Teknik og Miljøudvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik og Miljøudvalg"

Transkript

1 REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Per Løkken Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Gadebelysning - Renoveringsmodel for gadebelysning 2 TM Ændringer i bybusnettet TM Kommuneplan09,tillæg nr , landsbyafgrænsning, temaplan 4 TM Lokalplan , Restaurant og klubhus, Horsens Sejlklub. Høring 5 TM Forslag til Lokalplan , Ny Torstedhal 6 TM Varmeplan - Projektforslag Naturgasforsyning Oddervej 5, Søvind 7 TM Forslag til Helhedsplan for Hovedgård 8 TM Nørrebrogade - ombygning af strækningen Adelgade til Priorsløkkevej østsiden 9 TM Krydset Bjerrevej/Bollervej/Strandkærvej - Ombygning af signalanlæg 10 TM Signalanlæg Silkeborgvej 11 TM Bygholm Bakker m.fl. - navngivning af nyt boligområde nord for Bygholm Sø 12 TM Orientering

2 Side 2/26 1 TM Gadebelysning - Renoveringsmodel for gadebelysning Resumé Af budgetaftalen for 2013 fremgår det, at Økonomiudvalget i efteråret 2012 skulle drøfte den fremtidige drift og organisering af gadebelysningen i Horsens Kommune, bl.a. under inddragelse af erfaringerne fra Hedensted Kommune. Der foreligger nu forslag til organisering og gennemførelse af en renoveringsplan, herunder forslag til en finansieringsmodel. Sagen fremlægges på mødet. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Der arbejdes videre med modellen, hvor gadebelysningen renoveres efter den foreslåede handlingsplan og efter udbud. Udbuddet gennemføres efter alternativ 2/investeringsplan 2 med 50% armatur og ekstra master jf. belysningsplanen. Planens samlede bruttoinvesteringer udgør ca. 125 mio. kr., hvoraf 69,5 mio. kr. kan lånefinansieres i henhold til Bekendtgørelse om kommunernes låntagning. 2. Der i budgetterne årligt indarbejdes anlægsudgifter til renovering af gadebelysningen, lånoptagelse, renter og afdrag samt driftsbesparelser m.v. i overensstemmelse med investeringsplanen i vedhæftede bilag, investeringsplan Økonomiudvalget beslutter, hvilke af de 2 relevante løsningsmodeller, der skal benyttes: a) Gennemførelse efter kommunens egen renoveringsplan og selvstyring b) Gennemførelse af renoveringen igennem et ESCO-udbud med privat/entreprenørs renoveringsplan og styring Hvis ESCO-udbud vælges, vil økonomien være ukendt frem til valg af leverandør. Indstilling 1 og 2 er under forudsætning af egen renoveringsplan og selvstyring. Beslutning Indstillingen tiltrådtes m.h.t. punkt 1, hvor der arbejdes videre med investeringsplan 2. Inden sagen behandles i ØK, indhentes erfaringer fra andre kommuner m.h.t. styringsmodel og økonomi. Per Løkken deltog ikke mødet.

3 Side 3/26 Sagsfremstilling Af budgetaftalen for 2013 fremgår det, at Økonomiudvalget i efteråret 2012 skulle drøfte den fremtidige drift og organisering af gadebelysningen i Horsens, bl.a. under inddragelse af erfaringerne fra Hedensted Kommune. På denne baggrund er der truffet aftale med firmaet Fredsted Consulting, om udarbejdelse af forslag til en strategi for fornyelse af kommunens gadebelysningsanlæg, herunder økonomiske model(-ler) til finansiering af fornyelsen. Fredsted Consulting har assisteret en række kommuner med udbud af gadebelysningsanlæg, herunder Hedensted Kommune. Repræsentanter for Fredsted Consultning vil være til stede under fremlæggelsen af sagen ved mødet i Teknik- og Miljøudvalget. Baggrund og udfordringer Af budgetaftalen for 2012 fremgår det, at der skulle udarbejdes forslag til en ejerstrategi med en tidshorisont på 5-10 år, udbud af vedligeholdelsen af gadebelysningen samt en plan for udskiftning af den udtjente gadebelysning. Det af firmaet Hansen & Henneberg udarbejdede forslag til en handlingsplan for kommunens gadebelysning i 2012, viste følgende status for kommunens gadebelysning: 1. Ud af det samlede antal gadebelysningsarmaturer på ca er ca forsynet med en kviksølvslyskilde, der ved udgangen af 2015 ikke længere vil kunne udskiftes, da kviksølvslyskilden udfases, som en konsekvens af implementeringen af EU s Ecodesign direktiv. 2. Ud af de ca gadebelysningsmaster er ca gamle og udtjente træ- og gittermaster. 3. En stor del af kommunens elforsyningsledninger til gadebelysningen er uhensigtsmæssigt opdelt og en del af elforsyningen foregår via luftledningsanlæg, som skal jordlægges. 4. En stor del af Horsens Kommunes installationer for vejbelysning afregnes efter beregnet forbrug. I forbindelse med armaturudskiftning, hvor der anvendes dæmpbare armaturer, er det nødvendigt med elmålere på installationerne, for at kunne dokumentere det reelle forbrug. I NRGi område er der ca. 347 kontaktorer, der i dag forsyner vejbelysningsanlægget. Dette skal ændres til ca. 150 nye målerinstallationer med nye skabe og nye styringer. I øvrige områder vurderes det, at der skal etableres ca. 30 nye målerinstallationer. Notat vedrørende løsningsmodeller for udbud af drift og renovering af gadebelysningen i Horsens Kommune Der henvises til vedhæftede bilag/notat, idet følgende kun er gengivet som resumé. Der er to relevante løsningsmodeller:

4 1. Gennemførelse efter kommunens egen renoveringsplan og selvstyring 2. Gennemførelse af renoveringen igennem et ESCO-udbud med privat/entreprenørs renoveringsplan og styring Ad.1. Gennemførelse efter kommunens egen renoveringsplan og selvstyring Side 4/26 Denne løsningsmodel medfører, at den indgåede aftale med EnergiMidt og Elcon fortsætter frem til og med 2015, og at det er kommunen med assistance fra en konsulent, der gennemfører planlægning, udbud og gennemførelse for den mest hensigtsmæssige investering således, at der opnås en hurtig og målbar energibesparelse. Kommunen opnår med dette forslag 100 % indflydelse på renoveringsplanlægningen, herunder indflydelse på hvor og hvornår renoveringen skal påbegyndes, ligesom kommunen får fordel af de teknologiske forbedringer med hensyn til lyskilderne (LED), som fortsat foregår, og som forventes at medføre yderligere energibesparelser. Energibesparelserne foreslås anvendt dels til afdrag på optagede lån og dels til udskiftning af træ- og gittermaster. Alternativ 1 - Investeringsplan 3 Alternativ 1 beskriver et forslag til en investeringplan og en handlingsplan efter de principper, som er beskrevet i den vedtagne belysningsplan, hvilket medfører: Etablering af målerinstallationer og styring på ikke målte anlæg samt ændring af elforsyningsledningsnettet. Kunne gennemføres i 2013 og 2014 med en samlet investering på ca. 5,6 mio. kr. Udskiftning af eksisterende udtjente og energitunge armaturer til mere energivenlige (LED) armaturer. Kunne gennemføres i perioden , begge år incl. med en samlet investering på ca. 75,6 mio. kr. Udskiftning af træ- og gittermaster, herunder kabellægning af luftledningsanlæg i forbindelse med den kabellægning, som elforsyningsselskaberne gennemfører. Kunne gennemføres i perioden med en samlet investering på ca. 55,7 mio. kr. Det totale investeringsbehov er således ca. 137 mio. kr. excl. driftsbesparelserne fra de mere energibesparende armaturer m.m. Alternativ 2 - Investeringsplan 2 Alternativ 2 beskriver en mindre omkostningstung renovering af gadebelysningen, idet der i dette alternativ gennemføres en udskiftning af 50 % af belysningsarmaturerne til en billigere armaturtype, som holdbarhedsmæssigt og lysteknisk skønnes ligeværdig med belysningsplanens anbefalede armaturer, men med en udformning af armaturhuset, som er knapt så æstetisk optimal, som belysningsplanens anbefalinger. De øvrige 50 % af belysningsarmaturerne udskiftes til den/de armaturtype (-r), som fremgår af den vedtagne belysningplan.

5 Side 5/26 Alternativ 2 anbefales/foreslås realiseret og vil medføre: Etablering af målerinstallationer og styring på ikke målte anlæg samt ændring af elforsyningsledningsnettet. Foreslås gennemført i 2013 og 2014 med en samlet investering på ca. 5,6 mio. kr. Udskiftning af eksisterende udtjente og energitunge armaturer til mere energivenlige (LED) armaturer. Foreslås gennemført i perioden begge år incl. med en samlet investering på ca. 64 mio. kr. Udskiftning af træ- og gittermaster, herunder kabellægning af luftledningsanlæg i forbindelse med den kabellægning, som elforsyningsselskaberne gennemfører. Foreslås gennemført i perioden med en samlet investering på ca. 55,7 mio. kr. Det totale investeringsbehov er således ca. 125 mio. kr. excl. driftsbesparelserne fra de mere energibesparende armaturer m.m. Som det fremgår er der en differens i investeringerne på 12 mio. kr mellem de to alternative forslag. Det anbefales, at renoveringen/fornyelsen af gadebelysningen gennemføres efter alternativ 2, dvs. med en billigere armaturtype end forudsat i belysningsplanen for 50 % af armaturernes vedkommende, idet der i udpegningen af de steder, hvor den billigere armaturtype skal anvendes, tages hensyn til vejanlæggets funktion og sammenhæng og områdets benyttelse. Alternativ 2 foreslås gennemført ved optagelse af lån på i alt ca. 69,5 mio. kr. fordelt med 5 mio. kr i 2013, og 10 mio. kr i hvert af årene begge incl. samt ca. 4,5 mio. kr. i 2020 til udskiftning af armaturer, opsætning af målere og etablering af styring. Udgifterne til udskiftning af træ- og gittermaster samt kabellægning på i alt 55,7 mio. kr. kan ikke lånefinansieres. Udgifterne hertil afsættes ligeledes på anlægsbudgettet i årene 2014 til startende med 3 mio. kr. i 2014 og stigende til ca. 5,6 mio. kr. årligt fra 2020 og frem til Disse udgifter forventes løbende fiansieret delvist af "overskuddet", som fremkommer hovedsagelig i form af forskellen mellem mindreudgifter til elforbrug og vedligeholdelse og udgifterne til renter og afdrag på lån, svarende til i alt ca. 22 mio. kr. over den samlede periode. 33 mio. kr. skal således finansieres i forbindelse med den generelle budgetlægning over perioden 2014 til 2024, svarende til 3 mio. kr./år. Efter ca. 7 år - dvs. i vil kommunen opnå den fulde energibesparelse, der med de nuværende elpriser vil være ca. 4,6 mio. kr. om året. Ad. 2. Gennemførelse af renoveringen igennem et ESCO-udbud med privat/entreprenørs renoveringsplan og styring Denne løsningsmodel medfører, at kommunen skal gennemføre et udbud (EU-udbud), hvor det vindende entreprenørfirma efterfølgende skal stå for hele driften og vedligeholdelsen og renoveringen af gadebelysningen, som kommunen ønsker gennemført.

6 Kommunen skal i denne forbindelse opsige den indgåede driftsaftale med EnergiMidt henholdsvis Elcon, som løber til og med Side 6/26 Et sådant ESCO-udbud vil medføre en aftale med en løbetid på mellem 15 og 20 år, idet det bl.a. er energibesparelserne, der skal finansiere entreprenørfirmaets investeringer i anlæggene. Derudover skal kommunen betale et årligt beløb til entreprenørfirmaet så længe kontrakten løber. Der er således en sammenhæng mellem investeringens størrelse og energibesparelserne, der opnås samt kontraktlængden. Det er ikke muligt forlods at vurdere, hvordan udfaldet ved et ESCO-udbud vil blive, men en ikke uvæsentlig parameter i entreprenørens investeringer vil blive udskiftningen af de ca træ- og gittermaster, som ikke vil kunne finansieres med ESCO-lån. Som anført under beskrivelsen ovenfor, skønnes en udskiftning af træ- og gittermasterne at beløbe sig til ca. 55,7 mio. kr. Denne omkostning vil også skulle finansieres af energibesparelserne. Det er forbundet med en række fordele og ulemper ved anvendelsen af de to løsningsmodeller. Disse er udførligt beskrevet i notatet, der er vedlagt som bilag. Konsulentbistand Uanset valg af løsningsmodel vil det være nødvendigt at tilknytte en belysningskonsulent til udarbejdelse af udbudsmaterielet, herunder bearbejdelse og udredning af grunddata for det eksisterende gadebelysningsanlæg m.m. En sådan rådgiverydelse vil beløbe sig til mellem 1,0 1,4 mio. kr., hvilket jf. Tilbudslovens afsnit II A om varer og tjenesteydelser medfører, at rådgiverydelsen skal udbydes. Et sådant rådgivningsudbud vil medføre, at gadebelysningsentreprise n/-erne, jf. handlingsplanen, først vil kunne gennemføres i løbet af efteråret 2013 til eventuel iværksættelse ultimo 2013/primo Link til beslysningsplan: x Link til Udbudsportal: /PH Bilag Horsens Kommune - Notat TMU vedr investeringsplan og løsningsmodel Investeringsplan rev 2 - Bilag 1-2 og 3

7 Side 7/26 2 TM Ændringer i bybusnettet Resumé Pga. generelle forsinkelser på bybusnettet med lange ventetider, mistede korrespondancer og udgåede ture har Midttrafik vurderet, at tilpasninger af ruter og tider er nødvendige for at sikre bussernes rettidighed. Sagen fremlægges på mødet. Sagen afgøres af Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Midttrafiks forslag til ændringer af bybusser frem mod køreplanskift august 2013 tages til efterretning. Erfaringer fra omlægningen samt bemærkninger i forbindelse med høringsfasen danner grundlag for udarbejdelse af køreplaner Beslutning Vedtaget som indstillet. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Pga. generelle forsinkelser på bybusnettet, har kunderne fået længere ventetider, korrespondancer er gået tabt, og i nogle tilfælde er ture udgået. Det har slidt på troværdigheden. Midttrafik har derfor, i tæt dialog med Arriva, identificeret muligheder for at spare tid på de mest kritiske ruter og lægge mere luft ind på de mest kritiske tidspunkter. Forslagene er efterfølgende drøftet med Teknik og Miljø. Der foreslås følgende (forslagene er mere udførligt beskrevet i vedlagte notat fra Midttrafik): Morgenturene starter 5 minutter tidligere (3 ruter dog 10 minutter tidligere for at sikre korrespondancer). Det giver 5 minutter ekstra buffer til at klare forsinkelserne i morgentrafikken.

8 Side 8/26 Linje 1 betjener i dag Sundbakken på en enkelt morgentur. Denne tur foreslås flyttet til Haldrupvej ligesom resten af turene. Ofte er der ikke passagerer til/fra Sundbakken, og venstresving fra og til Haldrupvej giver store forsinkelser i morgentrafikken. Der er stoppested på Haldrupvej ud for Sundbakken og stitunnel under Haldrupvej. Linje 2 kommer ikke til at betjene Vitus Berings Plads i dagtimer på hverdage. I stedet kan stoppestedet ved trafikterminalen og på Løvenørnsgade ved Hospitalsgade benyttes. Linje 5 flyttes fra Grønlandsvej til Ove Jensens Alle. Betjening af Bilka og Løvbjergcentret forbliver (mindst) lige så god som i dag. Det store bolig- service- og uddannelsesområde på Horsens Hus-grunden får bedre betjening, mens betjeningen af Sundhedshuset bliver dårligere (ca. 200 m længere gangafstand). Linje 2 betjener fortsat Sundhedshuset med 3 afgange i timen. Området har tidligere været betjent af bybus på Ove Jensens Allé. Linje 6 og 7 kører ad Vejlevej i stedet for Ringvejen og Thorsvej. Hermed kommer de to linjer til at følge samme rute, som før det nye bybusnet blev lavet i Linje 8 betjener kun erhvervsområdet ved Saturnvej morgen og eftermiddag på hverdage, da der er få passagerer midt på dagen og i weekenden. Linje 10 får et to-delt ruteforløb i dagtimer på hverdage, hvor Flintebakken betjenes den ene gang og Bakkesvinget den anden gang. Hele ruten køres aften, weekend og i sommerkøreplanen. Der oprettes nyt stoppested på Langmarksvej ved Flintebakken, hvorved den nordlige del af Flintebakken også vil kunne benytte bussen, der går til Bakkesvinget. De foreslåede ændringer er trådt i kraft den 3. marts Denne nye køreplan for bybusserne sendes i høring fra den 18. marts til 1. april. Høringssvar, erfaringer med omlægningerne samt evt. forbedringer af bussernes fremkommelighed vil danne grundlag for udarbejdelse af køreplaner for Forslag til køreplan forelægges Teknik- og Miljøudvalget på mødet i maj. Sommerkøreplan 2013 bliver som 2012 med den ændring, at linje 5 får to afgange i timen i stedet for 1, da der er mange kunder på denne linje - også om sommeren. Merudgifter for perioden frem til køreplanskift i august er opgjort til ca kr., som forventes at kunne afholdes indenfor det nuværende budget. /PH Bilag Information_køreplanændringer_3_marts

9 Side 9/26 3 TM Kommuneplan09,tillæg nr , landsbyafgrænsning, temaplan Resumé Stillingtagen til den videre proces efter høringsperioden for Kommuneplantillæg for afgrænsning af landsbyer ( til Kommuneplan 2009). Sagen afgøres af Byråd. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Kommuneplantillæg for Landsbyafgrænsning vedtages endeligt med justeringer vedrørende retningslinjer for byggeri ifølge høringssvar. Hvis Teknik- og Miljøudvalget nedstemmer den anbefalede indstilling, skal sagen fremsendes til ØK og Byråd idet forslaget er udsendt i offentlighedsfase af Byrådet. Beslutning Indstillingen tiltrådtes med den bemærkning, at endeligt forslag til Kommuneplantillæg med justeringer udarbejdes og forelægges Udvalget sammen med indsigelser. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Efter udløbet af høringsperioden, skal der tages stilling til planforslagets eventuelle endelige vedtagelse. Der har, på embedsmandsplan, været afholdt møde med Naturstyrelsen om kommuneplantillægget. I aftalenotatet fra mødet, fremgår af punkt 6 - Afgrænsning af landsbyer: Horsens Kommune spurgte til afgrænsning af landsbyer. Eksempelvis, hvis de valgte ikke at vedtage deres forslag til tematillæg for landsbyer og derved undlod at afgrænse landsbyer nærmere. Naturstyrelsen oplyste, at der ikke stilles krav om afgrænsning af landzonelandsbyer, såfremt kommunen ikke ønsker huludfyldning eller afrunding af landsbyen. Afgrænsningen af landsbyer med mulighed for huludfyldning og afrunding, sker på kommunens foranledning. Naturstyrelsens holdning er, at landsbyerne bør være omfattet af en lokalplan,

10 Side 10/26 som sikrer, at der kun sker byvæskt i tilknytning til eksisterende byzone. Såfremt der ønskes vækst i landzonelandsbyer, udover hvad der kan karakteriseres som huludfyldning og afrundning, kan de eventuelt overføres til byzone som led i en samlet overvejelse om kommunens bymønster, hvis det sker i overensstemmelse med statslige interesser. Naturstyrelsen vil forholde sig til konkrete planforslag, når de fremsendes. Tekst i kursiv er telefonisk aftalt med Naturstyrelsen. Det foreløbige aftalenotat vedlægges som bilag. Det fremgår, at kommunen kan vælge ikke at vedtage kommuneplantillægget. Ved fremtidige ansøgninger om byggeri i landsbyer, skal den pågældende landsby derfor afgrænses for afklaring af, om byggeriet kan karakteriseres som huludfyldning eller landsbyafrunding. Afgrænsningen sker ved tilvejebringelse af et tillæg til kommuneplanen med tilhørende høring af forslaget og eventuel efterfølgende endelig vedtagelse. Denne procedure skal gennemføres hver gang, der foreligger ansøgning om byggeri i ikke afgrænsede landsbyer. En procedure, der forlænger sagsbehandlingstiden med op til et halvt år. Såfremt der ønskes vækst i landzonelandsbyer, udover hvad der kan karakteriseres som huludfyldning og afrunding, skal de overføres til byzone. Overførslen kan kun ske, som led i kommunens samlede overvejelse om bymønster, og kun i kraft af en lokalplan for hele landsbyen. Det følger heraf, at gældende kommuneplans allerede afgrænsede landsbyer, med en rummelighed der går ud over huludfyldning og afrunding skal afgrænses påny/overføres til byzone ved ansøgning om byggeri i landsbyen. Vælges det at vedtage kommuneplantillægget endeligt, med mulige mindre justeringer vedrørende retningslinjer for byggeri ifølge høringssvar, er der tilvejebragt et resursebesparende administrationsgrundlag for den fremtidige sagsbehandling af ansøgninger om byggeri i landzonelandsbyer. Ved den eventuelt endelige vedtagelse af kommuneplantillægget, kan det besluttes, at enkelte landsbyer udtages af planen med bemærkning om at planlægningen for disse udskydes til en senere afprøvning af om disse landzonelandsbyer ved lokaplanlægning, kan overføres til byzone som udviklingsbyer (mellembyer). Øvrige større ændringer i kommuneplantillægget kan kun foretages ved en fornyet fremlæggelse af et forslag til kommuneplantillæg for afgrænsning af kommunens landsbyer. /PH Bilag Aftalenotat samt mødereferat fra uge 5 møde DOK

11 Side 11/26

12 4 TM Lokalplan , Restaurant og klubhus, Horsens Sejlklub. Høring Resumé Sagen omhandler endelig vedtagelse af lokalplan , Restaurant og klubhus, Horsens Sejlklub. Side 12/26 Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Lokalplan , Restaurant og klubhus, Horsens Sejlklub, vedtages endeligt. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Den 27. november 2012 vedtog Byrådet at sende forslag til lokalplan , Klubhus og restaurant, Horsens Sejlklub, i offentlig høring. Ved indsigelsesfristens udløb havde Teknik og Miljø modtaget 1 indsigelse. Forslag til stillingtagen hertil fremgår af Indsigelsesnotat, Lokalplan Der er ikke indkommet ideer til genanvendelse af det nuværende klubhus. /PH Bilag Indsigelsesnotat, Lokalplan , Restaurant og Klubhus, Horsens Sejlklub Indsigelse, Horsens Bådeklub. Lokalplan

13 Side 13/26 5 TM Forslag til Lokalplan , Ny Torstedhal Resumé Sagen omhandler vedtagelse af forslag til Lokalplan , Ny Torstedhal. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Forslag til Lokalplan , Ny Torstedhal, vedtages og offentliggøres. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Torstedhallen er opført i slutningen af 1960 erne og ombygget i Der er hidtil ikke udarbejdet en lokalplan for hallen og dens omgivelser. I forbindelse med, at Horsens Kommune planlægger at opføre en ny hal og en mellembygning med bl.a. omklædningsfaciliteter, er det besluttet at udarbejde en lokalplan for den eksisterende hal og nybyggeriet. Lokalplanen fastlægger rammerne for nybyggeriets størrelse, placering og udseende. Nybyggeriet tænkes udbudt i totalentreprise, og den endelige udformning af nybyggeriet vil blive fastlagt efter udbudsfasen. Lokalplanen fastlægger rammerne for indretning af færdsels- og parkeringspladser mv. Parkeringspladserne inden for lokalplanområdet anvendes i stor udstrækning af Torsted Skoles ansatte, til parkering i dagtimerne og af forældre til Kiss & Ride både morgen og eftermiddag og til parkering for forældre, som følger børnene i skole. Lokalplanen sikrer at disse funktioner kan fortsætte. Lokalplanen indeholder desuden bestemmelser, der skal sikre, at området bevarer en grøn karakter. /PH

14 Side 14/26 Bilag Forslag. Lokalplan Ny Torstedhal

15 Side 15/26 6 TM Varmeplan - Projektforslag Naturgasforsyning Oddervej 5, Søvind Resumé Godkendelse af projektforslag for enkeltforsyning, naturgas på adressen Oddervej 5, Søvind. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Projektforslaget godkendes. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Fra DONG GasDistribution A/S foreligger projektforslag til kommunal godkendelse af naturgasforsyning af ejendommen Oddervej 5, Søvind. Godkendelsen er i henhold til Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (Bekendtgørelse nr. 1295) 21, og Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg (Bekendtgørelse nr. 31) 2 og 8. /PH Bilag Projektforslag Søvind

16 Side 16/26 7 TM Forslag til Helhedsplan for Hovedgård Resumé Punktet omhandler vedtagelse af forslag til Helhedsplan for Hovedgård. Sagen fremlægges på mødet. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Forslag til Helhedsplan for Hovedgård vedtages og offentliggøres. Beslutning Indstillingen tiltrådtes med den bemærkning, at der skal tilføjes en stiføring/fortov på Vestergade på strækningen mellem det eksisterende fortov og cyklestien til Kattrup. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Byrådet har vedtaget, at der skal udarbejdes helhedsplaner for mellembyerne Gedved, Hovedgård, Nim, Østbirk, Hatting - Torsted og Egebjerg. Helhedsplanen for Gedved er udarbejdet og Helhedsplan for Nim sendes til politisk behandling i april. Et særligt fokusområde i helhedsplanerne er, at fastlægge langsigtede byudviklingsmuligheder. Forslag til Helhedsplan for Hovedgård har været diskuteret med Hovedgård Lokalråd, som har bidraget med oplysninger, synspunkter og forbedringsønsker. Den 1. oktober afholdtes der ydermere et velbesøgt borgermøde i Hovedgård bibliotek, hvor byens borgere kom til orde. Helhedsplanen er udarbejdet for at danne et overblik over forskellige problemstillinger i byen. En helhedsplan er en uofficiel plan. Det vil sige, at kommunen ikke har en "virke for" forpligtigelse på sammen måde som ved kommuneplanen. Ligesådan er en helhedsplan ikke juridisk bindende på samme måde, som en lokalplan. Ikke desto mindre forventes helhedsplanen at virke, som en rettesnor for kommende initiativer, projekter og planlægning. Planen beskriver eksisterende forhold i byen omkring befolkning, privat- og offentlig service, kultur, byens historie, bevaringsinteresser, trafik, rekreative forhold og byudvikling. Under

17 Side 17/26 de forskellige temaer er formuleret eventuelle problemstillinger og fremtidige hensyn, initiativer og ønsker, der kan udføres eller indarbejdes i fremtidige planer og projekter. Der er udarbejdet en sundhedskonsekvensredegørelse i forbindelse med udarbejdelsen af helhedsplanen. Helhedsplanen er omfattet af lov om miljøvurdering. Teknik og Miljø har udarbejdet en screening af planen og vurderet, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering. /PH Bilag Helhedsplan for Hovedgård Sundhedskonsekvensredegørelse for Helhedsplan Hovedgård

18 8 TM Nørrebrogade - ombygning af strækningen Adelgade til Priorsløkkevej østsiden Resumé Side 18/26 Ansøgning om anlægsbevilling og tillæg til rådighedsbeløb til ombygning af Nørrebrogade på strækningen i østsiden af vejen mellem Adelgade og Priorsløkkevej - en udgift på i alt 2,8 mio. kr. Projektet er 2. etape af ombygningen af Nørrebrogade/ Egebjergvej. 1. etape blev udført i 2007 i forbindelse med opførelsen af Hotel Opus. Der er afsat et rådighedsbeløb i 2013 på 1,206 mio. kr. til projektet. De resterende 1,593 mio. kr. kan finansieres ved ledningsejerbidrag fra Horsens Vand på 0,6 mio. kr. og med 0,993 mio. kr. fra restrådighedsbeløb på "Galgehøj, Stensballe, byggemodning af 18 grunde". Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Der gives en anlægsbevilling på 2,8 mio. kr. og et tillæg til rådighedsbeløb i 2013 til en udgift på 1,593 mio kr. og en indtægt på 0,6 mio. kr. til "Nørrebrogade, renovering nord for Adelgade". 2. Rådighedsbeløbet finansieres dels af ledningsejerbidrag fra Horsens Vand på 0,6 mio. kr., og af restbeløbet på 0,993 mio. kr. på "Galgehøj, Stensballe, byggemodning 18 grunde". Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Teknik Miljø har udarbejdet projekt for ombygning af Nørrebrogade på strækningen i østsiden af vejen mellem Adelgade og Priorsløkkevej. Projektet er 2. etape af ombygningen af Nørrebrogade/ Egebjergvej. 1. etape blev udført i 2007 i forbindelse med opførelsen af Hotel Opus. 2. etape foreslåes udført nu, da Horsens Vand A/S ønsker at separere den eksisterende fællesledning på strækningen. Projektet omfatter etablering af p-spor på hele strækningen samt anlæg af 2 buslommer.

19 Side 19/26 Der bliver endvidere anlagt nyt fortov og cykelsti. Endelig vil der på strækningen blive plantet træer og der etableres nyt gadelysanlæg. Udgifterne fordeler sig således: Entreprenørudgifter Gadelys Uforudsete udgifter Projektering I alt kr kr kr kr kr. /PH

20 9 TM Krydset Bjerrevej/Bollervej/Strandkærvej - Ombygning af signalanlæg Resumé Ansøgning om bevilling til optimering af trafikafviklingen i krydset Strandkærvej/Bollervej/Bjerrevej finansieret af restrådighedsbeløb på 0,6 mio. kr. fra projektet "Trafiksikring af krydset Strandkærvej/Skolebakken ved Dagnæs Skole". Dette projekt er nu gennemført ved en signalregulering af krydset Strandkærvej/Skolebakken og etablering af en kiss and ride plads på Skolebakken. Sagen afgøres af Byrådet. Side 20/26 Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Der gives en anlægsbevilling og et rådighedsbeløb i 2013 på 0,6 mio. kr. til "Optimering af trafikafviklingen i krydset Strandkærvej/Bollervej/Bjerrevej" finansieret af restrådighedsbeløb på 0,6 mio. kr. på projektet "Trafiksikring af krydset Strandkærvej/Skolebakken ved Dagnæs Skole". Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Projektet "Trafiksikring af krydset Strandkærvej/Skolebakken ved Dagnæs Skole" er afsluttet med et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Det resterende beløb foreslås anvendt til en optimering af trafikafviklingen i krydset Strandkærvej/Bollervej/Bjerrevej, idet det her er muligt at etablere et højresvingsspor i Bjerrevej-nord samt at genåbne venstresvingssporet i Bollervej. Signalanlæggets program for trafikstyring optimeres samtidig efter de nuværende trafikale forhold. Det skønnes, at disse forbedringer vil reducere de nuværende trafikafviklingsmæssige gener, men hvis trafikafviklingen skal tage højde for trafikken i 2020, skal der også etableres yderligere et venstresvingsspor i Bjerrevej nord samt yderligere et frafartsspor i Bollervej. Det vil ikke indenfor den resterende projektøkonomi kunne etableres yderligere et venstresvingsspor på Bjerrevej-nord, men den nu foreslåede udbygning skønnes at kunne

21 Side 21/26 give en mærkbar forbedring af trafikafviklingen, som også vil kunne indgå i en senere udbygning af krydset. Trafiksikringen af krydset Strandkærvej/Skolebakken har sikret elevernes passage af Strandkærvej og Skolebakken, ligesom udkørsel fra Skolebakken og daginstitutionen Børnehuset Egehøjen er blevet forbedret. For yderligere at sikre bedre forhold for både elever og forældre, der kører deres børn til skolen, er der etableret en kiss and ride plads på Skolebakken. Der var ikke behov for at anvende hele bevillingen til projektet, da der kun i begrænset omfang har været behov for at ændre den eksisterende krydsgeometri. /PH

22 Side 22/26 10 TM Signalanlæg Silkeborgvej Resumé Der søges anlægsbevilling finansieret af afsat rådighedsbeløb i 2013 på 10 mio. kr. til etablering af signalanlæg på Silkeborgvej, i forbindelse med det nye byggemodningsområde nord for Bygholm sø. Signalanlægget etableres for at skabe sikre trafikforhold for det nye boligområde, som bliver tilsluttet i signalanlægget. Anlægget bliver et fire-benet kryds, da det er placeret ved vejtilslutningen til bl.a. Horsens golfklub og naturstien, Provstlundstien. Sagen afgøres af Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Der gives en anlægsbevilling på kr. til "Byggemodning Bygholm Sø området" til etablering af signalanlæg på Silkeborgvej. 2. Der indarbejdes kr. i vejdriftsbudgettet fra 2014 til afledt drift af signalanlægget. Beslutning Indstillingen tiltrådtes. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Teknik og Miljø har udarbejdet et projekt til etablering af signalanlæg på Silkeborgvej, i forbindelse med det nye byggemodningsområde nord for Bygholm sø. Signalanlægget etableres for at skabe sikre trafikforhold for det nye boligområde, som bliver tilsluttet i signalanlægget. Anlægget bliver et fire-benet kryds, da det er placeret ved vejtilslutningen til bl.a. Horsens golfklub og naturstien, Provstlundstien. For at sikre fremkommeligheden på Silkeborgvej, etableres der to ligeud spor i hver retning samt et højre- og venstresvingsspor i begge retninger. I forbindelse med udvidelsen af Silkeborgvej etableres en faunapassage til sikring af padder og andre smådyr, som færdes i området fra Bygholm Sø.

23 Side 23/26 Udgifterne til signalanlægget er overslagsmæssigt opgjort til kr. ekskl. moms, som forventes at fordele sig således: Entreprenørudgifter kr. (udføres i 2013) Signalanlæg kr. (Udføres i 2013) Belysning kr. (Udføres i 2013) Landinspektør kr. (Udføres i 2013) Faunapassage kr. (udføres 2013) Geotekniske undersøgelser kr. (udført i 2013) Projektering/Tilsyn kr. (udføres i 2013) Afledt drift kr./år fra 2013 /PH

24 Side 24/26 11 TM Bygholm Bakker m.fl. - navngivning af nyt boligområde nord for Bygholm Sø Resumé Navngivning af nyt boligområde nord for Bygholm Sø, lokalplan Sagen afgøres af Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Vejene i det nye boligområde navngives: Bygholm Bakker, Billeshave, Bjørnshave, Brahesbakke, Glambeksbakke, Munksbakke, Normandshave, Rantzausbakke, Rosenkrantzvej. Beslutning Vedtaget som indstillet. Per Løkken deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Området i sin helhed, og stamvejen gennem området, foreslåes navngivet Bygholm Bakker, på grund af områdets tilknytning til Bygholm Sø og områdets bakkede terræn. Vejene og boligenklaverne øst for Søvej foreslåes navngivet efter tidligere lensmænd på Bygholm (jfr. Schüttesvej). Følgende vejnavne foreslåes: Billeshave, Bjørnshave, Brahesbakke, Glambeksbakke, Munksbakke, Normandshave, Rantzausbakke, Rosenkrantzvej. Navngivning af vejene vest for Søvej afventer områdets disponering efter endt råstofindvinding. /PH

25 Side 25/26 12 TM Orientering Resumé 1. Afgørelse vedr. støjgener fra jern- og metalvirksomhed på Marsalle. (se bilag "nmk ") 2. Lokalplan Kommuneplan, orientering om forlængelse af høringsperioden + borgermøde(r). Beslutning Til efterretning med bemærkning om, at vedr. punkt 2, blev der orienteret om muligheden for etablering af digitale informationsskilte indenfor afgrænsning af Lokalplan 150 samt ny offentlighedsfase, som konsekvens af ændring af Lokalplanen. Vedr. punkt 3 blev der orienteret om, at afslutning af offentlighedsfasen fastholdes til den 11. marts Per Løkken deltog ikke i mødet. Bilag nmk

26 Side 26/26 Per Schmidt Andersen Underskrift Helle Frost Underskrift Hans Bang-Hansen Underskrift Allan Kristensen Underskrift Ingerlise Thaysen Underskrift Jørn Steffensen Underskrift Lone Ørsted Underskrift Jørgen Korshøj Underskrift

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg Dagsorden Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: 05. marts 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Gadebelysning - Renoveringsmodel for gadebelysning 2

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Vedtagelse af forslag til Helhedsplan for Nim 2

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg Dagsorden Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: 09. april 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Vedtagelse af forslag til Helhedsplan for Nim 2 TM Lokalplan

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 23. april 2013 Mødevarighed:

Møde nr.: 4 Mødedato: 23. april 2013 Mødevarighed: REFERAT Byråd Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 17.00-19.00 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Charlotte Juhl Andersen (Deltog ikke i mødet.), Ole Pilgaard Andersen (Deltog ikke i mødet.), Saliem H. Bader

Læs mere

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager Horsens Kommune Dato Sagsbehandler e-mail Telefon 19. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Ændringer på bybusnettet i Horsens grundet ændringer i forløb og trafikale forhold Siden omlægningen

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag

TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag TRAFIKPLAN 2017 Horsens Kommune Forslag Se forslag til ændringer her 1 2 HORSENS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2017 Med baggrund i betjeningsomfanget, passagertællinger, demografiske data, placering af virksomheder

Læs mere

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Trafikplan for den kollektive bustrafik i Horsens kommune Forkortet udgave.

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Trafikplan for den kollektive bustrafik i Horsens kommune Forkortet udgave. Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Trafikplan for den kollektive bustrafik i Horsens kommune Forkortet udgave. Horsens Kommune har i samarbejde med Midttrafik udarbejdet en Trafikplan for den kollektive

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 12. marts 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 12. marts 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Bjarne Sørensen, Byrådet (Forlod mødet kl. 16.15 efter behanlingen af pkt.

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget onsdag den 27. april 2011 kl. 17.00 i Borgmesterens kontor Mødet sluttede kl. 17.50 Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill

Læs mere

HANDLINGSPLAN A050402 PROJEKTNR. A050402. DOKUMENTNR. A050402-101 For gadebelysning VERSION 0.1. UDGIVELSESDATO 18. august 2014 UDARBEJDET PIAW

HANDLINGSPLAN A050402 PROJEKTNR. A050402. DOKUMENTNR. A050402-101 For gadebelysning VERSION 0.1. UDGIVELSESDATO 18. august 2014 UDARBEJDET PIAW PROJEKTNR HANDLINGSPLAN A050402 DOKUMENTNR A050402-101 For gadebelysning VERSION 01 UDGIVELSESDATO 18 august 2014 UDARBEJDET PIAW KONTROLLERET GODKENDT PROJEKTNR A050402 DOKUMENTNR A050402-101 VERSION

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Høringsbehandling - Bilag 1

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Høringsbehandling - Bilag 1 Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Høringsbehandling - Bilag 1 Horsens Kommune har i forbindelse med høringen af Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 modtaget i alt 45 høringssvar, herunder fra Horsens Business,

Læs mere

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen

10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen Åbent punkt 10 Ændring af Proces og tidsplan for revidering af kommuneplanen 01.02.05P16-0168 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 20-06-2017 10 Hvem beslutter Økonomi-

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Horsens Kommune ato agsbehandler e-mail Telefon 20. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Midttrafik har i samarbejde med Horsens kommune,

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud REFERAT Byrådet Møde nr.: 1 Mødedato: 27.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-00.00 Ellen Rossen Jensen, Anne V. Kristensen, Dorthe Mogensen Mødested: Byrådssalen Øvrige bemærkninger: Ulrik Kragh (Deltog

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab.

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 12. marts 2015 anlægs- og driftsselskab. 1. Resume I forlængelse af statens supplerende bevilling til Aarhus

Læs mere

Nyt bybusnet Træder i kraft juni 2015

Nyt bybusnet Træder i kraft juni 2015 LOGO1TH_LS_POSrød Nyt bybusnet Træder i kraft juni 2015 1 2 Busserne starter tidligere om morgenen og slutter senere om aftenen Derfor nye bybusruter Se de vigtigste forbedringer og nye tiltag Det nuværende

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Trafik og Veje Dato: 11 08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: vphls Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 11. august 2017 Kopi til: Emne: Rutetilpasninger på den regionale kollektive trafik

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 26 ØK Salg af fast ejendom 27 ØK Orientering

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 26 ØK Salg af fast ejendom 27 ØK Orientering REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Anders Samuelsen, Charlotte Juhl Andersen Øvrige bemærkninger: Ellen T. Schmidt (Fratrådte under

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Høring af køreplanindstilling 2019/2020

Høring af køreplanindstilling 2019/2020 Punkt 3. Høring af køreplanindstilling 2019/2020 2019-008618 har fået fremsendt forslag til køreplan 2019/2020 i høring. Jan Øhlenschlæger fremlægger sagen. fastlægger herefter sit høringssvar. Beslutning:

Læs mere

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1.

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse 1. Resume Byrådet

Læs mere

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag)

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Mødedo: 17. december 2008 Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Økonomiudvalget behandlede på mødet den

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 3. Gug Boldklub, Gug, Kommuneplantillæg 4.029, Lokalplan 4-3-102, Redegørelse for bæredygtighed samt ophævelse af Lokalplan 03-003, Vissegård, Idrætsanlæg (2. forelæggelse). 2012-36189. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Godkendelse af Køreplanindstilling

Godkendelse af Køreplanindstilling Punkt 4. Godkendelse af Køreplanindstilling 2019-2020 2019-008618 Sundheds og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at køreplanen for den kollektive trafik i Aalborg Kommune ændres og justeres

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger

Miljøvurdering. Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6. Debatperiode og offentligt borgermøde. Midlertidige retsvirkninger Offentlig bekendtgørelse den 12. juni 2018 af Forslag til Lokalplan nr. 408 - Område til helårsboliger i form af etageboliger ved Hvide Hus Vej 1 i Ebeltoft og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Godkendelse af Køreplanindstilling

Godkendelse af Køreplanindstilling Punkt 8. Godkendelse af Køreplanindstilling 2019-2020 2019-008618 Sundheds og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at køreplanen for den kollektive trafik i Aalborg Kommune ændres og justeres

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Borgerrepræsentationen skal godkende forslag til lokalplan og forslag til tillæg til Kommuneplan 2005 med tilhørende miljøvurdering til offentliggørelse. INDSTILLING OG BESLUTNING Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden Notat Vedrørende: Salgsindtægter, baseline Indledning I forbindelse med aftale om budget 2019-2022 blev Investeringsplan2028 også vedtaget. Med Investeringsplan2028 afsættes samlet 1.160 mio. kr. over

Læs mere

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor

åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor åbent møde for Teknik- og Miljøudvalgets møde den 02. februar 2011 kl. 09:30 i AdministrationsbygningeFarsø Thorkil Tanges kontor Indholdsfortegnelse 228. Vedr. forløb af og betjening på NT-busrute i kommunens

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Aabenraa Kommune Trafik og vej

Aabenraa Kommune Trafik og vej Aabenraa Kommune Trafik og vej 4758 Udbudsformer Valg af udbudsformer for vejbelysning i kommunalt regi 4758rap002, Aabenraa Kommune Trafik og vej 4758 Udbudsformer Valg af udbudsformer for vejbelysning

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget onsdag den 13. april 2011 kl. 12.00 i F2, Frederikssund Mødet sluttede kl. 15.07 Mødedeltagere: John Schmidt Andersen (V) Guri Bjerregaard

Læs mere

Regionale besparelser på kollektiv trafik

Regionale besparelser på kollektiv trafik Regionale besparelser på kollektiv trafik Forhistorie I sommeren 2017 lancerer Regionen besparelser på de regionale busruter Der laves et bruttokatalog med besparelser på cirka 60 mio. kr., hvoraf 40 mio.

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den 04-08-2008 Mødetidspunkt: 16:00-16:20 Mødested: Harhoff Rådhuset Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Bent Pedersen (BP) O Poul Erik Madsen

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget REFERAT Teknik- og Miljøudvalget Møde nr.: 1 Mødedato: 13.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 08.30-17.45 Mødested: Scandic Bygholm Park Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Forslag til lokalplan 2-2009,

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt 14.30 Mødelokale 189 Teknisk udvalg den 17. februar 2009 kl. 14.30 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Endelig

Læs mere

Indstilling. Investeringer i energioptimeringer i Børn og Unge. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Investeringer i energioptimeringer i Børn og Unge. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 14. januar 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der er i Børn og Unges budget afsat 58,1 mio. kr. til investeringer

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Møde nr.: 10 Mødedato: 24. juni 2013 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 10 Mødedato: 24. juni 2013 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 10 Mødedato: 24. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Europæisk Melodi Grand Prix 2014 2 ØK Initiativer til fremme

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene.

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Servicemål for kollektiv trafik 1. Nuværende servicemål regional kørsel Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Ved optælling af antal ture lægges følgende

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

REBILD KOMMUNE. TILLÆGSDAGSORDEN Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. TILLÆGSDAGSORDEN Teknik- og Miljøudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: TILLÆGSDAGSORDEN Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. Indholdsfortegnelse Side 13. Regulering af den rørlagte del af Bælum Bæk gennem Bælum by 287 Underskriftsside 291

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 11 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-14.50 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Per Schmidt Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Vindmølletransporter - Transportkorridorer

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Indstilling. Finansiering af køb af kontantautomater. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Finansiering af køb af kontantautomater. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. november 2008 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Finansiering af køb af kontantautomater 1. Resume Kontantautomaterne i bybusserne

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat Pkt.nr. 2 Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt 5338. Licitationsresultat. 378374 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, og Teknisk Forvaltning

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/6 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2003 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner.

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner. Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-54-14 Dato:06.05.2015 Teknik- og Miljøudvalget anlægsbudget 2016-2021 I dette notat beskrives følgende: Teknik- og Miljøudvalgets

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Havkærparken og Bøgeskovgård 1. Resume Ombygningen af dagtilbuddet Havkærparken i Tilst samt ombygningen

Læs mere

Permanent ombygning af Oddervej i Skåde

Permanent ombygning af Oddervej i Skåde Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. maj 2016 Permanent ombygning af Oddervej i Skåde På baggrund af en evaluering foreslås en permanent ombygning af Oddervej i Skåde

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 17:45 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Ændringer af køreplaner for den kollektive trafik i 2011/2012

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Pkt.nr. 18 Krogstenshave, om- og udbygning. Ansøgning om tillægsbevilling Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 02.09.10 kl. 17:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens.

Assens Forsyning A/S har i december 2016 anmeldt et projekt omfattende etablering af nyt renseanlæg mv. ved Assens. 12. oktober 2017 Sags id: 17/17046 og 17/17047 Offentlig høring af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg samt miljørapport (bestående af miljøvurdering af planforslagene og VVM-redegørelse) for etablering

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Forslag til til, for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Ortofoto@Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune d. 17. november 2018 1 Forord

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt Mødelokale 188 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 06. september 2010 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Teknisk udvalg den 06. september 2010 kl. 12.00 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Åben del 3

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

VELKOMMEN BORGERMØDE OM FORLÆNGELSE AF DREWSENSVEJ MOD VEST. 27. august 2015

VELKOMMEN BORGERMØDE OM FORLÆNGELSE AF DREWSENSVEJ MOD VEST. 27. august 2015 VELKOMMEN BORGERMØDE OM FORLÆNGELSE AF DREWSENSVEJ MOD VEST 27. august 2015 PROGRAM Velkomst Baggrund : Trafik og vækst i Silkeborg Hvad er en VVM Forarbejder Kommuneplan Forslag til linjeføringer Naturhensyn

Læs mere