Ofte stillede spørgsmål Praktikophold for universitetsuddannede (Schuman)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ofte stillede spørgsmål Praktikophold for universitetsuddannede (Schuman)"

Transkript

1 Ofte stillede spørgsmål Praktikophold for universitetsuddannede (Schuman) 1. Hvilket uddannelsesniveau forlanges der? Du skal have opnået en universitetsgrad for mindst tre års studier (en bachelor eller tilsvarende) på det tidspunkt, hvor du ansøger. Hvis du endnu ikke har færdiggjort dit studie, kan du ikke komme i betragtning. Selv hvis du dimitterer dagen efter ansøgningsfristens udløb, må du stadig vente til næste udvælgelsesrunde. 2. Mit universitetsstudie er berammet til fire/fem år, og jeg har allerede gennemført tre år. Kan jeg ansøge? Nej. For at ansøge skal du have opnået en fuld universitetsgrad. Studieforløbet skal være af mindst tre års varighed, og uden en grad kan du ikke komme i betragtning. 3. Jeg har fuldført et uddannelsesforløb på mindst tre år, men har endnu ikke modtaget et eksamensbevis. Kan jeg ansøge? Ja. Hvis du tilbydes et praktikophold eller optages på reservelisten, skal du fremlægge formel dokumentation fra dit universitet som bekræftelse på, at du har opnået din grad. Typen af universitetsgrad og datoen for tildeling skal fremgå tydeligt af dokumentationen og skal svare til, hvad du har angivet på ansøgningsskemaet. 4. Jeg har allerede gennemført et praktikophold/arbejdet ved en EU-institution. Kan jeg stadig søge om et praktikophold i Europa-Parlamentet? Hvis du har været praktikant (lønnet eller ulønnet) i mere end fire uger i en EU-institution, EU-organ, EU-forvaltningsorgan eller EU-delegation eller hos et medlem af Europa- Parlamentet (MEP) eller en politisk gruppe sammesteds kan du ikke længere komme i betragtning til et praktikophold i Europa-Parlamentet. Det samme gælder, hvis du har arbejdet i mere end fire uger for en af de ovennævnte kategorier. Har du haft et sådant praktikophold eller job i mindre end fire uger, kan du stadig komme i betragtning til praktikopholdet i Europa-Parlamentet. 5. Jeg har deltaget i et program for Livslang Læring (Erasmus, Comenius, Leonardo da Vinci eller Grundtvig). Kan jeg stadig ansøge om et praktikophold? Ja, du kan stadig søge om praktikopholdet, medmindre programmet (eller praktikopholdet) fandt sted i en af EU-institutionerne og varede i mere end fire på hinanden følgende uger.

2 6. Hvilket spor skal jeg vælge? Kan jeg søge om alle tre? Kan jeg indsende særskilte ansøgninger for hvert spor? Det generelle spor omfatter et stort antal emneområder såsom politik, jura, personale, IT osv. og er åbent for alle universitetsuddannede. Journalistsporet er henvendt til universitetsuddannede med en journalistisk baggrund. Hvis du vælger denne mulighed, skal du have en grad i journalistik, være medlem af et journalistforbund eller bevise, at du har arbejdserfaring med publicerede tekster. Sakharovpris-sporet er beregnet til universitetsuddannede med en særlig interesse for og/eller baggrund i menneskerettigheder. Når du har truffet dit valg, kan du vælge mellem et eller to emneområder, der interesserer dig (se spørgsmål 7). Vær opmærksom på, at hvis du vælger journalistsporet, vil dit første valg være emneområdet journalistik, og du kan så vælge et andet emneområde, enten inden for journalistik eller hørende under det generelle spor. Hvis du vælger Sakharovpris-sporet, kan du først vælge emneområdet menneskerettigheder og som andet valg vælge et emneområde, der hører under det generelle spor eller journalistsporet. Husk på, at hvis du vælger et emneområde under journalistik, skal du kunne dokumentere relevant professionel erfaring eller uddannelsesbaggrund, hvis du tilbydes et praktikophold. Du kan klikke på de forskellige spor i ansøgningsskemaet for at se, hvilke emneområder du har mulighed for at vælge. Du kan kun indsende én ansøgning pr. udvælgelsesrunde. Hvis du ansøger mere end én gang til den samme runde, vil alle dine ansøgninger i den pågældende runde blive afvist. 7. Hvad menes der med emneområde? Hvordan skal jeg vælge det rette emneområde? Emneområdet hentyder til det interessefelt, hvor du skal arbejde under dit praktikophold. Du kan ansøge om maksimalt to emneområder. De valgte emneområder bør være relaterede til dine studier og/eller arbejdserfaring. Din ansøgning vil være tilgængelig for alle generaldirektoraterne. 8. Jeg er ikke statsborger i en EU-medlemsstat eller et ansøgerland. Kan jeg ansøge? Ja, op til 10 % af praktikanterne i Europa-Parlamentet kan være statsborgere fra andre lande end EU-medlemsstater eller ansøgerlande. Hvis du udvælges, skal du sørge for, at du opfylder Schengen-visumkravene og at dit visum er gyldigt i hele den periode, praktikopholdet varer. Eventuelle udgifter vedrørende dit visum vil ikke blive godtgjort. 9. Skal jeg fremsende bilag i forbindelse med ansøgningen? Skal de være oversat/attesteret? Nej. Kun hvis du udvælges eller sættes på reservelisten, vil du blive bedt om pr. at indsende skannede kopier af dit eksamensbevis, legitimationskort eller pas og (hvis journalistik-emneområde er valgt) bevis på journalistuddannelse eller -erfaring såvel som en kopi af din ansøgning med underskrift. De kan indsendes på ethvert af EU's officielle sprog.

3 10. Jeg er handicappet. Hvordan bliver der taget hensyn til mit handicap? På grund af handicap har jeg svært ved at udfylde ansøgningen online. Hvad skal jeg gøre? Europa-Parlamentet tilskynder inden for rammerne af sin politik om lige muligheder personer med handicap til at ansøge om et praktikophold. Ansættelses- og udvælgelsesprocedurer tilrettelægges, så handicappede ansøgere ikke stilles ringere end andre. Europa-Parlamentet har således de sidste fem år har kørt et pilotprogram for praktikanter med handicap. Siden efteråret 2015 er dette program blevet integreret som en fuldgyldig del af praktikprogrammet for universitetsstuderende. Ansøgere med handicap, der har brug for foranstaltninger, som ligger inden for grænserne af rimelig tilpasning, skal afkrydse det relevante felt på ansøgningsskemaet. Handicappede ansøgere, der udvælges, kan endvidere kontakte personaleoplysningen og EP's socialmedarbejdere for at bede om anden bistand, end hvad der vedrører tilpasning af arbejdspladsen, f.eks. hjælp til at finde særligt indrettet indkvartering, transport eller andre faciliteter uden for arbejdspladsen. Hvis du ikke er i stand til at udfylde online-ansøgningsskemaet på grund af handicap, kan du få et skema i ikke-elektronisk form ved at henvende dig til kontoret for praktikophold, stages@ep.europa.eu. 11. Jeg vil gerne ansøge om et praktikophold i en bestemt by. Kan jeg være sikker på at få en post der, hvis jeg udvælges? Vi bestræber os på at efterkomme ansøgernes præferencer, men de fleste praktikanter vil blive tilknyttet arbejdsstedet i Bruxelles, nogle i Luxembourg og et fåtal i Strasbourg og i Europa-Parlamentets informationskontorer ude i medlemsstaterne. 12. Jeg vil gerne ansøge om et praktikophold i et af Europa-Parlamentets informationskontorer i en medlemsstat. Hvilken valgmulighed skal jeg vælge og hvilket emneområde? Hvis du gerne vil have et praktikophold i et af Europa-Parlamentets informationskontorer i en medlemsstat, skal du vælge enten det generelle spor eller journalistsporet afhængig af dine kvalifikationer og interesser. Vælg derefter 1 2 emneområder, der har din interesse. Når du til sidst spørges om foretrukne arbejdssted, vælg den by i en medlemsstat, hvor du gerne vil ansøge. 13. Kan jeg ændre eller rette fejl i min online-ansøgning, efter at den er blevet indsendt? Nej. Når først ansøgningen er indsendt, kan den ikke længere ændres. Sørg derfor for, at alt er korrekt, før du indsender den. Lad være med at udfylde en ny ansøgning til samme udvælgelsesrunde for at ændre oplysninger eller rette fejl: Det ville medføre, at begge ansøgninger diskvalificeres. 14. Hvornår får jeg besked om, hvorvidt jeg er blevet udvalgt?

4 Ca. otte uger efter ansøgningsfristens udløb vil du modtage en af tre beskeder: Du er enten blevet udvalgt, optaget på reservelisten eller din ansøgning er ikke blevet imødekommet. Der henstilles til, at ansøgerne ikke henvender sig til kontoret for praktikophold for at spørge, hvornår der kommer besked. Der modtages for hver udvælgelsesrunde mellem ansøgninger, og det tager tid at behandle dem alle. 15. Vil jeg blive kontaktet af værtsenheden, inden jeg udvælges eller sættes på reservelisten? Ikke nødvendigvis. Nogle enheder vil måske kontakte dig med henblik på en uformel samtale pr. telefon, for at spørge om du er interesseret i at arbejde i en bestemt tjenestegren og for at spørge til din motivation eller sprogkundskaber. Sådanne telefoniske henvendelser er ikke bindende. 16. Jeg er blevet tilbudt et praktikophold. Kan jeg udskyde starten på praktikopholdet? Er der mulighed for at forlænge praktikopholdet? Nej. Datoerne for praktikopholdet er fastsat på forhånd og kan ikke ændres. Opholdet kan heller ikke forlænges. 17. Jeg er kommet på reservelisten. Hvad betyder det? Kan jeg være sikker på at få tilbudt et praktikophold? Der åbnes kun for reservelisten, hvis udvalgte, prioriterede ansøgere trækker deres ansøgning tilbage eller diskvalificeres. Optagelse på listen er ikke en garanti for at få tilbudt et praktikophold. Du bør dog ikke desto mindre indsende de udbedte dokumenter inden for den frist, der nævnes i beskeden. I praksis får op mod 10 % af ansøgerne på reservelisten tilbudt et praktikophold. 18. Jeg fik tilbud om et praktikophold, men afslog / jeg fik ikke noget tilbud / jeg blev sat på reservelisten, men fik ultimativt ikke noget tilbud. Er min ansøgning automatisk gyldig til næste udvælgelsesrunde? Nej, hvis du gerne vil i betragtning til næste udvælgelsesrunde, skal du ansøge på ny. Hvis du har afslået et tilbud om praktikophold, er der ikke garanti for, at du vil få et nyt tilbud. Du kan ansøge så ofte, du vil. 19. Jeg blev ikke udvalgt. Kan jeg få at vide hvorfor? Bliver resultaterne offentliggjort? På grund af det meget høje antal ansøgere (ca pr. år) er vi desværre ikke i stand til at give individuelle tilbagemeldinger. Resultaterne offentliggøres ikke.

5 20. Hvad beløber praktikstipendiet sig til? I Bruxelles og Luxembourg er stipendiet på 1252,26 EUR pr. måned fra 1. januar I informationskontorerne er stipendiebeløbet vægtet, så det afspejler de højere eller lavere leveomkostninger i de forskellige medlemsstater. Hvis du har en indkomst fra anden kilde, vil dette beløb blive fratrukket dit stipendium. Hvis du modtager en ekstern indkomst/stipendium, vil den ansvarlige tjenestegren anmode om dokumentation og afgøre, hvorvidt beløbet skal fraregnes. 21. Skal jeg betale skat af mit praktikstipendium? Der beregnes ikke EU-skat af stipendiet til praktikanter. Ved afslutningen på dit praktikophold vil du modtage et certifikat med angivelse af de modtagne beløb. Forhør dig hos skattemyndighederne i dit bopælsland om, hvorvidt stipendiet vil blive beskattet på nationalt niveau. 22. Skal jeg holde pause i mine studier, så længe praktikopholdet varer? Eftersom praktikopholdet er en fuldtidsbeskæftigelse, er det ikke foreneligt med universitetsundervisning i arbejdstiden.

1) Spørgsmål: Hvad er forskellen mellem praktikophold for universitetsuddannede, uddannelsespraktikophold (bortset fra stipendiet)?

1) Spørgsmål: Hvad er forskellen mellem praktikophold for universitetsuddannede, uddannelsespraktikophold (bortset fra stipendiet)? Spørgsmål og svar 100 ofte stillede spørgsmål Forskellige former for praktikophold 1) Spørgsmål: Hvad er forskellen mellem praktikophold for universitetsuddannede, uddannelsespraktikophold (bortset fra

Læs mere

UDVÆLGELSESPROCEDURE FOR MIDLERTIDIGT ANSATTE I GENERALDIREKTORATET FOR INDRE ANLIGGENDER

UDVÆLGELSESPROCEDURE FOR MIDLERTIDIGT ANSATTE I GENERALDIREKTORATET FOR INDRE ANLIGGENDER COM/TA/HOME/13/AD8 UDVÆLGELSESPROCEDURE FOR MIDLERTIDIGT ANSATTE I GENERALDIREKTORATET FOR INDRE ANLIGGENDER Kommissionen er ved at tilrettelægge afholdelsen af en udvælgelsesprocedure for at oprette en

Læs mere

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I SEKRETARIATET FOR GRUPPEN FOR DET EUROPÆISKE FOLKEPARTI (PPE) I EUROPAPARLAMENTET

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I SEKRETARIATET FOR GRUPPEN FOR DET EUROPÆISKE FOLKEPARTI (PPE) I EUROPAPARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I SEKRETARIATET FOR GRUPPEN FOR DET EUROPÆISKE FOLKEPARTI (PPE) I EUROPAPARLAMENTET Indhold Artikel 1: Almindelige bestemmelser...3 Artikel 2: Forskellige former for praktikophold...3

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKANTOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKANTOPHOLD

EUROPA-PARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKANTOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKANTOPHOLD EUROPA-PARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKANTOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKANTOPHOLD Kapitel 1 - Almindelige bestemmelser Artikel 1 De forskellige former

Læs mere

UDVÆLGELSE Af MIDLERTIDIGT ANSAT TIL GENERALDIREKTORATET FOR BUDGET

UDVÆLGELSE Af MIDLERTIDIGT ANSAT TIL GENERALDIREKTORATET FOR BUDGET COM/TA/BUDG.R4/14/AD5 UDVÆLGELSE Af MIDLERTIDIGT ANSAT TIL GENERALDIREKTORATET FOR BUDGET Kommissionen afholder en udvælgelsesprocedure med henblik på at besætte en administratorstilling i Generaldirektoratet

Læs mere

(ECDC/AD/2016/SRS-SEVPD)

(ECDC/AD/2016/SRS-SEVPD) Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme Ledig stilling som seniorekspert i i støtteenheden for overvågning og reaktion (ECDC/AD/2016/SRS-SEVPD) Interesserede opfordres til at

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.7.2010 KOM(2010)411 endelig RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om virkningerne af Europa-Parlamentets og Rådets afgørelser om ændring

Læs mere

STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE. Juridisk specialist (M/K)

STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE. Juridisk specialist (M/K) STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE Stillingsbetegnelse Ansættelsesgruppe/lønklasse AD 6 Kontrakttype Reference Ansøgningsfrist Tjenestested Juridisk specialist (M/K) Midlertidigt

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM LEDIG STILLING PE/140/S (2011/C 114 A/02) KONTORCHEF (AD 9) Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark (København) (m/k)

BEKENDTGØRELSE OM LEDIG STILLING PE/140/S (2011/C 114 A/02) KONTORCHEF (AD 9) Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark (København) (m/k) 12.4.2011 DA Den Europæiske Unions Tidende C 114 A/3 BEKENDTGØRELSE OM LEDIG STILLING PE/140/S (2011/C 114 A/02) Europa-Parlamentet gennemfører en udvælgelsesprocedure på grundlag af kvalifikationsbeviser

Læs mere

Kom til Europa- Parlamentet!

Kom til Europa- Parlamentet! Kom til Europa- Parlamentet! 1 EU-institutionernes medarbejdere deltager hver dag i opbygningen af dagens og morgendagens Europa. Det er et fælles mål for dem alle at arbejde for flere hundrede millioner

Læs mere

MEDDELELSE OM LEDIG STILLING ECA/2015/JUR. 2 stillinger som jurist - lønklasse AD 8 - AD 9 Den Juridiske Tjeneste - Formandens kontor

MEDDELELSE OM LEDIG STILLING ECA/2015/JUR. 2 stillinger som jurist - lønklasse AD 8 - AD 9 Den Juridiske Tjeneste - Formandens kontor Menneskelige ressourcer Ansættelse og karriereudvikling MEDDELELSE OM LEDIG STILLING ECA/2015/JUR 2 stillinger som jurist - lønklasse AD 8 - AD 9 Den Juridiske Tjeneste - Formandens kontor HVEM ER VI?

Læs mere

(ECDC/AD/2016/SRS-HEP)

(ECDC/AD/2016/SRS-HEP) Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme Ledig stilling som seniorekspert i hepatitis i støtteenheden for overvågning og reaktion (ECDC/AD/2016/SRS-HEP) Interesserede opfordres

Læs mere

UDVÆLGELSE AF MIDLERTIDIGT ANSATTE TIL GENERALDIREKTORATET FOR ENERGI

UDVÆLGELSE AF MIDLERTIDIGT ANSATTE TIL GENERALDIREKTORATET FOR ENERGI COM/TA/ENER/ADV/18/AD13/BRUSSELS UDVÆLGELSE AF MIDLERTIDIGT ANSATTE TIL GENERALDIREKTORATET FOR ENERGI Europa-Kommissionen organiserer en ekstern udvælgelsesprocedure med henblik på at besætte stillingen

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 21.3.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 79/7 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 254/2013 af 20. marts 2013 om ændring af forordning (EF) nr. 340/2008 om gebyrer og afgifter til Det Europæiske

Læs mere

STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE (24:00), lokal tid i Alicante (CET)

STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE (24:00), lokal tid i Alicante (CET) STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE Stillingsbetegnelse Specialist i håndhævelse (M/K) Ansættelsesgruppe/lønklasse AD 8 Kontrakttype Midlertidigt ansat Reference VEXT/18/292/AD

Læs mere

(Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER REVISIONSRETTEN STILLINGSOPSLAG ECA/2018/1. Én (1) direktørstilling Revision

(Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER REVISIONSRETTEN STILLINGSOPSLAG ECA/2018/1. Én (1) direktørstilling Revision 6.3.2018 DA Den Europæiske Unions Tidende C 84 A/1 V (Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER REVISIONSRETTEN STILLINGSOPSLAG ECA/2018/1 Én (1) direktørstilling Revision (Ansættelsesgruppe AD, lønklasse

Læs mere

CDT-AD5-2019/02 FRANSK OVERSÆTTER LØNKLASSE: AD 5 AFDELING: OVERSÆTTELSE Sektionen for romanske sprog og middelhavssprog TJENESTESTED:

CDT-AD5-2019/02 FRANSK OVERSÆTTER LØNKLASSE: AD 5 AFDELING: OVERSÆTTELSE Sektionen for romanske sprog og middelhavssprog TJENESTESTED: Luxembourg, 12/06/2019 REF.: CDT-AD5-2019/02 FRANSK OVERSÆTTER LØNKLASSE: AD 5 AFDELING: OVERSÆTTELSE Sektionen for romanske sprog og middelhavssprog TJENESTESTED: LUXEMBOURG Oversættelsescentret for Den

Læs mere

Ledig stilling som informationsmedarbejder - COI (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.

Ledig stilling som informationsmedarbejder - COI (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF. Ledig stilling som informationsmedarbejder - COI (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2016/TA/006 Offentliggørelse Ekstern Funktionsbetegnelse Informationsmedarbejder

Læs mere

Meddelelser og oplysninger

Meddelelser og oplysninger Den Europæiske Unions Tidende C 164 A Dansk udgave Meddelelser og oplysninger 60. årgang 24. maj 2017 Indhold V Øvrige meddelelser ADMINISTRATIVE PROCEDURER Revisionsretten 2017/C 164 A/01 Meddelelse om

Læs mere

1. Indledning. 2. ECB og Det Administrative Klagenævn

1. Indledning. 2. ECB og Det Administrative Klagenævn Indkaldelse af interessetilkendegivelser vedrørende eksterne eksperter med henblik på udnævnelse af et medlem af Det Administrative Klagenævn i Den Europæiske Centralbank (Frankfurt am Main, Tyskland)

Læs mere

(ECDC/AD/2015/SRS-GLGS)

(ECDC/AD/2015/SRS-GLGS) Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme Ledig stilling som seniorekspert inden for generel overvågning / gruppeleder for generel overvågning i støtteenheden for overvågning og

Læs mere

(Øvrige) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN. Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse. Der søges en assisterende tilsynsførende

(Øvrige) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN. Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse. Der søges en assisterende tilsynsførende 28.5.2014 DA Den Europæiske Unions Tidende C 163 A/1 V (Øvrige) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse Der søges en assisterende tilsynsførende

Læs mere

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKOPHOLD Kapitel 1 Almindelige bestemmelser Artikel 1 De forskellige former for praktikophold i Europa-Parlamentets

Læs mere

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde

I medfør af 169 i sundhedsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 28. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: SPOLD Sagsbeh.: SUMTK Koordineret med: Sagsnr.: 1806097 Dok. nr.: 665447 Dato: 21-09-2018 Bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som ambulancebehandler

Læs mere

CDT-AD5-2019/07 FINSK OVERSÆTTER LØNKLASSE: AD 5 AFDELING:

CDT-AD5-2019/07 FINSK OVERSÆTTER LØNKLASSE: AD 5 AFDELING: Luxembourg, 27/09/2019 REF.: CDT-AD5-2019/07 FINSK OVERSÆTTER LØNKLASSE: AD 5 AFDELING: OVERSÆTTELSE Sektionen for finsk-ugriske, baltiske og slaviske sprog 1 TJENESTESTED: LUXEMBOURG Oversættelsescentret

Læs mere

I medfør af 105 d, stk. 4, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes:

I medfør af 105 d, stk. 4, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes: Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Sagsnr. 2018-355 Doknr. 47142 Dato 13-12-2018 UDKAST TIL Bekendtgørelse om optagelse på valglisten til bindende kommunale folkeafstemninger af

Læs mere

(ECDC/AD/2015/SRS-GLSDS)

(ECDC/AD/2015/SRS-GLSDS) Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme Ledig stilling som seniorekspert inden for datastyring / gruppeleder for overvågningsdatatjenester i støtteenheden for overvågning og reaktion

Læs mere

BESTEMMELSER OM MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER

BESTEMMELSER OM MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER 4.4 BESTEMMELSER OM MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 7. SEPTEMBER 2015 EUROPA-PARLAMENTETS PRÆSIDIUM HAR under henvisning til artikel 25, stk. 2,

Læs mere

STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE

STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE Stillingsbetegnelse Vicedirektør for afdelingen for internationalt samarbejde og retlige anliggender med ansvar for området for europæisk samarbejde

Læs mere

REF.: EASO/2018/SNE/003

REF.: EASO/2018/SNE/003 Indkaldelse af interessetilkendegivelser med henblik på ansættelse af en udstationeret national ekspert (SNE) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2018/SNE/003 Publikation: Ekstern Funktionsbetegnelse:

Læs mere

I medfør af 14 a, stk. 4, i lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, jf. lovbekendtgørelse nr. 126 af 11. februar 2013, fastsættes:

I medfør af 14 a, stk. 4, i lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, jf. lovbekendtgørelse nr. 126 af 11. februar 2013, fastsættes: BEK nr 291 af 19/03/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2013-09109 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2016/0176(COD) 13.1.2017 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender til Udvalget om Borgernes

Læs mere

Det europæiske erhvervspas Brugervejledning for professionelle

Det europæiske erhvervspas Brugervejledning for professionelle Det europæiske erhvervspas Brugervejledning for professionelle 28. september 2018 1. udgave Europa-Kommissionen GD GROW R2 Det europæiske erhvervspas BRUGERVEJLEDNING Det europæiske erhvervspas BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

REF.: EASO/2018/SNE/004

REF.: EASO/2018/SNE/004 Indkaldelse af interessetilkendegivelser med henblik på ansættelse af en udstationeret national ekspert i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2018/SNE/004 Offentliggørelse: Ekstern Stillingsbetegnelse:

Læs mere

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2018/2019 Et partnerskab mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2018/2019 Et partnerskab mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen OBS! Dette skema er ikke længere gyldigt. Må kun anvendes til forberedelse og vejledning. Ansøgningsskema for 2019/20 vil være tilgængeligt fra 13. marts 2019. Ansøgninger, der indsendes på forældet skema

Læs mere

Hvis NEJ til dansk statsborger: HUSK! at vedlægge kopi for arbejds-og opholdstilladelse. Postnummer: By: Bopælskommune:

Hvis NEJ til dansk statsborger: HUSK! at vedlægge kopi for arbejds-og opholdstilladelse. Postnummer: By: Bopælskommune: 1.Ansøgning til social - og sundhedsuddannelserne trin 2 SOCIAL - OG SUNDHEDSASSISTENT 2. Personlige data Navn: Personnummer: Adresse: Er du dansk statsborger? Hvis NEJ til dansk statsborger: HUSK! at

Læs mere

Ledig stilling som kommunikationsmedarbejder (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.

Ledig stilling som kommunikationsmedarbejder (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF. Ledig stilling som kommunikationsmedarbejder (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2017/TA/003 Offentliggørelse Funktionsbetegnelse Ekstern Kommunikationsmedarbejder

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Ledig stilling som indkøbsmedarbejder (midlertidigt ansat, AD 6) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2016/TA/021

Ledig stilling som indkøbsmedarbejder (midlertidigt ansat, AD 6) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2016/TA/021 Ledig stilling som indkøbsmedarbejder (midlertidigt ansat, AD 6) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2016/TA/021 Offentliggørelse Funktionsbetegnelse Ekstern Indkøbsmedarbejder 1. HVEM

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0135/46. Ændringsforslag. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki for S&D-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0135/46. Ændringsforslag. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki for S&D-Gruppen 20.4.2016 A8-0135/46 46 Punkt 54 a (nyt) 54a. mener, at det nye GD EPRS som følge af Parlamentets begrænsede ressourcer bør bidrage til og supplere de eksisterende kapaciteter i forbindelse med dets rolle

Læs mere

Eksternt stillingsopslag i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2018/TA/004

Eksternt stillingsopslag i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2018/TA/004 Eksternt stillingsopslag i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2018/TA/004 Stillingsbetegnelse Senior juridisk medarbejder Kontrakttype Midlertidigt ansat Ansættelsesgruppe / lønklasse AD

Læs mere

1: Ansøgning til Social - og sundhedsuddannelsen SOCIAL- OG SUNDHEDSHÆLPER (TRIN 1) 2: Personlige data *Navn: 3: Uddannelsesstart

1: Ansøgning til Social - og sundhedsuddannelsen SOCIAL- OG SUNDHEDSHÆLPER (TRIN 1) 2: Personlige data *Navn: 3: Uddannelsesstart Når du udfylder skemaet, kan du bruge vejledningen på s. 5 1: Ansøgning til Social - og sundhedsuddannelsen SOCIAL- OG SUNDHEDSHÆLPER (TRIN 1) 2: Personlige data *Navn: *Personnummer: Er du dansk statsborger?

Læs mere

ECB-PUBLIC. 1. Indledning

ECB-PUBLIC. 1. Indledning Indkaldelse af interessetilkendegivelser vedrørende eksterne eksperter med henblik på udnævnelse af en suppleant til Det Administrative Klagenævn i Den Europæiske Centralbank (Frankfurt am Main, Tyskland)

Læs mere

Postnummer: By: Bopælskommune:

Postnummer: By: Bopælskommune: Når du udfylder skemaet, kan du bruge vejledningen på side 5. 1: Ansøgning til Pædagogisk assistentuddannelse PÆDAGOGISK ASSISTENT 2: Personlige data *Navn: *Personnummer: Er du dansk statsborger? Hvis

Læs mere

Ansøgningsskema SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTUDDANNELSEN

Ansøgningsskema SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTUDDANNELSEN Ansøgningsskema SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTUDDANNELSEN Uddannelsesstart Ansøgningsfrist 2. november 2015 6. august 2015 Ansøgninger, der modtages efter ansøgningsfristens udløb, vil som udgangspunkt ikke

Læs mere

Specialist inden for intellektuel ejendomsret (M/K)

Specialist inden for intellektuel ejendomsret (M/K) STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE Stillingsbetegnelse Specialist inden for intellektuel ejendomsret (M/K) Ansættelsesgruppe/lønklasse AD 6 Kontrakttype Midlertidigt ansat Reference

Læs mere

KARL OVERGAARDS MINDEFOND

KARL OVERGAARDS MINDEFOND J.nr. 21006397 baa/gj KARL OVERGAARDS MINDEFOND LEGATANSØGNING til KARL OVERGAARDS MINDEFOND Ordinær ansøgning Dispensationsansøgning Hvis der er tale om en ordinær ansøgning, sættes kryds ud for dette.

Læs mere

UEFA EURO 2020 Handicapbilletter En "Sådan gør du"- vejledning

UEFA EURO 2020 Handicapbilletter En Sådan gør du- vejledning UEFA EURO 2020 Handicapbilletter En "Sådan gør du"- vejledning Center for adgang til fodbold i Europa Alternative formater af dette dokument er tilgængelige efter anmodning. Kontakt venligst CAFE: Understøttet

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE (Grundforløb 2)

PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE (Grundforløb 2) Når du udfylder skemaet, kan du bruge vejledningen på s. 5 1: Ansøgning til pædagogisk assistentuddannelse PÆDAGOGISK ASSISTENTUDDANNELSE (Grundforløb 2) 2: Personlige data Navn: Personnummer: Er du dansk

Læs mere

UDVÆLGELSE AF MIDLERTIDIGT ANSATTE TIL GENERALDIREKTORATET FOR MARITIME ANLIGGENDER OG FISKERI

UDVÆLGELSE AF MIDLERTIDIGT ANSATTE TIL GENERALDIREKTORATET FOR MARITIME ANLIGGENDER OG FISKERI COM/TA/MARE/15/AD8 UDVÆLGELSE AF MIDLERTIDIGT ANSATTE TIL GENERALDIREKTORATET FOR MARITIME ANLIGGENDER OG FISKERI Europa-Kommissionen organiserer en udvælgelsesprocedure med henblik på at besætte fem administratorstillinger

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen.

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen. 30.12.2017 L 351/55 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2468 af 20. december 2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande, jf. Europa- Parlamentets

Læs mere

BEK nr 98 af 28/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juli 2019

BEK nr 98 af 28/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juli 2019 BEK nr 98 af 28/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 10. juli 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2018-355 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Ledig stilling som medarbejder med ansvar for operationer - ekstern dimension (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO)

Ledig stilling som medarbejder med ansvar for operationer - ekstern dimension (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) Ledig stilling som medarbejder med ansvar for operationer - ekstern dimension (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2017/TA/004 Offentliggørelse Ekstern Funktionsbetegnelse

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige. Teknisk bistand til sendeorganisationer

INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige. Teknisk bistand til sendeorganisationer Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige Teknisk bistand til sendeorganisationer Kapacitetsopbygning med

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som psykolog samt til anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19 i lov om psykologer m.v. som

Læs mere

Ansøgningsskema SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERUDDANNELSEN

Ansøgningsskema SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERUDDANNELSEN Ansøgningsskema SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERUDDANNELSEN Uddannelsesstart: 27. juli 2015 Ansøgningsfrist: 30. april 2015 Uddannelsesstarten er flyttet frem til 27. juli 2015 Selv om ansøgningsfristen er udløbet,

Læs mere

UDDANNELSESTILLÆG. (artikel 67 i vedtægten og artikel 3 i bilag VII) VEJLEDNING

UDDANNELSESTILLÆG. (artikel 67 i vedtægten og artikel 3 i bilag VII) VEJLEDNING UDDANNELSESTILLÆG (artikel 67 i vedtægten og artikel 3 i bilag VII) VEJLEDNING 1. HVEM HAR RET TIL UDDANNELSESTILLÆG? Uddannelsestillæg "A" (førskoletillæg): Ydes for hvert barn, over for hvem der består

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2015

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2015 VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2015 1. Ansøgning om optagelse på Menighedsfakultetets bacheloruddannelse i teologi med studiestart 31. august 2015 skal ske enten ved digital ansøgning via Menighedsfakultetets

Læs mere

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Vejledning til Tilbudsgiver Juli 2017 Side 0 af 13 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. DET FÆLLES EUROPÆISKE UDBUDSDOKUMENT (ESPD)...3 HVORNÅR SKAL MAN ANVENDE

Læs mere

Postnummer: By: Bopælskommune: Uge 43 2014 Uge 3 2015 Uge 15 2015 Uge 20 2015 Uge 32 2015

Postnummer: By: Bopælskommune: Uge 43 2014 Uge 3 2015 Uge 15 2015 Uge 20 2015 Uge 32 2015 1. Ansøgning til Social - og Sundhedsuddannelserne GRUNDFORLØB 2. Personlige data *Navn: *Personnummer: Adresse: Hvis nej, har du arbejds- og Er du dansk statsborger? opholdstilladelse? Ja Nej Ja Nej Postnummer:

Læs mere

Ledig stilling som asylstøttemedarbejder Dublin (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.

Ledig stilling som asylstøttemedarbejder Dublin (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF. Ledig stilling som asylstøttemedarbejder Dublin (midlertidigt ansat, AD 5) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2017/TA/035 Offentliggørelse Funktionsbetegnelse Ekstern Asylstøttemedarbejder

Læs mere

Indkaldelse af interessetilkendegivelse (ingen frist) til praktikantprogrammet i Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder (ACER)

Indkaldelse af interessetilkendegivelse (ingen frist) til praktikantprogrammet i Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder (ACER) Indkaldelse af interessetilkendegivelse (ingen frist) til praktikantprogrammet i Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder (ACER) REFERENCE: ACER/TRAINEE/2017/OC 1. VI ER Agenturet for

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget for Andragender 29.9.2014 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 1240/2013 af Rodica Ionela Bazgan, rumænsk statsborger, om fri bevægelighed i Den Europæiske Union

Læs mere

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende nr. 1128/2012 af L. A., armensk/russisk statsborger, om påstået forskelsbehandling og anerkendelse af erhvervsmæssige

Læs mere

3: Skolegang og uddannelsesbaggrund

3: Skolegang og uddannelsesbaggrund Ansøgning til Social- og sundhedsassistentuddannelsen (SSA) 1: Personlige data *Navn: *Personnummer: Adresse: Er du dansk statsborger? Hvis nej, har du arbejds- og opholdstilladelse? Ja Nej Ja Nej Postnummer:

Læs mere

(Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN

(Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN 31.7.2013 DA Den Europæiske Unions Tidende C 219 A/1 V (Øvrige meddelelser) ADMINISTRATIVE PROCEDURER EUROPA-KOMMISSIONEN DEN EUROPÆISKE TILSYNSFØRENDE FOR DATABESKYTTELSE Offentliggørelse af ledig stilling

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet Sådan udfylder du ansøgningsskemaet I det følgende finder du en vejledning i at udfylde ansøgningsskemaet, når du søger om optagelse på Eftervidereuddannelser på Syddansk Universitet 01-03-2015 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Ansøgningsskema. Grundforløbet 2. del

Ansøgningsskema. Grundforløbet 2. del Ansøgningsskema Grundforløbet 2. del Uddannelsesstart: 10. august 2015 Ansøgningsfrist: 20. maj 2015 Selv om ansøgningsfristen er udløbet, er du velkommen til at sende en ansøgning alligevel. Der vil i

Læs mere

I medfør af 8, stk. 5, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes:

I medfør af 8, stk. 5, i lov om kommunale og regionale valg, jf. lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018, fastsættes: Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Sagsnr. 2018-355 Doknr. 47142 Dato 13-12-2018 UDKAST TIL Bekendtgørelse om optagelse på valglisten til kommunale og regionale valg af statsborgere

Læs mere

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur.

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur. 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login øverst på portalens forside. Hvis din organisation eller virksomhed er CVR-registreret,

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2017

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2017 VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA 2017 1. Ansøgning om optagelse på Menighedsfakultetets bacheloruddannelse i teologi med studiestart 28. august 2017 skal ske enten ved digital ansøgning via Menighedsfakultetets

Læs mere

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse

Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Ansøgningsblanket Vejledende udtalelse om udenlandsk uddannelse Du kan ansøge om en vejledende udtalelse ved hjælp af denne blanket, hvis du har gennemført en udenlandsk uddannelse, men ikke kan fremskaffe

Læs mere

Ansøgning til social- og sundhedsuddannelserne SOCIAL OG SUNDHEDSHJÆLPER (Trin 1) Ansøgning og dokumentation skal afleveres i to eksemplarer

Ansøgning til social- og sundhedsuddannelserne SOCIAL OG SUNDHEDSHJÆLPER (Trin 1) Ansøgning og dokumentation skal afleveres i to eksemplarer Ansøgning til social- og sundhedsuddannelserne SOCIAL OG SUNDHEDSHJÆLPER (Trin 1) Ansøgning og dokumentation skal afleveres i to eksemplarer 1. Ansøger Navn: Personnummer: Alder: E-mail: Adresse: Postnummer:

Læs mere

Adfærdskodeks for god forvaltningsskik for medarbejdere ved Det Europæiske Kemikalieagentur

Adfærdskodeks for god forvaltningsskik for medarbejdere ved Det Europæiske Kemikalieagentur Adfærdskodeks for god forvaltningsskik for medarbejdere ved Det Europæiske Kemikalieagentur Konsolideret udgave Vedtaget ved bestyrelsens afgørelse MB/11/2008 af 14. februar 2008 Ændret ved bestyrelsens

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisning af personale, der betjener renseanlæg for spildevand 1)

Bekendtgørelse om undervisning af personale, der betjener renseanlæg for spildevand 1) BEK nr 916 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. januar 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 NOTE fra: formandskabet til: Socialgruppen Dato: 23. januar 2015 Vedr.: Forslag til Rådets

Læs mere

Orientering om udskudt pension

Orientering om udskudt pension Orientering om udskudt pension Udskudt pension betyder, at du udskyder udbetalingen af din folkepension til et senere tidspunkt, fordi du fortsat arbejder. I denne periode bliver din pension forhøjet med

Læs mere

Ledig stilling som leder af sektionen for løn og rettigheder (midlertidigt ansat, AD 8) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO)

Ledig stilling som leder af sektionen for løn og rettigheder (midlertidigt ansat, AD 8) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) Ledig stilling som leder af sektionen for løn og rettigheder (midlertidigt ansat, AD 8) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2017/TA/031 Offentliggørelse Stillingsbetegnelse Ekstern Leder

Læs mere

Det Europæiske Jernbaneagentur. Valenciennes, Frankrig

Det Europæiske Jernbaneagentur. Valenciennes, Frankrig Det Europæiske Jernbaneagentur Valenciennes, Frankrig Indkaldelse af ansøgninger til optagelse på liste over eksperter i Human Factors, der skal bistå det nationale undersøgelsesorgan i visse medlemsstater

Læs mere

BESTEMMELSER OM IKKE-MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER

BESTEMMELSER OM IKKE-MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER 4.4.1. BESTEMMELSER OM IKKE-MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 9. MAJ 10 6 EUROPA-PARLAMENTTS PRÆSIDIUM HAR under henvisning til artikel 25, stk. 2,

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR TILDELING AF STIPENDIER FRA DANSK SYGEPLEJERÅDS STIPENDIEFOND SAMT M.L. JØRGENSEN OG GUNNAR HANSENS FOND

RETNINGSLINJER FOR TILDELING AF STIPENDIER FRA DANSK SYGEPLEJERÅDS STIPENDIEFOND SAMT M.L. JØRGENSEN OG GUNNAR HANSENS FOND RETNINGSLINJER FOR TILDELING AF STIPENDIER FRA DANSK SYGEPLEJERÅDS STIPENDIEFOND SAMT M.L. JØRGENSEN OG GUNNAR HANSENS FOND Retningslinjer for tildeling af stipendier fra Dansk Sygeplejeråds Stipendiefond

Læs mere

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 21. oktober 2010 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE. Direktør for EUIPO-akademiet (m/k)

STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE. Direktør for EUIPO-akademiet (m/k) STILLINGSOPSLAG MED HENBLIK PÅ OPRETTELSE AF EN RESERVELISTE Stillingsbetegnelse Funktionsgruppe/løntrin AD 10 Kontrakttype Reference Ansøgningsfrist Tjenestested Direktør for EUIPO-akademiet (m/k) Midlertidigt

Læs mere

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau

Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) til beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) beskæftigedes uddannelse på videregående niveau Du skal aflevere ansøgningen en SVU-administrator: Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Lillebælt University

Læs mere

Ledig stilling som leder af Enheden for Operationer (midlertidigt ansat, AD 10) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.

Ledig stilling som leder af Enheden for Operationer (midlertidigt ansat, AD 10) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF. Ledig stilling som leder af Enheden for Operationer (midlertidigt ansat, AD 10) i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2017/TA/001 Offentliggørelse Funktionsbetegnelse Ekstern Leder af Enheden

Læs mere

Ansøgningsskema til GF2 PAU. November/December 2016

Ansøgningsskema til GF2 PAU. November/December 2016 Ansøgningsskema til GF2 PAU November/December 2016 Vejledning til ansøgningsskemaet findes bagerst i dokumentet. Her findes også information om, hvilke kriterier skolen udvælger efter i forbindelse med

Læs mere

om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2

om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Retningslinjer om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2 1 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Guidelines Status for disse retningslinjer

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 25.4.2019 om sikring af, at det elektroniske kvoteregister for markedsføring af hydrofluorcarboner

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

KRITERIER OG BETINGELSER FOR ANSØGNINGER VEDRØRENDE INDKALDELSE AF FORSLAG VP/1999/002

KRITERIER OG BETINGELSER FOR ANSØGNINGER VEDRØRENDE INDKALDELSE AF FORSLAG VP/1999/002 KRITERIER OG BETINGELSER FOR ANSØGNINGER VEDRØRENDE INDKALDELSE AF FORSLAG VP/1999/002 INDKALDELSE AF FORSLAG VEDRØRENDE STØTTE TIL TVÆRNATIONALE FORANSTALTNINGER TIL BEKÆMPELSE AF FORSKELSBEHANDLING AF

Læs mere

DET EUROPÆISKE UVALG FOR SYSTEMISKE RISICI

DET EUROPÆISKE UVALG FOR SYSTEMISKE RISICI C 39/10 Den Europæiske Unions Tidende 8.2.2011 DET EUROPÆISKE UVALG FOR SYSTEMISKE RISICI DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICIS AFGØRELSE af 20. januar 2011 om procedurer og krav i forbindelse med

Læs mere

Eksternt stillingsopslag i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2019/TA/012

Eksternt stillingsopslag i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2019/TA/012 Eksternt stillingsopslag i Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO) REF.: EASO/2019/TA/012 Stillingsbetegnelse Kontrakttype Informations- og analysemedarbejder Midlertidigt ansat Ansættelsesgruppe/lønklasse

Læs mere

Her er mit bidrag til de centrale spørgsmål i høringen:

Her er mit bidrag til de centrale spørgsmål i høringen: Til Europa-Kommissionen Generalsekretariatet Direktorat E "Bedre regulering og institutionelle anliggender " Kontor E.1 "Institutionelle anliggender" 1049 Bruxelles Belgien Her er mit bidrag til de centrale

Læs mere

Pædagogisk assistentuddannelse PAU GVU for voksne med erfaring

Pædagogisk assistentuddannelse PAU GVU for voksne med erfaring Ansøgning til Social- og sundhedsuddannelserne Pædagogisk assistentuddannelse PAU GVU for voksne med erfaring 1. Ansøger Navn: Personnummer: Alder: Statsborgerskab: Adresse: Postnummer: Postdistrikt: Bopælskommune:

Læs mere

Ansøgning til Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)

Ansøgning til Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) Ansøgning til Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) 1: Personlige data *Navn: *Personnummer: Adresse: Er du dansk statsborger? Hvis nej, har du arbejds- og opholdstilladelse? Ja Nej Ja Nej Postnummer:

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG - EAC/S15/2018. Udveksling og mobilitet inden for sport

INDKALDELSE AF FORSLAG - EAC/S15/2018. Udveksling og mobilitet inden for sport INDKALDELSE AF FORSLAG - EAC/S15/2018 Udveksling og mobilitet inden for sport Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre den forbedrende foranstaltning "Udveksling og mobilitet inden for

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender EUROPA-PARLAMENTET 2004 2009 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 2007/0229(CNS) 25.7.2008 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender til Udvalget om Borgernes

Læs mere

Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om

Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om Birgitte Dohm Studievejleder Duborg-Skolen, Flensborg 24.07.2009. Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om Indledning og kontakt Det følgende er en sammenskrivning af reglerne for at elever

Læs mere