-to DOM. afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Fabrin, Olav D. Larsen og Mia Grosen Skovbo (kst.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "-to DOM. afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Fabrin, Olav D. Larsen og Mia Grosen Skovbo (kst."

Transkript

1 -to DOM afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Fabrin, Olav D. Larsen og Mia Grosen Skovbo (kst.)) i ankesag S Anklagemyndigheden mod 1 (advokat Bjarne Froberg, Aarhus) Retten i Aarhus har den 26. juni 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2014). Påstande Tiltalte,, har påstået byrettens dom ophævet og sagen hjemvist til byretten. Han har til stottc for denne påstand gjort gældende, at der burde have medvirket domsmænd for byrenen. Anklagemyndigheden har tilsluttet sig tiltaltes påstand, idet anklagemyndigheden har erklæret sig enig i, at der burde have medvirket domsmænd for byretten. Landsrettens begrundelse og resultat Ved byrettens dom er der efter straffelovens 61, stk. I, fastsat en fællesstraf med hensyn til straffen i den betingede dom af 22. april 2014, der angik berigelseskriminalitet.

2 - 2 - Der var således for byretten spørgsmål om højere straf end bede, og der burde derfor have medvirket domsmænd ved byretten, jf. retsplejelovens 686, stk. 2. I overensstemmelse med de samstemmende påstande ophæver landsretten herefter byret- tens dom og hjemviser sagen til byretten. Thi kendes for ret: Byrettens dom ophæves, og sagen hjemvises tit byrenen. Statskassen skat betale sagsomkostningerne for begge retter. Fabrin Olav D. Larsen Mia Grosen Skovbo (kst.) Udskriften udstedes uden betaling. Udskriftens rigtighed bekræftes. Vestre Landsret, Viborg den 4. november 2019 Finn Nielsen sektionsleder

3 Retten i Aarhus DOM afsagt den 26. juni 2014 Rettens nr /2014 Politiets nr Anklagemyndigheden mod - Anklageskrift er modtaget den 28. februar r er tiltalt for overtrædelse af 1. Færdselslovens 117, stk. 1, jf. 54, stk. 1, 1. pkt., ved den 23. januar 2014 fra kl til kl at have ført personbil fra Holmstrupgårdvej og videre ad Edwin Rahrs Vej i østlig retning, til højre ad Bentesvej frem til nr og fortsatte herefter ad en lille sti, der benyttes til gående og cyklende mellem blokkene bag ved Bentesvej og og fortsatte ned ad en trappe på 4-5 trin, hvor køretøjet standsede på bagsiden af Lottesvej 16 i Brabrand, efter at have indtaget det bevidsthedspåvirkende stof Tetrahydrocannabinol (hash) i et sådant omfang, at indholdet af stoffet i blodet under eller efter kørslen oversteg bagatelgrænsen, og uden at indtagelsen var sket i henhold til lovlig recept. 2. Færdselslovens 118, jf. 4, stk. 1, ved den 23. januar 2014 ca. kl at have ført personbil' ad Edwin Rahrsvej mod øst i Brabrand, og i det lysregulerede kryds med Hejredalsvej at have kørt frem mod rødt lys. Forseelsen medfører ud over bøden også I administrativt klip, jf. færdselslovens 125, stk. 2, nr Færdselslovens 118, jf. 4, stk. 2, ved samme tid og sted som i forhold I beskrevet som fører af nævnte personbil at have undladt at standse ved politiets tegn hertil i form af patruljevognens udrykningssignaler. 4. Færdselslovens 118, jf. 3, stk. 1, ved den 23. januar 2014 ca. kl at have ført personbil ad stien bag ved Bentesvej og i Brabrand uden at optræde hensynsfuldt og udvise tilstrækkelig agtpågivenhed, idet tiltalte kørte med høj hastighed på en sti, der var forbeholdt gående og cyklende.

4 side 2 5. Færdselslovens 117 d, stk. 2, jf. 56, stk. 1, 1. pkt., ved samme tid og sted som i forhold I beskrevet at have ført nævnte personbil uden at have erhvervet kørekort. 6. Bekendtgørelse om euforiserende stoffer 27, stk. 1, jf. 2, ved den 21. februar 2014 kl på Dr. Holsts Vej i Åbyhøj at have været i besiddelse af 2 joints i jointrør til eget brug. Påstande Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om bøde og om ubetinget frakendelse af førerretten i 3 år, jf. færdselslovens 126, stk. 1, nr. 2, jf. 128, stk. og stk. 2. Anklagemyndigheden har desuden påstået konfiskation af 2 joints i jointrør hos tiltalte, jf. straffelovens 75, stk. 2. Tiltalte har nægtet sig skyldig i forhold 1-5 og har erkendt sig skyldig i forhold 6. Sagens oplysninger Forklaringer Tiltalte har om forhold 1-5 forklaret, at han var med som passager i personbilen under kørslen beskrevet i forhold I. Han lå på bagsædet, fordi han gemte sig. De var i alt 3 i bilen. Hans kammerat sad på forreste passagersædet og hans kammerats ven førte bilen. Da de fik øje på politiet, lagde tiltalte sig ned på bagsædet, fordi han ikke ville ses, mens han var ved at lave en joint. Politiet eftersalte bilen og satte udrykning på. Det skal nok passe, at bilen kørte som beskrevet, men han kunne jo ikke se, hvor de kørte. Føreren kørte alt for vildt, så tiltalte bad ham undervejs om at stoppe. Føreren fortsatte dog bare med at køre. På et tidspunkt røg bilen halvvejs op i luften, hvorefter den stoppede. Tiltalte fløj op og fik et hårdt slag. Da han kom til sig selv, kunne han se, at føreren var væk. Hans ven sad fortsat på passagersædet foran, og airbag'en foran vennen var udløst. Tiltalte slog førersædet frem og løb ud af bilen. Det var en 3-dørs bil. Han nåede lige at se føreren af bilen dreje ned i en opgang til venstre for ham. Selv fortsatte han ligeud. Det endte med, at en betjent fik fat i ham. Han blev afhørt på stedet og blev truet med, at han ville M peberspray, hvis han nægtede at have ført bilen. Efterfølgende blev han taget med til politigården og fik udtaget en blodprøve, selv om han erkendte, at han havde røget hash op til kørslen. Efter at politiet havde aktiveret udrykningssignalet var det som om, føreren var ved at stoppe, og tiltalte begyndte at sætte sig op, men så begyndte bilen

5 side 3 at køre igen. Han kender føreren under navnet A, men han er ikke sikker på navnet. Hans kammerat hedder G Tiltalte blev anholdt af en mandlig betjent, mens han sad på en afsats i en trappeopgang. Det er rigtigt nok, at politiet fandt en nøgle på ham, som passede til bilens bagagerum. Han så nøglen ligge på bagsædet under kørslen og gjorde føreren opmærksom på det. Føreren sagde imidlertid, at nøglen ikke kunne bruges til at starte bilen med, og at den bare skulle sm ides ud. Tiltalte satte herefter nøglen i sin nøglering. Bilen var en rød Opel Corsa. De andre fortalte, at føreren havde lånt bilen af, C -. Føreren af bilen havde lige været inde på McDonalds og købt mad til flere og drikkevarer, inden han samlede tiltalte og tiltaltes ven op, og føreren spurgte, om de ville have noget. Det ville de ikke. De ville bare have et lift hjem. Tiltalte så, at begge airbags foran i bilen var udløst, da han løb derfra. Under afhøringen hos politiet fik han at vide, at politiet havde klippet airbag'en i førersiden af med henblik på sikring af DNA, fordi han nægtede at have ført bilen. Tiltalte stolede dog på, at det under undersøgelsen ville komme frem, at det ikke var hans DNA. Derfor, og fordi han ikke var sikker på førerens navn, fortalte han ikke politiet, hvad føreren hed_ Foreholdt sin forklaring til politirapport, bilag 3, side 2, I. afsnit, hvorefter tiltalte skulle have forklaret, at de havde været på McDonalds og købt mad til 3 personer, forklarede tiltalte, at han rettelig forklarede, at maden var i bilen. Han sagde til politiet, at han ikke vidste, hvad føreren hedder. Han sagde ikke, at han ikke ville oplyse den pågældendes navn. Politiet spurgte også, hvem passageren var. Han fortalte, at det var hans kammerat. Politiet spurgte ikke ham ikke om, hvad hans kammerat hedder. Tiltalte forklarede om forhold 6, at han kørte i en bil sammen med en kammerat, da de blev stoppet af politiet. Politiet fandt 2 joints i et jointrør i bagagerummet. Det var tiltaltes joints. Politiassistent, Pit har som vidne forklaret, at hun den omhandlede aften kørte patrulje sammen med en kollega. Mens de kørte ad en vej i Aarhus V, kom der en lille rød Opel Corsa kørende tværs over vejen, Hun kunne se lige gennem bilens sideruder, og hun så kun 2 personer i bilen. Hun var fører af patruljebilen og eftersatte den røde Opel. Hun forsøgte at stoppe bilen på Edwin Rahrs Vej, og det så også ud til, at bilen stoppede. I det øjeblik vidnets kollega havde fået det ene ben ud af bilen, kørte Opel Corsaen imidlertid af sted igen. De var ikke i tvivl om, at personerne i bilen ønskede at stikke af fra politiet og meldte over radioen, at de ville eftersætte den. Den røde Opel Corsa fortsatte gennem det lysregulerede kryds ved Hejredalsvej for rødt lys uden at bremse ned, med en hastighed på ca km/

6 side 4 t. Patruljebilens lys og horn var tændt. Deri røde bil svingede til højre ad Bentesvej og lige efter til venstre. Nede i bunden af vejen fortsatte den ad en lille sti til gående og cyklende. Hun kørte efter bilen. Der var ikke mange centimeter til siderne hen ad stien. De befandt sig lige bagved Opel Corsaen. Hun kunne fortsat kun se 2 personer i bilen. Bagved boligblokken fortsatte bilen ned ad stisystemet, og de fulgte efter i patruljebilen meter længere fremme indsnævredes stien. Den røde Opel Corsa kunne lige nøjagtigt klemme sig igennem, hvorimod politibilen var for bred og måtte have højre hjulpar op over kantstenen. Opel Corsaen fortsatte ned af nogle trappetrin, hvorefter den ligesom dykkede og derefter holdt stille. Patruljebilen stoppede lige oven for trappen. Hun havde visuel kontakt med Opel Corsaen hele tiden. Idet Opel Corsaen standsede blev begge fordøre åbnet. Føreren løb ud af den venstre fordør mod venstre. Hun nåede lige at se, at personen var mørk og iført en mørk dynejakke. Hendes kollega løb straks efter føreren. Vidnet havde især fokus på passageren i bilen, som løb ud af den højre fordør og derefter fortsatte lige ud. Hun løb efter ham, men måtte opgive, fordi hun først var nødt til at sikre patruljevognens nøgler. Både hun og hendes kollega løb forbi den røde Opel Corsa, da de eftersatte de 2 personer fra bilen. Der var ingen personer i bilen, da hun passerede den højre om. Der kan umuligt være løbet andre personer ud. Der var kun 5 trappetrin mellem de 2 biler. Det var hende, der skrev anmeldelse.srapported, forhold 1, bilag I. Så vidt hun husker, kørte de på bagsiden af Bentesvej og til sidst ad Lottesvej. De kunne se den røde Opel Corsa under hele eftersættelsen. Der kan ikke være løbet nogen ud undervejs. Da hun kom tilbage til den røde Opel Corsa efter at have forsøgt at indhente passageren, stod begge døre fortsat åbne. Sæderne var ikke skubbet frem. Der blev fundet en nøgle til bilen på tiltalte. Hun husker ikke, hvem der prøvede nøglen i bilen. Hun var med til at ransage bilen. Begge bilens airbags var udløst. Nøglen sad i bilen, men bilens motor var ikke i gang, da de to personer efterlod den. Der var også en pose med mad i i bilen. Hvis det af politirapporten fremgår, at hun ransagede køretøjet, var det sådan, det var. Hun husker det bare ikke. Hun husker heller ikke, om de prøvede at starte bilen med tiltaltes nøgle. Hun afhørte tiltalte på politigården. Tiltalte nægtede at have ført bilen, men erkendte at have røget hash. Han forklarede, at de havde været 3 personer i bilen, og at han selv havde befundet sig på bagsædet. Hun og hendes kollega skar airbag'en i førersiden af for at sikre evt. DNA. Det fortalte hun tiltalte. Hun spurgte tiltalte, hvad føreren hed, men tiltalte ville ikke fortælle det. Hun spurgte også ind til passagererens navn, men det ville tiltalte heller ikke oplyse. Hun kan ikke sige, hvorfor det sidste ikke fremgår af rapporten. P 2 har som vidne forklaret, at han den omhandlede aften kørte patrulje sammen med _ PI De eftersatte en rød Opel Corsa på Edwin Rahrs Vej. Den røde Opel Corsa

7 side 5 fortsatte overfor rødt lys i det lysregulerede kryds ved Hejredalsvej og kørte ind ad et stisystem. Han kunne se 2 personer i bilen: føreren og en passager, der sad foran. Han så ingen kigge op fra bagsædet. Den røde Opel Corsa stoppede nedenfor en trappe. Patruljevognen stoppede lige oven for trappen. De kunne se den røde Opel Corsa hele tiden. Trappen var ikke lang, og der var måske 5 meter mellem de to biler, da de holdt stille. Opel Corsaen var en 3-dørs bil. 1-lan så, at begge fordøre blev åbnet, og at der steg en person ud fra hver side. Han løb efter personen, der steg ud fra førersiden. Den pågældende var iført lysegrå joggingbukser med AD1DAS i hvidt ned af venstre lår. Han så ingen personer i bilen, da han løb forbi. Ingen af sæderne var slået frem. Det var de heller ikke, da han kom tilbage. Han fik fat i personen, der var løbet ud fra førersiden, tiltalte, inde i en opgang og sigtede ham for at have ført bilen. Der kom efterfølgende kollegaer til, og tiltalte blev visiteret. Vidnet fandt en bilnøgle på tiltalte. Han eller hans kollega prøvede nøglen i bilen. Han kan ikke sige, om nøglen også blev prøvet i tændingslåsen. 1 starten, mens de befandt sig inde i opgangen, sagde tiltalte, at han slet ikke havde været i bilen, men skulle besøge en kammerat. Senere ændrede tiltalte sin forklaring til, at han havde været i bilen, men at han ikke havde ført den, og at de havde været i alt 3 personer i bilen. Han undersøgte efterfølgende bilens ejerforhold og konstaterede, at den registrerede ejer var. C Han havde ikke fat i en peberspray, mens han talte med tiltalte, men han nævnte for tiltalte, at peberspray var en mulighed, hvis tiltalte forsøgte at undvige en gang til. Andre oplysninger 1 en blodprøve, udtaget af tiltalte den 23. januar 2014 kl , er der påvist stoffet Tetrahydrocannabinol over bagatelgrænsen. Tiltalte er senest straffet ved - dom af 22. april 2014 med fængsel i 40 dage, betinget, prøvetid 2 år, for tyveri, - udeblivelsesdom af 5. maj 2014 med bøde for tyveri og overtrædelse af færdselsloven og bekendtgørelse om euforiserende stoffer Rettens begrundelse og afgørelse Forhold 1-5 Efter politiassistenterne'? I p a vidneforklaringer, som delvist støttes af tiltaltes forklaring, lægger retten til grund, at politiassistenterne den 23. januar 2014 ved tiden under patruljekørsel forgæves forsøgte at bringe en rød Opel Corsa, ',, til standsning på Edwin Rahrs Vej. Føreren af Opel Corsaen undlod at standse ved politiets tegn hertil i form af patruljevognens udrykningssignaler og fortsatte ad Ed-

8 side 6 win Rahrs Vej i østlig retning ad den rute, der er beskrevet i anklageskriftet forhold I. Føreren af bilen kørte i forbindelse hermed frem mod rødt lys i det lysregulerede kryds med Hejredalsvej, ligesom den pågældende undlod at optræde hensynsfuldt og udvise tilstrækkelig agtpågivenhed ved at køre med høj hastighed ad stien bag ved Bentesvej og 33-39, som var forbeholdt gående og cyklende. Tiltalte har nægtet at have ført bilen og har forklaret, at de var i alt 3 personer i bilen under kørslen. Han lå selv på bagsædet, fordi han ikke ville ses af politiet, mens han rullede en joint, og de to andre sad foran. Retten lægger efter i og forklaringer til grund, at de kun så to personer i den 3-dørs Opel Corsa under kørslen, og at de ligeledes kun så to personer stige ud af bilen løbe, da bilen stoppede. Retten lægger desuden til grund, at 4:» løb efter personen, der steg ud fra førersiden, mens I i løb efter personen, der steg ud fra passagersiden, og at forsæderne ikke var slået frem, da vidneme passerede bilen - hverken da de begyndte at løbe efter de to personer, eller da de kom tilbage. har forklaret, at han anholdt personen, han så løbe ud fra førersiden af bilen, i en opgang i nærheden, og at personen er identisk med tiltalte. Tiltalte har bekræftet, at han blev anholdt i opgangen. Tiltalte har desuden bekræftet, at han ved anholdelsen var i besiddelse af en nøgle der passede til Opel Corsaens bagagerum. Efter _ forklaring lægger retten til grund, at tiltalte i forbindelse med anholdelsen nægtede at have været med i bilen og først efterfølgende forklarede, at de havde været tre personer i bilen, og at en af de to andre havde ført bilen. Eftei forklaring lægger retten desuden til grund, at tiltalte under afhøringen nægtede at oplyse navnene på de to andre, der havde været med i bilen. Uanset at tiltalte under hovedforhandlingen har oplyst et navn på personen, som sad på det forreste passagersæde, og et muligt navn på den person, som ifølge tiltaltes forklaring førte bilen, forkaster retten på denne baggrund tiltaltes forklaring om, at en anden var fører af bilen, som usandsynlig og utroværdig og finder det bevist, at tiltalte var fører af bilen under den omhandlede kørsel. Der er påvist Tetrahydrocartnabinol over bagatelgrænsen i den blodprøve, der blev udtaget af tiltalte efter kørslen, og tiltalte, som ikke har erhvervet kørekort, har bekræftet, at han havde røget hash kort før kørslen, Tiltalte er herefter skyldig i overensstemmelse med anklageskriftet i forhold 1-5.

9 side 7 Forhold 6 Tiltalte har uden forbehold erkendt sig skyldig. Tilståelsen støttes af de oplysninger, der i øvrigt foreligger. Det er derfor bevist, at tiltalte er skyldig i tiltalen. Straffen fastsættes som en fællesstraf omfattende den betingede straf i dommen af 22. april 2014, jf. straffelovens 61, stk. I, og til dels som en tillægsstraf, jf. straffelovens 89, til fængsel i 40 dage samt en bøde på kr., jf. færdselslovens 117, stk. 1, jf. 54, stk. 1, I. pkt., 117 d, stk. 2, jf. 56, stk. 1, I. pkt. og 118, jf. 3, stk. 1 og 4, stk. I og stk. 2 og bekendtgørelse om euforiserende stoffer 27, stk. I, jf. 2. Fængselsstraffen gøres betinget som anført nedenfor, jf. straffelovens 56, stk. 2. Forvandlingsstraffen for boden fastsættes som nedenfor bestemt. Tiltalte frakendes førerretten i 3 år fra endelig dom, færdselslovens 126, stk. 1, nr. 2, jf. 128, stk. I og stk. 2 Retten tager påstanden om konfiskation til følge, jf. straffelovens 75, stk. 2. Thi kendes for ret: Tiltalte straffes med fængsel i 40 dage og en bøde på kr. Fængselsstraffen skal ikke fuldbyrdes, hvis tiltalte overholder følgende betingelser: I. Tiltalte må ikke begå noget strafbart i en prøvetid på 2 år fra endelig dom. Forvandlingsstraffen for beden er fængsel i 10 dage. Tiltalte frakendes førerretten i 3 år fra endelig dom. Hos tiltalte konfiskeres 2 joints i jointrør. Tiltalte skal betale sagens omkostninger. Anne-Mette Gedbjerg tbeb

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2014.06.10B2 Kilde: Retspraksis, Byretterne Emner: ;vold mod ældre, børn og unge Stikord: Familievold, vold mod børn, udøvet af far mod søn (F), 2 episoder, F som 4/5-årig væltet i højstol pga skub til

Læs mere

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). 10. afd. nr. S-592-17: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

D O M. afsagt den 22. april 2014. Rettens nr. 2A-1978/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

D O M. afsagt den 22. april 2014. Rettens nr. 2A-1978/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. D O M afsagt den 22. april 2014 Rettens nr. 2A-1978/2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Tiltalte, er tiltalt for: 1. ved den 20. februar 2012

Læs mere

D O M. afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst.

D O M. afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst. D O M afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst.)) i ankesag V.L. S 1749 15 Anklagemyndigheden mod T født den xx

Læs mere

D O M. Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)).

D O M. Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)). D O M Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)). 18. afd. nr. S-2043-14: Anklagemyndigheden mod T (advokat

Læs mere

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf.

Anklagemyndigheden har påstået sagen fremmet og nedlagt påstand om bødestraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 27. juni 2017 Rettens nr. 1-2667/2017 Politiets nr. 1900-84265-00002-17 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 81- Anklageskrift er modtaget den 26. maj 2017. T er tiltalt

Læs mere

D O M. afsagt den 23. april 2014

D O M. afsagt den 23. april 2014 D O M afsagt den 23. april 2014 Rettens nr. 3A-5974/2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

D O M. afsagt den 31. oktober 2017 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Ida Skouvig, Kirsten Thorup og Joy Winter (kst.) med domsmænd) i ankesag

D O M. afsagt den 31. oktober 2017 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Ida Skouvig, Kirsten Thorup og Joy Winter (kst.) med domsmænd) i ankesag D O M afsagt den 31. oktober 2017 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Ida Skouvig, Kirsten Thorup og Joy Winter (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 1076 17 Anklagemyndigheden mod T født den 30.

Læs mere

D O M. Anklagemyndigheden har påstået domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet samt skærpelse.

D O M. Anklagemyndigheden har påstået domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet samt skærpelse. D O M Afsagt den 26. juni 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Pernille Margrethe Corfitsen (kst.) med nævninger). 3. afd. N nr. S-2820-13: Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 Sag 41/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Ole Schmidt) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 10. afdeling den 16. december

Læs mere

DOM. Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd).

DOM. Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd). DOM Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd). 22. afd. nr. S-771-14: Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage

Læs mere

D O M. afsagt den 23. april 2014. Rettens nr. 18A-4136/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte (T1)

D O M. afsagt den 23. april 2014. Rettens nr. 18A-4136/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte (T1) D O M afsagt den 23. april 2014 Rettens nr. 18A-4136/2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte (T1) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. T er tiltalt for overtrædelse af 1. overtrædelse

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET 1 UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET Den 2. februar 2016 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS-0602-2015 Anklagemyndigheden mod T Cpr.nr. [ ] [ ] 3900 Nuuk Anklagemyndighedens

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 30. januar 2019 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Olaf Tingleff, Ulla Langholz og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.) med domsmænd). 5. afd.

Læs mere

Afsagt den 6. juni 2018 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Peter Mørk Thomsen, Ulla Langholz og Louise Falkenberg (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 6. juni 2018 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Peter Mørk Thomsen, Ulla Langholz og Louise Falkenberg (kst.) med domsmænd). UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 6. juni 2018 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Peter Mørk Thomsen, Ulla Langholz og Louise Falkenberg (kst.) med domsmænd). 5. afd. nr. S-1853-17:

Læs mere

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2015.04.16V Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge; Stikord: Vold mod børn, simpel vold, tildelt 3-årig ét slag i bagdelen, F i s varetægt, ej tidl. straffet, 20 dg. bet,

Læs mere

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2017.10.25V Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge; Stikord: Vold mod børn, (mor) slog F1 (8-10 år) med flad hånd i hovedet, rev i håret, skubbede, samt i periode på ca.

Læs mere

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst. D O M afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.)) i ankesag V.L. B 2344 13 Forsikringsselskabet Vejle Brand af 1841 g/s

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. oktober 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. oktober 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 11. oktober 2011 Sag 138/2011 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Jytte Lindgård, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg den

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. maj 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. maj 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. maj 2019 Sag 206/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Mikkel Holm Nielsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Østre Landsrets 22. afdeling den 29. juni

Læs mere

Anklageskrift er modtaget den 13. marts 2014 og tillægsanklageskrift nr. 1 er modtaget den 21. marts 2014.

Anklageskrift er modtaget den 13. marts 2014 og tillægsanklageskrift nr. 1 er modtaget den 21. marts 2014. D O M afsagt den 3. april 2014 Rettens nr. 1-676/2014 Politiets nr. 4100-73241-00588-13 Anklagemyndigheden mod T Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 4. maj 2016 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. K 056/16 (Sermersooq Kredsrets sagl.nr. SER-AMM-KS-0015-2009) Anklagemyndigheden (J.nr. 5516-98791-00001-07)

Læs mere

D O M. Afsagt den 21. august 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Martin Broms (kst.) med nævninger).

D O M. Afsagt den 21. august 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Martin Broms (kst.) med nævninger). D O M Afsagt den 21. august 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Martin Broms (kst.) med nævninger). 3. afd. N nr. S-3323-13: Anklagemyndigheden mod 1) T1 (advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 4. juni 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 4. juni 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 4. juni 2010 Sag 325/2009 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Jakob Juul, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 13. marts 2009

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 23. februar 2016 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. K 353/15 (Sermersooq Kredsrets sagl.nr. SER-NUU-KS-0651-2015) Anklagemyndigheden mod Tiltalte

Læs mere

Ved rettens kendelse af 26. november 2013 blev forfølgningen mod B og A udskilt til særskilt behandling, jf. retsplejelovens 706.

Ved rettens kendelse af 26. november 2013 blev forfølgningen mod B og A udskilt til særskilt behandling, jf. retsplejelovens 706. D O M afsagt den 26. november 2013 Rettens nr. 9-4055/2013 Anklagemyndigheden mod T1 T2 T3 T4 A og B Ved rettens kendelse af 26. november 2013 blev forfølgningen mod B og A udskilt til særskilt behandling,

Læs mere

Udlændingelovens 60, stk. 1, jf. 34, stk. 4, ved den 8. februar 2010 at have undladt at efterkomme

Udlændingelovens 60, stk. 1, jf. 34, stk. 4, ved den 8. februar 2010 at have undladt at efterkomme D O M afsagt den 21. april 2015 Rettens nr. 8-4341/2014 Politiets nr. 0900-84130-00127-10 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer Denne sag er behandlet som tilståelsessag. Retsmødebegæring af 16. april 2015

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET Bilag K-10 Den 2.november 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS 0651-15 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 3900 Nuuk Anklagemyndighedens

Læs mere

D O M. afsagt den 8. april 2014. Rettens nr. 9-2105/2014 Politiets nr. Anklagemyndigheden Mod. Tiltalte (T1) Tiltalte (T2) Arrestantsag

D O M. afsagt den 8. april 2014. Rettens nr. 9-2105/2014 Politiets nr. Anklagemyndigheden Mod. Tiltalte (T1) Tiltalte (T2) Arrestantsag D O M afsagt den 8. april 2014 Rettens nr. 9-2105/2014 Politiets nr. Anklagemyndigheden Mod Tiltalte (T1) og Tiltalte (T2) Arrestantsag Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET Den 18. maj 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS 0062-2015 Anklagemyndigheden mod T Anklagemyndighedens journal nr. 5505-97431-00664-14.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S025000A- CNI UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 25. april 2012 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne Michael Kistrup, M. Stassen og Christina Breinstrup (kst.) med domsmænd).

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. er tiltalt for overtrædelse af

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. er tiltalt for overtrædelse af RETTEN I HERNING D O M afsagt den 28. februar 2018 Rettens nr. 99-790/2018 Politiets nr. 4100-71296-00022-17 Anklagemyndigheden mod CPR nr. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S D O M Afsagt den 16. januar 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Julie Skat Rørdam, Søren Schou Frandsen (kst.) og Christian Schrøder (kst.) med domsmænd). 8. afd. nr. S-2438-17: Anklagemyndigheden

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. er tiltalt for overtrædelse af

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. er tiltalt for overtrædelse af RETTEN I HERNING D O M afsagt den 24. januar 2019 Rettens nr. 99-2331/2018 Politiets nr. 0900-76211-00040-17 Anklagemyndigheden mod Tiltalte født den Dato 1971 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 Sag 26/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Hanne Reumert, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved den 21.

Læs mere

D O M. Anklagemyndigheden har tillige anket dommen med endelig påstand om skærpelse af bøden.

D O M. Anklagemyndigheden har tillige anket dommen med endelig påstand om skærpelse af bøden. D O M Afsagt den 9. april 2014 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard og Henrik Kirk Jensen (kst.) med domsmænd, jf. retsplejelovens 214, stk. 4). 13. afd. nr. S-3309-13: Anklagemyndigheden

Læs mere

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst. D O M afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1213 13 Ligebehandlingsnævnet som mandatar for M (Kammeradvokaten

Læs mere

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S-2085-16 Udskrift af dombogen for retten i København Dom afsagt den 7. juni 2016 Anklagemyndigheden mod T T er tiltalt for

Læs mere

D O M. Retten i Herning har den 5. april 2017 under medvirken af nævninger afsagt dom i 1. instans ( /2016).

D O M. Retten i Herning har den 5. april 2017 under medvirken af nævninger afsagt dom i 1. instans ( /2016). D O M afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Henrik Bjørnager Nielsen og Marianne Hornbjerg (kst.)) i nævningesag V.L. S 0753 17 Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. december 2012 Sag 189/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Kåre Pihlmann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 20. december

Læs mere

D O M. For så vidt angår tiltalte T har anklagemyndigheden endeligt påstået skærpelse, herunder således at der sker ubetinget udvisning.

D O M. For så vidt angår tiltalte T har anklagemyndigheden endeligt påstået skærpelse, herunder således at der sker ubetinget udvisning. D O M Afsagt den 24. november 2017 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne Henrik Bitsch, Janni Christoffersen og Chr. Ankerstjerne Rønneberg (kst.) med domsmænd). 20. afd. nr. S-515-17: Anklagemyndigheden

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 19. maj 2016 af 11. afdeling i ankesag nr. V.L. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 19. maj 2016 af 11. afdeling i ankesag nr. V.L. S Vestre Landsrets dom afsagt den 19. maj 2016 af 11. afdeling i ankesag nr. V.L. S-2301-15 Dombog fra retten i Holstebro Dom afsagt den 4. november 2015 Anklagemyndigheden mod T A/S T A/S er tiltalt for

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. august 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. august 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 19. august 2015 Sag 71/2015 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Karl Nielsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

Glostrup Rets dom af 31. maj 2017 ( /2017) er anket af tiltalte med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse.

Glostrup Rets dom af 31. maj 2017 ( /2017) er anket af tiltalte med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse. Afsagt den 9. oktober 2018 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Imke Christine Thilkjær (kst.) med domsmænd). 22. afd. nr. S-1730-17: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 23. marts 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 23. marts 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 23. marts 2016 Sag 181/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Jens Rysgaard, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Aarhus den 8. september

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 Sag 101/2018 Anklagemyndigheden mod X-Bank A/S (advokat Lotte Eskesen) og T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

Anklageskriftet er modtaget den 8. april 2009 og tillæg hertil den 25. november 2010.

Anklageskriftet er modtaget den 8. april 2009 og tillæg hertil den 25. november 2010. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 15. oktober 2013 Rettens nr. 2-4487/2008 Politiets nr. 0100-84340-00001-06 Anklagemyndigheden mod T Der har medvirket domsmænd behandlingen af denne sag. Anklageskriftet

Læs mere

D O M. Retten i Holstebro har den 3. april 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. 1-676/2014).

D O M. Retten i Holstebro har den 3. april 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. 1-676/2014). D O M afsagt den 28. august 2014 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Kristian Petersen, John Lundum og Tine Børsen Smedegaard (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 0779 14 Anklagemyndigheden mod

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. februar 2018 Sag 209/2017 Anklagemyndigheden mod A (advokat Karoly Németh) I tidligere instans er truffet beslutning af Vestre Landsrets 7. afdeling den 14. juni

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. juni 2013 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. juni 2013 Sag 52/2013 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Niels Fjeldberg, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro den 8. december

Læs mere

Emneord: vidnetrusler. Printet den:15. april 2016

Emneord: vidnetrusler. Printet den:15. april 2016 AM2012.09.04Ø - Vidnetrusler, forsøg, truet vidne under hovedforhandling i.f.m. afhøring, pistollignende tegn med hænderne, udspringer af DVH sagen, tidl straffet, 3 mdr (tillægsstraf). Emneord: vidnetrusler

Læs mere

D O M. afsagt den 26. maj 2014

D O M. afsagt den 26. maj 2014 D O M afsagt den 26. maj 2014 Rettens nr. 18A-6340/2012 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) Tiltalte 2 (T2) Tiltalte 3 (T3) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 494 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. maj 2016 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 Sag 173/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Erbil Gökhan Edge Kaya) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 13. juni

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. RETTEN I HERNING D O M afsagt den 19. januar 2018 Rettens nr. 99-104/2018 Politiets nr. 4100-74265-00231-17 Anklagemyndigheden mod født den Dato 1999 født den Dato 1996 og født den Dato 1997 Der har medvirket

Læs mere

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2016.01.30V Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: varetægtsfængsling; Stikord: Varetægtsfængsling, rpl. 762, stk. 1, nr. 2, rpl. 769, stk. 1, proportionalitetsvurdering, gentagelsesrisiko, T for 3.

Læs mere

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København)

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København) D O M afsagt den 15. maj 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Nikolaj Aarø-Hansen og Tine Børsen Smedegaard (kst.)) i ankesag V.L. B 3101 13 Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup,

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. RETTEN I HERNING Udskrift af dombogen D O M afsagt den 11. januar 2018 Rettens nr. 99-3668/2017 Politiets nr. 4100-84149-00008-16 Anklagemyndigheden mod Sharvin Shojaei født den 03. juni 1984 Der har medvirket

Læs mere

D O M. afsagt den 29. april 2014. Rettens nr. 9-1276/2014. Anklagemyndigheden. Mod. Tiltalte 1 (T1) Tiltalte 2 (T2)

D O M. afsagt den 29. april 2014. Rettens nr. 9-1276/2014. Anklagemyndigheden. Mod. Tiltalte 1 (T1) Tiltalte 2 (T2) D O M afsagt den 29. april 2014 Rettens nr. 9-1276/2014 Anklagemyndigheden Mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. juni 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. juni 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. juni 2011 Sag 360/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T1 (advokat Henrik Stagetorn, beskikket), T2 (advokat Merethe Stagetorn, beskikket) og T3 (advokat Michael

Læs mere

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt

Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 198 Offentligt RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Bilag 2 Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042 Beskrivelse af sager, hvori der er sket frakendelse af førerretten

Læs mere

D O M. Hillerød Rets dom af 4. maj 2015 (8-55/2015) er anket af T med påstand om frifindelse, subsidiært

D O M. Hillerød Rets dom af 4. maj 2015 (8-55/2015) er anket af T med påstand om frifindelse, subsidiært D O M Afsagt den 16. september 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Peter Mørk Thomsen og Jes Kjølbo Brems (kst.) med domsmænd). 14. afd. nr. S-1388-15: Anklagemyndigheden mod

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 26. april 2017 af 11. afdeling i ankesag V.L. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 26. april 2017 af 11. afdeling i ankesag V.L. S Vestre Landsrets dom afsagt den 26. april 2017 af 11. afdeling i ankesag V.L. S 2186 16 Udskrift af rets- og dombogen for retten i Esbjerg Anklagemyndigheden mod T ApS T ApS er tiltalt for overtrædelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 Sag 56/2015 Advokat A kærer Østre Landsrets kendelse om rejseforbehold i sagen: Anklagemyndigheden mod T (advokat A) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 Sag 20/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Stig Lynghøj Nielsen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 3. afdeling

Læs mere

D O M. 18. afd. nr. S : Anklagemyndigheden mod 1) T2 (advokat Esben Roslev, besk.) 2) T1 (advokat Kaj Høj, besk.)

D O M. 18. afd. nr. S : Anklagemyndigheden mod 1) T2 (advokat Esben Roslev, besk.) 2) T1 (advokat Kaj Høj, besk.) D O M Afsagt den 1. september 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Ulla Staal, Nikolaj Aarø-Hansen og Lars-Christian Sinkbæk (kst.) med domsmænd). 18. afd. nr. S-3619-14: Anklagemyndigheden

Læs mere

AM V2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2015.11.25V2 Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: ;menneskesmugling Stikord: Menneskesmugling, kørte to syriske flygtninge over grænsen fra yskland, selv syrisk statsborger, ringe tilknytning til

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 Sag 209/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Trygve S. Nielsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den 15.

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 6. april 2016 af 12. afdeling i ankesag V.L. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 6. april 2016 af 12. afdeling i ankesag V.L. S Vestre Landsrets dom afsagt den 6. april 2016 af 12. afdeling i ankesag V.L. S- 1090-15 Udskrift af dombogen for retten i Hjørring Dom afsagt den 5. maj 2015 Anklagemyndigheden mod tiltalte Tiltalte er

Læs mere

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om domfældelse efter anklageskriftet med en betinget sanktion med vilkår om samfundstjeneste.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om domfældelse efter anklageskriftet med en betinget sanktion med vilkår om samfundstjeneste. RETTEN I SØNDERBORG D O M afsagt den 29. november 2017 Rettens nr. K01-4710/2017 Politiets nr. 3300-70661-00001-15 Anklagemyndigheden mod T1 f. 1981 T2 f. 1980 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 22. september 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 22. september 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 22. september 2014 Sag 36/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob S. Arrevad, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Horsens den 13.

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. D O M afsagt den 15. februar 2018 Rettens nr. 3-7209/2017 Politiets nr. 3700-84181-00030-17 Anklagemyndigheden mod T født den 1983 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 14. november 2016 af Vestre Landsrets 11. afdeling i ankesag nr. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 14. november 2016 af Vestre Landsrets 11. afdeling i ankesag nr. S Vestre Landsrets dom afsagt den 14. november 2016 af Vestre Landsrets 11. afdeling i ankesag nr. S-0999-16 Udskrift af dombogen for retten i Viborg Dom afsagt den 3. maj 2016 Anklagemyndigheden mod T Kommune

Læs mere

AM2011.12.16B. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016

AM2011.12.16B. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016 AM2011.12.16B Emneord: videreoverdragelse Printet den:15. april 2016 Københavns Byret Udskrift af dombogen Adv. OC 0100-47181-00123-09 DOM afsagt den 16. december 2011 i sag SS 2-14605/2010 Anklagemyndigheden

Læs mere

Der er under sagen afgivet forklaring af direktør Vidne 1 og tilsynsførende Vidne 2.

Der er under sagen afgivet forklaring af direktør Vidne 1 og tilsynsførende Vidne 2. Vestre Landsrets dom afsagt den 9. oktober 2017 af 5. afdeling i V.L. S-0813-17 Udskrift af retsbogen og dombogen for retten i Sønderborg Dom afsagt den 11. april 2017. Anklagemyndigheden mod T ApS T ApS

Læs mere

AM Ø Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM Ø Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2016.09.28Ø Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge;anke kære og genoptagelse; Stikord: Vold mod børn, slag i bagdelen, anke af indenretlig advarsel, 10 dg bet, pt 1 år,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016 Sag 115/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Hanne Reumert, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 151/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Georg Lett, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 17. oktober

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 Sag 28/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten på Frederiksberg

Læs mere

D O M. Retten i Herning har den 17. oktober 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2014).

D O M. Retten i Herning har den 17. oktober 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2014). D O M afsagt den 13. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Lars Christensen, Hanne Aagaard og Katrine Wittrup-Jensen (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 2132 14 Anklagemyndigheden mod T1

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. januar 2014

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. januar 2014 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. januar 2014 Sag 245/2013 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T1 (advokat Bjarne Frøberg, beskikket), T2 (advokat Hans Kjellund, beskikket), T3 (advokat Bjarne Frøberg,

Læs mere

Den 13. november 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS Anklagemyndigheden mod Tiltalte 9760 Vrå

Den 13. november 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS Anklagemyndigheden mod Tiltalte 9760 Vrå UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET Den 13. november 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS 0543-2014 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 9760 Vrå Anklagemyndighedens journal

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 Sag 98/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (for begge advokat Morten Knoth Knudsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Odense den

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QEQQATA RETSKREDS

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QEQQATA RETSKREDS UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QEQQATA RETSKREDS Den 28. juni 2016 blev af Qeqqata Kredsret i sagen sagl.nr. QEQ-SIS-KS-0197-2016 Anklagemyndigheden mod Tiltalte Cpr.nr. [ ] [ ] 3911 Sisimiut Anklagemyndighedens

Læs mere

- tilbagekaldelse af beskikkelsen. K-168-08 afsagt den 30. september 2008 (Samme sag som ovenfor)

- tilbagekaldelse af beskikkelsen. K-168-08 afsagt den 30. september 2008 (Samme sag som ovenfor) Kendelse: Beskrivelse: Retten kan nægte at beskikke den advokat, som sigtede ønsker som forsvarer, eller tilbagekalde beskikkelsen, hvis dennes medvirken vil medføre en forsinkelse af betydning for sagens

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 Sag 219/2014 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Birger Hagstrøm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. december 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. december 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. december 2015 Sag 190/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Anders Skaaning Mathiesen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 Sag 152/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 23. afdeling den 14.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 15. maj 2019

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 15. maj 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 15. maj 2019 Sag 15/2019 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Nils-Erik Kallmayer, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding den 15.

Læs mere

D O M. Afsagt den 19. januar 2018 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Frosell, John Mosegaard og Agnete Ergarth Skouv (kst.) med domsmænd).

D O M. Afsagt den 19. januar 2018 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Frosell, John Mosegaard og Agnete Ergarth Skouv (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 19. januar 2018 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Frosell, John Mosegaard og Agnete Ergarth Skouv (kst.) med domsmænd). 13. afd. nr. S-2518-17: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse.

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse. DOM Afsagt den 27. oktober 2015 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Birgitte Grønborg Juul og Jacob Schall Holberg (kst.) med domsmænd). 13. afd. nr. S-994-15: Anklagemyndigheden

Læs mere

Tilblivelsen af færdselslovens 54

Tilblivelsen af færdselslovens 54 Tilblivelsen af færdselslovens 54 Retslægerådet 6. oktober 2015 Niels Waage Færdselsloven 1976 54, stk. 1 Et motordrevet køretøj må ikke føres eller forsøges ført af nogen, som på grund af sygdom, svækkelse,

Læs mere

Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige

Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.1.2017 Status: Gældende Udskrevet: 20.12.2018 Indholdsfortegnelse 1. Overblik

Læs mere

Med venlig hilsen. Lotte Henning Langberg Overassistent

Med venlig hilsen. Lotte Henning Langberg Overassistent From: SAV FP Sikkermail Sent: 14 Nov 2017 13:45:24 +0100 To: Jørgen Borregaard Sørensen Subject: Att.: Jørgen Borregaard Sørensen - Dom - SAV-1400801-270 Attachments: image001.png, Fremsendes til Statsadvokaten

Læs mere

D O M. Forklaringer Der er i landsretten afgivet supplerende forklaring af tiltalte og vidnet B.

D O M. Forklaringer Der er i landsretten afgivet supplerende forklaring af tiltalte og vidnet B. D O M Afsagt den 13. november 2018 af Østre Landsrets 24. afdeling (landsdommerne Lotte Calundann Noer (kst.), Tine Vuust og Ole Dybdahl med domsmænd). 24. afd. nr. S-2132-18: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1)

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) Til lovforslag nr. L 137 Folketinget 2010-11 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 10. maj 2011 Forslag til Lov om ændring af færdselsloven og lov om ungdomsskoler 1) (Knallertkørekort

Læs mere

D O M. Afsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Martin Broms (kst.) med domsmænd).

D O M. Afsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Martin Broms (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 15. april 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Martin Broms (kst.) med domsmænd). 14. afd. nr. S-442-15: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

D O M. Næstved Rets dom af 6. august 2015 (2933/2015) er anket af T med påstand om frifindelse.

D O M. Næstved Rets dom af 6. august 2015 (2933/2015) er anket af T med påstand om frifindelse. D O M Afsagt den 6. oktober 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Jes Kjølbo Brems (kst.) med domsmænd). 14. afd. nr. S-2131-15: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 21. oktober 2014 Sag 107/2014 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Peter Hjørne, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Hjørring den 5. september

Læs mere