Torsdag den 17. januar 2002 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Torsdag den 17. januar 2002 kl"

Transkript

1 1 Torsdag den 17. januar 2002 kl Dagsorden: 8/02 Vestskovudvalget 13/02 Det Kommunale Momsfond 17/02 Erhvevscenter TIC 36/02 Trafikudvalget og Teaterudvalget i HUR samt Copenhagen Capacity 14/02 Kontrakt med spillested Loppen 15/02 Bellevue Strandparks budget 33/02 Udvalget til behandling af klager over 32/02 Selvejende institution "IDRÆTSFABRIKKEN" 31/02 Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab 24/02 Københavnske huslejenævn 4/02 Laborantskolen 2/02 Niels Brocks Handelsskole 3/02 Center for Undervisningsmidler 5/02 Hotel- og Restaurantskolen 9/02 "Krigsråds Mørks Minde" 10/02 Nationalforeningen til bekæmpelse af Lungesygdomme 11/02 Helse - Familiens lægemagasins Fond 16/02 Combipissoir på Tove Ditlevsens Plads 30/02 Repræsentation i R98s bestyrelse 12/02 Forslag om trafikal tilgængelighed for erhvervslivet 7/02 Mødeplan /02 Orlov Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): God aften. Mødet er åbnet. Godt nytår til alle, især til dem, jeg endnu ikke har haft lejlighed til at hilse på personligt, og for den sags skyld også godt nytår til dem, jeg har haft lejlighed til at hilse på personligt. Velkommen til arbejdet i den nye forsamling og selvfølgelig velkommen til dette møde, der er det første ordinære møde i den nye forsamling her i Borgerrepræsentationen. Jeg glæder mig meget til arbejdet, jeg glæder mig meget til samarbejdet. Det er et spændende år, det er en spændende periode, vi har foran os, en periode, som jeg er helt overbevist om kommer til at byde på store udfordringer og vigtige opgaver i den fortsatte udvikling af vores by. Det første møde her er jo traditionelt et kort møde, idet vi som bekendt skal mødes senere med samarbejdspartnere og udefrakommende gæster, tidligere medlemmer af forsamlingen, tidligere borgmestre. Om det kan jeg sige, at de pågældende er inviteret til kl. 19, og jeg hå-

2 2 ber, at vi kan være færdige med mødet til dette tidspunkt. Men der er ingen grund til at bestræbe sig på, at mødet varer dertil. Rent praktisk skal jeg bede om, at man pakker ned, hvad man har liggende på bordene, og lægger det i skuffer eller tasker, når vi er færdige med mødet her. Jeg skal sige, der er ikke modtaget afbud til mødet. Der er udsendt en dagsorden med 28 punkter, hvor hovedparten er udpegningssager. Der er derudover en enkelt sag udsendt, en tillægsdagsorden med ét punkt. Det drejer sig om sag 36/02, udpegning af medlemmer til Trafikudvalget og Teaterudvalget i HUR samt Copenhagen Capacity. Så skal jeg oplyse, at der er en ændring i forhold til den udsendte dagsorden. Det drejer sig om sag 27/02 omhandlende orlov for Jette Bergenholz Bautrup. Orloven skal først træde i kraft den 1. februar 2002 og ikke den 18. januar 2002 som først anført. Så har jeg endvidere modtaget 8 sager uden for dagsordenen. Sagerne omhandler alle orlov og omrokeringer i udvalg og kan under forudsætning af forsamlingens godkendelse optages på dagsordenen. Listen over disse sager er omdelt på pladserne. Jeg går ikke ud fra, at der er grund til, at jeg skal gennemgå de pågældende sager. Det drejer sig om sag 59/02, 58/02, 60/02, 61/02, 62/02, 34/02, 63/03 og 64/02. Så skal jeg foreslå, at sag 36/02, udpegning af medlemmer til Trafikudvalget m.v. i forbindelse med HUR, behandles efter punkt 5 på den udsendte dagsorden, og at de 8 sager vedrørende orlov og valg behandles som de første 8 sager på den ordinære dagsorden. Jeg skal høre, om der er bemærkninger hertil? (Ophold). Det er ikke tilfældet; så er dagsordenen godkendt. Så skal jeg lige afslutningsvis her i øvrigt oplyse forsamlingen om, at møderne bliver transmitteret til internettet. Udstyret er i hvert fald i orden, men om det vil betyde en ændring i medlemmernes adfærd på talerstolen, skal jeg ikke gøre mig til dommer over, inden vi er gået i gang med mødet, men jeg tvivler på, at dagsordenen skulle give anledning til dette. Ikke flere indledende bemærkninger. Vi skrider til behandling af selve dagsordenen og her først de 8 sager, der blev optaget på dagsordenen. 1) BR 59/02. Godkendelse i henhold til styrelseslovens 15, stk. 2, af formandens indkaldelse af en stedfortræder for Charlotte Wieth-Klitgaard, der på grund af barsel vil være forhindret i at deltage i forsamlingens møder fra 1. januar 2002 og indtil videre. 1. stedfortræder Heinrich Metz indkaldes. Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg skal høre, om Heinrich Metz er nået frem? Det er tilfældet. Velkommen til Heinrich Metz, velkommen til arbejdet og til samarbejdet. (Forsamlingen rejste sig)

3 3 2) BR 58/02. Godkendelse af, at Jens Kjær Christensen, Ø, udtræder som medlem af Valgudvalget samt meddelelse fra valggruppen om, at Mikkel Warming indtræder som nyt medlem af udvalget. Ændringen blev godkendt. 3) BR 60/02. Godkendelse af, at Bjarne Fey og Sven Milthers bytter plads i både Lynettefællesskabets bestyrelse og bestyrelsen for Centralkommunernes Transmissionsselskab CTR, således at Sven Milthers indtræder som medlem af begge bestyrelser og Bjarne Fey som suppleant, samt at Bjarne Fey udtræder som delegeret til I/S Vestforbrændings generalforsamling, og at Sven Milthers indtræder som ny delegeret. Ændringerne blev godkendt. 4) BR 61/02. Valg og godkendelse af, at Bjarne Fey udtræder som medlem af Miljø- og Forsyningsudvalget samt meddelelse fra den lille valggruppe om, at Mogens Lønborg indtræder som nyt medlem af udvalget. Ændringen blev godkendt. 5) BR 62/02. Godkendelse af, at Bjarne Fey udtræder som medlem af Det Rådgivende Integrationsudvalg samt meddelelse fra den store valggruppe om, at Anna Saakwa indtræder som nyt medlem af udvalget. Ændringen blev godkendt. 6) BR 34/02. Godkendelse af at Wallait Khan udtræder som medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget samt meddelelse fra den lille valggruppe om, at Abderrahman Ben Haddou indtræder som nyt medlem af udvalget. Ændringen blev godkendt. 7) BR 63/03. Godkendelse af, at Bente Frost udtræder som medlem af Uddannelses- og Ungdomsudvalget samt meddelelse fra den lille valggruppe om, at Wallait Khan indtræder som nyt medlem af udvalget.

4 4 Ændringen blev godkendt. 8) BR 64/02. Godkendelse af, at Manu Sareen (B) udtræder som medlem af Miljø- og Forsyningsudvalget, samt meddelelse fra den lille valggruppe om, at Bente Frost (V) indtræder som nyt medlem af udvalget. Ændringen blev godkendt. 9)BR 8/02. Vestskovudvalget Indstilling om valg af repræsentant til Vestskovudvalget. (Økonomiforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg har selv tidligere været kommunens repræsentant i Vestskovudvalget, men da varetagelsen af kommunens deltagelse i Vestskovudvalget vil blive overdraget til bygge- og teknikforvaltningen i nær fremtid, vil jeg foreslå, at borgmester Søren Pind i stedet udpeges som medlem. Vestskovudvalget er optaget på den liste over råd og nævn, som regeringen ønsker at skære væk, men da finansloven endnu ikke er vedtaget, er vi nødt til at foretage udpegning af borgmester Søren Pind på nuværende tidspunkt. Jeg går ikke ud fra, at det giver anledning til bemærkninger? (Ophold). Det gør det ikke. Som repræsentant valgtes: Borgmester Søren Pind. 10) Nr. 2 BR 13/02. Det Kommunale Momsfond Indstilling om udpegning af 1 medlem til bestyrelsen for Det kommunale Momsfond. (Økonomiforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Det Kommunale Momsfond er optaget på den liste over råd og nævn, som regeringen ønsker at skære væk, men da finansloven endnu ikke er vedtaget, er vi nødt til at foretage udpegning nu, og jeg har modtaget forslag om, at Jens Kramer Mikkelsen udpeges. Jeg skal høre, om der er bemærkninger til det? (Ophold). Det er ikke tilfældet. Som medlem valgtes: Overborgmesteren Jens Kramer Mikkelsen.

5 5 11) BR 17/02. Erhvervscenter TIC Indstilling om udpegning af et medlem til bestyrelsen for Erhvervscenter TIC København- Frederiksberg, under forbehold for, at den foreslåede sammenlægning af Københavns Erhvervscenter og TIC København-Frederiksberg tiltrædes af Borgerrepræsentationen og Frederiksberg Kommunalbestyrelse. (Økonomiforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Der skal vælges et medlem til bestyrelsen for perioden 1. januar december Pladsen tilfalder den store valggruppe. Jeg skal bede om bemyndigelse til at modtage navn på den pågældende. Jeg skal høre, om det giver anledning til bemærkninger? (Ophold). Det er ikke tilfældet. Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtage navnet. Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg skal anmode om, at navnet snarest muligt bliver tilsendt Borgerrepræsentationens sekretariat. 12) BR 18/02. Forlængelse af konstitution Indstilling om, at afdelingschef Jørgen Høgs konstitution i stillingen som direktør for Miljøkontrollen forlænges indtil den 12. januar (Økonomiudvalget) 13) BR 19/02. Forlængelse af forsikringsaftale Indstilling om, at der i 2002 gives en tillægsbevilling på kr til Økonomiudvalget konto (Forsikringer) med dækning på puljen til uforudsete udgifter. (Økonomiudvalget) 14) BR 36/02. Trafikudvalget og Teaterudvalget i HUR samt Copenhagen Capacity Udpegning af medlemmer til Trafikudvalget og Teaterudvalget i HUR samt Copenhagen Capacity. (Økonomiforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg skal anmode om ud over de navne, der er indløbet, at modtage navne fra valggrupperne snarest muligt. Som medlem af Trafikudvalget valgtes:

6 6 Medlem: Suppleant: Winnie Larsen-Jensen (A). (Mangler) Som medlem af Teaterudvalget valgtes: Medlem: Suppleant: Mona Heiberg (A) (Mangler) Som medlem af bestyrelsen i Copenhagen Capacity valgtes: Medlem: Suppleant: Overborgmesteren Jens Kramer Mikkelsen (A) (Ingen) Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtage de resterende navne. 15) BR 14/02. Kontrakt med spillested Loppen Indstilling om, at kontrakt med det regionale spillested Loppen vedtages, at den kommunale andel af tilskuddet til Loppen udgør kr. årligt (2001-priser) i perioden , samt at kassemæssig dækning for det kommunale tilskud på kr. (2001-priser) i 2001 og 2002 anvises på Kultur- og Fritidsudvalgets bevilling Kultur og Fritid, konto Musikarrangementer (spillestedslovgivning), og at det kommunale bidrag i 2003 afholdes inden for Kultur- og Fritidsudvalgets budgetramme. (Kultur- og Fritidsudvalget) Indstillingen blev godkendt med 42 stemmer imod 3. 4 undlod. For stemte A, V, F, B, Ø og D. Imod stemte O. Undlod C. 16) BR 15/02. Bellevue Strandparks budget Indstilling om godkendelse af budgetforslaget for I/S Bellevue Strandpark for 2002, godkendelse af tilskuddet på kr. til I/S Bellevue Strandpark i 2002, samt at der anvises dækning for beløbet på Kultur- og Fritidsudvalgets konto Andre fritidsfaciliteter (Bellevue Strandpark). (Kultur- og Fritidsudvalget)

7 7 17) BR 33/02. Udvalget til behandling af klager over Folkeoplysningsudvalgets afgørelser Indstilling om valg af 5 medlemmer til Udvalget til behandling af klager over Folkeoplysningsudvalgets afgørelser (Klageudvalget), samt at Borgerrepræsentationen delegerer kompetencen til at behandle klagesager i relation til Folkeoplysningsudvalgets afgørelser til Klageudvalget. (Kultur- og Fritidsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg skal bede om, at jeg ud over de meget få navne, der er modtaget, får bemyndigelse til at modtage yderligere navne. Som medlemmer valgtes: Finn Rudaizky (A). (Mangler) (Mangler) (Mangler) (Mangler) Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtage de resterende navne. 18) BR 32/02. Selvejende institution "IDRÆTSFABRIKKEN" Indstilling om udpegning af 1 medlem til bestyrelsen for den selvejende institution "IDRÆTSFABRIKKEN". (Kultur- og Fritidsforvaltningen) Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtaget navnet. 19) BR 31/02. Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab Indstilling om udpegning af 1 medlem til Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskab. (Kultur- og Fritidsforvaltningen) Som medlem valgtes: Borgmester Martin Geertsen. 20) BR 24/02. Københavnske huslejenævn Indstilling om, at Borgerrepræsentationen til overpræsidenten indstiller de i sagsbeskrivelsen anførte personer som henholdsvis formænd og suppleanter for de enkelte københavnske huslejenævn for perioden 1. marts 2002 til 28. februar 2006, dog ikke længere end den nuværende boligreguleringslovs bestemmelser om huslejenævn er gældende, samt at Borgerrepræsen-

8 8 tationen til socialministeren indstiller de i sagsbeskrivelsen anførte personer som henholdsvis formand og suppleant for Ankenævnet for de københavnske huslejenævn for perioden 1. marts 2002 til 28. februar 2006, dog ikke længere end den nuværende boligreguleringslovs bestemmelser om huslejenævn er gældende. (Kultur- og Fritidsforvaltningen) 21) BR 28/02. Musikudvalget Indstilling om godkendelse efter indstilling fra repræsentantskabets musikorganisationer og publikum for perioden 1. januar 2002 til 31. december 2005 om udpegning af de i sagsbeskrivelsen (litra c-g) anførte medlemmer og suppleanter til Musikudvalget for Københavns Kommune. (Kultur- og Fritidsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Er der bemærkninger til, at jeg modtager navne? Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtaget navnene. 22) BR 1/02. Københavns Tekniske Skole Indstilling om udpegning af to medlemmer til bestyrelsen for Københavns Tekniske Skole. (Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Tilsvarende beder jeg her om bemyndigelse til at modtage navne. Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtaget navnene. 23) BR 4/02. Laborantskolen Indstilling om udpegning af et medlem til bestyrelsen for Laborantskolen. (Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg har modtaget meddelelse fra den store valggruppe om, at Jakob Hougaard, A, udpeges. Som medlem valgtes: Jakob Hougaard (A).

9 9 24) BR 2/02. Niels Brocks Handelsskole Indstilling om udpegning af et medlem til styrelsen for Niels Brocks Handelsskole. (Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg har ikke modtaget noget navn i den anledning. Jeg beder om bemyndigelse til at modtage det pågældende navn. Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtaget navnet. 25) BR 3/02. Center for Undervisningsmidler Indstilling om udpegning af 6 medlemmer til bestyrelsen for Center for Undervisningsmidler blandt Borgerrepræsentationens medlemmer samt 6 suppleanter. (Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Her har jeg modtaget nogle, men ikke alle navne. Jeg beder om bemyndigelse til at modtage de resterende fra valggrupperne. Som medlemmer valgtes: Medlemmer: Suppleanter: Jakob Hougaard (A) Anna Sakwa (A) Jesper Christensen (A) Karen A. Hækkerup (A) Pia Allerslev (V) (Mangler) Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtage de manglende navne. 26) BR 5/02. Hotel- og Restaurantskolen Indstilling om udpegning af to medlemmer til bestyrelsen for Hotel- og Restaurantskolen. (Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg har modtaget meddelelse om Jakob Hougaard fra den store valggruppe. Jeg beder om bemyndigelse til at modtage det sidste navn. Som medlem valgtes: Jakob Hougaard (A). Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtaget det manglende navn.

10 10 27) BR 6/02. Frisørskolen Indstilling om udpegning af et medlem til bestyrelsen for Frisørskolen. (Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg har modtaget forslag om, at Erik Fisker, Møllebakken 4, 2700 Brønshøj, udpeges. Giver det anledning til bemærkninger? (Ophold). Det er ikke tilfældet. Som medlem valgtes: Erik Fisker, Møllebakken 4, 2700 Brønshøj (A). 28) BR 9/02. "Krigsråd Mørks Minde" Indstilling om udpegning af 2 medlemmer til bestyrelsen for " Krigsråd Mørks Minde" for perioden 1. januar december (Sundhedsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Der tilfalder hver valggruppe én plads. Jeg har modtaget et navn fra den store valggruppe: Kjeld Strandberg, Borghaven 42, 2500 Valby, og jeg beder om bemyndigelse til at modtage et navn fra den lille valggruppe... (Ole Hentzen: Vi indstiller Grete Henius). Hvis der ikke er andre bemærkninger, er meddelelsen fra valggruppen, at det er Grete Henius. Som medlemmer valgtes: Kjeld Strandberg, Borghaven 42, 2500 Valby (A). Grete Henius, Dr. Tværgade 31, 7., 1302 København K (C). 29) BR 10/02. Nationalforeningen til bekæmpelse af Lungesygdomme Indstilling om udpegning af 1 medlem til bestyrelsen for Nationalforeningen til bekæmpelse af Lungesygdomme for perioden 1. januar december (Sundhedsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Kan jeg få bemyndigelse til at modtage et navn?... (Afbrydelse). Vi løber let ud i et problem, som er velkendt i forsamlingen her, at man udpeger for mange til samme hverv. Der er kun én udpegning, og det tilfalder den store valggruppe. Overborgmesteren fik bemyndigelse til at modtaget navnet. 30) BR 11/02. Helse - Familiens lægemagasins Fond

11 11 Indstilling om udpegning af 2 medlemmer til bestyrelsen for Helse - Familiens Lægemagasins Fond for perioden 1. januar december (Sundhedsforvaltningen) Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Der tilfalder hver valggruppe én, og jeg har fra den store valggruppe modtaget navnet Lars Engberg, og fra den lille valggruppe har jeg modtaget navnet Grete Henius. Som medlemmer valgtes: Lars Engberg (A). Grete Henius, Dr. Tværgade 31, 7., 1302 København K (C). 31) BR 16/02. Combipissoir på Tove Ditlevsens Plads Indstilling om at der opstilles et combipissoir på Tove Ditlevsens Plads, samt at der frigives kr. fra Vej & Parks anlægsramme til etablering af projektet. (Bygge- og Teknikudvalget) 32) BR 20/02. Vestegnens Vandsamarbejde Indstilling om, at Københavns Kommune sammen med kommunerne på Vestegnen i Københavns Amt stifter interessentskabet Vestegnens Vandsamarbejde I/S. (Miljø- og Forsyningsudvalget) 33) BR 25/02. Oprensning af forurenet jord på daginstitutioner m.m. Indstilling om, at der gives en kapitalbevilling på 24,0 mill. kr. til oprensning af forurenet jord på 25 daginstitutioner og 12 offentlige legepladser, hvor jorden er forurenet med PAH'er, tungmetaller og/eller olieprodukter, at der gives en kapitalbevilling på 4,0 mill. kr. til undersøgelse af jordforureningen på 150 børnehaver og fritidshjem, at der gives en kapitalbevilling på 1,5 mill. kr. til oprensning af en olieforurening på en daginstitution på Prinsessegade 80, at der anvendes 1,2 mill. kr. til aflønning af tre medarbejdere, der skal gennemføre ovennævnte oprensninger på daginstitutionerne, samt at et eventuelt mindreforbrug anvendes til oprensning af forurenet jord på yderligere en eller flere institutioner eller offentlige legepladser efter forudgående godkendelse i Miljø- og Forsyningsudvalget. (Miljø- og Forsyningsudvalget)

12 12 34) BR 30/02. Repræsentation i R 98's bestyrelse Indstilling om godkendelse af indstilling fra Lejernes LO i Hovedstaden vedrørende repræsentation i R 98's bestyrelse og repræsentantskab samt indstilling om suppleant. (Miljø- og Forsyningsforvaltningen) 35) BR 12/02. Forslag om trafikal tilgængelighed for erhvervslivet (Stillet af Preben Bille Brahe (V) og Ole Hentzen (C)): Det foreslås, At forvaltningen pålægges at udarbejde en plan for trafikal tilgængelighed for erhvervslivet. At planen indarbejdes i kommunens fremtidige plangrundlag. At planen bl.a. forelægges Københavns Kommunes Erhvervsråd til høring. Ole Hentzen (C): Det er jo et af de vigtigste forslag fra den foregående periode, som ikke nåede at blive behandlet, og som derfor er den eneste, kan man sige, politiske sag, som er på dagsordenen i dag, idet Preben Bille-Brahe jo ikke kan være ordfører her, idet han ikke længere er medlem af forsamlingen. Essensen i dette forslag er selvfølgelig at prøve at sige, at i al den planlægning, der skal foregå i denne store kommune, bør man også nu indtænke, at vi ikke laver så mange restriktioner, at vores handelsliv og erhvervsliv ligesom ikke kan leve med det. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi med dette forslag har ønsket at fremme al bilisme, fordi byen er reguleret i enhver henseende. Ikke mindst på den tunge trafik er vi kommet meget langt i Indre By og kommer jo videre med de planer, der sættes i gang. Men håbet var sådan set, at det her kunne komme i en lidt større sammenhæng, efterhånden som man lavede de store erhvervsplaner, at man også indtænkte selvfølgelig, at man hørte erhvervslivet selv, når man nu har disse ting. Så det er det håb, og det er de intentioner, der ligger i det fremlagte forslag. Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Må jeg sige, at det er sådan, at Borgerrepræsentationen her i løbet af foråret vil blive præsenteret for et forslag til debatoplæg om trafik og miljø i København og får et udkast til strategi for debat med offentligheden. Der er ingen tvivl om, at det her tema med bl.a. erhvervslivets trafikale tilgængelighed indgår i en større sammenhæng, og det rette forum vil naturligvis være at lade det indgå i arbejdet med den trafik- og miljøplan, der er ved at blive forberedt, og som for nylig er igangsat i forvaltningen, i øvrigt helt parallelt med et tilsvarende arbejde i HUR-regi. Jeg skal derfor foreslå, at denne sag, herunder også den del, der vedrører høring, indgår i det samlede arbejde med udarbejdelse af en trafik- og miljøplan, at der ikke indgår en særskilt høring af erhvervslivets trafikforhold i forhold til erhvervsrådet, men at det samlede kompleks, når Borgerrepræsentationen har behandlet det samlede forslag, naturligvis også sendes til høring i Erhvervsrådet. Det skal være mit forslag.

13 13 Borgmester Søren Pind: Når jeg tager ordet, er det blot for at sige til den konservative ordfører, at vi bakker op omkring de synspunkter, der er fremført, og kan henholde os til overborgmesterens bemærkninger. Jens Johansen (F): Vi kan også tilslutte os, at vi i forbindelse med udarbejdelsen af trafik- og miljøplanen ser på erhvervslivets vilkår. Jeg synes nu nok, at det skal ske, som også Ole Hentzen siger, i et bredere perspektiv end det, der her er beskrevet, hvor det er tid og økonomi, der er de generelle faktorer. Der er også et miljøhensyn, som efter vores opfattelse skal tages. Jeg kan ikke lade være med at spørge Ole Hentzen, om det er Det Kosmiske Partis Master Fatmans gamle idé om langsommere jordrotation, så tiden går langsommere, der er tid til at nå mere, der spøger her i baggrunden, når tiden er inde som faktor. Vi ved jo, begge parter, at hvis bilerne skal køre hurtigere, så skal vi hæve hastighedsgrænserne. Det har jeg ikke hørt Ole Hentzen tilslutte sig i tidligere diskussioner om hastighedsbegrænsninger i København. Hvis bilerne skal køre hurtigere, så skal der også være færre af dem. Det er måske slet ikke det, kan jeg formode, det drejer sig om? Men jeg synes, der er andre faktorer end lige de få, der er nævnt i denne hvert fald meget flyvske motivering, som skal tages med i betragtning, og det vil jeg da opfordre forvaltningen til, når den skal overveje, hvordan det her forslag om trafikal tilgængelighed for erhvervslivet også kan få en meningsfuld krop. Mikkel Warming (Ø): Vi kan også tilslutte os, at man selvfølgelig diskuterer dette spørgsmål i forbindelse med udarbejdelse af en trafik- og miljøplan i København. Vi er faktisk meget glade for, at forslagsstilleren selv siger, det skal være i en lidt bredere sammenhæng, fordi det, vi synes måske var en antydningsvis ensporethed i forslaget, var, at man fokuserede kun på privatbilisme i forhold til tilgængelighed. Man kunne sagtens forestille sig, at tilgængelighed for erhvervslivet kunne handle om, at virksomheder og kommune gik sammen om at udbygge og sikre kollektiv trafikforsyning, så det ikke var nødvendigt altid at bruge privatbil i forhold til at blive transporteret på arbejde, i forhold til transport af gods osv., at kommunen opstillede krav eller havde forventninger om, at virksomhederne lokaliserede sig, og gik i dialog med dem. Det tror vi også, at, hvad skal vi sige, mere moderne tænkende dele af erhvervslivet ville synes var interessant. Så på den baggrund kan vi tilslutte os overborgmesterens, skal vi sige konklusion. Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Ikke flere i 1. runde, 2. runde. Ole Hentzen (C): Kun en enkelt kommentar til SF's repræsentant, der ligesom fokuserer lidt voldsomt på hastighed og prøver at få Master Fatmans øvrige ærinder ind i det her. Det skal jeg så ikke forholde mig til. Jeg er fuldt tilfreds med det tilsagn, der er givet, om, at de intentioner, der ligger i det her forslag, tages med ind i de planer, der er under udarbejdelse. Man behøver altså ikke at sende det nogen steder hen; det tilsagn er jeg fuldt tilfreds med. Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Ikke flere har bedt om ordet, og jeg konstaterer, at der er enighed om, at sagen indgår i forbindelse med udarbejdelse af forslag til debatoplæg om trafik og miljø i København.

14 14 Socialdemokratiet stillede ændringsforslag om at følgende bemærkninger tilføjes forslaget: "Trafikal tilgængelighed, fremkommelighed og trængsel er netop temaer, som vil blive behandlet i den kommende Trafik- og Miljøplan for København, som Økonomiforvaltningen, Bygge- og Teknikforvaltningen og Miljø- og Forsyningsforvaltningen er ved at forberede. Det er også tanken, at den nye Trafik- og Miljøplan skal udarbejdes i et tæt samspil mellem borgere, politikere, planlæggere og forskellige interessenter som f.eks. erhvervsrådet. Den trafikale tilgængelighed for erhvervslivet indgår i en større sammenhæng, og det rette forum for udarbejdelse af den ønskede plan er derfor det arbejde med at forberede en ny Trafik- og Miljøplan, der for nylig er gået i gang i forvaltningen, i øvrigt helt parallelt med et tilsvarende arbejde i HUR-regi. Borgerrepræsentationen vil i løbet af foråret blive præsenteret for et forslag til debatoplæg om trafik og miljø i København, og for et udkast til strategi for dialogen med offentligheden." Medlemsforslaget med ovenstående bemærkninger blev godkendt. 36) BR 7/02. Mødeplan 2002 Indstilling om, at Borgerrepræsentationen i henhold til 8, stk. 1, i Lov om kommunernes styrelse tiltræder forslag til mødeplan for Borgerrepræsentationens ordinære møder i 2002, at Borgerrepræsentationen i henhold til 9 a, stk. 1, i Lov om kommunernes styrelse træffer beslutning om afholdelse af budgetseminar i 2002 samt datoen herfor, at de i indstillingen nævnte ansatte eller disses stedfortrædere i henhold til 1, stk. 7, i Forretningsorden for Borgerrepræsentationen får adgang til at overvære forhandlingerne om en sag, der behandles for lukkede døre, samt at overborgmesteren bemyndiges til at aflyse et ordinært møde, såfremt der ikke foreligger tilstrækkeligt mange sager til behandling. Louise Frevert (O): Der er jo et godt ordsprog, der hedder, at forandring fryder. Nu har jeg undersøgt sagen, fordi jeg vil i al ydmyghed fremsætte et forslag om at få flyttet mødedatoerne til mandag. Rent faktisk gør man det i de fleste af de andre danske kommuner, så derfor kan jeg ikke se noget til hinder for, at man flytter Borgerrepræsentationens møder til om mandagen. Faktisk er det kun kutyme, der gør, at møderne bliver afholdt her om torsdagen. Der findes ikke nogen historiske motiver til at gøre det, der findes overhovedet ikke nogen objektive kriterier, der gør, at møderne er blevet lagt på en torsdag. Det er simpelt kun fordi sådan er det i Københavns Kommune, sådan plejer vi at gøre det, og så bliver vi fortsat ved med at gøre det på denne her måde. Det er jo bare kedeligt, synes jeg, at man ikke er lidt modtagelig for lidt nytænkning, lidt forandring, så derfor vil Dansk Folkeparti foreslå, at Borgerrepræsentationen flytter sin møderække til mandage. Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Jeg skal høre, om andre ønsker ordet? (Ophold). Det er ikke tilfældet. Der er stillet et ændringsforslag, der jo som konsekvens af sin

15 15 vedtagelse vil have, at jeg bliver nødt til at vende tilbage med et nyt forslag til mødeplan. Vi tager stilling til forslaget om mandag som mødedag alternativt til torsdag. Dansk Folkeparti stillede følgende ændringsforslag:»borgerrepræsentationens møder holdes om mandagen.«ændringsforslaget blev forkastet med 46 stemmer imod 3. For stemte O og 1 medlem af C (Helle Sjelle). Imod stemte A, V, F, B, Ø, C med undtagelse af 1 medlem (Helle Sjelle) og D. Indstillingen blev herefter godkendt. 37) BR 27/02. Orlov Godkendelse i henhold til Lov om Kommunernes Styrelse 15, stk. 2, af formandens indkaldelse af en stedfortræder for Jette Bergenholz Bautrup, A, der af arbejdsmæssige årsager vil være forhindret i at deltage i forsamlingens møder fra den 18. januar 2002 og indtil videre. 1. stedfortræder, Klaus Hansen, indkaldes. Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Indledningsvis nævnte jeg, at det på dagsordenen var anført, at Jette Bergenholz Bautrup skal have orlov fra den 18. januar 2001, men det er først fra den 1. februar. Betingelserne i styrelseslovens 15, stk. 2, for indkaldelse af stedfortræder er opfyldt. Jeg skal høre, om der er bemærkninger hertil? (Ophold). Det er ikke tilfældet. Indstillingen blev godkendt med den ændring, at orloven først begynder den 1. februar Overborgmesteren (Jens Kramer Mikkelsen): Så skal jeg sige, at jeg i forbindelse med den hurtige behandling af disse valgsager i skyndingen fik henvist punkt 20, sag 24/02, om de københavnske huslejenævn, til Valgudvalget. Som mange selvfølgelig ved fra forberedelsen, så er navnene på plads via indstillingen, og derfor vil jeg tillade mig at høre, om der er nogen, der har indvendinger mod, at henvisningen tilbagekaldes, og at indstillingen tiltrædes nu? (Ophold). Det er ikke tilfældet. Så er indstillingen godkendt. Mødet sluttede kl

Torsdag den 6. december 2001 kl

Torsdag den 6. december 2001 kl 1 Torsdag den 6. december 2001 kl. 16.00 Dagsorden: 569/01 1. og 2. næstformand 571/01 Yderligere medlemmer til Økonomiudvalget 572/01 Valg til de stående udvalg 538/01 Valgudvalget 509/01 Det Rådgivende

Læs mere

Torsdag den 26. februar 2004 kl

Torsdag den 26. februar 2004 kl 1. Torsdag den 26. februar 2004 kl. 17.30 Dagsorden: 68/04 Udpegning til Efter- og videreuddannelsesudvalg i Center for Videregående uddannelse (CVU) Øresund 67/04 Ansøgning om godkendelse af byggeregnskab

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning.

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BR 203/04 Tilskud Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler Økonomiudvalget, at Borgerrepræsentationen yder Badmintonklubben BC 37 et

Læs mere

Allerød Kommune høring af ældrerådet

Allerød Kommune høring af ældrerådet Allerød Kommune høring af ældrerådet Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Allerød Kommune ikke har tilsidesat reglerne i serviceloven om høring af ældrerådet i forbindelse med vedtagelse

Læs mere

DAGSORDEN for Ordinært møde torsdag den 11. december 2003

DAGSORDEN for Ordinært møde torsdag den 11. december 2003 Page 1 of 10 Borgerrepræsentationen DAGSORDEN for Ordinært møde torsdag den 11. december 2003 BR 617/03 Medlemsforslag om aftale på fritidshjemsområdet Medlemsforslag

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

Beslutninger fra mødet

Beslutninger fra mødet Beslutninger fra mødet Mandag 29.10.2007 kl. 17.30 Ordinært møde Lukket møde Kommunalbestyrelsen KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Læs mere

Regulativ - Lokaludvalgene

Regulativ - Lokaludvalgene Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. Af 6. februar 2014 I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde : Mandag den 04. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Torsdag den 28. februar 2002 kl

Torsdag den 28. februar 2002 kl 1 Torsdag den 28. februar 2002 kl. 17.30 Dagsorden: 138/02 Orlov 139/02 Midlertidigt valg 140/02 Omrokering 115/02 Takster ved ekspresservice fra Hovedbiblioteket 129/02 Det Fælles Fjernsynsnævn 128/02

Læs mere

Vedtægter for SF København

Vedtægter for SF København Vedtægter for SF København 1 Navn og formål 1.1. Organisationens navn er SF Socialistisk Folkeparti, København, i daglig tale SF København. 1.1 SF København er underlagt SF Socialistisk Folkepartis generelle

Læs mere

Oversigt over politisk behandling

Oversigt over politisk behandling Oversigt over politisk behandling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, 1.at godkende forslag til lokalplan

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet.

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. 2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. Resumé: Udtalt, at et byrådsmedlem var berettiget til at fremsætte og få behandlet ændringsforslag ved 2. behandlingen af budgettet.

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, forvaltningens plan for udmøntning af Faglighed for Alle godkendes

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, forvaltningens plan for udmøntning af Faglighed for Alle godkendes Fraværende: Kasper Johansen, Mogens Lønborg. Louise Frevert mødte kl. 15.40 under behandlingen af sag nr. 14. Lars Rasmussen forlod mødet kl. 16.05 under behandlingen af sag nr. 5. 12. J.nr. 294126 Udmøntning

Læs mere

Torsdag den 7. februar 2002 kl

Torsdag den 7. februar 2002 kl 1 Torsdag den 7. februar 2002 kl. 17.30 Dagsorden: 70/02 2.etape i helhedsplanen på Skolen på Kastelsvej 71/02 Udbygning af Ungdomsskolen i Utterslev 72/02 Statusredegørelse med Rammeplan 2000 83/02 Justeringer

Læs mere

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker.

Medlemstallet er fastsat af dekanen under hensyntagen til den uddannelsesfaglige bredde, som studienævnet dækker. UNIVERSITET Standardforretningsorden for studienævn Standardforretningsorden af 29. oktober 2012 for studienævn Journalnummer: 60354 F O R R E T N I N G S O R D E N For Uddannelsen til klinisk tandtekniker

Læs mere

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune

Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation følgende

Læs mere

Dagsorden for Byrådet

Dagsorden for Byrådet Dagsorden for Byrådet 10.12.2013 Kl. 19:00 A: Socialdemokratiet B: Det Radikale Venstre C: Det Konservative Folkeparti F: Socialistisk Folkeparti I: Liberal Alliance O: Dansk Folkeparti V: Venstre Ø: Enhedslisten

Læs mere

Torsdag den 8. marts 2007 kl

Torsdag den 8. marts 2007 kl 1. Torsdag den 8. marts 2007 kl. 17.30 Dagsorden: 121/07 Indkaldelse af stedfortræder 654/06 Redegørelse for samarbejdsrelationer mellem projektaktiviteterne på Ydre Nørrebro 113/07 Indgåelse af lejemål

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn F O R R E T N I N G S O R D E N for Det Juridiske Fagstudienævn Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for studienævn, som rektor har fastsat, jf. vedtægt for Aarhus Universitet

Læs mere

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald.

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for Økonomiudvalget (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født formand

Læs mere

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift BILAG 1 Til Teknik- og Miljøudvalget 8. maj 2018 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2017-0292869 Dokumentnr.

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx

Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx Forretningsorden for xxx udvalget i Gladsaxe med virkning fra xx.xx.xxxx J. nr. 00.22.02A30 Sags nr. 2017/08143 009 Side 1 af 7 Valg af formand og næstformand 1 stk. 1. Det første møde i udvalgets funktionsperiode

Læs mere

Kapitel 1 Navn, formål og opgaver.

Kapitel 1 Navn, formål og opgaver. Socialforvaltningen NOTAT Dato: Sagsnr.: 293579 Dok.nr.: 1803883 Vedtægter for Kontaktudvalget for frivilligt socialt arbejde i Københavns Kommune Vedtægterne er vedtaget første gang i Borgerrepræsentationen

Læs mere

Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Erik Sørensen, Hanne Welander. Brian Kjær, Steen Jensen

Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Erik Sørensen, Hanne Welander. Brian Kjær, Steen Jensen Referat Frederikshavn Byråd Ordinært møde Dato 9. oktober 2013 Tid 19:00 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus Der er indkommet følgende skriftlige spørgsmål: 1. Vedr. Vindmøller

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Referat. Dato: Mandag den 20. september 2010. Mødetidspunkt: 07:00. Hvidovrevej 278

Kommunalbestyrelsen. Referat. Dato: Mandag den 20. september 2010. Mødetidspunkt: 07:00. Hvidovrevej 278 Referat Dato: Mandag den 20. september 2010 Mødetidspunkt: 07:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: KB-Salen Hvidovrevej 278 Milton Graff Pedersen, Helle Adelborg, Finn Gerdes, Niels Ulsing, Katrine Høybye

Læs mere

Til: Teknik- og Miljøudvalget. 18. april Fra: Adm. dir. Hjalte Aaberg. Vedr.: Udvalgets møder

Til: Teknik- og Miljøudvalget. 18. april Fra: Adm. dir. Hjalte Aaberg. Vedr.: Udvalgets møder )*++$+!! + Til: Fra: Vedr.: Teknik- og Miljøudvalget Adm. dir. Hjalte Aaberg Udvalgets møder 18. april 2007 Teknik- og Miljøudvalget fik 1. udgave af dette notat i januar 2006 og 2. udgave i september

Læs mere

Statsforvaltningens brev til to medlemmer af borgerrepræsentationen:

Statsforvaltningens brev til to medlemmer af borgerrepræsentationen: Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke var i strid med regler, hvis overholdelse påses af statsforvaltningen, at et flertal i borgerrepræsentationen besluttede at suspendere borgerrepræsentationens

Læs mere

Processen omkring vedtagelsen af Københavns Kommunes budget for 2019 er i gang.

Processen omkring vedtagelsen af Københavns Kommunes budget for 2019 er i gang. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Til medlemmerne af Borgerrepræsentationen Brev med orientering om budgetprocessen for Budget 2019 14-08-2018 Sagsnr. 2018-0215298

Læs mere

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By

Dokumentnr Magistratens 4. afdeling 1992 Fortovsordning blev indført på gågaderne i Indre By KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift BILAG 1 Til Teknik- og Miljøudvalget 7. juli 2018 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2017-0292869

Læs mere

Forretningsorden for Movias bestyrelse

Forretningsorden for Movias bestyrelse Forretningsorden for Movias bestyrelse Gældende tekst Forslag til ny tekst A. Bestyrelsens møder 1 Bestyrelsen udøver sin virksomhed i møder. Der fastsættes inden 1. november en mødeplan for bestyrelsens

Læs mere

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen.

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen. NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Parlamentariske aspekter ved arbejdet som borgmester i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence

Læs mere

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg = Ændring = Tilføjelse = Fjernet Eksisterende vedtægter for Integrationsråd Viborg Kapitel 1 Formål og opgaver. 1. Integrationsrådet har

Læs mere

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG Nedsat iht. Lovbekendtgørelse nr. 924 af 5. oktober 2000 om støtte til folkeoplysning. I henhold til kapitel 9 i lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni

Læs mere

Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser

Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser Forretningsorden for Kommuneqarfik Sermersooq s Bygdebestyrelser Konstituering af bygdebestyrelsen 1. Efter valgbestyrelsens afgørelse om evt. valgklager og prøvelsen af medlemmernes valgbarhed er afsluttet,

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem 10-02- 2009 TILSYNET Du har som byrådsmedlem af Svendborg Byråd klaget over den proceduremæssige behandling af spørgsmålet om aflysning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for RUDERSDAL KOMMUNE

FORRETNINGSORDEN for RUDERSDAL KOMMUNE FORRETNINGSORDEN for RUDERSDAL KOMMUNE Kommunalbestyrelsens møder 1. Stk. 1. Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Konstituering. Mellem første og andet bestyrelsesmøde afholder faste udvalg et møde, hvor der vælges en kontaktperson og udformes en handlingsplan.

Konstituering. Mellem første og andet bestyrelsesmøde afholder faste udvalg et møde, hvor der vælges en kontaktperson og udformes en handlingsplan. FORRETNINGSORDEN FOR FF s BESTYRELSE Konstituering Den på generalforsamlingen valgte bestyrelse, der består af 9 medlemmer, tiltræder pr. 1. januar og holder sit konstituerende møde senest 15. januar.

Læs mere

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken Dagsorden til bestyrelsesmøde 19-12-2012 MEDBORGERHUSET KORSKÆR Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 19. december 2012, kl. 15.45 i Medborgerhuset, Korskærparken Indkaldt til mødet: Lone Hartung, Else

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde Forside Dagsorden Konstituerende møde Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.00 Medlemmer Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Udtrædende medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan

Læs mere

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi.

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi. Spejdernes bestyrelse 6. december 2018 kl. 20.30-22 Skype for business REFERAT Deltagere: Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak, Lisbeth Trinskjær,

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune

Vedtægter, Forretningsorden. samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Vedtægter, Forretningsorden samt valgprocedure for Folkeoplysningsudvalget I Hvidovre Kommune Kultur- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Marts 2014 Retsgrundlag. Ifølge Folkeoplysningsloven 34 og 35 fastsætter

Læs mere

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune

Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Forslag til vedtægter for Folkeoplysningsudvalget i Viborg Storkommune Dette forslag er udarbejdet under forudsætning af, at kulturelle foreninger/samvirker ikke gives støtte i henhold til lov om folkeoplysning

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 29. april 2014 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen

NYBORG FORSYNING OG Tirsdag, den 29. april 2014 Blad nr. SERVICE A/S kl. 8.30 Mødested: Administrationen 8 Fraværende: Per Jespersen forlod mødet kl. 10.45 Dagsorden 1.0 Meddelelser fra formanden Mail fra Jørn Terndrup blev drøftet. Forretningsorden tilrettes. 2.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet Intet

Læs mere

Jnr Standardforretningsorden for studienævn ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen i København

Jnr Standardforretningsorden for studienævn ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen i København Jnr 02-0288 Standardforretningsorden for studienævn ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen i København I henhold til 6, stk. 3, nr. 9) i Vedtægt for Copenhagen Business School / Handelshøjskolen

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 28. oktober 2014 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd

Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd Vedtægter og Samarbejdsaftale mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd Dette dokument beskriver rammerne for samarbejdet mellem Hvidovre Kommune og Hvidovre Ældreråd. Dokumentet indeholder også de

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes.

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for gruppeformandskredsen (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Folkeskolen i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for. Folkeskolen i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for Folkeskolen i Stevns Kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Side 3 Skolebestyrelsen Side 3 Sammensætning og valg Side 3 Kapitel 2 Side 5 Mødevirksomhed Side 5 Andre forhold Side 6 Kapitel

Læs mere

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde

Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Paradisbakkeskolens skolebestyrelse afholder ordinært møde Mandag den 8. august 2016 kl. 17.00 19.00 på lærerværelset Referat Beslutningsprotokol Tilstede: Michael J., Michael H., John, Pia, Kia Afbud:

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 38. Byrådet holdt ekstraordinært møde på rådhuset mandag den 1. december Mødet begyndte kl og sluttede kl

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 38. Byrådet holdt ekstraordinært møde på rådhuset mandag den 1. december Mødet begyndte kl og sluttede kl ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 38 Byrådet holdt ekstraordinært møde på rådhuset mandag den 1. december 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 7.45. Ingen fraværende. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.

Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015. Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13. Referat Ekstraordinært delegeretmøde den 19. marts 2015 Ekstraordinært delegeretmøde i KANUKOKA, den 19. marts 2015, pr. telefon, kl. 13.00 Deltagere: Delegerede Kommune Kujalleq Kommuneqarfik Sermersooq

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 22.06.2017, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 53. Mødeplan 2018 for Borgerrepræsentationens ordinære møder (2017-0218764) 2 Side 2 Side 3 Side 4

Læs mere

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne.

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne. DEFF 15/334 Forretningsorden for DEFF s styregruppe Fastsat i henhold til vedtægter for DEFF af 15. august 2014. Ordinære og ekstraordinære møder, skriftlig behandling 1 Styregruppen udøver sin virksomhed

Læs mere

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted Vedtægter for Center for Regional- og Turismeforskning Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den Navn og hjemsted 1 Center for Regional- og Turismeforskning er en selvejende forsknings- og udviklingsinstitution

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 8. juni 2017

Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 8. juni 2017 Referat fra ekstraordinær generalforsamling den 8. juni 2017 1. Valg af dirigent Jens Erk Skovvang blev valgt efter indstilling fra bestyrelsen. Dirigenten startede generalforsamlingen op med at konkludere,

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik. Referat

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik. Referat Dato: 13. september 2016 Initialer: kit Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik Referat Tid: Fredag, den 9. september 2016 kl. 14.30 15.30 Sted: Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen Medlemmer:

Læs mere

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ledelsessekretariatet FORRETNINGSORDEN UDKAST til Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden 2018-2021 Formand og næstformand 1.

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg FIOLSTRÆDE 44, 1. TH 1171 KØBENHAVN K TLF. +45 33 36 98 00 WWW.DKUNI.DK Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg 9. MAJ 2018 J.NR. TKS SIDE 1/6 Formål for Uddannelsespolitisk udvalg 1: Udvalget

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til forvaltningerne Indledende høring om mødeplan 2018 1. Høring i forvaltningerne BR-Sekr. har udarbejdet et udkast til

Læs mere

Vedtægter Business Center Bornholm (BCB)

Vedtægter Business Center Bornholm (BCB) Vedtægter Business Center Bornholm (BCB) 1 - Formål 1.1 Business Center Bornholm er en selvejende institution, der har til formål at medvirke til at understøtte og udbygge det bornholmske erhvervsliv,

Læs mere

Forretningsorden. for. Fredensborg Byråd

Forretningsorden. for. Fredensborg Byråd Forretningsorden for Fredensborg Byråd 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog beslutte at behandle enkelte sager for lukkede døre. Stk. 2. Byrådet behandler følgende sager for lukkede døre, medmindre

Læs mere

Sagsnr Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Konstituering

Sagsnr Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget. Dokumentnr Konstituering KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 15-12-2017 Forretningsorden for Børne- og Ungdomsudvalget Sagsnr. 2017-0389176 Dokumentnr. 2017-0389176-1 Konstituering 1.

Læs mere

Forretningsorden for Borgerrepræsentationen

Forretningsorden for Borgerrepræsentationen Forretningsorden for Borgerrepræsentationen Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse 4. Borgerrepræsentationen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af medlemmerne er til stede.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FOR NORDJYLLANDS BEREDSKAB I/S

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FOR NORDJYLLANDS BEREDSKAB I/S FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FOR NORDJYLLANDS BEREDSKAB I/S Vedtagelse. Som led i etablering af et nyt samlet beredskab for Nordjylland, Nordjyllands Beredskab med virkning fra 1. januar 2016 fastsætter

Læs mere

Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene

Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene Udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag til udvalgene 2014 - I det følgende oplistes udvalgshenviste og vedtagne medlemsforslag fra Borgerrepræsentationen. Dagsordener og referater kan findes på kk.dk.

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet Til stede: Claus Omann Jensen Palle Andersen Peder Kristian Pedersen Per Aastrup Jonas Fuglsang

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: Mødested: Byrådssalen

Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: Mødested: Byrådssalen Dagsorden Byråd Møde nr.: 5 Mødedato: 15. maj 2012 Mødetid: 17.00 Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Indtræden af stedfortræder 2 ØK Valg af borgmester 3 ØK Valg af 2. viceborgmester

Læs mere

Ordinær Generalforsamling 2005 Referat

Ordinær Generalforsamling 2005 Referat Dansk Selskab for Medicinsk Fysik Ordinær Generalforsamling 2005 Referat Odense, den 19. marts 2005 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bestyrelsens årsberetning 4. Beretning

Læs mere

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 28. november 2017 Start kl.: 17:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Fraværende: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans

Læs mere

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring møderne Teknik- og Miljøudvalget.

Dette notat omhandler de formelle forhold og praksis omkring møderne Teknik- og Miljøudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Sekretariat Til Teknik- og Miljøudvalget Udkast til kutymepapir 18-12-2017 Sagsnr. 2017-0248171 Dokumentnr. 2017-0248171-5 Dette notat omhandler de

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35.

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35. Andelsboligforeningen Lundegaard Bestyrelse Referat -møde den 4. februar 2014 kl.18:00 Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35. Deltagere:

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN REFERAT for mødet den 19.06.2013, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 40. Medlemsforslag om uvildig undersøgelse af forekomsten af øv-dage (2013-92548) 1 BORGERREPRÆSENTATIONEN

Læs mere