OPEL ADAM. Infotainment System

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPEL ADAM. Infotainment System"

Transkript

1 OPEL ADAM Infotainment System

2

3 Indhold IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R FlexDock

4

5 IntelliLink Indledning... 6 Radio Eksterne enheder Talegenkendelse Telefon Stikordsregister... 56

6 6 Indledning Indledning Generelt... 6 Tyverisikring... 7 Oversigt over betjeningsorganer... 8 Brug Grundlæggende betjening Toneindstillinger Lydstyrkeindstillinger Systemindstillinger Generelt Infotainment systemet byder på avanceret infotainment i bilen. Når man bruger FM-, AM- eller DABradiofunktioner, kan du registrere op til 35 stationer på syv favoritsider. Til AM-, FM- og DAB-bølgeområderne har radioen 15 forvalgte kanaler, der automatisk tildeles stationerne. Derudover kan 35 kanaler tildeles manuelt (uafhængigt af bølgeområde). Du kan tilslutte eksterne datalagringsenheder, f.eks. ipod, USB-udstyr eller andet eksternt udstyr til Infotainmentsystemet som yderligere lydkilder; enten via kabel eller via Bluetooth. Ved brug af knapperne og menuerne i infotainment-systemet kan godkendte smartphone-applikationer betjenes, f.eks. en navigationsapp. Derudover har infotainment-systemet udstyret en telefonportal, der giver mulighed for bekvem og sikker brug af en mobiltelefon i bilen. Man har også mulighed for at bruge Infotainment-systemet ved hjælp af knapperne på rattet eller talegenkendelsesprogrammet "Siri Eyes Free". Betjeningselementernes velgennemtænkte design, berøringsskærmen og de tydelige display giver en nem og intuitiv betjening af systemet. Denne instruktionsbog beskriver alle tilgængelige indstillinger og funktioner for de forskellige Infotainmentsystemer. Visse beskrivelser, inklusive dem for display- og menufunktioner, gælder muligvis ikke for denne bil pga. modelvariant, landespecifikationer, specialudstyr eller tilbehør. Vigtige oplysninger om betjening og færdselssikkerhed 9 Advarsel Infotainment-systemet skal anvendes således, at man er i stand til at køre bilen sikkert til enhver tid.

7 Indledning 7 I tvivlstilfælde skal bilen standses og Infotainment-systemet anvendes, mens bilen holder stille. Radiomodtagelse Ved radiomodtagelse kan der opstå støj, forvrængninger eller afbrydelse af modtagelsen som følge af: varierende afstand til senderen, modtagelse af flere signaler på grund af refleksion, slagskygge. Tyverisikring Infotainment-systemet er udstyret med et elektronisk sikkerhedssystem som tyverisikring. Infotainment-systemet fungerer derfor kun i Deres køretøj og er værdiløst for en tyv.

8 8 Indledning Oversigt over betjeningsorganer Kontrolpanel

9 Indledning 9 1 Display/berøringsskærm Menuen Hjem Skærmknapper til adgang til: Lyd - audiofunktioner P Galleri - billed- og filmfunktioner h Telefon - mobiltelefonfunktioner K Apps - smartphoneapplikationer L Indstillinger - systemindstillinger 3 Funktionsindikatorer Hvis symbol er fremhævet: TP - trafikradioservice aktiv M - ekstern enhed tilsluttet USB-port G - eksternt udstyr tilsluttet AUX-indgang N - Bluetooth-enhed tilsluttet g - smartphone-applikation aktiv p - lyd frakoblet Klokkeslæt og dato, udetemperatur Vedr. indstilling af klokkeslæt og dato, se instruktionsbogen. 5 ;-knappen Tryk: Åbn menuen Hjem (se pkt. 2) 6 m-knappen Tryk: tænd/sluk for Infotainment-systemet 7 VOL -knapper : Reducer lydstyrken : Sæt lydstyrken op Audioknapper i rat 1 7w knap Kort tryk: modtag telefonopkald eller kald nummer på opkaldsliste eller aktivere talegenkendelse Langt tryk: Åbn opkaldsliste.. 49 eller slå håndfri funktion til/ fra... 49

10 10 Indledning 2 SRC (kilde) Tryk: Vælg audiokilde Hvis radioen er aktiv: Drej opad/nedad for at vælge den næste/forrige forudindstillede radiostation Hvis en ekstern enhed er aktiv: Drej opad/nedad for at vælge næste/ foregående spor/kapitel/ billede Hvis telefonportalen er aktiveret og opkaldslisten åben (se pkt. 1): Drej opad/nedad for at vælge næste/forrige pkt. på opkaldslisten Hvis telefonportalen er aktiveret, og der er ventende opkald: Drej opad/nedad for at skifte mellem opkald Øg lydstyrken 4 Reducer lydstyrken 5 xn knap Tryk: Afslut/afvis opkald eller luk opkaldsliste eller deaktivere talegenkendelse eller aktivér/deaktivér lydfrakoblingfunktion Brug Betjeningsdele Infotainment-systemet betjenes via funktionsknapper, en berøringsskærm og menuer, som vises i displayet. Input kan foretages valgfrit via: Den centrale betjeningsenhed i instrumentpanelet audioknapper på rattet. Tænd eller sluk for Infotainmentsystemet Tryk på X-knappen. Når der tændes for systemet, bliver den sidst valgte Infotainment-kilde aktiv. Slukkeautomatik Hvis Infotainment-systemet er blevet tændt ved hjælp af knappen X, mens tændingen er afbrudt, slukkes der automatisk for det 10 minutter efter sidste brugerindtastning.

11 Indledning 11 Indstil lydstyrke Tryk på en af knapperne VOL. Den aktuelle indstilling vises på skærmen. Alternativt ved brug af berøringsskærmen: Flyt lydstyrkeskyderen til venstre eller højre med fingrene. Når Infotainment-systemet tændes, er den sidst valgte lydstyrke valgt, hvis den er lavere end den maksimale startlydstyrke. For en detaljeret beskrivelse Hastighedsstyret lydstyrke Når den hastighedsstyrede lydstyrke er aktiveret 3 17, tilpasses lydstyrken automatisk for at kompensere for vej- og vindstøj under kørslen. Lydstyrke for trafikmeldinger (TA) Lydstyrken på trafikmeldinger kan indstilles separat Mute Tryk på en af knapperne VOL, og berør derefter skærmknappen p i den viste lydstyrkemenu. Annullering af lydfrakoblingsfunktionen: Tryk på en af knapperne VOL. Den sidst valgte lydstyrke er indstillet igen. Lydstyrkebegrænsning ved høje temperaturer Ved meget høje temperaturer inden i bilen begrænser infotainment-systemet den maksimalt indstillelige lydstyrke. Om nødvendigt reduceres lydstyrken automatisk. Funktionsmåder Tryk på knappen ; for vise menuen Hjem. For en detaljeret beskrivelse af menubetjening via berøringsskærm Lyd Vælg skærmknappen Lyd for at åbne hovedmenuen i den sidst valgte audiotilstand. Vælg skærmknappen Kilde i menuens øverste linje for at åbne en rulleliste. For at skifte til en anden lydtilstand: Berør en af listeposterne.

12 12 Indledning For en detaljeret beskrivelse af: Radiofunktioner (AM, FM, DAB) 3 21 Eksterne enheder (USB, AUX, Bluetooth) Galleri Vælg skærmknappen Galleri for at åbne hovedmenuen i den sidst valgte billed- eller filmtilstand. Berør skærmknappen Kilde i menuens øverste linje for at åbne en rulleliste. For en detaljeret beskrivelse af: Billedfunktioner 3 37 Filmfunktioner Telefon Vælg skærmknappen Telefon for at etablere en Bluetooth-forbindelse mellem Infotainment-systemet og en mobiltelefon. Hvis der kan etableres en forbindelse, vises telefontilstandens hovedmenu. Hvis der ikke kan etableres forbindelse, vises en meddelelse om dette. For en detaljeret beskrivelse af forberedelse og etablering af en Bluetoothforbindelse mellem Infotainment-systemet og en mobiltelefon Apps Vælg skærmknappen Apps for at åbne en menu til valg og start af godkendte smartphone-applikationer, der understøttes af Infotainment-systemet. For at skifte til en anden billed- eller filmtilstand: Berør en af listeposterne. For en detaljeret beskrivelse af mobiltelefonbetjening via infotainmentsystemet For en detaljeret beskrivelse 3 31 og 3 41:

13 Indledning 13 Indstillinger Vælg skærmknappen Indstillinger for at åbne en menu til forskellige systemrelaterede indstillinger. Indst. af tid og dato og Bilindstillinger beskrives i instruktionsbogen. Alle andre indstillinger er beskrevet efter emne i denne vejlednings pågældende kapitler. Grundlæggende betjening Menubetjeningselementer Berøringsskærm Displayet i Infotainment-systemet har en berøringsfølsom overflade, der giver mulighed for direkte aktivering af de viste menubetjeningselementer. Du kan for eksempel aktivere en knap på skærmen ved at banke let på den med en finger, eller du kan ændre positionen af et skyderelement på skærmen ved at bevæge det med en finger. Forsigtig Benyt ikke spidse eller hårde genstande, som f.eks. kuglepenne, blyanter eller lignende, til brug med berøringsskærmen. ;-knappen Tryk på knappen ; for at få adgang til menuen Hjem. Ved brug af berøringsskærmen kan man så evt. få adgang til yderligere menuer og funktioner.

14 14 Indledning Skærmknappen q Menubetjening (eksempler) Valg og aktivering af en skærmknap eller menupost berøringsskærmen som "...vælg...skærmknappen..." eller "...vælg...menuposten...". Meddelelser Inden en systemfunktion udføres, får du nogle gange en meddelelse. Hvis du anmodes om det, skal meddelelsen bekræftes, eller vælg et af alternativerne. Når menuerne betjenes, skal man trykke på skærmknappen q i den pågældende undermenu for at vende tilbage til næste højere menuniveau. Bank let på en skærmknap eller menupost. Den pågældende systemfunktion aktiveres, der vises en meddelelse eller der vises en undermenu med yderligere alternativer. I efterfølgende kapitler beskrives proceduren for valg og aktivering af en skærmknap eller menupost via Valg og aktivering af en skærmknap i en meddelelsesfunktion er det samme som beskrevet for skærmknapper i en menu.

15 Indledning 15 Rulning gennem en lang liste med menuposter Justering af en indstilling De forskellige indstillingstyper, der findes i de forskellige indstillingsmenuer, er vist og beskrevet i det følgende. Eksempel: Displayindstillinger I efterfølgende kapitler beskrives proceduren for ændring af en indstilling via berøringsskærmen som "...justér...indstillingen...". Eksempel: Radioindstillinger Hvis der findes flere menuposter, end der kan præsenteres på skærmen, vises et rullepanel. For at rulle gennem listen med menuposter: Berør skærmknapperne eller i rullepanelet eller bevæg rullepanelets skyder op eller ned med din finger. Berør skærmknapperne - eller +, eller bevæg skyderen ud for en indstilling for at justere denne indstilling. Bekræft dit valg ved at vælge skærmknappen OK. Berør skærmknapperne < eller > ud for en indstilling for at vælge én af de tilgængelige alternativer eller for at indstille en specifik værdi.

16 16 Indledning I senere kapitler bliver betjeningstrinene for skift til en anden valgmulighed via berøringsskærmen beskevet som "...indstil...på...'valgmulighedsnavn'/'værdi'...". Eksempel: RDS-alternativ Berør skærmknappen Til eller Fra ud for en indstilling for at aktivere eller deaktivere dette alternativ. I efterfølgende kapitler beskrives proceduren for ændring af en indstilling til Til eller Fra via berøringsskærmen som "...indstil...på... Til" eller "...indstil...på...fra...". Eksempel: DAB-kategoriliste Berør et listepunkt for at vælge eller fravælge det. Hvis en listepost er valgt, vises der et flueben i boksen ved siden af posten. I senere kapitler bliver betjeningstrinene for valg af en valgmulighed via berøringsskærmen beskevet som "...vælg...'valgmulighedsnavn'...". Toneindstillinger På menuen for toneindstillinger kan tonekarakteristikken indstilles forskelligt for hvert bølgeområde og for hver eksterne lydkilde. Man kan få adgang til menuen fra hver individuelle lydhovedmenu. For at åbne toneindstillingsmenuen skal man vælge skærmknappen MENU i den nederste linje af den pågældende hovedmenu. Rul om nødvendigt gennem listen af menuposter, og vælg Toneindstillinger. Den pågældende menu vises.

17 Indledning 17 EQ-funk. (EQ: Equalizer) Brug denne indstilling til at optimere tonen for musikstilen, f.eks. Rock eller Klassisk. Vælg den ønskede klangstil. Hvis du vælger Manuel, kan du manuelt indstille de følgende indstillinger. Bas Benyt denne indstilling til at forstærke eller dæmpe de dybe frekvenser i lydkilderne. Indstil Bas til en værdi mellem -12 og 12. Mid Benyt denne indstilling til at forstærke eller dæmpe mellemtonefrekvenserne i lydkilden. Indstil Mid til en værdi mellem -12 og 12. Dis Benyt denne indstilling til at forstærke eller dæmpe de høje frekvenser i lydkilderne. Indstil Dis til en værdi mellem -12 og 12. Indstilling af balance og fader Brug illustrationen i højre side af menuen til at indstille balance og fader. For at definere det punkt i kabinen, hvor lyden er på sit højeste niveau, skal man berøre det pågældende punkt i illustrationen. Alternativt kan du bevæge den røde markør med fingrene til det ønskede punkt. Balance- og faderindstillinger gælder for alle lydkilder. De kan ikke indstilles individuelt for hver lydkilde. Tilbagestilling til fabriksstandarder Vælg skærmknappen Nulstil. Lagring af aktuelle indstillinger Vælg skærmknappen OK. Lydstyrkeindstillinger Indstilling af maksimal startlydstyrke Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Rul gennem listen til menuposten Maks. opstart volume.

18 18 Indledning Indstil Maks. opstart volume til en værdi mellem 13 og 37. Indstilling af den hastighedsstyrede lydstyrke Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger for at vise den pågældende menu. Høj: maksimal forøgelse af lydstyrken ved øget bilhastighed. Indstilling af lydstyrken på trafikmeldinger Lydstyrken på trafikmeldinger kan forindstilles separat til et niveau uafhængigt af det "normale" lydstyrkeniveau. Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger og derefter RDS-alternativ for at vise den pågældende menu. Justering af ringetonens lydstyrke Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Forbindelsesindstillinger for at vise den pågældende menu. For at indstille graden af lydstyrketilpasningen skal man indstille Auto lydstyrke til Fra, Lav, Medium eller Høj. Fra: ingen forøgelse af lydstyrken ved øget bilhastighed. Indstil TP-lydstyrke til en værdi mellem 0 og 63. Indstil Ringetone volumen til en værdi mellem 0 og 63.

19 Indledning 19 Aktivering eller deaktivering af lydstyrkefunktionen for berøringsbip Hvis lydstyrkefunktionen for berøringsbip er aktiveret, indikeres hver berøring på en skærmknap eller menupost ved en bippende lyd. Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Rul gennem listen til menuposten Lyd for berøringsbip. Systemindstillinger Sprogindstilling Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg menuposten Sprog (language) for at vise den pågældende menu. Aktivering eller deaktivering af tekstrullefunktionen Hvis en lang tekst vises på skærmen, kan teksten enten rulles vedvarende eller rulles én gang og vises i afkortet form. Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Rul gennem listen til menuposten Tekst scroll. Sådan indstilles menuteksternes sprog: Berør det ønskede sprog. Indstil funktionen til Til eller Fra. Hvis teksten skal rulles vedvarende, skal funktionen indstilles til Til. Hvis teksten kun skal rulles én gang, skal den indstilles til Fra.

20 20 Indledning Tilbagestilling til fabriksstandarder Alle indstillinger, f.eks. lydstyrke- og toneindstillinger, favoritlisterne eller Bluetooth-enhedslisten, kan stilles tilbage til fabriksindstillingerne. Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger for at vise den pågældende menu. Visning af systemversionen Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Rul gennem listen, og vælg menuposten Systemversion. Sådan nulstilles alle indstillinger: Berør menupunktet Radio fabriksindstillinger, og bekræft de meddelelser, der efterfølgende fremkommer.

21 Radio 21 Radio Brug Stationssøgning Autolagringslister Favoritlister Bølgeområde-menuer Radio Data System (RDS)...27 Digital Audio Broadcasting Brug Aktivering af radio Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Lyd. Den sidst valgte audiohovedmenu vises. Vælg skærmknappen Kilde for at åbne en rulleliste. Stationssøgning Stationshukommelse: Automatisk lagring Vælg AM-, FM- eller DAB-radio. Den station, som sidst blev spillet i det valgte bølgeområde, modtages. For at vise oplysninger om den aktive radiostation: Berør displayet. Berør kort en af skærmknapperne t SØG v for at afspille den forrige eller næste station i stationshukommelsen. Stationssøgning: Manuel Berør og hold på en af skærmknapperne t SØG v. Slip knappen, når den krævede frekvens næsten er nået.

22 22 Radio Den næste station, der kan modtages, søges og afspilles automatisk. Stationssøgning: Manuel: Hvis det ikke lykkes for radioen at finde en station, skifter den automatisk til et mere følsomt søgeniveau. Hvis den stadig ikke er i stand til at finde stationen, indstilles den sidste, aktive frekvens. FM-bølgeområde: Når RDS-funktionen er aktiv, søges kun RDSstationer 3 27, og når trafikradioen (TP) er aktiveret, søges kun trafikservicestationerne Stationsindstilling Berør og hold, eller berør gentagne gange en af skærmknapperne _ INDSTIL 6 for at indstille frekvensen på den ønskede radiostation. Hvis Radio indstillingslinje i menuen Radioindstillinger (se bemærkning nedenfor) er indstillet til Til, vises et radiopanel, når man berører en af skærmknapperne _ INDSTIL 6. Nu kan man manuelt indstille eller søge efter radiostationer. For at åbne menuen Radioindstillinger: Tryk på knappen ;, vælg skærmknappen Indstillinger, og vælg derefter menuposten Radioindstillinger. Autolagringslister De stationer, som bedst modtages i bølgeområdet, kan søges og lagres automatisk ved hjælp af autolagringsfunktionen. Hvert bølgeområde har 3 autolagringslister (AS 1/3, AS 2/3) og AS 3/3, og der kan lagres 5 stationer i hver. Hvis fanen FAV vises i forgrunden: Berør fanen AS for at vise autolagringslisterne. Den station, der modtages i øjeblikket, er fremhævet. Lagring af stationer Berør om nødvendigt fanen AS for at vise autolagringslisterne.

23 Radio 23 Berør og hold fanen AS i nogle få sekunder. Der vises en meddelelse, og de stationer, som bedst modtages i det aktive bølgeområde, lagres i autolagringslisterne. Hvis der ikke er lagret stationer på AS-stationslisten, opdateres listerne automatisk, når du første gang vælger fanen AS. Genfinding af stationer Berør om nødvendigt fanen AS for at vise autolagringslisterne. Berør om nødvendigt skærmknapperne < eller > for at vælge en anden autolagringsliste. Vælg den forudindstillede skærmknap, på hvilken den ønskede radiostation er gemt. Favoritlister Stationer i alle bølgeområder kan lagres manuelt i favoritlisterne. Der er syv tilgængelige favoritlister, hvor der kan lagres 5 stationer i hver. Hvis fanen AS vises i forgrunden: Berør fanen FAV for at vise favoritlisterne. Den station, der modtages i øjeblikket, er fremhævet. Lagring af en station Berør om nødvendigt fanen FAV for at vise favoritlisterne. Berør om nødvendigt skærmknapperne < eller > for at vælge en anden favoritliste. For at lagre den aktuelt aktive radiostation på en forindstillet skærmknap: Berør og hold den ønskede skærmknap i nogle sekunder. Den pågældende frekvens eller stationsnavnet vises på skærmknappen. Genfinding af stationer Berør om nødvendigt fanen FAV for at vise favoritlisterne. Berør om nødvendigt skærmknapperne < eller > for at vælge en anden favoritliste. Vælg den forudindstillede skærmknap, på hvilken den ønskede radiostation er gemt. Bølgeområde-menuer Alternative faciliteter for stationsvalg fås via de specifikke bølgeområdemenuer. Berør skærmknappen MENU på nederste linje i den aktive hovedmenu for at åbne det pågældende bølgeområdes specifikke undermenu.

24 24 Radio De følgende display, der gælder for FM, vises som eksempler. Favoritliste Vælg Favoritliste for at vise alle stationer, som lige nu er lagret i favoritlisterne. Vælg den ønskede station. Den radiostation, der modtages lige nu, indikeres af symbolet l ved siden af stationsnavnet. Stationslister Afhængigt af bølgeområdemenuen skal man vælge FM-stationsliste, AMstationsliste eller DAB-stationsliste. Alle de stationer, der kan modtages i det relevante bølgeområde og i det aktuelle modtagelsesområde, er vist. Vælg den ønskede station. Den radiostation, der modtages lige nu, indikeres af symbolet l ved siden af stationsnavnet. Kategorilister Mange RDS og DAB stationer udsender en PTY-kode, der specificerer den programtype, der transmitteres (f.eks. nyheder). Visse stationer skifter også PTY-kode, alt efter hvilket indhold, der udsendes på det pågældende tidspunkt.

25 Radio 25 Infotainment-systemet lagrer disse stationer, sorteret efter programtype, i den tilsvarende kategoriliste. Kategorilisten undermenuposter er kun tilgængelig for FM- og DAB-bølgeområderne. For at søge efter en stationsbestemt programtype skal man vælge den bølgeområdespecifikke mulighed på kategorilisten. Der vises en liste over programtyper, som aktuelt er tilgængelige. For DAB-bølgeområdet vises kun de valgte kategorier 3 28 i kategorilisten. Vælg den ønskede programtype. Der vises en liste over stationer, som sender et program af den valgte type. Vælg den ønskede station. Den radiostation, der modtages lige nu, indikeres af symbolet l ved siden af stationsnavnet. DAB-meddelelser Foruden deres musikprogrammer sender mange DAB-stationer også meddelelser i forskellige kategorier. Hvis du aktiverer nogle eller alle kategorier, afbrydes den DAB-service, der lige nu modtages, når kommer en meddelelse fra disse kategorier. Aktivering af meddelelseskategorier Vælg DAB-meddelelser på DAB-bølgeområdemenuen. Der vises en liste over kategorier. Aktivér alle eller kun de ønskede meddelelseskategorier. Forskellige meddelelseskategorier kan vælges samtidigt. DAB-meddelelser kan kun modtages, hvis DAB-bølgeområdet er aktiveret. Opdatér stationslister Hvis de stationer, der er lagret på en bølgeområdespecifik stationsliste, ikke længere kan modtages, skal

26 26 Radio man vælge Opdatér FMstationslister, Opdatér AMstationslister eller Opdatér DABstationsliste afhængigt af bølgeområdet. Hvis en bølgeområde-specifik stationsliste opdateres, opdateres den tilsvarende kategoriliste (såfremt den forefindes). En stationssøgning startes, og en tilsvarende meddelelse vises. Når søgningen er afsluttet, vises den pågældende stationsliste. Den radiostation, der modtages lige nu, indikeres af symbolet l ved siden af stationsnavnet. EPG-aktuelt program En elektronisk programguide (EPG) kommer med konstant opdaterede oplysninger om aktuelle og kommende programmer. Undermenuposten er kun tilgængelig i DAB-bølgeområdemenuen. Vælg EPG aktuelt program i DABbølgeområdemenuen for at vise oplysninger om det program, der er aktivt for tiden. EPG-stationsliste EPG stationsliste indeholder de stationer, der har en elektronisk programguide. Undermenuposten er kun tilgængelig i DAB-bølgeområdemenuen. Vælg skærmknappen Info ved siden stationsnavnet for at vise aktuelle og kommende programmer på den pågældende station. Intellitext Funktionen Intellitekst muliggør modtagelse af yderligere oplysninger, f.eks. bekendtgørelser, finansiel information, sport, nyheder osv. Undermenuposten er kun tilgængelig i DAB-bølgeområdemenuen. Vælg en af kategorierne, og vælg en specifik post for at vise detaljerede oplysninger. Info Vælg menuposten Info for at vise detaljerede oplysninger om den aktuelt aktive DAB-station. Undermenuposten er kun tilgængelig i DAB-bølgeområdemenuen. Toneindstillinger For en detaljeret beskrivelse af Toneindstillinger-menuen 3 16.

27 Radio 27 Radio Data System (RDS) RDS er en tjeneste fra FM-stationer, der i væsentlig grad gør det lettere at finde den ønskede station og opnå en fejlfri modtagelse. Fordele ved RDS På displayet vises programnavnet for stationen i stedet for dens frekvens. Under en stationssøgning stiller Infotainment-systemet kun ind på RDS-stationer. Infotainment-systemet stiller altid ind på den sendefrekvens, der modtages bedst, for den indstillede station ved hjælp af AF (alternativ frekvens). Afhængigt af den station, som modtages, viser Infotainment-systemet radiotekst, som kan indeholde eksempelvis oplysninger om det aktuelle program. RDS-alternativ menuen Sådan åbnes menuen til RDSkonfigurationen. Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger og derefter RDS-alternativ for at vise den pågældende menu. Hvis RDS er indstillet til Fra, vises ikke alle ovenstående menuposter. Trafikmeldinger (TA) Trafikradiostationer er RDS-stationer, som sender trafiknyheder. Hvis trafikradioen er tændt, afbrydes den aktive funktion i den tid, trafikmeldingen varer. Tænd/sluk for trafikmeldinger Indstil menuposten TA til Til eller Fra. Hvis trafikradioservicen er aktiveret, vises [TP] på øverste linje i alle hovedmenuer. Hvis den aktuelle station ikke er en trafikradiostation, bliver TP grå, og der startes automatisk en søgning efter den næste trafikradiostation. Så snart trafikradiostationen bliver fundet, er TP fremhævet. Hvis der ikke findes en trafikradiostation, forbliver TP grå. Hvis der udsendes en trafikmelding på den pågældende station, vises der en meddelelse. For at afbryde meldingen og vende tilbage til den tidligere aktiverede funktion: Vælg skærmknappen Annullér i meddelelsen. TP-lydstyrke Lydstyrken på trafikmeldinger kan forindstilles til en værdi mellem 0 og 63. RDS-konfiguration Indstil RDS til Til eller Fra.

28 28 Radio Radiotekst Hvis RDS-funktionen er aktiveret og en RDS-station modtages lige nu, vises der oplysninger om det aktuelle program og musiksporet, der spiller lige nu, under programnavnet. For at vise eller skjule oplysningen indstilles Radiotekst til Til eller Fra. Regionalisering Nogle gange kan RDS-stationer sende regionalt forskellige programmer på forskellige frekvenser. Indstil Regional på Til eller Fra. Hvis regionalisering er slået til, vælges alternative frekvenser med de samme regionalprogrammer, hvor det er nødvendigt. Hvis regionalisering er deaktiveret, vælges alternative frekvenser for stationerne uden hensyn til regionalprogrammer. PSN-rullestop Nogle RDS-stationer indikerer ikke kun programservicenavnet (PSN) på displayet, men viser også yderligere oplysninger om det aktuelle program. Hvis der vises yderligere oplysninger, er programnavnet skjult. For at forhindre, at yderligere oplysninger bliver vist, skal PSN scroll freeze indstilles til Til. Digital Audio Broadcasting Digital Audio Broadcasting (DAB) er et innovativt og universelt sendesystem. DAB-stationer angives med programnavnet i stedet for sendefrekvensen. Generelle anvisninger Med DAB kan flere radioprogrammer (tjenester) sendes på en enkelt frekvens (ensemble). Ud over digitale audiotjenester af høj kvalitet, kan DAB også sende program-associerede data og talrige andre datatjenester inklusive rejse - og trafikinformationer. Så længe en given DAB-modtager kan opfange signalet fra en sendestation (selv om signalet er meget svagt), vil lydgengivelsen være sikret. Der er ingen fading (svagere lyd, som er typisk for AM- og FM-modtagelse). DAB-signalet gengives med konstant lydstyrke. Hvis DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren, vil modtagelsen blive afbrudt fuldstændigt. Dette kan undgås ved at aktivere Sammenkædn. DAB og/eller Sammenkædn. FM i menuen DAB-mulighed (se nedenfor). Interferens, der skyldes stationer på nærliggende frekvenser (en fænomen, der er typisk for modtagelse af AM og FM) forekommer ikke med DAB. Hvis DAB-signalet reflekteres af naturlige forhindringer eller bygninger, forbedres modtagekvaliteten

29 Radio 29 for DAB, hvorimod AM- og FMmodtagelse forværres betydeligt i sådanne tilfælde. Når DAB-modtagelse er aktiveret, forbliver FM-tuneren i Infotainmentsystemet aktiv i baggrunden og søger løbende efter FM-stationer med de bedste modtagelsesforhold. Hvis TP 3 27 er aktiveret, udsendes trafikmeldinger fra den FM-station, der i øjeblikket modtages bedst. Deaktiver TP, hvis DAB-modtagelsen ikke skal afbrydes af FM-trafikmeldinger. DAB-alternativ menuen Sådan åbnes menuen til DAB-konfigurationen. Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger og derefter DAB-alternativ for at vise den pågældende menu. DAB kategori indstillinger For at vælge hvilke kategorier, der vises i DAB-kategoriliste i DAB menu 3 23, skal man vælge DAB kategori indstillinger. Den pågældende menu vises. Vælg Alle, eller vælg og fravælg kun nogle kategorier fra de tilgængelige muligheder. Vælg skærmknappen OK for at bekræfte dit valg. DAB-konfiguration I menuen DAB-alternativ kan du opsætte funktioner vedrørende DAB-radiomodtagelsen.

30 30 Radio Servicelinkning DAB Hvis denne funktion er aktiveret, skifter udstyret over til den samme tjeneste (program) på en anden DAB-ensemble (frekvens, hvis tilgængelig), når DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren. Indstil Sammenkædn. DAB på Til eller Fra. Servicelinkning FM Hvis denne funktion er aktiveret, skifter udstyret over til en tilsvarende FMstation i den aktive DAB-service (hvis tilgængelig), når DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren. Indstil Sammenkædn. FM på Til eller Fra. Dynamisk områdekompression Hvis denne funktion er aktiveret, reduceres DAB-signalets dynamikområde. Det betyder, at niveauet for høje lyde reduceres, og niveauet for stille lyde øges. Derfor kan lydstyrken i Infotainment systemet hæves til et punkt, hvor de lave lyde kan høres, uden at de høje lyde bliver for høje. Indstil Dyn. Intervalstyring på Til eller Fra. Valg et frekvensbånd Med denne funktion kan du evt. definere, hvilke DAB-bølgeområder der skal modtages af Infotainment-systemet. Vælg Kun L-bånd ( MHz, jord- og satellitradio) Kun Bånd III ( MHz, jordradio) eller Begge. Radiotekst Hvis denne funktion er aktiveret, vises yderligere oplysninger om det program, der modtages lige nu, eller det musikspor, der lige nu spilles, som f.eks. titel, artist, musiktype, nyheder eller trafikopdateringer. For at vise eller skjule oplysningen indstilles Radiotekst til Til eller Fra. Diasshow Hvis denne funktion er aktiveret, vises yderligere oplysninger om det program, der lige nu modtages, eller det musikspor, der lige nu spiller, i form af billeder, grafik eller korte videosekvenser. For at vise eller skjule disse billeder, grafikken eller videosekvenser skal man indstille Diasshow til Til eller Fra.

31 Eksterne enheder 31 Eksterne enheder Generel information Audioafspilning Visning af billeder Filmafspilning Brug af smartphoneapplikationer Generel information I midterkonsollen under klimaanlægsknapperne findes en AUX- og en USB-bøsning for tilslutning af eksterne lydkilder. Forsigtig Oplad ikke udstyr til USB-tilbehør i USB-stikket. Varmeudviklingen kan forårsage ydelsesproblemer eller ødelægge Infotainment-systemet. Skift så vidt muligt indstillingerne for udstyret, f.eks. en smartphone, så USB-forbindelsen kun bruges til datatransmission og ikke til opladning. Stikkene skal altid holdes rene og tørre. AUX-indgang Det er muligt at tilslutte f.eks. en ipod eller et andet eksternt udstyr til AUXindgangen. Audiosignalet til det eksterne udstyr sendes via Infotainment-systemets højttalere, når det er tilsluttet en AUXindgang. Lydstyrken og toneindstillingerne kan indstilles via Infotainment-systemet. Alle andre betjeningsfunktioner skal styres via det eksterne udstyr. Tilslutning af en enhed Brug et af følgende kabler for at forbinde det eksterne udstyr med AUXindgangsstikket til Infotainmentsystemet:

32 32 Eksterne enheder 3-polet til audiokilde, 4-polet til filmkilde. 1 = Venstre audiosignal 2 = Højre audiosignal 3 = Jord 4 = Videosignal AUX-audiofunktion Infotainment-systemet kan afspille musikfiler indeholdt i eksterne enheder, fx smartphone eller ipod/iphone. AUX-filmfunktion Infotainment-systemet kan afspille film indeholdt i eksterne enheder, fx smartphone eller ipod/iphone. For at bruge filmfunktionen med ipod/iphone skal enheden kun tilsluttes AUX-porten. En konstant forbindelse kan ikke etableres via USBporten. USB-port Der kan tilsluttes en MP3-spiller, et USB-drev, et SD-kort (via USB-stik/- adapter), en ipod eller en smartphone til USB-porten. Når de er tilsluttet til USB-porten, kan forskellige funktioner på enhederne nævnt ovenfor betjenes via Infotainment-systemets knapper og menuer. Infotainment-systemet understøtter ikke alle modeller af MP3-afspillere, USB-drev, SD-kort, ipods eller smartphones. Tilslutning/afbrydelse af en enhed Tilslut USB-udstyret eller ipod til USB-porten. Brug det tilhørende tilslutningskabel til ipod. Musikfunktionen starter automatisk. Hvis der tilsluttes en ikke-læsbar USB-enhed eller ipod, vises der en tilsvarende fejlmeddelelse, og Infotainment-systemet skifter automatisk til den forrige funktion. Vælg en anden funktion, og fjern derefter USB-lagringsudstyret til at frakoble USB-udstyret eller ipod. Forsigtig Undlad at afbryde enheden under afspilning. Det kan ødelægge enheden eller Infotainment-systemet. USB-audiofunktion Infotainment-systemet kan afspille musikfiler indeholdt i USB-lagringsudstyr eller ipod/iphone-produkter. USB-billedfunktion Infotainment-systemet kan vise billeder indeholdt i USB-lagringsudstyr. USB-filmfunktion Infotainment-systemet kan afspille film indeholdt i USB-lagringsudstyr.

33 Eksterne enheder 33 For at bruge filmfunktionen med ipod/iphone skal enheden kun tilsluttes AUX-porten. En konstant forbindelse kan ikke etableres via USBporten. Bluetooth Bluetooth-lydkilder (f.eks. musikmobiltelefoner, MP3-afspillere med Bluetooth osv.), som understøtter Bluetooth A2DP-musikprofiler og AVRCP, kan tilsluttes trådløst til Infotainment-systemet. Tilslutning af en enhed For en detaljeret beskrivelse på Bluetooth-forbindelsen Bluetooth-audiofunktion Infotainment-systemet kan afspille musikfiler indeholdt i Bluetooth-enheder, fx smartphone eller ipod/iphone. Understøttelse af smartphoneprogrammer Apps-funktionen i Infotainment-systemet tillader adgang til godkendte smartphone-applikationer. Infotainment-systemet tillader applikationsopdateringer, når de bliver tilgængelige. Inden en godkendt applikation kan betjenes med knapperne og menuerne i infotainment-systemet, skal den installeres på smartphonen. Følg instruktionerne på smartphonen ved installation af en godkendt smartphone-applikation. Filformater og mapper Den maksimale kapacitet for en enhed understøttet af infotainment-systemet er 2500 musikfiler, 2500 billedfiler, 250 filmfiler, 2500 mapper og 10 trins mappestruktur. Kun enheder formateret i FAT16/FAT32-filsystemet understøttes. Nogle filer afspilles måske ikke korrekt. Det kan skyldes et andet indspilningsformat eller filens tilstand. Filer fra online butikker, hvor den digitale rettighedskontrol er blevet anvendt, kan ikke afspilles. Infotainment-systemet kan afspille følgende audio-, billed- og lydfiler lagret på eksterne enheder. Audiofiler De audiofilformater, der kan afspilles, er.mp3,.wma,.ogg and.wav. Ved afspilning af en fil med ID3-taginformation kan Infotainment-systemet vise oplysninger om f.eks. nummerets titel og artist. Billedfiler De billedfilformater, der kan vises, er.jpg,.bmp,.png og.gif..jpg-filer skal have en størrelse på pixels i bredden og pixels i højden..bmp-.png- og.gif-filer skal have en størrelse på pixels i bredden og pixels i højden. Filmfiler De filmfilformater, der kan afspilles, er.avi,.mpg,.mp4,.divx,.xvid og.wmv.

34 34 Eksterne enheder Filernes opløsning skal være inden for området 720 pixels i bredden og 576 pixels i højden. Billedhastigheden skal være mindre end 30 fps. Koder-afkodere, der kan anvendes, er divx, xvid, mpeg-1, mpeg-4 (mpg4, mp42, mp43) og wmv9 (wmv3). De audioformater, der kan afspilles, er.mp3,.ac3,.aac og.wma. Det undertekstformat, der vises, er.smi. Audioafspilning Eksternt udstyr Aktivering af AUX-funktionen Hvis det eksterne udstyr endnu ikke er tilsluttet Infotainment-systemet, skal udstyret tilsluttes AUXaudiomenuen vises, og afspilningen af audiosporene starter automatisk. Hvis det eksterne udstyr allerede er tilsluttet: Hvis det kræves, så tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Lyd for at åbne den sidst valgte audiohovedmenu. Hvis det kræves, så vælg skærmknappen Kilde for at åbne rullelisten, og vælg derefter AUX for at åbne den pågældende audiohovedmenu. Afspilning af audiosporene starter automatisk. Ændring af toneindstillingerne Vælg skærmknappen k Toneindstillinger for at åbne den pågældende menu. For en detaljeret beskrivelse Lydstyrke- og toneindstillingerne kan justeres via Infotainment-systemet. Alle andre funktioner skal udføres via den eksterne enhed. USB-udstyr og ipod Aktivering af USB-udstyret eller ipodfunktionen Hvis USB-udstyret eller ipod endnu ikke er tilsluttet Infotainment-systemet, skal udstyret tilsluttes Den pågældende audiohovedmenu vises, og afspilningen af audiosporene starter automatisk. Hvis USB-udstyret eller ipod allerede er tilsluttet: Hvis det kræves, så tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Lyd for at åbne den sidst valgte audiohovedmenu. Hvis det kræves, så vælg skærmknappen Kilde for at åbne rullelisten, og vælg derefter USB for at åbne den pågældende audiohovedmenu. Afspilning af audiosporene starter automatisk.

35 Eksterne enheder 35 Albumomslag vises, hvis de er indeholdt i lydfilen, f.eks. en MP3-fil. Afbrydelse og genoptagelse af afspilning Berør skærmknappen = for at afbryde afspilning. Skærmknappen skifter til l. Berør skærmknappen l for at genoptage afspilningen. Afspilning af næste eller forrige spor Berør skærmknappen v for at afspille det næste spor. Berør skærmknappen t i løbet af de første 2 sekunder af sporafspilningen for at komme tilbage til det forrige spor. Sådan vendes der tilbage til starten af det aktuelle spor Berør skærmknappen t efter 2 sekunder af sporafspilningen. Hurtig frem- og tilbagespoling Hold skærmknapperne t eller v nede. Slip den pågældende knap for at vende tilbage til normal afspilningsfunktion. Alternativt kan du bevæge skyderen, der viser den aktuelle sporposition, til højre eller venstre med fingeren. Afspilning af spor gentagne gange Berør gentagne gange skærmknappen r for at vælge en af følgende valgmuligheder. 1: Det aktuelle spor afspilles gentagne gange. ALL: Alle spor på enheden afspilles gentagne gange. OFF: Normal afspilningsfunktion. Afspilning af spor vilkårligt Berør gentagne gange skærmknappen s for at aktivere eller deaktivere funktionen. ON: Alle spor på enheden spilles i tilfældig rækkefølge. OFF: Normal afspilningsfunktion. Visning af information Berør skærmen for at vise oplysninger om det spor, der spilles lige nu. Der vises en meddelelse med oplysninger som f.eks. titlen, artisten eller albummet, der er gemt på sporet. Brug af musikmenuen Berør skærmknappen MENU for at åbne den pågældende musikmenu. Der vises forskellige kategorier, på hvilke sporene er sorteret, f.eks. Mapper, Kunstnere eller Album.

36 36 Eksterne enheder Vælg den ønskede kategori, underkategori (hvis tilgængelig), og vælg derefter et spor. Ændring af toneindstillingerne Vælg Toneindstillinger for at åbne den pågældende menu. For en detaljeret beskrivelse Bluetooth-musik Aktivering af Bluetoothmusikfunktionen Hvis Bluetooth-enheden endnu ikke er tilsluttet Infotainment-systemet, skal der etableres en Bluetooth-enhed 3 46, og fortsæt derefter som beskrevet nedenfor. Hvis Bluetooth-udstyret allerede er tilsluttet: Hvis det kræves, så tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Lyd for at åbne den sidst valgte audiohovedmenu. Hvis det kræves, så vælg skærmknappen Kilde for at åbne rullelisten, og vælg derefter Bluetooth for at åbne den pågældende audiohovedmenu. Afspilning af audiosporene starter automatisk. Afbrydelse og genoptagelse af afspilning Berør skærmknappen = for at afbryde afspilning. Skærmknappen skifter til l. Berør skærmknappen l for at genoptage afspilningen. Afspilning af næste eller forrige spor Berør skærmknappen v for at afspille det næste spor. Berør skærmknappen t i løbet af de første 2 sekunder af sporafspilningen for at komme tilbage til det forrige spor. Sådan vendes der tilbage til starten af det aktuelle spor Berør skærmknappen t efter 2 sekunder af sporafspilningen. Hurtig frem- og tilbagespoling Hold skærmknapperne t eller v nede. Slip den pågældende knap for at vende tilbage til normal afspilningsfunktion.

37 Eksterne enheder 37 Afspilning af et spor eller en fil flere gange Berør gentagne gange skærmknappen r for at vælge en af følgende valgmuligheder. 1: Det aktuelle spor afspilles gentagne gange. ALL: Alle spor på enheden afspilles gentagne gange. OFF: Normal afspilningsfunktion. Afspilning af en fil vilkårligt Berør gentagne gange skærmknappen s for at aktivere eller deaktivere funktionen. ON: Alle spor på enheden spilles i tilfældig rækkefølge. OFF: Normal afspilningsfunktion. Afhængigt af mobiltelefonen er nogle af disse funktioner måske ikke tilgængelige. Ændring af toneindstillingerne Vælg skærmknappen k for at åbne menuen Toneindstillinger. For en detaljeret beskrivelse Visning af billeder Du kan vise billeder fra et USB-udstyr. Af sikkerhedshensyn er nogle funktioner deaktiveret, mens bilen kører. Hvis USB-enheden endnu ikke er tilsluttet Infotainment-systemet, skal enheden tilsluttes 3 31, og fortsæt derefter som beskrevet nedenfor. Hvis USB-udstyret allerede er tilsluttet: Hvis det kræves, så tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Galleri for at åbne den sidst valgte billed- eller filmhovedmenu. Hvis det kræves, så vælg skærmknappen Kilde for at åbne rullelisten, og vælg derefter USB (Billede) for at åbne den pågældende hovedmenu. Et billede vises automatisk. Berør skærmen for at vise billedet i fuld skærm. Berør skærmen igen for at forlade fuld skærm. Visning af næste eller forrige billede Berør skærmknappen c for at vise det næste billede. Berør skærmknappen d for at vise det forrige billede. Rotering af et billede Berør skærmknapperne u eller v for at rotere billedet med eller mod uret.

38 38 Eksterne enheder Visning af et diasshow Berør skærmknappen t for at vise de billeder, der er lagret på USB-udstyret i et diasshow. Berør skærmen for at afslutte diasshowet. Zoom ind på et billede Berør skærmknappen w én eller flere gange for at zoome ind på et billede eller vende tilbage til dets oprindelige størrelse. Brug af billedmenuen Berør skærmknappen MENU for at åbne USB Billedmenu. Billedfilliste Alle lister med billedfiler vises. Søg efter det billede, du vil vise, og vælg det. Hvis du berører billedfilnavnet én gang, vises et lille preview-billede ved siden af fillisten. Hvis du berører det igen, eller hvis du vælger skærmbilledet O under preview-billede, vises billedet i hovedmenuen. Sortér efter titel Der vises en liste med alle billedfiler ordnet alfabetisk. Sortér efter dato Der vises en liste med alle billedfiler sorteret efter dato og startende med den seneste dato. Diasshow tid Indstil den tidssekvens, i hvilken ét billede vises i et diasshow. Ur/temp. display Hvis du vil vise klokkeslæt og temperatur i fuld skærm, skal Ur/temp. display indstilles på Til. Displayindstillinger Indstil lysstyrke og kontrast for billedvisningen.

39 Eksterne enheder 39 Indstil Lysstyrke til en værdi mellem -9 og 9. Indstil Kontrast til en værdi mellem -15 og 15. Filmafspilning Du kan se film fra eksternt udstyr, der er tilsluttet AUX-indgangen, eller fra en USB-enhed tilsluttet USB-porten. For at bruge filmfunktionen med ipod/iphone skal enheden kun tilsluttes AUX-porten. En konstant forbindelse kan ikke etableres via USBporten. Af sikkerhedshensyn er filmfunktionen ikke tilgængelig under kørsel. Eksternt udstyr Aktivering af AUX-funktionen Hvis det eksterne udstyr endnu ikke er tilsluttet Infotainment-systemet, skal udstyret tilsluttes AUX-filmmenuen vises, og afspilningen af filmfilerne starter automatisk. Hvis det eksterne udstyr allerede er tilsluttet: Hvis det kræves, så tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Galleri for at åbne den sidst valgte billed- eller filmhovedmenu. Hvis det kræves, så vælg skærmknappen Kilde for at åbne rullelisten, og vælg derefter AUX (Film) for at åbne den pågældende hovedmenu. Afspilningen af filmfilerne starter automatisk. Bortset fra indstillinger som lydstyrke, tone og display skal alle funktioner betjenes via det eksterne udstyr. Brug af AUX-filmmenuen Berør skærmknappen MENU for at åbne AUX Film menu. Få detaljerede oplysninger om tilgængelige indstillinger ved at se de tilsvarende beskrivelser for USB-udstyr nedenfor. USB-udstyr Aktivering af USB-udstyrsfunktionen Hvis USB-enheden endnu ikke er tilsluttet Infotainment-systemet, skal enheden tilsluttes 3 31, og fortsæt derefter som beskrevet nedenfor. Hvis USB-udstyret allerede er tilsluttet: Hvis det kræves, så tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Galleri for at åbne den sidst valgte billed- eller filmhovedmenu.

40 40 Eksterne enheder Hvis det kræves, så vælg skærmknappen Kilde for at åbne rullelisten, og vælg derefter USB (Film) for at åbne den pågældende hovedmenu. Afspilningen af filmfiler starter automatisk. Afbrydelse og genoptagelse af afspilning Berør skærmknappen = for at afbryde afspilning. Skærmknappen skifter til l. Berør skærmknappen l for at genoptage afspilningen. Afspilning af næste eller forrige spor Berør skærmknappen c for at afspille den næste filmfil. Berør skærmknappen d i løbet af de første 5 sekunder af filmafspilningen for at komme tilbage til den forrige filmfil. Sådan vendes der tilbage til starten af den aktuelle film Berør skærmknappen d efter 5 sekunder af filmafspilningen. Hurtig frem- og tilbagespoling Hold skærmknapperne d eller c nede. Slip den pågældende knap for at vende tilbage til normal afspilningsfunktion. Fuld skærm Berør skærmknappen x for at skifte til fuld skærm. Berør skærmen igen for at afslutte fuld skærm. Brug af USB-filmmenuen Berør skærmknappen MENU for at åbne USB-filmmenuen. Filmfilliste Alle lister med filmfiler vises. Søg efter den film, du vil vise, og vælg den. Den pågældende film begynder at spille. Ur/temp. display Hvis du vil vise klokkeslæt og temperatur i fuld skærm, skal Ur/temp. display indstilles på Til. Displayindstillinger Indstil lysstyrke og kontrast for filmvisningen.

41 Eksterne enheder 41 Indstil Lysstyrke til en værdi mellem -9 og 9. Indstil Kontrast til en værdi mellem -15 og 15. Toneindstillinger For en detaljeret beskrivelse Aktivering og deaktivering af undertekst og lydsprog Hvis filmen har en undertekst eller lydsprog, kan du aktivere eller deaktivere disse valgmuligheder. Vælg skærmknappen _ på højre side af skærmen. Indstil funktionen Q til Til eller Fra for at aktivere eller deaktivere undertekstsproget. Indstil funktionen R til Til eller Fra for at aktivere eller deaktivere lydsproget. Brug af smartphoneapplikationer Inden en godkendt applikation kan betjenes med knapperne og menuerne i infotainment-systemet skal den installeres på smartphonen. Understøttede applikationer Tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Apps for at åbne den pågældende menu. Menuen viser, hvilke smartphone-applikationer der i øjeblikket understøttes af Infotainment-systemet, se "Visning eller skjulning af applikationsikoner" nedenfor. Find en detaljeret beskrivelse af applikationen på den pågældende softwareproducents hjemmeside. Start af en applikation Tilslut smartphonen, hvis den endnu ikke er sluttet til Infotainment-systemet. ipod/iphone: Tilslut enheden til USB-porten 3 31 Android-telefon: Etablér en Bluetooth-forbindelse Hvis den relevante applikation ikke allerede er installeret, kan du downloade det på din Smartphone.

42 42 Eksterne enheder Tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Apps for at åbne den pågældende menu. Berør skærmknappen til den ønskede applikation. Der er etableret en forbindelse til den pågældende applikation på den tilsluttede smartphone. Hovedmenuen i applikationen vises på Infotainment-systemets display. Sørg for, at der er god GPS-modtagelse på din smartphone, når du bruger et navigationsprogram. Visning eller skjulning af applikationsikoner Du kan definere, hvilken af de godkendte applikationer, der understøttes af Infotainment-systemet, er synlige og kan vælges i menuen Apps. Vælg skærmknappen 5 Indstillinger i bunden af linjen i hovedmenuen Apps for at åbne menuen App indstillinger. Vælg eller fravælg de ønskede applikationer, og vælg derefter skærmknappen OK.

43 Talegenkendelse 43 Talegenkendelse Generel information Brug Generel information Funktionen Siri Eyes Free i Infotainment-systemet giver adgang til Siri, talefortolknings- og genkendelsesbrugerfladen på din iphone eller ipod. Se brugervejledningen til din iphone eller ipod for at finde ud af, om enheden understøtter Siri. Siri Eyes Free kan bruges med de fleste af de indbyggede apps på din iphone eller ipod. Man kan f.eks. bede Siri om at ringe til folk, afspille musik, høre og skrive tekstmeddelelser, diktere s, høre nye meddelelser, få kørselsvejledninger og tilføje påmindelser. Nærmere oplysninger finder du i brugervejledningen til din iphone eller ipod. Vigtige bemærkninger For at du kan bruge Siri Eyes Free, skal din iphone eller ipod være tilsluttet Infotainment-systemet via et USB-kabel 3 31 eller Bluetooth Siri Eyes Free kræver 3G eller WiFi-adgang til internettet på din iphone eller ipod. Siri Eyes Free er ikke kompatibel med godkendte smartphone apps 3 41, der understøttes af Infotainment-systemet. Det betyder, at du ikke kan styre disse apps via Siri Eyes Free. Brug Aktivering af talegenkendelse Tryk på knappen w på højre side af rattet for at starte en talegenkendelsessession. En stemmekommandomeddelelse vises på skærmen. Så snart du hører et bip, kan du sige en kommando. Oplysninger om de understøttede kommandoer finder du i brugervejledningen til din iphone eller ipod.

44 44 Talegenkendelse Justering af lydstyrken for stemmekommandoerne Tryk på knapperne + / - på højre side af rattet for at vælge en højere eller lavere lydstyrke for stemmekommandoerne. Afbrydelse af en stemmekommando Som en erfaren bruger kan du afbryde en stemmekommando ved at vælge annulleringsknappen på displayet i stemmekommandomeddelelsen. Et bip høres med det samme. Nu kan du direkte angive en kommando uden at skulle vente. Deaktivering af talegenkendelse Vælg knappen x n på højre side af rattet. Stemmekommandomeddelelsen slukker, og talegenkendelsessessionen er slut.

45 Telefon 45 Telefon Generelt Bluetooth-forbindelse Nødopkald Betjening Mobiltelefoner og CB-radioer Generelt Telefonportalen giver mulighed for mobiltelefonsamtaler via en mikrofon i bilen og bilens højtalere og betjening af de vigtigste mobiltelefonfunktioner gennem bilens Infotainment-system. For at kunne bruge telefonportalen, skal mobiltelefonen tilsluttes til Infotainment-systemet via Bluetooth. Ikke alle telefonfunktioner understøttes af alle mobiltelefoner. De brugbare telefonfunktioner afhænger af den relevante mobiltelefon og af netværksudbyderen. Yderligere information kan findes i betjeningsvejledningen til mobiltelefonen eller rekvireres fra netværksudbyderen. Vigtige oplysninger om betjening og færdselssikkerhed 9 Advarsel Mobiltelefoner kan påvirke omgivelserne. Af denne årsag er der blevet udarbejdet sikkerhedsregler og vejledninger. Det er en god idé at sætte sig ind i disse vejledninger, før telefonfunktionen anvendes. 9 Advarsel Det kan være farligt at anvende håndfri anordninger, mens man kører, da anvendelse af telefonen nedsætter koncentrationen. Parker bilen før anvendelse af den håndfri anordning. Følg bestemmelserne, der er i kraft i det land, hvor De befinder Dem. Husk at overholde de specielle regler, som gælder i specifikke områder, og sluk altid for mobiltelefonen, hvis brug af mobiltelefoner er forbudt, hvis forstyrrelser forårsages af mobiltelefonen, eller hvis der kan opstå farlige situationer. Bluetooth Telefonportalen er certificeret af Bluetooth Special Interest Group (SIG).

46 46 Telefon Yderligere oplysninger om specifikationen kan findes på internettet på adressen Bluetooth-forbindelse Bluetooth er en radiostandard for den trådløse tilslutning af f.eks. mobiltelefoner, ipod/iphone-modeller eller andet udstyr. For at være i stand til at oprette en Bluetooth-forbindelse til Infotainment-systemet skal Bluetooth-funktionen på Bluetooth-enheden være aktiveret. Yderligere oplysninger findes i brugervejledningen til Bluetoothenheden. Via menuen Bluetooth indstillinger udføres parring (pinkodeudveksling mellem Bluetooth-enhed og Infotainment-system) og tilslutning af Bluetooth-enheder til Infotainment-systemet. Bluetooth indstillinger menuen Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Forbindelsesindstillinger og derefter Bluetooth indstillinger for at vise den pågældende menu. Parring af en enhed Oplysninger Der kan parres op til fem enheder med systemet. Der kan kun tilsluttes én parret enhed til Infotainment-systemet ad gangen. Parring behøver normal kun at udføres én gang, medmindre enheden er slettet på listen over parrede enheder. Hvis enheden er blevet tilsluttet tidligere, etablerer Infotainment-systemet automatisk forbindelsen. Bluetooth-betjening dræner enhedens batteri kraftigt. Derfor skal du slutte enheden til stikkontakten, så den oplades. Parring af en ny enhed via menuen Bluetooth-indstillinger 1. Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Forbindelsesindstillinger og derefter Bluetooth indstillinger for at vise den pågældende menu. 2. På Infotainment-systemet: Indstil funktionen Synlig til Til for at gøre Infotainment-systemet synligt for Bluetooth-enheden. På Bluetooth-enheden: Aktivér Bluetooth-funktionen og tilstanden for identificerbarhed. 3. På Infotainment-systemet: Vælg Parre enhed for at vise den pågældende undermenu.

47 Telefon På Infotainment-systemet: Berør skærmknappen Søg Bluetooth- Enhed. Alle Bluetooth-enheder, der kan identiceres i nærheden, vises på en liste. 5. Berør den Bluetooth-enhed, du vil parre. 6. Hvis SSP (sikker enkel parring) understøttes: Bekræft meddelelserne på Infotainment-systemet og Bluetoothenheden. Hvis SSP (sikker enkel parring) ikke understøttes: På Infotainment-systemet: En Info-meddelelse vises, hvor du bliver spurgt, om du vil indtaste en PIN-kode på Bluetooth-enheden. På Bluetooth-enheden: Indtast PIN-koden, og bekræft din indtastning. 7. Infotainment-systemet og enheden er parret. Hvis parring af Bluetooth-enheden lykkes, indikerer symbolet h ved siden af Bluetooth-enheden, at telefonfunktionen er aktiveret, og symbolet y ved siden af Bluetooth-enheden indikerer, at Bluetooth-musikfunktionen er aktiveret. Den tilsluttede enhed og de tilgængelige valgmuligheder er fremhævet. Hvis Bluetooth-forbindelsen svigter, vises der en fejlmeddelelse på skærmen i Infotainment-systemet. 8. Telefonbogen downloades automatisk til Infotainment-systemet. Hvis denne funktion ikke understøttes af Bluetooth-enheden, vises en meddelelse om dette. Parring af en ny enhed via menuen Telefon Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Telefon. Bekræft meddelelsen Info, hvor du bliver spurgt, om du vil parre en Bluetooth-enhed. Parre enhed-menuen vises. Fortsæt fra trin 4 som beskrevet ovenfor.

48 48 Telefon Hvis enheden er blevet parret, vises hovedmenuen Telefon. Ændring af Bluetooth-PIN-koden Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Forbindelsesindstillinger, Bluetooth indstillinger og derefter Skift PIN kode for at vise den pågældende menu. Indtast den ønskede firecifrede PINkode. Et indtastet tal slettes ved at vælge skærmknappen. Bekræft din indtastning ved at vælge skærmknappen OK. Tilslutning af en parret enhed Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Forbindelsesindstillinger, Bluetooth indstillinger og derefter Parre enhed for at vise den pågældende menu. Vælg den Bluetooth-enhed, du vil tilslutte. Enheden er tilsluttet. Afbrydelse af en enhed Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Forbindelsesindstillinger, Bluetooth indstillinger og derefter Parre enhed for at vise den pågældende menu. Vælg den Bluetooth-enhed, der lige nu er tilsluttet. Du får et spørgsmål. Vælg skærmknappen Ja for at afbryde enheden. Sletning af en enhed Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Forbindelsesindstillinger, Bluetooth indstillinger og derefter Parre enhed for at vise den pågældende menu. Vælg skærmknappen Slet ved siden af Bluetooth-enheden. Du får et spørgsmål. Vælg skærmknappen Ja for at slette enheden. Information om enheden Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Forbindelsesindstillinger, Bluetooth indstillinger og derefter Parre enhed for at vise den pågældende menu. Den viste information omfatter Enhedsnavn, Adresse og PIN kode. Nødopkald 9 Advarsel Oprettelse af forbindelse kan ikke garanteres i alle situationer. Derfor bør De ikke udelukkende stole på

49 Telefon 49 en mobiltelefon, når det drejer sig om en særdeles vigtig kommunikation (f.eks. en nødsituation der kræver lægehjælp). I nogle netværk kan det være nødvendigt, at et gyldigt SIM-kort sættes rigtigt i mobiltelefonen. 9 Advarsel Vær opmærksom på, at det er muligt at foretage og modtage opkald med mobiltelefonen, hvis signalet i et serviceområde er kraftigt nok. Under visse omstændigheder er det ikke muligt at foretage nødopkald i alle mobiltelefonnetværk; det kan forekomme, at det ikke er muligt, når bestemte netværkstjenester og/eller telefonfunktioner er aktive. Der kan indhentes oplysninger derom hos de lokale netværkstjenesteydere. Nødtelefonnummeret kan variere i de enkelte egne og lande. Man bør sørge for at få fat i nødtelefonnumrene, der anvendes i de egne, man har tænkt sig at tage til. Kald nødopkaldsnummeret (f. eks. 112). Telefonforbindelse til alarmcentralen etableres. Svar, når vagtpersonalet udspørger dig om nødssituationen. 9 Advarsel Afslut ikke opkaldet, før alarmcentralen beder dig afslutte samtalen. Betjening Så snart en tilslutning er etableret via Bluetooth mellem din mobiltelefon og Infotainment-systemet, kan du betjene mange andre funktioner på din mobiltelefon via Infotainment-systemet. I den håndfri modus er det fortsat muligt at anvende mobiltelefonen, f.eks. besvare et opkald eller indstille lydstyrken. Efter etableringen af en tilslutning mellem mobiltelefonen og Infotainment-systemet, overføres mobiltelefonens data til Infotainment-systemet. Dette kan tage et stykke tid afhængigt af mobiltelefonen og den datamængde, der skal overføres. I dette tidsrum er betjening af mobiltelefonen via Infotainment-systemet kun mulig i begrænset omfang. Ikke alle mobiltelefoner understøtter alle funktioner i telefonportalen. Derfor er der muligvis afvigelser fra de beskrevne funktioner i disse mobiltelefoner. Telefonens hovedmenu Tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Telefon for at vise den pågældende menu.

50 50 Telefon Hovedmenuen Telefon er kun tilgængelig, hvis en mobiltelefon er forbundet med Infotainment-systemet via Bluetooth. For en detaljeret beskrivelse Mange af mobiltelefonens funktioner kan nu styres via hovedmenuen Telefon (og tilhørende undermenuer), og via de telefonspecifikke knapper på rattet. Indledning af et telefonopkald Indtastning af et telefonnummer Tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Telefon for at vise den pågældende menu. Indtast et telefonnummer med tastaturet i hovedmenuen Telefon. For at slette et eller flere indtastede tegn skal man berøre skærmknappen kortvarigt eller længere tid. Berør skærmknappen y, eller tryk på knappen 7 på rattet for at starte opkaldet. Brug af telefonbogen Når en mobiltelefon parres med Infotainment-systemet via Bluetooth, downloades mobiletelefonens telefonbog automatisk. Hvis telefonbogen ikke downloades, skal man slå op i mobiltelefonens betjeningsvejledning. Tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Telefon for at vise den pågældende menu. Vælg skærmknappen Telefonbog. Hurtig søgning 1. Rul gennem listen over telefonbogsposter. 2. Berør den kontakt, du vil ringe til. En menu med alle de telefonnumre, der er gemt for den valgte kontakt, vises.

51 Telefon Vælg det ønskede telefonnummer for at starte opkaldet. Søgemenu Hvis telefonbogen indeholder et stort antal poster, kan det være praktisk at søge efter den ønskede kontakt via søgemenuen. Vælg skærmknappen o i menuen Telefonbog for at vise søgefanen. Ligesom på en telefon eller mobiltelefon er bogstaverne organiseret i alfabetiske grupper på skærmknapperne: abc, def, ghi, jkl, mno, pqrs, tuv og wxyz. Brug skærmknappen til at slette en indtastet gruppe af bogstaver. 1. Vælg den knap, der indeholder det første bogstav i den kontakt, du vil søge efter. For eksempel: Hvis den kontakt, du vil søge efter, starter med 'g', skal du vælge skærmknappen ghi. Alle kontakter, der indeholder et af bogstaverne på denne knap, i dette tilfælde 'g', 'h' og 'i', vises. 2. Vælg den knap, der indeholder det andet bogstav i den kontakt, du vil søge efter. 3. Bliv ved med at indtaste flere bogstaver på den kontakt, du vil søge efter, indtil den ønskede kontakt vises. 4. Berør den kontakt, du vil ringe til. En menu med alle de telefonnumre, der er gemt for den valgte kontakt, vises. 5. Vælg det ønskede telefonnummer for at starte opkaldet. Følgende display vises.

52 52 Telefon Brug af opkaldshistorikken Alle indgående, udgående eller mistede opkald bliver registreret. Tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Telefon for at vise den pågældende menu. Vælg skærmknappen Opkaldsoversigt for at vise den pågældende menu. Vælg skærmknappen a for udgående opkald, skærmknappen b for mistede opkald og skærmknappen c for indgående opkald. Den pågældende opkaldsliste vises. Vælg den ønskede post for at starte et opkald. Genindtastning af et nummer Det senest opringede telefonnummer kan ringes op igen. Tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Telefon for at vise den pågældende menu. Berør skærmknappen y i nogle sekunder. Det sidst kaldte nummer genopkaldes.

53 Telefon 53 Brug af hurtigopkaldsnumre Hurtigopkaldsnumre, der er gemt på mobiltelefonen, kan der også ringes til med tastaturet i hovedmenuen Telefon. Tryk på knappen ;, og vælg derefter skærmknappen Telefon for at vise den pågældende menu. Indtast det ønskede hurtigopkaldsnummer: Hvis hurtigopkaldsnummeret består af ét ciffer, startes opkaldet med en lang berøring af det pågældende ciffer. Hvis hurtigopkaldsnummeret består af to cifre, skal man berøre det første ciffer og derefter lave en lang berøring på det andet ciffer for at starte opkaldet. Indkommende telefonopkald Modtag et opkald Hvis en audiofunktion, f.eks. radio- eller USB-funktionen, er aktiv på tidspunktet for et indkommende opkald, frakobles lyden til lydkilden, og lyden er frakoblet, indtil opkaldet afsluttes. Der vises en meddelelse med opkalderens telefonnummer eller navn (hvis det findes). For at besvare opkaldet skal man vælge skærmknappen Acceptér i meddelelsen eller trykke på knappen 7 på rattet. Afvis et opkald For at afvise opkaldet skal man vælge skærmknappen Afvis i meddelelsen eller trykke på knappen n på rattet. Ændring af ringetonen Tryk på knappen ; og vælg derefter skærmknappen Indstillinger. Vælg Forbindelsesindstillinger og derefter Skift ringetone for at vise den pågældende menu. Der vises en liste over ringetoner. Vælg en af ringetonerne. For en detaljeret beskrivelse af Ringetone volumen Funktioner under samtalen Under et igangværende telefonopkald vises hovedmenuen Telefon.

54 54 Telefon Midlertidig deaktivering af den håndfri funktion For at fortsætte samtalen via mobiltelefonen skal man vælge skærmknappen m. For at vende tilbage til håndfri funktion skal man igen vælge skærmknappen m. Hvis den aktiveres, er det tilsvarende symbol fremhævet. Midlertidig deaktivering af mikrofon For at frakoble lyden i mikrofonen skal man vælge skærmknappen n. For igen at aktivere mikrofonen skal man vælge skærmknappen n igen. Hvis den aktiveres, er det tilsvarende symbol fremhævet. Afslutning af et telefonopkald Vælg skærmknappen J for at afslutte opkaldet. Mobiltelefoner og CBradioer Monteringsanvisninger og retningslinjer for betjening Bilspecifikke monteringsanvisninger og retningslinjer for betjening for mobiltelefonen og fra håndfri-producenten skal overholdes ved montering og betjening af en mobiltelefon. Sker dette ikke, kan typegodkendelsen af bilen blive ugyldig (EU direktiv 95/54/EF). Anbefalinger for fejlfri drift: Professionelt monteret udvendig antenne for at opnå den størst mulige rækkevidde, Sendeeffekt på maksimalt 10 watt, Installering af telefonen på et passende sted, se den relevante note i instruktionsbogen, kapitel Airbagsystem. Få råd om, hvilke steder der er beregnet til montering af henholdsvis udvendig antenne og holdere til udstyret, samt om brug af apparater, der har en sendeeffekt på mere end 10 watt. Brugen af et håndfrit sæt uden udvendig antenne i mobilstandarderne GSM 900/1800/1900 og UMTS må kun ske, hvis mobiltelefonens maksimale sendestyrke ikke overstiger 2 watt for GSM 900 eller 1 watt for andre typer. Af sikkerhedshensyn må mobiltelefonen ikke bruges under kørslen. Selv brug af et håndfri sæt kan være distraherende under kørslen.

55 Telefon 55 9 Advarsel Mobiltelefoner og radioudstyr (CB), som ikke opfylder ovennævnte standard for mobiltelefoner, må derfor kun bruges, hvis de er sluttet til en udvendig antenne. Forsigtig Brug af mobiltelefoner og radioudstyr (CB) med indbygget antenne inde i bilen kan forårsage forstyrrelser i bilens elektroniske systemer, hvis ovenstående forskrifter ikke overholdes.

56 56 Stikordsregister A Aktivering af AUX-audio Aktivering af AUX-film Aktivering af Bluetooth-musik Aktivering af ipod-audio Aktivering af radio Aktivering af telefon Aktivering af USB-audio Aktivering af USB-billede Aktivering af USB-film Apps... 31, 41 Audioafspilning Audiofiler Audioknapper i rat... 8 Autolagringslister Genfinding af stationer Lagring af stationer Auto volume (automatisk lydstyrke) AUX AUX-audiomenu AUX-filmmenu Generelle anvisninger Tilslutning af udstyr B Betjening Eksterne enheder Menu Radio Telefon Betjeningsdele Infotainment-system... 8 Rat... 8 Bilindstillinger Billedfiler Bluetooth Bluetooth-forbindelse Bluetooth-musikmenu Generelle anvisninger Telefon Tilknytning Tilslutning af udstyr Bluetooth-forbindelse Brug... 10, 21, 43 AUX Bluetooth ipod Menu Radio Telefon USB Brug af smartphone-applikationer 41 Bølgeområde-menuer Bølgeområdevalg D DAB Datoindstillinger... 10

57 57 Digital Audio Broadcasting Displayindstillinger... 37, 39 Dynamisk områdekompression E EPG F Favoritlister Genfinding af stationer Lagring af stationer Filformater Audiofiler Billedfiler Filmfiler Filmafspilning Filmfiler Frekvensbånd G Generel information... 31, 43 Generelle anvisninger Apps AUX Bluetooth DAB Infotainment-system... 6 Smartphone-applikationer Telefon USB Generelt... 6, 45 Genfinding af stationer... 22, 23 Grundlæggende betjening H Hurtigopkaldsnumre I Infotainment-kontrolpanel... 8 Intellitext ipod Generelle anvisninger ipod-audiomenu Tilslutning af udstyr K Kategoriliste Klokkeslætindstillinger L Lagring af stationer... 22, 23 Lydstyrke Auto volume (automatisk lydstyrke) Hastighedsstyret lydstyrke Indstil lydstyrke Lyd fra Lydstyrke for berøringsbip Lydstyrkebegrænsning ved høje temperaturer Maksimal startlydstyrke Ringetonelydstyrke TP-lydstyrke Lydstyrke for berøringsbip Lydstyrkeindstillinger M Maksimal startlydstyrke Menubetjening Menuen Hjem Mobiltelefoner og CB-radioer Mute N Navigation Nødopkald O Opdatering af stationslister Opkald Funktioner under samtalen Indgående opkald Indledning af et telefonopkald Ringetone Opkaldshistorik Oversigt over betjeningsorganer... 8

58 58 R Radio Aktivering Autolagringslister Brug Båndområde-menuer DAB-konfiguration DAB-meddelelser Digital audio broadcasting (DAB) Dynamisk områdekompression. 28 EPG-aktuelt program EPG-stationsliste Favoritlister Frekvensbånd Genfinding af stationer... 22, 23 Intellitext Kategoriliste Konfiguration af RDS Lagring af stationer... 22, 23 Opdatering af stationslister Radio Data System (RDS) Regional Regionalisering Stationsindstilling Stationslister Stationssøgning TP-lydstyrke Trafikmeldinger Valg af bølgeområde Radio Data System (RDS) Radioens fabriksindstillinger RDS Regional Regionalisering Ringetone Ringetonelydstyrke Ændring af ringetonen S Siri Eyes Free Smartphone... 31, 41 Sprog Stationslister Stationssøgning Systemindstillinger Bilindstillinger Klokkeslæt- og datoindstillinger 10 Radioens fabriksindstillinger Sprog Tekstrulning T Talegenkendelse Tekstrulning Telefon Bluetooth Bluetooth-forbindelse Funktioner under samtalen Generelle anvisninger Hurtigopkaldsnummer Indgående opkald Indtastning af et nummer Nødopkald Opkaldshistorik Telefonbog Telefonens hovedmenu Valg af ringetone Telefonbog Tilknytning Toneindstillinger TP-lydstyrke Trafikmeldinger Aktivering TP-lydstyrke Tyverisikring... 7 Tænd for Infotainment-systemet U USB Generelle anvisninger Tilslutning af udstyr USB-audiomenu USB-billedmenu USB-filmmenu V Visning af billeder... 37

59 CD 3.0 BT / R 3.0 Indledning Radio Cd-afspiller AUX-indgang USB-port Bluetooth-musik Telefon Stikordsregister... 98

60 60 Indledning Indledning Generelt Tyverisikring Oversigt over betjeningsorganer Brug Grundlæggende betjening Toneindstillinger Lydstyrkeindstillinger Generelt Infotainment systemet byder på avanceret infotainment i bilen. Ved brug af FM-, AM- eller DAB-radiofunktioner kan der registreres op til 36 stationer på seks favoritsider. Den integrerede lydafspiller underholder dig med lyd-cd'er og MP3/ WMA-cd'er. Du kan tilslutte eksterne datalagringsenheder, f.eks. ipod, MP3-afspiller, USB-nøgle eller en bærbar cd-afspiller til Infotainment-systemet som yderligere lydkilder; enten via kabel eller via Bluetooth. Derudover har infotainment-systemet udstyret en telefonportal, der giver mulighed for bekvem og sikker brug af en mobiltelefon i bilen. Infotainment-systemet kan også betjenes med knapperne på rattet. Betjeningselementernes velgennemtænkte design og de tydelige display giver en nem og intuitiv betjening af systemet. Denne instruktionsbog beskriver alle tilgængelige indstillinger og funktioner for de forskellige Infotainmentsystemer. Visse beskrivelser, inklusive dem for display- og menufunktioner, gælder muligvis ikke for denne bil pga. modelvariant, landespecifikationer, specialudstyr eller tilbehør. Vigtige oplysninger om betjening og færdselssikkerhed 9 Advarsel Infotainment-systemet skal anvendes således, at man er i stand til at køre bilen sikkert til enhver tid. I tvivlstilfælde skal bilen standses og Infotainment-systemet anvendes, mens bilen holder stille.

61 Indledning 61 Radiomodtagelse Ved radiomodtagelse kan der opstå støj, forvrængninger eller afbrydelse af modtagelsen som følge af: varierende afstand til senderen, modtagelse af flere signaler på grund af refleksion, slagskygge. Tyverisikring Infotainment-systemet er udstyret med et elektronisk sikkerhedssystem som tyverisikring. Infotainment-systemet fungerer derfor kun i Deres køretøj og er værdiløst for en tyv.

62 62 Indledning Oversigt over betjeningsorganer Kontrolpanel CD 3.0 BT

63 Indledning 63 1 m VOL knap Tryk: tænd/sluk for Infotainment-systemet Drej: justér lydstyrke Display 3 Knappen MENU-TUNE En central betjeningsdel til valg og navigering i menuer AUX-indgang P BACK knap Menu: ét niveau tilbage Indtastning: slet sidste tegn eller hele det indtastede CONFIG-knappen Systemindstillinger u-knappen Radio: søg fremad Cd/mp3/wma: hop spor fremad FAV knappen Radiofavoritter og autolagringslister MEDIA-knappen Aktivér medie, eller skift lydkilde TP-knappen Aktiver eller deaktiver trafikradio RADIO-knappen Aktiver radio eller skift bølgeområde TONE-knappen Toneindstillinger s-knappen Radio: søg bagud Cd/mp3/wma: hop spor bagud INFO-knappen Radio: Oplysninger om den aktuelle station Cd/mp3/wma: Oplysninger om det aktuelle spor 15 Knappen y Åbning af telefonens hovedmenu eller aktivér/deaktivér lydfrakoblingfunktion Diskrille 17 d-knappen Skub disk ud Radiostationsknapper 1-6 Langt tryk: gem station Kort tryk: vælg station... 75

64 64 Indledning Kontrolpanel R 3.0

65 Indledning 65 1 m VOL knap Tryk: tænd/sluk for Infotainment-systemet Drej: justér lydstyrke Display 3 Knappen MENU-TUNE En central betjeningsdel til valg og navigering i menuer AUX-indgang P BACK knap Menu: ét niveau tilbage Indtastning: slet sidste tegn eller hele det indtastede CONFIG-knappen Systemindstillinger u-knappen Søg fremad FAV knappen Radiofavoritter og autolagringslister AUX-knappen Aktivér eksternt udstyr TP-knappen Aktiver eller deaktiver trafikradio RADIO-knappen Aktiver radio eller skift bølgeområde TONE-knappen Toneindstillinger s-knappen Søg bagud INFO-knappen Oplysninger om den aktuelle radiostation Aktivér/deaktivér lydfrakoblingfunktion Radiostationsknapper 1-6 Langt tryk: gem station Kort tryk: vælg station Audioknapper i rat 1 7-knappen Kort tryk: modtag telefonopkald eller aktivér genopkaldsfunktion eller kald nummer på opkaldsliste Langt tryk: Åbn opkaldsliste.. 93 eller slå håndfri funktion til/ fra... 93

66 66 Indledning 2 SRC (kilde) Tryk: Vælg audiokilde Hvis radioen er aktiv: Drej opad/nedad for at vælge den næste/forrige forudindstillede radiostation Hvis cd-afspilleren er aktiv: Drej opad/nedad for at vælge det næste/forrige CD/MP3/WMA-spor Hvis telefonportalen er aktiveret og opkaldslisten åben (se pkt. 1): Drej opad/nedad for at vælge næste/forrige pkt. på opkaldslisten Hvis telefonportalen er aktiveret, og der er ventende opkald: Drej opad/nedad for at skifte mellem opkald Øg lydstyrken 4 Reducer lydstyrken 5 xn knap Tryk: Afslut/afvis opkald eller luk opkaldsliste eller aktivér/deaktivér lydfrakoblingfunktion Brug Betjeningsdele Infotainment-systemet betjenes via funktionsknapper, en MENU-TUNEknap og menuer, som vises i displayet. Input kan foretages valgfrit via: Infotainment-systemets kontrolpanel 3 62 audioknapper på rattet Tænd eller sluk for Infotainmentsystemet Tryk kort på knappen X VOL. Når der tændes for systemet, bliver den sidst valgte Infotainment-kilde aktiv. Tryk igen på knappen X VOL for at slukke for systemet. Slukkeautomatik Hvis Infotainment-systemet tændes ved hjælp af knappen X VOL, når tændingen er afbrudt, slukkes der automatisk for det igen 10 minutter efter sidste brugerindtastning.

67 Indledning 67 Indstil lydstyrke Drej på m VOL-knappen. Den aktuelle indstilling vises på skærmen. Når infotainment-systemet tændes, er den sidst valgte lydstyrke valgt, forudsat at den er lavere end den maksimale startlydstyrke (se nedenfor). De følgende indtastninger kan foretages separat: den maksimale startlydstyrke 3 71 lydstyrken på trafikmeldinger Hastighedsstyret lydstyrke Når hastighedsstyret lydstyrke er aktiveret 3 71, tilpasses lydstyrken automatisk for at kompensere for vejog vindstøj under kørslen. Lyd fra Tryk på knappen y (hvis telefonportal til rådighed: tryk i nogle sekunder) for at afbryde lydkilderne. Sådan annulleres lydfrakoblingen: Drej på knappen m VOL, eller tryk på knappen y (hvis telefonportal er tilgængelig: tryk i nogle sekunder), eller tryk igen på Lydstyrkebegrænsning ved høje temperaturer Ved meget høje temperaturer inde i køretøjet begrænser Infotainment systemet den maksimalt indstillelige lydstyrke. Om nødvendigt reduceres lydstyrken automatisk. Funktionsmåder Radio Tryk på RADIO-knappen for at åbne radioens hovedmenu eller for at skifte mellem de forskellige bølgeområder. Tryk på knappen MENU-TUNE for at åbne bølgeområdemenuerne med muligheder for stationsvalget. For en detaljeret beskrivelse af radiofunktionerne Audioafspillere CD 3.0 BT: Tryk på knappen MEDIA én eller flere gange for at åbne hovedmenuen CD, USB, ipod eller AUX (hvis tilgængelig), eller for at skifte mellem disse menuer. R 3.0: Tryk på knappen AUX for åbne AUX-hovedmenuen. Tryk på knappen MENU-TUNE for at åbne de relevante menuer med muligheder for sporvalget. For en detaljeret beskrivelse af: Cd-afspillerens funktioner 3 81 AUX-funktioner 3 84 USB-portens funktioner 3 85 Bluetooth-musikfunktioner Telefon Tryk på knappen y for kort at åbne telefonmenuen. Tryk på knappen MENU-TUNE for at åbne telefonmenuen med muligheder for indtastning og valg af numre. For en detaljeret beskrivelse af telefonportalen 3 90.

68 68 Indledning Systemindstillinger Sprogindstilling Menuteksterne på Infotainment-systemets display kan vises på forskellige sprog. Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg menuposten Sprog (Languages) i menuen Indstillinger for at vise den pågældende menu. Vælg det sprog, der ønskes i menuteksterne. Find en detaljeret beskrivelse for menubetjeningen Klokkeslæt- og datoindstillinger Der er en detaljeret beskrivelse i instruktionsbogen. Bilindstillinger Der er en detaljeret beskrivelse i instruktionsbogen. Andre indstillinger Find en detaljeret beskrivelse for alle andre indstillinger i de relevante kapitler. Gendan fabriksindstillinger Alle indstillinger, f.eks. lydstyrke- og toneindstillinger, favoritlisterne eller Bluetooth-enhedslisten, kan stilles tilbage til fabriksindstillingerne. Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Bilindstillinger og så Genopret fabriksindstillinger. Undermenuen kommer med et spørgsmål til dig. Vælg Ja for at stille alle værdierne tilbage til fabriksindstillingerne. Grundlæggende betjening Knappen MENU-TUNE Knappen MENU-TUNE er det centrale styringselement for menuerne. Drej på MENU-TUNE-knappen: Markering af menupunkt Indstilling af en numerisk værdi. Tryk på knappen MENU-TUNE: Valg eller aktivering af det markerede valg Bekræftelse af indstillet værdi Aktivering/deaktivering af en systemfunktion. P BACK knap Tryk kort på tasten P BACK for at: gå ud af en menu gå tilbage fra en undermenu til det næste højere menuniveau slette det sidste tegn i en tegnsekvens. Tryk og hold på tasten P BACK i nogle sekunder for at slette hele indtastningen.

69 Indledning 69 Eksempler på menubetjening Valg af option Aktivering af en indstilling Cursoren skifter så til den næste værdi. Hvis alle værdier er indstillet, vender man automatisk tilbage til næste højere menuniveau. Justering af en indstilling Drej knappen MENU-TUNE for at flytte cursoren (= farvet baggrund) til den ønskede option. Tryk på knappen MENU-TUNE for at vælge den markerede option. Undermenuer En pil i det højre hjørne af menuen viser, at efter valg af optionen vil en undermenu med yderligere optioner blive åbnet. Drej knappen MENU-TUNE for at markere den ønskede indstilling. Tryk på knappen MENU-TUNE for at aktivere indstillingen. Indstilling af en værdi Drej knappen MENU-TUNE for at ændre den nuværende værdi for indstillingen. Tryk på knappen MENU-TUNE for at bekræfte den indstillede værdi. Drej knappen MENU-TUNE for at tilpasse indstillingen. Tryk på knappen MENU-TUNE for at bekræfte indstillingen. Tænd eller sluk for en funktion Drej knappen MENU-TUNE for at markere den funktion, som skal tændes eller slukkes.

70 70 Indledning Tryk på knappen MENU-TUNE for at skifte mellem indstillingerne Slå til og Sluk. Indtastning af en tegnsekvens Gør følgende for at indtaste tegnsekvenser, f.eks. PIN-koder eller telefonnumre: Drej knappen MENU-TUNE for at markere det ønskede tegn. Tryk på knappen MENU-TUNE for at bekræfte det markerede tegn. Det sidste tegn i tegnsekvensen kan slettes ved at vælge k på displayet eller trykke på knappen P BACK. Hele det indtastede slettes ved at trykke på P BACK-knappen og holde den inde. For at ændre cursorens position i den tegnsekvens, der allerede er indtastet, skal man vælge eller på displayet. Toneindstillinger På menuen for toneindstillinger kan tonekarakteristikken indstilles forskelligt for hvert bølgeområde og for hver lydafspillerkilde. Tryk på knappen TONE for åbne menuen toneindstillinger. Indstilling af bas, mellemtoneområde og diskant Rul gennem listen, og vælg Bas, Mellmtone eller Diskant. Indstil den ønskede værdi for den valgte funktion. Indstilling af lydfordelingen mellem foran og bag Rul gennem listen, og vælg Fader. Indstil den ønskede værdi.

71 Indledning 71 Indstilling af lydfordelingen mellem højre og venstre Rul gennem listen, og vælg Balance. Indstil den ønskede værdi. Valg af tonestil Rul gennem listen, og vælg EQ (Equalizer). EQ forudindstillinger-menuen vises. De viste punkter giver mulighed for optimerede indstillinger af bas, mellemtone og diskant til den relevante musikstil. Vælg den ønskede option. Nulstil en enkelt indstilling Vælg det ønskede punkt, og hold knappen MENU-TUNE inde i nogle sekunder. Værdien er stillet tilbage til "0". Indstilling af alle indstillinger på "0" eller "SLUK" Tryk på TONE-knappen i nogle sekunder. Alle værdier er stillet tilbage til "0", EQ er forudindstillet til "SLUK". Lydstyrkeindstillinger Indstilling af den hastighedsstyrede lydstyrke Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger og så Automatisk lydstyrkeregulering. Funktionen Automatisk lydstyrkeregulering kan deaktiveres, eller graden af tilpasningen af lydstyrken kan vælges i den viste menu. Vælg den ønskede option. Indstilling af den maksimale startlydstyrke Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger og så Maks. lydstyrke ved start. Indstil den ønskede værdi. Indstilling af lydstyrken på trafikmeldinger Lydstyrken på trafikmeldinger kan forudindstilles til at øges eller nedsættes i forhold til den normale lydstyrke. Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger.

72 72 Indledning Vælg Radioindstillinger, RDSindstillinger og så TA-lydstyrke. Indstil den ønskede værdi. Indstilling af ringetonens lydstyrke Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger, Lys & signaler og så Ringvolumen. Indstil den ønskede værdi.

73 Radio 73 Radio Brug Stationssøgning Autolagringslister Favoritlister Bølgeområde-menuer Radio Data System (RDS)...77 Digital Audio Broadcasting Brug Aktivering af radio Tryk på RADIO-knappen for åbne radiohovedmenuen. Den sidst indstillede station modtages. Valg af bølgeområde Tryk én eller flere gange på RADIO for at vælge det ønskede bølgeområde. Den station, som sidst blev spillet i bølgeområdet, modtages. Stationssøgning Stationshukommelse: Automatisk lagring Tryk let på knappen s eller u for at spille den næste station i stationshukommelsen. Stationssøgning: Manuel Hold knappen s eller u inde. Slip den pågældende knap, når den ønskede frekvens ved frekvensvisningen næsten er nået. Den næste station, der kan modtages, søges og afspilles automatisk. Stationssøgning: Manuel: Hvis det ikke lykkes for radioen at finde en station, skifter den automatisk til et mere følsomt søgeniveau. Hvis den stadig ikke er i stand til at finde stationen, indstilles den sidste, aktive frekvens.

74 74 Radio FM-bølgeområde: Når RDS-funktionen er aktiv, søges kun RDSstationer 3 77, og når trafikradioen (TP) er aktiveret, søges kun trafikservicestationerne Manuel indstilling på station Tryk i radiohovedmenuen på knappen MENU-TUNE for at åbne den pågældende bølgeområdemenu, og vælg Manuel FM-indstilling, Manuel AM-indstilling eller Manuel DABindstilling. Drej i pop op-frekvensdisplayet på knappen MENU-TUNE, og indstil den optimale modtagelsesfrekvens. Autolagringslister De stationer, som bedst modtages i bølgeområdet, kan søges og lagres automatisk ved hjælp af autolagringsfunktionen. Hvert bølgeområde har to autolagringslister (AS-stationer 1, ASstationer 2), og der kan lagres 6 stationer i hver. Den station, der modtages i øjeblikket, er fremhævet med i. Automatisk lagring af stationer Hold FAV knappen inde, indtil der vises en autolagringsmeddelelse. De 12 kraftigste stationer i det aktuelle bølgeområde gemmes på de to autolagringslister. Autolagringsproceduren annulleres ved at trykke på knappen MENU-TUNE. Manuel lagring af stationer Det er også muligt at gemme en station manuelt i autolagringslisterne. Indstil stationerne, som skal lagres. Tryk kort på knappen FAV én eller flere gange for at skifte til den ønskede liste. Lagring af stationen på en listeposition: Tryk på den tilsvarende stationsknap 1...6, indtil der vises en bekræftelse. Manuelt lagrede stationer overskrives i en automatisk stationslagringsproces. For at kunne anvende denne funktion skal funktionen AS-stationer være aktiveret (se nedenfor). Genfind en station Tryk kort på knappen FAV én eller flere gange for at skifte til den ønskede liste. Tryk kort på en af stationsknapperne for at åbne stationen på den tilsvarende listeposition. For at kunne anvende denne funktion skal funktionen AS-stationer være aktiveret (se nedenfor).

75 Radio 75 Aktivering af funktionen autolagringsstationer Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger og derefter AS-stationer for at åbne den pågældende menu. Indstil autolagringsstationerne til FM-, AM- eller DAB-bølgeområdet på Slå til. Favoritlister Stationer i alle bølgeområder kan lagres manuelt i favoritlisterne. Der kan gemmes 6 stationer på hver favoritside. Antallet af tilgængelige favoritlister kan indstilles (se nedenfor). Den station, der modtages i øjeblikket, er fremhævet med i. Lagring af en station Indstil stationerne, som skal lagres. Tryk kort på knappen FAV én eller flere gange for at skifte til den ønskede liste. Lagring af stationen på en listeposition: Tryk på den tilsvarende stationsknap 1...6, indtil der vises en bekræftelse. Genfind en station Tryk kort på knappen FAV én eller flere gange for at skifte til den ønskede liste. Tryk kort på en af stationsknapperne for at åbne stationen på den tilsvarende listeposition. Definition af antallet af tilgængelige favoritlister Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger og derefter Radiofavoritter for at åbne menuen Maks. antal sider favoritstationer. Vælg det ønskede antal tilgængelige favoritlister. Bølgeområde-menuer Alternative faciliteter for stationsvalg fås via de specifikke bølgeområdemenuer. De følgende display vises som eksempler. Stationslister I en radiohovedmenu skal man dreje på knappen MENU-TUNE for at åbne stationslisten for det pågældende bølgeområde. Alle FM-, AM- eller DAB-stationer, der kan modtages i det aktuelle modtageområde, vises.

76 76 Radio Hvis der ikke er oprettet stationslister på forhånd, foretager Infotainment-systemet en automatisk stationssøgning. Vælg den ønskede station. Den station, der modtages i øjeblikket, er fremhævet med i. Opdatering af stationslisterne I en radiohovedmenu trykkes på knappen MENU-TUNE for at åbne den relevante bølgeområdemenu. Hvis de stationer, som er gemt i den bølgeområdespecifikke stationsliste, ikke længere kan modtages: Vælg menupunktet Opdaterer FMstationsliste, Opdaterer AMstationsliste eller Opdaterer DABstationsliste i den pågældende bølgeområdemenu. Stationssøgningen startes. Når søgningen er fuldført, vil den sidst modtagne station blive spillet. Stationssøgningen annulleres ved at trykke på knappen MENU-TUNE. Hvis Infotainment-systemet har en dobbelt tuner, opdateres stationslisterne hele tiden i baggrunden. Der kræves ikke manuel opdatering. Hvis en bølgeområde-specifik stationsliste opdateres, opdateres den tilsvarende kategoriliste (såfremt den forefindes). Liste over favoritter Når man befinder sig i en radiohovedmenu, skal man trykke på knappen MENU-TUNE for at åbne den relevante bølgeområdemenu. Vælg Liste over favoritter. Alle stationer, der er gemt i favoritlisterne, vises. Vælg den ønskede station. Den station, der modtages i øjeblikket, er fremhævet med i. Kategorilister Mange RDS og DAB stationer udsender en PTY-kode, der specificerer den programtype, der transmitteres (f.eks. nyheder). Visse stationer skifter også PTY-kode, alt efter hvilket indhold der udsendes på det pågældende tidspunkt. Infotainment-systemet lagrer disse stationer, sorteret efter programtype, i den tilsvarende kategoriliste.

77 Radio 77 Søgning efter en stationsbestemt programtype: vælg den bølgeområdespecifikke punkt på kategorilisten. Der vises en liste over programtyper, som aktuelt er tilgængelige. Vælg den ønskede programtype. En liste over stationer vises, som sender et program af den valgte type. Vælg den ønskede station. Kategorilisten opdateres også, når den tilsvarende bølgebåndsspecifikke stationsliste opdateres. Den station, der modtages i øjeblikket, er fremhævet med i. DAB-meddelelser Ud over musikprogrammer sender mange DAB-stationer 3 79 forskellige meddelelseskategorier. Den aktuelle DAB-tjeneste (program) afbrydes, når der kommer en meddelelse i tidligere aktiverede kategorier. Aktivering af meddelelseskategorier Når man befinder sig i DAB-menu, skal man vælge DAB-meddelelser for at vise den pågældende menu. Aktivér de ønskede meddelelseskategorier. Mange meddelelseskategorier kan vælges samtidigt. DAB-meddelelser kan kun modtages, hvis DAB-bølgeområdet er aktiveret. Radio Data System (RDS) RDS er en tjeneste fra FM-stationer, der i væsentlig grad gør det lettere at finde den ønskede station og opnå en fejlfri modtagelse. Fordele ved RDS På displayet vises programnavnet for den indstillede station i stedet for frekvensen. Under en stationssøgning stiller Infotainment-systemet kun ind på RDS-stationer. Infotainment-systemet vælger altid den bedst modtagelige sendefrekvens for den indstillede station ved hjælp af AF (Alternative Frequencey). Afhængigt af den station, som modtages, viser Infotainment-systemet radiotekst, som kan indeholde eksempelvis oplysninger om det aktuelle program.

78 78 Radio Konfiguration af RDS Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Radioindstillinger og så RDSindstillinger. Indstil alternativet RDS til Slå til eller Sluk. Hvis RDS er slukket, tændes det automatisk igen, når der skiftes radiostation (med søgefunktion eller forudindstillingsknap). De følgende valgmuligheder er kun tilgængelige, hvis RDS er indstillet til Slå til. RDS-alternativer Aktivering og deaktivering af regionalisering På visse tidspunkter sender nogle RDS-stationer regionalt forskellige programmer på forskellige frekvenser. Indstil option Regional til Slå til eller Sluk. Hvis regionalisering er slået til, vælges kun alternative frekvenser (AF) med de samme regionale programmer. Hvis regionalisering er deaktiveret, vælges alternative frekvenser for stationerne uden hensyn til regionalprogrammer. RDS-rulletekst Nogle RDS-stationer skjuler programnavnet på displaylinjen for at vise yderligere oplysninger. Blokering af visning af yderligere oplysninger: Indstil Tekstrulningsstop til Slå til. TA-lydstyrke Lydstyrken af trafikmeldinger (TA) kan forudindstilles. For en detaljeret beskrivelse Trafikradio (TP = Traffic Programme) Trafikradiostationer er RDS-stationer, som sender trafiknyheder. Tænd/sluk for trafikradio Tænd/sluk for standbyfaciliteten for trafikmeldinger i Infotainment-systemet: Tryk på TP-knappen. Hvis trafikradioen er tændt, vises [ ] på radioens hovedmenu. Der modtages kun trafikradiostationer. Hvis den aktuelle station ikke er en radiotrafikstation, startes en søgning efter den næste trafikradiostation automatisk. Hvis der findes en trafikradiostation, vises [TP] på radioens hovedmenu.

79 Radio 79 Trafikmeddelelser afspilles ved en forudindstillet TA-lydstyrke Hvis trafikradioen er tændt, afbrydes cd/mp3-afspilningen i den tid trafikmeldingen varer. Lyt kun til trafikmeddelelser Tænd for trafikradioen, og skru helt ned for lyden på Infotainment-systemet. Bloker for trafikmeddelelser Sådan blokeres trafikmeddelelser f.eks. under afspilningen af cd/mp3: Tryk på knappen TP eller på knappen MENU-TUNE for at bekræfte annulleringsmeddelelsen på displayet. Trafikmeddelelsen annulleres, men trafikradioen forbliver tændt. Digital Audio Broadcasting Digital Audio Broadcasting (DAB) er et innovativt og universelt sendesystem. DAB-stationer angives med programnavnet i stedet for sendefrekvensen. Generelle anvisninger Med DAB kan flere radioprogrammer (tjenester) sendes på en enkelt frekvens (ensemble). Ud over digitale audiotjenester af høj kvalitet, kan DAB også sende program-associerede data og talrige andre datatjenester inklusive rejse - og trafikinformationer. Så længe en given DAB-modtager kan opfange signalet fra en sendestation (selv om signalet er meget svagt), vil lydgengivelsen være sikret. Der er ingen fading (svagere lyd, som er typisk for AM- og FM-modtagelse). DAB-signalet gengives med konstant lydstyrke. Hvis DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren, vil modtagelsen blive afbrudt fuldstændigt. Dette kan undgås ved at aktivere Aut. skift af ensemble og/ eller Aut. sammenkædn. DAB-FM i menuen med DAB-indstillinger. Interferens, der skyldes stationer på nærliggende frekvenser (en fænomen, der er typisk for modtagelse af AM og FM) forekommer ikke med DAB. Hvis DAB-signalet reflekteres af naturlige forhindringer eller bygninger, forbedres modtagekvaliteten for DAB, hvorimod AM- og FMmodtagelse forværres betydeligt i sådanne tilfælde. Når DAB-modtagelse er aktiveret, forbliver FM-tuneren i Infotainmentsystemet aktiv i baggrunden og søger løbende efter FM-stationer med de bedste modtagelsesforhold. Hvis TP 3 77 er aktiveret, udsendes trafikmeldinger fra den FM-station, der i øjeblikket modtages bedst. Deaktiver TP, hvis DAB-modtagelsen ikke skal afbrydes af FM-trafikmeldinger.

80 80 Radio DAB-konfiguration Tryk på CONFIG-knappen. Vælg Radioindstillinger og så DABindstillinger. Konfigurationsmenuen har følgende valgmuligheder: Automatisk ensemblelinkning Når denne funktion er aktiveret, skifter udstyret over til den samme tjeneste (program) på en anden DAB-ensemble (frekvens), når DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren. Indstil funktionen til Slå til eller Sluk. Automatisk linkning DAB-FM Når denne funktion er aktiveret, skifter apparatet over til en tilsvarende FM-station på den aktive DAB-tjeneste, når DAB-signalet er for svagt til at blive opfanget af modtageren. Indstil funktionen til Slå til eller Sluk. Dynamisk audiotilpasning Når denne funktion er aktiveret, reduceres DAB-signalets dynamikområde. Det betyder, at niveauet for de høje lyde reduceres, og niveauet for de svage lyde øges. Derfor kan lydstyrken i Infotainment systemet hæves til et punkt, hvor de lave lyde kan høres, uden at de høje lyde bliver for høje. Indstil funktionen til Slå til eller Sluk. Valg af bånd Vælg menuposten Valg af bånd for at vise den pågældende menu. Aktivér et af disse alternativer for at definere, hvilke DAB-bølgeområder der skal modtages af Infotainmentsystemet: L-bånd: MHz, jord- og satellitradio Bånd III: MHz, jordradio Begge

81 Cd-afspiller 81 Cd-afspiller Generelt Brug Generelt Infotainment-systemets cd-afspiller kan spille cd'er og MP3/WMA-cd'er med lyd. Oplysninger Forsigtig Sæt under ingen omstændigheder single-cd'er med en diameter på 8 cm eller formede cd'er i audio-afspilleren. Der må ikke sættes etiketter på cd'erne. Disse cd'er kan sætte sig fast i cd-drevet og ødelægge afspilleren. I så fald vil det være nødvendigt at udskifte anordningen. Følgende cd-formater kan bruges: Cd-rom, tilstand 1 og tilstand 2. Cd-rom XA-tilstand, format 1 og format 2. Følgende filformater kan bruges: ISO 9660 Level 1, Level 2 (Romeo, Joliet). MP3- og WMA-filer der er skrevet i et andet format end anført ovenfor kan ikke altid afspilles korrekt og deres filnavne og mappenavne kan ikke altid vises korrekt. Lyd-cd'er med kopibeskyttelse, som ikke er i overensstemmelse med lyd-cd-standarden, vil ikke kunne afspilles korrekt eller slet ikke kunne afspilles. Cd-r'er og cd-rw'er, som De selv har brændt, er mere sårbare over for forkert behandling end indspillede cd'er. Vær opmærksom på korrekt behandling, specielt i tilfælde af brændte cd-r'er og cd-rw'er (se nedenfor). Hjemmebrændte cd-r'er og cdrw'er kan muligvis ikke afspilles korrekt eller slet ikke afspilles. I sådanne tilfælde er det ikke udstyret, som er defekt. På blandede cd'er (lydspor og komprimerede filer, f.eks. MP3) kan lydsporsdelen og delen med komprimerede filer afspilles separat. Undgå at sætte fingeraftryk ved skift af cd'er.

82 82 Cd-afspiller Læg cd'erne tilbage i deres hylstre straks efter at have taget dem ud af cd-afspilleren, så de beskyttes mod skader og snavs. Snavs og væske på cd'er kan gøre linsen på afspilleren inde i apparatet fedtet og forårsage svigt. Beskyt cd'er mod varme og direkte sollys. De følgende begrænsninger gælder for mp3/wma-cd'er: Bithastighed: 8 kbit/s kbit/s. Samplingsfrekvens: 48 khz, 44,1 khz, 32 khz (for MPEG-1) og 24 khz, 22,05 khz, 16kHz (for MPEG-2). Der gælder følgende begrænsninger for data lagret på en mp3/wmacd: Antal spor: maks Antal spor pr. mappeniveau: maks Mappestrukturens dybde: Maks. 10 niveauer. Dette kapitel beskæftiger sig kun med afspilning af MP3-filer, da betjeningen af MP3- og WMA-filer er identisk. Når der indlæses en cd med WMA-filer, vises MP3-relaterede menuer. Brug Start af afspilning af en cd Tryk én eller flere gange på knappen MEDIA for at åbne hovedmenuen CD eller MP3. Hvis der er en cd i cd-afspilleren, startes afspilning af cd'en. Afhængig af de data, som er lagret på audio cd eller mp3 cd, vises der forskellige informationer om cd'en eller det aktuelle musikspor på displayet. Ilægning af cd Indsæt en cd med den trykte side opad i cd-sprækken, indtil den trækkes ind. Hvis der indsættes en cd, vises 0 i displayet. Spring til det næste eller tidligere spor Tryk let på knapperne s eller u. Hurtigt frem - eller tilbageløb Tryk på knapperne s eller u, og hold dem inde for hurtigt frem- eller tilbageløb i det aktuelle spor. Valg af spor ved brug af menuen for lyd-cd Tryk på knappen MENU-TUNE for at åbne CD-menuen.

83 Cd-afspiller 83 Vælg tilf. rækkefølge Afspilning af alle spor i tilfældig rækkefølge: indstil denne funktion til Slå til. Hvis denne funktion er aktiveret, vises 2 i den pågældende hovedmenu. Gentag Afspilning af et spor flere gange: Indstil denne funktion til Slå til. Hvis denne funktion er aktiveret, vises 1 i den pågældende hovedmenu. Nummerliste Valg af et spor på cd'en: Vælg Nummerliste og derefter det ønskede spor. Mapper Valg af et spor fra en mappe: Vælg Mapper. En liste med alle lagrede mapper på cd'en vises. Vælg en af mapperne, og vælg derefter det ønskede spor. Denne menupost er kun tilgængelig, hvis der er indsat en MP3-cd. Søgning... Sådan åbnes en menu for søgning og valg af spor: Vælg Søgning... Vælg en af kategorierne, og vælg derefter det ønskede spor. Denne menupost er kun tilgængelig, hvis der er indsat en MP3-cd. Udtagning af en cd Tryk på d-knappen. Cd'en skubbes ud af cd-indstikket. Hvis cd'en ikke fjernes efter, at den er skubbet ud, vil den automatisk blive trukket ind igen efter et par sekunder.

84 84 AUX-indgang AUX-indgang Generelt Brug Generelt På kontrolpanelet i Infotainment-systemet 3 62 er der en AUX-indgang for tilslutning af eksterne lydkilder. Det er f.eks. muligt at tilslutte en bærbar cd-afspiller med et 3,5 mm jackstik til AUX-indgangen. Stikket skal altid holdes rent og tørt. Brug CD 3.0 BT: Tryk én eller flere gange på knappen MEDIA for at aktivere AUX-funktionen. R 3.0: Tryk på knappen AUX for at aktivere AUX-funktionen. Alle andre funktioner kan kun betjenes via betjeningsdelene til lydkilden. Drej på knappen m VOL til Infotainment-systemet for at indstille lydstyrken.

85 USB-port 85 USB-port Generelt Afspilning af gemte lydfiler Generelt I midterkonsollen under klimaanlægsknapperne findes et USB-stik til tilslutning af eksterne lydkilder. Stikket skal altid holdes rent og tørt. Der kan tilsluttes en MP3-spiller, et USB-drev, et SD-kort (via USB-stik/- adapter) eller en ipod til USB-porten. Når der er tilsluttet til USB-porten, kan forskellige funktioner for ovenstående enheder betjenes med knapperne og menuerne i Infotainment-systemet. Ikke alle MP3-afspiller-, USB-drev-, SD-kort- eller ipod-modeller understøttes af Infotainment-systemet. Oplysninger De eksterne enheder, der tilsluttes til USB-porten, skal overholde specifikationen USB Mass Storage Class (USB MSC). Enheder, der er tilsluttet via USB, understøttes i overensstemmelse med USB Specification V 2.0. Maksimal understøttet hastighed: 12 Mbit/sek. Kun enheder med et FAT16/ FAT32-filsystem understøttes. Harddiskdrev (HDD) understøttes ikke. USB-hubs understøttes ikke. Følgende filformater kan bruges: ISO 9660 Level 1, Level 2 (Romeo, Joliet). MP3- og WMA-filer, der er skrevet i et andet format end anført ovenfor, kan ikke altid afspilles korrekt, og deres fil- og mappenavne kan ikke altid vises korrekt. Der gælder følgende begrænsninger for filerne lagret på den eksterne enhed: Bithastighed: 8 kbit/s kbit/s. Samplingsfrekvens: 48 khz, 44,1 khz, 32 khz (for MPEG-1) og

86 86 USB-port 24 khz, 22,05 khz, 16kHz (for MPEG-2). Følgende begrænsninger gælder for de data, der er lagret på eksterne enheder, som er tilsluttet til USB-porten: Antal spor: maks Antal spor pr. mappeniveau: maks Mappestrukturens dybde: Maks. 10 niveauer. Wma-filer med Digital Rights Management (DRM) fra onlinemusikforretninger kan ikke afspilles. WMA-filer kan kun afspilles sikkert, hvis de blev oprettet med Windows Media Player version 9 eller nyere. Anvendelige filtyper for afspilningslister:.m3u,.pls,.wpl. Elementerne på afspilningslisten skal være oprettet som relative stier. Systemattributten for mapper og filer indeholdende lyddata må ikke være indstillet. Afspilning af gemte lydfiler Tryk én eller flere gange på MEDIA for at aktivere mp3- eller ipod-funktionen. Afspilning af lyddataene lagret på enheden begynder automatisk. MP3: ipod: Brug af den enhedsspecifikke menu Tryk på knappen MENU-TUNE for at åbne menuen på den enhed, der for tiden er tilsluttet. Vælg tilf. rækkefølge Afspilning af alle spor i tilfældig rækkefølge: indstil denne funktion til Slå til. Hvis denne funktion er aktiveret, vises 2 i den pågældende hovedmenu. Gentag Afspilning af et spor flere gange: Indstil denne funktion til Slå til. Hvis denne funktion er aktiveret, vises 1 i den pågældende hovedmenu. Mapper Valg af et spor fra en mappe: Vælg Mapper. En liste med de lagrede mapper på enheden vises.

87 USB-port 87 Vælg en af mapperne, og vælg derefter det ønskede spor. Denne menupost er ikke tilgængelig, hvis der er tilsluttet en ipod. Søgning... Sådan åbnes en menu for søgning og valg af spor: Vælg Søgning... Vælg en af kategorierne, og vælg derefter det ønskede spor. Afmontering af enheden Vælg Fjern USB eller Skub ipod ud, og afbryd derefter enheden for at afmontere enheden sikkert.

88 88 Bluetooth-musik Bluetooth-musik Generel information Drift Generel information Bluetooth-lydkilder (f.eks. musikmobiltelefoner, MP3-afspillere med Bluetooth osv.), som understøtter Bluetooth A2DP-musikprotokollen, kan tilsluttes trådløst til Infotainmentsystemet. Oplysninger Infotainment-systemet tilslutter kun til Bluetooth-enheder, der understøtter A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) version 1.2 eller derover. Bluetooth-enheden skal understøtte AVRCP (Audio Video Remote Control Profile) version 1.0 eller derover. Hvis enheden ikke understøtter AVRCP, er det kun lydstyrken, der kan styres via Infotainment-systemet. Før Bluetooth-enheden tilsluttes til Infotainment-systemet, skal man sætte sig ind i dens brugervejledning for Bluetooth-funktioner. Drift Forudsætninger Følgende forudsætninger skal være opfyldt for at anvende Bluetooth-musikfunktionen i Infotainment-systemet: Bluetooth-funktionen i Infotainment-systemet skal være aktiveret Bluetooth-funktionen i den eksterne Bluetooth-lydkilde skal være aktiveret (se brugervejledningen til enheden). Afhængigt af den eksterne Bluetooth-lydkilde kan det være nødvendigt at indstille enheden på "synlig" (se brugervejledningen til enheden). Den eksterne Bluetooth-lydkilde skal parres med og tilsluttes til Infotainment-systemet Aktivering af Bluetoothmusikfunktionen Tryk én eller flere gange på knappen MEDIA for at aktivere Bluetooth-musikfunktionen.

89 Bluetooth-musik 89 Afspilning af Bluetooth-musik skal startes og sættes på pause/stoppes via Bluetooth-enheden. Betjening via Infotainmentsystem Indstilling af lydstyrken Lydstyrken kan indstilles via Infotainment-systemet Spring til næste eller foregående spor Tryk kort på knapperne s eller u på Infotainment-systemets kontrolpanel.

90 90 Telefon Telefon Generelt Bluetooth-forbindelse Nødopkald Betjening Mobiltelefoner og CB-radioer Generelt Telefonportalen giver mulighed for mobiltelefonsamtaler via en mikrofon i bilen og bilens højtalere og betjening af de vigtigste mobiltelefonfunktioner gennem bilens Infotainment-system. For at kunne bruge telefonportalen, skal mobiltelefonen tilsluttes til Infotainment-systemet via Bluetooth. Ikke alle telefonportalens funktioner understøttes af alle mobiltelefoner. Mulige telefonfunktioner afhænger af den relevante mobiltelefon og af netværksudbyderen. Yderligere information kan findes i betjeningsvejledningen til mobiltelefonen eller rekvireres fra netværksudbyderen. Vigtige oplysninger om betjening og færdselssikkerhed 9 Advarsel Mobiltelefoner kan påvirke omgivelserne. Af denne årsag er der blevet udarbejdet sikkerhedsregler og vejledninger. Det er en god idé at sætte sig ind i disse vejledninger, før telefonfunktionen anvendes. 9 Advarsel Det kan være farligt at anvende håndfri anordninger, mens man kører, da anvendelse af telefonen nedsætter koncentrationen. Parker bilen før anvendelse af den håndfri anordning. Følg bestemmelserne, der er i kraft i det land, hvor De befinder Dem. Husk at overholde de specielle regler, som gælder i specifikke områder, og sluk altid for mobiltelefonen, hvis brug af mobiltelefoner er forbudt, hvis forstyrrelser forårsages af mobiltelefonen, eller hvis der kan opstå farlige situationer. Bluetooth Telefonportalen er certificeret af Bluetooth Special Interest Group (SIG).

91 Telefon 91 Yderligere oplysninger om specifikationen kan findes på internettet på adressen Betjeningsdele De vigtigste betjeningselementer for telefon er følgende: Åbner telefonens hovedmenu. Knapper på rattet q: Modtag opkald. n: Afslut/afvis opkald. Bluetooth-forbindelse Bluetooth er en radiostandard for trådløs tilslutning af f.eks. en telefon til andre enheder. Data såsom en telefonbog, opkaldslister, netværksoperatørs navn og feltstyrke kan overføres. Afhængigt af telefontype kan funktionaliteten være begrænset. For at kunne oprette en Bluetooth-forbindelse med telefonportalen, skal Bluetooth-funktionen på mobiltelefonen være aktiveret, og mobiltelefonen skal være indstillet til "synlig". Find en detaljeret beskrivelse i i betjeningsvejledningen til mobiltelefonen. Aktivering af Bluetooth Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger og så Bluetooth. Undermenuen kommer med et spørgsmål til dig. Indstil Bluetooth til Slå til ved at svare på spørgsmålet med Ja eller Nej som krævet. Parring af en Bluetooth-enhed Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger og så Par enhed. Du kan valgfrit trykke to gange på knappen y Følgende display vises. Så snart telefonportalen i Infotainment-systemet er registreret, vises det på udstyrslisten over Bluetoothenheden. Vælg telefonportalen. Indtast PIN-koden til Bluetooth-enheden, når der anmodes om det. Enhederne bliver parret og forbundet. Mobiltelefonbogen bliver downloadet automatisk. Præsentationen og rækkefølgen af indførsler i telefonbogen kan være forskellige på Infotainment-systemets display og mobiltelefonens display. Hvis Bluetooth-tilslutningen er blevet gennemført: i tilfælde af at en anden Bluetooth-enhed har været tilsluttet til Infotainment-systemet, er den enhed nu koblet fra systemet.

92 92 Telefon Hvis Bluetooth-tilslutningen mislykkedes: start den ovenfor beskrevne procedure igen eller søg hjælp i brugervejledningen til Bluetooth-enheden. Der kan maksimalt parres 5 enheder med Infotainment-systemet. Ændring af Bluetooth-koden Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger og så Skift Bluetooth-kode. Følgende display vises. Indtast den ønskede firecifrede PINkode, og bekræft indtastningen med OK. Tilslutning af en anden parret enhed Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger og så Liste over enheder. Der vises en liste over alle Bluetooth-enheder, der for øjeblikket er parret med Infotainment-systemet. Bluetooth-udstyret, der lige nu er forbundet med Infotainment-systemet, indikeres ved 9. Vælg den ønskede enhed. Der vises en undermenu. Vælg undermenuposten Vælg for at etablere forbindelsen. Afbrydelse af en enhed Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger og så Liste over enheder. Der vises en liste over alle Bluetooth-enheder, der for øjeblikket er parret med Infotainment-systemet. Bluetooth-udstyret, der lige nu er forbundet med Infotainment-systemet, indikeres ved 9. Vælg den parrede enhed. Der vises en undermenu. Vælg undermenuposten Afbryd for at afbryde enheden. Fjernelse af en parret enhed Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger og så Liste over enheder. Der vises en liste over alle Bluetooth-enheder, der for øjeblikket er parret med Infotainment-systemet. Bluetooth-udstyret, der lige nu er forbundet med Infotainment-systemet, indikeres ved 9.

93 Telefon 93 Vælg den ønskede enhed. Der vises en undermenu. Hvis enheden er tilsluttet, skal den først afbrydes (se ovenfor). Vælg undermenuposten Slet for at fjerne enheden. Gendannelse af fabriksindstillingerne Telefonindstillingerne, f.eks. enhedslisten, Bluetooth-koden og ringetonen, kan stilles tilbage til fabriksindstillingerne. Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger og så Genopret fabriksindstillinger. Undermenuen kommer med et spørgsmål til dig. Vælg Ja for at stille alle værdierne tilbage til fabriksindstillingerne. Nødopkald 9 Advarsel Oprettelse af forbindelse kan ikke garanteres i alle situationer. Derfor bør De ikke udelukkende stole på en mobiltelefon, når det drejer sig om en særdeles vigtig kommunikation (f.eks. en nødsituation der kræver lægehjælp). I nogle netværk kan det være nødvendigt, at et gyldigt SIM-kort sættes rigtigt i mobiltelefonen. 9 Advarsel Vær opmærksom på, at det er muligt at foretage og modtage opkald med mobiltelefonen, hvis signalet i et serviceområde er kraftigt nok. Under visse omstændigheder er det ikke muligt at foretage nødopkald i alle mobiltelefonnetværk; det kan forekomme, at det ikke er muligt, når bestemte netværkstjenester og/eller telefonfunktioner er aktive. Der kan indhentes oplysninger derom hos de lokale netværkstjenesteydere. Nødtelefonnummeret kan variere i de enkelte egne og lande. Man bør sørge for at få fat i nødtelefonnumrene, der anvendes i de egne, man har tænkt sig at tage til. Kald nødopkaldsnummeret (f. eks. 112). Telefonforbindelse til alarmcentralen etableres. Svar, når vagtpersonalet udspørger dig om nødssituationen. 9 Advarsel Afslut ikke opkaldet, før alarmcentralen beder dig afslutte samtalen. Betjening Så snart en Bluetooth-forbindelse er etableret mellem Deres mobiltelefon og Infotainment-systemet, kan De

94 94 Telefon også betjene mange andre funktioner på Deres mobiltelefon via Infotainment-systemet. Der kan f.eks. skabes forbindelse via Infotainment-systemet til de telefonnumre, som er gemt i mobiltelefonen, eller telefonnumrene kan ændres. I den håndfri modus er det fortsat muligt at anvende mobiltelefonen, f.eks. besvare et opkald eller indstille lydstyrken. Efter etableringen af en tilslutning mellem mobiltelefonen og Infotainment-systemet, overføres mobiltelefonens data til Infotainment-systemet. Dette kan tage flere minutter afhængigt af telefonmodellen. I dette tidsrum er betjening af mobiltelefonen via Infotainmentsystemet kun mulig i begrænset omfang. Ikke alle mobiltelefoner understøtter alle funktioner i telefonportalen. Derfor er der muligvis afvigelser fra de beskrevne funktioner i disse mobiltelefoner. Forudsætninger Følgende forudsætninger skal være opfyldt for at anvende den håndfri funktion i Infotainment-systemet: Bluetooth-funktionen i Infotainment-systemet skal være aktiveret Bluetooth-funktionen i mobiltelefonen skal være aktiveret (se brugervejledningen til enheden). Mobiltelefonen skal være indstillet på "synlig" (se brugervejledningen til enheden). Mobiltelefonen skal være parret med Infotainment-systemet Aktivering af håndfri funktion Tryk på knappen y på Infotainment-systemets kontrolpanel. Hovedmenuen for telefonen vises. Hvis der ikke er tilsluttet en mobiltelefon i Infotainment-systemet, vises Ingen telefon til rådighed. For en detaljeret beskrivelse af, hvordan man etablerer en Bluetooth-forbindelse Mange funktioner i mobiltelefonen kan nu styres via telefonens hovedmenu (og tilhørende undermenuer) og via de telefonspecifikke knapper på rattet. Indledning af et telefonopkald Manuel indtastning af nummer I telefonhovedmenuen skal man trykke på knappen MENU-TUNE for at åbne Telefon-menu. Vælg undermenuposten Indtast nummer. Der vises følgende skærmbillede.

95 Telefon 95 Indtast det ønskede nummer, og vælg y på displayet for at starte opkaldet. For at åbne skærmen Søgning i telefonbogen skal man vælge 4. Brug af telefonbogen Telefonbogen indeholder kontaktnavne og -numre. I telefonhovedmenuen skal man trykke på knappen MENU-TUNE for at åbne Telefon-menu. Vælg undermenuposten Telefonbog. Der vises følgende skærmbillede. Ligesom på en telefon eller mobiltelefon er bogstaverne organiseret i alfabetiske grupper på skærmknapperne: abc, def, ghi, jkl, mno, pqrs, tuv og wxyz. Vælg den ønskede gruppe af bogstaver. Telefonbogen vises med de poster, der starter med et af bogstaverne i bogstavsgruppen. Rul gennem listen, og vælg det ønskede indgangsnavn. Rul gennem listen over telefonnumre, og vælg det ønskede nummer. Det pågældende telefonnummer ringes op. Tilpasning af telefonbogens sorteringsrækkefølge Efter at en mobiltelefon er parret med og tilsluttet til Infotainment-systemet, downloades din mobiltelefonbog med telefonnumre og navne automatisk til Infotainment-systemet. Telefonbogen i Infotainment-systemet kan sorteres efter Fornavn eller Efternavn. Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger og så Telefonbog sortering. Vælg den ønskede option. Brug af opkaldslisterne Alle indkommende, udgående eller ubesvarede opkald registreres i tilsvarende opkaldslister. I telefonhovedmenuen skal man trykke på knappen MENU-TUNE for at åbne Telefon-menu. Vælg undermenuposten Opkaldslister. Du kan valgfrit trykke på knappen y Der vises følgende skærmbillede. Vælg den ønskede opkaldsliste, f.eks. Ubesvarede opkald. Der vises en menu med den pågældende opkaldsliste.

96 96 Telefon Et telefonopkald indledes ved at vælge den ønskede listepost. Det pågældende telefonnummer ringes op. Genopkald af et telefonnummer Det senest opringede telefonnummer kan ringes op igen. Tryk på knappen 7 på rattet for at åbne menuen Genindtast nummer. Tryk igen på knappen 7 for at starte opkaldet. Tryk på knappen xn på rattet for at afslutte menuen Genindtast nummer. Du kan bruge knappen MENU-TUNE til at vælge Nej på displayet. Indkommende telefonopkald Hvis en audiofunktion, f.eks. radio- eller cd-funktion, er aktiv på tidspunktet for et indkommende opkald, frakobles lyden til den pågældende lydkilde, og lyden er frakoblet, indtil opkaldet afsluttes. For at besvare et opkald: Vælg Tag telefon på displayet. For at afvise opkaldet: Vælg Afvis på displayet. Andet indkommende telefonopkald Hvis der kommer et andet telefonopkald under en igangværende samtale, vises der en meddelelse. For at besvare det andet opkald og afslutte den igangværende samtale: Vælg Tag telefon på displayet. For at afvise det andet opkald og fortsætte den igangværende samtale: Vælg Afvis på displayet. Ændring af ringetonen Tryk på CONFIG for åbne menuen Indstillinger. Vælg Telefonindstillinger, Lys & signaler og så Ringetone. Der vises en liste over alle tilgængelige ringetoner. Vælg den ønskede ringetone. For en detaljeret beskrivelse af ringetonens lydstyrke Funktioner under en telefonsamtale Under en igangværende telefonsamtale vises hovedmenuen som følger. Vælg Menu på displayet for at åbne menuen Forbundet. Vælg Slut opkald på displayet for at afslutte opkaldet. Aktivering af den private funktion Vælg i menuen Forbundet undermenuposten Privat samtale for skifte opkaldet over til mobiltelefonen. Følgende display vises.

97 Telefon 97 Vælg Menu på displayet og derefter Overfør samtale for at skifte opkaldet tilbage til Infotainment-systemet. Deaktivering/aktivering af mikrofonen Indstil i menuen Forbundet undermenuposten Slå mikrofon fra til Slå til. Den opkaldende kan ikke længere høre dig. For at aktivere mikrofonen: Indstil igen undermenuposten Slå mikrofon fra til Sluk. Mobiltelefoner og CBradioer Monteringsanvisninger og retningslinjer for betjening Bilspecifikke monteringsanvisninger og retningslinjer for betjening for mobiltelefonen og fra håndfri-producenten skal overholdes ved montering og betjening af en mobiltelefon. Sker dette ikke, kan typegodkendelsen af bilen blive ugyldig (EU direktiv 95/54/EF). Anbefalinger for fejlfri drift: Professionelt monteret udvendig antenne for at opnå den størst mulige rækkevidde, Sendeeffekt på maksimalt 10 watt, Installering af telefonen på et passende sted, se den relevante note i instruktionsbogen, kapitel Airbagsystem. Få råd om, hvilke steder der er beregnet til montering af henholdsvis udvendig antenne og holdere til udstyret, samt om brug af apparater, der har en sendeeffekt på mere end 10 watt. Brugen af et håndfrit sæt uden udvendig antenne i mobilstandarderne GSM 900/1800/1900 og UMTS må kun ske, hvis mobiltelefonens maksimale sendestyrke ikke overstiger 2 watt for GSM 900 eller 1 watt for andre typer. Af sikkerhedshensyn må mobiltelefonen ikke bruges under kørslen. Selv brug af et håndfri sæt kan være distraherende under kørslen. 9 Advarsel Mobiltelefoner og radioudstyr (CB), som ikke opfylder ovennævnte standard for mobiltelefoner, må derfor kun bruges, hvis de er sluttet til en udvendig antenne. Forsigtig Brug af mobiltelefoner og radioudstyr (CB) med indbygget antenne inde i bilen kan forårsage forstyrrelser i bilens elektroniske systemer, hvis ovenstående forskrifter ikke overholdes.

98 98 Stikordsregister A Afspilning af gemte lydfiler Aktivere cd-afspilleren Aktivering af AUX-funktionen Aktivering af Bluetooth-musik Aktivering af håndfri telefonfunktion Aktivering af radio Aktivering af USB-funktionen Audioknapper i rat Autolagringslister Genfinding af stationer Lagring af stationer Automatisk regulering af lydstyrke 71 AUX-indgang Aktivering Betjening Generelle anvisninger Indstilling af lydstyrken B Betjening AUX-indgang Bluetooth-musik Cd-afspiller Menu Radio Telefon USB-port Betjeningsdele Infotainment-system Rat Telefon Bloker for trafikmeddelelser Bluetooth Bluetooth-forbindelse Bluetooth-musik Telefon Bluetooth-forbindelse Bluetooth-musik Aktivering Betjening Forudsætninger Generelle anvisninger Brug... 66, 73, 82, 84 AUX-indgang Bluetooth-musik Cd-afspiller Menu Radio Telefon USB-port Bølgeområde-menuer C Cd-afspiller Aktivering Brug CD-menu... 82

99 99 Generelle anvisninger Ilægning af cd Start af afspilning af en cd Udtagning af en cd CD-menu D DAB Datoindstillinger Digital Audio Broadcasting Drift Dynamisk audiotilpasning F Favoritlister Genfinding af stationer Lagring af stationer G Generel information Generelle anvisninger AUX-indgang Bluetooth-musik Cd-afspiller Infotainment-system Telefon USB-port Generelt... 60, 81, 84, 85, 90 Genfinding af stationer... 74, 75 Genopkaldsfunktion Grundlæggende betjening I Infotainment-kontrolpanel K Kategoriliste Klokkeslætindstillinger Knappen MENU-TUNE L Lagring af stationer... 74, 75 Lydstyrke Automatisk regulering af lydstyrke Hastighedsstyret lydstyrke Indstil lydstyrke Lyd fra Lydstyrkebegrænsning ved høje temperaturer Maksimal startlydstyrke Ringetonelydstyrke TA-lydstyrke Lydstyrkeindstillinger M Maksimal startlydstyrke Menubetjening Mobiltelefoner og CB-radioer Mute N Nødopkald O Opdatering af stationslister Opkald Funktioner under samtalen Indgående opkald Indledning af et telefonopkald Ringetone Opkaldslister Oversigt over betjeningsorganer..62 R Radio Aktivering Autolagringslister Brug Båndområde-menuer DAB-konfiguration DAB-meddelelser Digital audio broadcasting (DAB) Dynamisk audiotilpasning Favoritlister Genfinding af stationer... 74, 75 Kategoriliste... 75

100 100 Konfiguration af RDS Lagring af stationer... 74, 75 Opdatering af stationslister Radio Data System (RDS) Regionalisering Stationsindstilling Stationslister Stationssøgning Trafikmeldinger Trafikradio Valg af bølgeområde Valg af bånd Radio Data System (RDS) RDS Regionalisering Ringetone Ringetonelydstyrke Valg af ringetone S Sprogindstillinger Start af afspilning af en cd Stationslister Stationssøgning Systemindstillinger Bilindstillinger Gendan fabriksindstillinger Klokkeslæt- og datoindstillinger 66 Sprog T TA-lydstyrke Telefon Aktivering Betjeningsdele Bluetooth Bluetooth-forbindelse Forudsætninger Funktioner under samtalen Generelle anvisninger Genopkald af et telefonnummer 93 Indgående opkald Indtastning af et nummer Nødopkald Opkaldslister Oplysninger Telefonbog Valg af ringetone Telefonbog Toneindstillinger Trafikmeldinger Trafikradio Tyverisikring Tænd for Infotainment-systemet Tænding for radioen U USB-menu USB-port Afmontering af USB-enheden Aktivering Betjening Generelle anvisninger Oplysninger Tilslutning af USB-enheden USB-menu V Valg af bølgeområde... 73

101 FlexDock FlexDock Stikordsregister

102 102 FlexDock FlexDock Generel information Anvendelse Generel information FlexDock består af en indbygget bundplade og forskellige typer holdere, som kan fastgøres til bundpladen. Ved at indsætte en iphone eller en anden smartphone i holderen, kan smartphonen styres via Infotainmentsystemet, knapper på rattet eller berøringsskærmen. Detaljeret information om brug af holderen kan findes i håndbogen, der følger med hver holder. 9 Advarsel Enheder tilkoblet FlexDock skal bruges på en sådan måde, at føreren ikke distraheres, og bilen til enhver tid kan køres sikkert. Du skal altid overholde de pågældende love og bestemmelser i det land, hvor du kører. Disse love kan adskille sig fra oplysningerne i denne håndbog. I tvivlstilfælde standses bilen og udstyret anvendes, mens bilen holder stille. Gør ikke brug af en yderligere lydkilde via USB-stikket på samme tid som følge af overlægninger af begge lydkilder. Forsigtig For at undgå tyveri bør man ikke efterlade mobiltelefonen i Flex Dock, når bilen forlades. Anvendelse Fastgørelse af holderen til bundpladen

103 FlexDock Afmontér afdækningen fra bundpladen. 2. Skub holderen ned i bundpladen, og læg den ned. Tilslutning af smartphonen med Infotainment-systemet Universel smartphone Forbind smartphonen med holderen ved at bruge forbindelseskablet. iphone En iphone tilsluttes automatisk, når den sættes ind i holderen. En iphones funktionalitet kan være begrænset afhængigt af softwarens og hardwareudstyrets status. Betjening af smartphonen Når smartphonen er tilsluttet via Flex Dock, har den samme funktionalitet, som når den er tilsluttet via USB-stikket. Se de tilsvarende anvisninger i denne håndbog for at få detaljerede oplysninger. For at kunne bruge telefonfunktionen eller Bluetooth-musikfunktionen skal der etableres en Bluetooth-forbindelse. Se de tilsvarende anvisninger i denne håndbog og smartphonens betjeningsvejledning for nærmere oplysninger. Afmontering af holderen fral bundpladen 1. Tryk på frigørelsesknappen, og afmontér holderen. 2. Fastgør afdækningen til bundpladen.

Opel Insignia Infotainment System

Opel Insignia Infotainment System Opel Insignia Infotainment System Indhold Indledning... 4 Radio... 29 CD-afspiller... 45 AUX-indgang... 51 USB-port... 53 Digital billedramme... 57 Navigation... 60 Talegenkendelse... 106 Telefon... 121

Læs mere

OPEL INSIGNIA Instruktionsbog til Infotainment

OPEL INSIGNIA Instruktionsbog til Infotainment OPEL INSIGNIA Instruktionsbog til Infotainment Indhold Berør R700 IntelliLink/Navi 900 IntelliLink... 5 R300 Color / R400 Color... 85 Berør R700 IntelliLink/Navi 900 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende

Læs mere

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Indhold Indledning... 4 Radio... 28 Cd-afspiller... 44 AUX-indgang... 50 USB-port... 52 Digital billedramme... 56 Navigation... 59 Talegenkendelse... 105 Telefon... 120

Læs mere

OPEL CORSA Instruktionsbog til Infotainment

OPEL CORSA Instruktionsbog til Infotainment OPEL CORSA Instruktionsbog til Infotainment Indhold IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 57 FlexDock... 99 IntelliLink Indledning... 6 Radio... 20 Eksterne enheder... 30 Talegenkendelse... 42 Telefon...

Læs mere

Radio R 4.0 IntelliLink FAQ

Radio R 4.0 IntelliLink FAQ Indholdsfortegnelse 1. Audio... 1 2. Telefon... 2 3. Apple CarPlay... 2 4. Android Auto... 5 5. Galleri... 7 6. Andet... 8 1. Audio Sp.: Hvordan kan jeg skifte mellem forskellige lydkilder (f.eks. FM-radio

Læs mere

P4000. DK Brugervejledning

P4000. DK Brugervejledning DK Brugervejledning Indhold 02 INDHOLD 03 INFORMATION 04 OVERSIGT OG FRONT- OG BAGPANEL 06 TILSLUTNING AF DIN RADIO 06 BETJENING AF DIN RADIO DAB 07 VALG AF EN STATION DAB 07 INFORMATIONSTJENESTER DAB

Læs mere

OPEL ASTRA. Infotainment System

OPEL ASTRA. Infotainment System OPEL ASTRA Infotainment System Indhold Navi 950/650 / CD 600... 5 CD 400plus/400/300... 75 Navi 950/650 / CD 600 Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 16 Radio... 24 Cd-afspiller... 30 Eksterne

Læs mere

OPEL Mokka Instruktionsbog til Infotainment

OPEL Mokka Instruktionsbog til Infotainment OPEL Mokka Instruktionsbog til Infotainment Indhold Navi 950 / CD 600... 5 CD 400... 81 Navi 950 / CD 600 Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 16 Radio... 24 Cd-afspiller... 30 Eksterne enheder...

Læs mere

OPEL COMBO. Infotainment System

OPEL COMBO. Infotainment System OPEL COMBO Infotainment System Indhold Indledning... 4 Radio... 24 Cd-afspiller... 31 AUX-indgang... 35 USB-port... 37 Genkendelse af stemme... 42 Telefon... 51 Stikordsregister... 64 4 Indledning Indledning

Læs mere

OPEL CORSA Instruktionsbog til Infotainment

OPEL CORSA Instruktionsbog til Infotainment OPEL CORSA Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 45 FlexDock... 87 R 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Radio... 19 Eksterne enheder... 25 Talegenkendelse...

Læs mere

Instruktionsbog til Infotainment

Instruktionsbog til Infotainment Instruktionsbog til Infotainment Indhold MyLink, tekstbaseret... 5 Lydsystem... 59 MyLink, ikonbaseret med eller uden navigation... 123 MyLink, tekstbaseret Indledning... 6 Radio... 18 Eksterne enheder...

Læs mere

SENSUS Web edition. Infotainment guide VELKOMMEN TIL SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide VELKOMMEN TIL SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition VELKOMMEN TIL SENSUS INFOTAINMENT I dette tillæg finder du en kort oversigt over de mest almindelige funktioner i Sensus Infotainment og hjælp til at få mest muligt

Læs mere

Advarsel 1 VIGTIGE SIKKERHEDS INFORMATIONER.

Advarsel 1 VIGTIGE SIKKERHEDS INFORMATIONER. Advarsel FOR AT FORHINDRE ILDEBRAND SAMT MULIGHEDEN FOR AT FÅ ALVORLIGE STØD, BØR DER IKKE BENYTTES FORLÆNGERLEDNINGER TIL DENNE ADAPTER. UDSÆT IKKE ADAPTEREN FOR REGN, FUGT ELLER ANDRE FORMER FOR VÆSKE.

Læs mere

CORSA Instruktionsbog til Infotainment

CORSA Instruktionsbog til Infotainment CORSA Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 47 FlexDock... 89 R 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Radio... 20 Eksterne enheder... 26 Talegenkendelse... 33

Læs mere

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink FAQ

CD 600 IntelliLink, Navi 650, Navi 950 IntelliLink FAQ Indholdsfortegnelse 1. Audio... 1 2. Navigation (kun med og Navi 650)... 2 3. Telefon... 3 4. Stemmegenkendelse (kun med CD 600 IntelliLink og )... 5 5. Andet... 6 1. Audio Sp.: Hvordan kan jeg skifte

Læs mere

OPEL KARL Instruktionsbog til Infotainment

OPEL KARL Instruktionsbog til Infotainment OPEL KARL Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 IntelliLink... 5 R300 BT... 47 R 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 14 Radio... 20 Eksterne enheder... 26 Talegenkendelse...

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING Clip Multi-Sprog, DAB+/FM mini Radio

BETJENINGSVEJLEDNING Clip Multi-Sprog, DAB+/FM mini Radio BETJENINGSVEJLEDNING Clip Multi-Sprog, /FM mini Radio VIGTIGT: Læs vejledningen omhyggeligt, før du bruger produktet, og gem den til senere brug. Indhold Udpakning 25 Knap instruktion 26 OLED display 28

Læs mere

FORD TOURNEO CUSTOM / TRANSIT CUSTOM Audiosystem Instruktionsbog

FORD TOURNEO CUSTOM / TRANSIT CUSTOM Audiosystem Instruktionsbog FORD TOURNEO CUSTOM / TRANSIT CUSTOM Audiosystem Instruktionsbog Oplysningerne i denne publikation var korrekte, da materialet blev trykt. For at vi til stadighed kan udvikle og forbedre vores produkter,

Læs mere

DAB-VW1 brugermanual. VW AutoDAB interface DAB-VW1. www.autodab.dk. Ukompliceret DAB integrering. Designed and engineered in the UK

DAB-VW1 brugermanual. VW AutoDAB interface DAB-VW1. www.autodab.dk. Ukompliceret DAB integrering. Designed and engineered in the UK Ukompliceret DAB integrering DAB-VW1 brugermanual VW AutoDAB interface DAB-VW1 Caravelle 2010> Scirocco 2008> EOS 2007> Tiguan 2007> Golf 2004> Touran 2004> Jetta 2004> Touareg 2010> Multivan 2003> Transporter

Læs mere

Clarion NX702E softwareopdatering MPU, MCU og Bluetooth - Okt. 2013 13SN017-R

Clarion NX702E softwareopdatering MPU, MCU og Bluetooth - Okt. 2013 13SN017-R VIGTIGT: Denne opdateringspakke er KUN beregnet for Clarion 2-DIN modellen NX702E!!!! Opdateringspakke 1 af 3. Denne opdatering indeholder tre forskellige opdateringer. Derudover findes der en MPEG opdatering,

Læs mere

OPEL CORSA. Infotainment System

OPEL CORSA. Infotainment System OPEL CORSA Infotainment System Indhold Touch & Connect... 5 CD 30 / CD 30 MP3 Type 1... 91 CD 30 / CD 30 MP3 Type 2... 119 Mobiltelefon-portal... 145 Touch & Connect Indledning... 6 Radio... 21 Cd-afspiller...

Læs mere

Start Hurtigt i gang Daglig brug. TRIAX C HD417 CX Digital kabel-tv modtager P/N: 305042. P/O 03-2010-B here

Start Hurtigt i gang Daglig brug. TRIAX C HD417 CX Digital kabel-tv modtager P/N: 305042. P/O 03-2010-B here TRIAX C HD417 CX Digital kabel-tv modtager P/N: 305042 Start Hurtigt i gang Daglig brug P/O 03-2010-B here Se en mere udførlig vejledning på www.triax.dk Start Hvad følger med? Tilslutning 2 Fjernbetjening

Læs mere

Som bruger af vores produkt er du den vigtigste person hos INTONO.

Som bruger af vores produkt er du den vigtigste person hos INTONO. BRUGER MANUAL Tillykke med købet af din Intono Home Radio. Denne brugervejledning giver dig oplysninger og instruktioner om, hvordan du installerer og bruger din radio. Den vil give dig tekniske specifikationer

Læs mere

OPEL Insignia Instruktionsbog til Infotainment

OPEL Insignia Instruktionsbog til Infotainment OPEL Insignia Instruktionsbog til Infotainment Indhold Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 101 Touch R700 / Navi 900 Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 14 Radio... 46 CD-afspiller...

Læs mere

Brugermanual Model Raxtune Oxygen

Brugermanual Model Raxtune Oxygen VST DAB+yourCar v2 DAB bil-receiver og Kontrolsystem (DAB/DAB+) Brugermanual Model Raxtune Oxygen Professionel installation er påkrævet Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2. Hvordan systemet virker 3.

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

Firmwareopdatering til iphone med Lightning-stik, som er kompatibel med AppRadio Mode

Firmwareopdatering til iphone med Lightning-stik, som er kompatibel med AppRadio Mode Firmwareopdatering til iphone med Lightning-stik, som er kompatibel med AppRadio Mode Opdateringsinstruktioner for navigationsmodeller: AVIC-F40BT, AVIC-F940BT, AVIC-F840BT og AVIC-F8430BT som er blevet

Læs mere

BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO

BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO BRUGERMANUAL DAB DIGITAL RADIO INDHOLD Funktioner... 3 Produkt beskrivelse... 4 DAB Tilstand... 4 FM Tilstand... 7 Alarm indstilling... 8 Standby... 10 2 Funktioner 1 STAND BY Tænd / Sluk radioen ON or

Læs mere

Opel Antara Infotainment System

Opel Antara Infotainment System Opel Antara Infotainment System Indhold Touch & Connect... 5 CD 30 / CD 30 MP3 Type 1... 91 Mobiltelefon-portal... 119 Touch & Connect Indledning... 6 Radio... 21 Cd-afspiller... 26 AUX-indgang... 31

Læs mere

Indhold. Chevrolet MyLink... 3 Lydsystem... 55

Indhold. Chevrolet MyLink... 3 Lydsystem... 55 Indhold Chevrolet MyLink... 3 Lydsystem... 55 Chevrolet MyLink Indledning... 4 Radio... 16 Eksterne enheder... 24 Telefon... 45 Stikordsregister... 54 4 Indledning Indledning Generelt... 4 Tyverisikring...

Læs mere

Præsentation af knapper

Præsentation af knapper 8 Præsentation af knapper DAB/FM DAB/FM-knap tilstand ENTER Gå ind systemmenuen (tryk på ENTER i 3 sekunder) og vælg funktion INFO Kontroller softwareversion (tryk på INFO i 3 sekunder) og kontroller programmet

Læs mere

Orava Crater 4 brugsvejledning

Orava Crater 4 brugsvejledning Orava Crater 4 brugsvejledning Kære kunde Tak fordi du valgte at købe vores Crater 4 udendørs højtaler med Bluetooth og FM radio. For at sikre at enheden anvendes korrekt, så læs venligst brugsanvisningen

Læs mere

BIL MP3-AFSPILLER MED RADIO USB/SD/MMC MANUAL

BIL MP3-AFSPILLER MED RADIO USB/SD/MMC MANUAL ROCK POP EQ CLAS RDM BIL AUDIO DENwww.facebook.com/denverelectronics BIL MP3-AFSPILLER MED RADIO USB/SD/MMC MANUAL CAU-436 1 17 11 18 7 6 12 16 CAU-436 FM/USB/SD MP3 PLAYER 14 15 TA PTY 8 VOL/SEL AF 2

Læs mere

Orava Crater 4 brugsvejledning

Orava Crater 4 brugsvejledning Orava Crater 4 brugsvejledning Kære kunde Tak fordi du valgte at købe vores Crater 4 udendørs højtaler med Bluetooth og FM radio. For at sikre at enheden anvendes korrekt, så læs venligst brugsanvisningen

Læs mere

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater

InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater Kvikstartsvejledning Velkommen til InterVideo Home Theater InterVideo Home Theater er den komplette digitale underholdningsløsning, hvormed du kan se TV og optage billeder, musik,

Læs mere

Start Hurtigt i gang Daglig brug. TRIAX C HD415 CX Digital kabel-tv modtager P/N: 305041. Se en mere udførlig vejledning på www.triax.

Start Hurtigt i gang Daglig brug. TRIAX C HD415 CX Digital kabel-tv modtager P/N: 305041. Se en mere udførlig vejledning på www.triax. TRIAX C HD415 CX Digital kabel-tv modtager P/N: 305041 Start Hurtigt i gang Daglig brug P/O 02-2009-B here Se en mere udførlig vejledning på www.triax.com Hvad følger med? Start Tilslutning Fjernbetjening

Læs mere

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront 1 Medier & introduktion: Tillykke med dit nye music hall anlæg. Med AV2.1 har du let adgang til

Læs mere

Indhold. 12 Sleep timer 2 DK

Indhold. 12 Sleep timer 2 DK DAB+ RADIO User manual Mode d emploi Bedienungsanleitung Instructiehandleiding Betjeningsvejledning Bruksanvisning Käyttöohje Istruzioni per l uso Manual del usuario Manual do utilizador Indhold 02 INDHOLD

Læs mere

DAB1+ Kære kunde, Tillykke med din nye DAB1+, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser.

DAB1+ Kære kunde, Tillykke med din nye DAB1+, vi håber den vil give dig mange års musikoplevelser. Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur Produkt Detaljer: 1) ipad Cover ) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur 5) Funktionstaster 6) Bluetooth LED 7) Opladnings LED 8) Tænd/Sluk & Bluetooth tilslutnings knap 9) USB opladning 5V/DC 1 5 3

Læs mere

ANTENNE For den bedste modtagelse, bør FM antennen benyttes.

ANTENNE For den bedste modtagelse, bør FM antennen benyttes. 1. Funktionsvælger CD/BÅND (OFF)/RADIO 2. FM-stereo vælger 3. FM antenne 4. CD låge 5. Stations søgehjul 6. Bass Boost søgehjul 7. CD springe/søge frem 8. CD springe/søge tilbage 9. CD programmerings knap

Læs mere

1. Detaljeret beskrivelse

1. Detaljeret beskrivelse Digital Diktafon Indhold 1. Detaljeret beskrivelse... 3 2. Specifikation... 4 3. Sæt batterier i... 4 4. Anvendelse... 6 4.1. Tænd/Sluk... 6 4.2. Optagelse... 6 4.4.1 Vælg optagelsestilstand... 6 4.4.2

Læs mere

DIGITAL OPTAGER OG MULTI-AFSPILLER MP-122/222/522/1022 BETJENINGSVEJLEDNING

DIGITAL OPTAGER OG MULTI-AFSPILLER MP-122/222/522/1022 BETJENINGSVEJLEDNING DIGITAL OPTAGER OG MULTI-AFSPILLER MP-122/222/522/1022 BETJENINGSVEJLEDNING 1: KNAPPER OG KONTROLLER S1. LCD display S2. REW / søg tilbage / MENU / FF / søg frem S3. Volumen ned - S4. Volumen op + S5.

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

TomTom Hands-Free Car Kit Online-vejledning

TomTom Hands-Free Car Kit Online-vejledning TomTom Hands-Free Car Kit Online-vejledning Indhold Oversigt 3 Æskens indhold 4 Æskens indhold... 4 Sådan kommer du i gang 6 Montering af din TomTom Hands-Free Car Kit i bilen... 6 Sådan starter du din

Læs mere

AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER

AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER Holder din ører fri til dine omgivelser! TILBEHØR: Artikel Antal USB til mikro USB Oplader kabel 1 Indstillingsbånd (med introduktions folder)

Læs mere

Information. Til lykke med din nye radio. Giv dig venligst tid til at læse denne brugsanvisning. God fornøjelse

Information. Til lykke med din nye radio. Giv dig venligst tid til at læse denne brugsanvisning. God fornøjelse BRUGSANVISNING Indhold 02 INDHOLD 03 INFORMATION 04 FRONT PANEL OVERBLIK 06 BAG PANEL OVERBLIK 08 BETJENING AF R5 08 INDSTILLING AF ALARM 09 INDSTILLING AF SLEEP TIMER 09 DIM 09 PRESETS 09 FAVOR 09 AUX

Læs mere

Tillykke med dit nye Navigationssystem

Tillykke med dit nye Navigationssystem Tillykke med dit nye Navigationssystem BEMÆRK : Der må IKKE afspilles film på skærmen under kørsel Musik som skal afspilles fra din mobiltelefon SKAL afspilles via blue-tooth Bilens originale USB kan bruges

Læs mere

WOOFit DAB+ BRUGERMANUAL

WOOFit DAB+ BRUGERMANUAL WOOFit DAB+ BRUGERMANUAL TAK! Tak fordi du har købt denne WOOFit DAB+ Radio fra SACKit. Læs venligst hele brugermanualen før du tager produktet i brug, og gem den til senere brug. Vi forbeholder os retten

Læs mere

CORSA Instruktionsbog til Infotainment

CORSA Instruktionsbog til Infotainment CORSA Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 / Navi 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 63 FlexDock... 105 R 4.0 / Navi 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 14 Radio...

Læs mere

WOOF it. Brugermanual

WOOF it. Brugermanual WOOF it Brugermanual Tak! Tak fordi du har valgt WOOFit højttaleren fra SACKit! Vi beder dig læse denne manual grundigt, før du tager din nye højttaler i brug. Vi er ikke ansvarlige for personeller produktskader

Læs mere

D. AFSPILLER INTERFACEADAPTER KS-PD500 Inden denne adapter anvendes

D. AFSPILLER INTERFACEADAPTER KS-PD500 Inden denne adapter anvendes D. AFSPILLER INTERFACEADAPTER KS-PD500 Inden denne adapter anvendes Sidste opdatering: 1. marts 006 1 Understøttede JVC-bilmodtagere Denne adapter understøtter følgende JVC-bilmodtagere* 1 : Bilmodtagere,

Læs mere

Brugervejledning ZENIQ DAB+ 100

Brugervejledning ZENIQ DAB+ 100 Brugervejledning Designed in Denmark. Assembled in PRC. Zeniq is a registered brand of Nomenta Industries (HK) Ltd.. All rights reserved. Copyright 2013. Trademarks are the property of Nomenta Industries

Læs mere

Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App)

Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App) Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App) 1. Indholder: a. En hjelm b. Et USB kabel c. En Bling Jet fjernbetjening d. En brugsanvisning 2. Sæt USB-kablet i hjelmen

Læs mere

Instruktionsbog til Infotainment

Instruktionsbog til Infotainment Instruktionsbog til Infotainment Indhold R 4.0 / Navi 4.0 IntelliLink... 5 CD 3.0 BT / R 3.0... 63 FlexDock... 105 R 4.0 / Navi 4.0 IntelliLink Indledning... 6 Grundlæggende betjening... 14 Radio...

Læs mere

EBO-600E. Quick Start Guide

EBO-600E. Quick Start Guide EBO-600E Quick Start Guide Knapper og kontroller 1. Knappen Power 2. Knappen Enter (ok) 3.Pileknap Op/ Vol + 4. Pileknap Ned/ Vol - 5. Pileknap Venstre 6. Pileknap Højre 7.Genvej til musikafspilning: 1

Læs mere

DA500 DAB+/FM RADIO. DK Brugervejledning

DA500 DAB+/FM RADIO. DK Brugervejledning DA500 DAB+/FM RADIO DK Brugervejledning SIKKERHED UDELUKKENDE BEREGNET TIL INDENDØRS BRUG I HJEMMET. PLACÉR APPARATET PÅ EN PLAN, STABIL OVERFLADE MED TILSTRÆKKELIG LUFTCIRKULATION OMKRING APPARATET OG

Læs mere

Indhold Indhold Introduktion Før første brug Sikkerhedstips Displaybeskeder Oversigt over fjernbetjening Betjening og taster TIL/FRA Piletaster

Indhold Indhold Introduktion Før første brug Sikkerhedstips Displaybeskeder Oversigt over fjernbetjening Betjening og taster TIL/FRA Piletaster DANSK 54 Indhold Indhold 1 Introduktion 2 Før første brug 2 Sikkerhedstips 2 Displaybeskeder 3 Oversigt over fjernbetjening 3 Betjening og taster 4 TIL/FRA 4 OK 5 Piletaster 5 Tilbagetasten 5 BAND 6 LINK

Læs mere

GUIDE TIL DAGLIG BRUG. ITR-01 Højttaler ITM-01 Lærermikrofon ISM-01 Elevmikrofon IMC-01 Ladestation til mikrofoner

GUIDE TIL DAGLIG BRUG. ITR-01 Højttaler ITM-01 Lærermikrofon ISM-01 Elevmikrofon IMC-01 Ladestation til mikrofoner GUIDE TIL DAGLIG BRUG ITR-01 Højttaler ITM-01 Lærermikrofon ISM-01 Elevmikrofon IMC-01 Ladestation til mikrofoner J uno er et stærkt undervisningsværktøj i klasseværelser. Adskillelige undersøgelser viser

Læs mere

SIMPLY CLEVER. Musiksystem Blues Betjeningsvejledning

SIMPLY CLEVER. Musiksystem Blues Betjeningsvejledning SIMPLY CLEVER Musiksystem Blues Betjeningsvejledning Indholdsfortegnelse Generelt Betjeningsvejledning 2 Tegn i betjeningsvejledningens tekst 2 Oversigt over systemet 2 Vigtige anvisninger 2 Tyverisikring

Læs mere

3. Lær din Bluetooth Speakerphone at kende For at bruge din speakerphone, så følg følgende enkle trin:

3. Lær din Bluetooth Speakerphone at kende For at bruge din speakerphone, så følg følgende enkle trin: Brugermanual 1. Bluetooth Speakerphone Denne praktiske Bluetooth Speakerphone er specielt designet til at brugeren kan nyde friheden ved trådløs kommunikation. Brug den på et skrivebord som konferencetelefon

Læs mere

Din brugermanual BLAUPUNKT BOSTON RCC45 http://da.yourpdfguides.com/dref/4225480

Din brugermanual BLAUPUNKT BOSTON RCC45 http://da.yourpdfguides.com/dref/4225480 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i BLAUPUNKT BOSTON RCC45 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

OneRemote Radio PL3. Brugervejledning

OneRemote Radio PL3. Brugervejledning OneRemote Radio PL3 Modtager for B&O højttalere til modtagelse/ afspilning af Internet Radio Spotify UPnP Medieafspiller Podcast Brugervejledning Betjening med iphone, Spotify eller Android app. 30012013u4

Læs mere

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 INTRODUCING YOUR MOBILE PHONE Learn about your mobile phone s keys, display and icons. Nøgler Fra forenden af apparetet vil du observere følgende elementer: (Se 1.1 Side 3)

Læs mere

Micro Hi-Fi System. Brugervejledning ENV-1152

Micro Hi-Fi System. Brugervejledning ENV-1152 Micro Hi-Fi System Brugervejledning ENV-1152 Indhold Kom godt i gang... 2 Strømforsyning... 2 Antenne... 2 Højttaler ledningsforbindelse... 2 Brug af fjernbetjening... 2 Knapper... 3 Betjeningsvejledning...

Læs mere

SIMPLY CLEVER. Musiksystem Swing Betjeningsvejledning

SIMPLY CLEVER. Musiksystem Swing Betjeningsvejledning SIMPLY CLEVER Musiksystem Swing Betjeningsvejledning Indholdsfortegnelse Generelt Betjeningsvejledning 2 Tegn i betjeningsvejledningens tekst 2 Oversigt over systemet 2 Vigtige anvisninger 2 Tyverisikring

Læs mere

Kvik Start Guide. Volume på 80 db(a), skal begrænses til 40 timer per uge. Ved 89 db(a) bør man ikke overstige 5 timer per uge.

Kvik Start Guide. Volume på 80 db(a), skal begrænses til 40 timer per uge. Ved 89 db(a) bør man ikke overstige 5 timer per uge. Kvik Start Guide Tillykke med din nye DENVER MPG-4022NRC. ADVARSEL Læs sikkerhedsvejledningerne før du justerer lydstyrken Sikkert brug afhænger af tid for eksponering og lydstyrkeniveauet. Volume på 80

Læs mere

GPS 72H. Lynstartvejledning

GPS 72H. Lynstartvejledning GPS 72H Lynstartvejledning Se guiden Vigtige oplysninger om sikkerhed og produkter i æsken med produktet for at se produktadvarsler og andre vigtige oplysninger. Generelt om brugervejledningen Når du bliver

Læs mere

Quickstart Guide. Dansk

Quickstart Guide. Dansk Quickstart Guide Dansk Support: For produktregistrering, besøg venligst ION hjemmeside: ionaudio.com For de seneste oplysninger om dette produkt, kan du besøge hjemmesiden ionaudio.com/blockpartylive.

Læs mere

Phonak RemoteControl App. Betjeningsvejledning

Phonak RemoteControl App. Betjeningsvejledning Phonak RemoteControl App Betjeningsvejledning Sådan kommer du i gang Remote Control App er udviklet af Phonak, som er en af verdens førende virksomheder inden for høreteknologi. Læs denne betjeningsvejledning

Læs mere

DAB A d a pt e r 3+ Kære kunde,

DAB A d a pt e r 3+ Kære kunde, Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon Audio er en naturlig forlængelse af denne filosofi. Vi har 20 års erfaring i at lave og specificere høj kvalitetsprodukter

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: VIP2502EW) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af trådløs tv-boks 4 Anden del Placering af trådløs tv-boks 5 Tredje del

Læs mere

Brugermanual. 4GB MP3/ MP4 afspiller

Brugermanual. 4GB MP3/ MP4 afspiller Brugermanual 4GB MP3/ MP4 afspiller Mail: aldi@feiyue.dk 1 VIGTIGT! For optimal brugertilfredshed foreslår vi, at du bruger en pen eller negl, når du betjener skærmen. Mail: aldi@feiyue.dk 2 INDHOLD KNAP

Læs mere

Brugsvejledning Olympia Babyalarm MBF 7010

Brugsvejledning Olympia Babyalarm MBF 7010 Brugsvejledning Olympia Babyalarm MBF 7010 Kære kunde Vi er meget glade for, at du valgt at købe Babyalarm 7010 hos os. Skulle der imod alt forventning være en teknisk fejl, bedes du bemærke dig følgende

Læs mere

Motorcykelhjelm med Generation II Bluetooth kompatibelt mini headset. Manual

Motorcykelhjelm med Generation II Bluetooth kompatibelt mini headset. Manual Motorcykelhjelm med Generation II Bluetooth kompatibelt mini headset Hvad er Bluetooth? Manual Bluetooth headsettet er en transportabel headsetløsning, der baserer på trådløs Bluetooth teknologi. Trådløs

Læs mere

Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Pocket"

Lommeguide til online-afspilleren PLEXTALK Pocket Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Pocket" 1 Indstil PLEXTALK Pocket 1. Vend PLEXTALK Pocket om. Sørg for, at de to små fremspring vender opad. Tryk på den firkantede knap, som sidder i bunden

Læs mere

Tv-boks til dig med YouSee Tv. Installationsvejledning (model: ISB2231)

Tv-boks til dig med YouSee Tv. Installationsvejledning (model: ISB2231) Tv-boks til dig med YouSee Tv Installationsvejledning (model: ISB3) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af tv-boksen 4 Anden del Placering af tv-boksen 5 Tredje del Tilslutning af tv-boksen

Læs mere

TTS er stolte af at være en del af

TTS er stolte af at være en del af Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Easi-Listener eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle

Læs mere

Betjening af JustSee inspektions-tv 1. Control Box

Betjening af JustSee inspektions-tv 1. Control Box 1. Control Box 1 Status LED 14 Power kontrol 2 Menu op 15 Hovedtelefon 3 Menu ned 16 Video output 4 Menu venstre 17 Opladerstik 5 Menu højre 18 Sikring 6 Stop 19 Video 1 Video 2 7 Retur 20 Flyt op, ned,

Læs mere

BOXER SMARTBOX. Brugermanual

BOXER SMARTBOX. Brugermanual 1 BOXER SMARTBOX Brugermanual INDHOLD... FJERNBETJENING... 3 PRODUKT... 4 INSTALLATION... 5 ANVENDELSE.... 6 TV-GUIDE... 8 MANUAL TIL DIN BOXER SMARTBOX! I denne manual kan du læse om, hvordan du bruger

Læs mere

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Sådan kommer du i gang Det er der i kassen Indhold MojoMINI skærm USB kabel til skærm SD hukommelseskort Pegepind Billader til skærm Monteringsbeslag

Læs mere

Bluetooth-høretelefoner med aktiv støjreduktion

Bluetooth-høretelefoner med aktiv støjreduktion Bluetooth-høretelefoner med aktiv støjreduktion Brugermanual Brugermanualen forklarer de forskellige features og funktioner i dine høretelefoner for at sikre en optimal brugeroplevelse. Produkt-specifikationer:

Læs mere

nüvi 3700-serien til Volvo

nüvi 3700-serien til Volvo nüvi 3700-serien til Volvo lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3760, 3790 Juli 2010 190-01265-56 Rev. A Trykt i Taiwan Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige oplysninger om

Læs mere

MP3 player med DMX interface.

MP3 player med DMX interface. Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK MP3 player med DMX interface. Funktion: En avanceret Mp3spiller med forskellige styringsmuligheder, velegnet til brug i museer, teatre, udstillinger

Læs mere

Hurtig installation dab your car 12V DC

Hurtig installation dab your car 12V DC Pakkens indhold Hurtig installation 1. enhed 2. FM RDS modulator 3. Fjernbetjening 4. 12 V Strømkabel (med cigarettænder stikkontakt) 5. Band III / L-Band Aerial 6. Hurtig installation INSTALLATION Dette

Læs mere

Brugermanual VST VOH-1200DV

Brugermanual VST VOH-1200DV Brugermanual VST VOH-1200DV IR-øje for fjernbetjening styrer forbindelsen mellem fjernbetjening og skærm Trådløse infrarøde hovedtelefoner styres af IR-sensor i skærmen. Når TV-funktion skal bruges, vælges

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DENVER MPG-4054 NR Medie-afspiller

BRUGERVEJLEDNING DENVER MPG-4054 NR Medie-afspiller BRUGERVEJLEDNING DENVER MPG-4054 NR Medie-afspiller Denne MP4-afspiller er en fuld multimedie-afspiller. Det betyder, at den kan vise fotos og e-bøger i tekstformat, optage og afspille live audio og afspille

Læs mere

DENVER DPF-407. Digital Billedramme Betjeningsvejledning

DENVER DPF-407. Digital Billedramme Betjeningsvejledning DENVER DPF-407 Digital Billedramme Betjeningsvejledning 1 INDHOLD : FEATURES:...3 KNAPPER OG KONTROLLER:...4 FJERNBETJENINGEN...5 GRUNDLÆGGENDE BETJENING:...6 1. MENUEN VALG AF FUNKTION...6 2. MENUEN VALG

Læs mere

Lübeck C30 Luxembourg C30

Lübeck C30 Luxembourg C30 Radio / Cassette Lübeck C30 Luxembourg C30 Betjeningsvejledning 2 Åbn her PORTUGUÊS SVENSKA FRANÇAIS NEDERLANDS ITALIANO ENGLISH DEUTSCH 1 2 3 5 4 6 7 8 9 ESPAÑOL 13 12 11 10 3 BETJENINGSELEMENTER 1 FM-tast,

Læs mere

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY BRUGSANVISNING

SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY BRUGSANVISNING SIMPLY CLEVER RADIO FUNKY BRUGSANVISNING Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse Generelle informationer................ 2 Brugsanvisning.................................... 2 Vigtige informationer..............................

Læs mere

AR280P Clockradio Håndbogen

AR280P Clockradio Håndbogen AR280P Clockradio Håndbogen Index 1. Anvendelsesområde 2. Sikkerhed o 2.1. Piktogrammer i denne håndbog o 2.2. Almindelige sikkerhedsanvisninger 3. Klargøring til brug o 3.1. Udpakning o 3.2. Pakkens indhold

Læs mere

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E)

Tv-boks til dig med Tv i flere rum. Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E) Tv-boks til dig med Tv i flere rum Installationsvejledning (model: VIP2502EW med VAP2404E) Indholdsfortegnelse Første del Inden installation af trådløs tv-boks 4 Anden del Placering af trådløs tv-boks

Læs mere

Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket"

Lommeguide til online-afspilleren PLEXTALK Linio Pocket Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket" 1 Indstil PLEXTALK Linio Pocket 1. Vend Linio Pocket om. Sørg for, at de to små fremspring vender opad. Tryk på den firkantede knap, som sidder

Læs mere

Fjernsynet kan vise danske og tyske kanaler modtaget via antenne og parabol. Begge dele vises via satelitmodtageren.

Fjernsynet kan vise danske og tyske kanaler modtaget via antenne og parabol. Begge dele vises via satelitmodtageren. TV via parabol og antenne. Via satelitmodtageren (Triax) Fjernsynet kan vise danske og tyske kanaler modtaget via antenne og parabol. Begge dele vises via satelitmodtageren. Betjeningsvejledning TV Tænd

Læs mere

OneRemote DabFmBlue2. Brugervejledning

OneRemote DabFmBlue2. Brugervejledning OneRemote DabFmBlue2 Modtager til B&O installationer for modtagelse af DAB/DAB+ FM - Bluetooth Brugervejledning Betjening med B&O fjernbetjening 30012008u1dk DAGLIG BETJENING MED B&O FJERNBETJENING Se

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere

Start Hurtigt i gang Daglig brug. TRIAX T HD405 VA Digital terrestrisk modtager P/N: P/O A here

Start Hurtigt i gang Daglig brug. TRIAX T HD405 VA Digital terrestrisk modtager P/N: P/O A here TRIAX T HD405 VA Digital terrestrisk modtager P/N: 305046 Start Hurtigt i gang Daglig brug P/O 01-2009-A here Se en mere udførlig vejledning på www.triax.com Hvad følger med? Start Tilslutning Fjernbetjening

Læs mere