Mødenotat 27. maj 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødenotat 27. maj 2014"

Transkript

1 Mødenotat 27. maj 2014 Sagsnr.: mn_m17_ SAG : Vinterudvalget (VU) EMNE : Møde nr. 17 TIDSPUNKT : Tirsdag den 27. maj 2014, kl STED : Vejdirektoratet, Aalborg DELTAGERE : Freddy Knudsen (FEK), formand Vejdirektoratet Holger C. Duus (HCDU) Sønderborg Kommune Ulla Milling (ULMI) Vejdirektoratet Jørgen Veisig (JVEI) Faxe Kommune Carsten Degnemark Larsen (CDL) Odense Kommune Per Attrup (PEA) Sund & Bælt Torben Strunge Pedersen (TSP) DMI Henrik Nygaard (HNy), sekretær Henrik Nygaard FRI AFBUD : Peter Dalsgaard (PD) Herning Kommune Kim Barup Jansen (KBJA) Vejdirektoratet REFERENT : HNy NÆSTE MØDER : Møde nr. 18: Møde nr. 19: Torsdag den 18. september 2014 kl til 15.00, hos A/S Storebælt, Korsør Torsdag den 11. december 2014 kl , hos Vejdirektoratet, København Punkt Aktion Godkendelse af mødenotat nr. 16 Mødenotatet blev godkendt uden bemærkninger. Opfølgningspunkter blev efterfølgende behandlet under de enkelte emner. Dog: Vedr Vinterman: Dam Holme Telefon: hny@hnygaard.dk CVR nr Stenløse Telefax:

2 Side 2 Ensretning GPS data, punkt 1..4: Der arbejdes hen imod anvendelse af eksisterende GPS- og vejdata, men det er ikke muligt for nærværende. Vedr Vejregler for vintertjeneste Vedr. organisering af Vinterudvalgets vejregelarbejde: Det er nu klarlagt, at udvalget i Vejregelregi udgør en selvstændig vejregelgruppe, parallelt med D.11 Drift af vejens arealer, og således ikke under denne DIMS (De-Icing Manegement System) Se under punkt Vejforum Fællesudbud: Målestationer Mulighed for at gentage fællesudbud fra 2011 blev drøftet. Der var fra kommunerne og Sund & Bælt enighed i, at det var fint hvis vejbestyrelserne selv kan vælge deltagelse eller ej. Der kan være fordele ved begge modeller. På netværksmøder har flere kommuner ligeledes stillet sig positive til deltagelse. Vejdirektoratet sætter derfor arbejdet med fællesudbud med fælles krav (med udgangspunkt i CEN-arbejde) i værk over sommeren. FEK Grundejerpligt ved adgangsbegrænsning Afgørelse af klage mod Randers Kommune, ved udtalelse af Vejdirektoratet af 11. september 2013, ligger fast. Vejbestyrelsen kan således ikke pålægge grundejerne pligt til snerydning m.m., hvor der ikke er etableret adgang til vejen. Dette har store konsekvenser for vejbestyrelserne. Holger Duus orienterede således om aktuel sag fra Sønderborg, som kommunen har tænkt sig at føre videre. De kommunale repræsentanterne forfølger sagen via KL. Status for arbejdet med den nye vejlov er således, at afsnit om vintervedligeholdelse tidligst får virkning fra vinteren 2015/16. Af nuværende udkast er afsnit om adgangsbegrænsning udgået (Lov om vintervedligeholdelse..., 6, stk. 1 og 2), hvorfor ovenstående problematik forventeligt begrænser sig til kommende vinter. Udover en generel modernisering af teksten i lovforslaget, konstaterer Vinterudvalget bl.a. følgende ændringer i indholdet ( henviser til den nye vejlov hhv. den nuværende lov om vintervedligeholdelse og renholdelse i kursiv):

3 Side 3 Ad 61, stk. 3: Undtagelse fra vejmyndighedens pligt til snerydning eller glatførebekæmpelse (Stenløsedom indarbejdet) på konkrete vejstrækninger tidligere enkelte vejstrækninger for snerydning ( 2, stk. 3). Ad 61, stk. 5: Nu offentlige veje i landzone, tidligere uden for byer og bymæssig bebyggelse. Sidstnævnte betegnelse fremgår stadig ved beskrivelse af grundejernes forpligtelser. Ved arbejdet med revision af paradigme for regulativ, vil Vinterudvalget indarbejde liste med definitioner til hjælp for forståelsen (byzone, landzone, sommerhusområder m.v.). Dette gælder dog ikke for offentlige veje i nærmere afgrænsede områder i landzone, hvor kommunalbestyrelsen har bestemt, at de private fællesveje skal administreres efter byreglerne i lov om private fællesveje. Dette nye afsnit er en konsekvens af Lov om private fællesveje fra Ad 61, stk. 6: Vejbestyrelsens retningslinjer skal offentliggøres og være offentligt tilgængelige (gælder også grundejerpligter, 63, stk. 5). VD- JUR bekræfter, at offentliggørelse på vejbestyrelsens hjemmeside er tilstrækkeligt. Ad 66: Træffe foranstaltninger straks efter førets indtræden, tidligere snarest ( 12, stk. 1), således en stramning. Ad 67:»grøfter, rendestene,«og»rørgennemløb og udløbsrender«, udgik af Lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, ved vedtagelse af Lov om private fællesveje (jf. 104, stk. 6, i lov nr af 21/12/2010). Nu er de med igen ( 67, 4). Drøftes med VD-JUR. I forbindelse med færdiggørelse af paradigme for regulativ inddrages VD-JUR, der endvidere har bekræftet, at øvrige tekstændringer/omformuleringer ikke har principielle indholdsmæssig betydning Ad hoc-grupper status og fremdrift: Vinterman FEK gennemgik status ud fra vedlagte præsentation.

4 Side 4 Der er afholdt Vintermanseminar 8. maj HedeDanmark benytter nu Vinterman, hvilket har været til alles tilfredshed. Det har betydet øget indtægt til arbejdet, men har dog samtidigt medført en forsinkelse i forhold til handlingsplanen. DUG/VejVejr TSP gennemgik status for arbejdet med de højest prioriterede områder, herunder: Bedre kortgrundlag: Der arbejdes på at skifte til et kortgrundlag der bedre kan anvendes når der zoomes ind. Det nuværende kortgrundlag er hurtigt og effektivt når det anvendes som oversigtskort, men der er ønsker om bedre kvalitet ved zoom. Webkameraer - ændret funktionalitet: Den ændrede funktionalitet med farver og valgboks har medført supplerende ønsker om ændringer (valgboks skal blive stående til den aktivt lukkes) og nye funktionaliteter. Relevans og kvalitet af visse parametre: VejVejr arbejder med alle parametre der kommer ind i systemet via målestationer. Nogle af disse parametre er beregnede og andre er tilnærmelser. Der er et ønske om at få fjernet visse parametre helt eller midlertidigt, når forudsætningerne for målingens kvalitet ikke er til stede. Specielt drejer det sig om vejresistans, vandhindetykkelse og frysepunktstemperatur. Vind på broer: Der arbejdes på forbedring af vindprognoser ved anvendelse af lokal modellering, hvor der tages hensyn til de lokale forhold. Nedbørsgrænser: Det undersøges om den nedre grænse for nedbør bør ændres for at sikre, at længerevarende periode med let nedbør fremgår af VejVejr. Dataopsamling på backupserver: Der er uoverensstemmelse mellem antal observationer der opsamles på backupserver i Aalborg i forhold til serveren hos DMI. Fejl er lokaliseret i Aalborg. Udskiftning af kodeord: Alle brugere skal skifte kodeord forud for kommende sæson for at begrænse misbrug. Forventes foretaget medio september 2014.

5 Side 5 Endelig er der ønsker om indarbejdelse af kortmateriale med angivelse af fygningsrisiko (med topologi). DUG undersøger om dette er muligt. Vinterinformation Udvikling i meldinger fra de kommunale vejbestyrelser blev gennemgået. Generelt er der tales om en meget positiv udvikling og det er nu kun ganske få kommuner der ikke melder. Statistikker flyttes fra vintertrafik.dk til vejsektoren.dk under Vinter (klik her). Det er ønsket, at der etableres en tablet-version til næste sæson. Dette, samt udgave til Windows Phone, er dog ikke kun er et vintertrafik-spørgsmål, men et generelt problem, der omfatter alle de app s, som Vejdirektoratets Trafikledelsesafdelingen præsenterer. Der arbejdes med øget strategisk fokus, med udgangspunkt i "Trafikanten i centrum". Fx mht. forbedrede meldinger, eksempelvis kan grønne veje (normalt føre efter årstiden) godt betyde glatte veje. Nye definitioner overvejes således. Strategi og økonomi: Nøgletal: Der har været afholdt informationsmøder 3 steder i landet med kommuner, der har vist sig interesserede i at deltage. Det kniber dog med indsendelsen af nøgletal fra kommunerne som har deltaget i disse møder, og der er for nærværende kun modtaget svar fra en lille håndfuld kommuner. Regulativ: Freddy Knudsen orienterede om modtagelsen af arbejdet med nyt paradigme efter præsentation på vinternetværksmøder. De 4 vintervejklasser blev generelt godt modtaget; dog blev der bemærket stor forskel på klasse 2 og 3. Én kommune kan eksempelvis ikke leve op til indsats mellem kl. 5 til 22, da de stopper kl. 18. Dette betyder, at alle deres veje skal placeres i klasse 3, hvilket er uhensigtsmæssigt. Denne kommune vil således ikke benytte de foreslåede vintervejklasser. Spørgsmålet tages op i ad hoc-gruppen. Ellers var der kun positive tilbagemeldinger, fx var der stor opbakning til anvendelse af farver for de enkelte klasser. Vedr. den kommende vejlov - der ligger til grund for det reviderede regulativ - henvises til punkt

6 Side 6 Ad hoc-gruppen forventer at have endelig udkast til paradigme klar til september/oktober Herefter udarbejdes tilhørende tjekliste med evt. vejledning. Uddannelse Første møde afholdt i går den 26. maj, med deltagere der har meldt sig på netværksmøderne. Formålet er at etablere fælles uddannelse for chauffører i den statslige hhv. kommunale vintertjeneste, med udgangspunkt i de tilsvarende kurser afholdt af Vejdirektoratet i 2013, med tilhørende materiale. Uddannelsen skal dækkes af Undervisningsministeriets eksisterende uddannelsesmål for vintertjeneste (grundlæggende hhv. ajourførende snerydning og glatførebekæmpelse på vejbaner hhv. stier og fortove), Ligeledes skal kurserne indgå som valgfri moduler i den lovpligtige efteruddannelse for chauffører. Der afholdes forsøgskurser forud for sæsonen 2014/15 specielt henvendt mod kommunal vintertjeneste på kørebaner, lastbiler såvel som traktorer. Efter evaluering af disse planlægges kurser for stier til 2015, hvorefter alle kurser forventes udbudt forud for vinteren 2015/2016 Udkast til kommissorium fremsendes til næste møde i Vinterudvalget. Det er afgørende for uddannelsens succes, at de tilknyttede undervisere også fremadrettet har de nødvendige faglige kvalifikationer og erfaring, hvilket ad hoc-gruppen er meget opmærksom på. Planlægning Arbejdet med udarbejdelse af Vejledning for planlæggelse af vinterdrift skrider godt frem. Grundstenen i vejledningen udgøres af et årshjul for alle aktiviteter i vintertjeneste, med oversigt med aktivitetspunkter, og kort vejledning eller links hertil. Vejledningen skal indgå som vejregel, og udkast hertil forventes fremsendt til Vinterudvalgets kommentarer inden sommer, således at den kan fremsendes til vejreglerne efteråret Vinterudvalget påpegede, at det vigtigt med vedligehold af materiel indgår årshjulet, ad hoc-gruppen er opmærksom på dette. Sprederudvikling Vedr. varmtvandsspreder fra Falköping: Rapporter er tilgængelige om ønsket. Kørsel med andre tømidler på cykelstier, der holder længere, te-

7 Side 7 stes i tømiddelgruppen. Det skal bl.a. undersøges hvad konsekvenserne er for materiellet ved anvendelse af alternative tømidler. Det undersøges om man i NordFou kan indgå samarbejde om test, bl.a. om spredehastighedens betydning. Plove Gruppen har indledningsvis defineret en række emner, som det kunne være hensigtsmæssigt at beskæftige sig med, her i blandt: Slitage på plovskær/-typer Skærvinkler og hastigheder Plovudformning (konstruktion), funktionalitet og bredde Støj og vibrationer Betjening og montage m.m. Der arbejdes videre ud fra følgende overordnede handlingsplan: 1. Litteraturstudie 2. Erfaringsindsamling (DK/N/S/Leverandører) 3. Egne test 4. Afrapportering Gruppen vil arbejde videre med litteraturstudier mv., samt prioritering af opgaverne til næste møde i Vinterudvalget. Tømidler Arbejdet er blevet noget forsinket, som konsekvens af, at flere tømidler skulle testes, ligesom der har været problemer ved anvendelse af "karrusellen" på Bygholm. Første udkast, der var planlagt færdiggjort til sommeren 2014, er således udsat et halvt år. CMA s smeltekapacitet har vist sig væsentlig mindre end NaCl ved 4 C. Der er indsamlet store mængder data, men undersøgelse vedr. trafikpåvirkning (karrusel) udestår, jf. ovenfor. Forhold vedr. tømidler aggressivitet udestår. Den nuværende viden skal klarlægges, inden der evt. igangsættes forsøg. Rådgiver høres (fx Rambøll), ligesom det tages op med VD-BRO. PEA FEK Vinterudvalget er enig i, at få kortsluttet udeståender nu, således at der kan foreligge et udkast ultimo 2014.

8 Side Vejregler for vintertjeneste Kommende hæfter vedr. vintertjeneste blev drøftet med udgangspunkt i fremsendte dokument "Vejregler og vintertjeneste" Udbudsforskrifter for vintertjeneste: Udover det anførte forslag til medlemmer bør deltagelse fra entreprenørorganisation overvejes (fx DTL). Vejdirektoratet indkalder til første møde. Frist. 1. dec FEK Planlægning: Se ovenfor 17.06, Planlægning. Hæftet erstatter Håndbog for drift af veje og stier, for så vidt angår vintertjeneste. Tømidler: Se ovenfor 17.06, Tømidler. Udbudsforskrift igangsættes efterfølgende. Paradigme for regulativ: Se ovenfor 17.06, Strategi og økonomi, Regulativ Indretning af salthaller: Revideret i 2012, hviler for nu. Tilsyn: Udsendt januar 2014, hviler. Indkøb materiel: Udbudsforskrift drøftes når testmetoden på Bygholm er helt klar til brug Vejforum 2014 Følgende oplæg til program blev vedtaget til videre bearbejdning under overskriften "Hvordan sikrer vi en mere effektiv vinterservice i fremtiden?" Regulativ (service, strategisk vejnet) Tømiddelhåndbog, hvordan virker salt og hvad betyder trafikken? DIMS (De-Icing Management System) Vedr. sidstnævnte præsenterede Freddy Knudsen tankerne om et system til bedre udnyttelse af eksisterende viden. Formålet med DIMS er således grundlæggende, at kombinere den eksisterende viden fra en række forskellige projekter for bedre at kunne udnytte viden i praksis til at dosere så korrekt som muligt på statsog kommunevejene.

9 Side Netværksmøder, maj 2014 Årets første netværksmøder afholdes p.t. Det er et godt forum til udbredelse af aktiviteter og viden fra Vinterudvalget m.m. Der er i dag 12 politikredse i Danmark. Få kommuner skal rykke netværk for at få overensstemmelse mellem netværksområder og (typisk) 2 politikredse, hvilket vil være hensigtsmæssigt for politiets deltagelse. Ved tilslutning rykkes de aktuelle kommuner netværk, så det passer med politikredse. Rigspoliti kontaktes i givet fald Orientering fra Vejdirektoratet Vinteranalyse: Efter de sidste hårde vintre var der i Vejdirektoratets vintertjeneste merforbrug på over 443 mio. kr. De 120 mio. kr. er bevilliget, det resterende udestår (323 mio. kr.). Der skal derfor gennemføres en analyse af Vejdirektoratets vintertjeneste, der overordnet skal indeholde elementerne i vintertjenesten og beskrive besparelsespotentialer (fra serviceniveauer og strategi til udførelsen). Direktoratet er p.t. i tæt dialog med ministeriet om gennemførelse af analysen. Ny afdelingsleder: Kim Barup Jansen er udtrådt af Vinterudvalget, grundet ny stilling i Vejdirektoratet. Hans afløser er Peter Risegaard Jakobsen der tiltræder i juni. Peter kommer fra Hjørring Kommune, hvor han var miljøchef, og har tidligere bl.a. været i Nordjyllands Amt. Det forventes at Peter indtræder i Vinterudvalget. Udbud - igangværende: Indkøb af vejsalt: Leverandør har ansvaret for lager på VD-pladser, og har således pligt til, at der altid er salt på pladserne. Indkøb af vintermateriel: Der er lagt større vægt på vintermateriellets funktionalitet ved dette udbud Orientering fra kommunerne hhv. Sund & Bælt Faxe Kommune: Der gennemføres udbud af vintertjeneste i 2014, løbetid 4 + 2

10 Side 10 år. Der konkurreres alene på timepris, beredskabshonorar er således fastsat af kommunen. Tilbudsgiver med laveste timepris indenfor de enkelte kategorier anvendes mest. Indkøb af plove pågår ligeledes. Sønderborg Kommune: Har anvendt Villeton-plove i denne vinter, med gode resultater ved begrænset sne. Omvendt finder kommunen, at den har svært ved at komme af med sneen ved store mængder. Odense Kommune: Også her gennemføres udbud i år. Kommunen har optimeret ruterne, kommer evt. til at medføre efterfølgende justeringer. Man har indkøbt salt på SKI-aftale: Der er derfor indkøbt stensalt, hvilket har givet lidt problemer med blandeanlæg pga urenheder. Storebæltsforbindelsen: Her afholdes udbud næste år, forud for vinteren 2015/ Eventuelt Der forventes afholdt NVF-seminar 2015 i Danmark. Det er nu 3 år siden sidst så det er nu Danmarks tur. Der arbejdes med programforslag, drøftes på næste møde i udvalget.

11 Vinterman Status pr. 27. maj 2014 Status for sæsonen SIDE 2 Brugerseminar afholdt 8. maj Apps er populære - Der arbejdes videre med serviceniveau kort Dataopsamlingen har givet store kvaler. Faldt dog nogenlunde på plads i starten af februar med introduktion af en ekstra server HedeDanmark kom til at køre med fakturering gennem Vinterman Vi håber på at se ISS som kunde 1

12 Igangværende projekter SIDE 3 Dataopsamling fra ældre Nido og Falköping spredere kan slutte til nytår, da software kun kan køre på XP, som forbydes hos VD. Der kigges efter alternative e løsninger hvis det kan ske til en rimelig pris Rekursive aktiviteter er indført, således at f.eks. en græsklipper kan dokumenteres og afregnes via faktura grundlag uden at Vinterman kræver betjening Pristalsregulering er ved at blive indført. De væsentligste pristal fra Danmarks Statistik er indlagt således at man ikke selv skal bestemme fremskrivningsprocenter i Udkaldsrapporten er stort set på plads og finpudses pt. i samarbejde med Københavns kommune Ny Vinterman præsentation på vd.dk er på vej Kurser afholdes medio juni Apps SIDE 4 Chauffør app en belastningstestes i juni med samtlige HedeDanmarks medarbejdere med en smartphone og lidt vinterkontakt kaldes ud samtidig København bidrager til en tilsynsapp, hvor der introduceres: - Rutekort med information om aktiviteter - Sager med tilknyttede billeder Test med billeder og kort er i gang og grundlæggende indhold er fastlagt Der er ønsker om flere apps, bl.a. en vintervagt udkaldsapp, men dette udsættes 2

13 Vinterinformationsgruppen Status pr. 25. maj SIDE 6 10 kommuner melder ikke: 3 er små øer (hvide) 4 melder ikke (hvide) 3 vil måske (gule) I forhold til sidste sæson: Flere melder (Nordfyn, Herlev, Solrød) Generelt meldes mere 3

14 Vintertrafik nyheder Nyt i marts 2014: Beredskabsperiode Link til serviceniveau Rykk v. udløb Vinterstatistikkerne flytter ind under VINTER på nettet Vintertrafik App I drift oktober 2013 Blevet hurtigere/bedre i design i sæsonen ipad-venlig udgave til næste sæson Nyt kort i 2015 til Trafikinfo & Vintertrafik 4

Mødenotat 3. juni 2014

Mødenotat 3. juni 2014 Mødenotat 3. juni 2014 Sagsnr.: 06.016 mn1_udd_140603 SAG : Vinterudvalget (VU) Uddannelse af chauffører EMNE : Møde nr. 1 TIDSPUNKT : Mandag den 26. maj 2014, kl. 10.00-14.00 STED : Scandic, Odense DELTAGERE

Læs mere

Mødenotat 26. september 2014

Mødenotat 26. september 2014 Mødenotat 26. september 2014 Sagsnr.: 06.008 mn_m18_140926 SAG : Vinterudvalget (VU) EMNE : Møde nr. 18 TIDSPUNKT : Torsdag den 18. september 2014 kl. 10.00 til 15.00 STED : A/S Storebælt, Korsør DELTAGERE

Læs mere

Mødenotat 4. december 2011

Mødenotat 4. december 2011 Mødenotat 4. december 2011 Sagsnr.: 06.010 mn_m6_sø_111204 SAG : Vinterudvalgets (VU) ad hoc-gruppe for Strategi og økonomi EMNE : Møde nr. 6 TIDSPUNKT : Mandag den 21. november 2011, kl. 9.30 til 14.00

Læs mere

Mødenotat 19. august 2014

Mødenotat 19. august 2014 Mødenotat 19. august 2014 Sagsnr.: 06.016 mn3_udd_140824 SAG : Vinterudvalget (VU) Uddannelsesgruppen EMNE : Møde nr. 3 TIDSPUNKT : Tirsdag den 19. august 2014, kl. 10.00-14.00 STED : Hotel Opus, Horsens

Læs mere

Sønderborg Kommune, Rådhuset, Lokale 360, Rådhustorvet 10, Sønderborg

Sønderborg Kommune, Rådhuset, Lokale 360, Rådhustorvet 10, Sønderborg Dato 12. november 2015 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Dokument 13/19060-5 Side 1/10 Referat Emne Vinterudvalget - Møde nr. 21 Tidspunkt Mandag den 14. september 2015 kl.

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ

Vinter- og renholdelsesregulativ Vinter- og renholdelsesregulativ 1. Alment I henhold til "Lov om offentlige veje, 62, har kommunen pligt til at sørge for snerydning, at træffe foranstaltning mod glat føre og at sørge for renholdelse

Læs mere

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev.

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev. nordfyns kommune September 2007 Rev. november 2013 REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE Sidel Side 2 nord Fyns kommune Indholdsfortegnelse: 1. Indledning

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG -STIER MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Kommunens pligter Offentlige veje og stier mv., der administreres af kommunen...4 2.1 Snerydning...4

Læs mere

Regulativ. For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune

Regulativ. For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Oktober 2015 Indholdsfortegnelse: 1. Alment... 3 2. Kommunens pligter Kommuneveje og offentlige stier mv.,

Læs mere

Referat fra DUG-møde nr. 46, afholdt mandag den 8. september 2014 hos Odense kommune.

Referat fra DUG-møde nr. 46, afholdt mandag den 8. september 2014 hos Odense kommune. Referat fra DUG-møde nr. 46, afholdt mandag den 8. september 2014 hos Odense kommune. Deltagere: Jette B. Sørensen (JBS) Skive kommune Carsten D. Larsen (CDL) Odense kommune Peter Munch (PM) Lejre kommune

Læs mere

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 66 afholdes tirsdag den 25. august kl. 9.30-15.00 hos Randers kommune

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 66 afholdes tirsdag den 25. august kl. 9.30-15.00 hos Randers kommune Dato 20. maj 2015 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 15/07924-2 Side 1/7 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 65 Tidspunkt Torsdag den 7. maj 2015 kl. 8.30 13.00

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE September 2007 REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i NORDFYNS KOMMUNE Vinteren 2007/2008 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Vintervedligeholdelse offentlige

Læs mere

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune 1 Indhold 1. Indledning og lovgivning...3 2. Opdeling af det kommunale vejnet...4 3. Servicemål for vintertjeneste

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015 VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune Regulativ august 2015 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune 1 1. Indledning...3 2. Kommunale veje, stier og pladser...3 3. Kommunens opgaver...3 4. Grundejernes forpligtelser...5 5.

Læs mere

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser 1. Indledning side 3 2. Vintertjeneste for offentlige veje og stier side 4 2.1. Aalborg Kommunes forpligtigelser ved vintervedligeholdelse

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 Indhold Indledning... 3 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier m.m.... 4 2. Vintervejklasser... 4 3. Prioritering

Læs mere

OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE Indholdsfortegnelse: Indledning... side 1. Generelle

Læs mere

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær Dato 10. december 2016 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 16/16182-2 Side 1/6 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 70 Tidspunkt Fredag den 24. august 2016 kl. 9.30

Læs mere

Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Fraværende Karina Nissen (KSN) Aalborg kommune

Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Fraværende Karina Nissen (KSN) Aalborg kommune Dato 17. maj 2018 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 18/07613-2 Side 1/6 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 77 Tidspunkt Onsdag den 9. maj 2018 kl. 9.00 13.00

Læs mere

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 1 - VINTER REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 2-19. juni 2007 VINTERUDVALGET FORORD Som følge af kommunalreformen har Vinterudvalget

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Indholdsfortegnelse 1 ALMENT...3 1 Kommunens pligter kommuneveje og offentlige stier

Læs mere

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune 1 1. januar 2013 Indhold 1. Indledning... 3 2. Kommunale veje... 4 2.1 Snerydning... 4 2.2 Bekæmpelse af glat føre... 5 2.3 Renholdelse...

Læs mere

VINTERUDVALGET. Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007

VINTERUDVALGET. Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007 Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 293 Offentligt VINTERUDVALGET Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007 20. april 2005 VINTERUDVALGET Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra DUG-møde nr. 44, afholdt mandag den 20. januar 2014 hos VD.

Referat fra DUG-møde nr. 44, afholdt mandag den 20. januar 2014 hos VD. Referat fra DUG-møde nr. 44, afholdt mandag den 20. januar 2014 hos VD. Deltagere: Freddy Knudsen (FEK) VD Henrik Baad () VD Jette B. Sørensen (JBS) Skive kommune Carsten D. Larsen (CDL) Odense kommune

Læs mere

Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Maibritt Hviid Jensen (MHJ) Randers Kommune

Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Maibritt Hviid Jensen (MHJ) Randers Kommune Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen møde nr. 62 Tid Onsdag den 27. august 2014. kl. 10.00 15.30 Sted i København, mødelokale 2 Deltagere Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Maibritt Hviid

Læs mere

Vinter- og Renholdelsesregulativ. Vallensbæk Kommune September 2016

Vinter- og Renholdelsesregulativ. Vallensbæk Kommune September 2016 Vinter- og Renholdelsesregulativ Vallensbæk Kommune September 2016 1 Indholdsfortegnelse 1 Alment side 3 2 Kommunens pligter side 4 3 Grundejernes pligter, offentlige veje og stier side 5 4 Grundejernes

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse Indholdsfortegnelse LOVGRUNDLAG:... 3 I. OFFENTLIGE VEJE OG STIER.... 3 A. SNERYDNING... 3 Vejbestyrelsens opgaver... 3 Grundejernes forpligtelser....

Læs mere

Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser September 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje, stier mv.... 3 2.1 Snerydning...

Læs mere

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regler for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, for de af Tårnby Kommunalbestyrelse bestyrede veje, stier og pladser, samt de i Tårnby

Læs mere

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Dato 05/05-2011 Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Indhold Borgerhenvendelser...3...3...3 Økonomi...4...4...4 Udførelse...5...5...5 Salt / grus...6...6...6 Materiel...7...7...7 Borgerhenvendelser Svendborg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... side Snerydning offentlig vej.. side Kommunens forpligtelser side 3

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... side Snerydning offentlig vej.. side Kommunens forpligtelser side 3 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... side 2 2. Snerydning offentlig vej.. side 3 2.1 Kommunens forpligtelser side 3 2.2 Grundejernes forpligtelser... side 4 3. Glatførebekæmpelse offentlig vej... side

Læs mere

REGULATIV. for. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Mariagerfjord Kommune.

REGULATIV. for. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Mariagerfjord Kommune. REGULATIV for Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Mariagerfjord Kommune. Maj 2015 Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje, stier mv....

Læs mere

Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune

Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Oktober 2017 Indholdsfortegnelse: 1. Alment... 3 2. Kommunens pligter Kommuneveje og offentlige stier mv.,

Læs mere

Mødenotat 1. februar 2014

Mødenotat 1. februar 2014 Mødenotat 1. februar 2014 Sagsnr.: 06.008 mn_m16_140116 SAG : Vinterudvalget (VU) EMNE : Møde nr. 16 TIDSPUNKT : Torsdag den 16. januar 2014, kl. 10.00-14.00 STED : Vejdirektoratet, København DELTAGERE

Læs mere

Veje, stier og pladser i Faxe Kommune er opdelt i 4 vintervejklasser, (I til IV) hhv. 2 vinterstiklasser (I til II).

Veje, stier og pladser i Faxe Kommune er opdelt i 4 vintervejklasser, (I til IV) hhv. 2 vinterstiklasser (I til II). REGULATIV OM VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE I FAXE KOMMUNE 1. Indledning I henhold til lovbekendtgørelse nr. 391 af 22. maj 2008, lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje(vintervedligeholdelsesloven),

Læs mere

Vintertrafik. Vintertjeneste på statens veje Udvikling, planlægning og udførelse

Vintertrafik. Vintertjeneste på statens veje Udvikling, planlægning og udførelse Vintertrafik Vintertjeneste på statens veje Udvikling, planlægning og udførelse Vintertrafik Vejdirektoratet har ansvaret for statsvejene, som er det overordnede vejnet, det vil sige motorveje og en række

Læs mere

[Dokumenttitel] Regulativ for vintervedligeholdese og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser. Søren Toft Mahler [Dato]

[Dokumenttitel] Regulativ for vintervedligeholdese og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser. Søren Toft Mahler [Dato] Gældende for 2015 og 2016 Regulativ for vintervedligeholdese og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser Køge Kommune [Dokumenttitel] [Dokumentets undertitel] Søren Toft Mahler [Dato] Køge Kommune

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE

VINTERVEDLIGEHOLDELSE REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE OG STIER I FREDERIKSSUND KOMMUNES Dette regulativ træder i kraft den 31. oktober 2007. 1. Udgave Vedtaget af Frederikssund Byråd 30. september

Læs mere

Vintervedligeholdelse og renholdelse. Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013

Vintervedligeholdelse og renholdelse. Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 Vinterregulativ Rudersdal Kommune 2013 Som vejmyndighed kan Rudersdal Kommune fastsætte mere specifikke

Læs mere

NVF Island Dataopsamling/tracking og GPS-styring i Norden 11. juni 2014

NVF Island Dataopsamling/tracking og GPS-styring i Norden 11. juni 2014 NVF Island Dataopsamling/tracking og GPS-styring i Norden 11. juni 2014 Agenda Dataopsamling/tracking i vintertjenesten Baggrund Typer af dataopsamling Anvendelse Udfordringer GPS Styring Anvendelse Udfordringer

Læs mere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Udgave 1.2 15. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Vintertjeneste på kørebaner og cykelstier

Læs mere

Opgaver og referencer pr. 1. maj 2009: OPGAVER UDFØRT I 2007 til 2009: Klient: Opgave: Periode: Kontakt: Vejdirektoratet Driftsområdet

Opgaver og referencer pr. 1. maj 2009: OPGAVER UDFØRT I 2007 til 2009: Klient: Opgave: Periode: Kontakt: Vejdirektoratet Driftsområdet : OPGAVER UDFØRT I 2007 til 2009: Driftsområdet Vordingborg Kommune Vejadministration Fredensborg Kommune Plan og Trafik Slagelse Kommune Drift og Anlæg Udbud af Servicering af vintermateriel Opgaven omfatter

Læs mere

Vinterseminar 23 24. april 2015

Vinterseminar 23 24. april 2015 Vinterseminar 23 24. april 2015 Cyklisterne og deres forventninger til vintertjeneste på cykelstier i Aarhus. 323.000 indbyggere 1350 km kommuneveje 700 km private fællesveje 700 km stier Hovedoverskrifter

Læs mere

DIMS De-Icing Management System. 24. April 2015 Freddy Knudsen

DIMS De-Icing Management System. 24. April 2015 Freddy Knudsen DIMS De-Icing Management System 24. April 2015 Freddy Knudsen Forskellige definitioner fundet på nettet: For kvinder: Varelageret hos Silvan For mænd: Lukkemekanismen i en bh For bilister: Den mindste

Læs mere

Referat fra DUG-møde nr. 38, afholdt 15. december 2011 hos VD i Kbh.

Referat fra DUG-møde nr. 38, afholdt 15. december 2011 hos VD i Kbh. Referat fra DUG-møde nr. 38, afholdt 15. december 2011 hos VD i Kbh. Deltagere: Jette B. Sørensen (JBS) Skive kommune Carsten D. Larsen (CDL) Odense kommune Peter Munch (PEMU) Lejre kommune Torben S. Pedersen

Læs mere

Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik

Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik 2014-15 8 kommuner melder ikke: 3 er små øer (hvide) 3 melder ikke (hvide) 2 vil måske (gule) I forhold til sidste sæson: 2 flere melder Der meldes pænt SIDE

Læs mere

Vinterman. Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2018

Vinterman. Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2018 Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2018 9. februar 2018 Indholdsfortegnelse Side 1. Projekter i 2018... 1 1.1. Sikker drift... 1 1.2. Vinterman apps... 1 1.3. Selvfakturering hos kommunerne...

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Kommune Teknik København Vejservice København

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Kommune Teknik København Vejservice København DATO : 14. november 2005 TIL : Bygge- og Teknikudvalget FRA : Direktør Ole Bach og direktør Pernille Andersen VEDR. : Status for forberedelserne til vintertjenesten 2005/06 Nærværende notat er i fællesskab

Læs mere

Vinterman seminar Ruteportal og chauffør-app

Vinterman seminar Ruteportal og chauffør-app Vinterman seminar Ruteportal og chauffør-app SIDE 2 2017: Indhold i Ruteportalen "Ja/Nej/ved ikke" svar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Aktuelle ruter X X X X X X X X X X X Gældende rutebeskrivelser, skitser mv.

Læs mere

REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser. 8. december 2015 Odense Kommune

REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser. 8. december 2015 Odense Kommune REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser 8. december 2015 Odense Kommune Regulativ for vintervedligehold og renhold Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1

Læs mere

Agnieszka Pawlowska-Andersen (APA) Torben Strunge Pedersen (TSP) Lau Larsen (LAU) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH)

Agnieszka Pawlowska-Andersen (APA) Torben Strunge Pedersen (TSP) Lau Larsen (LAU) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH) Dato 17. august 2015 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/6 Referat Emne DUG møde nr. 49 Tidspunkt Mandag den 17. august 2015 kl. 10.00 til 14.30 Sted Svendborg Kommune

Læs mere

Vintersæsonen

Vintersæsonen Vintersæsonen 2016-17 Indledning Dette notat indeholder en kort beskrivelse af vintervejret, aktivitetsniveauet samt de største begivenheder i sæsonen. Notatet er det første i en årligt tilbagevendende

Læs mere

Vinterman seminar Boltinggaard, 10. maj Freddy Knudsen

Vinterman seminar Boltinggaard, 10. maj Freddy Knudsen Vinterman seminar Boltinggaard, 10. maj 2017 Freddy Knudsen Velkommen til Boltinggaard Deltagere 34 kommuner To private entreprenører Tre leverandører DMI Vintervagten i Aalborg Trafikcenteret I alt ca.

Læs mere

Vinterman seminar Boltinggaard, 6. maj 2015. Freddy Knudsen

Vinterman seminar Boltinggaard, 6. maj 2015. Freddy Knudsen Vinterman seminar Boltinggaard, 6. maj 2015 Freddy Knudsen Vi er flyttet til Fyn Deltagere 35 kommuner To private entreprenører Fire leverandører Vintervagten i Aalborg I alt ca. 85 personer Udstilling

Læs mere

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. Vinterberedskab Beredskabsperiode 1. oktober-15. oktober og 15. april-31. april Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. 15. oktober-1.

Læs mere

Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013

Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 re Revideret november 2015 Vinterregulativ Rudersdal Kommune 2013 Som vejmyndighed kan Rudersdal Kommune

Læs mere

36,9 km nyt fortov 16,1 km ny sti

36,9 km nyt fortov 16,1 km ny sti 36,9 km nyt fortov 16,1 km ny sti 1 Jagten på det (u)brudte fortov 2 Hvornår kan grundejren pålægges at rydde sne? Før sep. 2013 - Tilgrænsende - Medmindre adgangsbegrænsning og ingen fysisk adgang Efter

Læs mere

Beslutningsreferat 11. april 2017

Beslutningsreferat 11. april 2017 Beslutningsreferat 11. april 2017 Beslref_PG_M4_170409.docx Sagsnr.: 01.037 Ref. Henrik Nygaard Mobil tlf. 20766582 E-mail: hny@hnygaard.dk SAG : VINTERUDVALGET (VU) Plovgruppen (PG) EMNE : Møde nr. 4

Læs mere

Vinterman. Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2015

Vinterman. Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2015 Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2015 9. marts 2015 Indholdsfortegnelse Side 1. Projekter i 2015... 1 1.1. Sikker drift... 1 1.2. Vinterman chauffør app... 1 1.3. Vinterman tilsynsapp

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Viborg Kommune. Gældende fra den 1. oktober 2015

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Viborg Kommune. Gældende fra den 1. oktober 2015 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Viborg Kommune Gældende fra den 1. oktober 2015 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN

Læs mere

Vinterregulativ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

Vinterregulativ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Vinterregulativ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Dette regulativ træder i kraft den 1. december 2016 og erstatter hidtil gældende regulativ. 1. Generelle bestemmelser

Læs mere

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således:

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således: Afsnit I Regulativet omfatter vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier, der i henhold til Trafikministeriets lovbekendtgørelse nr. 432 af 31. maj 1991 administreres af Ballerup Kommune, samt

Læs mere

Vinterman seminar Boltinggaard, 12. maj Freddy Knudsen

Vinterman seminar Boltinggaard, 12. maj Freddy Knudsen Vinterman seminar Boltinggaard, 12. maj 2016 Freddy Knudsen Velkommen til Boltinggaard Deltagere 36 kommuner To private entreprenører Fire leverandører DMI Vintervagten i Aalborg I alt ca. 100 personer

Læs mere

Resultater fra workshops under Vinterman brugerseminaret 8. maj 2014

Resultater fra workshops under Vinterman brugerseminaret 8. maj 2014 Resultater fra workshops under Vinterman brugerseminaret 8. maj 2014 Under de to workshops blev der stillet i alt 5 spørgsmål til de 12 grupper. Resultaterne herfra findes nedenfor Første kolonne er bordnummeret

Læs mere

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje I henhold til lov om offentlige vejes 62 og lov om private fællesveje 8, 23, 79 m.fl., fastsættes regler for vintervedligeholdelse og renholdelse

Læs mere

Vintertjeneste. Oktober 2015

Vintertjeneste. Oktober 2015 Vintertjeneste Oktober 2015 Vintertjeneste Vejdirektoratet benytter en lang række værktøjer til at optimere vintertjenesten på Statens vejnet. Disse værktøjer administreres og/eller udvikles internt i

Læs mere

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. Vinterberedskab Beredskabsperiode 1. oktober-15. oktober og 15. april-31. april Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. 15. oktober-1.

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser. og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser. og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser og pladser 1 Indhold 1 Alment... 3 2 Kommunens pligter kommuneveje og stier m.v.... 4 2.1 Snerydning... 4 2.2 Glatførebekæmpelse...

Læs mere

Tilbuds- og afregningsgrundlag

Tilbuds- og afregningsgrundlag Odense Kommune, Natur, Miljø og Trafik Tlf. 6613 1372 Tilbuds- og afregningsgrundlag Side 1 af 6 Tilbuds- og afregningsgrundlag INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GENERELT 2 2. RETNINGSLINIER VED ÆNDRING AF EN

Læs mere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere Udgave 1.3 21. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Grundejerens pligter kommuneveje og offentlige

Læs mere

SNERYDNING FOR GRUNDEJERE

SNERYDNING FOR GRUNDEJERE SNERYDNING FOR GRUNDEJERE I december 2014 blev en ny vejlov vedtaget, og herefter gælder nye regler om, hvad man som grundejer har pligt til at rydde, salte og gruse. Af Marianne Fromm Pedersen, KLA Personskade

Læs mere

Hvordan sikrer vi en mere effektiv vintertjeneste i fremtiden. Freddy Knudsen 4. december

Hvordan sikrer vi en mere effektiv vintertjeneste i fremtiden. Freddy Knudsen 4. december Hvordan sikrer vi en mere effektiv vintertjeneste i fremtiden Freddy Knudsen 4. december Doseringsinstruks 2014/15 Max. 15 ml Skema B Rev. 25 08 2014 Doserings valg Udkaldsårsag Kombi spreder (fugtsalt

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune redegør i udtalelse af 23. juni 2014 for indholdet af aftalen.

Lyngby-Taarbæk Kommune redegør i udtalelse af 23. juni 2014 for indholdet af aftalen. Dato 7. november 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/14172-2 Side 1/5 Lyngby-Taarbæk Kommunes serviceaftale vedrørende private fællesveje Statsforvaltningens

Læs mere

Vinterman seminar Boltinggaard, 8. maj Freddy Knudsen

Vinterman seminar Boltinggaard, 8. maj Freddy Knudsen Vinterman seminar Boltinggaard, 8. maj 2018 Freddy Knudsen Velkommen til Boltinggaard Deltagere 43 kommuner To entreprenører Fire leverandører Udstilling Epoke Stiholt Svenningsens Vintervagten i Aalborg

Læs mere

REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE RENHOLDELSE

REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE RENHOLDELSE Teknik- og Miljøforvaltningen Vej-, Park- og Forsyningsafdeling Dato: oktober 2007 REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE for de af kommunalbestyrelsen bestyrede veje og stier samt de i kommunen

Læs mere

Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse

Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse En grundejer kan kun pålægges at snerydde, glatførebekæmpe og renholde fortov eller sti, som ligger i ubrudt forlængelse

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV STATENS VEJE, STIER, SIDEANLÆG MV. 8. MARTS 2016 2 8. marts 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 VEJDIREKTORATETS PLIGTER STATSVEJE, -STIER, SIDEANLÆG MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse 7 2.3

Læs mere

VEJEN KOMMUMUNES VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VEJEN KOMMUMUNES VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV VEJEN KOMMUMUNES VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV 2015-2019 Forslag af 03-08-2015 til regulativ 2 2015-2019 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES

Læs mere

CENTER FOR PARK & VEJ juni Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Tilbuds- og afregningsgrundlag

CENTER FOR PARK & VEJ juni Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune. Tilbuds- og afregningsgrundlag FREDERIKSHAVN KOMMUNE SAG EMN-2017-00902 CENTER FOR PARK & VEJ juni 2017 Vintertjeneste i Frederikshavn Kommune 1. GENERELT et (TAG) angiver retningslinjer ved ændring af arbejdet, prisregulering og betaling.

Læs mere

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014 Love regler Reglerne er delt mellem flere ministerier og flere styrelser 5 love Vejloven Privatvejsloven Lov om naturbeskyttelse Lov om mark og vejfred Færdselsloven Teknik var traditionelt i Transportministeriet

Læs mere

NY STRUKTUR FOR VINTERTJENESTE KIM BARUP JANSEN

NY STRUKTUR FOR VINTERTJENESTE KIM BARUP JANSEN NY STRUKTUR FOR VEJDIREKTORATETS VINTERTJENESTE KIM BARUP JANSEN HVORFOR NY STRUKTUR FOR VINTER- TJENESTEN? Vejdirektoratet gennemførte i 2009 en organisationsændring under overskriften et enkelt og mere

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV IKAST BRANDE KOMMUNE 1. OKTOBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 3 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN 4 2.1 Snerydning 4 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Vinterregulativ for Viborg Kommune

Vinterregulativ for Viborg Kommune Vinterregulativ for Viborg Kommune Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser Gældende fra 1. oktober 2011 Indhold 1. Indledning...1 2. Kommuneveje, stier og pladser...2 2.1 Vejbestyrelsens forpligtigelser...2

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV DRIFT

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV DRIFT DRIFT REV. 09-11 2015 Svendborg Kommune 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 3 2. Vintertjeneste offentlige veje, stier mv. 3 2.1 Snerydning 3 2.1.1 Vejbestyrelsens

Læs mere

Ballerup Kommune. Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning. Vintertjeneste - Instruks Traktor. Februar 2016

Ballerup Kommune. Udbud af vintervedligeholdelse Snerydning. Vintertjeneste - Instruks Traktor. Februar 2016 Snerydning Vintertjeneste - Instruks Traktor Udgivelsesdato : 2 7. April 2016 Version : 1.0 Udarbejdet af : CLAW Kontrolleret af : MBF Godkendt af : LAG Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE B. INSTRUKS SNERYDNING

Læs mere