side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 06.01.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

2 side 2 Fraværende: Jens Arne Hansen deltog ikke ved pkt. 351 Afbud: Indholdsfortegnelse: 351. Orientering om brugerundersøgelse - de grønne områder Kommuneplan det åbne land Vedtagelse af lokalplan 206 Langeskov Nord, samt tillæg nr. 43 til kommuneplanen Lokalplanlægning af vindmøller ved Dræby Revideret ansøgning om godkendelse til etablering af slagtesvineproduktion Kerteminde Marina - prispolitik og pladsleje Projekt "I sikker Havn" Kerteminde Marina - Forskønnelse af marinaområdet - herunder legepladser Kerteminde Karina - Udskiftning af brodæk Kerteminde Marina - Scanning af bropæle Kerteminde Marina - Renovering af jollerampe Kerteminde Havn - Udbedring af skader på spuns og granithammer rundt landfæste for den gamle jernbanebro Kerteminde Havn - Montering af anoder mv. på spuns langs "Kranbroen" Kerteminde Havn - Stabiliseringskryds på "Bellonabroen" (Strandjægerbroerne) Færdiggørelse af kystsikring vd Boels Bro Munkebo Havn - Betonarmering af rampe Bregnør Havn - Forhøjelse af østlige mole Navngivning af pladsen ved isværket, Sdr. Havnekaj, Kerteminde Jollehavn ved Nordre Havnekaj Detailhandelanalyse for Kerteminde Kommune Orientering fra Udvalgsformanden samt Miljø- og Kulturforvaltningen Orientering om udbud af de lokale busruter i Kerteminde Orientering om ideoplæg til Kommuneplan 09 fra Hverringe Gods Punkter på lukket møde:

3 side Orientering om brugerundersøgelse - de grønne områder I00 sagsnr Konsulent Rune Carlsen, Plan- og Udviklingsafdelingen, vil fremlægge resultatet fra brugerundersøgelsen på udvalgsmødet kl Miljø- og Kulturforvaltningen har i samarbejde med Plan- og Udviklingsafdelingen i efteråret 2008 gennemført en brugerundersøgelse på de grønne områder med det formål, at få en bedre og større viden om borgernes holdninger til kvaliteten samt udviklingen af de grønne områder i Kerteminde Kommune. Bilag: Brugerundersøgelse rapport Ekstra grafer Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 351: Orientering Fraværende: Jens-Arne Hansen (A)

4 side Kommuneplan det åbne land P15 sagsnr Genoptagelse af drøftelse af det igangværende kommuneplanarbejde. Miljø- og Kulturforvaltningen vil på udvalgsmødet sætte fokus på det åbne land og klima. Forelægges til Miljø- og Teknikudvalgets drøftelse. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 352: Drøftedes. Evt. yderligere bemærkninger fra udvalget skal fremsendes senest den 13/ til forvaltningen Vedtagelse af lokalplan 206 Langeskov Nord, samt tillæg nr. 43 til kommuneplanen P15 sagsnr Lokalplanforslaget samt tillæg nr. 43 til kommuneplanen har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra den 16. september 11. november I perioden indkom 6 bemærkninger/indsigelser. Nr. 1: Lone Larsen og Lasse Mortensen, Skovvangsvej 10 Langeskov. Indsigelse mod delområde 2, som er planlagt til en offentlig institution, - hvilken type institution er det? Institutionen vil være til gene for trafikken på Skovvangsvej, som ikke kan bære yderligere trafik. Der foreslås at delområde 2 anvendes til natur/parkområde eller naturlegeplads, så man bevarer udsigten til det åbne land. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger Det kan oplyses, at institutionen er tænkt som en daginstitution, børnehave/vuggestue, idet det er vurderet, at der vil blive behov for daginstitutionspladser. Følgende erklæring indføjes som forklarende tekst under 5 veje, stier og parkering:

5 side 5 Forud for byggemodning af området vil Miljø- og Kulturforvaltningen vurdere den eksisterende infrastruktur i området og sikre, at eventuelle mangler bliver afhjulpet, således at trafikken kan afvikles på en hensigtsmæssig måde. Bebyggelsesplanen er udformet med flere grønne arealer, og bebyggelsen i delområde 1 er placeret rundt om grønne fælles arealer, hvor der i vid udstrækning er bevaret udsigter til det åbne land. Nr. 2 Kerteminde ældreråd, Bycentret 302 Munkebo Det ønskes, at der ved udbygningen af boligområder også indarbejdes handels- og samfærdselsstruktur. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger Det er vurderet at der ikke er behov for butikker i området på grund af den nære beliggenhed til Langeskovcentret. Med hensyn til samfærdselsstruktur henvises til bemærkningerne under punkt 1 afsnit 2 samt bemærkningerne til punkt 5. Nr. 3 Hans Andersen, Nyborgvej 32, Langeskov Indsigelsen går ikke på selve indholdet i lokalplanen, men på at Hans Andersens grund matr. nr. 62 m. fl. Ikke er blevet inddraget i lokalplan 206, som det tidligere har været på tale. Hvis man ikke imødekommer denne indsigelse, anmodes der om, at man i den kommende kommuneplansrevision vil inddrage området som et fremtidigt byudviklingsområde. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger Henvendelsen behandles i forbindelse med den igangværende udarbejdelse af forslag til ny kommuneplan. Nr. 4 Kerteminde Museer Kerteminde Museer har et ønske om, at den historiske beskrivelse uddybes. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger Bemærkningerne kan tilrettes redaktionelt. Nr. 5 Jytte Immerkjær Slåenhaven 8 Langeskov Man ønsker at Kommunen er opmærksom på børn der skal til og fra skole, således at man både tænker på at etablere cykelsti og fortov. Der ønskes lavet fortov og cykelstier i forlængelse af Birkevej og Vandværksvej samt nye fortov og cykelstier på Hvileholmsvej. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger Vejenes udformning i den nye udstykning giver en naturlig fartbegrænsning. Der er cykel og gangsti på vejstrækningen A-B (hovedvejen i det nye boligområde). Ved realiseringen af udstykningen vil der blive set nærmere på skolevejen fra det nye boligområde til de nærliggende skoler. Jf. også bemærkningerne til punkt 1 afsnit 2 samt bemærkningerne til punkt 2 Nr. 6 Ministeriet for fødevarer, Landbrug og Fiskeri Der gøres indsigelse mod at arealforbruget pr. boligenhed i delområde 3 er for stort. Det skal fremgå af lokalplanen hvorledes de fremtidige jordbrugsmæssige interesser for de omkring liggende landbrugsejendomme varetages.

6 side 6 Det bør af lokalplanen også fremgå, hvad der skal ske med restejendommene fra landbrugsejendommene matr. nr. 5-c m. fl. og 4-b m. fl., i forbindelse med, at ejendommens bygninger indgår i lokalplanområdet. En del af disse ejendommes jorder udstykkes til boligparceller, hvorved landbrugspligten på et tidspunkt ophører. Miljø- og Kulturforvaltningens bemærkninger Det er aftalt med Ministeriet hvorledes vi korrigerer lokalplan 206, hvorefter indsigelsen vil være frafaldet. Dette medfører ingen ændringer af lokalplanen. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at forslag til lokalplan nr. 206 og tillæg nr. 43 til kommuneplanen fremsendes til Byrådet til endelig godkendelse. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 353: Anbefales godkendt 354. Lokalplanlægning af vindmøller ved Dræby P15 sagsnr Den 29. april fik Miljø- og Kulturforvaltningen en anmodning fra Vattenfall om at starte en undersøgelse af mulighederne for at erstatte 12 gamle vindmøller mellem Dræby Fed og Vigerø med 3-4 nye vindmøller. Udskiftningen skal ske i henhold til en udskiftningsordning, der er iværksat i marts 2004, hvor målet er, at der inden udgangen af 2009 nedtages 175 MW gamle vindmøller og der i stedet rejses 350 MW nye store vindmøller på landsplan. Sagen har indeholdt en offentlig forhøringsfase/debatfase, hvor en række problemstillinger blev rejst. Derefter et borgermøde, hvor ansøger svarede på de centrale problemstillinger. Miljø- og Teknikudvalget besluttede på udvalgsmødet den 7. oktober 2008 at fortsætte processen med udarbejdelse af en VVM-redegørelse, en miljøvurdering, samt lokalplanforslag og kommuneplantillæg. Disse fremlægges samlet med henblik på udsendelse til offentlig høring. I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer, lov nr. 316 af 5. maj 2004 skal kommunen foretage en screening af lokalplanens effekt i forhold til natur og miljø. Det er vurderet, at lokalplanen vil have de samme indvirkninger på natur og miljø, som er beskrevet i miljøvurderingen af VVM-redegørelsen. På denne baggrund er der ikke foretaget en egentlig miljøvurdering af lokalplanen. I henhold til planlovens 24 stk. 3 skal planforslagene fremlægges i høring i mindst 8 uger. Planforslagene udarbejdes af Vattenfall, hvorfor planlægningen ikke har økonomiske konsekvenser for kommunen.

7 side 7 Bilag: Lokalplanforslaget er udsendt med dagsordenen til udvalgsmødet 2. december Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller: - at VVM-redegørelsen, miljøvurderingen, forslag til lokalplan og forslag til kommuneplanen videresendes til Byrådet med henblik på fremlæggelse i 8 uger. - At der ikke skal foretages en egentlig miljøvurdering efter lov nr. 316 af 5. maj 2004 af lokalplanforslaget. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 354: Anbefales godkendt 355. Revideret ansøgning om godkendelse til etablering af slagtesvineproduktion K08 sagsnr På Miljø- og Teknikudvalgsmødet den 7. oktober 2008 blev det besluttet at meddele afslag på en ansøgning om godkendelse til etablering af slagtesvineproduktion på Søgårdsvej 10, 5540 Ullerslev, hvor ammoniakemissionen fra bedriftens anlæg var angivet til kg/år. I afslaget blev skrevet, at udvalget er sindet at meddele godkendelse, hvis der fra ansøgte slagtesvineproduktion ikke udledes mere ammoniak fra bedriftens anlæg end svarende til emissionen ved etablering af et forsuringsanlæg. Dette vil svare til en reduktion fra kg N/år til ca kg N/år, idet forvaltningen antog, at ammoniakeffekten var 80 % på baggrund af en anden ansøgning med forsuringsanlæg indsendt fra samme rådgivningsfirma. Miljø- og Kulturforvaltningen har den 27. november 2008 modtaget en revideret ansøgning, hvor ammoniakemission fra bedriftens anlæg er angivet til kg/år. Det er i følgebrevet til ansøgningen fremført, at ansøger har valgt at fjerne anvendelse af benzoesyre i foderet, hvilket i første ansøgning gav en ammoniakeffekt på 10 %, samt fast overdækning af de 2 stk. gyllebeholdere. I stedet er tilføjet et forsuringsanlæg med 70 % ammoniakeffekt, samt gylleforsuring som virkemiddel i forhold til de to gyllebeholdere, hvilket har samme effekt som fast overdækning. Efter modtagelse af ansøgningen, er sagen drøftet med ansøgers landbrugsrådgiver. Landbrugsrådgiveren meddelte, at tilsætning af benzoesyre til foderet er fjernet, da det er for dyrt. Desuden meddelte landbrugsrådgiveren, at forsuringsanlægget medfører en ammoniakeffekt på 70 % og ikke 80 % som først antaget.

8 side 8 Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at ammoniakemissionen fra bedriftens anlæg skal reduceres til ca kg, svarende til en ammoniakeffekt på 80 %. Bilag: Følgebrev Vedr. 70 % ammoniakemission ved forsuring Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 355: Ansøgningen godkendt med en reduktion på 70% ammoniakeffekt 356. Kerteminde Marina - prispolitik og pladsleje sagsnr Miljø- og Kulturforvaltningen har igangsat arbejdet angående en eventuel ny prispolitik og pladsleje ved Kerteminde Marina. På mødet vil Miljø- og Kulturforvaltningen orientere om arbejdet indtil nu. Havnefoged John Hakmann deltager under punktet. Sagen forelægges til udvalgets drøftelse. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 356: Forvaltningen udleverede notat af 2/ Drøftedes. Sagen forelægges for udvalget igen, hvorefter brugerne inddrages

9 side Projekt "I sikker Havn" P20 sagsnr Der findes ingen regler eller love for hvor meget sikkerhedsudstyr der skal være på havne og marinaer. I 2004 forsynede Kerteminde Kommune Trafikhavnen med redningskranse og stiger på strategiske steder. Dansk Sejlunion og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark har på utallige forespørgsler fra medlemmer siden januar 2006 foretaget forsøg med udstyr i Korsør Lystbådehavn. Der foreligger i dag en fuldt udbygget anbefaling af, hvad der bør anskaffes og hvor og hvor tæt det bør opsættes samt hvordan det benyttes. Og ikke mindst til hvordan det bør implementeres i havne og klubber. Et meget seriøst projekt hvis retningslinjer bør følges. Økonomi: Der blev i Budget 2008 afsat midler til projektet, men i forbindelse med anlægsstoppet i 2008 er projektet stoppet og restbudget er indarbejdet i Budget I anlægsbudgettet for 2009 er der afsat kr Anlæg sted nr. Konto nr. Beløb: Kerteminde Marina Projekt I sikker havn kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 357: Anbefales

10 side Kerteminde Marina - Forskønnelse af marinaområdet - herunder legepladser P20 sagsnr Midler til forskønnelse/udvikling af marinaområdet er tidligere blevet afsat i henhold til plan til og med Beløbet blev genoptaget i Budget 2008, da beløbet i 2007 blev anvendt til dækning af udgifter i forbindelse med stormfloden i november I forbindelse med anlægsstoppet i 2008 er projektet blevet udskudt og restbudget er indarbejdet i Budget Beløbet er som hidtil øremærket til renovering af 2 stk. legepladser på marinaområdet. Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Kontonr.: Beløb: Forskønnelse af marinaområdet kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 358: Anbefales

11 side Kerteminde Karina - Udskiftning af brodæk G01 sagsnr Udskiftning af brodæk blev påbegyndt i Der er budgetteret med 2 broer pr. år undtagen i 2007, hvor halvdelen af midlerne gik til reparation af stormflodsskader. Udskiftningen fortsætter i årene 2009 og Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Kontonr. Beløb: Diverse vedligeholdelsesarbejder udskiftning af brodæk kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under Økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 359: Anbefales

12 side Kerteminde Marina - Scanning af bropæle G01 sagsnr Projektet går ud på, at hver enkelt bropæl i Marinaen scannes for at give et nøjagtigt billede af tilstanden i forhold til eventuelle angreb af pæleorm. Den forventede levetid for en hårdttræspæl er ca. 60 år, hvorfor broerne i Marinaen er halvgående. Der har tidligere været afsat midler til projektet som en del af puljen Diverse vedligeholdelsesarbejder. Puljen blev reduceret og overført til dækning af udgifter vedrørende stormfloden i november Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Kontonr. Beløb: Kerteminde Marina scanning af bropæle kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 360: Anbefales

13 side Kerteminde Marina - Renovering af jollerampe G01 sagsnr Dagen før Sail Extreme i maj 2008 knækkede en pæl på den ene af jollebroerne ved jollerampen i Marinaen. En hastig dykkerundersøgelse viste, at denne ene pæl var gnavet igennem af pæleorm, men at resten, sammen med dæk og strøer, kunne vente et par år med at blive udskiftet. Til gengæld er dækket på den del af rampen, som er under vand, i meget dårlig stand. Ind imellem trædes der igennem, og en udskiftning er meget påkrævet. Pælene vil indgå i den pælescanning som p.t. er planlagt til Ca. ⅓ af rampen under vand og ca. ¼ af rampen mod land er udskiftet over driften i 2008, da det blev vurderet, at den var farlig. Resterende er ⅔ af rampen under vand og ¾ af rampen mod land, samt de 2 stikbroer. Renovering vurderes at være meget påkrævet. Der er afsat beløb i årene 2009 og 2010 til renoveringen. Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Konto nr. Beløb: Kerteminde Marina jollebroerne kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 361: Anbefales

14 side Kerteminde Havn - Udbedring af skader på spuns og granithammer rundt landfæste for den gamle jernbanebro G01 sagsnr Der er behov for udbedring af skader på spuns og granithammer rundt landfæstet for den gamle jernbanebro, jf. udarbejdet tilstandsrapport for den sydlige del af havnen. Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Kontonr. Beløb: Kerteminde Havn Udbedring af skader på spuns og granithammer rundt landfæste for den gamle jernbanebro kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 362: Anbefales

15 side Kerteminde Havn - Montering af anoder mv. på spuns langs "Kranbroen" G01 sagsnr Der er behov for montering af anoder på spunsen langs Kranbroen, samt for udskiftning af tværser og dæk på samme, jf. udarbejdet tilstandsrapport for den sydlige del af havnen. Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Kontonr. Beløb: Kerteminde Havn Montering af anoder mv. på spuns langs Kranbroen kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 363: Anbefales

16 side Kerteminde Havn - Stabiliseringskryds på "Bellonabroen" (Strandjægerbroerne) G01 sagsnr Der er behov for montering af nye stabiliseringskryds på Bellonabroen, jf. udarbejdet tilstandsrapport for den sydlige del af havnen. Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Kontonr. Beløb: Kerteminde Havn stabiliseringskryds på Bellonabroen kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 364: Anbefales

17 side Færdiggørelse af kystsikring vd Boels Bro P20 sagsnr Stormfloden i november 2006 var hård ved kyststrækningen ud for Boels Bro s vinterplads. På et stykke af kysten er der aldrig lavet kystsikring, hvilket foreslås etableret. Arbejdet blev påbegyndt i 2008 og ønskes tilendebragt i Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Konto nr. Beløb: Boels Bro kystsikring kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 365: Anbefales

18 side Munkebo Havn - Betonarmering af rampe P20 sagsnr Den østlige ende af Munkebo Havn, hvor bådene sættes op og ud ved hjælp af vogne, skråner fra land og ud i vandet. Det skrånende stykke består af sand og grus, som er tungt at køre bådevognene i, og som ved kraftig regn skyller ud i havnebassinet, ønskes armeret med en betonbelægning. Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Kontonr. Beløb: Munkebo Havn betonarmering af rampe kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 366: Anbefales 367. Bregnør Havn - Forhøjelse af østlige mole P20 sagsnr Den nye østlige læmole ved Bregnør Havn er for lav. Den ønskes lidt højere, da bølger ved højvande og vind fra NØ har løb direkte ind i havnen. Ved etableringen af den nye bådebro blev stenene fra den gamle læmole genbrugt. Den gamle mole var anlagt som en halv mole, idet den lå op ad en pælespuns. Den nye mole er fritliggende, og der var derfor ikke sten nok til at den kunne blive tilstrækkeligt høj. En del sten er tilvejebragt i 2008 fra den nye udstykning ved Krabbegårdsvej. Kystdirektoratet er endvidere søgt om tilladelse til at flytte molen ca. 6 meter mod øst, hvilket vil give plads til en række joller og pramme på indersiden af broen. Tilladelsen er meddelt. Et fartøj vil under alle omstændigheder skulle grave sig ind og ud igen for at lægge de ekstra sten på molen. En samtidig flytning af molen vil vinde meget for en lille ekstraudgift.

19 side 19 Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2009 afsat kr Anlæg sted nr. Kontonr. Beløb: Bregnør Havn Forhøjelse af den østlige mole kr. Miljø- og Kulturforvaltningen indstiller, at Byrådet anmodes om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 367: Anbefales 368. Navngivning af pladsen ved isværket, Sdr. Havnekaj, Kerteminde G01 sagsnr I forbindelse med indvielse af isværket den 14. december 2008 var der udskrevet en konkurrence om navngivning af pladsen ved isværket, og jf. delegeringsreglerne er det Miljøog Teknikudvalget, der har beslutningskompetencen. Der er indkommet 55 forskellige forslag, som fremgår af vedlagte bilag. Kerteminde Museer oplyser, at der ingen historisk begrundelse er for at vælge et forslag frem for andre. Forvaltningen fremhæver følgende navneforslag: Isværkets Brygge Wenzels Plads Clausens Plads Iskajen Miljø- og Kulturforvaltningen forelægger navneforslagene til udvalgets beslutning. Bilag: Navneforslag

20 side 20 Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 368: Navnet Iskajen godkendt 369. Jollehavn ved Nordre Havnekaj sagsnr En del af Lyset over Kerteminde har direkte relevans til fiskerihavnen, idet kommunen ønsker at tilgodese udviklingen af fiskerihavnen, således at den kan fastholdes og videreudvikles som en driftig og attraktiv fiskerihavn på Fyn. Det netop afsluttede projekt med etablering af isværk, køleanlæg og kajanlæg er et tydeligt bevis på at denne udvikling ønskes. Endvidere fremgår det af vinderforslaget, at der etableres bedre forhold for joller i et nyt bassin yderst i inderhavnen. Miljø- og Kulturforvaltningen og Plan- og Udviklingsafdelingen har derfor udarbejdet en projektbeskrivelse for etablering af jollehavn med tilhørende fiskerhuse for derigennem at være klar til at søge mulige fonde mv. Der er ligeledes udarbejdet et budget som viser en samlet sum på kr. Af projektbeskrivelsen fremgår blandt andet, at der ønskes etableret en fiskeri-jollehavn med op til 40 pladser med tilhørende 15 fiskerhuse og det undersøges, om der kan etableres et formaliseret samarbejde med de kommende brugere af fiskeri-jollehavnen, evt. i form af et bådelaug. Dette tiltag iværksættes først og fremmest for at skabe en fiskeri-jollehavn, som i høj grad bliver båret af brugernes ønsker og idéer. Det er således tanken, at rammerne skabes af kommunen og at brugerne udvikler aktiviteterne og samarbejdsrelationerne. Miljø- og Kulturforvaltningen og Plan- og udviklingsafdelingen har netop søgt Fiske Lag (lokale EU-ordninger) om støtte til projektet med indtil 60% af udgifterne eller i alt kr. Af ansøgningen fremgår endvidere, at den resterende del af finansiering søges skabt gennem privat finansiering (brugerkredsen og andre fonde). Fiskeri Lag Fyn har den 5. december 2008 meddelt kommunen, at de indstiller til Direktoratet for FødevarerErhverv, at der gives tilskud på 60% af en del af udgifterne i Imidlertid har Direktoratet den 17. december 2008 meddelt afslag til kommunen, idet der er tale om et forprojekt. Fiskeri Lag Fyn har herefter kontaktet Plan- og Udviklingsafdelingen og oplyst, at de ønsker et møde med repræsentanter fra Kommunen for at arbejde videre med, hvor der kan gives økonomisk støtte til projektet.

21 side 21 Miljø- og Kulturforvaltningen og Plan- og Udviklingsafdelingen indstiller, at rammerne i indholdet i projektet kan danne grundlag for den videre realisering af jollehavn og fiskerhuse, herunder i forhold til plangrundlaget. Bilag: Vedr. jollehavn i Kerteminde tegninger Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 369: Godkendt 370. Detailhandelanalyse for Kerteminde Kommune P05 sagsnr City- /Centerforeningerne i Kerteminde, Langeskov og Munkebo samt Kerteminde Erhvervsforening er inviteret til dialogmøde med udvalget fra kl. 17 kl. 18. Der er udarbejdet en analyse af detailhandlen for Kerteminde Kommune. Analysen er udarbejdet i et samarbejde med COWI og sætter fokus på forholdet mellem detailhandlen i de større byer i Kerteminde Kommune og behovet for nye arealer til butiksformål. Analysen har til formål at bidrage med detaljeret og lokal viden om detailhandelsstrukturen som grundlag for kommuneplanlægningen, jf. planlovens 11 a, nr. 3, hvoraf fremgår, at kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for den kommunale detailhandelsstruktur. Af analysen fremgår blandt andet, at antallet af butikker generelt er gået tilbage. Nedgangen i antallet af butikker er primært sket inden for beklædning og boligudstyr. Antallet af dagligvarebutikker er stort set uændret. Som grundlag for den fremtidige detailhandelsplanlægning er der på grundlag af en vurdering af forbrugstilvæksten opstillet to scenarier til et fremtidigt arealbehov i de tre byer. Miljø- og Teknikudvalget vedtog i møde den 4. november 2008: At de to opstillede scenarier for arealbehov vurderes og indgår i kommuneplanen At der afholdes et dialogmøde den 6. januar 2009 med relevante foreninger (cityforeninger og erhvervsforeningen) for at dels at informere om indholdet i detailhandelsanalysen og samtidig for at skabe en kvalificeret dialog om de opstillede scenarier.

22 side 22 Bilag: Detailanalysen udsendes sammen med dagsordenen. Miljø- og Kulturforvaltningen vil på mødet gennemgå analysen og det videre forløb i forhold til kommuneplanlægningen. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 370: Drøftedes. Evt. forslag og kommentarer skal fremsendes til Plan- og Udviklingsafdelingen ultimo februar 2009

23 side Orientering fra Udvalgsformanden samt Miljø- og Kulturforvaltningen I00 sagsnr Sdr. Havnekaj tankanlæg 2. Odense Skibsværft risikobekendtgørelse 3. Anmeldelse om hønsehold 4. Bopælspligt 5. Region Syddanmark oversigt over jordforurening 6. Domsafgørelse Fuglsangvej 21, Mesinge 7. FynBus Korshavn 8. Syddanmarks Færdselssikkerhedsudvalgs Årsmøde 2008 Tilmeldingsfrist 5. januar 2009 Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 371: 9. Konference kollektiv trafik 29/ Lovgivning på byggesagsområdet 372. Orientering om udbud af de lokale busruter i Kerteminde G01 sagsnr Udbud af rute- og teletaxikørsel Kontrakter for de lokale busruter i Kerteminde Kommune, i henholdsvis Langeskov og Kerteminde, samt kontrakt for teletaxikørsel er i dag forlænget i det omfang, det er muligt, og kontrakterne skal derfor udbydes i januar Grundlag for udbud af rutekørslen er de tilsammen ca køreplantimer, der svarer til kørselsomfanget i dag, med mulighed for at ændre kørselsomfang med +/- 10%. Krav til kørselsmateriellet er 12-meter busser med en gennemsnitsalder på maksimalt 8 år og en maksimal alder på 10 år. Busserne skal senest fra køreplanskift 2010 være laventrebusser. Minimumskrav med hensyn til miljø er de gældende EU-normer for emissioner. Kriterie for tildeling af kontrakter er laveste tilbudspris. Grundlag for udbud af teletaxikørsel er det kørselstilbud, der eksisterer i dag med 3 afgange på hverdagsaftener og lørdage samt 2 afgange søndage, med kørsel i hele kommunen. Omfanget er behovsstyret. Udbudsmaterialet er under udarbejdelse hos FynBus - udkast findes i sagen.

24 side 24 Trafikplan Trafikplan for Kerteminde Kommune forventes på nuværende tidspunkt klar til sommer Den 29.januar 2009 har FynBus indkaldt kommunerne (politisk niveau) til møde, hvor processen for udarbejdelse af trafikplan startes. Trafikplanen er en overordnet plan for al Offentlig Service Trafik i kommunen. I planen indgår de aktuelle køreplaner. Desuden indgår blandt andet infrastruktur, veje, ruteforløb (traceer), vinterberedskab, fremkommelighed, stoppesteder, serviceniveau, tilgængelighed, miljø, taxibetjening, kørselsfrekvenser, teletaxi, lukket offentlig kørsel. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 372: Orientering 373. Orientering om ideoplæg til Kommuneplan 09 fra Hverringe Gods P16 sagsnr Hverringe Gods har to ønsker til kommuneplanen. Dels ønsker de at udlægge nogle arealer til områder for skovrejsning (se Oversigtsplan, Skovrejsning), hvilket er i modstrid med regionplanen. De henviser til, at store dele af Østfyn i 1600-tallet var dækket af skov. Arealerne kan revurderes med hensyn til landskab, naturhensyn, beskyttelse af grundvand osv. Det andet ønske går på en udvidelse og omlægning af Bøgebjerg Strand Camping (se bilag). Dele af den ønskede udvidelse indgår i regionplanen, så disse kan uproblematisk indarbejdes. Der ønskes mere plads pr. besøgende på campingpladsen, samt at ændre det samlede visuelle udtryk mod en mere landskabelig fremtoning. Begge ideer er del af Hverringes strategiplan, der skal sikre udvikling og bæredygtighed i forretningsgrundlaget. Bilag: Oversigtsplan, Camping Oversigtsplan, Skovrejsning Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 373: Orientering

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 22.01.2009 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 291. Spørgetid... 3 292. Kommunalisering af Børnehaven Fyrrevænget, Fyrrevænget 3,

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes der forinden gennemført en planændring,

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Notatets opbygning Indsigelserne og bemærkninger er inddelt og behandlet under følgende tværgående emner:

Notatets opbygning Indsigelserne og bemærkninger er inddelt og behandlet under følgende tværgående emner: Bilag 3 Notat med behandling af høringssvar til lokalplan nr. 333 for et boligområde og et hestecenter ved Hedemøllevej i Bjerringbro samt tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2001-2012 for Bjerringbro Kommune

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV

INDSIGELSER MOD FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 29 OG FORSLAG TIL LOKAL- PLAN DAGLIGVAREBUTIK I MØRKØV Holbæk Kommune Vækst og bæredygtighed Plan og Åben Land Kanalstræde 2 4300 Holbæk Alene sendt pr. mail til: plan@holb.dk Sagsnr.: 58480 vbw@lundgrens.dk Tlf.: 3525 2922 2. maj 2017 INDSIGELSER MOD FORSLAG

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 13. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan Centerområde, Amtoft. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Oktober 2016

Tillæg nr. 1 til lokalplan Centerområde, Amtoft. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Oktober 2016 Tillæg nr. 1 til lokalplan 131-4 Centerområde, Amtoft Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 131-4 Oktober 2016 Lokalplan nr. 1-020 Retningslinier for lokalplanen Lokalplanen er den detaljerede plan, der fastlægger,

Læs mere

Notat om mulighederne for vindmøller ved Overgaard

Notat om mulighederne for vindmøller ved Overgaard Notat om mulighederne for 26 + 19 vindmøller ved Overgaard Vedrørende: Anmeldelse af 13.12.2016 fra Wind Estate om etablering af 19 nye 149,99 m høje vindmøller ved Overgaard Sagsnavn: Etablering af 149,99

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg 37

Forslag til kommuneplantillæg 37 Forslag til kommuneplantillæg 37 Marslev Stationsby Juni 2017 Kerteminde Kommune Tlf. 65 15 15 15 Hans Schacksvej 4 www.kerteminde.dk 5300 Kerteminde plan-byg@kerteminde.dk Indholdsfortegnelse Baggrund...3

Læs mere

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej Offentlig bekendtgørelse den 8. november 2016 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 399 Etageboliger ved Molsvej i Rønde med tilhørende kommuneplantillæg nr. 21 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand.

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand. Dagsorden Dato: 07-01-2014 15:00:00 Udvalg: Miljø- og Planudvalget Sted: Mødelokale 8, Skanderborg 1 Valg af formand Sagsnr.: 14/32 Miljø- og Planudvalget er nedsat i henhold til Styrelsesvedtægten for

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé 9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé Økonomiudvalget besluttede den 8. december 2014: at der - under inddragelse af Den Selvejende Institution Kolding Lystbådehavn - arbejdes

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 28. april 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 67. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Referat fra møde i Strynøudvalget den 4. juni 2012.

Referat fra møde i Strynøudvalget den 4. juni 2012. Referat fra møde i Strynøudvalget den 4. juni 2012. Mødet blev afholdt kl. 15,00 på Ø-sammenslutningens kontor og indledt med spørgetid. Under spørgetiden drøftedes bl.a. følgende emner: Regler for afbrænding

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Kommuneplantillæg 3 for Kommuneplan 2013-2015 Boligområde - Østerbakken - Vils Forslag - juli 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Forslag KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 6. marts 2008 15:00 Fasanvej, Udvalgslokalet Lars Møller under pkt. 1-2. Anders Gram Mikkelsen under pkt. 3-6. Hans

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere

Møde med virksomheder og brugere på havneområderne den 25. februar Plan- og Udviklingsafdelingen

Møde med virksomheder og brugere på havneområderne den 25. februar Plan- og Udviklingsafdelingen Møde med virksomheder og brugere på havneområderne den 25. februar 2009. Plan- og Udviklingsafdelingen Formål med mødet: 1. Give jer en status hvad er der sket siden vinderforslaget Lyset over Kerteminde

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Tillæg nr. 5. Kommuneplan Rammeområde 28.F.02 Område til fritidsformål ved Handbjerg Strand.

Tillæg nr. 5. Kommuneplan Rammeområde 28.F.02 Område til fritidsformål ved Handbjerg Strand. Tillæg nr. 5 Rammeområde 28.F.02 Område til fritidsformål ved Handbjerg Strand. Rammeområde 18.O.03 Ændring af bestemmelserne for område til offentlige formål udkast HOLSTEBRO KOMMUNE Offentlig fremlæggelse

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17

KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17 KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17 Varde Kommune Juni 2008 Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 1998-2008, Gl. Blåvandshuk Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske

Læs mere

Planlægning. Landzonetilladelse? gives der også begrænsninger. Når der gives muligheder. Regeringenslovgivning. Planlov. Statslig interesse

Planlægning. Landzonetilladelse? gives der også begrænsninger. Når der gives muligheder. Regeringenslovgivning. Planlov. Statslig interesse Når der gives muligheder gives der også begrænsninger Planlægning Landzonetilladelse? Politik / Strategi Synlighed / Borger Statens forhold Vedtaget 60 stemmer for forslaget (V, DF, KF, LA) 49 stemmer

Læs mere

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg 38

Forslag til kommuneplantillæg 38 Forslag til kommuneplantillæg 38 Havnebyen Juni 2018 Kerteminde Kommune Tlf. 65 15 15 15 Hans Schacksvej 4 www.kerteminde.dk 5300 Kerteminde plan-byg@kerteminde.dk Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Eksisterende

Læs mere

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Baggrund og formål Tillæg nr. 1 til lokalplan nr..2 muliggør etablering af to nye boliger inden for Karlstrup Landsby. Kommuneplanens ramme

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat

Teknisk Udvalg. Referat Referat Mødedato: Fredag den 13. november 2015 Mødetidspunkt 14:00 : Sluttidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Bemærkninger : M.1.17/rådhuset Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Johannes

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af 10.09.2014 03.09.2010 Ingen bemærkninger 19.01.2012 Forslag 3c placerer ingen mølle på areal tilhørende Grønhedevej 10 04.12.2012 Plan- og Miljøudvalget beslutter

Læs mere

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 RÅDHUSPARKEN BRYGGERGÅRDSVEJ ASYLVEJ NYVEJ KILDEVÆLDETS ALLE SYDVESTVEJ STATIONSPARKEN TILLÆG NR. 10 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 FEBRUAR 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 og Lokalplan GL90.1 for

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Dato: 19. marts 2018 Sagsb.: Lasse Emil Stougaard Sagsnr.: 18/12327 Dir.tlf.: 72364846 E-mail: lasse@holb.dk Bilag Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik Foto

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.063 for et område ved Saltumvej Aalborg Byråd godkendte den XX. måned 20XX et

Læs mere

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder.

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Indledning: I hvidbogen behandles de kommentarer, som Svendborg Kommune har modtaget i forbindelse med at offentligheden er inviteret til at indsende

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt.

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt. Tillæg 2 - Naurbjerg Tillæg 2 - Naurbjerg Baggrund og formål Da afgrænsningen af lokalplan 595.3 for Boliger i Pibefabrikken, Naurbjerg, ikke er i overensstemmelse med kommuneplanens nuværende rammes afgrænsning

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. august 2014 Mødetidspunkt 17.02 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008.

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008. Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe 11. november 2008 Gestelevvej Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Lokalplan Amtoft by og Tillæg nr. 1 til lokalplan Centerområde, Amtoft Lokalplan nr og Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr.

Lokalplan Amtoft by og Tillæg nr. 1 til lokalplan Centerområde, Amtoft Lokalplan nr og Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. FORSLAG Lokalplan 131-4 Amtoft by og Tillæg nr. 1 til lokalplan 131-4 Centerområde, Amtoft Lokalplan nr. 131-4 og Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 131-4 Juni 2016 FORSLAG Tillæg nr. 1 til lokalplan 131-4

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 30. oktober 2007 J.nr.: NKN-33-01480 ssc Afgørelse i sagen om Frederiksværk-Hundested

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 Forslag 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt 14.30 Mødelokale 189 Teknisk udvalg den 17. februar 2009 kl. 14.30 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Endelig

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.1 og Rin.R.1 forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i 4 ugers offentlig høring fra den 11. september til 21. oktober 2018 Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-2025 Forslag Forslag til Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-2025 er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 5. januar 2017 og offentligt fremlagt fra den 3. februar

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 1

Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 3.2.B11 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Justering af boligområde øst for Langkær i Ugelbølle Yderligere information kan fås hos: HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? SYDDJURS KOMMUNE Plan & Udvikling Hovedpostadresse:

Læs mere

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ændring af rammeområde B16 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

Årsplan 2016 for Miljø- og Planudvalget (version )

Årsplan 2016 for Miljø- og Planudvalget (version ) Årsplan 2016 for Miljø- og Planudvalget (version 27012016) Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 31

Kommuneplantillæg nr. 31 Kommuneplantillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013-2025 - Dagligvarebutik i Løsning Kommuneplantillæg nr. 31 Baggrund Kommuneplantillæg nr. 31 til Hedensted Kommuneplan 2013-2025 er udarbejdet med henblik på,

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 13. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Omfartsvej ved Ørum ØRUM. Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab.

Forslag. Kommuneplantillæg nr. 13. til Hedensted Kommuneplan 2013-2025. Omfartsvej ved Ørum ØRUM. Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab. Kommuneplantillæg nr. 13 til Hedensted Kommuneplan 2013-2025 Omfartsvej ved Ørum Højkildevej Nørremarksvej ØRUM Ørumvej Forslag Hedensted Kommune Fritid og Fællesskab Tjørnevej 6, 7171 Uldum Tlf.: 79 75

Læs mere

Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere

Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere Ny bebyggelse i Jonstrup Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere Indholdsfortegnelse: 7. april 2014. J89 skriver til kommunen... 1 Svar fra kommunen 14. april 2014... 2

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere