Serious Business in a Playful Way

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Serious Business in a Playful Way"

Transkript

1 Serious Business in a Playful Way

2 100 nye arbejdspladser på udvikling af regionale fødevarer og turisme Bornholms Vækstforum d. 19. juni 2014 Hvilke muligheder findes der i at forstå ændrede markeds- og kundebehov?

3 Professionelle oplevelsesforbrugere Når alle basale behov er dækket søges der hen imod selvrealisering og selv-artikulation og det har betydet, at oplevelsesforbruget får en vigtig rolle og udgør en større del af forbruget. Oplevelsesøkonomi 2,0: Erfarne, avancerede, klarsynede og selektive forbrugere Oplevelser tilføjer dimensioner til individet og opleves i stigende grad som en reelt, vigtigt og legitimt forbrugsbehov. Forbrugerne ER blevet sofistikerede og avancerede forbrugere af oplevelser heriblandt turisme- og rejseoplevelser. Dvs. professionelle oplevelsesforbrugere. Hvad der før imponerede opfattes i dag ordinært. Rejser skal opfylde specialiserede behov og forbrugerne rejser i forskellige konstellationer og på rejser af forskellig beskaffenhed.

4 Specialiserede behov

5 Forbrugerne lever i et kolossalt konstant globalt udbud af oplevelses- og underholdningsmæssige påvirkninger Fladerne mellem underholdning, oplevelser og turisme er smeltet fuldstændig sammen i forbrugernes liv Forbrugernes forventningsniveau steget i takt med udbud af underholdning, kultur og oplevelser Forbrugerne bruger i stigende grad energi på at sortere i input og i hvad de bruger tid på Individualiseringen betyder, at forbrugerne i stigende grad ønsker selv at være subjekt og centrum i oplevelserne Forbrugerne har sofistikerede, høje og præcise forventninger til deres turisme- og overnatningsoplevelser og forventer sammenhæng mellem løfter og den reelle oplevelse.

6 Forbrugerne søger optimerede løsninger og produkter Oplevelses-økonomi 2,0: Erfarne, avancerede, klarsynede og selektive forbrugere Tidsoptimering Høje forventninger Individualisering Sundhed I takt med højnet levestandard og øgede forventninger til, hvad livet skal indeholde, forstærkes oplevelsen af, at frihed og fritid er en mangelvare. Eftersom folk arbejder mere og længere får de mindre tid til dem selv og deres familier. Det skaber et accelererende behov for at komme væk fra hverdagens stress og tilbringe tid sammen med familie og venner. Forbrugerne har høje forventninger til dem selv og til hvad livet kan bringe dem. Oplevelser, der tilfører den enkelte nogle særegne, særlige, unikke dimensioner eller tilfører merværdi i forbrugernes hverdag, er i høj kurs. På trods af en bred tilslutning til all inklusive, vil forbrugerne gerne foretage tilvalg for at skabe en unik og perfekt tilpasset løsning. Dette giver en oplevelse af, at individuelle behov bliver opfyldt. Har forbrugeren ikke mulighed for at præge og foretage små justeringer, kan det betyde et fravalg af produkter, brands, koncepter og destinationer. Sundhed er blevet et stort emne hos tidens forbrugere. Der motioneres, trænes og flere og flere deltager i marathonner, halvmarathonner samt ironmans. Alt hvad der kan måles med teknologi bliver målt og derefter delt på sociale medier.

7 Oplevelses-økonomi 2,0: Erfarne, avancerede, klarsynede og selektive forbrugere Tidsoptimering Høje forventninger Individualisering Sundhed FREMTIDIGE REJSEBEHOV Specialisering og niche Mad Samvær Ro og refleksion Ekstremt og spektakulært Kultur og entertainment

8 Specialisering og niche I takt med, at forbrugerne bliver mere professionelle, avancerede og erfarne kombineret med teknologiske muligheder for at finde det man søger i hele verden, stiger graden af specialisering. Specialiseringen ses indenfor alle områder; mad, særlige interesser, specialiseret interesse for kunstgenrer, børneopdragelse, sundhed og sygdom, sportsgrene, hobbies, aktiviteter, fællesskaber osv. Forbrugeren udlever i høj grad denne specialisering på nettet. Blogs, tags, fora, brugeranmeldelser og eksperter er centrale elementer i det specialiserede og professionelle forbrug. Specialiseringen har medført en stigning i brugen af eksperter, diætister, coaches, psykologer og rådgivere. Har man specialiserede behov ønsker man specialister. Specialiseringen betyder, at vi kommer til at se et voksende marked for nichetilbud, men til gengæld er hele verden et marked for en niche. Specialisering skaber et marked for sær-interesser (hobbies for eksempel) hvor prispunktet er yderst elastisk fordi der ofte er tale om passion.

9

10 Mad og mad-oplevelser Mad er ved at erstatte boligen som genstand for forbrugsmæssig iscenesættelse og identitetsdannelse. Mad er omdrejningspunktet for fællesskaber, for fedme, for nydelse og i stigende grad et område, hvor forbrugerne fortæller om og iscenesætter sig selv. Vi har i stigende grad vanskeligheder med at spise det rigtige, ikke for meget, ikke det forkerte. Mad handler derfor om mådehold, selvkontrol og sundhed eller om manglende selvkontrol. Mad handler med andre ord om helt centrale følelsesmæssige dimensioner som netop kontrol, mådehold, nydelse, selvagtelse m.m. Antallet af kogebøger, guru-diæter, eksperter, diætister, premium fødevarer, michellin-restauranter, forbruget af take-away for ikke at nævne madlavningsprogrammer, slankeprogrammer og seneste skud på stammen mad som reality shows vidner om, at her er et emne, som i stigende grad både optager og samler forbrugerne.

11

12 Samvær og fællesskab Jo mere individualiserede liv med individuel mad, individuelle interesser og individuelle ambitioner jo større bliver behovet for at skabe optimale rammer for lykkeligt samvær og fællesskab. Fra at samvær var noget der opstod ved tilfældigheder og gennem dagens rutiner bliver samvær noget der skal tilrettelægges og iscenesættes for at ske. Samvær og fællesskaber skabes i stigende grad via de digitale teknologier og real life samvær er i stigende grad svært at håndtere og svært at en reel mangel i nutidige liv, som både er tillokkende og skræmmende. Samvær og fællesskaber med mulighed for at være sammen om noget er derfor i stigende grad attraktivt, fordi det ikke stiller de samme krav til deltagerne om konstant samvær, men muliggør 1. at man kan være der som individ og 2. at man bliver afledt af det man er sammen om. I udlandet ses iscenesat nærhed bl.a. Gennem cuttle parties og rent a friend. Når det sociale samvær er målet i sig selv, handler det om at skabe nogle rammer hvori forbrugerne selv kan udfylde indholdet: Hyggekroge, opholdsstue, spisesal, udendørs faciliteter såsom bålplads, hængekøjer, boldbane.

13

14 Ro og refleksion Ro og fordybelse er en luksus i en tid, hvor alt går stærkt og hvor der hele tiden er fokus på præstation og selvoptimering. Derfor er behovet for ro og fordybelse blevet yderst bevidstgjort behov blandt forbrugerne, og forbrugerne efterspørger i stigende grad produkter, ydelser og koncepter som opfattes at kunne tilfredsstille netop disse behov. Flere stillezoner i hverdagen gennem dyrkelsen af meditation og mindfullness. Der er sket et boom i udbuddet af bøger om meditationsteknikker og i udbuddet af meditationskurser. Stillezoner i den offentlige transport, stillezoner i børnehaver, meditations- og afstressningsrum eller bederum. Et frirum et pusterum i hverdagen. Stadig større efterspørgsel efter at kunne frasortere uønsket støj. Dette ses ikke mindst når børnefri produkter såsom børnefri hoteller, børnefri restauranter og børnefri zoner i flyet bliver stadig mere populære og efterspurgte. Behov for selv at kunne til- og fravælge forskellige forbrugsrum, som man kan træde ind og ud af efter behov.

15

16 Spektakulært og ekstremt Forbrugerne har set og oplevet det meste. Thailand er det nye Costa del Sol, Virgin sender den første sending rum-turister af sted og alle har set de mest ekstreme make-over programmer, reality shows m.m. I en tid hvor alt er set og oplevet skal der meget til at imponere, provokere, ryste eller virke grænseoverskridende. Derfor ser man flere og flere eksempler på nytænkning, som kan skabe nye og anderledes oplevelser; Signas mix af installationkunst og performanceteater ophæver grænsen mellem optrædende og tilskuere, digitale hørespil lader historien udfolde sig forskelligt afhængig af tilhørerne, udstillinger, der ændrer sig i takt med, hvem der kommer ind i lokalet, tyske performere lader optrædende agere på video og tilskuerne optræde i virkeligheden, digitale bordplader på bardiske skaber kommunikation mellem gæsterne hver gang man flytter noget på bardisken, spis middag under svømmende hajer eller 100 meter oppe i luften, ishoteller og ekstreme sportslige udfoldelser. Det ekstreme gælder både det fysisk ekstreme og det følelsesmæssige ekstreme. Det spektakulære er det storslåede, fantastiske, unikke, intense.

17

18

19 Kultur og entertainment Kultur og turisme kan kobles på mange forskellige plan både hos ferierejsende og erhvervsrejsende. For at kunne tilbyde kulturtilbud, skal det have en høj kvalitet som følge tidsoptimering, høje forventninger og individualisering. Turisterne er selektive og vælger kun det, der taler til deres interesse. Kulturoplevelser er sjældent hovedformålet med turistens rejse, men kan medvirke til at sætte aftryk og gøre indtryk fordi det skaber unikke oplevelser. Erhvervet søger unikke rammer til møder, konferencer mm. Det er med til at smitte positivt af på virksomheden over for de deltagende. Bruges kulturelle rammer til møder, kan en rundvisning på stedet også udnyttes til et afbræk fra selve mødet. Ønsker man at tiltrække erhverv, er det essentielt at holde sig for øje, at der fokuseres meget på return on time investment. Dermed sagt, desto tættere det kulturelle tilbud ligger på eksempelvis overnatningsstedet, desto større er muligheden for, at tilbuddet bookes.

20

21 De seneste adfærdsændringer inden for turisme- og rejseforbrug

22 Rejsen som blær Fascination af det ukendte TUI tager beslutningen for dig Selviscenesættelse Japanere vilde Trofæer med danske småkager Stort marked for turist- Nysgerrighed og selvfortælling Børnefri zoner Arlanda Food Truck aktiviteter I EU Create a 3D Print Of Norway Terrain Klaus-Heidi Book nu Beslut dig senere Oplev en nat som hjemløs Real Test Ride by Harley Davidson Find oplevelser ud Spontanitet fra dit humør Vær hvor Autenticitet Samsung: Discovering New Friends Tiny Messages to Cheer Up People on the Go Hotel Lets You Sleep Next To A Rockstar Find Your Spontaneity with Expedia kunderne er Whitepod Eco-luksus i de schweiziske alper Frankfurt Lufthavn opbevarer vintertøj Ny app for solo-rejsende Den største forbrugeradfærds- Verdens første en-mands restaurant British Airways: #lookup in Piccadilly Circus Lev Interessen som for andres en dagligdagsliv lokal ændring Bristols 91 meter lange candrutschebane Pepsi overrasker buspassagerer Dine With The Danes Travel Like a Local Mødebranche i stærk vækst Tune in for NY in the 20s Private virksomheder og turisten Über specialisering Full-service til børn Mysteri shoppers with a twist Google Outside Specialisering Booming Russian Travel Market Anbefalinger fra venner betyder mest Simpelt og intuitivt urbadet by ILSE JACOBSEN Augmented Reality Windows VIP behandling i lufthavne Hotel samling/collection bryder Fremtidens religion Owegoo in Buses Men More Likely to Use Mobile Shopping med kædeformatet Site for unge foodies Sociale medier i Kina 38 Sites Visited Before Booking ehov vigtigere end destination Afslapning ændrer karakter Omtale på sociale sites KLM introducerer betaling via Motionscykling et voksende forbrug Brugergenereret Facts & Stats About Video Content Brugerrejseguide Facebook og Twitter Rudersdal planlægger Sport triatlonrute The Perfect Morning Højteknologisk lufthavns-lounge Tripadvisor sitet med de The first Twitter-experience Hotel Nordens største klatrehal Danmarks første sportshotel mange genereret brugeranmeldelser Pingviner viser Digitalisering vej Delta Air Lines introducerer nyt WIFI-produkt udenlandske deltagere Brugergenereret playliste ved Copenhagen Marathon Brugergenereret indhold app til forældre Digital markedsføring for 40 milliarder dollar Surfophold I den luksuriøse ende KLM Dream Catcher WIFI i byer og lufthavne Kommunikér på 78 sprog Run With a Ranger Travel brilliantly Internet overalt I Singapore Brug af mobile enheder på ferien Ny animeret sikkerhedsvideo Stormagasin med officiel turistinformation SunConnect Nyt digitalt hotelkoncept The Sound of Great Britain Nye alliancer Louis Vuitton pakker din kuffert Scandic Hotels introducerer online check-in Volvo, Spotify og Ericsson Vinterturisme Brug dine gæsters minder Smartphones som hotelnøgler The Orange Experience Turismeudvikling I yderområder Ferie versus livets små glæder Aktiv ventetid eineken: Time Travel Sanser Booth #DELDITKBH Virgin Mobile s Game of Phones Afslapning før, Business ROTI Workboxes i Gatwick Økologi et interessant emne under og efter rejsen Pharrell Williams 24 Coca-Cola Helps Fans Rethink Boarding Passes Green Buses in Bigger Cities Hour Music Video Personalisation, Effectivity & Connectivity Create Tacky Sweaters Europæere rejser mest til Green Freshdirect Hotel Happiness breder sig IKEA Party Train nærtliggende destinationer Forretningsrejsendes spisevaner ufthana s Crazy Contest Legende markedsføring København: European Green Capital 2014 weden s Rouge Twitter Account Gratis lufthavnsparkering mod udlejning af din bil

23 KRAVENE TIL GENNEMFØRSELSGRAD, KONSEKVENS OG GENNEMSIGTIGHED HAR ALDRIG VÆRET STØRRE KUNDEN I CENTRUM KONKLUSION OPLEVELSESFORBRUGET BLIVER MERE OG MERE SPECIALISERET OG FOKUSERET PÅ ENESTÅENDE TOTALOPLEVELSER BEHOV BLIVER VIGTIGERE END DESTINATION. DET MAN ØNSKER AT OPLEVE STYRER VALG AF PRODUKT OG DESTINATION. MERSALG OG KRYDSSALG OPLEVES SOM GOD SERVICE NÅR DET GØRES ÆRLIGT ÅBENHEDEN OG OPLEVELSESLYSTEN HAR NOK ALDRIG VÆRET STØRRE TURISTER ØNSKER I STIGENDE GRAD AT AGERE OG OPLEVE SOM LOKALE VEJEN UD AF OPLEVELSESSKRUEN ER INDIVIDUEL OG MULIGHEDERNE ER MANGE

24 BORNHOLMS MULLIGHEDER Fødevare og turisme er to områder i vækst hver især og sammen Kravene til gennemførselsgrad er store og kræver samarbejde på tværs for at skabe produkter, koncepter og oplevelser udover det almindelige Hellere færre ordenlige produkter, samarbejder og ydelser end mange ikkegennemførte Mod, vilje og lyst til at skabe noget udover det sædvanlige og gå egne veje er en forudsætning for at få en plads i oplevelsesforbrugerens univers Øen har alle forudsætninger for at lykkes indenfor de to udvalgte vækstområder hvad venter I på?

25

26 WELL, THAT S IT. Thank you.

27 GET IN CONTACT LHBS A/S LHBS Consulting Berlin GmbH Eva Steensig Mike Kotsch

NYE REJSEMØNSTRE I TURISTBRANCHEN Nye behov og ændret adfærd blandt turister påvirker efterspørgslen

NYE REJSEMØNSTRE I TURISTBRANCHEN Nye behov og ændret adfærd blandt turister påvirker efterspørgslen NYE REJSEMØNSTRE I TURISTBRANCHEN Nye behov og ændret adfærd blandt turister påvirker efterspørgslen Adfærdsændringer blandt turister skaber nye muligheder og udfordringer for kyst-turisme i Danmark. Forbrugerne

Læs mere

Fremtidens turisme og Kertemindes potentialer. For VisitKerteminde V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S

Fremtidens turisme og Kertemindes potentialer. For VisitKerteminde V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S Fremtidens turisme og Kertemindes potentialer For VisitKerteminde V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S Professionelle oplevelsesforbrugere Når alle basale behov er dækket søges der hen imod

Læs mere

Hvem er kulturturisten?

Hvem er kulturturisten? Hvem er kulturturisten? Hvad er det for en ny type turist, vi skal forholde os til, og hvordan skal vi tænke forretningsudvikling, når det drejer sig om kulturturisme? Adfærdsændringer og nye behov skaber

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way DEN DIGITALE TURIST Opstarts workshop for udviklingen af den fælles digitale strategi for dansk turisme V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S De vigtigste digitale

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way Hvem er den internationale kulturturist? Eva Steensig LHBS A/S Teaser Analysearbejde frem imod målgruppebeskrivelse/personas Workshop med aktører indenfor turisme og kultur

Læs mere

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Spillebanen: Rammen som adfærdsændringer foregår i Økonomi Polarisering Sundhed

Læs mere

En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet. Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S

En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet. Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S Superbrugeren anno 2009 Superbrugeren contra resten af befolkningen Kilde: Gallup

Læs mere

Kulturgæst segment: ERHVERV/DANMARK

Kulturgæst segment: ERHVERV/DANMARK Kulturgæst segment: ERHVERV/DANMARK 3. VIRKSOMHEDER / ERHVERV Danmark Virksomheder/Erhverv Typer af virksomheder: Typisk deltagerantal: 25-55. Alle danske virksomheder. Volumen: 3. virksomheder. Hjemland:

Læs mere

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/TYSKLAND

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/TYSKLAND Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/TYSKLAND 4a. SPECIAL INTEREST TURISTER Tyskland Case eksempel: Mennesker med interesse for events, sport og kultur Special interest turister Eksempel: Mennesker med

Læs mere

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE 4b. SPECIAL INTEREST TURISTER Norge Case eksempel: Mennesker med interesse for events, sport og kultur Special interest turister Eksempel: Mennesker med interesse

Læs mere

Fremtidens professionelle forbruger fremtidens kvinde og fremtidens mand Om adfærdsændringer blandt forbrugerne

Fremtidens professionelle forbruger fremtidens kvinde og fremtidens mand Om adfærdsændringer blandt forbrugerne Fremtidens professionelle forbruger fremtidens kvinde og fremtidens mand Om adfærdsændringer blandt forbrugerne Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S Forkortet version af præsentation til SPTs

Læs mere

Turistens Digitale Rejse

Turistens Digitale Rejse Turistens Digitale Rejse Turistens Digitale Rejse RESEARCH / PLANNING LOYALTY / REFLECTION / SHARING BOOKING / PLANNING TRIGGER (DREAM) OUT OF MARKET INSPIRATION EXPERIENCE / ON-SITE-PLANNING / SHARING

Læs mere

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer Vi arbejder for turismen www.bornholm.info/erhverv Hvad gør vi/hvor er vi Vi har 75 fødevareproducerende virksomheder på Bornholm.

Læs mere

FORBRUGERTRENDS INDENFOR HOLDNING TIL BIL, MOBILITET OG MODERNE STORBY

FORBRUGERTRENDS INDENFOR HOLDNING TIL BIL, MOBILITET OG MODERNE STORBY FORBRUGERTRENDS INDENFOR HOLDNING TIL BIL, MOBILITET OG MODERNE STORBY STATUSMARKØRER: FØR: Bil, hus, taske og tv IDAG: Tid, sundhed, motion, børn, fritid. 1. BILENS ROLLE 4 BILEN ER = MOBILITET OG BILPRODUCENTERNE

Læs mere

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018 Trends og tendenser på turismeområdet Holstebro, Februar 2018 Om Seismonaut Seismonaut er et digitalt og strategisk konsulenthus specialiseret i at skabe vækst i en digital tidsalder med mennesket i centrum.

Læs mere

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE 1b. DE SELVBEVIDSTE Norge De selvbevidste Voksne med og uden børn (Par, børnefamilie, vennegrupper) Alder: 30 65 år Husstandsstr. 2-4 Volumen: 610.000 Hjemland:

Læs mere

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013 DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND VED URS DEN 28.08.2013 FORMÅL OG PROCES Denvigtige sønderjyske turisme I 2010 brugte turister 3,3 mia. kr. i destinationen lig med en værditilvækst på 1,7 mia. kr. i

Læs mere

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet!

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet! Dette scenarie har meget meget lidt at gøre med vores vision for vandog wellnessprojektet. Men denne visionære mand fra en helt anden tidsalder er alligevel et godt udgangspunkt for at belyse nutidens

Læs mere

Online tilstedeværelse

Online tilstedeværelse Online tilstedeværelse Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye kunder

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

Digital synlighed for turismeaktører i Holstebro Kommune

Digital synlighed for turismeaktører i Holstebro Kommune Digital synlighed for turismeaktører i Holstebro Kommune Indledning Indholdsfortegnelse Det er vigtigt at kommunikere med turisterne online. Google og sociale medier er en del af turisternes hverdag. De

Læs mere

TRENDSTUDIE 10.02.2012

TRENDSTUDIE 10.02.2012 TRENDSTUDIE 10.02.2012 FREM- TIDENS REJSER REJSETRENDS TRENDS Small time holiday (befrielse): Nøjsomheden er essentiel for rejsen. Firstmoverne sparer på alt det overflødige Rejsen skæres helt ind til

Læs mere

Fremtidens luksus hvad vil vi fråse i år 2040

Fremtidens luksus hvad vil vi fråse i år 2040 Fremtidens luksus hvad vil vi fråse i år 2040 Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) Mængdeindeks 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 1846 1859 1872 1885 1898 1911 1924 1937 1950

Læs mere

Er forbrugeren offer eller hersker? Om fremtidens forbruger

Er forbrugeren offer eller hersker? Om fremtidens forbruger Er forbrugeren offer eller hersker? Om fremtidens forbruger Eva Steensig Erhvervssociolog Forkortet version af præsentation fra konferencen Hvordan bliver Danmark foregangsland på forbrugerområdet? D.

Læs mere

Fremtidens Gæsteservice og Aarhus 13. Januar 2015 Peer Kristensen

Fremtidens Gæsteservice og Aarhus 13. Januar 2015 Peer Kristensen Gæster (+ studerende og nye medarbejdere ) Turisme Business Fremtidens Gæsteservice og Aarhus 13. Januar 2015 Peer Kristensen Beslutningsgrundlag 4 overordnede indgangsvinkler til beslutninger omkring

Læs mere

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Jan Olsen, VisitDenmark 1 Foto: Nordic Experience Hvordan går det med dansk turisme? 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999

Læs mere

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Agenda Hvordan møder vi turisten i en digital verden FØR, UNDER og EFTER? Hvad er vores udgangspunkt og hvad ved vi om brugeren i dag? Hvad

Læs mere

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media TAGLINE -Music that doesn t fit in a box CREATIVE BRIEF Situation Tinderbox Entertainment vil i 2015 skabe en ny musikfestival. Festivallen skal foregå i Tusindårsskoven i Odense fra d. 26. 28. Juni. Festivallen

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Hvordan skaber vi værdi med brands i foodservice branchen i fremtiden?

Hvordan skaber vi værdi med brands i foodservice branchen i fremtiden? Hvordan skaber vi værdi med brands i foodservice branchen i fremtiden? D Det særeste ved fremtiden, er at den til sin tid vil blive de gode gamle dage Ernst Hemmingway Forskningschef Marianne Levinsen

Læs mere

FURNITURE CUSTOMER APP

FURNITURE CUSTOMER APP FURNITURE CUSTOMER APP Innovativ app til interiør produkter med Augmented Reality (AR) og 3D visualisering FURNITURE CUSTOMER APP Appen er udviklet specielt til ferm LIVING, der ønsker at positionere sig

Læs mere

Biblioteker i oplevelsesøkonomien

Biblioteker i oplevelsesøkonomien Biblioteker i oplevelsesøkonomien Dorte Skot-Hansen Statsbiblioteket i Århus, maj 2007 Indhold Kulturpolitiske tendenser Oplevelse som omdrejningspunkt Hvad er oplevelsesøkonomi? Oplevelse som strategisk

Læs mere

dagens fokus & formål gør det vigtigste

dagens fokus & formål gør det vigtigste Daisy Løvendahl Personlig rådgiver dagens fokus & formål gør det vigtigste www.daisylovendahl.dk #1. Vær til stede i hver dag Om dagens fokus og formål Hver morgen begynder en ny dag, som er din til at

Læs mere

DET GODE LIV/TYSKLAND

DET GODE LIV/TYSKLAND DET GODE LIV/TYSKLAND DET GODE LIV Tyskland Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 23.900.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Besøge familie og

Læs mere

Internationale lystfiskerturister i Danmark. VisitDenmark, 2019

Internationale lystfiskerturister i Danmark. VisitDenmark, 2019 Internationale lystfiskerturister i Danmark VisitDenmark, 2019 1 Indhold 01 VisitDenmarks definition af en lystfiskerturist 02 Udenlandske lystfiskerturister i Danmark 03 Udvikling: 2017 sammenlignet med

Læs mere

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland Kompetenceudvikling Turismens aktører i Region Midtjylland Bodil Marloth Meldgaard Udviklingskonsulent Cand. Mag i Sprog og Internationale forhold, Turisme fra Aalborg Universitet 12 års erfaring med turisme

Læs mere

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 DAGENS PROGRAM Sociale medier og engagerende content Hvad, hvor, hvem Godt indhold og Content

Læs mere

Nøgletal omkring autocamperturismen.

Nøgletal omkring autocamperturismen. Nøgletal omkring autocamperturismen. 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam og Dansk Autocamper Forening. Autocamperrådets

Læs mere

Fremtidens marked og forbrugere. i det sønderjyske!

Fremtidens marked og forbrugere. i det sønderjyske! Fremtidens marked og forbrugere indenfor specialfødevareprodukter i det sønderjyske! Danskere og hvor er fremtiden? U-turn siden 2007/2008. I dag og de næste 3-5 år er de gode værdier, fornuft, retfærdig

Læs mere

Digital Academy: Fremtidens Turisme

Digital Academy: Fremtidens Turisme Digital Academy: Fremtidens Turisme Den 11. September 2019 Anna Porse Nielsen Seismonaut A/S 1 Dagens program Velkomst v/mark Hauge Østergaard, Destination Fyn & Niels Henrik Ove, Ditlevsdal Bison Farm

Læs mere

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Manto A/S Agenda Manto & jeg. Vækstteamets anbefalinger: Et (blandt flere) svar på dansk turismes udfordringer.

Læs mere

Lyt med...når turisterne taler om dig

Lyt med...når turisterne taler om dig Lyt med...når turisterne taler om dig Af John Hird og Peter Kvistgaard, Ph.D., Kvistgaard+HIRD, december 2017 Vi bliver tit spurgt om, hvordan man bedst udnytter de enorme mængder af relevant data, som

Læs mere

Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark

Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark VisitVestsjælland Turismekonference 25. september, 2014 Reersø Kro Kommunikationschef Mikkel Thrane VisitDenmark 2 Agenda National Geographic Traveller

Læs mere

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019 Internationale kulturturister i Danmark VisitDenmark, 2019 1 Indhold 01 VisitDenmarks definition af en kulturturist 02 Udenlandske museumsbesøg 03 Udenlandske kulturturister i Danmark 04 Udvikling: 2017

Læs mere

Verdens førende løsning af Augmented Reality Entertainment til marketing kampagner

Verdens førende løsning af Augmented Reality Entertainment til marketing kampagner Verdens førende løsning af Augmented Reality Entertainment til marketing kampagner Velkommen På de følgende sider, vil du bliver præsenteret for og introduceret til Augmented Reality, og hvordan du kan

Læs mere

Ferie med fokus på madoplevelser. Juli (Generelt for nordmænd som rejser til Danmark)

Ferie med fokus på madoplevelser. Juli (Generelt for nordmænd som rejser til Danmark) FOODIES/NORGE FOODIES Norge Foodies Alder: 45+ år Husstandsstørrelse: 1-2 Volumen: 530.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Kultur Natur Sol og strand Hvad får målgruppen til at komme tilbage

Læs mere

PROMOVER MED BIG DATA

PROMOVER MED BIG DATA PROMOVER MED BIG DATA Vores systemer analyserer konstant real-time datastrømme om eksempelvis lokale vejrforhold, eller rejsemål. Informationerne kommunikerer systemet så direkte til dine digitale skærme.

Læs mere

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland.

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbyder Opgaven bliver udbudt af projektet: Stærke turismekompetencer - Kvalitetsløft gennem online tilstedeværelse. Dette projekt

Læs mere

DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER

DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER DANSK PROFESSIONEL FODBOLD - UDFORDRINGER OG KOMMERCIELLE MULIGHEDER Thomas Christensen Bestyrelsesformand i Divisionsforeningen & adm. direktør i OB Indhold 1. Kommerciel platform og udfordringer 2. Fan

Læs mere

Turistundersøgelsen 2011

Turistundersøgelsen 2011 Turistundersøgelsen 2011 Indhold Baggrund og metode Profil på turisterne På besøg i København 5 6 11 Mobilapplikationen, sociale medier og video Benchmark med udvalgte europæiske byer 21 26 Turistinformationen

Læs mere

OPGRADER DIN KONFERENCE TIL BUSINESS CLASS TAILOR-MADE FOR YOU. Få præcis de rammer og faciliteter, du har brug for.

OPGRADER DIN KONFERENCE TIL BUSINESS CLASS TAILOR-MADE FOR YOU. Få præcis de rammer og faciliteter, du har brug for. TAILOR-MADE FOR YOU Få præcis de rammer og faciliteter, du har brug for. OPGRADER DIN KONFERENCE TIL BUSINESS CLASS Når du er på vej mod et vigtigt mål, kommer du bedst og hurtigst frem, hvis rejsen er

Læs mere

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR Norge Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge

Læs mere

HVAD ER MIKROTURISME?

HVAD ER MIKROTURISME? HVAD ER MIKROTURISME? Mikroturisme er båret af mindre turismevirksomheder på mindre destinationer uden for de større byer. I projektet Benefit4Regions er der fokus på mikroturisme uden for de større byer

Læs mere

De mest populære lande for danskerne i 2017 (data for byerne er tilgængelig)

De mest populære lande for danskerne i 2017 (data for byerne er tilgængelig) USA VAR DEN MEST POPULÆRE LANGTURSDESTINATION I 2017, MEN DANSKERNE KAN STADIG IKKE MODSTÅ DEN TYSKE CHARME June 8, 2018 Efter tre års stagnation steg hotelpriserne med 2 % globalt i 2017 ifølge det seneste

Læs mere

Sæt Apple Watch på arbejde. Sæt Apple Watch på arbejde. Data direkte på dit håndled. Hotte apps og evergreens

Sæt Apple Watch på arbejde. Sæt Apple Watch på arbejde. Data direkte på dit håndled. Hotte apps og evergreens Sæt Apple Watch på arbejde by Ditte Due Mortensen - onsdag, oktober 21, 2015 http://perspektiv.tdc.dk/saet-apple-watch-paa-arbejde/ Sæt Apple Watch på arbejde Det går stærkt på app-fronten lige nu. Og

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark Turismefremmedagen, 27. marts 2014 Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark 1 Agenda Hvordan forholder VisitDenmark sig til Regeringens Vækstplan for Dansk Turisme? Budskab

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Eksportforberedelsen. Væksthus Sjælland 1

Eksportforberedelsen. Væksthus Sjælland 1 Eksportforberedelsen Væksthus Sjælland 1 Hvor kommer jeg fra? Væksthus Sjælland Hjælper dig i gang med en konkret handlingsplan Herunder Eksport Sparring fra vores erfarne konsulenter Kontakt til erhvervsfremme

Læs mere

Turisme i Business Region Aarhus + Gæsteservice i Aarhus. Skanderborg 13. april 2016

Turisme i Business Region Aarhus + Gæsteservice i Aarhus. Skanderborg 13. april 2016 Turisme i Business Region Aarhus + Gæsteservice i Aarhus Skanderborg 13. april 2016 Agenda Baggrund Status Gæsteservice i Aarhus Baggrund Kommunerne iværksatte i 2014 en proces i regi af Business Region

Læs mere

9.45 Syv år fra nu: Hvad vil dine kunder have i 2025? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker FremForsk Center for Fremtidsforskning

9.45 Syv år fra nu: Hvad vil dine kunder have i 2025? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker   FremForsk Center for Fremtidsforskning 9.45 Syv år fra nu: Hvad vil dine kunder have i 2025? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk FremForsk Center for Fremtidsforskning B to B e-handel i global vækst De seks generationer

Læs mere

TYSKLAND: DET GODE LIV

TYSKLAND: DET GODE LIV TYSKLAND: DET GODE LIV Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 23.900.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Tyskland generelt Højsæson: Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug: Strandhoteller

Læs mere

Markedet i dag Samfundsudviklingen i kulturen er interessant

Markedet i dag Samfundsudviklingen i kulturen er interessant KULTURMARKEDSFØRING Markedet i dag Samfundsudviklingen i kulturen er interessant Det substantielle univers er i vækst Det kommercielle univers er i vækst Markedet i dag Samfundsudviklingen i kulturen er

Læs mere

Hvordan ser succes ud for dig og din virksomhed?

Hvordan ser succes ud for dig og din virksomhed? Faust Dyrbye Cases Hvordan ser succes ud for dig og din virksomhed? Som Danmarks eneste strategiske udstillingsbureau arbejder vi indædt for, at gøre danske virksomheders deltagelse på messer og udstillinger

Læs mere

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S April 2014 Uddannelse af ledere/ejere Formål: Lederne og virksomhedsejerne skal have en indsigt i, hvordan deres

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way HVAD EFTERSPØRGER FREMTIDENS BORGER OG HVORDAN PÅVIRKER DET SAMSPILLET MELLEM BORGER OG KOMMUNE? KL s Sundhedskonference 2016 V. Sociolog Eva Steensig Hvad kendetegner

Læs mere

Har mærkevaren en fremtid i detailhandlen?

Har mærkevaren en fremtid i detailhandlen? Har mærkevaren en fremtid i detailhandlen? D Det særeste ved fremtiden, er at den til sin tid vil blive de gode gamle dage Ernst Hemmingway Forskningschef Marianne Levinsen Cand.scient.pol. Fremforsk,

Læs mere

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014

SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 SOCIALE MEDIER ONLINE MARKETING 2. SEMESTER, FORÅR 2014 DAGENS PROGRAM Sociale medier og engagerende content Hvad, hvor, hvem Godt indhold og Content

Læs mere

Nutidens og fremtidens gode børneliv i Kalundborg Kommune anno 2025

Nutidens og fremtidens gode børneliv i Kalundborg Kommune anno 2025 Nutidens og fremtidens gode børneliv i Kalundborg Kommune anno 2025 Forskningschef Marianne Levinsen Cand.scient.pol. Fremforsk, Center for Fremtidsforskning www.fremforsk.dk #fremforsk Befolkningsudviklingen

Læs mere

Hvad er trenden, når danskerne skal beslutte, hvor de vil bo?

Hvad er trenden, når danskerne skal beslutte, hvor de vil bo? Hvad er trenden, når danskerne skal beslutte, hvor de vil bo? Anne-Marie Dahl Fremtidsforsker, cand.scient.pol., sidefag i psykologi www.futuria.dk dahl@futuria.dk Ny samfundslogik Industrisamfund: Muskler,

Læs mere

Begynderens Guide Til Chatbots

Begynderens Guide Til Chatbots Begynderens Guide Til Chatbots Spørgsmål eller brug for hjælp? hejanton Ring på 31 56 43 21 Skriv til info@hejanton.com mere på hejanton.com Indholdsfortegnelse Side 3 - Side 9 - Side 11 - Side 12 - Hvad

Læs mere

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Marketing & Social Media - bliv du s med naboen Aalborg, Væksthus Nordjylland, 15.01.2015 Indhold Interkulturelt Erhvervs- og virksomhedskultur Sprog Markedsføring

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af medarbejdere nu og i fremtiden!

Rekruttering og fastholdelse af medarbejdere nu og i fremtiden! Rekruttering og fastholdelse af medarbejdere nu og i fremtiden! 1. Status på efterspørgslen efter arbejdskraft 2. Metoder til at rekruttere og fastholde medarbejdere 3. Sygefravær og arbejdsmiljø 4. De

Læs mere

Er maden god, er ferien god

Er maden god, er ferien god Pressemeddelelse 17. februar 2014 Ny analyse af danskernes rejsevaner: Er maden god, er ferien god Danskerne er vilde med mad! Det kan der næppe herske nogen tvivl om særligt er Copenhagen Cooking, som

Læs mere

Kulturgæst segment: HYGGERNE/TYSKLAND

Kulturgæst segment: HYGGERNE/TYSKLAND Kulturgæst segment: HYGGERNE/TYSKLAND 2. HYGGERNE Tyskland Hyggerne Voksne par med og uden børn Alder: 40 65 år Husstandsstr. 2-4 Volumen: 15.400.000 Hjemland: Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand

Læs mere

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet + Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet gæster og personale. Nye muligheder for netop din restaurant, cafe + Mandag d. 19 maj. 2014 17.00 20.30 Mønstring på Bramsejlsskonnerten

Læs mere

Unges digitale dannelse. Unge, selvværd og selvtillid

Unges digitale dannelse. Unge, selvværd og selvtillid Unges digitale dannelse Unge, selvværd og selvtillid Unges rum A. Du skal selv vælge. Selvstændighed og egne valg som omdrejningspunkt i opdragelse B. Unge opsøger kanter del af identitet. Udødelighed

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

VORES REJSE UDKAST TIL EN FÆLLES RETNING FOR DANSK TURISME VERSION AUGUST 2008

VORES REJSE UDKAST TIL EN FÆLLES RETNING FOR DANSK TURISME VERSION AUGUST 2008 Erhvervsudvalget 2007-08 (2. samling) ERU alm. del Bilag 304 Offentligt VORES REJSE UDKAST TIL EN FÆLLES RETNING FOR DANSK TURISME VERSION AUGUST 2008 Dette udkast er et dialogoplæg faciliteret af VisitDenmarks

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver NORGE: FOODIES Foodies Alder: 45+ år Husstandsstørrelse: 1-2 Volumen: 530.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Kultur Natur Sol og strand Ferietype: Sæson: Ferie med fokus på madoplevelser Juli

Læs mere

Dit næste valg Færøerne

Dit næste valg Færøerne m ø d e r f i r m a r e j s e r k o n f e r e n c e r o p l e v e l s e r Dit næste valg Færøerne ISLAND Tórshavn FÆRØERNE SHETLAND NORGE SKOTLAND ENGLAND DANMARK w w w. g r e e n g at e. f o 2 3 Færøerne

Læs mere

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Turisme i Region Midtjylland I Region Midtjylland

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

CAMPISTERNE/TYSKLAND

CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE Tyskland Campisterne Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 el. 4 Ferietype: Campingferie i nærheden af vandet med sport og aktiviteter Planlægning Volumen: 3.800.000

Læs mere

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver TYSKLAND: FOODIES Foodies Alder: 45+ år Husstandsstørrelse: 2 Volumen: 5.000.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Ferier med fokus på madoplevelser Tyskland generelt Tyskland hotel Højsæson: Juli, august,

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

Når begivenheden går online

Når begivenheden går online Når begivenheden går online Agenda Formål og set-up Facebook cases Brugerdrevne blogs og twitter Målemuligheder Next step Bilag blandet info Formål Opbygning af ambassadørnetværk Øget produktion af indhold

Læs mere

Unge mellem projekter og reality. Selvværd og selvtillid

Unge mellem projekter og reality. Selvværd og selvtillid Unge mellem projekter og reality Selvværd og selvtillid Unges rum A. Du skal selv vælge. Selvstændighed og egne valg som omdrejningspunkt i opdragelse B. Unge opsøger kanter del af identitet. Udødelighed

Læs mere

LYSTFISKERNE/TYSKLAND

LYSTFISKERNE/TYSKLAND LYSTFISKERNE/TYSKLAND LYSTFISKERNE Tyskland Lystfiskerne Alder: 30 59 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 6.000.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Natur Kultur Sol og strand Hvad får

Læs mere

Digital turismeinformation i international topklasse

Digital turismeinformation i international topklasse Digital turismeinformation i international topklasse Partnerskabet Det Digitale Turisme Danmark 30. Juni 2014 Baggrund Digital turismeinformation De danske turismeorganisationer har opbygget en unik produktdatabase

Læs mere

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE Tyskland Surfere og boardsportsudøvere Alder: 35+ år Husstandsstørrelse: 2-4 Ferietype: Ferie med fokus på surfing Planlægning Volumen:

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

VELKOMMEN TIL HOTELS DESIGNED TO SAY YES! VELKOMMEN TIL K Ø B E N H AV N RADISSON BLU ROYAL HOTEL Hammerichsgade 1, DK-1611 København V, Danmark T: +45 33 42 60 00 F: +45 33 42 61 00 copenhagen@radissonblu.com radissonblu.dk/royalhotel-koebenhavn

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

Turismestrategi 2013-2017

Turismestrategi 2013-2017 Turismestrategi 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 6 Fokus Stærke værdikæder... 7 Fokus Nem tilgængelighed... 8 Fokus Smart markedsføring... 9 2 Vision: Køge vil overraske dig Strategi:

Læs mere

Har du hørt om TripAdvisor?

Har du hørt om TripAdvisor? - Sammen kan vi det hele! Har du hørt om TripAdvisor? Verdens største rejsesite og et socialt medie. En digital platform, hvor der søges pålidelig information af rejsende til rejsende. 455 mio. unikke

Læs mere

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding!

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Ingenting kommer af ingenting, undtagen lommeuld. De menneskelige love er skrøbelige. Mange lever et helt liv uden at blive opdaget. Storm P.(1882-1949) Personlig

Læs mere

NORGE:FAMILIER PÅ EVENTYR

NORGE:FAMILIER PÅ EVENTYR NORGE:FAMILIER PÅ EVENTYR Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge familie og venner Byrejser

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Markedsføringog salgsstrategi 2013

Markedsføringog salgsstrategi 2013 Markedsføringog salgsstrategi 2013 1 Strategien Færre, større og mere slagkraftige kampagner VDK tager bolden og udvikler rammerne for de fælles markedsføringstiltag, som partnerne kan investere i. 2 Færre,

Læs mere