Sygelejevielse. Der skelnes mellem. a. vielse på sygelejet, hvor der foreligger prøvelsesattest

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sygelejevielse. Der skelnes mellem. a. vielse på sygelejet, hvor der foreligger prøvelsesattest"

Transkript

1 Amtssygehuset i Herlev Sygelejevielse Der skelnes mellem a. vielse på sygelejet, hvor der foreligger prøvelsesattest b. nødvielse, d.v.s. vielse ved sygelejet, hvor der ikke er tid til at indhente prøvelsesattest. Vedr. vielse a: Hvis det er muligt og forsvarligt, bør en sygelejevielse gennemføres som a, vielse på sygelejet med prøvelsesattest. Det giver parret den største grad af tryghed, idet efterfølgende prøvelse ved nødvielse kan opleves som en vis venten og usikkerhed i den belastning, som et alvorligt sygeleje er. Prøvelsesattest udstedes af den borgerlige myndighed, d.v.s. borgmesteren eller dennes bemyndigede i en kommune, hvor en af parterne har bopæl. Udstedelse forudsætter, at parterne har udfyldt en ægteskabserklæring og indleveret de nødvendige personlige dokumenter (omtalt i blanketten til ægteskabserklæring) og at den borgerlige myndighed har prøvet, at der ikke er lovmæssige hindringer for ægteskabet. Prøvelsesattest kan udstedes i løbet af få timer, hvis situationen kræver det. Præsten bør - hvis situationen tillader det - hjælpe brudeparret med at udfylde erklæringen og evt. tage kontakt til den borgerlige myndighed med henblik på at sikre en hurtig prøvelse. Præsten skal i en sådan situation også træffe de nødvendige aftaler med brudepar og personalet for at sikre, at præsten tilkaldes med henblik på egentlig nødvielse, hvis patientens tilstand forværres i en sådan grad, at prøvelsen tidsmæssigt vil kunne hindre vielsen i at finde sted, inden patienten bliver ukontaktbar, juridisk inhabil eller dør. Vedr. vielse b: Hvis vielse a ikke er mulig, skal vielse b gennemføres, hvis de nærmere betingelser er opfyldt. På de næste sider er en vejledning til brug for præst (og personale) ved sygelejevielser.

2 Vielse på sygelejet, hvor der foreligger prøvelsesattest Til præsten: Sygelejevielse, hvor der foreligger prøvelsesattest, er i princippet en vielse, som enhver anden kirkelig vielse. Det særlige ved sygelejevielsen ligger i, at den ene af parterne - eller dem begge - i kraft af patientens/patienternes tilstand er forhindret i at komme til vielse i egen sognekirke. Vurder situationen: Tal med parret, personalet, brug dine sanser og dømmekraft. 1) Har du vielsesmyndighed, d.v.s. er den ene part medlem af folkekirken? Du skal sikre dig parternes mundtlige eller skriftlige erklæring herom. ( Det forudsættes, at du er præst med embede i folkekirken og har ret til at vie på embeds vegne). 2) Er det rimeligt begrundet i patientens tilstand at foretage vielsen ved sygelejet og ikke i sognekirken? Her skal du være opmærksom på, at de fleste patienter faktisk kan transporteres til en kirke, men at det i de fleste situationer vil være forbundet med en urimelig belastning at kræve transport til kirken. Du bør indhente de nødvendige oplysninger hos sygeplejerske eller læge på afdelingen, notere dem og evt. navn på vedkommende til brug for din indberetning til biskoppen. 3) Er patienten ved sin fulde bevidsthed, når ønsket om vielse fremsættes og når vielsen gennemføres? Her skal du kontakte den ansvarlige sygeplejerske og bede om en vurdering af, om patienten er ved fuld bevidsthed i en sådan grad, at du kan tage patientens ønske om vielse for pålydende og at du kan vie parret. Noter sygeplejerskens navn og evt. navnet på lægen, hvis sygeplejersken tilkalder en læge med henblik på en vurdering heraf, til brug for din indberetning til biskoppen. Det er vigtigt ikke at sygeliggøre patienten yderligere og samtidigt at sikre, at patienten ikke er så sløvet af medicin eller anden behandling, at patienten eller dennes familie efterfølgende vil kunne rette berettiget kritik mod vielsen. Aftal vielsen med parret og personalet 1) Rammerne: Skal vielsen foregå på sygestuen, i opholdsrum på afdelingen eller i sygehusets kirkerum? Bed personalet om at hjælpe med at gøre situationen så festlig som muligt. Også ved sygelejet kan et lille bord med dug og blomster, brudebuket og f.eks. vin og kransekage til at ønske til lykke med have stor betydning. 2) Ritualet: Aftal med parret, hvilket ritual bruger du, herunder hvad de skal sige og evt. om den en af parterne skal tilkendegive sit ja på anden måde end ved at fremsætte det mundtligt.

3 Et nik eller et kraftigt klem i præstens hånd kan træde i stedet for et mundtligt ja, hvis patienten er for svag. En kort tale til parret er ofte velkommen, men udeladelse af tale og ritualforkortelser kan være begrundet i situationen. Skal der udveksles ringe, synges o.s.v. Der er salmebøger i kirkerummet. 3) Vidner. Du skal sikre dig navn og adresse på to vidner, der skal overvære vielsen. 4) Papirer. Du skal have prøvelsesattesten og de personlige papirer, som du skal bruge til indberetningen til kirkekontoret i Præstebro sogn, hvor sygehuset ligger. Vie parret som sædvanligt - der er du på hjemmebane Det er ofte en god idé - måske endda påkrævet i situationen - at bede personalet om at være til stede også selv om de ikke skal være vidner. Efter vielsen er det en god idé at blive en tid sammen med parret, hvis de ønsker det. Fortæl parret, at de nu er gift og at du straks ordner de nødvendige papirer. Lav papirarbejdet 1) Lav en vielseskladde med parrets data, vielsessted, dato og tid for vielsen, dit navn og embede og adresse, prøvelsesoplysninger og vidner. 2) Aflever vielseskladde, prøvelsesattest og andre papirer hos kordegnen i Præstebro sogn. Her får du en vielsesattest. 3) Indberet til biskoppen i Helsingør stift, at du har foretaget sygelejevielse på grundlag af prøvelsesattest. Du skal begrunde, hvorfor vielsen måtte finde sted på sygehuset og anføre de oplysninger om patientens tilstand, som du har indhentet under din vurdering af situationen. Evt. navne på personalet, som du har talt med under din vurdering af situationen, kan anføres her. Biskoppen skriver til dig efterfølgende. Den skrivelse bør du for god ordens skyld give til kordegnen i Præstebro sogn i kopi. Provsten modtager en kopi af biskoppens skrivelse fra bispekontoret. Overbring vielsesattesten Det er en god anledning til at tale lidt om vielsen og knytte kontakt til parret - hvis det ønskes.

4 N Ø D V I E L S E: Vielse på sygelejet, hvor der ikke foreligger prøvelsesattest Til præsten: Nødvielse er begrundet i patienten/patienternes situation, som skal være sådan, at vielsen ikke kan udsættes til prøvelse hos den borgerlige myndighed har fundet sted. Vurderingen heraf er en sag for en 1. reservelæge, afdelingslæge eller overlæge. Vurder situationen: Tal med parret, personalet, brug dine sanser og dømmekraft. 1) Har du vielsesmyndighed, d.v.s. er den ene part medlem af folkekirken? Fortæl parret, at det fremgår af deres tro- og- loverklæring, som de skal udfylde. ( Det forudsættes, at du er præst med embede i folkekirken og har ret til at vie på embeds vegne). 2) Foreligger der en nødsituation: Det skal du konstatere ved at bede om og få en lægeerklæring med det indhold, som fremgår af nedenstående udkast. 3) Du skal her ikke vurdere, om det er rimeligt at forrette vielsen på sygehuset og ikke i egen sognekirke. Det ligger implicit i selve det forhold, at der kan opnås en lægeerklæring til brug ved nødvielse. Aftal vielsen med parret og personalet - tag hensyn til tidsfaktoren og situationen i det hele taget. 1) Rammerne: Skal vielsen foregå på sygestuen, i opholdsrum på afdelingen eller i sygehusets kirkerum? Bed personalet om at hjælpe med at gøre situationen så festlig som muligt. Også ved sygelejet kan et lille bord med dug og blomster, brudebuket og f.eks. vin og kransekage til at ønske til lykke med have stor betydning. 2) Ritualet: Aftal med parret, hvilket ritual bruger du, herunder hvad de skal sige og evt. om den en af parterne skal tilkendegive sit ja på anden måde end ved at fremsætte det mundtligt. Et nik eller et kraftigt klem i præstens hånd kan træde i stedet for et mundtligt ja, hvis patienten er for svag. En kort tale til parret er ofte velkommen, men udeladelse af tale og ritualforkortelser kan være begrundet i situationen.

5 Skal der udveksles ringe, synges o.s.v. Der er salmebøger i kirkerummet. 3) Vidner. Du skal sikre dig navn og adresse på to vidner, der skal overvære vielsen. De skal skrive under på for neden på tro- og loveerklæringen 4) Papirer. Parret skal udfylde tro- og loveerklæringen og - hvis der er tid til det - ægteskabserklæringen til brug ved efterfølgende prøvelse. Tro- og loveerklæringen SKAL du have, ægteskabserklæringen BØR du så vidst muligt have. Ægteskabserklæringen sikrer hurtigt efterfølgende prøvelse, når den er udfyldt af begge parter. Vie parret som sædvanligt - der er du på hjemmebane Det er ofte en god idé - måske endda påkrævet i situationen - at bede personalet om at være til stede også selv om de ikke skal være vidner. Efter vielsen er det en god idé at blive en tid sammen med parret, hvis de ønsker det. Fortæl parret, at de nu er gift og at du straks ordner de nødvendige papirer. Lav papirarbejdet 1) Indberet vielsen til den borgerlige myndighed i patientens bopælskommune, bilagt originale erklæringer, d.v.s. lægeerklæring, tro- og loveerklæring, evt.ægteskabserklæring og andre papirer. Anmod udtrykkeligt den borgerlige myndighed om at få tilsendt en prøvelsesattest til brug for kirkebogen i Præstebro sogn. Når du får den, afleveres den i på kirkekontoret i Præstebro sogn. 2) Indberet vielsen til biskoppen over Helsingør stift med en kopi af din indberetning til den borgerlige myndighed, incl. kopi af erklæringer. Du skal understrege, at indberetning til den borgerlige myndighed har fundet sted. Biskoppen skriver efterfølgende til dig og du bør for god ordens skyld give kirkekontoret i Præstebro sogn en kopi af biskoppens brev. Provsten får direkte besked fra bispekontoret. 3) Lav en vielseskladde med parrets data, vielsessted, dato og tid for vielsen, dit navn og embede og adresse, en kopi af din indberetning til biskoppen, incl. kopi af erklæringer og andre papirer. 4) Aflever vielseskladde, kopier er erklæringer og andre papirer hos kordegnen i Præstebro sogn. Her får du en vielsesattest.. Overbring vielsesattesten Det er en god anledning til at tale lidt om vielsen og knytte kontakt til parret - hvis det ønskes.

6 Undertegnede AMTSSYGEHUSET I HERLEV brud (navn, adresse og cpr.nr.): TRO OG LOVE-ERKLÆRING og brudgom (navn, adresse og cpr.nr.): erklærer herved på tro og love, at der ikke er noget til hinder for, at vi indgår ægteskab i folkekirken at vi ikke er beslægtet i ret op- og nedgående linje at vi ikke er søskende at vi begge enten er ugifte, eller fraskilte, eller enke/enkemand at mindst den ene af os er medlem af folkekirken Herlev den / 20 BRUD BRUDGOM Undertegnede har været til stede på Amtssygehuset i Herlev den / 20 kl., hvor vielsen af ovenstående brud og brudgom blev foretaget af pastor efter folkekirkens ritual og bevidner ved min underskrift vielsen NAVN, ADRESSE OG UNDERSKRIFT FOR VIDNE 1: NAVN, ADRESSE OG UNDERSKRIFT FOR VIDNE 2:

7 AMTSSYGEHUSET I HERLEV LÆGEERKLÆRING VEDR. NØDVIELSE Erklæringen skal udfærdiges af en 1.reservelæge, afdelingslæge eller overlæge på den afdeling, hvor patienten er indlagt eller behandles. Den skal affattes på afdelingens brevpapir eller afgives på denne blanket påført afdelingens stempel og skal så vidt muligt foreligge skriftligt, inden vielsen. Haster det meget med vielsens gennemførelse, påhviler det lægen at afgive erklæringen mundtligt overfor præsten og derefter uden unødvendigt ophold at afgive den skriftligt. Patientens navn, adresse og cpr. nr.: er indlagt på afdeling: Patienten, der ønsker at blive viet på sygelejet, er juridisk habil, klar og i besiddelse af sin fulde dømmekraft. Vielsen kan ikke udsættes til prøvelse hos den borgerlige myndighed har fundet sted uden fare for, at den ikke kan finde sted. Herlev den / 20 Lægens egenhændige underskrift, Lægens navn, titel og adresse på sygehuset.

PROCEDUREVEJLEDNING OM. Nødvielse og vielse på sygelejet 1

PROCEDUREVEJLEDNING OM. Nødvielse og vielse på sygelejet 1 PROCEDUREVEJLEDNING OM Nødvielse og vielse på sygelejet 1 En kirkelig vielse holdes for at lyse Guds velsignelse over to menneskers kærlighed til hinanden. En vielse har ligeledes en lang række juridiske

Læs mere

PROCEDUREVEJLEDNING om nødvielse og vielse på sygelejet 1

PROCEDUREVEJLEDNING om nødvielse og vielse på sygelejet 1 PROCEDUREVEJLEDNING om nødvielse og vielse på sygelejet 1 (NB! QUICK-GUIDE TIL NØDVIELSE OG VIELSE PÅ SYGELEJET SE SEPARAT DOKUMENT) En kirkelig vielse holdes for at lyse Guds velsignelse over to menneskers

Læs mere

Vielse udenfor kirkerummet

Vielse udenfor kirkerummet Vielse udenfor kirkerummet Baggrund På bispemødet i Haderslev den 24. oktober 2012 tog biskopperne følgende beslutning: Biskopperne er enige om, at der skal ske lettelser i den nugældende praksis omkring

Læs mere

Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab

Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab BEK nr 1339 af 28/11/2018 Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2018-6151 Senere ændringer til forskriften BEK nr 289 af 20/03/2019

Læs mere

Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab

Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab Bekendtgørelse om indgåelse af ægteskab I medfør af 12, stk. 1 og 2, 13, stk. 4 og 5, 20, stk. 3 og 4, 58 b, stk. 2, og 66 i lov om ægteskabs indgåelse og opløsning, jf. lovbekendtgørelse nr. 54 af 23.

Læs mere

VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST

VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST VEJLEDNING OM ANSØGNING OM VIELSESBE- MYNDIGELSE OG INDHENTELSE AF BØRNEATTEST Indhold ANSØGNING OM VIELSESBEMYNDIGELSE... 2 Ægteskabsloven... 2 LOV OM ÆGTESKABS INDGÅELSE OG OPLØSNING... 2 En vielse med

Læs mere

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt

UDKAST. Loven træder i kraft den 15. juni 2012. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland. Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 148 Offentligt UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om medlemskab af folkekirken, kirkelig betjening og sognebåndsløsning (Præsters ret til at undlade at vie

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Telefon 72 28 24 00 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2014-11645 Doknr. 134536 Dato 01-06-2015 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældremyndighed

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 97 35 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2019-584 Doknr. 85659 Dato 29-03-2019 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret. om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret. om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældrem

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år 262-1 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år I henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år 262-0 Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere mellem 18 og 23 år I henhold til 3, stk. 2 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om valgmenigheder (Valgmenighedsloven)

Bekendtgørelse af lov om valgmenigheder (Valgmenighedsloven) LBK nr 797 af 24/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 30. september 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 58818/13 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27.

Pas og kørekort. Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Borgerservice når det passer dig på www.helsingorkommune.dk Se bagsiden for mere information Pas og kørekort Du finder os i Borgerservice på adressen Birkedalsvej 27. Vores åbningstider er: Mandag til

Læs mere

Til dig som har mistet

Til dig som har mistet Til dig som har mistet Til dig som har mistet Navn på afdøde Du har oplevet, at en af dine nærmeste er død. Der vil melde sig mange tanker, følelser og spørgsmål om det praktiske. Vores ønske er, at dette

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark 262-2 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark I henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvem kan søge om løsning fra dansk statsborgerskab? Hvem skal ansøgningen indgives til? Enhver

Læs mere

AFTALE. Det aftales samtidig, at de nævnte blanketter ligeledes anvendes ved indhentning af oplysninger om afdøde patienter.

AFTALE. Det aftales samtidig, at de nævnte blanketter ligeledes anvendes ved indhentning af oplysninger om afdøde patienter. AFTALE Mellem Den Almindelige Danske Lægeforening og Rådet for Dansk Forsikring og Pension (nedenfor benævnt parterne) indgås herved nedenstående aftale om procedure for forsikringsselskabers og pensionskassers

Læs mere

SKADEANMELDELSE. Skadenummer (udfyldes af If, hvis det er en ny skade)

SKADEANMELDELSE. Skadenummer (udfyldes af If, hvis det er en ny skade) SKADEANMELDELSE IF REJSEFORSIKRING Policenummer: Skadenummer (udfyldes af If, hvis det er en ny skade) FORSIKRINGSTAGER Navn: CPR nr.: Adresse: Telefon nr.: Post nr. og by: E-mail: SKADELIDTE Navn: CPR

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år Færøerne tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt statsborgerskab kræver, at det land, du er statsborger i nu, også

Læs mere

SKADEANMELDELSE. Skadenummer (Udfyldes af If, hvis det er en ny skade) Rejsen pris (kr.): Er der modtaget refusion fra rejsearrangøren?

SKADEANMELDELSE. Skadenummer (Udfyldes af If, hvis det er en ny skade) Rejsen pris (kr.): Er der modtaget refusion fra rejsearrangøren? SKADEANMELDELSE IF REJSEFORSIKRING AFBESTILLING AF REJSE Policenummer: Skadenummer (Udfyldes af If, hvis det er en ny skade) FORSIKRINGSTAGER Navn: Adresse: Telefon nr.: Post nr. og by: E-mail: SYGDOMSRAMTE

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om ægteskabs indgåelse, som ændret ved bekendtgørelse nr. 927 af 14. september )

Bekendtgørelse for Færøerne om ægteskabs indgåelse, som ændret ved bekendtgørelse nr. 927 af 14. september ) Nr. 68 7. februar 2002 Bekendtgørelse for Færøerne om ægteskabs indgåelse, som ændret ved bekendtgørelse nr. 927 af 14. september 2004 1) Kapitel 1 Prøvelse af ægteskabsbetingelserne Kapitel 2 Dispensation

Læs mere

Handleplan for den sidste tid (eksempel fra Landsbyen Sølund)

Handleplan for den sidste tid (eksempel fra Landsbyen Sølund) Handleplan for den sidste tid (eksempel fra Landsbyen Sølund) Når en beboer er døende, planlægges terminalforløbet så godt som muligt i samarbejde mellem medarbejderne, sygeplejen og lægen. Det er bostedets

Læs mere

BRYLLUP VIELSE. Skal I giftes?

BRYLLUP VIELSE. Skal I giftes? Skal I giftes? 2 Forberedelse For at blive kirkelig viet skal mindst en af parterne være medlem af folkekirken. Man kan blive gift i kirken i eget bopælssogn eller i en anden kirke, man har tilknytning

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som adoptant

Ansøgning om godkendelse som adoptant Dato for modtagelse hos Rigsombudsmanden (stempel): Ansøgning om godkendelse som adoptant Mandens fulde navn: Kvindens fulde navn: P-tal: Statsborgerskab: Adresse: P-tal: Statsborgerskab: Adresse: Kommune:

Læs mere

Svar: I regeringsgrundlaget Et Danmark, der står sammen hedder det om seksuel ligestilling:

Svar: I regeringsgrundlaget Et Danmark, der står sammen hedder det om seksuel ligestilling: Kirkeudvalget 2011-12 L 105, endeligt svar på spørgsmål 28 Offentligt Notat Talepapir til svar på KIU L 105 Samrådsspørgsmål A den 1. juni 2012 Dato: 30. maj 2012 Sagsbehandler Marjun Egholm Samrådsspørgsmål

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg

Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg Dokumentnr.: 387231 Udkast til Bekendtgørelse om valg af medlemmer til provstiudvalg I medfør af 17 f og 17 g, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 609 af 6. juni 2007, fastsættes:

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om bestyrelse og brug af folkekirkens kirker m.m.

Bekendtgørelse af lov om bestyrelse og brug af folkekirkens kirker m.m. LBK nr 330 af 29/03/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkemin., j.nr. 25665/14 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af lov om bestyrelse

Læs mere

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret 2013-4392 bgn 18. november 2013 Udkast til Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel (Til

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder på Færøerne

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder på Færøerne Ansøgningsskema Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder på Færøerne Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om forlængelse

Læs mere

Lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning, retsplejeloven og om ophævelse af lov om registreret partnerskab

Lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning, retsplejeloven og om ophævelse af lov om registreret partnerskab Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning, retsplejeloven og om ophævelse af lov om registreret partnerskab (Ægteskab mellem to personer af samme køn) 1 I lov om ægteskabs

Læs mere

Det er vigtigt, at De udfylder anmeldelsen så udførligt som muligt. Er anmeldelsen udfyldt korrekt, vil vi hurtigt kunne tage stilling til sagen.

Det er vigtigt, at De udfylder anmeldelsen så udførligt som muligt. Er anmeldelsen udfyldt korrekt, vil vi hurtigt kunne tage stilling til sagen. Skadesanmeldelsen sendes til Handicappedes Gruppeforsikring Rolighedsvej 14B, Postbox 141 3460 Birkerød Skadesanmeldelse Ulykkestilfælde dødsfald Det er vigtigt, at De udfylder anmeldelsen så udførligt

Læs mere

Ansøgningsskema FO2_da_031016

Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgningsskema FO2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse på Færøerne som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse på Færøerne,

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Fritagelsesanmoders kommune Kultur & Service Borgerservice - Sikringsydelser Prinsens Alle 5, stuen 8800 Viborg 87 87 87 87 Ansøgningen skal afleveres personligt i kommunen Forbeholdt kommunen Modtaget

Læs mere

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post

Anmodning om fritagelse fra Digital Post for borgere jf. lov om Offentlig Digital Post Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Tlf: 9945 4545 Service Borgerservice Anmodningen skal afleveres personligt i kommunen Fritagelsesanmoders kommune Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads

Læs mere

Skadeanmeldelse - Erhvervsrejse

Skadeanmeldelse - Erhvervsrejse Skadeanmeldelse - Erhvervsrejse Sygdom, tilskadekomst, ulykke, hjemtransport, personassistance Forsikringstager Skadenr. (policenr. + skadedato) Firmanavn CVR-nr. Firmaadresse Postnr. By Firma e-mail Firmatelefon

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark 262-2 Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark I henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk

Læs mere

ANSØGNING om optagelse i Erhvervs- og Byggestyrelsens ejendomsmæglerregister og dermed ret til at benytte betegnelsen ejendomsmægler

ANSØGNING om optagelse i Erhvervs- og Byggestyrelsens ejendomsmæglerregister og dermed ret til at benytte betegnelsen ejendomsmægler ANSØGNING om optagelse i Erhvervs- og Byggestyrelsens ejendomsmæglerregister og dermed ret til at benytte betegnelsen ejendomsmægler Til Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17

Læs mere

Ved dødsfald. Vejledning til pårørende. Regionshospitalet Viborg, Skive

Ved dødsfald. Vejledning til pårørende. Regionshospitalet Viborg, Skive Ved dødsfald Vejledning til pårørende Regionshospitalet Viborg, Skive Indholdsfortegnelse Forord... 3 Ved dødens indtræden... 4 Anmeldelse af et dødsfald... 4 Obduktion... 4 Organdonation... 5 Ejendele

Læs mere

Der afholdtes bispemøde 22. og 23. april 2013 på Hotel Hesselet med følgende dagsorden:

Der afholdtes bispemøde 22. og 23. april 2013 på Hotel Hesselet med følgende dagsorden: Der afholdtes bispemøde 22. og 23. april 2013 på Hotel Hesselet med følgende dagsorden: 1. Supplering af emneliste 2. Kalender: Bispevielse i Haderslev den 12. maj 2013 Nordisk bispemøde den 24.-27. juni

Læs mere

Skadenummer (udfyldes af If) Tandlæge, fysioterapi, kiropraktik Sygeledsagelse/Tilkaldelse

Skadenummer (udfyldes af If) Tandlæge, fysioterapi, kiropraktik Sygeledsagelse/Tilkaldelse 1. Policenummer Skadenummer (udfyldes af If) For- og efternavn Adresse Postnr. og by E-mail Tlf. privat Tlf. arbejde Mobil 2. Skadelidte For- og efternavn Adresse Postnr. og by E-mail Tlf. privat Tlf.

Læs mere

n Forsvar for folkestyret og velfærden

n Forsvar for folkestyret og velfærden n Forsvar for folkestyret og velfærden Vi lever i dag i et samfund, hvor vi værdsætter begreber som demokrati, selvbestemmelse og velfærd. Det er værdier, som vi har arvet fra tidligere generationers indsats

Læs mere

Trolovelse og vielse

Trolovelse og vielse Trolovelse og vielse Trolovelsen var en kirkelig ceremoni, der fandt sted forud for vielsen, altså kirkens velsignelse af ægteskabet. Den var juridisk bindende og kunne kun ophæves ved dom, hvis den var

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om begravelse og ligbrænding

Udkast. Bekendtgørelse om begravelse og ligbrænding Udkast Bekendtgørelse om begravelse og ligbrænding I medfør af 4, 5, stk. 3 og 10, 3. pkt. i lov om begravelse og ligbrænding, jf. lovbekendtgørelse nr. 586 af 19. juni 2008, fastsættes: Kapitel 1. Anmodning

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere i henhold til 4 i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret med senere

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3)

Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Ansøgningsskema Ansøgning om tilladelse til privat indkvartering hos ægtefælle (udlændingelovens 42 l, stk. 3) Hvad kan dette skema bruges til? Dette skema kan bruges til at søge om tilladelse til at bo

Læs mere

Bekendtgørelse om tvangsbehandling, fiksering, tvangsprotokoller m.v. på psykiatriske afdelinger

Bekendtgørelse om tvangsbehandling, fiksering, tvangsprotokoller m.v. på psykiatriske afdelinger Dokumentet er Historisk BEK nr 879 af 10/12/1998 Historisk Offentliggørelsesdato: 18 12 1998 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Senere ændringer til forskriften BEK nr 534 af 27/06/2002 Ændrer i/ophæver

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som adoptant

Ansøgning om godkendelse som adoptant Dato for modtagelse hos Rigsombudsmanden (stempel): Ansøgning om godkendelse som adoptant Mandens fulde navn: Kvindens fulde navn: P-tal: Indfødsret: Adresse: P-tal: Indfødsret: Adresse: Kommune: Telefon

Læs mere

Bekendtgørelse om personregistre

Bekendtgørelse om personregistre Bekendtgørelse om personregistre I medfør af 4 og 5, stk. 2, i lov nr. 225 af 31. maj 1968 om anmeldelse af fødsler og dødsfald og 4, jf. 43, i lov 258 af 28. juni 1920 om indførelse af dansk personret,

Læs mere

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab

Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgning om løsning fra dansk statsborgerskab Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvem kan søge om løsning fra dansk statsborgerskab? Hvem skal ansøgningen indgives til? Enhver

Læs mere

FO/FA3. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel)

FO/FA3. Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA FO/FA3_da_110814 Ansøgning

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx 2015 om kirkebogsføring og gebyropkrævning ved navneændring og visse attestudstedelser

Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx 2015 om kirkebogsføring og gebyropkrævning ved navneændring og visse attestudstedelser Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xx 2015 om kirkebogsføring og gebyropkrævning ved navneændring og visse attestudstedelser I medfør af 15, stk. 4 og 26q i Inatsisartutlov nr. 9 af 19. maj 2010

Læs mere

Anmeldelse af dødsfald

Anmeldelse af dødsfald Anmeldelse af dødsfald Når du udfylder skadesanmeldelsen, beder vi dig tænke på, at det er dine oplysninger, som danner grundlag for, at vi kan behandle sagen. Vi beder dig derfor besvare spørgsmålene

Læs mere

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge:

Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: Eksempel på det layout, som de nye blanketter skal følge: 09.12.2010 Navngivning Send blanketten til kirkekontoret i det sogn, hvor moren bor. Er barnet født i Sønderjylland, skal du sende blanketten

Læs mere

Bryllup i Kirkerne i Vipperød - med ønsket om en god dag...

Bryllup i Kirkerne i Vipperød - med ønsket om en god dag... 1 Bryllup i Kirkerne i Vipperød - med ønsket om en god dag... KAN ALLE BLIVE GIFT I KIRKERNE I VIPPERØD? Der er ikke frit kirkevalg i Danmark og vi får ikke tildelt ekstra ressourcer for ekstra handlinger.

Læs mere

ANSØGNING OM STATSLIG ELEVSTØTTE

ANSØGNING OM STATSLIG ELEVSTØTTE ANSØGNING OM STATSLIG ELEVSTØTTE Dette skema skal bruges til skoleåret 2019/2020 Anvendes ved ansøgning om statslig elevstøtte til et ophold på efterskole. Elevnummer: Brøruphus Efterskole Brøruphusvej

Læs mere

Udkast Vejledning om sterilisation

Udkast Vejledning om sterilisation 1. juli 2014 Sagsnr. 2014032074 Udkast Vejledning om sterilisation Indhold Indledning 2 Del 1: Sterilisation uden tilladelse 3 1. Fremgangsmåde ved anmodning om sterilisation, der ikke kræver tilladelse

Læs mere

SAMTYKKE TIL AT UDVEKSLE HELBREDSOPLYSNINGER

SAMTYKKE TIL AT UDVEKSLE HELBREDSOPLYSNINGER SAMTYKKE TIL AT UDVEKSLE HELBREDSOPLYSNINGER UDFYLD VENLIGST NAVN: CPR.NR: Vi beder dig læse informationen på bagsiden af dette skema, før du tager stilling til spørgsmålene i nedenstående tre tekstbokse

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Givið út 21. desember 2016 12. december 2016. Nr. 1607. Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i lov om adoption, som sat i kraft for Færøerne ved anordning nr. 1169 af

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere bosat i Danmark Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Færøerne tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt

Læs mere

SKADEANMELDELSE Afbestillingsforsikring

SKADEANMELDELSE Afbestillingsforsikring Skadeanmeldelse sendes til: Osvald Helmuths Vej 4 DK-2000 Frederiksberg Tlf +45 91 37 53 00 Fax +45 33 11 33 40 www.aig.dk SKADEANMELDELSE Afbestillingsforsikring Når De udfylder denne anmeldelse, beder

Læs mere

GL/FA9_da_191015 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder i Grønland

GL/FA9_da_191015 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder i Grønland Ansøgningsskema GL/FA9_da_191015 Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som arbejder i Grønland Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til

Læs mere

Ansøgningsskema om dansk indfødsret ved naturalisation Til voksne ansøgere

Ansøgningsskema om dansk indfødsret ved naturalisation Til voksne ansøgere Ansøgningsskema om dansk indfødsret ved naturalisation Til voksne ansøgere Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Over 18 år Og som ikke er: Født af en dansk far og en

Læs mere

Bekendtgørelse om stiftsråd

Bekendtgørelse om stiftsråd Bekendtgørelse om stiftsråd I medfør af 23, stk. 5, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. xx af x. x 2009, fastsættes: Kapitel 1 Sammensætning, valgret, valgbarhed og funktionsperiode

Læs mere

Anmodning om bevisbekræftelse

Anmodning om bevisbekræftelse Anmodning om bevisbekræftelse Anmodningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet Hvad er en bevisbekræftelse? En bevisbekræftelse er en officiel bekræftelse på, at der til den pågældende person

Læs mere

Bekendtgørelse om fremtidsfuldmagter

Bekendtgørelse om fremtidsfuldmagter BEK nr 1018 af 23/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. november 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2016-709-0779 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem

GL2_da_ Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Ansøgningsskema GL2_da_031016 Ansøgning om opholdstilladelse i Grønland som medfølgende familiemedlem Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge om opholdstilladelse i Grønland,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning

Forslag. Lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning 2013/1 LSF 145 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Klageformular. Region Hovedstaden Center for Sundhed Sundhedsjura 3400 Hillerød Kongens Vænge 2 Att: Visitationsudvalget

Klageformular. Region Hovedstaden Center for Sundhed Sundhedsjura 3400 Hillerød Kongens Vænge 2 Att: Visitationsudvalget Region Hovedstaden Center for Sundhed Sundhedsjura 3400 Hillerød Kongens Vænge 2 Att: Visitationsudvalget Tlf.: 3866 5000 E-Mail:regionh@regionh.dk Klageformular Klager over privatpraktiserende tandlæger

Læs mere

Vielsen foretages af den lokale pastor i den menighed, hvor parret eller den ene af parterne er hjemmehørende eller evt. i deres nye hjemmemenighed.

Vielsen foretages af den lokale pastor i den menighed, hvor parret eller den ene af parterne er hjemmehørende eller evt. i deres nye hjemmemenighed. Vielser Retningsliner for vielser Vielsen foretages af den lokale pastor i den menighed, hvor parret eller den ene af parterne er hjemmehørende eller evt. i deres nye hjemmemenighed. Par, som ikke pt.

Læs mere

Funktionsattest ASK 210 Psykiske følger

Funktionsattest ASK 210 Psykiske følger Funktionsattest ASK 210 Psykiske følger afgivet i henhold til Lov om arbejdsskadesikring 35 og 37 Udfyldes af rekvirenten Navn på tilskadekomne:........ Cpr.nr.:.. -. Adresse:.. Postnr.: By:.. Stilling

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 2, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret med senere

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Justitsministeriet (hvis De bor i Danmark) eller nærmeste danske repræsentation (hvis De bor

Læs mere

Tryghedsforsikring Sygdom/Ulykke

Tryghedsforsikring Sygdom/Ulykke Tryghedsforsikring Sygdom/Ulykke Vi beder Dem venligst være opmærksom på, at det er yderst vigtigt for vores behandling af Deres krav, at skadeanmeldelsen er fuldstændig udfyldt. Samtlige spørgsmål til

Læs mere

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret

Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgning om bevis for dansk indfødsret/ ansøgning om bevarelse af dansk indfødsret Ansøgningen indgives til Udlændinge- og Integrationsministeriet eller evt. nærmeste danske repræsentation i udlandet

Læs mere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere

Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Erklæring om generhvervelse af dansk indfødsret for tidligere danske statsborgere Hvem kan søge om generhvervelse af dansk indfødsret? Færøerne tillader nu dobbelt statsborgerskab. Dobbelt statsborgerskab

Læs mere

Du vil ikke kunne modtage hjælp til forsørgelse, hvis din samlever har formue eller tjener tilstrækkeligt til at kunne forsørge dig.

Du vil ikke kunne modtage hjælp til forsørgelse, hvis din samlever har formue eller tjener tilstrækkeligt til at kunne forsørge dig. YDELSESKONTORET Xxxx xxx Beskæftigelsesafdeling Rådhuset, Torvet Tlf. 9628 2828 Lokal 9628 4155 Sikkermail: kt.soc.sec@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 32.21.12-G01-88-14 Kontaktperson: Ydelseskontoret

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske. statsborgere over 18 år Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere over 18 år Hvem kan erklære sig dansk henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 1029 af 10. juli 2018

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

ASK 020 Generel funktionsattest

ASK 020 Generel funktionsattest afgivet i henhold til Lov om arbejdsskadesikring 35 og 37 Udfyldes af rekvirenten Navn på tilskadekomne:........ Cpr.nr.:.. -. Adresse:.. Postnr.: By:.. Stilling eller beskæftigelse:.. Arbejdsskadestyrelsens

Læs mere

Alle tilmeldinger skal sendes efter underskrift til akkreditering@fadl.dk Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål.

Alle tilmeldinger skal sendes efter underskrift til akkreditering@fadl.dk Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål. Velkommen til FADLs Vagtbureau København I denne folder vil du finde oplysninger vedrørende tilmelding til FADLs vagtbureau København. Læs folderen igennem før du skriver under på din tilmelding til vagtbureauet.

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Udstedt til rette vedkommende?

Kontrolafgift på 750 kr. Udstedt til rette vedkommende? AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0056 Klageren: XX 2300 København S. Indklagede: Midttrafik CVRnummer: 29943176 Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. Udstedt til rette

Læs mere

Med barnet i centrum. Faderskab

Med barnet i centrum. Faderskab Med barnet i centrum Pjece om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær, barnets rettigheder, børnesagkyndig rådgivning, konfliktmægling og parrådgivning Faderskab Denne pjece er udarbejdet af Statsforvaltningen

Læs mere

Lov om trossamfund uden for folkekirken

Lov om trossamfund uden for folkekirken LOV nr 1533 af 19/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december 2017 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkeministeriet, j.nr. 116318/17 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om trossamfund

Læs mere

Digital Tinglysning. Ikke opdateret. Vejledning til Vielsesattest tinglyst rådighedsindskrænkende. Udgivet 1. september 2010 version 1.

Digital Tinglysning. Ikke opdateret. Vejledning til Vielsesattest tinglyst rådighedsindskrænkende. Udgivet 1. september 2010 version 1. Digital Tinglysning Vejledning til Vielsesattest tinglyst rådighedsindskrænkende Udgivet. september 200 version.2 Inden du starter Inden du går i gang med at ekspedere din anmeldelse, kan du benytte følgende

Læs mere

BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober Senere ændringer til forskriften BEK nr 429 af 09/04/2015

BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober Senere ændringer til forskriften BEK nr 429 af 09/04/2015 BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 12-122-0005 Senere ændringer til

Læs mere

Ansøgningsskema til ansøgning om Legatportion fra Hvidovre Tekniske Skoles Fond

Ansøgningsskema til ansøgning om Legatportion fra Hvidovre Tekniske Skoles Fond Ansøgningsskema til ansøgning om Legatportion fra Hvidovre Tekniske Skoles Fond Omkring årsskiftet hvert år uddeles legatportioner af Hvidovre Tekniske Skoles Fond. Der kan tildeles en enkelt ansøger flere

Læs mere

VEJLEDNING OM SYGDOM

VEJLEDNING OM SYGDOM VEJLEDNING OM SYGDOM INDHOLD MEDARBEJDERENS PLIGT TIL AT MELDE SYGEFRAVÆR... 3 KONSEKVENS AF MEDARBEJDERENS MANGLENDE OVERHOLDELSE AF RETNINGSLINJER OM SYGEMELDING... 3 DEN LOVPLIGTIGE SYGEFRAVÆRSSAMTALE...

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse (dobbelt statsborgerskab)

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse (dobbelt statsborgerskab) Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for udenlandske statsborgere, der er optaget på lov om indfødsrets meddelelse (dobbelt statsborgerskab) Hvem kan erklære sig dansk i henhold til 4 i anordning

Læs mere

Kursus Kirkegård Kirkebakken 9 7400 Herning

Kursus Kirkegård Kirkebakken 9 7400 Herning Vangen 297 Gravsted: K 1 3 003 Gravstedsbrev Gravstedsrettens indehaver(e): Vangen 297 Indehavers cprnr.: 150842-1542 Gravstedsretten er erhvervet den, med fornyelse den 13. juli 1996, og udløber den 31.

Læs mere

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark

PA1. Ansøgningsskema. Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om pas til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Rejsedokument for flygtninge (konventionspas). Fremmedpas.

Læs mere

Vejledning. - om sygdom

Vejledning. - om sygdom Vejledning - om sygdom Indhold Medarbejderens pligt til at melde sygefravær.... 3 Konsekvens af medarbejderens manglende overholdelse af retningslinjer om sygemelding... 3 Den lovpligtige sygefraværssamtale...

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er over 18 år. Sådan gør du

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er over 18 år. Sådan gør du Ansøgningsskema AS1_da_170615 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse på baggrund af asyl ansøger er over 18 år Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette skema til at søge

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant

Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant Givið út 29. mai 2015 18. maj 2015. Nr. 673. Bekendtgørelse for Færøerne om godkendelse som adoptant I medfør af 25 i adoptionsloven, som sat i kraft for Færøerne ved anordning nr. 1169 af 25. november

Læs mere

Ægteskabserklæring. Vejledning. Afleveres til kommunen, hvor en af parterne bor. CS Kommune drift Suderbovej 22, st. th. Stednavn 9900 Frederikshavn

Ægteskabserklæring. Vejledning. Afleveres til kommunen, hvor en af parterne bor. CS Kommune drift Suderbovej 22, st. th. Stednavn 9900 Frederikshavn Afleveres til kommunen, hvor en af parterne bor CS Kommune drift Suderbovej 22, st. th. Stednavn 9900 Frederikshavn Udfyldes af kommunen Dato 26.06.2017 Ægteskabserklæring Sagsidentifikation - KLE 23.01.02G01

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som adoptant

Ansøgning om godkendelse som adoptant Journalnummer (udfyldes af Rigsombuddet) Ansøgning om godkendelse som adoptant Rigsombudsmanden på Færøerne Jeg/vi søger om at blive godkendt til adoption af (sæt et kryds): Et barn formidlet gennem DIA

Læs mere