Mødenotat 1. februar 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødenotat 1. februar 2014"

Transkript

1 Mødenotat 1. februar 2014 Sagsnr.: mn_m16_ SAG : Vinterudvalget (VU) EMNE : Møde nr. 16 TIDSPUNKT : Torsdag den 16. januar 2014, kl STED : Vejdirektoratet, København DELTAGERE : Freddy Knudsen (FEK), formand Vejdirektoratet Kim Barup Jansen (KBJA) Vejdirektoratet Holger C. Duus (HCDU) Sønderborg Kommune Ulla Milling (ULMI) Vejdirektoratet Jørgen Veisig (JVEI) Faxe Kommune Peter Dalsgaard (PD) Herning Kommune Per Attrup (PEA) Sund & Bælt Torben Strunge Petersen (TSP) DMI Peter Johnsen (PJ), pkt Johnsen Consult Henrik Nygaard (HNy), sekretær Henrik Nygaard FRI AFBUD : Carsten Degnemark Larsen (CDL) Odense Kommune REFERENT : HNy NÆSTE MØDER : Møde nr. 17: Møde nr. 18: Møde nr. 19: Tirsdag den 27. maj 2014, kl til 15.00, hos Vejdirektoratet, Aalborg Torsdag den 18. september 2014 kl til 15.00, hos A/S Storebælt, Korsør Torsdag den 11. december 2014 kl. 9.30, hos Vejdirektoratet, København Punkt Godkendelse af mødenotat nr. 15 Mødenotatet blev godkendt uden bemærkninger. Opfølgningspunkter blev efterfølgende behandlet under de enkelte emner. Dam Holme Telefon: hny@hnygaard.dk CVR nr Stenløse Telefax:

2 Side Ad hoc-grupper status og fremdrift: Generelt: Handlingsplaner og rev. kommissorier Det indskærpes overfor undergrupper, at der årligt skal udarbejdes handlingsplan med budgetforslag, således at Vinterudvalget kan foretage en overordnet tildeling af midler. Forud for hvert møde i Vinterudvalget sendes status for arbejdet og forbrug til udvalgets orientering. HNy Endvidere bedes grupperne fremsende forslag til reviderede kommissorier til Vinterudvalgets godkendelse ved behov herfor. Vinterman Handlingsplan 2014 var udsendt inden mødet. Med udgangspunkt i denne samt præsentation vedlagt som bilag A (status pr. 15. januar 2014) gennemgik Freddy Knudsen status for gruppens arbejde. Dette gav anledning til følgende bemærkninger: 1.2 Vinterman chauffør app Som det fremgår af handlingsplan 2014 forventes denne at få en central rolle fremadrettet, efter afprøvning i denne sæson. Siden frigivelsen i november 2013 er der kørt ca. 450 ture til dato fra applikationen. 1.3 Andre vinterman app s Tilsynsrelaterede aktiviteter indberetning i forbindelse med tilsyn indgår efter ønske fra Københavns Kommune, der ligeledes afholder udgift på kr. til udvikling af dette. 1.4 GPS-styring Holger Duus gjorde opmærksom på, at der i div. systemer ligger en del GPS- og vejdata, og spurgte til, om det var muligt at eksporterer sådanne eksisterende data til Vintermans GPS-styring, således at man i vejbestyrelsen kunne spare opmåling og indtastning. Freddy Knudsen og andre mente ikke umiddelbart at det er muligt, men forslaget tages med til Vintermangruppen. FEK Ulla Milling gav udtryk for, at spørgsmålet bør tages et skridt videre, idet det er ønskeligt at alle vejinformationer fremover samles (fra eksempelvis vejarbejder til sprederoplysninger) i et system, som også kan anvendes fra tablets. 1.5 Dynamisk spredning Epoke har stillet afprøvning i udsigt i indeværende sæson. Projektet kobles sammen med tilsvarende vedr. restsaltningsmodel. Metoden forventes indledningsvis primært anvendt af Vejdirektoratet.

3 Side 3 Vinterudvalget godkendte med disse bemærkninger gruppens oplæg til handlingsplan Vinterman-årsmøde er fastlagt til afholdelse torsdag den 8. maj DUG/VejVejr Torben Strunge Petersen redegjorde for status for VejVejr. Der er frigivet 3 nye versioner til indeværende sæson: Version 9.01 forud for sæsonen, 9.02 i oktober og 9.03 i november. For ændringer i de enkelte versioner henvises til VejVejr status i DUG 20/1-2014, der er vedlagt som bilag B. Af denne fremgår ligeledes status for handlingsplanens 28 punkter. Der er til sæsonen kommet 6 nye glatføremålestationer til, og én er nedlagt. Der er gennemført 104 skyggeopmålinger, disse foretages ca. hvert 3. år ved behov. Ulla Milling gjorde opmærksom på, at brugere tidligere fik fremsendt nyt login (brugid pasword) hvert år, for at minimere misbrug. Dette bør genovervejes til næste sæson, idet der fortsat kendes til eksempler på misbrug. TSP Brugermøde afholdes torsdag 3. april 2014, i Middelfart. VejVejrMobil: Ny udgave kan nu også køre på Windows Phone 8. Vinterinformation FEK gennemgik status for Vinterinformation pr. 15. januar 2014 (vedlagt som bilag A). Nordfyn, Herlev og Solrød kommuner er nye meldende kommuner i 2013/2014. Alle kommuner orienteres om, at det nu er muligt at integrere Vintertrafik i kommunens egen hjemmeside. Vintertrafik App er udgivet, og har p.t. opnået ca downloads, hvilket er tilfredsstillende for en sæson der p.t. har været uden nævneværdig sne. Strategi og økonomi: Status Nøgletal Der er på baggrund af nye dataindsamlingsskemaer indhentet økonomital for Herning og Faxe kommuner, med et tilfredsstillende ensartet og sammenligneligt resultat. Materialet sendes derfor nu ud til 15 udvalgte kommuner, samt til de kommuner der er i de 2 ovennævnte kommuners nærmeste netværk, i alt ca. 25.

4 Side 4 Der afholdes i den nærmeste fremtid orienteringsmøder for de pågældende kommuner, på hvilke Jørgen Veisig og Peter Dalsgaard deltager sammen med Freddy Knudsen og Josef Josefsen. Status Regulativ Revision af Paradigme for vinter- og renholdelsesregulativ pågår. Udkast med en lettere ændret struktur blev drøftet på gruppens møde den 10. januar Væsentligst opereres der nu med 4 vintervejklasser i stedet for som tidligere med 6. Der udestår herefter: Sprogmodernisereringer af de mere svært tilgængelige afsnit Supplering med domspraksis hvor hensigtsmæssigt Tilpasning under hensyntagen til den nye privatvejslov Revision af afsnit om renhold Dokumentet forventes færdiggjort til gruppens næste møde den 9. april 2014, hvorefter til fremsendes til VD-JUR for sikring af juridisk holdbarhed, ligesom indhold skal holdes op imod, og offentliggørelse skal koordineres med, vedtagelse af ny vejlov. HNy FEK Strategi Påbegyndes efter færdiggørelse af Paradigme for regulativ. Uddannelse Der skal etableres en ny gruppe, for varetagelse af drift af den etablerede uddannelse med AMU. Der er noteret navne på 6 mulige deltagere fra netværksmøderne, samt én repræsentant fra Vejdirektoratet, der påtager sig at igangsætte gruppen for vinterudvalget. FEK Planlægning Gruppen udarbejder Vejledning for planlægning af vinterdrift, der har som formål at give en indføring i og overblik over de arbejdsopgaver, der skal udføres af den vinteransvarlige i kommunerne. Dette kunne være et potentielt vejregel-hæfte, se under punkt Sprederudvikling Gruppen havde sendt 3 notater vedr. test af vejsaltspredere til udvalgets godkendelse. Generelt finder Vinterudvalget det vanskeligt at godkende dokumenter, man ikke på forhånd føler sig bekendt med særligt set i lyset af, at disse blev udsendt få dage inden mødet. Udvalget havde umiddelbart følgende bemærkninger til det fremsendte: Det bør indledningsvis anføres hvem der har udarbejdet

5 Side 5 testen, i hvilket regi og med hvilket formål. Det skal præciseres, at der er tale om anbefalinger, også i mindste krav. De tre dokumenter, skal samles i ét (pointtildeling og minimumskrav skal ind som bilag i Test af vejsaltspredere) Forhold vedr. specifikationer for salt bør præciseres. Under Salttyper (side 4) henvises til det Danske vejregelråds: Specifikationer med yderligere henvisning til vedlagte bilag B. I dette anføres under punkt 1.1 Vinterudvalgets specifikationer. Samlet ønsket budget for gruppen i indeværende år udgør kr. NordFou-projekt er umiddelbart afsluttet. Forudsætning for, at det ønskede budget kan imødekommes er, at støtten fra NordFou i et vist omfang kan fortsætte, hvorved at udgiften principielt deles mellem de 3 lande. Plove Gruppen har i november 2013 fremsendt forslag til kommissorie for arbejdsgruppen. I dette beskrives det overordnede formål for arbejdet, samt hvilke praktiske hhv. Bygholm-forsøg man forventer at gennemføre i den forbindelse. Gruppen vil snarest konkretisere opgavebeskrivelsen med budget i nyt kommissorie til udvalgets næste møde. Vinterudvalget anbefalede, at gruppen også behandler spørgsmålet om plovudformning og bredde, sidstnævnte på baggrund af konkrete sager. Tømidler Gruppen udarbejder Håndbog for tømidler, der også forventes at indgå som Vejregel, se under punkt Håndbogen forventes klar til høring medio 2015, inkl. afprøvning af over 10 tømidler. P.t. er Salt, Magnesium- og Calsiumklorid, Safecote, CMA og Kaliumformiat godkendt til test inden sommer Vejregler for vintertjeneste Organisering af arbejdet Det er nu aftalt med Vejregelsekretariatet, at Vinterudvalget overtager ansvaret for udarbejdelse og revision af vejregler og udbudsforskrifter vedr. vintertjeneste fra den hidtidige vejregelgruppe, der varetager emnet drift og vedligehold af vejens arealer. Dette sker som konsekvens af, at der har været en del sideløbende projekter i de 2 fora, og af, at de faglige kompetencer vedr. vintertjeneste primært ligger i Vinterudvalget.

6 Side 6 Det er derimod endnu ikke helt fastlagt, hvorvidt Vinterudvalget i denne forbindelse skal fungere som en selvstændig vejregelgruppe, eller som en undergruppe for den hidtidige driftsgruppe som beskrevet ovenfor. Varetagelse af sekretærfunktioner og budgetter skal ligeledes afklares snarest, men betragtes fortrinsvis som formalia der ikke bør stoppe det praktisk arbejde. FEK Igangværende arbejder Vintertjeneste Tilsynsopgaver: Udkast af 10. januar 2014 blev drøftet. Vinterudvalget finder, at vejledningen kun i begrænset omfang beskriver egentligt tilsyn, ligesom den har en del emnefællesskab med Vinterudvalgets Vejledning for planlægning af vinterdrift. Udvalget anbefaler dog, at vejledningen nu sendes i høring, men at ordet tilsynsopgaver slettes fra titlen. Eksisterende hæfter Håndbog for drift: Vinterudvalget anbefaler, at kapitlet om vintertjeneste tages ud af håndbogen, og beskrives i Vejledning for planlægning af vinterdrift, der udarbejdes af Vinterudvalgets planlægningsgruppe, hhv. i Paradigme for regulativ. Det skal i den forbindelse sikres, at der ikke er aktuelle emner, fx om ansvarsforhold, der tabes. HNy Vejregel for tømidler: Du nuværende vejregel for tømidler anbefales afløst af Vinterudvalgets Håndbog for tømidler, der som beskrevet ovenfor forventes færdiggjort høring medio Udbudsforskrift Indkøb af vejsalt: Revision af denne udbudsforskrift afventer færdiggørelse af ovennævnte håndbog, hvorved erfaring fra indeværende års udbud af leverancer til Vejdirektoratet, med reviderede specifikationer, kan indgå i arbejdet. Udbudsforskrift Udførelse af vintertjeneste: De nuværende udbudsforskrifter er fra 2004 og er således modne til en revision, hvilket også har været på driftsgruppen agenda. Dels er der en række forhold der ikke længere er up to date og som relativt let kan opdateres. Og dels er der forhold som i dag kan beskrives bedre evt. i en anden struktur, og som derfor vil kræve en mere grundlæggende revision af materialet. Da der er tale om et materiale, som er blevet flittigt anvendt af de kommunale vejbestyrelser, anbefaler Vinterudvalget, at det samlede materiale tages op til revision. Til varetagelse af opgaven nedsætter Vinterudvalget en arbejdsgruppe. Jørgen Veisig og Henrik Nygaard (sekretær) deltager gerne i denne, ligesom Hele-

7 Side 7 ne Hyldgaard bør deltage for Vejdirektoratet, og Søren Fyhn fra Herning Kommune er en mulighed. Gruppen suppleres yderligere efter behov, herunder skal deltagelse fra organisationer overvejes (fx DTL, der deltog senest). Afhængigt af tilgængelige ressourcer bør en høringsudgave af materialet være klar til foråret Gruppen aktiveres efter afklaring af formalia om Vinterudvalgets arbejde med vejregler. FEK/HNy Vejledning: Indretning af salthaller og pladser: Denne vejledning udkom i 2012, og er en opdatering af tilsvarende fra Der skønnes således ikke at være et akut behov for tiltag i denne forbindelse. Eventuelle kommende hæfter Paradigme for Regulativ revideres som beskrevet ovenfor af Strategi- og økonomigruppen under Vinterudvalget, og forventes færdig til sommeren Denne vejledning inkl. huskeliste kunne hensigtsmæssigt indgå i vejreglerne materiale om emnet. Det samme gør sig gældende for: Udbudsforskrift for indkøb af vintermateriel Vejledning for planlægning af vinterdrift Evt. strategi for vintertjeneste på stats- og kommuneveje Peter Johnsen samler ovenstående i den prioriteringsplan fra Vinterudvalget (vedlagt som bilag C), der vil ligge til grund for kommende drøftelse med Vejregelsekretariatet om udvalgets arbejde med vejregler. Generelt: Kim Barup Jansen m.fl. gav udtryk for, at det er vanskeligt at skabe sig et overblik over de forskellige dokumenter og status for samme. På baggrund af opdateret prioriteringsskema udarbejder Henrik Nygaard en skematiseret oversigt. PJ FEK/PJ HNy Freddy Knudsen har orienteret om emnet på de seneste netværksmøder med kommunerne. Dette afslørede ikke overraskende at kendskabet til vejregler vedr. vinterrelaterede emner er endog særdeles beskedent, hvilket udvalget vil søge at ændre Vejforum 2013 Det var opfattelsen, at årets workshop blev vel modtaget, hvilket støttes af tilbagemeldinger fra deltagerne. Dog fik stormen Bodil sat sit tydelige præg på hele arrangementet, og nedsatte deltagerantallet i workshoppen væsentligt.

8 Side 8 Den samlede evaluering af Vejforum 2013 kan ses her. Vintertjeneste indgik i session D Orientering fra Vejdirektoratet Ny vinterorganisation i Vejdirektoratet: Kim Barup Jansen orienterede om Vejdirektoratets nye afdeling Vintertrafik, der samler de 2 grene der hidtil har været (Strategisk hhv. Operationel vintertjeneste), med Kim Barup Jansen som afdelingsleder. Afdeling er opdelt i 3 spor, med hver sin koordinator: Udvikling ved Freddy Knudsen, der tillige er fagkoordinator for alle spor Entrepriser ved Helene Hyldgaard Vinterservice ved Ulla Milling Netværksmøder: Disse fortsætter med nuværende frekvens (maj og november) og geografisk opdeling. Der er kun positive tilbagemeldinger fra deltagere. Udbud: Årets udbud omfatter 2 indkøb: Vejsalt (2 sæsoner med option på 1+1 år) Vintermateriel, ét års levering, med afprøvning af test på Bygholm, dog udenfor tildeling, hhv. Miniudbud for indkøb af målestationer Orientering fra kommunerne hhv. Sund & Bælt IAB (tidsnød) Eventuelt Kommende møder fremgår af side 1. Mødeindkaldelser fremsendes snarest, hele dagen reserveres i kalderen ved indkaldelser. HNy

9 BILAG A Vinterman Status for 2013 pr. 15. januar 2014 Generelt SIDE 2 Vinterman 2.8 udsendt 22. september Lokationer er implementeret Vinterman chauffør app: - Første udgave udkom 1. november - Udsendt til alle den 21. november - Kørt knap 450 ture fra app Tæt samarbejde med HedeDanmark, der bidrog med kr. i 2013 Integration mod HedeDanmarks økonomisystem er i drift med en enkelt mindre mangel Præsentation af app? - klik på billedet 1

10 BILAG A SIDE 3 HP: De første fire med prioritet 1 1: Centraliseret login: I drift 2: Centraliseret personlige oplysninger (profil): I drift 3: Sikker drift: - Vi er kommet godt over på VD s nye SAN system - Der har heldigvis ikke været større nedbrud i sæsonen - Et notat om systemstruktur er under udarbejdelse 4: Målestationer og kameraer. Ændrede skærmbilleder er i drift og MST-status vises nu i VejVejr 5 Selvfakturering (p3) SIDE 4 Kører stabilt i VD VD-nytårsproblem er løst i december 2013 Kommuner: Vinterman sender e-fakturaer til kommunen Eksempler er fundet fra Herning og clearet med VD økonomifolk Udskudt til

11 BILAG A SIDE 5 Blandet 1. og 2. prioritetsopgaver 6. Kort (p2). Statusbilledets kort ombygges og der tilføjes mulighed for at præsentere gennemførte aktiviteter: Delvist gennemført og kortet er markant hurtigere 7. Udkaldsrapport (p2). Designet i samarbejde med Københavns kommune og en prototype er klar og godkendt af København. Færdiggøres denne vinter 8. Afsluttet atypisk (p1). Er i drift 9. Orientering via sms (p2). Udføres ikke. Besked via app en forventes næste år som en bedre løsning 10. Dataopsamling (p1). Ombygningen er i drift 14: GPS-test (p2) SIDE samlet: Küpper Weisser er testet med bedste resultat af alle Ny rapportform er udviklet, således at Bygholm selv kan gennemføre en test for kr. Epoke er ikke klar endnu til Dynamisk spredning Ny Epoke GPS-styring bør testes 3

12 BILAG A De sidste punkter fra handlingsplanen alle med lavere prioritet SIDE Gensidig kommuneinformation (p2). Punktet udgår 12. Salg af udstyr (p3). Er udskudt til Småudkald, SUK (p3). Er ikke påbegyndt 15. Vagtplaner (p3). Er ikke påbegyndt Ingen af ovenstående blev klar i 2013 Vinterman seminar 2. maj 39 kommuner 6 Leverandører SIDE 8 4 Stande II alt godt 100 personer 4

13 VINTERUDVALGET BILAG A Vinterinformationsgruppen Status pr. 15. januar SIDE kommuner melder ikke: 3 er små øer (hvide) 6 melder ikke (hvide) 3 vil måske (gule) Nye i : Nordfyn Herlev Solrød 5

14 VINTERUDVALGET BILAG A Vintertrafik åbnet 1. oktober Vintertrafik kører på de fleste mobile platforme, også ipad Sæsonen : Beredskabsperiode Link til serviceniveau Bedre statistikker Link til service pt. kun Kolding, men er på vej til alle På kommunens hjemmeside Vintertrafik på Trafikken.dk kan integreres i kommunens egen hjemmeside Udsnit og indhold vælges frit Køretøjer med GPS kan vises Script-fejl blev rettet i december Mail til alle kommuner om integration sendes 16. januar 6

15 VINTERUDVALGET BILAG A Vintertrafik App er klar I drift medio oktober Artikel i Trafik & Veje, på TV Downloaded knap gange 7

16 BILAG B Siden sidst (26. august 2013): VejVejr status i DUG 20/ VejVejr version Frigivet 30. september til sæsonstart 2013/2014. Opdatering af skærmbilledet Nyttige links. Bedre visning af kameraer på samme position i Webkameraer. Kun muligt at vælge sensorer med data i Station data og Station Info. Grafik udvidet med mulighed for brugerdefinerede legender under Skalér. Mulighed for at slå visning af statsveje hhv. kommuneveje til og fra. Station info er udvidet med drift- og serviceinformation fra Vejdirektoratet om webkameraer og glatføremålestationer. VejVejr version Frigivet 9. oktober Mindre fejlrettelser. Sortering af stationsnumre i tabeller og valgbokse. VejVejr version Frigivet 21. november Nyt sikkerhedscertifikat. Fejlrettelser vedrørende zoom i kort. Side 1 af 4

17 BILAG B VejVejr status i DUG 20/ Målestationer: 1 ny VD Lufft målestation: o 2029 Tystrupvej_NIR (26/ ) 1 ny Vaisala målestation i Hjørring kommune: o 6126 Astrupvej (18/ ) 2 nye Vaisala målestationer i Næstved kommune: o 2223 Kildebakken (26/9 2013) o 2224 Tystrupvej_Vaisala (26/9 2013) 2 nye Vaisala målestationer i Favrskov kommune: o 4142 Folby (21/ ) o 4143 Drøsbro (21/ ) 4141 Haldum Syd (Malling), nedlagt i Favrskov kommune. Skyggeopmålinger og sensorer: Siden sidst er der skyggeopmålt nye billeder for 106 sensorer. I øjeblikket ligger ingen sensorer/billeder i kø til behandling hos DMI. Side 2 af 4

18 BILAG B VejVejr status i DUG 20/ VejVejrMobil version 2.1 er frigivet 21. oktober Denne version er en opgraderet til at anvende nyeste udviklingssoftware (Sencha Touch 2.3). Kan køre på en Windows Phone 8. Løser login-problemer med ios7. VejVejrMobil version 2.2 er frigivet 19. november Viser beskeder. Serverdelen leverer data hurtigere i områder. Fejlrettelse af alarmfarver (kun primær sensor). VejVejrMobil version 2.3 er frigivet d. 4. december Kan nu vise Station data. o Viser aktuelle brugers seneste valgte visning i VejVejr, i forhold til vejresistans og nedbør og vandspejlstykkelse. o Anvender aktuelle brugers indstillinger for temperatur skalering. Kan fjerne top og bundbjælke midlertidigt i områdeudsigt og Station data. Viser stationsnummer og navn ved tryk på stationsmarkering i (obs/prognose)-kort. Side 3 af 4

19 BILAG B VejVejr status i DUG 20/ Videreudvikling: Nr. Beskrivelse Prioritet ( ) 2.1 Databaseoptimering (Indledende) 1 ( ) 2.2 VSOPServlet dataopsamling på backupserver VejVejrAdmin databasevedligehold VejVejrAdmin vedligehold af brugerindstillinger VejVejrMobil a) også til Windows Phone VejVejrMobil b) mere information beskeder VejVejrMobil c) mere information webkameraer VejVejrMobil d) mere information genvej til Vinterman VejVejrMobil e) mere information Station data VejVejr(+Admin oa.) slukke for enkelte sensorer VejVejr(+Admin oa.) undgå vejprognoser i Områdeudsigt VejVejr Sensorer i Station data / Station Info VejVejr Webkameraer a) stort billede i listevisning VejVejr Webkameraer b) bedre visning af kameraer på 1 samme position VejVejr Webkameraer c) markering af manglende billede 1 med? VejVejr mulighed for at se stationer/status sammen med 2 Google Maps VejVejr Station Info skal starte i kort- visning. 1 ( ) 2.18 VejVejr VejVejr Station Info udvides med serviceinfo 1 fra Vinterman VejVejr Grafik udvides med mulighed for legender VejVejr Fryser under opstart VejVejr Indsamling af flere oplysninger (Station Info) VejVejr omlægning af data i strækningsvejr VejVejr forbedret udskrivning VejVejr kravspec til meldinger VejVejr Valgbar områdeudsigt og stationsrækkefølge. 2 ( ) 2.26 VejVejr Popup med detaljeret parameterbeskrivelse VejVejr Opdatering af vejnettet (Indledende) VejVejr bedre kortgrundlag. 2 Ad Vejene er desuden lagt i VejVejr og mulighed for at vælge at vise statsveje henholdsvis kommuneveje er implementeret. Opdatering af links i Nyttige links. Opdatering af Andre stationer (Klima/DMI) mht. data og geografisk position. Side 4 af 4

20 BILAG C Vejregler og Vintertjeneste Indledning Dette notat beskriver det fremtidige vejregelarbejde indenfor vintertjeneste. Notatet er inddelt således, at der er en beskrivelse af: - Organisering af arbejdet, - Vejregelopgaver, tidsplan og arbejdsgrupper. Organisering af arbejdet Vinterudvalget indgår som en arbejdsgruppe under Vejregelorganisationen. Alle håndbøger og udbudsforskrifter i vejregelregi omhandlende vintertjeneste forankres i Vinterudvalget. Behov og ønsker fremsættes til Vejregelrådet fra Vinterudvalget. Finansiering af nye arbejder og igangværende arbejder, der er godkendt af Vejregelrådet, foregår via Vejregelorganisationen. Hvis Vinterudvalget finder, at der er behov for at igangsætte arbejder udover arbejder som er bevilget af Vejregelrådet, kan Vinterudvalget igangsætte disse med egenfinansiering. Selve arbejdet udføres i en række arbejdsgrupper under Vinterudvalget, herunder Vejregelgruppen om Drift og vedligehold af vejarealer. En gennemgang af de igangværende aktiviteter og arbejdsgrupper fremgår af næste afsnit. Forslag til håndbøger mv. som er udarbejdet under Vinterudvalget sendes altid til behandling i Vejregelgruppen om Drift og vedligehold af vejarealer inden forelæggelse for Vejregelrådet, da denne vejregelgruppen betragtes som bindeled mellem Vinterudvalget og Vejregelrådet til sikring af, at der kan opnås konsensus om forslag, der skal gælde for alle vejbestyrelser mv. Der vil være en række opgaver som udelukkende er forankret i Vinterudvalget, og som ikke vil blive fremsat som forslag til håndbøger eller forskrifter under Vejregelorganisationen. Denne vurdering foretages af Vinterudvalget. Vejregelopgaver, tidsplan og arbejdsgrupper Vinterudvalget har på sit seneste møde den 16. januar 2014 gennemgået igangværende og mulige arbejdsområder indenfor Vejregelområdet, og har opstillet følgende oversigt over vejregelopgaver, tidsplan og arbejdsgrupper: Dokument: Udsendt: Beskrivelse: Anbefalede ændringer: Udbudsforskrift: Maj 2004 Udførelse af vintertjeneste Paradigmet indeholder alle dokumenter, og omfatter Udbudsforskriften skal undergår en grundig revision. Udbudsforskrift for Arbejdsgruppe Forslag til arbejdsgruppe: Henrik Nygaard, Tidsfrist Marts 2015

21 BILAG C alle aktiviteter vedr. udførelse af vintertjeneste (på kørebaner, stier, og fortove, med lastbil(er), traktor(er) ved håndarbejde osv.), udbudt i enkeltaktivitete r eller ved samlet udbud. indkøb af materiel medtages Rådgivende ingeniør Jørgen Veisig Faxe Kommune Søren Fyhn Herning Kommune Helene Hyldgaard Vejdirektoratet Bo Tarp, Vejdirektoratet Carsten D. Larsen Odense Kommune Håndbog for drift af veje og stier Juli 2003 Beskriver vejbestyrelsens generelle pligter og ansvarsforhold, suppleret med pligter i forbindelse med vintertjeneste, samt planlægning, udførelse og særlige forhold i forbindelse hermed. Primært forhold som omfattet af "Lov om vintervedligeho ldelse og renholdelse af veje", med tilhørende cirkulære, beskrives. 10 år gammel, ny gennemgang og revision hensigtsmæssig, bl.a. som konsekvens af lovændringer o.l. Eksempelvis ved at bringe overensstemmelse mellem håndbogens eksempel på servicemål, retningslinjer o.l., og de tilsvarende der fremgår af Vinterudvalgets Strategi for vintertjeneste på stats- og kommuneveje. Forslag: Tekst om vintertjeneste tages ud af håndbogen, opdateres og placeres i et selvstændigt hæfte, eventuelt i Planlægningshåndbo gen. Planlægningsgru ppen: Tine Damkjær Bagger,formand Vejdirektoratet Holger Duus Sønderborg Kommune Bo Worsøe Syddjurs Kommune Britt Appelon Randers Kommune Morten Christensen Thisted Kommune Peter Johnsen (sekretær) Johnsen Consult Sommeren 2014

22 BILAG C Vejregel for Tømidler, sand og grus til glatførebekæmp else Udbudsforskrift: Levering af vejsalt Paradigme for Vinter- og renholdelsesregu lativ Nov Dec Udkast januar 2014 Beskriver krav til tømidlers vedr. specifikationer og egenskaber. I forhold til tidligere udgave er der lagt øget vægt på konkrete oplysninger om de enkelte produkters egenskaber. Endvidere er der i afsnit 1 anført generelle forhold om tømidlers egenskaber. Dette paradigme kan anvendes ved indkøb efter udbud, hvorved ovennævnte vejregels krav opfyldes. Paradigme som fælles udgangspunkt for kommunernes forvaltning af Transportminis teriets lovbekendtgør else nr af 16/09/2010 Bekendtgørels e af lov om vintervedligeho ldelse og renholdelse af veje. Vejreglen erstattes af håndbogen om tømidler som er under udarbejdelse under Vinterudvalget i Tømiddelgruppen. Håndbogen om tømidler skal suppleres med tekst om sand og grus, således at hele vejreglen kan aflyses. Revisionen bør følge udarbejdelsen af håndbogen om tømidler, således at samme krav fremgår af de 2 hæfter Er ved at blive udarbejdet under Vinterudvalget Det vil lette administrationen på tværs af kommunegrænserne og i kommunikation med politiet at der er en fælles platform ved udarbejdelse af regulativ, således at der anvendes samme terminologi og definitioner af fx vintervejklasser Tømiddelgrupp en 1. version foreligger inden sommerferien Endelig udgave foreligger i 2015? Skal udsendes samtidig med håndbogen om tømidler 2014 Mulighederne for at få indført dette grundlag under vejreglerne, og mulighederne for at opnå en vis form for bindingsgrad af

23 BILAG C materialet, bør drøftes med lederen af Vejstandardafdelingen, Per Antvorskov Vejledning: Indretning af salthaller og saltpladser Feb Giver råd og vejledning ved etablering af en saltplads med tilhørende salthal, lagetank mv. af tidligere fra Nu med vejledning om kapacitet, arealdisponerin g, afvanding m.m., som ikke indgik i den tidligere vejregel. Materialet bør gennemgås for at undersøge om materialet er tilstrækkeligt opdateret. Der bør på denne baggrund, tages stilling til, om der er behov for opdatering? Hviler indtil videre Vintertjeneste Tilsynsopgaver Jan Er behandlet og godkendt i i Vinterudvalget, jan Vejregelgruppe n Drift og vedligehold af vejarealer: Kan udsendes via Vejregelorganisatione n John Allan Pedersen, Viborg Kommune (formand) Henrik Majlund, Henrik Majlund ApS (fagsekretær) Ole Hardt, Vejdirektoratet (VRS) Simon Nødgaard Hansen, Vejdirektoratet Holger Clausen

24 BILAG C Duus, Sønderborg Kommune Bjarne Schmidt, Vejdirektoratet Søren Gludsted, Vejdirektoratet Helle Mærsk, Odense Kommune Peter Storm, NCC Roads A/S Allan Lyng Hansen, Ikast- Brande Kommune Lars Ole Rugtved, Kaj Bech A/S

Mødenotat 27. maj 2014

Mødenotat 27. maj 2014 Mødenotat 27. maj 2014 Sagsnr.: 06.008 mn_m17_140601 SAG : Vinterudvalget (VU) EMNE : Møde nr. 17 TIDSPUNKT : Tirsdag den 27. maj 2014, kl. 10.00-14.00 STED : Vejdirektoratet, Aalborg DELTAGERE : Freddy

Læs mere

Mødenotat 4. december 2011

Mødenotat 4. december 2011 Mødenotat 4. december 2011 Sagsnr.: 06.010 mn_m6_sø_111204 SAG : Vinterudvalgets (VU) ad hoc-gruppe for Strategi og økonomi EMNE : Møde nr. 6 TIDSPUNKT : Mandag den 21. november 2011, kl. 9.30 til 14.00

Læs mere

Mødenotat 19. august 2014

Mødenotat 19. august 2014 Mødenotat 19. august 2014 Sagsnr.: 06.016 mn3_udd_140824 SAG : Vinterudvalget (VU) Uddannelsesgruppen EMNE : Møde nr. 3 TIDSPUNKT : Tirsdag den 19. august 2014, kl. 10.00-14.00 STED : Hotel Opus, Horsens

Læs mere

Referat fra DUG-møde nr. 44, afholdt mandag den 20. januar 2014 hos VD.

Referat fra DUG-møde nr. 44, afholdt mandag den 20. januar 2014 hos VD. Referat fra DUG-møde nr. 44, afholdt mandag den 20. januar 2014 hos VD. Deltagere: Freddy Knudsen (FEK) VD Henrik Baad () VD Jette B. Sørensen (JBS) Skive kommune Carsten D. Larsen (CDL) Odense kommune

Læs mere

Mødenotat 26. september 2014

Mødenotat 26. september 2014 Mødenotat 26. september 2014 Sagsnr.: 06.008 mn_m18_140926 SAG : Vinterudvalget (VU) EMNE : Møde nr. 18 TIDSPUNKT : Torsdag den 18. september 2014 kl. 10.00 til 15.00 STED : A/S Storebælt, Korsør DELTAGERE

Læs mere

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær Dato 10. december 2016 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 16/16182-2 Side 1/6 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 70 Tidspunkt Fredag den 24. august 2016 kl. 9.30

Læs mere

Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Maibritt Hviid Jensen (MHJ) Randers Kommune

Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Maibritt Hviid Jensen (MHJ) Randers Kommune Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen møde nr. 59 Tid Mandag den 2. december 2013. kl. 9.30 15.00 Sted i København Deltagere Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Maibritt Hviid Jensen (MHJ)

Læs mere

Sønderborg Kommune, Rådhuset, Lokale 360, Rådhustorvet 10, Sønderborg

Sønderborg Kommune, Rådhuset, Lokale 360, Rådhustorvet 10, Sønderborg Dato 12. november 2015 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Dokument 13/19060-5 Side 1/10 Referat Emne Vinterudvalget - Møde nr. 21 Tidspunkt Mandag den 14. september 2015 kl.

Læs mere

Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Fraværende Karina Nissen (KSN) Aalborg kommune

Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Fraværende Karina Nissen (KSN) Aalborg kommune Dato 17. maj 2018 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 18/07613-2 Side 1/6 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 77 Tidspunkt Onsdag den 9. maj 2018 kl. 9.00 13.00

Læs mere

Referat fra DUG-møde nr. 38, afholdt 15. december 2011 hos VD i Kbh.

Referat fra DUG-møde nr. 38, afholdt 15. december 2011 hos VD i Kbh. Referat fra DUG-møde nr. 38, afholdt 15. december 2011 hos VD i Kbh. Deltagere: Jette B. Sørensen (JBS) Skive kommune Carsten D. Larsen (CDL) Odense kommune Peter Munch (PEMU) Lejre kommune Torben S. Pedersen

Læs mere

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 66 afholdes tirsdag den 25. august kl. 9.30-15.00 hos Randers kommune

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 66 afholdes tirsdag den 25. august kl. 9.30-15.00 hos Randers kommune Dato 20. maj 2015 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 15/07924-2 Side 1/7 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 65 Tidspunkt Torsdag den 7. maj 2015 kl. 8.30 13.00

Læs mere

Mødenotat 3. juni 2014

Mødenotat 3. juni 2014 Mødenotat 3. juni 2014 Sagsnr.: 06.016 mn1_udd_140603 SAG : Vinterudvalget (VU) Uddannelse af chauffører EMNE : Møde nr. 1 TIDSPUNKT : Mandag den 26. maj 2014, kl. 10.00-14.00 STED : Scandic, Odense DELTAGERE

Læs mere

Opgaver og referencer pr. 1. maj 2009: OPGAVER UDFØRT I 2007 til 2009: Klient: Opgave: Periode: Kontakt: Vejdirektoratet Driftsområdet

Opgaver og referencer pr. 1. maj 2009: OPGAVER UDFØRT I 2007 til 2009: Klient: Opgave: Periode: Kontakt: Vejdirektoratet Driftsområdet : OPGAVER UDFØRT I 2007 til 2009: Driftsområdet Vordingborg Kommune Vejadministration Fredensborg Kommune Plan og Trafik Slagelse Kommune Drift og Anlæg Udbud af Servicering af vintermateriel Opgaven omfatter

Læs mere

Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Maibritt Hviid Jensen (MHJ) Randers Kommune

Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Maibritt Hviid Jensen (MHJ) Randers Kommune Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen møde nr. 62 Tid Onsdag den 27. august 2014. kl. 10.00 15.30 Sted i København, mødelokale 2 Deltagere Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Maibritt Hviid

Læs mere

Vintertrafik. Vintertjeneste på statens veje Udvikling, planlægning og udførelse

Vintertrafik. Vintertjeneste på statens veje Udvikling, planlægning og udførelse Vintertrafik Vintertjeneste på statens veje Udvikling, planlægning og udførelse Vintertrafik Vejdirektoratet har ansvaret for statsvejene, som er det overordnede vejnet, det vil sige motorveje og en række

Læs mere

Referat fra DUG-møde nr. 46, afholdt mandag den 8. september 2014 hos Odense kommune.

Referat fra DUG-møde nr. 46, afholdt mandag den 8. september 2014 hos Odense kommune. Referat fra DUG-møde nr. 46, afholdt mandag den 8. september 2014 hos Odense kommune. Deltagere: Jette B. Sørensen (JBS) Skive kommune Carsten D. Larsen (CDL) Odense kommune Peter Munch (PM) Lejre kommune

Læs mere

Vintersæsonen

Vintersæsonen Vintersæsonen 2016-17 Indledning Dette notat indeholder en kort beskrivelse af vintervejret, aktivitetsniveauet samt de største begivenheder i sæsonen. Notatet er det første i en årligt tilbagevendende

Læs mere

Handlingsplan for udvikling og drift af VejVejr i 2015

Handlingsplan for udvikling og drift af VejVejr i 2015 Handlingsplan for udvikling og drift af VejVejr i 2015 BRUTTOLISTE April 2015 Side 1 af 14 1 Indholdsfortegnelse 2 Projekter i 2015... 4 2.1 VejVejr Indsamling af flere oplysninger (Station Info).... 4

Læs mere

Vinterman. Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2018

Vinterman. Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2018 Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2018 9. februar 2018 Indholdsfortegnelse Side 1. Projekter i 2018... 1 1.1. Sikker drift... 1 1.2. Vinterman apps... 1 1.3. Selvfakturering hos kommunerne...

Læs mere

Ove Bjerregaard (OVBJ) Bo Sommer (BS1), sekretær. Fraværende Steffen Søgaard Mortensen (SSMOR) Næstved kommune

Ove Bjerregaard (OVBJ) Bo Sommer (BS1), sekretær. Fraværende Steffen Søgaard Mortensen (SSMOR) Næstved kommune Dato 20. marts 2019 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 19/04254-2 Side 1/8 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 80 Tidspunkt Mandag den 18. marts 2019 kl. 9.30

Læs mere

Georg Bergeton Larsen (GBL) Lau Larsen (LAU) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH) Torben Strunge Pedersen (TSP)

Georg Bergeton Larsen (GBL) Lau Larsen (LAU) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH) Torben Strunge Pedersen (TSP) Dato 12. september 2016 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/5 Referat Emne DUG møde nr. 52 Tidspunkt Manddag den 12. september 2016 kl. 9.30 til 13.00 Sted Fløng, Guldalderen

Læs mere

VINTERUDVALGET. Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007

VINTERUDVALGET. Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007 Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 293 Offentligt VINTERUDVALGET Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007 20. april 2005 VINTERUDVALGET Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vinterman seminar Boltinggaard, 10. maj Freddy Knudsen

Vinterman seminar Boltinggaard, 10. maj Freddy Knudsen Vinterman seminar Boltinggaard, 10. maj 2017 Freddy Knudsen Velkommen til Boltinggaard Deltagere 34 kommuner To private entreprenører Tre leverandører DMI Vintervagten i Aalborg Trafikcenteret I alt ca.

Læs mere

Handlingsplan for udvikling og drift af VejVejr i 2017

Handlingsplan for udvikling og drift af VejVejr i 2017 Handlingsplan for udvikling og drift af VejVejr i 2017 BRUTTOLISTE Juni 2017 Side 1 af 19 1 Indholdsfortegnelse 2 Projekter i 2017... 5 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2.6 2.7 2.8 2.9 2.10 2.11 2.12 2.13 2.14 2.15

Læs mere

Vejregelarbejdet Status pr. 1/5 2009 og Årsplan 2010 Arbejdsgruppe: D.11 Drift og vedligehold af vejarealet Side 1 af 7

Vejregelarbejdet Status pr. 1/5 2009 og Årsplan 2010 Arbejdsgruppe: D.11 Drift og vedligehold af vejarealet Side 1 af 7 Arbejdsgruppe: D.11 Drift og vedligehold af vejarealet Side 1 af 7 1. Status for arbejdsgruppens projekter Nedenfor er kort redegjort for vejregelarbejde, arbejde med udbudsforskrifter og andre arbejder,

Læs mere

Mandag d. 4. september 2017 hos DMI, Lyngbyvej 100, 2100 København Ø, kl

Mandag d. 4. september 2017 hos DMI, Lyngbyvej 100, 2100 København Ø, kl Dato 19. juni 2017 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/6 Referat Emne DUG møde nr. 55 Tidspunkt Mandag den 19. juni 2017 kl. 9.00 til 14.30 Sted i København Deltagere Carsten

Læs mere

Vinterman seminar Ruteportal og chauffør-app

Vinterman seminar Ruteportal og chauffør-app Vinterman seminar Ruteportal og chauffør-app SIDE 2 2017: Indhold i Ruteportalen "Ja/Nej/ved ikke" svar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Aktuelle ruter X X X X X X X X X X X Gældende rutebeskrivelser, skitser mv.

Læs mere

Vinterman. Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2015

Vinterman. Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2015 Handlingsplan for udvikling og drift af Vinterman i 2015 9. marts 2015 Indholdsfortegnelse Side 1. Projekter i 2015... 1 1.1. Sikker drift... 1 1.2. Vinterman chauffør app... 1 1.3. Vinterman tilsynsapp

Læs mere

Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik

Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik 2014-15 8 kommuner melder ikke: 3 er små øer (hvide) 3 melder ikke (hvide) 2 vil måske (gule) I forhold til sidste sæson: 2 flere melder Der meldes pænt SIDE

Læs mere

Vinterman seminar Boltinggaard, 6. maj 2015. Freddy Knudsen

Vinterman seminar Boltinggaard, 6. maj 2015. Freddy Knudsen Vinterman seminar Boltinggaard, 6. maj 2015 Freddy Knudsen Vi er flyttet til Fyn Deltagere 35 kommuner To private entreprenører Fire leverandører Vintervagten i Aalborg I alt ca. 85 personer Udstilling

Læs mere

Agnieszka Pawlowska-Andersen (APA) Torben Strunge Pedersen (TSP) Lau Larsen (LAU) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH)

Agnieszka Pawlowska-Andersen (APA) Torben Strunge Pedersen (TSP) Lau Larsen (LAU) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH) Dato 17. august 2015 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/6 Referat Emne DUG møde nr. 49 Tidspunkt Mandag den 17. august 2015 kl. 10.00 til 14.30 Sted Svendborg Kommune

Læs mere

Maibritt Hviid Jensen (MHJ) Randers Kommune Anders G. Hansen (AGH)

Maibritt Hviid Jensen (MHJ) Randers Kommune Anders G. Hansen (AGH) Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen møde nr. 64 Tid Onsdag den 18. marts 2015. kl. 9.30 15.30 Sted Boltinggaard, Ringe Deltagere Freddy Knudsen (FEK) VDK Poul Arne Madsen (POMA) VN Jan Mortensen (JMO)

Læs mere

Beslutningsreferat 11. april 2017

Beslutningsreferat 11. april 2017 Beslutningsreferat 11. april 2017 Beslref_PG_M4_170409.docx Sagsnr.: 01.037 Ref. Henrik Nygaard Mobil tlf. 20766582 E-mail: hny@hnygaard.dk SAG : VINTERUDVALGET (VU) Plovgruppen (PG) EMNE : Møde nr. 4

Læs mere

Vinterman seminar Boltinggaard, 12. maj Freddy Knudsen

Vinterman seminar Boltinggaard, 12. maj Freddy Knudsen Vinterman seminar Boltinggaard, 12. maj 2016 Freddy Knudsen Velkommen til Boltinggaard Deltagere 36 kommuner To private entreprenører Fire leverandører DMI Vintervagten i Aalborg I alt ca. 100 personer

Læs mere

57.02 Tilbagemeldinger fra kommunerne CDL har modtaget en henvendelse med et ønske om, at VejVejr kan huske login fra gang

57.02 Tilbagemeldinger fra kommunerne CDL har modtaget en henvendelse med et ønske om, at VejVejr kan huske login fra gang Dato 4. december 2017 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/6 Referat Emne DUG møde nr. 57 Tidspunkt Mandag den 4. december 2017 kl. 9.00 til 14.30 Sted i København Deltagere

Læs mere

NVF Island Dataopsamling/tracking og GPS-styring i Norden 11. juni 2014

NVF Island Dataopsamling/tracking og GPS-styring i Norden 11. juni 2014 NVF Island Dataopsamling/tracking og GPS-styring i Norden 11. juni 2014 Agenda Dataopsamling/tracking i vintertjenesten Baggrund Typer af dataopsamling Anvendelse Udfordringer GPS Styring Anvendelse Udfordringer

Læs mere

Vinterman seminar Boltinggaard, 8. maj Freddy Knudsen

Vinterman seminar Boltinggaard, 8. maj Freddy Knudsen Vinterman seminar Boltinggaard, 8. maj 2018 Freddy Knudsen Velkommen til Boltinggaard Deltagere 43 kommuner To entreprenører Fire leverandører Udstilling Epoke Stiholt Svenningsens Vintervagten i Aalborg

Læs mere

Referat. Emne DUG møde nr. 60 Tidspunkt Onsdag d. 26. september 2018 kl Sted. DMI Deltagere Carsten D. Larsen (CDL)

Referat. Emne DUG møde nr. 60 Tidspunkt Onsdag d. 26. september 2018 kl Sted. DMI Deltagere Carsten D. Larsen (CDL) Dato 26. september 2018 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/11 Referat Emne DUG møde nr. 60 Tidspunkt Onsdag d. 26. september 2018 kl. 9.00-14.30 Sted DMI Deltagere Carsten

Læs mere

NY STRUKTUR FOR VINTERTJENESTE KIM BARUP JANSEN

NY STRUKTUR FOR VINTERTJENESTE KIM BARUP JANSEN NY STRUKTUR FOR VEJDIREKTORATETS VINTERTJENESTE KIM BARUP JANSEN HVORFOR NY STRUKTUR FOR VINTER- TJENESTEN? Vejdirektoratet gennemførte i 2009 en organisationsændring under overskriften et enkelt og mere

Læs mere

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 72 afholdes onsdag den 21. marts kl

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 72 afholdes onsdag den 21. marts kl Dato 30. december 2016 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 16/16960-2 Side 1/8 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 71 Tidspunkt Onsdag den 14. december 2016 kl.

Læs mere

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Dato 05/05-2011 Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Indhold Borgerhenvendelser...3...3...3 Økonomi...4...4...4 Udførelse...5...5...5 Salt / grus...6...6...6 Materiel...7...7...7 Borgerhenvendelser Svendborg

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Resultater fra workshops under Vinterman brugerseminaret 8. maj 2014

Resultater fra workshops under Vinterman brugerseminaret 8. maj 2014 Resultater fra workshops under Vinterman brugerseminaret 8. maj 2014 Under de to workshops blev der stillet i alt 5 spørgsmål til de 12 grupper. Resultaterne herfra findes nedenfor Første kolonne er bordnummeret

Læs mere

DIMS De-Icing Management System. 24. April 2015 Freddy Knudsen

DIMS De-Icing Management System. 24. April 2015 Freddy Knudsen DIMS De-Icing Management System 24. April 2015 Freddy Knudsen Forskellige definitioner fundet på nettet: For kvinder: Varelageret hos Silvan For mænd: Lukkemekanismen i en bh For bilister: Den mindste

Læs mere

Vinterman seminar Strøjer Samlingen, 21. maj Vinterman - arbejdsgruppen

Vinterman seminar Strøjer Samlingen, 21. maj Vinterman - arbejdsgruppen Vinterman seminar Strøjer Samlingen, 21. maj 2019 Vinterman - arbejdsgruppen Velkommen til Strøjer Samlingen Deltagere 41 kommuner 3 entreprenører 5 leverandører Udstilling Epoke Stiholt Svenningsens Vintervagten

Læs mere

Vinterudvalget - kommunalreformen

Vinterudvalget - kommunalreformen Vinterudvalget - kommunalreformen Notat nr. 1: Beskrivelse af amternes vintertjeneste, 1. juli 2005 Notat nr. 2: Dataindsamling - sammenfatning (udkast), 1. juli 2005 Notat nr. 2: Dataindsamling - bilag

Læs mere

NVF Vinterseminar 2010 Scandic Bygholm Park Horsens

NVF Vinterseminar 2010 Scandic Bygholm Park Horsens NVF Vinterseminar 2010 Scandic Bygholm Park Horsens Sted og dato for seminaret: Scandic Bygholm Park, Horsens d. 15.09.2010 kl. 10.00 til d. 16.09.2010 kl. 16.00 http://www.scandichotels.dk/da/hotels/countries/danmark/horsens/hotels/scandic

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Georg Bergeton Larsen (GBL) Lau Larsen (LAU) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH)

Georg Bergeton Larsen (GBL) Lau Larsen (LAU) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH) Dato 3. maj 2016 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/5 Referat Emne DUG møde nr. 51 Tidspunkt Torsdag den 3. maj 2016 kl. 9.30 til 14.00 Sted Lejre Kommune, Horseager 6,

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 29.11.2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 3. november, kl. 10:00 14:00 Kulturhuset, Vejleåparken Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Referat. Emne DUG møde nr. 56 Tidspunkt Mandag den 4. september 2017 kl til Sted. DMI Deltagere Jette B.

Referat. Emne DUG møde nr. 56 Tidspunkt Mandag den 4. september 2017 kl til Sted. DMI Deltagere Jette B. Dato 4. september 2017 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/6 Referat Emne DUG møde nr. 56 Tidspunkt Mandag den 4. september 2017 kl. 9.00 til 14.30 Sted Deltagere Peter

Læs mere

rammeaftale Teknisk rådgivning og bistand ved tilrettelæggelse og gennemførelse af udbud vedrørende vintertjeneste maj 2011

rammeaftale Teknisk rådgivning og bistand ved tilrettelæggelse og gennemførelse af udbud vedrørende vintertjeneste maj 2011 Annonce rammeaftale Teknisk rådgivning og bistand ved tilrettelæggelse og gennemførelse af udbud vedrørende vintertjeneste maj 2011 DATO 10. maj 2011 UDARBEJDET AF Juridisk afdeling RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNING

Læs mere

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Til stede var: Dirigent: John Jensen Fra ALBOA: Inspektør Claus Boch og områdeleder Daniel B.M. Sloth Afd. 40: Aase, Stella Afd. 43: Turi Afd. 45: Signe, Sinne,

Læs mere

Referat. Emne DUG møde nr. 59 Tidspunkt Torsdag d. 7. juni 2018 kl Sted. DMI Deltagere Jette B. Sørensen (JEBS) Carsten D.

Referat. Emne DUG møde nr. 59 Tidspunkt Torsdag d. 7. juni 2018 kl Sted. DMI Deltagere Jette B. Sørensen (JEBS) Carsten D. Dato 7. juni 2018 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/6 Referat Emne DUG møde nr. 59 Tidspunkt Torsdag d. 7. juni 2018 kl. 9.30-15.00 Sted Deltagere Jette B. Sørensen (JEBS)

Læs mere

Claus Kern-Hansen (CKH) Bjarne Riis Laursen (BRL) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH)

Claus Kern-Hansen (CKH) Bjarne Riis Laursen (BRL) Pernille Arnsfelt Brodersen (PAH) Dato 9. marts 2017 Sagsbehandler Freddy Knudsen Mail fek@vd.dk Telefon 7244 3425 Side 1/6 Referat Emne DUG møde nr. 53 Tidspunkt Torsdag den 9. marts 2017 kl. 9.30 til 14.30 Sted i København Deltagere

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 Indhold Indledning... 3 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier m.m.... 4 2. Vintervejklasser... 4 3. Prioritering

Læs mere

Vinterman seminar Vinterman status

Vinterman seminar Vinterman status Vinterman seminar Vinterman status Vinterman stabilitet SIDE 2 Planlagt databaseservice: Hver fredag kl. 13: Databaseservice 3. tirsdag i måneden: Server-opdatering 1. juni kl. 13: Årskopi og oprydning

Læs mere

Fremtidens Østjyske Beredskab

Fremtidens Østjyske Beredskab Fremtidens Østjyske Beredskab Den 30. januar 2015 Referat fra Projektgruppemøde nr. 2 Mødedato: Tirsdag, den 27. januar 2015 Mødested: Skanderborg Rådhus, mødelokale 8 Deltagere: Beredskabschef Søren Rekly

Læs mere

BYERNES TRAFIKAREALER

BYERNES TRAFIKAREALER HØRINGSBOG TIL FORELÆGGELSE FOR VEJREGELRÅDET TRAFIKAREALER, BY BYERNES TRAFIKAREALER Hæfte 9. Anlæg for parkering og standsning mv. HØRING September 2009 Vejregelrådet 2 VRA-2232-v1k_Høringsbog_BT_hæfte

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Vejregler om vejafmærkning

Vejregler om vejafmærkning Nyheder Kommende ændringer Kim Schwartzlose Afdelingsleder, Moe & Brødsgaard Fagsekretær for vejregelgruppen om vejafmærkning side 1 Præsentation Baggrund Hvad er der sket i 2010? Hvad er planen i 2011?

Læs mere

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 73 afholdes fredag den 11. maj kl

Anders G. Hansen (AGH) Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 73 afholdes fredag den 11. maj kl Dato 6. april 2017 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 17/05679-2 Side 1/9 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 72 Tidspunkt Tirsdag den 21. marts 2017 kl. 9.30

Læs mere

Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 75 afholdes tirsdag den 30. januar kl hos Hede- Danmark på Kokholm 3 i Kolding

Peter Holm (PH1) Bo Sommer (BS1), sekretær. Møde nr. 75 afholdes tirsdag den 30. januar kl hos Hede- Danmark på Kokholm 3 i Kolding Dato 16. januar 2018 Sagsbehandler Bo Sommer Mail bs1@vd.dk Telefon 7244 7433 Dokument 18/00922-2 Side 1/7 Referat Emne Vinterman arbejdsgruppen Møde nr. 74 Tidspunkt Onsdag den 25. oktober 2017 kl. 9.30

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Optimering ifm. Udbud af Vintertjeneste

Optimering ifm. Udbud af Vintertjeneste Ruteoptimering og udbud af vintertjeneste Freddy Emil Knudsen, Vejdirektoratet Morten Stie Laugesen, COWI Vejdirektoratets udbud af Vintertjeneste Freddy Emil Knudsen, Vejdirektoratet Proces og tidsplan

Læs mere

Århus Kommune Trafik og veje Vintertjenesten 3. marts 2010

Århus Kommune Trafik og veje Vintertjenesten 3. marts 2010 Århus Kommune Trafik og veje Vintertjenesten 3. marts 2010 Bilag 6. Organisering af indsatsen 1.1 Generelt Den samlede indsats består af planlægning, overvågning, udkald og det konkrete arbejde. Desuden

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

Tilbagemelding fra de decentrale mødefora på det psykiatriske område

Tilbagemelding fra de decentrale mødefora på det psykiatriske område Område: Det psykiatriske område Udarbejdet af: Anita Lerche Afdeling: Ledelsessekretariatet E-mail: Anita.Lerche@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631007 Dato: 19. november 2007 Tilbagemelding

Læs mere

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT Dato: 10. 11. september 2014 Sted: Deltagere: Øvrige deltagere: Afbud: Referent: Ecco Center, Ecco Alleen 4, Tønder Roland Rasmussen (RR), Bente Rands Mortensen (BRM), Lars

Læs mere

Hvordan sikrer vi en mere effektiv vintertjeneste i fremtiden. Freddy Knudsen 4. december

Hvordan sikrer vi en mere effektiv vintertjeneste i fremtiden. Freddy Knudsen 4. december Hvordan sikrer vi en mere effektiv vintertjeneste i fremtiden Freddy Knudsen 4. december Doseringsinstruks 2014/15 Max. 15 ml Skema B Rev. 25 08 2014 Doserings valg Udkaldsårsag Kombi spreder (fugtsalt

Læs mere

Vejdirektoratet i Danmark

Vejdirektoratet i Danmark Vejdirektoratet i Danmark 2007 Vejmyndigheder 2006 National Roads Municipality Roads Vejdirektoratet: 1.600 km. 13 Amter: 10.000 km. 271 Kommuner: 60.000 km. 2007 Vejdirektoratet: 3.800 km. 98 Kommuner:

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune 1 1. Indledning...3 2. Kommunale veje, stier og pladser...3 3. Kommunens opgaver...3 4. Grundejernes forpligtelser...5 5.

Læs mere

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev.

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev. nordfyns kommune September 2007 Rev. november 2013 REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE Sidel Side 2 nord Fyns kommune Indholdsfortegnelse: 1. Indledning

Læs mere

8. maj Vintertrafik. - Sine Dyreborg - Christian von Huth

8. maj Vintertrafik. - Sine Dyreborg - Christian von Huth 8. maj 2018 Vintertrafik - Sine Dyreborg - Christian von Huth Dagsorden Statistik Siden sidst Tilfredshedsundersøgelse (web og app) Brugervenlighedsundersøgelse (web og app) - et par eksempler Fremtidige

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Åbent Referat for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg

Åbent Referat for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5578 7800 msbr@msbr.dk Åbent Referat for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg Mødedato 21. juni 2017 Tid 09:00 Sted Brandstationen, Manøvej 25, 4700

Læs mere

Referat fra DUG-møde nr. 47, afholdt onsdag den 28. januar 2015 hos DMI.

Referat fra DUG-møde nr. 47, afholdt onsdag den 28. januar 2015 hos DMI. Referat fra DUG-møde nr. 47, afholdt onsdag den 28. januar 2015 hos DMI. Deltagere: Jette B. Sørensen (JBS) Skive kommune Peter Munch (PM) Lejre kommune Freddy Knudsen (FEK) VD Bjarne Mortensen (BMO) VD/Vintervagten

Læs mere

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malenefrederiksen1@fredericiadk

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 3. juni 2014 kl. 10:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER

GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER HØRINGSBOG HÅNDBOG GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER Oktober 2012 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Liste over parter i høringen... 5 2 RESULTATER AF HØRINGEN...

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015 VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune Regulativ august 2015 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. Vinterberedskab Beredskabsperiode 1. oktober-15. oktober og 15. april-31. april Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. 15. oktober-1.

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Brøndby den 4. oktober 2018

Brøndby den 4. oktober 2018 Brøndby den 4. oktober 2018 Referat af dommerudvalgsmøde nr. 1 2018-2019 Mandag den 24. september 2018 kl. 17.00 i Odense Deltagere: Jørgen Svane (JS), Henrik Mouritsen (MOU), Jesper Kirkholm (JK), Kim

Læs mere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Udgave 1.2 15. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Vintertjeneste på kørebaner og cykelstier

Læs mere