Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 3. november 2017 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 3. november 2017 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg"

Transkript

1 Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 3. november 2017 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Ændringer af takster fra 18. marts Krav til chaufførfaciliteter 4 3 Udskydelse af passagerdrift på Letbanen 7 4 Orientering om brintbusser i Herning 9 5 Orientering om opfølgning på B-kontrakter i Lemvig og Norddjurs Kommuner 11 6 Passagerpulsens Kundeservicepris Orientering om Forbrugerrådets tema om forsinkelser 16 8 Siden sidst 17 9 Eventuelt 21

3 Ændringer af takster fra 18. marts 2018 Resumé Administrationen fremlægger forslag til ændrede takster fra 18. marts Forslaget tager udgangspunkt i de forslag til takster i Takst Vest, som bestyrelsen tidligere har været præsenteret for. Dertil kommer ordinære takststigninger, som overholder det takststigningsloft, som Trafikstyrelsen har udmeldt i 2018 på 1,4 %. Det er i det vedtagne budget for 2018 forudsat, at det fulde takststigningsloft udnyttes. I forbindelse med placering af de takststigninger, som takststigningsloftet udløser, har DSB fremsat ønske om at fritage periodekort for yderligere takststigninger, i forhold til dem der allerede indgår i Takst Vest. Administrationen er enig i DSB s ønske, da mange periodekortkunder i forvejen oplever takststigninger i forbindelse med Takst Vest. Administrationen har ligeledes i takstforslaget foreslået at fritage kontantbilletter for takststigninger. I stedet foreslås takststigningsloftets stigninger lagt på rejsekortrejser og mobilklippekortrejser. Dvs. at kundens rabat på disse billetter i forhold til kontantbilletten reduceres. Rejsekortrejser falder i forvejen i pris i forbindelse med Takst Vest, hvorimod mobilklippekortrejser i forvejen stiger. Det er fortsat antagelsen, at Midttrafiks mobilklippekorttakster skal svare til rejsekorttaksten uden rabat. Administrationen har endnu ikke modtaget svar på den henvendelse, der efter bestyrelsens møde den 15. september blev sendt til transportministeren. Sagsfremstilling I forbindelse med det forberedende arbejde vedr. takstjusteringer i 2018 har administrationen gjort brug af samme konsulent, som har hjulpet parterne i Takst Vest. Det er sket for at sikre et samlet overblik over konsekvenser af Takst Vest samt de foreslåede takststigninger. Der er i den forbindelse regnet på 3 forskellige scenarier for takststigninger. Resultaterne af beregningerne, samt oversigt over de foreslåede takster i scenarie 1 og 2 er vedlagt som bilag. De 2 første scenarier overholder kravet i Takst Vest, men medfører takststigninger på mobilklippekort og rejsekortrejser. I scenarie 1 øges taksterne med 2-3 kr. på rejser fra 3 til 12 zoner. I scenarie 2 øges taksterne med 1 kr. pr. rejse fra 1 til 5 zoner.

4 2 Grunden til de lavere takststigninger i scenarie 2 i forhold til scenarie 1 er, at der er rigtig mange rejser på 1-2 zoner, hvorfor provenuandelen herfra er stor. Det skal bemærkes, at en klippekortrejse ved 1-2 zoner i forvejen stiger fra 14 til 17 kr./tur i forbindelse med Takst Vest. Midttrafik har fået beregnet de kundemæssige konsekvenser af de 2 forslag, og denne beregning falder marginalt ud til scenarie 1 s fordel. På den baggrund indstiller administrationen taksterne i scenarie 1. I notatet er ligeledes beregnet en model kaldet scenarie 3, som ikke lever op til kravet om ens takster på klippekort og rejsekort og som derfor ikke lever op til reglerne i Takst Vest. I denne model forudsættes hele takststigningsloftet anvendt til at hæve klippekorttaksterne, for på den måde at imødekomme bestyrelsens ønske om over en 3 års periode at bringe klippekorttakster på niveau med rejsekorttakster. Scenarie 3 viser samlet set mindre negative kundekonsekvenser end scenarie 1 og 2 og dokumenterer således, at bestyrelsens ønske om en overgangsordning vil medføre færre negative kundekonsekvenser. I scenarie 3 har 85 % af kunderne ca. uændrede takster (+/- 2 kr. pr. tur). I scenarie 1 som er det indstillede er det 80 %, mens det i Scenarie 2 er 78 % der har relativt uændrede takster. Kundekonsekvenserne i de 3 scenarier ser således ud: Scenarie 1 Scenarie 2 Scenarie 3 Prisfald kr./tur 0 % 1 % 0 % Prisfald 5-10 kr./tur 2 % 3 % 1 % Prisfald 2-5 kr./tur 9 % 10 % 6 % Uændret +/- 2 kr./tur 80 % 78 % 85 % Stigning 2-5 kr./tur 7 % 8 % 7 % Stigning 5-10 kr./tur 2 % 1 % 0 % Midttrafik sælger også et deltidsperiodekort. Kortet kan ikke bruges i tidsrummet og på hverdage. Taksterne på dette kort foreslås videreført uændret. Administrationen forventer fortsat at kunne sælge kortet men kun med gyldighed i bus. Der er dog endnu ikke modtaget endeligt accept af dette fra Transportministeriets side. Forslag til takster for deltidsperiodekort fremgår ligeledes af bilag. Den særlige Viborg-billet samt særligt billige periodekort til pensionister i Randers og Holstebro fortsætter med uændrede takster. Horsens Kommune har ønske om også at indføre et tilsvarende billigt pensionistkort. Det indstilles, at dette godkendes. Skulle tilsvarende ønsker fremkomme fra andre kommuner, foreslås det at administrationen bemyndiges til at godkende disse. Direktøren indstiller, at bestyrelsen tager beslutning om valg af scenarie på bestyrelsesmødet den 15. december 2017.

5 3 Bilag Bilag 1 - Takster til Bestyrelsen Bilag 2 - Incentive Udnyttelse af takststigningsloftet i Midttrafik 02okt2017

6 Krav til chaufførfaciliteter Resumé 3F har 10. oktober 2017 fremsendt en skrivelse til Midttrafiks direktion, samt en række bestyrelsesmedlemmer og politikere. I skrivelsen anfører 3F, at chaufførerne i Midttrafiks område enten slet ikke har adgang til chaufførfaciliteter eller at disse ikke er af en acceptabel standard. Konkret nævnes forholdene i Skanderborg og Ringkøbing. 3F opfordrer Midttrafik til at tage ansvar for dette. Sagsfremstilling Chaufførfaciliteter i kontrakter generelt Det fremgår af kontrakterne mellem Midttrafik og busselskaberne, at det er busselskabernes ansvar at stille chaufførfaciliteter til rådighed. Det fremgår også, at Midttrafik kan stille krav om, at busselskabet betaler udgifter til etablering og drift af personalefaciliteter på udvalgte rutebilstationer og endestationer. Det fremgår ikke, om Midttrafik har en kontrolforpligtelse i forhold til at tjekke, om chaufførfaciliteterne er i orden. Det fremgår heller ikke, hvilken standard chaufførfaciliteterne skal have. Fra standardkontrakten siden 39. udbud med driftsstart aug. 2014: Busselskabet har desuden ansvaret for at stille egnede personalefaciliteter til rådighed, herunder pauselokaler til chauffører, adgang til toiletfaciliteter m.v. Midttrafik kan kræve, at busselskabet betaler udgifter til etablering og drift af personalefaciliteter på udvalgte rutebilstationer og endestationer. Hvis der kræves betaling til bestemte personalefaciliteter vil et omtrentligt udgiftsniveau være oplyst i Nøgleoplysningerne om kontrakten. Ringkøbing Fra kontrakten efter 30., 33. og 37. udbud (bl.a. rute 515, 560, 570, 580 og 952X): Busselskabet har ansvaret for busanlæg, opstillingspladser og personalefaciliteter. Det gælder også chaufførlokaler på rutebilstationer, hvor busselskabet må aftale vilkårene med ejeren af bygningen.

7 5 Adgang til kundetoilet på stationen Der blev i 2014 indgået en aftale med Arriva Tog om udlevering af poletter til chauffører som betjente Ringkøbing Rutebilstation. Da Arrivas bemandede billetsalg lukkede med udgangen af 2015 forsvandt denne mulighed. Dette har ikke været rejst som et problem før Brande Buslinier i august 2017, skriver at der er et problem i Ringkøbing, hvor de ikke kan komme på toilet. Midttrafik svarede med henvisning til kontrakterne, at det er busselskabets ansvar at sørge for chaufførfaciliteter. Skanderborg Citat fra 3F s brev af 10. oktober 2017: utidssvarende toiletter, uden varme på herretoilettet. Fra kontrakten efter 34. udbud (bl.a. rute 309 og 330): Der er for nærværende chaufførfaciliteter ved Skanderborg busterminal. Såfremt disse faciliteter nedlægges eller der stilles krav om leje, er det busselskabets opgave eventuelt at finde og finansiere andre faciliteter. Busselskabet har ansvaret for busanlæg, opstillingspladser og personalefaciliteter. Det gælder også chaufførlokaler på rutebilstationer, hvor busselskabet må aftale vilkårene med ejeren af bygningen. Fra kontrakten efter 39. udbud (rute 21, Skanderborg bybus): Busselskabet har desuden ansvaret for at stille egnede personalefaciliteter til rådighed, herunder pauselokaler til chauffører, adgang til toiletfaciliteter m.v. Midttrafik kan kræve, at busselskabet betaler udgifter til etablering og drift af personalefaciliteter på udvalgte rutebilstationer og endestationer. Hvis der kræves betaling til bestemte personalefaciliteter vil et omtrentligt udgiftsniveau være oplyst i Nøgleoplysningerne om kontrakten. Nøgleoplysninger: Betaling til chaufførfaciliteter - ingen krav. Medfølgende fodnote, Skanderborg Kommune stiller ikke chaufførfaciliteter til rådighed. Tidligere busselskab havde en aftale med Holst Kloakservice, Vrold Tværvej 6 A om brug af toiletfaciliteter (ved vendepladsen i Vrold). Dialog med 3F Administrationen har hvert halve år møde med 3F. Administrationen har hver gang bedt 3F om konkret at oplyse, hvor der er problemer med velfærdsfaciliteterne og hvad de består i. Bl.a. Skanderborg har været nævnt. Administrationen vil herudover besigtige øvrige steder, hvor 3F mener, at der er problemer sammen med de berørte busselskaber. Velfærdsfaciliteterne ved busselskaberne selv vil dog ikke indgå i denne besigtigelse, da det er et anliggende mellem arbejdsgiver og ansatte. Besigtigelsen skal omfatte chaufførfaciliteter på stationer eller endestationer, hvor flere busselskaber anløber, og hvor ejerforhold, lejeaftaler mm. kan være uklare. Det er fortsat busselskabernes ansvar at bringe forholdene i orden, sikre drift og finansiere. Da der kan være myndigheder, der enten ejer eller skal give tilladelse til brug af velfærdsfaciliteterne, er det Midttrafiks opgave at sikre, at busselskaberne har mulighed for at få adgang. Det er ikke Midttrafiks ansvar at drive dem eller føre tilsyn med standarden.

8 6 Midttrafik er gået i gang i både Skanderborg og Ringkøbing med at finde bedre løsninger for toiletfaciliteter og forventer at kunne præsentere resultaterne på bestyrelsesmødet den 3. november Direktøren indstiller, at administrationen sammen med 3F og berørte busselskaber besigtiger og gennemgår konkret de velfærdsfaciliteter, der er en udfordring at resultatet af de forskellige løsninger forelægges for bestyrelsen. Bilag Bilag 1 - Opråb fra 3F Bilag 2-2. orientering til til busselskaber vedr. chaufførfaciliteter i Holstebro Skjern og Herning

9 Udskydelse af passagerdrift på Letbanen Resumé./. Letbanens åbningsarrangement den 23. september 2017 blev som bekendt aflyst aftenen før arrangementet. Aarhus Letbane har udførligt redegjort for forløbet op til aflysningen. Redegørelsen er sendt til Aarhus Letbanes interessenter, og den fremgår af Aarhus Kommunes hjemmeside. Sagsfremstilling I forbindelse med letbanens indfasningsplan var det tidligere besluttet at udskyde tilpasningen af bybustrafikken i Trafikplan Aarhus 2017 til 26. november 2017, hvor letbanedriften på Odderbanen forventedes idriftsat. Det betød, at aflysningen af passagerdriften fik begrænsede konsekvenser for passagererne, idet bybusdriften blev opretholdt uændret efter den 23. september. Når Aarhus Letbane har modtaget alle godkendelser fra Trafikstyrelsen, forventes det, at idriftsættelsen vil ske med tre til syv dages varsel. Det er Aarhus Letbane forventning at kunne åbne på den indre strækning Aarhus H Aarhus Universitetshospital inden 26. november Af hensyn til Busselskabets mandskabs og vagtplanlægning skulle der træffes beslutning om evt. udsættelse af trafikplanens ikrafttræden inden uge 42. Midttrafik har i samråd med Aarhus Kommune besluttet, at bybussernes skifte rykkes nu til den 17. december 2017, for at give letbanen en indkøringsperiode, hvor kunderne er sikret kollektiv transport på strækningen. En forlængelse ud over denne dato ville i givet fald have betydelige udfordringer for Busselskabets mandskabs- og vagtplanlægning. Aarhus Letbane kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår Letbanen kan forventes at åbne på Odderbanen, men vurderer at det bør kunne ske i perioden medio december 2017 til medio januar Det betyder, at trafikplanen kan blive iværksat før der er letbanedrift på Odderbanen. Væsentligste konsekvens heraf er, at busdriften i Tranbjerg vil blive reduceret før letbanedriften indsættes. Midttrafik drøfter evt. afhjælpende tiltag med Aarhus Kommune. Busruterne 80, 81 og 82, der er indsat som erstatning på strækningen Odder Aarhus fortsætter med at køre, indtil Letbanen er i drift mellem Odder og Aarhus. Den særlige

10 8 teletaxakørsel langs strækningen forventes indtil videre at fortsætter frem til 31. januar På strækningen mod Grenaa fortsætter erstatningskørslen med rute 83, 84 og 85 og teletaxa indtil den forventede åbning af Letbanen mellem Aarhus og Grenaa i foråret Der indsættes en ny pendlerrute 86 mellem Lystrup og Skejby som erstatning for linje 1A fra 17. december 2017 og frem til åbningen af Letbanen mod Lystrup og Grenaa i foråret Direktøren indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen til efterretning.

11 Orientering om brintbusser i Herning Resumé Bybusserne i Herning Kommune skal udbydes med kontraktstart ultimo juni I foråret og hen over sommeren 2017 har Midttrafik på foranledning af Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune gennemført en analyse af bybusnettet i Herning, og på foranledning af administrationen i kommunen har Midttrafik desuden bistået kommunen i deres forundersøgelser omkring mulighederne for at indføre brintbusser i bybusserne. Sagsfremstilling På baggrund af analyserne i Midttrafik og forundersøgelserne hos Herning Kommune, har byrådet i Herning i september indgået et budgetforlig, der vedrører dels selve bybusnettet og serviceniveauet til borgerne og dels vedrører busmateriellet, der skal anvendes i driften af bybusnettet. Budgetforliget har følgende ordlyd: Herning Kommunes bybusdrift står foran et udbud. Nye ruter skal etableres i løbet af Budgetforligspartierne ønsker derfor en analyse af en række forhold omkring busdriften. Analysen skal fremlægges for byrådet ved budgetkonferencen i foråret 2018 og blandt andet indeholde bud på en modernisering af rutenettet. Samtidig skal mulighederne for at gøre bybusserne mere attraktive for ældre borgere undersøges. Analysen skal derfor rumme et økonomisk bud på, hvad det vil koste Herning Kommune eventuelt at gøre bybustransporten gratis/billigere for pensionister. Endelig skal analysen gå i dybden med muligheden for at lade brintbusser indgå i driften. Til det afsættes et råderum på 15 millioner kroner, fordelt med 1,5 millioner kroner om året fra 2019 og frem. Pengene tages i Udviklingsfonden. Et vigtigt element i den sammenhæng er, at en løsning med brintbusser vil nedsætte det samlede CO2-udslip fra Herning Kommune som organisation med cirka syv procent. Midttrafik og administrationen i Herning Kommune arbejder videre inden for rammerne udstukket i budgetforliget. I forhold til at analysere mulighederne for at lade brintbusser indgå i driften, er det væsentligt, at der sker en høj involvering af både busselskaber, busproducenter og andre interessenter, der har erfaring med og/eller viden om, hvordan brintbusser bedst implementeres i driften. Der har allerede været afholdt et dialogmøde med deltagelse af relevante busselskaber, hvor brintbusser og udfordringerne med at implementere disse som direkte erstatning for dieselbusser blev drøftet. Hensigten er, at der frem til offentliggørelsen af udbuddet vil blive afholdt flere dialogmøder, og at udkast til udbudsmaterialet vil blive sendt i skriftlig høring ved busselskaberne, således at eventuelle problemstillinger kan afklares inden udbuddet afvikles. Et særligt opmærksomhedspunkt for Midttrafik er, at der skal leveres en stabil drift i bybusserne, uanset om busserne kører på brint eller andet drivmiddel. Derudover har Midttrafik fokus på, rammerne for selve udbuddet bliver sat klart op, således at de busselskaber, der er interesserede i at byde i udbuddet får klart overblik over forpligtelser og eventuelle risici forbundet med at indføre brintbusser.

12 10 Ud over de ekstra 15 millioner, som byrådet har afsat til at dække meromkostningerne ved brintbusser, deltager kommunen i et EU-projekt (JIVE), hvor der ydes et EU-tilskud på ca. 17 mio. kr. til indkøb af i alt 10 brintbusser. Indkøbsprisen for brintbusser er i dag knapt 3 gange så høj som indkøbsprisen på tilsvarende dieselbusser. Et af formålene med EU-projektet er bl.a. at få flere brintbusser i produktion og derigennem opnå economy of scales, og dermed nedbringe indkøbspriserne på busserne. Direktøren indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen til efterretning.

13 Orientering om opfølgning på B-kontrakter i Lemvig og Norddjurs Kommuner Resumé Midttrafik har i to tilfælde foretaget ekstraordinær opfølgning på B-kontrakter foranlediget af indkomne klager fra dels kommunernes administration, dels brugere af kørslen over den leverede kørsel. 1. I Lemvig kommune medførte et betydeligt antal klager over kørslen, at der i en periode på 4 måneder blev indført skærpet kontrol med kørselsmateriel samt tæt opfølgning på daglige driftsforstyrrelser via Midttrafik. 2. I Norddjurs Kommune har opstarten af skolekørslen med ny leverandør vist sig at give store udfordringer. Sagsfremstilling Indenfor fast buskørsel udbyder Midttrafik to typer af kontrakter, A- og B-kontrakter. Efter udbuddet er Midttrafik kontraktgiver, og busselskabet er kontrakthaver. I A-kontrakten varetager Midttrafik al kontakt til busselskabet, herunder afregning, køreplanlægning, kontraktsager med videre. Busselskabet bliver desuden betalt for tomkørsel til og fra et forudsat bus-stationeringssted. Bestillerne betaler fuldt bidrag til Midttrafik for administration af A-kontrakter. I B-kontrakten varetager kommunen den primære kontakt til busselskabet, herunder køreplanlægning og godkendelse af køreplantimer. Midttrafik afregner efter godkendelse af busselskab og kommune, ligesom Midttrafik i tilspidsede situationer involverer sig, når kontrakten skal fortolkes, eller hvis der skal udarbejdes et kontrakttillæg. Busselskabet afregnes udelukkende for faktisk køreplantid ikke for eventuel tomkørsel. Ved udbud er det kommunens ansvar at levere beskrivelse af kørsel samt fastsætte buskravene efter rådgivning fra Midttrafik. Kommunerne betaler halvt administrationsbidrag i forhold til A- kontrakterne. Hvis kommunen og busselskabet ikke kan få samarbejdet til at fungere, medfører dette ofte administrativt merarbejde for Midttrafik. 1. Opfølgning på B-kontrakt i Lemvig Kommune Midttrafik og busselskabet Brande Buslinier (nu Herning Turist) indgik i maj 2016 B- kontrakt om kørsel af ruter (rabat-ruter) i Lemvig Kommune med driftsstart august Foranlediget af et stigende antal klager til kommunens administration over kørslens udførelse samt kommunikationsproblemer mellem Lemvig Kommune og busselskabet,

14 12 aftalte Midttrafik og Lemvig Kommune på dialogmøde i april 2017, at der i en periode på 4 måneder skulle ske en tæt opfølgning af kontrakten 0 tolerance overfor kvalitetsbrister. Der blev afholdt to møder med busselskabet og kommunens administration for at afdække, hvilke udfordringer i driften der medførte de mange driftsforstyrrelser samt klager generelt over selskabets drift. Der blev aftalt en procedure for indmelding af daglige driftsforstyrrelser, samt en proces for daglig kommunikation mellem parterne. Midttrafiks tætte og daglige opfølgning på kontrakten bevirkede at kommunikationen mellem kommunen og busselskabet blev genoprettet og der blev skabt forståelse hos busselskabet for nødvendigheden af daglige indmeldinger om driftsforstyrrelser. Der blev samtidig foretaget intensiv kvalitetskontrol af busserne. Indledningsvis blev alle busserne kontrolleret ved et samlet kontrolbesøg og fire busser blev foranlediget synet. Synrapporterne afdækkede ingen brister på sikkerheden. Herudover blev der gennemført tre opfølgende kvalitetskontroller, hvilket afdækkede få kvalitetsbrister, men i øvrigt materiel af tilfredsstillende standard henset til bussernes tilladte alder i kontrakten. Kontraktopfølgningen over de 4 måneder skete primært ved daglig kontakt med busselskab og kommunen via mails og telefon, samt møder med parterne hos Lemvig kommune Den tætte kontraktopfølgning medførte opkrævning af bod for hele perioden på 4 måneder på samlet kr. Det er forventningen at Lemvig kommune og busselskabet fremover kan samarbejde tillidsfuldt om den daglige drift i henhold til kontrakten. 2. Opfølgning på B-kontrakt i Norddjurs Kommune Midttrafik og Herning Bilen Specialruter A/S indgik i februar 2017 B-kontrakt om kørsel af skoleruter i Norddjurs Kommune med driftsstart august Ved opstarten af kørslen medio august viste det sig, at der var mange udfordringer med bl.a. kørs-lens udførelse, chaufførers optræden og materiel til brug for kørslen. Midttrafik aftalte med Nord-djurs Kommune, at alle kvalitetsbrister/klager over kørslen skulle sendes til høring hos busselska-bet, der skulle redegøre for bristen, samt oplyse hvorledes samme brist fremadrettet ville kunne undgås. Midttrafik ville herefter vurdere bristen og give bod herfor hvis bristen berettigede hertil. Midttrafik har indtil nu udstedt bod for manglende indberetning af materiel, forsinkelser, nedbrudt bus samt manglende skoleskilte (dette var et krav til busserne i kontrakten). Der er blevet afholdt møde med busselskabet for at drøfte eventuelle muligheder for at forbedre den daglige drift, samt følge op på de udfordringer, som manglede at blive løst. Midttrafik har efter anmodning fra Norddjurs Kommune assisteret med diverse notater, svar på spørgsmål vedr. kontrakten samt generel løbende information og drøftelser om driften.

15 13 Midttrafik fortsætter i samarbejde med Norddjurs Kommune opfølgningen overfor busselskabet. Direktøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Bilag Bilag 1 Afsluttende afrapportering Lemvig Kommune Bilag 1a Samlet opgørelse over indmeldte driftsforstyrrelser og opkrævet bod_0

16 Passagerpulsens Kundeservicepris 2017 Resumé I foråret 2017 gennemførte Passagerpulsen en række målinger af kundeservicen hos trafikselskaberne. Målingerne blev gennemført som mystery shopping og på såvel online som telefonisk kundeservice. Nordjyllands Trafikselskab vandt Kundeserviceprisen Nærværende sagsfremstilling er en gennemgang af Midttrafiks resultater og muligheder for forbedring. Sagsfremstilling Ud fra tidligere undersøgelser, herunder Passagerpulsens rapport: Passagerernes ønsker til kundeservice 2016, har Passagerpulsen identificeret de væsentligste forhold for kunderne, når de henvender sig til trafikselskaberne. De fleste kundehenvendelser drejer sig om forhold, der har med planlægning og oplysning at gøre, fx rejseplanlægning (51 %), prisforespørgsler (15 %) og regler for cykelmedtagning (1 %). En anden væsentlig del af henvendelserne drejer sig om problemløsning problemer med Rejsekortet (13 %), refusion/rejsegaranti (6 %), klager over kontrolafgifter (2 %) og eftersøgning af hittegods (2 %). I forbindelse med kåringen af vinderne af PassagerpulsensKundeservicepris i de 2 kategorier Telefonisk kundeservice og Online kundeservice er der foretaget en sammenvejning af trafikselskabernes score på 3 typer af henvendelsesårsager: Prisforespørgsel Rejseplanlægning Hittegods Telefonisk kundeservice Ifølge Passagerpulsen udmærker Midttrafik sig især ved en velfungerende IVR sluse og kort ventetid. I forhold til de bedste selskaber i kategorien er der rum for forbedringer i forhold til håndtering af hittegodssager og komplicerede prisforespørgsler. Passagerpulsen understreger, at i relation til komplicerede prisforespørgsler, er det vigtigt at medarbejderne i Kundecenteret er i stand til at hjælpe, særligt i de tilfælde, hvor passageren ikke selv kan finde svaret på hjemmesiden eller Rejseplanen. Det kunne f.eks. være i de tilfælde, hvor passageren har et periode-eller ungdomskort, der gælder til en del af rejsen, og søger en pris på, hvilken billet de skal købe til den resterende del af rejsen.

17 15 Det kan være vanskeligt for passageren selv at finde svar på via Rejseplanen eller hjemmesiden, hvorfor den personlige rådgivning er utrolig vigtigt, at Kundecenteret bør gøre sit yderste for at hjælpe, så kunden ikke lades i stikken. Også selvom det i nogle tilfælde kan være besværligt at finde et svar. Hittegods er sværere at forbedre, fordi Passagerpulsen kræver, at kunden skal henvende sig ét sted, og det er Midttrafik uenig i. Det vil fx betyde, at kunder fra Vestjylland skulle tage til Aarhus og hente hittegods. Online-kundeservice Midttrafik får ros for at have forbedret hjemmesidens funktionalitet og brugervenlighed i forhold til 2016, således at den i 2017 er blandt de bedste. Her bliver især den interaktive prisberegner (i betaversion), hvor rejsekortet er med, samt søgefunktionen i forbindelse med hittegods fremhævet. Hvor hjemmesiden fungerer rigtig godt, fastslår Passagerpulsen derimod, at fx chatfunktionen og den interne adskillelse af Kundecenter og Flextrafik fungerer mindre logisk og dermed mindre godt over for kunderne. Tiltag til gennemførsel I den samlede score ligger Midttrafik over gennemsnittet med 81 point mod 79 gennemsnitligt, hvilket især skyldes den fornyede hjemmeside. Hvad telefonservicen angår, konstaterer Passagerpulsen, at der skal arbejdes med behovsafdækning og service samt afslutning af sagerne og på online-kommunikationen gælder det især den sproglige tone. Der arbejdes løbende med kompetenceudviklingen i kundevendte funktioner i Midttrafik, hvad angår sprog, tone og behovsafdækning i foråret vil Kundecenteret fx gennemgå et kursus om konflikthåndtering og bedre service. På baggrund af anbefalinger fra Passagerpulsen bliver kunder, der gerne vil i kontakt med bestillingsmodtagelsen i Flextrafik, men som ringer til Kundecenteret ved en fejl, henvist til Flextrafik i telefonintroduktionen til Kundecenteret. Derved formindskes unødig ventetid i telefonen til Kundecenteret, når det er Flextrafik, der er målet for kundens opkald. Direktøren indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Bilag Bilag 1 - Passagerpulsens_kundeservicepris_2017 Midttrafik

18 Orientering om Forbrugerrådets tema om forsinkelser Resumé Forbrugerrådet har i oktober 2017 sat fokus på temaet forsinkelser i den kollektive trafik. Sagsfremstilling Det er primært forsinkelser i togtrafikken, der har været behandlet, men samtidig har Forbrugerrådet ønsket at få data fra trafikselskaberne om forsinkelser i busdriften. Der er ikke noget lovkrav eller bekendtgørelseskrav om at trafikselskaberne skal opgøre og offentliggøre statistik om forsinkelser. Forbrugerrådets rundspørge har da også afdækket, at der er vidt forskellig praksis hos trafikselskaberne. Fynbus, Movia og Midttrafik opgør rettidighed, Midttrafik dog kun for bybusserne i Aarhus. Midttrafik forventer, at der i foråret 2018 kan offentliggøres statistik for rettidighed for alle regional-, bybus- og lokalruter. Der er dog store forskelle i opgørelsesmetoderne. Eksempelvis opgør Midttrafik rettidighed som afgange der på målepunkterne ligger på 0-+4 minutter i forhold til køreplanen, mens Movia opererer med på udvalgte målepunkter. Fynbus har et mål for forsinkelser på +5 ved endestationer. Sydtrafik og NT har ikke målsætninger for rettidighed. Ingen af trafikselskaberne kobler forsinkelser med passagertal som ville muliggøre opgørelser af de samlede forsinkelser. De meget forskellige og manglende opgørelsesmetoder gjorde, at trafikselskaberne var meget skeptiske overfor at medvirke til en benchmarking af trafikselskaberne på det nuværende grundlag. Tallene kan, som det er nu, primært bruges i køreplanlægningen og til en vurdering af udviklingen i forsinkelserne i de enkelte trafikselskaber. Til gengæld har trafikselskaberne udtrykt interesse i fremadrettet at finde en metode for en ensartet opgørelse af forsinkelserne. Spørgsmålet drøftes på det kommende møde i trafikselskabernes direktørkreds ultimo november Direktøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

19 Siden sidst Sagsfremstilling Regionernes budgetaftaler På direktørmødet i Trafikselskaberne i Danmark den 31. oktober er en drøftelse af regionernes budgetaftaler for 2018 og fremefter på dagsordenen. Trafikselskaberne har hver især meldt ind, hvilke budgetmæssige prioriteringerne regionerne i deres respektive områder har foretaget, og der er væsentlige forskelle. I Movia og Nordjyllands Trafikselskab tilføres øgede ressourcer. For Region Hovedstadens vedkommende er der tale om 20,5 mio. kr. med bemærkningen om, at regionen oplever en løbende prisstigning hos trafikselskabet. Derudover afventes resultatet af budgetanalysen og benchmarken med de øvrige trafikselskaber, som Movia har gennemført. I Nordjylland satser regionen på den kollektive trafik og det gælder såvel busdriften, hvor regionsrådet har tilsluttet sig Nordjyllands Trafikselskabs mobilitetsplans princip om styrket hovednet, togdriften hvor regionen har overtaget dne regionale togdrift fra DSB og miljø, hvor regionen ønsker, at trafikselskabet er på linje med regionens grønne profil og satser på større miljøvenlighed. I Region Syddanmark er der enighed om at friholde den kollektive trafik for besparelser iforbindelse med statens omprioriteringsbidrag, og primo 2018 skal der indledes drøftelser mellem de kommunale parter og trafikselskaberne om mulighed for at optimere den samlede kollektive trafik. Regionen ønsker en vurdering af sammenlægning af Sydtrafik og Fynbus. Region Midtjylland konstaterer, at udgifterne til den kollektive trafik er stigende. I 2018 gennemføres engangsreduktioner på Regional Udviklings øvrige omrråder, mens der er ved budgetlægningen for 2019 er lagt op til en udfordring for den kollektive trafik på 35,4 mio. kr. I den forbindelse vil regionen fra efteråret 2017 og ind i foråret 2018 indbyde kommuner og Midttrafik til undersøgelser af hele trafikområdet set i lyset af de aktuelle udfordringer. Ny dato for køreplanskifte Fredag den 13. oktober udsendte Midttrafik en pressemeddelelse om, at Midttrafik i samarbejde med Aarhus Kommune har besluttet, at Aarhus bybusser skifter køreplaner 17. december De nye buskøreplaner er tilpasset Letbanen, som Aarhus Letbane forventer kan åbne på den indre strækning Aarhus H Aarhus Universitetshospital inden 26. november Denne dato er tidligere meldt ud som dato for bybussernes køreplanskiftet, men bybussernes skifte rykkes nu til den 17. december 2017, for at give Letbanen en indkøringsperiode, hvor kunderne er sikret kollektiv transport på strækningen. Der kommer ingen ændringer i natbybussernes køreplaner.

20 18 De nye køreplaner og det nye rutezonekort kan ses på midttrafik.dk, mens letbanens køreplan stadig er under udarbejdelse og afventer de endelige resultater fra testkørslerne, før den vil blive offentliggjort på midttrafik.dk Busruterne 80, 81 og 82, der er indsat som erstatning på strækningen Odder Aarhus fortsætter med at køre, indtil Letbanen er i drift mellem Odder og Aarhus. Den særlige teletaxakørsel langs strækningen forventes indtil videre at fortsætter frem til 31. januar På strækningen mod Grenaa fortsætter erstatningskørslen med rute 83, 84 og 85 og teletaxa indtil den forventede åbning af Letbanen mellem Aarhus og Grenaa i foråret Der indsættes en ny pendlerrute 86 mellem Lystrup og Skejby som erstatning for linje 1A fra 17. december 2017 og frem til åbningen af Letbanen i foråret Gratis kørsel i Struer til kommunalvalget I forbindelse med kommunalvalget tirsdag den 21. november har Struer Kommune besluttet, at alle kan køre gratis med bybus denne dag, hvilket Midttrafiks direktion godkendte. Kommunen afholder selv udgifterne til gratis kørsel. Borgermøde om fremtiden kollektive trafik i Favrskov Midttrafik deltog 28. september 2017 på borgermødet i Favrskov Kommune om fremtidens kollektive trafik. Formålet med borgermødet var at skærpe interessen for kollektiv trafik i Favrskov Kommune, og programmet belyste kollektiv trafik på forskellige måder. Livsstilsekspert og journalist, Henrik Byager indledte mødet med at fortælle om kollektiv trafik og om det gode liv. Derefter bød mødet på oplæg om selvkørende biler, førerløse busser samt oplæg fra Midttrafik. Midttrafiks oplæg omhandlede fremtidens kollektive trafik med emner som letbane, flexbus, elcykler og digitaliserede betalingsløsninger. Også den aktuelle kollektive trafik i kommunen blev belyst. Efter oplæggene kunne borgerne tale om fremtidens kollektive trafik ved visionsborde, som var inddelt i emner som Flextur, busser, stoppesteder, letbanen, mobilitet, hvor Midttrafik var bredt repræsenteret. 2. november afholdes møde med utilfredse, lokale taxaselskaber, kommuner og Midttrafik om Flextur. Status på omsætning på Midttrafiks app I november 2017 er det 1½ år siden Midttrafik introducerede sin betalingsapp. Omsætningen har generelt været stigende og i 2017 til og med september måned har omsætningen på appen været ca. 89 mio. kr. Til sammenligning har omsætningen på rejsekort i samme periode været ca. 102 mio. kr. Midttrafiks app udvikles løbende og dækker over en række af Midttrafiks billetprodukter, herunder enkeltbilletter, klippekort og fra medio juni 2017 også periodekort. Ca gange er periodekortet blev hentet som app siden da og omsætningen til og med uge 42 har været på 5.4 mio kr. Til sammenligning har Midttrafik i samme periode solgt for 70.4 mio. pap-periodekort. Muligheden for at få sit periodekort på appen dækker således et klart behov hos Midttrafiks kunder, mens mange stadig foretrækker periodekortet i pap.

21 19 Midttrafiks betalingsapp har kostet 1½ mio. kr. at udvikle med forventede årlige driftsudgifter i 2017 på ca. 3.2 mio kr. De forventede årlige driftsudgifter i 2017 til rejsekort er ca mio kr. Klagenævnssag efter FG5 Efter gennemførelsen af det seneste udbud af FlexGaranti (FG5) har Vojens Taxi og Servicetrafik ApS (VTS) anlagt sag ved Klagenævnet for udbud med påstand om, at trafikselskaberne (Sydtrafik, Fynbus og Midttrafik i forening) ikke har tildelt 3 af kontrakterne (ud af i alt 276) i overensstemmelse med tildelingskriteriet pris. Parterne har indgivet de nødvendige processkrifter til Klagenævnet, og der kan forventes en afgørelse i sagen tidligst medio oktober Henvendelser til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet vedr. chaufførens hjælp til håndtering af el-stole samt ledsagelse af handicapkunder under transporten Midttrafik har i to tilfælde rettet henvendelse til og modtaget vejledende udtalelser fra Transport-, Bygning- og Boligministeriet om fortolkningen af lov om Trafikselskaber 11 vedrørende individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede. 1. Omfanget af chaufførens forpligtelse til at hjælpe kunden ind og ud af køretøjet, særligt i forbindelse med brugere af el-kørestole, der ikke selv er i stand til at betjene kørestolen. 2. Udstrækningen af den af kommunerne visiterede gratis medhjælp i forbindelse med handicapkørsel. Anmodningerne om vejledende udtalelser er foranlediget af dels en konkret henvendelse fra Herning Kommune, dels en drøftelse i Følgegruppe for Handicapkørsel. Ad 1) Ministeriet kan ikke entydigt specificere, hvilke krav der i kraft af lovteksten stilles til assistancens omfang. Ministeriet opfordrede til, at Midttrafik i samråd med de øvrige trafikselskaber drøfter og fastlægger retningslinjer for de sikkerhedsmæssige krav, der stilles til chaufførerne i disse situationer, og i øvrigt inddrager Danske Handicaporganisationer i disse drøftelser. Drøftelser blandt trafikselskaberne har medført udkast til Faktaark om befordring med liftbiler. Faktabladet tager udgangspunkt i branchevejledningen for transport af kørestolsbrugere, udarbejdet af Branchemiljørådet for transport og engros, samt de gældende regler om arbejdsmiljø, hvorefter arbejdet skal udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Faktabladet har den 21. juni 2017 været sendt til høring hos Følgegruppen for Handicapkørsel med høringsfrist den 17. august Der er ikke kommet bemærkninger fra Følgegruppen../. Faktaarket er offentliggjort på midttrafik.dk 30_8_2017.pdf og udsendt til alle aktører på området, herunder kommunernes visitationsenheder til orientering om hvorledes Midttrafik i lighed med de øvrige trafikselskaber i praksis afvikler handicapkørsel med liftbiler til transport af kørestolsbrugere. Ad 2) Ministeriet svarer, at ( ) som praksis er i dag, så kan svært bevægelseshæmmede med behov for hjælp under kørslen medbringe en ledsager gratis, såfremt de af den pågældende kommune er visiteret hertil. Dette finansieres og

22 20 administreres af kommunerne. En ændring af proceduren for visitering til ledsagelse vil derfor også være en beslutning, de enkelte kommuner selv træffer. Der kan derfor forekomme variation på tværs af kommunerne afhængigt af det valgte serviceniveau." Denne udtalelse er formidlet til Følgegruppen for Handicapkørsel, samt visitationsenhederne i Region Midtjylland, med oplysning om, at Midttrafik fortsat vil udføre handicapkørsel i overensstemmelse med serviceniveauet i den enkelte kommune.

23 Eventuelt

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl. 14.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forventet regnskab 2018 0. kvartal

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej Horsens

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej Horsens Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl. 13.00 Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej 6 8700 Horsens Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Beretning

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. juni 2015 kl. 09.30 Studietur for Bestyrelsen 29.-30.

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. juni 2015 kl. 09.30 Studietur for Bestyrelsen 29.-30. sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. juni 2015 kl. 09.30 Studietur for Bestyrelsen 29.-30. juni 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udmøntning af besparelser i

Læs mere

Flere tilfredse og loyale kunder

Flere tilfredse og loyale kunder Flere tilfredse og loyale kunder Stabil drift 99,9 % af turene. Kundetilfredsheden er ikke målt generelt i 2010, men det tyder på, at den fortsat er høj: 74 mio. rejsende i bustrafikken gav 2.874 kundehenvendelser

Læs mere

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED 17. marts 2015 SAMSPIL MELLEM MIDTTRAFIK, AARHUS KOMMUNE OG REGION MIDTJYLLAND Aarhus kommune bestemmer serviceniveau og finansierer bybuskørsel og har indtil

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 11. december 2015 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 11. december 2015 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 11. december 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Bestyrelsen for Midttrafik 11. december 2015 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik.

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik. Information Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230 pris er20 13 midttrafik.dk Indhold Side Priser Øst, Syd og Midt 3 Favrskov Hedensted Horsens

Læs mere

2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet

2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet Bilagsoversigt Pkt. Dagsordensoverskrift og bilagstitler (klik på bilagstitlen) 1 Forsøg med incitament i kontrakter om buskørsel 2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 12. december 2014 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 12. december 2014 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 12. december 2014 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Tidsplan for Midttrafiks budget

Læs mere

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 20. januar 2011 1-21-3-09 Tine Jørgensen tij@midttrafik.dk 8740 8205 Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Bestyrelsen for

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 19. august 2011 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-11.45. Rabih Azad-Ahmad var forhindret i deltage.

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

Til Kontaktudvalget. Supplerende materiale til business case om rejsekortet

Til Kontaktudvalget. Supplerende materiale til business case om rejsekortet Til Kontaktudvalget Supplerende materiale til business case om rejsekortet Med henvisning til Business case rejsekort som reinvesteringsprojekt i Midttrafik, januar 2013, som er udsendt til behandling

Læs mere

01 Godkendelse af dagsorden

01 Godkendelse af dagsorden Politisk dokument uden resume Bestyrelsen 16. maj 2013 Mads Lund Larsen Beslutningsprotokol for bestyrelsesmødet den 16. maj 2013 klokken 9.30. Til stede var: Finn Aaberg, Knud Larsen, Kaj Petersen, Hans

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 07 Trafikstyrelsens rapport 'Fælles rejsekorttakster på Sjælland' Indstilling: Administrationen indstiller:

Politisk dokument uden resume. 07 Trafikstyrelsens rapport 'Fælles rejsekorttakster på Sjælland' Indstilling: Administrationen indstiller: Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april 2015 Lone Keller Madsen 07 Trafikstyrelsens rapport 'Fælles rejsekorttakster på Sjælland' Indstilling: Administrationen indstiller: at bestyrelsen

Læs mere

at vedlagte takstforslag for takstområde Hovedstad i 2015 (bilag 05.1) implementeres med effekt fra den 18. januar 2015

at vedlagte takstforslag for takstområde Hovedstad i 2015 (bilag 05.1) implementeres med effekt fra den 18. januar 2015 Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2014 Mads Lund Larsen 05 Takster 2015. Indstilling: Administrationen indstiller, at vedlagte takstforslag for takstområde Hovedstad i 2015

Læs mere

05. Takst 2008-1. behandling. Indstilling: Direktionen indstiller, at:

05. Takst 2008-1. behandling. Indstilling: Direktionen indstiller, at: Politisk dokument med resume 05. Takst 2008-1. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at: 1/5 Bestyrelsen der gennemføres en gennemsnitlig takststigning på 3,0 pct. i Movia s tre takstområder

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. september 2017 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. september 2017 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Oplæg om planerne for Aarhus H ved mobilitetschef Susanne Krawack i Aarhus Kommune

Læs mere

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE 26-04-2017 CHAUFFØR- UDVALGSMØDE 24. April 2017 26-04-2017 BESTYRELSEN Bestyrelsen Er begejstret for vores APP Periodekort på App Vil have en engelsk version Al billet- og kvalitetskontrol i Midttrafik

Læs mere

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE 20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE 3 DEN SAMLEDE REJSE 4 5 DEN SAMLEDE REJSE, TEST DATA Test på data I Ringkøbing Skjern kommune 2 test, 1 med få skiftesteder, 1 mange skift.

Læs mere

Kollektiv trafik i Viborg Kommune.

Kollektiv trafik i Viborg Kommune. Kollektiv trafik i Viborg Kommune. Kommunerne, regionerne og trafikselskaberne er, jf. Bekendtgørelse 1309 af 12/12/ 2006, forpligtede til at tilbyde transport til handicappede, til ældre, til børn på

Læs mere

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget 2013-14 L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Lovforslaget betyder også, at kommunernes incitamenter til at lade regionerne

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 2. november 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.00-10.00 og forts kl. 12.30-13.00. Frank Borch-Olsen

Læs mere

Rettidighed for busser NOTAT

Rettidighed for busser NOTAT Rettidighed for busser NOTAT September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé 4 3. Rettidighedstal for busser 6 3.1 Movia 6 3.2 Fynbus 8 3.3 Sydtrafik 10 3.4 Midttrafik 10 3.5 Nordjyllands

Læs mere

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1 Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 4. november 2011 kl. 11.00 Ferskvandscenteret, Vejlsøhus, lokale 1.09, Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg

Læs mere

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18.

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. august 2016 Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse Efter gennemført offentlig høring tidligere på året er der udarbejdet

Læs mere

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune FynBus 24 oktober 2011 Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune Baggrund I 2008 blev buskørsel i Svendborg Kommune udbudt for perioden køreplanskiftet 2008 30. juni 2012. Der forventes

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 27. juni 2014 kl. 09.30 Busselskabet Aarhus Sporveje, Jegstrupvej 5 8361 Hasselager Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Busselskabet

Læs mere

Vejledning til kommuner og region Januar VEJLEDNING Flextur Flexbus

Vejledning til kommuner og region Januar VEJLEDNING Flextur Flexbus Vejledning til kommuner og region Januar 2018 VEJLEDNING Flextur Flexbus 1 INDHOLD Indledning... 3 Midttrafiks Flextrafik... 4 Flextur... 4 Flexbus... 8 Set fra kunderne... 9 Flextur eller Flexbus?...

Læs mere

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel 16. marts 2009 5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel De med gult markerede spørgsmål/svar var med i 1.- 4. rettelsesblad. Fælles spørgsmål og svar vedr. 10. udbud 13. udbud 1. Skiltning

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om driften af rejsekortet

Rigsrevisionens notat om beretning om driften af rejsekortet Rigsrevisionens notat om beretning om driften af rejsekortet August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om driften af rejsekortet (beretning nr. 11/2014) 1. august 2017 RN 701/17

Læs mere

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 16. maj 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 16. maj 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 16. maj 2018 kl. 10.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Meddelelser fra formanden

Læs mere

Indstilling. Forslag til kollektiv trafikplan 2017 i offentlig høring

Indstilling. Forslag til kollektiv trafikplan 2017 i offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø Dato 11. november 2015 Midttrafik har udarbejdet et forslag til samlet kollektiv trafikplan for busser og letbane

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. december 2017 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. december 2017 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. december 2017 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forventet regnskab 2017 3. kvartal

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 30. oktober 2015 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 30. oktober 2015 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 12.15 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Indstilling vedrørende sammenlægning

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Region Midtjylland 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 4 Notat: Fordeling af indtægter på kommuner

Læs mere

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik.

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik. Bilag 2: Behovsstyret kørsel Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for. Telekørsel Telekørslen er en del af den offentlige servicetrafik

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 23. november Mødet er aflyst.

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 23. november Mødet er aflyst. Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 23. november 2007 Mødet er aflyst. Meddelelsespunkter udsendes, mens beslutningspunkter udsættes til mødet i Bestyrelsen 21. december 2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE

KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE MIDTTRAFIK OVERORDNEDE RESULTATER JULI 2016 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN BAGGRUND Midttrafik administrerer den kollektive trafik i Region Midtjylland og ønsker at få et indblik

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. september 2018 kl. 09:30 Fredensgade 45, 8000 Aarhus C

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. september 2018 kl. 09:30 Fredensgade 45, 8000 Aarhus C sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. september 2018 kl. 09:30 Fredensgade 45, 8000 Aarhus C Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Budget 2019 1. behandling 1 2 Forventet

Læs mere

Bilagssamling til Åben dagsorden for møde i Bestyrelsen for Midttrafik den 3. november 2017 kl Søren Højmarks Vej Højbjerg

Bilagssamling til Åben dagsorden for møde i Bestyrelsen for Midttrafik den 3. november 2017 kl Søren Højmarks Vej Højbjerg Aarhus, 19. oktober 2017 Bilagssamling til Åben dagsorden for møde i Bestyrelsen for Midttrafik den 3. november 2017 kl. 09.30 Søren Højmarks Vej 3 8270 Højbjerg Takster 2018 Scenarie 1 Antal Kontant Mobilklippekort

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Trafik og Veje Dato: 11 08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: vphls Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 11. august 2017 Kopi til: Emne: Rutetilpasninger på den regionale kollektive trafik

Læs mere

ENTREPRENØR- UDVALGSMØDE

ENTREPRENØR- UDVALGSMØDE 11-06-2015 ENTREPRENØR- UDVALGSMØDE 9. Juni 2015 11-06-2015 Entreprenørudvalgsmøde 2 SIDEN SIDST - BESTYRELSEN Forsøg med mobilbetaling i bybusserne i Horsens Midttrafik påtager sig ansvar for erstatningskørsel

Læs mere

Pkt. Tekst Side. 1 Tegningsberettigede i Midttrafik 1. 2 Justering af model for byrdefordeling af udgifter til rutebilstationer m.v.

Pkt. Tekst Side. 1 Tegningsberettigede i Midttrafik 1. 2 Justering af model for byrdefordeling af udgifter til rutebilstationer m.v. Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 4. november 2011 kl. 12.30 Ferskvandscenteret, Vejlsøhus, lokale 3.06, Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Tegningsberettigede

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 13. december 2013 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.00-10.30. Anders Bøge var forhindret i deltage.

Læs mere

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik Nordisk Transportpolitisk Netværk 8. nov. 2016 Agenda Hvad er flextrafik? Flextur behovsstyret kollektiv trafik Den Samlede Rejse

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 2. november 2018 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 2. november 2018 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 2. november 2018 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Ændringer af takster fra 20. januar

Læs mere

01 Godkendelse af dagsorden

01 Godkendelse af dagsorden Politisk dokument uden resume Bestyrelsen 24. oktober 2013 Mads Lund Larsen Beslutningsprotokol for bestyrelsesmødet den 24. oktober 2012 klokken 9.30. Åben dagsorden Til stede var: Finn Aaberg, Knud Larsen,

Læs mere

FAQ Køreplanskift for bybusserne i Aarhus 17. december 2017

FAQ Køreplanskift for bybusserne i Aarhus 17. december 2017 FAQ Køreplanskift for bybusserne i Aarhus 17. december 2017 GENEREL INFO: Hvorfor skifter bybusserne køreplaner? Midttrafik har i samarbejde med Aarhus Kommune besluttet, at Aarhus bybusser skifter køreplaner

Læs mere

Forbikørsler; 1. kvartal 2009

Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Højbjerg d. 19. maj 2009 /mic Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Nedenfor følger en oversigt over klager over forbikørsler i 1. kvartal 2009. Oversigten er fordelt på rutetype og rutenr. Klager over udgåede

Læs mere

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 12 - december 2012 Filmen om Bussen vinder internationale priser 2 Fly High II starter snart 2

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 12 - december 2012 Filmen om Bussen vinder internationale priser 2 Fly High II starter snart 2 nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 12 - december 2012 Filmen om Bussen vinder internationale priser 2 Fly High II starter snart 2 Aarhus Nærbane: Togfusion fejret med gratis kørsel 2 Nyt udbud af Flexkørsel/Nye

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik. Februar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik Februar 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 19/2014 om harmonisering

Læs mere

Beslutningsprotokol for

Beslutningsprotokol for sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 4. april 2014 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-11.00 efterfølgende temamøde Mads Nikolajsen og

Læs mere

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 09 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

REGIONALE BESPARELSER FAGLIGT FORUM

REGIONALE BESPARELSER FAGLIGT FORUM 02-11-2018 REGIONALE BESPARELSER FAGLIGT FORUM 31. oktober 2018 REGIONENS BESPARELSER - ÅRSAGER Oprindeligt 36 mio. kr: Rejsekort Region har ikke løbende tilpasset kørselsomfang til stigende priser Merudgift

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 6. februar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 6. februar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 6. februar 2018 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Tidsplan for Midttrafiks budget 2019

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 10. september 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-12.15. Finn Stengel Petersen var forhindret

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015 Passagerpulsen Mette Boye TØF 1.10 2015 Formål: Konkrete forbedringer for passagererne i den kollektive transport tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik

Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik Rigsrevisionens notat om beretning om harmonisering af taksterne i den kollektive trafik August 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om harmonisering af taksterne i den kollektive

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 8. april 2011 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-12.15. Anders Bøge og Rabih Azad-Ahmad var forhindret

Læs mere

Referat fra Tilgængelighedsforum 11. oktober 2018

Referat fra Tilgængelighedsforum 11. oktober 2018 Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 26. oktober 2018 1-00-1-14 Per Elbæk pel@midttrafik.dk 2147 8676 Referat fra Tilgængelighedsforum 11. oktober 2018 Sted Afbud 11. oktober 2018 kl. 14.30 16.00

Læs mere

1. kvartal 2017 LEDELSESRAPPORT

1. kvartal 2017 LEDELSESRAPPORT 1. kvartal 217 LEDELSESRAPPORT 1 MIDTTRAFIKS LEDELSESRAPPORT Ledelsesrapporten udgives hvert kvartal med data for minimum de foregående tre måneder. INDHOLD Driftsindtægter...3 Driftsudgifter...4 Driftsudgifter...5

Læs mere

Siden sidst. Økonomi Positivt regnskabsresultat 2009 Mindreforbrug på bustrafik 23 mio. kr. Mindreforbrug på administration 1,5 mio. kr.

Siden sidst. Økonomi Positivt regnskabsresultat 2009 Mindreforbrug på bustrafik 23 mio. kr. Mindreforbrug på administration 1,5 mio. kr. Siden sidst Økonomi Positivt regnskabsresultat 2009 Mindreforbrug på bustrafik 23 mio. kr. Mindreforbrug på administration 1,5 mio. kr. Stigende indtægter i 2010 6% i forhold til 2009 Aftale om Cross border

Læs mere

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 8 Side 1 af 3 Udbud af regional buskørsel Sagsbehandler:

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 15 Orientering om status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller

Politisk dokument uden resume. 15 Orientering om status for udbud. Indstilling: Administrationen indstiller Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2014 Mads Lund Larsen 15 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller At orientering om status for udbud tages

Læs mere

I medfør af 7, stk. 4, i lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 323 af 20. marts 2015, fastsættes:

I medfør af 7, stk. 4, i lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 323 af 20. marts 2015, fastsættes: Udkast Bekendtgørelse om finansieringsmodel for samarbejdet om den offentlige servicetrafik, der udføres inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område I medfør af 7, stk. 4, i lov om trafikselskaber,

Læs mere

Juli - december 2016 LEDELSESRAPPORT

Juli - december 2016 LEDELSESRAPPORT Juli - december 216 LEDELSESRAPPORT 1 MIDTTRAFIKS LEDELSESRAPPORT Ledelsesrapporten udgives hvert halve år med data for de seks foregående måneder. INDHOLD Driftsindtægter...3 Driftsudgifter...4 Detaljerede

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 22. juni 2016 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 22. juni 2016 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 22. juni 2016 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Takst Vest 1 2 Ændring af budgetforløb

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 16. december 2016 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 16. december 2016 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 16. december 2016 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag fra Visit Aarhus om Aarhus

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA April 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Trafikministeriets

Læs mere

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE -09-06 CHAUFFØR- UDVALGSMØDE 5. september 06 -09-06 Chaufførudvalgsmøde TAKST VEST Imødekommer statsrevisorernes kritik af et uforståeligt takstsystem: Et fælles zonesystem. Hvert trafikselskab udgør et

Læs mere

Bilagssamling til åben dagsorden til møde i Bestyrelsen for Midttrafik fredag 21. november 2014 kl. 13.30 NU Park, Nupark 51, 7500 Holstebro

Bilagssamling til åben dagsorden til møde i Bestyrelsen for Midttrafik fredag 21. november 2014 kl. 13.30 NU Park, Nupark 51, 7500 Holstebro Aarhus, 14. november Bilagssamling til åben dagsorden til møde i Bestyrelsen for Midttrafik fredag 21. november kl. 13.30 NU Park, Nupark 51, 7500 Holstebro Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon

Læs mere

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB MINISTEREN Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB Dato J. nr. 2010-1762 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transportministeriet

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udbud af buskørsel i

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Orientering om det hidtidige arbejde i Bestyrelsen

Læs mere

Budget 2015 i Politisk høring

Budget 2015 i Politisk høring i Politisk høring Regnskab 2013 Odder Kommune Busdrift (bilag 1) Udgifter 6.392.926 6.658.000 6.405.000 (bilag 2) Indtægter -1.347.542-1.264.000-1.280.000 Regionalt tilskud 0 0 0 Netto 5.045.384 5.394.000

Læs mere

Hvem kender Flextur? Mikael Hansen, konsulent og freelancejournalist IMAGITA Kommunikation

Hvem kender Flextur? Mikael Hansen, konsulent og freelancejournalist IMAGITA Kommunikation Hvem kender? Mikael Hansen, konsulent og freelancejournalist IMAGITA Kommunikation Ældresagens blad: Tema om kollektiv trafik Det her er en af de daglige afgange mellem Tønder og Højer, der er blevet færre

Læs mere

Samtlige kommuner i Region Midtjylland Region Midtjylland. Høring om projektkatalog 2010

Samtlige kommuner i Region Midtjylland Region Midtjylland. Høring om projektkatalog 2010 Samtlige kommuner i Region Midtjylland Region Midtjylland Dato 12. maj 2009 Journalnummer 1-30-75-1-23-07 Kontaktperson Poul Masud Høring om projektkatalog 2010 Midttrafik fremsender hermed forslag til

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 18. januar 2018 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering om Midttrafik

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 203 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 203 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 203 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 27. februar 2017 2017-943 Høringsnotat vedr. forslag om halvtimesdrift på Svendborgbanen 1. Baggrund

Læs mere

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 20. juni 2008 kl. 09:30 Videbæk, Mødelokale 1, Videbæk Rådhus, Dyrvigsvej 9, 6920 Videbæk Aleksander Aagaard forlod mødet kl. 11.45 og

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 06 Flexturtakster 2016. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 06 Flexturtakster 2016. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 2. september 2015 Jesper Nygård Kristensen 06 Flexturtakster 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at forslag til ny Flextur takst godkendes

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber Lovforslag nr. L 136 Folketinget 2017-18 Fremsat den 7. februar 2018 af transportministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Individuel handicapkørsel for blinde

Læs mere

Nyt uniformsregulativ på vej; drøftes og forhandles med selskaberne. Videoovervågning i alle busser, drøftes og forhandles med selskaberne

Nyt uniformsregulativ på vej; drøftes og forhandles med selskaberne. Videoovervågning i alle busser, drøftes og forhandles med selskaberne SIDEN SIDST Nyt uniformsregulativ på vej; drøftes og forhandles med selskaberne Videoovervågning i alle busser, drøftes og forhandles med selskaberne Fly High obligatorisk fra nu, drøftes og forhandles

Læs mere

Forslag til Budget Administrativ høring

Forslag til Budget Administrativ høring Forslag til Budget - Administrativ høring Herning Kommune Regnskab 2016 Budget Budget Difference Busdrift (bilag 1, 2 og 3) Handicapkørsel (bilag 4) Flexture (bilag 5) Teletaxa (bilag 6) Kan-kørsel (bilag

Læs mere

Forslag om nedlæggelse af områdebetjent teletaxa i Hedensted Kommune

Forslag om nedlæggelse af områdebetjent teletaxa i Hedensted Kommune Hedensted Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 11. december 2014 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Forslag om nedlæggelse af områdebetjent teletaxa i Hedensted Kommune Midttrafik

Læs mere

Forslag til Budget 2011 til politisk høring

Forslag til Budget 2011 til politisk høring Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 11. juni 2010 1-21-3-09 Niels H. Næsselund nsn@midttrafik.dk 87408239 Forslag til Budget 2011 til politisk høring Budgetprocessen for Budget 2011 I henhold til

Læs mere

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 28. september 2012 1-15-0-75-1-12 Else Nielsen en@midttrafik.dk 87 40 82 16 Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere 24. september

Læs mere

Budget 2015 i Politisk høring

Budget 2015 i Politisk høring Budget 2015 i Politisk høring Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 Syddjurs Kommune Busdrift (bilag 1) Udgifter 18.640.162 15.960.000 15.720.000 (bilag 2) Indtægter -3.681.053-3.647.000-3.678.000 Regionalt

Læs mere

Information til chauffører og salgssteder

Information til chauffører og salgssteder I dette nummer: Off-Peak klippekort // Aarhus Nærbane // SMS- og mobilbilletter // Ændring på Scanpoint maskiner i SYD // Nye priser i januar // Nyt extranet for chauffører og konkurrence! Klippekort med

Læs mere

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden Trafikselskabernes forventede For perioden 2017-2026 18. maj 2016 3 Trafikselskabernes forventede Forventede udbud for buskørsel i perioden 2017-2026 Trafikselskabernes samlede forventede udbud for offentlig

Læs mere