Energispring aftale DELTAGER I ENERGISPRING SOM INTERESSEORGANISATION, BYGNINGSEJER/ BYGNINGSUDLEJER, ADMINISTRATOR.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energispring aftale DELTAGER I ENERGISPRING SOM INTERESSEORGANISATION, BYGNINGSEJER/ BYGNINGSUDLEJER, ADMINISTRATOR."

Transkript

1 Energispring aftale 1 Energispring er et samarbejde mellem Københavns Kommune, HOFOR, bygningsudlejere, andelsboligforeninger, administratorer og interesseorganisationer om at udvikle fremtidens energirigtige bygninger. I Energispring går parterne forrest og viser et højt ambitionsniveau, for at opnå energibesparelser i bygninger i København. Partnerskabet bidrager dermed til at tilbyde energieffektive ejendomme til ejere og lejere og bidrager markant til Københavns mål om at blive CO2-neutral i Bygningsejere og udlejere fastsætter hvert år i partnerskabet fælles reduktionsmål og er enige om at opnå en reduktion af varme- og elforbruget på mindst 3% det første år i de bygninger, de har tilmeldt Energispring. Bygningsejere og udlejere som allerede har opnået energibesparelser i egen ejendomsportefølje, fastholder at hver ejendom fortsat har et lavt energiforbrug og arbejder på at nå et forbrug mellem kwh/m 2 (Grøn). Administratorer af ejendomme synliggør optimeringspotentialer overfor ejerne, rekrutterer deltagere og deler viden og formidler resultater til bygningsejerne. Interesseorganisationer bidrager med viden, løfter udfordringer til det politiske niveau, rekrutterer deltagere og formidler resultater via netværk. HOFOR bidrager med viden om energistyring samt med viden om data og benchmarking. København Kommune bidrager med viden om energireduktion i egen ejendomsporteføjle og faciliterer og udvikler Energispring i samarbejde med parterne. DELTAGER I ENERGISPRING SOM INTERESSEORGANISATION, BYGNINGSEJER/ BYGNINGSUDLEJER, ADMINISTRATOR. De syv principper for samarbejdet 1. Vi deler viden og data Vi stiller data og erfaringer fra egen ejendomsportefølje til rådighed for partnere i Energispring. 2. Vi omsætter ord til handling Vi igangsætter tiltag, der bidrager til energirigtig drift, og når vi renoverer, inkluderer vi energi og klimasikring. 3. Vi tænker langsigtet Vi arbejder for, at den enkelte ejendoms energif orbrug bliver mindre over tid og reducerer varmeforbruget med minimum 20 % og elforbruget med minimum 10% over en 10-årig periode. 4. Vi hjælper beboere og lejere Vi informerer beboere og lejere om energirigtig adfærd, om forbrugsudviklingen i ejendommene samt om hvordan energien bedst udnyttes. 5. Vi følger op Vi benchmarker performance i egen ejendoms portefølje med andre sammenlignelige ejendomme i partnerskabet. 6. Vi er ambassadører Vi kommunikerer om Energispring og resultaterne i partnerskabet, inspirerer flere til at deltage i Energispring og til at igangsætte egne energi sparetiltag. 7. Vi er aktive i Energispring Vi deltager aktivt og sammen skaber vi resultater og fremdrift. ENERGISPRING UDVIKLER FREMTIDENS BYGNINGER

2 2 1 Aftalen Denne aftale inklusiv bilag 1-2 sætter rammerne for samarbejdet i Energispring, herunder hvad parterne forventer at opnå og at bidrage med i samarbejdet. Bilag 1: Plan for det første års aktiviteter Bilag 2: Datahåndtering og benchmarking Aftalen træder i kraft ved underskrivelsen og løber til og med 2025, hvor den ophører uden videre foranstaltninger, med undtagelse af, hvad der fremgår af fortrolighedsbestemmelsen i 6, som er gældende uden tidsbegrænsning. Aftalen justeres løbende efter behov dog senest 3 år efter underskrivelsen. Parterne er hver især berettiget til at opsige aftalen med 30 dages varsel til den første i måneden. 2 Samarbejdet og Parternes bidrag til samarbejdet Energispring igangsætter konkrete fælles initiativer, der understøtter og afprøver skalerbare løsninger og metoder til energireduktion og klimasikring i de bygninger, som Energisprings partnerne indmelder i samarbejdet. Parterne er enige om, at samarbejdet i Energispring primært skal udmøntes i følgende leverancer: Indsamling og udveksling af data om faktisk energiforbrug og performance Opstilling af ambitiøse mål for energibesparelse i ejendomsporteføjlen Effektuering af energireduktion på mindst 3% (varme og el) i i de bygninger, der er tilmeldt Energispring i løbet af aftalens første år, og at hver ejendom udvikler sig positivt i retning af et lavere energiforbrug Hvert år i oktober gøres status og nye energireduktionsmål aftales Identificering og test af metoder for påvirkning af brugeradfærd Videndeling om konkret skybrudssikring af ejendomsporteføljen og mulighed for synergi med implementering af Københavns Kommunes Klimasikringsplan Herudover har parterne fokus på egen virksomhed som klimavirksomhed ved aktiv indsats i forhold til nedbringelse af CO2-emissioner, relateret til transport/logistik og indkøb, materialer/ressourcer og affald. 3 De syv principper for samarbejdet 1. VI DELER VIDEN OG DATA Parterne stiller data og erfaringer fra egen ejendomsportefølje til rådighed for de øvrige parter i Energispring. Parterne bidrager ved at dele viden og erfaring om metoder, initiativer og effekten af indsatser og udveksle gode (og dårlige) historier og cases, som andre kan lære af. Københavns Kommune bidrager med at samle viden og videreformidle denne viden til alle i partnerskabet. Vilkår for udveksling af data er specificeret i aftalens bilag 2.

3 3 2. VI OMSÆTTER ORD TIL HANDLING Parterne igangsætter tiltag, der bidrager til energirigtig drift. Når parterne renoverer ejendomme energi- og klimasikres de samtidig. Parterne bidrager ved at: Stille viden til rådighed om energirigtig drift Deltage i kurser med introduktion til energiovervågning, adfærd, energirigtig drift, Sommerluk-kampagne og opfølgning på drift af tekniske installationer i fjernvarmecentralen samt om ventilation og automatik (for driftsansvarlige) Levere input til udvikling af driftsprincipper for energirigtig drift til driftsansvarlige Indføre eksempelvis sommerluk, weekendsænkning og har fokus på cirkulering af varmt brugsvand m.m., der kan reducere energiforbruget Dele erfaringer om gennemførte energirenoveringer Indenfor rammerne af de investeringsplaner, parterne har for deres ejendomsportefølje, kan udvælges et eller flere renoveringsprojekter, hvor parterne kan sætte ambitiøse mål Parternes renoveringstakt er højere end gennemsnittet, som er 1% om året Levere input til gode cases til nyhedsbrev HOFOR og Københavns Kommune bidrager med erfaringer med at opnå store energibesparelser på el og varme, som følge af energiovervågning, energistyring og energirigtig drift, baseret på fjernaflæst forbrugsmåling og brug af energiovervågningssystem. Parterne vil gratis få tilbudt en række værktøjer og kurser for driftspersonale i energirigtig drift, der vil gøre det muligt at realisere energibesparelser i driften af energiforbrugende tekniske anlæg. Parterne vil ligeledes få tilbudt opsætning af et energiovervågningssystem, der er udviklet af HOFOR i en periode på to år i forbindelse med projektet. Der stilles 2 ForsynOmeter-pakker gratis til rådighed for hver partner i Energispring. Københavns Kommune bidrager med erfaring fra indførelse af energirigtig drift i egne bygninger. Københavns Kommune kan bidrage til søgning af eksterne midler til at gennemføre projekter med deltagelse af flere af parterne. Københavns Kommune kan desuden bidrage med at formidle kontakt til andre bygherrer, der har erfaringer med særligt ambitiøse energirenoveringer, og eventuelt facilitere dialog og workshops herom. Desuden kan Københavns Kommune tilbyde viden om, hvordan man kan klimasikre sin ejendom. 3. VI TÆNKER LANGSIGTET Parterne arbejder for, at hver enkelt ejendoms energiforbrug udvikler sig positivt over tid og reducerer varmeforbruget med minimum 20% og elforbruget med minimum 10% inden udgangen af Parterne arbejder desuden for at ejendomme, der allerede har et lavt energiforbrug, fastholder det lave forbrug.

4 4 Parterne har i de første år fokus på at screene energiforbruget i bygningsporteføljen, efterfølgende at indføre tiltag, der reducerer energiforbrug, hvor der i første omgang er fokus på at optimere drift og uddanne driftspersonale. I de efterfølgende år er der fokus på både at fastholde den optimerede drift og at sikre energirenovering og klimasikring i forbindelse ved renoveringer. Parternes ejendomsportefølje kategoriseres i henhold til HOFOR og Bygningsstyrelsens varmemærke med opdeling i højt, medium og lavt forbrug*. *Varmemærket opdeler varmeforbruget i rød (forbrug over 130 kwh/m²), gul (forbrug mellem kwh/m²) og grøn(forbrug mellem kwh), samt grøn+ (forbrug under 70 kwh/m²) farveskala. Københavns Kommune og HOFOR bidrager med at følge udviklingen i bygningernes energiforbrug i perioden, og ved at videreformidle viden om optimering af drift og renovering. For partnere der ønsker at dele renoveringsplaner, kan kommunen udarbejde oversigter over, hvilke parter, der planlægger større renoveringer det kommende år. Oversigterne kan deles med alle parter i Energispring. Oplysninger om langsigtede renoveringsplaner er fortrolige, og i den formelle aftale om deltagelse i Energispring vil det indgå, hvordan oplysninger skal håndteres, for at sikre dette. 4. VI HJÆLPER BEBOERE OG LEJERE Parterne vil gøre energibesparelser nemmere for brugerne, og informere om energirigtig adfærd, om energibesparelsespotentialer og om energiperformance i ejendommen samt om den bedste udnyttelse af energien. Formålet med indsatsen er at informere brugerne af ejendommene om energirigtig adfærd og om forbrugsudviklingen i ejendommen samt om bedst udnyttelse af energien. Parterne synliggør udviklingen i energiperformance for brugerne. Parterne bidrager ved at deltage i erfaringsudveksling, der kan bruges til at informere brugerne af ejendommene i energirigtig adfærd, samt sikre, at information videreformidles til brugerne. Ejendomsadministratorer informerer ejerne og lejerne om energibesparelsespotentialer og investeringsafkast. HOFOR bidrager med tilbud om deltagelse i Sommerluk-kampagnen og præsentation af værktøjer og materialer til at informere og undervise brugerne af ejendommene i energirigtig adfærd og bedre indeklima, herunder diverse brochurer. Københavns Kommune bidrager med erfaringer fra information om energirigtig adfærd til medarbejdere i kommunen. Københavns Kommune bidrager med oplysninger om energibesparelsespotentialer.

5 5 5. VI FØLGER OP Vi benchmarker ejendomme i partnerskabet og performance i egen ejendomsportefølje med andre sammenlignelige ejendomme. Ved at dele forbrugsdata vil det blive muligt for parterne at benchmarke performance i egen ejendomsportefølje med andre sammenlignelige ejendomme og finde frem til, hvad der kan være årsagen til forskelle i de sammenlignelige ejendomme. Parterne bidrager ved at dele forbrugsdata for varme, vand og el på hovedmålerniveau samt ved at kvalificere grundlaget for forbrugsdata. Københavns Kommune bidrager i samarbejde med HOFOR med indsamling og bearbejdning af data og med, at data benchmarkes og præsenteres i en kommunikativ form til brug for dataanalyse og erfaringsudveksling. Alle parter i Energispring skal kunne se, hvor meget de bidrager til det overordnede mål. Vilkår for udveksling af data er specificeret i aftalens bilag 2. Parterne ressourceforbrug er begrænset, såfremt der gives tilladelse til deling af data med Københavns Kommune og HOFOR. 6. VI ER AMBASSADØRER Parterne kommunikerer om Energispring og resultaterne i partnerskabet og inspirerer derved flere bygningsejere til at deltage i Energispring og til at igangsætte egne energibesparende tiltag. Parterne bidrager ved at: Stille gode cases om succeser og udfordringer til rådighed for intern og ekstern formidling Formidle kendskab til Energispring i egne netværk/ via egne informationskilder Parterne arbejder aktivt for at få flere bygningsejere med i Energispring Parterne afsætter tid til at kunne levere gode cases Københavns Kommune formidler de gode cases 7. VI ER AKTIVE Vi er alle aktive i Energispring, så vi sammen skaber resultater og opnår fremdrift. Parterne bidrager ved at: Deltage i introduktionsworkshop om energirigtig drift og værktøjet ForsynOmeter Pege på de mest væsentlige temaer, der skal arbejdes med i Energispring for at øge energireduktionen i ejendomsporteføljen Deltage i to til fire årlige temaworkshops eller fyraftensmøder med fokus på aktuelle udfordringer Deltage i et årsmøde i oktober, hvor der gøres status over opnåede energibesparelser i det forgangne år

6 6 4 Organisering Energispring består af bygningsejere, administratorer og interesseorganisationer i København. Energispring optager løbende nye partnere i samarbejdet, som ønsker at deltage på vilkår, der er fastsat i denne aftale. Københavns Kommune etablerer og driver i regi af Energispring relevante netværksmøder, arbejdsgruppemøder og workshops. Formen på de enkelte møder og workshops aftales nærmere mellem parterne. Københavns Kommune planlægger og faciliterer alle workshops og fyraftensmøder og understøtter arbejdsgrupperne med sekretariatsbistand. Øvrige parter afsætter i alt timer årligt til deltagelse i workshops, fyraftensog fællesarrangementer. Det er planen at afholde 3-5 workshops om året. Der nedsættes arbejdsgrupper, der forbereder workshops. Der er nedsat en sparringsgruppe, bestående af interesseorganisationer og en repræsentant for hver af følgende: andelsboligforeninger, administratorer og udlejere. Sparringsgruppen skal give input til udviklingen og fremdriften i Energispring. Københavns Kommune indkalder gruppen til møde to gange om året. Parterne dækker, hver især egne udgifter i forbindelse med partnerskabet. 5 Offentliggørelse og kommunikation Københavns Kommune udsender løbende et internt nyhedsbrev til partnerne med nyheder, arrangementer og resultater af samarbejdet. Københavns Kommune orienterer herudover løbende offentligheden om samarbejdet og samarbejdets resultater. Københavns Kommunes brander partnere, der opnår gode resultater og leverer i samarbejde med parterne historier til pressen. Københavns Kommune skaber mulighed for at parterne i Energispring kan eksponere, at de deltager i Energispring. Herudover er parterne enige om så vidt muligt at profilere Energispring partnerskabet og dets resultater. Parterne må alene bruge den anden parts navn og logo i forbindelse med markedsføring, efter forudgående skriftlig tilladelse fra den anden part. 6 Fortrolighed/tavshedspligt Medmindre der er en lovmæssig forpligtelse til det, må en part ikke videregive fortrolige oplysninger til en tredjepart bortset fra rådgivere, der er underlagt en fortrolighedsforpligtelse, eller bruge fortrolige oplysninger til andre formål end de, der fremgår af denne aftale. Fortrolige oplysninger anses i denne sammenhæng for at være enhver oplysning, som en part bliver bekendt med vedrørende en anden parts forretningsmæssige forhold,

7 7 som udleveres under Energispringsaftalen, og som den udleverende part eksplicit har gjort opmærksom på, at denne betragter som fortrolige. Undtaget herfra er oplysninger, som: (i) er almindeligt tilgængelige for eller kendt af offentligheden, uden at det er resultatet af en parts uberettigede videregivelse af oplysningerne, eller (ii) en part opnår fra en anden kilde end den anden part, forudsat at den pågældende kilde ikke var underlagt en fortrolighedsforpligtelse over for den anden part med hensyn til oplysningerne. 7 Misligholdelse Hvis en part væsentligt misligholder bestemmelserne om data sikkerhed, jvf. Bilag 2 eller loyalitet og tavshedspligten jvf. 5 og 6, kan de øvrige parter kræve den misligholdende part udelukket fra samarbejdet med øjeblikkelig virkning og den misligholdende part vil af den forurettede part kunne gøres ansvarlig efter dansk rets almindelige erstatningsregler. 8 Andre forhold Parterne giver ingen indeståelse og kan ikke gøres ansvarlige for, at deres bistand til gennemførelse af samarbejdsprojektet fører til et bestemt resultat. Parterne er enige om, at dansk rets almindelige bestemmelser om misligholdelse ikke kan påberåbes, for så vidt angår mangelfuld leverance. Nærværende aftale udelukker ikke, at parterne sammen eller hver især indgår i lignende samarbejder med andre partnere. 9 Ændringer af aftalen Ændringer og/eller tilføjelser til Energipartnerskabsaftalen udfærdiges som skriftlige tillæg og underskrives af alle parter. Underskrifter fra yderligere parter, der tiltræder aftalen i løbet af aftaleperioden, vedhæftes denne aftale, der i ny kopi sendes ud til alle partnere i samarbejdet. 10 Underskrifter For Københavns Kommune, teknik- og miljøborgmester Morten Kabell Dato For Dato ENERGISPRING UDVIKLER FREMTIDENS BYGNINGER

Energispringaftale. Energispring udvikler fremtiden bygninger. De syv principper for samarbejdet

Energispringaftale. Energispring udvikler fremtiden bygninger. De syv principper for samarbejdet Energispring udvikler fremtiden bygninger Energispringaftale Energispring er et samarbejde mellem Københavns Kommune, HOFOR, bygningsudlejere, andelsboligforeninger, administratorer og interesseorganisationer

Læs mere

MILJØHANDLINGSPLAN 2014/2015

MILJØHANDLINGSPLAN 2014/2015 MILJØHANDLINGSPLAN 2014/2015 REVIDERET SEPTEMBER 2014 Miljøhandlingsplanen for Vridsløselille Andelsboligforening indeholder projektbeskrivelser for de tiltag, som bestyrelsen i VA ønsker gennemført for

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE / SEAS-NVE ENERGI- PARTNERSKAB

HOLBÆK KOMMUNE / SEAS-NVE ENERGI- PARTNERSKAB HOLBÆK KOMMUNE / SEAS-NVE ENERGI- PARTNERSKAB APRIL 2013 PARTER Holbæk Kommune SEAS-NVE Strømmen A/S Kanalstræde 2 Hovedgaden 36 4300 Holbæk 4520 Svinninge herefter kaldet Holbæk Kommune Herefter kaldet

Læs mere

Klimapartnerskabsaftale. mellem. Natur og Miljø. Mellem undertegnede parter: XX Adresse postnr. by CVR nr. Aarhus Kommune

Klimapartnerskabsaftale. mellem. Natur og Miljø. Mellem undertegnede parter: XX Adresse postnr. by CVR nr. Aarhus Kommune Klimapartnerskabsaftale mellem XX og Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Aarhus Kommune Mellem undertegnede parter: XX Adresse postnr. by CVR nr. og Klimasekretariatet Valdemarsgade 18 8000 Aarhus

Læs mere

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden.

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. Aftalens omfang 1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. 1.2 Personoplysninger, der behandles af Leverandøren,

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

MILJØHANDLINGSPLAN 2014/2015

MILJØHANDLINGSPLAN 2014/2015 MILJØHANDLINGSPLAN 2014/2015 REVIDERET SEPTEMBER 2014 Miljøhandlingsplanen indeholder projektbeskrivelser for de miljøindsatser, som ønskes igangsat, videreført eller gennemført i administrationen og de

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER.

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER. DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER OG DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER Samarbejdsaftale Indledning Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende

Læs mere

1.1. Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden.

1.1. Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. Der indgås hermed følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem "Kunden"og MemberLink Aps (som driver Rokort.dk), Stenager 2, 6400 Sønderborg CVR 33381638 ("Leverandøren"), der samlet benævnes "Parterne"

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

PARTER. Partnerskabs-aftale mellem Region Sjælland og SEAS-NVE om energieffektivisering og bæredygtig energianvendelse.

PARTER. Partnerskabs-aftale mellem Region Sjælland og SEAS-NVE om energieffektivisering og bæredygtig energianvendelse. 1 PARTER Region Sjælland SEAS-NVE, Strømmen A/S Alléen 15 Hovedgaden 36 4180 Sorø 4520 Svinninge herefter kaldet Region Sjælland Herefter kaldet SEAS-NVE Partnerskabs-aftale mellem Region Sjælland og SEAS-NVE

Læs mere

Energi og miljø CO2 og Miljøplan Borgere Mål Handlinger grøntidécenter CO2-reduktion fra etageboliger Dialog ved byggetilladelser Trafik Links

Energi og miljø CO2 og Miljøplan Borgere Mål Handlinger grøntidécenter CO2-reduktion fra etageboliger Dialog ved byggetilladelser Trafik Links Energi og miljø CO2 og Miljøplan Borgere Mål Handlinger grøntidécenter CO2-reduktion fra etageboliger Dialog ved byggetilladelser Trafik Links Erhverv Mål Handlinger KlimaKlar Virksomheder Dialog ved miljøtilsyn

Læs mere

ESØ 90 I/S / Østdeponi

ESØ 90 I/S / Østdeponi ESØ 90 I/S / Østdeponi Præambel den 19.12.2013 Med den vision og det ønske: At skabe et stort, robust og markedsledende selskab til varetagelse af de kommunale interesser på affalds-/ressourceområdet og

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune:

PARTNERSKABSAFTALE. Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune: Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune: Ungdomsuddannelser: Mariagerfjord Gymnasium SOSU Nord Tech College Mariagerfjord Tradium Anden uddannelsesforberedende

Læs mere

Udtalelse. Til: Aarhus Byråd via Magistraten. Ledelsessekretariatet. Den 29. august 2012

Udtalelse. Til: Aarhus Byråd via Magistraten. Ledelsessekretariatet. Den 29. august 2012 Udtalelse Til: Aarhus Byråd via Magistraten Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 29. august 2012 Rådhuset 8100 Aarhus C Udtalelse til forslag fra SF s Byrådsgruppe vedrørende Miljøambassadører

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

Aftale om Klimapartnerskab

Aftale om Klimapartnerskab Aftale om Klimapartnerskab Mellem parterne Hørsholm kommune, Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm, cvr-nr. 70960516, herefter kaldet Hørsholm kommune og DONG Energy Sales & Distribution A/S, Kraftværksvej 53,

Læs mere

Energirigtig drift. Efteruddannelse for teknisk servicepersonale

Energirigtig drift. Efteruddannelse for teknisk servicepersonale Energirigtig drift Efteruddannelse for teknisk servicepersonale ENERGIRIGTIG DRIFT 3 Indhold Forord Forord 3 Fokus på bæredygtighed 4 Behov for kompetenceudvikling 7 Konkrete uddannelsesforløb 8 Særlige

Læs mere

Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1

Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1 Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2013-14 KEB Alm.del Bilag 355 Offentligt Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1 (til samtlige ministerier med tilhørende institutioner m.v.) I

Læs mere

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 2, maj 2011

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 2, maj 2011 Klimakommunehandlingsplan 2009-2012 Indhold Indledning... 3 Projekter og tiltag til realisering af reduktionsmål... 4 EPC-projekter i kommunale institutioner... 4 Tiltag... 4 Reduktionspotentiale... 5

Læs mere

SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOMME MED BESPARELSER?

SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOMME MED BESPARELSER? SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOMME MED BESPARELSER? En enkel løsning, der kan spare jeres ejendomsadministration for mange penge ved at benchmarke og overvåge vand- og energiforbruget i jeres ejendomme

Læs mere

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren )

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren ) DATABEHANDLERAFTALEN Databehandleraftale ( Aftalen ) mellem: Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK-36726350 ( Leverandøren ) A: OMFANG A.1 Databehandleraftale

Læs mere

Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1)

Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner 1) CIR1H nr 9477 af 02/07/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 20. november 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr.3003/3005-0003

Læs mere

Egedal Kommunes CO2 regnskab For egne bygninger og transport

Egedal Kommunes CO2 regnskab For egne bygninger og transport Egedal Kommunes CO2 regnskab 2016 For egne bygninger og transport Indhold Rapportens baggrund og formål... 2 Egedal Kommunes langsigtede mål... 2 Målsætninger for 2016... 3 CO 2 opgørelse 2016... 4 Energiforbrug

Læs mere

Partnerskabsaftale. Et udviklingsmiljø med fokus på svømmere i alderen år.

Partnerskabsaftale. Et udviklingsmiljø med fokus på svømmere i alderen år. Partnerskabsaftale Dansk Svømmeunions Sportsafdeling og [partnernes navne], herefter partnerne, er blevet enige om denne partnerskabsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for international high

Læs mere

Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2012-13

Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2012-13 Brunatas rapport om virksomhedens samfundsansvar 2012-13 De aktiviteter Brunata a/s rapporterer om, er en integreret del af virksomhedens forretningsstrategi. Nærværende rapport beskriver status på vores

Læs mere

Reelle energibesparelser i renoveret etagebyggeri - fra beregnede til faktiske besparelser

Reelle energibesparelser i renoveret etagebyggeri - fra beregnede til faktiske besparelser Reelle energibesparelser i renoveret etagebyggeri - fra beregnede til faktiske besparelser Indeklimaets temadag 27. September 2016 Ole Ravn Teknologisk institut, Energi & Klima or@teknologisk.dk Projekt:

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Talentudviklingssamarbejder Flest muligt, længst muligt, i de bedste miljøer

SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Talentudviklingssamarbejder Flest muligt, længst muligt, i de bedste miljøer SAMARBEJDSAFTALE mellem Danmarks Gymnastik Forbund (GymDanmark) Idrættens Hus, 2605 Brøndby [PARTNER] & [ADRESSE] Talentudviklingssamarbejder Flest muligt, længst muligt, i de bedste miljøer Danmarks Gymnastik

Læs mere

På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad

På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad 04. september 2014 Niels-Arne Jensen // Københavns Ejendomme 1 Københavns Ejendomme Københavns Kommunes ejendomsenhed 849 ejendomme + lejemål, i alt

Læs mere

Almindelige købs- og salgsbetingelser

Almindelige købs- og salgsbetingelser Almindelige købs- og salgsbetingelser 1.0 Generelle bestemmelser 1.1 Nærværende aftale udgør aftalegrundlag for STISAGER, i det følgende benævnt sælger og den af STISAGER vedkommende køberkontrahent, i

Læs mere

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 1, maj 2010

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 1, maj 2010 Klimakommunehandlingsplan 2009-2012 Udgave 1, maj 2010 Indhold Indledning... 3 Projekter og tiltag til realisering af reduktionsmål... 4 EPC på skoler... 4 Tiltag... 4 Reduktionspotentiale... 5 Tidspunkt

Læs mere

ENERGI & KOMMUNIKATION

ENERGI & KOMMUNIKATION ENERGI & KOMMUNIKATION Et kursusforløb i effektiv energiledelse og handlekraftig kommunikation KURSUSDAGE Modul 1: 23/10-2013 Modul 2: 27/11-2013 Modul 3: 22/1-2014 Modul 4: 19/2-2014 Modul 5: Individuel

Læs mere

Energi i Egedal de kommunale ejendomme

Energi i Egedal de kommunale ejendomme Energi i Egedal de kommunale ejendomme Status på arbejdet med energi i egne bygninger 2013 2020 Mål for Egedal Kommune Egedal Kommune har som mål at reducere energiforbruget og CO2-udslippet i egne bygninger

Læs mere

Strategisk samarbejdsaftale

Strategisk samarbejdsaftale Strategisk samarbejdsaftale mellem Forsvarsakademiet og UC SYD Indgået i 2016 Forsvarsakademiet Svanemøllens Kaserne Ryvangs Allé 1 Postboks 2521 2100 København Ø CVR-nr.: 16287180 (herefter betegnet FAK

Læs mere

Bilag 4: Kravspecifikation: Nationalt rejsehold for grønne indkøb

Bilag 4: Kravspecifikation: Nationalt rejsehold for grønne indkøb NOTAT Miljøteknologi J.nr.MST-134-00060 Ref. libec/ibnls Den 26. august 2015 Bilag 4: Kravspecifikation: Nationalt rejsehold for grønne indkøb Baggrund Den offentlige sektor køber hvert år ind for knap

Læs mere

Overordnet aftale om basisydelser

Overordnet aftale om basisydelser Del II: Overordnet aftale om basisydelser Mellem Mariagerfjord Kommune og LO Mariagerfjords fagforeninger og a-kasser (I det følgende benævnt LO A-kasserne) 1 Grundlag for aftalen Nærværende aftale er

Læs mere

MELLEM. 2300 København S. (herefter SKI )

MELLEM. 2300 København S. (herefter SKI ) BRUGERTILSLUTNINGSAFTALE SKI. dk MELLEM Staten og Kommunernes Indkøbs Service A/S Zeppelinerhallen, Islands Brygge 55 2300 København S CVR 17472437, EAN 57900002758477 (herefter SKI ) og (Herefter Kunden

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Formål Skabe fokus på den ny persondataforordning. Da vi indkaldte til workshoppen havde vi håbet med 5 til 10 deltagere. Vi er i dag ca. 55 deltagere (35 fra og 20 fra DFF). Vi har repræsentanter fra

Læs mere

KONTRAKT. click-a-site A/S og Partner. Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S

KONTRAKT. click-a-site A/S og Partner. Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S KONTRAKT click-a-site A/S og Partner Forhandling af produkter samt eventuel repræsentation af click-a-site A/S 1 KONTRAKT Denne kontrakt er herved indgået mellem: Click-a-site A/S ( CAS ) CVR nr. 25520866

Læs mere

Fortrolighedsaftale Juni 2015

Fortrolighedsaftale Juni 2015 Fortrolighedsaftale Juni 2015 mellem og 1. Fortrolige oplysninger... 3 2. Anvendelse af Fortrolige Oplysninger... 4 3. Krænkelse af aftalen, konventionalbod & erstatning... 4 4. Undtagelser... 5 5. Ikrafttræden

Læs mere

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009 Bilag 3. Første udkast til handlingsplaner Handlingsplan 1.1 ESCO Indsatsområde 1 Energimæssige optimeringer i kommunale ejendomme Handlingsplan 1.1 ESCO I fastsættes en målsætning om, at Greve Kommune

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Underudvalget vedr. regional udviklings møde den 31. marts 2009

Underudvalget vedr. regional udviklings møde den 31. marts 2009 REGION HOVEDSTADEN Underudvalget vedr. regional udviklings møde den 31. marts 2009 Sag nr. 1 Emne: Handleplan Agenda 21 Bilag: 2 Implementering af strategien for bæredygtig udvikling Indlæg afholdt på

Læs mere

Kontrakt. Hovedaftale om levering af systemydelser. 1. Indledning

Kontrakt. Hovedaftale om levering af systemydelser. 1. Indledning Kontrakt Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia CVR nr.: 28980671 (herefter kaldet Energinet.dk) og XX A/S Vej nr. DK-yyyy By CVR nr.: xxxxxxxx (herefter kaldet leverandøren) har indgået følgende:

Læs mere

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) Databehandleraftale [Part] [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: [XX] (den Dataansvarlige ) og IT-Terminalen ApS Lejrvej 17 3500 Værløse CVR-nr.: 32947697 ( Databehandleren ) (den Dataansvarlige og Databehandleren

Læs mere

Energirenovering for lejere. Projekt kickoff-seminar del II Bygherreforeningen den 1. juni

Energirenovering for lejere. Projekt kickoff-seminar del II Bygherreforeningen den 1. juni Energirenovering for lejere Projekt kickoff-seminar del II Bygherreforeningen den 1. juni Program 12:00 Let frokost 12:30 Introduktion til handlingsplanen og projektet, herunder resultatet af kickoffseminar

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Hvad kan bygherrerne bidrage med? - Vi skal tænke i helheder! v. Direktør Gyrithe Saltorp, Københavns Ejendomme EJENDOMME KØBENHAVNS

Hvad kan bygherrerne bidrage med? - Vi skal tænke i helheder! v. Direktør Gyrithe Saltorp, Københavns Ejendomme EJENDOMME KØBENHAVNS Hvad kan bygherrerne bidrage med? - Vi skal tænke i helheder! v. Direktør Gyrithe Saltorp, Københavns Ejendomme KOMMUNE De næste 15 minutter Energirenovering i København Vi skal tænke i helheder Hvad kan

Læs mere

Bilag [nr.] Fortrolighedsaftale

Bilag [nr.] Fortrolighedsaftale Bilag [nr.] Fortrolighedsaftale Aftale om fortrolighed mellem [Myndighed] [Adresse] [Postnummer] [By] (Herefter benævnt Bestiller) og [Indsættes når aftalen indgås] (Herefter benævnt OPP-selskabet) (I

Læs mere

Pilotudrulning Erfaringer og Udfordringer

Pilotudrulning Erfaringer og Udfordringer Pilotudrulning Erfaringer og Udfordringer Steen Olesen, klimakonsulent. Gate21 26.03.2014 Pilotudrulning Erfaringer og Udfordringer Nr. 1 Det skal være enkelt og rentabelt at energimodernisere, men sådan

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

GRØNT REGNSKAB 2014. Vridsløselille Andelsboligforening

GRØNT REGNSKAB 2014. Vridsløselille Andelsboligforening GRØNT REGNSKAB 214 Vridsløselille Andelsboligforening Introduktion Grønt regnskab for Vridsløselille Andelsboligforening (VA) som helhed. Regnskabet udarbejdes årligt for at følge forbrugsudviklingen for

Læs mere

Schneider Electric Energi Audit

Schneider Electric Energi Audit Schneider Electric Energi Audit Efficient Non-Efficient A B C E F G % of losses 0 10% 20% 30% 40% 50% 60% Jens Ellevang Certified Energy Audit Manager Januar 2010 Hvad er Schneider Electric Energi Audit?

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet September 2012 Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet Denne samarbejdsaftale er gældende mellem University College Sjælland (refereres til som UCSJ i det følgende) og

Læs mere

Erfaringer fra energispareprojekter i Københavns Kommunes

Erfaringer fra energispareprojekter i Københavns Kommunes Workshop 17. maj 2010 - Gate21 Plan C Delprojekt 1 Erfaringer fra energispareprojekter i Københavns Kommunes Niels-Arne Jensen, Københavns Ejendomme KØBENHAVNS1 Dagsorden Baggrund og grundlag Energirenovering

Læs mere

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25. august 2016 Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser 1. Resume Byrådet besluttede i 2008 af outsource en række specialiserede

Læs mere

AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG

AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG Januar 2011 Anders Mønsted, Teknologisk Institut Projektet er støttet af Energi & Klima Center for Køle- og Varmepumpeteknik Indholdsfortegnelse

Læs mere

GI s samfundsansvar. - sådan arbejder GI med samfundsnyttige opgaver

GI s samfundsansvar. - sådan arbejder GI med samfundsnyttige opgaver GI s samfundsansvar - sådan arbejder GI med samfundsnyttige opgaver 2 Samfundsansvarlig siden 1967 Grundejernes Investeringsfond har siden 1967 løst samfundsnyttige opgaver. Oprindeligt blev GI etableret

Læs mere

INSTRUKTØRNETVÆRK Måske noget for dig?

INSTRUKTØRNETVÆRK Måske noget for dig? INSTRUKTØRNETVÆRK Måske noget for dig? Instruktørnetværket er foreningens ambassadører Som instruktør får du en central rolle i Skole og Forældres organisation. Gennem kursusaktivitet på de enkelte skoler

Læs mere

Optimering af drift & data som forretning

Optimering af drift & data som forretning Optimering af drift & data som forretning / Pernille Bahnson pebahn@kk.dk Københavns Ejendomme & Indkøb, Energi & Teknik 31. 05. 2018 Københavns Ejendomme og Indkøb Bygningsejer af kommunale ejendomme

Læs mere

Erfaringer med borgerinddragelse i Høje-Taastrup Kommune. Steen Olesen, klimakonsulent

Erfaringer med borgerinddragelse i Høje-Taastrup Kommune. Steen Olesen, klimakonsulent Erfaringer med borgerinddragelse i Høje-Taastrup Kommune Steen Olesen, klimakonsulent Høje-Taastrup Kommune Klimakommune med forpligtelse til at reducere CO 2 - udledning Klimaplan 2009-2013 (realiseret

Læs mere

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne )

Databehandleraftale. (den Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under et Parterne ) Databehandleraftale Virksomhed [Adresse] [Adresse] CVR-nr.: (den Dataansvarlige ) og Net & Data ApS Hollands Gaard 8 4800 Nykøbing F CVR-nr.: 27216609 ( Databehandleren ) (den Dataansvarlige og Databehandleren

Læs mere

CO2- regnskab for Ikast-Brande Kommune som virksomhed 2009

CO2- regnskab for Ikast-Brande Kommune som virksomhed 2009 CO2- regnskab for Ikast-Brande Kommune som virksomhed 2009 Indhold 1 Indledning 3 2 Samlet CO2-regnskab 2009 4 3 Kortlægning af CO2-udledningen og beregningsforudsætninger 7 4 Oversigt over CO2-reducerende

Læs mere

NATIONALT BENCHMARK 2013 BEDRE BIBLIOTEKER

NATIONALT BENCHMARK 2013 BEDRE BIBLIOTEKER NATIONALT BENCHMARK 2013 BEDRE BIBLIOTEKER I STIGER PÅ OG VI SØRGER FOR, AT I FÅR NOGET UD AF DET Biblioteksvæsenet vælger selv en løsning, der er tilpasset egne ønsker, økonomi og kompetencer Markant

Læs mere

7 PARTS AFTALE. mellem

7 PARTS AFTALE. mellem 7 PARTS AFTALE mellem KØBENHAVNS KOMMUNE, FREDERIKSBERG KOMMUNE, GLADSAXE KOMMUNE, GENTOFTE KOMMUNE, HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S, FREDERIKSBERG KLOAK A/S, & NORDVAND A/S om koordinering af Fælles klimatilpasningsprojekter

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Dette er Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 3 i 2016. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan du som altid henvende dig til din sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Innovative energiløsninger i statens bygninger

Innovative energiløsninger i statens bygninger Innovative energiløsninger i statens bygninger Forord Stort potentiale i byggeriet Bygninger står i dag for omkring 40 % af vores energiforbrug. Derfor er der store klima-gevinster at hente, hvis vi skaber

Læs mere

BOLIGENERGISKOLE. Sikring af en energirenovering. Udarbejdet af: Frederikshavn Boligforening

BOLIGENERGISKOLE. Sikring af en energirenovering. Udarbejdet af: Frederikshavn Boligforening Sikring af en energirenovering BOLIGENERGISKOLE Udarbejdet af: Frederikshavn Boligforening Projektet er støttet af Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter og Frederikshavn Boligforening. BoligEnergiSkole

Læs mere

Udbredelse af erfaringerne fra aftaleordningen om energieffektivisering i erhvervslivet.

Udbredelse af erfaringerne fra aftaleordningen om energieffektivisering i erhvervslivet. NOTAT 25. september 2008 J.nr. 033003/33009-0726 Ref. el Energieffektivitet og internationalt samarbejde Side 1/5 Udbredelse af erfaringerne fra aftaleordningen om energieffektivisering i erhvervslivet.

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

ZEROBUTIK.DK. ZERObutik

ZEROBUTIK.DK. ZERObutik TÆNK, AT VI HAR SPARET NÆSTEN HALVDELEN AF BUTIKKENS CO2-UDLEDNING! HELSAM I JERNBANEGADE OMTANKE OG UDSKIFTNINGER HAR SPARET OVER 30% HOME I SØNDERBORG ZEROBUTIKKER ER FRONTLØBERE... PROFILÉR DIG OVER

Læs mere

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3 Standardbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra Skovdal Nordic, medmindre dette udtrykkeligt er fraveget

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen. Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen. Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale Januar 2007 Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1 Driftsaftalen 1.1 Udbudsgrundlag Denne

Læs mere

Hovedaftale om Klimapartnerskab

Hovedaftale om Klimapartnerskab Hovedaftale om Klimapartnerskab Denne aftale er indgået mellem: Vejen Kommune og SE Service A/S Ravnevej 12 6705 Esbjerg Ø CVR-nr. 20 70 58 33 (i det følgende kaldet SE Big Blue ) Til denne Hovedaftale

Læs mere

CO 2. -opgørelse for for Morsø Kommune som virksomhed. Unbearable. Skulptur af Jens Galschiøt opstillet i anledning af Kulturmøde 2016

CO 2. -opgørelse for for Morsø Kommune som virksomhed. Unbearable. Skulptur af Jens Galschiøt opstillet i anledning af Kulturmøde 2016 -opgørelse for 2014-2015 for Morsø Kommune som virksomhed. Unbearable Skulptur af Jens Galschiøt opstillet i anledning af Kulturmøde 2016 Opgørelse af udledning for Morsø Kommune som virksomhed 2 Indledning

Læs mere

ARBEJDSGRUPPE BOLIGEJERNES BEHOV 2. møde d. 27. juni 2013

ARBEJDSGRUPPE BOLIGEJERNES BEHOV 2. møde d. 27. juni 2013 ARBEJDSGRUPPE BOLIGEJERNES BEHOV 2. møde d. 27. juni 2013 Temaer for arbejdsgruppens drøftelser Møde 1 Boligejeren indblik i adfærd, motivation og behov Grøn Boligkontrakt afgørende elementer for succes

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. mellem KØBEMHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S (HOFOR)

SAMARBEJDSAFTALE. mellem KØBEMHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S (HOFOR) SAMARBEJDSAFTALE mellem KØBEMHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN og HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S (HOFOR) i forbindelse med implementering af klima- og skybrudsprojekter i København Maj 2015 BAGGRUND

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

MTU 2011 Det videre arbejde med resultaterne. Ennova A/S

MTU 2011 Det videre arbejde med resultaterne. Ennova A/S MTU 2011 Det videre arbejde med resultaterne Ennova A/S Man taber sig ikke af at stille sig op på en badevægt, så Har du allerede en plan? Det finder vi ud af når vi har resultatet Hvorfor en nøje planlagt

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser side 1 af 5 Forretningsbetingelser Almindelige Forretningsbetingelser for MOMENTUM MARKETS ApS. 1. INDLEDNING Disse almindelige forretningsbetingelser finder anvendelse i tilknytning til den af Momentum

Læs mere

Databehandleraftale. (De Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under ét Parterne )

Databehandleraftale. (De Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under ét Parterne ) Databehandleraftale XXXXXXX (herefter De dataansvarlige ) og XXXXXX (herefter Databehandleren ) (De Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under ét Parterne ) har

Læs mere

Grøn Generation strategi. Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling

Grøn Generation strategi. Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling Grøn Generation strategi Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling 1 Da jeg selv var knægt, var klimaforandringer og bæredygtighed ikke noget, mine kammerater og jeg gik og tænkte over. Men i

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

Databehandler aftale Bilag til Aftale om MemberLink

Databehandler aftale Bilag til Aftale om MemberLink Denne databehandleraftale er et bilag til den mellem Parterne indgåede Aftale om MemberLink ( Aftalen om MemberLink ) og udgør en integreret del deraf jf. Aftalen om MemberLinks bestemmelser vedrørende

Læs mere

Dynamisk varmeregnskab med fokus på indeklima. Storskalaprojekt til udvikling af vejledning for implementering

Dynamisk varmeregnskab med fokus på indeklima. Storskalaprojekt til udvikling af vejledning for implementering Projektets titel: Dynamisk varmeregnskab med fokus på indeklima. Storskalaprojekt til udvikling af vejledning for implementering - fortløbende målinger og afregning til fremme af godt indeklima Koncept

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Notatark. Udkast. Handleplan for Borgmesterpagten

Notatark. Udkast. Handleplan for Borgmesterpagten Notatark Sagsnr. 01.05.12-G00-4-12 Sagsbehandler Niels Rauff Udkast 26.5.2015 Handleplan for Borgmesterpagten Det er Hedensted Kommunes overordnede mål, at blive tilnærmelsesvis CO 2 -neutral. På den baggrund

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Oversigt over, og behovsafdækning af, praktikpladssøgende

Læs mere

Klimaarbejdet i Helsingør. 25. August 2011 Karen Marie Pagh Nielsen

Klimaarbejdet i Helsingør. 25. August 2011 Karen Marie Pagh Nielsen Klimaarbejdet i Helsingør 25. August 2011 Karen Marie Pagh Nielsen Agenda Klimaarbejdet i Helsingør: Organisation Klimaplan Tiltag og resultater kommunen som virksomhed Borgerne / Agenda 21 Virksomheder

Læs mere

1. Definitioner. 1.1 I Aftalen har følgende ord følgende betydning, når de skrives med stort begyndelsesbogstav: 2.

1. Definitioner. 1.1 I Aftalen har følgende ord følgende betydning, når de skrives med stort begyndelsesbogstav: 2. Konsulentaftale Indgået mellem konsulentfirmaet MersilConsult.dk/Mersil aps Tlf.: 93 10 15 93 E-mail: info@mersilconsult.dk I det følgende betegnet Konsulenten Og Selskabet xxxxx I det følgende kaldet

Læs mere

Ledelses-workshop for Marketingdirektører

Ledelses-workshop for Marketingdirektører Ledelses-workshop for Marketingdirektører Tirsdag den 27. oktober 2009 Opsamling på dagens nøglekonklusioner Marketingledelsens basale målsætninger og scorecard Strategy & Innovation Værdiskabelse Produktivitet

Læs mere

LEJERNES HOLDNINGER TIL ENERGIRENOVERINGER. Henrik Stener Pedersen, Rambøll Management Consulting

LEJERNES HOLDNINGER TIL ENERGIRENOVERINGER. Henrik Stener Pedersen, Rambøll Management Consulting LEJERNES HOLDNINGER TIL ENERGIRENOVERINGER Henrik Stener Pedersen, Rambøll Management Consulting Indhold Kort om undersøgelsen De fire hypoteser Opsamling Formål Projektets overordnede formål er at skabe

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

Energipolitik for Haderslev Kommunes ejendomme

Energipolitik for Haderslev Kommunes ejendomme Energipolitik for Haderslev Kommunes ejendomme Indhold: Forord Indledning Krav i henhold til gældende lovgivning Politiske målsætninger Forbrugsovervågning og dataopsamling Energikonsulent Energisparepulje

Læs mere

Styrket sygdomsforebyggelse i sygehus og almen praksis

Styrket sygdomsforebyggelse i sygehus og almen praksis Styrket sygdomsforebyggelse i sygehus og almen praksis Møde i tobakstemagruppen Sund By Netværket, 3.4.2014 Jørgen Falk Projektets formål 1. At understøtte sygehus og almen praksis i deres opgaver med

Læs mere

K O N T R A K T. vedrørende. Gennemførelse af Energispareaktiviteter Fast mængde energibesparelser

K O N T R A K T. vedrørende. Gennemførelse af Energispareaktiviteter Fast mængde energibesparelser K O N T R A K T vedrørende Gennemførelse af Energispareaktiviteter Fast mængde energibesparelser 1. Parterne Imellem undertegnede, Net- eller Distributionsselskab: Virksomhed xx Adresse CVR-nr.: xx Kontaktperson:

Læs mere