Uddelte midler Opslag 2017/1 og 2017/2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddelte midler Opslag 2017/1 og 2017/2"

Transkript

1 Uddelte midler Opslag 2017/1 og 2017/2 31 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøder den 30. og 31. oktober 2017 taget stilling til ansøgningerne på årets opslag 2017/1 og 2017/2. Rådet havde modtaget i alt 46 ansøgninger, hvorved der blev søgt om tilskud for i alt knap 84 mio. kr. Rådet for Offerfonden har givet helt eller delvist tilsagn om tilskud til 31 projekter (10 forskningsprojekter og 21 øvrige projekter). Der er blevet uddelt midler for i alt godt 34 mio. kr. Følgende projekter har fået tilskud (oplistet i alfabetisk rækkefølge med titel, tilskudsbeløb og tilskudsmodtager først projekter på opslag 2017/1 og dernæst forskningsprojekter på opslag 2017/2): Projekter Opslag 2017/1 Blottet Tilskud fra Offerfonden: kr. Work In Progress Foreningen vil via kunst og viden skabe indsigt i og forståelse for de alvorlige konsekvenser af et voldtægtsovergreb. Der skal i den forbindelse opføres en teaterforestilling omhandlende voldtægtsofre samt udvikles en workshop herom. Målgruppen herfor er folkeskole-/ og gymnasieelever. Workshoppen udvikles i samarbejde med bl.a. Center for Seksuelle Overgreb, Rigshospitalet, Center for Voldtægtsofre Aarhus samt undervisere fra folkeskoler og gymnasier. Projektet skal skabe øget fokus om emnet blandt de unge, herunder større forståelse for offerrollen, som skal medvirke til at begrænse bl.a. victim-blaming blandt unge. Indsatsen dokumenteres, og reaktioner og refleksioner samles i en pjece, som videreformidles til bl.a. fagpersoner til brug i deres arbejde med ofre. Det usynlige handicap. Lær at leve med piskesmæld Tilskud fra Offerfonden: kr. Whiplashforeningen Whiplashforeningen vil i samarbejde med et filmselskab skabe en hjemmeside, der hjælper piskesmældsofre. Hjemmesiden skal for en stor del bestå af film, der guider mennesker ramt af piskesmæld samt deres pårørende igennem dét pludseligt at skulle leve med et usynligt handicap. Projektet skal bidrage til at samle viden fra førende fagfolk og erfaringer fra andre der lider af piskesmæld, til gavn for alle der måtte have behov for viden. Projektets opstillede succeskriterier er blandt andet, at hjemmesiden, efter færdiggørelse, modtager besøgende inden for 3 måneder, at mere end 50 % af de besøgende udtrykker mere end middel tilfredshed i en brugerundersøgelse, samt at der opnås medieomtale. Den forventede effekt af projektet er på kort sigt at bedre livskvaliteten for piskesmældsramte, og på mere overordnet plan at skabe øget fokus på området.

2 Dialogproces for frivillige på kvindekrisecentre i Danmark Tilskud fra Offerfonden: kr. Vesterkilde Projektet omhandler planlægning, gennemførelse og evaluering af en dialogproces for frivillige medarbejdere på 8 forskellige krisecentre beliggende i hele Danmark. Afslutningsvis afholdes et seminar for kvindekrisecenterledere og teamledere for frivillige, hvor erfaringerne samles og diskuteres med det formål at lære af og inspirere hinanden. Der skal desuden skrives en artikel om emnet. Den forventede effekt af projektet er blandt andet at dialogprocessen skal give en mere sammentømret gruppe af robuste frivillige, der forstår og anerkender deres egen rolle i forhold til kvinderne, de andre frivillige og de ansatte på kort og på lang sigt. Seminaret skal give lederne viden og inspiration til ledelsesudfordringer. Forandringsprocesser for seksuelt misbrugte børn og unge Tilskud fra Offerfonden: kr. Hestenge Der er tale om et udviklingsprojekt, hvor der anvendes en kombination af to nyere metoder i Danmark, Eagala (hvor heste hjælper mennesker til personlig vækst og læring) samt narrativsamtaler og bevidning. Metoderne anvendes i arbejdet med at hjælpe børn og unge, der har været udsat for seksuelle overgreb. Projektet er et terapeutisk behandlingstilbud, hvor barnets/den unges netværk indgår. Det er målet at skabe et forum, hvor børnene kan dele deres oplevelser, følelser og erfaringer med hinanden og se, at de ikke er alene om deres oplevelser. Netværksprojektet sigter på at skabe varige positive forandringer for barnet eller den unge på det personlige og sociale plan. Hjælp Voldsofre, København Rådgivning til voldsramte og pårørende Tilskud fra Offerfonden: kr. Hjælp Voldsramte, København Projektet er et nyt tiltag, der skal bistå voldsramte i form af efterværn i forbindelse med en voldelig og traumatiserende hændelse. Der ydes rådgivning af tidligere voldsramte og personer med relevant faglig erfaring, der via uddannelse bliver i stand til at hjælpe andre blandt andet med udgangspunkt i egne oplevelser. Med projektet vil der blive etableret både samtalegrupper og individuelle samtaleforløb. Desuden skal der afholdes foredrag - dels for voldsramte og deres pårørende, dels for foreninger, virksomheder m.fl.

3 Indsats for ofre for menneskehandel og prostitutionsrelateret kriminalitet i Nordjylland Tilskud fra Offerfonden: kr. KFUK s Sociale Arbejde (Reden Aalborg) Reden Aalborg vil udvikle og styrke den opsøgende indsats og rådgivning til ofre for menneskehandel og prostitutionsrelateret kriminalitet, således at der kan skabes kontakt med ofre, og sådan at ofrenes livssituation forbedres. Projektet skal styrke samarbejdet med Nordjyllands Politi, Center mod Menneskehandel og Retten i Nordjylland samt hjælpe ofrene ud af en livssituation med overgreb, prostitution og tvangsrelationer til kriminelle bagmænd. Resultaterne af indsatsen viderebringes til KFUK s øvrige Reder rundt omkring i landet. Jubilæumskampagne 2018 Tilskud fra Offerfonden: kr. Offerrådgivningen i Danmark Rådet giver tilskud til afholdelse af en konference med fokus på ofre og ofres rettigheder samt genvisning af en biografreklamefilm fra Projektet skal afholdes i forbindelse med en markering af Offerrådgivningens 20-års jubilæum. Projektets formål er skabe øget opmærksomhed om offerrådgivningens tilbud, hvilket forventes at føre til, at flere ofre søger og får hjælp. Derudover skal projektet bringe ofres rettigheder ind i den politiske debat. Landsdækkende hjælp til ofre for digitale sexkrænkelser Tilskud fra Offerfonden: kr. Koppelcom Rådet har givet tilskud til, at undervisere fra ungdomsuddannelser, SSP-ansatte samt offerrådgivere inviteres til uddannelse i håndtering af ofre for digitale sexkrænkelser. Uddannelsen er målrettet 12 ungdomsuddannelsesinstitutioner geografisk fordelt i Danmark, hvor 5-10 personer i hvert område uddannes. Derudover skal der produceres 5 undervisningsfilm og pressemateriale. Formålet med projektet er på landsplan at sikre hjælp af høj kvalitet til ofre for digitale sexkrænkelser. Hjælpen til ofrene målrettes ved anvendelse af en visitationsmodel udviklet i samarbejde med bl.a. politiet.

4 Merantis delprojekt B fra voldramt kvinde til voldsramt kvinde Tilskud fra Offerfonden: kr. Offerrådgivningen i Danmark Rådet har givet tilskud til produktion af 30 podcastfortællinger i en gratis App på 10 forskellige sprog, hvor voldsudsatte minoritetskvinder beretter om at komme ud af voldelige forhold. Formålet er at inspirere og give håb til voldsudsatte kvinder med udenlandsk baggrund og et begrænset netværk. Derudover skal projektet sætte fokus på voldsudsatte kvinders vilkår og muligheder for at få hjælp i organisationer og kommuner gennem en landsdækkende kampagne i de sociale medier, postkort, regionale møder med relevante fagpersoner samt forskellige informationsmaterialer. Opsøgende indsats Tilskud fra Offerfonden: kr. Røde Kors Hovedstaden Der er tale om et udviklingsprojekt, hvor Røde Kors Hovedstaden vil etablere et samarbejde med Københavns Politi om at identificere potentielle modtagere af offerrådgivning. Formålet med projektet er at udvikle nye metoder til, at få flere ofre og vidner til at benytte sig af offerrådgivningstilbud, herunder modtage oplysning om deres eksistens. Projektet skal bidrage til en øget brug af rådgivningen og ny viden på området, således at man på længere sigt vil se en reducering i eftervirkningerne for ofre og vidner. Projektets viden og resultater skal spredes og forsøges implementeret til andre offerrådgivninger. Optimering og øget brug af de sociale medier Twitter og Facebook Tilskud fra Offerfonden: kr. Offerrådgivningen i Danmark Projektet har til formål at styrke Offerrådgivningens tilstedeværelse på Twitter og Facebook. Eksponeringen skal gøre Offerrådgivningen mere synlig i offentligheden, så flere ofre, vidner, pårørende samt politikere, mv. gøres opmærksomme på Offerrådgivningens eksistens. Offerrådgivningens medarbejdere og presseansvarlige bestyrelsesmedlemmer skal uddannes i optimal brug af Twitter og Facebook. Et kommunikationsfirma skal sammen med en mindre gruppe kursusdeltagerne udvikle en strategi for Offerrådgivningens tilstedeværelse på Twitter og Facebook. Projektet evalueres gennem spørgeskemaer, statistik fra Twitter og Facebook samt Offerrådgivningens egen statistik om antal sager og henvendelser.

5 Pilotprojekt: Etniske minoritetsunge og retten til et liv uden vold Tilskud fra Offerfonden: kr. Bryd Tavsheden Formålet med projektet er at udvikle et undervisningstilbud, der oplyser etniske minoritetsunge om deres ret til et liv uden vold, samt oplyse dem om deres muligheder for anonym hjælp og rådgivning. Ved at oplyse om forældreansvarsloven, typer af vold og kensekvenser af vold, skal projektet bidrage til at nedbryde accepten af opdragende afstraffelse i etniske minoritetsmiljøer. Tilskudsmodtager håber blandt andet at opnå kvalificeret viden om, hvordan en temadag bør sammensættes, når den er målrettet skoler med en stor del af etniske minoritetsunge og i forlængelse deraf ønsker man at opnå kvalificerede erfaringer med selve afholdelsen. Seminar: Styrket faglighed og samarbejde Tilskud fra Offerfonden: kr. Røde Kors Hovedstaden Røde Kors Hovedstaden vil afholde et seminar for offerrådgivningens frivillige rådgivere, hvor emnerne kriseteoretisk opdatering, social og juridisk vejledning, erfaringsudveksling, samarbejde, videndeling og best-practice blandt rådgivere vil blive behandlet. Seminaret forestås af to eksterne oplægsholdere. Derudover vil seminaret bestå af en aktivitet som skal styrke sammenholdet i rådgivergruppen for at fremme erfaringsudveksling og vidensdeling. Formålet er at løfte de frivillige rådgiveres personlige og faglige kompetencer samt styrke sammenholdet i rådgivergruppen med henblik på, at de ofre, som henvender sig til rådgivningen får den bedst mulige hjælp til at håndtere deres situation. Udbygning og optimering af hjemmeside og Intra i Offerrådgivningen i Danmark Tilskud fra Offerfonden: kr. Offerrådgivningen i Danmark Projektets formål er at videreudvikle Offerrådgivningens intranet, hvilket skal sikre en øget brugervenlighed. Derudover skal Offerrådgivningens hjemmeside opdateres, og superbrugerne skal have ½ dags undervisning i brug af den. Udbygningen af intranettet kommer ofrene til gavn, da dette vil sætte Offerrådgivningens rådgivere i stand til at yde en bedre rådgivning. Optimeringen af hjemmesiden skal ligeledes sikre, at ofrene som brugere af hjemmesiden får en bedre rådgivning.

6 Uddannelse af offerrådgivere i Hovedstadsområdet Tilskud fra Offerfonden: kr. Røde Kors Hovedstaden Tilskudsmodtager har fået tilsagn om tilskud til et kursus i Rekonstruktion og Integration af Traumatisk Stress (RITS) for to frivillige rådgivere samt 6 temaaftner med faglige oplæg for 30 frivillige offerrådgivere. Undervisningsaktiviteterne vil forløbe henover Uddannelsesaktiviteten gennemføres med henblik på at opkvalificere de frivillige rådgiveres kompetencer, så de bliver bedre i stand til at hjælpe ofre, pårørende og vidner gennem samtale, støtte i den akutte fase, hjælp til anmeldelse, ledsagelse i retten m.m. og vejledning om videre hjælpeforanstaltninger. Uddannelse + supervision til frivillige terapeuter der arbejder med ofre for seksuelt misbrug Tilskud fra Offerfonden: kr. Kvisten Kvisten tilbyder gratis terapeutisk behandling til ofre for seksuelt misbrug. Mennesker, der lider af seksuelle overgreb, er ofte fastholdt i en kombination af chok og traumer. Dette projekt er en uddannelsesaktivitet, hvis formål er at udvikle de frivillige terapeuters kompetencer, så de er bedre rustede til at håndtere den målgruppe, som de arbejder med. Målet er, at chokforløsning fremover skal være en kompetence, som alle Kvistens terapeuter skal være i besiddelse af. Uddannelsesaktiviteten har fokus på at styrke terapeuternes kompetencer i arbejdet med traume- og chokforløsning. Desuden afholdes der supervision med det formål at sikre et højt fagligt niveau samt at forebygge sekundær traumatisering af terapeuterne. Usagt Tilskud fra Offerfonden: kr. Dramatiker Frederik Villads Tilskudsmodtager har fået tilskud til at producere en kortfilm, der sætter fokus på mænd, der bliver udsat for voldtægt. Kortfilmen omhandler to mænd, som efter at være blevet voldtaget, finder et venskab, hvor de kan åbne op overfor hinanden og fortælle deres historie. Filmen skal udbredes på festivaler, i skoler og i nyhederne. Formålet med projektet er, at få skabt fokus på emnet og få det italesat sammen med ofrene i små og store medier, herunder opfordre til at der foretages ændringer på området. Det er et succeskriterium for projektet, at der iværksættes en begyndende statistikførelse på området.

7 Vi er her og vi lytter kampagne om Offerrådgivningen i Hovedstaden Tilskud fra Offerfonden: kr. Dansk Røde Kors Hovedstaden Rådet har givet tilskud til en oplysningskampagne, der har til formål at udbrede kendskabet til Offerrådgivningen i region Hovedstaden. Det øgede kendskab til lovgivningen skal medføre, at flere ofre for forbrydelser eller trafikulykker får den hjælp, som Offerrådgivningen tilbyder. Kampagnen skal indeholde annoncering i busser og på sociale medier. Der gennemføres ydermere en supplerende presseindsats. Det forventes, at kampagnen på ugentlig basis vil blive set af ca buspassagerer, øvrige trafikanter og personer på de sociale medier. Videre efter ulykken Tilskud fra Offerfonden: kr. PTU (UlykkesPatientForeningen og Polioforeningen) Projektet skal videreudvikle telefonrådgivningen Ulykkeslinjen, som henvender sig til ofre for trafikulykker og deres pårørende. Der er givet tilsagn om tilskud til videreudvikling af vejledningsmetoder og opkvalificering af vejledere med fokus på den forsørgelsesmæssige situation efter lykken. Der iværksættes en oplysningsindsats, herunder brobygning til forsikringsselskaber og kommuner, med henblik på at optimere mødet og kommunikation mellem disse aktører og ulykkesramte. Formålet med projektet er at forbedre forudsætningerne for, at de ulykkesramte får den hjælp, som de har behov for i tiden efter ulykken, herunder at hjælpe ulykkesramte hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet og væk fra offentlig forsørgelse. En arbejdsgruppe bestående af Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, Rigspolitiet, Rådet for Sikker Trafik, UlykkesPatientForeningen og brancheorganisationen Forsikring og Pension tilknyttes projektet. Videreudvikling af uddannelsesforløb i Offerrådgivningen i Danmark Tilskud fra Offerfonden: kr. Offerrådgivningen i Danmark Rådet har givet tilskud til at videreudvikle og kvalitetssikre uddannelse samt efteruddannelse af Offerrådgivningens rådgivere, så de sættes bedre i stand til at yde rådgivning til ofre, vidner og pårørende. Effekten for ofrene består i rådgivning af højere kvalitet i takt med, at rådgiverne opkvalificeres gennem uddannelsen. Ydermere forventes det, at opkvalificeringen vil være med til at fastholde de frivillige rådgivere. Projektet er landsdækkende og vil berøre alle Offerrådgivningens rådgivere.

8 Vindere og tabere i rehabilitering Tilskud fra Offerfonden: kr. Aalborg Universitet, Institut for Læring og Filosofi Tilskudsmodtager har fået tilsagn om tilskud til afholdelse af to seminarer, som indgår som en afsluttende del af et projekt forestået af forskningsnetværket Phlegethon. Formålet med projektet er at formidle ny viden fra forskningsprojekter, der undersøger mekanismer bag ulighed i sundhed i de danske velfærdsinstitutioner i forbindelse med rehabiliteringsforløb blandt patienter med en erhvervet hjerneskade. Målet er opnå en styrket, øge og nuanceret viden om rehabilitering for bl.a. volds- og trafikofre samt deres pårørende. Forskere mødes til et planlægningsseminar for at samle resultaterne fra deres respektive forskningsprojekter. Resultaterne formidles på et formidlingsseminar, hvor bl.a. ofre med erhvervet hjerneskade inviteres til at deltage. Begge seminarer finder sted i Forskningsprojekter Opslag 2017/2 De sårbare voldtægtsramte Tilskud fra Offerfonden: kr. Institut for Psykologi, Syddansk Universitet International forskning og danske tal peger på, at voldtægten, for nogle ramte, er del af en sårbarhedsprofil indlejret i eksempelvis misbrug, tidligere overgreb og psykisk lidelse. Denne gruppe af sårbare voldtægtsramte har imidlertid vist sig vanskelig at rumme inden for de eksisterende tværfaglige behandlingsmodeller, da de typisk udviser en række særlige støttebehov. Projektet vil afdække sårbarhedsfaktorer blandt voldtægtsramte samt identificere unikke tværfaglige støttebehov og behandlingsudfordringer. Projektet tager form som et tværfagligt multicenterstudie i samarbejde med en række danske voldtægtscentre. Viden og erfaringer fra projektet vil kunne bidrage til den internationale forskning samt imødekomme en danskbaseret praksisproblematik. FITS Familie Intervention efter Traumatisk Skade Tilskud fra Offerfonden: kr. Region Hovedstaden, Rigshospitalet Neurologisk Klinik Forskningsprojektet afprøver FITS-metoden (Familie Intervention efter Traumatisk Skade) blandt familier, hvor der er et offer med traumatisk skade på rygmarv eller hjerne forårsaget af trafikulykker eller vold. Hele familien inddrages sammen med ofret i en intervention, idet ofrene ofte ikke i stand til at leve et selvstændigt liv grundet kognitive, somatiske, adfærdsmæssige samt motoriske problemer. Formålet med projektet er at forbedre ofrets og familiens livskvalitet samt mindske den oplevede belastning for familien. Metoden vil forsøges udbredt til kommuner og andre rehabiliteringsinstanser, såfremt effekten heraf viser sig positiv.

9 Forskningsprojektet PreTBI Tilskud fra Offerfonden: kr. Præhospitalet Region Midtjylland Forskningsprojektet PreTBI afdækker potentialet for udvikling af nye metoder og teknologi til analyse af hjernespecifikke blodprøver, således at disse kan fungere som beslutningsstøtte i den akutte fase. Formålet er at undersøge, om blodprøver kan anvendes til diagnostik af ofre for hovedtraume allerede på skadested/under transport i ambulance. Ved tidligst muligt i behandlingsforløbet at få taget en blodprøve er håbet, at vinde vigtig tid til behandling af hovedtraumet, der er en yderst tidskritisk tilstand. Det skal også undersøges, om blodprøverne kan bidrage til prognosticering af de sværest tilskadekomne og derved guide lægefagligt personale i beslutningsprocessen omkring behandling. Håbet er ligeledes at undgå unødvendig indlæggelse og stråling af hjernen ved CT- scanning hos let tilskadekomne. Fra traume til trivsel et eksplorativt pilotprojekt om traumereaktioner og behandling Tilskud fra Offerfonden: kr. Institut for Psykologi, Syddansk Universitet I samarbejde med Center for Indsatser til Børn og Unge (CIBU), Odense, foretages et eksplorativt pilotstudie af udsatte børn i alderen 4-8 år, der indskrives i et af CIBUs to familiehuse. Gennem kvalitative og kvantitative metoder undersøges traumereaktioner, effekten af behandling og afprøvning af ny behandlingsmanual (traumefokuseret kognitiv adfærdsterapi (TF-KAT) manual), tilpasset målgruppen. Formålet med projektet er at skabe en bedre forståelse af traumeramte børn og deres symptomer. Denne viden kan give større faglig indsigt hos behandlere i familiehuse i hele landet. Formålet er endvidere, på sigt, at skabe et videns- og evidensgrundlag, som i sidste ende kan føre til, at der kan tilrettelægges en mere specifik og målrettet støtte og behandling af det enkelte barn. Når volden slår til Tilskud fra Offerfonden: kr. Institut for Psykologi, Syddansk Universitet Projektet vil kortlægge prævalensen af akut stress forstyrrelse (ASD) og posttraumatisk stress forstyrrelse (PTSD) hos ansatte i psykiatrien, som har været udsat for vold eller trusler på arbejdet og følge symptomerne over tid. Desuden vil projektet forsøge, at identificere risikofaktorer for udvikling af ASD og PTSD og belyse, om der findes eventuelle forskelle i risikofaktorer for udvikling af ASD og PTSD som følge af forskellige typer af arbejdsrelateret vold. Formålet med projektet er, at skabe større viden om vold i psykiatrien og hvilke konsekvenser, det kan have for den ansatte i forhold til udvikling af ASD og PTSD, og herved belyse behovet for og fremme udviklingen af forebyggende indsatser, sådan at denne følgevirkning af forbrydelsen kan forebygges.

10 Prospektiv undersøgelse af kvindekrisecentres effekt: opholdets betydning for det psykiske helbred hos voldsramte kvinder Tilskud fra Offerfonden: kr. Kvindecenterfonden Dannerhuset Rådet har givet tilskud til et treårigt ph.d.-projekt, der skal undersøge og dokumentere effekten af ophold på kvindekrisecentre. Undersøgelsen gennemføres som en spørgeskemaundersøgelse, der udleveres i forbindelse med kvindens indskrivning og udskrivning samt et telefoninterview 3 måneder efter endt ophold. Formålet med projektet er at man via en effektmåling kan finde frem til den rette kvalitetsstandard, og derved være med til at forbedre kvindekrisecentrenes tjenesteydelser, så centrene sættes bedre i stand til at håndtere kvindernes sociale, psykologiske og sundhedsmæssige problemer. The risk and consequences of victimization in Denmark Tilskud fra Offerfonden: kr. VIVE (tidl. SFI) Forskningsprojektet skal være med til at besvare centrale spørgsmål om risici og konsekvenser af personforbrydelser, der i international forskning endnu er ubesvaret. Ved at sammenkæde oplysninger fra bl.a. Rigspolitiets Offerdatabase og Danmarks Statistik om hele befolkningen over en periode på 35 år kortlægges hvilke befolkningsgrupper, der over tid er særligt udsatte for forbrydelser og i hvilket omfang. Formålet med projektet er at bidrage med ny viden, der er relevant for såvel ofre med familier som praktikere, politikere og forskere. Kortlægningen kan bidrage til viden om udsatte befolkningsgrupper samt tjene som grundlag for konkrete rehabiliteringsindsatser. Resultaterne sammenfattes i en rapport samt i artikler på VIVE s hjemmeside. Der afholdes endvidere et seminar for forskere m.fl. Trafik- og voldsofre: Ser man et øget og kronisk forbrug af stærke analgetika Tilskud fra Offerfonden: kr. Region Syddanmark, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet Forskningsprojektet skal igennem et kohortestudie sammenligne langtidsresultaterne hos forskellige grupper af patienter med nakke- og rygsmerter. Patientgruppen med nakke/rygsmerter og trafik-/voldsudløst PTSD sammenlignes med almindelige rygpatienter, blandt andet hvad angår erhvervsprognose og brug af stærke smertestillende lægemidler. Projektet vil sætte fokus på trafik- og voldsofres store forbrug af sundhedsydelser, især langvarigt brug af stærke og vanedannende smertestillende analgetika samt risikoen for permanent erhvervsnedsættelse. Formålet er at introducere nye systematiske måder at diagnosticere og behandle patientgruppen med rygsmerter og trafik-/voldsudløst PTSD, således at kroniske følgetilstande for patientgruppen reduceres, herunder også brugen af stærke og vanedannende smertestillende lægemidler.

11 Udvikling af nye strategier til behandling af spasmer forårsager af rygmarvsskader Tilskud fra Offerfonden: kr. Københavns Universitet, Center for Neuroscience Projektets formål er at undersøge effekten af marihuana som behandlingsmiddel til patienter med rygmarvsskader, som efterfølgende udvikler spasticitet. Det estimeres, at ca. 130 danskere hvert år rammes af en rygmarvsskade, og at skaden i halvdelen af tilfældene skyldes en trafikulykke. Symptomerne på spasticiteten dæmpes i dag med lægemidlet baklofen, der dog har alvorlige bivirkninger. Det forventes, at der på baggrund af undersøgelserne vil kunne udvikles ny medicin mod spasticitet forårsaget af rygmarvsskader, der er mindre belastende og mere effektiv. Undersøgelsernes resultater vil blive publiceret i videnskabelige artikler samt blive præsenteret for pressen og på konferencer. Unge kriminalitetsofre hvilke konsekvenser og hvad kan vi gøre for at hjælpe? Tilskud fra Offerfonden: kr. VIVE (tidl. SFI) Forskningsprojektet har til formål at belyse konsekvenserne det har for personers efterfølgende livschancer at bliver offer for kriminalitet i ungdomsårene. Det undersøges om livschancerne forringes i form af et påvirket uddannelsesforløb, og om unge ofres udsathed bliver yderligere forstærket, hvis de bor i et nabolag med mange kriminelle. Tilskudsmodtager har som succeskriterier bl.a. opstillet, at forskningsprojektet skal frembringe ny viden om offereffekter på uddannelse, som publiceres internationalt. Endvidere vil man udfærdige to dansksprogede publikationer om emner og endeligt afholde workshops med fagprofessionelle. Det forventes at effekten af projektet bl.a. vil være, at unge ofres livschancer forbedres via bedre og mere målrettede hjælpeindsatser i forhold til uddannelse og helbred. ***

Uddelte midler Opslag 2016/3

Uddelte midler Opslag 2016/3 11 projekter har fået tilskud Uddelte midler Opslag 2016/3 Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 29. november 2016 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2016/3. Rådet havde modtaget i alt 20 ansøgninger,

Læs mere

Rådet for Offerfondens årsberetning 2017

Rådet for Offerfondens årsberetning 2017 Rådet for Offerfondens årsberetning 2017 Årsberetning 2017 fra Rådet for Offerfonden Juni 2018 Kun i elektronisk form ISBN nr.978-87-998314-3-2 EAN nr. 9788799831432 Internetadresse: www.offerfonden.dk

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2016/2

Uddelte midler Opslag 2016/2 Uddelte midler Opslag 2016/2 12 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 20. september 2016 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2016/2. Rådet havde modtaget i alt 22

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2015/3 og 2015/4

Uddelte midler Opslag 2015/3 og 2015/4 Uddelte midler Opslag 2015/3 og 2015/4 17 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 2. december 2015 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2015/3 og 2015/4. Rådet havde

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2016/1

Uddelte midler Opslag 2016/1 Uddelte midler Opslag 2016/1 20 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 18. maj 2016 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2016/1. Rådet havde modtaget i alt 49 ansøgninger,

Læs mere

Tilbud til voldsudsatte mænd over 18 år

Tilbud til voldsudsatte mænd over 18 år Tilbud til voldsudsatte mænd over 18 år Tilbud For hvem? Type Brugerbetaling Form Hvor? Kontakt Lev Uden Vold s Nationale hotline Anonym telefonrådgivning https://levudenvold.dk/hjaelp -og-radgivning/nationalhotline/

Læs mere

Programbeskrivelse af Psykisk Førstehjælp 2015

Programbeskrivelse af Psykisk Førstehjælp 2015 Programbeskrivelse af Psykisk Førstehjælp 2015 Baggrund WHO forudser, at psykisk sygdom de kommende år vil rykke op på andenpladsen over de meste belastende sygdomme både for den enkelte og for samfundet.

Læs mere

Udfordringer i Grønland

Udfordringer i Grønland STOF nr. 24, 2014 Udfordringer i Grønland Det grønlandske selvstyre tager kampen op mod landets mange sociale problemer. Det sker med en række initiativer, herunder oprettelse af et større antal familiecentre

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2011-12 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 634 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 30. april 2012 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Stephan Andreas

Læs mere

Erfaringer fra projekt. Kattunneq

Erfaringer fra projekt. Kattunneq Erfaringer fra projekt Kattunneq opkvalificering af grønlandske krisecentre i 2014-2019 Kattunneq Når kvinder og børn flytter på krisecenter, har de behov for mere end et sikkert, midlertidigt sted at

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 BØRN, UNGE & SORG Program Præsentation Børn, Unge & Sorg Projekt Unfair De frivillige fortæller deres historie Evaluering og implementering af Unfair Diskussion MÅLGRUPPEN

Læs mere

ARBEJDSGRUPPEN OMKRING FOREBYGGELSE AF SEKSUELLE OVERGREB

ARBEJDSGRUPPEN OMKRING FOREBYGGELSE AF SEKSUELLE OVERGREB 1 ARBEJDSGRUPPEN OMKRING FOREBYGGELSE AF SEKSUELLE OVERGREB Rikke Holm Bramsen, Institut for Psykologi, SDU. Introduktion 2 Rikke Holm Bramsen, Cand. Psych. Post doc. ved Institut for Psykologi, SDU i

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Cystisk Fibrose Foreningen - formål, vision og målsætning 2020

Cystisk Fibrose Foreningen - formål, vision og målsætning 2020 Cystisk Fibrose Foreningen - formål, vision og målsætning 2020 - Vi kæmper for bedre og længere liv for børn og voksne med cystisk fibrose Formål... 3 Vision... 3 Målsætning 2020... 3 1. Støtte... 4 2.

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 Der er mange ting, der gør det enormt svært at gå i gymnasiet, når man mister en forælder. Det var rigtig svært for mig at se mine karakterer dale, netop fordi jeg var

Læs mere

KRISE- OG TRAUMEINFORMERET STØTTE TIL BØRN & UNGE PÅ HOSPITALET

KRISE- OG TRAUMEINFORMERET STØTTE TIL BØRN & UNGE PÅ HOSPITALET KRISE- OG TRAUMEINFORMERET STØTTE TIL BØRN & UNGE PÅ HOSPITALET ET UDVIKLINGS- OG FORSKNINGSSPROJEKT UNDER TVÆRFAGLIGT VIDENSCENTER FOR PATIENTSTØTTE 2014-2017 BAGGRUND OG FORMÅL Dette projekt er et forsknings-

Læs mere

Høringssvar i anledning af lovforslag om oprettelse af en dansk offerfond RESUME

Høringssvar i anledning af lovforslag om oprettelse af en dansk offerfond RESUME Retsudvalget 2012-13 L 165 Bilag 3 Offentligt Høringssvar i anledning af lovforslag om oprettelse af en dansk offerfond RESUME 1) De afsatte midler vil betyde et stort løft til området ofre for forbrydelser

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2015/1

Uddelte midler Opslag 2015/1 26. juni 2015 Uddelte midler Opslag 2015/1 13 projekter har fået tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøde den 28. maj 2015 taget stilling til ansøgningerne på opslag 2015/1. Rådet havde modtaget 22

Læs mere

Kapitel 27. Børnehuse

Kapitel 27. Børnehuse Kapitel 27 Børnehuse Der skal i hver region etableres et børnehus til undersøgelse af et barns eller en ungs forhold, når barnet eller den unge har været udsat for overgreb eller ved mistanke herom, jf.

Læs mere

Psykiatrisk Dialogforum

Psykiatrisk Dialogforum Psykiatrisk Dialogforum 09 09 14 Fra sandkasse til eliteforskning Videreudvikle stærke og specialiserede forskningsmiljøer At forskningsresultater bruges i praksis Godt og tæt samarbejde med eksterne partnere

Læs mere

RÅDETS ANBEFALINGER 11 forslag til konkrete forbedringer af stofmisbrugsindsatsen

RÅDETS ANBEFALINGER 11 forslag til konkrete forbedringer af stofmisbrugsindsatsen RÅDETS ANBEFALINGER 11 forslag til konkrete forbedringer af stofmisbrugsindsatsen FOREBYGGELSE Der skal etableres åbne tilbud til udsatte unge med tilknyttede socialog misbrugsfaglige medarbejdere (herunder

Læs mere

Hvad gør man på landets hospitaler for at forbedre kommunikation med patienterne?

Hvad gør man på landets hospitaler for at forbedre kommunikation med patienterne? Ny viden om praksis Hvad gør man på landets hospitaler for at forbedre kommunikation med patienterne? Her kan du læse resultatet af den landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, der er gennemført som del

Læs mere

DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER

DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Socialudvalget SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 173 Offentligt DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Socialministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg torsdag den 6. april 2006 kl. 15.30 (SOU alm.

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Reden Internationals Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs

Læs mere

Har du medicinske uforklarede symptomer og vil du gerne på job igen?

Har du medicinske uforklarede symptomer og vil du gerne på job igen? Udviklingsprojekt Har du medicinske uforklarede symptomer og vil du gerne på job igen? [Resultat:22 borgere med Medicinsk Uforklarede Symptomer har fået et 8 ugers kursus i mindfulness, kognitiv terapi

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Kommunernes perspektiver på centrale udfordringer på voksensocialområdet

Kommunernes perspektiver på centrale udfordringer på voksensocialområdet Sammenfatning Kommunernes perspektiver på centrale udfordringer på voksensocialområdet Katrine Iversen, Didde Cramer Jensen, Mathias Ruge og Mads Thau Sammenfatning - Kommunernes perspektiver på centrale

Læs mere

Uddelte midler Opslag 2018/1 og 2018/2

Uddelte midler Opslag 2018/1 og 2018/2 Uddelte midler Opslag 2018/1 og 2018/2 35 projekter fik tilskud Rådet for Offerfonden har på rådsmøder den 18. september 2018 og 2. oktober 2018 taget stilling til ansøgningerne på årets opslag 2018/1

Læs mere

UlykkesPatientForeningen STRATEGI

UlykkesPatientForeningen STRATEGI UlykkesPatientForeningen STRATEGI 2016-2018 9. marts 2016 OM ULYKKESPATIENTFORENINGEN UlykkesPatientForeningens formål er at forbedre livsvilkårene for de flere end 100.000 danskere, der har alvorlige

Læs mere

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev I dette nyhedsbrev kan du læse om hvad der sker netop nu i projekt Børn som pårørende i psykiatrien. Projekt Børn som pårørende i psykiatrien er et tre årigt samarbejdsprojekt

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS APRIL 2019 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 INDLEDNING Center for Forebyggelse i praksis er en faglig enhed etableret i KL s Kontor for Sundhed og

Læs mere

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD NOTAT Titel Fra: Til: Resumé: Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD Servicestyrelsen, fungerende chef i Handicapenheden Bente Meunier ADHD

Læs mere

Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 43 Offentligt

Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 43 Offentligt Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb 2018-2022 Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del Bilag 43 Offentligt Naalakkersuisut nye strategi mod seksuelle overgreb Killiliisa har

Læs mere

Politik for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern kommune

Politik for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern kommune Politik for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern kommune Ringkøbing-Skjern Kommunes vision Naturens Rige er udtryk for, at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og at skabe vækst

Læs mere

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD

TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD TILBUD TIL KOMMUNEN STOP VOLD I FAMILIER DIALOG MOD VOLD STOP VOLD I FAMILIER Vold i nære relationer har store konsekvenser for de udsatte og for samfundet som helhed. Dialog mod Vold er et landsdækkende

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Ansøgningsfrist 15. februar 2007

Ansøgning om økonomisk støtte til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Ansøgningsfrist 15. februar 2007 Socialministeriet Tilskudsadministrationen Holmens Kanal 22 1060 København K Ansøgning om økonomisk støtte til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Ansøgningsfrist 15. februar 2007 1. Projektets

Læs mere

Referat af seminar: Vold i nære relationer, 10. oktober 2014 Arrangør: Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS).

Referat af seminar: Vold i nære relationer, 10. oktober 2014 Arrangør: Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS). Referat af seminar: Vold i nære relationer, 10. oktober 2014 Arrangør: Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS). I forbindelse med fejringen af NKVTS 10-års jubilæum, har de valgt

Læs mere

Råd og vejledning. Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel

Råd og vejledning. Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel Råd og vejledning Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel Indhold Denne vejledning er til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel. For at du kan vejlede ofrene bedst muligt, får du denne

Læs mere

Seminar V: Forebyggelse af psykosocial mistrivsel blandt ældre hvordan?

Seminar V: Forebyggelse af psykosocial mistrivsel blandt ældre hvordan? Seminar V: Forebyggelse af psykosocial mistrivsel blandt ældre hvordan? Ældrepolitisk konference 29. april 2014 Lise Skov Pedersen, Projektleder, Socialstyrelsen Iben Stephensen, Programleder, Socialstyrelsen

Læs mere

Region Hovedstaden. Visioner for FREMTIDENS PSYKIATRI

Region Hovedstaden. Visioner for FREMTIDENS PSYKIATRI Region Hovedstaden Visioner for FREMTIDENS PSYKIATRI FORORD Region Hovedstaden har ansvaret for at diagnosticere, behandle og rehabilitere mennesker med psykisk sygdom. Det er et meget kompliceret sundhedsvidenskabeligt

Læs mere

Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation. Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation.

Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation. Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation. Artikel til "Dråben" 2012 Helle Haubro Andersen, Centerleder Dansk Center for Organdonation Organisation og uddannelse er vejen til god kvalitet i arbejdet med organdonation. Der har aldrig været transplanteret

Læs mere

Indledning Læsevejledning

Indledning Læsevejledning 1 Indledning Mariagerfjord Kommunes Sundhedspolitik fastslår, at Mariagerfjord arbejder på at skabe rammer og vilkår for det gode liv. Det gode liv handler om et godt helbred, psykisk velvære, gode relationer

Læs mere

Tilbud til voldsudsatte kvinder over 18 år

Tilbud til voldsudsatte kvinder over 18 år Tilbud til voldsudsatte kvinder over 18 år Tilbud For hvem? Type Brugerbetaling LOKK (Landsorganisation af Kvindekrisecentre) http://www.lokk.dk/ Kvinder udsat for vold af fysisk og psykisk karakter. Form

Læs mere

Projekt Familieliv uden Vold

Projekt Familieliv uden Vold Projekt Familieliv uden Vold Erfaringer med et metodeudviklingsprojekt Da jeg fortalte om volden til min sagsbehandler, ringede hun til min far, og så fik jeg rigtig mange tæsk Jeg ved bare ikke hvordan

Læs mere

KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER

KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER KRISEVEJLEDNING MED RELEVANTE INSTRUKTIONER Tilværelsen byder på mange forskellige oplevelser både gode og dårlige og alle mennesker oplever tidspunkter i livet, der er forbundet med vanskeligheder og

Læs mere

FAGPERSONER KAN GØRE EN FORSKEL

FAGPERSONER KAN GØRE EN FORSKEL FAGPERSONER KAN GØRE EN FORSKEL for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen Få indsigt i hvordan seksuelle overgreb kan sætte sine spor i voksenlivet Få gode råd til hvordan fagpersoner

Læs mere

Projekt Sund i Naturen lige nu

Projekt Sund i Naturen lige nu Projekt Sund i Naturen lige nu Aktiviteter Faser FASE 1 vidensindsamling og partnerskaber Kortlægning og analyse af eksisterende indsatser Indsamling af viden om brobygningsmodeller Indledende workshops

Læs mere

På denne måde giver den strategiske opmærksomhed på translationel forskning SUND en fokuseret interaktion med omgivelserne og samfundet.

På denne måde giver den strategiske opmærksomhed på translationel forskning SUND en fokuseret interaktion med omgivelserne og samfundet. Translationel forskning - et vigtigt fokus i SUNDs forskningsstrategi Syddansk Universitets og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (SUND) naturlige samspil med omverdenen samt kvaliteten af forskningsmiljøerne

Læs mere

Kære Hassan Nur Wardere

Kære Hassan Nur Wardere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Hassan Nur Wardere, MB E-mail: Hassan_Nur_Wardere@br.kk.dk Kære Hassan Nur Wardere 20. oktober 2017 Sagsnr. 2017-0124645

Læs mere

Forebyggelse af digitale sexkrænkelser blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer

Forebyggelse af digitale sexkrænkelser blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer Forebyggelse af blandt unge: Evaluering af deshame undervisningsmaterialer Marts 2019 Forebyggelse af blandt unge Co-financed by the European Union Evaluering af deshames undervisningsmaterialer 3 Det

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord I et debatmøde i efteråret 2012 med deltagelse af borgere, medarbejdere, foreninger, organisationer, samarbejdspartnere

Læs mere

- Om familiebehandling på Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT) -

- Om familiebehandling på Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT) - Når PTSD rammer hele familien - Om familiebehandling på Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT) - 1 ved Dorte Uhd, fysioterapeut og Knud Eschen, socialrådgiver og familieterapeut Om ATT Psykiatrien,

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: TN Dato: 02. 01. 2013 Sagsid.: Version nr.: 1. Revision af kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Læs mere

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen 2019-2022 Den 24. april 2018 afholdte Sundhedskoordinationsudvalget et politisk opstartsmøde

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 54 August Nyhedsbrev nr. 54 fra Livsmod indeholder: Kommende temadage med datoer. Guide til tilmeldinger til temadage

Nyhedsbrev nr. 54 August Nyhedsbrev nr. 54 fra Livsmod indeholder: Kommende temadage med datoer. Guide til tilmeldinger til temadage Nyhedsbrev nr. 54 fra indeholder: Kommende temadage med datoer 1) Mental sundhedsfremme 30.8 (få pladser) 2) Seksuelle overgreb & Børnehus Hovedstaden 23.9 (få pladser) 3) Kompliceret sorg & Det Nationale

Læs mere

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet. Sundhedsstyrelsens konference: Sundhedsaftalerne arbejdsdeling, sammenhæng og kvalitet Axelborg den 2. november 2007. Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Læs mere

Samlet status seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: December 2015

Samlet status seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: December 2015 Samlet status seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: December 2015 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling = anbefalingen indgår

Læs mere

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed

Styrket sammenhæng i borgerforløb. Demokrati og medborgerskab. Mere for mindre. Strategisk kompetenceudvikling. sundhed Styrket sammenhæng i borgerforløb Demokrati og medborgerskab Mere for mindre Frivillighed Mental sundhed Strategisk kompetenceudvikling Åben dialog Recovery Indsats i lokale miljøer Opkvalificering til

Læs mere

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på side 3, så driver KFUKs

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 185 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 185 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del Bilag 185 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 27. februar 2017 Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Thomas

Læs mere

Mental sundhed. Handicap- og psykiatriafdelingen

Mental sundhed. Handicap- og psykiatriafdelingen Mental sundhed at mental sundhed er at have det godt og at fungere godt i hverdagen at positive faktorer for mental sundhed prioriteres at den strukturelle tilgang til fremme af mental sundhed styrkes

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende 2 VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Behandling af børn, unge og deres familier

Behandling af børn, unge og deres familier Behandling af børn, unge og deres familier Navlestrengen er ligesom en sikkerhedssele, så barnet ikke falder ud af moderen. Nu er der kommet et ozonhul i himmelen. Så er Guds gulv ikke længere helt tæt,

Læs mere

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Spørgeskema Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Bred afdækning af praksis i den sociale stofmisbrugsbehandling med udgangspunkt i de nationale

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Social-,Børne-og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal vedhæftes elektronisk til ansøgningen via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Spor 1: Ulighed i forekomst og konsekvenser af diabetes skal reduceres. Spor 2: Center for Diabetes Rammen om en sammenhængende type 2-diabesindsats

Spor 1: Ulighed i forekomst og konsekvenser af diabetes skal reduceres. Spor 2: Center for Diabetes Rammen om en sammenhængende type 2-diabesindsats Statusrapport 2018 for Handleplan for type 2- diabetes 2016-2019 Handleplan for type-2 diabetes Handleplanen for type 2-diabetes 2016-2019 blev vedtaget af Sundheds- og Omsorgsudvalget den 18. august 2016.

Læs mere

EN LANDSDÆKKENDE INDSATS. Anette Hammershøi, specialkonsulent Socialstyrelsen aham@socialstyrelsen.dk Tlf: +45 51 37 83 11

EN LANDSDÆKKENDE INDSATS. Anette Hammershøi, specialkonsulent Socialstyrelsen aham@socialstyrelsen.dk Tlf: +45 51 37 83 11 BØRNEHUSE I DANMARK EN LANDSDÆKKENDE INDSATS Anette Hammershøi, specialkonsulent Socialstyrelsen aham@socialstyrelsen.dk Tlf: +45 51 37 83 11 PRÆSENTATION Den danske børnehusmodel Baggrund, lovgivning

Læs mere

Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed.

Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed. Punkt 16. Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed. 2013-47476. Forvaltningerne indstiller, at Udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling og Ældre- og Handicapudvalget godkender fordeling af rammen for

Læs mere

Hjerterehabilitering: Status og udfordringer. v/ udviklingskonsulent Kristian Serup

Hjerterehabilitering: Status og udfordringer. v/ udviklingskonsulent Kristian Serup Hjerterehabilitering: Status og udfordringer v/ udviklingskonsulent Kristian Serup Dagsorden Baggrund Status Udfordringer Hjerterehabilitering Hospital Hospital Kommune Kommune, almen praksis & foreninger

Læs mere

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Befolkningsprognosen viser, at der på landsplan bliver flere ældre. I takt med en stigende andel af ældre i

Læs mere

Strategi, handlingsplan og kampagner mod vold. Departementet for Familie og Justitsvæsen

Strategi, handlingsplan og kampagner mod vold. Departementet for Familie og Justitsvæsen Strategi, handlingsplan og kampagner mod vold Departementet for Familie og Justitsvæsen Strategi og handlingsplan mod vold 2014-2017 Mål: Voldsproblematikken skal tænkes ind i alle indsatser, der er rettet

Læs mere

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner 21-06-2012

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner 21-06-2012 Danske Regioner 21-06-2012 Reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion (DF43.1 DF43.2) Samlet tidsforbrug: 27 timer Pakkeforløb for reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Forord I psykiatrien

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: Dato: 26. 01. 2011 Sagsid.: std Version nr.: 7 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Område Behandling for alkoholmisbrug

Læs mere

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL Hvad er et seksuelt overgreb? Hvordan kan det sætte spor i voksenlivet? Hvorfor kan det være vigtigt at få hjælp? HVAD ER SEKSUELLE OVERGREB? DET ER JO OVERSTÅET,

Læs mere

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL

SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL SEKSUELLE OVERGREB SKAL IKKE TIES IHJEL Hvad er et seksuelt overgreb? Hvordan kan det sætte spor i voksenlivet? Hvorfor kan det være vigtigt at få hjælp? DET ER JO OVERSTÅET, SÅ HVAD ER PROBLEMET? Seksuelle

Læs mere

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R Hvorfor et fælles strategisk grundlag? På socialområdet har vi defineret en vision og en mission for vores arbejde. De er: Vision: Sammen skaber vi fremtidens

Læs mere

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo Statusnotat Inddragelse af frivillige i Psykiatrien PsykInfo Louise Friis Kusk, konsulent Anne Mette Billekop, leder 1. februar 2017 Baggrund Siden december 2014 har der været ansat én frivillighedskoordinator

Læs mere

Indhold. Vejledning vedr. den sociale investeringsfond

Indhold. Vejledning vedr. den sociale investeringsfond Vejledning vedr. den sociale investeringsfond Indhold Formål... 2 Baggrund... 2 Generelt om fonden... 2 Målgruppe... 2 Hvem kan ansøge om midler fra fonden?... 3 Hvad kan der søges midler til?... 3 Kriterier

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Rusmiddelpolitikkens Handleplan Bilag 1: Forslag til Rusmiddelpolitikkens Handleplan

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Rusmiddelpolitikkens Handleplan Bilag 1: Forslag til Rusmiddelpolitikkens Handleplan GLADSAXE KOMMUNE Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen Bilag 1: Forslag til Rusmiddelpolitikkens Handleplan 2012-2013 NOTAT Dato: 7. november 2011 Af: Vivian Grønfeldt og Annemette Bundgaard Forslag til

Læs mere

Bilag 4 Samlet overblik seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015

Bilag 4 Samlet overblik seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015 1 of 5 Bilag 4 Samlet overblik seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling =

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Hans Nissen (A) Formand, Social- og Sundhedsudvalget 2 Indledning Det er Fredensborg Kommunes ambition at borgere med psykosociale handicap

Læs mere

DIABETES-BEHANDLING DER GIVER MEST VÆRDI FOR PERSONEN MED DIABETES

DIABETES-BEHANDLING DER GIVER MEST VÆRDI FOR PERSONEN MED DIABETES DIABETES-BEHANDLING DER GIVER MEST VÆRDI FOR PERSONEN MED DIABETES ET SAMARBEJDE MELLEM REGION NORDJYLLAND & STENO DIABETES CENTER NORDJYLLAND, AALBORG UNIVERSITETSHOSPITAL Niels Ejskjær, Professor, Overlæge

Læs mere

26. oktober 2015. Line Hjøllund Pedersen Projektleder

26. oktober 2015. Line Hjøllund Pedersen Projektleder 26. oktober 2015 Line Hjøllund Pedersen Projektleder VIBIS Etableret af Danske Patienter Samler og spreder viden om brugerinddragelse Underviser og rådgiver Udviklingsprojekter OPLÆGGET Brugerinddragelse

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 29 Offentligt. Socialministeriet 10. september 2007 Ligestillingsafdelingen Søren Feldbæk Winther

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 29 Offentligt. Socialministeriet 10. september 2007 Ligestillingsafdelingen Søren Feldbæk Winther Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 29 Offentligt 1 Socialministeriet 10. september 2007 Ligestillingsafdelingen Søren Feldbæk Winther Anledning: Samråd i Folketingets Retsudvalg J.nr. 2007-4736

Læs mere

Ung i Forandring. Center for Børn og Unges Sundhed

Ung i Forandring. Center for Børn og Unges Sundhed Ung i Forandring Hvad er Ung i Forandring? En støttende og forebyggende indsats Et psykologisk samtaletilbud til unge på forskellige ungdomsuddannelser, UUvejledningen samt jobcentre i Københavns kommune

Læs mere

Denne opfølgningsredegørelse har til formål at gøre status på målopfyldelsen i forhold til Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt for 2013.

Denne opfølgningsredegørelse har til formål at gøre status på målopfyldelsen i forhold til Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt for 2013. Opfølgningsredegørelse i forhold til Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2013 Denne opfølgningsredegørelse har til formål at gøre status på målopfyldelsen i forhold til Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt

Læs mere

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge rådgivning, hjælp og støtte for familier til børn og unge med psykiske vanskeligheder Et 4-årigt projekt i Landforeningen BEDRE PSYKIATRI i perioden

Læs mere

Hvordan hjælper du efter et seksuelt overgreb? En rådgivende folder til fagfolk

Hvordan hjælper du efter et seksuelt overgreb? En rådgivende folder til fagfolk Hvordan hjælper du efter et seksuelt overgreb? En rådgivende folder til fagfolk Denne folder henvender sig til fagpersoner, som fra tid til anden kommer i kontakt med voldtægtsramte. Du er måske læge,

Læs mere

Evaluering: Pilotprojekt med trivselsseminar for 8. årgang

Evaluering: Pilotprojekt med trivselsseminar for 8. årgang Evaluering: Pilotprojekt med trivselsseminar for 8. årgang Børn og Unge 21-4-2016 1 1. Baggrund og introduktion Forskere peger på, og flere undersøgelser viser, at skoletrivsel har en stærk sammenhæng

Læs mere

NORDDJURS KOMMUNES SOCIALPOLITIK

NORDDJURS KOMMUNES SOCIALPOLITIK SOCIALPOLITIK NORDDJURS KOMMUNES SOCIALPOLITIK I Norddjurs Kommune er der en gruppe borgere med svære sammensatte problemstillinger i forhold til helbred, økonomi, bolig, beskæftigelse, familie og netværk

Læs mere

2. status - Sundhedsplan

2. status - Sundhedsplan 2. status - Sundhedsplan 2016-2018 Nr. 2.5 af handleplaner fra rusmiddelstrategien på ungdomsuddannelserne gruppe Unge, forældre og medarbejdere på Ungdomsuddannelserne Behov for indsatser afdækkes Inspiration

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Invitation til Decemberkonference. Tilbud og aktviteter: Ny årsrapport om den frivillige sociale indsats i Danmark. Decemberkonference 2010

Invitation til Decemberkonference. Tilbud og aktviteter: Ny årsrapport om den frivillige sociale indsats i Danmark. Decemberkonference 2010 Invitation til Decemberkonference Oktober, nr. 1, 2010 Torsdag den 16. december 2010 inviterer Center for frivilligt socialt arbejde til Decemberkonference 2010 under overskriften: "Flere frivillige -

Læs mere

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde

Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde Socialudvalgets grundlag for det socialpolitiske arbejde 2014-2017 Den socialpolitiske indsats i København retter sig mod de borgere, der måtte have brug for en særlig indsats. Det er de socialt udsatte

Læs mere

- et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende. Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk

- et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende. Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk - et tilbud til kroniske smerteramte og deres pårørende Smertetacklingskurser Støttende samtaler Netværk Hvem er vi? Foreningen Smertetærskel er en frivillig social forening. Vores forening består af en

Læs mere

EN HELHEDSORIENTERET PLAN TIL FREMTIDENS PSYKIATRI

EN HELHEDSORIENTERET PLAN TIL FREMTIDENS PSYKIATRI Fremtidens Psykiatri en helhedsorienteret plan EN HELHEDSORIENTERET PLAN TIL FREMTIDENS PSYKIATRI Psykisk trivsel er vigtigt for den enkelte og de pårørende, men også for sammenhængskraften i samfundet.

Læs mere

STRATEGI FOR VÆRESTEDER Alle skal have et håb

STRATEGI FOR VÆRESTEDER Alle skal have et håb STRATEGI FOR VÆRESTEDER 2017-2021 Alle skal have et håb Hovedvejen til 2021 målet Blå Kors Danmark har formuleret en række fælles mål for det, vi ønsker at nå inden 2021. Strategi for væresteder i Blå

Læs mere