Anklageskrift er modtaget den 13. marts 2014 og tillægsanklageskrift nr. 1 er modtaget den 21. marts 2014.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anklageskrift er modtaget den 13. marts 2014 og tillægsanklageskrift nr. 1 er modtaget den 21. marts 2014."

Transkript

1 D O M afsagt den 3. april 2014 Rettens nr /2014 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den 13. marts 2014 og tillægsanklageskrift nr. 1 er modtaget den 21. marts T er tiltalt for overtrædelse af 1. straffelovens 244, jf. 247, stk. 1, vold i gentagelsestilfælde, ved den 17. november 2013 omkring kl på Kielgasten, Østergade 16, Holstebro, at have givet F1 to kraftige skub i brystet, 2. restaurationslovens 37, stk. 1, nr. 3, jf. 31, stk. 2, 1. pkt., ved den 17. november 2013 omkring kl at have opholdt sig på Kielgasten, Østergade 16, Holstebro, selvom Midt- og Vestjyllands Politi har nedlagt forbud mod, at tiltalte indfinder sig på stedet indtil den 3. august 2015, 3. restaurationsloven 37, stk. 1, nr. 3, jf. 31, stk. 2, 1. pkt., ved den 21. november 2013 omkring kl at have opholdt sig på Kielgasten, Østergade 16, Holstebro, selvom Midt- og Vestjyllands Politi har nedlagt forbud mod, at tiltalte indfinder sig på stedet indtil den 3. august 2015, 4. bekendtgørelse om euforiserende stoffer 27, stk. 1, jf. 2, stk. 1, ved den 1. februar 2014 omkring kl på adressen...gade 45, st. th., Struer, at have været i besiddelse af 3,7 gram hash og en joint til eget brug, lov om forbud mod visse dopingmidler 4, stk. 1, jf. 3, stk. 1, jf. 1, nr. 2, ved på det i forhold 4 nævnte tidspunkt og sted, at have været i besiddelse af 6 ampuller Testosteron af mærket "Induject" til eget brug, 5. 6.

2 - 2 - straffelovens 244, jf, 247, stk. 1, vold i gentagelsestilfælde, ved den 12. januar 2014 omkring kl på Buddy Holly, Kildegården 6, Struer, at have slået F2 i ansigtet med knyttet hånd, 7. straffelovens 244, jf. 247, stk. 1, vold i gentagelsestilfælde, ved den 24. januar 2014 omkring kl på Buddy Holly, Kildegården 2, Struer, med begge hænder at have skubbet så hårdt til F3, at han faldt bagover og slog baghovedet ned i gulvet, bekendtgørelse om euforiserende stoffer 27, stk. 1, jf. 2, stk. 1, ved den 14. januar 2014 omkring kl på Fabjergvej, Gudum, Lemvig, at have været i besiddelse af 10,0 gram hash til eget brug, bekendtgørelse om euforiserende stoffer 27, stk. 1, jf. 2, stk. 1, ved den 14. januar 2014 omkring kl på adressen...gade 45, st. th., Struer, at have været i besiddelse af 43,7 hash til eget brug, våbenbekendtgørelsens 57, stk. 4, jf. 16, stk. 1, nr. 10, ved den 20. januar 2014 omkring kl på adressen...gade 45, st. th., Struer, at have besiddet en strømpistol, bekendtgørelse om euforiserende stoffer 27, stk. 1, jf. 2, stk. 1, ved på det i forhold 10 nævnte tidspunkt og sted, at have været i besiddelse af 24,3 gram hash til eget brug, færdselslovens 117 d, stk. 2, jf. 56, stk. 1, ved den 19. februar 2014 kl at have ført personbil ad Hjermvej i Struer uden at have erhvervet kørekort, færdselslovens 117, stk. 1, jf. 54, stk. 1, ved den 19. februar 2014 kl at have ført personbil ad Hjermvej i Struer Kommune, selv om tiltaltes blod indeholdt bevidsthedspåvirkende stoffer, der er klassificeret som farlige for trafiksikkerheden, 14. bekendtgørelse om euforiserende stoffer 27, stk. 1, jf. 3, ved den 15. februar 2014 kl på Ringvejen 50 m syd for krydset Viborgvej/ Ringvejen i Holstebro at have været i besiddelse af 0,5 gram metamfetamin til eget brug,

3 - 3 - bekendtgørelse om euforiserende stoffer 27, stk. 1, jf. 2 og 3, ved den 7. marts 2014 kl ved parkeringsplads i Dyssegården i Holstebro at have været i besiddelse af 3,2 gram ketamin, og at have været i besiddelse af 0,3 gram hash på sin bopæl...gade 45, ST., TH. i Struer, alt til eget brug. Påstande Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om straf af fængsel og bøde. Anklagemyndigheden har påstået konfiskation af 82 gram hash, en joint, 6 ampuller Testosteron af mærket "Induject", en strømpistol, 0,5 gram metamfetamin og 3,2 gram ketamin hos T, jf. straffelovens 75, stk. 2, nr. 1. Anklagemyndigheden har påstået, at T skal frakendes retten til at føre motordrevet køretøj, hvortil der kræves kørekort, bortset fra lille knallert, og at frakendelsen skal ske ubetinget, jf. færdselslovens 126, stk. 1, nr. 2, jf. 128, stk. 2. Anklagemyndigheden har endvidere nedlagt påstand om, at T i medfør af udlændingelovens 24b, stk. 3, jf. 22, udvises ubetinget. T har nægtet sig skyldig i forhold 1-3 samt 6-7 og i øvrigt erkendt sig skyldig. T har taget bekræftende til genmæle over for påstandene om konfiskation og førerretsfrakendelse. T har påstået frifindelse for påstanden om ubetinget udvisning. Forklaringer Der er afgivet forklaring af tiltalte T og af vidnerne F1, A, F2, B, F3, C, D og E. T har om forhold 1-2 forklaret, at han var på Kielgasten sammen med nogle bekendte for at hygge sig. Han var ret beruset og husker ikke helt, hvad der skete. Han kender ikke F1. Det eneste, han husker, er, at han var en del ude at danse. Han har ikke med vilje skubbet til nogen den aften. Han har ikke forbud mod at komme på Kielgasten. Forevist forbud af 2. august 2013 har han forklaret, at han ikke husker at have fået kopi af dette. Efter at være forevist videooptagelse fra Kielgasten har han forklaret, at han nu husker at have skubbet. Det var for at få sin kammerat og forurettede væk fra hinanden. Der var så meget larm, så han ved ikke, hvad der foregik mellem kammeraten og forurettede, men det så ud, som om de var ved at komme op at skændes. Om forhold 3 har han forklaret, at han var på Kielgasten på sin fødselsdag. Om forhold 4-5 har han forklaret, at han på sin bopæl havde hash og joint liggende som beskrevet i tiltalen. Han ønsker ikke at sige, hvor han har købt det. Han bruger en lille smule hash, for man skal jo hygge sig. I løbet af en weekend ryger han måske en enkelt joint.

4 - 4 - Testosteronen havde en kammerat glemt. Han vil ikke sige, hvem kammeraten er. Da han fandt stoffet, lagde han det op på et skab, og han havde glemt at det lå der. Hver gang politiet har været hos ham, har han selv fundet stof frem og givet det til dem. Om forhold 8 har han forklaret, at han var på vej over til sin dame. De skulle ud at spise med 2 andre par, og han havde 10 gram hash med til sig selv. Når han havde så stor en mængde med, skyldes det, at han lige havde hentet det. Om forhold 9 har han forklaret, at der lå den nævnte mængde hash, som en kammerat havde lagt på hans bopæl. Han vil ikke sige, hvem kammeraten er. Om forhold 10 har han forklaret, at han på sin bopæl havde en strømpistol. Der er ingen ledning eller stik til strømpistolen. Han fandt pistolen på vejen og tog den med hjem. Han vidste ikke, at den er ulovlig. Foreholdt rapport om afhøring den 20. januar 2014 om, at han har forklaret, at han vidste, at pistolen er ulovlig, har han forklaret, at det var, fordi betjenten sagde til ham, at den var ulovlig. Om forhold 11 har han forklaret, at han havde den nævnte mængde hash til sig selv. Han bruger også hash, når han ikke kan falde i søvn om aftenen. Om forhold har han forklaret, at han kørte som beskrevet, og at han ikke har kørekort. Han havde ikke røget hash i 14 dage forud for kørslen. Hash kan godt være i blodet i mere end 14 dage, efter man har røget. Foreholdt rapport om afhøring den 19. februar 2014 om, at han havde røget hash et par dage forinden, har han forklaret, at det er rigtigt nok. Om forhold 14 har han forklaret, at han ikke har besiddet metamfetamin. Han regnede med, at det bare var amfetamin. Om forhold 15 har han forklaret, at han havde den beskrevne mængde hash på sin bopæl. På parkeringspladsen havde han ketamin som nævnt. Det hele var til ham selv. Han havde et forbrug af hash og købte derfor ny hash, når politiet havde taget det, han havde. Om forhold 6 har han forklaret, at han var i byen sammen med 2-3 kammerater og var beruset. De to var F og G, men han husker ikke, hvad den tredje hedder. Der var musik og hyggelige mennesker. Han kender ikke F2 og husker ikke, hvad der skete. Men han har i hvert fald ikke slået nogen. Fotografiet i sagens forhold 6, bilag 7, viser ham med stribet polotrøje. Om forhold 7 har han forklaret, at han igen var på Buddy Holly med F og G. Han kender ikke F3. Det eneste, han husker, er, at F3 er en stor mand. F3 tog kvælertag på ham med én hånd om struben, mens bartenderen stod bagved. Han skubbede med én hånd til F3, som væltede. Det var for at forsvare sig selv. Kort tid efter talte F3 med sine kammerater igen. Selv hyggede han videre med sine venner og tog derfra ½ - 1 time efter. Bartenderen tog mikrofonen og spurgte gæsterne, om de skulle lukke diskoteket eller feste videre. Folk ville gerne feste videre.

5 - 5 - F1 har om forhold 1 forklaret, at han var på Kielgasten og havde fået meget alkohol at drikke. Han var sammen med sin kammerat A. T, som han ikke kender, stod sammen med nogle venner. En fra Ts gruppe skubbede til ham, så han væltede ned over nogle trappetrin. Da han rejste sig op, mødte han A. Han mener ikke, at han eller A havde sagt eller gjort noget forinden. Under diskussionen blev han skubbet. Senere blev han også slået. Han husker ikke, hvem der gjorde hvad. Der var to episoder. Ved første episode blev han skubbet og ved anden episode blev han ligesom trukket. Han kom ikke noget til ved skubbet. Han var sur over, at man ikke kunne være i byen, uden at sådan noget skulle ske. Foreholdt forhold 1, bilag 4, side 2, 3. afsnit, rapport om afhøring den 27. november 2013, har han forklaret, at det er rigtigt, at den mindste af de to udlændinge skubbede ham 2 gange i brystet, og at de største derefter slog ham i hovedet. Efter at have set videoovervågning fra Kielgasten forklarede han, at optagelsen viser de skub, han fik. Senere oppe ved baren kom en person hen til ham og sagde, at den pågældende ville stikke ham ned. Der skete dog ikke mere. A har om forhold 1 forklaret, at han var på Kielgasten, hvor han mødte F1. Han havde forinden været til 18-års fødselsdag og var beruset. Det hele gik så stærkt, så han nåede ikke at opleve så meget af det. Han kender ikke T. Han husker ikke noget fra dansegulvet. Der var lidt om, at F1 diskuterede på et tidspunkt. Han så ikke, om F1 blev skubbet. Dagen efter vågnede han med et blåt øje. Foreholdt rapport om afhøring den 27. november 2013, forhold 1, bilag 6, side 2, 1. og 2. afsnit, har han forklaret, at han har forklaret sådan til politiet. Men han husker ikke at have set det. Han talte efterfølgende med F1 om episoden. Video fra Kielgasten blev forevist vidnet. F2 har om forhold 6 forklaret, at han havde drukket genstande og var beruset, men kan huske hvad der skete. Han kendte ikke T for ud for denne aften. Han stod ved et bord, da T gik ind i ham. Han prikkede T på skulderen og spurgte, om der ikke var plads nok til, at T kunne gå forbi. T svarede ikke, men slog ham i ansigtet med knytnæve. Han kunne se knytnæven komme flyvende, men kunne ikke nå at reagere. Det gjorde ondt en times tid efter. Derefter gik de hver til sit. Han og en kammerat gik til dørmanden, og T blev smidt ud. Fotografiet i forhold 6, bilag 7, fandt han på Facebook og gav til politiet. Han er ikke i tvivl om, at det er den pågældende på billedet, som er T, og som slog ham. Foreholdt rapport om afhøring den 16. januar 2014, side 2, 3. afsnit, har han forklaret, at det var episoden mellem dørmanden og T, han ikke så. B har om forhold 6 forklaret, at han havde fået ca. 15 genstande siden kl og var beruset. Men han husker, hvad der foregik. Han kender ikke T, som han har set en enkelt gang i Struer. F2 er hans kammerat. De mødtes på Buddy. Da han var ca. 10 meter fra F2, så han T slå. Det var et slag, der så ud som en knytnæve på kinden af F2. Han er sikker på, at det var T,

6 - 6 - der slog, men ikke om det var med knyttet hånd. F2 var utrolig rolig og gik ned og tog fat i dørmanden. Selv blandede han sig ikke mere. F3 har om forhold 7 forklaret, at han var beruset, og han kan ikke huske, hvad der skete. Heller ikke hvad der skete op til episoden. Det eneste, han husker, er, at han var på hospitalet, men ikke grunden dertil. Han havde fået hjernerystelse. T har han set før, men han kender ham ikke. Han sagde til politiet, at han ikke ville anmelde forholdet, når han ikke selv kunne stå inde for, hvad der var sket. Politiet ville dog køre sagen alligevel, men de nævnte ikke navnet på T. Foreholdt felt 3b i politiattesten har han forklaret, at han ikke husker, om han har forklaret sådan til lægen. Det skete ikke på en bar i Herning. C har om forhold 7 forklaret, at han er Han havde ikke fået alkohol at drikke denne aften. Han kender T og F3 fra nattelivet, men ikke personligt. Denne nat var noget tumult mellem T og nogle andre om diskotekets bordfodboldbord. F3 var ikke med, men sad i baren. Han gik op for at skille dem ad. T var der, men gik derfra. Dernæst hørte han et dunk og vendte sig om og så F3 ligge bevidstløs på dansegulvet. T var ved bardisken 1-1½ meter fra, hvor F3 lå. Nogle af de ansatte sagde, at T havde skubbet F3, men han så ikke selv, hvad der skete. F3 var vildt omtåget, men sagde at han blev skubbet. Han fornemmede, at stemingen var dårlig og spurgte i mikrofonen, om folk ville feste videre. Det ville de, og derfor lukkede han ikke. D har om forhold 7 forklaret, at han var i byen med nogle venner. Han havde forinden drukket nogle genstande, men følte sig ikke beruset og husker, hvad der foregik. T har han ikke lagt mærke til. F3 ved han, hvem er, fra Buddy Holly. Han så noget tumult ved indgangen til toilettet. C løb over for at stoppe tumulten. Han så i øjenkrogen, at der var tumult ved baren. Der blev skubbet til F3, som faldt og slog hovedet hårdt ned i dansegulvet ved baren. Det var et hårdt skub med i hvert fald én hånd i brystet. F3 var bevidstløs. Det var T, der skubbede. I øvrigt havde det været en stille og rolig aften. E har om forhold 7 forklaret, at han denne aften var under oplæring som bartender og derfor var ædru. Han har set T, men kender ham ikke. F3 kender han gennem nogle venner, men har ikke talt med ham. Der opstod noget tumult ved bordfodboldbordet ved toilettet. T, men ikke F3, var der. C opløste tumulten, og T gik derfra. F3 spurgte T, om han ikke ville med i baren, men T var oppe at køre og svarede med nogle skældsord til F3. Det var noget med, at F3 ikke var lige, hvad T havde lyst til lige nu. Derefter tog T fat i og skubbede hårdt til F3, som faldt bagover, slog hovedet mod gulvet og blev bevidstløs. Han fik kontakt til F3 og ringede efter hjælp. F3 var beruset og slingrede, når han gik. F3 kan ikke have faldet over et trin eller andet. Foreholdt forhold 7, bilag 2, side 2, 2. sidste afsnit, har han forklaret, at det er rigtigt, som det er gengivet i rapporten. Sagens øvrige oplysninger Forhold 2-3 Den 2. august 2013 udstedte Midt- og Vestjyllands Politi forbud til T mod i en periode på 2 år at opholde sig om gæst i restaurationsvirksomheden, der for tiden kaldes Kielgasten, i Holstebro. Det er anført, at forbuddet samme dag kl er forkyndt personligt for T.

7 - 7 - Forhold 7 F3 henvendte sig den 24. januar 2014 på skadestuen. Det fremgår af politiattesten, at det objektive fund er: "... Kranie: Der ses rødme i baghovedet svarende til et område på ca 10 x 10 cm. Derudover ses en lille hudafskrabning på 3 x 3 mm midt i baghovedet...." Forhold 13 En blodprøve, der blev udtaget den 19. februar 2014 kl viste en koncentration for stoffet tetrahydrocannabinol (hash) i blodet over bagatelgræsen. T er tidligere straffet, senest ved dom den 4. december 2008 med betinget fængsel i 60 dage for vold ankedom den 16. juni 2010 med fængsel i 3 måneder for vold i gentagelsestilfælde (prøveløsladt 22. september 2010 med en reststraf på 30 dage) ankedom den 24. august 2011 med fængsel i 1 år og 3 måneder samt betinget udvisning med en prøvetid på 2 år fra løsladelse for blandt andet brandstiftelse, overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og kørsel uden kørekort (prøveløsladt 11. januar 2012 med en reststraf på 152 dage) udeblivelsesdomme den 7. maj 2012 og 29. juni 2012 med bøder for besiddelse af hash ankedom den 31. oktober 2012 med fængsel i 10 måneder som en fællesstraf med reststraf på 152 dage ved prøveløsladelse den 11. januar 2012 og betinget udvist med en prøvetid på 2 år fra løsladelse for ulovlig tvang og vidnetrusler (løsladt 17. maj 2013) udeblivelsesdomme den 21. februar 2013 og den 20. september 2013 med bøder for besiddelse af hash Udlændingestyrelsen har i brev af 3. marts 2014 udarbejdet en udtalelse vedrørende T. T har om sine personlige forhold supplerende forklaret, at han er optaget på Teknisk Skole i Holstebro, hvor han skal gå i et år. Det går fint i skolen. Han bor i Struer og vil gerne være kok. Økonomisk lever han af SU og lidt penge fra sin mor af og til. Læreplads har han fået lovet af sin stedfar, som er kok, og som igen vil tage stilling som chefkok. Hans mor og 2 søskende på 8 og 10 år bor i Holstebro. Derudover har han i et halvt år haft en kæreste. Han har ikke længere nogen kontakter på Filippinerne, hvor han kun har fjern familie. I 2006 eller 2007 var han på Filippinerne. Han er 2 gange blevet udvist betinget. Det tænker han meget over og forsøger altid at undgå episoder i nattelivet. Han skal til psykolog. Det har han talt med sin mentor om. Hende har han kontakt med næsten dagligt, og de kan tale om alt. Det gør, at han bliver mere social. Han kommer fra et område i Filippinerne, hvor der er uro, og han frygter at komme derned. Han er 1,60 meter høj. Rettens begrundelse og afgørelse Forhold 1

8 - 8 - Efter den fremviste videoovervågning, der stemmer med de troværdige forklaringer fra F1 og A er det bevist, at T 2 gange skubbede F1 i brystet. F1 ville være faldet, hvis han ikke var trådt nogle skridt tilbage, og skubbene er på denne baggrund vold, som er omfattet af straffelovens 244. F1 eller dennes bekendt, A, havde ikke på nogen måde givet anledning til den udøvede vold. T, som tidligere er straffet for vold, er herefter skyldig efter tiltalen i dette forhold. Forhold 2-3 Efter det fremlagte forbud af 2. august 2013 lægger retten til grund, at T på de i tiltalen anførte tidspunkter, havde forbud mod at komme på Kielgasten. Herefter og efter forklaringen fra T er det bevist, at han er skyldig efter tiltalen i disse forhold. Forhold 6 Efter de troværdige forklaringer fra F2 og B er det bevist, at T slog F2 i ansigtet med knyttet hånd. F2 har ikke ved sin henvendelse til T, der var stødt ind i ham, givet anledning til den udøvede vold. T er herefter skyldig efter tiltalen i dette forhold. Forhold 7 Efter de troværdige forklaringer fra D og E er det bevist, at T skubbede hårdt i brystet på Henrik Flyvholm, som faldt og slog sit hoved i gulvet, hvor han mistede bevidstheden. Skubbene er på denne baggrund vold, som er omfattet af straffelovens 244. Henrik Flyvholm har ikke ved sin henvendelse til T, der var ophidset over at være vist til rette af C, givet anledning til den udøvede vold, og T er herefter skyldig efter tiltalen i dette forhold. Forhold 4-5, 8-13 og 15 T har uden forbehold erkendt sig skyldig. Tilståelsen støttes af de oplysninger, der i øvrigt foreligger. Det er derfor bevist, at tiltalte er skyldig i disse forhold. Forhold 14 T har erkendt sig skyldig, men forklaret, at han troede, at der var tale om amfetamin. Det er i politirapporten anført, at stoffet er testet, og retten finder det på denne baggrund bevist, at der er tale om metamfetamin. T er herefter skyldig efter tiltalen i dette forhold. Straf Straffen fastsættes til fængsel i 5 måneder og en bøde på kr., jf. straffelovens 244, jf. 247, stk. 1, restaurationsloven 37, stk. 1, nr. 3, jf. 31, stk. 2, 1. pkt., lov om forbud mod visse dopingmidler 4, stk. 1, jf. 3, stk. 1, jf. 1, nr. 2, våbenbekendtgørelsens 57, stk. 4, jf. 16, stk. 1, nr. 10, bekendtgørelse om euforiserende stoffer 27, stk. 1, jf. 2, stk. 1 og 3, færdselslovens 117 d, stk. 2, jf. 56, stk. 1 og 117, stk. 1, jf. 54, stk. 1, jf. 118 a, stk. 3. Retten har vedrørende forhold 1, 6 og 7 lagt vægt på, at der er tale om værtshusvold, at T tidligere 3 gange er dømt for forsætlig vold og ulovlig tvang forbundet dermed, at ingen af de forurettede havde givet anledning til den udøvede vold og på voldens karakter af

9 - 9 - knytnæveslag og skub, som i et tilfælde havde til følge, at en person faldt og mistede bevidstheden. Vedrørende forhold 4, 8-9, 11, 14 og 15 har retten lagt vægt på antallet af forhold og den samlede mængde stof sammenholdt med, at T tidligere flere gange er straffet for besiddelse af hash. Endelig har retten om forhold 12 og 13 lagt vægt på oplysningerne om T' indtægtsforhold, og på, at han tidligere én gang er dømt for kørsel uden kørekort. Førerretsfrakendelse T frakendes retten til at føre motordrevet køretøj, hvortil der kræves kørekort, bortset fra lille knallert, i 3 år fra endelig dom, jf. færdselslovens 126, stk. 1, nr. 2, jf. 128, stk. 2. Udvisning Alle voterende udtaler: Forholdene vedrørende vold og besiddelse af hash, som har medført frihedsstraf, er begået i prøvetiden for en dom, hvor T blev udvist betinget, fordi ubetinget udvisning ville være uproportional og således i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Det følger af udlændingelovens 24 b, stk. 3, og bemærkningerne til denne bestemmelse, at det i de tilfælde, hvor en udlænding, der er udvist betinget, begår ny kriminalitet, skal vurderes, om udvisning fortsat vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, eller om sagens omstændigheder har ændret sig på en sådan måde, at den betingede udvisning nu udløses. Dette vil efter bemærkningerne til bestemmelsen være tilfældet, hvis den nye kriminalitet er så grov, at den - alene eller sammenholdt med den tidligere begåede kriminalitet - efter en afvejning fører til, at udvisning ikke vil stride mod Danmarks internationale forpligtelser uanset de personlige forhold, der tidligere bevirkede, at udvisning ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Det fremgår endvidere af praksis fra EMD, f.eks. Keles mod Tyskland, dom af 27. oktober 2005, at det også indgår i proportionalitetsafvejningen på den ene side, om den pågældende har modtaget en advarsel om udvisningsrisikoen og på den anden side, om indrejseforbuddet er permanent. 2 voterende udtaler herefter: Bortset fra længden af det lovlige ophold i landet er de forhold, som er nævnt i udlændingelovens 26, stk. 1, ikke siden sidste dom ændret afgørende for T. T er 2 gange betinget udvist og er nu fundet skyldig i flere forhold af vold og besiddelse af hash i gentagelsestilfælde begået i prøvetiden og i en periode fra 6 måneder efter den seneste betingede udvisning. Herefter og efter længden af den straf, han idømmes, sammenholdt med den tidligere begåede kriminalitet finder vi, at ubetinget udvisning ikke længere er uproportional eller i øvrigt i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Vi stemmer derfor for, at T udvises ubetinget.

10 En voterende udtaler: T har nu haft lovligt ophold i Danmark i 9 år og 7 måneder. Selv om han ikke i relation til de øvrige forhold, som er nævnt i udlændingelovens 26, stk. 1, i øvrigt har styrket sin tilkytning til landet, finder jeg efter en samlet vurdering af karakteren af de begåede forhold, herunder de forholdsvist begrænsede skader af den udøvede vold, og længden af den idømte straf, at ubetinget udvisning fortsat er uproportional, uanset om han 2 gange tidligere ved betingede udvisninger er advaret mod risikoen for udvisning ved ny krimialitet, og at et indrejseforbud vil være tidsbegrænset i 6 år. Jeg stemmer herefter for, at T udvises betinget. Der træffes afgørelse efter stemmeflertallet, og retten tager udvisningspåstanden til følge i medfør af udlændingelovens 22, nr. 4 og 6, jf. 24 b, stk. 3. Konfiskation Retten tager påstanden om konfiskation til følge, jf. straffelovens 75, stk. 2, nr. 1. Thi kendes for ret: T straffes med fængsel i 5 måneder. *) T frakendes retten til at føre motordrevet køretøj, hvortil der kræves kørekort, bortset fra lille knallert, i 3 år fra endelig dom. Hos T konfiskeres 82 gram hash, en joint, 6 ampuller Testosteron af mærket "Induject", en strømpistol, 0,5 gram metamfetamin og 3,2 gram ketamin. T udvises af Danmark. Tiltalte pålægges indrejseforbud i 6 år. Fristen for indrejseforbudet regnes fra den 1. i den førstkommende måned efter udrejsen eller udsendelsen. T skal betale sagens omkostninger. I medfør af retsplejelovens 221, stk. 1, berigtiges dommen således at der indsættes: *) "T skal betale en bøde på kr."

D O M. Hillerød Rets dom af 4. maj 2015 (8-55/2015) er anket af T med påstand om frifindelse, subsidiært

D O M. Hillerød Rets dom af 4. maj 2015 (8-55/2015) er anket af T med påstand om frifindelse, subsidiært D O M Afsagt den 16. september 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Peter Mørk Thomsen og Jes Kjølbo Brems (kst.) med domsmænd). 14. afd. nr. S-1388-15: Anklagemyndigheden mod

Læs mere

D O M. Retten i Holstebro har den 3. april 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. 1-676/2014).

D O M. Retten i Holstebro har den 3. april 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. 1-676/2014). D O M afsagt den 28. august 2014 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Kristian Petersen, John Lundum og Tine Børsen Smedegaard (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 0779 14 Anklagemyndigheden mod

Læs mere

D O M. Næstved Rets dom af 6. august 2015 (2933/2015) er anket af T med påstand om frifindelse.

D O M. Næstved Rets dom af 6. august 2015 (2933/2015) er anket af T med påstand om frifindelse. D O M Afsagt den 6. oktober 2015 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Rosenløv, Lone Kerrn-Jespersen og Jes Kjølbo Brems (kst.) med domsmænd). 14. afd. nr. S-2131-15: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016 Sag 259/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T2 (advokat Martin Cumberland, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Roskilde den

Læs mere

AM2011.12.16B. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016

AM2011.12.16B. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016 AM2011.12.16B Emneord: videreoverdragelse Printet den:15. april 2016 Københavns Byret Udskrift af dombogen Adv. OC 0100-47181-00123-09 DOM afsagt den 16. december 2011 i sag SS 2-14605/2010 Anklagemyndigheden

Læs mere

D O M. Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)).

D O M. Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)). D O M Afsagt den 28. april 2015 af Østre Landsrets 18. afdeling (landsdommerne Finn Morten Andersen, Ulla Staal og Jakob Groth-Christensen (kst.)). 18. afd. nr. S-2043-14: Anklagemyndigheden mod T (advokat

Læs mere

Ved rettens kendelse af 26. november 2013 blev forfølgningen mod B og A udskilt til særskilt behandling, jf. retsplejelovens 706.

Ved rettens kendelse af 26. november 2013 blev forfølgningen mod B og A udskilt til særskilt behandling, jf. retsplejelovens 706. D O M afsagt den 26. november 2013 Rettens nr. 9-4055/2013 Anklagemyndigheden mod T1 T2 T3 T4 A og B Ved rettens kendelse af 26. november 2013 blev forfølgningen mod B og A udskilt til særskilt behandling,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 151/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Georg Lett, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 17. oktober

Læs mere

D O M. afsagt den 6. august 2015. Rettens nr. 2933/2015 Politiets nr. 1900-71296-00017-15. Anklagemyndigheden mod T

D O M. afsagt den 6. august 2015. Rettens nr. 2933/2015 Politiets nr. 1900-71296-00017-15. Anklagemyndigheden mod T D O M afsagt den 6. august 2015 Rettens nr. 2933/2015 Politiets nr. 1900-71296-00017-15 Anklagemyndigheden mod T Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 5/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 5/2009 Til samtlige statsadvokater, DATO 23. marts 2009 samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER + bilag

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET Den 18. maj 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS 0062-2015 Anklagemyndigheden mod T Anklagemyndighedens journal nr. 5505-97431-00664-14.

Læs mere

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM B2 Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2014.06.10B2 Kilde: Retspraksis, Byretterne Emner: ;vold mod ældre, børn og unge Stikord: Familievold, vold mod børn, udøvet af far mod søn (F), 2 episoder, F som 4/5-årig væltet i højstol pga skub til

Læs mere

D O M. afsagt den 23. april 2014

D O M. afsagt den 23. april 2014 D O M afsagt den 23. april 2014 Rettens nr. 3A-5974/2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

RETTEN I. Udskrift af dombogen D O M. afsagt den 3. februar 2014. Anklagemyndigheden mod xxx. Anklageskrift er modtaget den 25. september 2013.

RETTEN I. Udskrift af dombogen D O M. afsagt den 3. februar 2014. Anklagemyndigheden mod xxx. Anklageskrift er modtaget den 25. september 2013. RETTEN I Udskrift af dombogen D O M afsagt den 3. februar 2014. Anklagemyndigheden mod xxx Anklageskrift er modtaget den 25. september 2013. er tiltalt for overtrædelse af 1. 1, jf. 26, stk. 3, jf. 30,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. juni 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. juni 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. juni 2016 Sag 211/2015 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

D O M. afsagt den 5. december Rettens nr. K /2016 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer

D O M. afsagt den 5. december Rettens nr. K /2016 Politiets nr Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer D O M afsagt den 5. december 2016 Rettens nr. K01-4829/2016 Politiets nr. 3300-84143-00029-16 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

DOM. Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd).

DOM. Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd). DOM Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Arne Brandt og Dorte Nørby (kst.) med domsmænd). 22. afd. nr. S-771-14: Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage

Læs mere

AM2013.01.24B. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016

AM2013.01.24B. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016 AM2013.01.24B Emneord: videreoverdragelse Printet den:15. april 2016 RETIEN l ODENSE - 5.afdeling Udskrift af dombogen DOM afsagt den 24. januar 2013 Rettens nr. 5-9670/20 12 Politiets nr. 2300-71282-00011-12

Læs mere

D O M. afsagt den 22. april 2014. Rettens nr. 2A-1978/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

D O M. afsagt den 22. april 2014. Rettens nr. 2A-1978/2013. Anklagemyndigheden mod Tiltalte. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. D O M afsagt den 22. april 2014 Rettens nr. 2A-1978/2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Tiltalte, er tiltalt for: 1. ved den 20. februar 2012

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 12. februar 2016

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 12. februar 2016 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 12. februar 2016 Sag 143/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Jane Ranum, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holbæk den 5. februar

Læs mere

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden 1. januar 2014 til 31.

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden 1. januar 2014 til 31. REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2014. Maj 2015 Side 2 af 53 Indholdsfortegnelse

Læs mere

AM2014.02.27Ø. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016

AM2014.02.27Ø. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016 AM2014.02.27Ø Emneord: videreoverdragelse Printet den:15. april 2016 S3893007- JO UDSKRIFT AF ØSTRELANDSRETSRETSBOG Den 27. februar 2014 satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, Kobenhavn.

Læs mere

Emneord: simpel vold, familievold. Printet den:15. april 2016

Emneord: simpel vold, familievold. Printet den:15. april 2016 AM2014.04.14B2 - Udvisning, italiensk statsborger, vold, trusler, ulovlig tvang, ulovlig indtrængen begået mod kæreste, tidl straffet, T 9 mdr, større tilknytning til oprindelsesland end til DK Emneord:

Læs mere

D O M. afsagt den 8. april 2014. Rettens nr. 9-2105/2014 Politiets nr. Anklagemyndigheden Mod. Tiltalte (T1) Tiltalte (T2) Arrestantsag

D O M. afsagt den 8. april 2014. Rettens nr. 9-2105/2014 Politiets nr. Anklagemyndigheden Mod. Tiltalte (T1) Tiltalte (T2) Arrestantsag D O M afsagt den 8. april 2014 Rettens nr. 9-2105/2014 Politiets nr. Anklagemyndigheden Mod Tiltalte (T1) og Tiltalte (T2) Arrestantsag Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. juni 2013 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 18. juni 2013 Sag 52/2013 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Niels Fjeldberg, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro den 8. december

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 Sag 105/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Bjørn Elmquist, beskikket) T har indbragt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitets

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 22. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 22. december 2015 Lukkede døre (Det forbydes offentligt at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre partens identitet) HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 22. december 2015 Sag 213/2015 Anklagemyndigheden

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Behandlingshjemmet Solbjerg Sdr. Fasanvej 16 2000 Frederiksberg Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt D. 19.912 kl. 13.30. Vi kontaktede institutionen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og straffeloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og straffeloven 2009/1 LSF 179 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsministeriet, j.nr. 2009-801-0029 Fremsat den 26. marts 2010 af justitsministeren (Lars Barfoed)

Læs mere

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om en ubetinget frihedsstraf.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om en ubetinget frihedsstraf. Udskrift af dombogen D O M afsagt den 6. marts 2017 Rettens nr. 4A-112/2017 Politiets nr. 1200-73251-00091-16 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer.65. Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET Bilag K-10 Den 2.november 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS 0651-15 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 3900 Nuuk Anklagemyndighedens

Læs mere

UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET D O M afsagt den 18. august 1998 af Vestre Landsrets 5. afdeling i ankesag S-1897-98 Anklagemyndigheden mod T (Advokat Sv. E. Albrechtsen, Skive). Den indankede

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 26. marts 2015

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 26. marts 2015 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 26. marts 2015 Sag 260/2014 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Bent Aagaard, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro den 3.

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QEQQATA RETSKREDS

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QEQQATA RETSKREDS UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR QEQQATA RETSKREDS Den 28. juni 2016 blev af Qeqqata Kredsret i sagen sagl.nr. QEQ-SIS-KS-0197-2016 Anklagemyndigheden mod Tiltalte Cpr.nr. [ ] [ ] 3911 Sisimiut Anklagemyndighedens

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 1/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 1/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 08.01.2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER FREDERIKSHOLMS

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. december 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. december 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. december 2015 Sag 124/2015 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Eigil Lego Andersen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Helsingør

Læs mere

AM2011.06.21B3. Emneord: videreoverdragelse, videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016

AM2011.06.21B3. Emneord: videreoverdragelse, videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016 AM2011.06.21B3 Emneord: videreoverdragelse, videreoverdragelse Printet den:15. april 2016 Retten i Arhus.. DOM afsagt den 21. juni 2011 Rettens nr. 12-1866/2011 Politiets nr. 4200-71281-00008-11 Anklagemyndigheden

Læs mere

AM2014.02.25V2. Emneord: kokain, amfetamin, strafskærpelse, -nedsættelse og -bortfald. Printet den:15. april 2016

AM2014.02.25V2. Emneord: kokain, amfetamin, strafskærpelse, -nedsættelse og -bortfald. Printet den:15. april 2016 AM2014.02.25V2 Emneord: kokain, amfetamin, strafskærpelse, -nedsættelse og -bortfald Printet den:15. april 2016 DOM afsagt den 25. februar 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommeme Eva Staal, Olav

Læs mere

Side 1 af 7 D O M. afsagt den 7. august 2015. Rettens nr. 1-421/2015 Politiets nr. 5600-89991-00010-15

Side 1 af 7 D O M. afsagt den 7. august 2015. Rettens nr. 1-421/2015 Politiets nr. 5600-89991-00010-15 Side 1 af 7 D O M afsagt den 7. august 2015. Rettens nr. 1-421/2015 Politiets nr. 5600-89991-00010-15 Anklagemyndigheden mod -------- ( ---- statsborger) født den --------- boende ----------, opholder

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25.

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25. Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I det følgende gengives de relevante dele af de relevante gældende bestemmelser i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 3/2000 Frederiksholms Kanal 16 Den 10. juli 2000. 1220 Kbh. K. J.nr. G 3026. Personundersøgelser ved kriminalforsorgen,

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 3/2000 Frederiksholms Kanal 16 Den 10. juli 2000. 1220 Kbh. K. J.nr. G 3026. Personundersøgelser ved kriminalforsorgen, RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 3/2000 Frederiksholms Kanal 16 Den 10. juli 2000. 1220 Kbh. K. J.nr. G 3026 Personundersøgelser ved kriminalforsorgen, herunder med henblik på samfundstjeneste Indholdsfortegnelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. april 2013

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. april 2013 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 11. april 2013 Sag 324/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Jens Henrik Bech, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Hjørring den 22. marts

Læs mere

D O M. afsagt den 29. april 2014. Rettens nr. 9-1276/2014. Anklagemyndigheden. Mod. Tiltalte 1 (T1) Tiltalte 2 (T2)

D O M. afsagt den 29. april 2014. Rettens nr. 9-1276/2014. Anklagemyndigheden. Mod. Tiltalte 1 (T1) Tiltalte 2 (T2) D O M afsagt den 29. april 2014 Rettens nr. 9-1276/2014 Anklagemyndigheden Mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 20. februar 2009 Kontor: Administrationsafdelingen Sagsnr.: 2009-0091-0223 Dok.:

Læs mere

Tiltalen Anklageskriftet er dateret den 20. november 2015 og modtaget i retten samme dag.

Tiltalen Anklageskriftet er dateret den 20. november 2015 og modtaget i retten samme dag. Den 10. december 2015 blev af Qeqqata Kredsret i sagen sagl.nr. QEQ-SIS-KS 0413-2014 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 [ ] 3911 Sisimiut og Tiltalte 2 [ ] 3950 Aasiaat og Tiltalte 3 [ ] 3911 Sisimiut Anklagemyndighedens

Læs mere

AM2013.12.04B - Forsøg på voldtægt af moder, anbringelse i psykiatrisk afdeling, ingen længstetid, længstetid for opholdet 3 år.

AM2013.12.04B - Forsøg på voldtægt af moder, anbringelse i psykiatrisk afdeling, ingen længstetid, længstetid for opholdet 3 år. AM2013.12.04B - Forsøg på voldtægt af moder, anbringelse i psykiatrisk afdeling, ingen længstetid, længstetid for opholdet 3 år. Emneord: Psykisk afvigende Printet den:15. april 2016 Retten i Århus Udskrift

Læs mere

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603 RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen inkl. SSP-del SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelsen 2015 - Fredericia GRUNDLAG

Læs mere

D O M. afsagt den 21. april 2016. Rettens nr. 3A-8096/2015 Politiets nr. 1200-72303-00007-14

D O M. afsagt den 21. april 2016. Rettens nr. 3A-8096/2015 Politiets nr. 1200-72303-00007-14 1 D O M afsagt den 21. april 2016 Rettens nr. 3A-8096/2015 Politiets nr. 1200-72303-00007-14 Anklagemyndigheden mod T1 cpr-nummer 091196-****, T2 cpr-nummer 070197-**** og T3 cpr-nummer 160597-**** Der

Læs mere

-to DOM. afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Fabrin, Olav D. Larsen og Mia Grosen Skovbo (kst.

-to DOM. afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Fabrin, Olav D. Larsen og Mia Grosen Skovbo (kst. -to DOM afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Fabrin, Olav D. Larsen og Mia Grosen Skovbo (kst.)) i ankesag S-1438--14 Anklagemyndigheden mod 1 (advokat Bjarne Froberg,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 12. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 12. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 12. maj 2016 Sag 258/2015 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved den

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Retten i Kolding DOM. Afsagt den 26. november 2012 i sag nr. BS 3-193/2011: Sydøstjyllands Politi Rådhusgade 1, 8700 Horsens mod A.

Retten i Kolding DOM. Afsagt den 26. november 2012 i sag nr. BS 3-193/2011: Sydøstjyllands Politi Rådhusgade 1, 8700 Horsens mod A. Retten i Kolding DOM Afsagt den 26. november 2012 i sag nr. BS 3-193/2011: Sydøstjyllands Politi Rådhusgade 1, 8700 Horsens mod A X-by Sagens baggrund Ved Retten i Koldings dom af 19. december 2007 blev

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 Sag 181/2014 A (advokat Torben Koch) mod Den Uafhængige Politiklagemyndighed I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Aarhus den 17.

Læs mere

DE UNGE VILDE. Tekst: Den 29. juni ved midnatstid for snart fire år siden ringer det på døren hjemme hos Svend

DE UNGE VILDE. Tekst: Den 29. juni ved midnatstid for snart fire år siden ringer det på døren hjemme hos Svend DE UNGE VILDE Rubrik: mistede for fire år siden sin 20-årige søn, som omkom i en trafikulykke sammen med fire venner. De var i alderen 20-24 år og mænd, en kombination, som betragtes som særlig risikabel,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 Sag 143/2009 A og B (advokat Michael Steffensen, beskikket) mod Rigspolitichefen (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 2. maj 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 2. maj 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 2. maj 2012 Sag 299/2011 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat N.C. Strauss, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Århus den 4. februar 2011

Læs mere

D O M. Afsagt den 21. august 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Martin Broms (kst.) med nævninger).

D O M. Afsagt den 21. august 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Martin Broms (kst.) med nævninger). D O M Afsagt den 21. august 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Martin Broms (kst.) med nævninger). 3. afd. N nr. S-3323-13: Anklagemyndigheden mod 1) T1 (advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 Sag 186/2015 Advokat Søren Beckermann kærer Vestre Landsrets afgørelse i sagen: Anklagemyndigheden mod T (advokat Søren Beckermann) I tidligere instanser

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Er du dreng eller pige? - Sæt ét kryds Krydset med: Årgang. Hvor gammel er du? - sæt ét kryds Krydset med: Årgang

Kirstinebjergskolen. Er du dreng eller pige? - Sæt ét kryds Krydset med: Årgang. Hvor gammel er du? - sæt ét kryds Krydset med: Årgang Kirstinebjergskolen Er du dreng eller pige? - Sæt ét kryds Hvor gammel er du? - sæt ét kryds Er du glad for at gå i skole? - sæt ét kryds Hvor populær synes du selv, du er i din klasse? - sæt ét kryds

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 Sag 209/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Trygve S. Nielsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den 15.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 21. maj 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 21. maj 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 21. maj 2010 Sag 339/2009 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Henrik Garlik Jensen, beskikket) og A (advokat Søren Isaksen, beskikket) mod T (advokat Henrik Garlik

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM. Afsagt den 24. september 2009 af Østre Landsrets 10. afdeling. aandsdommeme-_g_

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM. Afsagt den 24. september 2009 af Østre Landsrets 10. afdeling. aandsdommeme-_g_ S10ll009- SKJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 24. september 2009 af Østre Landsrets 10. afdeling aandsdommeme-_g_ 10. afd. a.s. nr. S-1011-09: Anklagemyndigheden mod 1) Dansk Juletræsdyrkerforening

Læs mere

3. august 2006 EM 2006/47. Forslag. til. (Spirituskørsel, alderskrav til førere af snescootere i byområder, selepligt mv.)

3. august 2006 EM 2006/47. Forslag. til. (Spirituskørsel, alderskrav til førere af snescootere i byområder, selepligt mv.) 3. august 2006 EM 2006/47 Dok.: MKO40577 Forslag til Lov om ændring af færdselsloven for Grønland (Spirituskørsel, alderskrav til førere af snescootere i byområder, selepligt mv.) 1 I færdselslov for Grønland

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 30. november 2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER RIGSADVOKATEN

Læs mere

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.

D O M. afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst. D O M afsagt den 6. februar 2015 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars E. Andersen og Kirsten Schmidt (kst.)) i ankesag V.L. B 2344 13 Forsikringsselskabet Vejle Brand af 1841 g/s

Læs mere

RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042. Redegørelse om sanktionsniveauet for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne

RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042. Redegørelse om sanktionsniveauet for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne RIGSADVOKATEN RIGSPOLITIET Februar 2008 J.nr. RA-2007-709-0042 Redegørelse om sanktionsniveauet for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne 1. Indledning Ved lov nr. 557 af 24. juni 2005 om ændring

Læs mere

DOM. Afsagt den 22. marts 2013 i sag nr. BS SKSd-1876/2011: D mod A og Boet efter B og C. Sagens baggrund og parternes påstande

DOM. Afsagt den 22. marts 2013 i sag nr. BS SKSd-1876/2011: D mod A og Boet efter B og C. Sagens baggrund og parternes påstande DOM Afsagt den 22. marts 2013 i sag nr. BS SKSd-1876/2011: D mod A og Boet efter B og C Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt et udateret dokument, er et gyldigt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. oktober 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. oktober 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. oktober 2017 Sag 183/2017 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Thorstholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Herning den

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Grindsted Kirke. Søndag d. 3. april 2016 kl. 9.30. Egil Hvid-Olsen. Salmer.

Grindsted Kirke. Søndag d. 3. april 2016 kl. 9.30. Egil Hvid-Olsen. Salmer. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 3. april 2016 kl. 9.30. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh. 21,15-19, 2. tekstrække. Salmer. DDS 234 Som forårssolen morgenrød. Dåb: DDS 447 Herren strækker

Læs mere

Emneord: røveri i private hjem (hjemmerøveri), strafskærpelse, - nedsættelse og -bortfald. Printet den:15. april 2016

Emneord: røveri i private hjem (hjemmerøveri), strafskærpelse, - nedsættelse og -bortfald. Printet den:15. april 2016 AM2013.12.30H - Røveri i private hjem, egentligt hjemmerøveri, i forening, medbragt flaske som våben, grov vold, slag med glasflaske i hovedet, forurettede ældre og svagelig, beskedne skader, beskedent

Læs mere

D O M. Anklagemyndigheden har påstået domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet samt skærpelse.

D O M. Anklagemyndigheden har påstået domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet samt skærpelse. D O M Afsagt den 26. juni 2014 af Østre Landsrets 3. afdeling (landsdommerne Ejler Bruun, Henrik Bitsch og Pernille Margrethe Corfitsen (kst.) med nævninger). 3. afd. N nr. S-2820-13: Anklagemyndigheden

Læs mere

Feltdagbøger. Observationer onsdag d. 16. april 2014

Feltdagbøger. Observationer onsdag d. 16. april 2014 Feltdagbøger Følgende er feltdagbøger for observationer foretaget i byrummet foran Mændenes Hjem ved Istedgade. Dagbogen er skrevet i flydende form, hvilket vil sige, at der ikke forekommer punktform i

Læs mere

Anklageskriftet kan ikke gengives, da det kun findes dom indscannet billede. Anmodningen om aktindsigt kan rekvireres hos kredsretten

Anklageskriftet kan ikke gengives, da det kun findes dom indscannet billede. Anmodningen om aktindsigt kan rekvireres hos kredsretten UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR SERMERSOOQ KREDSRET Den 2. september 2015 blev af Sermersooq Kredsret i sagen sagl.nr. SER-NUU-KS 1065-2013 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 3905 Nuussuaq Anklagemyndighedens journal

Læs mere

DM i Fodboldloven 2015. 2 Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede

DM i Fodboldloven 2015. 2 Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede Navn: Favoritdommer: Beskrivelse 1. Under en straffesparkskonkurrence pådrager målmanden sig sin anden advarsel og bliver udvist. Må holdet sætte reservemålmanden ind? 1 Ja Nej 2 Ja, hvis de ikke har brugt

Læs mere

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretaritatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 REDEGØRELSE Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing Dato 22-04-2008 PØJ/åz

Læs mere

Emneord: seksuel misbrug af børn og unge. Printet den:15. april 2016

Emneord: seksuel misbrug af børn og unge. Printet den:15. april 2016 AM2012.08.24B4 - Seksualforbrydelse, anden kønslig omgængelse end samleje, 14-årig pige, flere forhold om blufærdighedskrænkelse med samme forurettede, besiddelse af 200 utugtige billeder + 34 utugtige

Læs mere

Udskrift af dombogen D O M. afsagt den 8. december 2014. Rettens nr. 60-1188/2014 Politiets nr. 1200-71121-00019-13

Udskrift af dombogen D O M. afsagt den 8. december 2014. Rettens nr. 60-1188/2014 Politiets nr. 1200-71121-00019-13 Udskrift af dombogen D O M afsagt den 8. december 2014 Rettens nr. 60-1188/2014 Politiets nr. 1200-71121-00019-13 Anklagemyndigheden mod T1 cpr-nummer... og T2 cpr-nummer... Der har medvirket domsmænd

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk.

Udskrift af dombogen. Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: mod. Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk. Udskrift af dombogen Den 12. juni 2002 blev i sag nr. BS 1-2125/2001: S mod Andelsselskabet Karlslunde Strands Vandværk afsagt DOM Denne sag drejer sig om, hvorvidt sagsøgte var berettiget til at afbryde

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 10. februar 2014 Sag 287/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Sysette Vinding Kruse) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 6. september

Læs mere

D O M. afsagt den 21. maj 2014. Rettens nr. 1A-1218/2014. Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2)

D O M. afsagt den 21. maj 2014. Rettens nr. 1A-1218/2014. Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) D O M afsagt den 21. maj 2014 Rettens nr. 1A-1218/2014 Anklagemyndigheden mod Tiltalte 1 (T1) og Tiltalte 2 (T2) Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling af klippekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling af klippekort. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0050 Klageren: XX 2950 Vedbæk Indklagede: Movia CVR: 29 89 65 69 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

1. vold efter straffelovens 244, ved den 12. januar 2014 ca. kl på "X Club", København K, at have tildelt F1 et knytnæveslag i ansigtet.

1. vold efter straffelovens 244, ved den 12. januar 2014 ca. kl på X Club, København K, at have tildelt F1 et knytnæveslag i ansigtet. D O M afsagt den 2. maj 2014 i sag SS 3-4393/2014 Anklagemyndigheden mod T Sagens baggrund og parternes påstande Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift er modtaget den

Læs mere

AM2013.10.21B2 - Fredskrænkelser, overtrædelse af tilhold, stalking, chikane, ex-kone og familie, T 6 mdr.

AM2013.10.21B2 - Fredskrænkelser, overtrædelse af tilhold, stalking, chikane, ex-kone og familie, T 6 mdr. AM2013.10.21B2 - Fredskrænkelser, overtrædelse af tilhold, stalking, chikane, ex-kone og familie, T 6 mdr. Emneord: fredskrænkelser Printet den:15. april 2016 Retten på Frederiksberg Udskrift af dombogen

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 26. februar 2010

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 26. februar 2010 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 26. februar 2010 Sag 331/2009 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Steffen Thorborg, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 24.

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om skærpede straffe for vanvidskørsel

Forslag til folketingsbeslutning om skærpede straffe for vanvidskørsel 2009/1 BSF 48 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 5. november 2009 af Kim Christiansen (DF), René Christensen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF),

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

NÅR DU ER SIGTET ELLER HAR EN DOM. - Til personer med nedsat funktionsevne

NÅR DU ER SIGTET ELLER HAR EN DOM. - Til personer med nedsat funktionsevne NÅR DU ER SIGTET ELLER HAR EN DOM - Til personer med nedsat funktionsevne Publikationen er udgivet af: Socialstyrelsen Edisonsvej 18,1. 5000 Odense C Tlf: 72423700 E- mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om tvangsbehandling af pædofile

Forslag til folketingsbeslutning om tvangsbehandling af pædofile 2011/1 BSF 16 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 29. november 2011 af Peter Skaarup (DF), Kim Christiansen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Dennis

Læs mere

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om domfældelse efter anklageskriftet med en betinget sanktion med vilkår om samfundstjeneste.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om domfældelse efter anklageskriftet med en betinget sanktion med vilkår om samfundstjeneste. RETTEN I SØNDERBORG D O M afsagt den 29. november 2017 Rettens nr. K01-4710/2017 Politiets nr. 3300-70661-00001-15 Anklagemyndigheden mod T1 f. 1981 T2 f. 1980 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen

Læs mere

AM2012.01.27Ø. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016

AM2012.01.27Ø. Emneord: videreoverdragelse. Printet den:15. april 2016 AM2012.01.27Ø Emneord: videreoverdragelse Printet den:15. april 2016 S3081006- VL UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 27. januar 2012 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Lotte

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og ungdomsskoleloven 1)

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og ungdomsskoleloven 1) Retsudvalget REU alm. del - Bilag 273 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 19. januar 2009 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2008-801-0027 Dok.: EHL40599 Udkast til Forslag til Lov om

Læs mere