Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen"

Transkript

1 Referat : Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, BLV Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks Naturfredningsforening Helsingør) Helle Øelund (Danmarks Naturfredningsforening Helsingør) Jørgen Hansen (Dansk Ornitologisk Forening, DOF Nordsjælland) Mogens Aarslef Hansen (Lokal Agenda 21 forening, Helsingør) Poul Erik Pedersen (Friluftsrådet Nordsjælland) Niels Jakob Larsen Olsen (Nordsjællands Landboforening) Jens Bjerregaard Christensen (Naturstyrelsen Nordsjælland) Ebbe Nielsen (Tikøb Jagtforening) Bente Nielsen (Dansk Vandrelaug) Nikolaj Brejl (Nordsjællands Park og Vej) Anne-Marie Møldrup (Center for By, Land og Vand) Annemarie Westh Jepsen (Center for By, Land og Vand) Johannes Hecht-Nielsen (Formand for udvalget for Teknik, Miljø og Klima) Morten Weile (Center for By, Land og Vand) Fraværende: Ebbe Kanneworff Jens Bjerregaard Christensen Ebbe Nielsen Morten Weile Sagsoversigt 01. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat Affald og genanvendelse Helsingør Naturvenner Naturcentret Nyruphus Planlægning for Sommariva Orientering fra Orientering fra Helsingør kommune Møder i Eventuelt...15 Bilagsliste...16

2 2 01. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

3 3 02. Godkendelse af referat Godkendt.

4 4 03. Affald og genanvendelse 16/25407 Notat til Naturgruppemøde 24 november 2016.docx Helsingør Kortlægning af henkastet affald 2016 HDR.pdf Henkastet affald- Renholdelse-Status 2016.pptx Indledning Mogens Aarsleff, Agenda Hvor langt er kommunen nået med afklaringen af genbrugsplads på Energivej? 2. Hvad er status for pilotprojektet, hvor sorteringsrutiner for affald skal afprøves hos 1000 husstande? 3. Hvor langt er kommunen nået mod målet om 10 % øget indsamling indtil ult af papir (2800 ton), pap (400 ton), metal (940 ton), træ (3100 ton) og glas (1700 ton)? 4. Er fjernelse af affald i det offentlige rum i god gænge? Vedlagt 3 bilag fremskaffet af Lotte Wammen Rahbek, sagsbehandler bl.a. affald: Notat til Naturgruppemøde fra Forsyning Helsingør Henkastet affald Renholdelse Status, fra Lotte Wammen Rahbek Helsingør Kortlægning af henkastet affald, rapport fra Hold Danmark Rent Fra Lotte Wammen Rahbek: Kort fortalt skriver Forsyning Helsingør, at det bortset fra indsamlingen af papir og glas går godt i forhold til at nå de kortsigtede mål. Bonus info: Den gode nyhed er, at Smørhullet fremhæves som det reneste rekreative område i hele Danmark i Johannes Hecht-Nielsen: der er ikke politisk flertal for at lave en genbrugsplads. Ærgerligt pga. undervisningsmulighederne. Jørgen Hansen: Synes det er godt at genbrugspladsen ikke bliver til noget. I forvejen er der trafik-kø på Kongevejen. Annemarie Westh Jepsen: I planlægningen af genbrugspladsen er der taget højde for trafikken. Hvis vi skal nå målet om 50 % genanvendelse er den nødvendig.

5 5 Johannes Hecht-Nielsen: Der ville også komme mindre CO2-udledning pga. kortere afstand. Annemarie Westh Jepsen: Hold Danmark rent rapport for Helsingør Kommune: 68 % af borgerne er tilfredse. Anmærkninger på nogle hotspots. Helle Øelund: efterspørger affaldsbeholder i Snekkersten på naturstyrelsens areal ved Strandvejen. Torben Hoch: vi har skåret ned på antal affaldsbeholdere for at spare penge. Man kunne overveje i bynære områder. Helle Øelund: På Samsø kan man købe ekstra affaldssæk i Brugsen 25 kr. Der er tit mange i et sommerhus. Hvor kan man købe i Helsingør kommune? Johannes Hecht Nielsen: Godt forslag det sender vi videre til Forsyning Helsingør.

6 6 04. Helsingør Naturvenner 16/25419 Indledning Jørgen Hansen, DOF Orientering om ny facebookgruppen (Helsingør Naturvenner) som består af de grønne foreninger, samt naturvenner i kommunen. Jørgen Hansen: Hellebæk Kohaves venner har lavet en Facebook gruppe for naturinteresserede i kommunen med navnet Helsingør Naturvenner, og har inviteret forskellige naturinteresserede til at være med. Jørgen Hansen, DOF, har meldt sig, og Helle Øelund har meldt DN-Helsingør med. Den er ikke åbnet endnu.

7 7 05. Naturcentret Nyruphus 16/19246 Indledning Jørgen Hansen, DOF Orientering vedr. fremtiden for Støtteforeningen til Naturcenteret Nyruphus. Jørgen Hansen: Nyruphus Venner stopper med kontingent fra medlemmerne. Opfordrer til at vennerne fortsat står på adresselisten, hvis der bliver oprettet en ny forening. På generalforsamling til maj nedlægges støtteforeningen. Poul Erik Pedersen og Trine Jarløv vil prøve at skabe støtte til hele Nyruphus. Der bliver generelt færre på naturområdet. Henrik Lieberkind går på pension. Lars Jensen stopper. De 2 stillinger bliver sammenlagt til 1.

8 8 06. Planlægning for Sommariva 16/25414 Indledning Helle Øelund, DN Sommariva indgår i Nationalparken. DN Helsingør vil gerne have belyst, hvordan det kan være, at Sommarivaområdet skal bebygges med boliger, når det tydeligvis indgår i Nationalparkens afgrænsning. Ifølge 1 i nationalparkloven skal der sikres større landskabelige naturområder og landskaber af national og international betydning. Landskabet ved Sommariva er en gammel hævet havbund med en markant tilhørende fossil kystskrænt. Landskabstypen er meget tydelig. På det kommunale området er der fodboldbaner, tennis- og badmintonbaner samt park til fælles afbenyttelse for kommunens borgere. Området er perfekt til at indgå som grøn forbindelse mellem Kronborg og skovområderne på Kystskrænten samt Marienlyst slot med haver. Formål for nationalparker i lov om Nationalparker 1. Lovens formål er ved oprettelse af nationalparker at 1) skabe og sikre større sammenhængende naturområder og landskaber af national og international betydning, 2) bevare og styrke naturens kvalitet og mangfoldighed,

9 9 3) sikre kontinuitet og muligheder for fri dynamik i naturen, 4) bevare og styrke de landskabelige og geologiske værdier, 5) bevare og synliggøre de kulturhistoriske værdier og mangfoldigheden i kulturlandskabet, 6) understøtte forskning og undervisning i områdernes værdier, 7) fremme befolkningens muligheder for at bruge og opleve naturen og landskabet, 8) styrke formidlingen af viden om områdernes værdier og udvikling, 9) understøtte en udvikling til gavn for lokalsamfundet, herunder erhvervslivet, med respekt for beskyttelsesinteresserne og 10) styrke bevidstheden om områdernes værdier gennem inddragelse af befolkningen i nationalparkers etablering og udvikling. Helle Øelund: Sommariva er et geologisk interessant landskab, med gammelt hævet havbund og den eroderede skrænt, som ikke er så synlig andre steder. Købt af kommunen i sin tid til gavn for folket. Synligheden forsvinder, hvis der bliver bebygget. Johannes Hecht-Nielsen: Det er ikke besluttet politisk endnu. Der er nedsat en styregruppe, der ikke har holdt første møde endnu. Stor diversitet i holdninger. Også hvor meget der skal flyttes til det nye stadion. Den store tretorn grund er heller ikke bebygget endnu. Fortæl om jeres holdninger. Så kan det indgå i politikernes overvejelse. Poul Erik Pedersen: Helsingør Vandrehjem der kunne også være muligheder for at vandrehjemmet kunne udvide repertoiret på arealet og i badmintonhallen. Badmintonhallen bør bevares. F.eks. har Sct. Helene Centret trukket nordiske sportsfolk ned til træning. Johannes Hecht-Nielsen: der er ikke sat gang i nogen arkitektkonkurrence endnu.

10 Orientering fra Poul Erik Pedersen: Miljøprisen? Efterfølgende: Vi forventer at uddele miljøprisen i starten af Helle Øelund: Ærgerligt at man vil fravige kommuneplanen i flere sager, bl.a. i Rørtang. Johannes Hecht-Nielsen: man skal kunne fravige kommuneplanen og lave kommuneplantillæg. Man kan ikke se så klart ud i fremtiden. Rørtang kan ikke bebygges med 16 etplansvillaer. Man kan ikke få tilkørselsforhold til 16 huse. Kun anvendelig som klyngehuse. Hvis vi vil have unge familier, så skal vi har billigere huse og mere end 16 huse. Ikke bygherrens projekt, men i dialog med kommunen. Synes det var en rigtig god måde at udnytte grunden på. Afstanden stor til naboer, meget grønt, derfor ærgerligt med kritikken. Den er forfejlet. En del år tilbage blev 22 huse afvist, men det var lavet klemt på grunden. Dette projekt var bedre. Jørgen Hansen: Hvorfor melder man så ud med 16 huse? Johannes Hecht-Nielsen: man skal forstå kommuneplanen. En rød plet et antal m2 divideret med husareal. Ikke tjekket i dybden. Helle Øelund: der kan ikke nedsives på ½-delen af grunden. Pga. ler. Johannes Hecht-Nielsen: Et større friareal vil give mulighed for faskiner. Man kan ikke forudsige fremtiden. F.eks. hospitalsgrunden, eller nede ved banen til VUC m.m. Det kunne gøres tydeligere i indledningen til kommune planen, at der er forskel på kommuneplan og lokalplan. Det giver vi videre til planfolkene. Jørgen Hansen: Hvad sker der med forslaget til fredning af Keldsø? Helle Øelund: indsigelsesfrist 1/12. Der er ikke kommet referat fra mødet. (Efterfølgende er indsigelsesfristen udskudt til 1/1 og der er kommet referat den 1/12). Jørgen Hansen: Lars Wichmand har sagt OK til at bruge hegnspæle i Vestkilen til siddepinde til rovfugle. Er positiv overfor flere fugle, ønsker også tårnfalkekasser. Poul Erik Pedersen: Kan der blive plads til de blå aktiviteter, sejlerlivet, i det grønne råd? Spørger man sig selv i Friluftsrådet. Torben Hoch: Naturstyerlsen har snakket med kommunerne om planlægning i forhold til strande. En af kommunerne vil arbejde stillestrande og strande med mere aktivitet ind i kommuneplanen. Vi kunne tage det op i naturgruppen.

11 11 Annemarie Westh Jepsen: Helsingør Kommune har taget det til sig og vil arbejde det ind i kommuneplanen. Helle Øelund: stor ros til rapporten om kysten (det kysttekniske skitseprojekt). Spændende læsning.

12 Orientering fra Helsingør kommune Johannes Hecht-Nielsen: Rapport om nordkystens fremtid (kystteknisk skitseprojekt). Lovforslag behandles nu, om at kommunen kan pålægge borgere længere inde i landet at bidrage økonomisk. Kommunen kan også pålægge staten, selv om de ikke ønsker det, siger juristerne. Annemarie Westh Jepsen: 2. november var der en meget fin fejring af Nationalparken på Esrum Møllegård for de lodsejere, der har sagt ja til nationalparken. Ministeren har givet kommunerne frist til 1. februar 2017 for at få flere med. Vi sender breve ud til en række relevante. Der er en facebookside om nationalparken. På kommunens hjemmeside kommer der en mere faktabaseret hjemmeside. Vil gerne have direkte info, når der sendes pressemeddelelse ud? : ja tak. Bente Nielsen: har været til møde med Visit Nordsjælland om cykelruter og vandreruter i nationalparken. Skal til møde i weekenden med DVL og Friluftsrådet om at annoncere ture i nationalparken. Johannes Hecht-Nielsen: Det kunne Facebook også bruges til. Helle Øelund: Ejeren af Grønnessegård, der er med i Halsnæs Spisekammer, kan se fordelen ved nationalparken. Han vil gå rundt og snakke med landmændene. Fint initiativ. Annemarie Westh Jepsen: Smag på Nordsjælland måske også en mulighed. Poul Erik Pedersen: Friluftsrådet siger til medlemmer i netværksgruppen, at det er vigtigt at sælge nationalparken i lokale arrangementer. Ida Dahl-Nielsen i Naturstyrelsen har naturture i nationalparken til sommer. Kommunerne er medarrangører. Torben Hoch: en ny lodsejerforening er under opsejling dem, der har sagt ja. Annemarie Westh Jepsen: borgmestrene har i fredags besluttet at vi gerne vil hjælpe lodsejerne i gang med at danne en forening. Høringssvar til Keldsø: kommunen deler opfattelsen at det er et fint landskab, men at det kan plejes med lokale aftaler, behøver ikke fredning. Helle Øelund: hvad med fremtiden for fredningen? Når man freder så er det jo for fremtiden. Ærgerligt at kommunen ikke vil se det. Jakob Olsen: en fredning koster jo også bedre at gemme midlerne til at lave gode aftaler med lodsejerne, som den nuværende hegnings- og græsningsaftale.

13 13 Anne-Marie Møldrup: Er i gang med en folder om grønne pletter og naturperler udenfor statsskovsarealerne i Helsingør kommune, kommer til juni Grønt danmarkskort er tilbage igen, skal laves i løbet af Når vi har fået overblik over data fra sommerens 3 tjek, indkalder Anne-Marie den lille arbejdsgruppe. Torben Hoch: nyt suttetræ i Egebæksvang skov. NSPV vil sætte et stort træ op og passe det.

14 Møder i 2017 Indledning Forslag til møder i 2017 Praksis er den sidste torsdag i februar, maj, september og november, kl I 2017 må vi flytte den ene dag: Torsdag den 23. februar Torsdag den 18. maj (den 25. maj er Kristi Himmelfartsdag). Torsdag den 28. september Torsdag den 30. november (med efterfølgende julefrokost) Bente Nielsen kan ikke deltage den 18. maj, men vi fastholdt datoen alligevel, da endnu flere ikke kan torsdagen efter Kristi Himmelfart. Til gengæld skubber vi den årlige ekskursion til september mødet.

15 Eventuelt Jørgen Hansen: Kommunerne erbegyndt at sende til organisationernes e-boks. Skal så sendes videre ud. Dette kan kun ske automatisk ved opgivelse af cpr-numre, og det vil folk ikke give til foreningen. Annemarie Westh Jepsen: Vi har ikke hørt om det, og sender stadig helst ud med . Anne-Marie Møldrup tjekker med Birgitte Garde i Fredensborg kommune, som vist gør det nu. Bente Nielsen tjekker også.

16 16 Bilagsliste 3. Affald og genanvendelse 1. Notat til Naturgruppemøde 24 november 2016.docx (408490/16) 2. Helsingør Kortlægning af henkastet affald 2016 HDR.pdf (408488/16) 3. Henkastet affald- Renholdelse-Status 2016.pptx (408485/16)

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 26. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet kl. 18-21 Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ekskursion efter mødet til Ræveskiftet

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Referat : Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ekskursion efter mødet til Ræveskiftet og Keldsø. Tine Falkentorp,

Læs mere

Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen

Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, BLV Julefrokost efter mødet, i kantinen.

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej 19. Naturgruppemødet

Læs mere

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen Referat : Torsdag den 28. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet Medlemmer: Søren Aarup (Center for Teknik

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger:

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Referat : Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne Wagnkilde deltog som referent

Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne Wagnkilde deltog som referent Referat : Torsdag den 26. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 25. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Helle Pröschold deltog i stedet for Nikolaj Brejl. Medlemmer:

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Laura Albeck Ibsen

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Laura Albeck Ibsen Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 27. februar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ole Christiansen deltog i stedet for Laura

Læs mere

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde.

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde. Naturstyrelsen Torben Hoch tho@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5592 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch Biolog Tlf. 49 28 25

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus.

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus. Helsingør den 28.jan. 2013 Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl. 16.30 på Helsingør Rådhus. Fremmødte: Preben Birch, lodsejergruppen Herdis Dam, NOLA Arne Winther Madsen, Nordsjællands Familiebrug

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen Grønt Råd 2011 Referat til møde den kl. 16.00 i Byrådssalen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 42 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 3 43 GODKENDELSE AF REFERAT... 3 44 PLAN- OG AGENDA-21

Læs mere

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE

NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE NATIONALPARK VADEHAVET PROJEKTKONSULENT JOHN FRIKKE Indhold Vadehavet / Nationalpark Vadehavet? Historien Loven Geografien Organisationen Økonomien Nationalparkplanen, vision og målsætninger Aktiviteterne

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Referat : Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Rune Bak Jensen deltog i stedet for Søren Hansen.

Læs mere

Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18

Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18 By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Landbrug og Natur Mødested: Rosen, Odense Slot Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18 Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsrådet

Referat Trafiksikkerhedsrådet Referat : Tirsdag den 09. december Mødetidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 1:00 Mødested: Køreteknisk Anlæg, Kongevejen 25F, 390 Kvistgård Bemærkninger: Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION VISION NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Møde slut: Kl. 13.30 Fraværende: Herluf Thomsen deltog ikke i punkt 119, 120, 121, 122, 123, 124,

Læs mere

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1.

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1. Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner Naturrådsmøde 1. februar 2018 Dagsorden 17.00 Velkomst v. Lis Vedel 17.05 Kort præsentation af alle

Læs mere

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant)

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant) SOLRØD KOMMUNE Teknik og Miljø MØDEREFERAT Emne: Referat Grønt Råds Møde den 17. maj 2018 Mødedato: 17. maj 2018 Kl.: 16:30 Mødedeltagere: Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 4. februar 2013 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Danmarks Sportfiskerforbund,

Læs mere

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm

Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Kredsbestyrelsen Friluftsrådet Nordsjælland. Den 24. maj 2011. Kredsbestyrelsesmøde No. 38 Afholdt onsdag d.11. maj kl. 19.00 til kl. 22.00 på Kammerrådensvej 15.1., 2970 Hørsholm Til stede: Poul Erik

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 10. december 2018, kl. 19.00 i blok F på skolen i Vejby. Bemærk at mødet kun varer ca. 1 time, hvorefter der er julefrokost. Både mødet og julefrokosten

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 28. november 2016

Referat af Grønt Råds møde mandag den 28. november 2016 Referat af Grønt Råds møde mandag den 28. november 2016 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

Nationalpark Det Sydfynske Øhav..?

Nationalpark Det Sydfynske Øhav..? Nationalpark Det Sydfynske Øhav..? Sekretariatschef Rico Boye Jensen Ærø, Februar 2009 Meget kort om os! Program Nationalpark Det Sydfynske Øhav.? Hvad er en dansk nationalpark. Hvad skal der ske Hvorfor

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til Marienlyst Skov - Nordre Strandvej 11A. Hej Roar Balling Engelsen,

Dispensation fra skovbyggelinje til Marienlyst Skov - Nordre Strandvej 11A. Hej Roar Balling Engelsen, HELSINGØR KOMMUNE Stengade 59 3000 Helsingør Center for Teknik Miljø og Klima Erhvervsbyg Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/6802 Sagsbeh. Rikke Oestergaard Byggesagsbehandler

Læs mere

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Der blev afholdt en fordebat om den nye planlægning for et solcelleanlæg ved Evetofte i 20. januar til den 18. februar 2015. Desuden er der indkaldt forslag og ideer

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. november 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rikke Voss Hvelplund ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Jakob Lausen ( ) Henrik Jerger ( ) Jesper

Læs mere

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv Referat af Grønt Råds møde mandag den 19/3 2018 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

Repræsentant. Arvid Jebens. Jens Bjerregaard Christensen (JBC) Jan Kidholm Christensen Anna Thormann Jens Ole Andersen (JOA)

Repræsentant. Arvid Jebens. Jens Bjerregaard Christensen (JBC) Jan Kidholm Christensen Anna Thormann Jens Ole Andersen (JOA) Referat af brugerrådsmøde d. 19. september 2016 Deltagere Organisation Danmarks Jægerforbund, Nordsjælland Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet i Nordsjælland Dansk Ornitologisk Forening, Nordsjælland

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

NOTAT. Referat af møde den 12. april 2018.

NOTAT. Referat af møde den 12. april 2018. NOTAT Referat af møde den 12. april 2018. 13. april 2018 Journal nr. Tilstede ved mødet: Marianne Lund Ujvári, Kaj Larsen, Poul Erik Pedersen, Anker Gold, Susanne Persson, Birgitte Garde, Per Seerup, Esben

Læs mere

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd i Hillerød Kommune Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til stede: Anne Johannisson (AJ), Naturstyrelsen Nordsjælland Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Mols Bjerge

Bekendtgørelse om Nationalpark Mols Bjerge BEK nr 868 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Miljøvurdering af Nationalparkplan Skjoldungernes Land

Miljøvurdering af Nationalparkplan Skjoldungernes Land Sammenfattende redegørelse vedrørende Miljøvurdering af Nationalparkplan NATIONALPARKPLAN 2017-23 FOR NATIONALPARK SKJOLDUNGERNES LAND Sammenfattende redegørelse vedrørende Miljøvurdering af Nationalparkplan

Læs mere

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk

Poul.Erik@Pedersen.mail.dk. Hallandsvej 75, 3140 Ålsgårde. Tlf. 4970 9902. Mobil 2033 3412 eller Gunnar Brusch gb@brusch.dk Beretning om Friluftsrådets arbejde i Kreds 19, Nordsjælland år 2010 v/ Kreds- og Regionsformand Poul Erik Pedersen, medlem af Det Danske Spejderkorps. Arbejdet i vores Kredsbestyrelse. Det har været et

Læs mere

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv

Lene Brøndal, Referent, Byudvikling, Miljø og Erhverv Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. november 2017 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening (formand) Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 09.10.2015 Sagsnr. 15/18406

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver Friluftslivet i Danmark 2018 - mål, midler og værdier Nationalparkchef Anders Bülow 8. maj 2018 Nationalparker i verden Områder med enestående

Læs mere

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine

Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Dagsorden for Grønt Råds møde den 27. april 2009 kl. 18:22 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 001. Referat af møde den 27. april 2009 3 2 Medlemmer Erik Andersen Hans Kieldsen Aage Grynderup Christian

Læs mere

Referat af møde den

Referat af møde den Næstved Kommune Team Affald www.naestved.dk Referat af møde den 20.8.2015 Mødedato 20-08- 2015 Tid 14-16 Sted Mødelokale 5, Rådmandshaven 20 Mødedeltagere Curtie, Lizzi, Varnny, Henning, Anne, Lisbeth,

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17

Referat fra generalforsamlingen i Katrinedal Borgerforening 2016/17 2.11.16 1. Velkomst 2. Valg af dirigent Falle blev valgt som dirigent 3. Valg af referent Heidi er valgt som referent. 4. Formandens beretning Mads fortalte om de arrangementer, der har været afholdt i

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen og landzonetilladelse til to små skure.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen og landzonetilladelse til to små skure. Claes Høgly Tegnestuen@mollen-aps.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 15/26003 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch Biolog Tlf. 49 28 25

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 26. september 2016

Referat af Grønt Råds møde mandag den 26. september 2016 Referat af Grønt Råds møde mandag den 26. september 2016 Deltagere Søren Hansen, Nordsjællands Landboforening Jens Søndergaard, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 17. maj 2018 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 17. maj 2018 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Svend-Erik Nielsen Peder Schierning Søren Friis Jensen Knud Bech Keld Hjort Olsen Jens Bjerregaard Christensen Johan Thorup

Læs mere

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl. 17.00 19.00 Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Dagsorden sendt til Udvalgsformand for Kultur - og udviklingsudvalget i Norddjurs

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Skørping Ældrecenter, Buderupholmvej 57, 9520 Skørping (Logen)

Referat. Ældrerådet. Skørping Ældrecenter, Buderupholmvej 57, 9520 Skørping (Logen) Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Skørping Ældrecenter, Buderupholmvej 57, 9520 Skørping (Logen) Møde slut: 12.30 Fraværende: Gytte Gade, Poul Larsen og Henrik Christensen deltog ikke i behandlingen

Læs mere

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland

Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland. Bådfarten Esrum Sø Bådfarten Esrum Sø. Naturstyrelsen Nordsjælland Referat af søbrugerrådsmøde for Esrum Sø d. 1. marts 2018 Deltagere: Birgitte Garde Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland Steen Lyngsø Lystfiskerorganisationerne Bjørn Svendsen Dansk Ornitologisk

Læs mere

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01 Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Layout_20130819.indd 1 19-08-2013 12:53:01 Danmark i omstilling Hvordan kan byer og landdistrikter udvikles, så vi udnytter vores arealer bedst muligt

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Det årlige møde med grundejerforeningerne m.fl. Onsdag den 5. november 2014 kl. 19:00-21:00

Det årlige møde med grundejerforeningerne m.fl. Onsdag den 5. november 2014 kl. 19:00-21:00 Det årlige møde med grundejerforeningerne m.fl. Onsdag den 5. november 2014 kl. 19:00-21:00 Program 19.00-19.10 Velkommen Borgmester Thomas Lykke Pedersen 19:10-19:25 Oplæg om udviklingen i de fire bysamfund

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ

TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk. Politik for NATUR OG MILJØ TÆTTERE PÅ DET GODE LIV vordingborg.dk Politik for NATUR OG MILJØ VISION Kommunens overordnede natur- og miljøvision: Vordingborg Kommune har et smukt kystlandskab og en mangfoldig natur, der får kommunen

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 20. marts 2017 Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 4, Rådhuset i Støvring Møde slut: 12:30.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 20. marts 2017 Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 4, Rådhuset i Støvring Møde slut: 12:30. Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 4, Rådhuset i Støvring Møde slut: 12:30 Fraværende: Jette Vestergaard Referat 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 35 sprotokol fra sidste møde 14

Læs mere

Redegørelse for uudnyttede reservationer til ferie- og fritidsanlæg i Halsnæs Kommune

Redegørelse for uudnyttede reservationer til ferie- og fritidsanlæg i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2017/0002671 Dato: 14. februar 2017 Titel: Redegørelse for uudnyttede reservationer til ferie- og fritidsanlæg i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Jørgen Krog Planlægger I brev af 10. februar

Læs mere

Information til Melby Områdets Grundejerforenings medlemmer

Information til Melby Områdets Grundejerforenings medlemmer Information til Melby Områdets Grundejerforenings medlemmer Juni 2015 Velkommen Bestyrelsen vil med denne skrivelse, efter en vinter, ønske alle velkommen til et nyt år. På generalforsamlingen blev det

Læs mere

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile.

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile. Center for By Land og Vand Center for By, Land og Vand Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 12/11815 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch

Læs mere

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den 20.11.2012 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 11. Status Sybergland... 3 12. Til Grønt Råd 20. november 2012... 3 13. Vand og

Læs mere

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Vedrørende: Referat af Det Grønne Råds møde REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Dato: 5. september 2013 Sted: By- og Teknikforvaltningens kantine Sagsbehandler: Danna Borg Mødedeltagere Formand for Teknik- og

Læs mere

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse

Kredsrepræsentantskabsmøde Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Kredsrepræsentantskabsmøde 2019 - Nyt fra Friluftsrådets bestyrelse Hvad er på programmet? Friluftsrådets arbejde med adgang i 2019 Grønt Danmarkskort i kommuneplanerne Lidt om nogle af erfaringerne fra

Læs mere

14. januar 2015-16. februar 2015

14. januar 2015-16. februar 2015 13. januar 2015 Har du ideer til planlægningen? Plan-, Miljø- og Klimaudvalget har 12. januar 2015 besluttet, at ejere, områdernes nærmeste beboere, lokalrådet og DN skal inddrages i en debat om, hvordan

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Afbud: 1. Godkendelse af referat: Godkendt. 2. Ønsker om punkter på Dagsorden som ikke falder ind under andre punkter:

Afbud: 1. Godkendelse af referat: Godkendt. 2. Ønsker om punkter på Dagsorden som ikke falder ind under andre punkter: Referat fra hovedbestyrelsesmødet den 10. november 2016 Tune, den 14. november 2016/ir Side 1 af 4 Til stede: Formand: Kasserer: Sven Edelmann Dorthe Toftebjerg Næstformand og Fodbold: Pauli Christensen

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Grønt Råd

Grønt Råd Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 29-08-2019-29-08-2019 29.08.2019 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Bjarne Frimann Skov (grønne interesseorganisationer)

Læs mere

FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN REGISTRERING OG ANALYSE AARHUS KOMMUNE, Bilag 3 MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE

FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN REGISTRERING OG ANALYSE AARHUS KOMMUNE, Bilag 3 MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE FORSLAG TIL INDHOLD I EN LOKALPLAN Bilag 3 REGISTRERING OG ANALYSE MULIG ÆNDRING AF SKÆRING STRAND FRA SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE AARHUS KOMMUNE, Center for Byudvikling og Mobilitet i samarbejde med OPDRAG

Læs mere

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland.

Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Referat fra mødet torsdag den 15. august 2019 kl. 18.00 i kredsbestyrelsen for Friluftsrådet i Sydvestsjælland. Mødet startede med besigtigelse ved Nylandsmøllen, Nashøjvej 17, 4700 Næstved. Herefter kørte

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 27. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 27. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup Møde slut: 12.30 Fraværende: Cetnerchef Pil Rahbek Direktør Charlotte Larsen deltog i stedet for centerchefen.

Læs mere

Det Grønne Dialogforum

Det Grønne Dialogforum Det Grønne Dialogforum 6.09.18 Deltagere Referent Fraværende Deltagere: Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen. Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard. Naturstyrelsen, Nordsjælland:

Læs mere

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015

Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Brugerrådsmøde ved Naturstyrelsen Vadehavet tirsdag den 20. oktober 2015 Deltagere: Jørn Andersen Martin Martinsen Hans Pedersen Schmidt Bent Pedersen Werner Straadt Poul Bundgaard Henrik Præstholm Niels

Læs mere

Velkommen til Nationalparkskolen

Velkommen til Nationalparkskolen Velkommen til Nationalparkskolen Målet med introduktionskurset(basiskursus 1) er, at du får: kendskab til Nationalpark Thys organisation, lovgivningen bag og planerne for udvikling i nationalparken. kendskab

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Oktober 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 3. marts 2010 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 3. marts 2010 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 17-03-2010 Referat Grundvandsrådet Jammerbugt Kommune 3. marts 2010 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Valg af formand og næstformand... 4 2. Godkendelse af

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet Tilstede: Erling Post, formand Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Helge Poulsen, Lodsejerforeningen Mols Bjerges Fredning Mette Foged, Nationalparkrådet Jette Sørensen, Nationalparkrådet Jakob

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Hvad var husstandens samlede indkomst før skat sidste år? Er der nogen i huset, der er medlem af en miljøorganisation?

Hvad var husstandens samlede indkomst før skat sidste år? Er der nogen i huset, der er medlem af en miljøorganisation? Vi bor i Hvor mange voksne, unge og børn bor i husstanden Hvad var husstandens samlede indkomst før skat sidste år Hus 1 0 0 200,000 400,000 kr Er der nogen i huset, der er medlem af en miljøorganisation

Læs mere

Referat af haveforeningen Grænsens ordinære generalforsamling Torsdag den kl Ungdomsgården, Skovvangsvej , Aarhus N

Referat af haveforeningen Grænsens ordinære generalforsamling Torsdag den kl Ungdomsgården, Skovvangsvej , Aarhus N Referat af haveforeningen Grænsens ordinære generalforsamling Torsdag den 10-3-2016 kl. 19.00 Ungdomsgården, Skovvangsvej 127-129, Aarhus N Referent: Else Marie Hansen Velkomst ved formand Iris Lykke Jensen

Læs mere

Michael Søndergaard Daugaard, Trafik og Ejendomme Asser Bærentzen, Plan og Miljø Janne Sommer Nielsen, Plan og Miljø.

Michael Søndergaard Daugaard, Trafik og Ejendomme Asser Bærentzen, Plan og Miljø Janne Sommer Nielsen, Plan og Miljø. Vedrørende: Referat af Grønne Råds Møde Dagsorden Dato: 23. november 2017 Sted: Deltagere: Afbud: Kopi til: Næste møde: Quark NaturCenter, Avedøre Tværvej 56, Hvidovre Jann Larsen, Vestvoldens Venner Birgit

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet. Referat af møde den 23. oktober

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet. Referat af møde den 23. oktober Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 23. oktober Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Carsten Oddershede Grøn Guide Greve,

Læs mere

Naturpark Åmosen. Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen. Sorø Kommune. Holbæk Kommune

Naturpark Åmosen. Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen. Sorø Kommune. Holbæk Kommune Naturpark Åmosen Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen Holbæk Kommune Sorø Kommune Foto: Jacob Eskekjær KOM FREM MED DIN MENING OG DINE IDEER Med denne pjece til samtlige lodsejere

Læs mere