KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter"

Transkript

1 Indledning Området administreres af Kulturudvalget og omfatter udgifter til musik, kulturarv og lokalhistorie, kunst og design, litteratur og medier, teater, film og scenekunst samt øvrige kulturelle aktiviteter. By- og Udviklingsdirektøren er bemyndiget til at fastsætte takster ved enkeltstående arrangementer. Budget Beløb i hele kr., netto Musik Kulturarv og lokalhistorie Kunst og design Litteratur og medier Teater, film og scenekunst Øvrige kulturelle aktiviteter I alt Bemærkninger Musik Kolding Musikskole Kolding Musikskole er en decentral institution med undervisning på 29 skoler og på en række institutioner i kommunen, samt i musikskolens egne og velindrettede lokaler på Riis Toft 12A i Kolding samt i Christiansfeld. Undervisningen planlægges og tilrettelægges ud fra elevens niveau, og der undervises børn og unge i alderen 0-25 år (med statstilskud) samt voksne. Musikskolen består af en grundskole (indskoling med bl.a. småbørnsundervisning for de 0 5 årige samt faget Ind i Musikken for klasse på samtlige skoler) samt en rytmisk / klassisk orkesterafdeling med solo- og holdundervisning på de enkelte instrumenter, samt en bred vifte af sammenspilstilbud / kor / band og orkestre. Hertil kommer talentlinjen i 4 niveauer, hvortil der er optagelses/årsprøver samt et konservatorieforberedende Musikalsk Grundkursus ( Alle linjer er med forudgående optagelsesprøver og krav. I sæson 14/15 underviser musikskolens lærere på flere fronter end hidtil. På traditionelle musikskolefag undervises 1340 CPR-elever samt 90 MGK elever i MGK-syd. Som et resultat af skolereformen underviser musikskolelærere ca. 150 skoleelever i faget Ind i musikken samt andre musikalske tiltag. I musikbørnehaven undervises 20 elever.

2 Det samlede budget for Kolding Kommunale Musikskole (ekskl. MGKSYD) udgør kr. i udgift og kr. i indtægt. Der er budgetteret med en indtægt fra elevbetaling på i alt kr. samt et Statstilskud på kr. Takster fremgår af kommunens hjemmeside Kolding Musikskole blev pr. 1. januar 2011 udpeget som 1 af i alt 7 regionale MGK-centre i landet og skolens MGK-center er MGKCenterSydjylland ( Finansieres fuldt ud af Staten, og der er optaget i alt 90 elever fordelt på 3 årgange. Undervisningen foregår på 4 afdelinger (Esbjerg, Haderslev, Sønderborg og Kolding) under Kolding Musikskoles ledelse og med tilhørende koordinationsudvalg og repræsentantskab. Der er indgået ny aftale/kontrakt i november Statstilskuddet til MGK-center Sydjylland udgør årligt kr. I årene er der årligt afsat kr. til indskud i Musikskolens udviklings- og instrumentfond. Fra 2016 og frem er beløbet kr. Tilskud til forskellige orkestre, Sønderjyllands Symfoniorkester Kolding Kommune yder et årligt tilskud til Sønderjyllands Symfoniorkester, mod at Symfoniorkesteret afvikler et antal koncerter i Kolding Kommune. Tilskuddet udgør årligt kr. Sønderjyllands Symfoniorkester er omdrejningspunktet i Christiansfeld Musikfestival. Andre musikaktiviteter, musikpuljen Kommunen yder tilskud og underskudsgarantier til forskellige orkestre og musikarrangementer i kommunen efter beslutning i Kulturudvalget. Godset Godset er en kommunal ejendom, hvor der bl.a. afvikles musikarrangementer. Foreningen Musik Kolding har en aftale med Statens Kunstråds Musikudvalg om drift af regionalt spillested for perioden som varetages af Godset. Spillestederne Bygningen i Vejle og Bruuns Pakhus i Fredericia indgår også, som en del af regionalt spillested. Aftalen indebærer, at Kolding Kommune i 2014 modtager ca kr. i tilskud fra Statens Kunstråd. Tilskuddet er betinget af, at Kolding Kommune afholder et beløb svarende til kr. på Godsets driftsbudget. Der er budgetteret med indtægter på i alt kr. Indtægterne stammer primært fra udlån af øvelokaler på kr. For at højne brugernes ansvarlighed og skabe mulighed for at vedligeholde udstyr m.v., skal der betales leje af øvelokalerne med 90 kr. pr. måned for brugere under 18 år og 180 kr. pr. måned for brugere over 18 år. Foreninger, organisationer m.v. kan leje den store sal for 325 kr. pr. dag til musikarrangementer og for 540 kr. pr. dag til øvrige arrangementer.

3 Herudover er der mulighed for at lave institutionsaftaler, der muliggør gratis øvning for interesserede institutioner i Kolding Kommune om formiddagen. Skulle disse institutioner være interesseret i øvning om eftermiddagen eller om aftenen, er der vedtaget en institutionstakst på 560 kr. pr. måned. Derudover er det besluttet, at Godsets østfløj kan udlejes til forretningsmæssige eller kommercielle formål. Udlejningen sker inkl. hustekniker og rengøring. Taksterne på Godset er forhøjet med samme procentsats, som er anvendt for regulering af art 7.1, huslejeindtægter. Se mere på Kulturarv og lokalhistorie Museet på Koldinghus Samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Museet på Koldinghus er vedtaget af Kolding Byråd den 8. oktober 2012, og gælder for perioden 1. januar 2013 til 31. december I kontrakten fastsættes bl.a. størrelsen af det årlige tilskud, som Kolding Kommune udbetaler til museet, ligesom den forventede aktivitet på museet er beskrevet. Der er afsat kr. til jubilæum i Kongeåmuseet samt Genforenings- og grænsemuseet Museerne er begge foreningsdrevet, og modtager tilskud fra Kolding Kommune. I årene 2015 og 2016 er der afsat ekstra kr. pr. år til styrkelsen af konserveringsindsatsen på Genforenings- og grænsemuseet, ligesom museet i 2017 har fået 1 mio. kr. til udbygning. Minibyen Minibyen er foreningsdrevet, og modtager fra 2015 årligt driftstilskud på kr. Kommandocentralen på Rømøvej. Kommandocentralen blev overdraget til Kulturpolitikken i Der er afsat et beskedent beløb til forbrugsafgifter m.v. vedrørende bygningen. Kolding Stadsarkiv, Nicolai Historie Kolding Stadsarkiv er et kommunalt 7 arkiv, og opbevarer arkivalier på papir og IT-arkivalier fra Kolding Kommune samt de tidligere Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld Kommuner. Stadsarkivet indsamler privat arkivmateriale af væsentlig betydning for lokalområdets historie, og stiller det samlede arkivmateriale til rådighed for borgerne og den kommunale administration. Stadsarkivet formidler den lokale historie i form af bøger, udstillinger, foredrag og en omfattende hjemmeside. Takster for Kolding Stadsarkiv fremgår af kommunens hjemmeside

4 Lokalhistoriske arkiver Der er lokalhistoriske arkiver i Christiansfeld, Vamdrup, Vester Nebel, Vejstrup, Hejls, Lunderskov og Sdr. Bjert. Disse arkiver modtager årlige tilskud. For arkivet i Christiansfeld betales husleje og varme. Arkivet i Vamdrup har til huse i Kongeåmuseet, arkivet i Lunderskov i Kobbelvænget 2, mens arkiverne i Hejls, Vejstrup, Vester Nebel og Sdr. Bjert har lokaler i bygninger administreret af Seniorforvaltningen. Skamlingsbankeselskab. Kolding Kommune yder tilskud til såvel Skamlingsbankeselskabet som Fonden til opretholdelse af mindesmærket på Skamlingsbanken. Kunst og design Trapholt Samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Trapholt er vedtaget af Kolding Byråd den 27. august 2012, og gælder for perioden 1. januar 2013 til 31. december I kontrakten fastsættes bl.a. størrelsen af det årlige tilskud, som Kolding Kommune udbetaler til museet, ligesom omfanget af den aktivitet, som forventes at ske på museet er beskrevet. Designlærer Trapholt Designlærer skal styrke designindsatsen i Kolding Kommune, med udgangspunkt i Trapholt og skoler, i samarbejde med kommunens øvrige kulturinstitutioner. Kolding Kunstforening Kulturudvalget er, jf. aftale mellem Kulturudvalget og Kolding Kunstforening, godkendt af Kulturudvalget den 13. maj 2009, forpligtet til at yde et fast årligt tilskud på kr. til foreningen i perioden 2009 til Kolding Kommunale Billedskole Billedskolen tilbyder undervisning i billedfag og design for børn fra klasse. Undervisningen foregår blandt andet på Trappergården ved Trapholt og på skoler i alle centerbyerne. Billedskolen arrangerer løbende undervisningsevents for børn på tværs af kommunen. Billedskolen indgår i en administrativ struktur med Nicolai for børn. Takster fremgår af kommunens hjemmeside Kunstnerisk Byudsmykning Det afsatte beløb anvendes alene til vedligeholdelsen af den kunstneriske byudsmykning. Litteratur og medier Koldingbibliotekerne Koldingbibliotekerne består af biblioteket i Kolding og lokalbiblioteker i Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup samt biblioteksstationer Vester Nebel, Sdr. Bjert og Almind.

5 Lokalbiblioteket i Christiansfeld er i sommeren 2013 flyttet sammen med skolebiblioteket på Christiansfeld skole. I 2015 åbner der biblioteksstationer i Hejls og Jordrup. Bøger, tidsskrifter, aviser, musik, film, cd-rom, spil m.v. indkøbes til alle biblioteker. Alle materialer er registreret i en fælles base, og indgår i et fælles reserveringsflow. Der er kørselsordning mellem bibliotekerne, hvilket sikrer en effektiv udnyttelse af materialebestanden. Takster vedr. erstatninger for ødelagte eller bortkomne materialer fremgår af kommunens hjemmeside Borgerne har via bibliotekernes hjemmeside adgang til en række digitale services, såsom download af film, e-bøger, netmusik og netlydbøger samt nyheder via mail, sms og rss. Herudover er der mulighed for at bestille, få remindere om snarligt aflevering, få rykkere samt afbestille materialer. Disse services kan desuden fås via sms og mail. Herudover informeres der på hjemmesiden løbende om, hvilke aktuelle arrangementer der afholdes. I hele åbningstiden er der differentieret vagtdækning, afstemt efter antal brugere af biblioteket. De 3 lokalbiblioteker i Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup er åbent for selvbetjening mandag til søndag kl Der er personlig betjening 8 timer pr. uge på hvert lokalbibliotek. Der er ingen personlig betjening på lokalbibliotekerne 3 uger om sommeren samt mellem jul og nytår, men der er i perioden åbent for selvbetjening. I udgiften til lønninger indgår udgifter til arrest- og gymnasiebetjening. Her kommer en tilsvarende indtægt fra rekvirenterne. Der er indgået kontrakt vedrørende OPP-samarbejde om drift af logistik- og servicerelaterede biblioteksydelser. Kontrakten ophører med udgangen af januar Det er uafklaret, hvilke budgetmæssige konsekvenser ophøret får. Der er arrangementer for børn og voksne på såvel hovedbibliotek som lokalbiblioteker. Arrangementer for voksne foregår, hvor det er relevant, i samarbejde med foreninger, institutioner og andre interessenter (borgermøder, udstillinger, kulturelle aktiviteter, IT-undervisning). Arrangementer for børn foregår, hvor det er relevant, i et samarbejde med skolebiblioteker, børne-, uddannelses-, og kulturinstitutioner. Biblioteket afvikler, i en række projekter, formidling ved hjælp af informationsteknologi og mobile enheder, ligesom der arbejdes med informations- og kulturprojekter sammen med eksterne interessenter.

6 Bibliotekerne tilbyder borgerservice på basalt niveau. Der ydes hjælp til blanketudlevering og -aflevering, information om offentlige services samt henvisning til rette instanser. Efter lov om biblioteksvirksomheds 18 kan Byrådet beslutte at lånere, som ikke afleverer lånt materiale til tiden, skal betale en afgift. Taksterne for 2015 fremgår af kommunens hjemmeside Folkeuniversitetet Budgetbeløbet afsat til folkeuniversitetet anvendes primært til markedsføring, trykning af programmer m.v. Teater, film og scenekunst Mungo Park Der er indgået "Egnsteateraftale" mellem Mungo Park Kolding og Kolding Kommune for perioden 1. januar 2012 til 31. december Aftalen er indgået i henhold til teaterlovens bestemmelser om egnsteater i 15 15a og bekendtgørelse nr af 7. december Iflg. aftalen skal Mungo Park Kolding bl.a. producere og præsentere forestillinger af professionel og kunstnerisk udfordrende kvalitet, ligesom Egnsteatret skal medvirke til skærpelse af den kulturelle profil i Kolding Kommune. Kolding Kommunes bruttoudgift udgør kr. årligt og reguleres efter nettoprisindekset på baggrund af sidste års årsstigning. Der er budgetteret med statslig refusion på kr. svarende til en refusionsprocent på 40. Dr. Dorothea Dr. Dorothea har fået tildelt fast tilskud på kr. fra Kolding Teaterforening Kolding Kommune og Kolding Teaterforening har indgået samarbejdsaftale for perioden 1. juli 2014 til 1. juni Samarbejdsaftalen beskriver bl.a. de ydelser, som Teaterforeningen skal præstere, ligesom Kolding Kommunes forpligtigelser er beskrevet. Kommunens forpligtigelser er bl.a. at yde en årlig underskudsgaranti på kr., såfremt Teaterforeningens egenkapital er under kr., samt at stille teatersal til rådighed inkl. fornødne teknikertimer. Kolding Teater Der er indgået lejeaftale med Comwell om leje af den store teatersal til 40 arrangementer pr. år, samt den lille teatersal til 20 arrangementer pr. år inkl. nødvendige funktionsbetingede

7 lokaler og tekniske faciliteter. Kolding Kommunes udgift er aftalt til kr. i niveau. Beløbet reguleres efter udviklingen i nettoprisindekset. Kolding Amfiscene Amfiscenen anvendes til afvikling af forskellige kulturelle aktiviteter, såsom Kolding Festspil, forskellige koncerter o.l. Amfiscenen kan lejes af de forskellige arrangører. Taksten fremgår af kommunens hjemmeside Øvrige kulturelle aktiviteter Kvarterhuset Sydvest Kvarteret Kvarterhuset anvendes til sociale og kulturelle aktiviteter for områdets beboere og er et supplement til kvarterets øvrige tilbud med særlig vægt på, at huset skal være et tilbud til de såkaldt foreningsløse i kvarteret. Endvidere anvendes huset af dagplejen og Gademix. Nicolai Nicolai rummer en række forskelligartede kulturelle aktiviteter, både i de 5 huse enkeltvis og i forskellige samarbejdskonstellationer indenfor komplekset og med øvrige kulturelle aktører i Kolding. Husene i Nicolai fungerer både som arrangører af kulturelle tilbud og som ramme for borgernes og foreningernes kulturelle udfoldelser. Nicolai for Børn Børnekulturhuset tilbyder børnekulturelle aktiviteter af høj kvalitet for såvel skoler som institutioner, børnefamilier og turister. Målgruppen er børn fra 2-12 år og deres voksne. Husets aktiviteter afvikles både som korte workshops, større events og samarbejdsprojekter. Nicolai for børn varetager desuden indkøb af børneteater for førskolebørn. Nicolai Scene Nicolai Scene er øvested og fast base for en række lokale kor og orkestre, og er ramme om såvel elev- og amatørkoncerter som professionelle koncerter. Nicolai Scene bruges derudover som ramme for en lang række andre kulturelle aktiviteter. Nicolai Kunst og Design Nicolai Kunst og Design er, med kombinationen af iværksættermiljøet i House of Design og udstillingsfaciliteterne, en naturlig ramme for udvikling og formidling af kunst og design i Kolding. Udstillingslokalerne præsenterer udstillinger af kunst, design og kunsthåndværk. Udstillingsprogrammet sammensættes af et udstillingsråd med bidrag fra forskellige lokale og regionale aktører inden for området. Kolding Kommunale Kulturpulje Kulturpuljen anvendes til kulturelle arrangementer, såsom kulturnat, festspil, teaterforestillinger, udstillinger, dans, workshops, foredrag, film/video m.v.

8 Geografisk Have Geografisk Have blev oprindelig anlagt som en planteskole i 1917 af Aksel Olsen. Senere anlagde han den botaniske have, og indførte og dyrkede langt over plantearter fra fremmede verdensdele. I 1963 overtog Kolding Kommune haven, som Aksel Olsen herefter udviklede til et geografisk opdelt haverum med afdelinger med planter fra Japan, Kina, Nordamerika m.fl. I 1968 åbnede Kolding Kommune Geografisk Have som en besøgshave. Lokale såvel som gæster fra ind- og udland kunne nu få en totaloplevelse af have og landskabsarkitektur. De store plæner og de alsidige beplantninger samt de velindrettede væksthuse danner de bedste rammer for en række aktiviteter og oplevelser, heriblandt Kolding Miniby, grillaftener og Skt. Hans aftensarrangement. Der er bevilget midler til udarbejdelse af en langsigtet Masterplan for Geografisk Have. Der er igangsat et arbejde med at undersøge mulighederne for at gøre Geografisk Have til selvejende institution. Christiansfeld Centret Christiansfeld Centret er et Videns- og Kulturarvscenter, der samler og formidler viden om Christiansfelds særlige kulturarv. Christiansfeld Centret har kontrakt med VisitKolding om at formidle Christiansfeld til turisterne. Centret er desuden omdrejningspunktet for UNESCO ansøgningen og Christiansfeld på verdensarvs listen, samt ansvarlig for kulturarvsmåneden i november og Christiansfeld musikfestival. Fra 2016 er der bevilliget en ekstra medarbejder til Christiansfeld Centret. Christiansfeld på UNESCO`s verdenskulturarvliste Der arbejdes fortsat med ansøgningen til UNESCO om optagelse på organisationens verdenskulturarvliste. Opera på Skamling I samarbejde med foreningen MusikKolding og Det Kongelige Teater arrangeres en gang årligt arrangementet Opera På Skamling. Kobbelvænget, Lunderskov Det tidligere kommunekontor i Lunderskov anvendes til forskellige kommunale aktiviteter såsom bibliotek, værested, lokalhistorisk forening, foreningslokaler m.v.

KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter

KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kulturudvalget og omfatter udgifter til musik, kulturarv og lokalhistorie, kunst og design, litteratur og medier, teater, film og scenekunst samt øvrige kulturelle aktiviteter.

Læs mere

KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter

KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kulturudvalget og omfatter udgifter til musik, kulturarv og lokalhistorie, kunst og design, litteratur og medier, teater, film og scenekunst samt øvrige kulturelle aktiviteter.

Læs mere

KULTURUDVALGET KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter

KULTURUDVALGET KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kulturudvalget og omfatter udgifter til musik, kulturarv og lokalhistorie, kunst og design, litteratur og medier, teater, film og scenekunst samt øvrige kulturelle aktiviteter.

Læs mere

KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter

KULTURPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kulturudvalget og omfatter udgifter til musik, kulturarv og lokalhistorie, kunst og design, litteratur og medier, teater, film og scenekunst samt øvrige kulturelle aktiviteter.

Læs mere

1. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Huslejen er bogført for hele 2014.

1. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Huslejen er bogført for hele 2014. Bevillingsstatus Kulturpolitik 31. august 2014 Biblioteket budget Forbrug Forbrugs forbrugs Biblioteket 39.065 26.520 68% 68% 1-2.138-1.347 63% 63% I alt - udgifter 39.065 26.520 68% 68% I alt - indtægter

Læs mere

1. Forbruget er lidt lavere på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Årsagen

1. Forbruget er lidt lavere på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Årsagen Bevillingsstatus Kulturpolitik 31. oktober 2014 Biblioteket Budget budget Forbrug Forbrugs forbrugs Biblioteket 39.603 38.917 32.139 83% 83% 1-2.018-2.138-1.822 85% 85% I alt - udgifter 39.603 38.917 32.139

Læs mere

1. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Huslejen er bogført for hele 2014.

1. Forbruget følger det normale forbrug på nuværende tidspunkt i forhold til foregående år. Huslejen er bogført for hele 2014. Bevillingsstatus Kulturpolitik 30. september 2014 Biblioteket budget Forbrug Forbrugs forbrugs Biblioteket 39.071 29.194 75% 75% 1-2.138-1.667 78% 78% I alt - udgifter 39.071 29.194 75% 75% I alt - indtægter

Læs mere

2. Udbetaling af driftstilskud, differencen i budget og udbetalt beløb vedrører Kommunens momsrefusion fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

2. Udbetaling af driftstilskud, differencen i budget og udbetalt beløb vedrører Kommunens momsrefusion fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Bevillingsstatus Kulturpolitik 31. december 2014 Biblioteket Budget budget Forbrug Forbrugs forbrugs Biblioteket 39.603 38.917 39.112 101% 101% 1-2.018-2.138-2.684 126% 126% I alt - udgifter 39.603 38.917

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Kultur- og fritidsudvalget

Kultur- og fritidsudvalget 127 Kultur- og fritidsudvalget Bevillingsområde Kultur og fritid Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 128 129 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet

Læs mere

13. Kultur- og Fritidsudvalget

13. Kultur- og Fritidsudvalget 13. Kultur- og Fritidsudvalget ------------ overslag ---------- Udvalget for Kultur og Fritid 91.922 92.524 93.406 94.598 93.967 93.883 Kulturel virksomhed 38.136 35.350 39.136 40.250 39.666 39.582 Bibliotek

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.38 Bevillingsområde 40.38 Kulturel virksomhed 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Musik (musikundervisning m.m.). (Musikteater Baltoppen, Skovlunde Kulturhus/Kulturhus Måløv, Ungdomshuset Vognporten

Læs mere

Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Kulturpuljen Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Forord Kulturlivet

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er dynamisk

Læs mere

Charlottenborg, nationalejendom (Anlægsbev.) Budgetspecifikation:

Charlottenborg, nationalejendom (Anlægsbev.) Budgetspecifikation: 21.21.47. 63 30. Musikformål 44. Tilskud til personer... -0,1 - - - - - - investeringstilskud... 0,1 - - - - - - 50. Scenekunstformål 22. Andre ordinære driftsomkostninger 0,3 - - - - - - 44. Tilskud til

Læs mere

Det er Kommunalbestyrelsens mål - gennem en aktiv kulturpolitik - at gøre Ballerup Kommune kendt for:

Det er Kommunalbestyrelsens mål - gennem en aktiv kulturpolitik - at gøre Ballerup Kommune kendt for: MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 40.38 Kulturel virksomhed Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Kulturbevillingen omfatter: Fællessekretariat på Lautrupgård. Musik

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Kulturpuljen - Kvartals-uddeling februar 2015 for beløb over kr. Bevilget f/kolding kommune i 2013/14 Ansøgt andre. Ansøgt tilskud/unders

Kulturpuljen - Kvartals-uddeling februar 2015 for beløb over kr. Bevilget f/kolding kommune i 2013/14 Ansøgt andre. Ansøgt tilskud/unders Kulturpuljen - Kvartals-uddeling februar 2015 for beløb over 15.000 kr. Nr. Ansøger Musik 1. Værkstedet Gademix, Hanna Andresen, Junghansvej 121, Kolding Formål Vinterferie & Street Event 2015 "DIT og

Læs mere

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget Kultur- og fritidsudvalget Kultur, Natur og Fritid PHS 11. maj 2016 Projektnavn: Vestjyllands Kunstpavillon Funktion: Politikområde: Fritidslivspolitikken Politisk mål: Vi skal styrke de eksisterende kultur-

Læs mere

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Gældende for perioden 1/1 2019 31/12 2022 Indhold Samarbejdsaftale mellem Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune... 1 Kolding Kommunes forventninger...

Læs mere

Velkommen. til Kolding Kommune. Til dig der for nylig er flyttet til kommunen. LOGO1UN_Stor_POSrød

Velkommen. til Kolding Kommune. Til dig der for nylig er flyttet til kommunen. LOGO1UN_Stor_POSrød Velkommen LOGO1UN_Stor_POSrød til Kolding Kommune Til dig der for nylig er flyttet til kommunen Jørn Pedersen Borgmester Kære nye borger Velkommen til Kolding Kommune. Kolding er et godt sted at bo. Et

Læs mere

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner.

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. Punkt 3. Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. 2014-23316. Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering, regnskaber og beretninger

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.38

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.38 Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen området omfatter: Musik (musikundervisning m.m.). (Musikteater Baltoppen,

Læs mere

Sammenhæng til Vision 2018/tema

Sammenhæng til Vision 2018/tema Udvalgsområde Mål-overskrift Sammenhæng til Vision 2018/tema Effektmål Kultur- og Fritidsudvalget Kultur som drivkraft Flere vil bor her via udvikling af kulturinstitutionerne: Museum Vestfyn, AssensBibliotekerne,

Læs mere

Kulturpuljen og Musikpuljen, januar 2014

Kulturpuljen og Musikpuljen, januar 2014 Kulturpuljen og Musikpuljen, januar 2014 Nr. Ansøger Formål Musik 1. Syddansk Universitets "Bridge to the future energy", projekt med symfoniorkester, Saul symfoniorkestret, hvor man binder musik sammen

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Egnsteateraftale mellem

Egnsteateraftale mellem Egnsteateraftale mellem Carte Blanche, Egnsteater i Viborg (herefter teatret) Og Viborg Kommune (herefter kommunen) For perioden 01.01.2014 31.12.2017 Aftalen er indgået i henhold til Bekendtgørelse om

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

Oversigt over ansøgninger til pulje til kulturelle formål januar 2011 Ansøgninger Ønske Indstilling Forslag til afgørelse

Oversigt over ansøgninger til pulje til kulturelle formål januar 2011 Ansøgninger Ønske Indstilling Forslag til afgørelse Oversigt over ansøgninger til pulje til kulturelle formål januar 2011 Ansøgninger Ønske Indstilling Forslag til afgørelse Kultur- & Fritidsudvalget har i løbet af 2010 truffet beslutning om en række tilskud

Læs mere

Kontornotits. Emne: Kort nyt fra Kulturudvalgets område. By- og Udviklingsforvaltningen. Kultur

Kontornotits. Emne: Kort nyt fra Kulturudvalgets område. By- og Udviklingsforvaltningen. Kultur Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Kultur Emne: Kort nyt fra Kulturudvalgets område Dato 6. juni 2019 Sagsbehandler Lisbet Holten Lambert Direkte telefon 20 20 73 93 E-mail lilam@kolding.dk Kay

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM Egnsteateraftale vedr. Teatret OM 1. Aftaleparter Teatret OM (herefter kaldt teatret) og Ringkøbing-Skjern Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget 2019

Fritids- og Kulturudvalget 2019 Fritids- og Kulturudvalget 2019 Opgaver Udvalget varetager opgaver inden for følgende fem områder: Idræts- og fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Læs mere

FORENING ANSØGNING OM KOMMENTAR BEVILGET 2014

FORENING ANSØGNING OM KOMMENTAR BEVILGET 2014 KULTURELLE TILSKUD FORENING ANSØGNING OM KOMMENTAR Aktive Kvinder Foreningen tilbyder et varieret program bestående af foredrag, 5.000 kr. 5.000 kr. underholdning, ture m.v. inden for almennyttig virksomhed.

Læs mere

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020 3.2 KULTUR Randers Kommune - Visionsproces 2020 Kulturpolitikken i Randers Kommune Der er tre temaer i kulturpolitikken: 1. Børn og kultur Sikring af børns møde med den professionelle kunst og kultur 2.

Læs mere

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI

AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI AABENRAA MUSIKSKOLE STRATEGI 2018-2021 MISSION: Musikskolen vil være kendt som Aabenraa Kommunes musikalske fyrtårn. VISION: Vi vil være musikskole for alle kommunens borgere med særligt fokus på børn

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017:

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var på 23,9 mio.

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

Der er ikke et lovmæssigt grundlag, der forpligter Roskilde Kommune til at yde tilskud til kulturelle foreninger. Kriterier:

Der er ikke et lovmæssigt grundlag, der forpligter Roskilde Kommune til at yde tilskud til kulturelle foreninger. Kriterier: Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Driftsaftale 2016-2017 Roskilde Teater 1. oktober 2015 Mellem Roskilde

Læs mere

Kontornotits. Emne: Kort nyt fra Kulturudvalgets område. By- og Udviklingsforvaltningen. Kultur

Kontornotits. Emne: Kort nyt fra Kulturudvalgets område. By- og Udviklingsforvaltningen. Kultur Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Kultur Emne: Kort nyt fra Kulturudvalgets område Dato 8. maj 2019 Sagsbehandler Lisbet Holten Lambert Direkte telefon 20 20 73 93 E-mail lilam@kolding.dk Festlig

Læs mere

Kulturelle foreninger og interessenter. Kultur & Fritid 2018

Kulturelle foreninger og interessenter. Kultur & Fritid 2018 Kulturelle foreninger og interessenter Kultur & Fritid 2018 Interesseorganisationer KUF Kulturrådet i Frederikssund Forening, der repræsenterer de kulturelle foreninger og grupper i Frederikssund FNI Jægerspris

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S..

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Edition S 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. Edition S er en selvejende institution,

Læs mere

Større begivenheder og tilbagevendende kulturaktiviteter 2018

Større begivenheder og tilbagevendende kulturaktiviteter 2018 Større begivenheder og tilbagevendende kulturaktiviteter 2018 14. december 2017 Bemærk, at listen ikke er udtømmende. Den repræsenterer alene et udpluk af større og tilbagevendende aktiviteter primært

Læs mere

Bekendtgørelse om egnsteatre

Bekendtgørelse om egnsteatre Bekendtgørelse om egnsteatre I medfør af 15 a, stk. 9, 15 b, stk. 2, og 15 c, stk. 3, i lov om teater, jf. lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som senest ændret ved lov nr. 460 af 23. maj

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator 14. maj 2019 Projektnavn: Generator som regionalt spillested Politikområde: Fritidslivspolitik Spillestedet Generator ønsker at blive regionalt spillested fra 2021. Der skal ansøges hos Kulturstyrelsen

Læs mere

Ballerup Bibliotekerne er en kommunal institution, hvor udlån af alle materialer er gratis.

Ballerup Bibliotekerne er en kommunal institution, hvor udlån af alle materialer er gratis. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 40.37 Folkebibliotekerne Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og -indtægter, som

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Kulturel virksomhed er der i budget 2019 afsat 24,4 mio. kr.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Kulturel virksomhed er der i budget 2019 afsat 24,4 mio. kr. Bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.38 Kulturel virksomhed er der i budget 2019 afsat 24,4 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

02 Bilag: Institutioner til kulturhuset

02 Bilag: Institutioner til kulturhuset 02 Bilag: Institutioner til kulturhuset 02.1. Musikskolen Musikskolen tilbyder musikundervisning til børn og unge i aldersgruppen 0 25 år. Samlet underviser musikskolen næsten 3000 elever. Musikskolen

Læs mere

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER Bibliotekets stand ved Højskoledagen for ældre Forsidefoto: Carl nielsens fødseldag fejres med elever fra Musikskolen Horsens

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 32 Mødet holdes torsdag den 06. september 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget Sidenr. 315 Ekstraordinært møde i Referat Mødedato: 17. marts 2011 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: Fraværende: Havestuen, Rådhuset Bjarne Juel Møller GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold KF1. Musik & Billedskolen - reduktion af soloelevpladser IKKE MEDTAGET...3 KF2. Færre betjente åbningstimer på bibliotekerne MEDTAGET I BUDGETTET

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Kulturudvalget Drøftelse Ib Christensen Henvendelse fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst vedrørende små storbyteatre i Aarhus Kommune. Baggrund:

Læs mere

Resultataftale 2012 WEBUDGAVE HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale 2012 WEBUDGAVE HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2012 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2012 Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen vil arbejde med at øge sin synlighed bl.a. ved at lave flere arrangementer

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen)

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Egnsteateraftale 1.1.2017 31.12.2020 mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Og Den selvejende institution Teater Vestvolden Høvedstensvej 49 2650 Hvidovre

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

Holbæk Teater Vimmelskaftet 27 4300 Holbæk 59 43 17 77 infohet.dk Selvejende institution

Holbæk Teater Vimmelskaftet 27 4300 Holbæk 59 43 17 77 infohet.dk Selvejende institution Formand Egnsteateraftale mellem Holbæk Teater og Holbæk Kommune 2013- Holbæk * Kommune Kontraktindehaver: Navn og adresse Ejerforhold Holbæk Teaters tegningsberettigede person(er) Holbæk Teaters vedtægter

Læs mere

Partnerskab mellem Mungo Park og Frederikshavn Kommune Handleplan 2007-2009

Partnerskab mellem Mungo Park og Frederikshavn Kommune Handleplan 2007-2009 Partnerskab mellem Mungo Park og Frederikshavn Kommune Handleplan 2007-2009 Partnerskabet mellem Mungo Park og Frederikshavn Kommune blev indgået i april 2007. Denne handleplan beskriver aktiviteterne

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Spot Festivalen 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. Spot Festivalen er en

Læs mere

Vision og indsatsområder 2011/2012

Vision og indsatsområder 2011/2012 Vision og indsatsområder 2011/2012 Baggrund Med udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision og værdigrundlag har Den Kreative Skoles bestyrelse udarbejdet sin vision for skolen og peger på en række indsatsområder,

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne

Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne Punkt 8. Godkendelse af kommissorium for Samarbejde mellem folkebibliotekerne og Pædagogisk Læringscenter på skolerne 2015-058535 Skoleforvaltningen og Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Workshop om Korsør Kulturhus. Opsamling på Workshop den 11.12. 2013

Workshop om Korsør Kulturhus. Opsamling på Workshop den 11.12. 2013 Workshop om Korsør Kulturhus Opsamling på Workshop den 11.12. 2013 Forventninger til aftenen 1) struktur på huset og organisering 2) Hvad tager vi med os herfra - helt konkret?! 3) Tilbage til rødderne

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Kulturpolitk for Stevns Kommune

Kulturpolitk for Stevns Kommune Kulturpolitk for Stevns Kommune Indledning Den foreliggende Kulturpolitik for Stevns Kommune er udarbejdet i henhold til beslutning i udvalget for Natur, Fritid og Kultur (NFK). Hvad er formålet med kulturpolitikken?

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Velkommen til Kolding Kommune GRATIS OPLEVELSER TIL DIG DER FOR NYLIG ER FLYTTET TIL KOMMUNEN

Velkommen til Kolding Kommune GRATIS OPLEVELSER TIL DIG DER FOR NYLIG ER FLYTTET TIL KOMMUNEN Velkommen til Kolding Kommune GRATIS OPLEVELSER TIL DIG DER FOR NYLIG ER FLYTTET TIL KOMMUNEN Jørn Pedersen Borgmester Kære nye borger Velkommen til Kolding Kommune. Kolding er et godt sted at bo. Et sted,

Læs mere

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre.

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre. NOTAT 03-09-2015 Principper for valg af små storbyteatre 2017-2020 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt kultur- og teaterliv, som tilgodeser byens forskellige befolkningsgrupper

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 8. Kultur- og Fritidsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 8. Kultur- og Fritidsudvalget 8. Kultur- og Fritidsudvalget 79 80 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2013 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2013 Kultur U 7.980.660 I -142.866 Idræt U 9.438.124 I - 3.338.577 Folkeoplysning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 08.10.2012 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 284. Østfyns Museer - regnskab 2011... 3 285. Status for Kerteminde

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Gratis oplevelser for nye tilflyttere Velkommen til Kolding Kommune

Gratis oplevelser for nye tilflyttere Velkommen til Kolding Kommune Gratis oplevelser for nye tilflyttere Velkommen til Kolding Kommune Kolding Kommune By- og udviklingsforvaltningen Kære nye borger Velkommen til Kolding Kommune. Kolding er et godt sted at bo. Et sted,

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og provins.

Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og provins. Kulturudvalget 2014-15 KUU Alm.del Bilag 162 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og

Læs mere

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over:

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over: KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT Principper for valg af små storbyteatre 2021-2024 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt

Læs mere

Kultur- og Trivselsudvalget. Introduktion 23. januar 2018

Kultur- og Trivselsudvalget. Introduktion 23. januar 2018 Kultur- og Trivselsudvalget Introduktion 23. januar 2018 Dagsorden Lovgivning Kultur-, Fritids- og Frivillighedspolitikken Økonomi Organisering Fagområder Institutioner Råd og nævn Årshjul Lovgivning Lov

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

KULTURSTRATEGI kolding kommune

KULTURSTRATEGI kolding kommune KULTURSTRATEGI 2012-2013 kolding kommune Kulturstrategi for Kolding Kommune 2012-2013 Kulturstrategien sigter mod at realisere Kulturpolitik i Kolding Kommune 2012-2015 kulturdynamik og fællesskab ved

Læs mere

Mellem foreningen Råstof Roskilde og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud.

Mellem foreningen Råstof Roskilde og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud. Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Driftsaftale 2016-2017 Råstof Roskilde 1. oktober 2015 Mellem foreningen

Læs mere

Huset omfatter følgende arealer i stueplan. Hertil kommer administration på 1. sal.

Huset omfatter følgende arealer i stueplan. Hertil kommer administration på 1. sal. Hjørring Kommune Bilag 2 Driftsaftale for Vendsyssel Teater og Oplevelseshus 30.11-2015 Side 1. Sag nr. 20.01.02-P00-1-14 Ver. 02 Bilag 2: Retningslinjer for VT s lokaleanvendelse og udlejning af lokaler

Læs mere

Kontornotits. Emne: Kort nyt fra Kulturudvalgets område

Kontornotits. Emne: Kort nyt fra Kulturudvalgets område Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Kultur Emne: Kort nyt fra Kulturudvalgets område Dato 8. januar 2019 Sagsbehandler Lisbet Holten Lambert Direkte telefon 20 20 73 93 E-mail lilam@kolding.dk

Læs mere

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse STRUKTURKOMMISSIONEN Sekretariatet Dato: J. nr.: Fil-navn: Kulturministeriet, mindre sektoranalyse Der er gode grunde til, at visse opgaver på Kulturministeriets område er lagt ud til amter og kommuner.

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater 2017-20 1. Aftaleparter Randers EgnsTeater og Randers Kommune, Favrskov Kommune og Lemvig Kommune. 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater 1. Aftaleparter Den selvejende institution Bornholms Teater (herefter kaldt teatret) Teaterstræde 2 3700 Rønne CVR: 28179669 og Bornholms Regionskommune (herefter

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere