Landsforeningen af statsautoriserede Fodterapeuter 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Landsforeningen af statsautoriserede Fodterapeuter 1"

Transkript

1 1 Kliniketablering Denne liste kan fungere som ledetråd og checkliste for den, der går i tanker om at etablere en KLINIK FOR FODTERAPI. Listen er ikke fuldstændig, idet mange specielle forhold kan spille ind, både de fysiske rammer i lokalerne, der skal indrettes, og fodterapeutens ambitionsniveau. En klink for Fodterapi skal indrettes i overensstemmelse med Landsforeningen af statsautoriserede Fodterapeuters vejledende retningslinier for indretning af KLINIK FOR FODTERAPI. Det er på generalforsamlingen blevet bestemt, at en klinik ikke mere hedder fodklinik, men KLINIK FOR FODTERAPI. Kun den statsautoriserede fodterapeut kan bruge den beskyttede titel fodterapeut i sit arbejde med FODTERAPI. Ordet terapi er i øvrigt allerede så indarbejdet i det danske sprog i andre sammenhænge inden for sundhedsvæsenet, at patienterne hurtigt lærer, at statsautoriseret fodterapeut og KLINIK FOR FODTERAPI hører sammen. Det er kun medlemmer af LasF, der må kalde deres klinik for KLINIK FOR FODTERAPI. En KLINIK FOR FODTERAPI er en del af sundhedsvæsenet i Danmark. Derfor skal den have en standard, så den tåler sammenligning med andre klinikker inden for sundhedsvæsenet, f.eks. tandlægers, fysioterapeuters og lægers. Vi vurderes ikke blot ud fra vore behandlinger, men også ud fra indtrykket af vores klinikker. Patienterne vurderer standarden. Om der er synlige håndvaske, æsker med sterile redskaber, hygiejniske gulve etc. Patienter er hurtige til at fortælle naboer, venner og familien, hvis der er snusket eller andet, der nedsætter standarden. Start altid med kontakt til landsforeningen af statsautoriserede Fodterapeuters sekretariat, inden du overhovedet begynder at tænke på at etablere dig. PR/tilskud/ydernummer kontakt kollegaer og kontaktperson vedr. forholdene i lokalområdet. bestille telefon. bestille annonce i lokaltelefonbøger, evt. fællesannoncer bestille annonce i lokalaviser, evt. fælles. vær opmærksom på deadlines. få en hjemmeside kontakt kommunen vedr. tilskud til fodterapi og få orientering om de lokale tilskudsforhold for pensionister, og de praktiske forhold vedr. dokumentation og udbetaling. ansøgning om ydernummer. Under overenskomst med den offentlige sygesikring. bemærk: Dette søges i god tid gennem Landsforeningen af statsautoriserede Fodterapeuter. Mens der er konflikt tildeler regionerne ikke nye ydernumre. Budget/kontrakt/CVR-nr. find en god revisor. Kontakt evt. flere. (Spørg kollegaerne). lad revisoren opstille budget for opstart, for drift samt evt. lån og skatteforhold. lad advokat gennemgå lejekontrakt, lån, samarbejdskontrakter mv.

2 aftal tid med bank/sparekasse vedr. lån, kassekreditter, afdrag, oprettelse af konti etc. oprettelse af girokonto momsregistrering/papirer og regler vedr. dette bestillingsliste til L.a.s.F. s materialer stempel med navn, adr. tlf. evt. CVR-nr. samt evt. ydernummer. 2 Tilladelser få skriftlig sikkerhed fra kommunen for, at lokalerne må benyttes til fodterapi. Få bindende tilbud fra håndværkere. brugstilladelser fra offentlige myndigheder/kommunale/sundhedsmyndigheder. undersøge regler vedr. kliniktilladelser i privatbolig. få sikkerhed for, at der må skiltes på facade o.l. (facadereguleringer, byplan). bestille facadeskilte og bomærker (husk regler for annoncering og skiltning). Forsikringer tegne inventarforsikring. tilmelde sig den kommunale forsikringsordning, vedr. dagpenge for selvstændigt erhvervsdrivende. tegne forsikring for tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med skader på klinikken tegne evt. andre forsikringer. Denne checkliste kan bruges som afkrydsningsliste. Hvis du har gode råd til andet, der bør stå på listen, kontakt da skriftligt sekretariatet. Så bliver denne huskeliste bedre for fremtidige kollegaer

3 Landsforeningen af statsaut. Fodterapeuters vejledning til indretning af KLINIK FOR FODTERAPI Lokalerne 1. En klinik for fodterapi skal bestå af følgende lokaler: a. Behandlingslokale af passende størrelse, egnet til formålet, og med mulighed for ugenert omklædning for patienterne. Der skal være mindst 15 kbm luft pr. person. (Fodterapeut + patient = 30 kvm) Lofthøjden skal mindst være 2,50 m og gulvarealet 12 kvm. Behandles flere patienter i samme lokale skal dette være opdelt i separate behandlingskabiner. b. Venteværelse eller reception, adskilt fra behandlingskabiner. c. Toilet med håndvask (helst specielt for patienter). d. Værksted for tilvirkning af aflastninger m.m., samt rengøringssted for instrumenter m.m Lokalerne skal være forsynet med følgende i tilstrækkelig omfang: a. Dagslys. b. Belysning. c. Varme. d. Ventilation samt udsugningsordning for støv samt lugtende og giftige luftarter i forbindelse med patientbehandling og produktion af hjælpemidler m.m. e. Håndvask med varmtvandsforsyning. 3. Vægge, gulve og inventar i lokalerne skal være af vaskbare materialer, der er lette at rengøre effektivt. Gulvbelægning skal være af skridsikkert materiale. Klinikken må ikke være forsynet med tæpper. 4. a. Der skal så vidt muligt være let adgang til lokalerne for handicappede. Ved etablering i nye lokaler skal der være handikapvenlig adgang. b. Klinikken skal helst være i stuelokaler, eller i lokaler hvortil man kan komme med elevator. c. Klinikken bør så vidt muligt ikke indrettes i kælderlokaler. d. Lokalerne skal opfylde de lovmæssige krav til beboelse, brandsikring m.m. e. Lokalerne må kun benyttes til klinik for fodterapi. f. Udgør klinikken en del af en privat bolig, skal kliniklokalerne være effektivt adskilt herfra.

4 4 Møbler og udstyr: 1. I hver behandlingskabine skal der være følgende møbler og udstyr: a. Behandlingsstol til patienten, med indstillelig benstøtte. Stolen skal være let at betjene for ældre og handicappede. b. Bord til de instrumenter, materialer o.l. der benyttes under behandlingen. bordet skal være let at flytte, f.eks. et rullebord. c. Arbejdsstol til fodterapeuten. d. Arbejdslampe. e. Micromotor med sug ellers separat sug. f. Lukket affaldsbeholder. 2. I klinikken skal i øvrigt forefindes følgende møbler og udstyr: a. Depotskab. b. Skrivebord. c. Sterilisationsovn /autoklave. d. Journalarkiv. e. Slibemaskine og ovn til brug ved fremstilling af aflastninger og indlæg m.m. f. Telefon. g. Hylde og bordplade i fornødent omfang. 3. Alle møbler og udstyr skal være af vaskbare materialer, der er lette at rengøre effektivt. Se ovenfor. 4. Der må ikke findes uvedkommende møbler og udstyr. Instrumenter: 1. Til hver behandling skal der være sterile instrumenter til rådighed. f.eks. i form af et sterilt standardsæt til hver behandling. Et standardsæt kan bestå af følgende: a. 1 stk. negletang. b. 1 stk. neglekniv. c. 1 stk. pincet. d. 1 stk. saks. e 1 stk. sonde. f. 3 stk. behandlingsknive (skaft med løsblade eller faste engangsknive). g. 2 stk. fræsere. h. De nødvendige instrumenter til ortonyxibehandling skal være til stede. Materialer m.m. 1. Til hver behandling skal der være følgende materialer m.m. til rådighed i tilstrækkeligt udvalg og omfang. a. Sterilt forbindingsmateriale. b. Engangspapirartikler til afdækning af benstøtte, gulv m.m.

5 c. Håndklæder. Evt. engangs. d. Desinfektionsmidler. e. Håndkøbs lægemidler til udvortes brug, salve o.l. 5 De nødvendige materialer m.m. til fremstilling af ortonyxi, aflastninger og indlæg skal være til stede. Således vedtaget på generalforsamlingen 3. nov Andre gode idéer få vare- og priskataloger fra leverandører bestille materiale fra landsforeningens medlemsservice, ved at registrere sig på vores hjemmeside, under brugerregistrering. bestille brochurer fra diverse skoleverandører brochurer og vejledninger fra Diabetesforeningen, Gigtforeningen, Psoriasisforeningen + andre store patientforeninger foldere fra LasF FORSLAG TIL BUDGETOPSTILLING VEDR. ETABLERING AF KLINIK FOR FODTERAPI Materialer til indretning Facade og facadeskilte Arbejdsredskaber Kabineinventar Inventar ventelokale Diverse småanskaffelser Værksted, sterilisation Advokat- og revisorbistand Forsikringer, telefon Kontorartikler Rengøringsartikler Lagervarer Forudbetaling af husleje mv. Åbningsreception Diverse konto 1 :. konto 2:.. konto 3: konto 4:. konto 5:. konto 6:.. konto 7:.. konto 8:.. konto 9:.. konto 10: konto 11:.. konto 12:.. konto 13: konto 14: konto 15: Dette budget er kun et ETABLERINGSBUDGET. Driftsbudgettet opstilles sammen med revisor, jfr. Ovenfor. Sørg for at specificere alle punkter fra checklisten med kontonumre, så du derudfra kan opstille og følge budgettet. Husk at gennemgå budget og konti med revisor. IDEKATALOG VEDR. PR OG PÆDAGOGIK Måden vi indretter klink på, og måden vi behandler på, bliver altid vurderet af patienter, læger og andre vi kommer i direkte, og indirekte kontakt med. Følgende drejer sig om overvejelser, der skal gøres i forbindelse med PR og markedsføring af klinikken, faget og klinikkens behandlinger. Det er med til at vise både dit, klinikkens og fagets ansigt som et sundhedsfag, der står for forebyggelse og behandling af fodlidelser.

6 6 PR vinduesudstillingers placering, indhold og udførelse udstillinger og fremlæggelser i ventelokale fremlagte brochurer i ventelokale (hvilke, hvordan) patientorienteringer i form af video og lydprogrammer. orientering gennem lokal-tv, lokalradioer, lokalaviser mv. annoncer (navn, adresse, telefon og tlf. tid + L.a.s.F-bomærke) orienteringer til andre faggrupper/samarbejdspartnere om fodterapi påvirkninger af patienter gennem andre faggrupper kliniktype/indretning (åben/lukket)f fællesannonceringer (giver store annoncer, billige for den enkelte fodterapeut) bomærkets betydning i telefonbøger og annoncer mv. etablering af samarbejde med skotøjshandlere om funktionelt, fodformet fodtøj Vær opmærksom på betydningen af fodterapeutens gode og omhyggelige arbejde (TID -TILLID-TRYGHED) samt den pædagogiske påvirkning af patienter under behandlingen. Om muligt husk da dokumentationer af vores behandlinger og pas på floskler

At-VEJLEDNING ARBEJDSSTEDETS INDRETNING A.1.13. Velfærdsforanstaltninger på faste arbejdssteder

At-VEJLEDNING ARBEJDSSTEDETS INDRETNING A.1.13. Velfærdsforanstaltninger på faste arbejdssteder At-VEJLEDNING ARBEJDSSTEDETS INDRETNING A.1.13 Velfærdsforanstaltninger på faste arbejdssteder August 2005 Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.11 af november 1995 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 14

VELKOMMEN TIL AFDELING 14 «Bruger_Initial» «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 14 GOLFPARKEN Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

Forretningsplan. Disposition

Forretningsplan. Disposition Forretningsplan En forretningsplan er en beskrivelse af den virksomhed, du vil etablere og en plan for, hvordan du vil drive og udvikle den. Planen vil bl.a. kunne samle trådene fra dine øvrige forberedelser

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel.

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel. Rengøring Rene omgivelser er en livsbetingelse for de fleste. Men mange vil gerne have hjælp til arbejdet. Enten fordi de ikke kan selv, eller fordi de vil bruge deres tid på noget andet. God rengøring

Læs mere

Guidelines for hvordan patientforeninger kan samarbejde med medicinalindustrien og hjælpemiddelproducenter

Guidelines for hvordan patientforeninger kan samarbejde med medicinalindustrien og hjælpemiddelproducenter Guidelines for hvordan patientforeninger kan samarbejde med medicinalindustrien og hjælpemiddelproducenter gældende fra 1. januar 2009 Formålet med disse guidelines er at hjælpe patientforeninger med at

Læs mere

Fra lejebolig til andelsbolig. - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening

Fra lejebolig til andelsbolig. - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening Fra lejebolig til andelsbolig - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening Hvad er en privat andelsboligforening? En privat andelsboligforening er en forening, som har til formål at eje og drive

Læs mere

Vejledning om socialtilsyn

Vejledning om socialtilsyn Vejledning om socialtilsyn Indholdsfortegnelse Indholdsregister 1. Indledning 2. Formål 3. Anvendelsesområde 4. Godkendelse 5. Kvalitetsmodellen for socialtilsyn 6. Godkendelse af private tilbuds organisatoriske

Læs mere

Dette hæfte er en orientering til Dem og Deres pårørende i forbindelse med indflytning i en af plejeboligerne på Ordruplund.

Dette hæfte er en orientering til Dem og Deres pårørende i forbindelse med indflytning i en af plejeboligerne på Ordruplund. Dette hæfte er en orientering til Dem og Deres pårørende i forbindelse med indflytning i en af plejeboligerne på Ordruplund. Ordruplund plejeboliger er beliggende i den østlige del af Gentofte Kommune

Læs mere

EN LILLE BRUGER VEJLEDNING TIL DEN FØRSTE TID MED RESPIRATORISK OVERVÅGNING

EN LILLE BRUGER VEJLEDNING TIL DEN FØRSTE TID MED RESPIRATORISK OVERVÅGNING EN LILLE BRUGER VEJLEDNING TIL DEN FØRSTE TID MED RESPIRATORISK OVERVÅGNING FORORD Med tildelingen af en hjælpeordning til overvågning af den respirator eller maske, der støtter din vejrtrækning, forandrer

Læs mere

Side 1 af 28 På vej mod egen virksomhed Dato for 09 sep 2011 10:42 offentliggørelse Resumé Hvad er nyt? - I denne vejledning kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål om skat, moms, afgifter,

Læs mere

Er vinduespolering noget for dig?

Er vinduespolering noget for dig? Vinduespolering Blanke vinduer er en betingelse for, at butikker kan trække køberne ind. Mange mennesker synes, at rene vinduer får humøret til at stige. De, som polerer vinduer, løser en vigtig opgave.

Læs mere

Er en kiosk noget for dig?

Er en kiosk noget for dig? Kiosk Kioskerne har spillet en stor rolle i danskernes dagligdag. Man går lige ind efter en pakke smøger og en cola. Eller spiller sin ugentlige lottokupon. Kioskerne gør det nemt og hurtigt at købe småting.

Læs mere

Wesselsgade 2 2200 København N

Wesselsgade 2 2200 København N Iværksætter 2011 udgives af Wesselsgade 2 2200 København N Iværksætter 2011 Tlf. 3333 0161 E-mail post@regnskabsskolen.dk www.regnskabsskolen.dk i samarbejde med www.dana.dk ISBN (trykt) 978-87-91875-18-2

Læs mere

Tandlægevagtens åbningstider: Alle aftener: Mandag søndag: Lørdag og søndag tillige: Helligdage tillige: 24. dec. og 31. dec.

Tandlægevagtens åbningstider: Alle aftener: Mandag søndag: Lørdag og søndag tillige: Helligdage tillige: 24. dec. og 31. dec. Københavns Tandlægeforening nr. 1 juni 2009 KTF-INFO Udgives af Københavns Tandlægeforening Amaliegade 17, 1256 Kbh. K. Tlf. 33 15 48 88 fra 11-14. Fax: 33 32 16 14. Mail: ktf@ktf.dk Website: www.ktf.dk

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 30 DANMARKSGADE/NIELS EBBESENS GADE

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 30 DANMARKSGADE/NIELS EBBESENS GADE «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 30 DANMARKSGADE/NIELS EBBESENS GADE Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i

Læs mere

STØJ OG AKUSTIK PÅ KONTORET

STØJ OG AKUSTIK PÅ KONTORET STØJ OG AKUSTIK PÅ KONTORET BRANCHEVEJLEDNING OM STØJ, AKUSTIK OG ARBEJDSMILJØ PÅ KONTORER BAR Privat Kontor og Administration 02 STØJ OG AKUSTIK PÅ KONTORET FORORD "Støj og akustik på kontoret" henvender

Læs mere

Indholdsfortegnelse. side 1

Indholdsfortegnelse. side 1 GUIDEN Indholdsfortegnelse Du mangler et sted 2 Vær opsøgende 2 Du har fundet et sted 3 Projektets omfang 3 Kontakt med ejeren 3 Første møde 3 Rammerne omkring selve mødet 3 Projektbeskrivelse 3 Økonomien

Læs mere

God rengøring. - godt indeklima. EN BRANCHEVEJLEDNING om at sikre en god rengøringsstandard og dermed et godt indeklima

God rengøring. - godt indeklima. EN BRANCHEVEJLEDNING om at sikre en god rengøringsstandard og dermed et godt indeklima God rengøring - godt indeklima EN BRANCHEVEJLEDNING om at sikre en god rengøringsstandard og dermed et godt indeklima Især til sikkerhedsgrupper og rengøringsledere i social- og sundhedssektoren, uddannelsessektoren,

Læs mere

At arbejde i borgernes hjem

At arbejde i borgernes hjem At arbejde i borgernes hjem AT ARBEJDE I BORGERNES HJEM 1 BrancheArbejdsmiljøRådet Social & Sundhed Studiestræde 3, 3. 1455 København K. Juni 2015 ISBN: 978-87-92364-88-3 Projektledelse: Marianne Storm,

Læs mere

Branchevejledning. om indretning af. daginstitutioner. dag. Branchearbejdsmiljørådet Social & Sundhed

Branchevejledning. om indretning af. daginstitutioner. dag. Branchearbejdsmiljørådet Social & Sundhed Branchevejledning om indretning af daginstitutioner dag Branchearbejdsmiljørådet Social & Sundhed Branchevejledning om indretning af daginstitutioner - 2. udgave Branchearbejdsmiljøråd Social & Sundhed

Læs mere

Malernes Sundhedsordning

Malernes Sundhedsordning Malernes Sundhedsordning Denne folder gælder for medarbejdere, som via overenskomsten mellem Malerforbundet i Danmark og Danske Malermestre eller andre aftaler, er omfattet af Malernes sundhedsordning.

Læs mere

Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf.: 46 97 26 26 www.foa.dk

Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf.: 46 97 26 26 www.foa.dk Arbejdspladsvurdering (APV) er et vigtigt redskab når det handler om at forebygge dårligt arbejdsmiljø og der eksisterer rigtig mange pjecer om emnet. Med denne pjece vil vi gerne sætte fokus på hvorfor

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 20 HVALPSUNDVEJ

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 20 HVALPSUNDVEJ «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 20 HVALPSUNDVEJ Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne

Læs mere

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice

Kommunen informerer. Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Kommunen informerer Serviceinformation om pleje og praktisk hjælp samt madservice Visitationsenheden Juli 2013 Indholdsfortegnelse Forord side 4 Formål med Serviceloven side 5 Grundlag for bevilling side

Læs mere

Gode råd til den motiverede ansøgning

Gode råd til den motiverede ansøgning Gode råd til den motiverede ansøgning Mange uddannelsessteder vil gerne have, at kvote 2 ansøgere vedlægger en motiveret ansøgning (nogle steder også kaldet en levnedsbeskrivelse). Den motiverede ansøgning

Læs mere

Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E. Hold fast i jobbet

Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E. Hold fast i jobbet Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E Hold fast i jobbet Hold fast i jobbet er udgivet af FOA Fag og Arbejde. Pjecen er en opslagsguide til medlemmer, valgte og ansatte i afdelingerne og tillidsrepræsentanter.

Læs mere

af Susan Vestergaard, 1264

af Susan Vestergaard, 1264 af Susan Vestergaard, 1264 En bog til dig, som går og overvejer at starte virksomhed eller lige er sprunget ud som iværksætter Version nr. 5, udgivet juni 2013 Indholdsfortegnelse Forord 3 Lidt at tænke

Læs mere

Retningslinier for behandling af ansøgninger om godkendelse som privat opholdssted.

Retningslinier for behandling af ansøgninger om godkendelse som privat opholdssted. 1 Retningslinier for behandling af ansøgninger om godkendelse som privat opholdssted. Formålet med godkendelsesordningen er overordnet at sikre, at det private opholdssted lever op til gældende regler

Læs mere