EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER"

Transkript

1 RENO DJURS I/S EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER ADRESSE COWI A/S Havneparken Vejle TLF FAX WWW cowi.dk SPØRGSMÅL OG SVAR PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A VERSION 1.0 UDGIVELSESDATO 2. juni 2015 UDARBEJDET SEV KONTROLLERET HM/JEL GODKENDT SEV

2 2/12 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION INDHOLD 1 Indledning 2 2 Rettelse til udbudsmateriale og tilbudsliste Rettelse til pkt i udbudsmaterialet Rettelse til tilbudslisten 2 3 Spørgsmål og svar Udbudsmateriale Tilbudslisten 12 1 Indledning I forbindelse med det igangværende EU-udbud for Reno Djurs I/S er der indkommet følgende spørgsmål fra de interesserede bydere og de tilhørende svar er angivet med kursiv. 2 Rettelse til udbudsmateriale og tilbudsliste 2.1 Rettelse til pkt i udbudsmaterialet Følgende tekst i pkt udgår: I forbindelse med tømningerne skal renovatøren registrere tømningslokaliteten og typen af opsamlingsudstyret samt foretage en hydraulisk vejning af indholdet i hele kg. Og erstattes af: I forbindelse med tømningerne skal renovatøren registrere tømningslokaliteten og typen af opsamlingsudstyret og kranudstyret skal være forsynet med vejeudstyr, således at der kan udføres vejning af indholdet i hele kg (eksempelvis 133 kg eller 152 kg) i forbindelse med tømning. 2.2 Rettelse til tilbudslisten Den reviderede tilbudsliste af 2. juni 2015 skal benyttes ved afgivelse af tilbud. Der er heri tilføjet enhedspris for særlig rekvirering af tømning indenfor 4 timer i kranentreprisen.

3 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION 3/12 3 Spørgsmål og svar 3.1 Udbudsmateriale 1 Pkt. 1.2 Orientering. Kontraktperiode på 2 år. Hvorfor er kontrakten kun på 2 år? - Det giver ikke mulighed for en optimal afskrivning på materiel, som kunne komme kommunen til gode i tilbudspriserne. Kommunen opfordres til at udbyde kontrakten for en længere periode. Svar: Reno Djurs I/S har valgt en kontraktperiode på 2 år, da det politisk overvejes at implementere nye og udvidede indsamlingsordninger i løbet af 2-4 år. 2 Pkt. 1.2 Orientering. Implementering af nedgravede affaldsløsninger. Er der nedgravede affaldsløsninger i dag? Hvis ja, hvor mange? Vil nedgravede løsninger erstatte tømninger af 600/660 l minicontainere? Hvis ja, hvor mange minicontainere forventer kommunen så, at der forsvinder til fordel for nedgravede affaldsløsninger i løbet af de 2 år? Svar: Ja, som angivet i pkt. 5.4 og bilag 3 anvendes der nedgravede affaldsløsninger på ca. 50 tømningsadresser. De nedgravede affaldsløsninger erstatter typisk anvendelse af 600/660 l minicontainere. Reno Djurs I/S kan ikke angive et forventet reduceret antal 600/660 l minicontainere. 3 Pkt. 1.2 Orientering. Tabel 2 Indsamlede mængder. Indeholder de angivne mængder i tons også tonnage fra nedgravede affaldsløsninger? Hvis ja, Hvor stor en andel er nedgravede læsninger af dette? Svar: Ja, affaldsmængder i tabel 2 indeholder alle indsamlede affaldsmængder. Affaldsmængderne fra de nedgravede affaldsløsninger kendes ikke specifikt Tildeling, side 17, delkriterier. Kan % angivelsen gøre mere skarp, idet den potielle forskel kan være op til 20 % på to punkter. Svar: De angivne delkriterier og vægtningsrammen fastholdes. 5 Pkt. 4.1 Administrative forhold. Omlastning. I hvilken forbindelse kan der tillades omlastning? Svar: Omlastning kan tillades efter særlig aftale med Reno Djurs I/S ved eksempelvis nedbrud på modtageanlæg eller lignende, eller hvis andre forhold gør, at Reno Djurs I/S vurderer, at omlastning er hensigtsmæssig Administrative forhold, side 20, afsnit 7. Hvad betegnes som en fjerntliggende ejendom? Svar: Fjerntliggende ejendomme kan være enkeltejendomme med en lang tilkørselsvej m.v Reno Djurs I/S Til- og afmeldinger m.v., side 21, afsnit 3. De 300 tømningssteder der fjernes, er de inkluderet i prislisten eller er de fratrukket?

4 4/12 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION Svar: De er inkluderet i tilbudslisten, idet Reno Djurs I/S indtil videre forventer at fjerne ca. 300 tømningssteder (i størrelsesordenen 1 % af tømningsstederne). Det understreges, at denne forventede enkeltstående afmelding af et antal tømningssteder for papir/pap pr. 1. januar 2016 er et estimat. 8 Punkt "det forventes, at ca. 300 tømningssteder for papir/pap afmeldes pr. 1. januar 2016". Spørgsmålet er: "Forventes der at komme lige så mange afmeldinger af restaffald?". Svar: Nej, de forventede afmeldinger er alene relateret til indsamling af papir/pap. 9 Pkt "Der forventes, at ca. 300 tømningssteder for papir/pap afmeldes pr. 1. januar Forventer Reno Djurs ligeledes, at der forsvinder tømningssteder i 2017 og hvor mange? Svar: Nej, en eventuel afmelding af de pågældende ca. 300 tømningssteder vil kun foregå denne ene gang. Der kan dog jf. betingelserne i øvrigt ske løbende ændringer, der f.eks. er en følge af brugernes til- og afmeldinger til ordningen. 10 "Renovatøren skal være opmærksom på, at der forekommer enkeltbeliggende ejendomme, få byejendomme og visse sommerhusområder m.v. med smalle og dårlige veje med trange forhold, hvor kørsel med almindelige indsamlingskøretøjer vil være meget vanskellig og i visse tilfælde være umulig." Er dette gældende for alle entrepriser, og anvendes der i dag en lille bil til disse tømninger? Svar: Ja, dette gælder alle indsamlingsentrepriserne med indsamling ved husstande, sommerhuse m.v. Hvad angår størrelsen af bilerne, har Reno Djurs I/S ikke kendskab til, om der anvendes mindre biler end vanligt, idet renovatøren selv skal fastlægge sammensætningen af indsamlingsbilerne. 11 Pkt Til- og afmeldinger. Ca. 300 tømningsadresser for pap/papir afmeldes. Er det på grund af de nye nedgravede løsninger? Eller? Svar: Nej, afmeldingerne er en forventet enkeltstående afmelding hos visse virksomheder. 12 Pkt Indsamlingskøretøjer. Hvilke biler køres der med i dag? Reno Djurs bedes oplyse antal og hvilke typer af biler, der kører indsamlingen i dag og hvilke størrelser bilerne har (antal aksler og størrelse på aggregatet) for hver af de indsamlede fraktioner. Ligeledes bedes oplyst hvor mange medarbejdere, der bruges til indsamlingen i dag. Reno Djurs bedes oplyse hvor mange aflæsninger, der er foretaget i 2 tilfældige måneder i 2014, for genholdsvis dagrenovation og papir/pap. Vedhæft gerne en indvejningsoversigt, hvor man kan se, hvornår der vejes ind, samt hvor mange tons der vejes ind pr gang af de forskellige fraktioner.

5 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION 5/12 Svar: De nuværende renovatører har selv fastlagt indsamlingsopgaven med indsamlingskøretøjer og bemanding, hvorfor disse oplysninger ikke vurderes at være relevante. På samme måde vil antal aflæsninger og vægt pr. aflæsning ligeledes afhænge af de valgte indsamlingskøretøjer Indsamlingskøretøjer, side 23. Hvor mange biler er tilknyttet opgaven i dag på hver entreprise? Svar: Renovatøren skal selv fastlægge sammensætningen af indsamlingsbilerne. 14 Pkt Option på montering af RFID-tag og registrering ved tømning. Opstart af option. Af hensyn til investering, bedes det oplyst, hvornår en option vil blive taget i anvendelse. Vil den f. eks. blive taget i anvendelse inden kontraktstart, så udstyr kan monteres på bilerne inden driftsstart? Svar: Reno Djurs I/S har valgt, at lade montering af RFID-tag og registrering ved tømning indgå som en option, idet en evt. implementering ikke er afklaret endnu. 15 Pkt Option på montering af RFID-tag og registrering ved tømning. Montering af tags og labels. Skal monteringen af tags og labels foregå ude på den enkelte borgers adresse? Svar: Ja, monteringen af tags og labels samt den tilhørende sammenkobling af tømningsadresse og RFID-taggen i opsamlingsudstyret skal foregå med en håndscanner på tømningsadressen. 15 Pkt Krav til krantømning. Registrere tømningslokaliteten. Skal der ske en elektronisk overførsel af data til Reno Djurs? Hvis ja, Hvordan? Svar: Overførslen af data kan foregå via excel-regneark, smartphoneapplikation jf. betingelsernes afsnit eller lignende efter nærmere aftale med Reno Djurs I/S. 16 Udbud til Reno Djurs side 27, punkt I forbindelse med tømningerne skal renovatøren registrere tømningslokaliteten og typen af opsamlingsudstyret samt foretage en hydraulisk vejning af indholdet i hele kg. Er det korrekt fortolket at med tømningslokaliteten menes den beholder eller kube der ønskes tømt. I så fald foreslår vi at det omformuleres således, at man kobler beholderne sammen med en tømningslokalitet (GPS position) og en rutekørsel. Derved ved man med stor sandsynlighed hvilke beholdere der tømmes, når der køres f. eks. en "papir-rute" og tømmes på en given GPSposition, uden at skulle angive beholdere på selve tømningstidspunktet. Begrebet hydraulisk vejning kender vi ikke og beder om uddybning, alternativt at det omformuleres, således at der skal foretages en vejning med en kran vægt eller at bilen skal være udstyret med chassisvægt. Definitionen indholdet i hele kg, kan vi ikke fortolke, og beder om en uddybning, alternativt foreslår vi at det omformuleres således at der skal foretages en verificeret vejning med kranvægt eller chassisvægt, men den mindste godkendt delingsstørrelse på 5 kg nøjagtighed.

6 6/12 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION Svar: Tømningslokaliteten er den lokalitet, hvorpå der er placeret opsamlingsudstyr i form af en eller flere kuber eller nedgravede affaldsløsninger og derfor kan tømningslokaliteten fint være identificeret ved en GPS-position. I forhold til formuleringen om hydraulisk vejning m.v. henvises til rettelsen under pkt Mandskab, side 27. Hvor mange folk er der tilknyttet opgaven i dag på hver entreprise? Svar: Renovatøren skal selv fastlægge sammensætningen af bemandingen Krav til mandskab, side 29. Er det eksisterende mandskab fuldt ud uddannet til Reno Djurs accept og standard? Svar: Det er entreprenørens ansvar, at mandskab lever op til gældende krav, der ikke er formuleret helt identisk med kravene i nærværende udbud. Vi har ikke kendskab til, at nuværende mandskab ikke skulle kunne leve op til kravene i nærværende udbud Krav til arbejdstøj, side 29. Vil det være iorden af afløsere iklædes veste o.lign. således, at man ikke skal stille med fuld arbejdstøjspakke til disse, men at man stadig sikrer at de lever op til AT's krav? Svar: Alt mandskab skal overholde de stillede krav i pkt Pkt. 5 Indsamlingsopgaven. Der må kun transporteres en affaldsbeholder eller minicontainer ad gangen. Hvorfor dette krav? - Det er ikke forbudt i Arbejdstilsynets regler. Reno Djurs opfordres til, at teksten ændres, så der står "Renovatøren skal følge Arbejdstilsynets regler på området". Svar: Reno Djurs I/S fastholder kravet, idet udformningen af materiellet generelt er således, at transport af én beholder eller én minicontainer ad gangen giver det bedste arbejdsmiljø, og Reno Djurs I/S har et ønske om en høj arbejdsmiljøstandard. 21 Pkt. 5 Stiller nogle borgere ud til skel og hvor stor en andel drejer det sig om? Svar: Indsamlingsordningerne er som udgangspunkt standplads-standplads afhentning og Reno Djurs I/S har ikke kendskab til omfanget af borgere, der evt. stiller opsamlingsudstyret ud til skel Indsamlingsopgaven, side 32. Indsamles der i dag i toholdsskift? Svar: Reno Djurs I/S har ikke kendskab til, at der køres i 2-holdsskift Indsamlingsopgaven, side 32. Er der noget der indsamles i 2-kammerbiler? Svar: Reno Djurs I/S har ikke kendskab til, at der indsamles i 2-kammerbiler.

7 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION 7/ Indsamlingsopgaven, side 32. Er der noget der i dag står i skel/skel? I fald der gør, hvor mange på hver entreprise i de forskellige fraktioner? Svar: Se svar på spørgsmål Pkt Sommerhustømning. Tabel 2 Tømningsfrekvens. Reno Djurs bedes oplyse, hvor mange sommerhuse, der er i de forskellige ordninger-. Svar: Fordelingen fremgår af bilag 3 og tilbudslisten. 26 Pkt Sommerhustømning. Tabel 2 "Antal tømninger pr. år". Er antal i tabellen inkl. ugetømninger i juli og august? Svar: Ja, alle tømningerne er med i tabellen. 27 Pkt Indsamling af poser med batterier m.v. Ansøgning om miljøgodkendelse. Hvilke indsamlede materialer, ud over poser med batterier, skal renovatøren opbevare og evt. i hvilke mængder? Svar: Renovatøren skal opbevare poser med småbatterier, småt elektronik og sparerpærer som beskrevet i pkt De forventede årlige mængder fremgår af tilbudslisten Indsamling af poser (batterier m.m.), side 34. Må indholdet afleveres i posen, eller skal indholdet tømmes ud af posen ved aflevering? Svar: Indholdet skal blive i poserne ved aflevering. 29 Pkt Indsamling af julesække og nødsække. Julesække. Hvor mange julesække skal uddeles før jul, og uddeles der kun 1 stk. pr. adresse, der skal leveres til? Svar: Jf. afsnit skal julesække uddeles til husstande og sommerhuse med helårsstatus. Der er i 2014 uddelt julesække til samtlige enfamilieboliger og helårsbeboede sommerhuse samt til de boligforeninger, der ønsker det. Det er altså ikke alle boligforeninger, der har modtaget julesække. Det skønnes, at der i 2014 blev uddelt ca sække. Disse fordeler sig skønsmæssigt således: Norddjurs vest: 8700 Norddjurs øst (Grenå): 6700 Syddjurs vest: 9600 Syddjurs øst (Ebeltoft): Pkt Indsamling af julesække og nødsække. Nødsække. Hvor mange nødsække skal uddeles pr. år, og uddeles der kun 1 stk. pr. adresse der skal leveres til? Svar: Jf. afsnit uddeles nødsækkene, inden vinteren sættes ind. Det er renovatøren, der konkret vurderer, om en ejendom er udsat (dvs. kan have behov for

8 8/12 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION nødsække). Uddelingen af nødsække vil normalt afhænge af, om tidligere udleverede nødsække har været taget i brug. Grundejer får normalt kun leveret en ny nødsæk, når der har været behov for at bruge tidligere udleveret nødsæk. Dermed vil brugen af nødsække i høj grad være afhængig af det pågældende års vintersituation. En ejendom kan godt modtage flere nødsække, hvis nødsækkene er anvendt og/eller der skønnes behov for yderligere sække i løbet af vinteren. Mange udsatte ejendomme har allerede i dag en nødsæk liggende. 31 Punkt "Julesækken skal omdeles til alle brugere". Spørgsmålet er: "Ved f. eks. en boligblok med 4 lejligheder og en 400 l. container hvor mange julesække skal der afleveres?". Svar: Der skal normalt afleveres 4, hvis det ønskes. I visse tilfælde efter særlig aftale med Reno Djurs I/S. 32 Pkt Omdeling af julesække samt indsamling og uddeling af nødsække skal indregnes i tømmepriserne Hvor mange hhv. julesække og nødsække er der uddelt/indsamlet i 2014? Svar: Se svar på spørgsmål 29 og Punkt "I tilknytning til de centralt placerede lokaliteter med offentlige kuber til papir/pap.. opstillet en 240 l affaldsspand til dagrenovation.. denne beholder til restaffald fjernes dog evt. i kontraktperioden." Spørgsmålet er: "Hvad er årsagen til at den evt. fjernes og kommer der noget andet i stedet?". Svar: Reno Djurs I/S har ikke besluttet, om 240 l beholderen skal fjernes og evt. skal erstattes med en anden løsning. Reno Djurs igangsætter i juni et forsøg med tømning af kuber, hvor det også forsøges at fjerne restaffaldsbeholderen. Erfaringerne herfra vil indgå i overvejelserne om at fjerne restaffaldsbeholdere ved kuber. 34 Pkt Sæsonindsamling ved campingpladser mv. Renovatøren bliver afregnet til ordinær enhedspris. Hvor mange tømninger af disse typer indsamlinger blev tømt i 2014? Svar: Antallet af sæsontømninger i 2014 var ca stk. fordelt med ca stk. i SDØ, ca. 550 stk. i NDV, ca. 325 stk. i SDV og ca. 165 stk. i NDØ Sæsonindsamling, side 36. Hvem udbringer minicontainere? Svar: Udbringningen af minicontainerne indgår i ydelserne i tilbudsliste F. 36 Pkt Tømningsplanlægning. Ny renovatør skal følge nuværende tøm ningsordning i min. 3 måneder. En ny renovatør vil udtænke og beregne sin egen måde at udføre opgaven på, herunder hvor mange medarbejdere og biler der skal bruges til indsamlingen. Hvis en ny renovatør skal følge den gamle renovatørs tømningsdage, bliver Reno Djurs nødt til at oplyse, hvor mange biler og antal medarbejdere den gamle renovatør bruger i dag, samt om der indsamles i 2-holdsskift, da en ny renovatør skal kunne beregne omkostningerne til de første 3 måneders indsamling, for at være sikker på, at der er biler og mandskab nok.

9 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION 9/12 Svar: Det overordnede grundlag for denne udbudte indsamlingsopgave er det samme som for den nuværende indsamlingsopgave og derfor vurderer Reno Djurs I/S, at det vil være muligt og rimeligt at "for minimum de første 3 måneder af entreprisen skal renovatøren generelt følge de nuværende tømningsdage" af hensyn til borgere m.v. I øvrigt henvises til svar på spørgsmålene 12, 13 og Pkt Det bemærkes, at indsamlingskøretøjerne som udgangspunkt ikke må indsamle på tværs af delentrepriserne. Er der givet undtagelse i nuværende entrepriser, og i hvilke tilfælde gives denne tilladelse fremover? Svar: I den nuværende situation forekommer indsamlingen på tværs af delentrepriser i mindre omfang. I den kommende nye kontrakt skal der som udgangspunkt ikke indsamles på tværs af delentrepriserne. Reno Djurs I/S kan dog efter konkret aftale i mindre omfang tillade indsamling på tværs af delentrepriserne. 38 Pkt Specialafhentninger. Problemer ved gamle ejendomme. Ved hvor mange adresser er dette gældende? Svar: Antallet af specialafhentninger er p.t. 1 tømningsadresse, jf. bilag 3. Herudover forekommer der jf. pkt fx gamle ejendomme, hvor der kan forekomme problemer, hvor der for den enkelte grundejer ikke er mulighed for at opfylde anvisningens generelle krav eller på anden måde imødekomme problemet og hvor entreprenøren skal sikre forsvarlige arbejdsmiljøforhold ved særlig arbejdstilrettelæggelse, uden at der er tale om en specialafhentning efter særlig enhedspris. Antallet af ejendomme, hvor dette er tilfældet, kendes ikke men det er eksempelvis i den gamle del af Ebeltoft. 39 Pkt Hvornår bestemmer Reno Djurs sig for, om man evt. vil anvende alternativet med indsamling på søgnehelligdage? Svar: Reno Djurs I/S vil fastlægge grundlaget for indsamlingsopgaven i forhold til anvendelse af alternativet med indsamling på søgnehelligdage inden entreprisestart. Reno Djurs valg af dette forventes at være gældende et år ad gangen Alternativ: Tømning på søgnehelligdage, side 43. Skal det tolkes således, at renovatøren selv må bestemme, idet alternativ virker til at eliminere overstående skema i udbuddet omkring helligdagsindsamling? Svar: Nej, Reno Djurs I/S beslutter, om alternativet med søgnehelligdags-indsamlingen skal anvendes, se svar på spørgsmål Pkt Vejrlig og vinterforanstaltninger. Midlertidige opstilling af 600 liters nødcontainere. Hvem skal betale for disse nødcontainere? Hvor mange forventes der udsat? Hvor mange har været udsat i 2013, henholdsvis 2014? Svar: Reno Djurs I/S råder over fornødent antal nødcontainere og betaler for udbringning af disse. Reno Djurs I/S har haft behov for opstilling af stk. nødcontainere i 2013 og 1 stk. nødcontainer i Hvis vinteren er hård, kan det være nødvendigt at køre stk. nødcontainere ud.

10 10/12 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION 42 Pkt Tømningsfrekvenser. Tabel 3 Forventede tømningsfrekvenser- "Andet". Hvordan vurderes dette "Efter behov" i dag? Svar: Efter behov er, når containerne er fyldt, og der er behov for tømning. Dette kan typisk variere fra 3-26 tømninger pr. år for visse kuber dog flere, ligesom der skal påregnes sæsonudsving for den nødvendige tømningshyppighed. 43 Pkt Tømningsplanlægning. Have et antal bytte containere til ombytning. Hvad er det for typer af containere der skal ombyttes? Og hvor mange skal renovatør have på lager? Svar: Renovatøren skal selv sørge for containere til indsamling af materialer ved krantømninger og skal derfor have et tilstrækkeligt antal containere på lager til at kunne præstere tømningerne. 44 Pkt Tømningsplanlægning. Særlig rekvirering af tømning indenfor 24 timer. Hvilket punkt i tilbudslisten vil der blive afregnet efter? Svar: Denne ydelse vil blive afregnet efter den afgivne enhedspris for det pågældende opsamlingsudstyr (eksempelvis post E4 eller E13). 45 Pkt Tømningsplanlægning. Særlig rekvirering af tømning indenfor 4 timer. Hvilket punkt i tilbudslisten vil der blive afregnet efter? "Særlig krantømning" ses ikke i tilbudslisten. Svar: Der henvises til den reviderede tilbudsliste af 2. juni 2015, se pkt. 2.2 ovenfor. 46 Pkt. 5.5 Modtageanlæg. Reno Djurs beskriver mange alternative aflæsnings steder til både dagrenovation og krandelen. For at kunne sætte en reguleringsfaktor, der skal regulere alle enhedspriser, skal renovatør genberegne alle de enkelte 5 delkontrakter, hvilket vil sige ca. 34 tilbud, der skal beregnes. Hvorfor nøjes RENO Djurs ikke med at bede om en pris på ændring af en fraktion til et andet aflæsningssted, som mange gør, under "Ændring af enhedspriser ved ændret transportafstand" rubrik 3 og 4 under de 4 delaftaler, samt i rubrik 3, 6 og 9 under "Ændring af enhedspriser ved ændret transportafstand" under krandelen? Svar: Reno Djurs I/S fastholder kravene til angivelse af reguleringsfaktorer. 47 Pkt Kontrol af sorteringskvaliteten: har Reno Djurs benyttet sig af denne kontrol i nuværende entreprise? Svar: Reno Djurs har i enkelte tilfælde gennemført kontrol af sorteringskvaliteten, men ikke fast 1 gang pr. år. 48 Pkt Vask af beholdere i det omfang, der lægges op til i tilbudslisten lader til at blive en dyr løsning for Reno Djurs, hvorfor man bør overveje at tage disse vaske ud af kontrakten. Alternativt bedes Reno Djurs svare på, om vask kan foregå via ombytning af containere, og hvorledes dette er praktisk muligt, hvis der indføres registreringssystem.

11 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION 11/12 Svar: Reno Djurs I/S fastholder kravet til vask af beholdere Vask af spande og minicontainere, side 49. Hvordan foregår denne vask i dag? Svar: Spande vaskes dels og primært af Reno Djurs på eget lager og dels af de nuværende entreprenører på disses egne lagre. 50 Pkt Kvalitetsparametre. Stikprøvemåling/vurdering af kvaliteten. Stik prøvekontroller vil være en subjektiv vurdering. Hvordan vil Reno Djurs rent praktisk definere om kvaliteten er "Høj kvalitet", "Middel kvalitet", "Lav kvalitet"? Hvor mange hændelser vil blive medtaget i en stikprøvekontrol? Hvordan vil Reno Djurs sikre, at antal hændelser i stikprøvekontrollen er så repræsentativ, at det vil være rimeligt at tildele bod/bones efter? Svar: Reno Djurs I/S har meget gode erfaringer med anvendelsen af det beskrevne bod/bonus-system og vil fastholde den beskrevne metode. 51 Pkt Antallet af klager fra brugere. Bonusudbetaling på 1,5 %. På side 53 "Pkt Generelt" står der, at bonus kan give op til 2 % i tillæg. Her står 1,5 % i tllæg. Hvilket er korrekt? Svar: Den angivne bonus på op til 1,5 % i pkt er relateret til antallet af klager (gælder ikke kranentreprisen). Hertil kommer muligheden for at få bonus på op til 0,5 % ved bedømmelsen Høj kvalitet ved stikprøvemåling/vurdering af kvaliteten. For kranentreprisen udløser Høj kvalitet dog en bonus på 2,0 % (kranentreprisen kan ikke opnå bonus i relation til klageandel). Dermed er der for alle entrepriser mulighed for at opnå bonus på maksimalt 2,0 %. 52 Pkt Tæller glemmere, som er afhentet inden for den fastsatte tidsfrist, med som punktbod? Svar: Nej, hvis glemmere er afhentet inden for den fastsatte tidsfrist, vil de ikke udløse en punktbod Forsikring, side 57. Vil en selvrisiko på kr kunne accepteres? Svar: Nej, kravet til selvrisikoen på kr. fastholdes. 54 Pkt Ydelsesstop. Medfører ikke tidsfristforlængelser. Reno Djurs bedes præcisere, hvad der menes med "medfører ikke tidsfristforlængelser". Betyder det, at hvis medarbejdere (renovatørens eget personale), nedlægger arbejdet ulovligt i forhold til det danske arbejdsretssystem, så er det IKKE at betragte som force majaure? Eller? Svar: Ja, hvis renovatørens eget personale nedlægger arbejdet ulovligt i forhold til det danske arbejdsretssystem, vil dette ikke blive betragtet som force majaure Ydelsesstop, side 60. Ved overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, skal det da forstås, at der ikke er en force majeure situation?

12 12/12 EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION Svar: Se svar på spørgsmål Renovatøren skal uden ændringer i pris acceptere, at: der løbende sker ændringer i antallet af tømninger og indsamlede mængder af dagrenovationen og genanvendelige materialer. Hvor stor en ændring skal renovatør kunne tåle? Et spænd på +/- 15 % synes retfærdigt, også taget i betragtning af, at der forsvinder et ukendt antal tømninger til nedgravede affaldsløsninger. Svar: Reno Djurs I/S fastholder kravet om, at "ændringer i tømningsantallet kan foretages uden at der reguleres i de tilbudte priser". 57 Pkt Overtagelse af medarbejdere. Bekræft venligst, at det ikke er et krav, at en ny renovatør skal overtage de eksisterende medarbejdere. Svar: Det er ikke et krav fra Reno Djurs I/S, at en ny renovatør skal overtage de eksisterende medarbejdere, men en ny renovatør skal følge lovgivningen på området og har selv ansvar herfor jf. i øvrigt pkt Overtagelse af medarbejdere, side 61. Er der virksomhedsoverdragelse i denne kontrakt. Det fremstår uklart. Svar: Nej, se i øvrigt svar på spørgsmål Tilbudslisten 59 Option Montering og registrering af RFID-tag incl. tømningsregistrering. An tal enheder (enheder/år). Er antallet pr. år eller én gang for alle? Svar: Antallet enheder i post H1 på er antal beholdere, der skal have monteriet og registreret en RFID-tag m.v. 60 Pkt. 1.2 Afgivelse af tilbud. Kan man nøjes med at afgive 1 beskrivelse og bilag, selv om man byder på flere entrepriser? Svar: Tilbuddene skal afgives som selvstændige tilbud på hver entreprise med angivelse af en rabat ved afgivelse af tilbud på flere entrepriser. Reno Djurs I/S accepterer, at en tilbudsgiver ved afgivelse af tilbud på flere entrepriser henviser til de samme generelle beskrivelser og bilag. 61 Skal vægtningen af optionerne i post H med 100 % i den samlede tilbudssum ses som et udtryk for, at Reno Djurs er 100 % sikker på at indføre et tømningsregistreringssystem? Svar: Reno Djurs I/S har ikke besluttet, om optionen i post H skal tages i anvendelse.

INDSAMLING AF AFFALD INDHOLD. 1 Tilbud 2

INDSAMLING AF AFFALD INDHOLD. 1 Tilbud 2 OKTOBER 2017 RINGSTED KOMMUNE INDSAMLING AF AFFALD EU-UDBUD - TILBUDSLISTE - BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Tilbud 2 2 Tilbudsliste

Læs mere

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER 24. APRIL 2015 RENO DJURS I/S EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION OG GENAN- VENDELIGE MATERIALER ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk EU-UDBUD

Læs mere

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION INDHOLD. 1 Indledning. 2 Rettelse til udbudsmaterialet. 2.1 Rettelse til pkt. 7.3 og 8.5 i udbudsmaterialet

EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION INDHOLD. 1 Indledning. 2 Rettelse til udbudsmaterialet. 2.1 Rettelse til pkt. 7.3 og 8.5 i udbudsmaterialet TØNDER AFFALD A/S EU-UDBUD - INDSAMLING AF DAGRENOVATION ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk RETTELSESBREV - SPØRGSMÅL OG SVAR INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD Til Nyborg Forsyning & Service A/S Dokumenttype Spørgsmål og svar Dato December 2016 NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 3 - NYBORG SYD Revision

Læs mere

Herlev Kommune udbud af affaldsindsamling Svar på spørgsmål

Herlev Kommune udbud af affaldsindsamling Svar på spørgsmål Herlev Kommune udbud af affaldsindsamling Svar på spørgsmål Den 2. juni 2015 Journal nr. 163-2014-19987 Dokument nr. 163-2015-76353 Til Tilbudsgiverne Fra Herlev Kommune 1. Indledning Udbyder har i overensstemmelse

Læs mere

Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer

Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer NOTAT Dato: 27. februar 2019 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Resultat af EU-licitation for indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer 1 Baggrund og resultat Reno Djurs udbød den 21.

Læs mere

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning

Bilag 1 til udbud på Indsamling og transport af affald for Holbæk Affald A/S BILAG 1 TILBUDSLISTE. Tilbudssum før vægtning Indholdsfortegnelse BILAG 1 TILBUDSLISTE 1. Hovedtilbudsliste 2. Orientering 3. Indsamling af restaffald og bioaffald 4. Indsamling af papir, glas, batterier og elektronik 5. Indsamling af plast og metal

Læs mere

Notat. Holbæk Forsyning - Indsamling af dagrenovation mv. Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING

Notat. Holbæk Forsyning - Indsamling af dagrenovation mv. Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Holbæk Forsyning - Indsamling af dagrenovation mv. Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere 18. december

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD - INDSAMLING AF AFFALD

SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD - INDSAMLING AF AFFALD 11-2017 RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD - INDSAMLING AF AFFALD SVARBLAD NR. 1 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 11-2017

Læs mere

Til tilbudsgiverne. 16. juni 2016 Vores reference: Rebild Kommune, udbud vedr. dagrenovation Svar på stillede spørgsmål nr.

Til tilbudsgiverne. 16. juni 2016 Vores reference: Rebild Kommune, udbud vedr. dagrenovation Svar på stillede spørgsmål nr. Sweco Danmark A/S Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 7220 7207 F +45 7242 8900 www.sweco.dk Til tilbudsgiverne CVR-nr. 48233511 Vores reference: 31.3030.16 Rebild Kommune, udbud vedr. dagrenovation

Læs mere

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelen Indre By i Københavns Kommune

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelen Indre By i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 10. juli 2015 Sagsnr.: 2015-0161277 Dokument: 2015-0161277-6 Sagsbehandler Ilonka Domela Svarskrivelse nr. 1 Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelen Indre By i

Læs mere

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan

Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Notat Dato: 8. marts 2012 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Nye elementer i dagrenovationsordningen - procesplan Indledning Såfremt der træffes principbeslutning om at arbejde videre mod indførelse

Læs mere

18. august 2015. Sagsnr.: 2015-0161277. Dokument: 2015-0161277-7. Sagsbehandler Ilonka Domela. Svarskrivelse nr. 2

18. august 2015. Sagsnr.: 2015-0161277. Dokument: 2015-0161277-7. Sagsbehandler Ilonka Domela. Svarskrivelse nr. 2 Teknik- og Miljøforvaltningen 18. august 2015 Sagsnr.: 2015-0161277 Dokument: 2015-0161277-7 Sagsbehandler Ilonka Domela Svarskrivelse nr. 2 Udbud af indsamling af husholdningsaffald i Indre By i Københavns

Læs mere

Spørgsmål/svar til Indsamling af dagrenovation, returpapir, og batterier/småt EL-skrot på Bornholm.

Spørgsmål/svar til Indsamling af dagrenovation, returpapir, og batterier/småt EL-skrot på Bornholm. Spørgsmål/svar til Indsamling af dagrenovation, returpapir, og batterier/småt EL-skrot på Bornholm. Kontrakten gælder for en 1-årig periode Hvad er årsagen til at perioden er så kort? Den korte kontraktperiode

Læs mere

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650 Kr./tons (excl. moms) 2009 Genanvendelse 1 Dæk 45 2 Beton 95 3 Tegl 95 4 Blandet beton og tegl 95 5 Asfalt 95 6 Asfalt og beton 95 7 Jern og metal 95 8 Haveaffald 165 9 Pap 400 10 Papir 400 11 Plastfolie

Læs mere

D2012-9935 6.0. Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kort beskrivelse om forhold i sommerhusområder

D2012-9935 6.0. Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kort beskrivelse om forhold i sommerhusområder D2012-9935 6.0 Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kort beskrivelse om forhold i sommerhusområder Indhold Forord...3 Økonomi...3 AT forhold...3 Beskrivelse af indsamlingen i

Læs mere

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1- NYBORG KOMMUNE

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1- NYBORG KOMMUNE Til Nyborg Forsyning & Service A/S Dokumenttype Bilag 8 Spørgsmål i forbindelse med udbudsforretningen Dato Januar 2015 NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1- NYBORG KOMMUNE NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD

Læs mere

Den enkelte grundejer kan selv vælge beholderstørrelse (140 liter eller 240 liter) samt tømningshyppighed som i den nuværende situation.

Den enkelte grundejer kan selv vælge beholderstørrelse (140 liter eller 240 liter) samt tømningshyppighed som i den nuværende situation. Notat Dato: 11. marts 2013 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesplan for udfasning af sækkestativer Resumé Det foreslås at igangsætte proces med køb af spande i EU-licitation med henblik på udfasning

Læs mere

Svarbrev nr. 1 vedr. "Drift af genbrugspladserne i Måde og Tarp i Esbjerg Kommune".

Svarbrev nr. 1 vedr. Drift af genbrugspladserne i Måde og Tarp i Esbjerg Kommune. Til potentielle tilbudsgivere ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 3. april 2013 SIDE 1/5 REF meno PROJEKTNR A024730-007 Svarbrev

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation og genanvendelige

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation og genanvendelige 24. APRIL 2015 RENO DJURS I/S EU-udbud - Indsamling af dagrenovation og genanvendelige materialer EU-UDBUD - UDBUDSMATERIALE ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Indsamling af affald i Sorø Kommune.

Indsamling af affald i Sorø Kommune. Indsamling af affald i Sorø Kommune. RETTELSESBLAD 1 22.08.2017 Affald Plus har modtaget nedenstående spørgsmål. På baggrund af spørgsmålene skal følgende præciseres: Afsnit Spørgsmål Svar Udbudsbetingelser

Læs mere

5. december Spørgsmål og svar. Indsamling af dagrenovation og ressourcer udført med kranbil Revas

5. december Spørgsmål og svar. Indsamling af dagrenovation og ressourcer udført med kranbil Revas 5. december 2017 Spørgsmål og svar Indsamling af dagrenovation og ressourcer udført med kranbil Revas Spørgsmål 1 Særlige Arbejdsbetingelser og beskrivelser Pkt. 3 Indsamling med ad-hoc liste Mail med

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL

RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL 11-2017 RINGSTED KOMMUNE SPØRGSMÅL OG SVAR - EU-UDBUD INDKØB AF MATERIEL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 11-2017 RINGSTED KOMMUNE

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3 OKTOBER 207 RINGSTED KOMMUNE INDKØB AF MATERIEL EU-UDBUD. REVIDERET TILBUDSLISTE AF 7. NOVEMBER 207 - BILAG ADRESSE COWI A/S Havneparken 700 Vejle TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Svar på spørgsmål til udbud

Svar på spørgsmål til udbud 1. Spørgsmål: Side 15 afsnit 3.2 Tekniske og miljø- og arbejdsmiljømæssige betingelser Hvad menes med et lavt brændstofforbrug? Kommunen bedes definere hvilket brændstofforbrug, der skal dokumenteres.

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3

INDKØB AF MATERIEL INDHOLD. 1 Oplysninger om tilbudsgiver 3 OKTOBER 2017 RINGSTED KOMMUNE INDKØB AF MATERIEL EU-UDBUD - TILBUDSLISTE - BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Oplysninger om

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 140 Gebyrblad 2014 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2014 2013 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 4. december 2012 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager I dag indsamles glasflasker, emballageglas, plastflasker og øl- og sodavandsdåser

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 vedr. Indsamling af dagrenovation i Ringkøbing-Skjern Kommune

Rettelsesblad nr. 1 vedr. Indsamling af dagrenovation i Ringkøbing-Skjern Kommune AFLD I/S Uldjydevej 2 DK-7400 Herning telefon +45 97 37 33 77 e-mail afld@afld.dk www.afld.dk CVR-nr. 13 81 47 08 Dato 23. maj 2017 sagsnr. 17050003 reference /lama Rettelsesblad nr. 1 vedr. Indsamling

Læs mere

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1 NYBORG SYD

NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1 NYBORG SYD Til Nyborg Forsyning & service A/S Dokumenttype Bilag 2 - Tilbudsliste Dato November 2016 NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1 NYBORG SYD NFS A/S INDSAMLING AF AFFALD I DISTRIKT 1 NYBORG SYD Revision

Læs mere

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune

Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Tilbudsliste for indsamling af affald i Fanø Kommune Undertegnede tilbyder at indsamle og transportere affald for Fanø Kommune på det i Udbudsbetingelser, Kravspecifikation og Udkast til kontrakt angivne

Læs mere

INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER

INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER FEBRUAR 2018 FAXE AFFALD A/S INDKØB ELLER LEASING AF INDSAMLINGSKØRETØJER ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk EU-UDBUD REVIDERET TILBUDSLISTE -

Læs mere

Reno Djurs I/S "Informationshæfte til skraldemænd"

Reno Djurs I/S Informationshæfte til skraldemænd Bilag 4 Reno Djurs I/S "Informationshæfte til skraldemænd" http://projects.cowiportal.com/ps/a065028/documents/03 Project documents/baggrundsdata/eu-udbud - Forside til bilag 4-240415.docx Det skal du

Læs mere

For ydelser under TBL-B Tillægsydelser og i TBL-C Beholderværksted, afregnes der med Ordregiver efter faktisk udførte ydelser.

For ydelser under TBL-B Tillægsydelser og i TBL-C Beholderværksted, afregnes der med Ordregiver efter faktisk udførte ydelser. Bilag 2: Tilbudsliste Vejledning til tilbudsliste Tilbudsgiver skal, for at tilbud er konditionsmæssigt, udfylde samtlige punkter i tilbudslisterne omfattende TBLA, TBLB og TBLC, samt udfylde og vedlægge

Læs mere

Udbud af renovation: Spørgsmål og svar 2

Udbud af renovation: Spørgsmål og svar 2 Udbud af renovation: Spørgsmål og svar 2 Nr. Spørgsmål Svar 3 Kravspecifikation, kapitel 2.4, Materiel, pkt. 2) samt kapital 2.15, Tilknyttet delydelse nr. 4: Chipning af VIP containere samt montering

Læs mere

INDFØRELSE AF 2-DELT INDSAMLING AF RESTAFFALD OG ORGANISK AFFALD

INDFØRELSE AF 2-DELT INDSAMLING AF RESTAFFALD OG ORGANISK AFFALD PROJEKTNUMMER 31.3030.23 INDFØRELSE AF 2-DELT INDSAMLING AF RESTAFFALD OG ORGANISK AFFALD SWECO DANMARK A/S BETINA HYLLEBERG SKJØTH Sweco Sweco Kokbjerg 5 DK 6000 Kolding, Telefon +45 82 28 14 00 Fax +45

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

Godkendelse af container til restaffald og madaffald

Godkendelse af container til restaffald og madaffald Punkt 7. Godkendelse af container til restaffald og madaffald 2015-038690 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets godkendelse, at de containere, der fra 2017 anvendes til

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Regulativ for husholdningsaffald Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk

Læs mere

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift 08-07-2015 Sagsnr. 2015-0161277 Dokumentnr. 2015-0161277-4 Sagsbehandler Ilonka Domela Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene

Læs mere

Bilag 1-Specifikation

Bilag 1-Specifikation Faaborg-Midtfyn Kommune Bilag 1-Specifikation Indsamling af restaffald til forbrænding fra husholdninger Juni 2007 Faaborg-Midtfyn Kommune Bilag 1-Specifikation Indsamling af restaffald til forbrænding

Læs mere

! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ &

! # $ %&$ ' (%) * +, - $ & ! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ & Dette regulativ fastsætter vilkårene for tømningsordning for bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende mindre bundfældningsanlæg) i Syddjurs og Norddjurs Kommune.

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation EU-udbud - Indsamling af dagrenovation Maj 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 010 Udarbejdet : BER Kontrolleret : BHS Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE BRØNDRENSNING TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG - TAG

MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE BRØNDRENSNING TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG - TAG MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2014 SKANDERBORG KOMMUNE PROJEKTNR. A032967 DOKUMENTNR. A032967-4B-D02 VERSION

Læs mere

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere 20. januar

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (ekskl. moms) Genanvendelse Gebyrblad Gebyrer, der i ændrer sig i forhold til 2016, er neden for angivet med rød skrift. 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (ekskl. moms) 2016 Genanvendelse nvendelse 1 Haveaffald 140 140

Læs mere

Udbud af indsamling af affald for Fanø Kommune

Udbud af indsamling af affald for Fanø Kommune Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 15. juni 2017 Sagsbehandler Susanne Snedker Poulsen Telefon direkte 76 16 33 12 E-mail supo@esbjergkommune.dk Udbud af indsamling af affald for Fanø Kommune Spørgemøde tirsdag

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af storskrald for Københavns Kommune. 20. april Sagsnr.: Dokument:

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af storskrald for Københavns Kommune. 20. april Sagsnr.: Dokument: Teknik- og Miljøforvaltningen 20. april 2016 Sagsnr.: 2016-0075819 Dokument: 2016-0075819-11 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 1 Udbud af behandling af storskrald for Københavns Kommune Affald

Læs mere

Svar på spørgsmål til udbud

Svar på spørgsmål til udbud 1. Spørgsmål: Side 7 afsnit 2.3 Tildelingskriterier Det er angivet, at priserne skal være eksklusive moms og forbrændingsafgift. I dag beregnes og afregnes afgift ud fra brændværdi mm. dvs. at disse afgifter

Læs mere

Indsamling af dagrenovation

Indsamling af dagrenovation Odsherred kommune Indsamling af dagrenovation Offentligt EU-udbud Udbuds- og tilbudsbetingelser Marts 2015 Indholdsfortegnelse 1 Orientering 2 1.1 Forventet tidsplan for udbuddet 2 1.2 Ordregiver 3 2 Udbudsbetingelser

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller organisk affald

Læs mere

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Notat Dato 4. juni 2012 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Baggrund Skraldemændene fra Miljø Team A/S har gennem længere tid ønsket at anvendelse af sækkestativer

Læs mere

KØB AF AFFALDSBEHOLDERE TILBUDSLISTE

KØB AF AFFALDSBEHOLDERE TILBUDSLISTE KØB AF AFFALDSBEHOLDERE TILBUDSLISTE JUNI 2013 Køb af affaldsbeholdere Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Generelt... 3 1.1 Vejledning... 3 1.2 Oplysninger... 4 1.2.1 Oplysninger i relation til

Læs mere

INDKØB AF AFFALDSBEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Rettelser. 1 Indledning 1. 2 Rettelser 1. 3 Spørgsmål og svar 2

INDKØB AF AFFALDSBEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Rettelser. 1 Indledning 1. 2 Rettelser 1. 3 Spørgsmål og svar 2 IKAST-BRANDE KOMMUNE INDKØB AF AFFALDSBEHOLDERE SVARBREV NR. 1 SPØRGSMÅL OG SVAR ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Rettelser

Læs mere

UDBUD AF GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING GENUDBUD AF 9 RUTER

UDBUD AF GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING GENUDBUD AF 9 RUTER AUGUST 2016 NORDDJURS KOMMUNE UDBUD AF GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING 2016-2019 GENUDBUD AF 9 RUTER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk AUGUST

Læs mere

Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang

Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang November 2016 Udgivelsesdato : Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Maho, Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR PÅ SPØRGSMÅL

SPØRGSMÅL OG SVAR PÅ SPØRGSMÅL SPØRGSMÅL OG SVAR PÅ SPØRGSMÅL Udbudsmateriale vedrørende indsamling og transport af dagrenovation storskrald haveaffald papir, pap og glas i Fredensborg Kommune Offentligt udbud Udbyder: Fredensborg Affald

Læs mere

Tilbudsliste for indsamling af affald i Solrød Kommune

Tilbudsliste for indsamling af affald i Solrød Kommune Tilbudsliste for indsamling af affald i Solrød Kommune Tilbudsliste for indsamling af affald i Solrød Kommune Undertegnede tilbyder at indsamle affald for Ordregiver på det i Udbudsbetingelser, Ydelsesbeskrivelser

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 24. april 2018 Sagsnr.: 2017-0318478 Dokument: 2017-0318478-15 Sagsbehandler Iben Carlsen Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Læs mere

Udbud af indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Udbud af indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 24. april 2018 Sagsnr.: 2017-0318478 Dokument: 2017-0318478-17 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 3 Udbud af indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2017

Natur og Miljøudvalget 2017 Affald Genbrug FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 406,50 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller

Læs mere

Ny regulativ tekst Gammel tekst

Ny regulativ tekst Gammel tekst Ny regulativ tekst Gammel tekst Regulativændringer 2015 Husholdningsaffaldsregulativ Blå tekst er nye rettelser Indførelse af boligforeningsordning for farligt affald Indførelse af boligforeningso rdning

Læs mere

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 APRIL 14 LEJRE KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE 14-18 TILBUDSLISTE - TBL ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 71 Vejle TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk APRIL 14 LEJRE KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation i Assens Kommune

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation i Assens Kommune NOVEMBER 2013 ASSENS AFFALD & GENBRUG A/S EU-udbud - Indsamling af dagrenovation i Assens Kommune VURDERINGSNOTAT 2 SIDEORDNEDE BUD ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

Rebild Kommune Udbud af indsamling af genanvendelige materialer Svar på spørgsmål fra tilbudsgiverne

Rebild Kommune Udbud af indsamling af genanvendelige materialer Svar på spørgsmål fra tilbudsgiverne Svar på spørgsmål Til tilbudsgivere Rebild Kommune Udbud af indsamling af genanvendelige materialer Svar på spørgsmål fra tilbudsgiverne Indledning På vegne af Rebild Kommune udsendes hermed udbyders svar

Læs mere

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald

Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2016 Høring regulativer for husholdnings- og erhvervsaffald Offentlig høring af regulativerne for husholdnings- og erhvervsaffald.

Læs mere

N O T A T. Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning

N O T A T. Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning N O T A T Til: Fors A/S Fra: Bird & Bird Dato: 12. august 2019 Vedrørende: Ændring af afhentningsfrekvens i kontrakt om affaldstømning 1. INDLEDNING Fors A/S har anmodet Bird & Bird om en kort udbudsretlig

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

EU-UDBUD Fjernelse af forbrændingsslagge. på Smidievej 22, 9574 Bælum Delentreprise A3 INDHOLD. 1 Underskrift m.v. 2. 2 Tilbudsliste Teknisk løsning 3

EU-UDBUD Fjernelse af forbrændingsslagge. på Smidievej 22, 9574 Bælum Delentreprise A3 INDHOLD. 1 Underskrift m.v. 2. 2 Tilbudsliste Teknisk løsning 3 SEPTEMBER 2015 REBILD KOMMUNE EU-UDBUD Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9574 Bælum Delentreprise A3 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

I nærværende notat er der redegjort for ovenstående.

I nærværende notat er der redegjort for ovenstående. Notat Dusager 12 8200 Århus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Nordfyns Kommune, Affaldsplan harmonisering Analyse vedr. supplerende ordninger 12. december

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

MØDEREFERAT. http://gsforsyning.dk/om-os/udbud. Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C ADRESSE COWI A/S. TITEL Referat fra Informations- og spørgemøde

MØDEREFERAT. http://gsforsyning.dk/om-os/udbud. Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C ADRESSE COWI A/S. TITEL Referat fra Informations- og spørgemøde MØDEREFERAT TITEL Referat fra Informations- og spørgemøde DATO 13. november 2014 STED Erhvervscentret, Korskildelund 6, 2670 Greve DELTAGERE Ole Vestergaard Meldgaard Miljø A/S Frank Meyer RenoNorden A/S

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2015 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2015 2 Boligbidrag 2015 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2015 6 Ekstra tømninger 2015 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2015 7 Vask af beholdere

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2014 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2014 2 Boligbidrag 2014 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2014 6 Ekstra tømninger 2014 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2014 7 Vask af beholdere

Læs mere

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S

NOTAT OM BIOAFFALD DRAGØR KOMMUNE NOTAT. Parallelvej Kongens Lyngby A juli 2017 Notat TLHA, LEKD MENO TLHA ADRESSE COWI A/S DRAGØR KOMMUNE NOTAT OM BIOAFFALD NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A076097-001 VERSION UDGIVELSESDATO

Læs mere

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune.

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune. AFFALDS Indholdsfortegnelse.. Indledning... 2 Almindelige beholdere... 3 2- og 4- hjulede beholder - Enfamiliehus.... 3 2- og 4- hjulede beholder - Etageejendomme... 3 2- og 4- hjulede beholder - Sommerhus

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument:

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument: Teknik- og Miljøforvaltningen 16. august 2018 Sagsnr.: 2018-0083881 Dokument: 2018-0083881-7 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 1 Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune Affald

Læs mere

Tilbudslister til udbud af Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tilbudslister til udbud af Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune Tilbudslister til udbud af Indsamling og transport af affald i Ringkøbing-Skjern Kommune Indholdsfortegnelse 1 Tilbud Delområde Nord 2 1.1 Tilbudsliste Nord R1 R3 3 2 Tilbud Delområde Syd 6 2.1 Tilbudsliste

Læs mere

Til alle tilbudsgivere. Den 8. juni Aarhus Kommune

Til alle tilbudsgivere. Den 8. juni Aarhus Kommune Til alle tilbudsgivere Den 8. juni 2011 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af afklarende spørgsmål udbud på indsamling og transport af dagrenovationslignende affald mv. fra Aarhus Kommunes

Læs mere

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018

UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 APRIL 2014 SYDDJURS KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE 2014-2018 ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2014 SYDDJURS KOMMUNE UDBUD AF VINTERTJENESTE

Læs mere

Indsamling af dagrenovation

Indsamling af dagrenovation Odsherred Kommune Indsamling af dagrenovation Offentligt EU-udbud Ydelsesbeskrivelse Marts 2015 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund og orientering 3 1.2 Baggrund 3 1.3 Orientering 3 2 Generelle krav og forhold

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indsamling af genanvendelige materialer. Gladsaxe Kommune. Notat af 05. januar Indledning

Indholdsfortegnelse. Indsamling af genanvendelige materialer. Gladsaxe Kommune. Notat af 05. januar Indledning Gladsaxe Kommune Indsamling af genanvendelige materialer Notat af 05 januar 2012 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 AFFALDS 2016 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2016 2 Boligbidrag 2016 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 Ekstra tømninger 2016 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2016 7 Vask af beholdere

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE.

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. Sagnr. 16/7119 Dokumentnr. 100969/16 BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. 25.5.16 Force majeure I tilfælde af force majeure (hertil regnes generalstrejke, strejker og/eller lockout

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune Juni 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2054 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Svar på spørgsmål til udbud

Svar på spørgsmål til udbud 1. Spørgsmål: Side 8, afsnit 1.5 Ordning for indsamling af genbrugsmaterialer og batterier. Hvor mange tons er der indsamlet af hver af de 2 fraktioner, og hvor mange kg er der indsamlet af batterier i

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Sag nr.: 155280 Dato: 17.11.2015 E-mail: hbd@j-k-as.dk Ordninger for husholdningsaffald i andre kommuner Data over 4 kommuner og Fanø er opstillet i nedenstående

Læs mere

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet.

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet. Ændret affaldsordning i Ringsted Kommune. Sag nr. 17/670 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning I januar 2011 traf Byrådet beslutning om, hvorledes den fremtidige affaldsordning for enfamilieboliger skulle

Læs mere

SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 HVIDOVRE KOMMUNE SAMMENLIGNING AF 4-KAMMER BEHOLDERE OG 2-DELTE BEHOLDERE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1

Læs mere