FOA Sjælland. Ordinært afdelingsrepræsentantskabsmøde. 8. november Filadelfia, Dianalund. Dagsordens materiale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOA Sjælland. Ordinært afdelingsrepræsentantskabsmøde. 8. november Filadelfia, Dianalund. Dagsordens materiale"

Transkript

1 1 FOA Sjælland Ordinært afdelingsrepræsentantskabsmøde 8. november 2016 Filadelfia, Dianalund. Dagsordens materiale

2 2 Afdelingsrepræsentantskabet afholdelse Der fremlægges hermed materiale til FOA Sjællands ordinære repræsentantskabsmøde, som afholdes tirsdag den 8. november. Repræsentantskabsmødet afholdes i festsalen på Filadelfia, Kurvej 4, Dianalund efter nedenstående program og dagsorden. Alle medlemmer har jf. afdelingens love mulighed for at deltage i afdelingsrepræsentantskabet med taleret. Det er imidlertid kun afdelingens delegerede (valgt på afdelingens områdegeneralforsamlinger), som har stemmeret. Valgte delegerede forventes at deltage i afdelingsrepræsentantskabet. Kan en delegeret ikke deltage, så skal der meldes afbud til næstformanden fra det pågældende område. Andre medlemmer, som ønsker at deltage i afdelingsrepræsentantskabet, skal tilmelde sig til afdelingen via afdelingens hjemmeside - Program Velkomst og spisning Afdelingens ordinære repræsentantskabsmøde Pause kaffe Valgmøde til a-kassens delegerede forsamling Gennemgang og stillingtagen til kongressens væsentligste spørgsmål Tak for i aften Materiale oversigt Indhold Dagsorden Afdelingens repræsentantskabsmøde... 3 Forslag til forretningsorden... 5 Åbningstider i afdelingen... 6 Forslag til ændringer af lovenes Forslag til arbejdsmiljøpolitik for FOA Sjælland... 8 Forslag til ligestillingspolitik for FOA Sjælland Indkaldelse til nyt valgmøde / a-kassen... 12

3 3 Dagsorden afdelingens repræsentantskabsmøde 1. Formalia a. Godkendelse af forretningsorden Forslag til forretningsorden vedlagt b. Valg af dirigent og referent Erik Just Pedersen indstilles som dirigent Hans Pedersen indstilles som referent Eva Refsgaard Bjerghave indstilles som referent i stedet for Hans Pedersen c. Berigtigelse af mødet d. Godkendelse af dagsorden 2. Beretning over afdelingens arbejde siden sidste ordinære afdelingsrepræsentantskabsmøde Beretningen kan læses på 3. Faglige mål/målsætninger for den kommende periode Faglige mål/målsætninger kan læses på 4. Regnskabsgodkendelse for 2015 a. FOA Holbæks afdelingsregnskab Se særskilt bilag på b. FOA Nordvestsjællands afdelingsregnskab Se særskilt bilag på c. FOA Midtsjællands afdelingsregnskab Se særskilt bilag på 5. Indkomne forslag a. Forslag til nye åbningstider for FOA Sjælland Vedlagt som bilag b. Forslag til lovændringer Vedlagt som bilag c. Forslag til arbejdsmiljøpolitik for FOA Sjælland Vedlagt som bilag d. Forslag til ligestillingspolitik for FOA Sjælland Vedlagt som bilag 6. Lønforhold for politisk ledelse a. Indstilling fra Lønudvalget Indstilles at udgå Det fremgår af lovene, at lønudvalget hvert andet år (i lige år) indstiller lønforhold for afdelingens valgte Politiske Ledelse. Der blev fastsat lønninger for PL på det ekstraordinære afdelingsrepræsentantskab den 9. marts 2016 Punktet indstilles derfor at udgå, med henvisning til behandling igen på det ordinære afdelingsrepræsentantskabsmøde i Budget herunder kontingentfastsættelse og forslag om kontingentstrategi Forslag til budget kan læses på

4 4 8. Overordnet mødefastsættelse for det kommende år 9. Valg a. Afholdelse af ordinært afdelingsrepræsentantskabsmøde i 2017 Politisk Ledelse indstiller, at der afholdes ordinært afdelingsrepræsentantskab onsdag den 8. november Datoen for ordinært afdelingsrepræsentantskab er ændret til torsdag 30. november a. Til politisk ledelse Udgår med henvisning til fusionsgrundlagets overgangsbestemmelser, hvoraf det fremgår, at Politisk Ledelse først igen ordinært er på valg i b. Revision Politisk Ledelse indstiller, at Revisionsinstituttet vælges som afdelingens statsautoriserede/registrerede revision for det kommende år. c. Kongresdelegerede Udgår. Da der afholdes ordinær kongres igen om 3 år (2019), skal der således først vælges kongresdelegerede igen, på det ordinære afdelingsrepræsentantskabsmøde i d. Fanebærer Udgår. Afdelingen har ikke nogen afdelingsfane. Der indstilles, at valg af fanebærer først foretages, når der er indkøbt en sådan.

5 5 Forslag til forretningsorden 1 Afdelingsrepræsentantskabsmødet ledes af en dirigent, som efter indstilling af Politisk Ledelse vælges på Afdelingsrepræsentantskabsmødet. 2 Dirigenten sikrer Afdelingsrepræsentantskabsmødets godkendelse af mødets rettidige varsling og indkaldelse, og dermed at man kan behandle den udsendte dagsorden. 3. Alle afstemninger, bortset fra valg af lønnede valgte, foretages ved almindeligt flertal. 4. Afdelingsrepræsentantskabsmødet kan beslutte, at der skal ske skriftlig afstemning, hvis mindst 15 kræver det. Ved personvalg foretages der altid skriftlig afstemning. 5. Dagsordenens punkter forelægges af den ordførende for dagsordenspunktet, og dirigenten sikrer at der konkluderes på de enkelte dagsordenspunkter. 6. Dirigenten giver ordet i den rækkefølge, som man beder om det, bortset fra at den som er ordførende for punktet og afdelingsformanden får ordet når de begærer det. 7. Dirigenten kan lukke talerlisten, og indstille til forsamlingen at man begrænser sine indlæg. 8. Forsamlingen skal udvise parlamentarisk optræden, og dermed undlade personlige udfald, nedsættende og stødende tale, o.l. 9. Der tages referat af Afdelingsrepræsentantskabsmødet. Referatet indeholder sagsfremstillingen fra dagsordenen, uddrag af de væsentligste partsindlæg fra mødet, samt konklusionen af dagsordenspunktet behandling, inklusiv de beslutninger som blev taget. 10. Referatet godkendes af dirigenten, referent og afdelingsformanden i forening, og fremsendes derefter via mail til afdelingsrepræsentantskabet senest 5 hverdage efter mødets afholdelse. 11. Eventuelle indsigelser mod referatet skal tilgå afdelingen senest 2 uger efter mødet. Indsigelsen behandles i Politisk Ledelse, som med mindst 2/3 af PL endeligt godkender referatet. 12. Repræsentantskabet kan beslutte at en sag behandles i fortrolighed

6 6 Åbningstider i afdelingen Politisk Ledelse foreslår ændring af afdelingens åbningstid efter drøftelser forskellige steder blandt andet på fællesbestyrelsesmøde i juni, PL møde i august, i DL sammen med a-kassens lokale lederne, i afdelingens MED, og på PL-FTR fællesmødet den 3/10. Åbningstiderne indstilles ændret med virkning fra den 1. januar 2017 Begrundelsen er et ønske om bedre tilgængelighed til relevante sagsbehandlere, og mulighed for afholdelse af intern mødeaktivitet uden at dette påvirker åbningstiden. Nuværende Forslag 3 Mandag Tirsdag Nordvestsjælland og Holbæk lukket Onsdag Midtsjælland lukket Lukket Torsdag Fredag I alt 25/22 t/u 24 t/u Afdelingen har i dag 25 timers telefonåbningstid og 22 timers fysisk åbningstid (på de enkelte kontorer) ugentlig. Ovennævnte Forslag 3 betyder en ens åbnings- og telefonåbningstid på alle kontorer på 24 time ugentlig. Indstilles godkendt på det ordinære afdelings repræsentantskabsmøde, den 8. november 2016.

7 7 Forslag til ændringer af lovenes 5 Lovene angiver i 5 stk. 1 og stk. 4 at afdelingsrepræsentantskabet vælger kongresdelegerede. Politisk Ledelse indstiller at 5 ændres sådan, at henvisninger til valg af kongresdelegerede ikke fremgå af denne Der oprettes i stedet en ny : 5a Valg af kongresdelegerede med følgende formulering: Stk. 1 Der afholdes valg af kongresdelegerede året forud for forbundets ordinære kongres. Stk. 2 Der vælges delegerede til FOAs kongres i prioriteret rækkefølge: Afdelingsformand, afdelingsnæstformænd, sektorformænd (efter sektorstørrelse), faglige sekretærer (efter anciennitet) og sektornæstformænd (efter sektorstørrelse) udgør de første delegerede. Stk. 3 Politisk Ledelse fastsætter antallet der skal vælges ud over ovennævnte, samt antallet af eventuelle suppleanter. Disse vælges på områdernes generalforsamlinger efter en fordelingsnøgle svarende til områdernes erhvervsaktive medlemstal, opgjort den 1/1 samme år. Stk. 4 Såfremt der ved afbud opstår yderligere ledige pladser, bemyndiges politisk ledelse til at fylde delegationen op. 10 stk. 4 tilføjes følgende som ny 22. linje Der vælges kongresdelegerede i året forud for Forbundets ordinære kongres, jf. 5a. Uddrag af lovene: 5. Afdelingsrepræsentantskabet - Stk. 9. Valg af kongresdelegerede Der afholdes valg af kongresdelegerede året forud for forbundets ordinære kongres. Det ordinære afdelingsrepræsentantskab vælger delegerede til FOAs kongres i prioriteret rækkefølge: Afdelingsformand, afdelingsnæstformænd, sektorformænd (efter sektorstørrelse), faglige sekretærer (efter anciennitet) og sektornæstformænd (efter sektorstørrelse) udgør de første delegerede. Politisk Ledelse fastsætter antallet der skal vælges. Såfremt der ved afbud opstår yderligere ledige pladser, bemyndiges politisk ledelse til at fylde delegationen op.

8 8 Forslag til arbejdsmiljøpolitik for FOA Sjælland Arbejdsmiljøpolitik for FOA Sjælland FOA Sjællands formål: At skabe sunde og trygge arbejdspladser, herunder at arbejde for et bedre arbejdsmiljø. At arbejdsmiljøindsatsen er en integreret og synlig del af arbejdspladsernes og virksomhedernes dagligdag. FOA Sjælland forpligter sig til at: Understøtte FOAs strategi for arbejdsmiljøarbejdet frem mod Det betyder, at vi vil arbejde for, at Vores medlemmer arbejder på arbejdspladser med et godt arbejdsmiljø psykisk som fysisk. Vores arbejdsmiljøindsats har en tydelig effekt på arbejdspladserne og medlemmernes hverdag. Vores tillidsvalgte bliver uddannet til at varetage arbejdsmiljøet på arbejdspladsen med udgangspunkt i FOA Sjællands arbejdsmiljøindsats. A. FOA Sjælland arbejder for at indfri følgende mål: 1. FOAs lokale arbejdsmiljøaktører er blandt de bedste i landet. Ved, gennem uddannelse til de tillidsvalgte, at de udvikles, både fagligt og politisk. 2. Afdelinger og sektorer er stærke politiske aktører indenfor arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøet på arbejdspladserne skal være en integreret del i afdelingens og sektorernes politiske målsætninger. 3. Udvikle/videreudvikle såvel tætte som perifere netværk for de arbejdsmiljøansvarlige og tillidsvalgte på arbejdspladserne. 4. Højne arbejdet med arbejdsmiljøet i MED organisationerne. 5. FOA Sjælland støtter op om de tiltag/indsatser som kommer fra Forbundet, ved at videreføre det i forhold til lokale aktiviteter. B. Arbejde efter følgende 3 principper Vi vil anvende nedenstående 3 principper, i måden vi tilgår vores arbejdsmiljøarbejde på. Det gælder både for arbejdet i afdelingen og arbejdet blandt vores tillidsvalgte. 1. Forebyggelse

9 9 Vi vil arbejde for, at forhindre opståen og udvikling af psykiske og fysiske belastninger i arbejdet, som er årsag til smerter, nedslidning, sygdom eller ulykker. Vi vil tillige styrke og fastholde det gode arbejdsmiljø. 2. Fællesskab Vi vil styrke samarbejde og dialog mellem tillidsvalgte, FOA-ledere/ledere og afdelingen. Vi vil styrke samarbejdet med andre fagforbund og i LO. Vi vil styrke vores indflydelse på og samarbejde med kommunal- og regionsbestyrelser. 3. Handlekraft Vi vil tage indflydelse ved at være proaktive og aktivt bringe arbejdsmiljø på dagsordenen. Vi har løbende fokus på ansatte og valgte i afdelingen samt tillidsvalgte har den nødvendige uddannelse, gode vilkår for arbejdet samt adgang til relevant sparring. C. Strategi for arbejde med indsatsområder: Perioden vil FOA og FOA Sjælland arbejde med følgende indsatser: Sektorerne udpeger en arbejdsmiljøambassadør, der varetager punktet i sektorerne. I Politisk Ledelse vil det være den arbejdsmiljøansvarlige eller ressourcepersonen, der varetager punktet. Arbejds- og rollefordeling i FOA Sjælland I FOA Sjælland arbejder vi med arbejdsmiljø på følgende måde: Der er nedsat en arbejdsmiljøgruppe, der er tovholdere på FOA Sjællands indsatsområder. Evaluering og opdatering Denne arbejdsmiljøpolitik er godkendt på FOA Sjællands repræsentantskabsmøde den XXXX Evalueres herefter en gang årligt. Handlingsplanerne opdateres løbende. Ansvarlig er den arbejdsmiljøansvarlige og ressourcepersonen.

10 10 Forslag til ligestillingspolitik for FOA Sjælland Ligestillingspolitik for FOA Sjælland Formål: At stille medlemmerne lige med hensyn til (bl.a.) løn, uddannelse og fagpolitisk indflydelse. FOA Sjælland forpligter sig til at: Understøtte FOAs strategi for Ligestilling frem mod Det betyder, at vi vil arbejde for, at Vores medlemmer på arbejdspladserne, har lige muligheder Vores ligestillingspolitik har en tydelig effekt på arbejdspladserne og medlemmernes hverdag. I alle slags henvendelser til FOA vurderes det, om der er tale om forskelsbehandling. Det vil vi gøre ved at: D. Arbejde for at indfri målene om: 1. Afdelinger og sektorer er stærke politiske aktører indenfor Ligestilling. Vi vil samarbejde tværfagligt med sektorerne, områderne og de tillidsvalgte imellem. 2. Afdelinger og sektorers Ligestillingsindsats er tænkt sammen med organisationens øvrige arbejde og indsatser. Vi vil sørge for at ligestillingsindsats er en integreret del af FOA Sjællands overenskomst strategi. E. Arbejde efter følgende 3 principper Vi vil anvende nedenstående 3 principper, i måden vi går til vores ligestillingsarbejde på. Det gælder både for arbejdet i afdelingen og arbejdet blandt vores tillidsvalgte. 1. Forebyggelse

11 11 Vi vil styrke opmærksomheden på tendenser inden for ligestilling og forskelsbehandling og handle hurtigt når det findes nødvendigt. 2. Fællesskab Vi vil styrke samarbejde og dialog mellem tillidsvalgte, FOA-ledere/ledere og afdelingen. Vi vil styrke samarbejdet med andre fagforbund samt i LO. Vi vil styrke vores indflydelse på og samarbejde med kommunal- og regionsbestyrelser. 3. Handlekraft Vi vil tage indflydelse ved at være proaktive og aktivt bringe ligestilling på dagsordenen. Vi vil arbejde for at ligestilling drøftes på lige fod med løn/overenskomst/ferie. F. Arbejde med indsatsområder: I 2016 vil FOA Sjælland arbejde med følgende indsatser: Markere Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts. Markere Kvindernes sidste arbejdsdag. Arrangere et fyraftensmøde med fokus på sexchikane ex. hvor går grænsen. Arbejds- og rollefordeling i FOA Sjælland I FOA Sjælland arbejder vi med ligestilling på følgende måde: Skriv om jeres forskellige roller og arbejdsfordelinger, herunder hvad afdelingens valgte og ansatte tager sig af, samt hvad tillidsvalgte tager sig af. Evaluering og opdatering Denne arbejdsmiljøpolitik evalueres en gang årligt og første gang i januar Handlingsplanerne opdateres løbende. Ansvarlig er Liselotte Vistisen og Annette Elvensø.

12 12 Indkaldelse til nyt valgmøde / a-kassen Sagsfremstilling: Der blev den 25/8 afholdt valgmøde i valgkreds Sjælland til a-kassens delegeretmøde. Der var ikke fremmødt nogen medlemmer, men en lille håndfuld fra PL og Ulla Døj som repræsentant fra a-kassen. På mødet blev Sigurd indstillet til a-kassens hovedbestyrelse med Juttah Larsen som suppleant. Endvidere blev Annette Elvensø, som er beskæftigelsesmæssig ansvarlig, valgt som delegeret til årsmødet med Juttah som suppleant. Imidlertid blev indkaldelsen, som ud over offentliggørelse på foa.dk og i Fagbladet, også skulle have været annonceret på kontingentopkrævningerne i maj eller juni måned Sidstnævnte er imidlertid ikke sket som følge af en fejl. Det vil sige at de gule medlemmer ikke har modtaget indkaldelsen, hvilket betyder at valget er ugyldigt. Hovedbestyrelsen har derfor besluttet, at der skal afholdes nye valgmøder i uge 45. Der indstilles, at PL godkender, at valgmødet afholdes i forbindelse med afdelingens repræsentantskabsmøde den 8. november.

MATERIALESAMLING. Ordinært Afdelings repræsentantskabs møde. Torsdag den 30. november 2017 Mødestart Kl Spisning fra kl. 17.

MATERIALESAMLING. Ordinært Afdelings repræsentantskabs møde. Torsdag den 30. november 2017 Mødestart Kl Spisning fra kl. 17. Ordinært Afdelings repræsentantskabs møde MATERIALESAMLING Torsdag den 30. november 2017 Mødestart Kl. 18.00 Spisning fra kl. 17.00 repræsentantskab.docx/hl Side 1 Indhold Program 2 Velkomst 2 1. Formalia

Læs mere

Ekstra-ordinært Afdelings repræsentantskabs møde MATERIALESAMLING

Ekstra-ordinært Afdelings repræsentantskabs møde MATERIALESAMLING Ekstra-ordinært Afdelings repræsentantskabs møde MATERIALESAMLING Torsdag den 21. februar 2019 Indskrivning fra kl. 17.00 Spisning fra kl. 17.15 Mødestart Kl. 18.00 Afholdes i Festsalen på Filadelfia Kurvej

Læs mere

Gruppevedtægter for. Træ og Møbelgruppen. Vedtægter gældende for alle medlemmer der arbejder inden for Træ og Møbel faglige områder, som medlem af:

Gruppevedtægter for. Træ og Møbelgruppen. Vedtægter gældende for alle medlemmer der arbejder inden for Træ og Møbel faglige områder, som medlem af: Gruppevedtægter for Træ og Møbelgruppen. Vedtægter gældende for alle medlemmer der arbejder inden for Træ og Møbel faglige områder, som medlem af: 3F Midtjylland. 1 1 Navn Fagligt Fælles Forbund 3F-Midtjylland

Læs mere

Love for FOA Sjælland

Love for FOA Sjælland Side 1 Love for FOA Sjælland Indhold 1. Navn og område...2 1. Navn og område...2 2. Afdelingens grundlag og formål...3 2. Afdelingens grundlag og formål...3 3. Medlemskab...5 3. Medlemskab...5 4. Kontingent...8

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS 1 NAVN. Stk. 1 Kredsen har navnet Næstved Lærerkreds og udgør kreds nr. 61 af Danmarks Lærerforening, omfattende Næstved Kommune. 2 FORMÅL Stk. 1 Kredsens formål er inden

Læs mere

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD:

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: B. DE LOKALE FAGFORENINGER GEOGRAFISK INDDELING 42. BUPL består af et antal lokale fagforeninger geografisk fordelt som angivet i bilag

Læs mere

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Vedtægter For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Kapitel 1 Navn og medlemmer 1 Foreningens navn er Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, forkortet SDS. Stk. 2 Foreningens

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ordinære generalforsamling den 15. november 2017 1: Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen. Fagforeningen

Læs mere

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord 1 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA Mariagerfjord Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Mariagerfjord kommune. Afdelingens geografiske område er:

Læs mere

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Navn 1. Foreningens navn er Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Formål og opgave 2. Det er foreningens formål og opgave - at arrangere møder, kurser og lignende, hvor menighedsrådenes virksomhed

Læs mere

Revideret 30/ Afdelingslove for FOA Sjælland

Revideret 30/ Afdelingslove for FOA Sjælland Revideret 30/11 2017 Afdelingslove for FOA Sjælland Side 2 Indhold 1. Navn og område... 3 2. Afdelingens grundlag og formål... 3 3. Medlemskab... 4 4. Kontingent... 6 5. Afdelingsrepræsentantskabet...

Læs mere

3F HOLBÆK-ODSHERRED EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 11. OKTOBER 2012

3F HOLBÆK-ODSHERRED EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 11. OKTOBER 2012 3F HOLBÆK-ODSHERRED EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 11. OKTOBER 2012 Spånnebæk 10, 4300 Holbæk. REFERAT 1. Velkomst v/ Formand Allan Andersen 2. Valg af dirigenter iht. forretningsordenens pkt. 2 Valgt

Læs mere

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur...

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur... Vedtægter for Al tekst på grå baggrund er taget direkte fra Forbundssektorbestyrelsens eksempel vedtægter og minimumsbestemmelser. Øvrige afsnit er der, hvor vores struktur og lokale forhold har nødvendiggjort

Læs mere

Uddannelsesforbundet sammenlægningsudvalget 6. marts 2008 Bilag pkt. 3.4: Rammevedtægter foreninger

Uddannelsesforbundet sammenlægningsudvalget 6. marts 2008 Bilag pkt. 3.4: Rammevedtægter foreninger Uddannelsesforbundet sammenlægningsudvalget 6. marts 2008 Bilag pkt. 3.4: Rammevedtægter foreninger Rammevedtægter for Uddannelsesforbundets lærerforeninger Ifølge punkt 10.3.3. i Uddannelsesforbundets

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Frederikssund Lærerkreds. Danmarks Lærerforening

VEDTÆGTER FOR. Frederikssund Lærerkreds. Danmarks Lærerforening VEDTÆGTER FOR Frederikssund Lærerkreds Danmarks Lærerforening Kreds 37 Side 1 af 5 Kredsens navn er Frederikssund Lærerkreds. Hjemstedskommunen er Frederikssund. Den udgør kreds 37 af Danmarks Lærerforening.

Læs mere

Afdelingen er medlem af FOA Fag og Arbejde, og dermed underkastet FOA Fag og Arbejdes love.

Afdelingen er medlem af FOA Fag og Arbejde, og dermed underkastet FOA Fag og Arbejdes love. 1. Navn og område Afdelingens navn er FOA Sjælland. Afdelingen har hjemsted i Slagelse. Afdelingen er medlem af FOA Fag og Arbejde, og dermed underkastet FOA Fag og Arbejdes love. Afdelingens postadresse

Læs mere

Vedtægter for Kreds Øst

Vedtægter for Kreds Øst Vedtægter for Kreds Øst 1 Kredsens navn Kredsens navn er Kreds Øst. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er Finansforbundets hjemstedskommune.

Læs mere

Vedtægter for Langgarverne

Vedtægter for Langgarverne Vedtægter for Langgarverne 1 Navn. Foreningens navn er Langgarverne. Foreningens hjemsted er Hillerød Kommune. 2 Formål. Langgarvernes formål er at dyrke atletik, motionsløb og triathlon. Foreningen har

Læs mere

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum.

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum. Seniorbofællesskab Tingbjerg-Husum Vedtægter for Seniorbofællesskabsforeningen xx forslag til GF 16.7.17 1 Foreningens navn er xx. 2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber

Læs mere

. 1. Afdelingens navn og hjemsted

. 1. Afdelingens navn og hjemsted 1 . 1. Afdelingens navn og hjemsted Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer i Hjørring og Brønderslev

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Danske Fodbolddommere Bestyrelsen Forretningsorden

Danske Fodbolddommere Bestyrelsen Forretningsorden Februar 2015 Danske Fodbolddommere Bestyrelsen Forretningsorden Indhold Indledende møde... 3 Præsentation... 3 Repræsentanter... 3 Forfald... 3 Bestyrelsens mødevirksomhed... 3 Udsendelse af dagsorden...

Læs mere

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...!

Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Lørdag den 11. Marts, i Tersløse Sognegård, Holbergsvej 85, Tersløse. Dianalund Kl. 12:30-16:00 Dagsorden i følger lovene Mød op og...! Oplæg v/ Elise Lund Larsen, TV2 Fiktion. Foreningen er vært ved et

Læs mere

Vedtægter for Kreds Øst

Vedtægter for Kreds Øst Ændringsforslag er markeret med fed rød Marts 2011 Vedtægter for Kreds Øst 1 Kredsens navn Kredsens navn er Kreds Øst. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter.

Læs mere

1.1 Regionsklubbens navn er Uddannelsesforbundet Regionsklubben for (nn).

1.1 Regionsklubbens navn er Uddannelsesforbundet Regionsklubben for (nn). Rammevedtægter for lærersektionernes regionsklubber 1 Navn 1 1.1 Regionsklubbens navn er Regionsklubben for (nn). Regionsklubberne i en sektion skal være indbyrdes afgrænset efter den offentlige regionsinddeling.

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Klublove for TSM - Teknik og skole

Klublove for TSM - Teknik og skole Klublove for TSM - Teknik og skole 1 Klubbens navn Klubbens navn er TSM Teknik og skole under FOA Århus afdeling Klubben skal til enhver tid overholde afdelingens og forbundets love og bestemmelser. Foretager

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus 1 Klubbens navn Klublove Social- og Sundhedsassistentklubben Århus Klubbens navn er Social og sundhedsassistentklubben i Århus 2 Formål At medvirke til at løse opgaver i forhold til medlemmerne efter regler,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til FOA kongressen 2016! Måske er det din første kongres i FOA, måske er du en erfaren kongresdelegeret. Uanset hvad, kan det være nyttigt med denne guide,

Læs mere

Vedtægter for Den selvejende Institution. Ændringsforslag: X-Huset. i Vester Hæsinge. 1 Navn og hjemsted:

Vedtægter for Den selvejende Institution. Ændringsforslag: X-Huset. i Vester Hæsinge. 1 Navn og hjemsted: Vedtægter for Den selvejende Institution X-Huset Ændringsforslag: i Vester Hæsinge 1 Navn og hjemsted: Den selvejende institutions navn er: X-Huset. Den har hjemsted i Vester Hæsinge, Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at:

Haderslev Idrætsråd. 2. Idrætsrådets formål Idrætsrådets formål er, gennem sammenslutning af idrætsforeninger i Haderslev Kommune, at: Haderslev Idrætsråd Vedtægt for Haderslev Idrætsråd 1. Idrætsrådets navn og hjemsted Idrætsrådets navn er Haderslev Idrætsråd. Initialer: HIR Stiftelsesår: 6. september 2006 Idrætsrådets hjemsted er Haderslev

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Afdelingslove. FOA Vendsyssel

Afdelingslove. FOA Vendsyssel Afdelingslove FOA Vendsyssel . 1. Afdelingens navn og hjemsted. Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KREDS 37. Danmarks Lærerforening

VEDTÆGTER FOR KREDS 37. Danmarks Lærerforening 1.1 Vedtægter for Kreds 37 VEDTÆGTER FOR KREDS 37 Danmarks Lærerforening 19. januar 2015 Side 1 af 5 1.1 Kredsens navn er Fjordkredsen. Hjemstedskommunen er Frederikssund. Den udgør kreds 37 af Danmarks

Læs mere

Vedtægter for Dansk Lærerforening i Sydslesvig e.v Inkl. ændringer og tilføjelser (markeret kursiv) Til generalforsamlingen den 18.

Vedtægter for Dansk Lærerforening i Sydslesvig e.v Inkl. ændringer og tilføjelser (markeret kursiv) Til generalforsamlingen den 18. Vedtægter for Dansk Lærerforening i Sydslesvig e.v Inkl. ændringer og tilføjelser (markeret kursiv) Til generalforsamlingen den 18. marts 2019 Gældende vedtægt 1.0 Foreningens navn og sæde. 1.1 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

Vedtægter for Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS)

Vedtægter for Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS) Vedtægter for Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS) 1. Navn Kredsens navn er Personalekredsen i Nykredit (NYKREDS). Kredsen er en virksomhedskreds under Finansforbundet i henhold til denne organisations

Læs mere

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU.

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. Vedtægter for 3F ungdom Artikel 1. Navn og tilhørsforhold 1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. 2. 3F Ungdom er Fagligt Fælles Forbunds (3Fs) ungdomsudvalg

Læs mere

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf.

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf. Nuværende vedtægter 9 GENERALFORSAMLINGER Stk. 1. Regionens højeste myndighed er generalforsamlingen. Stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt i perioden 6.-20. marts. Den indvarsles af

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til FOA kongressen 2013! Måske er det din første kongres i FOA, måske er du en erfaren kongresdelegeret. Uanset hvad, kan det være nyttigt med denne guide,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

L O V E F O R V I B O R G K O R E T

L O V E F O R V I B O R G K O R E T L O V E F O R V I B O R G K O R E T 1 Foreningens navn er Viborg Koret. Foreningen er stiftet den 4. september 1968 og har hjemsted i Viborg. Dens formål er dels med korsang at medvirke til at bevare den

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes pædagogiske,

Læs mere

Vedtægter for Landsbrancheklubben, Fundamentet for Struktører, Jord- & Betonarbejdere

Vedtægter for Landsbrancheklubben, Fundamentet for Struktører, Jord- & Betonarbejdere Vedtægter for Landsbrancheklubben, Fundamentet for Struktører, Jord- & Betonarbejdere 01 Landsbrancheklubbens formål: styrke sammenholdet mellem arbejderne på bygge- og anlægsområdet få alle organiseret

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til kongressen! Måske er dette din første kongres og selvom din afdeling helt sikkert har forberedt dig godt på kongressens indhold, så kan du alligevel

Læs mere

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Kulturtjenesten. Kulturtjenesten stiftes i et forpligtende samarbejde mellem Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner. Lolland Kommune er den administrerende

Læs mere

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering Vedtægter for: Dansk Selskab for NeuroRehabilitering 1. Selskabets navn. Selskabets navn er "Dansk Selskab for NeuroRehabilitering ". 2. Hjemsted. Selskabets hjemsted er formandens arbejdsadresse. 3. Formål.

Læs mere

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne.

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne. 1. Styrelsesmøder Ordinære møder. Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. a) Mødetidspunkt: Mandage med 2-3 ugers mellemrum. Møderne fastlægges for 1 år ad gangen. b) Deltagere: Alle

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ekstraordinære ordinære generalforsamling den 30. marts 2016 1: Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger. FOA Silkeborg-Skanderborg

Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger. FOA Silkeborg-Skanderborg Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger FOA Silkeborg-Skanderborg 1. Navn stk. 1. Afdelingens navn er FOA Silkeborg- Skanderborg Afdelingen har hjemsted i Silkeborg.

Læs mere

Ophavsretsfondens. bestyrelses forretningsorden

Ophavsretsfondens. bestyrelses forretningsorden Ophavsretsfondens bestyrelses forretningsorden 1 Bestyrelsens arbejde Stk. 1. Bestyrelsen har hovedsageligt til opgave at forvalte anvendelsen af rettighedsmidler på følgende måde: 1. Som altovervejende

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Stk. 4 Senest 2 uger før generalforsamlingen offentliggøres regnskab og dagsorden med samtlige indkomne. kredsens hjemmeside og Finansnet.

Stk. 4 Senest 2 uger før generalforsamlingen offentliggøres regnskab og dagsorden med samtlige indkomne. kredsens hjemmeside og Finansnet. Vedtægter for Kreds Øst Forslag til ændringer Bemærkninger 3 Medlemmerne 3 Medlemmerne Uændret Stk. 1 Som medlem kan optages enhver ansat, der er beskæftiget i virksomheder inden for den finansielle sektor,

Læs mere

Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg

Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg 1. Navn. Afdelingens navn er FOA Silkeborg-Skanderborg Afdelingen har hjemsted i Silkeborg. 2. Formål Afdelingens formål er: at organisere kommunalt ansatte, andre

Læs mere

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Fløng-Hedehusene Idræt, forkortet FHI. FHI er hjemmehørende i Høje-Taastrup Kommune. FHI s lokalområde er Hedehusene og Fløng. 2. Formål. FHI vil styrke medlemmers

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer, motivation

Forslag til vedtægtsændringer, motivation Forslag til vedtægtsændringer, motivation Bestyrelsen for Mahjong Danmark foreslår visse ændringer af vedtægterne til generalforsamlingen 30. september 2011. Der vil blive stemt om ændringerne én ad gangen.

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

Forslag til revision af Vejle IdrætsRåds vedtægter Til venstre står de nuværende vedtægter og til højre står forslaget til revision.

Forslag til revision af Vejle IdrætsRåds vedtægter Til venstre står de nuværende vedtægter og til højre står forslaget til revision. Forslag til revision af Vejle IdrætsRåds vedtægter Til venstre står de nuværende vedtægter og til højre står forslaget til revision. Vedtægt for Vejle idrætsråd 1. Idrætsrådets navn og hjemsted Idrætsrådets

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted

for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted i Herning. I henhold til 109-110 i lov om social service

Læs mere

Vedtægter for foreningen Alea

Vedtægter for foreningen Alea 1 - Navn og hjemsted Stk. 1 - Foreningens navn er Alea. Stk. 2 - Foreningen er hjemmehørende i Århus kommune. 2 - Foreningens formål Stk. 1 - Foreningen arbejder kulturelt og socialt for at udbrede kendskabet

Læs mere

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø INGENIØRFORENINGEN I DANMARK 1. Navn og område Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA Arbejdsmiljø. IDA Arbejdsmiljø er et landsdækkende, fagteknisk selskab oprettet

Læs mere

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 1. NAVN Foreningens navn er: Melby-Liseleje Idrætsforening (forkortet: MLI) med hjemsted i Halsnæs Kommune. 2. FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013 FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV Forretningsorden Gældende: år 2013 1 Indledende møde... 3 2 Præsentation... 3 2.1 Repræsentanter... 3 2.2 Forfald... 3 3 Bestyrelsens mødevirksomhed... 3 4 Udsendelse af dagsorden...

Læs mere

Ordinært Afdelings repræsentantskabs møde MATERIALESAMLING

Ordinært Afdelings repræsentantskabs møde MATERIALESAMLING Ordinært Afdelings repræsentantskabs møde MATERIALESAMLING Tirsdag den 27. november 2018 Indskrivning fra kl. 17.00 Spisning fra kl. 17.15 Mødestart Kl. 18.00 2018.docx/hl Side 1 Indhold Program 2 Velkomst

Læs mere

Vedtægter for BUPL-Bornholm.

Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtaget på generalforsamlingen 2009. Bemærkninger vedtaget på generalforsamling 2013. Indhold 1 Navn.... 2 2 Tilhørsforhold.... 2 3 Fagforeningens opgaver... 2 4 Fagforeningens

Læs mere

Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune

Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune. 1 Navn og hjemsted Navn: Hjemsted: Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune Frivillighedens Hus, Perlegade 50, 6400 Sønderborg 2 Formål Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

Klub vedtægter Revideret

Klub vedtægter Revideret Klub vedtægter Revideret 2015.04.21 Klub vedtægter Indledning Zonta International er en verdensomspændende organisation for personer med erhvervserfaring, der i fællesskab arbejder med at fremme kvinders

Læs mere

DAMGÅRDEN VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DAMGÅRDEN. Dato: 14.04.2014. www.damgaarden3000.dk

DAMGÅRDEN VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DAMGÅRDEN. Dato: 14.04.2014. www.damgaarden3000.dk VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DAMGÅRDEN Dato: 14.04.2014 Indhold 1. Foreningens navn 2. Formål 3. Samarbejde 4. Medlemmer 5. Revisorer 6. Optagelse af andre foreninger 7. Bestyrelse 8. Driftsleder 9. Regnskabsføring

Læs mere

Vedtægter - for Lærerstuderendes Landskreds

Vedtægter - for Lærerstuderendes Landskreds Vedtægter - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse: Kapitel 1 Navn og formål... 2 Kapitel 2 Medlemskab... 2 Kapitel 3 Årsmøde... 3 Kapitel 4 Bestyrelsen... 4 Kapitel 5 Formandskabet... 6 Kapitel

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING 1 Kredsens navn er Aalborg Lærerforening. Den udgør kreds 153 af Danmarks Lærerforening og har hjemsted i Aalborg kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus 1 Klubbens navn Klublove Social- og Sundhedsassistentklubben Århus Klubbens navn er Social og sundhedsassistentklubben i Århus 2 Formål Medvirke til at løse opgaver i forhold til medlemmerne efter regler,

Læs mere

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland 1. Netværkets navn Netværket er en selvstændig forening knyttet landsforeningen KLF, Kirk & Medier( Herefter KLF). Netværkets navn er KLF Netværk Vestsjælland. Netværkets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter. Helsinge Skytte- og Idrætsforening

Vedtægter. Helsinge Skytte- og Idrætsforening Vedtægter Helsinge Skytte- og Idrætsforening Version 7 Udarbejdet 10. Februar 2016 Vedtaget 23. Februar 2016 Vedtægter for Helsinge Skytte- og Idrætsforening 1. Foreningens navn. Foreningens navn er Helsinge

Læs mere

Vedtægter for foreningen Alea

Vedtægter for foreningen Alea 1 - Navn og hjemsted Stk. 1 - Foreningens navn er Alea. Stk. 2 - Foreningen er hjemmehørende i Århus kommune. 2 - Foreningens formål Stk. 1 - Foreningen arbejder kulturelt og socialt for at udbrede kendskabet

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF 18.01.2015 Kapitel 1: Navn, struktur og formål 1 Navn og hjemsted 2 Struktur 3 Formål Kapitel 2: Medlemskab

Læs mere

1 Kredsens navn er Vallensbæk Lærerkreds, og den udgør kreds 9 under DLF.

1 Kredsens navn er Vallensbæk Lærerkreds, og den udgør kreds 9 under DLF. VEDTÆGTER Vallensbæk Lærerkreds/ Kreds 9: 1 Kredsens navn er Vallensbæk Lærerkreds, og den udgør kreds 9 under DLF. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes pædagogiske, økonomiske og tjenstlige interesser

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 22.02.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I og II Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013.

Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 1. Navn og Hjemsted: Foreningens navn er SDU Idræt Kolding og foreningen er hjemmehørende i Kolding kommune. Foreningen er stiftet 10.januar 2013. 2. Formål: Foreningen har til formål at give studerende-

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

Sporvejsfunktionærernes Brancheforening. Vedtægter

Sporvejsfunktionærernes Brancheforening. Vedtægter Sporvejsfunktionærernes Brancheforening Vedtægter 1. Foreningens navn er: Sporvejsfunktionærernes Brancheafdeling Klubben for chaufførerne der er organiseret i FOA Aarhus Ved Busselskabet Aarhus Sporveje

Læs mere

Foreningen Søby Forsamlingshus

Foreningen Søby Forsamlingshus Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet Vedtægter 1 Indholdsfortegnelse. 01: Navn 02: Hjemsted 03: Formål 04: Optagelse som aktivt eller passivt medlem 05: Hæftelse, forpligtigelser.

Læs mere

Klubbens vedtægt skal godkendes på en generalforsamling og efterfølgende af afdelingssektoren.

Klubbens vedtægt skal godkendes på en generalforsamling og efterfølgende af afdelingssektoren. Minimumsbestemmelser for klubvedtægter pr. 19. april 2017 Enhver klub under HK Kommunal skal fastsætte en vedtægt, der indeholder bestemmelser om medlemskreds og medlemmernes mulighed for indflydelse,

Læs mere

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Godkendt af generalforsamlingen den 19. februar 2016 Artikel 1 Navn og formål 1 Navn 2 Formål Foreningens navn er Danske Journaliststuderende RUC (herefter

Læs mere