Beredskabsplan. Indholdsfortegnelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beredskabsplan. Indholdsfortegnelse"

Transkript

1 Beredskabsplan DANSK LANDBRUGSMUSEUM GL. ESTRUP, RANDERSVEJ AUNING TLF: estrup.dk Udarbejdet af: Museumsbetjent Tina Svanholm Vingborg i samarbejde med Sikkerhedsudvalget Irene Hellvik, Peter Bavnshøj. Godkendt af: Beredskabschef Norddjurs: Leif Bang dato Indholdsfortegnelse 1. Formål med beredskabsplan.. 2. Brandforhold... 2.a. Flugtveje og flugtvejsbelysning 2.b. Reservelys 2.c. ABA Automatisk Brandalarmerings Anlæg 2.d.ABDL Automatisk Brand Døre Lukning 2.e. Brandmateriel 2.f. Kartoffelmelsfabrik/fjernlager 2.g. Center for levende Kulturarv/rød lade og drivhus 3. Tilsyn service. 4. Beredskab 4.a. Kontakt til brandvæsen 4.b. Kontakt til ambulance lægevagt/politi 4.c. Personaleplan 4.d. Evakueringsplan Hvad gør jeg ved alarm og brand? 4.e. Evakuering weekender 4.f. Arrangementer 4.g. Museumsgenstande 4.h. Brandkurser 4.i. Personale med 1.hjælps kursus 4.j. Beredskabsansvarlige og deres rolle 4.j. Beredskab restaurant Bilag Plantegninger af Dansk Landbrugsmuseum: Flugtveje, brandmateriel, 1.hjælpskasser Plantegning af Center for den levende Kulturarv: Flugtveje, brandmateriel, 1.hjælpkasser Plantegning af Rød lade og Drivhuse på Dansk Landbrugsmuseum: Flugtveje, brandmateriel, 1.hjælpkasser. Plantegning af Kartoffelmelsfabrik/fjernlager, Århusvej 9, 8963 Auning: Flugtveje, brandmateriel, 1.hjælpskasser. Beredskabsplanen skal revideres én gang årligt og løbende, hvis vigtige ændringer er foretaget. Beredskabsplanen skal gennemgås med personalet én gang årligt.

2 Beredskabsplan DANSK LANDBRUGSMUSEUM GL. ESTRUP, RANDERSVEJ AUNING TLF: estrup.dk 1. Formål med beredskabsplan Beredskabsplanen er en hjælp til at være mere forberedt, hvis brand, ulykker, katastrofer og lign. skulle opstå. Med dette menes der alt fra en mindre arbejdsulykke, til en større brand, hvor mange gæster er i fare. Den er obligatorisk læsning til alle ansatte på museet. Beredskabsplanen skal give personalet på Dansk Landbrugsmuseum Øvelse og medansvar Lære hvordan man forholder sig ved brand og ulykke på museet Ruste til at hjælpe gæster og kolleger i nød (evakueringsplan, personaleplan) Beredskabsplanen kan indeholde tekster, der er nævnt flere steder i forskellige sammenhænge. Beredskabsplanen er udarbejdet som et værktøj til personalet. Den første del kan give oplysninger og fortrolighed med omgivelserne angående brand og ulykke, anden del er direkte handling ved brand eller ulykke. 2. Brandforhold 2.a. Flugtveje og flugtvejsbelysning Nødudgange eller flugtveje er de døre og arealer, hvor folk kan komme igennem uden besvær. Alle de steder hvor det er muligt at komme ud af døre eller udgange og væk fra brand eller ulykke, er flugtveje. Nødudgange er vist med skilte over døren med grønt NØD eller grønt skilt med løbende mand. NØD skiltning over døre skal lyse, så det er muligt at finde nødudgang i mørke. Ved strømsvigt vil de stadig lyse i 30 min. (se bilag 1,2,3,4,5). Flugtvej eller nødudgang skal være let at finde og passere. Der må ikke stå genstande, som spærrer udgang. Flugtvej eller nødudgang skal i museets åbningstid være let at åbne for publikum, der skal ud. Nødudgange der åbnes med nøgle, skal være ulåste i museets åbningstid. Flugtveje er nogle steder vist med grønne pile, der peger i retning af udgang. Gul stribe på gulv i udstillingshaller 1 og 2 er flugtvejsvisning. Skal bruges ved røg i lokale. (se bilag 5).

3 Beredskabsplan DANSK LANDBRUGSMUSEUM GL. ESTRUP, RANDERSVEJ AUNING TLF: estrup.dk 2.b. Reservelys Ved strømsvigt vil reservelys gå i gang, så personer fortsat kan finde vej i mørke. 2.c. ABA Automatisk Brandalarmerings Anlæg Dette anlæg betjener brandalarmerne på Dansk Landbrugsmuseum. Det er installeret ved hovedindgangen til administrationen. Anlægget vil melde alarm ved brand. Butik/ og billetpersonale bliver løbende orienteret om betjening af anlægget. Ansvaret for anlægget er Museumsbetjent Tina Svanholm Vingborg ( / ), Værkstedsleder/smed Flemming Christensen ( / ) 2.d. ABDL Automatisk Brand Døre Lukning Rundt på museet er der installeret branddøre og brandporte. De døre og porte der har automatisk lukning, fungerer således: De sidder til daglig fast ved en magnet bag døren. I de to rum som døren/porten adskiller, er der en detektor/føler, der opfanger røg. Sker dette, vil samtlige døre, der sidder på samme central, lukke sig. De låses ikke! Hver port har sin egen central. (Branddøre og brandporte kan ses på bilag 1,3,4,5). Ved administrationen 1.sal er der 2 branddøre med automatisk lukning (bilag 1). Ved Centralhal er der fordelt 7 branddøre med automatisk lukning (bilag 5). Ved indgang til Besøgsmagasin er der en brandport med automatisk lukning (bilag 3). Midt i Besøgsmagasin kælder og stue er der en brandport med automatisk lukning (bilag 3). I magasin 3 eren er der en brandport med automatisk lukning (bilag 4). I restauranten en branddør med automatisk lukning (bilag 4). Disse døre og porte skal være fri for genstande, der kan forhindre dem i at lukke og der må ikke sættes kiler i for at forhindre dem i at lukke! 2.e. Brandmateriel Som endnu en hjælp til personale og gæster er museet udstyret med diverse brandslukkere, brandslanger, brandtæpper og 1.hjælpskasser efter gældende regler. Det er vigtigt, at personalet lærer at huske de steder, hvor tingene er, når det virkelig gælder. (Se bilag 1 8). Desuden er der rigtig mange steder på museet, små røde firkantede alarmtryk, som er direkte kontakt til brandvæsen, hvis de knuses.

4 Beredskabsplan DANSK LANDBRUGSMUSEUM GL. ESTRUP, RANDERSVEJ AUNING TLF: estrup.dk 2.f. Kartoffelmelsfabrik/fjernlager På vores fjernlager på Århusvej 9, er der placeret brandslukkere og brandslanger fra tidligere ejer, men de er ude af drift og for gamle. Da det er et fjernlager og der ingen gæster er, vil der ikke være det samme behov for beredskab som på museet. Der er foreløbig installeret 2 brandslukkere og 1.hjælpskasse. (se bilag 8) Der mangler stadig mere installation af brandmateriel og installation af brandalarmer. 2.g. Center for levende Kulturarv/rød lade og drivhus I Centeret ved staldene og dyrene er der ligeledes placeret brandslukkere ved skolestue og stald. Også i den røde lade og drivhus er der brandslukker og 1.hjælpskasse (se bilag 6 og 7). 3. Tilsyn service Der bliver en gang om året foretaget eftersyn på brandalarmeringsanlægget, hvor man undersøger, at det virker, som det skal. (Firma: Kidde DK) Ligeledes bliver der foretaget godkendelse af anlægget en gang om året, hvor der tjekkes, om der er sket ændringer ved bygninger, lokaler, tegninger, alarmer osv. Der kan være mangler der skal forbedres eller ændres til næste gang. (Dansk Brand og sikringsteknisk Institut, DBI) Der bliver en gang om året foretaget eftersyn på vores brandslukkere, brandslanger. (LOTEK) Beredskabschef Leif Bang foretager brandeftersyn (tjekker arbejdsmiljø, skiltning, udgange osv. i forhold til brand og beredskab). Han skal både være en hjælp med service og gode råd, men også pege fingre, hvis noget ikke er godt nok. Der bliver hvert andet år foretaget eftersyn og godkendelse på Elsikkerhedsattest. Det er branddøre, reservelys, installationer, nødskiltebelysning. Attesten hænger ved butik og i den gamle stald, hvor den skal være synlig. (Firma: Elektriker Iver, Auning) 1.hjælpskasser med øjenskyllestationer er DLM s Sikkerhedsorganisations ansvar at følge op på og få købt nyt ind. (se bilag 4 8). 4. Beredskab Det er vigtigt at forberede sig på det uventede, så der kan handles, efter hvilken situation der måtte opstå. Derfor er det vigtigt at vide, hvilken rolle man har, når det gælder, og hvad der skal gøres. Er man bare lidt forberedt, kan det afhjælpe sig selv og andre. Samarbejde og sammenhold er også en vigtig faktor i beredskab. 4.a. Kontakt til brandvæsen Ved brand på museet kontaktes alarmcentral 112. Der oplyses om: Hvor ringes der fra Brandens ca. pladsering Om der evt. er personer involveret.

5 Beredskabsplan DANSK LANDBRUGSMUSEUM GL. ESTRUP, RANDERSVEJ AUNING TLF: estrup.dk 4.b. Kontakt til ambulance lægevagt/politi Ved alvorlig personskade kontakt alarmcentral 112 eller lægevagt på Regionhospitalet Randers telefonnr Oplys om: Hvor ringes derfra Hvor og hvad er der sket Hvor mange er kommet til skade Ved ulykke eller andre farligere situationer kontakt alarmcentral på 112 eller Østjyllands politi, Århus på telefonnr c. Personaleplan Som hjælp til evakueringsplanen er museet delt op i hovedsektioner. En personaleplan. Personalet befinder sig i forskellige bygninger i flere etager i dagligdagen. sektion 1. sektion 2. sektion 3. sektion 4. Administrationsbygning stuen/ 1.sal/ 2.sal Børnenes gård, Centralhal, Butik, Udstillinger Billet, Magasin 2, 3 og 4, Smedeværksted, Gregersens hus, Restaurant Udearealer Der hvor man som personale befinder sig ved brand eller ulykke, er det område man skal koncentrere sig om. De områder hvor der er få personer, kan personale i nærheden komme til hjælp. Hjælpe personer ud af bygningerne ved mulig brand og luk altid døre. Forsøge at stoppe ulykke/brand ved evt. brug af brandslukkere og slanger Yde eller skaf 1.hjælp i det omfang man kan til personer i nød Kontakte ambulance, politi eller brandvæsen. Kontakte personale der kan yde 1.hjælp Hvis man befinder sig i en sektion, hvor der intet sker, skal man stadig lede personer ud af bygningen ved alarmsignal. ALLE skal reagere på alarmsignal på BRAND.

6 Beredskabsplan DANSK LANDBRUGSMUSEUM GL. ESTRUP, RANDERSVEJ AUNING TLF: estrup.dk 4.d. Evakueringsplan Hvad gør jeg ved alarm og brand? Alarmsignal lyder. Den ansvarlige for alarmen løber til brandskabet og finder branden, evt. med hjælp af kollega og giver besked videre til butik eller billet som det første Hvis muligt brug højtaleranlæg med rolig stemme Forhold dig til personaleplanen om sektioner og den hjælp, du skal yde i området Afvent om der er brand eller ej. (Ring evt. til kollega). Selvom alarmsignal stopper, må man ikke gå ind, før årsagen er fastslået Ved konstatering af falsk alarm kan gæster bydes ind igen I tilfælde af brand bliv ude Ring 112 / kontakt beredskabsansvarlige Alle elevatorer må ikke benyttes ved brand Hjælp folk med at gå til publikumsparkering. Tæl gæster og personale, så der er ca. antal på, hvor mange der evt. mangler. Hjælp brandvæsen i den rigtige retning fra parkeringspladsen. De beredskabsansvarlige underretter brandvæsen straks ved ankomst om brandens placering og hele situationens omfang. Hvis det brænder i staldene, lukkes dyrene ud og staldlåger/døre lukkes. (Dyr søger tit tryghed ved at løbe ind i stalden igen). (Se bilag 6 og 7). 4.e. Evakuering weekender Personalet i weekenderne er som regel kun 2 personer på arbejde. Brug stadig evakueringsplanen som en fast regel. 4.f. Arrangementer Ved udendørs arrangementer er der ikke så stor risiko ved brand, men der er altid placeret ekstra pulverslukkere ved komfurer og lign. Indendørs arrangementer er der tit mange mennesker inde af gangen. Her er det vigtigt, at man samarbejder med de kolleger, der er på arbejde denne dag. Inden arrangementet, holdes der en kort briefing af brandansvarlige om de vigtige ting, der skal tages højde for på dagen. Ellers holder man sig til evakueringsplanen. Ved selve opstillingen skal man tage højde for brand og sikkerhed. En vigtig opgave er, at sørge for at veje og indgange ved magasiner og udstillinger ikke bliver spærret af biler. Brandvæsen og ambulance skal kunne passere.

7 Beredskabsplan DANSK LANDBRUGSMUSEUM GL. ESTRUP, RANDERSVEJ AUNING TLF: estrup.dk 4.g. Museumsgenstande Museumsgenstande på DLM er mange af de store. Der vil i forhold til DLM s sikringsplan blive udarbejdet en liste over de mest værdifulde genstande. Disse genstande skal, så vidt det er muligt placeres i samme område, så brandvæsenet ved besked om, hvilke genstande der skal forsøges reddet ved brand. Det er ikke personalets opgave at evakuere genstande. 4.h. Brandkurser Personale med 1.hjælpskursus vil, hvis det er muligt, komme på brandkurser 1 gang årligt. 4.i. Personale med 1.hjælps kursus Birthe Kjærsgaard Afløser butik Charlotte M. Brøsted Billet Christian S. Vingborg Landbrug Inge W. Lehmann Billet Inger Jørgensen Afløser butik Karen Schackt Skoletjeneste Lone Christensen Butik Marie H. Rasmussen Afløser butik/billet Ruth T. Nielsen Afløser butik Connie Radza Skoletjeneste Tina S. Vingborg Magasiner Inger B. Jensen Butik Bettina B. Blæsild Museumsinspektør

8 Beredskabsplan DANSK LANDBRUGSMUSEUM GL. ESTRUP, RANDERSVEJ AUNING TLF: estrup.dk 4.j. Beredskabsansvarlige og deres rolle 1. Museumsbetjent Tina S. Vingborg ( / ) 2. Værkstedsleder/smed Flemming Christensen ( / ) 3. Museumsinspektør Jens Aage Søndergaard ( / ) Tina og Flemming er fortrolige med den tekniske del af beredskabet. Håndtering af brandalarmeringsanlæg og fortrolige med diverse installationer i afsnittet om brandforhold. Rolle i det daglige Vedligehold og service af brandalarmeringsanlæg og brandmateriel, eftersyn og godkendelse af anlæg og materiel, alarmer, nød skiltning, nød døre, branddøre, Elsikkerhedsattest, samarbejde med Beredskabschef Norddjurs Leif Bang, beredskab ved arrangementer. Rolle ved brand/ulykke Kontaktperson uden for arbejdstidens ophør I arbejdstiden Finde frem til sted og årsag for brand/ulykke. Tage de hurtige beslutninger og holde gang i evakueringen. Udvise ro og tale fattet. Få styr på hvor mange der er kommet til skade. Kontakt til relevante myndigheder. Efterfølgende opfølgning på hele situationens omfang. Info og opfølgning til kolleger om branden/ulykken i samarbejde med Museumsdirektør Peter Bavnshøj. 4.k. Beredskab restaurant Restaurant Den gamle stald hører også ind under vores beredskabsplan i det daglige. Når der er arrangementer og selskaber uden for vores arbejdstid, skal de bruge deres egen beredskab, men stadig vil Dansk Landbrugsmuseums beredskabsansvarlige være kontaktpersoner ved brand/ulykke. Det er tilhørende bygninger til museet og vedligehold og eftersyn af materiel, Elsikkerhedsattest osv. er vores ansvar. Dog skal Den gamle stald betale for vedligehold. De har desuden deres egen 1.hjælpskasse.

9

10

11

12

13

14

15

16

Foto: Søren Kjeldgaard; AU Foto

Foto: Søren Kjeldgaard; AU Foto Foto: Søren Kjeldgaard; AU Foto BEREDSKABSPLANENS FORMÅL er At redde mennesker i fare ved enhver hændelse uden tab af menneskeliv At begrænse tab af værdier mest muligt uden risiko for liv og helbred GENEREL

Læs mere

Bliv Ildsjæl er et tilbud til dig fra Vejle Brandvæsen om hjælp til at kunne løfte det ansvar, du bærer i forhold til brandsikkerhed for dig selv,

Bliv Ildsjæl er et tilbud til dig fra Vejle Brandvæsen om hjælp til at kunne løfte det ansvar, du bærer i forhold til brandsikkerhed for dig selv, Bliv Ildsjæl er et tilbud til dig fra Vejle Brandvæsen om hjælp til at kunne løfte det ansvar, du bærer i forhold til brandsikkerhed for dig selv, dine kolleger og ikke mindst beboerne på plejehjemmet,

Læs mere

BRANDØVELSER KATALOG FOR SYGEHUS LILLEBÆLT

BRANDØVELSER KATALOG FOR SYGEHUS LILLEBÆLT BRANDØVELSER KATALOG FOR SYGEHUS LILLEBÆLT BAGGRUND I forbindelse med Sygehus Lillebælts beredskab i forhold til brand er det besluttet at medarbejderne skal introduceres og løbende uddannes i SLB s beredskabsprogram.

Læs mere

BEREDSKABSPLAN MØLLEHUSET

BEREDSKABSPLAN MØLLEHUSET BEREDSKABSPLAN MØLLEHUSET Nina Overgaard Nielsen forstander Jane Torp Jensen Arbejdsmiljørepræsentant Telefonplan i Møllehuset. Hovedtelefonnummer 9917 2535 Tilgængelige telefoner: Køkken, Egegruppen 9917

Læs mere

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Fomål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for

Læs mere

Beredskabsplan for Outrup Skole

Beredskabsplan for Outrup Skole Beredskabsplan for Outrup Skole Formål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for børn,

Læs mere

Hvis det brænder på TAX.

Hvis det brænder på TAX. Hvis det brænder på TAX. Brandberedskabs- og evakueringsplan for logebygningen TAX. Denne beredskabs- og evakueringsplan indeholder en kort beskrivelse af hvilke roller logens brødre og embedsmænd har

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg. www.plejehjemmetfalkenberg.dk. Værd at vide i tilfælde af BRAND. på Plejehjemmet Falkenberg. Om medarbejdernes ansvar

Center for Sundhed og Omsorg. www.plejehjemmetfalkenberg.dk. Værd at vide i tilfælde af BRAND. på Plejehjemmet Falkenberg. Om medarbejdernes ansvar Center for Sundhed og Omsorg www.plejehjemmetfalkenberg.dk Værd at vide i tilfælde af BRAND på Plejehjemmet Falkenberg Om medarbejdernes ansvar Revideret maj 2015 Indhold Dit ansvar som medarbejder - HVER

Læs mere

Introduktion til nye medarbejdere

Introduktion til nye medarbejdere Introduktion til nye medarbejdere Arbejdsmiljøgrupperne August Krogh Bygningen 2008 Sikkerhedsregler for August Krogh Bygningen NØDUDGANGE FLUGTVEJE Stuen ved informationen. Stuen ved gartnerlokalerne.

Læs mere

B R A N D I N S T R U K S

B R A N D I N S T R U K S B R A N D I N S T R U K S SYGEHUS THY MORS Revideret 14.05.13 INDHOLD FORSIDE 1 FOREBYGGELSE AF BRAND.. 2 ALARMERING. 3 ORGANISERING VED BRAND.. 4 BRANDSLUKNINGSMIDLERS ANVENDELSE.4 BRAND OG BRANDSLUKNING....

Læs mere

BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS. Børn og Skole Tinglev Midt Tinglev

BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS. Børn og Skole Tinglev Midt Tinglev BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS Børn og Skole Tinglev Midt 2 6360 Tinglev Brand- og evakueringsinstruks Børn og Skole, Tinglev I tilfælde af brand Alarmer I tilfælde af evakuering uden alarm, eks. bombetrussel

Læs mere

Beredskabsplan Læreruddannelsen i Aarhus

Beredskabsplan Læreruddannelsen i Aarhus Beredskabsplan Indholdsfortegnelse 1. Planens formål... 2 2. Alarmering ved brand i åbningstiden... 3 3. Alarmering unden for åbningstid... 4 4. Evakueringsplan... 4 5. Oversigt for... 5 6. Krisesituation,

Læs mere

Beredskabsplan for Syddansk Universitet - Campus Slagelse

Beredskabsplan for Syddansk Universitet - Campus Slagelse Beredskabsplan for Syddansk Universitet - Campus Slagelse Ved brand samt andre uheld Side Beredskabsplanens gyldighed... 2 Evakuering og alarmering i forbindelse med brand, EASU hvad skal jeg?... 3 Andre

Læs mere

Din sikkerhed - kort fortalt

Din sikkerhed - kort fortalt Din sikkerhed - kort fortalt Guidelines til receptionen på Tagensvej 86 Denne bog indeholder de vigtigste punkter fra Metropols beredskabsplan, til dig i receptionen Indledning Denne guide er lavet til

Læs mere

BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS. Jobcenter Kallemosen Aabenraa

BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS. Jobcenter Kallemosen Aabenraa BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS Jobcenter Kallemosen 20 6200 Aabenraa Revideret den 14. juni 2016 Brand- og evakueringsinstruks Jobcenter, Kallemosen I tilfælde af brand Alarmer (ikke overfaldsalarm) I tilfælde

Læs mere

Beredskabsplan for Bakkelandets Friskole.

Beredskabsplan for Bakkelandets Friskole. Beredskabsplan for Bakkelandets Friskole. Indhold: a. Brand. side 2 + 3 + 4 b. Ulykker med personskade. side 5 + 6 c. Indbrud og hærværk.. side 7 d. Fyraftenstilsyn...side 8 1 Brand: Forebyggelse af brand.

Læs mere

Brandinstruktion og evakueringsplan for Tallerupskolen.

Brandinstruktion og evakueringsplan for Tallerupskolen. Brandinstruktion og evakueringsplan for Tallerupskolen. Formålet med denne plan er, at sikre skolens elever og personales evakuering i tilfælde af brand eller anden ulykke. At leve op til de stedlige brandmyndigheders

Læs mere

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Institutions adresse: Leder: Funktion: Bygninger: Formål: Ansvar: Marselisborg Gymnasium Birketinget 9 8000 Århus C Rektor Kirsten Skov Marselisborg Gymnasium

Læs mere

2) Bekæmp om muligt branden uden at forsinke evakuering af børn og giv nødvendig førstehjælp.

2) Bekæmp om muligt branden uden at forsinke evakuering af børn og giv nødvendig førstehjælp. Den 9. september 2009 Brand- og evakueringsplan for Byens Skole Alle medarbejdere skal læse hele planen i gennem Medarbejderopgaver 1) Enhver, som opdager brand eller overhængende fare herfor, skal straks

Læs mere

Beredskabsplan for Biologisk Institut

Beredskabsplan for Biologisk Institut Beredskabsplan for Biologisk Institut Indholdsfortegnelse Forord side 3 Instrukser Generel Alarmering side 4 Generel Evakuering side 6 Personskade side 8 Brand og Brandbekæmpelse side 10 Kemiuheld side

Læs mere

Beredskabsplan. 10. KlasseCenter Bornholm. Førstehjælp. 1. Stands ulykken

Beredskabsplan. 10. KlasseCenter Bornholm. Førstehjælp. 1. Stands ulykken Førstehjælp 1. Stands ulykken Trafikulykker - Advar trafikken Arbejdende maskiner - Stands maskinen El-ulykker - Afbryd strømmen Beredskabsplan 2. Giv livreddende førstehjælp 10. KlasseCenter Bornholm

Læs mere

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks Varslingsinstruks Dato: Revideret: Tilbuddets navn og adr. Botilbuddet Bakkehuset Fuglemosevej 13-19, 8620 Kjellerup Der alarmeres automatisk til Beredskabsstationen, når alarmen går i gang. Hvordan alarmeres

Læs mere

Beredskabsplan. Milnersvej 48

Beredskabsplan. Milnersvej 48 Beredskabsplan Milnersvej 48 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks Varslingsinstruks Dato: 06.11.2017 Tilbuddets navn og adr. Revideret: Botilbuddet Frydenslund Grønnegade 12 8600 Silkeborg Hvordan alarmeres redningsberedskabet (alarmanlæg eller telefonisk) I lej 108

Læs mere

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34 Beredskabsplan Carlsbergvej 34 INSTRUKS VED BRAND Alarmér Ring 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen, brandvæsnet alarmeres direkte. 2. Ring til alarmcentralen. Tryk 1-1-2 Fortæl: - hvem du er -hvor

Læs mere

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks Varslingsinstruks Dato: 8. december 2017 Revideret: Tilbuddets navn og adr. Lysbro Uddannelsescenter, Lysbrohøj 14, 8600 Silkeborg. Hvordan alarmeres redningsberedskabet (alarmanlæg eller telefonisk) Der

Læs mere

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både

Beredskabsplan. for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn. Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Beredskabsplan for indsats ved ulykker på Marselisborg Lystbådehavn Ved brand, drukneulykker, personskader, forureningsulykker og synkende både Udarbejdet af Miljø- og Sikkerhedsudvalget, Marselisborg

Læs mere

Hvordan udarbejder du en flugtvejs- og indsatsplan til DIT hjem FOREBYGGELSESPAKKE DEL 3

Hvordan udarbejder du en flugtvejs- og indsatsplan til DIT hjem FOREBYGGELSESPAKKE DEL 3 Hvordan udarbejder du en flugtvejs- og indsatsplan til DIT hjem FOREBYGGELSESPAKKE DEL 3 Hvorfor skal du udarbejde en flugtvejs- og indsatsplan til din bolig? Det er helt naturligt at frygte brand i boligen.

Læs mere

3.7 Alarmering ved svømmebassinet

3.7 Alarmering ved svømmebassinet 3.7 Alarmering ved svømmebassinet Indeksnr. 370 Der er pr. august 2001 installeret to forskellige alarmer i lokalet med svømmebassinet, nemlig en ekstern ulykke-alarm med automatisk opkald til alarmcentral

Læs mere

Pjece for elever Sikkerhed

Pjece for elever Sikkerhed Pjece for elever Sikkerhed på Erhvervsskolerne Aars Indholdsfortegnelse Formål... 4 Handlingsplan ved personulykker og brand... 5 Personlige værnemidler... 8 Værkstedskørekort... 9 Skolen som en virksomhed...

Læs mere

Opfølgning på brandsyn m.v.

Opfølgning på brandsyn m.v. Opfølgning på brandsyn m.v. Program 1. Velkomst og baggrund 2. Vigtigste punkter i forhold til Instruks for Brandsikkerhed SVS Arbejdsmiljøgruppens og portørens opgaver Dokumentation for gennemført uddannelse

Læs mere

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks Varslingsinstruks Dato: 29-11-17 Revideret: Tilbuddets navn og adr. Botilbudet Hinge Tingskrivervej 37 8620 Kjellerup Hvordan alarmeres redningsberedskabet Pr. telefon. Hvordan alarmeres på tilbuddet:

Læs mere

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4 Beredskabsplan Peder Oxes Alle 4 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Ring til alarmcentralen 1-1-2 Fortæl, at I har en brand - hvem du er -hvor du ringer fra - tlf.nr. du ringer fra - hvad der

Læs mere

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks

Socialafdelingen Silkeborg kommune Varslingsinstruks Varslingsinstruks Dato: Revideret: Botilbuddet Arendalsvej, Arendalsvej 280, 8600 Silkeborg Hvordan alarmeres redningsberedskabet (alarmanlæg eller telefonisk) Der alarmeres automatisk til Beredskabsstationen,

Læs mere

Beredskabsplan for Institut for Sprog og Kommunikation

Beredskabsplan for Institut for Sprog og Kommunikation Beredskabsplan for Institut for Sprog og Kommunikation Syddansk Universitet Beredskabsplan for Institut for Sprog og Kommunikation Indholdsfortegnelse Intro... 2 1. I tilfælde af brand... 3 2. I tilfælde

Læs mere

Beredskabsplan for Social- og Sundhedsskolen i Horsens

Beredskabsplan for Social- og Sundhedsskolen i Horsens Beredskabsplan for i Horsens 12-10-2005 Adresse: Ane Staunings Vej 21 8700 Horsens tlf. 7 5 61 02 088 fax 75 61 77 63 e-mail sos@sosvejleamt.dk Leder: Skoleleder Britta Martinsen Afdelingsleder Poul Højmose

Læs mere

Der skal i nævnte rækkefølge, hvis man skønner, at man ikke selv kan slukke branden:

Der skal i nævnte rækkefølge, hvis man skønner, at man ikke selv kan slukke branden: Brand Brandalarm på instituttet ALLE ansatte, studerende, gæster går straks til samlingspunkt P1 (parkeringsplads ved svømmehallen) Evakuer - Sørg for at alle, du møder, kommer ud Luk alle døre til rummet

Læs mere

Bilag 6 Beredskabsplan

Bilag 6 Beredskabsplan OPLYS FØLGENDE: Bilag 6 Beredskabsplan Plan for Sikkerhed og Sundhed Nød og beredskabsplan VED ULYKKESTILFÆLDE TILKALDES AMBULANCE, BRANDVÆSEN ELLER POLITI PÅ TLF. 1-1-2 NAVN: DIT NAVN + KPC S BYGGEPLADS

Læs mere

BEREDSKABSPLANENS FORMÅL ANSVAR OG PLIGTER. At redde mennesker i fare ved enhver hændelse, påført udefra eller internt uden tab af menneskeliv

BEREDSKABSPLANENS FORMÅL ANSVAR OG PLIGTER. At redde mennesker i fare ved enhver hændelse, påført udefra eller internt uden tab af menneskeliv BEREDSKABSPLANENS FORMÅL At redde mennesker i fare ved enhver hændelse, påført udefra eller internt uden tab af menneskeliv At begrænse tab af værdier mest muligt uden risiko for liv og helbred ANSVAR

Læs mere

Beredskabsmappe. Kulturcenter Mantziusgården

Beredskabsmappe. Kulturcenter Mantziusgården Beredskabsmappe Kulturcenter Mantziusgården 1 Planens Indhold Beskrivelse af institutionen side 3 Alarmering, generelt Alarmeringsplan side 4 Varslingssignaler side 5 Samlested efter evakuering side 5

Læs mere

Husregler for Grenaa Sundhedshus version 1. Husorden for

Husregler for Grenaa Sundhedshus version 1. Husorden for Husorden for 1 Indholdsfortegnelse Forord 3 Formål, målgruppe, definition af begreber, kontaktpersoner, ansvar, Husråd Affald 4 Akutte problemer 4 Beredskab 4 Brandsikring 4 Driftsforstyrrelser 6 Flugtvej

Læs mere

Beredskabsplan Baagøes Allé Svendborg

Beredskabsplan Baagøes Allé Svendborg Baagøes Allé Svendborg 2 af 28 INDHOLD 1. Forord 2. Instrukser - Brand - Evakuering - Samlingsplads - personskade - Bombe - Skyderi - Bygningsskade og forsyningssvigt 3. Tegninger - Situationsplan - Bygningstegninger

Læs mere

BEREDSKABSPLAN 8000 ÅRHUS C BEREDSKABSPLAN ELISE SMITHS SKOLE VERSION 3.A (OKTOBER 2012)

BEREDSKABSPLAN 8000 ÅRHUS C BEREDSKABSPLAN ELISE SMITHS SKOLE VERSION 3.A (OKTOBER 2012) BEREDSKABSPLAN ELISE SMITHS SKOLE 8000 ÅRHUS C Introduktion til beredskabsplanen I denne indledning gennemgås de fysiske rammer for skolen og dets virke. Efterfølgende beskrives de planer, der er for forskellige

Læs mere

Beredskabsplan AARHUS UNIVERSITET Beredskabsplan V 1.1 Dansk Af Stephan Bernberg

Beredskabsplan AARHUS UNIVERSITET Beredskabsplan V 1.1 Dansk Af Stephan Bernberg AARHUS UNIVERSITET V 1.1 Dansk 04.04.2017 Der sker en ulykke. Hvilken type ulykke er det? Alarmen lyder. Højttalersystemet vil informere dig om, hvilken type alarm der er tale om. Personskade Brand Udefra

Læs mere

Ib Bertelsen direktør master i brandsikkerhed, M.IDA

Ib Bertelsen direktør master i brandsikkerhed, M.IDA Ib Bertelsen direktør master i brandsikkerhed, M.IDA Danske Risikorådgivere Hvorfor have fokus på sikkerheden i opførelsesfasen? Danske Risikorådgivere Brandsikring i byggeriets opførelsesfase Fokus på

Læs mere

På et sygehus skal du huske. Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset

På et sygehus skal du huske. Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset På et sygehus skal du huske Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset 2 NÆSTVED SYGEHUS Velkommen til Næstved Sygehus Når du arbejder og opholder dig på et sygehus, er der nogle enkle

Læs mere

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed Indhold INDLEDNING SIKKERHED - KLASSIFISERINGSNIVEAU - ID-KORT OG NØGLER ARBEJDSMILJØ SÆRLIGE OMRÅDER VED AKUTTE HÆNDELSER - NØDUDGANGE

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf. 8611 0288 aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Revideret medio marts 2019 Velkommen Du skal snart flytte

Læs mere

BRANDINSTRUKTION EUROPEAN BEER FESTIVAL 2008

BRANDINSTRUKTION EUROPEAN BEER FESTIVAL 2008 BRANDINSTRUKTION EUROPEAN BEER FESTIVAL 2008 Udarbejdet af Lex Telvig medlem af styregruppen Mail: lex.telvig@ale.dk Tlf: +45 2679 4014 Dato: 01-07-2008 Dansk version1 Formål: At delegere navngivne personer/ledere

Læs mere

Beredskabsplan for Gammelgaardsskolen

Beredskabsplan for Gammelgaardsskolen Indhold BEREDSKABSPLAN FOR GAMMELGAARDSSKOLEN... 2 OVERORDNET... 2 ALARMERING OG EVAKUERING... 3 Alarmering 112... 3 Evakuering... 4 TRUSLER OG HÆNDELSER... 5 MISTÆNKELIG ADFÆRD... 5 Mistænkelig adfærd...

Læs mere

BEREDSKABSPLAN for Teknisk Skole Silkeborg

BEREDSKABSPLAN for Teknisk Skole Silkeborg BEREDSKABSPLAN for Teknisk Skole Silkeborg Teknisk Skole Silkeborg, Kejlstrupvej 87, 8600 Silkeborg. Tlf.: 89 23 40 00 www.tss.dk 1 BEREDSKABSPLAN Teknisk Skole Silkeborg Indhold: Side Instruks ved arbejdsulykker

Læs mere

C. Begravelse - Skolens ( klassens ) deltagelse aftales med de pårørende. Præsten inviteres evt. op i klassen inden.

C. Begravelse - Skolens ( klassens ) deltagelse aftales med de pårørende. Præsten inviteres evt. op i klassen inden. OMSORGSPLAN Omsorgsplan for Det Kongelige Teaters Balletskole Odense Ved elev eller medarbejders dødsfald ( som ikke er en følge af en ulykke ) A: Orientering 1. Ledelsen orienteres Dagbog startes med

Læs mere

Den bedste vagt er den, der bor ved siden af

Den bedste vagt er den, der bor ved siden af Den bedste vagt er den, der bor ved siden af Alarmen, der aktiverer dine naboer Tanken om indbrud og hjemmerøverier er uhyggelig. De fleste vælger en alarm, der er koblet på en central, men det kan være

Læs mere

Beredskabsplan, brand og evakuering

Beredskabsplan, brand og evakuering Beredskabsplan, brand og evakuering Plejeboligerne Bronzealdervej September 2011 Side 1 Forord Denne delplan er gældende for plejeboligerne på Bronzealdervej og indgår som en del af Odder kommunes samlede

Læs mere

HORESTA. Ib Bertelsen Direktør, master i brandsikkerhed, M.IDA. Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Dias 1

HORESTA. Ib Bertelsen Direktør, master i brandsikkerhed, M.IDA. Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Dias 1 HORESTA Ib Bertelsen Direktør, master i brandsikkerhed, M.IDA Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Dias 1 Hvilke regler gælder? Lovbundne regler Bygningsreglementet Driftsmæssige forskrifter Ikke lovbundne

Læs mere

(763) Beredskabssekretariat : PAM (994) Numre på sengeafsnittene. H4: (994)47740 H2:(994) H1: (994)47762

(763) Beredskabssekretariat : PAM (994) Numre på sengeafsnittene. H4: (994)47740 H2:(994) H1: (994)47762 Brandberedskabsplan. Kolding Matriklen 1. Vigtige kontaktpersoner i beredskabsplanen Afdelingens kontaktinformation Afdelingsledelsen Telefon e-mail Ledende overlæge 51717423 Oversygeplejerske 20535685

Læs mere

Vejledning om belægningsplaner ved midlertidig overnatning

Vejledning om belægningsplaner ved midlertidig overnatning Vejledning om belægningsplaner ved midlertidig overnatning NORDSJÆLLANDS BRANDVÆSEN September 2014 MIDLERTIDIG OVERNATNING Mange foreninger, virksomheder og offentlige institutioner gennemfører i dag en

Læs mere

Beredskabsplan. for. Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg

Beredskabsplan. for. Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg Beredskabsplan for Snogbæk Nederby 26, 6400 Sønderborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 3 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 4 OVERLØB AF GYLLE... 5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD... 6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): LAMU. Rapport om evakueringsøvelse i AU Uddannelse d. 8. maj Dato for øvelsen: 8. maj 2017, formiddag.

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): LAMU. Rapport om evakueringsøvelse i AU Uddannelse d. 8. maj Dato for øvelsen: 8. maj 2017, formiddag. Modtager(e): LAMU Notat Rapport om evakueringsøvelse i AU Uddannelse d. 8. maj 2017 Dato for øvelsen: 8. maj 2017, formiddag. Involverede bygninger og afsnit: Fredrikshus (1445-1448), dvs. følgende afsnit:

Læs mere

Vejledning til skoler, gymnasier m.m. vedr. påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger (PLOV)

Vejledning til skoler, gymnasier m.m. vedr. påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger (PLOV) UDKAST Vejledning til skoler, gymnasier m.m. vedr. påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger (PLOV) September 2017 Formål Formålet med denne vejledning er at sikre, at skolen kan opretholde sine funktioner

Læs mere

Beredskabsplan for Marinbiologisk Forskningscenter

Beredskabsplan for Marinbiologisk Forskningscenter Beredskabsplan for Marinbiologisk Forskningscenter Indholdsfortegnelse Forord side 3 Instrukser Generel Alarmering side 4 Generel Evakuering side 6 Personskade side 8 Brand og Brandbekæmpelse side 10 Kemiuheld

Læs mere

BEREDSKABSPLAN. Rudolf Steiner Skolen. Strandvejen Aarhus C

BEREDSKABSPLAN. Rudolf Steiner Skolen. Strandvejen Aarhus C BEREDSKABSPLAN Rudolf Steiner Skolen Strandvejen 102-100-98-90 8000 Aarhus C Forord For at sikre skolens ansatte og elever har ledelsen udarbejdet en overordnet beredskabsplan med tilhørende instrukser.

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR ADMINISTRATIONS- BYGNINGEN I GLESBORG

BEREDSKABSPLAN FOR ADMINISTRATIONS- BYGNINGEN I GLESBORG BEREDSKABSPLAN FOR ADMINISTRATIONS- BYGNINGEN I GLESBORG Indhold: 1. Formål med beredskabsplanen 3 2. Vejledninger i tilfælde af Personulykker 4 Brand 5 Vold og grænseoverskridende adfærd 6-7 Røveri 8

Læs mere

9.3 BILAG 2 AKUT EVAKUERINGSPLAN

9.3 BILAG 2 AKUT EVAKUERINGSPLAN 9.3 BILAG 2 AKUT EVAKUERINGSPLAN Evakueringsplan for: Sejs Plejecenter, Lyngvej 2, 8600 Silkeborg Dato: 21. februar 2014 Revideret: Fordelingsliste for evakueringsplanen Side 4 Særlige instrukser for ledelsen

Læs mere

FABRIKSREGLER OG PROCEDURER Gældende for alle ansatte hos JSB Plast

FABRIKSREGLER OG PROCEDURER Gældende for alle ansatte hos JSB Plast FARIKSREGLER OG PROCEDURER Gældende for alle ansatte hos JS Plast 1 Velkommen Vi vil gerne bede dig have fokus på regler og procedurer som er beskrevet i denne brochure. Disse regler og procedurer gælder

Læs mere

Hvor sårbart er Sygehuset ved svigt i infrastrukturen?

Hvor sårbart er Sygehuset ved svigt i infrastrukturen? Hvor sårbart er Sygehuset ved svigt i infrastrukturen? Risikovurdering er en del af Sygehusets hverdag Risikovurdering er en del af Sygehusets hverdag Beredskabsplan for eksterne katastrofer Risikovurdering

Læs mere

+45 22573228 PRISER: Lej for én hverdag kr. 1.800 inkl. forbrug og rengøring. Lej for én hverdag kr. 1.800 inkl. forbrug og rengøring.

+45 22573228 PRISER: Lej for én hverdag kr. 1.800 inkl. forbrug og rengøring. Lej for én hverdag kr. 1.800 inkl. forbrug og rengøring. +45 22573228 +45 22573228 forsamlingshus@vitten-by.dk forsamlingshus@vitten-by.dk fo Priser Kontakt +45 22573228 forsamlingshus@vitten-by.dk PRISER PR. 1. JANUAR 2016 PRISER PR. 1. JANUAR 2016 gøring.

Læs mere

Brug 5 minutter på at læse denne pjece, der indeholder praktiske oplysninger om forholdende på SSI. Det drejer sig om din og vores sikkerhed.

Brug 5 minutter på at læse denne pjece, der indeholder praktiske oplysninger om forholdende på SSI. Det drejer sig om din og vores sikkerhed. Nr. : 18684 Version : 04 Side 1 af 6 Velkommen til Statens Serum Institut (SSI) Brug 5 minutter på at læse denne pjece, der indeholder praktiske oplysninger om forholdende på SSI. Det drejer sig om din

Læs mere

Beredskabsplan Vejlevej Jelling

Beredskabsplan Vejlevej Jelling Vejlevej Jelling December 2014 2 af 24 INDHOLD 1. Forord 2. Instrukser - Brand - Samlingsplads - personskade - Bombe - Skyderi - Bygningsskade og forsyningssvigt 3. Tegninger 4. Kommunikation 5. Sikkerhedssystemer

Læs mere

Sikkerhedsopslag og -skilte

Sikkerhedsopslag og -skilte Sikkerhedsopslag og -skilte Påbudsskilte, forbudsskilte, advarselsskilte, redningsskilte, hensvisningsskilte og brandskilte det er for din sikkerheds skyld, at de er sat op om bord. Nogle skilte viser

Læs mere

Beredskabsplan. For ODD FELLOW LOGEN Skolegade 3, 5800 Nyborg

Beredskabsplan. For ODD FELLOW LOGEN Skolegade 3, 5800 Nyborg Beredskabsplan For ODD FELLOW LOGEN Skolegade 3, 5800 Nyborg Risikoanalyse: Side 2. kælderetage stueetage 1. sal person ulykker Risikoforebyggelse: Side 3. kælderetage stueetage 1. sal Handleplan: Side

Læs mere

Balletskolen Odense OMSORGSPLAN

Balletskolen Odense OMSORGSPLAN Balletskolen Odense OMSORGSPLAN Kære forældre Jeres børn tilbringer størstedelen af deres vågne tid på Det Kongelige Teaters Balletskole. Derfor har alle vi medarbejdere, som nogle af børnenes nære, udover

Læs mere

Sundhed og Omsorg 9.a. BILAG 1 Akut VARSLINGSINSTRUKS. Hvordan alarmeres redningsberedskabet (alarmanlæg eller telefonisk) Alarmer dine kollegaer.

Sundhed og Omsorg 9.a. BILAG 1 Akut VARSLINGSINSTRUKS. Hvordan alarmeres redningsberedskabet (alarmanlæg eller telefonisk) Alarmer dine kollegaer. 9.a. BILAG 1 Akut VARSLINGSINSTRUKS Dato: Plejecenterets navn og adr. Revideret: [Skriv tekst] 8600 Silkeborg Hvordan alarmeres redningsberedskabet (alarmanlæg eller telefonisk) Hvordan alarmeres på plejehjem/plejecenter.

Læs mere

Beredskabsplan. for. Arnbjergvej 42, 6430 Nordborg

Beredskabsplan. for. Arnbjergvej 42, 6430 Nordborg Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Beredskabsplan Bilag 5 for Arnbjergvej 42, 6430 Nordborg Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 7 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS...8 OVERLØB AF GYLLE ELLER VASKEVAND... 9 KEMIKALIE-

Læs mere

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Retningslinjer for udførende November 2013 En sikker arbejdsplads - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Nisgaard + Christoffersen A/S vil have et

Læs mere

Der kan være vikaropgaver både i indskolingen, mellemtrinnet og i udskolingen og både på afd. Vandel og afd. Nørup

Der kan være vikaropgaver både i indskolingen, mellemtrinnet og i udskolingen og både på afd. Vandel og afd. Nørup Du bydes hermed velkommen til Firehøjeskolen, vi glæder os til samarbejdet. Tilkaldevikar er et spændende job, hvor man bliver kaldt ud til forskellige undervisningsopgaver. Ofte når man ikke engang at

Læs mere

Beredskab ved brand. 1. Bevar ro og omtanke, og giv klare og præcise instruktioner.

Beredskab ved brand. 1. Bevar ro og omtanke, og giv klare og præcise instruktioner. Beredskabsplan Beredskab ved brand Ved brand i virksomheden gøres følgende: 2. Alle evakueres. Bring om muligt eventuelle tilskadekomne i sikkerhed. Ved brandsår anvendes masser af koldvand. Brandtæppe

Læs mere

APV og Handleplan for Arbejdsmiljøet på Nørrebro Park Skole 2011

APV og Handleplan for Arbejdsmiljøet på Nørrebro Park Skole 2011 APV og Handleplan for Arbejdsmiljøet på Nørrebro Park Skole 2011 Indledning Nørrebro Park Skole er i gang med en sammenlægnings- og ombygningsproces, som stiller store krav til medarbejdere og ledelse

Læs mere

Alm. Brand. Forebyg og begræns brandskader

Alm. Brand. Forebyg og begræns brandskader Alm. Brand Forebyg og begræns brandskader Forebyg brandskader i din virksomhed Brandsikkerhed Indfør et fyraftenseftersyn for at sikre, at branddøre er lukket og sikringssystemer virker. Hold flugtveje

Læs mere

Sikkerheds- og kriseberedskabsplan

Sikkerheds- og kriseberedskabsplan Sikkerheds- og kriseberedskabsplan Skolen er forpligtet på at sikre elevers ret til et sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt miljø beskrevet i Undervisningsmiljøloven 1 stk 1. Det er ledelsen, der

Læs mere

Lokal brandinstruktion

Lokal brandinstruktion Program for lokal Brandinstruktion Brandskolen. e-læringsprogram, som findes under foretrukne: https://rm.plan2learn.dk/ Alarmering Brandansvarlig ved en brand Evakuering - bring patienter i sikkerhed

Læs mere

BEREDSKABSPLANEN. Aktivitetshuset Gimle Thorsvej Bjerringbro

BEREDSKABSPLANEN. Aktivitetshuset Gimle Thorsvej Bjerringbro 1 BEREDSKABSPLANEN Thorsvej 13 8850 Bjerringbro Indhold 1. Stamoplysninger om aktivitetstilbuddet... 2 2. Ansvaret for ajourføring af denne plan... 2 3. Planens formål... 2 4. Generel instruks... 2 5.

Læs mere

Beredskabsplan. for...

Beredskabsplan. for... BILAG 3 Beredskabsplan Beredskabsplan for.... Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE... 3 BRAND- OG EVAKUERINGSINSTRUKS... 4 OVERLØB AF GYLLE... 5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD... 6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...

Læs mere

INSPEKTIONSRAPPORT BRANDALARMANLÆG

INSPEKTIONSRAPPORT BRANDALARMANLÆG INSPEKTIONSRAPPORT BRANDALARMANLÆG - Plejehjemmet Kløvervangen Kløvervangen 31, 8541 Skødstrup Sag: IB03530 Inspektion udført: 07. november 2018 Inspektion udført af: Johnny Brejnebjerg Pedersen Udstedt:

Læs mere

1/31 Bilag 1 2/31 Bilag 2 Bilag 3 3/31 Bilag 4 4/31 5/31 6/31 Bilag 5 Beredskabsplan (Sønderborg kommune) Beredskabsplan for Hans Kristian Oksbjerg, Majbølvej 21, 6470 Sydals Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...

Læs mere

Forebyggelse og håndtering af ulykkes- og sikkerhedsrisici på danske uddannelsesinstitutioner udsendt juni 2009.

Forebyggelse og håndtering af ulykkes- og sikkerhedsrisici på danske uddannelsesinstitutioner udsendt juni 2009. Indledning Denne beredskabsplan for Randers Social- og Sundhedsskole er udarbejdet med udgangspunkt i gældende lovgivning, herunder Undervisningsministeriets vejledning Forebyggelse og håndtering af ulykkes-

Læs mere

Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN

Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN Kolding Kommune / Trekantområdets Brandvæsen og SYDØSTJYLLANDS POLITI EKSTERNE BEREDSKABSPLAN NOVADAN Aps PLATINVEJ 21, 23, 27 og 29a, 6000 KOLDING Revideret 20. marts 2018 Side 2 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Afdelingens supplerende information til sygehusets beredskabsplan.

Afdelingens supplerende information til sygehusets beredskabsplan. Journal nr.: Infonet-DokID140981 Dato: 03.12.2013 Udarbejdet af: Afdelingsledelsen, Psykiatrisk Afdeling Svendborg E-mail: Psyk.Svendborg@rsyd.dk Telefon: 63202323 Afdelingens supplerende information til

Læs mere

Brandvagtsaftale på Aalborg Universitetshospital

Brandvagtsaftale på Aalborg Universitetshospital Brandvagtsaftale på Aalborg Universitetshospital Gældende for brandvagt ved overbelægning m e d p a t i e n t e r i s e n g e p å f l u g t v e j s g a n g e på Aalborg Universitetshospital aftale gældende

Læs mere

Beredskabsplan. for. Tøstrupvej 47

Beredskabsplan. for. Tøstrupvej 47 1 of 11 Beredskabsplan for Tøstrupvej 47 Indholdsfortegnelse: TELEFONNUMRE...3 BRAND- OG EVAKUERING...4 OVERLØB AF GYLLE...5 KEMIKALIE- OG OLIESPILD...6 STOPHANER / HOVEDAFBRYDERE...7 STRØMSVIGT...8 TRANSPORT

Læs mere

Sikker døgnet rundt med fumonic 3 røgalarm

Sikker døgnet rundt med fumonic 3 røgalarm Vigtig information Sikker døgnet rundt med fumonic 3 røgalarm fumonic 3 røgalarm Varmekontrol A/S er en del af ista-gruppen Sikkerhed til dig og dem du holder af Tillykke med dine nye røgalarmer. Med installationen

Læs mere

Mekanisk Sikring. UDGANGSPUNKTET er MEKANISK SIKRING. Mekanisk Sikring

Mekanisk Sikring. UDGANGSPUNKTET er MEKANISK SIKRING. Mekanisk Sikring Mekanisk Sikring UDGANGSPUNKTET er MEKANISK SIKRING Mekanisk Sikring FYSISKE værn mod INDBRUD Mekaniske sikringsforanstaltninger er fysiske værn mod indbrud. Hvert år bliver der begået op mod 100.000 indbrud

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf. 86 11 02 88 aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Velkommen Du skal snart flytte ind i kollegiet i Det

Læs mere

Beredskabsplan for Ellengårdens Børnehus

Beredskabsplan for Ellengårdens Børnehus 1 Beredskabsplan for Ellengårdens Børnehus Bethesdavej 81, 8200 Aarhus N, telefon: 24 59 39 84 Afdelingstype: Integreret institution Leder: Anne Lene Eskesen/Thorkild Hjøllund Normering: 47 børn (Tilrettet

Læs mere

Beredskabsplan for Social- og Sundhedsskolen, Horsens afdelingen

Beredskabsplan for Social- og Sundhedsskolen, Horsens afdelingen Beredskabsplan for, Horsens afdelingen Adresse: afdeling Horsens Ane Staunings Vej 21 8700 Horsens tlf. 79 211 200 fax 75 61 77 63 e-mail sos@sosufh.dk Leder: Skoleleder Hanne Helleshøj Uddannelseschef

Læs mere

Øget sikkerhed døgnet rundt med fumonic 3 røgalarm

Øget sikkerhed døgnet rundt med fumonic 3 røgalarm Vigtig information Øget sikkerhed døgnet rundt med fumonic 3 røgalarm VIGTIG INFO OM DIN RØGALARM: Den må ikke overmales Den må ikke tildækkes Afbryd alarm: Tryk på midten fumonic 3 røgalarm Sikkerhed

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR VUC ÅRHUS 2010

BEREDSKABSPLAN FOR VUC ÅRHUS 2010 BEREDSKABSPLAN FOR VUC ÅRHUS 2010 Indhold 1. Formål og distribution... 2 2. Oversigt over opsamlingssted ved evakuering og placering af udrykningskøretøjer... 3 3. Alarmering/livstruende Instruks Generel...

Læs mere

Tryghedstjek og beboeruddannelse. Domea satser på beboernes brandsikkerhed

Tryghedstjek og beboeruddannelse. Domea satser på beboernes brandsikkerhed Tryghedstjek og beboeruddannelse Domea satser på beboernes brandsikkerhed Domea administrerer 125 lokale boligselskaber med 600 afdelinger og 36.000 boliger fordelt på 9 regioner med 14 boligcentre Nordjylland

Læs mere