Folkekirkens Feriehjælp. Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier. v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Folkekirkens Feriehjælp. Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier. v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer."

Transkript

1 Folkekirkens Feriehjælp. Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier. v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer. SOGNEVEJLEDNING

2 Kære sogne og andre interesserede, Dette er et lille hæfte med informationer om projekt Folkekirkens Feriehjælp. Hæftet er tænkt som en hjælp og støtte, specielt til nye sogne. Hæftet er dog ogsånyttigt til de mere erfarne sogne, da der også er informationer, der gælderfor sommerferien Jeg har vedhæftet Samvirkende Menighedsplejers logo, hvor I skal være særligt opmærksomme.det er meningen, at hæftet fremover vil blive opdateret for hver ny ferie. Jeg vil meget gerne have input fra jer, hvis I synes der mangler noget, TAK. Betina Køster, 9.marts Folkekirkens Feriehjælp. v/samvirkende Menighedsplejer, Valby Tingsted Valby. Tlf Hvis telefonen er optaget, så skriv venligst en mail, så svarer vi tilbage snarest muligt. Telefontid for Folkekirkens Feriehjælp: Mandag, tirsdag og onsdag: Torsdag: Fredag: Mail: feriehjaelp@menighedsplejer.dk Hjemmeside:

3 Projekt Folkekirkens Feriehjælp startede allerede tilbage i 2007 som et pilotprojekt, med at sende vanskeligt stillede familier på ferie i samarbejde med Arbejdsmarkedets Feriefond, Folkeferie, Menighedernes Daginstitutioner og syv Storkøbenhavnske sogne/menighedsplejer. I 2007 var der 8 børnefamilier, i alt 96 personer, som kom af sted på ferie med frivillige medarbejdere. Efterfølgende er projektet bare vokset og vokset og toppede i 2015, hvor 330 familier var sted på ferie. Samvirkende Menighedsplejer har haft et tæt samarbejde/partnerskab med Arbejdsmarkedets Feriefond om projektet i samtlige år og uden AFF s store støtte igennem så mange år ville det ikke have været muligt at afholde ferie for så mange børnefamilier. De vanskeligt stillede familier: Det er primært sognene,der udvælger de familier, de vurderer, der har størst behov for at komme på ferie. Det er også sognene, der har den direkte kontakt til de fleste af familierne, og mange har en samtale med familierne, inden de godkendes til ferieopholdet. Flertallet af de familier, der deltager på ferieopholdene, er oftest enlige forsørgere, som er ramt af arbejdsløshed, psykiske lidelser og fysisk sygdom. Nogle af familierne har også gældsproblemer samt manglende eller ikke afsluttede uddannelser. Derudover er fattigdom et andet udbredt problem for mange af familierne. Specielt langtidsfattigdommen, der har store konsekvenser fx i forhold til stigmatisering og marginalisering i de sociale sammenhænge som forældrene, men specielt barnet eller den unge indgår i. Netop det der gør, at familiens økonomi ikke kan bære, at barnet eller den unge kan holde børnefødselsdag, deltage i fritidsaktiviteter eller komme på sommerferie. Ca. 25 % af de deltagende familier har været familier af anden herkomst end dansk. Disse familier er ofte meget hårdt ramt af langtidsfattigdom, da mange af dem har haft svært ved at komme ud på det danske arbejdsmarked. er : Kriterierne fra Arbejdsmarkedets Feriefond for familiernes deltagelse i sommerferien 2017 at man i 2016 ikke har haft en samlet personlig indkomst, der overstiger den højeste sats for kontanthjælp, nemlig ,- kr. for enlige forsørger og kr. for gifte eller samlevende forsørgere. Folkepensionister kan ikke deltage. Hvis man udelukkende i 2016 har modtaget SU, kan man ikke deltage. Dette er kravene,der stilles af Arbejdsmarkedets Feriefond og som vi er nødt til at følge, da vi ellers kan miste bevillingen.det er derfor meget vigtigt, at I tjekker familiernes årsopgørelser og det er den personlige indkomst minus AM-bidrag, der skal være under ovenstående grænser, altså IKKE den skattepligtige indkomst.

4 Hjælp til udskrivelse af familiernes årsopgørelser, hvis ikke de selv har dem: Når årsopgørelserne skrives ud inde på SKAT s hjemmeside, så skal det være udgaven i PDF. Der er nemlig 2 måder at udskrive årsopgørelserne på inde fra SKAT's hjemmeside, nemlig ved at trykke på "udskriv" eller ved at trykke på "PDF". Vi skal bede om at få tilsendt PDF-udgaven, som er den "rigtige" årsopgørelse med overskriften 2016 Årsopgørelse, personens adresse og med feltet oppe til højre med personnumre og skattekommune/procenter (den som ligner de "gamle" årsopgørelser). Vi skal have denne version, da den indeholder alle de oplysninger, som skal bruges til vores revision samt som er den korrekte dokumentation overfor Arbejdsmarkedets Feriefond. Familiernes årsopgørelse og de andre skemaer på familierne må gerne indsendes løbende, eller senest 8. Maj 2017 på feriehjaelp@menighedsplejer.dk eller til vores adresse, som står i hæftets første side. Børnenes alder skal oplyses af hensyn til statistik til Arbejdsmarkedets Feriefond, og feriestederne har også brug for at vide dette. Folkekirkens Feriehjælps formål: Folkekirkens Feriehjælp har til formål, i tæt samarbejde med Samvirkende Menighedsplejers medlemssogne, at sende vanskeligt stillede børnefamilier på 1 uges gratis sommerferie i sommerhuse/feriecentre i DK. Ferieopholdet er det, der gennem de rekreative elementer motiverer deltagerne (forældre og børn) til efterfølgende at deltage i netværksaktiviteterne. Der bliver ofte opbygget en tillidsfuld relation, både familierne imellem og mellem familierne og de frivillige, og denne relation viser sig at have en langtidsvirkning. Flere af familierne bliver ofte ved med at komme til netværksaktiviteterne i sognene, som er blevet et fast holdepunkt i en ofte problemfyldt dagligdag. De oplever gennem de frivilliges omsorg for dem at blive styrket i deres selvværd, både voksne og børn, hvilket giver mange gode resultater.nogle af dem begynder at overveje at finde tilbage til arbejdsmarkedet eller at påbegynde en uddannelse. På vejen dertil bliver nogle af forældrene frivillige, enten som hjælpere under ferieopholdet, ved netværksaktiviteterne eller i genbrugsbutikker. Arbejds- og ansvarsfordelingen er organiseret således: Det er Arbejdsmarkedets Feriefond, der primært financierer ferieafholdelsen og gør det muligt at sende så mange vanskeligt stillede børnefamilier på ferie på forskellige feriecentre, fordelt rundt omkring i Danmark. Desuden finansierer Samvirkende Menighedsplejer en stor del af administrationen af feriehjælpen, og endelig kommer der mindre donationer ind fra sogne og fonde. Hele projektet organiseres og koordineres af Samvirkende Menighedsplejer og de deltagende sogne står for kontakten til de frivillige rejseledere/støttepersoner samt børnefamilierne. Økonomi og regnskaber for de deltagende sogne mv.:

5 Der har de sidste par år været en brugerbetaling for sognene for deltagelse i ferieprojektet, og i 2017 er den kr. pr. 6 familier/2 frivillige eller kr. pr. 3 børnefamilier/1 frivillig. Reg.nr. er 8075 og konto nr og I bedes mærke indbetalingen med sognets navn samt FF, som står for Folkekirkens Feriehjælp. Rådighedsbeløb: Til hver kvote, altså til 6 børnefamilier og 2 frivillige, uddeles der også et rådighedsbeløb, som skal dække udgifter til afholdelse af transport, forplejning, aktiviteter/udflugter mv. til 1 uges ferieophold. Der er afsat 50,- kr. pr. person pr. dag til kostpenge,dette gælder også de frivillige medarbejdere. Der udbetales ikke kostpenge til de frivilliges børn/børnebørn og heller ikke til de frivilliges ægtefæller. Det samlede rådighedsbeløb pr. kvote vil blive meldt ud til informationsmøderne, eller så snart vi har det. Det er en god ide at udpege en person, som er ansvarlig for ferieregnskabet.der er også mange sogne, der har en konto med tilhørende hævekort, som de frivillige medarbejdere kan hæve på, så de ikke skal gå rundt med mange kontanter på ferieopholdet. Kontaktpersonerne fra sognene: Det er personer, der samarbejder tæt med projektledelsen i SMP og er mellemleddet imellem ledelsen og de frivillige rejseledere/støttepersoner. Kontaktpersonerne er bl.a. ansvarlige for udbredelsen af information og meddelelser fra ledelsen til de frivillige og omvendt. Endvidere sørger de også for at indhente børneattester på de frivillige og årsopgørelser/indkomstforhold på familierne og videresender dem derefter til os i Valby. Kontaktpersonerne har også ansvaret for de penge, der tildeles sognet og for at aflevere familiernes ferieregnskaber efter den afholdte ferie og sende det ind til vores samlede regnskab. Mange af ferieprojektets kontaktpersoner er ofte præster, kirke- og kulturmedarbejdere eller andre frivillige medarbejdere i sognet. I nogle tilfælde deltager kontaktpersonen også som frivillig på ferien. Børneattester: Folkekirkens Feriehjælp har pligt til at indhente børneattester på de frivillige der deltager på ferien, for at sikre at voksne, der arbejder som frivillig eller ansat med børn, ikke har været straffet for overgreb på børn. Attesterne skal indhentes hvert år, også selvom den frivillige har deltaget flere gange.det er kontaktpersonerne, som skal indhente børneattesterne: link: eller på politiets hjemmeside. Her udfyldes blanketten,og HUSK også at de frivillige skal give deres samtykke til indhentelse af børneattesterne.

6 Det er sognene selv, præsten/kirkekontoret, som skal stå som den rekvirerende myndighed og som skal underskrive som denne og i feltet/kassen Returneres til (fuldstændig adresse) skrives Samvirkende Menighedsplejer, Valby Tingsted 7, 2500 Valby. Hvis sognene evt. også selv skal bruge attesten, skrives sognets egen adresse på som returadresse og så kan attesten efterfølgende indsendes til SMP. Når blanketten er udfyldt sendes den til Rigspolitiet, som tjekker den og sender den så videre til os i Valby. Vi laverderefter en liste over de frivillige, uden deres cpr. nr., og selve børneattesterne destrueres straks, efter at de er blevet tjekket. Selve listen med de frivillige bliver endvidere også slettet, når ferien er slut. Fristen for indsendelse af børneattesterne til Rigspolitiet er senest den 8. maj De frivillige medarbejdere: Det er de deltagende sogne, der sørger for at finde de frivillige, der deltager i ferieopholdet sammen med familierne. De frivillige medarbejdere er nøglepersoner og laver et meget stort arbejde, idet de sørger for støtte og hjælp til familierne under ferieopholdet samt står for transport, evt. udflugter, aktiviteter samt andre praktiske ting. Mange af familiernes deltagelse afhænger 100 % af de frivilliges støtte og hjælp. De frivillige administrerer desuden sognets tildelte rådighedsbeløb/budget under ferien og sørger for at give familierne penge til mad mv. Til brug for indsendelse af de frivilliges oplysninger har vi lavet et skema, som sognene kan anvende. Skemaernevil blive uddelt på informations møderne, men kan også blive eftersendt i en mail. Fristen for indsendelse af de frivilliges navne/tlf. nr. er den 8. Maj HUSK: De frivillige må gerne tage børn/børnebørn under 18 år med på ferien, dog gives der ikke kostpenge til de frivilliges børn/børnebørn, kun til de frivillige selv. Det er vigtigt, at sognene skriver de frivilliges børn plus evt. ægtefælle på skemaet, hvis de skal med ferien. (Feriestedet skal vide hvor mange der bor i husene af hensyn til brandsikkerhed, linned mv.). Projektet betaler for 2 frivillige pr. 6 familier og de frivillige tildeles en hytte. Ønsker sognene at få flere frivillige end de 2, må sognene selv betale ekstra udgifter til transport, mad og aktiviteter for disse ekstra frivillige. De frivilliges opgaver, evt. sammen med kontaktpersonen er : 1) Inden ferien: Indhentelse af tilbud mht. transport til feriestedet. Lægge budget for ferien. Netværksarbejde/formøder sammen med familierne, også omkring praktiske oplysninger vedr. ferien.

7 Planlægning af aktiviteter der skal ske i ferien, gerne i samarbejde med familierne. Evt. indkøb af startpakker til familierne, så familierne har de mest basale ting til husholdningen og de ikke skal ud og handle som det første, når de ankommer på feriestedet. (Meget stor hjælp for familierne). Forslag til en startpakke: Kaffe, the, sukker, saftevand, opvaskebørste, opvaskemiddel, wc-rens, wc-papir, køkkenrulle, kaffefiltre, salt/peber, mel, affaldsposer, fryseposer, grydesvamp, håndsæbe, havregryn, cornflakes, mælk, karklude, viskestykker og grydelapper. 2) Under ferien: Sikre at familierne kommer ud til - og hjemfra feriestedet og være med til at skabe en rar stemning på ferien. Evt. arrangere fællesspisning, leg og aktiviteter i det omfang der er brug og interesse for det og også sørge for at invitere familierne til at deltage i det. Særligt for 2017: Sørge for, at der er særlige naturaktivitetstilbud for familierne under ferien herom nærmere på informationsmøderne. Holde styre på økonomien, herunder udbetaling af kostpenge til familierne. Tage tid til at tale med voksne og børn, ofte er der mange enlige mødre med, som til hverdag ikke har andre voksne at vende tingene med. At kunne give plads, hvis familierne har brug for at trække sig lidt tilbage og have alene tid sammen med deres børn. Rejselederne skal dog ikke stå til rådighed 24 timer i døgnet. Rejselederne skal også have frirum ind imellem. HUSK: at de frivillige har tavshedspligt omkring private ting de ser eller bliver betroet af familierne. Endvidere kan de frivillige til enhver tid kontakte SMP under ferien, hvis der skulle opstå problemer, som de har brug for hjælp til. Efter ferien: Evt. arrangere gensynsaften med familierne, hvor man mødes og taler om ferien, ser billeder mv.

8 Indsendelse af ferieregnskab og bilag til SMP: Der skal efter ferien aflægges regnskab for ferie. Det anbefales, at der udpeges en person, der står for regnskabet, hvor der indgår: Indtægter /udgifter fælles udgifter, udflugter, transport.der vil blive uddelt et regneark på mødet, som sognene kunne bruge til regnskabet. Regnearket vil også blive udsendt pr. mail. Når der uddeles penge til familierne, er det vigtigt med nogle udgiftsbilag, og at hver enkelt familie skriver under, når de får udbetalt de 50,- kr. pr. dag (det er et krav fra revisionen, at familierne skriver under.) Hvis det ikke er muligt at få en kvittering, f.eks. hvis der købes is i en isbod, så lav i stedet et udgiftsbilag, hvor man skriver under på, hvad pengene er brugt til. Der skal selvfølgelig så vidt muligt indsendes kvitteringer, men hvis dette ikke er muligt, eller man har mistet en kvittering, så lav et udgiftsbilag i stedet, men husk at underskrive dette! Fristen for indsendelse af selve regnskabet og bilag er den 8. august Men det dog er en god ide, at lave regnskabet færdigt lige efter ferien, når det hele er i frisk erindring. HUSK:man kan ikke tage sognenes egenbetaling med som en udgift, når man skal lave ens ferieregnskab til SMP.Sognenes regnskaber kan indsendes både som mail og som almindelig post.evt. overskud tilbagebetales til SMP, hvor konto nr. er oplyst på regnskabsskema. Evaluering efter ferieafholdelsen: Dette foregår via evalueringsskemaer fra SMP, som bliver udsendt inden ferieafholdelsen og som skal udfyldes af kontaktpersonerne/rejselederne.det er vigtigt, at vi modtager sognenes tilbagemeldinger, af hensyn til valg af feriesteder de efterfølgende år, eller hvis andet fra ferien skal korrigeres. NYT men meget vigtigt i forhold til at få kommende bevillinger fra Arbejdsmarkedets Feriefond: Familiernes evaluering til Arbejdsmarkedets Feriefond. Dette vil kontaktpersonerne og de frivillige medarbejdere bliver orienteret om inden afholdelse af ferien. Møder for kontaktpersoner/ de frivillige rejseledere: Der afholdesnormalt 2-3 informationsmøder for de frivillige og kontaktpersonerneinden selve afholdelsen af ferien,fordelt på forskellige steder i DK, og mødernes afholdes som regel i marts måned. Meningen med disse møder er, at sognene får afklaret eventuelle tvivlsspørgsmål inden ferien, og at der udveksles gode ideer til den kommende ferie. Endvidere er det også meningen, at sognene skal opbygge netværk og evt. finde sammen om fælles transport samt ferieaktiviteter.

9 Der vil blive udsendt en informations- og aktivitetsliste om feriestederne inden infomøderne, som er lavet til kontaktpersonerne og de frivillige rejseledere. Listerne skulle gerne hjælpe sognene med den kommende ferieplanlægning. Møder for familierne: De fleste sogne og frivillige rejseledere afholder desuden informationsmøder forud for ferien for familierne og flere sogne afholder også efterfølgende møder med udveksling af foto-, hygge- og evalueringsaftener. Forsikringsforhold Alle deltagerne, både familierne og de frivillige, som deltager i ferieprojektet, er kollektivt forsikret igennem SMP. Det er en ansvars- og ulykkesforsikring, som dækker udgifter i forbindelse med ulykker, uheld eller sygdom, der måtte opstå som følge af deltagelse i fritidsaktiviteter. Hvis der sker uheld under ferien, som man ikke selv kan løse eller som er en forsikringssag, vil der være en nødtelefon åben hos SMP i ferieperioden fra kl Relevante tlf.nr.udmeldes inden ferieafholdelse. Gæster på ferien: Der er forskel på, hvordan de enkelte sogne har det med gæster på feriestedet. De fleste sogne synes ikke, det er en god ide, hvis der er for mange gæster med, og nogle sogne har også valgt at sige nej til gæster overhovedet. Nogle af familierne kan nemlig selv have svært ved at sige fra, så for nogle kan det være en hjælp for dem, hvis sognene vælger, at gæster ikke kan komme med. Nogle af disse sogne vælger så i stedet at have en besøgsdag/aften, hvor familierne kan få besøg. Hvis familierne tager deres børn med på ferien som er over 18 år, så er den unge med som gæst, hvilket betyder, at de i lighed med andre gæster ikke kan få penge fra projektet. Dette gælder i forhold til transport (selvfølgelig hvis der evt. er plads i fællesbussen til feriestedet, så behøver de ikke betale for bustur) eller forplejning og de må også selv betale i forhold til fællesudflugter. Endvidere må max. antal personer for husene naturligvis ikke overskrides, grundet brandmyndighederne mv. Hvis man ved,at der kommer gæster til familierne, så husk at oplyse dette til SMP samtidig med, at man indsender oplysningerne om familierne og skriv, at personen er gæst. Husdyr, hunde/katte mv. på ferien: På nogle af feriestederne er husdyr tilladt, og nogle af familiernehar måske ikke mulighed for at deltage på ferien, hvis ikke de kan medtage deres hund/kat. Men det er op til sognene selv atbeslutte dette og også meget vigtigt at have nogle klare retningslinjer, hvis der skal dyr med på ferien. I vores informations/aktivitetsfoldere står der om feriestederne tillader husdyr eller ej.

10 HUSK: at give SMP besked, hvis der skal hund/kat med på ferien.dette skal feriestedet nemlig oplyses om inden ferien, da man så skal bo i dyre-sommerhusene. Transportstøtte: Der vil være mulighed for at ansøge SMP om transportstøtte, hvis man har lang og dyr transport til feriestedet eller man har meget store familier med på ferie Send venligst en skriftlig ansøgning til os i SMP, med et overslag eller tilbud på transportudgiften. Vi har dog ikke så mange midler til rådighed, men hjælper så godt som vi kan. Referencer/ideer/inspiration til NATUR: Nedenfor er der referencer som alle har relation til udeskole - i naturen. Bendix, Malene og Gretoft, Henrik: Slip dem ud en vejledning om udeskole og naturklasser, Københavns Kommune og Skoven i Skolen, Fredens, Kjeld: Når tingene taler til os, Se artiklen her: Fredens, Kjeld: Foredrag ved seminar om udeskole i januar Læs referat Hansen, Karsten Bruun: Natur og grønne områder forebygger stress, Skov & Landskab Find rapporten her: Hansen, Karsten Bruun: Udeskole i et sundhedsperspektiv, Jordet, Arne Nikolaisen: Nærmiljøet som klasserom uteskole i teori og praksis, Cappelen Akademisk Forlag, Mygind, Erik: Elevers aktivitetsniveau på skole- og naturdage, Focus Idræt nr. 3, Se artiklen her: Mygind, Erik: Elevudsagn om undervisning og sociale relationer på yngste klassetrin, Focus Idræt, tema Sundhed, november Se artiklen her: Petersen, Bente Klarlund: Børn, bevægelse og sundhed, Petersen, Bente Klarlund: Foredrag til Skole og Samfund seminar om sundhed, Sigsgaard, Erik: Børn, natur og læring,

Projekt Folkekirkens Feriehjælps årsrapport v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer.

Projekt Folkekirkens Feriehjælps årsrapport v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer. Projekt Folkekirkens Feriehjælps årsrapport 2016. v/arbejdsmarkedets Feriefond og Samvirkende Menighedsplejer. Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier. Projekt Folkekirkens Feriehjælp startede

Læs mere

ANSØGNINGSFRIST 1. JUNI 2019

ANSØGNINGSFRIST 1. JUNI 2019 Om ferieophold Udvalget for Husmoderferie har siden 1946 arrangeret ferie for udsatte familier. Vores ferier har som mål at give forældre og børn forstærket livsglæde, trivsel og styrke til at indgå i

Læs mere

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27.

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Borgerservice når det passer dig på www.helsingorkommune.dk Se bagsiden for mere information Pas og kørekort Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Vores åbningstider er: Mandag til

Læs mere

Du skal erklære, om du fortsat er enlig forsørger

Du skal erklære, om du fortsat er enlig forsørger -- ** EDH-Navn **-- -- ** EDH-Adresselinie2 **-- -- ** EDH-Adresselinie3 **-- -- ** EDH-Adresselinie4 **-- -- ** EDH-Adresselinie5 **-- Du skal erklære, om du fortsat er enlig forsørger -- ** EDH- DokumentDatoLang

Læs mere

KONTANTHJÆLP. Guide til kontanthjælp

KONTANTHJÆLP. Guide til kontanthjælp KONTANTHJÆLP Guide til kontanthjælp INDHOLD 1. Hvilke former for økonomisk hjælp?... 4 Kontanthjælp.... 4 Særlig støtte til høje boligudgifter... 4 Anden hjælp.... 4 2. Sådan får du økonomisk hjælp...5

Læs mere

1. Ønsker du at søge om hjælp til betaling af daginstitution i Egedal Kommune, kan du gå til siden om økonomisk friplads på vores hjemmeside,

1. Ønsker du at søge om hjælp til betaling af daginstitution i Egedal Kommune, kan du gå til siden om økonomisk friplads på vores hjemmeside, 1. Ønsker du at søge om hjælp til betaling af daginstitution i Egedal Kommune, kan du gå til siden om økonomisk friplads på vores hjemmeside, www.egedalkommune.dk/friplads. Klik på linket Den digitale

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Ansøgning om uhævede feriepenge (optjent i 2002 for ferieåret 2003/2004) FE1 at læse vejledningen på side 3-5, før du udfylder blanketten. 1. Personoplysninger Navn CPR nr. E-mail Post nr. Land 2. Oplysninger

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver:

Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver: Hjælp til udgifter i forbindelse med særlig støtte forudsætter en trangsvurdering denne procedure beskriver: 52a, stk. 1, nr. 1, følgeudgift i forbindelse med konsulentbistand 52a, stk. 1, nr. 2, udgifter

Læs mere

Du vil ikke kunne modtage hjælp til forsørgelse, hvis din samlever har formue eller tjener tilstrækkeligt til at kunne forsørge dig.

Du vil ikke kunne modtage hjælp til forsørgelse, hvis din samlever har formue eller tjener tilstrækkeligt til at kunne forsørge dig. YDELSESKONTORET Xxxx xxx Beskæftigelsesafdeling Rådhuset, Torvet Tlf. 9628 2828 Lokal 9628 4155 Sikkermail: kt.soc.sec@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 32.21.12-G01-88-14 Kontaktperson: Ydelseskontoret

Læs mere

Ansøgningsskema til ansøgning om Legatportion fra Hvidovre Kommunes Jubilæumslegat

Ansøgningsskema til ansøgning om Legatportion fra Hvidovre Kommunes Jubilæumslegat Ansøgningsskema til ansøgning om Legatportion fra Hvidovre Kommunes Jubilæumslegat I december måned hvert år uddeles legatportioner på 2.500 kroner og/eller 5.000 kroner af Hvidovre Kommunes Jubilæumslegat.

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Udbetaling af uhævede feriepenge må ikke ske på baggrund af denne blanket, hvis blanketten er modtaget efter den 5. juli 2010. Ansøgning om uhævede feriepenge (optjent i 2008 for ferieåret 2009/2010) Du

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2016

GUIDE Udskrevet: 2016 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2016 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Arbejdsmarkedets Feriefonds støttepolitik Arbejdsmarkedets Feriefonds Feriehjælpsprogram

Arbejdsmarkedets Feriefonds støttepolitik Arbejdsmarkedets Feriefonds Feriehjælpsprogram Arbejdsmarkedets Feriefonds støttepolitik 2019-2020 Formål Arbejdsmarkedets Feriefonds formål er at yde støtte til ferieformål for lønmodtagere. Fonden yder fortrinsvis støtte til ferieophold for vanskeligt

Læs mere

Regler om økonomisk fripladstilskud 2019

Regler om økonomisk fripladstilskud 2019 Regler om økonomisk fripladstilskud 2019 Søg om økonomisk fripladstilskud Du kan søge eller ændre dit nuværende økonomiske fripladstilskud på Minpladsanvisning med dit NemID. Dit barn skal være indmeldt

Læs mere

En vejledning til SU-ansøgere

En vejledning til SU-ansøgere 1 En vejledning til SU-ansøgere 2 3 I denne lille folder kan du måske få svar på dine spørgsmål om SU. Du er også altid velkommen til at kontakte SU-vejleder på kontoret eller tale med din studievejleder.

Læs mere

Information om erstatning til efterladte efter besættelsestidens ofre

Information om erstatning til efterladte efter besættelsestidens ofre Information om erstatning til efterladte efter besættelsestidens ofre Med denne pjece ønsker vi at give et overblik til efterladte efter en person, der har modtaget en hædersgave og/eller en månedlig ydelse

Læs mere

Så er det blevet tid til at planlægge koloniarbejdet for sommeren 2017.

Så er det blevet tid til at planlægge koloniarbejdet for sommeren 2017. 1 sommerkoloni 2017 Kære Koloniansvarlig Så er det blevet tid til at planlægge koloniarbejdet for sommeren 2017. Som sædvanlig er det dit arbejde på skolen, der danner grundlag for den efterfølgende arbejdsgang

Læs mere

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER Information fra Aflastningsordningen Til dig der er aflastningsperson for et barn 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat

Læs mere

NATIONAL ADOPTION. Information til ansøgere om national adoption

NATIONAL ADOPTION. Information til ansøgere om national adoption NATIONAL ADOPTION Information til ansøgere om national adoption INFORMATION OM NATIONAL ADOPTION Denne information retter sig til jer, som overvejer at adoptere et barn, der er født i Danmark, og som formidles

Læs mere

Vi bekæmper socialt bedrageri

Vi bekæmper socialt bedrageri Vi bekæmper socialt bedrageri Ringsted Kommunes Kontrolgruppe 1 Vi bekæmper socialt bedrageri Hvad er socialt bedrageri Eksempel 1 enlig forsørger, adresseændring Peter og Gitte er gift og har et barn

Læs mere

Støtte til. og meget meget mere

Støtte til. og meget meget mere Støtte til Besøgstjenester Rådgivningstjenester Frivilligcentre Kontaktsteder Frivillige ledsagerordninger Selvhjælpsgrupper Aflastningsgrupper Sociale caféer eller aktiviteter Krisecentre Væresteder Samværsaktiviteter

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Ansøgning om uhævede feriepenge Du skal kun bruge denne blanket, når du vil søge om at få udbetalt uhævede feriepenge, hvis: (optjent i 2013 for ferieåret 2014/2015) A. beløbet stammer fra den 5. ferieuge,

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for merudgifter Serviceloven 100

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for merudgifter Serviceloven 100 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 27 Kvalitetsstandard for merudgifter Serviceloven 100 2016 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede serviceniveau,

Læs mere

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler

Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT Bilag 3. Center for Frivilligt Socialt Arbejdes ti gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler 19. november 2018 Center

Læs mere

Bilag 2: Partnerskabsaftale kontrakt

Bilag 2: Partnerskabsaftale kontrakt Bilag 2: Partnerskabsaftale kontrakt Åben skole kompetencebanken Læringsaktiviteten Fag Klassetrin Kompetenceområde for faget Færdigheds- og vidensmål for faget Varighed Forventningsafstemning (lærer/pædagog/formidlers

Læs mere

Vi håber, du har nydt din ferie, og at du vil hjælpe os med at udvikle vores feriehjælpsprogram ved at udfylde følgende skema.

Vi håber, du har nydt din ferie, og at du vil hjælpe os med at udvikle vores feriehjælpsprogram ved at udfylde følgende skema. Kære feriegæst Vi håber, du har nydt din ferie, og at du vil hjælpe os med at udvikle vores feriehjælpsprogram ved at udfylde følgende skema. Oplysningerne behandles anonymt og har til formål at give Arbejdsmarkedets

Læs mere

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2017/2018 Et samarbejde mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2017/2018 Et samarbejde mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2017/2018 Et samarbejde mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen 1. Elevens navn: 2. Køn: 3. Fødselsdato: 4. Adresse: 5. Nuværende klassetrin og

Læs mere

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2018/2019 Et partnerskab mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2018/2019 Et partnerskab mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen OBS! Dette skema er ikke længere gyldigt. Må kun anvendes til forberedelse og vejledning. Ansøgningsskema for 2019/20 vil være tilgængeligt fra 13. marts 2019. Ansøgninger, der indsendes på forældet skema

Læs mere

Retningslinjer for og vejledning til aktivitetstilskud i Ikast Brande Kommune

Retningslinjer for og vejledning til aktivitetstilskud i Ikast Brande Kommune Retningslinjer for og vejledning til aktivitetstilskud i Ikast Brande Kommune Denne vejledning er også gældende for foreninger som søger aktivitetstilskud til handicappede aktivitetsudøvere. Indledning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Marts 2017 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Askø Strandvig Grundejerforening Per Skov Madsen Alstrup Strandvej 3 4840 Nørre Alslev Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

Regnskabsregler. Diabetesforeningens bogholderi bogfører for Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper

Regnskabsregler. Diabetesforeningens bogholderi bogfører for Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper Regnskabsregler Diabetesforeningens bogholderi bogfører for Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper Regnskabsregler for Diabetesforeningens Lokalforeninger, Børnefamilie- og Ungegrupper, hvor Diabetesforeningens

Læs mere

YDELSESSERVICE KØBENHAVN

YDELSESSERVICE KØBENHAVN YDELSESSERVICE KØBENHAVN Guide til kontanthjælp og starthjælp INDHOLD 1. Hvilke former for økonomisk hjælp?... 4 Kontanthjælp eller starthjælp... 4 Særlig støtte til høje boligudgifter... 4 Anden hjælp...

Læs mere

Vi er ved at have styr på de sidste ting og er klar til at møde jeres dejlige børn på skolen igen på mandag.

Vi er ved at have styr på de sidste ting og er klar til at møde jeres dejlige børn på skolen igen på mandag. SKOLESTART Kære alle Vi er ved at have styr på de sidste ting og er klar til at møde jeres dejlige børn på skolen igen på mandag. Som jeg tidligere har skrevet ud til jer er årets første infomøde onsdag

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

Ny version af "Søg boligstøtte"

Ny version af Søg boligstøtte Ny version af "Søg boligstøtte" Går i luften den 1. juli 2015 17-06-2015 Hvorfor kommer der en ny version af Søg boligstøtte? Søg boligstøtte er tilpasset lovgivningen vedr. eindkomst Det fremgår af loven,

Læs mere

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk FAMILIENETVÆRK [SEPT. 2013] Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj og Ishøj Kommune RødeKors.dk INDHOLD 1 Data vedrørende samarbejdspart i kommunen... 3 2 Data vedrørende Røde Kors-afdelingen

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Tennissommerskole i Odder Tennisklub

Tennissommerskole i Odder Tennisklub Tidspunkt Februar/marts Tilmelding til DTF Aktion og kommentarer Mail fra DTF om tennissommerskole. Klubben skal tilmelde sig en tennisskolepakke inden en bestemt dato (medio april). Gør opmærksom på ved

Læs mere

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst.

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst. Side 1 af 5 Tilbagebetaling af boligstøtte Du har fået et brev fra Udbetaling Danmark, hvis du skal betale boligstøtte tilbage. Her på siden kan du læse mere om, hvorfor du skal betale boligstøtte tilbage,

Læs mere

Projekt Folkekirkens Feriehjælp v/samvirkende Menighedsplejer

Projekt Folkekirkens Feriehjælp v/samvirkende Menighedsplejer Projekt Folkekirkens Feriehjælp v/samvirkende Menighedsplejer Sommerferie for vanskeligt stillede børnefamilier Folkekirkens Feriehjælps præsident Peter Mygind, sammen med projektets yngste deltager MILLA

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Ansøgning om uhævede feriepenge (optjent i 2004 for ferieåret 2005/2006) Du skal kun bruge denne blanket, når du vil søge om at få udbetalt uhævede feriepenge, hvis A) restbeløbet er mindre end 3.000 kr.

Læs mere

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015

ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 ØLU Lynpulje til Børn og Unge pilotprojekt 2015 Formål: At vække interessen hos børn og unge på Østerbro for lokalt demokrati og vise dem deres muligheder for indflydelse herpå, forhåbentlig også i forhold

Læs mere

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune.

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune. 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune. Formålet med pjecen er at give dig information om Aflastningsordningen, din

Læs mere

Støttet af Arbejdsmarkedets Ferie Fond

Støttet af Arbejdsmarkedets Ferie Fond Støttet af Arbejdsmarkedets Ferie Fond 229 personer, enlige og familier med børn, har været på en uges gratis sommerferiekoloni i sommeren 2006. Feriekolonierne har været fordelt på seks lejre med ca.

Læs mere

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum

Økonomihåndbog. Indholdsfortegnelse. 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum Økonomihåndbog Indholdsfortegnelse 1.1 Lokalafdelingernes økonomiske råderum... 1 Udgifter der dækkes... 2 Regnskab... 2 1.2 Netværksgrupper... 3 Regnskab... 3 1.3 Støtteformer... 4 Gaver og bidrag uden

Læs mere

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech

Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Information om SU til erhvervsuddannelser på Aarhus Tech Hvis du ønsker at søge SU til din uddannelse, skal du være opmærksom på følgende: SU kan kun søges elektronisk på www.su.dk og du kan kun logge

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet August 2018 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler Udskrevet: 2019 Indhold 10 gode råd til kommuner, som uddeler 18-midler................................... 3 2 Guide 10 gode råd til kommuner, som

Læs mere

Betingelser for tilskudsmodtager

Betingelser for tilskudsmodtager Socialstyrelsen Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Jan. 2016 Betingelser for tilskudsmodtager I dette bilag beskrives de generelle regler og betingelser, der gælder for tilskud fra Socialstyrelsen.

Læs mere

Efterlønsbeviset - for dig, der er født i perioden fra 1. januar 1956 til 30. juni 1959

Efterlønsbeviset - for dig, der er født i perioden fra 1. januar 1956 til 30. juni 1959 Efterlønsbeviset - for dig, der er født i perioden fra 1. januar 1956 til 30. juni 1959 A-kassen LH 4. udgave, april 2019 Indhold Side 1. FORORD 3 1.1 Din efterløns- og folkepensionsalder 3 1.2 Er du deltidsforsikret?

Læs mere

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs Vejledning til DUI-LEG og VIRKEs Medlemssystem version 1.0 Opdateret 1. november 2009 Indholdsfortegnelse Sådan får du en kode til systemet...3 Sådan logger du ind på systemet...3 Forsiden og ændring af

Læs mere

Ansøgningsskema til ældrechecken 2019 (den supplerende pensionsydelse)

Ansøgningsskema til ældrechecken 2019 (den supplerende pensionsydelse) Ansøgningsskema til ældrechecken 2019 (den supplerende pensionsydelse) for folkepensionister (alderspensionister), der havde ret til folkepension den 31. december 2018 og som ikke fik ældrechecken udbetalt

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gjern Lokalråd Vagn Brostrup Jensen Teglværksvej 16 8883 Gjern Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 11-03-2015 Pulje : Landdistriktspuljen

Læs mere

Information til borgere og pårørende. Fuldmagter & værgemål

Information til borgere og pårørende. Fuldmagter & værgemål Information til borgere og pårørende Fuldmagter & værgemål Der kan komme et tidspunkt i dit eller i din pårørendes liv, hvor det ikke længere er muligt at være i stand til at administrerer sin økonomi

Læs mere

Ansøgningsskema til ansøgning om Legatportion fra Hvidovre Tekniske Skoles Fond

Ansøgningsskema til ansøgning om Legatportion fra Hvidovre Tekniske Skoles Fond Ansøgningsskema til ansøgning om Legatportion fra Hvidovre Tekniske Skoles Fond Omkring årsskiftet hvert år uddeles legatportioner af Hvidovre Tekniske Skoles Fond. Der kan tildeles en enkelt ansøger flere

Læs mere

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal. og Egedal kommune 15. MAY RødeKors.dk

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal. og Egedal kommune 15. MAY RødeKors.dk FAMILIENETVÆRK 15. MAY 2019 Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Egedal og Egedal kommune RødeKors.dk INDHOLD 1 Data vedrørende samarbejdspart i kommunen/anden samarbejdspart...3 2 Data vedrørende

Læs mere

Privatlivspolitik for Mødrehjælpen Horsens lokalforening

Privatlivspolitik for Mødrehjælpen Horsens lokalforening Privatlivspolitik for Mødrehjælpen Horsens lokalforening Opdateret den 15. august 2018 Når du er frivillig, medlem eller deltager i aktiviteter hos Mødrehjælpen Horsens lokalforening, betror du dine personoplysninger

Læs mere

½-årserklæring. 1. Generelle oplysninger. Adresse. Postnr. By Telefonnr. 2. Arbejde Har du i perioden haft arbejde... - som lønmodtager?

½-årserklæring. 1. Generelle oplysninger. Adresse. Postnr. By Telefonnr. 2. Arbejde Har du i perioden haft arbejde... - som lønmodtager? ½-årserklæring 1. Generelle oplysninger Navn Cpr.nr. Adresse Postnr. By Telefonnr. ½-årserklæringen gælder fra ½-årserklæringen gælder til 2. Arbejde Har du i perioden haft arbejde... - som lønmodtager?

Læs mere

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse?

Hvis nej, giver uddannelsen ret til optagelse i A-kasse? Sendes til Udbetaling Danmark Kongens Vænge 8 3400 Hillerød Familieydelser Ansøgning om supplerende børnetilskud eller særligt børnetilskud til forældre under uddannelse Dine oplysninger Navn Adresse Telefonnummer

Læs mere

Bevilling af repatriering Esbjerg kommune bevilger dig hermed støtte efter lov om repatriering 7 til følgende:

Bevilling af repatriering Esbjerg kommune bevilger dig hermed støtte efter lov om repatriering 7 til følgende: Bevilling af repatriering Esbjerg kommune bevilger dig hermed støtte efter lov om repatriering 7 til følgende: Etableringsydelse. Du er bevilget i alt 125.262 kr. Hjælpen udbetales over 2 gange. De 18.730

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015 Svendborg Svenborg havn, Færge og Sundfart Hans Søby Jessens Mole 6 5700 Svendborg Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen,

Læs mere

Efterlønsbeviset - for dig, der er født før 1. januar 1956

Efterlønsbeviset - for dig, der er født før 1. januar 1956 Efterlønsbeviset - for dig, der er født før 1. januar 1956 A-kassen LH 3. udgave, januar 2019 Indhold Side 1. FORORD 3 1.1 Din efterlønsalder 3 1.2 Er du deltidsforsikret? 3 2. OM EFTERLØNSBEVISET 4 2.1

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Ansøgning om uhævede feriepenge Du skal kun bruge denne blanket, når du vil søge om at få udbetalt uhævede feriepenge, hvis: (optjent i 2016 for ferieåret 2017/2018) A. beløbet stammer fra den 5. ferieuge,

Læs mere

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Guide: ådan søger du boligstøtte digitalt og ind med nøglekort NemID Du kan søge digitalt, hvis du bor i en leje- eller andelsbolig. K Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du søger boligstøtte.

Læs mere

Ansøgningsskema 18. Oplysninger om ansøger. Oplysninger om aktivitet. Thisted Kommune Asylgade Thisted

Ansøgningsskema 18. Oplysninger om ansøger. Oplysninger om aktivitet. Thisted Kommune Asylgade Thisted Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Dato 29.06.2018 Ansøgningsskema 18 Oplysninger om ansøger CVR-nummer 39303469 Evt. P-nummer 1023313819 Navn Vejnavn Støtteforening til Elsk Thisteddgaard Kronborgvej

Læs mere

Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds

Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 Bestyrelsen... 2 2 Forretningsudvalget... 4 3 Årsmøde... 5 4 Oktobermøde... 7 5 Formandstræf...8 6 Udvalg og arbejdsgrupper...

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015 Jens Thomassen Sejerø Golfklub c/o Jens Thomassen Sejerøvej 25 4592 Sejerø Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 20-04-2015

Læs mere

Vejledning til ansøgning om midler fra Kompetencefonden 1. kvartal

Vejledning til ansøgning om midler fra Kompetencefonden 1. kvartal Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning til ansøgning om midler fra Kompetencefonden

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om

Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om Birgitte Dohm Studievejleder Duborg-Skolen, Flensborg 24.07.2009. Oplysninger til elever og studerende fra Sydslesvig om Indledning og kontakt Det følgende er en sammenskrivning af reglerne for at elever

Læs mere

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122 Serviceinformation Orlov til pasning af døende jf. Lov om social service 119-122 Orlov til pasning af døende Som nærtstående til en alvorligt syg, der ønsker at dø i eget hjem, har du mulighed for orlov

Læs mere

HUSK SKIFTETØJ TIL SKABET, det er temmelig vådt derude :0) Stativet med overtøj, ude i gangen, skal tømmes hver fredag.

HUSK SKIFTETØJ TIL SKABET, det er temmelig vådt derude :0) Stativet med overtøj, ude i gangen, skal tømmes hver fredag. Så skete det igen, det er sørme det er sandt, det er december :0) Der bliver forberedt, til musicalen, der bliver produceret fine ting, lækre ting, søde ting og alle mulige ting, I kan godt glæde jer.

Læs mere

Kirkens vel. dit valg. Sådan bidrager du med kirkeskat

Kirkens vel. dit valg. Sådan bidrager du med kirkeskat Kirkens vel dit valg Sådan bidrager du med kirkeskat SKAL DER VÆRE EN KATOLSK KIRKE I DANMARK? Til dette spørgsmål vil alle katolikker vel svare Selvfølgelig!. Lige så selvfølgeligt burde det være at betale

Læs mere

Hotel- og Restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen Hotel- og Restaurantskolen Håndbog for elever i praktikcenteret Indholdsfortegnelse Velkommen EMMA-vurdering Trivsel i praktikcenteret Praktikydelse m.v. Sygdom og andet fravær Ferie og helligdage Forsikringsforhold

Læs mere

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde

Notat til drøftelse i Social- og Sundhedsudvalget med afsæt i nuværende Rammer for det frivillige sociale arbejde Tekst markeret med blå - Nuværende rammebetingelser for 2019 Tekst markeret med rød - En evaluering af 18 puljen fra 2017-2019 Tekst markeret med grøn - Forslag til drøftelse for justering gældende fra

Læs mere

STAMKORT FOR FRITIDSKLUBBEN Hellekisten 241 9230 Svenstrup J Telefon 99 82 34 70

STAMKORT FOR FRITIDSKLUBBEN Hellekisten 241 9230 Svenstrup J Telefon 99 82 34 70 FOTO BARNETS NAVN BARNETS NR UDFYLDES AF KLUBBEN BARNETS HJEMME(er) MOBIL MÅ VISES PÅ KLASSELISTER? JA / NEJ MORS NAVN PRIVAT & ARBEJDE TIL INFORMATION MV VIGTIGT! FARS NAVN PRIVAT & ARBEJDE TIL INFORMATION

Læs mere

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse [Revideret januar 2019] Indholdsfortegnelse 1. Økonomisk støtte til lokalbestyrelsen... 2 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen...

Læs mere

STAMKORT FOR FRITIDSKLUBBEN

STAMKORT FOR FRITIDSKLUBBEN VEJLEDNING TIL STAMKORT Alle oplysninger er selvfølgelig fortrolige. Vi ved at god trivsel er vigtig for barnets udvikling. Med god trivsel mener vi feks., det er vigtigt at barnet har/får skabt gode venskaber,

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 18-04-2013 30-08-2013 98-13 5200582-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 18-04-2013 30-08-2013 98-13 5200582-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 18-04-2013 30-08-2013 98-13 5200582-12 Status: Gældende Principafgørelse om: merudgiftsydelse - barnepige - aflastning - sandsynliggjorte

Læs mere

Mælkereduktionsordningen

Mælkereduktionsordningen Mælkereduktionsordningen Vejledning om støtte til reduktion af mælkeproduktionen opdateret version September 2016 Kolofon Mælkereduktionsordningen Vejledning om støtte til reduktion af mælkeproduktionen

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer  Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema til Maniitsumi Efterskoli Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge

Læs mere

Dette lille uddrag, er fra et af de evalueringsskemaer vi har modtaget fra et jysk sogn fra ferien 2014.

Dette lille uddrag, er fra et af de evalueringsskemaer vi har modtaget fra et jysk sogn fra ferien 2014. Fakta er, at flere og flere børnefamilier i Danmark har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Det er især de familier, hvor forældrene er på lave offentlige ydelser som kontanthjælp, der gør,

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Aktiviteter i Det ny Kildebo, j.nr

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Aktiviteter i Det ny Kildebo, j.nr Soderup Bylav Mette Dinesen C/O Jens Ulrik Funch Tadrevej 33 4340 Tølløse Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 31-03-2014 Pulje

Læs mere

Vejledning til ansøgningsprocedure

Vejledning til ansøgningsprocedure Vejledning til ansøgningsprocedure Foreninger i Sønderborg Kommune har nu mulighed for at søge økonomisk kompensation for samarbejde med kommunens skoler om motionsfremmende aktiviteter. Målet er at styrke

Læs mere

Gjern IdrætsForening Når sport er lidt mere end leg

Gjern IdrætsForening Når sport er lidt mere end leg 28. januar 2015 Forretningsorden for bestyrelsen i Gjern Idrætsforening. Mødeaktivitet Normalt afholdes der ordinært bestyrelsesmøde den anden tirsdag i hver måned, dog undtagen juli og december. Efter

Læs mere

Partnerskabsguide. Favrskov Kommune

Partnerskabsguide. Favrskov Kommune Partnerskabsguide Favrskov Kommune 2 3 Forord I Favrskov Kommune ønsker vi, at vores elever får motiverende og lærerig undervisning. Ved at etablere partnerskaber mellem folkeskolerne og forenings-, erhvervs-

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Juli 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning

TÅRNBY KOMMUNE. Regler for privat børnepasning TÅRNBY KOMMUNE Regler for privat børnepasning 2018 REGLER FOR PRIVAT BØRNEPASNING I TÅRNBY KOMMUNE Hvornår kan jeg få tilskud fra? Tilskud kan tidligst udbetales fra det tidspunkt, hvor dit barn får tilbud

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Tillykke med det lille nye familiemedlem.

Tillykke med det lille nye familiemedlem. Tillykke med det lille nye familiemedlem. 1 2 Denne guide giver svar på en række af de juridiske spørgsmål, I som nybagte forældre kan løbe ind i. Den vil give jer et generelt overblik over, hvad det juridisk

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015. Sidst revideret marts 2018 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer  Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema til Maniitsumi Efterskoli Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge

Læs mere

Regnskabsaflæggelse for tilskud til aktiviteter Frist for regnskabsaflæggelse: 15. februar 2019

Regnskabsaflæggelse for tilskud til aktiviteter Frist for regnskabsaflæggelse: 15. februar 2019 Regnskabsaflæggelse for tilskud til aktiviteter 2018 Skoler, Institutioner og Kultur Frist for regnskabsaflæggelse: 15. februar 2019 Foreningens navn: Foreningens CVR-nr.: Tilskud fra Ballerup Kommune:

Læs mere

På denne side kan du læse lidt vejledning om, hvordan du udfylder ansøgningen korrekt, så der ikke opstår misforståelser.

På denne side kan du læse lidt vejledning om, hvordan du udfylder ansøgningen korrekt, så der ikke opstår misforståelser. Kære ansøger! På denne side kan du læse lidt vejledning om, hvordan du udfylder ansøgningen korrekt, så der ikke opstår misforståelser. Du kan også læse, hvornår du kan forvente at modtage eventuel legatportion.

Læs mere

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18)

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18) Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18) Læs vejledning på side 4, før udfyldelse af skemaet. 1. Foreningens navn, kontakt- og kontoinformationer

Læs mere

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18)

Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup Kommune (iht. Servicelovens 18) Dette dokument indeholder både informations- og formularfelter. For at læse oplysninger skal du bruge pil ned fra et formularfelt. Ansøgningsskema vedrørende støtte til frivilligt socialt arbejde i Glostrup

Læs mere

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge?

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? A-KASSE Kontanthjælp Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? APRIL 2015 Indhold Kontanthjælp 3 Kan jeg få kontanthjælp? 5 Kan jeg få støtte? 9 Hvor og hvornår skal jeg søge? 9 Hvilke krav

Læs mere