FAQ for FOKUS - Ofte stillede spørgsmål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FAQ for FOKUS - Ofte stillede spørgsmål"

Transkript

1 FAQ for FOKUS - Ofte stillede spørgsmål I det efterfølgende er listet en oversigt over de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med FOKUS. 1. Administration 1.1 Bedømmelser og personudtalelser 1.2 Udviklingskontrakter 1.3 FOKUS og udstikkerne 1.4 Uddannelse og forberedelse 2 Digitale løsning 1. Administration 1.1. Bedømmelse, og personudtalelsen SPØRGSMÅL: Skal indtastningen af infotype 9011 for hhv. gennemgået bedømmelse og udviklingskontrakt foregå ved enheden eller centralt ved FPT? SVAR: Bedømmelse og personeludtalelse tastes centralt ved FPT, udviklingskontrakten skal tastes lokalt ved den enkelte myndighed. SPØRGSMÅL: Hvem sender bedømmelsen til medarbejderen? SVAR: Når FPT har registreret bedømmelsen i DeMars sender FPT en kopi til medarbejderens e-boks. SPØRGSMÅL: Hvem opbevarer bedømmelsen efter den er udfyldt og gennemgået med medarbejderen? SVAR: FPT opbevarer bedømmelsen og personeludtalelserne på medarbejderens personsag i Captia. Bedømmelsen er fortroligt-p materiale. SPØRGSMÅL: Hvem kan få indblik i bedømmelsen? SVAR: Samtalelederen der har lavet bedømmelsen, påtegner, medarbejderen og dennes udstikker/hr konsulent har adgang til bedømmelsen. Derudover har bedømmelsesrådet for de militære medarbejdere også adgang til den, til brug til fx udnævnelser. SPØRGSMÅL: Hvorledes vurderes et niveau frem? Er det indenfor det pågældende niveau eller skal det vurderes om medarbejderen har potentiale til et niveau frem? SVAR: Det er både indenfor det enkelte funktionsniveau medarbejderen kan vurderes til at have potentiale for at udvikle sig, samt imellem niveauerne. Fx en M322 skal både vurderes til andre stillinger på M322 niveau, til M331 niveau samt til M401 niveau. Se mere herom i FKOBST. SPØRGSMÅL: Hvornår skal medarbejderen bedømmes? SVAR:

2 1. Medarbejderen skal bedømmes ved skift af samtaleleder, ved tjenesteskift, ved ansøgning om videreuddannelse, ved ny kontrakt eller ny stilling, samt forud for afslutning af tjenesteforløb, dog minimum hvert 4. år.(se yderligere i FKOBST405-1) 2. Medarbejderen skal kun bedømmes af samtaleleder hvis denne har været leder for medarbejderen i mindst 12. måneder (personudtalelse for M1XX). Hvis medarbejderen har haft samme leder i mere end 6 måneder og under 12 måneder skal der laves en personudtalelse. Hvis medarbejderen har haft samme leder i under 6 måneder skal der hverken laves bedømmelse eller personudtalelse. SPØRGSMÅL: Hvordan skal M1XX medarbejdere (konstabelgruppen) bedømmes? SVAR:M1XX skal bedømmes i et særligt Personeludtalelsesskema (PU-M1XX). SPØRGSMÅL: Kan den enkelte myndighed beslutte at give C100-C200 og M1XX medarbejdere en bedømmelse, trods det ikke er inkluderet i FOKUS? SVAR: Enheden kan godt lave en FOKUS bedømmelse på de medarbejdergrupper der ikke er omfattet af FOKUS, trods det ikke indgår i FOKUS konceptet. Men bedømmelserne skal stadig sendes til FPT. INTOPS SPØRGSMÅL: Skal medarbejderen bedømmes under udsendelse? SVAR: Medarbejderen kan bedømmes eller have en personudtalelse indenfor den første måned efter hjemkomst, hvis det mere hensigtsmæssigt. 1.2 FOKUS udviklingskontrakt SPØRGSMÅL: Hvem opbevarer udviklingskontrakten efter den er udarbejdet? SVAR: Samtalelederen eller myndigheden skal opbevare udviklingskontrakten og medarbejderen opbevarer en kopi. Udviklingskontrakten er fortrolig-p og bør kun være tilgængelig for samtalelederen. SPØRGSMÅL: Hvis kompetenceudvikling er forbundet med udgifter, hvem har da det økonomiske ansvar i denne forbindelse FPT eller den lokale chef? SVAR: Som udgangspunkt gælder, at rækker kompetenceudviklingen ud over den pågældende arbejdsplads og funktion er det FPT der finansierer. Det skal dog understreges, at kompetenceudvikling ud over nuværende stilling altid skal koordineres og aftales med pågældendes udstikker. Holdes det indenfor arbejdspladsen i forhold til funktionen, er det enheden der betaler. SPØRGSMÅL: Alle fastansatte har ret til en udviklingskontrakt gælder det også reservepersonel? SVAR: Nej reservepersonel har en fast ansættelse andet steds og er derfor ikke indkluderet i fast ansat personel. SPØRGSMÅL: Skal der laves en ny udviklingskontrakt ved skift af samtaleleder? SVAR: Ikke nødvendigvis. Det anbefales at der tages udgangspunkt i udviklingskontrakten til tiltrædelsessamtale. Det er medarbejderens ansvar at tage udviklingskontrakten med til

3 samtalen. Hvis der er behov for det kan udviklingskontrakten justeres eller en ny kan laves, hvis det giver mere mening i den nye situation. SPØRGSMÅL: Hvornår skal medarbejderen have en udviklingskontrakt? SVAR: Alle medarbejdere skal have en udviklingskontrakt mindst én gang om året. Medarbejderen skal have en udviklingskontrakt senest 6 måneder efter tiltrædelse. Der skal afholdes en tiltrædelsessamtale senest 1 måned efter tiltrædelse og hvis det giver mening, kan man slå tiltrædelsessamtale og den første udviklingssamtale sammen til én samtale. 1.3.FOKUS i relation til udstikkersamtalen SPØRGSMÅL: Hvordan supplerer hhv. bedømmelsen og udviklingskontrakten hinanden i relation til enhedens fremadrettede opgavekompleks og den enkelte medarbejderes ønske om udvikling? Svar: Det er medarbejderens ansvar at medbringe udviklingskontrakten til udstikkersamtale og til samtalen at lave aftaler om evt. uddannelse. Udstikkeren har adgang til bedømmelserne og medbringer disse til samtalen med medarbejderen. SPØRGSMÅL: Trekantssamarbejdet mellem udstikker, leder og medarbejder fortsætter det? SVAR: Ja men ansvaret for at der er sammenhæng mellem tjenesteplan (FPT) og nuværende funktion (samtaleleder) og medarbejderens ønsker og behov om kompetenceog karriereudvikling ligger i højere grad hos medarbejderen. 1.4 Uddannelse og forberedelse til FOKUS: SPØRGSMÅL: Kan en kommende samtaleleder tage en samtalelederuddannelse ved fjernundervisning? SVAR: Det er kun muligt at opfriske samtalelederuddannelsen på fjernundervisningsmoduler og fjernundervisningsmodulet er en integreret del af samtalelederuddannelsen for nye samtaleledere SPØRGSMÅL: Hvis jeg allerede er uddannet samtaleleder, skal jeg så på kursus igen? SVAR: Hvis du er uddannet samtaleleder, skal du ikke uddannes igen. FOKUS er let at gå til og hvis du har brug for uddybninger, kan du hente vejledninger på FOKUS hjemmesiden. Fra juni 2012 kan du opfriske din viden på fjernundervisningsmodulet. Links til FOKUS forløbet på Forsvarets Elektroniske skole (FELS) kan findes på FPT FOKUS hjemmeside. SPØRGSMÅL: Hvordan kan jeg forberede mine medarbejdere til en FOKUS samtale? SVAR: Fra juni 2012 er der adgang til fjernundervisning i FOKUS for medarbejdere. Det anbefales, at leder og medarbejder aftaler, at medarbejder tager forløbet som en del af forberedelsen. Links til FOKUS forløbet på Forsvarets Elektroniske skole (FELS) kan findes på FPT FOKUS hjemmeside.

4 2 Digitale løsning: Type Problem/spørgsmål Løsning Stamdata Stamdata Arkivering DeMars Ved fletning af stamdata fra DeMars, udfyldes pkt. 1.5 kun med stillingsbetegnelse. Stamdata for bedømte er ikke korrekte/præcise nok Opbevaring af FOKUS når den er udfyldt Hvad er transaktionskoden til kontrollen af gennemførte udviklingskontrakter/b/pu (DeMars). Man kan manuelt supplere disse punkter ved at trykke på ret stamdata. FPT arbejder på at udbygge fletterapporten fra DeMars, således enhed og tjenestested også bliver flettet ind. Efter dokumentet er oprettet kan du trykke på ret bedømtes data og rette relevante data i dialogboksen. Læs bestemmelse FOKUS BST pkt. 14 Det er hensigten at det kun er forvaltningsafdelingen ved FPT der opbevarer bedømmelser/personudtalelser. Vi anbefaler at SL/Påtegner gemmer umiddelbart inden låsning og fremsendelse til næste instans. ZPTC287 kontrol af personelbedømmelse (IT9011) DeMars Jeg er ikke autoriseret til use transaction PA30 Kontakt din enhed der håndterer tildeling af roller og rettigheder til DemARS Windows7 Jeg har ikke Windows 07. Kontakt din myndigheds FOKUS POC, se listen på Startproblemer Skabeloner Jeg kan ikke udfylde felterne eller bruge knapperne Kan jeg ændre/ødelægge skabelonerne Du skal oprette dokumentet og have udfyldt stamdata enten ved fletning eller manuelt før du kan udfylde bedømmelsesfelterne. Du kan ændre i den skabelon du har downloaded, men ikke du kan ikke ændre skabelonerne på FPT hjemmeside - de er skrivebeskyttede. Tekst felter Jeg kan ikke skrive i tekstfelterne Før musen op over tekstfeltet og dobbeltklik. Klik herefter en enkelt gang i tekstfeltet og så kan du skive FAP Kan jeg bruge min FAP til FOKUS Ja, men for at hente skabeloner skal du være koblet på FIIN Gem midlertidig Skabeloner Windows XP Kan jeg gemme selvom jeg ikke er færdig med bedømmelsen Hvordan ved jeg at der er kommet nye skabeloner Jeg har XP installeret på min PC. Skabelonerne virker ikke - hvad gør jeg Ja, tryk blot på gem, så gemmes filen automatisk på P drevet, hvor du så henter den. Såfremt der er nye skabeloner bliver du automatisk bedt om at opdatere. Kontakt din myndigheds FOKUS POC, se listen på Hjælp Hvor kan jeg få yderligere hjælp Kontakt din myndigheds FOKUS POC, se listen på Fejlmeddelser Styring af Word-dokumentet via OLE automation er ikke mulig Er grundet en Word åbnefejl. Dette foranleder fejl ved fletningen da Word ikke kan åbnes. I stedet for fletningen og en åbning af

5 Type Problem/spørgsmål Løsning bedømmelsesskabelonen, bliver man bedt om at gemme et tomt worddokument med standardnavnet Dok1. Gør dette og forsøg derefter at flette igen, så virker det. FKIT arbejder på sagen. FIIN Skabelonfejl generelt Jeg er ikke på FIIN og kan dermed ikke fremsende elektronisk til påtegner. Fejl når skabelon åbnes eller sendes. Kontakt din myndigheds FOKUS POC, se listen på Prøv at lukke Word og alle andre åbne Word dokumenter helt ned, og derefter åbne KUN fokus dokumentet.

Vejledning e håndtering af skabeloner og påtegning

Vejledning e håndtering af skabeloner og påtegning Forsvarets Personeltjeneste Vejledning e håndtering af skabeloner og påtegning Bedømmer og påtegner FPTLE & FA1 31-03-2012 Vejledningen er en hjælp til bedømmer og påtegner til e håndtering af skabeloner

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan EASY. Log på MUS. Inviter til MUS

Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan EASY. Log på MUS. Inviter til MUS Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan EASY Log på Log på http://www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer Firma ID: sosuherning Password: (er tidligere blevet udsendt på mail, hvorefter du er blevet

Læs mere

IT vejledning i MUS for ledere

IT vejledning i MUS for ledere IT vejledning i MUS for ledere Indhold 1. Indledning... 1 2. MUS processen... 1 3. AUHRA pålogning og startside... 2 4. Lederens invitation til MUS... 5 5. Lederens forberedelse til MUS... 7 6. Lederens

Læs mere

Projekt Ny Sundhedsrådgivning

Projekt Ny Sundhedsrådgivning Projekt Ny Sundhedsrådgivning Vejledning til elektronisk formular: "Besøgsnotat konsulent" Dansk Kvæg Afd. Udvikling 4.november 2004, PML Indholdsfortegnelse: Formål:... 3 Generelt:... 3 Krav til afvikling:...

Læs mere

FAQ Frequently Asked Questions

FAQ Frequently Asked Questions FAQ Frequently Asked Questions Generel spørgeguide når en netværksdeltager henvender sig eller du selv har problemer: 1) Hvad står der på din skærm? (dvs. hvor/på hvilken side er deltageren i programmet)

Læs mere

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn

Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn Vejledning HR-centret 13.10.2014 Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn Ansættelse af fast medarbejder både indenfor og udenfor overenskomst og forhåndsaftale. Med indenfor overenskomst og forhåndsaftale

Læs mere

Captia - kvik guide Personalesager

Captia - kvik guide Personalesager Captia - kvik guide Personalesager 05-05-2015 Aalborg Universitet, HR-afdelingen HR@adm.aau.dk Indhold Inden du går i gang... 1 Søg efter en medarbejder (på C-adressat)... 1 Opret C-adressat... 2 Oprettelse

Læs mere

Lederguide INNOMATE HR - Oplæg. Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: MUS

Lederguide INNOMATE HR - Oplæg. Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: MUS Lederguide INNOMATE HR - Oplæg Log på Log på https://www.innomate.com/innomate/oceanteam/default.aspx med: Bruger ID: personalenummer Password: (eget password) INNOMATE HR er et Internetbaseret system,

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

Ansættelse i løntilskud

Ansættelse i løntilskud Vejledning HR-center 22.10.2014 Ansættelse i løntilskud 1. Før indberetning: Når du har besluttet dig for at tilbyde ansættelse med løntilskud til en ledig borger og kandidat til stillingen, skal du have

Læs mere

Sådan laver du ansættelsesbreve

Sådan laver du ansættelsesbreve Sådan laver du ansættelsesbreve med HR-Løn flettefil Januar 2011 1 Introduktion Vil du gerne kunne lave ansættelsesbreve nemt og hurtigt? Og vil du gerne have, at de er sat op med jeres institutions brevpapir,

Læs mere

Ansættelsesbrev med flettefil til HR-Løn

Ansættelsesbrev med flettefil til HR-Løn Ansættelsesbrev med flettefil til HR-Løn Side 1 af 6 I denne vejledning kan du læse, hvordan du kan danne et ansættelsesbrev, der er sat op med jeres institutions brevpapir, og med lige præcis de informationer,

Læs mere

Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo)

Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo) Vejledning HR-centret 14.10.2014 Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo) Ansættelse på timeløn kan ske, når ansættelsen varer under 1 måned og skal ske når timetallet er under 8 timer

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesdelen

Vejledning til bedømmelsesdelen Vejledning til bedømmelsesdelen Denne vejledning fungerer som et hjælpeværktøj til, hvordan du udfærdiger en bedømmelse og afholder en bedømmelsessamtale i FOKUS. Personelbedømmelsens formål FOKUS bedømmelsen

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

IT vejledning i MUS for medarbejdere

IT vejledning i MUS for medarbejdere IT vejledning i MUS for medarbejdere Indhold 1 Indledning... 2 2 MUS processen... 2 3 AUHRA pålogning og startside... 2 4 Medarbejder modtager invitation til MUS... 5 5 Medarbejderens forberedelse til

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

Eft.: Forsvarsministeriet. Emne: Kompetencefondens hovedskrivelse uden rammer 2015

Eft.: Forsvarsministeriet. Emne: Kompetencefondens hovedskrivelse uden rammer 2015 Eft.: Forsvarsministeriet Emne: Kompetencefondens hovedskrivelse uden rammer 2015 Til HR Partner FMI HR Partner FAK HR Partner FER HR Partner HJK HR Partner VFK HR Partner FSU R1FMN skr. 2.kt. 04-544-10

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

FOKUS BEDØMMELSE. 1.1 Efternavn, fornavn(e) *: Biering, Christian 1.2 MA-nr. *: Grad/Stilling *: KN 1.4 Værn *: FLV

FOKUS BEDØMMELSE. 1.1 Efternavn, fornavn(e) *: Biering, Christian 1.2 MA-nr. *: Grad/Stilling *: KN 1.4 Værn *: FLV FOKUS BEDØMMELSE Bedømmer 0.1 Grad/stilling *: MJ 0.2 Efternavn, fornavn(e) *: Christensen, Finn 0.3 Stillingsbetegnelse og CH A5 tjenestested *: 0.4 MA-nr. *: 152977 1. Bedømte 1.1 Efternavn, fornavn(e)

Læs mere

Underbilag 9 til Bilag 29 AGPU Delrapport om kompetenceudvikling af forsvarets kortest uddannede (27062007)

Underbilag 9 til Bilag 29 AGPU Delrapport om kompetenceudvikling af forsvarets kortest uddannede (27062007) Initiativer til synliggørelse af AMU systemet overfor medarbejdere, chefer/ledere og udstikkere, og initiativer til håndtering af barrierer omkring anvendelsen af AMU. Initiativer til synliggørelse af

Læs mere

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Elektronisk ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder via linket https://x.regionsjaelland.dk/sites/afp.

Læs mere

DOKUMENTER - OPRET EGEN MAIL/BREVSKABELON. Mail/brev til dine kunder via C&B

DOKUMENTER - OPRET EGEN MAIL/BREVSKABELON. Mail/brev til dine kunder via C&B DOKUMENTER - OPRET EGEN MAIL/BREVSKABELON Mail/brev til dine kunder via C&B 24-04-2015 INDHOLD Indhold 1 Indledning 2 Opret din egen mail/brev skabelon 3 Send din mail til sælger 7 Oprettelse af bat filer

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål til projekt Tidsstyring Hvad er formålet med Tidsstyringsprojektet?... 2 Hvad betyder det for mig?... 2 Hvem skal benytte

Ofte stillede spørgsmål til projekt Tidsstyring Hvad er formålet med Tidsstyringsprojektet?... 2 Hvad betyder det for mig?... 2 Hvem skal benytte Ofte stillede spørgsmål til projekt Tidsstyring Hvad er formålet med Tidsstyringsprojektet?... 2 Hvad betyder det for mig?... 2 Hvem skal benytte Tidsstyring?... 2 Hvordan får jeg kompetencer til at bruge

Læs mere

Vejledersamtaler. Evalueringssamtaler. mellem vejleder og Yngre. læge ved brug af RMUK. mellem hovedvejleder og yngre. læge ved brug af RMUK

Vejledersamtaler. Evalueringssamtaler. mellem vejleder og Yngre. læge ved brug af RMUK. mellem hovedvejleder og yngre. læge ved brug af RMUK Vejledersamtaler mellem hovedvejleder og yngre læge ved brug af RMUK Evalueringssamtaler mellem vejleder og Yngre læge ved brug af RMUK Aarhus Universitetshospital HR-Lægelig videreuddannelse Bemærkninger:

Læs mere

Outlook 2010 Exchange-opsætning

Outlook 2010 Exchange-opsætning Manuel på Exchange 2010 (mailcloud.dk) Indledning Beskrivelse Med denne vejledning har du mulighed for manuelt at opsætte din Exchange konto i Outlook. Der tages udgangspunkt i at du allerede har Outlook

Læs mere

MUS - MEDARBEJDER AUHRA-VEJLEDNING

MUS - MEDARBEJDER AUHRA-VEJLEDNING AUH RA MUS - MEDARBEJDER AUHRA-VEJLEDNING Denne it-vejledning indeholder både en kvikguide og en udvidet it-vejledning til AU s MUS-koncept i AUHRA til medarbejdere, der skal til MUS. KVIKGUIDE TIL MUS

Læs mere

Manual for Jobmultimeter Bruger

Manual for Jobmultimeter Bruger Manual for Jobmultimeter Bruger 23. september 2013 Side 1 af 29 Indhold Generelt... 3 Sådan kommer du i gang... 3 Sådan logger du ind... 3 Mine data... 5 Mine data... 5 Sådan vedligeholder du informationer...

Læs mere

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Denne version er senest opdateret: 09.01.2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sådan logger du på... 2 Rediger brugerprofil...

Læs mere

Office 365 Installation og aktivering på Mac

Office 365 Installation og aktivering på Mac Office 365 Installation og aktivering på Mac Først gå du ind på vores hjemmeside www.easyiq.dk, hvor vi nemt kan hente Office pakken. Klik oppe i øverste højre hjørne hvor der står Office 365. Herefter

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Vejledning til KLIAKT for institutionsadministratorer

Vejledning til KLIAKT for institutionsadministratorer Vejledning til KLIAKT for institutionsadministratorer Dette er en vejledning til brug for indberetning af kollektive tjenesteforseelser i kommunerne. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oprettelse

Læs mere

Opret fase og forureningsomfang

Opret fase og forureningsomfang JAR Øvelse nr. 12 Opret fase og forureningsomfang Regionsvejledning Øvelse ID: 12 Øvelsesemne: Oprettelse af faser og forureningsomfang Øvelsesbeskrivelse: At gøre dig i stand til oprette faser, forureningsomfang

Læs mere

Pixi vejledning til TeamShare

Pixi vejledning til TeamShare Pixi vejledning til TeamShare TeamShare er et dokument håndteringssystem, der bl.a. sikre at dokumenter bliver journaliseret og kan findes frem. Det er et åbent system. Det betyder, at alle kan se og arbejde

Læs mere

Vejledning til opfølgning

Vejledning til opfølgning Vejledning til opfølgning Metoder til opfølgning: HVAD KAN VEJLEDNING TIL OPFØLGNING? 2 1. AFTALER OG PÅMINDELSER I MICROSOFT OUTLOOK 3 2. SAMTALE VED GENSIDIG FEEDBACK 4 3. FÆLLES UNDERSØGELSE GENNEM

Læs mere

FORSVARETS PERSONELTJENESTE 2014.09.19 ADMINISTRATIV VEJLEDNING FOR FORVALTNING AF PERSONEL AF RESERVEN OG GEJSTLIGT PERSONEL.

FORSVARETS PERSONELTJENESTE 2014.09.19 ADMINISTRATIV VEJLEDNING FOR FORVALTNING AF PERSONEL AF RESERVEN OG GEJSTLIGT PERSONEL. FORSVARETS PERSONELTJENESTE 2014.09.19 ADMINISTRATIV VEJLEDNING FOR FORVALTNING AF PERSONEL AF RESERVEN OG GEJSTLIGT PERSONEL. 1. GENERELT. 1.1. Forsvarets Personeltjeneste (FPT) fastsætter med denne vejledning

Læs mere

Compass GPS installation

Compass GPS installation Compass GPS installation Billederne i dette dokument er alle taget fra en computer med Windows XP, og kan derfor se en smule anderledes ud, hvis Compass GPS installeres på en computer med Windows 7 eller

Læs mere

Log på... 1 MUS... 1 Rekruttering, behandling af ansøgere... 6 Øvrigt om INNOMATE HR Medarbejderplan... 9

Log på... 1 MUS... 1 Rekruttering, behandling af ansøgere... 6 Øvrigt om INNOMATE HR Medarbejderplan... 9 Lederguide INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: Log på... 1 MUS... 1 Rekruttering, behandling af ansøgere... 6 Øvrigt om INNOMATE HR Medarbejderplan... 9 Log på Hvis du er A-netsbruger og er logget på,

Læs mere

Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK. - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller

Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK. - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller Side 1 af 13 NETLYDBOG.DK - Sådan downlåner du - Sådan overfører du til en MP3-afspiller Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Vær opmærksom på:... 2 1. Sådan downlåner du en netlydbog fra netlydbog.dk... 3

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Brugervejledning. Miljøministeriet M65. Opdateret den 27. oktober 2011

Brugervejledning. Miljøministeriet M65. Opdateret den 27. oktober 2011 Brugervejledning Miljøministeriet M65 Opdateret den 27. oktober 2011 Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Opret et nyt dokument... 3 Før du starter... 4 Om at arbejde med typografier:... 5 Menu: M65 -

Læs mere

Basisbrugen af OHRMS. Step 1: Få adgang til systemet, OHRMS side 2. Step 2: Opret en projektmappe til indsamling af ansøgere side 3

Basisbrugen af OHRMS. Step 1: Få adgang til systemet, OHRMS side 2. Step 2: Opret en projektmappe til indsamling af ansøgere side 3 Basisbrugen af OHRMS Step 1: Få adgang til systemet, OHRMS side 2 Step 2: Opret en projektmappe til indsamling af ansøgere side 3 Step 3: Opret en stillingsannonce til projektmappen side 6 Step 4: 1. sortering

Læs mere

Budgetbemærkninger og budgettemaside. 28. Budgetbemærkninger

Budgetbemærkninger og budgettemaside. 28. Budgetbemærkninger Budgetbemærkninger og budgettemaside 28. Budgetbemærkninger Introduktion I Drifts- og likviditetsbudgettet kan du skrive budget bemærkninger i Word eller Excel. Bemærkningerne udskrives som første del

Læs mere

Brugervejledning til medarbejdere - STARK Tøjwebshop

Brugervejledning til medarbejdere - STARK Tøjwebshop Brugervejledning til medarbejdere - STARK Tøjwebshop Indholdsfortegnelse 1. Kom godt i gang med STARK Tøjwebshop.... 2 1.1. Hvor og hvornår kan du tilgå STARK Tøjwebshoppen?... 2 2. Køb på STARK Tøjwebshop....

Læs mere

Filer og Mapper. Filer. Mapper

Filer og Mapper. Filer. Mapper Indhold Filer og Mapper... 3 Filer... 3 Mapper... 3 Stifinder... 4 Eksempler på stifinder... 5 Markering af drev, filer og mapper... 5 Vælg vilkårlige mapper/filer... 7 Selandias drev... 8 Opret ny mappe...

Læs mere

Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter

Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter Indhold 2 Start Lidt om sidens layout 3 Åbn den downloadede fil i CoffeeCup og gem den som dit eget projekt 3 Knapperne Ring og Mail Indsæt nyt link på Ring og mail

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Vejledersamtaler. Evalueringssamtaler. mellem vejleder og Yngre. læge ved brug af RMUK. mellem hovedvejleder og yngre. læge ved brug af RMUK

Vejledersamtaler. Evalueringssamtaler. mellem vejleder og Yngre. læge ved brug af RMUK. mellem hovedvejleder og yngre. læge ved brug af RMUK Vejledersamtaler mellem hovedvejleder og yngre læge ved brug af RMUK Evalueringssamtaler mellem vejleder og Yngre læge ved brug af RMUK Hospitalsenheden Vest Staben - HR Bemærkninger: Systemet er udarbejdet

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Brugervejledning. Miljøministeriet A4. Opdateret den 25. oktober 2011

Brugervejledning. Miljøministeriet A4. Opdateret den 25. oktober 2011 Brugervejledning Miljøministeriet A4 Opdateret den 25. oktober 2011 Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Opret et nyt dokument... 3 Før du starter... 4 Om at arbejde med typografier:... 5 Menu: A4 - Publikation...

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Vejledning til oprettelse af medarbejderadgange til det digitale dialoghjul

Vejledning til oprettelse af medarbejderadgange til det digitale dialoghjul Vejledning til oprettelse af medarbejderadgange til det digitale dialoghjul Indhold Retningslinjer i forbindelse med oprettelse af medarbejderadgange... 1 Sådan kommer du i gang... 2 Hvis en medarbejder

Læs mere

Vejledning Anmeldelse af arbejdsulykker

Vejledning Anmeldelse af arbejdsulykker Forsvarets Center for Arbejdsmiljø Vejledning Anmeldelse af arbejdsulykker Indberetter og godkender FCA/FPT 27-09-2013 2 Arbejdsulykker i forsvaret skal anmeldes via Forsvarets Arbejdsmiljødatabase. Forvaltningsgrundlag

Læs mere

Statens Lønsystem. ØDUP-filhenter Program til at hente PDF-filer fra Statens Løn- og Pensionssystem. Oktober Side 1 af 22

Statens Lønsystem. ØDUP-filhenter Program til at hente PDF-filer fra Statens Løn- og Pensionssystem. Oktober Side 1 af 22 Statens Lønsystem ØDUP-filhenter Program til at hente PDF-filer fra Statens Løn- og Pensionssystem Oktober 2012 Side 1 af 22 Forord Moderniseringsstyrelsen digitaliserer papiruddata fra Løn- og Pensionssystemet

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

Denne vejledning beskriver integration mellem miljø- og byggesagssystemet GeoEnviron (GE) og ESDH-systemet edoc, der er udviklet af Fujitsu.

Denne vejledning beskriver integration mellem miljø- og byggesagssystemet GeoEnviron (GE) og ESDH-systemet edoc, der er udviklet af Fujitsu. Integration mellem edoc og GeoEnviron Denne vejledning beskriver integration mellem miljø- og byggesagssystemet GeoEnviron (GE) og ESDH-systemet edoc, der er udviklet af Fujitsu. 1. Målsætning Miljø- og

Læs mere

1. Når du skal logge på

1. Når du skal logge på 1. Når du skal logge på Du skal ind på internettet for at komme i gang. Adressen er: hrm.ika.as Herefter skriver du dit brugernavn og password i denne boks. Du kommer nu ind på en side, som kan se sådan

Læs mere

Samtale og aftaleskema for MUS på DTU

Samtale og aftaleskema for MUS på DTU Samtale og aftaleskema for MUS på DTU År: Fælles MUS-koncept for alle på DTU Gældende fra 2008 Lederinformation Medarbejderinformation Navn: Navn: Stilling: Stilling: Institut/Afdeling: Institut/Afdeling:

Læs mere

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Adgang til det elektroniske ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder via linket https://x.regionsjaelland.dk/sites/afp.

Læs mere

Opret CFU-kursusevaluering i Survey Xact

Opret CFU-kursusevaluering i Survey Xact Printvenlig side for Forsidetekst Opret CFU-kursusevaluering i Survey Xact www.survey-xact.dk Oprettelsen af en kursusevaluering består af flg. trin: 1. Oprettelse af spørgeskema ud fra en skabelon 2.

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Hvordan starter man ActivBoard op og tilslutter PC mv... 3 Hvordan tilslutter jeg min bærbare PC til ActivBoard?... 4

Hvordan starter man ActivBoard op og tilslutter PC mv... 3 Hvordan tilslutter jeg min bærbare PC til ActivBoard?... 4 ACTIVBOARD Table of Contents Hvordan starter man op og tilslutter PC mv.... 3 Hvordan tilslutter jeg min bærbare PC til?... 4 Promethean s i samspil med andre programmer... 6 Samspil med Office pakken

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Vejledning til KLIAKT for institutionsbrugere. Dette er en vejledning til brug for indberetning af kollektive tjenesteforseelser i kommunerne

Vejledning til KLIAKT for institutionsbrugere. Dette er en vejledning til brug for indberetning af kollektive tjenesteforseelser i kommunerne Vejledning til KLIAKT for institutionsbrugere Dette er en vejledning til brug for indberetning af kollektive tjenesteforseelser i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oprettelse af institutionsbruger...

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

Kort brugervejledning til DCE rapportskabelon

Kort brugervejledning til DCE rapportskabelon Kort brugervejledning til DCE rapportskabelon Indhold Indledning... 1 Installation af DCE s rapportskabelon... 1 DCE's rapportskabelon: Det grundlæggende... 1 Sådan laves en ny rapport... 2 Genvejstaster

Læs mere

Videregående pc-vejledning

Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 16: Tekstbehandling 5 Sideopsætning, Skabeloner og felter Sideopsætning 1 (Word) I fanen Sidelayout skal du i panelet Sideopsætning trykke på den halvskjulte

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Hvordan opretter jeg MultiUser med en access-database?

Hvordan opretter jeg MultiUser med en access-database? Hvordan opretter jeg MultiUser med en access-database? Hvis du vil starte MultiUser med en access-database, skal du som det første downloade en access-database og placere den på et fælles drev. Du kan

Læs mere

Karens lille vejledning til Access

Karens lille vejledning til Access Karens lille vejledning til Access Indhold Hvad er Access? 1 Lave en database 2 Design af tabellen 2 Felttyper 2 Indtastning af data 3 Udtræk fra tabellen 3 Forespørgsel 3 Muligheder med forespørgsel 3

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

MUS - LEDER AUHRA-VEJLEDNING

MUS - LEDER AUHRA-VEJLEDNING UH R MUS - LEDER UHR-VEJLEDNING Denne it-vejledning indeholder både en kvikguide og en udvidet it-vejledning til U s MUS-koncept i UHR til ledere, der skal afholde MUS. RHUS UNIVERSITET 1 KVIKGUIDE TIL

Læs mere

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer.

Denne vejledning er optimeret til Windows XP, men kan også bruges til de andre Windows styresystemer. Guiden min første backup Trin 2.1 Log på Når du har installeret din DATABOKS fjern-backup manager, vil dit log-ind vindue automatisk komme frem (Du kan få hjælp til at installere din DATABOKS fjern-backup

Læs mere

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Indholdsfortegnelse 1. Systemkrav 1. Systemkrav for at anvende Avery Wizard 2. Installering af Wizard

Læs mere

Outlook-vinduet Outlook-vinduet indeholder Genvejsgrupper, Mapper og Emner.

Outlook-vinduet Outlook-vinduet indeholder Genvejsgrupper, Mapper og Emner. Introduktion til Outlook Outlook kan bruges til styring af kommunikation, journalisering og planlægning. Samtidig kan det på Pc erne fungere som erstatning for både computerens skrivebord og stifinderen

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Vejledersamtaler. Evalueringssamtaler. mellem vejleder og Yngre. læge ved brug af RMUK. Aarhus Universitetshospital Lægelig videreuddannelse

Vejledersamtaler. Evalueringssamtaler. mellem vejleder og Yngre. læge ved brug af RMUK. Aarhus Universitetshospital Lægelig videreuddannelse Vejledersamtaler mellem mellem hovedvejleder og og yngre yngre læge læge ved ved brug brug af af RMUK RMUK Evalueringssamtaler https://prodapp01.improvento.com/ikajsp/html/desktop.jsp mellem vejleder og

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Hvorfor har AMU-Fyn valgt at arbejde med IKA

Hvorfor har AMU-Fyn valgt at arbejde med IKA Hvorfor har AMU-Fyn valgt at arbejde med IKA Nyt AMU- med brugeren i centrum 2003 - Totalt skift i uddannelsestænkningen fra at tænke i enkeltuddannelser til at tænke i kompetencer på arbejdsmarked. 1.

Læs mere

Jobportalen. En vejledning om brug af Jobportalen.

Jobportalen. En vejledning om brug af Jobportalen. Jobportalen. En vejledning om brug af Jobportalen. Her kan du hurtigt og nemt: Søge job på Danmarks største jobdatabase. Joblogge direkte fra din jobsøgning med direkte udveksling med jobnets Joblog Oprette

Læs mere

joblog 3F Joblog Vejledning til 3F Joblog Er du ledig, skal du registrere din jobsøgning i din joblog.

joblog 3F Joblog Vejledning til 3F Joblog Er du ledig, skal du registrere din jobsøgning i din joblog. . 3F Joblog joblog Vejledning til 3F Joblog Er du ledig, skal du registrere din jobsøgning i din joblog. En joblog er et arkiv på nettet, hvori du skal registrere de job, du søger, og det du ellers gør

Læs mere

Hvordan bruger jeg WebMail?

Hvordan bruger jeg WebMail? AluData: Hvordan bruger jeg WebMail? Til Elisabeth 2014 AluData::Vanløse 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Vi kobler os på WebMail...3 3. Vi ser nærmere på postkassens opbygning...5 4. Vi skriver

Læs mere

Installering af Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1

Installering af Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Installering af Microsoft Office 2012-09-12 Version 2.1 Indholdsfortegnelse Installering af Microsoft Office... 2 Oplysninger inden installeringen... 2 Installering af Microsoft Office... 3 Introduktion...

Læs mere

Brugermanual til RMUK - Region Midtjyllands system til registrering af udviklingssamtaler og kurser

Brugermanual til RMUK - Region Midtjyllands system til registrering af udviklingssamtaler og kurser Brugermanual til RMUK - Region Midtjyllands system til registrering af udviklingssamtaler og kurser Version Februar 2014 RMUK er systemet du skal anvende når; du vil forberede dig til din udviklingssamtale,

Læs mere

ESDH-VEJLEDNING TIL BRUGERE AF SCANJOUR CAPTIA 4.5 PÅ AARHUS UNIVERSITET

ESDH-VEJLEDNING TIL BRUGERE AF SCANJOUR CAPTIA 4.5 PÅ AARHUS UNIVERSITET au AARHUS UNIVERSITET Denne vejledning er udarbejdet til såvel nybegyndere som til de mere erfarne brugere af ESDH-systemet Captia på Aarhus Universitet. I vejledningen kan du finde hjælp til at oprette

Læs mere

CD-ORD. CD-Ords værktøjslinje: Sådan læses op med CD-Ord

CD-ORD. CD-Ords værktøjslinje: Sådan læses op med CD-Ord CD-ORD CD-Ords værktøjslinje: Fra CD-ORDs værktøjslinje er der hurtig adgang til oplæsning og ordforslag i Windows-programmer. Værktøjslinjen lægger sig øverst på skærmen, sådan at den altid er tilgængelig

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med "Opret nyt slideshow". Dette fører en til "Rediger slideshow".

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med Opret nyt slideshow. Dette fører en til Rediger slideshow. Hjælp til Praksisskærm Redigering i Praksisskærm Redigeringsdelen består af 2 sider. Den ene side - "Oversigt over slideshows" indeholder oversigten over ens slideshows. Den anden - "Rediger slideshow"

Læs mere

Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Kom godt i gang med SMS fra Outlook Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere

BRUGERMANUAL. easyweather pc software

BRUGERMANUAL. easyweather pc software BRUGERMANUAL easyweather pc software 1.0 general information BRUGERMANUAL FOR EASYWEATHER PC-SOFTWARE 4.0 grundlæggende indstillinger for easyweather software Når EASYWEATHER.EXE programmet er startet

Læs mere