Referat Naturgruppen. Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Laura Albeck Ibsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Naturgruppen. Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Laura Albeck Ibsen"

Transkript

1 Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 27. februar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ole Christiansen deltog i stedet for Laura Ibsen. Kim Myling- Petersen deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Roar Hauch deltog i punktet om vandråd. Medlemmer: Ebbe Kanneworff (Danmarks Naturfredningsforening Helsingør) Helle Øelund (Danmarks Naturfredningsforening Helsingør) Jørgen Hansen (Dansk Ornitologisk Forening, DOF Nordsjælland) Mogens Aarslef Hansen (Lokal Agenda 21 forening, Helsingør) Poul Erik Pedersen (Friluftsrådet Nordsjælland) Søren Hansen (Nordsjællands Landboforening) Jens Bjerregaard Christensen (Naturstyrelsen Nordsjælland) Ebbe Nielsen (Tikøb Jagtforening) Bente Nielsen (Dansk Vandrelaug) Nikolaj Brejl (Center for Teknik og Miljø) Laura Albeck Ibsen (Center for Kultur, Plan og Erhverv) Anne-Marie Møldrup (Center for Teknik og Miljø) Annemarie Westh Jepsen Johannes Hecht-Nielsen Fraværende: Jens Bjerregaard Christensen Laura Albeck Ibsen Sagsoversigt Side 01. Ny formand for naturgruppen Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat Vandråd og supplerende indsatsprogram for vandløb Seminar om sandfodring Orientering om nordkyst kommunernes samarbejde om sandfodring og kystbeskyttelse Rådden tang ved Snekkersten Havn Klimatilpasningsplan Løse hunde på kommunens naturarealer Nyt om Nationalparken Kongernes Nordsjælland Møde mellem Naturgruppen og Udvalg for Teknik, Miljø og Klima Ekskursion i 2014 for Naturgruppen Orientering fra Naturgruppen Orientering fra Helsingør kommune Næste møde den 22. maj Evt....18

2 Bilagsliste...19

3 Naturgruppen Mødedato Side Ny formand for naturgruppen Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/4027 Naturgruppen Indledning/Baggrund Udpegning af ny formand Udvalget for Teknik, Miljø og Klima har peget på Johannes Hecht Nielsen som formand for Naturgruppen. Indstilling Bifaldet af Naturgruppen.

4 Naturgruppen Mødedato Side Godkendelse af dagsorden Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Naturgruppen Indstilling Dagsordenen blev godkendt.

5 Naturgruppen Mødedato Side Godkendelse af referat Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Naturgruppen Indstilling Jørgen Hansen var ikke fraværende, som der står i referatet.

6 Naturgruppen Mødedato Side Vandråd og supplerende indsatsprogram for vandløb Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/3747 Naturgruppen Vandråd, oplæg naturgruppen pdf Indledning/Baggrund Center for Teknik og Miljø Orientering om kommende vandrådsarbejde. Indstilling Roar Hauch fra team Natur og Vand gennemgik formål med oprettelse af vandråd. Vandrådene vil bestå af maksimalt 20 foreninger og organisationer. Arbejdet bliver at foreslår indsatsprogram for vandløbene. Rådet ledes af én sekretariatskommune, og rådet sammensættes i løbet af marts. Vores hovedvandopland 2.3 Øresund omfatter 17 kommuner, og derfor forventes vandrådet at tage de principielle diskussioner. For at få en reel lokal inddragelse inviterer RH Naturgruppen til at indgå i dialog med kommunen, for at få mere direkte og lavpraktiske drøftelser. Arbejdet begynder omkring 1. april når Naturstyrelsen kommer med det endelige udspil til kommunerne (hvilke vandløb, hvor mange km skal der laves indsatser for, virkemidler). Det skal være afsluttet inden sommer for at være klar til politisk godkendelse inden 1/10. Det er en kort tidsfrist for arbejdet. RH s præsentation er vedlagt referatet.

7 Naturgruppen Mødedato Side Seminar om sandfodring Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 09/3577 Naturgruppen Indledning/Baggrund Helle Øelund, DN, på vegne af DN, DOF og Agenda 21 Vi vil gerne orientere om et kystseminar om sandfodring holdt i Rågeleje. Indstilling Helle Øelund gennemgik Per Sørensens foredrag fra konferencen Perspektivmøde for Nordkysten den 2. februar. Hele foredraget kan ses på YouTube: Sammen med de andre foredrag fra konferencen. Ebbe Kanneworff: Den 22. januar afholdt DN også konference på Kulturværftet. Ebbe Kanneworff oplevede, at der ikke var kritiske røster fra ejerne i kystsikringslagene. Endvidere oplevede EK, at stemningen vendte i løbet af mødet den 2. februar.

8 Naturgruppen Mødedato Side Orientering om nordkyst kommunernes samarbejde om sandfodring og kystbeskyttelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 09/3577 Naturgruppen Indledning/Baggrund Mogens Aarsleff Hansen og Helle Øelund, på vegne af DN, DOF, Friluftsrådet og Agenda 21. Vi vil gerne have en orientering fra vores politikere, om hvordan man, sammen med de øvrige Nordkystkommuner, vil samarbejde om et evt. sandfodringsprojekt. Herunder høre om resultatet af mødet i Helsinge den 6. februar 2014 mellem Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommuner om kystsikring, hvor Johannes Hecht-Nielsen deltog. Indstilling Johannes Hecht-Nielsen: På mødet den 6. februar var der positiv stemning blandt politikerne, efter de 2 konferencer. Den marts tager de enkelte udvalg stilling til sandfodring. Genetablering af ødelagte anlæg er i orden, men i fremtiden skal det sandsynligvis være en blanding af sand og faste anlæg. Der arbejdes målrettet på en løsning, gerne inden for denne byrådsperiode. Samtidig kører et borgmesterudvalg. De tekniske udvalg vil sørge for teknikken, men borgmesterudvalgene skal sørge for økonomi, bl.a. ved ansøgninger. Ebbe Kanneworff: Bekymring for om sandfodringen kan ødelægge biotoperne under vandet. Hele kysten er udgangspunkt for livet i havet. F.eks. er alle fladfisk rekrutteret inde fra de lave vande ved kyster. Det skal laves rigtigt, under hensyntagen til livet. F.eks. er sandkornstørrelsen yderst væsentlig, dyrelivet er tilpasset specielle kornstørrelser. Der skal startes med en grundfodring hvor skal sandet komme fra? Vedligeholdelsesfodringen kan evt. tages lokalt. Ebbe Kanneworff foreslår tænketank med både ingeniører og biologer. Der skal laves en VVM, som også vurderer de biologiske forhold. Johannes Hecht-Nielsen: Vi er enige, men vi skal i gang hurtigt. Vi skal heller ikke vente på at få statsmidler eller EU-midler.

9 Naturgruppen Mødedato Side Rådden tang ved Snekkersten Havn Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/3637 Naturgruppen Indledning/Baggrund Helle Øelund, DN på vegne af DN, DOF og Agenda 21 Er forekomsten at rådden tang i bassinet nord for Snekkersten havn årsag til et miljøproblem. På hvilken måde har kommunen mulighed for at rette op på problemet? Indstilling Annemarie Westh: Det er et miljøproblem, at det lugter så voldsomt, og der er heller ikke et godt miljø i selve bassinet. Center for teknik, miljø og klima vil indbyde havnen til et møde og fortælle dem, at de skal finde en løsning på problemet. Og at kommunen ikke vil fjerne tangen fra havnen. Vi har kun et mindre budget til at fjerne tang på de store badestrande med mange badegæster inden badesæsonen. Helle Øelund: De samme rådgivere vil sige, at molen skal blive landfast, men så bliver det vel endnu mere lukket. Hvilken mulighed har kommunen for at sige noget til det. Johannes Hecht-Nielsen: Der arbejdes på sagen og eksperterne skal høres. Annemarie Westh: Havnen har søgt kystdirektoratet om at lave molen landfast. Kommunen vil blive hørt af kystdirektoratet i forbindelse med deres eventuelle afgørelse. Ole Christiansen: Kommunen bliver myndighed, hvis molen bliver landfast. Kystdirektoratet vil dog stadig skulle vurdere, hvis bassinet skal graves ud.

10 Naturgruppen Mødedato Side Klimatilpasningsplan Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 12/10637 Naturgruppen Klimatilpasningsplan_ oplæg til Naturgruppen 27. feb.2014.pptx - Klimatilpasningsplan_ oplæg til Naturgruppen 27. feb.2014.pptx Indledning/Baggrund Poul Erik Pedersen, Friluftsrådet, på vegne af Friluftsrådet, DN, DOF og Agenda 21. Vi ønsker den kommende Klimatilpasningsplan, som er/skal i høring forelagt Naturgruppen og kort gennemgået med henblik på kort debat mellem Naturgruppens medlemmer. Indstilling Ole Christiansen gennemgik Klimatilpasningsplanen. Den kan hentes på kommunens hjemmeside. Høring til 1. april. Ole Christiansens præsentation er vedlagt referatet. Poul Erik Pedersen: vil sende Friluftsrådets klima-idekatalog. Annemarie Westh: Forsyning Helsingør A/S har gennemført en risikokortlægning af de kloakerede områder, som er et supplement til vores klimaplan. Ole Christiansen: Rensningsanlægget ligger højt udenfor risiko.

11 Naturgruppen Mødedato Side Løse hunde på kommunens naturarealer Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 13/10224 Naturgruppen Oplæg om hundepolitik Indledning/Baggrund Jørgen Hansen, DOF, på vegne af DN, Friluftsrådet, Agenda 21 og DOF På vegne af DN, Friluftrådet, Agenda 21 og DOF-Nordsjælland ønskes et oplæg/en snak om en mulig hundepolitik på kommunens naturarealer, her tænkes især på den grønne vestkile. Indstilling Jørgen Hansen omdelte et skriftligt oplæg. Anne-Marie Møldrup: Der vil blive skiltet om at hunde skal i snor i den grønne vestkile ved indgangene til indhegningen. Debat om myndighed i forhold til politianmeldelse. Kun Naturstyrelsen kan kræve at man legitimerer sig (på skovens arealer). Jørgen Hansen vil gerne have, at kommunen tager stilling til at skilte, at hunden skal være i snor. At kommunen forholder sig til de lovmæssige muligheder for at skilte. Johannes Hecht-Nielsen: vi kunne godt skilte mere, end vi gør i dag.

12 Naturgruppen Mødedato Side Nyt om Nationalparken Kongernes Nordsjælland Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 09/3586 Naturgruppen Indledning/Baggrund Poul Erik Pedersen, Friluftsrådet, på vegne af Friluftsrådet, DN, DOF og Agenda 21 Vi ønsker en status for Nationalparken Kongernes Nordsjælland på baggrund af Borgmestermødet i denne måned. Indstilling Ole Christiansen: Styregruppen har haft et møde lige inden dette Naturgruppemøde, og har besluttet at holde et møde den 18. marts for følgegruppen. Brevet bliver sendt ud i næste uge. Benedikte Kjær er formand for styregruppen. Poul Erik Pedersen og Helle Øelund sidder i følgegruppen fra Helsingør. Teknikergruppen i kommunerne skal gennemføre flere hundrede køkkenbordsmøder på 1½ måned inden 1. juni. Møderne skal medføre en god afgrænsning af nationalparken. I Helsingør er det Ole Christiansen. OC forventer, at der kommer en medarbejder mere til møderne.

13 Naturgruppen Mødedato Side Møde mellem Naturgruppen og Udvalg for Teknik, Miljø og Klima Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/3652 Naturgruppen Indledning/Baggrund Mogens Aarsleff Hansen, Agenda 21, på vegne af DN, DOF, Friluftsrådet og Agenda 21 Præsentation af Naturgruppen for det samlede TMK-udvalg, gerne i form af et punkt på en dagsorden i udvalget. (dog ikke , hvor vi selv har møde) Indstilling Johannes foreslår et møde umiddelbart før et TMK møde. F.eks. lige før sommerferien. Der vil komme en indbydelse til Naturgruppen.

14 Naturgruppen Mødedato Side Ekskursion i 2014 for Naturgruppen Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/3651 Naturgruppen Indledning/Baggrund Mogens Aarsleff Hansen, Agenda 21, på vegne af DN, DOF, Friluftsrådet og Agenda 21 Ekskursion den til Vestkilen og/eller Færgevejskilen Indstilling Naturgruppen blev enige om, at Anne-Marie Møldrup står for en ekskursion i Den grønne Vestkile den 22. maj, umiddelbart før det ordinære møde. Hvor vi mødes kl. 15 i Vestkilen og er tilbage til møde på Mørdrupvej kl. 16. Anne-Marie sender invitation ud med oplysning om mødested og evt. fælleskørsel i bil fra Mørdrupvej, så vi kan være hurtigt tilbage.

15 Naturgruppen Mødedato Side Orientering fra Naturgruppen Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Naturgruppen Indstilling Bente Nielsen: omdelte et program Gå dig sund med Fod på Danmark for vandreture gennem Danmark startende den 5. april på Bornholm. Også ture i Helsingør med start den 5. april. Støttet af Nordeafonden og Friluftsrådet. Mogens Aarsleff: Ny Agenda 21 folder. Jørgen Steen Nielsen holdt oplæg på sidste generalforsamling om sin bog: Den nye omstilling. Agenda 21 vil lade sige inspirere af hans oplæg samt omstilling Ry, der er et socialt sammenhold omkring biodiversitet og bæredygtighed. F.eks. plante frugttræer i parker i stedet for traditionelle parktræer. Helle Øelund: Meulenborgs venner (del af Frivillige i Færgevejskilen), stævnede hasler i søndags. Skal fjerne materiale efter aftale med Nikolaj Brejl, har fjernet det meste nu. Bente Nielsen: Den anden gruppe frivillige i Færgevejskilen har mødtes og fjernet affald fra indsatssøen. Der var meget og det så ud til at nogen havde boet der. Ebbe Nielsen: Har mistet en sms-fælde (fælde til mink, med sms-varsling, hvis der går en mink i fælden) ved Hornbæk Havn under stormen. Første april kan man søge om rågeungeregulering Poul Erik Pedersen: Projektet ved Nyruphus har fået ud af søgte, samt andre midler. Fortsætter søgningen. Vil lade STU-uddannelserne blive landsdækkende, hvilket medfører, at VELUX fonden er åben igen. Mangler stadig penge til murstenene, men fortsætter søgningen. Højvang er i fuld gang med renoveringen af stuehus, og gøre klar til gårdbutik. Vil søge kommunen om en akademiker til at skrive fondsansøgninger.

16 Naturgruppen Mødedato Side Orientering fra Helsingør kommune Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Naturgruppen Indstilling Annemarie Westh: Vandhuller til padder graves i Vestkilen. Vandplan-projekt fritlægning af Østerbæk ved Stejlepladsen i Hornbæk. Ny vandværksboring i Egebæksvang er ved at blive etableret som erstatning for den gamle lige ved siden af, som er udtjent. Forurening fra Løgstrup på Egeskovvej: Region Hovedstaden skal lave et nærmere overvågningsprogram for at vurdere evt. trussel mod Espergærde Vandværk. De nye basisanalyser for vandløb, søer og Natura 2000 er offentligjort. 2 søer kan ikke leve op til kravene. Basisanalyserne for Natura 2000 er ikke i høring, men man kan melde evt. fejl til Naturstyrelsen inden 1. maj. Klimasekretariatet er flyttet fra Rådhuset til Center for Teknik og Miljø, der derfor har ændret navn til Center for Teknik, Miljø og Klima. Anne-Marie Møldrup: Naturstyrelsen har på et møde for kommunerne om Natura 2000 processen meldt ud, at der vil komme et orienteringsmøde for foreninger i de lokale Naturstyrelser i uge

17 Naturgruppen Mødedato Side Næste møde den 22. maj 2014 Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Naturgruppen Indstilling Se punkt om ekskursion.

18 Naturgruppen Mødedato Side Evt. Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: Naturgruppen Indstilling Poul Erik Pedersen er indstillet af Friluftsrådet til deltagelse i det nye vandråd. Helle Øelund: Tak fra DN til Johannes Hecht-Nielsen for positiv modtagelse af sandfodrings konference. Søren Hansen: Der har været polemik om det nye kraftvarmeværk. Hvad med halmfyring i fremtiden? Johannes Hecht-Nielsen: Beslutningen om lokalplan betyder ikke, at der er taget beslutning om et nyt kraftvarmeværk. Der skal ske noget på dette område. Vi skal ikke kun satse på én type energikilde. En stor og svær proces med mange interesser. Ebbe Kanneworff: års driftstid for et anlæg vigtigt at være visionær. Annemarie Westh: Forsyningen drøfter antal siloer, som jo kan rumme flere forskellige typer af varmekilder.

19 Naturgruppen Mødedato Side 19 Bilagsliste 4. Vandråd og supplerende indsatsprogram for vandløb 1. Vandråd, oplæg naturgruppen pdf (23988/14) 8. Klimatilpasningsplan 1. Klimatilpasningsplan_ oplæg til Naturgruppen 27. feb.2014.pptx - Klimatilpasningsplan_ oplæg til Naturgruppen 27. feb.2014.pptx (20867/14) 9. Løse hunde på kommunens naturarealer 1. Oplæg om hundepolitik (20850/14)

20 Bilag: 4.1. Vandråd, oplæg naturgruppen pdf Udvalg: Naturgruppen Mødedato: 27. februar Kl. 16:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 23988/14

21 Vandplan II, vandråd og lokalråd Naturgruppens mulighed for lokal påvirkning af indsatsplaner for vandløb Roar Hauch Mørdrupvej Helsingør Kommune Standardskabelon

22 Vores område (2.3 Øresund) 17 kommuner fra Dragør til Halsnæs Vi er bundet sammen af Øresund ikke vores vandløb Helsingør Kommune Standardskabelon

23 Det næste halve år.. Baggrund og formål Udarbejdelse af vandløbsindsatser for Reel lokal inddragelse med inspiration fra Sveriges Vattenråd Men kun hvis vi arbejder konstruktivt sammen Kun vandløbene (i denne omgang) Proces i 2014 Naturstyrelsen offentliggører foreløbige indsatsmål, ambitionsniveau og virkemidler for vandløb ~ 1. april Kommune udarbejder forslag til indsatser før sommer i samspil med lokalråd hvis der er interesse fra jeres side Politisk behandling før/efter sommer Sekretariats kommune kører parallel proces med vandråd Kommuner leverer indsatprogram til NST senest 1. oktober NST sender BEK om miljømål og indsatsprogrammer sammen med forslag til vandområdeplaner i 6 mdr. offentlig høring ~ senest den 22. december 2014 Endelig udstedelse og offentliggørelse senest et år senere Vandråd versus lokalråd Vandråd tager principielle diskussioner Lokalråd ser på lokale og reelle indsatser Helsingør Kommune Standardskabelon

24 Vores område (2.3 Øresund) og vandløbenes foreløbige målsætning Helsingør Kommune Standardskabelon

25 Vores område (2.3 Øresund) og vandløbenes risiko for ikke at nå mål Helsingør Kommune Standardskabelon

26 Bilag: 8.1. Klimatilpasningsplan_ oplæg til Naturgruppen 27. feb.2014.pptx - Klimatilpasningsplan_ oplæg til Naturgruppen 27. feb.2014.pptx Udvalg: Naturgruppen Mødedato: 27. februar Kl. 16:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 20867/14

27 Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Copyright Aspose Pty Ltd. Oplæg til Naturgruppen 27. februar 2014

28 Planens opbygning Klimatilpasningsplanen beskriver udfordringer og konsekvenser i forhold til klimaforandringer og er inddelt i følgende afsnit: Byer og bebyggelse Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Natur- ogcopyright landområder Aspose Pty Ltd. Kyster og havstigning Infrastruktur Inspiration til LAR-løsninger Miljøvurdering og beredskabsplan Hvert afsnit afsluttes med en oversigt over anbefalinger

29 Forudsætninger Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Copyright Aspose Pty Ltd.

30 Klimatilpasningsplan i forhold til andre planer Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Copyright Aspose Pty Ltd.

31 Landskabet i Helsingør Kommune Det lavtliggende forland ved kysten er sårbart Evaluation only. Planen er skrevet Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Clientfør Profile stormen i december 2013 Copyright Aspose Pty Ltd.

32 Kyster og havstigning Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Copyright Aspose Pty Ltd.

33 Byer og bebyggelse Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Copyright Aspose Pty Ltd.

34 Natur- og landområder Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Copyright Aspose Pty Ltd.

35 Infrastruktur Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Copyright Aspose Pty Ltd.

36 Inspiration til LAR-løsninger Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Copyright Aspose Pty Ltd. Illustration: Niels Lützen Landskabsarkitekter

37 Retningslinjer til kommuneplanen Retningslinje 1: Ved nybyggeri, større renoveringer og befæstning af større arealer skal det sikres, at vand kan løbe hen og opsamles, der hvor det gør mindst skade. Evaluation only. Retningslinje 2: I planlægningen af nye byområder, bygninger og anlæg Profile skal regnvand Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client så vidt muligt nyttiggøres eller afledes lokalt. Copyright Aspose Pty Ltd. Retningslinje 3: Ved fortætning i byområder skal det dokumenteres, at fortætningen ikke giver øget risiko for oversvømmelser. Alternativt skal der etableres foranstaltninger, som sikrer, at risikoen ikke øges. Retningslinje 4: Ved byggeri indenfor risikokortets fokusområder og byggeri under kote 2,5 skal der foretages klimasikring. Klimasikringen kan variere fra byggeri til byggeri.

38 Høringssvar til senest 1. april 2014 Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile Copyright Aspose Pty Ltd.

39 Bilag: 9.1. Oplæg om hundepolitik Udvalg: Naturgruppen Mødedato: 27. februar Kl. 16:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 20850/14

40

41

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ekskursion efter mødet til Ræveskiftet

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej 19. Naturgruppemødet

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Referat : Torsdag den 26. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Ekskursion efter mødet til Ræveskiftet og Keldsø. Tine Falkentorp,

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 26. november 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet kl. 18-21 Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks

Læs mere

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen Referat : Torsdag den 28. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet Medlemmer: Søren Aarup (Center for Teknik

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger:

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Referat : Torsdag den 25. februar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne Wagnkilde deltog som referent

Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne Wagnkilde deltog som referent Referat : Torsdag den 26. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Torben Hoch deltog i stedet for Jens Bjerregaard. Hanne

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 25. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Helle Pröschold deltog i stedet for Nikolaj Brejl. Medlemmer:

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej

Læs mere

Vandråd Djursland. 1. møde (etableringsmøde) Torsdag den 3. april 2014

Vandråd Djursland. 1. møde (etableringsmøde) Torsdag den 3. april 2014 Vandråd Djursland 1. møde (etableringsmøde) Torsdag den 3. april 2014 1 Dagsorden 1. Velkomst ved mødeleder og udvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune 2. Præsentationsrunde af medlemmer, sekretariat

Læs mere

Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen

Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i mødet i stedet for Jens Bjerregård Christensen Referat : Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, BLV Julefrokost efter mødet, i kantinen. Torben Hoch deltog i

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 22. maj 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Jørgen Jacobsen ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jens Bjerregaard Christensen

Læs mere

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer:

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer: Forsyning Helsingør, spildevand Att: Lene Mausson Pankoke Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5699 Sagsbeh. Anne-Marie Møldrup Biolog

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus.

Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl på Helsingør Rådhus. Helsingør den 28.jan. 2013 Referat af Styregruppemøde den 24.januar 2013 kl. 16.30 på Helsingør Rådhus. Fremmødte: Preben Birch, lodsejergruppen Herdis Dam, NOLA Arne Winther Madsen, Nordsjællands Familiebrug

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2015 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Charlotte Scheel ( ) Morten Bødker ( ) Jens Bjerregaard Christensen ( ) Jakob Lausen (

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune. Referat fra 22. møde i Grønt Råd den 28. april 2014

Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune. Referat fra 22. møde i Grønt Råd den 28. april 2014 TEKNIK & MILJØ Natur & Park Dato: 20-05-2014 Sagsnr.: 13/49615 Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune Kontaktperson: Per Hasager Johansen Dir. Tlf.: 79 96 62 58 E-mail: pj@vejenkom.dk Referat fra 22.

Læs mere

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn REFERAT Dato: 8. april 2014 Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00 Sagsnummer: 13/20752 Dok.nr.: 67115/14 Emne Vandråd Kattegat Skagerrak Sted Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn Deltagere Arne Jensen,

Læs mere

Velkommen til møde i Vandrådet Lillebælt-Jylland Dagsorden (forslag): 1. Godkendelse af dagsorden 2. Præsentation af rådets medlemmer 3. Sekretariatets rolle og funktion 4. Vandrådets leverance til kommunerne,

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej 1 C, 3000 Helsingør Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 30. oktober 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 68-2014 Afholdt d.30. oktober 2014 kl. 19:00 til 22:00 på FrivilligCentret, Kronborgvej

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

1. Velkomst ved mødeleder og miljø- og teknikudvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune.

1. Velkomst ved mødeleder og miljø- og teknikudvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune. Bentl Til medlemmerne af Vandråd Djursland Byg og Miljø Dato: 04. marts 2014 Reference: Lotta Sandsgaard Direkte telefon: 8959 4044 E-mail: lds@norddjurs.dk Journalnr.: 14/5317 Referat fra første møde

Læs mere

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen

Grønt Råd Referat. til møde den 22. september 2011 kl i Byrådssalen Grønt Råd 2011 Referat til møde den kl. 16.00 i Byrådssalen Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 42 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 3 43 GODKENDELSE AF REFERAT... 3 44 PLAN- OG AGENDA-21

Læs mere

Det omgivende samfund som central aktør i løsninger af velfærdsopgaver. Social innovation

Det omgivende samfund som central aktør i løsninger af velfærdsopgaver. Social innovation Det omgivende samfund som central aktør i løsninger af velfærdsopgaver Created with Aspose.Slides - for eller:.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. Social innovation Oplæg for Udvalget for Social og Sundhed

Læs mere

Procesnotat. Afgrænsning af vandområder og udpegning af kandidater til kunstige og stærkt modificerede vandområder i Limfjordsoplandet.

Procesnotat. Afgrænsning af vandområder og udpegning af kandidater til kunstige og stærkt modificerede vandområder i Limfjordsoplandet. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Tlf. 9931 2000 Fax 9931 2009 www.limfjordsraadet.dk limfjordsraadet@aalborg.dk Dato: 13. november 2017 J.

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget 2014-2017 : Torsdag den 07. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fredag den 29. september 2017 kl. 13:00 17:15 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning

Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning Nyborg Kommune satser på at skabe attraktive bymiljøer og grønne og bæredygtige boligområder, så der skabes en positiv udvikling på bosætningsområdet

Læs mere

Bilag 1 Notat - Væsentlige kommunale opgaver ved 2. generations vandplaner ( )

Bilag 1 Notat - Væsentlige kommunale opgaver ved 2. generations vandplaner ( ) Bilag 1 Notat - Væsentlige kommunale opgaver ved 2. generations vandplaner (2015-2021) Lov om Vandplanlægning Lov om vandplanlægning lægger op til, at miljømål og indsats (tons kvælstof og fosfor der skal

Læs mere

Velkommen værsgo at tage plads. Skanderborg Kommune

Velkommen værsgo at tage plads. Skanderborg Kommune NATUR OG MILJØPOLITIK - Velkommen værsgo at tage plads NATUR OG MILJØPOLITIK - PROGRAM Kl. 10.30 i Laden på Vestermølle Velkommen og introduktion Kl. 10.45 12.30 Dilemmaløb rundt på Vestermølle Spørgsmål

Læs mere

Det Grønne Dialogforum

Det Grønne Dialogforum Det Grønne Dialogforum 6.09.18 Deltagere Referent Fraværende Deltagere: Dansk Ornitologisk Forening: Carsten Jørgensen. Friluftsrådet, Kreds Nordsjælland: Boris Damsgaard. Naturstyrelsen, Nordsjælland:

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer

Læs mere

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen s planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Per 1. marts 2010 er også Vandoplandsstyregruppe. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6

Læs mere

Referat. Forum. Vandråd for Limfjorden. Tid 1.april 2014, 16.00 19.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160.

Referat. Forum. Vandråd for Limfjorden. Tid 1.april 2014, 16.00 19.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Referat Forum Vandråd for Limfjorden Tid 1.april 2014, 16.00 19.00 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet

Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet Næstved Kommune Team Jord og Vand www.naestved.dk Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet Mødedato 29-09- 2014 Tid 16:30-19:30 Sted Sagsnr.: 09.00.06-P15-7-14 Mødedeltagere Fra vandrådet:

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 10. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS. Godkendelse af dagsorden. Kort evaluering

Læs mere

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten

Grønt Råd Referat. af møde den 11. november 2010 kl i Diamanten Grønt Råd 2010 Referat af møde den kl. 16.00 i Diamanten Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 25 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 26 GODKENDELSE AF REFERAT... 5 27 MØDEDATOER 2011... 6

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 17. maj 2018 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 17. maj 2018 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Svend-Erik Nielsen Peder Schierning Søren Friis Jensen Knud Bech Keld Hjort Olsen Jens Bjerregaard Christensen Johan Thorup

Læs mere

Status for Vandplanerne

Status for Vandplanerne Status for Vandplanerne Kontorchef Peter Kaarup Wilhjelmkonference 14. november 2014 De vedtagne planer for 1. planperiode til 2015 Miljøministeren offentliggjorde vandplanerne for første planperiode (VP1)

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til bibeholdelse af gravet sø i en mose.

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til bibeholdelse af gravet sø i en mose. Paw Skovgaard Rosendalsvej 5 3140 Ålsgårde Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.03.2015 Sagsbeh. Anne-Marie

Læs mere

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430.

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430. Anders Vestergaard E/F Gurrehus Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 25.03.2015 Sagsnr. 14/15648

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST TEKNIK OG MILJØ Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. november 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rikke Voss Hvelplund ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Jakob Lausen ( ) Henrik Jerger ( ) Jesper

Læs mere

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet Dagsorden : Tirsdag den 20. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Prøvestensvej 52, Helsingør Bemærkninger: Mødelokale 3 Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente Marker (Center for

Læs mere

Kommunernes forventninger til arbejdet i vandråd og undergrupper. v/ Paul Debois Vordingborg Kommune

Kommunernes forventninger til arbejdet i vandråd og undergrupper. v/ Paul Debois Vordingborg Kommune Kommunernes forventninger til arbejdet i vandråd og undergrupper v/ Paul Debois Vordingborg Kommune Disposition: Kommunernes Landsforenings udmelding. Ny muligheder for indflydelse Lidt om vandrådenes

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 20. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Helsingør Gymnasium Mødet holdes på Helsingør Gymnasium - gå

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Referat Mødedato 13. september 2010 kl. 19.00 Mødelokale Kontoret, Skolegade 1, 2. sal Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Åbne sager 9 Lukkede sager Mødet hævet 21.30 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

RUDERSDAL PLANSTRATEGI Dialogmøde 8. november 2018 De smukke omgivelser & Vand som et aktiv

RUDERSDAL PLANSTRATEGI Dialogmøde 8. november 2018 De smukke omgivelser & Vand som et aktiv RUDERSDAL PLANSTRATEGI 2019 Dialogmøde 8. november 2018 De smukke omgivelser & Vand som et aktiv PROGRAM FOR DIALOGMØDET Velkomst og introduktion 19.00 Oplæg om De smukke omgivelser og Vand som et aktiv

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5

Natur- & Miljørådet. Referat. Greve Kommune. Torsdag den kl i mødelokale 4+5 Natur- & Miljørådet Torsdag den 20.05.10 kl. 16.00 i mødelokale 4+5 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen Danmarks Naturfredningsforening, Jan Kiding Grøn Guide Greve, Tina Frederiksen Sjællandske

Læs mere

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00

Referat Naturgruppen. Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Referat : Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Mødelokale 1, Mørdrupvej Rune Bak Jensen deltog i stedet for Søren Hansen.

Læs mere

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen.

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen. Dagsorden Dato: 26-05-2016 18:00:00 Udvalg: Integrationsrådet Sted: Mødelokale 4, Bakkedraget 1, 8362 Hørning 1 Godkendelse af dagsorden - Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev

Læs mere

Konkrete statslige rammer for udvælgelse af indsatser i oplandet til Randers Fjord

Konkrete statslige rammer for udvælgelse af indsatser i oplandet til Randers Fjord Overordnede rammer Vandplanerne er en væsentlig del af Danmarks implementering af EU s vandrammedirektiv. Planerne skal sikre et godt vandmiljø i alle vandforekomster, herunder i åer, søer, fjorde og langs

Læs mere

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Onsdag den 3. maj 2017 kl. 16:00 18:00. Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Deltagere: Organisation Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Grønt Råds møde den 20.11.2012 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 11. Status Sybergland... 3 12. Til Grønt Råd 20. november 2012... 3 13. Vand og

Læs mere

HOVEDSTRUKTUR BILAG 1 KLIMATILPASNINGSPLAN FOR VARDE KOMMUNE VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013-2014

HOVEDSTRUKTUR BILAG 1 KLIMATILPASNINGSPLAN FOR VARDE KOMMUNE VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013-2014 HOVEDSTRUKTUR BILAG 1 KLIMATILPASNINGSPLAN FOR VARDE KOMMUNE VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013-2014 13. AGENDA 21 OG KLIMA RETNINGSLINJER FOR PLANLÆGNINGEN BYRÅDETS MÅL Byrådet ønsker at tage lokalt ansvar

Læs mere

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen)

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Mødedato: Mandag den 31. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Pyramiden, Prøvestenen, Birkedalsvej 27 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode).

Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode). Punkt 14. Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode). 2014-17535. Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender: Det fremlagte indsatsprogram for Aalborg Kommune, som indgår i

Læs mere

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Mødet blev holdt den 25. marts 2015 i kantinen ved Landbrugsrådgivning Syd. Mødedeltagere i forhold til vedlagte liste. Ole Hansen

Læs mere

Dagsorden Beredskabskommissionen

Dagsorden Beredskabskommissionen Dagsorden Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder Punkt 9. Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder 2017-031316 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle.

Referat. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176. Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle. Bornholms Varme A/S 19.04.2013 176 Referat Bestyrelsesmøde nr. 26 Den 19. april 2013 kl. 14.30 Mødested: Toftelunden 1A, Hasle Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Martin Steen Jørgensen - (næstformand)

Læs mere

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Bilag 10 Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Dato 15. december 2014 Dok.nr. 168946-14 Sagsnr. 13-13395 Ref. Slyn Sammenfattende redegørelse inklusivt overvågningsprogram supplement til miljøvurderingen

Læs mere

Teknisk Forvaltning har som vandløbsmyndiqhed besluttet at give tilladelse til vandløbsreguleringen.

Teknisk Forvaltning har som vandløbsmyndiqhed besluttet at give tilladelse til vandløbsreguleringen. Horneby Sand Grundejerforening v/tom Sørensen Kystvej 7 3100 Hornbæk Teknisk Forvaltning Miljø & Natur Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Telefon 49282505 Fax 49 28 24 04 Giro 9 00 95 15 EAN 5790001124663 awj55@helsingor.dk

Læs mere

Referat GRO - Grønt Råd Odsherred

Referat GRO - Grønt Råd Odsherred Referat GRO - Grønt Råd Odsherred Dato 30. november 2011 Tidspunkt 17:00 Sted Administrationscenter Fårevejle, Til stede Annelis Stamm, Rudy Rune, Carl Henrik Haagensen, Ole S. Hansen, Peter Post Hansen,

Læs mere

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby

Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke 13, 4050 Skibby Kredsbestyrelsen I Friluftsrådet for Kreds 19 Nordsjælland Hillerød d. 29. april 2014 Referat af Kredsbestyrelsesmøde no. 64-2014 Afholdt d.28. april 2014 kl. 19:00 til 22:00 på Hammergården, Hammer Bakke

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 2. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 24.04.2014 Varighed:

Læs mere

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde.

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde. Naturstyrelsen Torben Hoch tho@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5592 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch Biolog Tlf. 49 28 25

Læs mere

Miljøscreeningen er udsendt i høring sammen med forslag til kommuneplanstillæg nr 7.

Miljøscreeningen er udsendt i høring sammen med forslag til kommuneplanstillæg nr 7. Tillæg nr. 7 til Odsherred Kommunes kommuneplan 2013-2025 Indhold 1. Redegørelse 2. Overordnede mål 3. Retningslinjer 4. Kort Bilag 1. Screening for miljøvurdering Tilhørende dokumenter: Klimatilpasningsplan

Læs mere

Nordkystens Fremtid. Orienteringsmøde den 14. januar 2017

Nordkystens Fremtid. Orienteringsmøde den 14. januar 2017 Orienteringsmøde den 14. januar 2017 Dagsorden 1. Velkommen og baggrund for Nordkystens Fremtid v. Borgmester Steen Hasselriis 2. Præsentation af det kysttekniske skitseprojekt v. COWI 3. Spørgsmål til

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Miljøvurdering af kommunale handleplaner

Miljøvurdering af kommunale handleplaner Miljøvurdering af kommunale handleplaner -hvad kan vi lære af vandplanerne? Henrik Skovgaard, COWI A/S 1 Vandplanlægning efter Miljømålsloven (nr. 932 af 24/09 2009) Der fastlægges ensartede operationelle

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Konference om Vandløb og Vandråd

Konference om Vandløb og Vandråd Temadage om Vandråd Konference om Vandløb og Vandråd Basisanalyse for Vandområdeplaner 2015-2021 Kontorchef Peter Kaarup, Naturstyrelsen Kolding Vejle 10. 29. april marts 2014 2014 Kontorchef Peter Kaarup,

Læs mere

Arbejdet i vandrådene. Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen

Arbejdet i vandrådene. Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen Arbejdet i vandrådene Thomas Bruun Jessen, fungerende vicedirektør i Naturstyrelsen Anden generations vandområdeplaner Nyt koncept for vandplanlægningen vedtaget 20. december 2o13 Med det nye koncept tilstræbes

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 6. marts 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand Ulla Brink ( ) O.A.K. Nielsen ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Søren

Læs mere

LIFE Lille Vildmose LIFE10 NAT/DK/102

LIFE Lille Vildmose LIFE10 NAT/DK/102 LIFE Lille Vildmose LIFE10 NAT/DK/102 Projektperiode: 01/09/2011-31/12/2016 Budget: 41,7 mio. kr. 13-12-2011 Offentligt møde på Mou Skole 1 Indhold i oplæg Hvad er LIFE? Hvem står bag projektet? Hvorfor

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat Naturgruppen Mødedato: Torsdag den 25. september 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Helle Pröschold deltog i stedet for Nikolaj

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

Vandråd sekretariatskommuner som tværkommunal samarbejdsmodel

Vandråd sekretariatskommuner som tværkommunal samarbejdsmodel Vandråd sekretariatskommuner som tværkommunal samarbejdsmodel Formål Formålet er at styrke lokal inddragelse i vandplanlægningen. Motivation Første generation vandplaner har været voldsomt kritiseret af

Læs mere

Referat Trafiksikkerhedsrådet

Referat Trafiksikkerhedsrådet Referat : Tirsdag den 09. december Mødetidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 1:00 Mødested: Køreteknisk Anlæg, Kongevejen 25F, 390 Kvistgård Bemærkninger: Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente

Læs mere

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger:

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Referat : Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Hans Henrik Schmidt (Helsingør Idrætsanlæg) Jesper Hviid (Helsingør Golf

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Teknikudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i By- og Teknikudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i By- og Teknikudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 8. december 2014 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 18:00-19:00 Medlemmer: Fraværende: Formand:

Læs mere

Klima- og Miljøudvalget

Klima- og Miljøudvalget Dagsorden Mødedato: Torsdag den 24. september 2015 Mødetidspunkt 12:40 : Sluttidspunkt: 15:00 Mødelokale: M.5 Medlemmer: Fraværende: Bemærkninger : Allan Clifford Christensen, Martin Sanderhoff, Flemming

Læs mere

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af sø på din ejendom.

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af sø på din ejendom. Johnny Axel Larsen Ørnholmvej 15A 3070 Snekkersten Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 10.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden:

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden: Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: mandag 20/8 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret Skakkesholm

Læs mere