Rubrik/manchet svær at forstå! Hvad siger du til denne meget kedeligere version:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rubrik/manchet svær at forstå! Hvad siger du til denne meget kedeligere version:"

Transkript

1 Anne En lille dukke et større matematisk formål Fokus på matematikken har givet hverdagen i en jysk børnehave et nyt tvist af kreativitet. Et besøg fra en dukke sætter hjernecellerne i sving. Rubrik/manchet svær at forstå! Hvad siger du til denne meget kedeligere version: Matematik skal læres i børnehaven Hverdagen i Randers- børnehaven Ålykke er fuld af matematik og kreativitet. Matematikken er en del af børnehavens aftalemål med kommunen En kort, en lang for børnehavebørn Naturvidenskabelige uddannelser er yt, og vores unge vælger dem fra i stor grad. I Randers skal børnehavebørnene nu til at lære om former og mængder. Tjo.. Jeg savner en kritisk forholden sig til emnet. Især charlotte Buchhave virker helt uvederhæftig, når hun påstår, at der er matematik i den måde, nyfødte genkender deres mor på eller den måde børn lærer sproget på Man kunne med lige så stor ret påstå, at der lå en kunst- eller kreativ proces bag - eller at sprog læres som musik Hvorfor får hun så megen taletid og ingen modsiger hende?

2 Anne Mette Kom bare Der er masser af plads i kirkerne Kirkerne er unikke rum, skabt til helt særlige handlinger. De fleste kirker er smukt placeret, og har fantastiske akustiske egenskaber. Mange kirker er bygget solidt af smukke materialer, har fine dekorationer, kunstudsmykninger og detaljer, og lysindfaldet er behandlet på betagende måder. Alle kvaliteter vi ofte må kigge langt efter i det offentlige rum. Hvorfor står de tomme? Lang manchet - hvad er vinklen? Link: "Men på grund af generelt fald i kirkegængernes aktivitet (kun 5 % går regelmæssigt i kirke, og på brokvartererne er det 2%) er en række kirker gennem det seneste år blevet lukket." Skriv hellere "Men på grund af generelt fald i kirkegængernes aktivitet er en række kirker gennem det seneste år blevet lukket. Ifølge statistikken for folkekirken går kun 5 % regelmæssigt i kirke, og på brokvartererne er det 2%. " Link: "Link til artiklen Ved du hvad du ved? " fint. Lidt intetsigende rubrik. Billedet svært at afkode. Hvad er det? Hvor er billedteksten? Det centrale afsnit er det med forskellig brug af kirkerne. Hjælp mig med at finde ud af, hvordan jeg gør, hvis jeg vil "booke" en kirke! Det er jo det, der e spændende news you can use. Mellemrubrik: "Unikke rum" slap Ved du, hvad du ved? Rubrikken er svær at gå til. Meget spændende indledning.. Men få lige den ned på 160 anslag :- ) Hvad laver billedet? Eksploderer den enes hovede? Eller er det en, der sidder med en stjernekaster? Generelt om din billedbrug: Den er uforklarlig og uforklaret. Undgå alle dine parenteser! Hvem er Antonio Damasios? Hjælp mig! Ekspertsprog: "du scannede rummets hierarkier" Øh.. Jeg kunne mægtig godt tænke mig at se denne skrevet om, så den kunne ligge på videnskab.dk. Den bliver meget indforstået, som du har skrevet den.

3 Bjarni Samler på færøsk lokalhistorie I 2004 valgte Birgar Johannesen at sige sit job fra sig. I dag arbejder han fuld tid med at indsamle og dokumentere hele historien, der knytter sig til Færøernes hovedstad. Skarpere og mere præcis? Et andet forslag: Torshavns historie giver fuldtidsarbejde Færøernes hovedstad Torshavn har mere end én historie at fortælle. Birgar Johannesen droppede sit lederjob for at indsamle og dokumentere Torshavns lokalhistorie Link til Smyril.. Tjo, nu ved vi, du kan lave et link - men lad være med at linke til uvæsentlige steder Billedtekst: God! Mellemrubrik: Villa fyldt med gamle ting - god! Ordstilling (aktive ord frem) "I husets kælder, på 130 kvadratmeter, er der så fyldt med gammel emballage fra daglig varer og brugsting fra det forrige århundrede, at det er svært at bevæge sig frit omkring" Skriv i stedet fx: "Emballage og brugsting fra det forrige århundrede fylder husets 130 kvadratmeter store kælder " "Det, som Birgar dog er allermest stolt over at have i sit eget museum, er dog en flaske pilsner øl af nyere dato i hvert fald set med hans kalender. Jeg har den allersidste øl, som Restorffs Bryggjarí lavede, før bryggeriet gik konkurs i 2009, smiler han, mens han kaster sit kærlige blik på ølflasken. Et blik, der ikke er til at tage fejl af." Start den i stedet aktivt med fx: "Den sidste pilsner fra Restorffs Bryggjarí " Hvor er listen over bøger, han har udgivet? Kommune- vinklen fortjener sin egen historie. Den er for vigtig til at ligge til sidst i denne lange historie. Computeren uundværlig i arbejdet Selv om Birgar Johannesen synes, at alting var bedre før og er skeptisk for alt nyt, der kommer, er han glad for et af hans nyere bekendtskaber, computeren. Kender vi Birgar??? Hvad nu hvis jeg læser denne først? Må jeg ikke det? Tja.. Kommunevinklen havde været bedre som nr. 2 historie :- )

4 Camilla Madguider som Michelin- guiden kamuflerer den reelle madoplevelse I en tid med Danmark i centrum for verdens bedste restaurant og verdens bedste kok, hvad er det, der skaber den gode madoplevelse. Er en Michelinstjerne ikke en flok madglade menneskers smalle syn på en god oplevelse? Gør den bare skarpere - undgå fyld- ord. Der er rigtig meget indledende snak inden vi kommer derind, hvor vi får noget at vide. Faktisk helt ind til billedet! Du stiller to spørgsmål - og svarer ikke på dem: Men hvordan gennemskuer du, hvilken madguide du skal følge? Skal du gå efter Michelin- guiden, The World s 50 Best eller skal du gå ind på tripadvisor og se, hvad andre anbefaler? Ja, hvad skal jeg? Hjælp mig i stedet. Lav en liste over de bedste madanmelder- sites. Gør mig klogere. Ikke starte med mellemrubrik! Sprog: "I forhold til prisen, som i de dyre restauranter er en væsentlig parameter, så er det ikke noget maden bedømmes på af anmelderne eller de besøgende." Hvad står der? Zagat - koster premium membership Hvorfor siger du ikke det? Østeuropas oversete gourmet perle giver smag for mere Budapest er en overset gourmetperle, hvor lækker mad og vin er hovedingredienserne i dage fyldt med romantik og sanselige oplevelser ud over det sædvanlige. Hvad med at linke til Wiki: "Når du har opgivet Rom og Paris, som de mest oplagte, så kommer du lidt nede af listen på Tripadvisor til Budapest" Skriv i stedet: Når du har opgivet Rom og Paris, som de mest oplagte, så kommer du lidt nede af listen på rejse- websitet Tripadvisor til Budapest (forklar og hjælp!) "Der er dog ingen tvivl om, at både brugere og Michelin- guiden er enige i, at Costes er et besøg værd." - men hvad er Costes? Skriv i stedet: Der er dog ingen tvivl om, at både brugere og Michelin- guiden er enige i, at restaurant Costes er et besøg værd. Billedteksten: Sig noget mere.

5 Mellemrubrik: De små overraskelser. Vær mere præcis, fx "Overraskelse: Knust is med gin og citronskum" "Det er genkendelsen og udmærkelsen samlet i en ret." og "Der er også gør- det- selv- retterne med et twist." Du bruger ord, som jeg har svært ved at forbinde med michelin- mad.. genkendelse og gør- det- selv Overvej en mellemrubrik til hver ret - for at give overblik. "Pris: 1150 pr mand inklusiv drikkepenge" - hvad er det for penge? Ungarske? Menu: Se dagens menu - > Se dagens menu hos Costes (PDF)

6 Claus Kun 100 kilometer til sjællændernes egen skibakke i Sverige Når skiene vil op af kælderen og på sne, som en forårskåd hoppe vil på græs, så besøg Vallåsen i Sverige, hvor skientusiaster får masser af udfordringer. Manchet: Vend rundt på ordene. "Når skiene vil op af kælderen og på sne, som en forårskåd hoppe vil på græs" er for upræcist til hardcore webskrivning. Billede/billedtekst: Fint med billedet i toppen. Men giv mig noget relevant information i billedteksten - fx. noget om liften, man ser på billedet. Liftkort, længde Fint med links mellem afsnittene "Så tilbringes natten på et af de små hoteller eller pensionater, som har specialiseret sig i at sørge for dansker- invasionens behov" - - hvor får jeg hjælp her? Læs også link tager mig til edit- versionen af artiklen! Vi bruger Vallåsen til leg og som opvarmning Tusindvis af danskere tager til Sverige for at stå på ski. Og den nærmeste bakke ligger kun 100 kilometer fra København. Vi mødte en stamgæst på Vallåsen. BIlledet: Hvem er hun og hvorfor skal hun have lukkede øjne??? Du har delt artiklen i to.. Den med "Gode råd" kunne godt have været en selvstændig artikel, som du kunne linke til fra både den ene og den anden artikel i stedet for at jeg skal finde den i bunden af denne artikel. Fine artikler :- )

7 Eva Skrottede jernskib for at få husbådsplads Hvor er manchetten? Link: "så jeg fik et sted til min husbåd". Jeg ved ikke, hvad jeg får via dette link. Hvis det er artiklen "Simon bor på gyngende grund" skal du sikre identitet. "Efter han havde lagt sin husbåd ulovligt til kaj i Nordhavn, var han hele tiden i konflikt med havnemyndighederne." Vær mere præcis. Fx: "Efter han i to år havde lagt sin husbåd ulovligt til kaj i Københavns Nordhavn, var han hele tiden i konflikt med havnemyndighederne. Og hvornår skete det her i øvrigt? Vær præcis Simon bor på gyngende grund Hvorfor er der to ens billeder? Og hvad betyder "Såvej hund som herre synes det er dejligt og koldt at bo på havnen." - er det en indledning? en billedtekst? Hvor er mellemrubrikkerne? Din hovedartikel er ikke skrevet til web. Den virker mest af alt som en uredigeret version til noget, der skal ende som en printartikel.

8 Francisca Slemme gader og fine herberger skal rydde Rio op For at få de hjemløse væk fra gaderne i Rio de Janeiro, Brasilien, skal det gøres fristende at flytte på herberg. Bland andet ved at gøre livet på gaden hårdere. Rubrik svær at læse.. Kan en gade være slem og rydde noget op? Resume - langt. Prøv at præcisere mere, fx: Hjemløse i Brasiliens hovedstad Rio de Janeiro skal væk fra gaderne. Livet på gaden skal gøres hårdere for at tvinge de hjemløse på herberg Mystisk link: "Et bad og et måltid mad senere, valgte de fleste hjemløse at gå fra herberget igen. Tilbage til gaden, hvor de ikke møder nogen krav. Hvor de kan tjene penge. Indsamlingen af hjemløse havde derfor begrænset effekt på bybilledet." - hvad er ideen? By the way: linket fører til edit- versionen af artiklen.. Sprog: "Men har man først været i byen, husker man endnu et element de hjemløse." ordet element er svært her. Hvad med "Men har man først været i byen, husker man også dens 4800 hjemløse." Sprog: Løser ikke årsagen - man kan ikke løse en årsag. Man kan fjerne en årsag eller løse et problem Hvor er billedteksterne? Hvem har taget fotos? Brasiliens tiggere tjener en skolelærers løn De hjemløse præger bybilledet i Rio de Janeiro. Mange af dem fristes ikke af tilbuddet om tag over hovedet, for tiggeriet er en indbringende beskæftigelse. Kunne godt skærpes... Fint med tiggerens budget. Især hvis du kan dokumentere det. Noget korte og abrupte sætninger ind imellem - pas på ikke at misbruge den stil. Det bliver lidt meget og grænser til det svært forståelige ind imellem. "De nyeste og meget omdiskuterede politiske tiltag for at få tiggerne væk fra gaderne i Rio går ud på, at gøre de hjemløses levevilkår dårligere. At gøre livet på gaden mere ubehageligt." - svært med linket.. Prøv i stedet sådan: De nyeste og meget omdiskuterede politiske tiltag for at få tiggerne væk fra gaderne i Rio går ud på, at gøre de hjemløses levevilkår dårligere. At gøre livet på gaden mere ubehageligt. Læs: Slemme gader og fine herberger skal rydde Rio op

9 Jeanette Sprogligt værksted åbner for værktøjskassen Danser bogstaverne zumba? Slår fagbegreberne knuder? Så kom forbi sprogligt værksted. Døren er åben for dig, der har brug for hjælp til sproglige udfordringer i dit studie. Hm Indledningen herunder er faktisk mere præcis: Sprogligt værksted er et tilbud til alle elever og studerende på de pædagogiske uddannelser i VIA, Campus Horsens. I værkstedet får du sproglig vejledning og coaching på skriveproces og oplæg. Der er åbent hver onsdag mellem Prøv at informere mere og mal mindre i din manchet. Hvor ligger det? Hvordan ser det ud? Et billede af døren?? Hjælp mig derind. Ordblind: Hvorfor er den først? Noget teknisk skrevet - hvem er målgruppen? Risikerer du ikke, at ingen læser videre, fordi de enten er ordblinde og ikke kan læse det - eller osse ikke er og siger: Det er ikke noget for mig? Hvis du henvender dig til ordblinde, har du en stor udfordring :- ) Fra ordblind til ovenpå Kom ud af busken og gør noget ved problemet - lyder rådet fra en studerende, der fik vendt volapyk til veltalenhed. Han anbefaler et besøg i Sprogligt værksted. Fint - måske lidt mere info i rubrikken. Hvad med noget så kedeligt som Sprogligt værksted hjælper ordblinde Ordblind studerende anbefaler at bruge Sprogligt værksted og giver det gode råd: Kom ud af busken og gør noget ved problemet Link til ordblindeforeningen lidt malplaceret inde i artiklen. Mellemrubrik: Hjælp at hente hm.. prøv at være mere konkret, som fx: - > Skanner, diktafon og software hjælper ordblinde - > Fagudtryk på køleskabslågen - > Ydmygende specialundervisning ellers fin- fin artikel

10 Jim Forårsklar cykel i fem nemme trin Brug vinterferien gøre familiens cykler klar til foråret. Vis dine børn, hvor nemt det er: Vask, puds, smør og tjek bremserne. Her viser Morten hvordan. Fint, enkelt og informativt. Punkterne: Vend sproget fra passivt til aktivt. Cyklen vaskes med sæbevand - > Vask cyklen med sæbevand Mere passivt sprog: Tørres, gnubbes Cykelreparationer det klarer min far! Familiens cykler har rustne kæder og snavsede fælge. Slidte bremser og sløve gearkabler. Hvem står for klargøringen? Kan en teenager ikke smøre sin cykel selv? Hm.. lidt tynd artikel. Du kunne godt have gjort den sjovere med en slags statistik. Vi har spurgt 3.g hvor mange der kan lappe en cykel Ræk hånden op Du antyder/lover i bunden, at her lærer vi at lappe en cykel, men det gør vi jo ikke???

11 Line Knoglemarv giver nyt håb for heste med gaffelbåndsskader En hest med en gaffelbåndsskade betyder i mange tilfælde en ende på en karriere som ridehest. En ny operationsmetode, hvor man transplanterer benmarv fra hestens egne knogler direkte ind i det skadede gaffelbånd, giver meget bedre og hurtigere helbredelsesmuligheder. Forsøget er gjort med hesten Mummi. En noget lang manchet!!! Få den lige ned på 160 anslag! Lange afsnit. Prøv at ramme tre linjer. Fx. ved at fjerne fyld som "Mummis træning er altid sket efter alle kunstens regler". Sprog: Pas på med passiver: køres - beordres - gåes videre Vend artiklen om: Det vigtigste er den svenske behandling. Dernæst Mummis sygehisorie. Nogle gange er det en god idé at droppe kronologien. Læs mere linket er forkert (2 x Mummi får en ny chance Til trods for at hesten Mummi er opgivet af de danske dyrlæger, er hun blevet kørt hele vejen til Slöinge i Sverige for at blive opereret for sin gaffelbåndsskade. En ny operationsmetode giver selv opgivede heste som Mummi nyt håb for at blive raske Lang manchet. Hvad får vi præcist i denne artikel? OK - hvad koster det? Betaler danske forsikringer for behandlinger i udlandet? Hvad er egentlig succesraten? Fin artikel, men der er stadig spørgsmål at stille. Du kan med fordel skærpe fokus (i denne artikel) på behandlingen i Sverige. Giv os masser af information! OK der er tre vikler: Mummi- casen, knoglemarvs- behandlingen og endelig behandlingsforløbet. Prøv at fokusere skarpt på de vinkler.

12 Lisbeth Historisk forskning kaster nyt lys på trekantruten Trekantruten København, Guldkysten, Dansk Vestindien er kendt som årsag til Danmarks velstand i kolonitiden. Det holder ikke stik, siger forsker Erik Gøbel Rubrikken henvender sig virkelig til et historisk interesseret publikum trekantruten? Fin billedtekst Gode mellemrubrikker! Lidt svært at lure vinklen, betyder det, at kun tre pct. besejlede alle tre destinationer på samme tur - eller betyder det, at de tre ben i ruten ikke alle var lige vigtige - eller betyder det hvad? Hvorfor er det her interessant? Betyder det, at handelen ikke var, som vi har troet, eller foregik den bare på en anden måde? Dansk slavehandel blev forbudt og fik statsstøtte! Dansk Vestindien er mere end palmestrande og eksotisk mad. Øerne rummer også et dystert kapitel af Danmarks historie om vores fortid som slavehandlende nation. Prøv at strame manchetten endnu mere op. Fx "Danmark forbød som de første handel med slaver i 18xx, men gav samtidig støtte til slaveejere, for slut med slavehandel betød ikke slut med slaveri." Fascinerende historie. Du kunne godt fokusere den eller vinkle den endnu mere på "bankpakken" ups "slavepakken".

13 Maria Sightseeing på Christiania I udlandet er det tit Christiania og nationalhelte som Laudrup og Schmeichel forstås der sætter Danmark på landkortet. Men, hvad gør Christiania så speciel? Fokusér og pas på ikke at aflede læseren: I udlandet er det ofte Christiania der sætter Danmark på landkortet. Men, hvad gør Christiania så speciel? Når du bruger jeg- form ville det have været fint med et foto af dig. Link: Læs om Højesterets dom - fint, men måske lidt svært i en mere tidløs artikel at have en nyhed? Sprog: "leder an" - - man kan føre an eller man kan lede. Man kan ikke lede an "der engang modtog fire kokkehuer af Politiken" Hvilken restaurant, hvornår fik den fire kokkehuer? "Han gav to koncerter for fulde huse i Grå Hal" > "Han gav i 1996 to koncerter for fulde huse i Grå Hal" vær præcis! Savner billedtekster Vandt Christiania? Christianias advokat Knud Foldschack kalder dagens Højesteretsdom en sejr. Det gør modstanderne også. Et er dog sikkert: Ingen ved, hvad afgørelsen vil betyde for Christianias fremtid. Hvorfor linket til p3- nyhedernes hjemmeside? OK personlig stil. " Staten ejer Christiania, så at sige, at de har vundet brugsretten giver egentlig ikke mening, hvisker en pige, der sidder ved siden af mig udenfor retslokalet. Hun læser jura og har fulgt sagen tæt, men fortæller, at det er de færreste, der egentlig ved hvad den drejer sig om." OK, hvordan hjælper du os så? Mellemrubrik: Politisk løsning - siger den nok?! "Det lader dermed til at bolden ligger hos politikerne. Så må vi bare håbe, at de ved, hvad sagen drejer sig om."

14 OK personlig stil. Men du ender med at blive meget subjektiv. Hvis det er ærindet skal du lade det være tydeligt - dvs. i rubrik og manchet. Hvis ikke, skal du sørge for at have dokumentation/belæg i orden. Ved politikerne ikke, hvad sagen dreje sig om?

15 Mikkel En iltmaske i julegave Flere og flere småbørn i danske institutioner rammes af vuggestuepest. I værste fald ender den med en tur på hospitalet. Skal vuggestuepest ikke i gåseøjne? Har du belæg for flere og flere? God indledning (vist nok ikke helt web- rigtig, men godt skrevet). God billedtekst Skriv halvandet år i stedet for 1 1/2 Lidt kommaproblemer Link: de mest almindelige børnesygdomme - ikke nødvendigt (men nu har du vist, du kan lave det :- ) " tordner Pernille Lund." - tordner er lige over kvalmegrænsen (for mig) OK OK men får du overhovedet etableret en sammenhæng mellem Oscar og vuggestuepesten? Hvad er hans diagnose? Er der en direkte årsagssammenhæng ml. iltmasken og vuggestuen? Vil nogen sige det (andre end Pernille)? Syge børn leger bedst Vuggestuepest er en plage for børn, forældre og pædagoger. Hvem har ansvaret for sundheden i institutionerne? Du leger fint med ordene (Håndholdte sygdomme ) - Jeg var ikke forberedt på det cirkus. Siden Oscar startede i vuggestuen, har han hostet og snottet, haft 40 i feber tre gange, lussingesyge, lungebetændelse, mellemørebetændelser og øjenbetændelse. Og jul og nytår var vi på hospitalet med ham, fortæller hun. - du behøver ikke alle de links. Gør fx sådan: - Jeg var ikke forberedt på det cirkus. Siden Oscar startede i vuggestuen, har han hostet og snottet, haft 40 i feber tre gange, lussingesyge, lungebetændelse, mellemørebetændelser og øjenbetændelse. Og jul og nytår var vi på hospitalet med ham, fortæller hun. Læs: En iltmaske i julegave

16 Pernille W M Gode råd til ægtefæller på udebane En kommende udstationering vækker drømme og forventninger om et liv på solsiden. Men især den medfølgende ægtefælle kan få en mavepuster, når de nye omgivelser overrasker med grå hverdag. Hm jeg ved faktisk ikke, hvad artiklen handler om. Udebane, solsiden, mavepuster, grå hverdag??? Mellemrubrikker: Kontakt Djøf et halvt år før afrejsen - > Djøf kan hjælpe med netværk Så lad flyttekasserne stå og gå i gang med det samme med at danne dit eget netværk - og hvordan gør man så lige det - konkret?! Forslag til rubrik/manchet: Job i udlandet kan give krise i parforholdet Krise i parforholdet er årsagen i syv ud af 10 tilfælde, hvor en udstationering i udlandet afbrydes i utide. Frustration hos den hjemmegående kan dog forebygges (160 tegn) Udstationering blev starten på ny karriere Kæresten fik job i Bruxelles og Annette Sloth tog med. Det blev en mulighed for at vælge levevej med hjertet. Billedtekst: En stolt galleriejer. - arh hvad? Det mener du ikke! Pas på sproger ikke kammer over og bliver klicheagtigt det er du slem til: Hendes tøj lyser op i glade farver, og indimellem anekdoterne fra fortiden slår galleristen en hjertelig latter op.når hun lige at sige, før latteren kommer rungende..siger Annette Sloth, mens hun ranker ryggen bag sin disk.

17 Pernille G. G. Fra lektiecafé til bungy jump down under Mange unge vælger stadig at tage et sabbatår efter at have afsluttet en ungdomsuddannelse. Rie Kramme bruger sit på frivilligt arbejde og oplevelsesrejse til Australien. Lidt fortænkt rubrik- og misvisende i forhold til vinklen. Manchetten langt bedre og mere præcis. Link: Dansk Erhverv - virker ikke Hvad er historien? At de unge målretter deres sabbatår? Det skal frem. "Mange,.. Det vil sige, at sabbatåret ofte bliver en kombination af arbejde, udlandsophold og frivilligt arbejde." Dokumentation? Sprog: "Rie Kramme er 20 år og blev færdig som student sidste sommer" Undgå relative tidsangivelser. Skriv i stedet: Rie Kramme blev student sommeren 2010 Modsiger slutningen ikke din pointe? Fint med henvisningen oppe i teksten. Billedtekst: "Der laves lektier og hygges i lektiecaféen på Fuglsanggårdsskolen" - slap! Billedtekst: "Rie får blomster som tak for indsatsen" - hallo, blomster jeg forstår godt, hun ser lidt betuttet ud. Det er tæt på at være ydmygende, synes jeg... nå, men det er bare mig, der bliver lidt forarget :- ) God historie. Lidt slap visse steder og du kunne godt gå hårdere til stålet. Dvs. holde en skarp vinkel på det kompetence- udviklende, selvudviklende osv. perspektiv på sabbatåret - og måske endda få nogle kommentarer udefra - fra Dansk Erhverv Her er plads til både lektier og hygge Sådan beskriver Rie Kramme lektiecaféen på Fuglsanggårdsskolen i Virum, der drives af unge frivillige. Og det går rent ind hos børnene. De kommer fast hver uge. Billedtekst: "Der laves koncentreret lektier i lektiecaféen på Fuglsanggårdsskolen" - øh. ok, nå Hvad med "Hver onsdag bruger 12 børn i alderen år lektiecafeen " Giv os meningsfuld info i billedteksten. Pas på med autopiloten til billedteksterne!

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

Lav en blog PRÆSENTERER ------------------------- KOM BEDST I GANG MED AT BLOGGE. En e-bog af Celia Schow

Lav en blog PRÆSENTERER ------------------------- KOM BEDST I GANG MED AT BLOGGE. En e-bog af Celia Schow Lav en blog PRÆSENTERER ------------------------- KOM BEDST I GANG MED AT BLOGGE En e-bog af Celia Schow Kapitel 1 ------------------------- Sådan blev jeg blogger I dette kapitel fortæller jeg, hvordan

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Vejleder: Ulla Ambrosius Madsen 28/5 2015 Roskilde Universitet Hus 8.1

Vejleder: Ulla Ambrosius Madsen 28/5 2015 Roskilde Universitet Hus 8.1 Bilag OBS! Gennem alle transskriberingerne er interviewer benævnt som Int., og alle interviewpersoner er benævnt ved fornavn. Bilag 1 - Enkeltinterview med Teresa fra Lemvig 17 år gammel, en storebror

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG

BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG ee12: Bilag Indholdsfortegnelse BILAG 1: INTERVIEWGUIDE EE12 BILAG 2: INTERVIEW MED EE12 BILAG 3: INTERVIEWGUIDE KUNDE BILAG 4: INTERVIEW MED HELLE BILAG 5: INTERVIEW MED SOLVEJG BILAG 6: INTERVIEWGUIDE

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været

Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været kæreste med Mette i to år. 1 Jeg kendte ikke noget til lesbiske,

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

Jeg fik min første depression.

Jeg fik min første depression. Jeg fik min første depression. Det hele var for meget Gymnasiet, lektierne, fritidsjobbet, det sociale med familien og vennerne.. Allerede i starten af gymnasiet, havde jeg haft så mange nederlag, bogligt

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013

Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Selvevaluering Nørre Å by Efterskole 2012/2013 Indhold Forord... 1 Konklusion... 1 Spørgsmål 1: Er du glad for skolen og måden vi gerne vil være på?... 2 Uddybende svar til spørgsmål 1... 2 Spørgsmål 2:

Læs mere

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI

UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI UNGE FORTÆLLER OM EPILEPSI Unge fortæller om epilepsi En række unge med epilepsi skrev personlige beretninger til det virtuelle netværk, kronisk-ung.dk. Dansk Epilepsiforening har trukket sig ud af sitet,

Læs mere

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever.

Notat. Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Notat Om årsager til frafald fra HF. - En pilotundersøgelse af frafaldne elever. Indholdsfortegnelse: Forord... s. 2 Metode s. 2 Sammenfatning/konklusion s. 2 Årsager til frafald s. 5 -Flytning på grund

Læs mere

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 TEMA: Teenagere Danni Elmo, ny ambassadør Side 4 ADHD MAGASINET NUMMER 1 FEBRUAR 2015 Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 Tips og ideer til teenage-årene Side 26

Læs mere

særudgave rosenhusets 20 års jubilæum

særudgave rosenhusets 20 års jubilæum særudgave rosenhusets 20 års jubilæum stort tillykke I 1994 åbnede værestedet Rosenhuset sine døre for omverdenen for første gang. I huset skulle borgere og medarbejdere skabe et sted med plads til alle,

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

11 Bilag 11.1 Interviewguide

11 Bilag 11.1 Interviewguide 11 ilag 11.1 Interviewguide it arbejde som socialarbejder - Hvor længe har du arbejdet på herberger? - Kan du beskrive, hvem der primært er brugere af herberget? - Kan du give en beskrivelse af din funktion

Læs mere

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha

Samlet bilag. Logbog observationer. Matematik v/britt. Matematik v/britt. Idræt v/henrik. Observationer af Mathias. Observationer af Aisha Samlet bilag Logbog observationer Matematik v/britt Dato og tidspunkt: d. 7/10 2013, kl. 12:00-12:45 Observationer af Mathias Siger ikke så meget. Sidder stille og arbejder med sin siddemand. Skriver ned,

Læs mere

Bilag 2 Transskriberede interviews

Bilag 2 Transskriberede interviews Transskriberede Interviews Erhvervsperson 1... (s. 2) Erhvervsperson 2...(s. 17) Byplanlæggeren fra Herlev kommune...(s. 33) 5 Beboer 1...(s. 48) Beboer 2...(s. 61) Beboer 3...(s. 84) 10 15 20 25 1 Erhvervsperson

Læs mere

FORORD. Kærlig hilsen Britta

FORORD. Kærlig hilsen Britta FORORD Det kræver en god fantasi at forestille sig at man er god nok Britta Kristensen 2014 Titel: Ellen Sander Jacobsen Forside: Britta Kristensen Forlag: Den Indre Alpehue 1993 fik jeg tinnitus og satte

Læs mere

Års møde 11. marts 2014.

Års møde 11. marts 2014. Års møde 11. marts 2014. Så sidder vi her igen. Velkommen til jer alle. At der allerede er gået et år, har jeg svært ved at tro på, men kalenderen fortæller mig jo noget andet og siger jo sandheden, at

Læs mere

TEMAMAGASIN # 2. hjælp - det hjælper

TEMAMAGASIN # 2. hjælp - det hjælper TEMAMAGASIN # 2 hjælp - det hjælper Bedre Psykiatri Ungdom August/2013 Temamagasin #2 Bedre Psykiatri Ungdom Livjægergade 20 2100 København Ø www.bp-ungdom.dk Telefon // 35 25 46 16 Find os på Facebook

Læs mere

en kæreste... fred for systemet... en husbåd... Pris 20 kr. 8 kr. går til sælgeren nr. 67 november 2007

en kæreste... fred for systemet... en husbåd... Pris 20 kr. 8 kr. går til sælgeren nr. 67 november 2007 hus forbi Køb avisen på stationen ikke i toget Pris 20 kr. 8 kr. går til sælgeren nr. 67 november 2007 en kæreste... en husbåd... fred for systemet... Hjemløsedrømme er tema i Hus Forbis 2008-kalender

Læs mere