NY BANE OVER VESTFYN VVM-REDEGØRELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NY BANE OVER VESTFYN VVM-REDEGØRELSE"

Transkript

1 JANUAR 2016 VEJDIREKTORATET NY BANE OVER VESTFYN VVM-REDEGØRELSE VEJTEKNISK BESKRIVELSE

2

3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk FEBRUAR 2016 VEJDIREKTORATET NY BANE OVER VESTFYN VVM-REDEGØRELSE VEJTEKNISK BESKRIVELSE PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A VEJ-NOT-001 VERSION 2.0 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET MOBE,NABN KONTROLLERET BEAL GODKENDT PBI

4

5 NY BANE OVER VESTFYN 5 INDHOLD 1 Indledning 7 2 Grundlag 8 3 Sammenfatning Forslag Syd Forslag Nord Kombiforslaget 10 4 Forudsætninger Vejregler Dimensionsgivende køretøjer Dimensionsgivende frihøjder Eksisterende forhold Anlægslov for udvidelse af motorvejen til seks spor Tværsnit Belægningsopbygning Autoværn Belysning Samkørselspladser Interimsforanstaltninger og trafikafvikling Vendepladser Kapacitet 13

6 6 NY BANE OVER VESTFYN 5 Skitseprojektering 14 6 Forslag Syd Veje og stier Tilslutningsanlæg Rundkørsler og kryds Stier Samkørselspladser og rastepladser Interimsveje og trafikafvikling Jord Anlægsteknisk beskrivelse MV-udvidelsesprojektet er ikke gennemført 22 7 Forslag Nord Veje Tilslutningsanlæg Rundkørsler og kryds Stier Samkørselspladser og rastepladser Interimsveje og trafikafvikling Jord Anlægsteknisk beskrivelse MV-udvidelsesprojektet er ikke gennemført 30 8 Kombiforslaget Veje Tilslutningsanlæg Rundkørsler og kryds Stier Samkørselspladser og rastepladser Interimsveje og trafikafvikling Jord Anlægsteknisk beskrivelse MV-udvidelsesprojektet er ikke gennemført 39 9 Diverse Adgang til arealer mellem bane og motorvej 40

7 NY BANE OVER VESTFYN 7 1 Indledning Vejdirektoratet udarbejder VVM-undersøgelse for en ny jernbane på Vestfyn. Den nye bane etableres som led i timemodellen, og forløber fra Odense i øst til Kauslunde i vest, hvor den har udfletninger til og fra den eksisterende bane på Vestfyn. Den nye bane etableres for højhastighedsdrift. Opgaven omfatter undersøgelser for tre alternative linjeføringer, benævnt Forslag Syd, Forslag Nord samt Kombiforslaget. Alle tre linjealternativer forløber parallelt med den Fynske Motorvej på størstedelen af strækningen. Linjeføring Syd forløber lige syd for motorvejen, og krydser denne ved Blommenslyst, tæt på tilslutningsanlæg 53, Odense Vest. Linjeføring Nord forløber lige nord for motorvejen, og krydser denne ved tilslutningsanlæg 57, Nørre Aaby. Linjeføringen for Kombiforslaget er en kombination af de to linjer Syd og Nord, som krydser motorvejen ved Koelbjergvej, på den østlige del af strækningen for den nye bane. Nærværende vejtekniske beskrivelse indeholder en beskrivelse af vejanlæggene, der indgår i skitseprojektet for de tre linjealternativer. Endvidere beskrives vejanlæggenes sammenhæng med udvidelsen af motorvejen over Vestfyn fra fire til seks spor. Udvidelsen er vedtaget ved anlægslov, men det er endnu ikke fastlagt, hvornår anlægsloven gennemføres. Beskrivelsen gennemgår vejanlæggene for de tre linjealternativer i særskilte afsnit i det efterfølgende.

8 8 NY BANE OVER VESTFYN 2 Grundlag Følgende materiale i form af tidligere materiale samt rapporter fra Banedanmark og Vejdirektoratet danner det primære grundlag for den brotekniske beskrivelse: Trafikstyrelsens analyse af Timemodellen (Fase 1 Rapporten), 2013 Banedanmark: Overordnet Trafikal & Teknisk Kravspecifikation (OTK), Vestfyn, Banedanmark/Vejdirektoratet: Overall Requirement Specification (ORS) for Optimization of Alignment, The New Line Vestfyn, Ver. 2, Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart, VVM-redegørelse. Sammenfattende rapport, 2008, samt Broteknisk beskrivelse, Maj 2007 Øvrigt materiale som refereret til i Forudsætningsnotat Skitseprojektet for vejene og denne vejtekniske beskrivelse er herudover udarbejdet på grundlag af følgende materiale, udarbejdet sideløbende generelt for projektet, samt for de øvrige fagområder af projektet: Forudsætningsnotat for ny Bane over Vestfyn, Ver. 2.0, Linjeføring og længdeprofil for banen, inkl. for udfletningsanlæggene ved Odense og Kauslunde Frihøjdekrav mellem bane og vej ved både overføringer og underføringer Skitseprojekt for broer, 3D fagmodeller for bane og broer Dele af det anvendte grundlag er beskrevet yderligere i afsnit 4, Forudsætninger.

9 NY BANE OVER VESTFYN 9 3 Sammenfatning Den vejtekniske beskrivelse omfatter beskrivelse af de konsekvenser den nye bane over Vestfyn har for vejene, når der samtidig skal tages hensyn til den kommende udvidelse af motorvejen over Vestfyn fra fire til seks spor. VVM-undersøgelsen omfatter tre linjeføringer benævnt: Forslag Syd, som har en linjeføring der forløber syd for den Fynske Motorvej med krydsning af denne ved Blommenslyst Forslag Nord, som har en linjeføring der forløber nord for den Fynske Motorvej med krydsning af denne ved Nørre Aaby Kombiforslaget, som er en kombination af Forslag Syd og Forslag Nord, med krydsning af motorvejen ved Koelbjergvej I det efterfølgende er vejomlægningerne for hver linjeføring beskrevet. 3.1 Forslag Syd I forbindelse med etableringen af forslag Syd for den nye bane over Vestfyn opretholdes alle veje uændret med undtagelse af: Tørvegyden, der afbrydes ved skæringen med banen, Industribuen, der afbrydes. Den del der ligger nord for banen forbindes i stedet med Nørregade, Gremmeløkkevej, der lukkes for biler, men opretholdes som stiforbindelse, Ålsbovej, der afbrydes ved banen, Kelstrup Skovvej, der lukkes for biler, men opretholdes som stiforbindelse, Derudover ombygges to tilslutningsanlæg i forbindelse med etableringen af den nye bane over Vestfyn.

10 10 NY BANE OVER VESTFYN 3.2 Forslag Nord I forbindelse med etableringen af forslag Nord for den nye bane over Vestfyn opretholdes alle veje uændret med undtagelse af: Tørvegyden, der afbrydes ved skæringen med banen, Gremmeløkkevej, der lukkes for biler, men opretholdes som stiforbindelse, Ålsbovej, der afbrydes ved banen, Kelstrup Skovvej, der lukkes for biler, men opretholdes som stiforbindelse, Korsebjergvej, der afbrydes ved skæringen med banen, Derudover ombygges fire tilslutningsanlæg i forbindelse med etableringen af den nye bane over Vestfyn. 3.3 Kombiforslaget I forbindelse med etableringen af Kombiforslaget for den nye bane over Vestfyn opretholdes alle veje uændret med undtagelse af: Tørvegyden, der afbrydes ved skæringen med banen, Industribuen, der afbrydes. Den del der ligger nord for banen forbindes i stedet med Nørregade, Gremmeløkkevej, der lukkes for biler, men opretholdes som stiforbindelse, Ålsbovej, der afbrydes ved banen, Koelbjergvej, der lukkes for biler, men opretholdes som stiforbindelse, Korsebjergvej, der afbrydes ved skæringen med banen, Derudover ombygges to tilslutningsanlæg i forbindelse med etableringen af den nye bane over Vestfyn.

11 NY BANE OVER VESTFYN 11 4 Forudsætninger I dette kapitel gennemgås de forudsætninger, der ligger til grund for udarbejdelsen af skitseprojektet for vejene på de enkelte banelinjer. Forudsætningerne kan både være generelle og element specifikke. Endvidere beskrives en række af de forudsætninger, der skal ligge til grund for projektet fremadrettet, men som ikke er projekteret i denne fase. 4.1 Vejregler Skitseprojekterne er udarbejdet ud fra gældende vejregler og vejregelforslag. 4.2 Dimensionsgivende køretøjer For vejanlæggene er de dimensionsgivende køretøjer: Rampekryds og ramperundkørsler: Sættevogn og modulvogntog Kryds i industriområder: Sættevogn og modulvogntog 4.3 Dimensionsgivende frihøjder I henhold til vejreglerne forudsættes følgende mindste frihøjder for skærende veje og stier: Motorveje og hovedlandeveje: 4,50 m + tillæg (denne frihøjde er anvendt generelt, så nedenstående frihøjde lavere frihøjde kun anvendes, hvor geometrien nødvendiggør det). Øvrige veje: 4,20 m + tillæg Gang- og cykelstier: 2,50 m + tillæg uden kørende adgang. Gang- og cykelstier: 2,80 m + tillæg med kørende adgang.

12 12 NY BANE OVER VESTFYN 4.4 Eksisterende forhold Det er en forudsætning for skitseprojektet, at der skal ske et så lille indgreb i det lokale vejnet som muligt. Derfor er skitseprojektet udarbejdet med henblik på at bevare de eksisterende veje. Det er også en forudsætning, at de eksisterende broer over eller under motorvejen i muligt omfang bevares. Længdeprofilerne for de skærende veje er derfor tilpasset disse bygværker. Banens længdeprofil er derfor i væsentligt omfang blevet defineret af de skærende veje. Nogle eksisterende vejbroer over motorvejen forudsættes dog hævet i udvidelsprojektet for motorvejen fra fire til seks spor (afsnit 4.5). 4.5 Anlægslov for udvidelse af motorvejen til seks spor Skitseprojekt for omlægningen af vejene er udarbejdet med udgangspunkt i, at udvidelsen af motorvej E20 fra fire til seks spor gennemføres som beskrevet i anlægsloven. Der er ved udarbejdelsen af anlægsoverslaget dog taget udgangspunkt i, at baneprojektet kan gennemføres uanset om udvidelsen af motorvejen er gennemført eller ikke bliver gennemført. 4.6 Tværsnit Der er ved valg af tværsnit for de enkelte veje sikret, at den omlagte vej ved passagen af den nye bane som minimum har samme tværsnit, som den eksisterende vej. I mange tilfælde er den nye omlagte vej og passagen af den nye bane gjort bredere end den eksisterende for ikke at reducere muligheden for i fremtiden at udvide den pågældende vej. Ved underføringer er det dog sikret, at der kan opsættes vejautoværn foran konstruktionen. dette har medført at tværsnittet gennem underføringen er udvidet. 4.7 Belægningsopbygning Der er i dette skitseprojekt ikke foretaget en belægningsdimensionering. Ved belægningsdimensioneringen skal der regnes med en levetid på 20 år. 4.8 Autoværn Der opsættes autoværn i nødvendigt omfang. Autoværn opsættes efter kravene beskrevet i vejreglerne.

13 NY BANE OVER VESTFYN 13 På vejene der føres under banen, opsættes der autoværn foran alle sidevægge/mellemunderstøtninger gennem bygværket. 4.9 Belysning Der etableres belysning i alle nye signalkryds, rundkørsler, stiunderføringer, samt vejanlæg indenfor byzone. Der etableres dog ikke belysning på stiunderføringer på rekreative stier Samkørselspladser Der etableres samkørselspladser ved alle tilslutningsanlæg. Samkørselspladserne er ikke vist i skitseprojektet Interimsforanstaltninger og trafikafvikling Der etableres som udgangspunkt interimsveje ved alle brosteder. Der er dog et antal broer hvor dette ikke kan lade sig gøre pga. tætheden til en bro over motorvejen. I disse tilfælde må den skærende vej lukkes mens den nye bro etableres Vendepladser Der skal etableres vendepladser ved alle afskårne veje Kapacitet Der er ikke gennemført kapacitetsberegninger på det udarbejdede projekt, bortset fra tilslutningsanlægget ved Odense Vest.

14 14 NY BANE OVER VESTFYN 5 Skitseprojektering Der er gennemført en skitseprojektering for alle veje og stier som skal etableres for hvert forslag til den nye bane over Vestfyn. Skitseprojekteringen er sket i en iterativ proces med både bane og konstruktioner, således at der er taget hensyn til disse og optimeret i forhold til dem. Skitseprojektet er udarbejdet med udgangspunkt i anlægslovprojektet for udvidelsen af motorvejen fra fire til seks spor. Hvor det har vist sig nødvendigt at ændre på udvidelsesprojektet, er kun den nødvendige ændring projekteret, hvorefter den pågældende del af udvidelsesprojektet er fjernet.

15 NY BANE OVER VESTFYN 15 6 Forslag Syd I dette kapitel gennemgås omlægningen af vejnettet på den sydlige bane. I det sidste afsnit gennemgås de ændringer og tilføjelser, der medtages i projektet, såfremt anlægslov-projektet for udvidelsen af motorvejen til seks spor ikke er gennemført inden anlæg af banen påbegyndes. Beskrivelsen foretages fra vest mod øst. 6.1 Veje og stier Etableringen af en ny højhastighedsbane i den sydlige linjeføring får følgende konsekvenser for vejnettet, hvor stationeringen henviser til banens stationering: st st st st st st Tørvegyden lukkes, idet vejen skal krydse tre forskellige banespor, hvis den skal opretholdes. Søndergaardsvej forlægges mod nord og føres under banen. Afbrudt Tørvegyden nord for banen tilsluttes forlagt Søndergaardsvej. Søndergaardsvej forlægges mod syd langs banen over en strækning på ca. 250 m hvor den tilsluttes Margaardvej. Margaardvej forlægges mod øst og føres over banen. Der etableres adgang til aflagt Margaardvej, hvorfra der er adgang til ejendommene langs forlagt Margaardvej. Assensvej føres under banen, og der etableres en dobbeltrettet sti langs vestsiden af Assensvej. st Indslevvej forlægges mod syd over en strækning på ca. 100 m. st Indslevvej føres under banen.

16 16 NY BANE OVER VESTFYN st st st st st st st st st st st st st st st st st Ejbykrog forlægges mod syd over en strækning på ca. 700 m idet banen ligger ovenpå eksisterende Ejbykrog. Nørregade hæves således at vejen føres over banen. Adgangsveje til ejendomme tilsluttes Nørregade. Industribuen forlægges langs nordsiden af banen og tilsluttes Nørregade i et T-kryds. Gremmeløkkevej afbrydes som vej, men opretholdes som sti. Stien etableres umiddelbart øst for eksisterende Gremmeløkkevej og føres under banen. Ejbyvej føres under banen. Hønnerupvej hæves en smule og føres over banen. Ålsbovej afbrydes. Rørupgyden føres under banen. Fortov/rabat på hver side af Rørupgyden føres med under banen. Gelstedvej hæves og føres over banen. Bogensevej føres over banen og de sydlige motorvejsramper forlægges mod nord og tilsluttes Bogensevej i et firbenet signalreguleret kryds, der hvor ramperne i dag tilsluttes Bogensevej. Middelfartvej med stier føres under banen. Roldvej føres under banen. Lille Roldvej føres under banen som gangsti med trapper på hver side af underføringen. Dette er samme udformning som Lille Roldvejs passage under motorvejen. Gadsbøllevej med fortove sænkes og føres under banen. Grøftebjergvej hæves og føres over banen. Koelbjergvej forlægges lidt mod øst og føres over banen. Søndersøvej hæves og føres over banen. De sydlige motorvejsramper ved Søndersøvej forlægges mod nord og tilsluttes Søndersøvej i et firbenet signalreguleret kryds umiddelbart nord for rampernes eksisterende tilslutning. Eksisterende adgangsvej til ejendomme vest for Søndersøvej forlægges mod syd og tilsluttes Søndersøvej i et T-kryds.

17 NY BANE OVER VESTFYN 17 st st st st st st st st st st st st st st Brønserudvænget forlægges mod nord over en strækning på ca. 650 m og føres direkte over i Kelstrupskovvej. Kelstrupskovvej afbrydes for biltrafik, men opretholdes som sti. Stien føres under banen. Der etableres en stiforbindelse over banen, der skaber forbindelse mellem rastpladsen og de grønne områder syd for banen. Stien føres over banen. Syrenvænget forlægges i den sydlige ende mod øst og tilsluttes Kelstrupvej. Langesøvej hæves og føres over banen. Der etableres ny adgangsvej til ejendommene øst for Langesøvej. Adgangsvejen tilsluttes Langesøvej i et T-kryds. Middelfartvej føres over banen. Middelfartvej etableres med enkeltrettet sti i hver side af vejen samt en bred midterrabat med svingspor. Bøllemosegyden føres over banen. Der etableres ny adgangsvej til ejendom øst for Bøllemosegyden, som tilsluttes Bøllemosegyden i et T-kryds. Spedsbjergvej forlægges mod nord over en strækning på ca. 900 m. Den nye bane føres over den eksisterende motorvej. Ravnebjerggyden føres over banen. Elmelundsvej hæves og føres over banen, og der etableres en dobbeltrettet sti langs østsiden af Elmelundsvej. Adgangsvejen til ejendommen øst for Elmelundsvej tilsluttes Elmelundsvej i et T-kryds. Ny rekreativ sti i Elmelundskoven føres under banen. Bavnedamvej sænkes og føres under banen, og der etableres en dobbeltrettet sti langs østsiden af Bavnedamvej. Ny rekreativ sti i Elmelundskoven føres under banen 6.2 Tilslutningsanlæg Forslag Syd for den nye bane over Vestfyn påvirker fem tilslutningsanlæg langs den fynske motorvej. Konsekvenserne for de enkelte anlæg er:

18 18 NY BANE OVER VESTFYN TSA 57 Nørre Aaby Tilslutningsanlægget ligger ved Assensvej. Tilslutningsanlægget er udformet som et S-anlæg, hvor de nordlige ramper er ombygget i forbindelse med udvidelsen af den fynske motorvej fra Lillebæltsbroen til Nørre Aaby. De sydlige ramper ombygges i udvidelsesprojektet, idet de gøres kortere og flyttes tættere på Assensvej. Det nye tilslutningsanlæg berøres ikke af den nye bane over Vestfyn. TSA 56 Ejby Tilslutningsanlægget ligger ved Nørregade. Tilslutningsanlægget er i dag udformet som et ruderanlæg med to firbenede kryds. I udvidelsesprojektet ombygges anlægget til et ruderanlæg med to rundkørsler. Det nye tilslutningsanlæg berøres ikke af den nye bane over Vestfyn. TSA 55 Aarup Tilslutningsanlægget ligger ved Bogensevej. Tilslutningsanlægget er i dag udformet som et ruderanlæg med to firbenede kryds. I udvidelsesprojektet ombygges anlægget til et ruderanlæg med to rundkørsler. De nordlige ramper berøres ikke af den nye bane. De sydlige ramper ombygges, idet der ikke er plads til at forlægge ramperne mod syd og ej heller etablere en rundkørsel ved deres tilslutning til Bogensevej. Ramperne flyttes derfor mod nord til en placering tæt på motorvejen og tilsluttes Bogensevej i et firbenet signalreguleret kryds. I anlægsoverslaget for den nye bane medtages mulighed for, at der på broen kan etableres højresvingsbane fra Bogensevej ned på den sydøstlige tilfartsrampe. Banen kommer så tæt på de sydlige ramper op mod Bogensevej, at der skal etableres støttevægge mellem ramperne og banen. TSA 54 Vissenbjerg Tilslutningsanlægget ligger ved Søndersøvej. Tilslutningsanlægget er i dag udformet som et ruderanlæg med to firbenede kryds. I udvidelsesprojektet ombygges anlægget til et modificeret ruderanlæg med to rundkørsler, hvor kun den nordøstlige rampe tilsluttes rundkørslen, mens den nordvestlige rampe bevarer sit nuværende T-kryds ved tilslutningen med Søndersøvej. De nordlige ramper berøres ikke af den nye bane. De sydlige ramper ombygges, idet der ikke er plads til at forlægge ramperne mod syd og ej heller etablere en rundkørsel ved deres tilslutning til Bogensevej. Ramperne flyttes derfor mod nord til en

19 NY BANE OVER VESTFYN 19 placering tæt på motorvejen og tilsluttes Bogensevej i et firbenet signalreguleret kryds. I anlægsoverslaget for den nye bane medtages mulighed for, at der på broen kan etableres højresvingsbane fra Søndersøvej ned på den sydøstlige tilfartsrampe. Banen kommer så tæt på de sydlige ramper op mod Søndersøvej, at der skal etableres støttevægge mellem ramperne og banen. TSA 53 Odense Vest Tilslutningsanlægget ligger ved Middelfartvej. Tilslutningsanlægget er udformet, som et modificeret ruderanlæg, hvor den nordvestlige tilkørselsrampe kun har forbindelse mod øst. Der er i dag enkeltrettede stier langs Middelfartvej og der er midterrabat på Middelfartvej gennem hele tilslutningsanlægget. I udvidelsesprojektet forlægges de nordlige ramper lidt og tilsluttes Middelfartvej i en rundkørsel. De sydlige ramper ændres, idet de udformes som et halvt B-anlæg, hvor den sydlige frakørselsrampe føres under Middelfartvej, før den føres op til Middelfartvej på dennes syd side. Den sydlige tilkørselsrampe lægges uden på frakørselsrampen. De enkeltrettede stier langs Middelfartvej samles gennem anlægget til en dobbeltrettet sti, der løber langs sydsiden af Middelfartvej. Øst og vest for ramperne føres den nordlige sti i en tunnel under Middelfartvej, mens den dobbeltrettede sti føres under ramperne i to stitunneler. Det nye tilslutningsanlæg berøres ikke af den nye bane. 6.3 Rundkørsler og kryds Der etableres ikke nye rundkørsler på vejanlægget i forbindelse med den nye bane over Vestfyn. I udvidelsesprojektet for motorvejen ombygges en stor del af rampekrydsene dog til rundkørsler. Der etableres følgende nye signalanlæg i forbindelse med den nye bane: Sydligt rampekryds ved Bogensevej firbenet Sydligt rampekryds ved Søndersøvej firbenet Disse rampekryds erstatter rundkørsler, der etableres i udvidelsesprojektet. 6.4 Stier Udover de i afsnit 6.1 og 6.2 beskrevne omlægninger af stinettet omlægges eksisterende og der etableres nye stier i Elmelundskoven vest for Odense.

20 20 NY BANE OVER VESTFYN 6.5 Samkørselspladser og rastepladser Der etableres samkørselspladser ved alle tilslutningsanlæg. Den endelige placering og udformning planlægges i detailprojekteringsfasen. Der etableres ikke nye rastepladser i forbindelse med den nye bane. Derimod etableres der stiforbindelse på tværs af den nye bane ved rasteanlæg Kildebjerg Syd. 6.6 Interimsveje og trafikafvikling For at sikre trafikafviklingen og tilgængeligheden i anlægsfasen etableres der interimsveje ved alle broer, hvis det er muligt. Ved de broer, der ligger meget tæt på den eksisterende motorvej er det dog ikke muligt alle steder at etablere interimsvej, idet de to broer - eksisterende MV og ny bane ligger for tæt på hinanden. Hvor det ikke er muligt at etablere interimsveje foreslås det, at broerne etableres tidsforskudt således, at nabovejen er åben for trafik, mens den aktuelle bro bygges. Der etableres interimsvej på følgende veje: Søndergaardsvej Assensvej Nørregade Bogensevej Middelfartvej Langesøvej Middelfartvej Bøllemosegyden Motorvejen (Mellem Spedsbjergvej og Ravnebjerggyden) Ravnebjerggyden Elmelundsvej Bavnedamvej Alle tilslutningsanlæg med undtagelse af TSA 54 Vissenbjerg, kan således holdes åben i hele anlægsperioden. Ved TSA 54 vurderes omvejskørslen til henholdsvis TSA 55 og 53 dog at være acceptabel. 6.7 Jord Der er udarbejdet 3D jordberegninger for både bane og vej og de beskrives samlet i dette afsnit. Mængderne ligger til grund for overslagene. For nærmere beskrivelse af forhold for jordbærende konstruktioner som er særligt gældende for dæmningsanlæg for en jernbane henvises til den Banetekniske beskrivelse. Forslag Syd

21 NY BANE OVER VESTFYN 21 Afgraves og indbygges 1,3 mio m³ Afgraves og udsættes 3,1 mio m³ Blødbund 0,9 mio m³ Samlet udsætning 4,0 mio m³ Der er samlet set tale om betydelige mængder jord og blødbund, der skal bortskaffes. Derudover skal der skaffes en tilsvarende mængde friktionsfyld til erstatning for den afgravede blødbund. I den videre planlægning af projektet er det derfor væsentligt, at der holdes opmærksomhed mod dette jordoverskud, idet det bør være en væsentlig styringsparameter for, hvorledes entrepriserne sammenstykkes og udbydes. Det har endvidere også stor betydning for hvor store arealer, der skal eksproprieres både permanent og midlertidigt. I det videre arbejde bliver det også væsentligt at få undersøgt, om noget af den afgravede jord har en sådan kvalitet, at det kan erstatte noget af den jord, der ellers ville skulle skaffes fra grusgrave. Det drejer sig både om bundsikrings sand og den friktionsjord, der skal erstatte blødbunden. For at danne et billede af, hvorledes de store mængder jord kan bortskaffes er der udarbejdet en simpel massekurve for banens hovedtrace, der giver et godt billede af, hvor jorden afgraves og, hvor den indbygges og dermed også, hvor jordoverskuddet genereres. På baggrund af massekurven er det vurderet, hvor jorden kan udsættes, når der tages højde for, at flytteafstandene skal holdes nede. Det er anslået, at der i området mellem bane og motorvej, hvor disse ligger forholdsvis tæt på hinanden, kan udsættes ca. 1 mio m³. Der skal derfor skaffes plads til ca. 3,0 mio m³ jord og blødbund på arealer, der skal eksproprieres til formålet. 6.8 Anlægsteknisk beskrivelse For at kunne gennemføre et så stort anlægsarbejde, som den nye bane over Vestfyn er det væsentligt, at anlægsarbejderne planlægges for at minimere omkostningerne og sikre, at naboer og trafikanter m.fl generes så lidt som muligt Trafikafvikling Som beskrevet i afsnit 6.6 planlægges det, at der etableres interimsveje ved alle broarbejdssteder, hvor det er muligt. Dette er dog ikke muligt alle steder og på strækningen fra Ejby til Vissenbjerg er det kun få veje, der kan etableres interimsveje ved. Derfor er det væsentligt, at broarbejderne planlægges rigtigt. En løsning kunne være at dele broarbejderne op, så hver anden bro bygges først og de resterende broer ikke må påbegyndes før de første broer er åbnet for trafik. Herved vil der til stadighed være en bro i nærheden, der sikrer, at omvejskørslerne ikke bliver for store.

22 22 NY BANE OVER VESTFYN Ved skæringen med motorvejen etableres en interimsmotorvej, der etableres med så stor kapacitet som muligt, således at den får så lille indflydelse på motorvejens samlede kapacitet som muligt. Det vurderes, at interimsmotorvejen kan etableres med en skiltet hastighed på 80 km/t Anlægslogistik Normalt når store motorveje og baneanlæg etableres følges en bestemt fremgangsmåde, der sikrer en optimal logistik for anlægsarbejderne. Først etableres alle broerne og de tilhørende skærende veje etableres. Herved kan trafikken flyttes over på disse og det gennemgående banetrace kan etableres som en stor arbejdsplads, der muliggør at jordarbejderne kan udføres på langs af traceet uden at genere den øvrige trafik. Når jordarbejdet er færdigt kan sporarbejderne gennemføres, hvorefter det banetekniske arbejde kan gennemføres af hhv. EP og SP. Ved den nye bane over Vestfyn bliver det sandsynligvis af væsentlig betydning, at broerne kommer i gang så hurtigt som muligt, idet jordarbejderne på banen er så store, at disse også skal i gang for at sikre, anlægsperioden ikke bliver for lang. Dette skal bl.a. sammenholdes med, at strækningen er lang, og der skal bygges mange broer. Det er ikke sikkert, at det er muligt at sætte så meget i gang på en gang. Derfor skal rækkefølgen af entrepriserne planlægges, så der tages mest mulig hensyn til den samlede tidsplan. 6.9 MV-udvidelsesprojektet er ikke gennemført Det udarbejdede skitseprojekt for vej tager udgangspunkt i, at udvidelsesprojektet for den fynske motorvej er gennemført eller gennemføres samtidig med den nye bane over Vestfyn. Hvis udvidelsesprojektet for motorvejen ikke gennemføres skal en del af de eksisterende tilslutningsanlæg bygges om. TSA 57 Nørre Aaby De eksisterende sydlige ramper gennemskæres af den nye bane. Disse ramper skal derfor omlægges og det vil være naturligt at omlægge dem som det er skitseret i udvidelsesprojektet, hvor de forlægges væk fra banen. TSA 56 Ejby TSA 55 Aarup De eksisterende ramper berøres ikke af baneprojektet. De eksisterende ramper kan genanvendes med mindre justeringer i det sydlige rampekryds. TSA 54 Vissenbjerg De eksisterende ramper genanvendes. Dog skal de flyttes lidt tættere på motorvejen op mod Søndersøvej og der skal etableres et nyt firbenet rampekryds. TSA 53 Odense Vest De eksisterende ramper berøres ikke af baneprojektet.

23 NY BANE OVER VESTFYN 23 7 Forslag Nord I dette kapitel gennemgås omlægningen af vejnettet på den nordlige bane. I det sidste afsnit gennemgås de ændringer og tilføjelser, der medtages i projektet, såfremt anlægslov-projektet for udvidelsen af motorvejen til seks spor ikke er gennemført inden anlæg af banen påbegyndes. Beskrivelsen foretages fra vest mod øst. 7.1 Veje st st st st st st st st Tørvegyden lukkes, idet vejen skal krydse tre forskellige banespor, hvis den skal opretholdes. Søndergaardsvej forlægges mod nord og føres under banen. Afbrudt Tørvegyden nord for banen tilsluttes forlagt Søndergaardsvej. Søndergaardsvej forlægges mod nord over en strækning på ca. 100 m hvor den tilsluttes Margaardvej. Adgangsvejen til ejendommen nord for Søndergaardsvej tilsluttes Søndergaardsvej. Margaardsvej forlægges mod øst og føres over banen. Assensvej hæves og føres over banen, og der etableres en dobbeltrettet sti langs vestsiden af Assensvej. Motorvejsrampen ved Assensvej forlægges mod syd langs banen og tilpasses motorvejsudvidelsesprojektet samt tilsluttes Assensvej. Den nye bane føres under den eksisterende motorvej og under den kilen til den sydvestlige frafartsrampe. Indslevvej føres under banen. Frihøjden reduceres til 4,33m.

24 24 NY BANE OVER VESTFYN st st st st st st st Nørregade hæves og føres over banen. Motorvejsramperne nord for motorvejen ved Nørregade forlægges mod syd og tilsluttes Nørregade i et signalreguleret kryds. Gremmeløkkevej afbrydes som vej, men opretholdes som sti. Stien etableres umiddelbart øst for eksisterende Gremmeløkkevej og føres under banen. Ejbyvej føres under banen. Hønnerupvej hæves lidt og føres over banen. Rørupgyden føres under banen, samt fortovet /rabatten på hver side af Rørupgyden under eksisterende motorvej føres med under banen. Gelstedvej hæves og føres over banen. Bogensevej hæves og føres over banen. Broen nedrives og der etableres en ny bro. De nordlige motorvejsramper flyttes mod syd og tilsluttes Bogensevej i et signalreguleret kryds tæt på motorvejen. Endvidere er det en forudsætning i udvidelsesprojektet for motorvejen at den eksisterende bro over motorvejen erstattes af en ny. st st st st st st st st st Middelfartvej med stier føres under banen. Roldvej føres under banen. Lille Roldvej føres under banen som gangsti med trapper på hver side af underføringen. Dette er samme udformning som Lille Roldvejs passage under motorvejen. Luhøjvej forlægges nord for banen over en strækning på ca. 600m og tilsluttes Gadsbøllevej nord for banen. Gadsbøllevej med fortove sænkes og føres under banen. Grøftebjergvej hæves og føres over banen. Adgangsvej til ejendomme øst for Grøftebjergvej forlægges lidt mod nord og tilsluttes Grøftebjergvej Bøgebjerglund forlægges nord for banen over en strækning på ca. 300m og tilsluttes Koelbjergvej. Koelbjergvej føres over banen. Søndersøvej hæves og føres over banen. Den nordøstlige motorvejsrampe forlægges mod nord og den norsøstlige rampe

25 NY BANE OVER VESTFYN 25 forlægges mod syd og de tilsluttes Søndersøvej i et signalreguleret kryds. st st st st st st st st st st st st Brønserudvænget forlægges mod nord over en strækning på ca. 650 m og føres direkte over i Kelstrupskovvej. Kelstrupskovvej afbrydes for biltrafik, men opretholdes som sti. Stien forlægges mod øst og føres over banen. Der etableres en stiforbindelse under banen, der skaber forbindelse mellem rastpladsen og de grønne områder nord for banen. Stien føres under banen. Langesøvej føres under banen. Adgangsvejen til rastepladsen forlægges og placeres syd for banen hvor den tilsluttes Langesøvej. Middelfartvej føres over banen. Middelfartvej etableres med enkeltrettet sti i hver side af vejen samt en bred midterrabat med svingbaner. I motorvejsudvidelsesprojektet etableres en dobbeltrettet sti gennem tilslutningsanlægget, hvor den nordlige enkeltrettede sti føres under Middelfartvej øst og vest for rampekrydsene. Den østlige stiunderføring flyttes i forbindelse med baneprojektet længere mod vest, således, at de enkeltrettede stier føre med over banen. Spedsbjergvej hæves og føres over banen. Spedsbjergvænget forlægges mod nord og tilsluttes Spedsbjergvej. Ravnebjerggyden føres over banen. Elmelundsvej hæves og føres over banen, og der etableres en dobbeltrettet sti langs østsiden af Elmelundsvej. Adgangsvejen til ejendommen øst for Elmelundsvej tilsluttes Elmelundsvej i et T-kryds. Ny rekreativ sti i Elmelundskoven føres under banen. Bavnedamvej sænkes og føres under banen, og der etableres en dobbeltrettet sti langs østsiden af Bavnedamvej. Ny rekreativ sti i Elmelundskoven føres under banen 7.2 Tilslutningsanlæg Forslag Nord for den nye bane over Vestfyn påvirker fem tilslutningsanlæg langs den fynske motorvej. Konsekvenserne for de enkelte anlæg er:

26 26 NY BANE OVER VESTFYN TSA 57 Nørre Aaby Tilslutningsanlægget ligger ved Assensvej. Tilslutningsanlægget er udformet som et S-anlæg, hvor de nordlige ramper er ombygget i forbindelse med udvidelsen af den fynske motorvej fra Lillebæltsbroen til Nørre Aaby. De sydlige ramper ombygges i udvidelsesprojektet, idet de gøres kortere og flyttes tættere på Assensvej. Det nye tilslutningsanlæg berøres kun i begrænset omfang af den nye bane over Vestfyn, idet de sydlige ramper forlægges lidt mod syd ved tilslutningen til Assensvej. I anlægsoverslaget for den nye bane medtages mulighed for, at der på broen kan etableres venstresvingsbane fra Assensvej ned på den sydøstlige tilfartsrampe. TSA 56 Ejby Tilslutningsanlægget ligger ved Nørregade. Tilslutningsanlægget er i dag udformet som et ruderanlæg med to firbenede kryds. I udvidelsesprojektet ombygges anlægget til et ruderanlæg med to rundkørsler. De sydlige ramper berøres ikke af den nye bane. De nordlige ramper ombygges, idet der ikke er plads til at forlægge ramperne mod nord og ej heller etablere en rundkørsel ved deres tilslutning til Nørregade. Ramperne flyttes derfor mod syd til en placering tæt på motorvejen og tilsluttes Nørregade i et firbenet signalreguleret kryds. I anlægsoverslaget for den nye bane medtages mulighed for, at der på broen der fører Nørregade over banen kan etableres højresvingsbane til den nordvestlige tilfartsrampe. Banen kommer så tæt på de sydlige ramper op mod Nørregade, at der skal etableres støttevægge mellem ramperne og banen. TSA 55 Aarup Tilslutningsanlægget ligger ved Bogensevej. Tilslutningsanlægget er i dag udformet som et ruderanlæg med to firbenede kryds. I udvidelsesprojektet ombygges anlægget til et ruderanlæg med to rundkørsler. Endvidere forudsættes det i udvidelsesprojektet, at broen, der fører Bogensevej over skal udskiftes. De sydlige ramper berøres ikke af den nye bane. De nordlige ramper ombygges, idet der ikke er plads til at forlægge ramperne mod nord og ej heller etablere en rundkørsel ved deres tilslutning til Bogensevej. Ramperne flyttes derfor mod syd til en placering tæt på motorvejen og tilsluttes Bogensevej i et firbenet signalreguleret kryds. I anlægsoverslaget for den nye bane medtages mulighed for, at der på broen der fører Bogensevej over den nye bane kan etableres højresvingsbane til den nordvestlige tilfartsrampe, samt at der på broen der fører Bogense-

27 NY BANE OVER VESTFYN 27 vej over motorvejen kan etableres venstresvingsbane til den nordvestlige tilfartsrampe. Banen kommer så tæt på de sydlige ramper op mod Bogensevej, at der skal etableres støttevægge mellem ramperne og banen. TSA 54 Vissenbjerg Tilslutningsanlægget ligger ved Søndersøvej. Tilslutningsanlægget er i dag udformet som et ruderanlæg med to firbenede kryds. I udvidelsesprojektet ombygges anlægget til et modificeret ruderanlæg med to rundkørsler, hvor kun den nordøstlige rampe tilsluttes rundkørslen, mens den nordvestlige rampe bevarer sit nuværende T-kryds ved tilslutningen med Søndersøvej. De sydlige ramper berøres ikke af den nye bane. De nordlige ramper ombygges, idet der ikke er plads til at forlægge den nordøstlige rampe så langt nord og etablere en rundkørsel ved dens tilslutning til Søndersøvej. Rampen flyttes derfor mod syd til en placering umiddelbart syd for banen og den nordvestlige rampe forlægges, mod nord og tilsluttes samme kryds, der derfor etableres som et firbenet signalreguleret kryds. I anlægsoverslaget for den nye bane medtages mulighed for, at der på broen der fører Søndersøvej over banen kan etableres højresvingsbane til den nordvestlige tilfartsrampe. TSA 53 Odense Vest Tilslutningsanlægget ligger ved Middelfartvej. Tilslutningsanlægget er udformet, som et modificeret ruderanlæg, hvor den nordvestlige tilkørselsrampe kun har forbindelse mod øst. Der er i dag enkeltrettede stier langs Middelfartvej og der er midterrabat på Middelfartvej gennem hele tilslutningsanlægget. I udvidelsesprojektet forlægges de nordlige ramper lidt og tilsluttes Middelfartvej i en rundkørsel. De sydlige ramper ændres, idet de udformes som et halvt B-anlæg, hvor den sydlige frakørselsrampe føres under Middelfartvej, før den føres op til Middelfartvej på dennes syd side. Den sydlige tilkørselsrampe lægges uden på frakørselsrampen. De enkeltrettede stier langs Middelfartvej samles gennem anlægget til en dobbeltrettet sti, der løber langs sydsiden af Middelfartvej. Øst og vest for ramperne føres den nordlige sti i en tunnel under Middelfartvej, mens den dobbeltrettede sti føres under ramperne i to stitunneler. Det nye tilslutningsanlæg berøres ikke af den nye bane.

28 28 NY BANE OVER VESTFYN 7.3 Rundkørsler og kryds Der etableres ikke nye rundkørsler på vejanlægget i forbindelse med den nye bane over Vestfyn. I udvidelsesprojektet for motorvejen ombygges en stor del af rampekrydsene dog til rundkørsler. Der etableres følgende nye signalanlæg i forbindelse med den nye bane: Sydligt rampekryds ved Assensvej trebenet Nordligt rampekryds ved Nørregade firbenet Nordligt rampekryds ved Bogensevej firbenet Nordligtrampekryds ved Søndersøvej firbenet Disse rampekryds erstatter rundkørsler, der etableres i udvidelsesprojektet. 7.4 Stier Udover de i afsnit 7.1 og 7.2 beskrevne omlægninger af stinettet omlægges eksisterende og der etableres nye stier i Elmelundskoven vest for Odense. 7.5 Samkørselspladser og rastepladser Der etableres samkørselspladser ved alle tilslutningsanlæg. Den endelige placering og udformning planlægges i detailprojekteringsfasen. Der etableres ikke nye rastepladser i forbindelse med den nye bane. Derimod etableres der stiforbindelse på tværs af den nye bane ved rasteanlæg Kildebjerg Nord. 7.6 Interimsveje og trafikafvikling For at sikre trafikafviklingen og tilgængeligheden i anlægsfasen etableres der interimsveje ved alle broer, hvis det er muligt. Ved de broer, der ligger meget tæt på den eksisterende motorvej er det dog ikke muligt alle steder at etablere interimsvej, idet de to broer - eksisterende MV og ny bane ligger for tæt på hinanden. Hvor det ikke er muligt at etablere interimsveje foreslås det, at broerne etableres tidsforskudt således, at nabovejen er åben for trafik, mens den aktuelle bro bygges. Der etableres interimsvej på følgende veje: Søndergaardsvej Assensvej Motorvejen Nørregade

29 NY BANE OVER VESTFYN 29 Bogensevej Middelfartvej Søndersøvej Langesøvej Middelfartvej Spedsbjergvej Elmelundsvej Bavnedamvej Alle tilslutningsanlæg kan således holdes åben i hele anlægsperioden. 7.7 Jord Der er udarbejdet 3D jordberegninger for både bane og vej og de beskrives samlet i dette afsnit. Mængderne ligger til grund for overslagene. For nærmere beskrivelse af forhold for jordbærende konstruktioner som er særligt gældende for dæmningsanlæg for en jernbane henvises til den Banetekniske beskrivelse. Forslag Nord Afgraves og indbygges 1,4 mio m³ Afgraves og udsættes 3,2 mio m³ Blødbund 0,9 mio m³ Samlet udsætning 4,1 mio m³ Der er samlet set tale om betydelige mængder jord og blødbund, der skal bortskaffes. Derudover skal der skaffes en tilsvarende mængde friktionsfyld til erstatning for den afgravede blødbund. I den videre planlægning af projektet er det derfor væsentligt, at der holdes opmærksomhed mod dette jordoverskud, idet det bør være en væsentlig styringsparameter for, hvorledes entrepriserne sammenstykkes og udbydes. Det har endvidere også stor betydning for hvor store arealer, der skal eksproprieres både permanent og midlertidigt. I det videre arbejde bliver det også væsentligt at få undersøgt, om noget af den afgravede jord har en sådan kvalitet, at det kan erstatte noget af den jord, der ellers ville skulle skaffes fra grusgrave. Det drejer sig både om bundsikrings sand og den friktionsjord, der skal erstatte blødbunden. For at danne et billede af, hvorledes de store mængder jord kan bortskaffes er der udarbejdet en simpel massekurve for banens hovedtrace, der giver et godt billede af, hvor jorden afgraves og, hvor den indbygges og dermed også, hvor jordoverskuddet genereres. På baggrund af massekurven er det vurderet, hvor jorden kan udsættes, når der tages højde for, at flytteafstandene skal holdes nede.

30 30 NY BANE OVER VESTFYN Det er anslået, at der i området mellem bane og motorvej, hvor disse ligger forholdsvis tæt på hinanden, kan udsættes ca. 1 mio m³. Der skal derfor skaffes plads til ca. 3,1 mio m³ jord og blødbund på arealer, der skal eksproprieres til formålet. 7.8 Anlægsteknisk beskrivelse For at kunne gennemføre et så stort anlægsarbejde, som den nye bane over Vestfyn er det væsentligt, at anlægsarbejderne planlægges for at minimere omkostningerne og sikre, at naboer og trafikanter m.fl generes så lidt som muligt Trafikafvikling Som beskrevet i afsnit 6.6 planlægges det, at der etableres interimsveje ved alle broarbejdssteder, hvor det er muligt. Dette er dog ikke muligt alle steder og på strækningen fra Ejby til Vissenbjerg er det kun få veje, der kan etableres interimsveje ved. Derfor er det væsentligt, at broarbejderne planlægges rigtigt. En løsning kunne være at dele broarbejderne op, så hver anden bro bygges først og de resterende broer ikke må påbegyndes før de første broer er åbnet for trafik. Herved vil der til stadighed være en bro i nærheden, der sikrer, at omvejskørslerne ikke bliver for store. Ved skæringen med motorvejen etableres en interimsmotorvej, der etableres med så stor kapacitet som muligt, således at den får så lille indflydelse på motorvejens samlede kapacitet som muligt. Det vurderes, at interimsmotorvejen kan etableres med en skiltet hastighed på 80 km/t Anlægslogistik Normalt når store motorveje og baneanlæg etableres følges en bestemt fremgangsmåde, der sikrer en optimal logistik for anlægsarbejderne. Først etableres alle broerne og de tilhørende skærende veje etableres. Herved kan trafikken flyttes over på disse og det gennemgående banetrace kan etableres som en stor arbejdsplads, der muliggør at jordarbejderne kan udføres på langs af traceet uden at genere den øvrige trafik. Når jordarbejdet er færdigt kan sporarbejderne gennemføres, hvorefter det banetekniske arbejde kan gennemføres af hhv. EP og SP. Ved den nye bane over Vestfyn bliver det sandsynligvis af væsentlig betydning, at broerne kommer i gang så hurtigt som muligt, idet jordarbejderne på banen er så store, at disse også skal i gang for at sikre, anlægsperioden ikke bliver for lang. Dette skal bl.a. sammenholdes med, at strækningen er lang, og der skal bygges mange broer. Det er ikke sikkert, at det er muligt at sætte så meget i gang på en gang. Derfor skal rækkefølgen af entrepriserne planlægges, så der tages mest mulig hensyn til den samlede tidsplan. 7.9 MV-udvidelsesprojektet er ikke gennemført Det udarbejdede skitseprojekt for vej tager udgangspunkt i, at udvidelsesprojektet for den fynske motorvej er gennemført eller gennemføres samtidig med den nye

31 NY BANE OVER VESTFYN 31 bane over Vestfyn. Hvis udvidelsesprojektet for motorvejen ikke gennemføres skal en del af de eksisterende tilslutningsanlæg bygges om. TSA 57 Nørre Aaby De eksisterende sydlige ramper gennemskæres af den nye bane ved deres tilslutning med Assensvej. Disse ramper skal derfor omlægges som beskrevet i afsnit 7.2. TSA 56 Ejby TSA 55 Aarup De eksisterende ramper berøres ikke af baneprojektet. De eksisterende ramper kan genanvendes. TSA 54 Vissenbjerg De eksisterende ramper berøres ikke af baneprojektet. TSA 53 Odense Vest De eksisterende ramper berøres ikke af baneprojektet.

32 32 NY BANE OVER VESTFYN 8 Kombiforslaget I dette kapitel gennemgås omlægningen af vejnettet på kombiforslaget for den nye bane. I det sidste afsnit gennemgås de ændringer og tilføjelser, der medtages i projektet, såfremt anlægslov-projektet for udvidelsen af motorvejen til seks spor ikke er gennemført inden anlæg af banen påbegyndes. Beskrivelsen foretages fra vest mod øst. 8.1 Veje Etableringen af en ny højhastighedsbane i kombiforslagets linjeføring får følgende konsekvenser for vejnettet, hvor stationeringen henviser til banens stationering: st st st st st st st st Tørvegyden lukkes, idet vejen skal krydse tre forskellige banespor, hvis den skal opretholdes. Søndergaardsvej forlægges mod nord og føres under banen. Afbrudt Tørvegyden nord for banen tilsluttes forlagt Søndergaardsvej. Søndergaardsvej forlægges mod syd langs banen over en strækning på ca. 250 m hvor den tilsluttes Margaardvej. Margaardvej forlægges mod øst og føres over banen. Der etableres adgang til aflagt Margaardvej, hvorfra der er adgang til ejendommene langs forlagt Margaardvej. Assensvej føres under banen, og der etableres en dobbeltrettet sti langs vestsiden af Assensvej. Indslevvej forlægges mod syd over en strækning på ca. 100 m idet afbryder eksisterende Indslevvej. Indslevvej føres under banen.

33 NY BANE OVER VESTFYN 33 st st st st st st st st st st st st st st st st st st Ejbykrog forlægges mod syd over en strækning på ca. 700 m idet banen ligger ovenpå eksisterende Ejbykrog. Nørregade hæves således at vejen føres over banen. Adgangsveje til ejendomme tilsluttes Nørregade. Industribuen forlægges langs nordsiden af banen og tilsluttes Nørregade i et T-kryds. Gremmeløkkevej afbrydes som vej, men opretholdes som sti. Stien etableres umiddelbart øst for eksisterende Gremmeløkkevej og føres under banen. Ejbyvej føres under banen. Hønnerupvej hæves en smule og føres over banen. Ålsbovej afbrydes. Rørupgyden føres over banen. Fortov/rabat på hver side af Rørupgyden føres med over banen. Gelstedvej føres over banen. Ny Hækkebøllevej afbrydes. Bogensevej føres over banen og de sydlige motorvejsramper forlægges mod nord og tilsluttes Bogensevej i et firbenet signalreguleret kryds, der hvor ramperne i dag tilsluttes Bogensevej. Middelfartvej med stier føres under banen. Roldvej føres under banen. Lille Roldvej føres under banen som gangsti med trapper på hver side af underføringen. Dette er samme udformning som Lille Roldvejs passage under motorvejen Gadsbøllevej med fortove sænkes og føres under banen, Grøftebjergvej hæves og føres over banen. Den nye bane føres i en 430 m lang tunnel under motorvejen. Koelbjergvej afbrydes for biltrafik men opretholdes som sti. Den eksisterende bro over motorvejen nedrives i forbindelse med bane projektet og der etableres en ny stibro. Stien forlægges lidt mod øst i forhold til den eksisterende vej. Forlægningen sker over en strækning på ca. 250 m.

34 34 NY BANE OVER VESTFYN st st st st st st st st st st st st st st Søndersøvej hæves og føres over banen. Den nordøstlige motorvejsrampe forlægges mod nord og den norsøstlige rampe forlægges mod syd og de tilsluttes Søndersøvej i et signalreguleret kryds. Andebøllevej forlægges mod syd, hæves og tilsluttes Søndersøvej. Brønserudvænget forlægges mod nord, hæves og tilsluttes Søndersøvej. Kelstrupskovvej hæves en smule og føres over banen. Der etableres en stiforbindelse under banen, der skaber forbindelse mellem rastpladsen og de grønne områder nord for banen. Stien føres under banen. Langesøvej føres under banen. Adgangsvejen til rastepladsen forlægges og placeres syd for banen hvor den tilsluttes Langesøvej. Middelfartvej føres over banen. Middelfartvej etableres med enkeltrettet sti i hver side af vejen samt en bred midterrabat med svingspor. I motorvejsudvidelsesprojektet etableres en dobbeltrettet sti gennem tilslutningsanlægget, hvor den nordlige enkeltrettede sti føres under Middelfartvej øst og vest for rampekrydsene. Den østlige stiunderføring flyttes i forbindelse med baneprojektet længere mod vest, således, at de enkeltrettede stier føre med over banen. Spedsbjergvej hæves og føres over banen. Spedsbjergvænget forlægges mod nord og tilsluttes Spedsbjergvej. Ravnebjerggyden føres over banen. Elmelundsvej hæves og føres over banen, og der etableres en dobbeltrettet sti langs østsiden af Elmelundsvej. Adgangsvejen til ejendommen øst for Elmelundsvej tilsluttes Elmelundsvej i et T-kryds. Ny rekreativ sti i Elmelundskoven føres under banen. Bavnedamvej sænkes og føres under banen, og der etableres en dobbeltrettet sti langs østsiden af Bavnedamvej. Ny rekreativ sti i Elmelundskoven føres under banen.

35 NY BANE OVER VESTFYN Tilslutningsanlæg Kombiforslaget for den nye bane over Vestfyn påvirker fem tilslutningsanlæg langs den fynske motorvej. Konsekvenserne for de enkelte anlæg er: TSA 57 Nørre Aaby Tilslutningsanlægget ligger ved Assensvej. Tilslutningsanlægget er udformet som et S-anlæg, hvor de nordlige ramper er ombygget i forbindelse med udvidelsen af den fynske motorvej fra Lillebæltsbroen til Nørre Aaby. De sydlige ramper ombygges i udvidelsesprojektet, idet de gøres kortere og flyttes tættere på Assensvej. Det nye tilslutningsanlæg berøres ikke af den nye bane over Vestfyn. TSA 56 Ejby Tilslutningsanlægget ligger ved Nørregade. Tilslutningsanlægget er i dag udformet som et ruderanlæg med to firbenede kryds. I udvidelsesprojektet ombygges anlægget til et ruderanlæg med to rundkørsler. Det nye tilslutningsanlæg berøres ikke af den nye bane over Vestfyn. TSA 55 Aarup Tilslutningsanlægget ligger ved Bogensevej. Tilslutningsanlægget er i dag udformet som et ruderanlæg med to firbenede kryds. I udvidelsesprojektet ombygges anlægget til et ruderanlæg med to rundkørsler. De nordlige ramper berøres ikke af den nye bane. De sydlige ramper ombygges, idet der ikke er plads til at forlægge ramperne mod syd og ej heller etablere en rundkørsel ved deres tilslutning til Bogensevej. Ramperne flyttes derfor mod nord til en placering tæt på motorvejen og tilsluttes Bogensevej i et firbenet signalreguleret kryds. I anlægsoverslaget for den nye bane medtages mulighed for, at der på broen, der fører Bogensevej over banen, kan etableres højresvingsbane til den sydøstlige tilfartsrampe. TSA 54 Vissenbjerg Tilslutningsanlægget ligger ved Søndersøvej. Tilslutningsanlægget er i dag udformet som et ruderanlæg med to firbenede kryds. I udvidelsesprojektet ombygges anlægget til et modificeret ruderanlæg med to rundkørsler, hvor kun den nordøstlige rampe tilsluttes rundkørslen, mens den nordvestlige rampe bevarer sit nuværende T-kryds ved tilslutningen med Søndersøvej. De sydlige ramper berøres ikke af den nye bane. De nordlige ramper ombygges, idet der ikke er plads til at forlægge den

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn Dato 12. marts 2015 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon Dokument 15/03755-1 Side 1/7 Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn 1. Sammenfatning Vejdirektoratet

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad Besigtigelse oktober 2018 Station 169.670 182.300 Vejdirektoratets deltagere Projektchef Robin Højen Madsen Ingeniør - vej Per Øster Ingeniør

Læs mere

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN AARHUS KOMMUNE UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAMMENFATNING,

Læs mere

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen

Notat. Beskrivelse af Anlægsfasen for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen Notat Projekt Kunde Fra Til VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Svend Erik Pedersen Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 DK-9000 Aalborg Danmark Telefon +45 9935

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 41 Offentligt VEJDIREKTORATET Samtidighed Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig etablering af ny baneforbindelse og udvidelse

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018 Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest Informationsmøde 16. maj 2018 Program Velkomst Gennemgang af projektet og tidsplanen Ekspropriation Støjbekæmpelse langs statsvejene 20

Læs mere

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS Projektets formål er at skabe direkte adgang til E45 Østjyske Motorvej fra Horsens by og havn via etablering af nyt tilslutningsanlæg nord for

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Sagsnr: 12/23574 Dato: 16. august 2013 Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Baggrund Nærværende samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Ole Kveiborg, COWI Leif Hald Pedersen, Vejdirektoratet 1 Ny jernbane over Vestfyn Linjeføring for Forslag Syd,

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ

RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ 02-2012 RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 02-2012 RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ PROJEKTNR.

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

Gladsaxe Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Udvidelse af Høje Gladsaxe Center Trafikale konsekvenser og omlægninger

Gladsaxe Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Udvidelse af Høje Gladsaxe Center Trafikale konsekvenser og omlægninger Gladsaxe Kommune Udvidelse af Høje Gladsaxe Center Trafikale konsekvenser og omlægninger NOTAT 16. februar 2006 jvl/uvh 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 0 Indholdsfortegnelse...1 1 Indledning...1 2 Ny

Læs mere

Dynamisk Ruderanlæg (DR) Diverging Diamond Interchange (DDI) Casper Gravlev Christensen & Torben Friis Nielsen

Dynamisk Ruderanlæg (DR) Diverging Diamond Interchange (DDI) Casper Gravlev Christensen & Torben Friis Nielsen Dynamisk Ruderanlæg (DR) Diverging Diamond Interchange (DDI) Casper Gravlev Christensen & Torben Friis Nielsen 1. Baggrunden Rampekryds med stor andel af venstresvingende trafik I Frankrig opfandt man

Læs mere

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af projektændringer.

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af projektændringer. 4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af projektændringer. Dato 7. maj 2018 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk Telefon

Læs mere

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels gade 13 1059 København K Sendt elektronisk til: nkk@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at etablering af

Læs mere

Særtransport rute 3 fra Korskro over Tjæreborg til Esbjerg Havn INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende rute 2. 3 Rute 3 3.

Særtransport rute 3 fra Korskro over Tjæreborg til Esbjerg Havn INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende rute 2. 3 Rute 3 3. ESBJERG KOMMUNE Særtransport rute 3 fra Korskro over Tjæreborg til Esbjerg Havn ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Eksisterende

Læs mere

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen. Nordhavnsvej. Teknik og Økonomi. Oktober Bilag 1/4. Trafikmængder

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen. Nordhavnsvej. Teknik og Økonomi. Oktober Bilag 1/4. Trafikmængder Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen Nordhavnsvej Teknik og Økonomi Oktober 2007 Bilag 1/4 Trafikmængder Trafiktal (antal køretøjer pr. døgn, ÅDT x 1000) for situationen år 2004 Trafiktal

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 PROGRAM 12.30 Velkomst og præsentation Formål med mødet Strategi for udbud og overvejelser - ved

Læs mere

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Kontornotits Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Vej og Park Emne: Vurdering af muligheder og konsekvenser ved at forbinde Kolding Storcenter og et projektområde vest

Læs mere

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes MOTORVEJSÅBNING: ODENSE-SVENDBORG Svendborgmotorvejen færdiggøres og åbnes Svendborg er nu forbundet med det øvrige motorvejsnet anlæg af 35 km motorvej fra Odense til Svendborg er afsluttet. Trafikanterne

Læs mere

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE KOLDING KOMMUNE SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE RESUMÉ AF FORUNDERSØGELSER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Kolding Kommune har gennemført

Læs mere

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5

EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Resultater 2. 3 Usikkerheder 5 ODENSE KOMMUNE EKSTRA BEREGNINGER - RING 3 VEST OM ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Resultater 2 3

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Slagelse Kommune Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Trafiksikkerhedsrevision Juni 2009 COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 ODENSE LETBANE FORBEDERENDE ARBEJDER BESKRIVELSE AF KONSTRUKTIONSARBEJDER ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BANEDANMARK OMLÆGNING AF VALMOSEGRØFTEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato August, 2012 SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Revision Dato 2012-08-16 Udarbejdet af Jan Villumsen Kontrolleret af cw Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE SUPERCYKELSTI ÅRSLEV-ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV ADRESSE

Læs mere

Vejdirektoratet. 8 maj 2017

Vejdirektoratet. 8 maj 2017 Vejdirektoratet 8 maj 2017 Vejdirektoratet Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Er en del af: Vores opgaver består primært af: Motorveje Motortrafikveje Hovedlandeveje Broer Planlægning Vi undersøger

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø. Version: 1.0

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø.  Version: 1.0 Tender Package 3 - Scope of Work Scope of Work Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/københavn-ringsted Version: 1.0 Scope of Work Indhold Side 1 Indledning 4 2

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev. 1 Generelle forudsætninger for skitseprojektet. Skitseprojektet omfatter følgende ydelser:

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev. 1 Generelle forudsætninger for skitseprojektet. Skitseprojektet omfatter følgende ydelser: Memo Titel Forudsætningsnotat Dato 9 marts 2009 Til Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Peter Raaschou COWI A/S Nørretorv 14 DK-4100 Ringsted Denmark Tel +45 45 97 19 00 Fax +45 45 97

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

Vedr. Maksimal afkortning af stitunnel under Cordozavej

Vedr. Maksimal afkortning af stitunnel under Cordozavej TEKNISK NOTAT Rådgivende ingeniører FRI Emil Møllers Gader 41 DK-8700 Horsens Tlf: (+45) 5251 9000 Fax: (+45) 5251 9802 michael.vosgerau@atkinsglobal.com Initialer MSV Sag 1010897 Dato 06.02.2014 Vedr.

Læs mere

BILAG 1. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie A. BILAG 2. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie B

BILAG 1. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie A. BILAG 2. Trafikberegninger år 2015 & 2025, Scenarie B Middelfart Øst Skitseforslag til udbygning af det kommunale vejnet i forbindelse med ny motorvejstilslutning, og planer for byudvikling i den østlige del af Middelfart. Maj 2011 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af projektændringer.

4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af projektændringer. 4046 Odense V - Gribsvad. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Middelfart. Anmeldelse af projektændringer. Dato 9. maj 2018 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk Telefon

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd

VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd VVM-redegørelse & Miljøvurdering Bilag Nye vejanlæg i Aalborg Syd Egnsplanvej, Nyt tilslutninganlæg til E45 samt Ny Dallvej eller Motorvejsindføring til City Syd Juni 2009 2 Nye vejanlæg i Aalborg Syd,

Læs mere

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, CENTER FOR TRAFIK GRØNDALS PARKVEJ IDÉSKITSER TIL STIKRYDSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig projektgennemførelse af store anlægsprojekter

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig projektgennemførelse af store anlægsprojekter Udvidet resumé 37 Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig projektgennemførelse af store anlægsprojekter - med ny bane og motorvejsudvidelse på Vestfyn som illustrativt eksempel Ole Kveiborg, COWI A/S,

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 17. Januar /14954 Niels Fejer Christiansen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 178 Offentligt DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. Januar 2012 11/14954 Niels Fejer Christiansen nfc@vd.dk 7244 3333 Transportministeriet Center for

Læs mere

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY

UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2011 11/17774 Rasmus Larsen rl@vd.dk 7244 3630 UDBUD- PROJEKTERING FORUNDERSØGELSE AF OMFARTSVEJ VED KLINKBY OPGAVEBESKRIVELSE NOVEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

Haderup Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE

Haderup Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE Dato 3. juli 2014 Sagsbehandlere Hanne Wærum Lene Mikkelsen Mail lmk@vd.dk Telefon 7244 2200 Dokument 14/07412-1 Side 1/3 Haderup Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE Niels Juels Gade 13

Læs mere

Teknisk beskrivelse af mulige projekttilpasninger, supplerende VVM

Teknisk beskrivelse af mulige projekttilpasninger, supplerende VVM Teknisk beskrivelse af mulige projekttilpasninger, supplerende VVM Fagnotat Ny bane til Billund Godkendt dato Godkendt af 17. september 2018 Jimi Okstoft Senest revideret dato Senest revideret af 14. september

Læs mere

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013

Bering-beder vejen. Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 Bering-beder vejen Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2013 1 Tillæg nr. 43 til Kommuneplan 2013 kommuneplantillæg for Bering-beder vejen Udgivet af: Aarhus Kommune 2016 Indhold

Læs mere

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3 FAXE KOMMUNE TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNSIK NOTAT INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 2

Læs mere

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger

Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Ringsted Kommune Projekt 13 Nyt tværsnit Teglovnsvej forudsætninger (Læses sammen med tegning A020320-SK-13-1, A020320-

Læs mere

Notat. Anlægsteknisk beskrivelse for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen

Notat. Anlægsteknisk beskrivelse for Egnsplanvej, tilslutningsanlæg. VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd. Svend Erik Pedersen Notat Projekt Kunde VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 9000 Aalborg Fra Til Svend Erik Pedersen Aalborg Kommune Telefon 9935 7500 Direkte

Læs mere

TRAFIKNOTAT. Entreprise AV-OD-VIW Bygværk: OF af L-vej, Gl. Køge Landevej

TRAFIKNOTAT. Entreprise AV-OD-VIW Bygværk: OF af L-vej, Gl. Køge Landevej DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 16. februar 2016 16/01910-10 Maiken Lyngsø Kristensen mk@vd.dk 7244 2030 TRAFIKNOTAT Entreprise AV-OD-VIW-3-0-183.00 Bygværk: 0000003-0-183.00 OF af L-vej, Gl.

Læs mere

Jernbane over Vestfyn

Jernbane over Vestfyn Jernbane over Vestfyn VVM-undersøgelse Borgermøde 18. august i Odense Karsten Kirk Larsen/ Leif Hald Pedersen Dagsorden 19.00-19.10 Velkomst og indledning Borgmester Anker Boye og afdelingsleder Karsten

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Tunnel under Holbækmotorvejen, TP 10 Susanne Frank, Vejdirektoratet Dansk Brodag april 2016

Tunnel under Holbækmotorvejen, TP 10 Susanne Frank, Vejdirektoratet Dansk Brodag april 2016 Tunnel under Holbækmotorvejen, TP 10 Susanne Frank, Vejdirektoratet Dansk Brodag 2016 5.april 2016 TP 10, Tunnel under Holbækmotorvejen Banens krydsning med Holbækmotorvejen og Brøndbyøstervej o Trafikale

Læs mere

Vejdirektoratet. Building Network, Netværkskonference, Høje Taastrup 18. jan Ulrik Larsen, Projektchef

Vejdirektoratet. Building Network, Netværkskonference, Høje Taastrup 18. jan Ulrik Larsen, Projektchef Vejdirektoratet Building Network, Netværkskonference, Høje Taastrup 18. jan. 2018 Ulrik Larsen, Projektchef Vejdirektoratet Er en del af: Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Vores opgaver består

Læs mere

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Vejdirektoratet De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Statsvejnettet 1/1-2017 Udgør 3.803 km* 1.205 km er motorveje Det svarer til ca. 5% af det samlede offentlige vejnet i Danmark (74.558 km)

Læs mere

Faxe cykelsti. Faxe Kommune. Projektforslag. Februar Faxe cykelsti Projektforslag. Udgivelsesdato : 4. marts 2015 Projekt :

Faxe cykelsti. Faxe Kommune. Projektforslag. Februar Faxe cykelsti Projektforslag. Udgivelsesdato : 4. marts 2015 Projekt : Side 1 Faxe Kommune Faxe cykelsti Februar 2015 Udgivelsesdato : 4. marts 2015 Projekt : 22.6007.00 Version 3 Udarbejdet : Jacob Rasmussen Kontrolleret : Anja Irene Bæk Godkendt : Anja Irene Bæk Side 2

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

E20 mellem Odense V og Middelfart. Anmeldelse af projektændringer.

E20 mellem Odense V og Middelfart. Anmeldelse af projektændringer. 4047 Gribsvad - Nr. Aaby. Udbygning af Den Fynske Motorvej E20 mellem Odense V og Middelfart. Anmeldelse af projektændringer. Dato 4. juli 2019 Sagsbehandler Kasper Anias Møller Mail kaam@vd.dk Telefon

Læs mere

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord M14 Helsingørmotorvejen Orienteringsmøde Entreprise 1435.200 Jord, belægninger og broer syd Entreprise 1435.201 Jord, belægninger og broer nord 1 Jord, belægninger og broer, Nord Entreprise 1435.201, Jord,

Læs mere

Ribe Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE

Ribe Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE Dato 29. juni 2015 Sagsbehandlere Lene Mikkelsen Mail lmk@vd.dk Telefon 7244 2373 Dokument 15/?????-1 Side 1/30 Ribe Omfartsvej VVM-REDEGØRELSE - VEJTEKNISK BESKRIVELSE Niels Juels Gade 13 Postboks 9018

Læs mere

Universitetssygehus Køge Skolesti - Bellingestien Forfatter

Universitetssygehus Køge Skolesti - Bellingestien Forfatter Notat C.F. MØLLER DANMARK A/S ALECTIA A/S RAMBØLL DANMARK A/S CUBO ARKITEKTER A/S SØREN JENSEN RÅDG. INGENIØRFIRMA A/S GEHL ARCHITECTS ApS Emne Universitetssygehus Køge Skolesti - Bellingestien Forfatter

Læs mere

Vejdirektoratet. 1. Februar 2018 Topmøde 3.0 i Fredericia. Mette Bentzen Afdelingsleder Planlægning og myndighed (Middelfart)

Vejdirektoratet. 1. Februar 2018 Topmøde 3.0 i Fredericia. Mette Bentzen Afdelingsleder Planlægning og myndighed (Middelfart) Vejdirektoratet 1. Februar 2018 Topmøde 3.0 i Fredericia Mette Bentzen Afdelingsleder Planlægning og myndighed (Middelfart) Vejdirektoratet Statens veje Planlægning og igangværende projekter Trafikken

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag 2

OMBYGNING AF RINGSTED STATION OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag 2 BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundlag

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO UDKAST Glostrup Kommune Den regionale cykelpulje Forslag til projekter NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Cykelstier på Herstedøstervej... 3 2 Cykelsti på Birkeskoven... 4 3 Cykelstier

Læs mere

Erstatningsanlæg i Svenstrup. - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning

Erstatningsanlæg i Svenstrup. - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning Erstatningsanlæg i Svenstrup - Teknisk vurdering af tunnel- og broløsning Opgradering Hobro-Aalborg April 2011 Opgradering Hobro-Aalborg ISBN: 978-87-7126-087-8 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads

Læs mere

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3 REBILD KOMMUNE STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING VERSION 2 INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring Faxe Kommune Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede COWI A/S Jens Chr S 8000 Aarhu Telefon 87 Telefax 87 wwwcowid Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Forslagene til vejføring

Læs mere

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1.

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1 9. juli 2010 TVO/sb Indhold 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 1.2 Revisionsprocessen... 2 1.3 Revisionsgrundlaget... 2

Læs mere

: Bilag 2: Dobbeltrettet cykelsti langs med Gladsaxevej

: Bilag 2: Dobbeltrettet cykelsti langs med Gladsaxevej Notat Grontmi A/S Skibhusve 52 A 5000 Odense C Danmark T +45 8220 3500 F +45 8220 3501 www.grontmi.dk CVR-nr. 48233511 Bro 13, UF af sti ved Høe Gladsaxeve Brorenovering og etablering af dobbeltrettet

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND ØLHOLM VEJLE N (Linjebesigtigelsesforretningen den 30. og 31. maj 2007) 4. hæfte Onsdag den 30. maj 2007 kl. 19,30 samledes

Læs mere

Spagetti-anlæg, Jyllingevej. Frederikssundmotorvejens 1. etape

Spagetti-anlæg, Jyllingevej. Frederikssundmotorvejens 1. etape Spagetti-anlæg, Jyllingevej Frederikssundmotorvejens 1. etape Lov om anlæg af første etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 3 og Motorring 4 Frederikssundmotorvejen Tidsplan Forår 2010 Beplantning

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Rundkørsel Grønnemose økonomi ved anlæg af signalreguleret kryds Kunde Assens Kommune Notat nr. 03

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Rundkørsel Grønnemose økonomi ved anlæg af signalreguleret kryds Kunde Assens Kommune Notat nr. 03 NOTAT Projekt Rundkørsel Grønnemose økonomi ved anlæg af signalreguleret kryds Kunde Assens Kommune Notat nr. 03 Dato 2016-09-15 Til Mette Kaagh Fra Nils Malling Aaboer 1. Indledning Følgende notat er

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Ballerup Kommune Måløv Station Supercykelsti gennem området ved Måløv Station

Ballerup Kommune Måløv Station Supercykelsti gennem området ved Måløv Station Måløv Station Supercykelsti gennem området ved Måløv Station NOTAT 15. juli 2014 mkk/mm Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 4 2 Sammenfatning... 4 3 Vurdering af valgt linjeføring...

Læs mere

Indhold. Kolding Kommune Krydset Tøndervej/Vestre Ringgade Stitunneler. 1 Resumé 2. 2 Forudsætninger 2

Indhold. Kolding Kommune Krydset Tøndervej/Vestre Ringgade Stitunneler. 1 Resumé 2. 2 Forudsætninger 2 21. februar 2018 Notat 4 Kolding Kommune Krydset Tøndervej/Vestre Ringgade Stitunneler Projekt nr.: 224622 Dokument nr.: 1226965572 Version 3 Revision 1 Udarbejdet af CVE Kontrolleret af CWI Godkendt af

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

CYKELSTI MELLEM HORN- SLET OG LØGTEN

CYKELSTI MELLEM HORN- SLET OG LØGTEN Til Aarhus og Syddjurs kommuner Dokumenttype Teknisk rapport Dato Januar 2014 CYKELSTI MELLEM HORN- SLET OG LØGTEN LINJEFØRING ALTERNATIVER CYKELSTI MELLEM HORNSLET OG LØGTEN LINJEFØRING ALTERNATIVER Revision

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

CYKELSTI, HUMLUM ODDESUND SYD, STRUER

CYKELSTI, HUMLUM ODDESUND SYD, STRUER Notat 29. marts 2012 Revideret 30. jan. 2014 CYKELSTI, HUMLUM ODDESUND SYD, STRUER Projekt nr. 207450 Dokument nr. 123762000 Version 1 Udarbejdet af MSZ Kontrolleret af PTK Godkendt af CWI Fase 2-programmering

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Ellidshøj 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere