Medlemsmøde 12. januar 2015 på Diakonissestiftelsen. Indsamlingsloven

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemsmøde 12. januar 2015 på Diakonissestiftelsen. Indsamlingsloven"

Transkript

1 Medlemsmøde 12. januar 2015 på Diakonissestiftelsen Indsamlingsloven

2 Program Indsamlingsnævnet Kort om Nævnets arbejde Periodens møder ISOBROs oplæg til Indsamlingsnævnet 15. december 2014 Drøftelse af fortolkningsspørgsmål ISOBROs arbejde med afgrænsningsproblematikker Grundlaget for kontaktarbejdet Mødets bidrag til den nedsatte arbejdsgruppe Samspillet mellem indsamlingsloven, generalklausulen om god indsamlingsskik og den grundlovssikrede foreningsfrihed Indsamlingsorganisationens råderum Eventuelt

3 Indsamlingsnævnet Indsamlingsnævnet er et uafhængigt kollegialt forvaltningsorgan, som er oprettet af Folketinget ved lov nr. 511 af 26. maj Alle myndighedsopgaver på indsamlingsområdet varetages fremover af Indsamlingsnævnet.

4 Indsamlingsnævnet Fører tilsyn med, at indsamlinger foretages i overensstemmelse med indsamlingsloven. Fører en offentlig tilgængelig fortegnelse over indsamlinger Offentliggøre regnskaber for indsamlinger på nævnets hjemmeside.

5 Indsamlingsnævnet Træffer afgørelse i sager om ansøgning om tilladelse til foretagelse af hus- og gadeindsamlinger, samt tilladelse til at anvende indsamlede midler til andre formål end oplyst ved anmeldelsen af indsamlingen. Behandler herudover klager om overtrædelse af god indsamlingsskik.

6 Nævnsmedlemmer Formand Christian Lundblad (Retspræsident ved Aalborg Byret) Suppleant: Hanne Rahbæk (Advokat) Udpeget efter indstilling fra ISOBRO Robert Hinnerskov (Generalsekretær, ISOBRO) Suppleant: Mette Grovermann (Sekretariatschef, ISOBRO) Tina Donnerborg (Bestyrelsesformand og chef for kommercielle aktiviteter hos Røde Kors) Suppleant: Torben Schack (Næstformand for bestyrelsen og afdelingschef hos Ældre Sagen) Udpeget efter indstilling fra Dansk Erhverv Rasmus Larsen Lindblom (Velfærdpolitisk chefkonsulent) Suppleant: Louise Høegh (Advokat) Udpeget efter indstilling fra Forbrugerrådet TÆNK Benedicte Federspiel (Chefkonsulent) Suppleant: Tina Dhanda Kalsi (Seniorjurist)

7 Sekretariatet Indsamlingsnævnets sekretariat er en enhed i Civilstyrelsen. Sekretariatet består pt. af sekretariatsleder Jeanette Wulf Andersen og nogle fuldmægtige. Sekretariatet bistår Indsamlingsnævnet med administrationen af indsamlingsreglerne, så som at modtage anmeldelser om indsamlinger og regnskaber samt føre tilsyn med, at de indsamlede midler er anvendt i overensstemmelse med det formål, der er angivet i anmeldelsen, og at formålet er lovligt. forbereder sager til nævnet, herunder ansøgninger om tilladelse til at foretage hus- og gadeindsamlinger, og klager om overtrædelse af god indsamlingsskik. bistår nævnet i forbindelse med varetagelsen af en række generelle opgaver, blandt andet den løbende opdatering af nævnets praksis og undersøgelse af juridiske problemstillinger varetager driften af nævnets hjemmeside.

8 Periodens møder Bestyrelsen, mødtes 27. november Beslutning om afgrænsningsproblematikker Indsamlingsnævnet, mødtes 15. december Behandling af ansøgninger om H&G Drøftelsespunkter; informationsvirksomhed, teknologisk udvikling, afgrænsningsspørgsmål, orienteringspunkter. Koordinationsmøde H & G i 2015 Godkendte mødtes 6. januar Medlemsmøde om H & G i 2016 og fremefter Interesserede organisationer mødtes 6. januar Arbejdsgruppe om principper for beslutning om indsamlingsdage mødes 14. januar 2015 Indsamlingsnævnet mødes 6. februar Behandling af ansøgninger om H&G i 2016 Koordinationsmøde om H&G i 2016

9 Arbejdsgruppen Fundraisingloven Henrik Nørgaard Egelind, Amnesty International Kasper Viebke, Børns Vilkår Signe Angelo, Dansk Flygtningehjælp Søren Hougaard, Dansk Folkehjælp Sisan Bové, Care Danmark Jens Wilhelm Jørgensen, Folkekirkens Nødhjælp Gitte Sonnenborg Bakke, Kræftens Bekæmpelse Heidi Lausen Purup, Mødrehjælpen Merete Falkenstrøm, Red Barnet Ann Leistiko, Scleroseforeningen Morten Jørgensen, Unicef

10 Etik- og Lovudvalget Lene Schmidt, Danmarks Naturfredningsforening Søren Hougaard, Dansk Folkehjælp Trine Sisbo, Kræftens Bekæmpelse Tina Donnerborg, Røde Kors Ann Leistiko, Scleroseforeningen Morten Jørgensen, Unicef

11 Indsamlingsnævnet 15. december 2014 Drøftelse af afgrænsningsspørgsmål Historik Nævnsmødet 6. oktober, forkert fortolkning Et medlem må kontaktes med henblik på ændringer i sit medlemskab. Hvis medlemmet derimod af organisationen bliver telefonisk kontaktet med henblik på yde et bidrag, må det umiddelbart sidestilles med en husindsamling, som kræver særlig tilladelse fra nævnet, og som kun må foretages på den dag, som en eventuelt tilladelse gives til, og dermed ikke en situation, der er undtaget fra loven efter 2, stk. 1, nr. 1) om private indsamlinger. Der kan således ikke siges at være denne særlige tilknytning mellem medlemmet og organisationen i relation til en henvendelse til medlemmet om at give et bidrag, idet der er tale om noget helt andet medlemskabet. Det blev besluttet, at emnet bliver taget op på næste nævnsmøde (15.12), hvor ISOBRO kommer med et oplæg som udgangspunkt for diskussionen, og at oplægget skal indeholde eksempler. Det blev desuden besluttet, at ISOBRO forinden sender sit oplæg til sekretariatet i forbindelse med et formøde med sekretariatet

12 Nævnsmødet 15. december, forkert fortolkning Det må lægges til grund, at foreninger, organisationer m.v. med støtte i lovbemærkningerne har adgang til telefonisk (og i princippet også ved personlig henvendelse på medlemmernes bopæl) at opfordre til at yde bidrag, idet der her vil være tale om en privat indsamling, der falder uden for indsamlingslovens anvendelsesområde, jf. lovens 2, stk. 1, nr. 1.; dog kun så længe medlemskabet består. Man er medlem så længe, man betaler medlemskontingent. Når en person ikke længere betaler kontingent, har personen ikke en sådan tilknytning til indsamlingsformålet, at indsamlingen kan karakteriseres som værende privat.

13 ISOBRO til Nævnet Medlemskontingent eller et bidrag? Vigtigt for om en organisation må benytte sig af Face2Face og/eller kold Telemarketing. Har organisationen ikke medlemmer, kan hverken Face2Face eller kold Telemarketing anvendes Henvendelse fra organisationens side må kun dreje sig om medlemshvervning og ikke om andre bidrag til organisationen.

14 Medlemskontakt om bidrag En kontakt mellem en forening og et medlem af foreningen om et bidrag til foreningsformålet vil, som oftest, være at anse for en privat indsamling, og dermed udenfor Indsamlingslovens regi. I den gældende Indsamlingslov har man valgt at anføre, at loven ikke gælder for private indsamlinger, og private indsamlinger er herefter, i 2, stk. 1,nr. 1, defineret på følgende vis: Private indsamlinger, hvorved forstås indsamlinger, hvor opfordringen rettes til indsamlerens bekendte, eller til personer, som har særlig tilknytning til indsamlingsformålet.

15 Bemærkninger til lovforslaget Hvervning af medlemmer af eller donorer til en forening eller en organisation anses ikke for at være en indsamling i lovens forstand. En forudsætning herfor er dog, at der er tale om et reelt medlemskab eller lignende, hvor den pågældende modtager en modydelse fra organisationen, f.eks. i form af adgang til organisationens generalforsamling eller andre medlems- eller donorydelser

16 Medlemskontingent? Et begreb som medlemskontingent skal rumme 2 forskellige organisationstyper, nemlig de traditionelle, medlemsbårne organisationer og de organisationer, der er etableret som fonde eller selvejende institutioner. At benytte et begreb som medlemskontingent, der knytter sig til de traditionelle medlemsbårne organisationer, om de meget forskellige, og i forhold til de medlemsbårne organisationer ganske anderledes grupperinger, der knytter sig til nogle af fondene, bør underkastes en nøjere overvejelse. Det er langt fra givet, at det er hensigtsmæssigt at anvende samme betegnelse for begge gruppers vedkommende.

17 Medlemskab Det er og har stedse været ISOBROs opfattelse, at et medlemskab er karakteriseret ved at være fast, vedtægtsbåret og forbundet med en modydelse. En diskussion af de elementer, der indgår ved fastlæggelsen af, om der er tale om et medlemskab eller ej, kan være mere relevant, end forsøget på, så tidligt i forløbet, at finde en fælles betegnelse for den betaling for medlemskabet, der finder sted.

18 Modydelser ISOBRO er enig i, at det er nødvendigt at forholde sig til indholdet af modydelserne, idet det ellers ikke vil være muligt at sikre mod en omgåelse af reglerne om medlemshvervning. Spørgsmålet er, om ikke drøftelserne med fordel kunne tage udgangspunkt i en klarlægning af, hvilket vedtægtsmæssigt indhold der er kendetegnende for et medlemskab i de traditionelle, medlemsbårne organisationer, og så lade dette være udgangspunktet for drøftelserne af, hvilket indhold modydelsen som minimum skal have, der hvor der ikke er tale om traditionelle, medlemsbårne organisationer.

19 Private indsamlinger (blandt medlemmer!) Om de private indsamlinger anføres videre i lovudkastet: For det andet er en indsamling privat, hvis opfordringen rettes til personer, som har særlig tilknytning til indsamlingsformålet. Spørgsmålet om, hvorvidt der er en sådan særlig tilknytning til indsamlingsformålet må afgøres på grundlag af en samlet vurdering. Som et typisk eksempel på private indsamlinger i denne kategori, kan nævnes indsamlinger, der iværksættes af foreninger blandt foreningens medlemmer til fordel for et foreningsformål. Betænkningen pag. 126 og 127.

20 Betænkning 1532 om indsamling blandt medlemmer Af Betænkningen fremgår ligeledes: Ved en forenings indsamling blandt medlemmerne til fordel for foreningens formål vil der eksempelvis være en sådan særlig tilknytning, at indsamlingen som udgangspunkt må betragtes som privat. Derimod kan en indsamling blandt f.eks. medlemmer af Folkekirken til fordel for kirkelige formål ikke siges at have en karakter, som gør, at indsamlingen må betragtes som privat. Betænkningen pag. 78.

21 Forkert fortolkning Et udkast til fortolkning anfører: dog kun så længe medlemskabet består samt: Når en person ikke længere betaler kontingent, har personen ikke en sådan tilknytning til indsamlingsformålet, at indsamlingen kan karakteriseres som værende privat, er det ikke korrekt.

22 En sag fra 2008 Justitsministeriet i sagen : Justitsministeriet vejledte om indsamlingsloven og oplyste, at såfremt der foranstaltes en indsamling blandt en forenings medlemmer til fordel for et foreningsformål, vil denne indsamling efter Justitsministeriets opfattelse ikke være offentlig. For så vidt angår henvendelse til tidligere bidragydere oplyste Justitsministeriet, at hvis en sådan indsamling skal betragtes som ikke-offentlig, må det efter Justitsministeriets opfattelse kræve en fast støtte, og at det ved vurderingen heraf vil være relevant at inddrage den tidligere støttes varighed, støtteformen samt, hvor lang tid der er gået, siden støtte ophørte. For så vidt angår henvendelse til tidligere indsamlere oplyste Justitsministeriet, at tilsvarende gør sig gældende her, og at der må kræves en vis fasthed i tilknytningen til organisationen. Det kan i den forbindelse inddrages, i hvor lang tid de pågældende har samlet ind for organisationen, og hvor lang tid det er siden samarbejdsforholdet ophørte samt samarbejdsforholdets karakter og årsagen til dets afbrydelse.

23 Kontaktarbejde og indsamlingsetik Justitsministeriets afgørelse i 2008 udtrykker, efter ISOBROs opfattelse, stadig den gældende retstilstand. Der har ikke har været nogen relevante domstolsafgørelser på området, og der er, så vidt det er ISOBRO bekendt, heller ikke efterfølgende udtalelser i modsat retning. Den nuværende praksis for kontaktarbejdet er såvel hensigtsmæssig som velfungerende. ISOBRO har gennem de seneste 10 år arbejdet systematisk for at sikre overholdelsen af de indsamlingsetiske retningslinjer. Dette arbejde vil ISOBRO fortsætte. Det er ISOBROs opfattelse, at der ikke er behov for at ændre praksis, idet ordentlighed og redelighed er, hvad der kendetegner langt den største del af markedet. Hvad der er behov for, er at få skabt overblik over den del af indsamlingsmarkedet, der ikke tidligere har været underlagt regler om god indsamlingsskik, og som heller ikke har været opmærksomme på eller i alle henseender efterlevet den gældende lovgivning, samt få gjort op med eventuelle overtrædelser her.

24 Undgå begrænsende fortolkning Er det på nuværende tidspunkt hensigtsmæssigt at lægge sig fast på en række definitioner? Er der ikke snarere behov for at søge at klarlægge nogle centrale begreber, som der hen ad vejen kan være behov for at finde en mere præcis definition af. Justitsministeriets vejledning i 2008 leverer ikke entydigt definerede begreber, men omtaler/formulerer bredere retningslinjer, såsom fast støtte vurderet på baggrund af støttens varighed og støtteformen samt den tid der er gået, siden støtten ophørte.

25 Hvilke medlemstyper? Sekretariatet ønsker ikke at anvende betegnelsen støttemedlem, hvad der ellers kunne være en naturlig betegnelse for eksempelvis de støtteforeninger, der kan knyttes til en fond eller en patientforening. Når Sekretariatet anfører, at Sekretariatet heller ikke ønsker at benytte begrebet medlemsbidrag og begrunder det med, at det skaber forvirring, idet bidrag er en gave, der ikke gives modydelse for, er det ikke en tankegang ISOBRO umiddelbart kan følge. Et bidrag er i almindelig sprogbrug ikke nødvendigvis at sidestille med en gave. Det kan, som begreb, få en naturlig plads i de situationer, hvor der netop ikke er tale om et traditionelt medlemskab og et traditionelt medlemskontingent. Betegnelsen medlemsbidrag kan efter ISOBROs opfattelse godt fungere som begreb, og det ville, i nogle henseender, være at foretrække frem for medlemskontingent.

26 Når borgeren tager initiativet Det er ISOBROs synspunkt, at loven ikke udtrykkeligt forbyder en organisation at tage imod et bidrag, som en borger af sig selv tilbyder organisationen i forbindelse med hvervning af medlemmer på gaden eller i forbindelse med kold Telemarketing. Hvis en borger ønsker at give en gave, et bidrag, på kr ,00 i forbindelse med en medlemshvervning på gaden, så er der ikke umiddelbart noget i loven, der forhindrer organisationen i at tage imod dette bidrag, om end det ifølge den etiske instruks for Face2Face er således, at der ikke tages imod penge på gaden.

27 Budskab til Nævnet Indsatsen koncentreres om den konkrete sagsbehandling og Nævnets drøftelser af mere principielle spørgsmål tager udgangspunkt i de konkrete sager, der forelægges til behandling Nævnets drøftelser holdes på et overordnet niveau og der gøres i den første periode ikke forsøg på at fremkomme med definitioner ISOBRO tilbyder inden behandlingen på Nævnsmøderne at levere bidrag til belysning af de mere principielle spørgsmål med udgangspunkt i den viden ISOBRO har indsamlet og formidlet til ISOBROs medlemmer Resultaterne af de undersøgelser af branchen som ISOBRO foranstalter, og har foranstaltet gennem tiderne, stilles til disposition for Nævnet.

28 Grundlaget for kontaktarbejdet Grundlov Indsamlingslov Vedtægter Anden lovgivning Generalklausul ISOBROs Indsamlingsetiske Regler

29 Relationen Hver dag kontakter indsamlingsorganisationerne mange danskere i telefonen og på gaden, og det er en forsvindende lille del, der klager. Det tryk mod borgeren, som blev drøftet under arbejdet med betænkningen.. Opleves det reelt på samme måde om det er lovgiver, foreningsdanmark eller civilsamfundet selv, der skal besvare spørgsmålet?

30 Relationen Hvornår opstår relationen? Hvis mødet mellem borger og organisation sker med henblik på medlemshvervning og borgeren på eget initiativ bringer ønsket om støtte på banen, må relationen set med borgerens øjne være opstået i kontaktøjeblikket. Hvis det er hensynet til trykket mod borgeren man ønsker at værne om, giver det ikke mening, at borgeren i dette øjeblik ikke må få sit ønske om at støtte indfriet.

31 Dynamisk ramme Den nye indsamlingslov må danne en tidssvarende og dynamisk ramme om indsamlingsarbejdet, så organisationerne ikke hænger fast i halvfjerdsernes jomfruelige medlemstænkning. Loven skal formå at skabe tidssvarende rammer for det helt afgørende relationsbårne møde mellem organisation og borger. Det er i dét møde afsættet tages for fremtidens udvikling af relationen, den relation som indsamlingsorganisationerne er professionelle i at håndtere, for ellers kan der ikke samles 5 mia. kr. ind hvert år.

32 Relationen Det må være organisationernes definition af, hvornår en relation opstår, der skal være bærende for adgangen til at engagere borgere i civilsamfundet og dermed bærende for indsamling af penge. Organisationernes har gennem en lang årrække vist, at de godt kan håndtere den afgørende relation til deres bagland, så der er ingen grund til at bureaukratisere her.

33 Mødets bidrag

34 Eventuelt

Foreningsdanmark - 8a godkendte Opdatering på nye love og bekendtgørelser

Foreningsdanmark - 8a godkendte Opdatering på nye love og bekendtgørelser Foreningsdanmark - 8a godkendte Opdatering på nye love og bekendtgørelser ISOBRO 15. april 2015 Wifi Konference_AP - 1Avocado Generalsekretær Robert Hinnerskov Sekretariatschef Mette Grovermann ISOBRO

Læs mere

ISOBRO takker Justitsministeriet for invitationen til at give udtalelse om det fremsendte forslag til lov om ændring af indsamlingsloven.

ISOBRO takker Justitsministeriet for invitationen til at give udtalelse om det fremsendte forslag til lov om ændring af indsamlingsloven. Justitsministeriet Formueretskontoret Pr. e-mail til jm@jm.dk og ljm@jm.dk. Frederiksberg den 20. august 2018 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af indsamlingsloven (Udvidelse af lovens

Læs mere

Medlemsmøde om indsamlingsloven

Medlemsmøde om indsamlingsloven Medlemsmøde om indsamlingsloven - Opdatering på aktuelle forhold - Information om indsamlingsrelevant lovgivning i øvrigt København Vineyard 13. november 2015 Program Indledning de første 500 dage med

Læs mere

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger

Beretning. Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger Til beslutningsforslag nr. B 72 Folketinget 2009-10 Beretning afgivet af Retsudvalget den 19. august 2010 Beretning over Forslag til folketingsbeslutning om at ændre reglerne for offentlige indsamlinger

Læs mere

Betænkning om indsamlinger. Betænkning nr. 1532

Betænkning om indsamlinger. Betænkning nr. 1532 Betænkning om indsamlinger Betænkning nr. 1532 Kronologisk fortegnelse over betænkninger 1513 Betænkning om optagelse og protokollering af forklaringer i straffesager 1514 Betænkning om farlige hunde 1515

Læs mere

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger Retningslinjer for Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger 1. Generelt Man skal som indsamler have en tilladelse til at foretage en hus- eller gadeindsamling, jf. indsamlingslovens

Læs mere

ISOBRO. Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers. perioden 2003-2007

ISOBRO. Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers. perioden 2003-2007 ISOBRO Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2003-2007 Deloitte ISOBRO Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning og formål 1 2. Gennemførelse af undersøgelsen

Læs mere

Årsberetning Side 1. Årsberetning 2017 fra Indsamlingsnævnet. September Kun i elektronisk form. ISBN- nummer:

Årsberetning Side 1. Årsberetning 2017 fra Indsamlingsnævnet. September Kun i elektronisk form. ISBN- nummer: Årsberetning 2017 Årsberetning 2016 Årsberetning 2017 fra Indsamlingsnævnet September 2018 Kun i elektronisk form ISBN- nummer: 978-87-998315-3-1 EAN- nummer: EAN 9788799831531 Internetadresse: www.indsamlingsnaevnet.dk

Læs mere

Forslag. Lov om indsamling m.v.

Forslag. Lov om indsamling m.v. 2013/1 LSF 142 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-520-0015 Fremsat den 26. februar 2014 af justitsministeren (Karen Hækkerup)

Læs mere

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger

Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger Retningslinjer for Indgivelse af ansøgning om tilladelse til hus- og/eller gadeindsamlinger 1. Generelt Man skal som indsamler have en tilladelse til at foretage en hus- eller gadeindsamling, jf. indsamlingslovens

Læs mere

Bekendtgørelse om indsamling m.v.

Bekendtgørelse om indsamling m.v. BEK nr 820 af 27/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juli 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-529-0018 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

ISOBRO Betænkning om Indsamlingslov Moms

ISOBRO Betænkning om Indsamlingslov Moms ISOBRO Betænkning om Indsamlingslov Moms Informationsmøde 11. april 2012 Diakonissestiftelsen Generalsekretær Robert Hinnerskov Sekretariatschef Mette Holm Program Kort om ISOBRO Indsamlingslov Indsamlingsnævn

Læs mere

Evaluering. Indsamlingsnævnet. Status efter de første tre år

Evaluering. Indsamlingsnævnet. Status efter de første tre år Evaluering Indsamlingsnævnet Status efter de første tre år 15-9-2017 1 Indledning Indsamlingsloven har eksisteret siden 1934, hvor loven havde som hovedformål at skabe en friere adgang til at iværksætte

Læs mere

Årsberetning 2016 Årsberetning 2016

Årsberetning 2016 Årsberetning 2016 s Årsberetning 2016 Årsberetning 2016 Årsberetning 2016 Årsberetning 2016 fra Indsamlingsnævnet September 2017 Kun i elektronisk form ISBN- nummer: 978-87-998315-2-4 EAN- nummer: EAN 9788799831524 Internetadresse:

Læs mere

Del A Indsamlingsetiske retningslinjer

Del A Indsamlingsetiske retningslinjer Del A Indsamlingsetiske retningslinjer De indsamlingsetiske retningslinjer, del A, beskriver de indsamlingsetiske grundprincipper, som er gældende for alle former for indsamlingsaktiviteter, der udføres

Læs mere

Forslag. Lov om indsamling m.v.

Forslag. Lov om indsamling m.v. Lovforslag nr. L 142 Folketinget 2013-14 Fremsat den 26. februar 2014 af justitsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om indsamling m.v. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Denne lov finder anvendelse

Læs mere

I indsamlingsloven, lov nr. 511 af 26. maj 2014, foretages følgende ændringer:

I indsamlingsloven, lov nr. 511 af 26. maj 2014, foretages følgende ændringer: Dato: 21. juni 2018 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Malene Lejbach Sagsnr.: 2017-520-0006 Dok.: 759580 UDKAST til Forslag til lov om ændring af indsamlingsloven (Udvidelse af lovens anvendelsesområde

Læs mere

Indsamlingsnævnets årsberetning 2015

Indsamlingsnævnets årsberetning 2015 UDKUDKASTS Uus Indsamlingsnævnets årsberetning 2015 Årsberetning 2015 fra Indsamlingsnævnet Juni 2016 Kun i elektronisk form ISBN- nummer: 978-87-998315-1-7 EAN- nummer: 9788799831517 Internetadresse:

Læs mere

ISOBRO. Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2007-2011

ISOBRO. Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2007-2011 ISOBRO Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2007-2011 Deloitte ISOBRO Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning og formål 1 2. Gennemførelse af undersøgelsen

Læs mere

Den indsamlingsetiske Kontrol 2018 Konklusion - 2. Formål og ramme for undersøgelsen - 2. Udvælgelsen af de kontrollerede organisationer - 3

Den indsamlingsetiske Kontrol 2018 Konklusion - 2. Formål og ramme for undersøgelsen - 2. Udvælgelsen af de kontrollerede organisationer - 3 DEN INDSAMLINGSETISKE KONTROL 2018 Den indsamlingsetiske Kontrol 2018 Konklusion - 2 Formål og ramme for undersøgelsen - 2 Udvælgelsen af de kontrollerede organisationer - 3 Undersøgelsen - 3 Anvendt skema

Læs mere

ISOBRO. Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers. perioden 2006-2010

ISOBRO. Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers. perioden 2006-2010 ISOBRO Analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2006-2010 Deloitte ISOBRO Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning og formål 2. Gennemførelse af undersøgelsen

Læs mere

Retningslinjer for god indsamlingsskik

Retningslinjer for god indsamlingsskik God indsamlingsskik (generalklausul) Indsamlinger, der er omfattet af lov om indsamling m.v., skal foregå i overensstemmelse med god indsamlingsskik, jf. lovens 8. Dette gælder uanset, om en indsamling

Læs mere

ISOBRO og Deloitte s analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2008-2012

ISOBRO og Deloitte s analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2008-2012 og Deloitte s analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2008-2012 Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning og formål 1 2. Gennemførelse af undersøgelsen 2 3.

Læs mere

10. Indsamlingsetik. Hvorfor skal vi have indsamlingsetiske regler? Hvilken rolle spiller sådanne regler i det daglige indsamlingsarbejde?

10. Indsamlingsetik. Hvorfor skal vi have indsamlingsetiske regler? Hvilken rolle spiller sådanne regler i det daglige indsamlingsarbejde? 10. Indsamlingsetik Hvorfor skal vi have indsamlingsetiske regler? Hvilken rolle spiller sådanne regler i det daglige indsamlingsarbejde? Da ISOBRO kom til eksistens i 2001 stod det klart, at der var behov

Læs mere

Forretningsordenen er et supplement til Ankenævnets vedtægter, hvor ansvarsområder og processer for sagsbehandlingen er beskrevet.

Forretningsordenen er et supplement til Ankenævnets vedtægter, hvor ansvarsområder og processer for sagsbehandlingen er beskrevet. Forretningsorden for Forretningsudvalget samt for Ankenævn for Bus, Tog og Metro Og dette ankenævns Sekretariat 1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

BESTYRELSES- OG UDVALGSBERETNING

BESTYRELSES- OG UDVALGSBERETNING 2014 2015 BESTYRELSES- OG UDVALGSBERETNING Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO April 2015 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Ny indsamlingslov vedtaget... 4 Hus- og gadeindsamlinger...

Læs mere

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016]

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling 16.12.15 [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] 1. Navn Stk. 1. Organisationens danske navn er Oxfam

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning 2/06 om statens køb af juridisk bistand

Læs mere

Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt

Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K 24. februar 2006 Benedicte Federspiel Dok. 40440/ph Foretræde for Retsudvalget den 2. marts 2006 vedr. juridisk

Læs mere

1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar 2009.

1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar 2009. Forretningsorden for Ankenævn for Bus, Tog og Metro samt for dette ankenævns Forretningsudvalg og Sekretariat 1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar 2009.

Læs mere

ISOBRO og Deloitte s analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers. i perioden 2009-2013

ISOBRO og Deloitte s analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers. i perioden 2009-2013 og Deloitte s analyse af udviklingen i de danske indsamlingsorganisationers indtægter mv. i perioden 2009-2013 Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning og formål 1 2. Gennemførelse af undersøgelsen 2 3.

Læs mere

L 142. Indsamlingsloven for 8 A 6 maj betænkning 1532

L 142. Indsamlingsloven for 8 A 6 maj betænkning 1532 L 142 Indsamlingsloven for 8 A 6 maj 2014 - betænkning 1532 Program Processen Folketingsdrøftelsen 14 marts 2014 Lovforslaget i lyset af gældende lov Tidsplan Public Affairs Processen ISOBRO Arbejdsgrupper

Læs mere

Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN

Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN Side 2 Baggrund VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN har nedsat et antal arbejdsgrupper, som navnlig skal medvirke

Læs mere

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K 1. marts 2011 Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen er bristet Mindretallet i Offentlighedskommissionen

Læs mere

Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade København Ø Att.: Specialkonsulent, cand.jur. Louise Villumsen

Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade København Ø Att.: Specialkonsulent, cand.jur. Louise Villumsen Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent, cand.jur. Louise Villumsen Pr. email: ministerbetjening@ftnet.dk, cc: lvi@ftnet.dk, mae@ftnet.dk 4. december 2013 Lovudkast

Læs mere

Udleveringsnotits om henvendelse fra Oluf Jørgensen om foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af offentlighedsloven (ministerbetjening)

Udleveringsnotits om henvendelse fra Oluf Jørgensen om foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af offentlighedsloven (ministerbetjening) Justitsministeriet Udleveringsnotits om henvendelse fra Oluf Jørgensen om foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af offentlighedsloven (ministerbetjening) 8. marts 2018 1. Den overordnede kritik fra

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

Udover afklaringen af, hvilke institutioner, der er omfattet af ordningen, er jeg enig i

Udover afklaringen af, hvilke institutioner, der er omfattet af ordningen, er jeg enig i Finansministeren Den 12. december 2006 Statsrevisoratet Christiansborg Beretning 2/06 om statens køb af juridisk bistand Jeg vil nedenfor give mine kommentarer til beretning 2/06 om statens køb af juridisk

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om indsamling m.v. og lov om fonde og visse foreninger

Forslag. Lov om ændring af lov om indsamling m.v. og lov om fonde og visse foreninger Lovforslag nr. L 117 Folketinget 2018-19 Fremsat den 28. november 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om indsamling m.v. og lov om fonde og visse foreninger

Læs mere

Røde Kors telemarketing

Røde Kors telemarketing Røde Kors telemarketing Hvorfor bruger vi telemarketing? Vi benytter os af telemarketing, fordi det virker. Når vi bruger telemarketing, kan vi opnå en hurtig og direkte kontakt til dem, vi ønsker at kontakte.

Læs mere

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d Referat af Paideias ordinære generalforsamling d. 13.11.2012 Fremmøde: 13 medlemmer 1. Valg af dirigent. Berit Rød blev valgt uden modkandidater. Hanne Kristensen blev valgt som referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om 8 A, momskompensation og indsamlingslov. Pinsekirken, Vejle 22. maj 2014

Velkommen til informationsmøde om 8 A, momskompensation og indsamlingslov. Pinsekirken, Vejle 22. maj 2014 Velkommen til informationsmøde om 8 A, momskompensation og indsamlingslov Pinsekirken, Vejle 22. maj 2014 Program 14.00 14.10 Velkomst ved Robert Hinnerskov (RH), ISOBRO 14.10 14.40 Gennemgang af 8 A bekendtgørelsen

Læs mere

Fundraising for frivillige

Fundraising for frivillige Fundraising for frivillige Program Velkomst og præsentation Fundraisingens ABC (tal og fakta) Målgruppe og medlemsprofil Hvordan kan I gøre en forskel? - Fundraising i praksis Kommunikation og rollespil

Læs mere

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om forretningsorden for Ungdomskriminalitetsnævnet

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om forretningsorden for Ungdomskriminalitetsnævnet Dato: 12. december 2018 Kontor: Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Lisbeth Funck Hansen Sagsnr.: 2018-10-0330 Dok.: 904535 UDKAST TIL Bekendtgørelse om forretningsorden for Ungdomskriminalitetsnævnet I medfør

Læs mere

Forbrugerombudsmanden. Carl Jacobsens vej 35. 2500 Valby. Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen. Frederiksberg, 19.

Forbrugerombudsmanden. Carl Jacobsens vej 35. 2500 Valby. Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen. Frederiksberg, 19. Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens vej 35 2500 Valby Att.: Chefkonsulent Tina Morell Nielsen Frederiksberg, 19. december 2011 Vedrørende standpunkt til markedsføring via sociale medier. Indledende bemærkninger.

Læs mere

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning Vedtægter for Indre Mission i Herning Indre Mission i Herning VEDTÆGTER FOR INDRE MISSION I HERNING 1 navn og hjemsted 1.1 Samfundets navn er Indre Mission i Herning, kaldet IM Herning. 1.2 Samfundets

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for D J U R S L A N D S UDLEJE R F O R E N I N G

V E D T Æ G T E R. for D J U R S L A N D S UDLEJE R F O R E N I N G V E D T Æ G T E R for D J U R S L A N D S UDLEJE R F O R E N I N G 1. Navn Foreningens navn er Djurslands Udlejerforening. 2. Formål a) at varetage medlemmernes interesser i almindelighed. b) at udøve

Læs mere

Foreningen Roskilde Festival CVR-nr Indsamlingsregnskab for perioden 1. januar 31. december 2018

Foreningen Roskilde Festival CVR-nr Indsamlingsregnskab for perioden 1. januar 31. december 2018 Foreningen Roskilde Festival CVR-nr. 39 12 27 15 Indsamlingsregnskab for perioden 1. januar 31. december 2018 Indsamlingsregnskab for Foreningen Roskilde Festival Indholdsfortegnelse Side Stamoplysninger

Læs mere

Beslutninger fra mødet. Torsdag 30.11.2006 kl. 7.00. Ekstraordinært møde. Økonomiudvalget

Beslutninger fra mødet. Torsdag 30.11.2006 kl. 7.00. Ekstraordinært møde. Økonomiudvalget Beslutninger fra mødet Torsdag 30.11.2006 kl. 7.00 Ekstraordinært møde Økonomiudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelses og Erhvervsudvalget Børne-

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. X af YY 2014 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed I medfør af 26, stk. 3, i inatsisartutlov nr. 1 af 15. maj 2014 om konkurrence (konkurrenceloven)

Læs mere

Det Indsamlingsetiske Nævn Reglerne fastsættes i medfør af vedtægternes 12

Det Indsamlingsetiske Nævn Reglerne fastsættes i medfør af vedtægternes 12 Det Indsamlingsetiske Nævn Reglerne fastsættes i medfør af vedtægternes 12 1 Stk. 1 Det Indsamlingsetiske Nævn, herefter Nævnet, har til opgave at behandle klager af principiel karakter over, at medlemmer

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune.

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. VEDTÆGTER for foreningen Vorupør Havbåde I Navn, hjemsted og formål 1 Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. 2 Foreningen Vorupør Havbåde har til formål at erhverve,

Læs mere

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering.

Det indsendte årsregnskab for 1997/1998 har ikke givet styrelsen anledning til at tage sagen op til ny vurdering. Kendelse af 30. august 1999. 99-77.221 Spørgsmål vedrørende en erhvervsdrivende virksomheds registreringspligt og hæftelsesforhold afvist. Bekendtgørelse om erhvervsankenævnet 8. (Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. november 2012 Forretningsorden Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. Institutionens formål... 1 2. Grundlaget for institutionens virke og sagsbehandling... 1 3. Afholdelse

Læs mere

Regnskab for landsdækkende indsamling (hus- og gadeindsamling) i perioden januar 31. december 20XX

Regnskab for landsdækkende indsamling (hus- og gadeindsamling) i perioden januar 31. december 20XX CVR-nr. 00 00 00 00 Regnskab for landsdækkende indsamling (hus- og gadeindsamling) i perioden januar 31. december 20XX Koncept for særskilt regnskab i henhold til 8, stk. 2 i bekendtgørelse om indsamling

Læs mere

Vedtægter. For. Forenede Danske El-bilister, FDEL

Vedtægter. For. Forenede Danske El-bilister, FDEL Vedtægter For Forenede Danske El-bilister, FDEL 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Forenede Danske El-bilister, FDEL. 1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 Foreningens

Læs mere

Vedtægter. Foreningen Den mobile Retshjælp. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Den mobile Retshjælp.

Vedtægter. Foreningen Den mobile Retshjælp. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Den mobile Retshjælp. Vedtægter Foreningen Den mobile Retshjælp 1. Foreningens navn, hjemsted og formål Foreningens navn er Den mobile Retshjælp. Foreningens hjemsted er Aarhus Kommune. Foreningens formål er, at drive en retshjælpsordning

Læs mere

Ankenævnet for Huseftersyn

Ankenævnet for Huseftersyn Ankenævnet for Huseftersyn Årsberetning 2010 Indholdsfortegnelse Formandens beretning 1. Generelt om Ankenævnet for Huseftersyn 1.1. Ankenævnets historiske baggrund 1.2. Ankenævnets nedlæggelse 1.3. Ankenævnets

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440 Offentligt Bilag 5-11. Justitsministeriet Oversigt over eksisterende råd, nævn, centre, udvalg mv. i december 2016. Tabel 1. Råd, nævn,

Læs mere

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015 Spørgsmål/svar om SEKRETARIATET: ERHVERVSSTYRELSEN Langelinie Allé 17 2100 København Ø godfondsledelse@erst.dk www.godfondsledelse.dk Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde Komitéen

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET Energibranchens repræsentanter (Dansk Energi, DONG, HNG/NGMN, Naturgas Fyn og Dansk Fjernvarme Forening (nu Dansk Fjernvarme)) og Forbrugerrådet har i henhold

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Indenrigs- og Sundhedsministeriet Indenrigs- og Sundhedsministeriet Høring over udkast til lovforslag om videnskabsetisk behandling af sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter. Lægemiddelstyrelsen har modtaget ovennævnte udkast til lovforslag

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 7 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0041 Dok.: HTR40329 Besvarelse af spørgsmål nr. 7 af 12. januar

Læs mere

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Baggrund Der har i de seneste år været en stigende offentlig debat og et stort fokus på forskellige dataetiske spørgsmål, som brugen af digitale løsninger

Læs mere

Klagen har efter anmodning fra klageren og med Finanstilsynets samtykke været tillagt opsættende virkning under ankenævnets behandling af sagen.

Klagen har efter anmodning fra klageren og med Finanstilsynets samtykke været tillagt opsættende virkning under ankenævnets behandling af sagen. Kendelse af 3. maj 2001. 00-189.505. Klagerens virksomhed var omfattet af lov om forsikringsmæglervirksomhed. 1 i lov om forsikringsmæglervirksomhed. (Suzanne Helsteen, Connie Leth og Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

arbejde eller bruger du

arbejde eller bruger du Overvejer du frivilligt arbejde eller bruger du frivillig arbejdskraft -Råd og vejledning om ulønnet arbejde 2 Overvejer du frivilligt arbejde eller bruger du frivillig arbejdskraft -Råd og vejledning

Læs mere

Bekendtgørelse om Advokatnævnets og kredsbestyrelsernes virksomhed ved behandling af klager over advokater m.v.

Bekendtgørelse om Advokatnævnets og kredsbestyrelsernes virksomhed ved behandling af klager over advokater m.v. BEK nr 20 af 17/01/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2007-440-0160 Senere ændringer til forskriften BEK nr 748 af 11/06/2010

Læs mere

Vedtægter Danske Bestyrelsesadvokater

Vedtægter Danske Bestyrelsesadvokater Bestyrelsesadvokater Vedtægter Danske Bestyrelsesadvokater En professional, kompetent og velfungerende bestyrelse er vigtig for ethvert selskab uanset størrelse og branche. Danske Bestyrelsesadvokater

Læs mere

R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G HØRINGSSVAR. fra Retspolitisk Forening. (Ændringer i lyset af lov om offentlighed i forvaltningen)

R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G HØRINGSSVAR. fra Retspolitisk Forening. (Ændringer i lyset af lov om offentlighed i forvaltningen) 1 R E T S P O L I T I S K F O R E N I N G HØRINGSSVAR fra Retspolitisk Forening vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af forvaltningsloven og retsplejeloven (Ændringer i lyset af lov om offentlighed

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed Selvstyrets bekendtgørelse nr. 12 af 23. juli 2015 om Konkurrencenævnets forretningsorden og dets virksomhed I medfør af 26, stk. 3, i inatsisartutlov nr. 1 af 15. maj 2014 om konkurrence (konkurrenceloven)

Læs mere

L 142. Ny indsamlingslov træder i kraft 1. juli betænkning 1532

L 142. Ny indsamlingslov træder i kraft 1. juli betænkning 1532 L 142 Ny indsamlingslov træder i kraft 1. juli 2014 - betænkning 1532 Program Processen Folketingsdrøftelsen 14 marts 2014 Lovvedtagelsen 20 maj 2014 Lovforslaget i lyset af gældende lov Processen ISOBRO

Læs mere

Bellingegård Sportsrideklub Bellingegårdsvej Nykøbing F.

Bellingegård Sportsrideklub Bellingegårdsvej Nykøbing F. Bellingegård Sportsrideklub Bellingegårdsvej 9 4800 Nykøbing F. Generalforsamling i Bellingegård Sportsrideklub Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Bellingegård Sportsrideklub Torsdag d. 28.

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST MULIG STIFTELSE AF A/B SOFIEGÅRDEN Ove Bech Holdensen har den 6. oktober 2014 runddelt et brev til alle beboere i ejendommen Sofiegården. Ove Bech Holdensen repræsenterer ikke beboerrepræsentationens synspunkter

Læs mere

BESTYRELSES- OG UDVALGSBERETNING

BESTYRELSES- OG UDVALGSBERETNING 2015 2016 BESTYRELSES- OG UDVALGSBERETNING Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBRO April 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Forord... 2 Indsamlingsloven... 5 Indsamlingsetik...

Læs mere

Gå-hjem-møde: Telemarketing og datahåndtering Mandag den 27. oktober 2014

Gå-hjem-møde: Telemarketing og datahåndtering Mandag den 27. oktober 2014 Gå-hjem-møde: Telemarketing og datahåndtering Mandag den 27. oktober 2014 Organisation Fornavn Efternavn Aktion Børnehjælp Knud Rehder Amnesty International Dennis Larsen Amnesty International Mads Riishede

Læs mere

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger

ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Dato Journalnummer Forbeholdt politiet ANMELDELSE OM INDSAMLING i. h. t. lov om offentlige indsamlinger Modtaget: Regnskab skal afleveres den: Regnskab er afleveret den: Anmeldelsen skal indgives til politiet

Læs mere

VEDTÆGT FOR AKADEMIKERKLUBBEN (i den private sektor)

VEDTÆGT FOR AKADEMIKERKLUBBEN (i den private sektor) Vedtægt og bemærkninger til vedtægt er udarbejdet af akademikerorganisationerne den 18. august 2009 VEDTÆGT FOR AKADEMIKERKLUBBEN (i den private sektor) Virksomhedsnavn 1. Navn. Klubbens navn er virksomhedsnavn.(herefter

Læs mere

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler

Oplysningerne opbevares hos den dataansvarlige og/eller Oplysningerne opbevares hos databehandler Blankettype: Stillingsbesættende virksomhed Datatilsynet Borgergade 28 1300 København K Anmeldelse af behandlinger af oplysninger der foretages for en privat dataansvarlig, og som sker med henblik på erhvervsmæssig

Læs mere

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2).

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2). Vejledning vedr. behandling af sager i DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG Formålet med denne vejledning er at give en fremstilling af, hvorledes en konkret sag behandles i DS Ordensudvalg, således at parterne

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Stk. 2 Borgerrådgiverfunktionen kan i de tilfælde, som er nævnt i 3, stk. 1 vejlede borgerne om eventuelle klagemuligheder.

Stk. 2 Borgerrådgiverfunktionen kan i de tilfælde, som er nævnt i 3, stk. 1 vejlede borgerne om eventuelle klagemuligheder. Forslag Dato: 12.08.11 Sagsnr.: 10/67692 VEDTÆGT For Borgerrådgiveren i Skanderborg Kommune. Kapitel 1 Generelle bestemmelser. Borgerrådgiverens overordnede funktion. 1 Skanderborg Kommune har etableret

Læs mere

folketingets statsrevisorer en præsentation

folketingets statsrevisorer en præsentation folketingets statsrevisorer en præsentation 1 Indhold Forord 3 Præsentation af Statsrevisorerne 4 Statsrevisorernes Sekretariat 7 Statsrevisorerne lovgrundlag og opgaver 8 Lovgrundlag 8 Valg af Statsrevisorerne

Læs mere

VEDTÆGTER FORDI FORUM FOR RETTIGHEDER OG DIVERSITET

VEDTÆGTER FORDI FORUM FOR RETTIGHEDER OG DIVERSITET VEDTÆGTER FORDI FORUM FOR RETTIGHEDER OG DIVERSITET 1. Forummets mål FORDI - Forum for Rettigheder og Diversitet vil arbejde med kapacitetsopbygning og fortalervirksomhed ud fra en rettighedsbaseret og

Læs mere

Beskatning af aktionærlån

Beskatning af aktionærlån - 1 Beskatning af aktionærlån Hvornår foreligger der en sædvanlig forretningsmæssig disposition? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog sidste efterår skærpede beskatningsregler

Læs mere

Direktionssekretariatet. Vedtægt. for borgerrådgiveren i Norddjurs Kommune

Direktionssekretariatet. Vedtægt. for borgerrådgiveren i Norddjurs Kommune Direktionssekretariatet Vedtægt for borgerrådgiveren i Norddjurs Kommune Kapitel 1 Generelle bestemmelser Borgerrådgiverens overordnede funktion 1. Norddjurs Kommune har etableret en borgerrådgiverfunktion,

Læs mere

Fællesnotat fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Fællesnotat fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen og Økonomiforvaltningen Fællesnotat fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen og Økonomiforvaltningen Selskabernes opgaver. Opgaverne i forhold til selskaberne har på nogle punkter forskellig karakter,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn.

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn. FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I Lynæs Havn. 1 AFHOLDELSE AF BESTYRELSESMØDER 1.1 Umiddelbart efter den ordinære generalforsamling - eller efter en ekstraordinær generalforsamling, hvor der er sket ændringer

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening:

Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening: Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening: 19-03- 2007 TILSYNET Danmarks Naturfredningsforening har i skrivelse af 20. maj 2005 rettet henvendelse til Statsamtet Vestsjælland,

Læs mere

Fremtidens Lægeforening - et sammendrag

Fremtidens Lægeforening - et sammendrag Den Almindelige Danske Lægeforening Juridisk Sekretariat Bente Hyldahl Fogh Lars Svenning Andersen Advokat lsa@bechbruun.com J.nr. 020866-0017 lsa/cbw Trondhjemsgade 9 2100 København Ø Sekretær Christina

Læs mere

J O B P R O F I L E R. for. Kontorfunktionærer ved Danmarks Domstole

J O B P R O F I L E R. for. Kontorfunktionærer ved Danmarks Domstole HK LANDSKLUBBEN DANMARKS DOMSTOLE J O B P R O F I L E R for Kontorfunktionærer ved Danmarks Domstole Procesbevillingsnævnet December 2015 - 2 Jobprofiler for kontorfunktionærer ved Procesbevillingsnævnet

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Café Exit

Vedtægter for Foreningen Café Exit Vedtægter for Foreningen Café Exit Indledning Foreningen Café Exit blev oprettet i 2007 på initiativ af fængselspræster i Vestre Fængsel, repræsentanter fra Fangekoret i Vridsløselille Statsfængsel og

Læs mere

Vedtægter for Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening. 1. Sektionens navn er "Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening".

Vedtægter for Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening. 1. Sektionens navn er Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening. Vedtægter for Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening Navn og afgrænsning 1. Sektionens navn er "Universitetssektionen i Dansk Psykolog Forening". Stk. 2. Universitetssektionen er oprettet i medfør

Læs mere

Folketingets ombudsmands kompetence over for flygtningenævnet

Folketingets ombudsmands kompetence over for flygtningenævnet Folketingets ombudsmands kompetence over for flygtningenævnet Udtalt over for flygtningenævnet, at der efter min opfattelse ikke var tilstrækkelige holdepunkter for at antage, at det ved gennemførelsen

Læs mere

1. Navn 1.1 Foreningens navn er MeetDenmark Dansk Erhvervs- og Mødeturisme ( Foreningen )

1. Navn 1.1 Foreningens navn er MeetDenmark Dansk Erhvervs- og Mødeturisme ( Foreningen ) Vedtægter for foreningen MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme 1. Navn 1.1 Foreningens navn er MeetDenmark Dansk Erhvervs- og Mødeturisme ( Foreningen ) 2. Hjemsted 2.1 Foreningen har adresse og

Læs mere

Formiddagsmøde om momskompensationsordningen

Formiddagsmøde om momskompensationsordningen Formiddagsmøde om momskompensationsordningen Robert Hinnerskov, Isobro Morten Espenhain Bunch, Deloitte Jesper Rasmussen, Deloitte Christian Dalmose Pedersen, Deloitte 20. maj 2014 Program 9:00-9:30 Morgenmad

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere