NYE REJSEMØNSTRE I TURISTBRANCHEN Nye behov og ændret adfærd blandt turister påvirker efterspørgslen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYE REJSEMØNSTRE I TURISTBRANCHEN Nye behov og ændret adfærd blandt turister påvirker efterspørgslen"

Transkript

1

2 NYE REJSEMØNSTRE I TURISTBRANCHEN Nye behov og ændret adfærd blandt turister påvirker efterspørgslen Adfærdsændringer blandt turister skaber nye muligheder og udfordringer for kyst-turisme i Danmark.

3 Forbrugerne er mere erfarne og krævende i deres turismeforbrug Profesionelle oplevelsesforbrugere Når alle basale behov er dækket søges der hen imod selvrealisering og selv-artikulation og det har betydet, at oplevelsesforbruget får en vigtig rolle og udgør en større del af forbruget I den udviklede del af verden *. Oplevelsesøkonomi 2,0: Erfarne, avancerede, klarsynede og selektive forbrugere Oplevelser tilføjer dimensioner til individet og opleves i stigende grad som en reelt, vigtigt og legitimt forbrugsbehov. Derfor er forbrugerne blevet sofistikerede og avancerede forbrugere af oplevelser heriblandt turisme- og rejse-oplevelser. Dvs. profesisonelle oplevelsesforbrugere. Hvad der før imponerede opfattes i dag ordinært. I takt med at rejser skal opfylde specialiserede behov rejser forbrugerne i forskellige konstellationer og på rejser af forskellig beskaffenhed (luksus, primitivt, fly, cykel, sommerhus, hotel, telt m.m.)/varighed m.m. * In Denmark the total spending by all households on all goods rose 57% in the period 1993 to 2008 whereas expenditure on experiences/travelling increased by 163% in the same period. Source: Statistics Denmark. 2

4 Mere specialiserede rejsebehov betyder påvirker rejseformationerne 3

5 4 Forbrugerne søger optimerede løsninger og produkter Oplevelses-økonomi 2,0: Erfarne, avancerede, klarsynede og selektive forbrugere Tidsoptimering Høje forventninger Individualisering Kontrol I takt med højnet levestandard og øgede forventninger til, hvad livet skal indeholde, forstærkes oplevelsen af, at frihed og fritid er en mangelvare. Eftersom folk arbejder mere og længere får de mindre tid til dem selv og deres familier. Det skaber et accelererende behov for at komme væk fra hverdagens stress og tilbringe tid sammen med familie og venner. Forbrugerne har høje forventninger til dem selv og til hvad livet kan bringe dem. Oplevelser, der tilfører den enkelte nogle særegne, særlige, unikke dimensioner eller tilfører merværdi i forbrugernes hverdag, er i høj kurs. På trods af en bred tilslutning til all inklusive, vil forbrugerne gerne foretage tilvalg for at skabe en unik og perfekt tilpasset løsning. Dette giver en oplevelse af, at individuelle behov bliver opfyldt Har forbrugeren ikke mulighed for at præge og foretage små justeringer, kan det betyde et fravalg af produkter, brands, koncepter og destinationer. Kontroltab er skræmmende for nutidige forbrugere. Forbrugerne opfatter sig magtesløse overfor kriser, terror, økonomi, katastrofer m.m. men til gengæld kan de forsøge at kontrollere samtige dimensioner i deres egne liv og rejser udgør et af de største potentielle kontroltab hvor meget kan gå galt.

6 Fremtidige rejsebehov Oplevelses-økonomi 2,0: Erfarne, avancerede, klarsynede og selektive forbrugere Tidsoptimering Høje forventninger Individualisering Kontrol FREMTIDIGE REJSEBEHOV Specialisering og niche Sundhed og optimering Mad Samvær Ro og refleksion Ekstremt og spektakulært

7 Specialisering og niche I takt med, at forbrugerne bliver mere professionelle, avancerede og erfarne kombineret med teknologiske muligheder for at finde det man søger i hele verden stiger graden af specialisering. Specialiseringen ses indenfor alle områder; mad, særlige interesser, specialiseret interesse for kunstgenrer, børneopdragelse, sundhed og sygdom, sportsgrene, hobbies, aktiviteter, fællesskaber osv. Forbrugeren udlever i høj grad denne specialisering på nettet. Blogs, tags, fora, brugeranmeldelser og eksperter er centrale elementer i det specialiserede og professionelle forbrug. Specialiseringen har medført en stigning i brugen af eksperter, diætister, coaches, psykologer og rådgivere. Har man specialiserede behov ønsker man specialister. Specialiseringen betyder, at vi kommer til at se et voksende marked for nichetilbud, men til gengæld er hele verden et marked for en niche. Specialisering skaber et marked for sær-interesser (hobbies for eksempel) hvor prispunktet er yderst elastisk fordi der ofte er tale om passion

8

9 Sundhed og optimering Sundhed er blevet en fast og professionaliseret del af forbrugernes liv. Det handler ikke længere om en veltrimmet krop eller obskur meditation for de få eller om kampen mod overvægt alene. Sundhed handler i dag både om den fysiske, psykiske tilstand, om at øge sit velbefindende, sin præstationsevne og om at optimere sine muligheder. Sundhed breder sig og nye metoder kommer til. Fra dokumentation af effekten af meditation og mindfullness som stressbehandling i erhvervslivet, diverse sekteriske special-diæter og videre over i nye avancerede wellness behandlinger som f.eks. kryoterapi (nedfrysning) og tarmskylning. Sundhedsbevidstheden beder sig til et optimerings- og præstationsfokus, som rækker udover både den fysiske sundhed, men også udover, at det er noget der hører privatlivet og fritiden til Optimering kan være på mange fronter f.eks. Læring, selvudvikling, uddannelse m.m. Som også trækkes ind i spektret af rejser og ting man kan burge sin sparsomme ferier på.

10

11 Mad og mad-oplevelser Mad er ved at erstatte boligen som genstand for forbrugsmæssig iscenesættelse og identitetsdannelse. Mad er omdrejningspunktet for fællesskaber, for fedme, for nydelse og i stigende grad et område, hvor forbrugerne fortæller om og iscenesætter sig selv. Vi har i stigende grad vanskeligheder med at spise det rigtige, ikke for meget, ikke det forkerte. Mad handler derfor om mådehold, selvkontrol og sundhed eller om manglende selvkontrol. Mad handler med andre ord om helt centrale følelsesmæssige dimensioner som netop kontrol, mådehold, nydelse, selvagtelse m.m. Antallet af kogebøger, guru-diæter, eksperter, diætister, premium fødevarer, michellin-restauranter, forbruget af take-away for ikke at nævne madlavningsprogrammer, slankeprogrammer og seneste skud på stammen mad som reality shows vidner om, at her er et emne, som i stigende grad både optager og samler forbrugerne.

12

13 Samvær og fællesskab Jo mere individualiserede liv med individuel mad, individuelle interesser og individuelle ambitioner jo større bliver behovet for at skabe optimale rammer for lykkeligt samvær og fællesskab Fra at samvær var noget der opstod ved tilfældigheder og gennem dagens rutiner bliver samvær noget det skal tilrettelægges og iscenesættes for at ske Samvær og fællesskaber skabes i stigende grad via de digitale teknologier og real life samvær er i stigende grad svært at håndtere og svært at en reel mangel i nutidige liv som både er tillokkende og skræmmende Samvær og fællesskaber med mulighed for at være sammen om noget er derfor i stigende grad attraktivt, fordi det ikke stiller de samme krav til deltagerne om konstant samvær, men muliggør 1. at man kan være der som individ og 2. at man bliver afledt af det man er sammen om I udlandet ses iscenesat nærhed bl.a. Gennem cuttle parties og rent a friend Når det sociale samvær er målet i sig selv, handler det om at skabe nogle rammer hvori forbrugerne selv kan udfylde indholdet: Hyggekroge, opholdsstue, spisesal, udendørs faciliteter såsom bålplads, hængekøjer, boldbane.

14

15 Ro og refleksion Ro og fordybelse er en luksus i en tid, hvor alt går stærkt og hvor der hele tiden er fokus på præstation og selvoptimering. Derfor er behovet for ro og fordybelse blevet yderst bevidstgjort behov blandt forbrugerne, og forbrugerne efterspørger i stigende grad produkter, ydelser og koncepter som opfattes at kunne tilfredsstille netop disse behov. Flere stillezoner i hverdagen gennem dyrkelsen af meditation og mindfullness. Der er sket et boom i udbuddet af bøger om meditationsteknikker og i udbuddet af meditationskurser. Stillezoner i den offentlige transport, stillezoner i børnehaver, meditations- og afstressningsrum eller bederum. Et frirum et pusterum i hverdagen. Stadig større efterspørgsel efter at kunne frasortere uønsket støj. Dette ses ikke mindst når børnefri produkter såsom børnefri hoteller, børnefri restauranter og børnefri zoner i flyet bliver stadig mere populære og efterspurgte. Behov for selv at kunne til- og fravælge forskellige forbrugsrum, som man kan træde ind og ud af efter behov.

16

17 Spektakulært og ekstremt - uddybning Forbrugerne har set og oplevet det meste. Thailand er det nye Costa del Sol, Virgin sender den første sending rum-turister afsted og alle har set de mest ekstreme make-over programmer, reality shows m.m. I en tid hvor alt er set og oplevet skal der meget til at imponere, provokere, ryste eller virke grænseoverskridende. Derfor ser man flere og flere eksempler på nytænkning, som kan skabe en nye og anderledes oplevelser; Signas mix af installationkunst og performanceteater ophæver grænsen mellem optrædende og tilskuere, digitale hørespil lader historien udfolde sig forskelligt afhængig af tilhørerne, udstillinger, der ændrer sig i takt med, hvem der kommer ind i lokalet, tyske performere lader optrædende agere på video og tilskuerne optræde i virkeligheden, digitale bordplader på bardiske skaber kommunikation mellem gæsterne hver gang man flytter noget på bardisken, spis middag under svømmende hajer eller 100 meter oppe i luften, ishoteller og ekstreme sportslige udfoldelser. Det ekstreme gælder både det fysisk ekstreme og det følelsesmæssige ekstreme. Det spektakulære er det storslåede, fantastiske, unikke, intense.

18

19 Ændringer i orientering, når det gælder rejseoplevelser FORMÅL FORBRUGERENS ROLLE FOKUS AFSLAPNING IAGTTAGER OG OBJEKT DESTINATION SPECIFIKKE BEHOV DELTAGER OG SUBJEKT BEHOV

20 Behovstemaerne som koncepter Sundhed og fysisk aktivitet Ro og fordybelse Flygtighed og autenticitet Nydelse og forkælelse

21 Koncepter på tværs af behovstemaer TEMA Sundhed madopleve lser Samvær Specialisering Ekstremt Reflek -sion PRODUK- TER Ekstrem bootcamp madlavning. Særlig coach. Kultur eventyr Adventure games på slotte, shows, bo/spis som kongen Retreat Med meditationsguru i ekstreme naturomgivelser Det ultimative familieresort Aktiviteter, mad, underholdning MÅL- GRUPPER X X X X X

22 Sundhed, mad, niche, specialisering Optimering, niche, fællesskab, specialisering Madoplevelser, optimering, fællesskab, specialiserings Sundhed, mad, fællesskab,special isering

23 Kunsten er, at skabe turismeoplevelser som tager højde for adfærdsændringer og nye behov ADFÆRD Professionalisme Nye købsmønstre Specialisering Gennemsigtighed Forbrugeren i centrum Udbytte Skab gennemførte koncepter BEHOV Sundhed Optimering Specialisering Madoplevelser Samvær Ro Ekstremer

24

25

Hvem er kulturturisten?

Hvem er kulturturisten? Hvem er kulturturisten? Hvad er det for en ny type turist, vi skal forholde os til, og hvordan skal vi tænke forretningsudvikling, når det drejer sig om kulturturisme? Adfærdsændringer og nye behov skaber

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way 100 nye arbejdspladser på udvikling af regionale fødevarer og turisme Bornholms Vækstforum d. 19. juni 2014 Hvilke muligheder findes der i at forstå ændrede markeds- og

Læs mere

Fremtidens turisme og Kertemindes potentialer. For VisitKerteminde V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S

Fremtidens turisme og Kertemindes potentialer. For VisitKerteminde V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S Fremtidens turisme og Kertemindes potentialer For VisitKerteminde V. Eva Steensig, Sociolog og Direktør i LHBS A/S Professionelle oplevelsesforbrugere Når alle basale behov er dækket søges der hen imod

Læs mere

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Spillebanen: Rammen som adfærdsændringer foregår i Økonomi Polarisering Sundhed

Læs mere

En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet. Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S

En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet. Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S Superbrugeren anno 2009 Superbrugeren contra resten af befolkningen Kilde: Gallup

Læs mere

Serious Business in a Playful Way

Serious Business in a Playful Way Serious Business in a Playful Way Hvem er den internationale kulturturist? Eva Steensig LHBS A/S Teaser Analysearbejde frem imod målgruppebeskrivelse/personas Workshop med aktører indenfor turisme og kultur

Læs mere

Fremtidens luksus hvad vil vi fråse i år 2040

Fremtidens luksus hvad vil vi fråse i år 2040 Fremtidens luksus hvad vil vi fråse i år 2040 Privat forbrug (Gennemsnitlig stigning 2,6% p.a.) Mængdeindeks 9000 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 1846 1859 1872 1885 1898 1911 1924 1937 1950

Læs mere

Fremtidens professionelle forbruger fremtidens kvinde og fremtidens mand Om adfærdsændringer blandt forbrugerne

Fremtidens professionelle forbruger fremtidens kvinde og fremtidens mand Om adfærdsændringer blandt forbrugerne Fremtidens professionelle forbruger fremtidens kvinde og fremtidens mand Om adfærdsændringer blandt forbrugerne Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S Forkortet version af præsentation til SPTs

Læs mere

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet!

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet! Dette scenarie har meget meget lidt at gøre med vores vision for vandog wellnessprojektet. Men denne visionære mand fra en helt anden tidsalder er alligevel et godt udgangspunkt for at belyse nutidens

Læs mere

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/TYSKLAND

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/TYSKLAND Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/TYSKLAND 4a. SPECIAL INTEREST TURISTER Tyskland Case eksempel: Mennesker med interesse for events, sport og kultur Special interest turister Eksempel: Mennesker med

Læs mere

Fremtidens luksus. Hvad vil vi betale ekstra for? Stilhed, rum, tid

Fremtidens luksus. Hvad vil vi betale ekstra for? Stilhed, rum, tid Fremtidens luksus Hvad vil vi betale ekstra for? Stilhed, rum, tid Privat forbrug 1846-2004 i Danmark Mængdeindeks 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 1846 1857 1868 1879 1890 1901 1912 1923 1934

Læs mere

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE 4b. SPECIAL INTEREST TURISTER Norge Case eksempel: Mennesker med interesse for events, sport og kultur Special interest turister Eksempel: Mennesker med interesse

Læs mere

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver NORGE: FOODIES Foodies Alder: 45+ år Husstandsstørrelse: 1-2 Volumen: 530.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Kultur Natur Sol og strand Ferietype: Sæson: Ferie med fokus på madoplevelser Juli

Læs mere

Ferie med fokus på madoplevelser. Juli (Generelt for nordmænd som rejser til Danmark)

Ferie med fokus på madoplevelser. Juli (Generelt for nordmænd som rejser til Danmark) FOODIES/NORGE FOODIES Norge Foodies Alder: 45+ år Husstandsstørrelse: 1-2 Volumen: 530.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Kultur Natur Sol og strand Hvad får målgruppen til at komme tilbage

Læs mere

Er forbrugeren offer eller hersker? Om fremtidens forbruger

Er forbrugeren offer eller hersker? Om fremtidens forbruger Er forbrugeren offer eller hersker? Om fremtidens forbruger Eva Steensig Erhvervssociolog Forkortet version af præsentation fra konferencen Hvordan bliver Danmark foregangsland på forbrugerområdet? D.

Læs mere

Fremtidens luksus og wellness

Fremtidens luksus og wellness Fremtidens luksus og wellness Hvad vil vi betale ekstra for? Stilhed, rum, tid Privatforbruget i Danmark Mængdeindeks 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 1846 1857 1868 1879 1890 1901 1912 1923 1934

Læs mere

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019

Internationale kulturturister i Danmark. VisitDenmark, 2019 Internationale kulturturister i Danmark VisitDenmark, 2019 1 Indhold 01 VisitDenmarks definition af en kulturturist 02 Udenlandske museumsbesøg 03 Udenlandske kulturturister i Danmark 04 Udvikling: 2017

Læs mere

YOGARETREAT I THAILAND Skøn yoga- og Mindfulnessrejse til Thailand - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen

YOGARETREAT I THAILAND Skøn yoga- og Mindfulnessrejse til Thailand - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen YOGARETREAT I THAILAND Skøn yoga- og Mindfulnessrejse til Thailand - 9 dage med yogainstruktør Pernille Kristensen AFREJSE : 13. - 21. marts 2016 og november 2016 (datoer på vej) - 9 dage DKK 15.900 YOGARETREAT

Læs mere

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE 1b. DE SELVBEVIDSTE Norge De selvbevidste Voksne med og uden børn (Par, børnefamilie, vennegrupper) Alder: 30 65 år Husstandsstr. 2-4 Volumen: 610.000 Hjemland:

Læs mere

Fremtidens marked og forbrugere. i det sønderjyske!

Fremtidens marked og forbrugere. i det sønderjyske! Fremtidens marked og forbrugere indenfor specialfødevareprodukter i det sønderjyske! Danskere og hvor er fremtiden? U-turn siden 2007/2008. I dag og de næste 3-5 år er de gode værdier, fornuft, retfærdig

Læs mere

NORGE:FAMILIER PÅ EVENTYR

NORGE:FAMILIER PÅ EVENTYR NORGE:FAMILIER PÅ EVENTYR Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge familie og venner Byrejser

Læs mere

Unges digitale dannelse. Unge, selvværd og selvtillid

Unges digitale dannelse. Unge, selvværd og selvtillid Unges digitale dannelse Unge, selvværd og selvtillid Unges rum A. Du skal selv vælge. Selvstændighed og egne valg som omdrejningspunkt i opdragelse B. Unge opsøger kanter del af identitet. Udødelighed

Læs mere

TYSKLAND: DET GODE LIV

TYSKLAND: DET GODE LIV TYSKLAND: DET GODE LIV Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 23.900.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Tyskland generelt Højsæson: Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug: Strandhoteller

Læs mere

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR Norge Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge

Læs mere

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer Vi arbejder for turismen www.bornholm.info/erhverv Hvad gør vi/hvor er vi Vi har 75 fødevareproducerende virksomheder på Bornholm.

Læs mere

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver TYSKLAND: FOODIES Foodies Alder: 45+ år Husstandsstørrelse: 2 Volumen: 5.000.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Ferier med fokus på madoplevelser Tyskland generelt Tyskland hotel Højsæson: Juli, august,

Læs mere

HOLLAND: FAMILIER PÅ EVENTYR

HOLLAND: FAMILIER PÅ EVENTYR HOLLAND: FAMILIER PÅ EVENTYR Familier på eventyr Alder: 25 44 år Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 1.800.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Kultur Hvad får målgruppen

Læs mere

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk 1. Særligt sensitive mennesker er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

TRENDSTUDIE 10.02.2012

TRENDSTUDIE 10.02.2012 TRENDSTUDIE 10.02.2012 FREM- TIDENS REJSER REJSETRENDS TRENDS Small time holiday (befrielse): Nøjsomheden er essentiel for rejsen. Firstmoverne sparer på alt det overflødige Rejsen skæres helt ind til

Læs mere

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 4: Kærlighedens væsen

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 4: Kærlighedens væsen R E T R E A T S F O R P A R LIV i kærligheden Modul 4: Kærlighedens væsen At trække sig tilbage sammen - og træde frem på ny Under overskriften LIV I KÆRLIGHEDEN inviterer vi til en række retreats for

Læs mere

Markedsprofil af Schweiz og Østrig

Markedsprofil af Schweiz og Østrig www.visitdenmark.com Markedsprofil af Schweiz og Østrig Det schweiziske marked Fakta om Schweiz Befolkning 7,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -0,2 pct. (1,6 pct.) Privat forbrug:

Læs mere

DE ULDNE SWEATRE/HOLLAND

DE ULDNE SWEATRE/HOLLAND DE ULDNE SWEATRE/HOLLAND DE ULDNE SWEATRE Holland De uldne sweatre Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 2.300.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Natur Sol og strand Kultur

Læs mere

HOLLAND:DE ULDNE SWEATRE

HOLLAND:DE ULDNE SWEATRE HOLLAND:DE ULDNE SWEATRE De uldne sweatre Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 2.300.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Natur Sol og strand Kultur Ferietype: Naturferie med

Læs mere

Valencia den maj

Valencia den maj Valencia den 19. - 21. maj Velkommen til Passione Ferrari Superbiler, race og passionen for køreglæde. Det er hjertet i Passione Ferrari. Her kan du opleve den mest spændende side af motorsporten, nemlig

Læs mere

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Slottet i skoven møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Sanatorievej 26 DK-7140 Stouby Tel. +45 7682 3380 receptionen@vejlefjord.dk www.hotelvejlefjord.dk De gode drømme starter her! HOTEL-

Læs mere

TYSKLAND: DE ULDNE SWEATRE

TYSKLAND: DE ULDNE SWEATRE TYSKLAND: DE ULDNE SWEATRE De uldne sweatre Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 4.300.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Besøge familie og venner Hvad

Læs mere

DET GODE LIV/TYSKLAND

DET GODE LIV/TYSKLAND DET GODE LIV/TYSKLAND DET GODE LIV Tyskland Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 23.900.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Besøge familie og

Læs mere

Eksklusivt tilbud fra din Pro

Eksklusivt tilbud fra din Pro Eksklusivt tilbud fra din Pro I samarbejde med The Mental Scorecard Academy, er vi 4 PGA-proer der tilbyder dig 6 dage på et fantastisk golf ressort i det nordlige Spanien, hvor du kommer til at arbejde

Læs mere

dagens fokus & formål gør det vigtigste

dagens fokus & formål gør det vigtigste Daisy Løvendahl Personlig rådgiver dagens fokus & formål gør det vigtigste www.daisylovendahl.dk #1. Vær til stede i hver dag Om dagens fokus og formål Hver morgen begynder en ny dag, som er din til at

Læs mere

KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014

KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014 KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014 Rejsebehov hos loyale, tidligere og nye turister Fokus pårejsebehov og oplevelsesønsker hos tyske turister både blandt de som kommer til Danmark,

Læs mere

Specialiseret coachinguddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress

Specialiseret coachinguddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress Specialiseret coachinguddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress Specialiseret coachinguddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching

Læs mere

60% af de bedste jobs indenfor de næste ti år er ikke opfundet endnu. -Thomas Frey

60% af de bedste jobs indenfor de næste ti år er ikke opfundet endnu. -Thomas Frey 19 JOB I FREMTIDEN 60% af de bedste jobs indenfor de næste ti år er ikke opfundet endnu. -Thomas Frey Før i tiden var karrierer stabile, lineære og enkle. Folk valgte en sti og forfulgte den i løbet af

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Hvordan skaber vi værdi med brands i foodservice branchen i fremtiden?

Hvordan skaber vi værdi med brands i foodservice branchen i fremtiden? Hvordan skaber vi værdi med brands i foodservice branchen i fremtiden? D Det særeste ved fremtiden, er at den til sin tid vil blive de gode gamle dage Ernst Hemmingway Forskningschef Marianne Levinsen

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S

Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S Undervisningsmateriale til Kompetenceudviklingsforløb i Kerteminde v. Eva Steensig LHBS A/S April 2014 Uddannelse af ledere/ejere Formål: Lederne og virksomhedsejerne skal have en indsigt i, hvordan deres

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Næste træningsophold 2011 uge 19, 23, 33 og 37 (Kontakt os hvis du har ønsker om andre datoer) For at få det lykkelige liv

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN DET PERFEKTE STED AT MØDES Unikke omgivelser til dit arrangement Egeskov er den perfekte ramme om Jeres næste arrangement. Med

Læs mere

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/HOLLAND

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/HOLLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/HOLLAND Surfere og boardsportsudøvere Alder: 35+ år Husstandsstørrelse: 2-4 Volumen: 65.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Sportsrelaterede

Læs mere

Lyt med...når turisterne taler om dig

Lyt med...når turisterne taler om dig Lyt med...når turisterne taler om dig Af John Hird og Peter Kvistgaard, Ph.D., Kvistgaard+HIRD, december 2017 Vi bliver tit spurgt om, hvordan man bedst udnytter de enorme mængder af relevant data, som

Læs mere

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE

YOGA- OG MINDFULNESSREJSE YOGA- OG MINDFULNESSREJSE Poovar Island Resort, Kerala, Sydindien - 10 dage Med Yoga- og Mindfulness-instruktør Pernille Kristensen fra Art of Living Afrejse: d. 4. - 13. november 2015 OBS!! LILLE GRUPPE:

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

Naturen kalder på Vildmænd - Mandehørm, humor og frisk luft i massevis

Naturen kalder på Vildmænd - Mandehørm, humor og frisk luft i massevis Foto: Fotos: Mads Claus Rasmussen Naturen kalder på Vildmænd - Mandehørm, humor og frisk luft i massevis Af Anne Bøgegaard, projektleder i Svendborg Kommune Vildmænd er den kærlige betegnelse for mænd

Læs mere

Ferietid - spiseforstyrrelse - pårørende - gode råd

Ferietid - spiseforstyrrelse - pårørende - gode råd Ferietid - spiseforstyrrelse - pårørende - gode råd Ferie = stress God mad = FED Afslapning = doven = fed Ingen plan = kaos dvs. - den må skabe kontrol Hygge = må ikke, forråelse Lade op = angst Grønne

Læs mere

Samfundet i forandring hvad betyder det for fremtidens arbejdsmarked? Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S

Samfundet i forandring hvad betyder det for fremtidens arbejdsmarked? Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S Samfundet i forandring hvad betyder det for fremtidens arbejdsmarked? Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S På vej ind i en ny periode Ændringer var allerede i gang før den finansielle krise,

Læs mere

FREMTIDENS BYGDETURISME I SKANDINAVIEN PRÆSENTATION AF UDVALGTE RESULTATER VARBERG, 9. MAJ 2012

FREMTIDENS BYGDETURISME I SKANDINAVIEN PRÆSENTATION AF UDVALGTE RESULTATER VARBERG, 9. MAJ 2012 FREMTIDENS BYGDETURISME I SKANDINAVIEN PRÆSENTATION AF UDVALGTE RESULTATER VARBERG, 9. MAJ 2012 AGENDA 1 2 BAGGRUND OG FORMÅL HVEM ER FREMTIDENS BYGDETURISTER? 3 HVAD ØNSKER FREMTIDENS BYGDETURISTER? 4

Læs mere

1 COPYRIGHT MADS TÖMÖRKÈNYI PERFORMANCE DOKUMENTET MÅ IKKE KOPIERES ELLER VIDERESÆLGES UDEN TILLADELSE

1 COPYRIGHT MADS TÖMÖRKÈNYI PERFORMANCE DOKUMENTET MÅ IKKE KOPIERES ELLER VIDERESÆLGES UDEN TILLADELSE 1 MOBILITET & SMIDIGHED AF MADS TÖMÖRKÈNYI 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 4 FORORD 5 INFO & INDHOLD 6 HVORFOR SMIDIGHEDSTRÆNING? 8 HVORDAN OG HVOR OFTE? 9 v LANGE, STATISKE STRÆK 10 v SPÆND-SLAP AF-STRÆK-METODEN

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL Skemaerne viser udvalgte kompetencemål, som helt eller delvis kan opfyldes gennem Gråzoner-forløbet. Der er ved hvert færdighedsmål udvalgt de mest relevante dele

Læs mere

Et mere flydende spil Et lavere handicap En større glæde ved golfen

Et mere flydende spil Et lavere handicap En større glæde ved golfen Blot 2½ time i luften og du er sikker på godt golfvejr og en udviklende golfoplevelse. Et mere flydende spil Et lavere handicap En større glæde ved golfen Vore workshops har kun et formål: at give dig

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Turistoplevelsen i morgendagens oplevelsessamfund

Turistoplevelsen i morgendagens oplevelsessamfund Turistoplevelsen i morgendagens oplevelsessamfund Dansk Turismefremmes turistkonference 19. april 2012 Christian Have Oplevelsesøkonomiens tre ringe Ring 3: Oplevelser i det øvrige erhvervsliv Ring 2:

Læs mere

Unge mellem projekter og reality. Selvværd og selvtillid

Unge mellem projekter og reality. Selvværd og selvtillid Unge mellem projekter og reality Selvværd og selvtillid Unges rum A. Du skal selv vælge. Selvstændighed og egne valg som omdrejningspunkt i opdragelse B. Unge opsøger kanter del af identitet. Udødelighed

Læs mere

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 1: Kontakt & Berøring

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 1: Kontakt & Berøring R E T R E A T S F O R P A R LIV i kærligheden Modul 1: Kontakt & Berøring At trække sig tilbage sammen - og træde frem på ny Under overskriften LIV I KÆRLIGHEDEN inviterer vi til en række retreats for

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 3: Meningen med Livet Hvad er vigtigt?

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 3: Meningen med Livet Hvad er vigtigt? R E T R E A T S F O R P A R LIV i kærligheden Modul 3: Meningen med Livet Hvad er vigtigt? At trække sig tilbage sammen - og træde frem på ny Under overskriften LIV I KÆRLIGHEDEN inviterer vi til en række

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

BEHOVSKORT BEHOVSKORT... BEHOV SKORT BEHOVSKORT BEHOVSKORT

BEHOVSKORT BEHOVSKORT... BEHOV SKORT BEHOVSKORT BEHOVSKORT Nye oplevelser NYE OPLEVELSER Signaturoplevelser som driver Ønsket om at opleve noget nyt. En tur i autocamperen gennem Jylland eller et weekendophold ved Silkeborgsøerne er fantastisk. Men det er endnu

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS BØRNE OG LÆRINGSSYN I DUS Vestbjerg arbejder vi ud fra, at hvert enkelt barn er unikt, og at vi bedst behandler børn lige ved at behandle dem forskelligt. Det enkelte barn fødes med sin helt egen personlighed,

Læs mere

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018 Trends og tendenser på turismeområdet Holstebro, Februar 2018 Om Seismonaut Seismonaut er et digitalt og strategisk konsulenthus specialiseret i at skabe vækst i en digital tidsalder med mennesket i centrum.

Læs mere

Strategi for cykelturisme i Kongernes Nordsjælland. April 2017

Strategi for cykelturisme i Kongernes Nordsjælland. April 2017 Strategi for cykelturisme i Kongernes Nordsjælland April 2017 1 Udgangspunkt: Cykling er i vækst Antal cyklende turister 22% Antal overnatninger 5% 2 Vækst i perioden 2008-2014, Danmark VISION I 2020 cykler

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

CAMPISTERNE/TYSKLAND

CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE Tyskland Campisterne Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 el. 4 Ferietype: Campingferie i nærheden af vandet med sport og aktiviteter Planlægning Volumen: 3.800.000

Læs mere

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress.

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH MAJ - OKTOBER 2018 For professionelle, der

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Strategi. Fremtidens folkeskole 2012-2016. Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 1

Strategi. Fremtidens folkeskole 2012-2016. Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 1 Strategi Fremtidens folkeskole 2012-2016 Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 1 Strategi Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 2 Sammen skaber vi udfordrende læringsmiljøer med plads til fællesskaber, fornyelse og

Læs mere

TYSKLAND:CAMPISTERNE

TYSKLAND:CAMPISTERNE TYSKLAND:CAMPISTERNE Campisterne Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 el. 4 Volumen: 3.800.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Højsæson(generelt): Tyskland camping Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug:

Læs mere

UDVIKLING AF VIDEN OM INDSATSERS KVALITET I TILSYN

UDVIKLING AF VIDEN OM INDSATSERS KVALITET I TILSYN UDVIKLING AF VIDEN OM INDSATSERS KVALITET I TILSYN PERSPEKTIVER PÅ UNDERSØGELSE AF FAGLIG KVALITET I SO CIALE INDSATSER Å R S M Ø D E, S O C I A L T I L S Y N, S O C I A L S T Y R E L S E N, 2 1. M A J

Læs mere

Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com. Dansk vandreturisme

Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com. Dansk vandreturisme Espen Mills/Tasteofnationaltouristroutes.com/visitnorway.com Dansk vandreturisme Contents 1. Indledning 3 2. Introduktion 3 3. Kortlægningsfase 1: Research på internet 3 4. Kortlægningsfase 2: Dybdeinterview

Læs mere

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 2: Stilhed. Meningen med livet

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 2: Stilhed. Meningen med livet R E T R E A T S F O R P A R LIV i kærligheden Modul 2: Stilhed At trække sig tilbage sammen - og træde frem på ny Under overskriften LIV I KÆRLIGHEDEN inviterer vi til en række retreats for par, der ønsker

Læs mere

Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018

Policy Paper. udviklingsorganisationer. April 2018 Policy Paper April 2018 Stærke destinationer, der vil og kan Danske Destinationer er en brancheorganisation for de stærkeste destinationsselskaber i Danmark. De 14 destinationer, der er medlemmer, er turismens

Læs mere

Københavns. kreative rum

Københavns. kreative rum Københavns kreative rum lokomotivværkstedet - kontrasternes holdeplads! Et nyt alternativ Er I på udkig efter en ny lokation til den kommende produktlancering, den næste konference, udstilling, messe,

Læs mere

Generiske råvarer og global cafémad Madoplevelser i Kystdanmark

Generiske råvarer og global cafémad Madoplevelser i Kystdanmark Generiske råvarer og global cafémad Madoplevelser i Kystdanmark Turismenetværksmøde Region Midtjylland 22.08.17 Anette Therkelsen, TRU, Aalborg Universitet, at@cgs.aau.dk www.innocoast.aau.dk Hvad vil

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Har mærkevaren en fremtid i detailhandlen?

Har mærkevaren en fremtid i detailhandlen? Har mærkevaren en fremtid i detailhandlen? D Det særeste ved fremtiden, er at den til sin tid vil blive de gode gamle dage Ernst Hemmingway Forskningschef Marianne Levinsen Cand.scient.pol. Fremforsk,

Læs mere

TYSKLAND: SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE

TYSKLAND: SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE TYSKLAND: SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE Surfere og boardsportsudøvere Alder: 35+ år Husstandsstørrelse: 2-4 Volumen: 400.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Sportsrelaterede

Læs mere

Fest og ferie ved Stevns Klint

Fest og ferie ved Stevns Klint Fest og ferie ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten Konference & Hotel Klinten ligger direkte ud til Østersøen med udsigt til Rødvigs bedste badestrand og Stevns hyggeligste havn, Rødvig

Læs mere

Indhold Formål med Mål- og indholdsbeskrivelse Kommunalt formål Fritidspædagogikken og læring i SFO Ikast Vestre Skoles værdigrundlag

Indhold Formål med Mål- og indholdsbeskrivelse Kommunalt formål Fritidspædagogikken og læring i SFO Ikast Vestre Skoles værdigrundlag 0 Indhold Formål med Mål- og indholdsbeskrivelse 2 Kommunalt formål 3 Fritidspædagogikken og læring i SFO 4 Ikast Vestre Skoles værdigrundlag 5 Mål A: Børnenes personlighedsudvikling 6 Fire delmål Mål

Læs mere

Turisthus Nords. udviklingsforum. Invitation til. TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby

Turisthus Nords. udviklingsforum. Invitation til. TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby Invitation til Turisthus Nords udviklingsforum TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby Tirsdag den 22. september 2015 kl. 17.00 kl. 21.15 Aalbæk Gl. Kro, Skagensvej 42, 9982 Ålbæk Turismestrategi

Læs mere

Mad og mennesker. Overordnede problemstillinger

Mad og mennesker. Overordnede problemstillinger Mad og mennesker Overordnede problemstillinger Behov Vi har brug for mad. Den tilfredsstiller vores naturlige, biologiske behov. Maden giver kroppen energi til at fungere. Jo hårdere fysisk arbejde og

Læs mere

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark www.visitdenmark.com turisterne i Danmark turisterne i Danmark ISBN: 87-87393-44-1 VisitDenmark Turismefaglig Viden April 2008 VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. sal 2300 København S Tlf.: +45 32 88 99

Læs mere

I den kommunale dagpleje arbejder vi med Pædagogiske Læreplaner. Indhold:

I den kommunale dagpleje arbejder vi med Pædagogiske Læreplaner. Indhold: Pædagogiske Indhold: Seks temaer...3 Sociale kompetencer...4 Sproglig udvikling...5 Kulturelle udtryk og værdier...6 Natur og naturfænomener...7 Krop og bevægelse...8 Alsidig personlig udvikling...9 Et

Læs mere

Projekt for dygtige elever på Tjørnelyskolen

Projekt for dygtige elever på Tjørnelyskolen Projekt for dygtige elever på Tjørnelyskolen Information til forældre November 2007 Identifikation og indstilling af elever til projektet I nærværende pjece kan læses om, hvordan forældre og lærere kan

Læs mere

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE Tyskland Surfere og boardsportsudøvere Alder: 35+ år Husstandsstørrelse: 2-4 Ferietype: Ferie med fokus på surfing Planlægning Volumen:

Læs mere