Rubrik/manchet svær at forstå! Hvad siger du til denne meget kedeligere version:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rubrik/manchet svær at forstå! Hvad siger du til denne meget kedeligere version:"

Transkript

1 Anne En lille dukke et større matematisk formål Fokus på matematikken har givet hverdagen i en jysk børnehave et nyt tvist af kreativitet. Et besøg fra en dukke sætter hjernecellerne i sving. Rubrik/manchet svær at forstå! Hvad siger du til denne meget kedeligere version: Matematik skal læres i børnehaven Hverdagen i Randers- børnehaven Ålykke er fuld af matematik og kreativitet. Matematikken er en del af børnehavens aftalemål med kommunen En kort, en lang for børnehavebørn Naturvidenskabelige uddannelser er yt, og vores unge vælger dem fra i stor grad. I Randers skal børnehavebørnene nu til at lære om former og mængder. Tjo.. Jeg savner en kritisk forholden sig til emnet. Især charlotte Buchhave virker helt uvederhæftig, når hun påstår, at der er matematik i den måde, nyfødte genkender deres mor på eller den måde børn lærer sproget på Man kunne med lige så stor ret påstå, at der lå en kunst- eller kreativ proces bag - eller at sprog læres som musik Hvorfor får hun så megen taletid og ingen modsiger hende?

2 Anne Mette Kom bare Der er masser af plads i kirkerne Kirkerne er unikke rum, skabt til helt særlige handlinger. De fleste kirker er smukt placeret, og har fantastiske akustiske egenskaber. Mange kirker er bygget solidt af smukke materialer, har fine dekorationer, kunstudsmykninger og detaljer, og lysindfaldet er behandlet på betagende måder. Alle kvaliteter vi ofte må kigge langt efter i det offentlige rum. Hvorfor står de tomme? Lang manchet - hvad er vinklen? Link: "Men på grund af generelt fald i kirkegængernes aktivitet (kun 5 % går regelmæssigt i kirke, og på brokvartererne er det 2%) er en række kirker gennem det seneste år blevet lukket." Skriv hellere "Men på grund af generelt fald i kirkegængernes aktivitet er en række kirker gennem det seneste år blevet lukket. Ifølge statistikken for folkekirken går kun 5 % regelmæssigt i kirke, og på brokvartererne er det 2%. " Link: "Link til artiklen Ved du hvad du ved? " fint. Lidt intetsigende rubrik. Billedet svært at afkode. Hvad er det? Hvor er billedteksten? Det centrale afsnit er det med forskellig brug af kirkerne. Hjælp mig med at finde ud af, hvordan jeg gør, hvis jeg vil "booke" en kirke! Det er jo det, der e spændende news you can use. Mellemrubrik: "Unikke rum" slap Ved du, hvad du ved? Rubrikken er svær at gå til. Meget spændende indledning.. Men få lige den ned på 160 anslag :- ) Hvad laver billedet? Eksploderer den enes hovede? Eller er det en, der sidder med en stjernekaster? Generelt om din billedbrug: Den er uforklarlig og uforklaret. Undgå alle dine parenteser! Hvem er Antonio Damasios? Hjælp mig! Ekspertsprog: "du scannede rummets hierarkier" Øh.. Jeg kunne mægtig godt tænke mig at se denne skrevet om, så den kunne ligge på videnskab.dk. Den bliver meget indforstået, som du har skrevet den.

3 Bjarni Samler på færøsk lokalhistorie I 2004 valgte Birgar Johannesen at sige sit job fra sig. I dag arbejder han fuld tid med at indsamle og dokumentere hele historien, der knytter sig til Færøernes hovedstad. Skarpere og mere præcis? Et andet forslag: Torshavns historie giver fuldtidsarbejde Færøernes hovedstad Torshavn har mere end én historie at fortælle. Birgar Johannesen droppede sit lederjob for at indsamle og dokumentere Torshavns lokalhistorie Link til Smyril.. Tjo, nu ved vi, du kan lave et link - men lad være med at linke til uvæsentlige steder Billedtekst: God! Mellemrubrik: Villa fyldt med gamle ting - god! Ordstilling (aktive ord frem) "I husets kælder, på 130 kvadratmeter, er der så fyldt med gammel emballage fra daglig varer og brugsting fra det forrige århundrede, at det er svært at bevæge sig frit omkring" Skriv i stedet fx: "Emballage og brugsting fra det forrige århundrede fylder husets 130 kvadratmeter store kælder " "Det, som Birgar dog er allermest stolt over at have i sit eget museum, er dog en flaske pilsner øl af nyere dato i hvert fald set med hans kalender. Jeg har den allersidste øl, som Restorffs Bryggjarí lavede, før bryggeriet gik konkurs i 2009, smiler han, mens han kaster sit kærlige blik på ølflasken. Et blik, der ikke er til at tage fejl af." Start den i stedet aktivt med fx: "Den sidste pilsner fra Restorffs Bryggjarí " Hvor er listen over bøger, han har udgivet? Kommune- vinklen fortjener sin egen historie. Den er for vigtig til at ligge til sidst i denne lange historie. Computeren uundværlig i arbejdet Selv om Birgar Johannesen synes, at alting var bedre før og er skeptisk for alt nyt, der kommer, er han glad for et af hans nyere bekendtskaber, computeren. Kender vi Birgar??? Hvad nu hvis jeg læser denne først? Må jeg ikke det? Tja.. Kommunevinklen havde været bedre som nr. 2 historie :- )

4 Camilla Madguider som Michelin- guiden kamuflerer den reelle madoplevelse I en tid med Danmark i centrum for verdens bedste restaurant og verdens bedste kok, hvad er det, der skaber den gode madoplevelse. Er en Michelinstjerne ikke en flok madglade menneskers smalle syn på en god oplevelse? Gør den bare skarpere - undgå fyld- ord. Der er rigtig meget indledende snak inden vi kommer derind, hvor vi får noget at vide. Faktisk helt ind til billedet! Du stiller to spørgsmål - og svarer ikke på dem: Men hvordan gennemskuer du, hvilken madguide du skal følge? Skal du gå efter Michelin- guiden, The World s 50 Best eller skal du gå ind på tripadvisor og se, hvad andre anbefaler? Ja, hvad skal jeg? Hjælp mig i stedet. Lav en liste over de bedste madanmelder- sites. Gør mig klogere. Ikke starte med mellemrubrik! Sprog: "I forhold til prisen, som i de dyre restauranter er en væsentlig parameter, så er det ikke noget maden bedømmes på af anmelderne eller de besøgende." Hvad står der? Zagat - koster premium membership Hvorfor siger du ikke det? Østeuropas oversete gourmet perle giver smag for mere Budapest er en overset gourmetperle, hvor lækker mad og vin er hovedingredienserne i dage fyldt med romantik og sanselige oplevelser ud over det sædvanlige. Hvad med at linke til Wiki: "Når du har opgivet Rom og Paris, som de mest oplagte, så kommer du lidt nede af listen på Tripadvisor til Budapest" Skriv i stedet: Når du har opgivet Rom og Paris, som de mest oplagte, så kommer du lidt nede af listen på rejse- websitet Tripadvisor til Budapest (forklar og hjælp!) "Der er dog ingen tvivl om, at både brugere og Michelin- guiden er enige i, at Costes er et besøg værd." - men hvad er Costes? Skriv i stedet: Der er dog ingen tvivl om, at både brugere og Michelin- guiden er enige i, at restaurant Costes er et besøg værd. Billedteksten: Sig noget mere.

5 Mellemrubrik: De små overraskelser. Vær mere præcis, fx "Overraskelse: Knust is med gin og citronskum" "Det er genkendelsen og udmærkelsen samlet i en ret." og "Der er også gør- det- selv- retterne med et twist." Du bruger ord, som jeg har svært ved at forbinde med michelin- mad.. genkendelse og gør- det- selv Overvej en mellemrubrik til hver ret - for at give overblik. "Pris: 1150 pr mand inklusiv drikkepenge" - hvad er det for penge? Ungarske? Menu: Se dagens menu - > Se dagens menu hos Costes (PDF)

6 Claus Kun 100 kilometer til sjællændernes egen skibakke i Sverige Når skiene vil op af kælderen og på sne, som en forårskåd hoppe vil på græs, så besøg Vallåsen i Sverige, hvor skientusiaster får masser af udfordringer. Manchet: Vend rundt på ordene. "Når skiene vil op af kælderen og på sne, som en forårskåd hoppe vil på græs" er for upræcist til hardcore webskrivning. Billede/billedtekst: Fint med billedet i toppen. Men giv mig noget relevant information i billedteksten - fx. noget om liften, man ser på billedet. Liftkort, længde Fint med links mellem afsnittene "Så tilbringes natten på et af de små hoteller eller pensionater, som har specialiseret sig i at sørge for dansker- invasionens behov" - - hvor får jeg hjælp her? Læs også link tager mig til edit- versionen af artiklen! Vi bruger Vallåsen til leg og som opvarmning Tusindvis af danskere tager til Sverige for at stå på ski. Og den nærmeste bakke ligger kun 100 kilometer fra København. Vi mødte en stamgæst på Vallåsen. BIlledet: Hvem er hun og hvorfor skal hun have lukkede øjne??? Du har delt artiklen i to.. Den med "Gode råd" kunne godt have været en selvstændig artikel, som du kunne linke til fra både den ene og den anden artikel i stedet for at jeg skal finde den i bunden af denne artikel. Fine artikler :- )

7 Eva Skrottede jernskib for at få husbådsplads Hvor er manchetten? Link: "så jeg fik et sted til min husbåd". Jeg ved ikke, hvad jeg får via dette link. Hvis det er artiklen "Simon bor på gyngende grund" skal du sikre identitet. "Efter han havde lagt sin husbåd ulovligt til kaj i Nordhavn, var han hele tiden i konflikt med havnemyndighederne." Vær mere præcis. Fx: "Efter han i to år havde lagt sin husbåd ulovligt til kaj i Københavns Nordhavn, var han hele tiden i konflikt med havnemyndighederne. Og hvornår skete det her i øvrigt? Vær præcis Simon bor på gyngende grund Hvorfor er der to ens billeder? Og hvad betyder "Såvej hund som herre synes det er dejligt og koldt at bo på havnen." - er det en indledning? en billedtekst? Hvor er mellemrubrikkerne? Din hovedartikel er ikke skrevet til web. Den virker mest af alt som en uredigeret version til noget, der skal ende som en printartikel.

8 Francisca Slemme gader og fine herberger skal rydde Rio op For at få de hjemløse væk fra gaderne i Rio de Janeiro, Brasilien, skal det gøres fristende at flytte på herberg. Bland andet ved at gøre livet på gaden hårdere. Rubrik svær at læse.. Kan en gade være slem og rydde noget op? Resume - langt. Prøv at præcisere mere, fx: Hjemløse i Brasiliens hovedstad Rio de Janeiro skal væk fra gaderne. Livet på gaden skal gøres hårdere for at tvinge de hjemløse på herberg Mystisk link: "Et bad og et måltid mad senere, valgte de fleste hjemløse at gå fra herberget igen. Tilbage til gaden, hvor de ikke møder nogen krav. Hvor de kan tjene penge. Indsamlingen af hjemløse havde derfor begrænset effekt på bybilledet." - hvad er ideen? By the way: linket fører til edit- versionen af artiklen.. Sprog: "Men har man først været i byen, husker man endnu et element de hjemløse." ordet element er svært her. Hvad med "Men har man først været i byen, husker man også dens 4800 hjemløse." Sprog: Løser ikke årsagen - man kan ikke løse en årsag. Man kan fjerne en årsag eller løse et problem Hvor er billedteksterne? Hvem har taget fotos? Brasiliens tiggere tjener en skolelærers løn De hjemløse præger bybilledet i Rio de Janeiro. Mange af dem fristes ikke af tilbuddet om tag over hovedet, for tiggeriet er en indbringende beskæftigelse. Kunne godt skærpes... Fint med tiggerens budget. Især hvis du kan dokumentere det. Noget korte og abrupte sætninger ind imellem - pas på ikke at misbruge den stil. Det bliver lidt meget og grænser til det svært forståelige ind imellem. "De nyeste og meget omdiskuterede politiske tiltag for at få tiggerne væk fra gaderne i Rio går ud på, at gøre de hjemløses levevilkår dårligere. At gøre livet på gaden mere ubehageligt." - svært med linket.. Prøv i stedet sådan: De nyeste og meget omdiskuterede politiske tiltag for at få tiggerne væk fra gaderne i Rio går ud på, at gøre de hjemløses levevilkår dårligere. At gøre livet på gaden mere ubehageligt. Læs: Slemme gader og fine herberger skal rydde Rio op

9 Jeanette Sprogligt værksted åbner for værktøjskassen Danser bogstaverne zumba? Slår fagbegreberne knuder? Så kom forbi sprogligt værksted. Døren er åben for dig, der har brug for hjælp til sproglige udfordringer i dit studie. Hm Indledningen herunder er faktisk mere præcis: Sprogligt værksted er et tilbud til alle elever og studerende på de pædagogiske uddannelser i VIA, Campus Horsens. I værkstedet får du sproglig vejledning og coaching på skriveproces og oplæg. Der er åbent hver onsdag mellem Prøv at informere mere og mal mindre i din manchet. Hvor ligger det? Hvordan ser det ud? Et billede af døren?? Hjælp mig derind. Ordblind: Hvorfor er den først? Noget teknisk skrevet - hvem er målgruppen? Risikerer du ikke, at ingen læser videre, fordi de enten er ordblinde og ikke kan læse det - eller osse ikke er og siger: Det er ikke noget for mig? Hvis du henvender dig til ordblinde, har du en stor udfordring :- ) Fra ordblind til ovenpå Kom ud af busken og gør noget ved problemet - lyder rådet fra en studerende, der fik vendt volapyk til veltalenhed. Han anbefaler et besøg i Sprogligt værksted. Fint - måske lidt mere info i rubrikken. Hvad med noget så kedeligt som Sprogligt værksted hjælper ordblinde Ordblind studerende anbefaler at bruge Sprogligt værksted og giver det gode råd: Kom ud af busken og gør noget ved problemet Link til ordblindeforeningen lidt malplaceret inde i artiklen. Mellemrubrik: Hjælp at hente hm.. prøv at være mere konkret, som fx: - > Skanner, diktafon og software hjælper ordblinde - > Fagudtryk på køleskabslågen - > Ydmygende specialundervisning ellers fin- fin artikel

10 Jim Forårsklar cykel i fem nemme trin Brug vinterferien gøre familiens cykler klar til foråret. Vis dine børn, hvor nemt det er: Vask, puds, smør og tjek bremserne. Her viser Morten hvordan. Fint, enkelt og informativt. Punkterne: Vend sproget fra passivt til aktivt. Cyklen vaskes med sæbevand - > Vask cyklen med sæbevand Mere passivt sprog: Tørres, gnubbes Cykelreparationer det klarer min far! Familiens cykler har rustne kæder og snavsede fælge. Slidte bremser og sløve gearkabler. Hvem står for klargøringen? Kan en teenager ikke smøre sin cykel selv? Hm.. lidt tynd artikel. Du kunne godt have gjort den sjovere med en slags statistik. Vi har spurgt 3.g hvor mange der kan lappe en cykel Ræk hånden op Du antyder/lover i bunden, at her lærer vi at lappe en cykel, men det gør vi jo ikke???

11 Line Knoglemarv giver nyt håb for heste med gaffelbåndsskader En hest med en gaffelbåndsskade betyder i mange tilfælde en ende på en karriere som ridehest. En ny operationsmetode, hvor man transplanterer benmarv fra hestens egne knogler direkte ind i det skadede gaffelbånd, giver meget bedre og hurtigere helbredelsesmuligheder. Forsøget er gjort med hesten Mummi. En noget lang manchet!!! Få den lige ned på 160 anslag! Lange afsnit. Prøv at ramme tre linjer. Fx. ved at fjerne fyld som "Mummis træning er altid sket efter alle kunstens regler". Sprog: Pas på med passiver: køres - beordres - gåes videre Vend artiklen om: Det vigtigste er den svenske behandling. Dernæst Mummis sygehisorie. Nogle gange er det en god idé at droppe kronologien. Læs mere linket er forkert (2 x Mummi får en ny chance Til trods for at hesten Mummi er opgivet af de danske dyrlæger, er hun blevet kørt hele vejen til Slöinge i Sverige for at blive opereret for sin gaffelbåndsskade. En ny operationsmetode giver selv opgivede heste som Mummi nyt håb for at blive raske Lang manchet. Hvad får vi præcist i denne artikel? OK - hvad koster det? Betaler danske forsikringer for behandlinger i udlandet? Hvad er egentlig succesraten? Fin artikel, men der er stadig spørgsmål at stille. Du kan med fordel skærpe fokus (i denne artikel) på behandlingen i Sverige. Giv os masser af information! OK der er tre vikler: Mummi- casen, knoglemarvs- behandlingen og endelig behandlingsforløbet. Prøv at fokusere skarpt på de vinkler.

12 Lisbeth Historisk forskning kaster nyt lys på trekantruten Trekantruten København, Guldkysten, Dansk Vestindien er kendt som årsag til Danmarks velstand i kolonitiden. Det holder ikke stik, siger forsker Erik Gøbel Rubrikken henvender sig virkelig til et historisk interesseret publikum trekantruten? Fin billedtekst Gode mellemrubrikker! Lidt svært at lure vinklen, betyder det, at kun tre pct. besejlede alle tre destinationer på samme tur - eller betyder det, at de tre ben i ruten ikke alle var lige vigtige - eller betyder det hvad? Hvorfor er det her interessant? Betyder det, at handelen ikke var, som vi har troet, eller foregik den bare på en anden måde? Dansk slavehandel blev forbudt og fik statsstøtte! Dansk Vestindien er mere end palmestrande og eksotisk mad. Øerne rummer også et dystert kapitel af Danmarks historie om vores fortid som slavehandlende nation. Prøv at strame manchetten endnu mere op. Fx "Danmark forbød som de første handel med slaver i 18xx, men gav samtidig støtte til slaveejere, for slut med slavehandel betød ikke slut med slaveri." Fascinerende historie. Du kunne godt fokusere den eller vinkle den endnu mere på "bankpakken" ups "slavepakken".

13 Maria Sightseeing på Christiania I udlandet er det tit Christiania og nationalhelte som Laudrup og Schmeichel forstås der sætter Danmark på landkortet. Men, hvad gør Christiania så speciel? Fokusér og pas på ikke at aflede læseren: I udlandet er det ofte Christiania der sætter Danmark på landkortet. Men, hvad gør Christiania så speciel? Når du bruger jeg- form ville det have været fint med et foto af dig. Link: Læs om Højesterets dom - fint, men måske lidt svært i en mere tidløs artikel at have en nyhed? Sprog: "leder an" - - man kan føre an eller man kan lede. Man kan ikke lede an "der engang modtog fire kokkehuer af Politiken" Hvilken restaurant, hvornår fik den fire kokkehuer? "Han gav to koncerter for fulde huse i Grå Hal" > "Han gav i 1996 to koncerter for fulde huse i Grå Hal" vær præcis! Savner billedtekster Vandt Christiania? Christianias advokat Knud Foldschack kalder dagens Højesteretsdom en sejr. Det gør modstanderne også. Et er dog sikkert: Ingen ved, hvad afgørelsen vil betyde for Christianias fremtid. Hvorfor linket til p3- nyhedernes hjemmeside? OK personlig stil. " Staten ejer Christiania, så at sige, at de har vundet brugsretten giver egentlig ikke mening, hvisker en pige, der sidder ved siden af mig udenfor retslokalet. Hun læser jura og har fulgt sagen tæt, men fortæller, at det er de færreste, der egentlig ved hvad den drejer sig om." OK, hvordan hjælper du os så? Mellemrubrik: Politisk løsning - siger den nok?! "Det lader dermed til at bolden ligger hos politikerne. Så må vi bare håbe, at de ved, hvad sagen drejer sig om."

14 OK personlig stil. Men du ender med at blive meget subjektiv. Hvis det er ærindet skal du lade det være tydeligt - dvs. i rubrik og manchet. Hvis ikke, skal du sørge for at have dokumentation/belæg i orden. Ved politikerne ikke, hvad sagen dreje sig om?

15 Mikkel En iltmaske i julegave Flere og flere småbørn i danske institutioner rammes af vuggestuepest. I værste fald ender den med en tur på hospitalet. Skal vuggestuepest ikke i gåseøjne? Har du belæg for flere og flere? God indledning (vist nok ikke helt web- rigtig, men godt skrevet). God billedtekst Skriv halvandet år i stedet for 1 1/2 Lidt kommaproblemer Link: de mest almindelige børnesygdomme - ikke nødvendigt (men nu har du vist, du kan lave det :- ) " tordner Pernille Lund." - tordner er lige over kvalmegrænsen (for mig) OK OK men får du overhovedet etableret en sammenhæng mellem Oscar og vuggestuepesten? Hvad er hans diagnose? Er der en direkte årsagssammenhæng ml. iltmasken og vuggestuen? Vil nogen sige det (andre end Pernille)? Syge børn leger bedst Vuggestuepest er en plage for børn, forældre og pædagoger. Hvem har ansvaret for sundheden i institutionerne? Du leger fint med ordene (Håndholdte sygdomme ) - Jeg var ikke forberedt på det cirkus. Siden Oscar startede i vuggestuen, har han hostet og snottet, haft 40 i feber tre gange, lussingesyge, lungebetændelse, mellemørebetændelser og øjenbetændelse. Og jul og nytår var vi på hospitalet med ham, fortæller hun. - du behøver ikke alle de links. Gør fx sådan: - Jeg var ikke forberedt på det cirkus. Siden Oscar startede i vuggestuen, har han hostet og snottet, haft 40 i feber tre gange, lussingesyge, lungebetændelse, mellemørebetændelser og øjenbetændelse. Og jul og nytår var vi på hospitalet med ham, fortæller hun. Læs: En iltmaske i julegave

16 Pernille W M Gode råd til ægtefæller på udebane En kommende udstationering vækker drømme og forventninger om et liv på solsiden. Men især den medfølgende ægtefælle kan få en mavepuster, når de nye omgivelser overrasker med grå hverdag. Hm jeg ved faktisk ikke, hvad artiklen handler om. Udebane, solsiden, mavepuster, grå hverdag??? Mellemrubrikker: Kontakt Djøf et halvt år før afrejsen - > Djøf kan hjælpe med netværk Så lad flyttekasserne stå og gå i gang med det samme med at danne dit eget netværk - og hvordan gør man så lige det - konkret?! Forslag til rubrik/manchet: Job i udlandet kan give krise i parforholdet Krise i parforholdet er årsagen i syv ud af 10 tilfælde, hvor en udstationering i udlandet afbrydes i utide. Frustration hos den hjemmegående kan dog forebygges (160 tegn) Udstationering blev starten på ny karriere Kæresten fik job i Bruxelles og Annette Sloth tog med. Det blev en mulighed for at vælge levevej med hjertet. Billedtekst: En stolt galleriejer. - arh hvad? Det mener du ikke! Pas på sproger ikke kammer over og bliver klicheagtigt det er du slem til: Hendes tøj lyser op i glade farver, og indimellem anekdoterne fra fortiden slår galleristen en hjertelig latter op.når hun lige at sige, før latteren kommer rungende..siger Annette Sloth, mens hun ranker ryggen bag sin disk.

17 Pernille G. G. Fra lektiecafé til bungy jump down under Mange unge vælger stadig at tage et sabbatår efter at have afsluttet en ungdomsuddannelse. Rie Kramme bruger sit på frivilligt arbejde og oplevelsesrejse til Australien. Lidt fortænkt rubrik- og misvisende i forhold til vinklen. Manchetten langt bedre og mere præcis. Link: Dansk Erhverv - virker ikke Hvad er historien? At de unge målretter deres sabbatår? Det skal frem. "Mange,.. Det vil sige, at sabbatåret ofte bliver en kombination af arbejde, udlandsophold og frivilligt arbejde." Dokumentation? Sprog: "Rie Kramme er 20 år og blev færdig som student sidste sommer" Undgå relative tidsangivelser. Skriv i stedet: Rie Kramme blev student sommeren 2010 Modsiger slutningen ikke din pointe? Fint med henvisningen oppe i teksten. Billedtekst: "Der laves lektier og hygges i lektiecaféen på Fuglsanggårdsskolen" - slap! Billedtekst: "Rie får blomster som tak for indsatsen" - hallo, blomster jeg forstår godt, hun ser lidt betuttet ud. Det er tæt på at være ydmygende, synes jeg... nå, men det er bare mig, der bliver lidt forarget :- ) God historie. Lidt slap visse steder og du kunne godt gå hårdere til stålet. Dvs. holde en skarp vinkel på det kompetence- udviklende, selvudviklende osv. perspektiv på sabbatåret - og måske endda få nogle kommentarer udefra - fra Dansk Erhverv Her er plads til både lektier og hygge Sådan beskriver Rie Kramme lektiecaféen på Fuglsanggårdsskolen i Virum, der drives af unge frivillige. Og det går rent ind hos børnene. De kommer fast hver uge. Billedtekst: "Der laves koncentreret lektier i lektiecaféen på Fuglsanggårdsskolen" - øh. ok, nå Hvad med "Hver onsdag bruger 12 børn i alderen år lektiecafeen " Giv os meningsfuld info i billedteksten. Pas på med autopiloten til billedteksterne!

Et år i Paris. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor vil Jacob til Paris?

Et år i Paris. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor vil Jacob til Paris? Opgaver til Et år i Paris Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor vil Jacob til Paris? 2. Hvorfor er Lone ked af det? OPGAVE 2

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Kæreste nej tak- opgaver

Kæreste nej tak- opgaver Kapitler Spørgsmål teori med eksempler side 2 Kapitel 1 Mikkel side 3 Kapitel 2 Sport side 4 Kapitel 3 Arbejde side 5 Kapitel 4 Posthuset side 6 Kapitel 5 Chefen side 7 Kapitel 6 Postbud side 8 Kapitel

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen

Restaurant Petit. Før du læser bogen OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 1. Læs teksten på bagsiden af bogen Hvor er Jacob og Lone henne? Hvad laver de? Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem? Snak om, hvad I synes

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer 53 Will you follow? - Udaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 53 Will you follow? Introduktion til denne Ud-aften I aften skal vi hænge flødeboller op i træerne og sige tak for, at vi har en dejlig by - og

Læs mere

Isumaginninnermut Naalakkersuisoqarfik Departementet for Sociale Anliggender

Isumaginninnermut Naalakkersuisoqarfik Departementet for Sociale Anliggender Isumaginninnermut Naalakkersuisoqarfik Departementet for Sociale Anliggender Februar 2010 Til dig som bor hos plejefamilie 6-12 år Februar 2010 Udgivet af: Grønlands Selvstyre 2010 Departementet for Sociale

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene?

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene? Du har en samtale med forældrene til Sofie på tre år. Under samtalen fortæller familien, at det altid er faderen, som bader Sofie. Faderen forguder Sofie og tiltaler hende som sin lille kæreste. Når han

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Af Jette Damgaard Foto: Anette Damgaard Bjørndal

Af Jette Damgaard Foto: Anette Damgaard Bjørndal Fotograf ved 22 et tilfælde Hun har selvfølgelig altid fotograferet sine egne tre børn. Men det var først, da Anette Damgaard Bjørndal ved et tilfælde blev skolefotograf, at hun fandt ud af, at hobbyen

Læs mere

Aldersfordeling. Indledning. Data

Aldersfordeling. Indledning. Data Indledning Vi har i uge 9, 10 og 11 arbejdet med TPM det tværprofessionelle modul. Vores team består af Mikkel Jørgensen (lærerstuderende), Charlotte Laugesen (Socialrådgiverstuderende), Cathrine Grønnegaard

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks Tag bedre billeder af dine børn med disse 3 super nemme tricks Kender du det? Mini er simpelthen så charmerende at du slet ikke kan modstå at prøve at fange øjeblikket? Men når du ser billedet tænker du

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Tusnelda. Marie Kongsted Møller. christian@vonbaden.dk jonasandreas@gmail.com

Tusnelda. Marie Kongsted Møller. christian@vonbaden.dk jonasandreas@gmail.com Tusnelda Af Marie Kongsted Møller Station Next Roden 2010 marie_moeller@hotmail.com christian@vonbaden.dk jonasandreas@gmail.com INT. - S ATELIER - DAG //Dag 1// Tusnelda maler på sit kunstværk, og hendes

Læs mere

Guide: Undgå at økonomien ødelægger parforholdet

Guide: Undgå at økonomien ødelægger parforholdet Guide: Undgå at økonomien ødelægger parforholdet Økonomien giver knas i næsten hvert andet parforhold. Vi bliver især irriterede, hvis partneren lukker øjnene for de økonomiske realiteter Af Louise Kastbjerg,

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Nyhedsbreve. Hvorfor og hvordan? Naturturisme 24.11. 2014

Nyhedsbreve. Hvorfor og hvordan? Naturturisme 24.11. 2014 Nyhedsbreve Hvorfor og hvordan? Naturturisme 24.11. 2014 Hvorfor nyhedsbrev? Fordi min chef siger, vi skal have et For at øge salget For at blive mere synlige Salg og rela4oner Informere Trække kunderne

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene:

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene: Familien Danmark Tema: Familieliv Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Hvor er Michael Svarer professor? Hvad viser Michaels Svarers forskning? Hvornår finder vi typisk vores partner? Hvor mange

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R)

Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) 1 Budget-2016-talen v. Susanne Crawley Larsen (R) Indledning Det går godt i Odense. Vi kan glæde os over, at flotte arrangementer som Tinderbox og HCA-festivals har ryddet avisernes forsider med megen

Læs mere

Legogaven fra Danmark

Legogaven fra Danmark Kapitel 12 Bire havde det ikke godt. Han trivedes ikke og udviklede sig ikke lige så let som mange af de andre. Den lille dreng kunne skifte karakter på et splitsekund. Det var som at se Dr. Jekyll og

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Denne kalenderbog tilhører. Jeg lover hermed at bruge 365 dage på at nå mine mål og være selvkærlig. Underskrift

Denne kalenderbog tilhører. Jeg lover hermed at bruge 365 dage på at nå mine mål og være selvkærlig. Underskrift Mette Holm Denne kalenderbog tilhører Jeg lover hermed at bruge 365 dage på at nå mine mål og være selvkærlig Underskrift Forord af Mette Holm Kære dig Jeg har sammensat denne dagbogskalender til dig

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

10 spørgsmål til pædagogen

10 spørgsmål til pædagogen 10 spørgsmål til pædagogen 1. Hvorfor er I så få på stuen om morgenen? Som det er nu hos os, er vi 2 voksne om morgenen kl. 8.30 i vuggestuen og 2 kl. 9 i børnehaverne, og det fungerer godt. For det meste

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

LIVTAG #3 2011. Jeg kom ude fra landet i Finland, så det var jo helt fantastisk med alt det jazz og rock, som vi kunne gå ud og høre i København

LIVTAG #3 2011. Jeg kom ude fra landet i Finland, så det var jo helt fantastisk med alt det jazz og rock, som vi kunne gå ud og høre i København 34 Jeg kom ude fra landet i Finland, så det var jo helt fantastisk med alt det jazz og rock, som vi kunne gå ud og høre i København Når hjælperen bliver en ven Af Merete Rømer Engel, journalist FOTO Christian

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN MÅLGRUPPE: De voksne BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN Ved IS IT A BIRD 20. februar, 2015 Annika Porsborg Nielsen annika@isitabird.dk Hvem er de voksne? De voksne kæmper for at genskabe

Læs mere

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller Bliss er mit liv Hayla Søndergaard fortæller Præsentation Jeg hedder Hayla Søndergaard. Jeg er 20 år og har CP. Jeg bor på Østerskoven i Hobro - her har jeg boet de sidste 3 et halvt år.. Jeg er lidt brasiliansk

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne.

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Sort Hvid Spilpersoner - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Jheck' Han går sammen med Nathanael ud af kirken. De går og snakker. Imens han rammes

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning 1. Det kradser i halsen Issa: Hvad? Er det der egentlig dine cigaretter? Simon: Nej, jeg ryger ikke. Det er nok Martin fra min klasses. Han er begyndt at ryge igen. Issa: Er der ellers mange fra din klasse,

Læs mere

Da vi flyttede til USA, oplevede jeg konflikter på alle de 3 niveauer som Mette Weber nævner i blogindlægget Flytning skaber konflikter

Da vi flyttede til USA, oplevede jeg konflikter på alle de 3 niveauer som Mette Weber nævner i blogindlægget Flytning skaber konflikter Portræt af en verdensborger Elise Hahn, Californien Mette Weber Om Konflikter i udlandet Da vi flyttede til USA, oplevede jeg konflikter på alle de 3 niveauer som Mette Weber nævner i blogindlægget Flytning

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO august 2013

Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Nyhedsbrev fra SFO august 2013 Kære forældre Velkommen til et nyt spændende år i SFO og en særlig velkomst til de nye på 0. årgang. Husk at skrive navn i jeres barns tøj og fodtøj. Det gør det letter at

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Guide: Bevar gløden i forholdet - hele livet

Guide: Bevar gløden i forholdet - hele livet Guide: Bevar gløden i forholdet - hele livet Gløden er væk. Sommerfuglene i maven er fløjet bort. I sidder i hver jeres hjørne af sofaen uden at tale sammen. Skilsmissen er kun en underskrift væk. Et skrækscenarie

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Velkommen i Holmegårdens Dagpleje

Velkommen i Holmegårdens Dagpleje 1 Velkommen i Holmegårdens Dagpleje Hvem og Hvor Jeg hedder Anja og er fra 1979. Min mand hedder Jonas og er fra 1981. Vi har 2 drenge: Marcos fra november 2000 og Kian fra juli 2011. Dem vil du komme

Læs mere