spark, bid, spytning Psykisk overlast: Verbale og nonverbale trusler, herunder mobning, chikane eller nedsættende

Læs mere

Evaluering af Satspuljeprojektet Børne-familiesagkyndige til støtte for børn i familier med alkoholproblemer

Evaluering af Satspuljeprojektet Børne-familiesagkyndige til støtte for børn i familier med alkoholproblemer Sundhedsstyrelsen Evaluering af Satspuljeprojektet Børne-familiesagkyndige til støtte for børn i familier med alkoholproblemer Konklusion og anbefalinger September 2009 Sundhedsstyrelsen Evaluering af

Læs mere

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge rådgivning, hjælp og støtte for familier til børn og unge med psykiske vanskeligheder Et 4-årigt projekt i Landforeningen BEDRE PSYKIATRI i perioden

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Korskildeskolens voldspolitik

Korskildeskolens voldspolitik Korskildeskolens voldspolitik 1 Indledning Korskildeskolen ønsker med denne politik at gøre det klart, at vi ikke under nogen omstændigheder accepterer vold, trusler om vold, chikane eller krænkelser overfor

Læs mere

Unge og kærestevold. Kærestevold definition og omfang og kontrasteret til voksne. Kærestevold og arbejdspladsen hvad har de med hinanden at gøre?

Unge og kærestevold. Kærestevold definition og omfang og kontrasteret til voksne. Kærestevold og arbejdspladsen hvad har de med hinanden at gøre? PROGRAM Unge og kærestevold Kærestevold definition og omfang og kontrasteret til voksne Grader, typer og distinktioner Kønsforskelle Kærestevold og arbejdspladsen hvad har de med hinanden at gøre? (Ungdoms)arbejdspladsen

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Fælles undervisning 1. Projektets titel: Bedre forløb og sammenhæng for borgere med psykiske lidelser og samtidigt misbrug i Region Midtjylland. 2. Der er behov for en

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø Kære deltager Dette spørgeskema handler om psykisk arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen. Spørgeskemaet berører en lang række forskellige temaer, som fx samarbejde, ledelse, arbejdets organisering

Læs mere

Erfaringer om børn og unge i Grønland Organisation, opgaver og målsætninger

Erfaringer om børn og unge i Grønland Organisation, opgaver og målsætninger Erfaringer om børn og unge i Grønland Organisation, opgaver og målsætninger Socialstyrelsen Indholdsfortegnelse Dannelsen af Socialstyrelsen & Organisation Omfanget af seksuelle overgreb mod børn & unge

Læs mere

Stop stalking. En styrket indsats mod stalking, forfølgelse og chikane

Stop stalking. En styrket indsats mod stalking, forfølgelse og chikane Stop stalking En styrket indsats mod stalking, forfølgelse og chikane KOLOFON Stop stalking En styrket indsats mod stalking, forfølgelse og chikane 1. udgave, marts 2016 ISBN nr. tryk: 978-87-603-3073-5

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning

Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning Punkt 9. Orientering om status for projekt Udvidet Økonomisk Rådgivning 2018-054442 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering om status for projekt Udvidet

Læs mere

Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug

Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug Konference: Every Child has the Right to 2nd International Young Carers Conference 29. 31. maj 2017 Malene Lund, konsulent,

Læs mere

Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af de socialt mest udsatte

Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af de socialt mest udsatte Til de kommunale sundheds- og socialforvaltninger samt kommunale og kommunalt støttede væresteder Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af

Læs mere

Personlig rådgivning. Orientering om organisationen for Personlig Rådgivning, 23. april 2015. Dorthe Kiærulff, MJ og cand.psych. VFK-L-LE220 4185 0562

Personlig rådgivning. Orientering om organisationen for Personlig Rådgivning, 23. april 2015. Dorthe Kiærulff, MJ og cand.psych. VFK-L-LE220 4185 0562 Personlig rådgivning Orientering om organisationen for Personlig Rådgivning, 23. april 2015 Dorthe Kiærulff, MJ og cand.psych. VFK-L-LE220 4185 0562 Dette indlægs Vigtige punkter: Hvor kan talsmanden hente

Læs mere

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? - tilmeld dig allerede idag.

Vil du være med til at gøre en forskel for andre? - tilmeld dig allerede idag. Vil du være med til at gøre en forskel for andre? - tilmeld dig allerede idag. 5 1 71 9 1 89 B ø nfe lt v e j 19, 9 510 Ard en i n fo @ t lr e dliv. dk w ww. t lr e dliv. dk c v r. 38 7556 76 PSYKISK FØRSTEHJÆLP

Læs mere

Hjerneskadekoordinationen. vi hjælper dig videre efter en hjerneskade

Hjerneskadekoordinationen. vi hjælper dig videre efter en hjerneskade Hjerneskadekoordinationen vi hjælper dig videre efter en hjerneskade ABC 2 Når en hjerneskade rammer Hvert år får ca. 1.000 københavnere genoptræning eller rehabilitering efter at være blevet ramt af en

Læs mere

Kapitel 27. Børnehuse

Kapitel 27. Børnehuse Kapitel 27 Børnehuse Der skal i hver region etableres et børnehus til undersøgelse af et barns eller en ungs forhold, når barnet eller den unge har været udsat for overgreb eller ved mistanke herom, jf.

Læs mere

VI GIDER DIG IKKE MERE! - OM DIGITAL MOBNING

VI GIDER DIG IKKE MERE! - OM DIGITAL MOBNING VI GIDER DIG IKKE MERE! - OM DIGITAL MOBNING Hvad er temaet i denne artikel? Dette tema handler om digital mobning. Vi kommer omkring - Kendetegn og konsekvenser ved digital mobning Hvad kendetegner mobning

Læs mere

Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet

Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet Satspuljeopslag: Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet Ansøgningsfrist den 23. april 2019 kl. 12.00 22. februar 2019 Som led i satspuljeaftalen på

Læs mere

Veteranpolitik

Veteranpolitik Esbjerg Kommunes Veteranpolitik 2018-2022 2 I Esbjerg Kommune bor der cirka 650 veteraner. Selvom Esbjerg kommune ikke huser garnisoner eller kaserne, har vi et ansvar for, at tage hånd om de mange veteraner

Læs mere

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør -

Helsingør Kommune, Center for Børn, Unge og Familier, SSP-organisationen, Rønnebær Allé Helsingør   - SSP+ Med udbygningen af SSP-området, det såkaldte SSP+, opnår Helsingør Kommune en mere direkte og bedre indsats for stop af uhensigtsmæssig adfærd og udvikling af kriminalitet blandt unge over 18 år,

Læs mere

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017

Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 Punkt 9. Godkendelse af indstilling til støtte til frivilligt socialt arbejde 2017 2016-017582 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at at at foreninger

Læs mere

Rådet for Offerfondens årsberetning 2016

Rådet for Offerfondens årsberetning 2016 Rådet for Offerfondens årsberetning 2016 Årsberetning 2016 fra Rådet for Offerfonden Juni 2017 Kun i elektronisk form ISBN nr. 978-87-998314-2-5 EAN nr. 9788799831425 Internetadresse: www.offerfonden.dk

Læs mere

Hillerød Hospital. Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling. Årsberetning 2006/2007

Hillerød Hospital. Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling. Årsberetning 2006/2007 Hillerød Hospital Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling Årsberetning 2006/2007 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...2 Mål...2 Formål...2 Målgruppe...2 Organisatorisk...3 Funktioner i klinikken...3 Henvendelser

Læs mere

VI VIL ET GODT LIV TIL FLERE

VI VIL ET GODT LIV TIL FLERE VI VIL ET GODT LIV TIL FLERE ET GODT LIV TIL FLERE Psykiatrifonden kæmper for bedre psykisk trivsel blandt børn og voksne i Danmark. Vi opdeler ikke mennesker i syge og raske. Alle skal kunne leve et godt

Læs mere

Partnervold mod mænd og kvinder og kærestevold blandt unge

Partnervold mod mænd og kvinder og kærestevold blandt unge Ligestillingsudvalget, Socialudvalget 2012-13 LIU alm. del Bilag 25, SOU alm. del Bilag 94 Offentligt Partnervold mod mænd og kvinder og kærestevold blandt unge Omfanget, karakteren og udviklingen samt

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Reden Internationals Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs

Læs mere

råd og vejledning Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet

råd og vejledning Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet råd og vejledning Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet Indhold Denne pjece gennemgår, hvad der sker, når du har været udsat for personfarlig

Læs mere

Alkoholpolitik for Syddjurs Kommune

Alkoholpolitik for Syddjurs Kommune Borgere og ansatte 2014-2018 Forord Syddjurs Kommune skal være den kommune i Danmark, der giver borgerne de bedste muligheder for at leve et godt, sundt og langt liv med overskud til også at være noget

Læs mere

MOD PÅ LIVET 2013-16. Egmont Fondens strategi for støtte til børn og unge, der rammes af sygdom og død i den nærmeste familie

MOD PÅ LIVET 2013-16. Egmont Fondens strategi for støtte til børn og unge, der rammes af sygdom og død i den nærmeste familie MOD PÅ LIVET Egmont Fondens strategi for støtte til børn og unge, der rammes af sygdom og død i den nærmeste familie 2013-16 Tegning af 9-årig dreng i terapi hos Løvehjerte Egmont Fondens rådgivning til

Læs mere

Orientering - Status på Projekt Exit Prostitution nov. 2014

Orientering - Status på Projekt Exit Prostitution nov. 2014 Punkt 3. Orientering - Status på Projekt Exit Prostitution nov. 2014 2012-29258 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering, nedenstående status vedr.

Læs mere

Kommissorium. Arbejdsgruppen om en styrket indsats over for ofre for forbrydelser

Kommissorium. Arbejdsgruppen om en styrket indsats over for ofre for forbrydelser Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 53 Offentligt Lovafdelingen Dato: 5. november 2009 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-730-0908 Dok.: FRM40874 Kommissorium Arbejdsgruppen om en

Læs mere

Fredericia Kommune. Sundhedsstrategi. Gældende fra oktober 2016

Fredericia Kommune. Sundhedsstrategi. Gældende fra oktober 2016 Fredericia Kommune Sundhedsstrategi Gældende fra oktober 2016 Indhold Indledning... 3 Nationale mål... 3 Lokale politiske mål... 4 Temaerne... 4 Sundhed til udsatte og sårbare borgere... 5 Stærke børn

Læs mere

Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m.

Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m. ODDER KOMMUNE Rådhuset Handleplan vedr. vold, mobning, chikane m.m. Handleplan: Vold, trusler og chikane Vi ønsker at undgå og forebygge, at ansatte udsættes for voldelige episoder, mens de er på arbejde.

Læs mere

DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER

DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Socialudvalget SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 173 Offentligt DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Socialministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg torsdag den 6. april 2006 kl. 15.30 (SOU alm.

Læs mere

Udfordringer i Grønland

Udfordringer i Grønland STOF nr. 24, 2014 Udfordringer i Grønland Det grønlandske selvstyre tager kampen op mod landets mange sociale problemer. Det sker med en række initiativer, herunder oprettelse af et større antal familiecentre

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Tilbud om information og rådgivning i Region Sjælland

Tilbud om information og rådgivning i Region Sjælland Tilbud om information og rådgivning i Region Sjælland PsykInfo s formål PsykInfo er psykiatrisk informationscenter i Region Sjælland for at: øge den generelle viden og åbenhed om psykisk sygdom og psykiatrien

Læs mere

Departementet for Familie og Justitsvæsen. Pressemøde IIAN tirsdag d. 11 juni

Departementet for Familie og Justitsvæsen. Pressemøde IIAN tirsdag d. 11 juni Pressemøde IIAN tirsdag d. 11 juni Den sociale indsats er afgørende i det videre arbejde Den sociale indsats i Grønland bygger på 2 grundlæggende indsatser: En social indsats, der sikrer rimelige grundvilkår

Læs mere

FORSVARETS STØTTEORDNING TIL TIDLIGERE UDSENDTE SOLDATER 26. april 2006

FORSVARETS STØTTEORDNING TIL TIDLIGERE UDSENDTE SOLDATER 26. april 2006 Forsvarsudvalget FOU alm. del - Bilag 143 Offentligt NOTAT FORSVARETS STØTTEORDNING TIL TIDLIGERE UDSENDTE SOLDATER 26. april 2006 BT og Ekstra Bladet omtaler den 25. og den 26. april 2006 drabet og drabsforsøget

Læs mere

En bombe i familien. Interview med Elene Fleischer, Ph.d. og formand for Nefos

En bombe i familien. Interview med Elene Fleischer, Ph.d. og formand for Nefos En bombe i familien Interview med Elene Fleischer, Ph.d. og formand for Nefos En ung, der laver et selvmordsforsøg, kan kalkulere med Det skal se ud, som om jeg dør, men jeg vil ikke dø. Men de tanker

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2012-13 B 8 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 3. september 2013 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

Eksempel på individuel tilrettelagt interviewguide

Eksempel på individuel tilrettelagt interviewguide Side 1 af 5 Eksempel på individuel tilrettelagt interviewguide Intro Kort introduktion af PoHeFa. Mål med interviewet. Etik og spilleregler. Tema 1: Borgerens sundhed Hvordan vil I definere begrebet sundhed?

Læs mere

Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune. Side 1

Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune. Side 1 Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune Side 1 Forord Veteraner, som har været udsendt i internationale operationer, har ydet en stor indsats for det danske samfund. Det er derfor vigtigt

Læs mere

Voldspolitik. Kobberbakkeskolen

Voldspolitik. Kobberbakkeskolen Kobberbakkeskolen Telefon 5588 8200 kobberbakkeskolen@naestved.dk www.kobberbakkeskolen.dk Voldspolitik Kobberbakkeskolen Kobberbakkeskolens voldspolitik Sådan håndterer vi vold, trusler om vold og voldsomme

Læs mere

Alle høringssvar skal være skriftlige og sendes til udviklingskonsulent Vibeke Bruun-Toft på mail

Alle høringssvar skal være skriftlige og sendes til udviklingskonsulent Vibeke Bruun-Toft på mail HØRINGSUDGAVE Der er høringsfrist den 11. september 2016 Alle høringssvar skal være skriftlige og sendes til udviklingskonsulent Vibeke Bruun-Toft på mail Vibeke.Bruun-Toft@egekom.dk 1 Forord Det er Egedal

Læs mere

I Reden København findes der to typer frivillige: Vagtfrivillige og kompetencefrivillige.

I Reden København findes der to typer frivillige: Vagtfrivillige og kompetencefrivillige. Frivilliges rolle I Reden København findes der to typer frivillige: Vagtfrivillige og kompetencefrivillige. Vagtfrivillige understøtter det socialfaglige arbejde ved at give de lønnede medarbejdere mulighed

Læs mere

Bilag 3: Uddybelse af aktiviteter og indsatser for de fire målgrupper

Bilag 3: Uddybelse af aktiviteter og indsatser for de fire målgrupper Bilag 3: Uddybelse af aktiviteter og indsatser for de fire målgrupper Personer uden for arbejdsmarkedet Arbejdet med målgruppen bør gribes an på en utraditionel og holistisk måde, som tager udgangspunkt

Læs mere

Veteran i Grønland. Veterancentret er én indgang til støtte for soldater, veteraner og deres pårørende før, under og efter udsendelse.

Veteran i Grønland. Veterancentret er én indgang til støtte for soldater, veteraner og deres pårørende før, under og efter udsendelse. Veteran i Grønland Veterancentret er én indgang til støtte for soldater, veteraner og deres pårørende før, under og efter udsendelse. Af Veterancentret Støtte til veteraner og pårørende før, under og efter

Læs mere

Anti-mobbe-strategi. Børn, som mobbes har brug for hurtig og effektiv intervention fra omgivelserne skole, kammerater og forældre.

Anti-mobbe-strategi. Børn, som mobbes har brug for hurtig og effektiv intervention fra omgivelserne skole, kammerater og forældre. Anti-mobbe-strategi Mobning er en pågående, vedvarende, utryghedsskabende og ekskluderende adfærd, som fratager en enkelt person eller en gruppe sin integritet. De(n) mobbede er afmægtige i situationen

Læs mere

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune De sårbare gravide Det sociale område en ny medspiller Randers Kommune Program Introduktion og hvad er det nye? Hvad er en sårbar gravid/nybagt familie i et socialfagligt perspektiv Udfordringer og hvad

Læs mere

Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter)

Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter) Temamøde om nye forløbsprogrammer (kræftrehabilitering, depression, lænderygsmerter) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 19. august 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Eksisterende forløbsprogrammer På nuværende

Læs mere