Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier. Version: 3"

Transkript

1 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for kommunikation og digitale medier Studienævn: Kommunikation og digitale medier Periode: Dato: 25/ Version: 3 Nuværende situation: Udfordringer: A) Det overordnede mål er at levere samfundsrelevante uddannelser med afsæt i en stærk humanistisk faglighed med effektiv udnyttelse af de ressourcer, der stilles til rådighed for uddannelserne. 1 Uddannelseskvalitet: Gælder bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kommunikation (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kandidatuddannelsen i interaktive digitale medier, 2 IT-faglighed: Gælder bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kommunikation (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kandidatuddannelsen i interaktive digitale medier, 3 Internationalisering: Gælder bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kommunikation (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i Mål: 1 Alle studienævnets uddannelser kendetegnes ved høj faglig kvalitet. 2 Alle studienævnets uddannelser har hver deres veldefinerede it-faglighed, så alle studerende opnår it-faglig viden, færdigheder og kompetencer svarende uddannelsens niveau og kompetenceprofil. 3 Alle studienævnets uddannelser har en veldefineret og signifikant international profil.

2 kandidatuddannelsen i interaktive digitale medier, 4 Frafald: Gælder bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kommunikation (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kandidatuddannelsen i interaktive digitale medier, 5 Færdiggørelse: Gælder kandidatuddannelsen i kommunikation (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kandidatuddannelsen i interaktive digitale medier, 6 Beskæftigelse: Gælder kandidatuddannelsen i kommunikation (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kandidatuddannelsen i interaktive digitale medier, 7 Mangel af kritisk masse på kandidatuddannelserne i informationsvidenskab og informationsarkitektur i Aalborg Gælder kandidatuddannelsen i informationsvidenskab i Aalborg og 8 Ubalanceret fordeling af studerende på BAspecialiseringer og ved overgang til KA. Gælder bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier (Aalborg og København), 4 Frafaldet på første år af bacheloruddannelserne såvel som kandidatuddannelserne skal være på fakultetets gennemsnit eller derunder. 5 Færdiggørelse af kandidatuddannelser på normeret tid skal ligge på fakultets gennemsnit eller derunder. 6 Dimittendbeskæftigelsen på studienævnets kandidatuddannelser er forbedret 25% sammenlignet med de nyeste beskæftigelsestal i efteråret Alle studienævnets kandidatuddannelser har et årligt optag på mindst 20 studerende. 8 De studerende fordeler sig mere jævnt over BAspecialiseringerne så ingen BA-specialisering i Aalborg trækker mere end 50% af de studerende og ingen BA-specialisering i København

3 kandidatuddannelsen i kommunikation (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kandidatuddannelsen i interaktive digitale medier, 9 Studiemiljøet påvirkes negativt af den arealmæssige fortætning af uddannelserne og andre ændringer af de fysiske rammer. Gælder bacheloruddannelsen i kommunikation og digitale medier (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kommunikation (Aalborg og København), kandidatuddannelsen i kandidatuddannelsen i interaktive digitale medier, trækker mere end 70% af de studerende. Det fysiske studiemiljø understøtter relevante pædagogiske tilrettelæggelsesformer og evalueres positivt af de studerende. Plan for at nå mål 1: Alle studienævnets uddannelser kendetegnes ved høj faglig kvalitet. 1. Arbejdet med kvalitetsudviklingstiltag defineret i eksisterende SN-formand Løbende VIP institut for milepælsplan fortsættes og studienævnets kvalitetspolitik videreudvikles. 2. Der nedsættes faglige teams på tværs af vidensgrupper med monitorering og udvikling af fagligt indhold samt rådgivning af studienævnet som opgave. 3. Der nedsættes en arbejdsgruppe, der har til opgave et udvikle og implementere nye arbejds-, undervisnings- og prøveformer med henblik SN-formand 1. februar 2016 (teams udpeges) 1. august 2016 (teams leverer anbefalinger ) SN-formand 1. marts 2016 (gruppe kommunikation. VIP institut for kommunikation. VIP institut for kommunikation,

4 på at øge de studerendes arbejdsindsats og udbytte. 4. Alumneseminarer gennemføres med henblik på at opnå kendskab til alumners jobindhold og med henblik på at involvere indsigterne herfra i videreudvikling af uddannelserne. 5. Studienævnet vedtager eventuelt justerede studieordninger og nye udviklingstiltag baseret på ovenstående delmål. udpeges) 1. august 2016 (gruppe afleverer anbefalin ger) SN-formand 1. juli 2016 VIP institut for kommunikation, alumners. SN-formand 1. oktober 2016 Studienævn, skole.

5 Delmål for mål 1: 2016 SN-formand 1. Faglige teams er nedsat og leverer første vurdering af fagkvalitet og anbefalinger vedr. ændringer til studienævnet. 2. Arbejdsgruppe vedr. nye arbejds-, undersvisnings- og prøveformer afgiver anbefalinger til studienævnet. 3. Alumneseminarer er gennemført og feedback leveret til studienævnet. 4. Studienævnet behandler og vedtager forslag til studieordningsændringer SN-formand 1. Implementering af reviderede studieordninger. 2. Nyt gennemløb med anbefalinger fra faglige teams og arbejdsgruppe vedr. nye arbejds-, undervisnings- og prøveformer SN-formand 1. Implementering af reviderede studieordninger. 2. Nyt gennemløb med anbefalinger fra faglige teams og arbejdsgruppe vedr. nye arbejds-, undervisnings- og prøveformer. Kriterier for om mål 1 er opnået: (Hvordan ved vi, hvornår målet er opnået?) 1. Eksterne censorer udtrykker vedvarende tilfredshed med de studerendes faglige niveau. 2. Aftagere udtrykker tilfreds med de studerendes faglige niveau. Effekten af reviderede studieordninger kan dog ikke nå at slå igennem på dette kriterium i perioden De studerende giver udtryk for at have nået de faglige mål i semesterevalueringer og uddannelsesevalueringer. 4. Uddannelsernes undervisere udtrykker tilfredshed med det faglige niveau.

6 Plan for at nå mål 2: Alle studienævnets uddannelser har hver deres veldefinerede it-faglighed, så alle studerende opnår it-faglig viden, færdigheder og kompetencer svarende uddannelsens niveau og kompetenceprofil. 1. Studienævnet definerer kommissorium for arbejdsgruppe der skal rådgive studienævnet om den it-faglige komponent i alle uddannelser SN-formand 1. april 2016 Studienævn, it-vest, VIP. med afsæt i de foreliggende selvevalueringer. 2. Arbejdsgruppen gennemgår studieordninger jf. kommissorium og fremsender forslag til definitioner af it-faglig komponent og afledte studieordningsændringer samt undervisnings- og laboratoriebehov til studienævnet. SN-formand 1. august 2016 VIP institut for kommunikation. 3. Review af anbefalinger og forslag til studieordningsændringer v. eksterne faglige eksperter. SN-formand 1. september 2016 Aftagerpanel, eksterne faglige eksperter. 4. Studieordningsændringer vedtages og implementeres SN-formand 1. oktober 2016 Studienævn, VIP 5. Studienævnet er i løbende kontakt med institut for kommunikation om bemanding af uddannelsernes it-faglige komponent. SN-formand Løbende. VIP institut for kommunikation. Delmål for mål 2: 2016 SN-formand Kommissorium vedtaget og arbejdsgruppe nedsat. Studieordningsændringer vedtaget SN-formand Studieordningsændringer implementeres SN-formand Studieordningsændringer implementeres. Kriterier for om mål 2 er opnået: (Hvordan ved vi, hvornår målet er opnået?) 1. It-fagligheden fremtræder tydeligt i alle studieordninger. 2. It-faglige ændringer er implementeret i undervisningen. 3. Eksterne faglige eksperter finder it-fagligheden i uddannelserne passende.

7 Plan for at nå mål 3: Alle studienævnets uddannelser har en veldefineret og signifikant international profil. 1. Studienævnet evaluerer med input fra aftagere, studerende og faggrupper internationaliseringsprofilen på alle uddannelser. I processen lægges vægt på at en internationaliseringsprofil som minimum forholder sig til udbudssprog, antallet af studerende der rejser ud, antallet af studerende fra udlandet på uddannelsen samt antallet af udenlandske undervisere på uddannelsen. 2. Studienævnet defineret en ny samlet internationaliseringsprofil for uddannelserne under studienævnet, hvor der fx tages stilling til om udbudssproget skal ændres på nogle af uddannelserne under studienævnet (fra dansk til engelsk eller omvendt). SN-formand. 1. februar 2017 Studienævn, aftagere, studerende, vidensgrupper. SN-formand. 1. oktober 2017 Studienævn 3. Ny internationaliseringsprofil implementeres i uddannelserne. SN-formand. 1. september Systematisk formidling af erfaringer med studieophold i udlandet fra studerende til studerende. Studienævn SN-formand. 1. april Studievejledere, studerende. Delmål for mål 3: 2016 Studienævnsformand Studienævnsformand Evaluering af internationaliseringsprofilen på studienævnets uddannelser 2018 Studienævnsformand Udvikling af ny internationaliseringsprofil for studienævnets uddannelser og start på implementering.

8 Kriterier for om mål 3 er opnået: (Hvordan ved vi, hvornår målet er opnået?) 1. Det er for hver uddannelse tydeligt, hvori uddannelsens arbejder med internationalisering og aftagere, studerende, AAU-ledelse samt internationale samarbejdspartnere udtrykker tilfredshed med internationaliseringsprofilen. 2. Flere studerende gennemfører uddannelseselementer på engelsk. 3. Andelen af studerende der rejser ud undervejs i deres uddannelse stiger. 4. Flere internationale studerende tiltrækkes. Plan for at nå mål 4: Frafaldet på første år af bacheloruddannelserne såvel som kandidatuddannelserne skal være på fakultetets gennemsnit eller derunder. 1. Årsagerne til frafald analyseres på BA og KA og nuværende SN-formand 1. juni 2016 Studienævn, VIP, skole, optagelseskriterier evalueres. 2. Analyse af årsagerne til frafald danner grundlag for revurdering af optagelseskriterierne samt tilrettelæggelsen af første studieår på BA og KA i studienævnet. fakultet. SN-formand 1. december 2016 Studienævn, VIP 3. Studienævnets beslutninger til forebyggelse af frafald implementeres. SN-formand 1. september Studienævn, VIP Nyt RUS-forløb på BA SN-formand 1. september VIP Nyt opstartsforløb på KA SN-formand 1. september VIP Implementering af nye optagelseskriterier SN-formand 1. april 2017 VIP, studienævn.

9 Delmål for mål 4: 2016 SN-formand Analyse af frafaldsårsager og evaluering af optagelseskriterier. Nyt RUS-forløb BA Ny kandidatopstart KA Vedtagelse af evt. nye optagelseskriterier 2017 SN-formand Implementering af nye optagelsesprocedurer mv SN-formand -- Kriterier for om mål 4 er opnået: (Hvordan ved vi, hvornår målet er opnået?) 1. Der foreligger konkret handlingsplan for nedbringelse af frafald på første studieår 2. Frafaldet på bachelor- og kandidatuddannelserne i kommunikation og digitale medier ligger på fakultetets gennemsnit eller derunder. Plan for at nå mål 5: Færdiggørelse af kandidatuddannelser på normeret tid skal ligge på fakultets gennemsnit eller derunder. 1. Specialevejledning og andre støtteaktiviteter på specialesemestret evalueres samtidig med at undersøges om der er grunde til forsinkelser før specialesemestret som studienævnet kan gøre noget ved. 2. Arbejdsgruppe bestående af specialevejledere og koordinatorer udvikler forslag til nye retningslinjer for specialevejledning og støtte. 3. Studienævnet bearbejder forslag fra arbejdsgruppe med henblik på vedtagelse og implementering af nye retningslinjer for specialevejledning og -støtte. SN-formand SN-formand SN-formand 1. November November December 2016 Studienævnsformand, VIP involveret i specialevejledning. VIP involveret i specialevejledning. Studienævn.

10 Delmål for mål 5: 2016 SN-formand Evaluering af studieprogression Udvikling af nye specialevejledningstiltag 2017 SN-formand Implementering af nye specialevejledningstiltag SN-formand -- Kriterier for om mål 5 er opnået: (Hvordan ved vi, hvornår målet er opnået?) 1. Der foreligger nye præcise retningslinjer for afvikling af specialesemesteret. 2. Færdiggørelse af kandidatuddannelser på normeret tid ligger på fakultets gennemsnit eller derunder. Plan for at nå mål 6: Dimittendbeskæftigelsen på studienævnets kandidatuddannelser er forbedret 25% sammenlignet med de nyeste beskæftigelsestal i efteråret Næranalyse af beskæftigelse på cand.it i oplevelsesdesign. SN-formand 1. april 2016 VIP, TAP 2. Alumneseminarer afholdes med henblik på at få indblik i alumnernes SN-formand 1. juli 2016 VIP perspektiv på deres fag og dermed også på om uddannelserne er opdaterede. Herunder særligt om der kan identificeres nøglekompetencer, som spiller en særlig rolle i forhold til ansættelse i første job. Resultaterne giver input til eventuelle studieordningsrevisioner i efteråret Gennemgående jobparathedsforløb gennem alle studienævnets SN-formand Prøveforløb allerede Karrierecenter AAU. kandidatuddannelser. iværksat 4. Indførelse af mentorordning på alle studienævnets kandidatuddannelser. SN-formand 1. januar 2017 Studienævn, VIP, aftagere

11 Delmål for mål 6: 2016 SN-formand Alumneseminarer og feedback til studienævnet. Opstart af jobparathedsforløb SN-formand Opstart af mentorforløb SN-formand - Kriterier for om mål 6 er opnået: (Hvordan ved vi, hvornår målet er opnået?) 1. Dimittendbeskæftigelsen på studienævnets kandidatuddannelser er forbedret 25% sammenlignet med de nyeste beskæftigelsestal i efteråret Studerende deltager i jobparathedsforløb og mentorforløb. Plan for at nå mål 7: Alle studienævnets kandidatuddannelser har et årligt optag på mindst 20 studerende. 1. Analyser til afdækning af årsager til det nuværende lave optag på nogle SN-formand 1. november 2016 Studienævn, VIP kandidatuddannelser iværksættes. 2. Markedsføringstiltag overvejes og implementeres eventuelt SN-formand 1. december 2016 Skole, studienævn. 3. De faglige muligheder ved sammenlægning af kandidatuddannelserne i SN-formand 1. juli 2016 VIP informationsvidenskab og informationsarkitektur undersøges i en arbejdsgruppe studienævnet nedsætter. 4. Studienævnet tager stilling til sammenlægning af informationsarkitektur og informationsvidenskab. SN-formand 1. september 2016 Studienævn.

12 Delmål for mål 7: 2016 SN-formand Analyser af optag Undersøgelse af muligheder ved sammenlægning af informationsvidenskab og informationsarkitektur samt beslutning herom. Evt. iværksættelse af markedsføring SN-formand SN-formand -- Kriterier for om mål 7 er opnået: (Hvordan ved vi, hvornår målet er opnået?) 1. Alle studienævnets kandidatuddannelser har et årligt optag på mindst 20 studerende. 2. Plan for at nå mål 8: De studerende fordeler sig mere jævnt over BAspecialiseringerne så ingen BA-specialisering i Aalborg trækker mere end 50% af de studerende og ingen BA-specialisering i København trækker mere end 70% af de studerende. 1. Analyser til afdækning af årsager til den nuværende skæve fordeling SN-formand 1. maj 2016 VIP iværksættes. 2. Handlinger på baggrund af analyser. SN-formand 1. september Studienævn, VIP Opfølgning med nye analyser efter hvert valg. SN-formand 1. maj 2017 og Studienævn, VIP

13 Delmål for mål 8: 2016 SN-formand Analyse af årsager til den skæve fordeling og iværksættelse af handlinger til fremme af bedre fordeling SN-formand Analyse af årsager til en evt. skæv fordeling og iværksættelse af handlinger til fremme af bedre fordeling SN-formand Analyse af årsager til en evt. skæv fordeling og iværksættelse af handlinger til fremme af bedre fordeling. Kriterier for om mål 8 er opnået: (Hvordan ved vi, hvornår målet er opnået?) 1. De studerende fordeler sig mere jævnt over BA-specialiseringerne så ingen BA-specialisering i Aalborg trækker mere end 50% af de studerende og ingen BA-specialisering i København trækker mere end 70% af de studerende. 2. Plan for at nå mål 9: Det fysiske studiemiljø understøtter relevante pædagogiske tilrettelæggelsesformer og evalueres positivt af de studerende. Udvikling af bookingsystemer og praksis, så studerende og VIP lettere kan booke arbejdspladser og andre ressourcer og så alle lokaler incl. seminarrum kan få en større udnyttelsesgrad gennem hele semestret. Udviklingsplan for det æstetiske og fagdidaktiske arbejdsmiljø. SN-formand 1. maj 2016 Institut, studenterråd, VIP, studerende, TAP. SN-formand, institutleder 1. oktober 2016 Institutråd, studienævn, skole, VIP, TAP.

14 Delmål for mål 9: 2016 SN-formand Beskrivelse og iværksættelse af ny bookingpraksis SN-formand SN-formand -- Udviklingsplan for det æstetiske og fagdidaktiske arbejdsmiljø. Kriterier for om mål 9 er opnået: (Hvordan ved vi, hvornår målet er opnået?) 1. Det fysiske studiemiljø understøtter relevante pædagogiske tilrettelæggelsesformer (evalueret gennem undervisningsevalueringer og evalueres positivt af de studerende gennem studiemiljøundersøgelser og af underviserne gennem arbejdsmiljøundersøgelser. 2. Studienævnsformanden for Studienævnet for kommunikation og digitale medier.

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for ArT & Technology

Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for ArT & Technology Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for ArT & Technology Studienævn: ArT & Technology Periode: 2015-2018 Dato: 4.12 2015 Version: 1 Nuværende situation: BA i Art and Technology er en tværdisciplinær

Læs mere

Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering

Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering Beskrivelse af monitorering af uddannelserne Fakultetet afrapporterer på kvalitetssikringsarbejdet til LT som her angivet: Afrapportering Hvornår Ansvarlig for afrapportering Årlig uddannelsesredegørelse

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Nedenstående opsummerer uddannelsesevalueringerne for uddannelserne under studienævnet for Humanistisk Informatik fra Antal

Nedenstående opsummerer uddannelsesevalueringerne for uddannelserne under studienævnet for Humanistisk Informatik fra Antal Uddannelsesevaluering 2014 Studienævnet for Humanistisk Informatik Nedenstående opsummerer uddannelsesevalueringerne for uddannelserne under studienævnet for Humanistisk Informatik fra 2014. Antal Antal

Læs mere

Uddannelseskoordinatorer og uddannelsesgrupper på Institut for Datalogi

Uddannelseskoordinatorer og uddannelsesgrupper på Institut for Datalogi Institut for Datalogi Selma Lagerlöfs Vej 300 9220 Aalborg Øst Dato: 09-10-2019 Uddannelseskoordinatorer og uddannelsesgrupper på Institut for Datalogi I dette dokument beskrives organiseringen af uddannelseskoordinering

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Handleplan for uddannelse,

Handleplan for uddannelse, Handleplan for uddannelse, -18 Det Humanistiske Fakultets strategi 2016-2021, Humaniora for Verden, fastsætter det overordnede mål for uddannelse på Humaniora til at være fortsat udvikling af kvaliteten

Læs mere

Selvevaluering Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for KSA.

Selvevaluering Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for KSA. Selvevaluering 2018 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for KSA. Uddannelsen har udviklet sig meget gennem de sidste tre år, og der er allerede fokus på håndtering af en del af de problemområder,

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at:

Formål: Kvalitetssikringssystemet ved NF skal gennem evaluering, i bred forstand, af undervisnings og uddannelsesudbud sikre at: KVALITETSSKRING OG KVALITETSUDVIKLING AF UNDERVISNING OG UDDANNELSE PÅ DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET, AARHUS UNIVERSITET Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af undervisning og uddannelse ved Det

Læs mere

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering

Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Notat Principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser v. Aarhus BSS: årlig status og uddannelsesevaluering Principper og rammerne for henholdsvis årlig status på kvalitetsarbejdet og uddannelsesevaluering

Læs mere

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN Nedenstående er et tillæg til AAUs overordnede procedure for evaluering af

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 28. MAJ 2014 Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 Evalueringsprocedure Evalueringspolitik

Læs mere

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET E V A L U E R I N G S R A P P O R T F O R B A C H E L O R - O G K A N D I D A T U D D A N N E L S E N I I N F O R

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Dokumentansvarlig: Christine Hald Nielsen Sagsnr.: 2016-410-00036 Udmøntningsnotat

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Der er

Læs mere

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring af uddannelser 2014-2015 UDDANNELSESSERVICE Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

Bilagsoversigt til Indledning

Bilagsoversigt til Indledning Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Bilagsoversigt til Indledning Bilag: 0a: Det Humanistiske Fakultets Milepælsplan for fortsat kvalitetsudvikling af uddannelserne under studienævnet

Læs mere

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje I henhold til Københavns Universitets bestyrelses beslutning af 15. december 2011 om oprettelse af uddannelsesråd på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet etableres

Læs mere

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for Musik Studienævn: Musik Periode: 2015-2018 Dato: Version: 2 Nuværende situation: Udfordringer: Uddannelsen er for så vidt inde i en god gænge, men

Læs mere

Kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab

Kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (Midlertidig udgave gældende for efteråret 2018) Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Revideret dato: 21-06-2018

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2018 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion Sektion for

Læs mere

Bachelor- og kandidatuddannelsen i Bæredygtigt Design

Bachelor- og kandidatuddannelsen i Bæredygtigt Design Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Uddannelsessekretariatet Dokument dato:15-03-2018 Dokumentansvarlig: Nis Ovesen Senest revideret: 15-03-2018 Senest revideret af: Sara Marie Jensen Sagsnr.:

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure

EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB OG KULTURFORMIDLING, STUDIEÅRET 2016/2017. Evalueringsprocedure K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A ) EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB

Læs mere

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS Side 1 af 5 Kvalitetspolitik Arkitektskolen Aarhus har formuleret en række ambitioner for kvalitetsarbejdet på skolen. Den første ambition handler

Læs mere

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for Musik Studienævn: Musik Periode: 2015-2018 Dato: Version: 2 Nuværende situation: Udfordringer: Uddannelsen er for så vidt inde i en god gænge, men

Læs mere

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Opfølgning på identificerede problemer

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultets og Det Tekniske Fakultet for IT og Designs uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige

Læs mere

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder Det Humanistiske Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Martin Roed Tlf. 9940 9600 Oktober 2018 Sagsnr.: 2017-410-00077 Procesbeskrivelse for opfølgning på decentralt identificerede udfordringer

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 150123 af MeO og KP J.nr.: 2010-027729 Kvalitetssikring systematisk Ref: KP Behandlet / godkendt af: 141112 Rektorat/Strategigruppe Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2017 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Dette brev præciserer de valgte audit trails og indeholder følgende oplysninger om hver audit trail:

Dette brev præciserer de valgte audit trails og indeholder følgende oplysninger om hver audit trail: Aalborg Universitet Fredrik Bajers Vej 5 9220 Aalborg Øst Att. Heidi Linnemann Prehn Institutionsakkreditering af AAU - Audit trails Akkrediteringspanelet har i forbindelse med institutionsakkrediteringen

Læs mere

Akkrediteringsrapport TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET

Akkrediteringsrapport TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Akkrediteringsrapport 2014 TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Turnusakkreditering, 2013-2 Publikationen er udgivet

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser er udarbejdet på baggrund

Læs mere

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK Akkrediteringsrapport 2014 TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Turnusakkreditering, 2013-2 Publikationen er udgivet

Læs mere

Bachelor i teknoantropologi (Aalborg og København) Kandidat i teknoantropologi (Aalborg og København)

Bachelor i teknoantropologi (Aalborg og København) Kandidat i teknoantropologi (Aalborg og København) Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalg i kommunikation og it 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering

Læs mere

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer?

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? Studienævnet for Humanistisk Informatik Uddannelsesevaluering 2014 KA i Interaktive Digitale Medier Besvaret af: 7 Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? I hvilken grad har

Læs mere

SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg - 7. semester efteråret 2014

SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg - 7. semester efteråret 2014 SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg - 7. semester efteråret 2014 Om evalueringsundersøgelsen Evalueringsskemaet er udsendt til 85 studerende den 21. januar 2015.

Læs mere

Velkomstmateriale til de nye KA negot.- studerende udsendes. Indtaste endelige studieordningsændringer

Velkomstmateriale til de nye KA negot.- studerende udsendes. Indtaste endelige studieordningsændringer Årshjul for uddannelserne under studienævnet for Cand. negot.-studier 2018 Godkendt af studienævnet den 22.02.2018 Tid Kilde Opgave Behandlet på møde Delpolitik for studiestart og Koncept Planlægning af

Læs mere

Referat af møde nr. 5/2016 i Studienævnet for International Virksomhedskommunikation d. 15. august 2016.

Referat af møde nr. 5/2016 i Studienævnet for International Virksomhedskommunikation d. 15. august 2016. I n t e r n a t i o n a l V i r k s o m h e d s k o m m u n i k a t i o n Studienævnet Kroghstræde 3 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler Karina Kristiansen Tlf. 9940 9153 karina@cgs.aau.dk 29. august 2016 Referat

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 160614/160912 af MeO for Uddannelsesrådet J.nr.: 16/00020 Kvalitetssikring på DJM Ref: MA/MeO Behandlet / godkendt af: Rektoratet 160127 Uddannelsesrådet 160413 Politik for

Læs mere

Nedenstående opsummerer uddannelsesevalueringerne for uddannelserne under studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier 2015.

Nedenstående opsummerer uddannelsesevalueringerne for uddannelserne under studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier 2015. Uddannelsesevaluering 2015 Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier Nedenstående opsummerer uddannelsesevalueringerne for uddannelserne under studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 9.1: Ledelse af it-udviklingsprojekter...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Humanistiske Fakultet Afrapporteringsår 2016 for studieåret 2014-15 Årets uddannelsesevalueringer Dato for

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat:

Studiemiljøundersøgelsen blev behandlet på Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræts møde 22. september 2016 og følgende blev ført til referat: SUND fakultet Att.: Bodil Brander Studienævn for Sundhed, Teknologi og Idræt Niels Jernes Vej 12, A5 9220 Aalborg Øst Telefon: 9940 8008 Email: mk@hst.aau.dk www.smh.aau.dk Dato: 10-01-2017 Redegørelse

Læs mere

Procedure for dimittendundersøgelser

Procedure for dimittendundersøgelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2014 Sagsnr.: 2014-412-00142 Procedure for dimittendundersøgelser Baggrund Procedure for dimittendundersøgelser er en del af Aalborg Universitets

Læs mere

Semesterevaluering SIV Engelsk forår 2015

Semesterevaluering SIV Engelsk forår 2015 Semesterevaluering SIV Engelsk forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør specialisering, tomplads el.lign.) Kandidatuddannelsen

Læs mere

Procedure for dimittendundersøgelser

Procedure for dimittendundersøgelser Kvalitet og strategi Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2014 (revideret oktober 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for dimittendundersøgelser Baggrund Procedure for dimittendundersøgelser

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2017 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Masteruddannelse

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer

Læs mere

D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A )

D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A ) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I ( I V A ) EVALUERINGSRAPPORT FOR BACHELOR- OG KANDIDATUDDANNELSEN I INFORMATIONSVIDENSKAB

Læs mere

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet

Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET Retningslinjer for uddannelsesevalueringer på Københavns Universitet 1. SEPTEMBER 2016 UDDANNELSESSERVICE Formål Københavns Universitet gennemfører uddannelsesevalueringer minimum

Læs mere

Nedenstående opsummerer uddannelsesevalueringerne for uddannelserne under studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier 2016.

Nedenstående opsummerer uddannelsesevalueringerne for uddannelserne under studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier 2016. Uddannelsesevaluering 2016 Nedenstående opsummerer uddannelsesevalueringerne for uddannelserne under studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier 2016. Antal dimittender Antal svar Svar% Bachelor

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalg i pædagogik 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalg i pædagogik 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalg i pædagogik 2019 Justeret 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttrædelse: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel

Læs mere

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014 KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE MØDE MED AFTAGERGRUPPEN VEDR. PLANLÆGNINGS - OG GEOGRAFIUDDANNELSERNE 28. AUGUST kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Læs mere

[Uddannelsernes godkendte titler]

[Uddannelsernes godkendte titler] Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Uddannelsessekretariatet Dokument dato: 25.8.2017 Dokumentansvarlig: Sebastian Bue Rakov Senest revideret: 25.8.2017 Senest revideret af: Sebastian Bue Rakov

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Samfundsøkonomiuddannelsen Fibigerstræde 2 Postboks 159 9100 Aalborg Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser 1. Baggrund Der redegøres i dette notat for de procedurer på Samfundsøkonomi-uddannelsen,

Læs mere

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet Studieservice Fr. Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg August 2019 Strategi og Kvalitet Sagsbehandler: Carina Back Telefon: 9940 7432 Email: caba@adm.aau.dk Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede

Læs mere

Studiestartsstrategi. Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet

Studiestartsstrategi. Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet Studiestartsstrategi Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet 30 06 2008 Indholdsfortegnelse 1.0 Baggrund... 3 1.1 Ikrafttrædelse... 3 2.0 Studiernes ansvarsområder... 4 2.1 Velkomstpakke/informationspakke...

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Teologiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens

Læs mere

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer Strategiske AU s mål er ift. 2011 at opnå derfor have kvalitetssikring af uddannelser på opnå fuld

Læs mere

Uddannelsesredegørelser for [institut]

Uddannelsesredegørelser for [institut] D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesredegørelser for [institut] Afrapportering og studieår Afrapportering 2018 for studieåret 2016-17 Institutleder

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 13. april 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Catalin Maria Frydendal, Stina Schultz

Læs mere

Årshjul for studieadministrationen og studienævnets arbejde med kvalitetspolitikken

Årshjul for studieadministrationen og studienævnets arbejde med kvalitetspolitikken 14. november 2013/HKRO/CZJ/LSR Årshjul for studieadministrationen og studienævnets arbejde med kvalitetspolitikken Uddrag fra Universitetets kvalitetspolitik delpolitik for studieadministration og studievejledning:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Tid 2018 JANUAR FEBRUAR Ansvar Emne Opgave Studienævn Uddannelse Frist for indstilling af nye studieordninger samt revision af eksisterende

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere